Új privát üzeneted érkezett!

Hello Lányok,
hát senki sincs itt egész nap??
motiot

Ha én senki vagyok, akkor nincs :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

No, jövök és mesélek :wink:

Miksa tök jól bírta a vendégséget, nem izgult, hogy hol vagyok, pisilt is, szóval elégedett vagyok vele. Kicsit rosszul esik, no, de különben meg nagyon örülök neki :wink: Végülis nem volt idegen helyen, és iszonyú nagy segítség volt a csajtól. Hárman egyébként hozták a gyereket, és elég zavaró volt, mert kalapáltak és hasonlók, néha nem hallottam, mit beszélnek az óvónők. Ja, és feltörte a fenekem a kisszék :wink:

Ovi: nagyon szimpi, klasszak az óvónők, a dadus is aranyos, csak nagyon sokan lesznek. 30 körül. Fiúk és lányok aránya nagyjából megegyezik. Miksa 2 kislányt ismer, és látásból egy kisfiút. Aki otthon van akármi miatt vagy gyesen, annak csak félnapos lehet a gyereke. Ez az ára annak, hogy minden jelentkezőt fölvettek. Egyelőre nem aggódom ezen, szokjon be fél napra, aztán majd úgyis kiderül, mi lesz velem. Ha Miksa betöltötte a 3-at, akkor mehetünk, szóval októberben újra egyeztetünk, pontosan mikor kezdünk. Szobatisztaság feltétel. Reggel 7-től lehet menni, 9-ig kérik, hogy érjünk be, mert reggeliztetik őket, előtte meg torna van. Fél 1 és 1 között lehet érte menni majd.

A beszoktatás úgy lesz, hogy először délelőtt az udvaron lehet csatlakozni, majd be a csoportba, és 2-3 nap múlva javasolják 15-20 percre otthagyni először. Aztán majd fokozatosan meglátjuk. Nem egyszerre szoktatják be a kiscsoportosokat, hanem beosztották, hgy ki mikor kezd, hogy ne egyszerre legyen 10 sírós kistörpe. Azt hiszem 16-an maradtak a tavalyi kiscsoportból, velük gondolom már nincs semmi ilyesmi.

Külön foglakozásnak egyelőre van néptánc nekik, középsőtől pedig viszik őket úszni és korcsolyázni. A néptáncot nagyjából úgy képzelem, mint a zenebölcsit, szóval az biztos klassz.

Ja, és megszereztem Miksának a gomba jelet :wink: Enni imádja, egyébként is gombamániás, a könyvekben mindig nézi őket, itthon kiszúrja őket mindehol és már dobatja is be velem a tűzrakóba. Ő maga nem nyúlhat hozzá, és mindig szól is nekem. És még ehhez annyi, hogy nekem is a gomba volt e jelem :) Hímezgetni nem kell nagyon, a jelet a fogasoknál használják leginkább, oda meg üvegmatricával már oda vannak téve a jelecskék. Fogmosócuccra kell tenni, meg a kispárnára kéne, ha benn aludna.

Benéztünk a mosdóba is, nagyon pöpecek voltak a kisvécék és a miniatűr mosdókagylók :lol:

Tapasztalt csajok, mit szóltok így elsőre ehhez az ovihoz?

Motiot! Akármitől lehet kicsit vizesedni, rám is nehezen jött fel reggel a jegygyűrűm, ha ez vigasztal. Tegnap meg lötyögött... Úgyhogy hajrá, tegnap te biztattál minket, ma én téged :wink:

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hali!!

Szirom, ovi témához annyit, hogy Benjaminék 28-an lesznek, (óvónénik szeriint utoljára 10-15 éve volt ennyi gyerek, meg a mi időnkben) és ebből 20 fiú!!!!!!!!!! A kisfiam senkit nem ismer és a szülői értekezleten volt egy-két anyuka, akinek a csemetéjével nem szeretném, ha barátkozna....persze nem döntöm el helyette, de ezek az anyukák egyfolytában beledumáltak a dolgokba (nálunk kiosztották a jeleket, hogy ne legyen vita, de nagyon aranyosan osztották el, lányok lányosat, fiúk fiúsat, Benjaminé a cica (de kan! :lol: ) ezért az apja nem nagyon örül, a kisfiam meg annál jobban, mert nagyon szereti az állatokat) Szóval egy anyuka: "elnézést, de az én fiamnak xy a neve, és mi azért választottuk ezt, mert....és szerintem ahhoz sokkal jobban passzolna a ....jel, szeretném, ha átcserélnék! No comment. Szóval nálunk egyből a mélyvíz: néhány napos beszoktatás után már aludni is ott fog, mert az óvónők szerint, ha két hétig délben hazaviszi őket az ember, épphogy megszokják, jön a következő próbatétel: ott maradni. Tapasztalatból beszéltek, amúgy egy fiatal és egy idősebb óvónénije lesz Beninek, én is ebbe az óvódába jártam és csak jókat hallok most is. Van sószobájuk, itt októbertől áprilisig heti 2-szer fél-1 órát töltenek a gyerekek, állítólag kevesebb a légúti megbetegedés.
Itt nyelv és úszás a különfoglalkozás, de csak középsőtől.
Na, nem tépem a számat (klaviatúrát), két hét múlva majd többet tudok, majd vigasztalhattok, mert lehet, hogy jobban fogok bőgni, amikor otthagyom az oviban, mint a bajnokom.

pusz:

Dirtha
dirtha

Puszkó!!!!

Tegnap igazoltan voltam távol, itt voltak tavaszi babás csajok.
Képeket lehet nézgetni a 2006 tavaszi babás topikban.Van bőven :lol:
Jól sikerült a tali nagyon :D

Szirom, tök jól hangzik ez az ovis dolog :D
Hidd el, olyan jó lesz ám :D
Gomba :D :D

Gabi, tényleg málnalevél tea, és homeopátia?????
Én szedtem, ittam, és látod pikk-pakk megszültem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,Olinál is szedtem, és az se volt olyan vészes szülés :D :D
És a málnalevél tea nagyon jó a gátizmok rugalmasságának megtartására.Most egymagamnak sikerült majdnek egy tökéletes gátvédelmet véghez vinnen.Két kis millimétres repedéssel.
Ha szülésznő van a közelben, tuti nincs is semmi. :lol:

egykezes következik :lol:
szarvaskút jól hangzik :D
én azért akartam miskolctapolcára menni, mert azon a környéken még nem nagyon voltunk, meg ott a barlangfürdő, lillafüred...stb.
de az uram este leszavazott :(
aztán előadtam az érveimet, hogy már betokosodok itthon, meg igenis szükségem van a feltöltődésre, embereket látni, pihenni.....stb.meg, hogy megérdemlek 2 nap pihenést igazán :D
persze átlátta a helyzetemet, de mégsem miskolctapolcára megyünk, hanem valahova máshova.
ott a barlangfürdőbe nem nagyon tudnánk a picikkel bemenni, vagyis nyugiban lenni
lehet, hogy mi is a bakonyba kötünk ki :?: :?:
velünk csak az a gond, hogy ,amokor levente volt még csak egyedül, bejártuk szinte az egész országot.
így nem sok hely maradt, ahol nem voltunk.
ahol meg még nem jártunk, az nem véletlenül maradt ki.

foly.köv.
vas

na, szóval folyt. köv, nem foly.köv :lol: :lol:

Ditha, közben te is írtál :D
Beni is tök jó, hogy ovis lesz :D
20 fiú, az szép.Szegény kis csajok :wink:
kancica :lol: :lol:

Nekem nagyon soknak tűnik ez a 28-30 gyerek, Leventéék kb.13-15-en voltak egy csoportban az oviban.Két ovónő+ dadus :D
Jó, ez más, perkáltunk is rendesen érte :roll:

Motiot nem lehet, hogy csak a vízháztartás miatt van a plusz kiló, nem????? :?
Gabi, azt kihagytam az előbb,hogy tök jó, hogy befordult Lackó :D
Nekem is voltak nagyon erős jóslófájásaim előtte.
Épp ezért vaciláltam még az utólsó pillanatban is :roll:

Rita, mikor lesz évnyitó????
nekünk holnap 17-kor :lol:

pusszancs
vas

Sziasztok, jó reggelt!

Motiot, egy kis biztatás: MÁRCIUS óta küzdök, hogy elhagyjam azt az ocsmány 72-t, és iszonyú lassan úgy tűnik most sikerül. 5 hónap után! A fene egye meg, tényleg hetekig tart, míg az ember leküzd egy-két kilót, és egy nagyobb vacsora alatt simán visszaugrik. :evil: Egyél jó sokat DÉLELŐTT, akkor egy kicsit megvigasztalódsz, de ha délután nem eszel, pillanatok alatt 57-en találod magad újra. NYUGI!!!!!!!

Ilyenek leszünk hamarosan: Kép , meglátod, csak győzzük felrakni a dicsekvős fotóinkat!
Ma hogy vagy???
Meg egy kis vicc: ma reggel úgy örültem a 71,1-emnek, hogy csak na, de ha belegondolok, hogy te meg ötvenvalahány vagy.... Tudom-tudom centi is számít, de félek az a plusz 14 kiló nem a (hozzád képest )+14 centimen oszlik el :shock:

Szirom, Miksának gratulálok a vendégszerepléséhez! Ez nagyon nagy dolog, kicsit szívszorító, de megnyugtató, nem? Olyan ügyes, nem lesz gond az oviban sem, szerintem! :wink:
Ovi jól hangzik, nálunk is így van, kicsi ovi, sok gyerek (ebből egyébként úgyis mindig hiányozni fog néhány, de a harminc tényleg sok). Beszoktatás is ügyes, szerintem tényleg szimpi. Nálunk is az alszik ott, akinek muszáj, ami nagyon jó is, mert én egyáltalán nem szerettem volna, ha ott kell aludniuk. Bernát biztos nem kezdte volna háromévesen, ha egész napra kellett volna odaadnom. :)
Gomba jel nagyon jó. Maja pohár volt :shock: , Bernát meg létra... De ezt legalább le tudta rajzolni... :lol:

Tegnap Zsolt festett végül, de mint egy sztahanovista, :) végigdolgozta a napot. Eredmény: Csillogóan fehér kisszoba, konyha fürdő és előszoba! Vagyis csak a nappali maradt ki, de ez meg nem olyan vészes. Szóval finom friss festékszag van, fehér falak, és lassan tisztaság is, remélem. :) Nagyon jó érzés!
Tegnap nagyjából még vissza is pakoltuk a cuccokat, mára marad a befejezés mag a takarítás vége.
Kezdődhet az iskola! :wink:
Mi meg közben délután a gyerekekkel hatalmasat sétáltunk, itthon lemértem, majdnem öt kilométer volt! Nagyon jólesett, szép őszies délután volt. :) Szeretem az őszt nagyon!
A gyerekek tegnap, adél éppen felébredt :) Ja, és ez az új kocsi, teszteltük tegnap és ötösre vizsgázott. :)

Kép

Ezt a képet Maja készítette!

Kép

Ez meg a nagyszülőknél készült, Maja a nagy állatbarát :)

Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó, szép jó reggelt!

Kifejezetten jobban vagyok, pedig a pakolással szinte sehogy sem állok, az uramat tegnap reggel óta nem láttam, de mégis. Tán elment a front :wink:

Köszi Ildi, Dirtha az ovis dolgokat.

Ildi! Nekem is soknak tűnik ennyi gyerek, de ez van. Ezzel nem nagyon tudok mit tenni, úgyhogy nem is törődöm vele. Úgy tudom, olyan településeken, ahol sok a városból kiköltöző, ez általános dolog. És régebben többen hordták vissza a városba a gyereket oviba, suliba, ma inkább ide járatják. És egyre több a horányi is, és ez jó, mert régebben csak 1-2 gyerek volt, és állítólag eléggé kinézték őket a falusiak. Namost ha a zenebölcsi arányt nézzük, akkor 10-ből 8 horányi volt, itt meg látásból 4-5 gyerekről, szülőről tudtam, hogy horányi. Biztos van több is. Ez egy régi ellentét egyébként, ami kicsit feloldódni látszik, de elmúlni nem tudom, mikor fog. A faluban állítólag 4-5 "vezető" család van, ők a főnökök, valamint 3 templom, és nagyon nem mindegy, ki melyikbe jár. Állítólag még az is jöttment, aki 20 éve költözött ide. Én ezt nem érzem, velem minden boltban tök normálisak, meg dokinál, védődőnél, orvosnál is. Igaz, én is próbálok az lenni. A boltosok meg szerintem teljesen tudatában vannak, hogy a horányiakból is élnek, és ezért javul a kép. Ja, az egyik alapellentét egyébként az volt, hogy amíg a lakóház nemtompontosan mongyuk évi 30 ezret adózik, addig az üdülő 100 fölött. És ezt a pénzt általában a faluban költik el, ruházzák be, nem Horányban. Nálunk pl. nincs vezetékes víz... Úgyhogy érdekes dolgok várhatóak a választásokon, sok a horányi induló.

Dirtha! Nálunk egyelőre nem mondtak hülyeségeket, elég keveset is kérdeztek (én azér nem bírtam ki :wink: ), egyelőre nem láttam senkit, aki unszimpi lenne. Majd biztos lesz azért :wink: Kandúr :wink: A jelet még beiratkozáskor választotta majdnem mindenki, de amikor mi mentünk, akkor nem az az óvónő volt ott, akinél a lista volt vagy mi, és így most választhattunk. Én azért örültem, hogy lehetett választani, lett volna azért, amit nem szerettem volna. Sétapálcát mondjuk :lol: Najó, az nem is volt :wink:

Ildi! Én a Mecseket bírom nagyon. Baranyában gyönyörű részek vannak. Harkányt meg állítólag nagyon jól megcsinálták az utóbbi időben (sok a horvát befektető). http://www.harkany.hu vannak szállások. És ott van a közelben a siklósi vár, a villányi borok, meg Pécs. Ha Miksát Szekszárdon hagynánk, szerintem mi oda mennénk. Bár ott se nagyon lehet horgászni...

No, megyek, mert Miksa szerel. Megkaparintotta a csavarhúzót (nem szúrós), és tegnapelőtt 4 csavart kitekert a dolgozószékből... :roll: Én lehet nem tudtam volna :oops:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Ildi, megnéztem a képeket, te jó ég, hányan voltatok??
De jól néztek ki, elmondod ki kicsoda? Néha beleolvasok a tavasziba, de nem tudok azonosítani... Téged igen, jól nézel ki! Meg a gyerekeid is! :)
Olyan édesek a gyerekek!!

Gabi, igen, málnalevéltea nagyon nagyon hatásos!!!!
Nekem a málnaleveles szüléseim nem is elmíthetők egy napon a málnalevél-mentesemmel! :)

Dirtha, kancica nagyon jó! 20 fiú :shock: !!!
Majd mesélj nyugodtan, átérezzük az első napok izgalmát, tavaly nekem is szívem szorult, mikor a két kis mukimat otthagytam az oviban. :wink:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita! Szépek a képeitek nagyon, te is csini vagy és a srácok is gyönyörűek! Jó nektek, hogy már túl vagytok a festésen :wink: !

Meg Ildi is és az ő törpéi is nagyon szépek, még este átfutottam a képeiket! Ildi, mégiscsak jóval nagyobb a nappalitok, mint a miénk :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Rita, Szirom 20-an voltunk gyerkőcökkel, apukákkal, tesókkal együtt :D :D
Itt volt:Esztipeszti+ Benyóka
Annácska+Peti+Annamari
Babetta+Levi
Vanillka+Alíz+Apa+Vince
Nancsika+Alex
Tünde+Bettina+Apa
meg én és három kölköm :lol:
így lettünk 20-an :lol:

Csavarhúzó :lol: :lol:

Szirom, a mecseki részen(Pécs, Orfű, Siklós, Abaliget, Villány) már voltunk pár éve. :)
Villny nagyon jó hely, és amilyne bor illat van az utcán, besz*rás :roll:

Rita,, ez az új Perego kocsi a 4. számú bébinek???? :wink:
Jól szuperált????
Látom Adél jól érzi magát benne.
Szépek vagytok nagyon :D :D
Mi is lassan átcseréljük a mózest a sportrészre, így ha Oli elfárad, helyet cserélnek, Natinak meg megveszem ezt a hordozót, így ő meg abba kerül bele :D
Kép
Kép
vas

Szép jó reggelt mindenkinek!
már ha et így lehet mondani. Nálunk égnak a lámpák a lakásban, mert olyan sötét van, mint este 8-kor. Iszonyúúú! És az embernek így legyen jó kedve. Na de azert már sokkal jobb, mint tegnap volt.
Kicsit megint mozdult a mérleg lefele, de nem sokat. Ma reggel 59 volt. Az ia valami, bár ezért ne 57. De majd lesz megint ez is.

Szirom, Miksa tényleg nagyon ügyes volt a szomszédoknál. Én nem tudom, hogy ott merném-e hagyni Ábelt valahol egyedül. Na persze Miksa azért 1 teljes évvel idösebb nálunk. Az ovi biztos klassz lesz, most, hogy így írod, nekem is megjött a kedvem az ovihoz. Mármint, hogy Ábel kicsit ovizhasson. Biztosan jó lenne neki a sok gyerek között. Majd októbertöl mi is megyünk egy héten egyszer, de lehet, hogy kétszer is, amolyan beszoktatásra. Délelöttönként ott lehet hagyni a gyerköcöt 3 órára az oviban, és ami a lényeg, hogy ingyenes, mert nyugdíjas óvónénik vállalják csak úgy a gyerekeket. Természetesen nagy a jelentkezés, de mi már egy hónapja feliratkoztunk, úgyhogy kaptunk is helyet. Már nagyon várom, kiváncsi vagyok Ábel hogy fogja bírni.
De az biztos, hogy nekem sem lesz könnyü.

Dirtha, nyugodtan sírhatsz nekünk itt, azért vagyunk, nem igaz? Na meg tényleg nem egy egyszerü dolog a gyereket egyik napról a másikra csak úgy elengedni.
Szirom, neked is biztos nehéz lesz.

A jelek meg naggyon jópofák!

Rita, nagyon szépek vagytok a képeken, te pedig csinos fiatal anyuka vagy, akin nem látszik fölösleg. Csinos vagy, ha mondom!! Nna! A 71,1 kg-hoz meg gratula, ügyi vagy! Még akkor is, ha sokáig tartott, de most már majd nincs megállás!

Ildi, én is majd megnézem a képeket a másik topikban, de mondjuk úgysem tudom, ki kicsoda, csak ti érdekeltek! :wink:

Mennem kell, mert el kell szaladnunk a kölökkel boltba, mert apa lángost rendelt délutánra, nincs itthon semmi hozzávaló a fokhagymán kívül :lol: :lol:
Remélem kibírom, hogy ne egyek belöle, bár a lángos nem tartozik a kedvenc ételeim közé, pláne akkor nem, ha még nem kell csinálni. Mindig eltelít az olajszag. Brrr!

Motiot
motiot

Sziasztok!

Ildi, nagyon tecc az a hordozó! A miénkhez képest annyi plusz van benne, hogy derékon is tart, és az nagyon jó, biztos több terhet levesz rólad. Viszont annyi a mínusz, hogy a miénk a gyerek hátát is tartotta, akárhogy hátradőlhetett benne, ez meg csak derékig tart. De lehet, hogy nagyon stabil így is, nem tudhatom, csak a szám jár :wink: Mennyiért vesztegetik?

Kirándulás: és akkor végül merre is mentek?

Motiot! Lángos nálunk is menő, csak sajnos hizlal mint a fene, úgyhogy még a szomszéd bácsi is szokott kapni belőle, hogy ne maradjon rám :) Milyen recepted van, összehasonlítjuk? :wink:

Rita! Kocsi klassz, Adélnek is tetszik, úgy látom!

De jó neked, hogy szereted az őszt, így az utána jövő telet is biztosan könnyebb elviselni. Olyan hosszú :( Én nem szeretem, hogy reggel és este már csípősebb az idő, jön a tél lehellete, hogy így fogalmazzak :wink: Az a része azért tényleg klassz, ha langyosan süt a nap, meg színesek a levelek.

Húzok vissza pakolni. Kicsit tele a pocakom, mert ma húsnapom van és füstlit kajáltunk. Igaz, én zöldpaprikával ettem meg ketchup-pal (Norbi :roll: ), de így is tele vagyok.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, a telet én sem szeretem egyáltalán!!!

Csak a szép őszt, még az esőt is, akkor jó bent ülni... :) A nagy hideget, örökös szürkeséget naggggggggyon nem.

Igen, a kocsi klassz, könnyű, Adélnak is kényelmes, tetszik nagyon!

Most csak egy gyors kérdés:

GABI!!

Ti láttátok a túl a sövényent, igaz? Zsoltikával? Való gyerekeknek, például a Bernátnak? Holnap vinné el őket az unokatesóm, csak le szeretném ellenőrizni előre... A Bernát eléggé széplélek, neki sem lenne durva?

Még jövök, most bocsánat a rövidségért!

Megyek könyvtárba EGYEDÜL!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Bocsi, csajok, tegnap iszonyúan fájt a fejem, azért nem is jöttem. Pontosabban fájdogált egész nap, délután aludtam Zsoltikával, még tornáztam is, este tesco-ban voltunk, na utána már nagyon rossz volt. Rossz közérzetem volt, hányingerem. Ma elég sok programunk volt, estére teljesen bepörgött Zsoltika, és elég nehéz volt vele, teljesen ki vagyok merülve... De amúgy közérzetileg legalább jobban vagyok. Pár sort csak, ne haragudjatok, nem leszek bőbeszédű.

Először is köszi mindenkinek a gratulát a befordulásra, nem igazán az én érdemem :D Nagyon-nagyon örülök, hogy megtörtént, mert iszonyúan parázok a császártól...

Rita,
igen, mi láttuk a Túl a sövényent, DE: NEM ZSOLTIKÁVAL!!! Nagyon jó kis rajzfilm, de nem gyereknek való szerintem. Vagyis nem ilyen kicsiknek. Álhalál, veszettség, vérengző maci, rossz álom... Utána készülhetnél egy jó kis nem-alvós időszakra :( Szóval szerintem ne vidd el Bernátot. Volt ott egy kisfiú, Zsoltika-korabeli, ő végigülte, nem is sírt, de hát én akkor is azt mondanám, hogy ne.
Nagyon-nagyon jók a képek, annyira aranyosak a gyerekek! És Te is nagyon jól nézel ki! Hány centi magas is vagy? 170 körül, ugye? mert akkor az a 71 kiló nem olyan rossz, sőt! És gratula a festéshez, szuper ügyes férjed van, hogy ilyen gyorsan végzett vele!

Motiot,
nekem egyből az jutott eszembe a súlyodról, hogy talán a mensi miatt, de ahogy írod, nem :( Ez a gyógyszer tehet vajon róla? Ne add fel semmiképp, ami ilyen hirtelen felugrott, az ugyanilyen hirtelen le is pattan, meglátod! Ja, most látom, hogy el is indult lefelé a mérleg nyelve :) Na látod!

Szirom,
ovi: szerintem jól hangzik. És a gomba jel is szuper! Mindenhol sokan vannak az ovikban! Sőt a bölcsikben is, bejutni is nehéz :( Most üt vissza, hogy ugye egy csomó ovit meg bölcsit bezárattak, összevontak, aztán most nincs hely :( A mi ovinkban kb. 25-en vannak egy csoportban, én még azt is sokallottam. Én is azt hallottam, hogy a Bp. környéki településeken nagyon-nagyon sokan vannak a kisgyerekek, 40 fős csoport is van (asszem Veresegyházán van ilyen ovi), sőt itt a lakótelepről költözők visszahozzák az itteni oviba a csemetéjüket!!! Mert nincs hely a lakóhelyükhöz közel. Borzasztó :(

Dirtha,
hát szerintem mindenhol vannak ilyen szülők. Ne törődj velük! Kan cica jel :D

Ildi,
megvettem a málnalevél teát :) Mennyit ihatok egy nap, mennyit kellene inni? Ugye már kezdhetem? És homeos cuccból mit szerezzek be? Te szülés után is szedtél valami bogyót? Nagoyn jó lenne nekem is ilyen jól megoldani a gátvédelmet :D

Na de most megyek, holnap korán reggel vár a fodrász! Éljen-éljen!!! :):):)

pgaboka

Gabi! Én elmentettem ezt a linket. Sajnos, csak szülés után találtam meg. De ez csak a szülésre vontakozik, én régebben azt olvastam, hogy a megelőző időszakban is lehet valamit szedni, arról nem tudok semmit.

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18

Pihenj sokat!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

lehet szedni előtte is, majd holnap megkeresem, hogy én miket szedtem, miylen higtásban, és mire valók. :D

Pusz

Jó éjszakát :lol:

ippen szállást keresek(most már sopronnál tartok :lol: :lol: :lol: )
Mégiscsak elvisz az uram(kiríttam magamnak :lol: :lol: )
vas

Az enyim meg elaludt a tévé előtt, én pedig nem vagyok álmos :roll:. Nézelődök én is erre-arra. Lakás félig becsomagolva, másik fele romokban, mert elfogytak a dobozok egyelőre. Elég gáz, de holnap kapunk még. És jön anyukám is, akkor már könnyebb lesz rámolni Miksa mellett.
Ja, ha nincs túl messze a szállodától a horgásztó, akkor tecc az uramnak a Szarvaskút Zirc mellett :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Én is olyan hülye vagyok, fél 12-kor feküdtem le, pedig nem szoktam iylen későn.Aztán fél 1-kor szopi, aztán fél 6-kor szopi, fél 7-kor meg teljes ébresztő. :lol:
Most meg zombi vagyok :shock:
Még szerencse gyerkőcök elvannak.

Szirom, akkor maradt Szarvaskút???
Jó hely az is, én is szemezgettem vele.
Mikor is mentek????
Szülinapodon???
Az meg lassan itt van.
Mi csak okt. 23,-án akarunk menni.Az még majdnem 2 hónap.
Csak időben akarok szállást foglalni, nehogymá ne jusson :D

Mikor kezditek a festést???
Rita, nagyon ügyik vagytok, hogy nálatok már készen van.
Nálunk az uram hétvégén tömködte be fennt(a két kicsi szobában) a fűtéscső előtti lyukakat, meg ugye tapétázott félig-meddig(bár abból már nincs sok.
De, ha kész lesznek a lyuktömítések, akkor lehet ott is festeni mag tapétázni, vagy nem tudom mi lesz ott is.
Szóval van meló bőven itt is :?

mingyá jövök, vár a :wink: mosógép
vas

itt is vagyok :wink:
mosógépből ki, szárítóba be
natus nekiállt bömbizni, itt ül az ölemben. :lol:

szirom, a quinny hordozó 10-13 ezer között van. 6 hónapos kortól ajánlják, kb.15 kilóig.
muszáj valamit kitalálnom, mert, ha megyek leventéért a suliba, hordozóba nehéz lesz becipelni, a babakocsit meg nem cipelem fel a lépcsőkön :lol:
így ezt találtam jó megoldásnak :wink:

gabi, málnalevél teát én egy bögrével ittam egy nap.
asszem a 35. héttől lehet elkezdeni.
szerintem én caulophillum-ot szedtem előtte, de még meg kell keresnem az adagolást, higítást.

rita, én is pohár voltam az oviban :wink: :wink: :wink:

lángos receteket én is kérek :!: :!:
sohasem csináltam még, de a keddi négysajtos pizzám, az tuti lett, donpepe megirigyelhtené :wink:

vas

Őrület, milyen lassan jött be a bnet...

Ildi! Én úgy szoktam, hogy fél kiló liszt, egy csapott evőkanál só, egy sárga kockaélesztő felfuttatva nagyon pici, majdnem csöppnyi langyos tejben (nem szárított!), 3-4 evőkanál olaj és langyos víz. Én a kenyérsütőgéppel kevertetem össze és dagasztatom. Vízből annyi kell, hogy összeálljon, de puha tészta legyen. A nokedlinél keményebb, a pizzáénál jóval puhább legyen a tésztája, kicsit játszani kell vele. Aztán duplájára keleszteni, majd olajos kézzel lángosokat formázni és forró olajban sütni.

Saját pizzattésztád volt vagy az enyémet csináltad? :wink: Én is sütöttem a múlt héten a vendégeknek, és nagyon ízlett nekik.

A hordozó ára elég jó, szerintem nem sok. Egy kenguru is lassan ennyi. És ez a hordozó biztosan jobb a gyereknek, nekem úgy tűnik, a kenguru nem kényelmes nekik. De ha belekotyoghatok, próbáld ki a boltban, tedd bele Natasát, hogy tetszik-e neki, meg hogy te biztonságosnak érzed-e!

Festés: talán holnap. Ne tudd meg, mi van itt... Nullára kipakolom a földszintet. Muszáj.

Szarvaskút: igen, lassan itt a szülinapom, de nem biztos, hogy épp a napján mennénk. Kész kell lenni a festéssel, a visszapakolással, meg az uramnak kell szabad hétvégét találnia. Talán inkább azt mondom, hogy szeptemberben valamikor.

Na, közben fölhívtam őket...háát, 1 km-re van a horgásztó. Az sok basszus. Az kéne, hogy ha hajnalban az emberem arra ébred, hogy pecáznia kell, vagy bármikor eszébe jut, akkor csak kisétáljon. Van egy tó a ház mellett, de abban nem lehet pecázni, hanem csak az 1 km-re lévőben... És a szeptember 22-i hétvégére már nincs szabad szobájuk, ez is kiderült.

No, megyek pakolni...Miksa kisvakondot néz, még jó, hogy így megtetszett neki...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ildi, Szirom!
köszönöm szépen a tanácsokat, linkeket! A 35. hét megvan :) Úgyhogy kezdhetem is.

Szirom,
sajnálom, hogy nincs a közelben az a fránya tó... :( Akkor végül hová mentek? keresgélsz még? Jó pakolászást, meg kitartást az egész procedúrához!!!

Ildi,
nekem még ez tetszik nagyon :)

http://www.happy-baby.hu/index.php?id=ergobaby

Recepteket én is szeretnék! Lányok, leírnátok a pizzatészta receptet is? Nekem is van, egész jó, de hátha kapok jobbat :D

Most mennem kell, eddig vendégek ültek nálunk, nagybátyámék Nyíregyházáról.

Ja, és kérdeztétek, én meg nem feleltem: picibaba neve továbbra is Lackó! Egészen hivatalosan László Alex.

Pussz!

pgaboka

Még jövök ma, a párom nincs este... :(

Gabi!

Nekem ilyen van! :lol:
Nem is írok róla, mert egyszerűen csak áradozni tudnék róla! :lol:
Ezek a képek tavaly készültek a nyári nyaralásunkkor, szerintem jól elmond mindent:
Kép
Kép Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Én voltam este is, de senki... :(
Hol vagytok?

Ildi!

Milyen volt az évnyitó?

Beszti
beszti

van még 10 percem, aztán megyek a SULIBA Leventéért!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap megvolt az évnyitó, nem sok mindnet láttam belőle, Natika unta :lol: , Oli unta :lol: , Levente vakarózott a sorban :lol:
ma csak 11-ig vannak, aztán jöhetnek is haza, viszont hétfőtől rajta-rajta :D :D :D

Oli éppen bőg, mert valami autós baromságot akart nézni a gépen :lol:

Ergo hordozó is nagyon jó, tetszik is, de én látni akarom a csemetémet.(ő is bőg éppen)

Szerintem megyünk is.Majd beszámolok mi volt a suliban

puszkó
vas

Ildi!

Hú, már vége is az első napnak? :D
Nálunk ma du. lesz évnyitó, de már ezerrel készülhetek, mert megvannak a könyvek, köthetem őket.

Tegnap még cipőt akartam venni, de majdnem nem sikerült, végül mégis mindháromnak lett.
Az Ergot lehet elől viselni (3-4 hónapostól stabilan ülő korig úgy is kell), sőt az újakat csipőn is. Csak kiránduláskor ekkora gyerekeket háton praktikusabb. Meg házimunkához is jobb háton. Múlt héten úgy vásároltunk, hogy elől nagy poci, háton Hanna alszik. Murisak lehettünk :) , viszont ez azt mutatta, hogy nagyon jó a tehereloszlása, mert picit se volt nehéz.

Megyek, kimászok az ágyból... :lol:

Beszti
beszti

hali, !!!!

Megnéztem rendesen ezt az ergo hordozót, tényleg lehet elöl-hátul -oldalt hordani.Tetszik is.
Most már csak annyi, hogy be kell menni a bótba(sajnos Brendon), és fel kell próbálni.Az szimpibb még ebben a quinny-nél, hogy ezt már most is használhatnám, míg a quinny-t csak 6 hótól, vagy amikor már tud ülni, ez meg megtartaja a hátát simán.
Igaz, egy 10-sel drágább :roll:
Szóval felpróbáljuk mind a kettőt, aztán döntünk :wink:

Kösz, Beszti :D :D

Suli megvolt, szerintem egész jó volt ma, főleg azért is, mert 11-kor ma el lehetett hozni a gyerkőcöket.
Hétfőtől viszont már mindne megy a maga módján.Akkor lesz szülői is este.

Szirom, ez saját pizza recept volt.
Leírom, mert Gabi is kérte, és hasolníts össze a tiéddel. :wink:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl víz
1 ek. olaj

késhegynyi cukor

Élszetőt megfuttatni cukros langyos vízben, aztán összegyúrni, megkeleszteni, és ennyi a tésztája.
Paradicsomszószt tettem rá, egy kis bazsalikommal, aztán rá a feltéteket
ez 2 pizza lesz :wink:

Lángostésztát köszi, de nem hinném, hogy kipróbálom, én ezzel nem pepecselek.Fánkot se csináltam még soha.Éppen ezért, egyenként kiszaggatás, olajban sütés, büdös lesz....stb
De azért elmentem, köszike :P :P

RITA?????
Első nap???????
Milllyen volt Majának,???? :D :D

Én is találtam szállást, mégse Sopron, se Miskolctapolca, hanme Veszprém
www.villamedici.hu
Kértem még árajánlatot Sopron Lővér szállótól, 100 rongy lenne 3 nap ötünknek.Ez egy kicsit kevesebb, bár ez is baromi sok.
Még várok egy másik árajánlatot szintén Sopronból, de ott meg nincs wellness rész, az szerinte 50-ből kijönne.
ez az:
www.mandarinpanzio.hu

Natika felébredt, puszi :D :D
vas

Ildi, mi tavaly itt voltunk Sopronban, a lakosztályban laktunk öten tök kényelmesen ((Igaz, csak egy éjszakát...)

http://www.villa-mimi.com/mimi/villa_hu.php

De álomszép kertje van, frenetikus panorámával Sopronra, viszonylag közel a belváros... Igaz, medence nincs, de gyönyörű!!!
Milyen sajtokat tettél a négysajtos pizzára? Jól hangzik nagyon!
Én ma sachertortát sütöttem az iskolásomnak meg az egyedülovibajáró Bernátnak, meg is kóstoltam, finom lett! De többet nem vétkezem akkor talán vasárnapra már hetvennel fog kezdődni a súlyom, de szép is lenne!

Iskola nagyon jó volt, 20 perces 8) évnyitó után mi eljöttünk, délben mentünk Majáért és borzasztó boldogan jött haza. :) De elfáradt, nagyon. :) Kapott két pirospontot, meg házi feladatot, úgyhogy igazi iskolás lett! :wink:

Beszti, ez a hordozó nagyon szuper, még a végén én is elcsábulok majd a nagyediknél! De kicsit tényleg rázós ára van! Most egy premaxx baby bag-gal szemezek, ezt is a még nem létező negyediknek nézegetem :wink: , ez is tetszik...
Szerinted?
Olyan jók a képek rólatok!
És te így pocakosan is cipeled inkább Hannát? Babakocsiban nem alszik, vagy nem szereted?
Ha mi nem jövünk, attól te még írhatnál ám magatokról! Csak mesélj-mesélj! :wink:

Szirom, HAJRÁ FESTÉS!!!!
Mi a helyzet a szállással?
Sok az egy kilométer? Nem sok az szerintem!
Miksa hogy viseli a felfordulást?
Segít most is? :wink:

Gabi, ez nagyon izgalmas! Úgy veled érzek, az utolsó napjaidban, jó is, meg egy kicsit túl is lenne már az ember a szülésen, nem? :)

Most megyek, de még benézek este, gyertek!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Beszti,
tényleg sok jót hallottam én is az Ergo-ról, azért is raktam fel a linket :) Nagyon jól néztek ki a képeken! Ezek szerint 2 ergo-tok is van? Az egyik bordó, a másik kék?
Áradozz nyugodtan, engem minden érdekel :) Eleinte a kendőt szeretném használni, aztán majd úgy 4 hós kortól meglátjuk :)

Ildi,
suli :) Húha, nagyfiú már Levente! A receptet köszönöm!

Rita,
hát én is izgulok már egy kicsit, persze hogy szeretnék már szülni, de azért jó is így :) Ma a játszón beszélgettünk egy ugyanilyen nagypocakos anyukával, meg egy csomóan csatlakoztak is hozzánk egy-két szóra, nagyon kedvesek ilyenkor az emberek :) Rólam amúgy mindenki megállapítja, hogy egy óriási pocak vagyok :D Ez igaz is :D
Hozzád viszont van egy kérdésem! Régebben tettél fel képeket a babakocsitok "utánfutójáról". Most ezen gondolkozunk, ugyanis Zsoltika még mindig szeret lustizni, és messzebbre babakocsival megyünk. De ha meglesz a picibaba, akkor bajban leszünk, mert se testvérkocsi, se testvérfellépő (PP Veneziank van, mint Nektek). Szóval arra lennék kiváncsi, hogy vajon a Veneziához milyen bigyó csatlakoztatható? Hol kapható? Mennyibe kerül?
Zsolti szerint folyton rugdosni fogom... Ebben lehet valami, Te mit tapasztaltál?

Szirom,
festés? Hogy álltok?

Amúgy nagyon tuti frizurát kreált tegnap nekem a fodrász, egyenesre szárította a hajam, szuper lett! Csak kár, hogy nincsenek benne a szőke csíkok, ugyanis pocakosan nem festetem. De majd legközelebb már az is lesz :)

Jó éjt, puszika!

pgaboka

Gabi, a venezián van a fellépő rész, ezért is tetszett meg! Bernát múltkor a hosszú kiránduláson fel is állt rá, ő 16 kiló, és simán bírta a kocsi. Szerintem Zsoltikának ez lenne a legjobb, nem?
De ha akarod szívesen mutatok képet a mi utánfutónkról, nagyon szívesen oda is adom, hiszen nekünk most egyáltalán nem aktuális (sajnos).

MUTASD MAGAD!!! Olyan kíváncsi vagyok a hajadra! Egyébként én simán melíroztattam terhesség alatt, mert festetni nem jó, de a melír állítólag mehet! Legalábbis a gyerekeim nem sínylették meg, hacsak nem ettől van, hogy túl sokat beszélnek... :lol:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szia Rita!

Köszi a gyors választ! Most egy kicsit bajban vagyok... Mert igazán sosem figyeltem a fellépő részt a babakocsin. Most még hirtelen képet sem tudok előkapni a magunkéről, mert ugye rengeteg készült, de ha Zsoltika tovább alszik, nekilátok kutakodni. :)

Mindenesetre a PP honlapján megkukkantottam, és ott úgy látom, hogy ha mélykocsiként használjuk a babakocsit, akkor maga a fekvő rész akadályt jelent, mert messze kilóg. VAgyis hiába áll fel Zsoltika a két kerék közti műanyagra, nem fér el. Legalábbis a kép alapján!

Szerencsére a kocsi itthon van, lent a tárolóban :D Csak rá kellene húzni a huzatot.

Ha nem gond, feltennéd megint a képet az utánfutótokról? És köszi szépen a felajánlást :) Lehet hogy élünk vele, mert jó lenne kipróbálni. persze csak ha tényleg nem fér el Zsoltika. Ha elfér, úgy a legjobb!

Hát, én nem vállaltam be a melírt, bár megmondom őszintén, leginkább a férjem kedvéért nem. Ő nagyon nem szerette volna. Amúgy szerintem sem okoz semmi bajt! De Zsolti nagyon aggódós... Na majd valamikor :D

Íme a kép, egyben pocakfotó is :D

Kép

Zsolti ma is dolgozik, szegény, pedig beteg is :( Elkapott valami nyavalyát, és nagyon fáj a torka, már tüsszög is. Mi egyenlőre nem kaptuk el tőle...

További szép hétvégét mindenkinek!

pgaboka

Gabi, lehet, hogy igazad van, megnézem a miénket!

Egy pillanat!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Igen, tényleg nem használható, ha fekszik benne a baba...:roll:
Kár...

Találtam egy képet a babaneten, pont ilyen a miénk is.

Kép

Ki kéne próbálni, hogy a veneziára csatlakoztatható-e és lehet-e kénylemesen használni.
Szívesen megteszem, de adsz nekem egy-két napot?
Most füzeteket kell kötnöm, holnap vendégek jönnek...
De megnézem.
Milyen mázli, hogy van veneziánk raktáron! :D :wink:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

ÉS NAGYON JÓ A HAJAD!!!!!

Mennyiért vág a fodrászod és mennyiért melíroz?
Nekem múltkor olyan sok volt, hogy majd' hanyattestem, utána szeretnék járni, vajon reális-e az az ár...
((((7500.- volt, csak csíkozás és szárítás... Vágás nélkül... :shock: )

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Nekem 8000 Ft-ért mos, satíroz (én két színt szoktam az alaphoz), vág, szárít.
Sok, de jól megcsinálja.
Meg aztán amennyi időnként én fodrászhoz járok. Ebben a satírban az a jó, hogy nem gond, ha lenő...

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Rita,
köszi a képet! Nagyon szépen köszönöm, hogy megnézed a csatlakozási lehetőséget, persze hogy van idő, ráér!!! Csak nyugodtan! Füzetkötögetés, hmm.... :)

Nekem most a mosás-vágás-szárítás 3550 volt. Melírral úgy 6e Ft szokott lenni, vágással, szárítással, mosással... Szóval olcsóbb, bár szeritnem ez is drága. Főleg mikor anyósom meséli, hogy neki Szentesen 700 Ft-ért vágják a haját :D Ez egy nagyon jó kis szalon itt a XIII. kerületben!

Beszti,
milyen az a satírozás? És miért nem gond, ha lenő? :) A melír azért látszik, hogy lenő... Bár az én hajamnál nem feltűnő. A képen egyébként barnább a hajam a valósnál, mert a fodrász mindenfélét belekent... És szőke csíkokat szoktam rakatni bele.

Na megyek, Apa beteg, itthon fekszik! Zsoltika meg igényel.

sziasztok!

pgaboka

Mi a helyzet lányok???

Ma mindenki szabin van????

Nálunk szépen beindultak a hétköznapok, Maja iskolában :) , Bernát óvodában, Adél meg bugyiban! :D

Még jövök!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

mi meg oltáson voltunk natikával.
most jöttünk haza.
éppen szopizik az ölemben

majd jövök később
:lol:

levente is suliban, nyugi van :wink: :wink: :lol: :lol:
vas

Halihó!

Nálunk is elkezdődött a suli, a két kisebb miatt itthon van a párom, én meg konyhaszekrényeket takarítok.
Talán este jövök! :lol:

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, mi van a kicsikkel? Hogyhogy miattuk van otthon a párod?

Konyhaszekrények, JAJJJJJJJJJJJJJ!! :shock:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hogy ez miért lett sárga...

Na mégegyszer...

Beszti, mi van a kicsikkel? Hogyhogy miattuk van otthon a párod?

Konyhaszekrények, JAJJJJJJJJJJJJJ!! :oops: :shock:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Istennek hála semmi bajuk! :D
De takarítottál már úgy konyhaszekrényt, hogy két gyerek ugrált a fejeden? :lol:
Nekem nem menne, sokminden igen, de ez nem. Ismerem őket, és tuti, hogy a zacskós leves, tészta, konzerv halmaz közepéről kellene őket kiszedni. :lol:
Úgyhogy a párom azért van, hogy lefoglalja és elterelje őket a tett színhelyéről.

Beszti
beszti

Sziasztok,
itt vagyok, ragyogok! Bocsi, icsit kihagytam a babanetet mostanában, de elöször nem volt megint telefonvonal, aztán a babanet nem engedett írni, aztán meg a számítógépünk szarakodik ezerrel,állandóan kikapcsol magától, így nem volt türelmem soha sem kivárni, míg idejutok. Most is rohanunk tovább, majd este jövök, ha Ábel alszik. Addig is pusoka mindenkinek!

Motiot
motiot

Na, Beszti, akkor jól van!!!

Ja, ja próbáltam, klassz! :? :)
De azért egy kicsit jó neked, hogy így itthon tud maradni a párod!
Bár most én sem szólhatok semmit, az enyém is itthon van a héten, lehet, hogy neki is ugrom holnap a konyhaszekrénynek.
A fal úgyis szép fehér, illő, hogy belül is rend legyen! :wink:

Most egyedül vagyok, megyek mindjárt szülőire, családot meg elküldtem játszótérre. Ma apás nap lesz ott, anyák nagy része szülőin ül. :lol:

Motiot, Ildi, ne csak igérgessétek TÉNYLEG gyertek este!!!

Ui: Valaki csináltatott már fogfehérítést? Nem reklámban szeretnék mosolyogni, csak az esztétikumra hajtok! :mrgreen: Ilyen mosolyt szeretnék! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

nekem az uram ül a szülőin :lol: :lol:

Mivel Natasát nem tudná megszoptatni, ha éhes :shock:

KIvételesen nem Natika ül az ölemben, henem Olivér.Itt nyivákolt, hogy kapcsoljuk be a gépet.
Persze, most boldog, de én meg nem látom tőle a billentyűzetet :shock:

Fogfehérítés engem is érdekelne, épp a minap hintettem el az uramnak, azt mondta, tök felesleges. :? De én vágynék rá, hogy csilli-villi szép fehérek legyenek.
na, majd, ha elmegyek egyszer melózni

Hú, micsoda konyhaszekrénypakolók vannak itt!!!
Hozzám nem jöttök???? :wink: :wink: :wink:

natika 20 dekát hízott 6 hét alatt, meg nőtt 4 centit, de még ezt a 2 hetet kihúzzuk tejcivel akkor is :!: :!: :!: (amíg 6 hónapos lesz)
Aztán jöhet a főzelék, meg a gyümi :P

Gabi, megint jó nagyot nőtt a pocid :D
Hajad is jó :P
Én festetni nem szoktam, egy sima vágás, szárítás kb.3500 ft körül van.

megyek,Natika bőg a szőnyeg közepén :cry:
ott hempereg össze-vissza
vas

Ezt még gyorsan:

A három vigyori :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

beszéltem az ergo hordozós csajjal telefonon, majd elmondom :D
vas

Sziasztok!

Rövid vagyok :D

A fogfehérítés: én már eléggé körbejártam a témát! Többféle módszer is van.

1. Ülsz a fogdokinál, és kb. fél óra, vagy 1 óra, ken a fogadra fehérítő anyagot, és spec. fénnyel világítja a fogat. Ez a lényeg, DE: az eljárások árai különböznek, én 50-150 eFt közötti árakat olvastam eddig. A saját fogorvosomnak is van ilyen készüléke, amivel fehérít. Nem igazán szereti, azt mondja, valamennyit szerinte ront a fogakon. Mindenhol máshol azt olvastam, hogy nem ártalmas!
Nem fáj, és kb. 2 évre nyújt fehér fogakat, bár ez időtartam attól is függ, hogy ki milyen életmódot él. Ha a fehérítés után cigi, kávé, vörösbor, stb. csúszik, hamarabb elszíneződik a fog.

2. A fogorvos sínt készít a fogsorról, ad fehérítő anyagot, és esténként kell feltenni a sínt, benne a fehérítő, 10-14 napos tortúra (nem emlékszem pontosan). Ez hosszabb, eredmény kb. ugyanaz és olcsóbb, 30 eFt körül van.

Mindegy melyik eljárás, előtte komplett felmérés a fogakról és tömés, meg helyrerakás.

Ja, és nem lesz krétafehér! Mindenkinél másként hat a cucc. De néhány árnyalattal tuti fehérebb lesz. Állítólag jobb az eredmény a sárga fogúaknál (mint én) :D A szürke nehezebben fehéredik. Van, akinél több kezelés kell, mire tényleg fehérebb lesz a fog!

Még annyit olvastam, hogy a kezelés után (az egyszeri után biztosan) csak fehér dolgokat szabad enni (rizs, tej). De ezt nem a fogdoki mondta, lehet hogy nem is igaz...

Én már úúúúúúgy szeretném!!! Volt egy cikk az indexen, ha megtalálom belinkelem, Budaörsön van egy nagyon jó fogászati centrum, ahol elég olcsó, tesztelték és nagyon jó! Abban is vannak plusz infók.

Sajna terhesség, szoptatás alatt nem csinálják, úgyhogy nekem még minimum 2 év várakozás...

Most ennyi. Ildi, gyönyörűek a gyerekek!!!!! Imádom a tesós fotókat :D

Mennünk kell szunyálni, puszi!

pgaboka

Gabi, nagyon köszönöm!!

Érdekelne a link ha megtalálod, van rá egy hetem, remélem. :wink: :) .
Belegondoltam én is, hogy ha most nem, akkor (remélem :wink: ) két évig megint nem, és már nagyon szeretném. Van egy gyökérkezelt fogam elöl, és nem ugyanolyan színű, mint a többi. (Bocsánat, hogy a számról mesélek!) . Hát így... :)
Most azt mondta a fogorvosom, (aki a fogkrémemet is ajánlja a reklám szerint ugye... :lol: ) hogy holnap megmondja, mehetek-e a barátnőjéhez, aki a lámpás módszert csinálja. De ha ez 50-100 ropi, akkor tuti ronda maradok. :shock:

Ildi, mi ez az ergo-ügy? Nagyon gyűjtöm az infokat, ez a kis negyedik már itt rezseg a gondolataimban állandóan. :oops:

GYÖNYÖRŰEK A KIS VIGYORGÓSAID!!!!!!

Levente mit szól az iskolához? Hányan vannak?
Maja nagyon lelkes, szorgosan csinálja a házi feladatot, gyűjti a piros pontokat. Remélem marad a kitartás! De kipurcan nagyon...
Ma Zsolt volt velük a játszón, azt mondta, Maja nagyon kis hebrencs volt, ilyen, amikor alig áll a lábán. Azt hiszem még kicsit erőltetem a délutáni pihenést (nem alvás csak fetrengés vagy olvasgatás)

Beszti, szerinted? Vagy már ez túlzás?
Az is igaz, hogy hamarabb kéne lefektetni őket, ebben még nem sikerült átállnunk, ma is kilenckor kerültek ágyba...

Megyek, kimerített a szülői, majdnem 3 órán át tartott. :shock:
Meg remélem az uramnak is hiányzom. :)

Pussz-pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok,
na itt vagyok egy kicsit én is, ma sajnos elcsúszott az alvás egy kicsit,mert mint írtam, délután nem oltunk itthon, feljöttek a barátaink, aztá velük elmentünk a Metro-ba vásárolni. Kivettünk együtt egy kertet, ahhoz kellettvolna fünyírót nézni, de nem találtunk megfelelöt, erre a fiúk vettek két kaszát és holnap azzal fognak nekiesni a fünek :lol: :lol: :lol: Én mar elöre röhögök...
Remélem kedves férjuramar nem kell utánna azonnal kórházba szállítani :lol:
De akert maga tök jó, tele van gyümölcsfákkal, azt csinálunk rajta, amit akarunk, ha akarunk ültetünk bármit, vagy csak füvet hagyunk. Lehet bulizni, grillezni, sátorozni stb. A miénk!! Tök jó.
Na ennyit magunkról.

Gabi, tényleg megint nött a pocid!!<A hajad is csini! Itt én nem is nyilatkozom a fodrászról, mert iszonyú árak vannak. Csak egy sima vágásért, mondjuk hosszúból rövidre, semmi festés vagy ilyesmi elkérnek úgy 60-70 eurót, ami nem kevés. Na ezért van nekem sima hosszú fetstlen hajam, semmi frizurával, csak amúgy natúr hosszú, így nem kell fodrászhoz mennem. Elég, ha apa hagy ott három-négy hetente 30 eurót.

Ez a hordozós dolog tényöeg nagyon jó, nekünk kendönk van, Ábelt abban hordoztam, ketteske is abban fog majd egyszer csücsülni, meg van egy hátizsákos hordozónk is, Ábel azt is szerette.

Gratulálok a kisiskolások elsö napjaihoz!! Nagyon ügyik!! Gondolom még mindenki élvezi a dolgot :lol:

Ildi, nagyon szépek a gyerköcök és mennyire hasonlítanak egymásra, hihetetlen! Le sem tagadhatnák, hogy testvérek!!

Na megyek, mert én is álmos vagyok, meg még beszélgetünk egy kicsit apával.

Puszi mindenkinek

Motiot
motiot

Sziasztok!!!

Rita,
megvan a link, ez egy cikk:

http://velvet.hu/onleany/fog060703/

Szerintem elég meggyőző...

Ez pedig ugyanennek a módszernek a rendelőit sorolja fel, tel.számmal, elérhtőséggel:

http://www.soniwhite.hu/pages/rendelok.htm

Érdemes rákérdezni, hogy hol mennyibe kerül a dolog.

Motiot,
klassz lehet a kert! Milyen messze van a lakásotoktól? Partikhoz biztos ideális, meg a sátrazás is jó ötlet, én nagyon imádtam, régen sokat mentünk a szüleimmel :) Még Bulgáriába is sátorral mentünk, meg Trabanttal. Fogalmam sincs, hogy fértünk el 4-en...

Pá!

pgaboka

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?