Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi azert irok igy mert tegnap 2 x elszallt az irasom.
Mar regen 4 het volt vasarnap setaltunk es a dokinenivel ossze futottunk o sapatnak latta a pici Csabikat es vervetelre kuldot minden rendben van de mig kesz let az eredmeny ....Pedig olyan rendesek voltak a laborban ,eloszor is kicsi fiam nem is sirt ,de tolem megkerdeztek kerek vizet nem is ertem miert!Masodszor meg mondja a holgy hogy holnap du. mennyek a leletert aztan ram nez es azt sugta na jol van ma du mar johet ugy se birna ki holnapig!Van ilyen is! Az utcankban lako kisbaba 7 honapos es mar baratok vagyunk ..Apropo vedoneni: !Baratunk anyukaja mondta hogy a vedoneni tolunk hozajuk ment es azt mondta hogy a Csabikanak milyen jo hogy ilyen szulei lettek.Anyuka mondta ,hogy lehet hogy ezt nem kene nekunk mondania mert lehet, hogy nem tartozik rank erre meg a jo oreg vedoneni sertodot meg.
móncsi+3

Hasra fordulas azt nem szeretuk es most meg magunktol fordulunk kozben mar pakolgatunk Na es anyu mire valo hat hogy mindent ledobalok o meg szepen felszedegeti kell neki a mozgas!A gyerek szaja ugy habzik mint mikor apukajanak de o olyankor merges.Na a legujjabb mikor jo ido van a hordozhato kisagyban mindig kint van a fiam es van egy ici pici 50 kg kutyank kutya mindig a fuben hentereg es kozben joeso morgasokat ad ki na a fiam mitt csinal????Morog es ez komoly!!!!!!!!!!!!!Kozben ugy tarja a kezet mint a szupermen mikor repul .Mi var ram?Olyan hihetetlen meg most is hogy ilyen kerek a csaldunk neha ugy felek hogy ez a szep lufi kipukad .Na majd meg jovok!
móncsi+3

Sziasztok :)

Amneris
Mekkora Zitus :):) Nagyon jó az a kép olyan boldogok vagytok rajta :):)

Madri
Azok a szemek :D :o :D

Tviky
Várom nagyon a mintát mert már anyag ügyben is körben néztem :):) Mégegyszer köszi a fáradozásod :)

Ancsúr
Hát nem is tudom mit mondjak . Mi ugye nagyon készülödni kezdtünk, festés kiságy, pelenkázó szinte minden .
És most nagggggggggggyon rossz.:(:(:(
Én becsuktam az ajtót , és nem megyek be abba a szobába.
Bár valamelyik nap a sogornőmmel babaruhát válogattunk, szegény lecipelte a ruhákat én szépen megnézegettem őket majd szegénynek vissza kellett cuccolni, mert nem hoztam el semmit.:(:(:
Szóval nem tudom mi a jó megoldás, csak abban az egyben reményykedem a suli majd jól eltereli a figyelmemet .

Rvan
TI mögöttünk jöttök szorosan ha jól emlékszem :)
Nektek is kész a szobátok, te hogy birod nézegetni, szóval te mit csinálsz hogy jobb legyen ???
Különben nekünk is mindegy hogy fiú vagy lány ( az mondjuk igaz a készülődés kicsit pasisra sikeredett) :roll: :)
A férjem mindig azt mondja mindegy mert ha lány a 2. lesz fiú:):)

Tirza
Örülök hogy nem csak nekem vannak ilyen gondolataim :):)
Nem tudom mi lesz nem tudom milyen lesz . Kicsit keveredik az ismeretlentől való félelem és a határtaln boldogság amikor eszembe jut hogy végre mi is igazi család lehetünk.
Igaz én 14. hónapja várok és persze egyre türelmetlenebbül.
Soha semmi nem repült az ölembe simán ezért tartom magam edződtem , de ez itt a céltól nem messze egyre nehezebben megy .:(:(

Na kicsit kipanaszkodtam magam , bocsi lányok ma a hullámvasut alján vagyok de pár nap és fenn is leszek :)

Naninga
naninga

Megint en.(bocsi)Olyan Fura en az elso idoben nem is ereztem hogy fiam van csak egy pici babara gondoltam 2 honapos kora utan kezdtem erezni hogy o fiu.De most mar latni is ám!!!!Kebzeljetek ahol lakunk rotisok szoktak setalgatni mi nem nagyon tartotunk ano veluk mert a mi kis olebunk mar eleg oregecske, de eneek eelenere tegnap 4 gazdi 4 kutyus es 4 gyerkoc be csengetek es meghivtak egy jo nagy setara.Ma meg egy anyuka a babajaval az utcaban laknak pelust hoztak ajandekba pedig csak parszor talalkoztunk es meg koszoni is messzirrol koszontunk egymasnak.Na es meg egy tortenet a jo emberekrol,a mi utcankban setalnak az emberek sokat mert eleg nyugis, tobb latasbol ismeros emberke is megfordul erre kethete ossze futotunk tobben mamik es babak voplt koztuk egy anyuka aki tuti hogy tudja a mi kis tortenetunket de ereztem dirrekt ugy kerdez hogy ne legyen kellemetlen es nem engete hogy a szules legyen a tema pedig tobszor is szoba hoztak nagyon jol eset a figyelmesege.
Naaagy az apuci?????????Na de a fia!!!!!!!6150g vagyunk !!!!!!!Lehet hogy a fejemre nonek?Csabika nagyon jo alvo lenne ha nem maceralnam mindig csak egy picike puszika stb stb.Álandoan lesem nehogy lemaradjak valamirol olyan jo latni mikor eloszor nyul a csorgojehez vagy mikor rájon milyen szep es eros hangja van.Reggel 5tol 8 ig.Visongat es bulizik!
Ne haragudjatok hogy ma xcsak magunkrol irtam!Nagyon erdekel kivel mi tortenik es szeretnek is mindenhez hozza szolni de mara mar kipurcant a bebicsösz!Vigyazatok magatokra szep es jo ejszakat!
móncsi+3

Sziasztok!

Most jöttünk haza a háztól.17-21:20-ig leparkettáztuk a keresztfiammal a nappalit~15 nm.
Felkerült a macikás díszcsík a babaszobára.

Tirza!
Ma volt nálunk az TEGYESZ-es csaj.A miénk is és a tiétek is,mert most tanul be.Mondtam neki,hogy az Ágacskától ismerjük egymást.
Mi a megyei listán 120-ak vagyunk,de mivel átbeszéltük apával a származásbeli témát,így mögétek ugrottunk 1-2-vel.Ti pedig igen jó helyen álltok!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Közel a babaillat!

Egyébként eddig az tartott vissza minket a roma származású babáktól,hogy mi lesz ,ha a többi gyerek ezmiatt csúfolni fogja....
De aztán átgondoltuk....egyikőnk sem roma,de mindkettőnket kellő képpen meggyötörtek a társaink.Én duci voltam(és sajnos nem fogytam le azóta sem)....a férjem pedig kicsit beszédhibás,és nagyon lúdtalpas(volt koraszülött).Kezelés kérdése.
Egyébként itt a falunkban van nemegy örigyerek....17-18 évesek.Az egyik egy teljesen roma srác.Nagyon helyes,sok barátja van,és egy nagyon rendes srác.Ha őt fel tudták nevelni,akkor nekünk is sikerülni fog.Ez a gondolkodás jót tett,kicsit feltöltődtem.

Reggel hallottátok a tv2-n, mi történt Győrben?
Találtak egy újszülöttet,egy országúti wc-ben ,betömött szájjal.
Egy 16 éves kiscsaj megszülte(hasmenésre hivatkozva).
A wc-s néni vette észre,és mentette meg,mert valami nyöszögést hallott.Bent volt a kukában szegény kisfiú.Most szeretnék örökbefogadni,mert nincs saját gyerekük,csak nem tudták,hogy hivatalosan örökbefogadó szülők-e.A Mészáros Kriszta volt bent az Ágacskától.Egyébént teljesen jól van a baba.
Szóval az ilyenektől mindig elborzadok.Ja egyébként megbánta bűnét,és hivatalosan lemondott a gyerkőcről.

Na elteszem magam holnapra.Hosszú és nagy nap lesz a holnapi.Már az új otthonunkban alszunk.(ha lesz áhgyunk :D )

Sziasztok!
Jó éjt mindenkinek!!!
kavicska

Sziasztok!

Most jöttünk haza a háztól.17-21:20-ig leparkettáztuk a keresztfiammal a nappalit~15 nm.

Tirza!
Ma volt nálunk az TEGYESZ-es csaj.A miénk is és a tiétek is,mert most tanul be.Mondtam neki,hogy az Ágacskától ismerjük egymást.
Mi a megyei listán 120-ak vagyunk,de mivel átbeszéltük apával a származásbeli témát,így mögétek ugrottunk 1-2-vel.Ti pedig igen jó helyen álltok!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Közel a babaillat!

Egyébként eddig az tartott vissza minket a roma származású babáktól,hogy mi lesz ,ha a többi gyerek ezmiatt csúfolni fogja....
De aztán átgondoltuk....egyikőnk sem roma,de mindkettőnket kellő képpen meggyötörtek a társaink.Én duci voltam(és sajnos nem fogytam le azóta sem)....a férjem pedig kicsit beszédhibás,és nagyon lúdtalpas(volt koraszülött).Kezelés kérdése.
Egyébként itt a falunkban van nemegy örigyerek....17-18 évesek.Az egyik egy teljesen roma srác.Nagyon helyes,sok barátja van,és egy nagyon rendes srác.Ha őt fel tudták nevelni,akkor nekünk is sikerülni fog.Ez a gondolkodás jót tett,kicsit feltöltődtem.

A wc-s néni vette észre,és mentette meg,mert valami nyöszögést hallott.Bent volt a kukában szegény kisfiú.Most szeretnék örökbefogadni,mert nincs saját gyerekük,csak nem tudták,hogy hivatalosan örökbefogadó szülők-e.A Mészáros Kriszta volt bent az Ágacskától.Egyébént teljesen jól van a baba.
Szóval az ilyenektől mindig elborzadok.Ja egyébként megbánta bűnét,és hivatalosan lemondott a gyerkőcről.

Na elteszem magam holnapra.Hosszú és nagy nap lesz a holnapi.Már az új otthonunkban alszunk.(ha lesz áhgyunk :D )

Sziasztok!
Jó éjt mindenkinek!!!
kavicska

Sziasztok!

Tirza!

Sziasztok!
Jó éjt mindenkinek!!!
kavicska

Sziasztok!

Tirza!

Sziasztok!
Jó éjt mindenkinek!!!
kavicska

1000 bocsi!

Lelassult valamitől a gépem(apuci valamit letöltött)és ilyenkor sosem tudom eldönteni,hogy vette az adást ,vagy nem........Hát vette :oops: Bocs
kavicska

Tirza,Kavicska!
Az lenne a kérdésem, hogy nektek ki a tegyeszes előadótok? Mi már ugye harmadszor állunk sorba, de eddig még soha sem mondták meg, hogy éppen hányadikak vagyunk amikor érdeklődtem (mindig csak mellébeszéltek, hogy pontosan nem lehet tudni, meg nem pontosan sem).Ha nem titok,ti mióta álltok sorba és mekkora babát szeretnétek? Kavicska most akkor hányadikak lettetek?
steiff

Jó reggelt!

Steiff!
Eddig nekünk sem mondták meg, csak most, hogy új ügyintéző van. Most nagyon szégyellem magam, mert a vezetéknevét elfelejtettem, Szilvia a keresztneve, nagyon szimpatikus és aranyos csajszi. Mi tavaly június 26-a óta állunk sorban a tegyeszes sorban, akkor nem akarták megmondani a számunkat, most januárban azt mondták, hogy olyan 120-130 körül van, és most amikor kijöttek, akkor megint rákérdeztem hátha, és teljesen meglepődtem, mert azt mondták, hogy természetesen meg tudják mondani, és így mondták a 99-es számot. és akkor utána mondtuk, hogy származásra toleránsak vagyunk, és így mondták, hogy akkor sokkal előrébb vagyunk. :)
Gondolom ti továbbra is toleránsak vagytok a származásra, jól emlékszem, kislányt vártok?
Napsitól a cd-t én el tudnám hozni, és akkor oda tudnám adni valamikor, már úgyis az indexes invitálás óta szeretnék a gyerekeiddel megismerkedni. (ha nem gond) :D

Kavicska!
Üdvözöllek a különleges sorban! A Gólyahírnek is mondjátok meg, és akkor máris barátságosabb a sorszámotok. :)
A férjem is csak ettől tartott, hogy a származása miatt csúfolni fogják, de tényleg annyi mindenért bánthatják az embert, és erről a tanfolyamon is beszélgettünk. Engem is sokat csúfoltak, de még ma is szoktak bántó megjegyzést tenni a pl. külsőmre.

Még jövök, de most jutott eszembe, hogy ma vidékre kell mennem időre,
sziasztok
Tirza
tirza

Sziasztok!:)

Csak egy gyors bekukk :lol:

Kedves Mera!!!
Nagyon Boldog Névnapot kívánok!!!!!!
Kép

Steiff!
Természetesen elküldöm postán nektek is nagyon szívesen! :lol:
Aki még postán szeretné az elküldené nekem a pontos postacímét?
Köszönöm!

Puszi mindenkinek!
Napsi

KépKép
napsugaracska

Tirza!
Nagyon örülnék, ha végre találkozhatnánk személyesen is!!!!!!!!!!!!!! Esetleg Kavicska is???? (Bár azt nem tudom ők a megyén belül merre laknak.) Ha meg a cd-t is elhoznád az külön öröm lenne számomra, meg Napsinak is egyszerűbb lenne ( gondolom).
Hétfőn rákérdezek a mi sorszámunkra is, hátha. Bár a mi ügyintézőnk más, de ha nektek megmondták, akkor remélem nekünk is. Azon gondolkodom, hogy mi közel lakunk egymáshoz, miért más az ügyintézőnk? Ki volt nektek a régi, vagyis miért lett új? Mi már lassan egy éve várunk és jól emlékszel kislányra elvileg fél éves korig.Azért csak elvileg, mert harmadik gyermeknek is ilyen paramétereket adtunk meg, aztán lett egy három éves fiúnk, úgyhogy nálunk sosem lehet tudni. Származásilag persze roma babát szeretnénk, folytatva a hagyományokat, de azért pl. egy ázsiai babának is rettenetesen örülnék !!!!:lol: (Meg persze bármilyennek)
Azért szeretnénk kislányt és picit, mert így kiegyenlítődnének a nemek: lenne 2 lány-2 fiú, 2 nagy-2 pici. Már persze Roli picisége igen relatív dolog, hiszen már a nagyok ruhatárából csórtam neki pólót, meg pulcsit. Azt hiszem nemsoká megéljük, hogy ugyanakkora méretű ruci kell majd mindháromnak.

Napsi!
Előre is köszönöm nagyon aranyos vagy! Tirza felajánlotta, hogy elhozza a cd-t ,ha neked így jó- persze postán is jó- ahogy neked kényelmesebb.
steiff

Naninga!

Igen, jól emlékszel. Ott tolakszunk mögöttetek :D

Még teljesen nincs kész a babaszobánk, ezért ,amikor bemegyek mindig nézem mivel lehetne még csinosítani. Többen kérdezték már, hogy nem rossz nézni az üres gyerekágyat?! Most már nem, mert tudom, hogy biztosan lesz kis lakója. Az a tudat pedig megnyugtat, hogy most már bármikor csöröghetne a telefon, nem kellene kapkodnunk, mindenünk megvan (babakocsit most fogjuk megvenni). Inkább attól tartok, hogy mit fogok csinálni az utolsó időkben, amikor már vásárlással nem tudom a várakozásról elterelni a figyelmemet :? , de majd akkor olvasom az okos kis könyveimet, amit már szintén rég megvettem a csecsemőgondozásról, gyermeknevelésről, eddig ugyanis arra nem jutott időm.

Hát én így tengetem a napjaimat. Hozzád hasonlóan én sem vagyok a legjobb állapotban most, még az álmaim is csak erről szólnak, türelmetlen időszakom van, de majd csak átvészelem.

Szombaton jöttök a Feneketlen tóhoz? Lehet, hogy már írtad, csak én voltam figyelmetlen.
rvan

Nekem keves hajam van, eddig ezt hittem,de kicsi fiam megis mindig talal kitepni valot.Ma olyan altatos napom van csak lustizok es semmi mas.Csabika is tobbet alszik ma mint ahogy szokot.
Kedden voltunk a 4 honapos szurinkert meg is kaptuk egy piciket lazasok voltunk de azon kivul semmi.
Naniga nekunk is fius lett a szobank es fiunk is lett!
Ancsur hogy tudnalak egy icipicit felviditani?NNNAAAA
Menni fogsz a talira?
móncsi+3

Az autos temahoz :Pesten vezetem ejszaka nem tudtam miert refiznek meg egy jarokelo is intett na mire gondoltam ?Honan lehet latni hogy no vezet es azt hitem hogy udvarolni akarnak.Nekem eleg volt az utcai vilagitas minek az automnak is ha latok.Rendor bacsi meg lemeszelt es megkerdezte miert lopakodok,na akkor mar derenget valami.Szempilla rebegtetes es megusztam ,hogy o mire gondolt nem is akarom tudni.Puszilok mindenkit .
Jaj meg annyit es eldugolok gyerekvárás soha nem mertunk tervezni meg egy utazast se kulfold szoba se johetet.Munka eszkozoket semmit nem ruhaztam be se egy tanfolyam semmi mert barmikor johet a telefon.Áprilisban tele lett a hocipom egy kiseb b vagyont koltottem lakkokra es meg gepeket is vettem ,és megszolalt a telefon .5 evunk arrol szolt hogy most nem mert lombik most nem mert hatha megszolal.A vege fele ha a baratok nem kerdeztek az volt a bajom ha kerdeztek akkor meg az.
Na sziasztok nem farasztok mar ma senkit.
móncsi+3

Sziasztok

Hordozókendő? Senki nem nyilatkozik. Vegyek, ne vegyek, simát, karikásat.

A hétvégi találkozóra jó időtöltést kívánok!

Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

Judit vagyok, új itt közöttetek. Régóta olvaslak benneteket és most én is csatlakoznék! :P
Mi szintén roma gyermekre várunk, de a TEGYESZ-nél itt sem mondanak sorszámot. Mintha nem tudnának megszámolni minket. :lol:
A Gólyahírnél a végén van a sorszám, olyan 110 körül, de a külön sorban az eljeén lehetünk.
Tavaly októberben határoztunk az örökbefogadás mellett. Szeretnénk még egy gyermeket. Van már egy szőke nőcink, aki 4 éves.

Olvasom, hogy nagyon készülődtök, vásárlás, festés, ruhák..-stb.
Engem a férjem lehurrogott, hogy nem érdemes semmit sem elkezdeni, mert úgysem tudjuk, hogy a jövő héten, vagy 2 hónap múlva kell menni. :shock:

Ja és persze nem csak újszülöttet várunk szívesen (0-4-ig) , ezért a ruhával sem tudunk készülniT :twisted: :twisted:

Szóval, most készüljek, vagy ne...???? :oops:
Egyszer csak fel fognak hívni??? :o Nem tudom elképzelni sem és ezért rendesen szorongok! :(

Akinek már csengettek, az kérem, hogy írja le, hogy milyen volt. Beijedt, vagy éppen bátrabb lett tőle az ember??

A 10-es sorszám, az gyorsan elérhet 1-re??

Hajrá gyerkőcök, szülesettek és egészségesek legyetek! :lol:

Köszönöm a válaszokat:
Judit
struga2

Sziasztok!

Én is itt vagyok! :D
Az utolsó két oldalt még nem olvastam, de szeretnék gyorsan írni Nektek! Én jól vagyok, nem történt semmi érdekes velünk. Élünk és virulunk! :wink:

Madri! Dávid baba szeme gyönyörü!

Rvan, anyukád jobban van?

Csöpke köszi! :D

Tviky! Boldog házassági évfordulót! Holnap suli?

Obea üdv köztünk! Nagyon szép kislányotok van, sok boldogságot!

Pirinyocska, Ggabszi, Rkata! Hogy vannak a kisbabák, szépen fejlődnek?

Kavicska szia! Biztos szép lesz a házatok!

Matiba! Mati tényleg ügyes fiú, hogy ilyen gyorsan alkalmazkodni tud az új étkezéshez!

Renóca, olyan szépek vagytok így együtt!

Di ti voltam a babaszobán, aranyosak vagytok!

Szuperboszi hogy van a pocaklakód? És Te jól vagy?

Kizsó! Boldog névnapot!

Ancsúr gratulálok az új autóhoz!

A képek édesek, majd még jövök!
Mindenkinek sok puszi!

Kép
vivi1

Sziasztok!

Vivi1!
Szerintem te valaki mást szerettél volna írni, és nem engem. Nekem júl. 24.-én volt a névnapom! :lol:

Mera!
Én is boldog névnapot kívánok neked!!! :D

Rvan!
Ti is jöttök szombaton? De jó! Most láttam! Vissza viszem a focitokat jó? A múltkor itt hagytátok! :D Remélem nem felejtem el! :oops:

Nézzétek, van egy új szerzemény a csajok szobájában!
Kép
Ezt a kék díszfüggöny most vettük, már régóta szerettem volna a lányokhoz valami hasonlót! :D

kizsó

Tviky!

Nekünk volt hordozókendőnk és imádtuk!! Én simát vettem, azt is meg lehet kötni ezerféleképpen, nekem két kötés jött be, azt használtam. Ha van kérdésed, megpróbálok segíteni. :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok

Rvan
Irtam mailt.:)
Mondjuk csinosítani való még nekünk is van , a szobán , pl szőnyeg, polcokat felfúrni stb.
Ezt én is meghagytam a depisebb napokra akkor ilyennel elfoglajuk magunkat.
Azért néha én is bekukkantok és megnézem milyen is lett :))))))
Azt nem mondom hogy örülök hogy nem vagyok egyedül a hullámvölgyemmel , inkább az nyugtat meg hogy természetes hogy hol könnyebb hol nem :)))))
Az utolsó időkben szerintem én a babaruha válogatással mosással és ilyenekkel leszek elfoglava :))))))

Kizsó

Klassz lett a a drapériátok :))))))
A malackás- micimackós függönyt én is kinéztem de aztán másikat vettem végül :)))))))

Struga2

Szia ez mindenkinél más. Én is azt gondoltam eleinte hogy nem készülődök mert, nem akarom nézni az üres szobát.
Aztán mégis elkezdtük és a végén nem bántuk meg . Nálunk lassan haladt a dolog sokat válogatunk, még a mai napig azért van mit tennünk. Ezt nektek kell eldönteni mennyire gyorsan tudtok elkészülni.
Szerintem abban a sorban a 10 es szám akár gyorsan egyes lehet és ne feledd az életetadó választ tehát akármi lehet.
Ha telefonálnak akkor szerintem rengeteg papírmunka is lesz ami után rohangálni kell szóval nem hiszem hogy ezzel fogtok foglakozni.
Mondjuk a szöszke 4 évesről biztos sok mindenetek van is :)))))

Naninga
naninga

Struga: Szia, Judit! A Gólyahírnél a 110-es sorszám sztem nagyon nem a végefelé van! :) A 10-es pedig igencsak mindenórásnak mondható, nem kell az 1-es sorszámért küzdened! :lol: :lol:

Kizsó: Ugyanilyen Micimacis függönyünk van, Csenge egy időben minden reggel külön számbavette a szereplőket. :D
Vivi1 szerintem azért kívánt boldog névnapot, mert Napsi is kívánt, de ő Izsó napra. :lol: :lol: :lol:

Holnap jönnek végre a környezettanulmányt elvégezni, a védőnőt kértem meg, hogy hívja már fel őket, kiderült, hogy nem is jöttek volna (hiába kereste meg őket hivatalból az illetékes gyámhivatal), mert ők úgy tudták, hogy nekik az öf ELŐTT kell jönniük. :roll: :evil: Vajon mi van ilyenkor, ha úgy telik le a 30 nap (amennyire ugye az ideiglenes kihelyező határozat szól), hogy nem jönnek ki, elveszítem a gyámságot a baba felett???? Tudja erre valaki esetleg a választ?
Azért félelmetes és elkeserítő, hogy akinek ez lenne a dolga, az nem tudja, mi a feladata (még a hivatalos felkérés után sem).
rkata

Kizsó! Katának igaza van, Napsugi névnapos köszöntését olvastam :lol: :lol:

Rkata! Mi a 8. helyen vagyunk a "különleges"sorban, de nekem mégis olyan távolinak tűnik, hiszen nem minden héten születik félroma baba. :(

Kép
vivi1

Mera! Boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
vivi1

Szia Kata!
Nem veszíted el a gyámságot, ez minimum 30 nap kihelyezési idő.Amíg a véglegesítés nincs meg Ti vagytok a gyámjai mindenképpen. Ezt onnan tudom, hogy a mi figyelmünket előre felhívták, hogy a nyári szabadságolások miatt az egész procedúra csúszhat, ahogy , sajnos csúszott is, mert senkinek nem fértünk már be a szabadsága előtt. :cry:
Én is azt tapasztaltam, hogy az intézkedésre jogosult szervezetek nincsenek összhangban egymással.
Amikor a névváltozást bejelentettem a MÁK-nál, az új anyakönyv ellenére kérték a végleges határozatot.Ez sem szabályos, hiszen új anyakönyv csak végleges határozatra van! Sőt, azt mondta a hölgy, hogy tegyem el, mert lehet, hogy a GYES-hez is kell. Naaaa, azt lássam meg én!!!!! Akkor a személyi igazolványához is mellékelhetném 14 év múlva! :twisted: Szóval, fogalmuk sincs róla, vagy idióta, értelemnélküli belső szabályaik vannak.
Mindannyiunknak tennie kell ez ellen, szerintem. A saját ügyünknél erőszakosnak kell lenni, hátha akkor változik valami.

Lányok, nagy nap ez a mai: Balázs első napja az iskolában!!!! :lol:
Nagyon izgi....

Kép
Kép
ggabszi

Drága Mera!
Megkésve bár, de én is boldog névnapot kívánok neked szeretettel!

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi!
Balázs okos fiú, biztos ügyes lesz a suliban. A gondolkodása már olyan, mint egy nagy srácé. :wink: [/b]

Kép
vivi1

Sziasztok!

Egy gyors bekukk.... :shock:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válasz mailt!!! :lol:

Kavicska írtam privát üzit!! :)

Mera utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!!! :lol:

Marci_anyu megkaptam a mailed, köszönöm de valamiért nem tudtam választ küldeni. :? Hibát jelez vissza, remélem hamarosan eltudja küldeni. :D

Sajnos még nem tudom, hogy holnap tudunk -e menni.
Megírnátok, hogy pontosan hol és hánykor van a tali??

Puszi mindenkinek!!!

Vicki
vicki

Szia Mindenkinek!

Köszönöm a választ Naninga!

Képzeljétek a héten egy anyuka a 6 hetes várakozási idő alatt meggondolta magát. Most telt le az 5. hét!!! Hát én nem tudom, hogy ez most jó, vagy rossz?? A szegény örökbefogadóknak kemény lehet, de talán a babának.... ???
Mit gondoltok?

Rosszul írtam a sorszámot! :roll: 210-es! A különleges sorban meg az eleje felé, de nem1.

Szeretném megkérdezni, hogy aki már fogadott örökbe roma babát, az mit gondol most? Biztos volt a döntésében mindvégig? Elsőre tetszett a gyerkőc? Észrevehető, ill. szembeötlő a másság?

Én mondjuk barna (sötét) hajú vagyok, a bőrön sem világos, de a férjpasim szőkésbarna, a lányom meg szőkenő. :lol: :lol:

Én is szeretnék gratulálni a névnaposoknak! Bár egyelőre nehezen tudom a nickeket és neveket megjegyezni és társítani. :oops:

megkérdezhetem, hogy ki fejér megyei közülünk?

Gabszihoz csatlakozva én is amondó vagyok, hogy a hivatalok bizony sok fejtörést okznak nekünk "állampolgároknak". Egyszerűen nem értik, hogy miért olyan sürgős nekünk valami! :?:
Nekik mindegy, hogy 30 nap vagy 60 nap! Javasolni annyit tudok, hogy mindig emeld ki a levélben, vagy személyesen, hogy SÜRGŐS elbírálást kérsz!

Éljen a hétvége!

Sziasztok:
Judit
struga2

Szia Struga!

Üdv köztünk!
A Gólyahírhez Ti is június elején jelentkeztetek? Mi is a 210 környékén vagyunk, és mi is vállalunk "különleges" babát.
Én nemrég találkoztam Jinyék Dóriával. Ő félroma baba és gyönyörü kislány, biztos láttál már róla képet. Én is szívesen lennék az anyukája :!: :D
De itt a fórumon van sok félroma, roma baba és mind bájos, kedves, mosolygós.
Mi is sokat gondolkodtunk, hogy vállaljuk a roma babát vagy ne. Arra a döntésre jutottunk, hogy minden gyermeknek jár egy jobb esély, és ha mi feltudjuk vállalni, akkor nem érdekel a buta emberek véleménye, csak a baba számít aki a mi GYERMEKÜNK. Én csak az ember szívét nézem és nem a színét. Nekem Ő lesz a legcsodálatosabb és teljesen mindegy, hogy a bőre kicsit sötétebb.

Te is fejér megyei vagy? 19 éves koromig Székesfehérváron laktam.
Fejér megyében milyen sokan szertnének örökbefogadni. Érdekes, a mi megyénkben kb. 30-40-en, de ez is már soknak számít. Az ügyintézőnk mondta, hogy ilyen sok jelentkező még nem volt. Többször volt már, hogy másik megyéknek kellett átadni a babákat, mert itt nem volt örökbefogadó. Bezzeg, hogy most szeretnék örökbefogadni :evil: , várnunk kell, kb. a 16.-ak vagyunk.

Kép
vivi1

Sziasztok!

Rkata sajnos az asztalra kell csapni a hivatalban és a nyakukra kell járni, (meg kell mondani, hogy mit kell csinálniuk!!!) különben nem fog történi semmi :!: Az a legrosszabb, hogy mindenhol mindent kérnek és nem tudják, hogy mi a saját dolguk :twisted: Néhány példa: A TB-nél a tgyást 30 napra utalják, mivel az ügyintéző olvasata szerint addig vagy gyám, gyakorlatilag addig, amíg a gyámhivatal vissza nem vonja a gyámságot, vagy meg nem hozza az örökbefogadási határozatot. Az anyakönyvi hivatalnál ügyelni kell arra, hogy hiába van a kezedben a jól kitöltött anyakönyv, a rendszerben nem írta át csak a nevet (ez a lakcímkártya csináltatásánál derül ki) :!: Ezek saját példák, de gondolom nem egyedi esetek. A többiek is tudnak mondani ilyen ügyintézői bakikat :evil:
Érdemes az összes törvényből napra készre lenni, mert a 30 napos határidőt pl. szabadság miatt nem nagyon tartják be és könnyen leráznak, pedig azért vannak ott hogy dolgozzanak.

Bocsánat, hogy így kifakadtam. Szép napot mindenkinek!

Kép
madri

Struga!

Én fejér megyei vagyok, és van két roma örökbebabám. (Hát az túlzás, hogy babák, mivel már 4 évesek.) Meg van még egy másfél éves vérszerintink is és most állunk sorba még egy roma kislányért. Ha visszanézel sok kép van róluk itt a fórumon.
Nekünk természetes volt az első perctől kezdve, hogy nem számít a származás, aztán mikor szembesültünk azzal, hogy mennyire nem kelendőek ezek a babák már direkt roma gyerekeket kerestünk. A kislányom Bia félvér, az ő bőrszíne olyan mint az enyém, de a kisfiam Norbi sötét bőrű. Mindkettő nagyon szép, okos gyerkőc és bár biztos lesz probléma később a származásukból (pláne Norbinál), állunk elébe. Azt , hogy nem bántuk meg az bizonyítja a legjobban, hogy a hugica is roma lesz.( Csak már jönne!! :roll: )
Amúgy rajtam kívül még Tirza és Kavicska is fejér megyei. Tényleg van még valaki? Lassan csinálhatnánk megyei talit is! :lol:
steiff

Vivi1!
Irigyellek a 16-os sorszámért, mikor mi egy éve jelentkeztünk az igen bíztató 260-ast kaptuk, gondolom azóta már feltornáztuk magunkat legalább 255-ig! :twisted: Ti nagyon jó megyében laktok ilyen szempontból.Mondjuk ezért sem tartom igazán jónak a rendszert, mert azért nagyon nem ugyanaz 30-40 várakozó , mint 260.
steiff

Steiff!
A 16-os nem rossz szám, csak az a baj, hogy a megyénkben kevés babát adnak örökbe. :( De ahogy olvaslak, a Ti megyétekben sincs sok örökbeadás. Egy év alatt kb. 5 ? :roll:

Kép
vivi1

Vivi1!
Azért az 5-nél talán kicsit többet (az előbb picit rosszmájú voltam), de mivel pontos infót még sosem kaptam, arról hol állunk a bánat tudja, mennyi még a várakozás. Az biztos, hogy nálunk rengeteg az örökbefogadó pár és nagyon kevés a baba, meg lassú az örökbeadhatóvá nyilvánítás procedúrája is. Volt már erről szó, de állítólag 3 megye van , ahol az utóbbi pár évben hatványozottan megnőtt az öf-ó meddő párok száma. Na az egyik mi vagyunk. Azt mondták 3-4 év, roma babánál valamivel kevesebb, de állítólag őket meg a kórházból hazaviszik a szülők és csak később, nagyobb korukban kerülnek intézetbe, így roma csecsemő nincs.(?)
steiff

Mindenkinek Üdv :)
Anyáéknál voltunk egy pár napig Fejér megyében, most jöttünk haza. Voltunk gyerekkardiológusnál. Gréta babának NINCS SEMMI BAJA :D :D :D :D A kardiológus azt mondta, hogy ilyen pici babáknál gyakori a szívzörej, sok oka lehet, van, aki hallja, van, aki nem... Ő nem hallott semmit jála Istennek. Ma végre megkaptuk a határozatunkat, szóval végre "hivatalosan" is a mi babánk lett. :D Amiket írtatok a hivatali ügyintézésről, abban nekem is volt és van is részem. Össze-vissza küldözgetnek, azt sem tudják, mit kezdjenek velem. Senki nem tudja, mi a dolga én is bosszankodtam már emiatt. De nincs más, a nyakukra kell járni türelmesen.

Most mennem kell, majd még jövök.
obea

Újra itt:

Lenne egy körkérdésem:

Az egyik ismerősömnél a gyermekek úgy szólítják a szüleiket, hogy édesanya és édesapa. Nekem ez nagyon tetszik, de nem igazán tudom, hogy így, hogy mi örörkbefogadtuk Grétit, elvárhatjuk-e, vagy taníthatjuk-e így neki? Szerintetek? Persze tudom, hogy nem ez a lényeg, de szerintem ez két gyönyörű szó :D :D :D

Egy kép Grétáról, ahogy nézi magát a tükörben :lol:

Jó éjt! Kép
obea

Struga: "Észrevehető, ill. szembeötlő a másság? Én mondjuk barna (sötét) hajú vagyok, a bőrön sem világos, de a férjpasim szőkésbarna, a lányom meg szőkenő."
Hihi, ehhez nem kell, hogy félroma legyen a baba... az én uram 170 cm, én 157, mindketten sötétszeműek, -hajúak, Csenge világító szőke hajú és már most 96 centi, 17 kiló, 28-as lábakkal, legalább 180 centit szavazok meg neki és vagy 42-es lábakat, mire felnő. Hogy égbekiáltó lesz a tőlünk való (külső) különbözősége, az előre borítékolható. :lol: :lol:

ggabszi: igazad van, figyelmetlenül olvastam, valóban legalább 30 napra helyezték ki a kicsit.

De van ám folytatás: :evil: , ma kinn voltak (én nem voltam itthon, éppen a soronkövetkező sikertelen forgalmi vizsgámat tettem le :cry: ), és - ezt kapjátok ki! - közölték, hogy (a védőnőnek mondottakkal ellentétben) azért jöttek ki ilyen sokára, mert a határozatban (amit ők már régen megkaptak) szerepel, hogy nekünk kell jeleznünk, hogy mikortól van nálunk a baba. :roll: Magyarul ott ültek a határozattal és várták, hogy mi hívjuk őket. És ezt ráadásul még el is mondják!! Eszem megáll... Lelki szemeim előtt megjelent a kép, hogy az ügyintéző minden nap úgy megy haza, hogy "na, ezek ma sem telefonáltak, ma sem volt velük gondom"...
Hozzáteszem, amikor Csengét hoztuk haza, 1 hét múlva már itt voltak (maguktól!), merthogy "azokat az ügyeket igyekeznek minél előbb elintézni, ami nem problémás". Úgy tűnik, azóta garnitúracsere volt...

Szóval a tanulság, hogy jó alaposan olvassátok el a határozatot (én nem feltételeztem, hogy lényegében különbözni fog az előző öf-nál kapottól) és ne legyetek szívbajosak a hivatallal szemben, mert zömében tojnak ránk (és a gyerekekre) nagy ívben. Asszem én nem lennék jó ügyintéző, ahhoz túl rugalmas vagyok és túl sok emberség szorult belém. :wink: :)

A páromat úgy kihozta a nő a sodrából, hogy káromkodott (persze csak nekem), ő, akinek a hátán fát lehet vágni, és még egy sorozatgyilkosnak is találna mentséget. :lol:
rkata

Sziasztok!

Csak most tudok jelentkezni,, tegnap, mikor visszaértem vidékről írtam választ, de elszállt. :twisted:

Steiff!
Mi az Erikához tartoztunk, szerintem ti is hozzá tartoztok, kisbabát vár, így van új ügyintéző.

Kizsó!
Szuper lett a függöny, a díszcsíkotok is tök jó.

Obea!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van, és gratulálok a határozathoz! :)

Gabszi!
Milyen volt Balázsnak a suli?

Különleges sor: kb 4 hónapja várakozunk ebben a sorban, megy a sor, de nekem nagyon lassúnak tűnik. :( Már ebben a sorban is viszonylag sokan várakoznak, lehet, hogy az emberek elfogadóbbak, toleránsabbak lesznek?
Steiff!
Nálatok a családban (szülők, testvérek) nem volt a származás miatt konfliktus?
Nekem is ezt mondták, hogy a roma babák később kerülnek be a rendszerbe. Szerintem nem voltál rosszmájú az 5-tel, mert a megyében szerintem úgy megy a sor, hogy sokan nyíltan fogadnak örökbe, vagy elállnak a szándékuktól.

Kavicska!
Na milyen a lakás? Sarkokat megszámoltátok?

A kiskutyám itt horkol mellettem, de olyan hangosan, hogy a gondolataimat is zavarja. :lol:

remélem sokatokkal sikerül holnap találkozni!
Jó éjt!

Tirza
tirza

obea: lehet, hogy nem pont így fog hívni Benneteket, lehet, hogy anyucinak és apucinak, de ennek szerintem nincs jelentősége, az, hogy Ti vagytok a szülei, benne lesz a megszólításban, az biztos, nem is kell ezt majd elvárnotok. (Mi most éppen Kataanya és Tamásapa vagyunk, időnként anyu és apu, sők már anyucika is voltam egyszer. :lol:
rkata

Obea!

Szerintem nyugodt szívvel mondogathatjátok neki az édes előtaggal, mert szerintem ezt úgysem szószerint kell érteni, hanem az a lényeg, hogy mit hordoz a szó, milyen hangulatot kellt. Mivel ti szeretitek, ti gondoskodtok róla, a ti édes gyereketek, és titeket az édesszüleinek fog úgyis tartani.

Most visszaolvasva, amit írtam, lehet, hogy nem sikerült megfogalmaznom, hogy mit is akartam mondani, de így negyed 11-kor már hulla vagyok, és a kutyám még mindig horkol. :wink:

Rkata!
Most mi történt a vizsgán, mi volt a gond?
Hát eléggé dühítő ez az ügyintézés.

Ja, majd elfelejtettem:
Gréti nagyon édes! :)
tirza

Sziasztok!
Nagggyon régen jelkeztem megint....
Visszaolvastam az 1 éve történteket, mikor még Amneris, Renóca, Napsugi (és mi is is) csak várt és várt.....
Olyan furi, hogy most meg ott vannak azok az édes gyermekecskék a hsz-ek elején-végén és a mesék -láthatjuk- valóra váltak!
Ezért mondom nektek kedves új és újabb és kicsit régebbi topiktársaim, hogy KITARTÁS!
Nagyon szorítok értetek-nektek, de biztosan tudom, hogy hamarosan kerek lesz az életetek és valóra válnak a titkos álmok!
Most ennyit, holnap sokatokkal találkozunk, csók:
idusa
idusamoja

Sziasztok! :lol:

Ida!:)
Milyen igazad van:)))
Az elkövetkezendő napokban rengeteget fogunk nosztalgiázni a párommal...
Tudjátok, hogy pontosan 1 éve mivel is búcsúztam el egy hozzászólásomban? (Remélem nem veszitek rossz névan ha a következő pár napban nosztalgiázom... talán a várakozóknak reményt ad a történetem, hiszen 4 nap múlva lezs 1 éve , hogy megszületett a kisfiam....):
"Picikénkre nagyon nagyon sokat gondolunk...
Mi lehet vele? Jól érzi-e magát? És főként azt, hogy nagyon érzi-e, hogy őt nem akarják...
(Ha az az anyuka babája lesz a miénk, aki már jelentkezett, akkor gondolom, hoy ő sokat bezsél vele, és mondja neki, hogy mi nagyon nagyon várjuk őt... De ha más szülei is lezsnek, ők is nagyon ngaoyn biztos vagyok benne!)
jaj de jó lenne már többet tudni... A mi picinkről Kép"
Hát lányok, a könnyeim csorognak, a lelkem zakatol és NAGYON BOLDOGOK vagyunk!!!
Holnap találkozom veletek és Gabikával is, sajnos 1 éve nem sikerült...
Szorítok, hogy semmi rossz ne jöjjön közbe, Kizsó neked is!!! :wink: :lol:
Viszem holnap a CDket, és nagyon várom, hogy a kedves ismerőseimmel, barátaimmal találkozhassam :lol: :lol:

Ida és 1 éve, hogy Lili kislényotok ott szunyókál békésen mellettetek, milyen CSODA ez, hihetetlen:)))))))))
GRATULÁLOK!!!!

Huúúú lányok, nagyon érzelgős lettem, annyi minden történt tavaly ilyenkor... :lol:

KépKép
napsugaracska

Tirza!
Sajnos voltak a családunkban olyanok , akik nem tudtak megbékélni a gyerekek származásával, és akik emiatt meg is szakították velünk a kapcsolatot, viszont olyanok is voltak akikhez pont emiatt sokkal közelebb kerültünk. El kell fogadnunk a kialakult helyzetet, még ha fájdalmas is. Ha valaki megy a többségi társadalom előítélete után úgy, hogy azt a szerencsétlen három éves kisfiút meg sem akarja ismerni, rögtön ítélkezik a külső jegyek alapján azzal nem tudok mit kezdeni. Ha választanom kell a gyermekeim a legfontosabbak, még akkor is ha az említett emberek a legszűkebb családomba tartoznak.
Ugye jönnek az emberek a genetikával, meg hogy benne van a vérében... Igen van genetika pl. az, hogy Norbi az elmúlt másfél évben ,mióta nálunk van egyáltalán nem volt beteg na az genetika. De az, hogy "rossz" ember lesz belőle az nem genetika, hanem nevelés kérdése, vagy az esetleges rossz körülményeké.
Én azt szoktam mondani, hogy nem tudhatjuk mit hoz a jövő, hiszen lehet, hogy Norbi miniszterelnök lesz, Roli a vérszernti meg tömeggyilkos.Ki tudja.Mindenesetre az biztos, hogy az intézetes roma gyerekek többszörösen halmozottan hátrányos helyzetben vannak és ha csak egynek tudunk segíteni kilépni ebből a helyzetből már nem éltünk hiába. ( Mi ugye többnek is próbálnánk segíteni, ha adnák)
Azért belegondoltam, hogy lövésem sincs honnan lesz babánk, hiszen a megyei lista kvázi áll, amúgy sincs pici roma baba (állítólag) és mire kb 2-3 év múlva sorra kerülnénk ,mivel már nem vagyunk fiatalok nem biztos, hogy egy csecsemőt fel mernénk vállalni. Az országos listán nagyobb gyerekek vannak,nyílt öf-sal gólyahíres babánk meg csak akkor lehetne, ha a különleges sor üres lenne. De -szerencsére, mert azért ez jó dolog ha belegondolunk- ez a sor is bővül, ami viszont nekünk azért valljuk be nem olyan jó. :?
Igen tudom, most vannak akik azt gondolják, mit ugrálok hiszen van már három gyerkőcöm , de higyjétek el én őt ugyanúgy várom mint ti az elsőt, vagy a másodikat, hiszen mindig is nagy családról álmodtam. Eredetileg három gyerekben gondolkodtunk és úgy gondoltam, ha Norbi hozzánk kerül teljes lesz a kép. De mégis valami hiányzik,úgy érzem még nem kerek a kép . Kell még ez a kicsi lány, hogy hátra dőlhessek és azt mondhassam :igen , most már teljes a család. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Annak nagyon örülök, hogy Erika babát vár, mert ő nekem nagyon szimpatikus annak ellenére, hogy babát még nem kaptunk tőle , viszont így már biztos, hogy mi is megtudjuk a sorszámunkat, hiszen ugyanahhoz az ügyintézőhöz tartozunk.
steiff

Szép jó reggelt, mosolygós hétvégét mindenkinek!!! :lol:

Rkata!:)
Jót mosolyogtam a megszólításokon:) Valahogy tényleg úgy van az, hogy hiába mondom, hogy anya, Norisz csak úgy szólít mostanában, hogy "gyoi, vagy doi":)
Pedig én az anyát preferálnám, de hát azt hallja mindig, hogy apa hogyan szólít:)
A kislányotok pedig zabálnivaló:))) És annyira hasonlít bizonyos képeken rád, nem mondták még mások???
A Csini Cseni kép, és a te képed között a hasonlóságot nem lehet nem észrevenni:)))
Olyan aranyos az avatarod, nincs meg ez a képed nagyobban???
A vizsgához szorítok, legközelebb biztosna sikerül!!!:)

Tirza!:)
Nemsokára talizunk!;)

Obea!:)
Gréti nagyon bájos:)
Ezen még nem gondolkoztam..., egy biztos, ha Norisz úgy fog minket szólítani, hogy Édes..., akkor nem fogom lehurrogni:))!
Jó egészséget nektek, de jó, hogy nincs semmi baj:)

Struga2!:)
Huuúúúú...:(
Tudod érdekes dolog ez a meggondolás... Mert egyrészt az örökbefogadóknak szörnyű érzés... Évekig vártak, szívükben hordtak egy babát, aki egyszercsak megszületett... hatalmas boldogság:)))
Az első hetek a legnehezebbek, hiszen egy újszülött szinte percenként törődést igényel! Szokja a világunkat, a szülei világát... Kapja és adja azt a rengeteg szeretet amit csak a család adhat!!!!
Aztán pár hét múlva kiszakítják ebből az éppen megszokott környezetből... Szülőknek egy rémálom, hisz heteket töltöttek már a babával...
És a rémálmon túl egy akkora csalódás....:((((((((( A szívük szakadhatott meg:(((((((((((
Másrészt: Az életetadónak van ideje átgondolni, hogy mit is tegyen... Bár a terhesség egy másállapot, mégis nagyon átgondoltan kell meghozni e döntést... Ami valljuk be, biztosna nem könnyű...:(
Tulajdonképpen megértem, hogy az életetadó mégis hazavitte a babáját, DEEEEEE
Muszály az örökbeadást alaposan átgondolni!!!! Mert nem csak az életetadó érzései számítanak, hanem a baba és az örökbefogadó szülőké is!!!
Mikor mi látogattuk Noriszt a kórházban, folyamatosam az zakatolt a fejemben, hogy most gondolja meg magát az életetadó inkább, ne máskor!!! Most még eltudom viselni, de ha hazaviszem az életem értelmét, akkor már neeee...!
De úgy tudom, hogy az ilyen esetek nagyon-nagyon ritkák!!! Hál' Istennek!!

Szép napot és jó talizást :wink:
Napsi

KépKép
napsugaracska

Obea! Most már határozatotok is van arról, hogy a pici Gréta vérszerinti szüleivé váltatok. Ti vagytok az édesanyja és az édesapja. Tehát ha így szeretnéd, hogy szólítson benneteket, akkor ezt tanítjátok meg neki:)
Néha nem érdemes annyit gondolkodni...:) Hiszen ti lesztek az édesszülei, és lesz majd egy néni, aki megszülte, de nem tudta felnevelni.

Rkata, engem nem szerettek, mert amint hazahoztuk a kis bébit az egy hónapra, következő héten hívogattam mindenkit, hogy legyen idejük betáblázni engem fene nagy elfoglaltságukban, ugyanis környezni csak keddenként jöttek, kocsit kellett hetekre előre szerezni, stb. A gyámhivatalban is előre telefonálgattam, hogy a 31. napon legyen dátumunk. Biztos az agyára mentem mindenkinek, de mi addigra már annyi balhén túl voltunk, hogy a renomémat előttük már nem kellett féltenem.

És újra a jó tanács, amit én anno kaptam, ha valamit nem akarnak megcsinálni, azt adják írásba. Így lett azonnal TAJ-kártyánk, megváltoztatott számmal, lakcímkártyánk, stb.

Nálunk amúgy minden rendben, nagysága még nem készülődik kifelé, de azért majd noszogatjuk:)
Bobival nézegetünk babás képeket, itt áll már a kiságy, mondogatja, hogy Zóra alszik, sőt jön pocakot simizni és puszilni, aAntónia régi játékbabakocsiját tologatja, és most babáznak. Szóval megy a felkészítés, aztán majd meglátjuk, mit szól az éles helyzethez:)

Jó talizást nektek mára:):):)

Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Köszönöm, hogy Írtatok!

Kedves Vivi1, akkor most mi versenytársak lettünk. Mi a Gólyahírhez júliusban jelentkeztünk, a Tegyesznél pedig tavaly október végén. :lol: Mi nagyobb gyereket is vállalunk, ezért a Tegyesznél itt Fejérben az elején vagyunk. Kíváncsi vagyok, mennyit kell még várnunk! :shock:

Steif!
Gratulálok a nagycsaládhoz! Irigyellek! :D Megnyugtattál a különbözőségek kérdésében, köszönöm!

Rkata!
Igazad van, tök mindegy milyenek vagyunk, még az sem biztos, hogy a saját édesgyerekünk hasonlít ránk! (Ahogy rám sem az enyém! :lol: :lol: )

Triza!
Én is úgy érzem, hogy hiába van különleges sor, az is csak araszol! :? Elvileg nagyobb roma gyermekre Fejérben rajtunk kívül nem vár senki, mégis mindig csak addig jutunk, hogy elküldték az országos listáról az anyagunkat, de sajnos nem minket választottak! ??? :roll: Igazából nem értem, hogy most akkor hányadikak is vagyunk a Tegyesznél? Ők meg nem mondják, csak azt, hogy nagyíon jól állunk!! :x

Obeea!
Nyugodtan szólítsátok a gyerek előtt magatokat édesanyának, meg édesapának, akkor ő is úgy fogja! :D Azt hiszem, ez a gyermeknek soha nem lesz az élete nagy problémája, hogy hogyan hívott titeket!

Még mi sem közöltük, csak szűk családi körben (anyós éa anyukám, meg két tesó), hogy örökbe szeretnénk fogadni. Anyósnak nem szereztünk örömet, pláne, hogy roma. :cry: :cry: Édesanyám meg inkább félt minket...a genetikát emlegeti!! :roll: :roll:

Szóval, mi a véleményetek, mikor tálaljuk a sztorit a nyagycsaládnak?

Fejér megyeiek tartunk találkozót? Lehet, hogy ismerjük is egymást! :lol: Ki itt a jó szervező??? :lol:

Mindenkinek szép délutánt és hétvégét!

Judit
struga2

Struga!
Én benne lennék egy taliban, már csak azért is hiszen Tirzával biztos talizunk ( hozza a cd-m :wink: , ha minden igaz!). Szívesen megszervezem, ha gondoljátok. Kavicska még nem reagált.Kavicska mit szólnál hozzá???? Ja és van még fejér megyei közülünk?

Tényleg Struga ,ti mekkora babára gondoltatok? Olyan jó hallani, hogy valaki a sor elején jár. Én úgy tudom, hogy sorban állunk egyszer a megyében a megyei gyerekekért, meg sorban állunk az országos listán is azokért a gyerekekért, akik a saját megyéjükben nem keltek el. Na , hogy ott hányadikak vagyunk az a jó kérdés. Én nemrég kértem a mi ügyintézőnket, kérdezze már meg, hogy ott mi újság, de persze nem tette meg mondván ha valami van úgyis szólnak ,nem lehet őket zavarni emiatt. Ez azért volt furcsa, mert pont egy másik tegyeszes ügyintéző (más megyéből) javasolta, hogy kérdeztessem meg. Amúgy is olyan zavaros ez az egész az országos listával, hiszen mindenki váltig mondogatja, hogy a megyében nincs kis gyerek, na de majd az orsz. lista. De azt is mondják, hogy ott meg csak nagyobbak vannak. Bár az is igaz (pont Siminénivel beszélgettünk erről nemrég), hogy mintha meglódult volna az orsz. lista az elmúlt időben, mióta új emberek csinálják. Idáig inkább olyan fantomcégnek tűnt, ami van ,de senki nem ismert olyant , aki onnan kapott gyereket. Pedig biztos működött , csak hát.....
steiff

Sziasztok! :lol:

Nagyon jó volt a tegnapi nap:) Olyan jó volt, hogy haza sem akartunk jönni :lol:
Jó volt veletek talizni!!! :P A gyerkőcök édesek voltak és mindegyik nagyon nagyon szépséges, és mégis mennyire különbözőek!!!:)))
Zsófi és Kingus Vivör vivör hopphoppja, Lili csókja, az ikrek szőke göndör fürtöcskéje, bájos babaarcok, Máté csibészmosolya, Csabika gyönyörű szemei, Diti kézjeles rendőrködése és még sorolhatnám... Mind-mind feledhetetlen élmény volt számunkra!!! :lol:
Jövőre ha lesz ismét ilyen alkalom, mi biztosan ott leszünk!!!
Kedves 'Read-only' olvasóJELENTKEZZ!!!! Várunk! :wink:
Tirza! Huúúú mi valamit nagyon elfelejtettünk, mikor elmentél DiTivel eszünkbe jutott már... Ne haragudj!!!
Rvan! Sikerült a vásárlás??? Teszel fel képet róla?

Lányok, igyekszem még a hétvége előtti hsz-ra is válaszolni estére, de most igyekeznem kell, mert ma lesz Norisz 2 nappal előrébb hozott SZÜLINAPI BULIja:))))
Nagyon készülünk, férjem mint mondaná, már beszervezett Norisznak egy 1,5 éves gogogirl-t:)))
Majd ha kíváncsiak lesztek teszek fel képet:)
Asszem ma rendesen sírni fogok... persze a boldogságtól...

Hozok estére pár képet a Feneketlen tavi Gólyahíres taliról...
Akik ma mennek, jó szórakozást kívánok!! Hagytam ott CD-ket mindenkinek szeretettel!!
Postázom hétfőn azoknak akik kérik!!

Most megyek készülni, mert már izgulok, bár csak 5-kor kezdődik a buli, de akkor is:))

Puszi mindenkinek, szép vasárnapot!!!
Napsi

KépKép
napsugaracska

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?