Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most tényleg nagyon rövid leszek..

Kata, szupppper a tábla, jó sokat melózhattál vele! nagyon köszönjük, ügyi vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majd még jövök, mindenkinek szép, nyugodt napot kívánok, puszi, Zsóka

KépKép
logi
 
 


Kata nagyon klassz a táblázat köszi!!!

hú lányok, páran már nagyon a finisben vagytok!!!

nálunk hétvégén nagy nyugalom volt és csönd (samu így adja be az apjának, hogy jó gyerek- persze hétközben meg egy kis ördög!!- na jó nem mindig..)

én a tena hálós bugyira szavazok, mert kb 300 ft ez is aztán amikor meg összevérezted stb dobhatod a kukába.. viszont nagyon jól tart és szellőzik.

hálóing-kontra pizsi ahogy tetszik, mindenki saját izlése szerint. érdemes ezt is azt is és aztán kiderül melyik a jobb. én császáros voltam ugyebár mégis a pizsi jött be, pedig seb meg minden.

puszi mindenkinek
kerekpocak
 
 


Sziasztok,

jó régen nem jelentkeztem, de sokszor olvastalak Titeket. Sajnos nem töréntek túl jó dolgok velünk az utóbbi időben :( 2 hete találtak kisfiúnk bal veséjében egy igen nagy tágulatot (kb.40mm), ezért most minden héten kontroll vizsgálat és izgalom, hogy rosszabodott-e a helyzet vagy javult. Szerencsére egyenlőre nem változik (már ha ez "szerencse"), de most ennek is örülni tudunk. Ettől eltekintve teljesen jól fejlődik, sokat mocorog, erős szívmozgása van, a jobb vese tökéletesen működik az orvosok szerint. Most próbáljuk teljesen pozítív gondolatokkal bombázni magunkat és a Kicsit is, abban bízunk, hogy ahogy hirtelen kialakult úgy talán még benn a pociban csökkenhet a tágulat, vagy talán meg is szűnhet. Nagyon naív vagyok?

Kata!
Köszi, hogy beleraktál a táblázatba, még ha nem is vagyok túl aktív hozzászóló, de azért nagyon sok jó tanácsot kaptam már Tőletek!
A babakocsival kapcsolatban: én már korábban a Quinny Speedy SX mellett döntöttem + Maxi Cosi hordozó-autós ülés (viszonylag kis súly, kicsire csukható, de nagy kerekek - nálunk nagyon rémesek az útviszonyok), már meg is rendeltem, mert kb. 4-6 hét mire megérkezik.

Szerencsére már csak a héten dolgozom és utána október végéig én is teljesen a készülődéssel és a pihenéssel leszek "elfoglalva".
Már három alkalommal voltam a Jánosos előkészítőn is, mindig sasolom ki-ki lehet a fórumról, de eddig nem nagyon jártam sikerrel :D

Szép napot!
Morzsa
morzsa*
 
 

 
 

Nekem is Tena hálós bugyim volt és csak ajánlani tudom!
Olcsó és mosható is :wink: , a többi márkás hasonló termékkel ellentétben.
Én vittem egy kispárnát is, mert a kórházi nagyon kemény és magas (legalábbis az enyém az volt).
Bimbóvédő krémet jó ha visztek be magatokkal, én az Aventet és a Garmastant próbáltam, mindkettő borsos áron kapható, nekem az utóbbi vált be.
A pizsi azért is jobb, mert könnyebb benne szoptatni és nem kell, hogy gombos legyen. Csak rövidujjút vigyetek, mert hőség van bent (a köntös egyszer sem volt rajtam).
A babáknak ugyan adnak ruhát, de én vittem be bodykat és rugit is, mert sokszor bukott Marci, és nem kellett kuncsorogni tiszta ruciért. Viszont este mindig a kórháziban kell visszavinni!! Meg pelus is kell, ha kint lesz veletek a baba.

puszi,Zsóka

KépKép
logi
 
 


Szia Morzsa!

Hú, de sok baba érkezik októberben! Mozgalmas hónapunk lesz! :D
Ezek a tágulatok nagyon ilyesztőek, de mostanában elég gyakoriak, és legtöbbször egészséges babák születnek. :wink: Szóval no para, nagyon helyesen teszitek,hogy csak a pozitív dolgokra gondoltok, bár tudom, nem könnyű.
Biztos minden rendben lesz a kisfiatokkal!!!!!

Zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!
Itt vagyok még, de már csak ma, mert holnap reggel 6-ra kórházban kell jelentkeznem. Beindítják, vagyis megpróbálják beindítani....mert mindig rossz a CTG-m, a terheléses utána persze jó. De mostanában már jóval kevesebbet is mozog.
Kapok egy prostin hüvelytablettát, aztán majd várjuk a hatást, csak az a legrosszabb, hogy itthon kell hagynom a két kicsit is... :(
A Zsófi aki eddig apás volt, most egy pár napja nagyon nyügi, és ma is alig akart elengedni a kórházba, Bendi már megérti, hogy mi lesz, ő nincs is úgy oda.

Melba: CTG-re időpontot kell kérni, reggel 8-tól vannak. Néha sokára veszik fel a telefont, mert pl. épp vért vesznek (itt veszik le az AFP miatt a vért is). Egyszerre 2 anyuka mehet be CTG-re, mert 2 gépünk van lent. De majd úgyis kiszólnak, hogy CTG, vagy AFP-re várnak. Csak egy nővér van, de nagyon ügyes, és gyors. Persze mikor kint ülsz és vársz ezt nem úgy érzed. :) Nekem mindig olyan hosszúnak tűnik a várakozás.

lmkata: Nekem még a Bébe Confort is tetszett. Ezt a Brendonban lehet kapni, de egy lány árult jó áron a babaszobán, többször is ilyen kocsit. :wink:

Valaki kért képet a pelenkázóról, itt van a honlapon:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/s ... =S89809324
Nekünk ugyanilyen van, de még más világosabb színben, és a fogantyú is más volt akkor. Ja és mi nem vettünk hozzá polcot.

Szurkoljatok, hogy holnap elinduljon a szülés :!:
Köszi nektek :!:
Orsi
orsi13
 
 


Melba, nekem azokat a táblázatokat a kiskönyvemben nem töltögették, pedig havonta jártam terhesgondozásra a magánrendelőbe, meg védőnőhöz is. viszont hátulra a vizsgálatokról szép "kisregény" készült, csak kisilabizálni nem tudtam...

Morzsa, minden elismerésem az optimizmusodért ! szintúgy Katának !
ebből terhességem alatt rámfért volna egy adaggal! attól függetlenül, h. problémamentes volt a várandósságom, én minden vizsgálat és UH előtt paráztam, h. "na majd most találnak vmit"... ezzel a pozitív hozzáállással meg majd meglátjátok, tényleg nem lesz semmi baj !

Mircikéhez és Zsófihoz csatlakozva: én speciel borotvával készültem a kórházba a komfortérzetem szintentartására. sminkcuccot csak a párom hozott be, amikor jöttünk haza, és isteni érzés volt !

Pocakosok, szerintem a babakocsinál az önsúlyt is nézzétek !! nem tudom ki írta már, de nekünk is Pierre Cardin-ünk van. ebben is van minden, ami szerintem egy kényelmes babakocsizáshoz feltétlen kell, de piszok nehéz a járgány! 18 kg, ha minden igaz... bár én nem BKV-zom és emeletre sem cipelem, de amikor a csomagtartóba kell beemelni, azért az nem túl kíméletes mutatvány!

Üdv.
Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Orsi, drukkhegyek holnapra ! tök jó, h. nem kellett már ma befeküdnöd, hanem otthonról indulhatsz reggel,több energiával.

CTG-vel kapcsolatban még 1 gondolat:
aktuális vizsgálat után szerintem érdemes már jövő hétre feliratkozni ott helyben, mert általában fullra vannak (v. legalábbis májusban így volt), és mire az ember telefonálna, már a "legjobb" időpontok elkeltek.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


sziasztok,

most csak röviden mert nem tudok sokat írni...

Morzsa :!:
nem tudom olvastad e a korábbiakat, nekünk a jobb agykamránk tágabb nem kicsivel mint kellene. Detto heti UH, nem változik eddig. Torch vérvizsgálat eredmény még mindig nincs.... holnap reggel jön a soros heti uh.....
nem egyszerű, de állítólag nem tudnak ezekkel ezzel a stádiumban mit kezdeni - szerintem azért mert a dokik sem tudják pontosan mik is ezek. Az is igaz hogy el szokott múlni....

Na amit találtam és több helyről is megerősítést nyert már ez a teória - idekopizom:

Amióta az újszülött-osztályok egy részén bevezették a rutin UH szűrést a csecsemőknél a távozás előtti napon, igen gyakran észlel a vizsgáló orvos normális terhesség és szülés után, egészségesnek tűnő babánál eltéréseket. Kb. 4%-ban fejlődési rendellenességet, kb. 4.2%-ban normálistól eltérő agyi UH képet, 4.4%-ban veseelváltozást, 9.7%-ban baloldali, 7.4%-ban jobboldali csípőizületi fejletlenséget. A fenti esetekben ezeket a babákat 4 hetes korban újra kell vizsgálni (UH, laboratórium, egyéb szakorvosi vizsgálat). A szakemberek egy része kétségbe vonja a koponya UH szűrés létjogosultságát egészséges újszülöttnél. Ilyen esetekben a leggyakoribb elváltozás a változó mértékű agykamra körüli agyvérzés (3.6%). Azonban ez a 38-40. hétre született babáknál csak 1.5%-ban látható, és ezeknek a piciknek is a túlnyomó többsége teljesen tünetmentes, a kimutatható elváltozásnak nincs klinikai jelentősége.
Dr. Gömöri Ágnes
lmkata
 
 


magyarul a legjobb amit tehetünk hogy POZITÍVAN állunk hozzá !!
1. nem tágul tovább, ez igenis JÓ :!: :!:
2. Minden más - szív, méretek, fejlődés, mozgás rendben, ez is JÓ :!:

pár évvel ezelőtt amikor még nem létezett ekkora felbontású UH (UH egyáltalán mint olyan csak '85 körültől létezik!!), azt mondták volna hogy ezek a babák teljesen egészségesek hisz semmi más rosszra utaló jel nincs :!: :!:
Kvázi nem paráztuk, szorongtuk volna végig a dolgot a 30. / akárhanyadik héttől....................................................................

Nézni nem árt hetente azért ha már egyszer a frászt hozták ránk..............
DRUKK-DRUKK !

Kívánom magunknak hogy ezeket a sorokat már babákkal a kezünkben olvassuk vissza és mosolyogjunk rajta, hogy ilyen is volt..............

Na megyek tényleg, a többire holnap írok :!:

pussssssz nektek
lmkata
 
 


Sziasztok!

Eddig még nem írtam ide, csak olvasgattam.
De, most van egy kis gondom. :(
Most várom második babánkat, a 11.hétnél tartok a kislányom Bianka 16 hónapos és még szopizik. V.hogy le kéne szoktatni, de nem tudom, hogy hogyan nagyszülőhöz nem tudom adni. Az én Anyukám még dolgozik, Anyósom pedig rákos beteg, úgyhogy ő se tudja vállalni. Valami más módszer kell de sűrgősen.:!:
Előre is Köszi Ági
agnese1
 
 


Sziasztok!

Kata, ez nagyon jó, amit írtál. Így kell hozzáállni a dolgokhoz! Tele vagy pozitív energiákkal, ez szuper, irigyellek ezért! Én úgy el tudtam hagyni magam a legkisebb problémánál is, hogy borzalom.
És ezt a nyugalmat Liza is érzi! :P
Drukk hegyek a mai UH-ra!!!!!!!!!!!!!!!

Amit Alon írt a babakocsi súlyával kapcsolatban, tényleg nagyon lényges. Borinál egy Graco travel system kocsink volt, legalább 15 kg volt üresen :? . Alíg bírtam a buszra felszállni vele. A mostani kocsink 9 kg, sokkal könnyebb dolgom van vele. Szóval aki sokat fog BKV-zni, érdemes úgy babakocsit választania, hogy a súlyát is nézi.

Ági először is üdv közöttünk, és gratulálok mindkét gyerkőchöz.
Hát nem lesz egyszerű dolgod Biankát leszoktatnod (saját tapasztalatom szerint legalábbis) de lassan tényleg el kell kezdeni, mert most még nem hiszi azt, hogy a tesó miatt kell abbahagynia ezt a számára nagyon kedves tevékenységet.
Hányszor szopizik egy nap? Van még rendesen tejed, vagy inkább már komfortcicizik a lány? Cicivel alszik el? Ezeket írd le.
Biztos, hogy lesz sírás egy darabig, de hamar el fogja felejteni és mire megérkezik a tesó aki ugye szopizni fog, már nem is fogja érdekelni a "dolog".
Kép

Zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Remélem Kata, minden rendben lesz a mai uh-on és húzódik össze a tágulat! Drukk-drukk-drukk!! Nagyon ügyes vagy, ez a hozzáállás kell most Liza babának!!! :wink:
Ja és a tábla tényleg szuper, nagyon köszi! :wink: Csak én vagyok egy kissé figyelmetlen... :oops: :cry:

Üdv Ági köztünk! :wink: Sajnos problémádban nem igazán vagyok jártas... :cry: majd a többiek! :wink: Ja Timi írt valami tejapasztó homeos bogyóról a babás topikban ha jól emlékszem...

Orsi, sokat gondolok Rátok és küldöm a sok-sok energiát Felétek!!! :wink: Köszi asz infókat! :wink:

Alon, nagyon köszi az infokat a ctg-vel kapcsolatosan, be is jelentkeztem gyorsan a jövő hétre. :wink: Még válogathattam. :wink:
A táblázatot nekem kellene töltögetni... :cry:
Én írtam a Pierre Cardin-t. De a mienk 10 kg körül van, és szerencsére be tudom emelni a kocsiba, kipróbáltuk előtte. BKV-zni ritkán szoktam szerencsére. 18 kg az azért nem semmi! :cry:

Morzsa, mi járunk Mangóval az előkészítőre. :wink: Ma is megyünk párostul. :wink: Drukk Nektek is, hogy a babának ne legyen baja! De van még ideje kinőni, nyugi!!! És az mindenképpen jó, hogy nem nő tovább. Csak pozitívan, most arra van a babádnak a legnagyobb szüksége! Nálunk is van vesetágulat, csak szerencsére kisebb. :roll: Az őszi babás topikban két baba is született vesetágulattal most, kutya bajuk, makk egészségesek, csak kontrollra kell járniuk majd miatta. Kitartás, élvezd inkább a terhességet az idegeskedés helyett, azzal segítesz a legtöbbet a babádnak!!!

Hát igen, Zsófi, a babák már csak ilyenek. Az unokahúgaim is mindig kitörő örömmel fogadták apucijukat, és persze angyali formájukat hozták...senki nem hitte el, mekkora csibészek is tudnak lenni. :lol:

Pótdoki ügyben azért javaslatokat várok esetleg...

Szép napot mindenkinek! Melba

KépKép
melba
 
 


Ja és tegnap nagyon szörnyen voltam, ez a front katasztrófa volt... :cry: :roll: :twisted: De túléltük!!! :wink:

KépKép
melba
 
 


Sziasztok

logi Bianka már csak komfortcicizik, de azért van még tej is, amit szopizhat. Nála ez úgy megy napközben, hogy annyit mond, hogy cici és akkor nekem ugorni kell és szopiztatni. Ez lehet egy nap egyszer, kétszer, de lehet többször is. Este szopival alszik el, és éjszaka többször "felébred", azaz alvás közben nyöszörög és amíg nem kap cicit, addig sír, ha megkapta minden rendben van. Ma éjszaka megpróbáltuk férjemmel, hogy éjszaka ne kapjon cicit, de nem nagyon jött be. Szó szerint kikövetelte magának.

Ági
agnese1
 
 


Ági, ismerős a szitu, nálunk ugyanez volt Borival, cicivel aludt és azzal ébredt (ő is többször felébredt éjjel cicizni, igazából csak azóta alussza végig az éjszakát, mióta nem szopizik.)
Annyival volt könnyebb dolgom, hogy ő már majdnem 3 éves volt, amikor végleg abbahagyta, már el tudtam neki magyarázni, hogy ő nagylány, oviba megy stb...
Először a napközbeni szopikat próbáljátok elhagyni, ez lesz az egyszerűbb. Én azt csináltam, hogy amikor jött Bori és kérte a cicit, mindig kitaláltam valami játékot, vagy elmentünk játszótérre, tehát olyan tevékenységet mondtam neki, amiről tudtam, hogy felkelti az érdeklődését. Jó, volt sírdogálás is, de nem sokáig.
A nehezebb az alvás előtti, ébredés utáni (meg az éjjeli) szopiról leszoktatás volt. Nálunk ezt az ovi oldotta meg, mert a barátnőjével megbeszélték a dolgot, és már ciki volt neki, hogy Ő szopizik mint a pici babák.
Még emlegette egyszer-kétszer, de hamar elfelejtette, olyannyira, hogy most ha mondjuk neki, hogy kér-e egy kortyot (persze csak poénból), a válasza "fúúúj anya!".

Szóval kitartás és következetesnek kell lenni! Ha megbeszéled Biankával, hogy pl a délutáni alvásnál nincs cici, mert Ő már nagylány, okos kislány..., akkor tényleg ne legyen. Biztos lesz bömbi, de hamar le fog szokni, meglátod.
Én pl olyat is csináltam, hogy leragasztottam a mellbimbómat és mondtam, hogy fáj, pihentetni kell (ami igaz is volt) :wink:
Nincs valami kedvenc játéka Biusnak? Pl azt vihetné magával az ágyba.

Szóval kitartás és sok sikert!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok,

örülök h tetszik a tábla mindenkinek, ezért megérte ezzel munkálkodni :)
a tapasztalatok változatlanul hasznosak, én még magamnak úgysem vettem semmit, :? csak Lizának... :roll:
szörnyű, már most kezdődik :lol:

Megnéztem a Jané kocsit, igen húzós az ára, bár szuper konstrukció... 3 kerekűs váz, pumpálható kerékkel sportrész+mátrix hordozó (nagyobb mint a rendes és vízszintesre dönthető)+lábzsák mindösszesen = kb 175-180 eFt :!: :!:
Ez azért elég kemény :!: :!: :!:
Szóval asszem ennyit nem ér a dönthető hordozó... a quinny uezekkel total 135 körül van - ez sem kevés :!: de nekünk a terepre muszáj ez a pumpálhatós nagy kerekes mégis kompakt és KÖNNYŰ vázas megoldás. Asszem maradok annál...


Orsiéknál talán már mostanra meg is van a baba :) végülis a harmadiknál már történhetnek gyorsan is a dolgok, nem? :wink:
Drukkolok nekik.

Mai UH: köszönöm a drukkokat, hatottak :) uaz mint volt, megjegyzem a dokim szerint kisebb lett, de szerintem nem - van nyomtatott kép az összes UH-ról eddig és szerintem uakkora. Mindegy, lényeg hogy nem nő. (hű ezt már sokszor írtam :roll: )
Beszélt az osztvez-vel (Lintner?) és ő is azt mondta hogy nem tudunk most ezzel mit tenni, majd születés után kell tovább menni - ha még fennáll ez a dolog (ezt én teszem hozzá nektek :wink: de nyílván ha fennáll még akkor vizsgálódunk tovább)
Vérkép eredmény talán holnap............

Melba remélem jobban vagytok mára ! :!: :lol:


Zsóka azért nem lehetett semmi Borkával, olvastam amit írtál Áginak.... remélem ilyen nehéz szitukban nekem is lesz elég kitartásom következetesnek maradni :)


Sok pusza mindenkinek!
Kata&Liza
lmkata
 
 


sziasztok

egyelőre nem volt időm mindent visszaolvasni, de

Melinda : kösz a tanácsokat megpróbálom betartani őket.
Morzsa : az a firu, hogy korábban mi is megszülettünk valahogy és akkor még nem voltak ilyen küytük mint ma... szóval tényleg csak pozítivan bár megmondom őszintén én is rettegek.
Orsi : sokat gondolok rád drukk neked

Ma én is voltam dokinál teljesen szomorú vagyok.
:cry:
Visszajött a bakterológiai vizsgálat eredménye és van nem tudom hogy írják, de coli baktériumom meg valami más is ami a babára veszélyes lehet előbb beindíthatja a szülés úgyhogy kúp meg antibiotikum teljesen kész vagyok.......

Na mindegy a + hozzállás a fontos

később még vissza nézek
kki

Kép
kki
 
 


nekem még nem is csináltak egyszer sem a terhesség alatt ilyen vizsgálatot.... csak vizeletben nézték egyszer a 20. hét körül amikor a vesém volt paff - neked kki kenetből?
ez most baj vajon h nekem nem volt még ilyen ????


jajjjjj ezek a mizériák! :x :evil: :x :roll:

pusz :lol:
lmkata
 
 


ja igen! kell pellus, popsitörlő, hintőpor a köldökének, mert egész nap veletek van a baba és ti teszitek tisztába. pellusból mi a newbornt vettük (libero) az jó is volt samu 2 hetes koráig. vki hvol azt mondta, hogy a pamperst nem javasolja.. nem tudom, tapasztalt anyukák mit mondtok??
kerekpocak
 
 


Zsófi!

Az első időkben Liberót használtam, aztán felváltva Pamperst is. Mindkettő jó, hol ez akciós hol az. Én aszerint vettem. Más pelusokat nem használtam, mert bár olcsóbbak, de vastagabbak is. Ez a kettő sztem jó anyagból van és vékony is.
Most is felváltva használjuk, csak már bugyipelust. Pampers puhább anyagú, azt az alváshoz.
Ja, a newborn nekünk már alapból kicsi volt, mi 3-6 kilóst hordtunk sokáig.

És még: az első pár hónapban rengeteg konyhai papírtörlőt használtam! Az is ott volt a pelenkázón, mert a sok híg fosit nehéz kordában tartani a csere alatt. Igaz, a textilpelus is remek alátét, és törlő, viszont a papírral sztem minimalizálható az állandó áztatás és mosás. Még így is marad elég mosnivaló :)

M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy így elmaradtam, de elkapott egy hányós, hasmenéses vírus. :twisted: BAlával ANyum tartja a frontot. Már jobban vagyok, bár még háborognak a beleim. SIkerült végig hánynom a hajamat. :twisted: Örültem, hogy elérek a wc-ig, s amikor kinyitom a szemem, akkor látom csak, hogy a derékig érő hajam a wc-ben, s hogy sikerült rátermelnem. Azt hittem nem jól látok. Most már jót röhögök rajta. :lol: Az a vicces, hogy állandóan össze van fogva a hajam. Persze akkor pont nem. Na mindegy.

Ági!
Üdv közöttünk!
A tejelapasztásra fizikai segítség az Urtica Urens 12CH (narancssárga dobozos) homeobogyó. De azt hiszem Biankánál inkább a lelki elválasztás lesz a nehezebb. Ahhoz pedig tényleg a következetesség kell. Biztos nem lesz egyszerű, de fel a fejjel!

Melba!
A mocorgások számára írd be, hogy sok. Az nem konkrét, de kielégítő válasz. :lol: (Csak vicc volt).
Már csak 34 nap? De izgi!
Remélem Orsiék már babáznak, s minden rendben ment ma nekik a beindítással, s a szülésnél is. Drukk-drukk-druk!!!

KAta!
Köszi a táblát!
A hiányzó adataink a következők: 2005.05.12., 3450g, 54 cm, 41. héten indított szülés, mely császárral végződött.
Ügyesek vagytok, hogy nem nőtt a tágulat. :P

Morzsa!
Majd megkérdem a barátnőm, náluk mekkora volt a tágulat anno. Most makk egészséges a kislegény. Úgyhogy nyugi!

Kki!
Sajnálom, hogy a baciteszt pozitív lett. :( De a lényeg az, hogy ma már van rá orvoslás, amivel megvédhető a Pici. Nem lesz semmi gond!

Babakocsi: fontos az önsúly! Én sem BKV-zok, de éppen elég a kocsiba ki-, meg beemelni, és a séták alkalmával az aluljáróknál is megszakad az ember, mire felcipeli a gyerkőccel együtt. Főleg, ha még az alsó kosárban is van valami. Mi egyszer jártunk úgy, hogy bevásároltam, teli a kocsi, alul fölül, s elromlott a lift. Riasztottam Apát, hogy jó lenne, ha előbb elindulna hezefelé, mert lentragadtunk. Inkább vártam rá fél órát.

Tena bugyi: nekem bevált.

Hálóing: nem vagyok hálóinges, de a kórházban jól jött és a köntös is.

Hajszárító: a derékig érő hajamat reménytelen lett volna megmosni a kórházi körülmények között, meg a hasmetszésem sem engette volna (csak előrehajolva tudom megmosni). Ennek ellenére nagyon jó ötlet, mert már alig vártam, hogy hazaérjek és megmoshassam. Ha kitudjátok vitelezni adolgot, akkor hasznos cucc a harmadik táskában.

Babaruha: mi csak a hazamenetelhez vittünk be saját rucikat. Pedig volt, hogy egy nap 4x is átöltöztettem BAlát. S nem szóltak érte, hogy már megint ruhát kérek.

Pelus: Pampers nekünk sem vált be, se kicsinek, se nagynak. Libero kicsinek jó volt, meg most az Up&Go-s változata nagyon jó, de amit nagyon tudok dícsérni, az a Huggies. Bármelyik korszakban jó volt, s bevált. Gumis a dereka, így jól illeszkedik. De ez babafüggő is. Mármint az alkatától. Amit viszont mi észrevettünk, hogy Liberóból és Huggiesból is fogtunk ki selejt szériát, s azok mind az Auchanból származtak leakciózott termékként. Mivel kétszer így jártunk, már a nem akciós pelust sem merem ott megvenni. Inkább a DM. A bababónusz programjukon (jelentkezni kell rá, ahogy megszületett a pici), meg a pontgyűjtő akciójukon úgy is sokat lehet spórolni. AMikor összegyűlik a 15 pont, azaz jogosult lesz az ember a 15%-os kedvezményre, akkor telepakolom a kosarat pelussal, meg bébikajával, meg minden egyébbel (öblítő, mosószer, ...). Így van hogy olcsóbb lesz minden, mintha máshol, más akcióban vettem volna meg.

Húha, mennem kell, BAla felébredt :lol: (3 órát aludt egy huzamban, már azt hittem baj van. NAgy ritkaság, hogy ennyit aludjon egy nap.)

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt a vérvétel+vizelet és egy 120 perces terheléses, ez 1500.- volt kb. Minden rendben.
Rolibaba 27 hetesnek felel meg a bionetriai adatok alapján, bár még csak a 25.hetet töltöttük be. Ebből is látszik szép husos lesz, mint mi! :oops: :oops: :oops:

A babakocsin még gondolkodunk, mert hiába van benne minden, a 110eFt-t sokkaljuk egy kicsit. Szombaton megyünk a börzére, hátha találunk valamit.

Érdemes szülés felkészítő tanfolyamra járni? Szombaton is van tanfolyam?
Az alapítványi szobákkal kapcsolatban hol lehet érdeklődni? (milyen, mennyi stb.....)

Köszi a képet az ikeás komódról!!!

Pocakosak vigyázzatok magatokra és a babá(k)ra.

Pusza

Kép
übi
 
 


Sziasztok!

Übi én úgy tudom előkészítő keddenként van csak.. bár igaz, hogy nem voltam még egyszer sem :? szóval lehet h csak okoskodom itt... na majd vki illetékesebb válaszol rendesen :wink:
Jajj akkor szép kis pockotok lesz nektek is :) Lizára a közepén (21.héten) mondták hogy nagyobb vagy idősebb, időközben az összes többi uh szerint megfelelő a korának.
az alapítványi szobákról írtak sokat régebben, olyan 7000 körül /éj ha jól emlékszem az ikeás. a kórházi egyágyas meg 5000 ???
De azért nem árt ha vki ezt is megerősíti még :)

Hűű Timi nem vagy egyszerű, szegény! De fő hogy már jobban vagy !!!! Hát titeket jól elkapott ez a kórság mostanában, nem?
Először apátok, most te ..!
Majd frissítem a táblicskut, köszi az adatokat !!!

Látom a másikon Mircike is írta a kisfia nevét. Bevallom én is kerestem 1000-rel amikor állítottam össze az anyagot, de nem találtam - ezek szerint nem véletlenül :wink:
Majd persze beírom azt is !


Ma vennem kéne farmer nacit mert ami volt 2 db is, sajnos összement a mosásban hirtelen :wink:
Na jó, jó bevallom kinőttem időközben őket :roll:
Szóval most hogy azért egyre inkább lesz jellemző a hűvösebb idő (amit én nem bánok!!!!) kéne vmi megfelelő viselet :)
Meg kéne fekete nadrág is (az jól slankít :wink: ), de kismamásban nem láttam még feketét sehol!!! Hogy lehet ez???

JAAAAA!!!! KÉRDÉS! :shock:
az lehet hogy ereszt a cicim picit már most ????????
tegnap a pólómon pont a balnál volt egy foltocska- mondom biztos csak odaesett az eső. Otthon átvettem, az is olyan lett kis idő múlva :? és bent ugyebár nem esik az eső :?
aztán éjjel is - de ezek csak pici foltocskák :shock:
Szóval asszem vehetek melltartós betétet is, úgyis most szeptemberi akciós a Brendonban amit Zsófi ajánlott !!!!!!!!!

Zsófi! Samu a fotókon a kezedben... !!!! annnnnnyira iszonyatosan édes !!!!!!!!! Ahogy grimaszol, a kis orrát-száját összehúzva... :roll: :lol: :lol: imádom - Liza is csinál ilyet az egyik UH fotón!


1000 pussz nektek!
K&L
lmkata
 
 


Sziasztok fiatalok!

Kata nekem van fekete nadrágom, kismamás IMÁDOM (mert még most is hordom, tekintve h semmi régi ruhám nem jó még rám) a 2in1 ban vettem. iszonyú jó az anyaga meg a fazonja meg minden.én a mammut melletti üzletükben vettem- szerintem mindig lehet kapni.

übi az előkészítőnek az utolsó része a hazaérkezés után mit kell tenni a babával nagyon klassz és érdemes meghallgatni. nekem az tettszett a legjobban. csak kedden van 5 órától. ott meg lehet kérdezni minden árat és szobát, meg úgy általában mindent.

az azért fontos, lányok, és nem győzöm mondani, hogy hiába tervezi el az ember, h ilyen meg olyan helyen szeretne aludni- attól függ majd minden h mennyire van telt ház- mondom, nálunk nem h válogatni nem lehetett, örültünk h volt ágy a szülészeten.

Kata mell ügyben én nem tudom, de persze minden lehet! az a melltartóbetét nekem nagyon bejött- a többi iszonyú vastag!

jó napot nektek!!
kerekpocak
 
 


az előbb írtam egy hosszút, de elszállt... :(

Kata, a 2 in 1-t én is csak ajánlani tudom ! nekem mind stílusra, mind minőségre, mind árfekvésre bejött... nem ezeket a nyanyás lepleket meg kantáros dolgokat árulják ! anno amikor pocakos voltam, én elég sok kismamaboltban forgattam a szemeim ezerrel, h. miért gondolják, h. aki gyereket vár, az 50 éves, és elfelejtette, h. nőből van. szóval szerintem a 2 in 1 az hordható dolgokat árul.

Übi, májusban az alapítványi szoba 7000 Ft volt / éj. és ahogy már fentebb írtam, ha kérsz a végén számlát, 30% leírható az adódból. ezt nem nagyon propagálják, nekem külön szólni kellett, amikor fizettem, h. kérek ilyen igazolást, h. alapítványi befizetés történt. abban amúgy Zsófinak igaza van, h. sajna nem olyan, mint a Hotel Marriott, h. odatelefonálsz, h. -tól, -ig foglalják le neked, mert hát ki tudja, h. a babó mikor szeretne jönni.
amúgy ebben a szobában saját fürdőszoba volt, meg WC, meg hűtő és TV. bár nekem nagyon nem volt hangulatom, sem kedvem TV-t nézni akkor.

további szép napot nektek !

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Zsófi, Alon köszi - remélem eljutok oda is vmi emberi időn belül majd :)

Meg lett a torch eredményem: negatív :lol: :lol: :lol:
a laboros néni mondta hogy már odaadta a leletet a drnőnek, de negatív lett. remélem nem kevert össze senkivel :?
holnap beszélek a drnővel is for sure :roll:

jajj ma olyan jót aludtunk délután! rég volt ilyen ... :)
(még a terhesség elején - én nem hánytam viszont mindig őőőrület álmos és fáradt voltam ... :roll: )

remélem mindenki jól van !!!!

pusza
lmkata
 
 


Sziasztok POcakok!
ugye jól van mindenki, csak épp nem netezik? :)
(kivéve engem :? )
na de én sem egész nap ám, ma már voltunk vásárolni, főzünk sok finomságot - ma van apa szülinapja, vacsi lesz este, meg csináltam tiramisut életemben először. Biztos jó lesz :wink:

Melba, valahol láttam mintha te jártas lennél őssejt témában :?: :roll: :?:
(vagy valaki még??)
ha vannak infok pro-kontra tudsz/tudtok nekem küldeni? akár priviben hogy ne itt tartsuk fel a helyet......
gondolkodunk........

előre is 1000 köszi!!!

pusszok!!
lmkata
 
 


a drnő is azt mondta negatív, úgyhogy nagyon happyk vagyunk :)
így tovább... mindig a sárga úton ...!!! :lol:
lmkata
 
 


Sziasztok!

Uuuuuuuuutálom a hidegfrontokat, a pocim mint egy kődarab! :roll: No jó, néha mocorog benne a kisember, így legalább tudom, hogy ő jól van.

Kata, örülök, hogy rendben van a leletetek, ugyanígy rendben lesz Liza agyacskája is, meglásd! :wink: Csak egy kicsit előrébb tart a fejlődésben. :wink:
Mi két éve gyűjtöttük a pénzt a köldökzsinórvér levételére, a mai napig lekötve megvan. De utánaolvastunk, Inari segített néhány jó oldallal, gondolom, nem bánja, ha közkinccsé teszem. Nekünk meggyőző volt és mégsem vetetjük le.
www.lam.hu/folyoiratok/lam/0205/6.htm
www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=17101
Merthogy ezt az oldalt senki nem ismerteti meg az emberekkel...
Ja és nekem is van hosszú fekete terhesgatyóm, imádom. A C&A-ban vettem nem olyan régen, azt hiszem 4000 Ft volt. :wink:
Nekem is volt pár nap, mikor eresztett a cicim, már nem csinálja. Mindkettő normális. :wink:

Van két kórházi egyágyas fürdőszobával, ez 5000 Ft, itt kórházi berendezés van. Van két alapítványi egyágyas fürdővel, ez 7000 Ft, itt Ikeás bútorok vannak. És van egy alapítványi kétágyas fürdővel, itt 5000 Ft-ba kerül egy ágy.

Übi, szerintem érdemes az előkészítőre járni, nagyon hasznos, nekem a jövő heti lesz az utolsó. A jövő héten lesz az első napok otthon téma, ami itt mindenkinek eddig a legjobban tetszett...

Timi, remélem, végleg meggyógyultál! Igen izgi, hogy mindjárt szülök. :roll: :wink: De azért még 4 hét...

Kki, eddig akitől azt hallottam, hogy kenetet vettek tőle a 20-30. hét között, magamat is beleértve, na annak mind volt valami baci benne. Szóval no para! A tetejében simán átmehet a székletedből, abba meg egy kajával is simán bekerülhet. A hüvelytabletták teljesen helyrehozzák! Úgyhogy jó, hogy megcsinálták, így nem fogtok koraszülni. Legalábbis ettől tuti nem. :wink:

Ja Kata nem tudom, de nekem eddig háromszor vett kenetet a dokim...

Bocs megyek, mert nagyon keményedek.

Mindenkinek szép estét!
Melba

KépKép
melba
 
 


Sziasztok!

Köszi az infót mindenkinek. Az előkészítőre hol lehet bejelentkezni, és mikor érdemes?

Bocsi, de nincs több időm!

Pusza

Kép
übi
 
 


Jó reggelt !!

Melba, köszi a sok hasznos infot!! :wink: :lol:
El is olvason mindjárt a cikkeket.

Most meg állítólag melegebb jön (jó azért már lightosabb verzióban), nemtom az jó lesz e nektek, reméljük a legjobbakat!! :lol:
Nekem is szokott mostanság picit keményedni a hasam, de nem vészes. Azért elkezdtem a magneB6-ot szedni.

Übi,
az előkészítőre nem kell jelentkezni, csak odamész és kész :)

Lehet hogy elmegyek én is jövőhéten a felkészítőre! Úgyis a városban leszek, mert a Sote I-en van egy genetikus aki azért még megnéz uh-gal.
Aki a söfiben nézett múltkor azt inkább hagyjuk..............
ez az uccsó körünk a témban remélhetőleg, de ha nem tenném nem érezném jól magam....


Na akkor a köv. alkalommal megkérdezem ezt a kenet dolgot... de elég érdekes hogy nekem kell szólnom?!?
hm... :?

szép napot :D
Kata&Lizi
lmkata
 
 


Sziasztok Pocisok! Kép

Grrrrrrrrrrr Majd megfagyunk itthon, nagyon hideg van. Hogy bírjátok ezt az időt? Gondolom a 40 foknál azért jobban.
Marci és Bori jól be lettek öltöztetve, Marci mint egy eszkimó, úgy néz ki a sok ruhában. :P

Kata, gratulálok a jó eredményhez!!! Hogy hívják a genetikust, akihez mész a Sotén? Hátha ismerem (én is oda jártam Marcival).

Melba, most olvasom, hogy nehezen viseled a hidegfrontot. Én a melegre voltam nagyon érzékeny, hasonlóan reagáltam, mint Te. Sokszor úgy bekeményedett a hasam, hogy mozdulni sem bírtam. Szinte már fájt, olyan kemény volt.

Übi, tényleg jó a felkészítő, bár én csak 2x voltam, mert Borit nem tudtam kire hagyni. De ez a két alkalom nagyon hasznos volt. Pláne első babánál jó infókhoz juthatsz :wink: .

Kki, ne izgulj, nagyon jól lehet kezelni ezeket a bacikat pocakosan is. A babának nem lesz semmi baja, de azért fontos, hogy kikezeljék, nem szabad elhanyagolni. nagyon sok kismamának van valamilyen baci a kenetében, az orvosom szerint minden második kismama érintett.

Mi van Mangóval?????

Orsi már biztosan babázik :D !

Szép napot Mindenkinek (legalábbis a tegnapinál szebbet), Zsóka

KépKép
logi
 
 


Kata, írtam privit!!!!!!!!!!!! :wink:

KépKép
logi
 
 


ja-ja köszi dettó :D
még épp itt voltam és szólt a rendszer...... na ideje nekifognaom mai hasznos teendőimnek is :)

ja amúgy isteni tiramisut csináltam tegnap, meg is gyanusítottak hogy vettem valahol és átpakoltam csak a mi tálunkba... :x
:lol:
lmkata
 
 


a "mit vigyek a kórházba" lista kiegészítése:

EVŐESZKÖZ!

ne felejtsétek! ott nem adnak! hasznos: domestosos törlőkendő - így nem kell ugyanis wc ülőke takaró papír -discman (hátha 2 vagy több ágyas szobába kerültök és horkol a szobatárs) gyümölcslé, ásványvíz.
kerekpocak
 
 


mert a szoptatás miatt NAAAAAAAAGYON szomjasak lesztek! nem kicsit szomjasak, nem átlagos szomjasak hanem NAAGYON!!!
kerekpocak
 
 


na kíváncsi vagyok erre a szomjúság dologra, én ugyanis sajnos SOHA nem érzek szomjúságot!! :roll:

kivétel ha sült hekket, kínait vagy sósabb féle pizzát eszem !

Úgyhogy nagyon oda kell figyelnem - főleg most a terhesség alatt a tudatos ivászatra, de sajna így is előfordult, hogy 2-3 nap alatt ittam max 2 litert :cry: utána persze rácsavarodtam az ásv.vizes üvegre....

Zsófi te ezeket mind vitted, vagy tapasztalat hogy jól jött volna ? :)
lmkata
 
 


Pocakosok,

én speciel kaját is hozattam, bár nem vagyok nagyon finnyás, de az 1 szelet kenyér kis dzsemmel reggeli, vízben oldott Tesco-s kakaóporral nem volt egy ünnepi lakoma, és főleg nem vitamindús és tejserkentő .. :D a vacsora is vmi ilyesmi(k) volt(ak).
a csúcs, az a babfőzelék volt ebédre! szülészeten??? na mindegy.

Kata, igaz nem engem kérdeztél, de azért leírom, h. nekem a védőnő adott egy listát a 36.hét körül, h. mit célszerű a kórházi bőröndbe pakolni. ezen volt az evőeszköz is, egyéb hasznos holmival együtt.

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Na Alon, attól látod nem félek hogy kis családom nem fog kajáról gondoskodni nekem :lol: de ezek ismeretében majd még bíztatom is őket :lol:

jók ezek a hasznos infok... már láttam én is ilyen listákat amúgy.

Zsófit külön azért kérdeztem, mert olyan aranyos hogy mindig így eszébe jut valami és akkor azt gyorsan megosztja velünk :) mintha mindig beugrana neki vmi ahogy visszagondol az ott töltött pár napra... :roll:
lmkata
 
 


Megtaláltam a másfél évvel ezelőtt ideírt listát, egy akkori pocakos begépelte, aki járt felkészítőre (legalább húsz oldallal ezelőtt volt... :)

A nagy táskába tegyél egy külön neylon szatyort, amit beviszel a szülőszobára. Ebben a következők legyenek:
gombos hálóing, papucs, zokni (ha fázós vagy), pohár, víz (legjobb a 1/2 literes, mert abból később pohár nélkül is tudsz majd inni), szőlőcukor, gyümölcslé (szülés utánra, 2 dl-es a legpraktikusabb), rágcsálnivaló szülés közbenre (ropi, nápolyi, tic-tac, főleg ha a vajúdás hosszúra sikerül), zene, esetleg masszírozó henger, fényképező, video, AKKUMLÁTOR, papucs apának. Ez a szülőszobai egységcsomag.

A nagy táskában legyenek a következők:
3-4 db törülköző, kéztörlő (ez is több), tusfürdő, fogkefe, fogkrém, zuhanyzós papucs, köntös, hajszárító, + 2 hálóing, Tena lady extra betét (ehhez lehet kapni Tena fix hálós bugyit), erős napokra való betét, kistányér, kés, villa, kanál, bögre (hűtőszekrény szinte minden szobában van, mikro pedig a tálalóban van), fejőgép.
Babának: 1/2 csomag nadrágpelenka, popsi törlőkendő, 5 db textilpelenka, kis kesztyű, sapka. Ruhát nem fontos vinni, mert adnak.
Papírok: terhes kiskönyv, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, házassági anyakönyvi kivonat másolata.


M.
mircike
 
 


Hát a kaja tényleg nem a legjobb, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Nem? Egyébként amikor megszületett Marcus, másnap ebédre karalábéfőzeléket kaptunk. Imádom, de nem egy szoptatós anyukának való (a babfőzelék se semmi!) :?

INNI tényleg vigyetek. :!: :!: Én szülés után úgy éreztem, mindjárt meghalok szomjan. Nem vittünk semmit, mert ugye örültünk, hogy nem a kocsiban szültem, bent meg kaptam egy bögre forró teát. Na mindenre vágytam, csak meleg italra nem. :oops:
Persze aztán hozott Apa. :wink:

KépKép
logi
 
 


Szia kata!

Én tudtam ezeket, de pl nem vittem a vajúdásra semmit és majdnem éhenhaltam azalatt a 11 óra alatt. egy már megszült lánytól kaptam szőlőcukrot (azt faltam, pedig amúgy utálom). a kaja is fontos- csaba minden nap hozott nekem szendvicset meg meleg kaját is mert gyakorlatilag nulla az ottani felhozatal. mondjuk én 3 napig nem ettem semmit mert nem jutott eszembe. csak ittam. egyszer még a mekiből is hozott bigmacet de pont aznap jött ki rajtam a császár miatt betett katéterre irritáció így nem bírtam enni csak rohangáltam pisilni.
ja, a zokni is jól jött ám!
fejőgépet-mellszívót vittem, de én nem tudtam fejni 2 hétig- szóval elég felesleges volt. viszont minden más kellett!!
na hát ennyi most. igazából tényleg így van Kata eszembe-eszembe jut egy újabb részlet...
kerekpocak
 
 


Zsófi, Samu mennyit van kb egy huzamban a hordozóban illetve egy nap összesen mennyit?
most megvettük a babakocsit+hordozót végre és a boltban azzal jöttek h vegyek mózest mert a hordozóban max. 1/2 órát lehet egy huzamban... :? :?

van egy érzésem rám akarták csak tukmálni a mózest +48 000 Ft-ért...... nem hagytam magam :)


a sportrész csak kb 150 fokban fektethető, de példul egy 5-6 hós babának az már nem gáz szerintetek sem, nem?
nyílván akkor már kényelmesebb lesz neki a sport mint a hordozó, ami meg megy a kocsiba ülésnek (már ha megmarad benne akkor még és nem akar mindenáron felülni...)

de hát aki tudja ilyen előre mi hogy lesz, azt nem hiszem el úgysem !!! :wink: :D
lmkata
 
 


samu kb napi max 3 órát van a hordozóban. mi RENGETEGET hezitáltunk h vegyünk e mózest- az utolsó pillanatig, amikor egy 3 gyerekes barátnőm a köv.: írta nekem:

Szia ZSófi!

Én folyamatosan csak megerősíteni tudom magamban, hogy a
babakocsivázra szerelhető hordozó a világ legjobb találmánya. Amikor Fanni született, még nem, hogy nem volt ennyire elterjedve, de szinte
egyáltalán nem is volt, vagy ha volt is, akkor csillagászati áron.
úgyhogy mi is megvettük a hiperszuper, felfújható kerekű,
ígymegúgyringó, három nyelvről szinkron tolmácsoló babakocsit, ami ugyan
gyönyörű volt, de nem igen lehetett mozogni vele a Tesconál kisebb
boltokban, és szumóvizsga kellett a felemeléséhez. Rózának már le sem
hoztuk a garázsból...

.............. egy köv. levélben:

Babakocsi ügyben azt gondolom, hogy semmi esetre se vegyetek mózeskosarat. Nekünk ugyanaz a felállás van, mit Nektek, csak Maxi Cosi, de Róza az esetek többségében még mindig a hordozóban sétál, pedig másfél hete már ücsörög. Nekem az a tapasztalatom, hogy a hordozóban biztonságosabban érzik magukat a kisbabák, mert nem kell benne kinyújtózni, ami az első hetekben nehezen megy nekik, hanem egy kicsit összekuporodhatnak. Valahogy ennek a hordozónak az alakja hasonlít számukra egy ölelő karra és azt szeretik. Nálunk egy hónapig még éjjel is abban aludtak. Védettebbnek érezték magukat így. Én monjuk a nagyobbakk miatt sokat autóztam Rózával, és úgy meg végképp nagyon kényelmes volt ez a hordozós megoldás. Amúgy később etetni is nagyon kényelmes benne, meg így sokkal kisebb a babakocsi, jobban elfér mindenhol, könnyebb, és mozogni is egyszerűbb vele. Ezek nagyon fontos szempontok, úgyhogy sztem ne terheljétek a családi kasszát.
..............

még annyit, hogy az egyik tanítványom 1 éves koráig a hordozóban aludt mert ott érezte jól magát- most 14 éves és a gerince makk egészséges.


na remélem megnyugtattalak. ja- samu imádja!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Másodszorra kezdem az írást mert az előbb kitöröltem, pedig már dög fáradt vagyok.

Zsófi
Köszi amit leírtál, mert mi is a mózes miatt gondolkodunk a babakocsin! Maxi Cosi típust hol tudom megnézni? Eddig csak a Cam-t nézegettük, meg ma láttunk Pierre Carden-t (remélem jól írtam). Megnéznénk azt is!
Köszi!

Melba hol jársz csütörtök óta?

pusza, jó éjt!

Kép
übi
 
 


szép napokat :)

Übi,
maxi-cosi a mi esetünkben a hordozó típusa, de van belőle babakocsi is...
www.maxi-cosi.nl
illetve a Babyplanet bababoltban néztem én speciel....
www.babyplanet.hu

ciao,
Kata
lmkata
 
 


HAPPY 1-HÓNAPOS SZÜLINAPOT SAMUNAK :!: :!: :!:
Kata&Liza
lmkata
 
 


Kép ISTEN ÉLTESSE SAMUT!!!!!!!

KépKép
logi
 
 


óóóóóóóóóóóóóóóóó





köszönjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?