Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm lányok a nyugtatgatást és bíztatást!

Szóval a lényeg az, hogy tanuljak meg várni! Hú, nekem az a rémálmom, amikor várni kell! Nálam türelmetlenebb lény szerintem kevés van! Mindent rögtön akarok, amit a buksimba vések. :lol:

Okr, ugye jól vagy? Mármint a rosszélményű kaland után ugye nincs gond?
Nagyon cuki az új tickered. Ha nem válik be nálam az új tickerem, lehet, hogy én is megpróbálom a wunschon, ha nem gond, mert múltkor Áfi azt írta, hogy nem számlál a Bonnitás. Ma még tényleg nem haladt.

Anyapoc, Muzsika hangja nap, állati jó ötlet! :lol: De tényleg, olyan kár, hogy mindenki összevissza lakik, még talizhatnánk is majd egyszer, persze feltéve, ha az időjárás normalizálná magát! Mert egyenlőre nem úgy tűnik. :roll:
Ja, és ne izgulj, hogy elgépelgetsz dolgokat, én is szoktam, csak sajna maximalista fajta vagyok. Még olyan is van, hogy ha valamit nem tudok biztosan pl., hogy helyesen írom le, akkor inkább más szóval próbálom kifejezni. Én már csak ilyen ütődött vagyok. Csak egy picit rosszalkodtam veled! Bocsika! :oops: :D

A pupák kamaszokról és szüleikről még annyit, hogy "mindenki visszakapja a sorstól", mármint amit megérdemel, és amit Ő adott másnak. Ezt anyu szokta mondani, és bölcsnek ítélem meg, mert eddig még bevált tapasztalataim szerint.

Pusszantok mindenkit
Vendég

Senki sehol?????Lányok,merre vagytok??? :?: :?: Kép

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Katica!
Gratulalok apa eredmenyehez! :D
A HSG fajt,de kibirhatoan!!!

Okr!
Hogy vagy ma?Erzel valamit???

Tontica!
Sokat vagy eszembe!Hogy vagy?

Athiz!
En is ilyen vagyok! :oops: Ha valamit szeretnek akkor azt most,rogton,azonnal!
Annak viszont tenyleg orulj hogy apa rendben van!!!!!Biztos o is megnyugodott!

Nem tudom hogy mit akar a laparral a doki,meg nem beszeltuk meg!Annyit mondott hogy valoszinu hogy osszenoveseim vannak!Szerintem ezt akarja megnezni!
En ugy tudom hogy altatasban csinaljak,2 v.3 kis lyukat csinalnak a hasamon amin bevezetnek valami muszert es azzal tud korulnezni!
De akinek mar volt az elmondana nekem hogy neki hogy volt?Azt elore is koszonom!

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa
Szió!
A lapar technikáját jól tudod!Sztem 1 napos beavatkozás,ha nincs gond.
Ezek szt. megpróbálja megnyitni az elzáródást.Legalábbis én így értelmeztem .
Köszi kérdésed,jól vagyok,semmit sem érzek. :D

KépKép

KépKép
okr

Szia!
Olvastam hogy jovoheten mesz orvoshoz!Nem lesz meg korai?Vagy neked jobban oda kell figyelni a PCO miatt?
Nekem mar most 2napot mondott :( ,ha minden rendben lesz!

Akkor nem vaztal meg,ugye?

Kép
Kép
ancsa81

Bocsika,hogy lemaradt! :oops:
A jövő héten doki.Hüvelyi UH-val már kell látszódjon vmi,na meg ne várjon rám,a HSG miatt a doktorom. :D Meg aztán a gyógyszereimet is megkérdem,hogyan tovább!
Meg vagyok fázva,de nem vészes.Napi 3 orrfújás,és némi torokfájás.Ada betegebb :( Remélem a holnapi kontrollon már gyógyulónak lesz nyilvánítva. :wink: Hétfőn kéne menjen bölcsibe! :oops:

2 nap?Hát remélem tényleg annyi lesz maximum!

KépKép

KépKép
okr

Ancsa!!!

Nekem is volt laparom,nem vészes,teljesen kibírható és altatnak.De ha bármi kérdésed van szívesen segítek.

Nekem a lapar után sikerült a baba.Nyugi. :lol:
csanita

Csanita,
nagyon érdekelne miért volt laparod! Csak az összenövések miatt? Vagy mást is csináltak? Nekem jövő hónapban lesz ha most sem sikerül, igaz nekem nem csak az átjárhatóság miatt, elvileg azzal nincs baj, de nem nézték még, majd azt is a laparon, mindent egy piszokkal :)
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok am csak be kell hoznom a lemaradast, takaritas, vasalas temaban, meg allandoan torom a fejem es uj dolgokat talalok ki hogy ne gondoljak babara. Vettunk egy kis asztalkat a konyhaba nagyon edes, ma du. polcot festek a fiam szobajaba es szetszereljuk a kisagyat mert mostanaban nem kell :cry: viszont orulok hogy a nagyfiam mar olyan nagy es ugyes, okos hogy a nagy agyban alszik egyedul. :D
Elkuldom a hugomnak az osszes babaholmit es lezarom a dolgot magamban, megallapodtunk a parommal hogy januarig antibebit szedek az helyrehozza a hormonhaztartast es addig talan helyrejovunk anyagilag is, na meg haldoklanak a meheink mert elhanyagoltuk oket, sok munka lesz veluk es segitenem kell. Szoval most erosnek kell lenni mert ha elhagyjuk magunkat nekunk annyi anyagi es minden teren.
Ma kisirtam minden banatom anyumnak telefonba es nagyon jol esett, ebben a honapban bekotik naluk is a netet, mar alig varom.

Akartam kerdezni Toletek gyerekesektol ki hogy volt/van bili temaban mert mi meg sehol nem tartunk, eddig meg raulni se volt hajlando.
Anyapoc, irtad hogy a Te fiad majdnem 3 eves volt amikor sikerult a bilire szoktatas, es Te OKriszta, es Te Athiz? Tobbiek?

OKriszti: TENYLEG ANNYIRA DE ANNYIRA ORULOK HOGY MASFEL EV UTAN SIKERULT VEGRE, NAGYON MEGERDEMLED HOGY BOLDOG LEGY!!!

Majd amikor mar mindenkinek meglesz a babaja a topikban feltetlen osszehozunk egy talit es osszeolelkezunk es majd egyutt sirunk oromunkben mert biztos vagyok benne hogy elobb-utobb mindenkinek sikerulni fog!

En hiszem hogy a rossz utan jo kovetkezik ugyhogy bizakodjunk!

Angyal Veled most mi van? Masodik lombik?

Ancsa: Mikor lesz ez a lapar? Gondolok majd Rad de szerintem ne aggodj nekem az volt a legkevesbe rosszabb a rosszak kozul amikor altattak (kaparas kozben) mert meg almodtam is. :wink:

Athiz: Sajna en is ilyen vagyok hogy mindent azonnal de ugy latszik az elet megtanit varni es turelmesnek lenni!
Szerintem szupi hogy a ferjednek semmi baja, ezek utan Te nem vizsgaltatod ki magad? Emlekszem mondtad hogy a ferjed nem akar lombikot, nem lehet meggyozni???

Anyapoc: Igen, erdekel ez a konyv amit irtal: Gyerekre hangolva, sot jo lenne megrendelni valahol mert most ugye van idom boven olvasni, vagyis lesz mert Rate jovo heten kezdi a bolcsit.

BIldi: Nagyon sajnalom, tenyleg borzalmas lehetett elvesziteni a 20 hetes csoppseget es tenyleg iszonyu lehetett megtudni hogy beteg, en is akkor akadtam ki amikor megneztek ultrahangon es az orvos kimondta amitol annyira feltem hogy: Egy csepp magzatviz nem maradt, a baba haldoklik, nincs mit tenni. Addig meg remenykedtem. :cry:
Ezek szerinte fel eve probalkoztok, remelem nemsokara sikerul Neked es nagyon boldog leszel!!! Amugy a gorbeid milyenek? A hormonok rendben vannak? A kislanyra mennyit vartatok?
Jaj, en is ugy felek hogy sokat varat majd magara a baba de mit lehet tenni?! Hinni es remelni!!!

KépKép
KépKép
tontica

Tontikám, örülök, hogy megpróbálod lekötni magadat, és így is van rendjén. Ha anyukádéknál lesz net, sokkal jobban fogod magadat érezni, mert olyan, mintha mindig velük lennél. Szóval a karácsonyi babagyártás kicsit kitolódott? Lehet, hogy kell is az az idő!

Igaz, hogy mindent azonnal szeretnék, de sajnos igen ritka az, amikor ez sikerül is. Általában iszonyúan meg kell küzdenem mindennel, mire sikerül valami is az életben, ha mást nem, akkor az idővel küzdök. Nálam már csak így működik, de nem tudok beletörődni, pedig nem sok választásom van. :cry:

A bilizést mi 6 hónapos korban kezdtük a tesóm tanácsára, aki gondozónő, meg 2 gyerekes anyuka is, így azt mondta, ha a baba tud már egyedül ülni, akkor nyugodtan csücsültessem bilire. Így is lett. Közben meséltem neki, báboztam, megpróbáltam lekötni a kis figyelmét, hogy picit rajtamaradjon. És nemsokára bele is pisilt. Persze ehhez nagy türelem kell, kitartás, ami sokaknak nem kényelmes, így nem is kísérleteznek, hanem inkább megelégszenek a pelusos megoldással.
Az biztos, hogy azért ez szülő és gyerekfüggő dolog is, de inkább a szoktatás kérdése.
Később már kakilni is bilibe akart, és az is jól ment. Még nem volt 2 éves, amikor úgy gondoltam, jó ötlet lenne, ha vennénk Szilinek egy WC fellépős szűkítőt. És nagyon hamar megszokta és meg is szerette, semmi gond nem volt a WC-zéssel sem. Néha még nosztalgiából előveszi a kutyusos bilijét, főleg, ha valaki épp a WC-n csücsül, és neki is kellene menni, akkor persze nyugodtan végezheti abba is a dolgát. A pelus meg már csak emlék, hála a jó Istennek! És már hónapok óta!

Az unokatesóméknál az első gyerek most szokott le a pelenkáról, eddig Ő sem ült még bilire sem, pedig már most lett ovis. Szóval gyereke és szülője válogatja, mindenesetre erőltetni nem szabad, az biztos!

Puszi
Vendég

Áfonya!!!

Volt egy cisztám ami nem szívódot fel,nagyon nagyra megnőtt és nem várt tovább a doki.Meg ugye akkor egy uttal átjárhatóságit is csinált.Az elvileg félórás műtátből lett másfél óra.Nagyon meg szenvedtek velem,tele voltam összenövésekkel,még a hugyhólyagomon is voltak,és épp,hogy megtudták menteni a bal petevezetékemet.De sikerült és az átjárhatósági is első osztályú lett.Altatásba csinálták,nem éreztem semmit,utána kicsit kellemetlen,e kilehet bírni.Előtte van beöntés(én nagyon féltem tőle,de simán kibírható)meg kapsz katétert,de ha elfogadsz egy jó tanácsot,minél hamarabb vetesd ki műtét után.Ha már úgy érzed,hogy eltudsz menni pisilni egyedül,mennj,annál gyorsabban gyógyula hugyhólyag is.Mert csípni fog mivel azért a cső fent lesz,de minél többet pisilsz annál jobb lesz.Hát nekem megmondom őszintén ez a része jobban fájt.
Nekem szept 16-án volt(tavaly) és megvártuk a menszit,megjött okt 5-én és lehetett próbálkozni.Sikerült is teherbe esnem,sajnos azomban július 20-án meghalt a babánk.De ez más kérdés nem is idevaló.
Szóval ha ezt tudom már rég lehett volna lapar,mivel mi 20 hónapot vártunk a babára.

Remélem tudtam segíteni,ha van még kérdésed,csak írj.

Anita.
csanita

Athiz: Karacsony, januar? Egyremegy! :lol: Amikor eppen kezdodik a ciklusom es kesz. :wink: Nem akarom elkapkodni es nem akarom ugyanazt a hibat elkovetni hogy apa nem is akarja igazan, karacsony/januar mar csak 4 honap az mar semmi! :)
Ugyes kisfiad van, gondolkozom en is ezen a veceszukiton hatha jobban tetszik neki mint a bili. En sem akarom eroltetni, van ideje boven csak gyujtom az infot.
Most lesz 8-an ket eves szerintem meg nem kesz a bilizesre mert en ugy latom meg nem tudja visszatartani de lehet hogy tevedek.
Es az egyedul eves? Rate nem nagyon akar, inkabb szol nekem hogy adjam neki, a kis kenyelmes! :wink:

Ja, ezt mindenkitol kerdezem am, irjatok meg Nalatok hogy volt/van!

KépKép
KépKép
tontica

Olyan létrás szűkítőt vegyél, ha már veszel. A kaja nálunk is így van, pedig szépen enne egyedül is, csak jobban esik neki a falat, ha anya esetleg apa, vagy más adja. Bébik! :roll: :lol:
Vendég

Athiz
Hát én a 6 hós biliztetéssel nem értek egyet,de mindenki másképp csinálja.Sztem akkor érdemes elkezdeni,amikor tud jelezni,hogy kaki,vagy pisi akar jönni.
Másrészt pedig a bilin TV-s,és olvasás rossz megszokáshoz vezet,ami később az aranyér melegágya.

Tontica
Mi Ada 1 éves szülinapjára vettük a bilit.Először félt tőle,de szigorúan csak a fürdőben "ismerkedtek".Aztán ráült ruhástól,majd anélkül.Úgy fél é telt el,mire rendszeresen belekakilt.A pisi mégkésőbb.Most már jó ideje nem hordunk nappal pelust,csak éjszaka,de akkor többnyire száraz.
Olvastam a témában egy cikket,melyből 2 dolog maradt meg leginkább:
1 Akkor szobatiszta a gyermek ha az éjszakai pelusa rendszerint száraz.
2 Ha 2 évesen kezdjük szobatisztaságra szoktatni,3 évesen lesz az.Ha 3 évesen kezdjük,akkor 3 évesen lesz szobatiszta.
Még egy dolog,3 éves korára kell szobatiszta legyen a gyerek.

Szóval nyugi,és nem kell erőltetni!Fog szólni!

KépKép

KépKép
okr

Tontica,
nálunk megvártam míg a gyerek szól hogy le akarja venni a pelust. Ez 2,5 éves korában volt. 1 nap alatt lett szobatiszta, minden baleset nélkül, kudarcélmény nélkül,mert megvártuk míg megérik rá. Azóta is bilibe pisil, kakil, éjjelre van még pelus, de miért lenne sürgős elhagyni? Majd ha megérik arra is. WCbe szűkítővelpárszor pisilt, azóta nem akar, semmi baj, akkor menjen a bilire.
Evés... na borzasztó evő, most szoktatom hogy maga egye a vajaskenyeret felvágottal, hogy harapja, ne katonákban kelljen a szájába dugdosni, egyelőre talán megy. Ebédre várja hogy kanalazzuk neki a szájába, de ha éhes olyan meseszépen eszik egyedül... tehát nem nem tud, csak kényelmes. Majd ha éhes eszik. Az oviban sem fogja senki tömögetni, és már nincs sok idő januárig...:)
Vendég

Okr, egyátalán nem szokott rá sem a TV nézésre, sem más egyéb káros vagy hasztalan dologra bilizés közben, sőt, bemegy WC-re, és amint végez, röpke 1 perc alatt (ha kaksi van), szól, popsitörlés, és már jön is ki. Nem mondtam, hogy érett volt a bilizésre, de mondjuk az én fiam szerencsére nagyon önálló (hozzáteszem nem tőlem tanulta vagy örökölte :lol: ), és eskü, hogy semmit nem erőltettem rá, amit nem akart. Sosem szidtam össze, ha bepisilt esetleg, és Ő már éjszaka sem alszik több hónapja pelcsiben, mert felesleges.

Tontika, figyeld meg, hogy a babád mit akar, vagy inkább mire hajlandó, picit segíts rá neki egy kis figyelemeltereléssel, csak azért, hogy ne lássa rémnek a bilit vagy a WC-t. Érdemes megvárni az úgymond érettséget rá, mert ugye már nem pici korától szoktattad erre, nehogy rossz élményei maradjanak.
Én a fiamnak azt mondtam, mint a Nicsak ki beszél 2. részében a szülők, hogy a klotyómanót etesse meg úgy, hogy a pisit meg a kakit a WC-be "teszi" (akkor már használta a szűkítőt!), aztán jót virult rajta, hogy anya milyen ökörségeket beszél. :lol: :lol:

Szóval látod, csak leírtam, hogy mi hogyan kezdtünk bele a bilizés rejtelmeibe, de máris lehurrogtak. Pedig sosem a saját érdekeimet néztem, mindig a fiamét, soha nem akarom, hogy bármi miatt is rossz élményei legyenek. És nem hinném, hogy gonosz és türelmetlen banya vagyok, mert 6 hónaposan bilire ültettem Szilit. Én csak azt vettem észre, hogy egyedül meg tud ülni, anélkül, hogy lebillenne, és nem tiltakozott egyátalán, sőt, tetszett neki a bili, és igen rövid idő alatt belepisilt meg kakilt. Úgy tudom, a régiek is hamar rászoktatták a bilire a piciket, mondjuk Ők kényelmességből, hiszen akkoriban még csak mosható pelus volt, és azzal bizony sok meló lehetett! :roll:
Vendég

http://www.babakozelben.hu/cikkek/babapelenkanelkul1.htm

épp tegnap olvastam... elég durva de érdekesen hangzik... tutira beleásom majd magam a témába...
Vendég

Csakegy,
nem gondolod komolyan...
Athiz,
én ugyan le nem hurrogtalak, én is csak leírtam mi hogy csináltuk s miért, szándékosan még csak nem is utaltam semmire amit te írtál, remélem nagyon hogy nem rám gondoltál! (Mellesleg szerintem Kriszta se hurrogott.)
Vendég

Iszonyú sok helyen hallottam/olvastam, hogy a babák sokkal többre képesek mint amit kinézne belőlük az ember... ilyen pl. a jelbeszéd... sokkal hamarabb meg lehet tanítani bizonyos jeleket, mint beszélni... így nem annyira frusztráltak stb.

Ja... és a 15. héttől hallanak is ugyebár... keresek is majd egy kis irodalmat ahhoz, hogy tudjuk majd a babát még a pociban "idomítani"... Az egyik ilyen idomítási módszer az altatás lesz Beethovenre... na azt már a 15. héten elkezdjük majd...

Csak még utánaolvasok, mi mindent érdemes megtanítani neki még a hasamban...
Vendég

Áfi, Isten ments, nem neked írtam a hurrogásost, meg nem is úgy gondoltam, csak gondolom eléggé ellenzik manapság a szülők, hogy korán bilire legyen ültetve az a gyerek, pedig semmilyen lelki traumát nem okoztam vele Szilárdomnak.
Persze mindenki arra tanítja a gyermekét, és akkor, amikor Ő akarja, hiszen ezért Ő a szülője, én csak leírtam, hogy furcsa nekem ez az ellenségeskedés a korai biliztetéssel. Azért, mert az orvos esetleg azt mondja...

És természetes, hogy először nem direkt végzi a bilibe a dolgát a baba, hiszen nem tudja még akkor, hogy az a helyes viselkedés, ezt kell megtanulnia! De ha meg sem próbálom, honnan is tudhatná? Először úgymond "véletlenül" megy bele a cucc, amiért nagyon megtapsikoljuk, megsimizzük bébikénket, megdicsérjük, hogy hű, de ügyes volt, és milyen jól tette, amit tett. Aztán másodszor ugyanígy. Sosem szabad 10 percnél tovább ott csücsltetni a szerencsétlent, mert attól tényleg aranyeret kaphat! Másodszorra ugyanígy, és szépen lassan kialakulnak majd a helyes szokások. Valaki még melegvizet is tesz egy picit a bilibe, mert az megindítja a beleket, a veseműködést, így könnyebben kijön, aminek kell. Én nem tettem, így is működött.

Csakegy, én naiv azt gondoltam, hogy ha egy dalt énekelek a babának, amikor a pocimban van, akkor ha kibújik, erre a dalra emlékszik majd, és megnyugszik tőle. Hiszen ezt és ilyesféléket is írnak. Hát sajna ez nálunk nem vált be! Inkább a belső hangjaimat hallotta meg, itt nem a bélhangokra gondolok :lol: , hanem a gondolataimra, így sokkal jobban tudtunk "kommunikálni". De mindenképpen igényli a simiket, beszédet és éneket is, úgyhogy hajrá! :wink:
Vendég

Athiz

[quote]A írta: bilizést mi 6 hónapos korban kezdtük a tesóm tanácsára, aki gondozónő, meg 2 gyerekes anyuka is, így azt mondta, ha a baba tud már egyedül ülni, akkor nyugodtan csücsültessem bilire. Így is lett. Közben meséltem neki, báboztam, megpróbáltam lekötni a kis figyelmét, hogy picit rajtamaradjon.

Én nem hurrogtalak le,csak megírtam a véleményemet,az idézett szöveggel kapcsolatban!
Egyébként meg örülök,hogy már este sem pelusoztok.

KépKép

KépKép
okr

Athiz,
bocsánat, már én is ugrok minden hülyeségre...
Persze hogy mindenkinek más jön be, mert mindenki másképp éli az életét, más a személyisége, a baba személyisége, stb.
Én azon a véleményen vagyok, hogy mindennek eljön a maga ideje a gyerek fejlődésében, és akkor majd megteszi ami épp terítéken van. De ez csak az én véleményem, lehet hogy a te módszered sokkal célravezetőbb. :)
Vendég

Okr, bocs, ha erős szót írtam, miszerint lehurrogtál, csak egyszerűen nem szeretném, ha azt gondolná bárki, hogy én rossz szokásokba kergettem Szilárdot, és még aranyeret is kapott attól, hogy mertem 6 hónaposan bilire ültetni. Mert egyértelműen ezt írtad:

[quote="okr"]A írta:okrthiz
Hát én a 6 hós biliztetéssel nem értek egyet,de mindenki másképp csinálja.Sztem akkor érdemes elkezdeni,amikor tud jelezni,hogy kaki,vagy pisi akar jönni.
Másrészt pedig a bilin TV-s,és olvasás rossz megszokáshoz vezet,ami később az aranyér melegágya.

Ugyanis ez nem így működik. Mint írtam, semmit sem erőltettem rá, és nem órákig ültettem a bilin, legfeljebb 10 percet. Ettől meg ugye azért nem kap valaki aranyeret, legfeljebb ha állandóan nyom. És tudod a fiam igazán gyorsan végez a WC-n, elvégzi a dolgát, és már jön is ki a WC-ből. És nem kell vele játszanom, tök önálló a lelkem. Szóval semmiféle megkárosításban nem részesítettem a 6 hónapos biliztetéssel, sőt. És nem is fogok soha olyat tenni, ami káros lenne neki!

A drágám amíg én leszaladtam az udvarra, addig leemelt a polcról egy tábla csokit, kibontotta, és önkényesen elkezdte majszolni! :lol:
Vendég

Áfonya, Szilárd önmaga jelezte, amikor már nem akart többé cicizni, elég korán, 5 hónaposan felült, felállt és elkezdett kúszni, mindezt egy napon!!! :shock: , totálisan magától, és a pelust is Ő akarta elhagyni, amikor gondolom már elege lett belőle, hogy belesült a tökincéje :lol: ! Szóval én is meg vagyok győződve, hogy a gyerek totálisan önálló kis lény, ezért nem is erőltetek rá semmit, amit nem akar. A gyerekek ösztönösek, így van jól! A bilizést igaz, nem Ő jelezte, hogy szeretné, de örült a bilijének, tetszett neki, miért ne próbáltam volna meg ráültetni. Egy próbát igenis megér, legalábbis nekem. Ha egy pillanatig azt láttam volna, hogy rossz kedvű lett volna, sírt volna a bilizéstől, vagy bármilyen rossz élménye lett volna tőle, minden további nélkül a sarokba hajítom a bilót, és akkor ültetem rá, ha Ő úgy érzi, újra érdekli a téma. De (lehet, hogy csak szerencsém van Szilivel) nem ez történt, hanem igenis tetszett neki, a többit meg már tudod.

Bocs, hogy hosszúra sikeredtem!

Eszemben sincs bárkit is megbántani, csak más se ítélkezzen a tetteim felett (Áfonya, nem neked szól!), főleg ok nélkül! Én sem írtam, hogy márpedig az helytelen, ahogy más csinálja, mert egyátalán nem biztos! Lehet, hogy másnak más válik be, a baba igényei is mások lehetnek. Vannak lassabb tempójú gyerekek, és gyorsabbak. Úgy látszik, az én fiam eleinte gyorsabban vette az akadályokat. Én csak örülök ennek. Ettől még úgy vélem, átlagos felnőtté válhat, remélhetőleg aranyerek nélkül! :lol:
Vendég

He, mi van itt? :roll:

Athiz en sem hiszem hogy Kriszti lehurrogott volna csak leirta a velemenyet, nem erthetunk mindig mindenben egyet.
A gyerekneveles a szulok dolga, Te tudod mi a jo a fiadnak es Neked es szerintem senki sem gondolta Rolad hogy valami karosat tettel a fiaddal!!!
Ugy latszik mukodott a dolog mert Szili mar szobatiszta, akkor meg jol csinaltad es kesz!
Amugy szerintem itt nem is lehet elrontani semmit ha szeretettel csinaljuk es anyai osztonnel nevelunk mert az mindig megmondja mi a jo es mi a rossz, na meg az eredmeny.
Nekem is mondtak hogy juj tapszer :idea: meg juj kulonaltatas :idea: 5 honapos kortol aztan semmi baja a fiamnak! :D Boldog, kiegyenzulyozott, okos, gyonyoru :wink: stb. de szerintem egyszeruen csak azert mert imadjuk es mert egy nyugodt, rendezett csaladban el. :D Ez az igazan fontos nem az hogy mikor, hogyan, milyen modszerrel neveljuk!

Koszonom hogy leirtatok a tapasztalaitotak, ezek szerint mi kicsit le vagyunk maradva ne de sebaj, szerintem a bolcsiben ha latja hogy a tobbi gyerek a vecere jar O is akarja majd!

Kriszti: ha nem irtal semmit akkor nem jott meg, tok jo! Ezek szerint hivatalosan is GRATULALHATOK!!!

Afonya: Eniko januarba megy oviba? Na, ott tuti nem fogjak etetni :twisted: en is nagyon bizom a bolcsi nevelo hatasaban, mar csak azert is mert ez a kornyek legjobb bolcsije es nagyon sok nevelono figyel majd Rajuk!

Csakegy: Probalkozz csak, szerintem ez humbug, naluk se jott be, azt gondolom az az egy szamit hogy mar ott bent a pociban erzi hogy szeretik varjak es foglalkoznak Vele!

KépKép
KépKép
tontica

Tonti, tuti rákap a WC-re! Olyan ügyik ezek a babák, pedig milyen picik! :)

Néha elámulok, milyen nagy már az én pici fiam. Olyan, mintha csak tegnap született volna! Rohan az idő... :cry:
Vendég

Tontica,
miről vagytok lemaradva? Rate nincs még 2 éves! :shock: Ennyi idős korában azt se hittem volna hogy Enikőről lekerül valaha a pelus... :D Aztán 1 nap alatt megoldódott.
Igen, januárban már ovi, decemberben tölti a 3-at. Ha lesz kistestvér lehet hogy csak délig jár, ebédre meg hazahozom, ha nem lesz kistestvér akkor munkát keresek, és akkor biztos egész napra megy oviba.
Vendég

tontica:
Sajnos nem allithatnam, hogy a hormonok es a gorbeim rendben vannak, PCO gyanus vagyok. Viszont ez a honap ugy tunik hala a clostilbegit rasegitesenek vegre eselyes. Ma voltam uh-n es lattak egy 15 mm tuszot a bal oldalon, ami a doki szerint hetfon beerik es a mehnyalkahartya meg 8 mm volt. Szoval vegre valami! Eddig a gorbek alapjan egyszer volt peteeres, es ketszer lehet volt... Szoval nehez nehez az eddigi 6 honap. A kislanyra is 11 honapot vartunk, mondjuk ez igy tulzas, mert 4 honapig vedekeztunk belole a doki tanacsara, mivel elotte meg egy spontan vetelesem volt a 6. heten. Na arra a babara nem vartunk, az gyakorlatilag elso honapban jonni szeretett volna... vagy megsem :?

A pelus temat illetoen bar gyerekem nincs, de tapasztalatom van. Babasinterkedtem rengeteget es az egyik kislany akire vigyaztam meg 3,5 evesen is siman elvarta, hogy kakilas elott rategyek a pelust, mert nem akart WC-re ulni csak pisilni. Nekem ez nagyon furi volt, dehat mindenki maga dont, hogy meddig engedi a gyereket donteni ebben a kerdesben. Aztan ott is ugy oldodott meg 4 eves korara a kerdes, hogy en bemeseltem neki, hogy a kiralylanyok nem kakilnak pelusba, hanem a wc-be es rogton nem volt kedve pelusba, sot utana az oviban is hajlando volt elmenni kakilni. :roll: :twisted:

baratodildi

Sziasztok!

Most csak gyorsan a bilizés témára reagálok.

Először is Tontica:

Igen,Bulcsú majdnem 3 éves volt,de nem bilire szokott akkor,hanem a WC-re!!!!

(Athiz,ezt most ne vedd támadásnak,bár tudom,most érzékeny a lelked :))....

Én a korai biliztetéssel és az egész erőltetéssel nem értek egyet.És bár vannak olyan gyerekek,akik igen korán tudatosan szobatisztává válnak(csak hogy magammal példálózzak,én 1 évesen voltam szobatiszta bilin ,DE én már akkor beszéltem,el tudtam mondani,hogy pisilni,kakilni kell,tehát szóltam!
Én úgy gondolom,hogy az nem szobatisztaság,ha a szülő időben elkapja a gyereket,mert most már biztosan pisilni vagy kakilni kell neki(éppen ezért nem értek egyet a Csakegy által belinkelt dologgal sem).Ez a szülő ügyessége.És ha többet vár el a gyerektől,mint amire képes,akkor bizony rengeteg kudarc éri mindannyiójukat és ez zavart okoz sokmindenben.Ilyen gyerekeknél gyakori pl a szorulásos probléma,bevizelés stb....

Én két dolgot vettem figyelembe:

1. élettani érettség.A gyerekek hólyagzáróizma elég későn válik elég éretté arra,hogy tudatosan tudja befolyásolni,azaz vissza tudja tartani a pisit,uez vonatkozik a végbél záróizmára(és most hangsúlyozom,VANNAK KIVÉTELEK,VAGYIS KIVÉTELESEN KORAI GYEREKEK :) )

2. Agyi fejlettség:amíg a ygerek nincs tudatában,hogy mi is ez az egész,hogy nem tudja jelezni,hogy most neki szükséglete van ilyen téren,addig teljesen felesleges kínozni ezzel

Ez egy folyamat,aminek szerintem(!!!!) 3 alapköve van:

1. először nem képes sem visszatartani,nem érzékeli különösebben,hogy mi történik vele(ezért tartanám én pl. a 6 hós szoktatást igen korainak).

2.

Amikor érzi már,hogy jönni fog,talán szól is,de visszatartani nem tudja,mert élettanilag még nem érett,ekkor történnek a gyakoribb balesetek,becsurog,mire wc-re érünk

3. És amikor már minden téren érett,szól,hogy kell és megfelelő ideig vissza is tudja tartani...ekkor kerül le a pelus.

Az én fiam néha szólt,néha nem.Aztán egy napon azt mondtam,hogy irgumburgum,elég nagy vagy már,nem kell a pelus(ez 2 hónappal a 3 éves szülinapja előtt volt) és bizony másnaptól szólt pisiért,kakiért,és Áfonyáékhoz hasonlóan nem volt azóta sem balesetünk,csak amit említettem.

És hogy miért nem kínoztam nyáron sem 2 évesen?Egyrészt azért,mert tudtam,hogy még éretlen rá.kérdezgettem,de mivel láttam,hogy nem "kattan rá" a dologra,hagytam.
A másik egy igen fontos dolog volt.Nála akkor kezdődött az un anális korszak.Egy időben a gyerekek nagy része ragaszkodik a kakához és igen nehéz levenni a pelust(nem minden gyereknél van biztos így,de azért zömmel jellemző).Az én fiam is ilyen volt,elbújt,hogy ne lássuk,amikor kakilt,nem volt hajlandó kakálni előttünk,kiküldött.Így ugyan hogyan ültettem volna pl wc-re stb?Egyszerűen neki az volt a jó,ha elbújhatott a szék mögé és ott szépen elvégezte a dolgát és sokszor óúgy kellett könyörögni,hadd vegyem már ki,mert büdös az egész lakás :D!
Ez nem tudom,mennyire volt érthető,de én ezt egy temészetes fejlődési foknak vettem,amit nem akartam megzavarni.

Ettől függetlenül egyet értek azzal,hogy mindenki a saját gyerekét ismeri és neki kell tudni,hogy mire képes,mit visel el.
Én ebben a kérdésben a lassan de biztosan elvét követem.

Senkit nem szeretnék megbántani az irományommal,mert tudom magamról,hogy nekem is rosszul esik,ha valaki nyíltan ellenzi az általam alkalmazott módszereket,még akkor is,ha ezt kultúráltan teszi is és esetleg igaza is van :roll:.

Athiz

Az aranyérről csak annyit,hogy bizony ennyitől is lehet(ne) kapni,illetve kockázatnövelő lehet.Amikor jártam intimtornára pocakosan,ott mondta a tanárunk,hogy bizony nem csak a szülés vagy nehéz dolgok emelgetése,vagy erős nyomás miatt alakulhat ki,hanem a sok üléstől.Itt fokozottan kiemelte a wc-n ücsörgést,mert ott nem támasztja alá semmi a gátat .Hát ezért nem szabad pl a wc-n olvasgatni dolog közben...Szóval én(!!!) ebből azt szűröm le,hogy akár a biliztetés is hozzájárulhat a problémákhoz.DE hozzáteszem,hogy ez nem törvényszerű!!!!
És a legfontosabb,hogy nem elítél ezért senki téged,hanem csak elmondja a véleményét és pláne nagyon jól tudjuk :),hogy Te Szilinek csakis a legjobbat akarod!ÉS én úgy vagyok vele,hogy mindenki bízik valakiben.Te a rokonod hozzáértésében és ezért így cselekedtél és nem bántad meg.Azaz jól tetted ,amit tettél.És nyilván Te is gondolkoztál már azon,hogy talán a következő babádnál már nem lesz ilyen egyszerű a helyzet és lehet,hogy nála ez nem válik be(mert 10 percnyi időd sem lesz :wink:).... Tehát én azt vallom,az ember legyen rugalmas :).

Babapelenkanélkül:

Ez egy egyszerű kondicionálás,szó szt Pavlov kutyái jutnak eszembe. :roll:
Ha valakinek erre idegzete van mondjuk 2 gyerek és háztartás melett,ám tegye.
És megnézném,hogy egy 2 hónapos kisbaba mennyire büszke a tudományára... :?
ja,és az jutott eszembe,hogy az ilyen pici csecsemő általában szopás közben ürítenek.hát megnézném azt a felállást... :roll:!
[/quote]

anyapoc

[quote]E írta:z az igazan fontos nem az hogy mikor, hogyan, milyen modszerrel neveljuk
!

Tontica

Erre csak hadd reagáljak annyit,hogy szt nem ilyen egyszerű a dolog,sokkal rányaltabb.CValóban,egy ideig,amíg kicsik,a legfontosabb "nevelési" eszköz a szeretet.De egy idő után szt nagyon fontos,hogy okosan szeresse a szülő a gyerekét.
helyes,hogy imádjuk,szeretgetjük stb(mert majd amit írok a könyvről,abban is benne van),de ésszel.
Gondolom,ebben egyet értünk,csak vhogy nekem ez idekívánkozott,ha nem haragszol :)!

anyapoc

hát a szoptatásos résznél nekem is felállt a hátamon a szőr :) aszongyák, bilit alá... hát... szerintem iszonyat lehet... ez az eszembe se jutna pl...

én viszont úgy vagyok ezzel, hogy begyűjtöm az infót, a lehetőségeket, MINDENKI véleményét (pro-kontra) aztán ha ott állok egy gyerekkel a kezemben, a begyűjtött infók alapján mérlegelek és döntök... ehhez viszont kell az input...

Ez a baba az enyém lesz, ha elszúrom, nekem bosszúlja majd meg magát a dolog... pont ezért 1 az 1ben senkire sem fogok hallgatni... nincs értelme... nem az ő gyereke, nem ő viseli a következményeit...

viszont kíváncsian olvasom a véleményeket :)
Vendég

Még csak annyit, hogy igaz, ez az első gyereknél jobban megoldott, hogy az embernek több ideje jut az eredmény kivárására, de a 2. baba viszont az elsőt utánozza, és ha látja, hogy az ügyesen klotyóra jár, akkor a pici is megpróbálja majd utánozni. Legalábbis én így vettem észre másoknál.

Az aranyér témához pedig direkte hangsúlyoztam, hogy nem szabad többet biliztetni, mint 10 perc! Annyi idő alatt szerintem nem kap aranyeret, 5 percnél kevesebb időnek viszont nincs sok értelme! A korai biliztetés meg a szoktatás miatt kell, nem azért, hogy rögtön szobatiszta legyen, mert ha valaki ebben reménykedik, akkor tényleg csalódott lesz. Ez nem úgy van, hogy egyik nap ráültetem, másnap meg szobatiszta! Ez hosszú folyamat! Én a szoktatásról beszéltem. Mert ha később kezded a szoktatást, akkor már sok akadállyal kell megküzdened, amivel kisebb korban lehet, hogy nem! Mert később már lehet, hogy tényleg kínzás és kínlódás lenne, amit kisebb korban TALÁN könnyebben vesz mind a szülő, mind pedig a gyermek.

Na, akkor ezt a témát remélem kiveséztük, és mindenki vonja le belőle a neki megfelelő részeket! :lol:
Vendég

Csakegy

Akkor leírom az egyéb véleményemet is. :roll:
PL. a pocakban tanításról... Én ezt is feleslegesnek érzem.Tudom,hogy sokmindent érzékelnek a babák,leginkább az anyukájuk kedélyállapotát,így szt egyetlen dolog fontos a pocakosság alatt,hogy jól érezze magát a kismama.Persze,jó ötlet zenére altatni,de fontosabb neki a Te szívdobogásod,hangod,így majdnem biztos vagyok benne,hogy sokkal jobbat fog szunyálni a mellkasodon,ahol hallhatja a benti ahngokat,vagy ha kedvesen TE dalolsz neki,mint a lemezjátszóra.Felmerült bennem,hogy netán nem kezded majd a szorzótáblát is neki adagolni? :roll: :D

Én úgy vagyok ezekkel a dolgokkal,hogy felesleges túllihegések.
A pocakban tanítás, a korai fejlesztés (erről mindjárt), a ez az általad belinkelt szobatisztaságra szoktatás,meg ilyenek.Szt inkább élvezni kell a babavárást is és a babakort is.Van az embernek épp elég gondja-baja,amíg kicsi....

Olvasd el ezt is elrettentésül:

www.okosbaba.hu

Bár lehet,hogy neked tetszeni fog... :roll:

anyapoc

Úgy látom, ma Amazonok szállták meg a Babanetet, és nem csak ebben a topicban! :lol:

Remélem, ezt humornak fogjátok fel, nem harci támadásnak! :lol:
Vendég

Athiz

Én csak azt nem rétem,ha úgyis hosszú folyamat,hogy bilire szokjon rendesen és valódi szobatisztaság alakuljon ki,akkor miért nem észszerűbb megvárni,míg a gyerek valóban érett lesz rá?Mert mondjuk esetleg fél évvel (és hosszú,bilin töltött percekkel,állandó izgulással,hogy szól-e,sikerül-e) előbb lesz szobatiszta?Esetlegesen akár magától is uígy sikerült volna?

Én hiszem,hogy az egyik lépcsőfok az élettani érés.És az én környezetemben is van olyan kislány,aki nem egészen 2 évesen szobatiszta volt,mert akkor már érett volt rá.Agyilag és testileg is.Én is korán érő voltam,én is 5 hósan álltam fel,így azt is hiszem,hogy az ilyen gyorsan fejlődő babák korábban szobatiszták lesznek szoktatás nélkül is.

Az én anyósom Bulcsú 13 hós korában mondta,hogy lassan jöhet a bili...én megdöbbenve néztem rá,hogy ugyan minek,hiszen még beszélni sem tud!!!Erre ő büszkén mondta,hogy neki 18 hósan mindkettő szobatiszta volt(kérdés,mennyire).Erre mondtam én,hogy én megvárom,amíg a fiam magam is akarja.Elkésve nem lesz :roll:
Még egy dolog:nem véletlen,hogy az óvoda feltétele a szobatisztaság.Mert addigra normálisan,élettanilag megérik a gyerek erre.Van,aki még így is kicsit későn,de annak már lehetnek egyéb okai.

Más kérdés,saját vélemény,de szt akár többször 10 perc okozhat aranyeret... :roll:

Szt egyébként a táma jó,miért ne beszélgessünk róla tovább? :)

És tényleg meg ne sértődj!!!!Most csak vitatkozunk és kész :)!
Ha felhúzod az orrod,tutira fenékenbillentelek virtuálisan!!!! :wink:

anyapoc

Melyik topikban kell még nézelődni? :)

anyapoc

anyapoc: köszi az oldalt :))))

Továbbítottam a férjemnek :))))))

Nekem tetszenek azok a dolgok amiket a pocakon belüli bizgerálásról ír...

Ja... szerintem megszületés után maradjon csak minden a baba ritmusában... az olvasó babáktól engem is kiráz a hideg....

viszont nem vagyunk gügyögős fajták és abban már most megegyeztünk a férjemmel, hogy nem gügyögünk a babának... az tök természetellenes lenne nálunk...
Vendég

Csakegy

Mit értesz gügyögés alatt? :roll:
A selypítve beszéléstől engem is a hideg ráz,én is annak a híve vagyok,hogy renesen beszélek velük,mert bár gyerekek,nem hülyék.Így tanulnak meg szépen beszélni.Egy idő után az ember vissza is hallja,mert okszor magam is elképedek azon,hogy a fiam milyen választékosan beszél.
De nyilván nem tudsz tárgyilagosan előadni majd egy csecsemőnek,tehát óhatatlan,hogy némi "gügyögés" is belefér.
Talán ennél fontosabb,hogy ne zárkózzatok el semmi elől és ne jelentsetek ki semmit előre,mert soha nem tudhatjátok,mit hoz majd az élet.... :wink:
És én sem hittem,hogy "gügyögős" fajta leszek,de sokat változik ám az ember... :roll:

anyapoc

Hát olyan "gagagagaguguguguatyalapatyala" soha nem leszek... meg az a selypítve beszélés ahol az összes szó le van hülyítve (a butítva enyhe szó)... tehát az éhes vagyból KIZÁRÓLAGOS hamihamihamihami lesz iszonyat hangsúllyal... fúúúú.... hát könyörgöm... hogy tanul meg egy ilyen gyerek beszélni????

és a kutya az kutya nem kutymuty meg ilyesmi... lehet kutyus, kutyuska, de nem "ku-ku" ... mert egy csomószor azt látom, hogy a gyerek próbálja mondani, de csak ennyire fussa az elején... a szülő lelkes lesz, hogy tud vele kommunikálni... és ő is ku-kuzni kezd... hát ez iszonyat...
Vendég

Csakegy, így van, a helyes beszéd sokat segít, hogy a későbbiekben szépen, tisztán beszéljen majd a csemetéd is, de semmire sincs garancia, ezt ne feledd! Amúgy szerintem sokat változol Te még! Nem azt mondom, hogy atyalapatyalázni fogsz, de várd ki a végét! :wink:
Vendég

:) mondtam a férjemnek, hogy öntsön le egy vödör vízzel, ha meglátja, hogy atyalapatyalázok vagy anélkül gágognék, hogy libát láttunk :) Megígérte, hogy leönt :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

BIldi: Sajnalom hogy ennyit kellett szenvedned!!! De most nagyon drukkolok hogy ebbol a szep kis tuszobol szep kisbaba legyen!!!
Hat igen, 11 honap az nem kis ido es utana elveszteni hat nagyon, nagyon sajnalom!!!
Tenyleg minden jot kivanok Neked most mar ezek utan!!! Tudod sok rossz utan csak jo johet!!!

Ez lehet hogy bunkosag lesz de en nagyon remenykedem benne hogy nekunk egy-ket szobol sikerul majd mert elvileg se velem se a parommal nincs gond.

Anyapoc: Szerintem ez az okosan neveles valahogy benne van az osztoneinkben nekunk anyaknak, persze gondolom nem mindegy hogy az anya milyen iq-val rendelkezik de szerintem ha szeretjuk a gyereket es szeretettel neveljuk akkor ott nincs gond meg ha vetunk is hibakat.
Pl. az en fiam ha ehes azt mondja: hamma :lol:

Kepzeljetek most csinalom az ebedet (kisse keson tudom :wink: ) erre odajon az uram megpuszil es azt mondja hogy O mennyire szeret es hogy milyen eros vagyok meg hogy milyen jo hogy igy lefoglalom magam es tisztara elerzekenyultem, olyan jo hogy O van nekem, ahogy viselkedett Velem ebben a remalomban azt nem is vartam Tole, komolyan. Csak enni meg atoltozni ment haza kulonben ott volt velem a korhazban es azon a kenyelmetlen szeken aludt az agyam mellett, a szulesnel is ott volt vegig es aztan O tartotta a lavort :cry: latta a picit O is es neki is ugyanugy fajt hogy elveszitette. Azt hiszem ezek utan meg szorosabb lett a kapcsolatunk es ugy erzem a kovetkezo babat sokkal jobban fogja ertekelni es sokkal figyelmesebb lesz velem a terhesseg alatt. Hisz latta hogy a par honapos kis magzat milyen fejlett es milyen szep.

KépKép
KépKép
tontica

En is rengeteget valtoztam pl. a terhessegem alatt vertem a mellem hogy en aztan csak szoptatok majd es a tapszert messzirol elkerulom, hat masfel honapos koraban estere mar tapszert kapott, aztan: en aztan nem altatom a gyerekem ha-ha-ha, ugyanmar, rugalmasnak kell lenni, neha en is gugyogok es kutya helyett kutyust mondok stb. de attol meg szepen beszel a fiam raadasul ket nyelven. :wink:

KépKép
KépKép
tontica

tontica: biztos vagyok benne:)
Vendég

Sziasztok!

Látom,jó kis témákat találtatok.Hát ilyen jellegű tapasztalataim sajna nincsenek,de jó volt olvasni a külöféle véleményeket.

Tontica!
Azt hiszem,hogy most ez a legfontosabb,hogy a pároddal számíthassatok egymásra.Nem csodálom,hogy elérzékenyültél attól,amiket mondott.És valóban nagyon erős vagy.

BIldi!
Tényleg sajnálatos,ami veletek történt,de most örülni kell a szép tüszőnek,és remélem hamarosan pozitív teszthez is gartulálhatok.

Csakegy!
Rosszullétek megkimélnek?Ritkán olvasok felőled.Bár az is igaz,hogy a sima hőmérős topikot nem nagyon olvasgatom :roll:

Okr!
Remélem ,hogy Adával már jobban vagytok :D

Athiz!
Nem mostanában jöttök B.füredre?Vagy rosszul emlékszem?

Anyapoc!
Múltkor megköszöntem a képeket,és csak utána néztem meg.Sajna nem volt a e-mailek között.Bár a citromail nem először csinál ilyet.Privibe megadok egy másik címet,el tudnád küldeni oda mégegyszer?Előre is köszönöm. :D

KépKép
takido

sziasztok! ne haragudjatok,hogy nem tudtam válaszolni, de sajnos nem volt időm.A terhességem a 9. héten elhalt, ami után nekem az egyik orvos azt mondta, hogy 3 hónapot,a másik 6 hetet mondott úgyhogy nem tudom, hogy mi az igazság. Nagyon félek egy következő ilyen esettől.
timea toszegi

Takido, de biza, jól emlékszel, vasárnap húzunk itthonról le a Balcsira, és szabadok leszünk, mint a madár. Legalábbis szeretnénk! Sajna csak délután lehet bejelentkezni a szállodába, úgyhogy még a délelőttöt itthon töltjük.

Képzeljétek, hogy holnap déltől még jópofizhatok itthon, ugyanis anyósom akkor tartja meg a névnapját! :roll: Marha nagy kedvem van hozzá, de legalább degeszre eszem magam! És utána úgysem fogom Őket látni legalább 11 napig! :D :D :D :D

Timi, sajnálom a babádat, szerintem ha úgy érzed, hogy lelkiekben és testileg is felkészültél a következő babára, akkor vágjatok bele. Igaz, az előzőt nem pótolhatja senki, de annál jobban fogsz annak a picinek örülni, aki majd most költözik a pocidba! És ne félj, mert ha szorongsz, sajnos csak ártasz vele magadnak is, és az esetleges következő babácskának is. Nagyon remélem, hogy kétszer már nem történhet meg veled ugyanaz a szörnyűség! Próbálj meg erős lenni, úgy, mint Tontika! :wink:
Vendég

Nézzétek milyen szépet csináltam! :) Mai termés.
(Frissen van lakkozva, azért fénylik ennyire.)

Kép
Vendég

Juj, nekem még az ovis jelem is tulipán volt! Nagyon szeretem ezt a növényt! :D

Áfi, igazán szép lett, ügyi vagy! :wink:
Vendég

Afi: Tenyleg nagyon szep, en is szeretnek ilyet gyartani! En is kreativkodtam ma, festettem a polcokat es du. megyes es turos retest sutottem.

Timea: Ne felj, sajnos az ilyen korai veteles eleg suru de ez nem jelenti azt hogy a masodik baba is elmegy majd, dehogyis, ne gondolj ilyenre, kulonben is igaza van Athiznak ne szorongj, nem lehet felelemben elni!!! Mindig csak a jora gondolj!!!
Szerintem varj ki ket menzeszt es vagjatok bele!
Feltetlen ird meg ha van valami!

Takido: Ugye milyen edi a parom?! :wink: Mondtam neki hogy most aztan mar igazan elvehetne, talan majd jovo nyaron ha Isten is ugy akarja!
Ki tudja lehet hogy nagy pocakkal megyek ferjhez! :lol:

Olyan szupi fotokat csinaltam ma, nem baj ha rakok fol parat?

Ime az en "nagy lelki erom" forrasa es eltetoje: :lol:
Csak hogy lassatok Nekem ezert erdemes elni es orulni az eletnek, ha meglatom ezt a vigyorgo kis pofikat minden banatom elszall. :D

Kép
Kép
Papi mindig bolondozik :lol: ott a hatterben latszik hogy festettem.
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?