Új privát üzeneted érkezett!

Szia Sagi!

En szeretnek menni mindenkeppen valami ilyesmire, meg terhestornara is. De majd csak dec 1 utan, amikor mar ugyis otthon vagyok. A munka melle nem nagyon ferne be mas... De ez a tanfolyam szerintem ugyse tul hosszu... Az Uzsokiban a faliujsagra asszem van kiteve hirdetes ilyen elokeszito tanfolyamra, meg babamasszazsra (arra is akarok menni!!!), meg ilyenekre. Amit meg szeretnek kesobb, az a babauszas.
kami

Sziasztok!

Én a téliektől vagyok, s valójában Tonticának szeretnék írni pár sort.
Borzasztóan sajnálom, ami történt; soksok erőt küldök Neked, s szívből kívánom, hogy karácsonyi ajándékként pocaklakód legyen, ahogy szeretnéd.

Kép
Kép
szana80

Jo reggelt.

Na, megvolt tegnap a fogorvos, egy igazi tunderke. Szepen leszedte a fogkovet a fogamrol es ennyi volt. Aszonda nagyon szepek a fogaim egy kivetellel - azzal a foggal, amitol kicsit feltem, kell majd valamit csinalni... de az se lesz veszes, hiszen mar gyokerkezelt.... Szoval ez a pecset is megvan.

Aztan pedig mentem a nodokibahoz - na, o a masik tunder!!! Ugy orulok, hogy o a dokibacsim!!!Mindent, de mindent elmagyarazott, amit csak akartam. Megmutattam neki az UH fotokat - elmagyarazta, mi hol van, meg a veset meg a gyomrot is megmutatta, amit en aztan ki nem neztem volna... Hasfal es koponya tuti zart, aszondta. Ket het mulva kell menni AFP-re es mondtam neki, hogy akkor is be szeretnek surranni UH-ra, ha lehet, aszondta, megoldjuk, mozizunk, ugyhogy vigyek kazit, kapok fotot is. HURRA!!! Vett huvelyvaladek-mintat is, sztreptokokkuszt neznek benne (meg ogy mi van meg benne esetleg). Aszondta szep belul a huvely, mehszaj szepen zart. Mar varom az AFP-t, de leginkabb az ujabb UH-t!!! Mar csak 14-et kell aludni!!!! CSAK???!!!!! O is bepecsetelt a konyvembe, igy megvan mind a 4. Ez is letudva....

Es raadasul tegnap a masodik alvomacikat is meghozta a posta. .. A tegnapi nap egy boldog nap volt...

Puszi mindenkinek,
Kami
kami

Sziasztok!
Remélem emlékeztek még rám, most egy rendkívüli hírrel jövök. MÉGIS MEGTARTOTTUK A BABÁT! Igaz nem teljesen önkényes volt a döntés...illetve nem is tudom. Eldöntöttük ugye, hogy nem tartjuk meg a babát, szerdára kaptam időpontot, befekvés, majd csütörtök (azaz ma) műtét. Tegnap azonban reggel kellett mennem még egy utolsó vizsgálatra, ahola dokinőm kitöltötte a papírjaimat, és azt mondta, hogy mivel ez már kockázatos (ma 11+3), nem dönthet egyedül, és egy másik dokinak is meg kell vizsgálnia. Eddig a pillanatig nem hangzott el ez a szó, hogy kockázatos, mondogatta, hogy hát elég sokáig gondolkodtunk, meg már utolsó pillanat stb, de ennyi. És ekkor ez a szó eléggé megijesztett...ekkor át a másik dokibácsihoz, megvizsgált...és éreztem, hogy gond van. Nyomkodott, mormogott, megint nyomkodott, aztán, leült, felállt, megint leült...nézegette a papírjaimat... Ekkor megkértem, hogy akkor most legyenszíves mondja el az igazat, hogy mi a szitu. És ekkor azt mondta, hogy "Megmondom őszintén, hogy inkább meg kellene tartania a babát, mert ez már veszélyes, a fejlettségi szintjét ő már 12 hetesnek érzi." Na ekkor teljes kétségbeesés, felmásztam azért az osztályra, ahol szintén kitöltötték a papírjaimat, és felvettek. Megkaptam a szobaszámot, stb....indulás kimenőre. Ekkor ment az sms az apjának, hogy gáz van, ez és ez történt. És mentem is egyből a munkahelyére, ahol már azzal fogadott, hogy most ő is belátja, hogy ez kemény szitu, és ha úgy döntök, akkor ő azt elfogadja. Ekkor jöttek nagy sírások, ő vigasztalt. És megszületett a döntés: MÉGIS MEGTARTJUK. 7-re kellett visszamennem befeküdni, 6.45-re oda is értünk, a portán felhívták nekem a doktornőmet, aki üzente, hogy menjek fel az osztályra, hol felvettek. Ott egy fiatal nővérke megkérdezte, hogy mijáratban, és mondtuk, hogy a doktornőt várjuk, bezsélni akarunk vele, mert nem fekszem be. Mondta, hogy oké, majd jön. Kb 5 perc múlva behívott, hogy aláírjam a maradék papírt, és közölte velem, hogy na akkor itt a karszalag, mutatja az ágyam. Ekkor néztem kicsit rá, hogy mivan, nm értette, hogy az előbb mit mondtam. És ekkor jól érthetően és lassan kimondtam, hogy "De én nem fekszem be, mert úgy döntöttünk, hogy nem vállalom a műtétet, és megtartjuk a babát" Ekkor nézett rám döbbenten kb 2-3 másodpercig, majd elvigyorodott, és teljesen kész votl, nagyon örült. Egyfolytában kérdezte, hogy komolyan, jajj ő úgy örül!! :) Ekkor felhívta nekem a dokinőt, aki lent várt a szülőszobánál, mert gondolom ott volt dolga. Úgy fogadott, hogy menjek fel, írjam alá, hogy nem vállalom a műtétet, usgyi haza, és 4 hét múlva vár. Azt hiszem ő is örült. Után jöttünk haza, párom rögtön felhívta a legjobb barátját, hogy apa lesz, akkor még szinte vidáman, bár mondta neki, hogy még azért nem örül neki. Estére viszont sokkal jobban bereccsent, és most nagyon kivan szegény. De azt hiszem ez elmúlik....délután már arról beszélgettünk, hogy hogyan lesz majd a jövő, mondta, hogy hát neki most el kell akkor kezdeni keményen melózni, stb. Itthon is megtörtént a bejelentés, a szüleim teljesen le voltak/vannak döbbenve. Azt mondták, hogy hallgassam még meg egy 3. orvos vélemyényét, mert apám jól ismer vm nődokit, és utána döntsek, merthogy ne rontsam el feltétlen a jövőmet. Természetesen nem akarnak rábeszélni arra, hogy vállaljam a kockázatot, semmiképp sem akarnak nekem ártani, de a jövőmre gondolnak, és azt akarják, hogy még hallgassam meg az ő véleményét is. Azt mondtam anyámnak, hogy oké, én meghallgatom, de semmiképp sem fogok már másképp dönteni...ma megyünk hozzá fél1-kor. :? Párom anyukája még hátravan, az nehezebb falat lesz.
Tehát ennyi a történetem. Ha lehet, akkor szeretnék újra csatlakozni hozzátok.
A keddi UH-n (11+1) 48mm-es volt a baba, és semmi baja. :) Kicsit most el vagyok veszve, mert semmit nem tudok. A dokinőm elküldött a védőnőhöz, ahol majd állítólag megcsinálják a 11. heti UH-t, vért vesznek és megkapom a kiskönyvemet. Hozzá 4 hét múlva, tehát 15 hetesen kell mennem. De ennél többet nem tudok, remélem majd a védőnő elmond több dolgot, és az UH-n is kicsit több infót mondanak. Jó dokim van, de érthetően idáig nem úgy nézegette az UH-t sem, és nem is úgy vizsgált, mint egy várandós nőt, hanem csak ami a műtéthez kellett (volna). Úh most itt tartunk.
Veletek miujság? Rosszullétek kezdenek már elmúlni? Én már csak reggel érzem kicsit, meg ha már nagyon éhes vagyok napközben, és pl. hétfőn reggel hánytam egyet. De ez csak a 2. alkalom volt a 11 hét alatt....és azt hiszem már lassan elmúlik a dolog, nem lesz már több, még hányinger sem.
Na mostmár eldugulok, bocsi a kisregényért, de azt hiszem így kerek, hogy mindent elmeséltem. Jelenleg még furcsa érzés, örülök is, de most nagyon nehéz...mindenki kivan. :?
Ui: Még annyit szeretnék kérdezni, hogy nektek is vettek le vért a 11. héten? Ebből mit néznek? A védőnő vagy a kórházban a laborban vették le? Ezután a 16. heti AFP-s vérvétel jön, ugye? Utána szurkálnak még? Előre is köszi a segítséget! :)
Vendég

Szia Réka! :)
Nagyon megleptél ezzel a döntéssel, hogy mégis megtartjátok a babát és remélem tényleg úgy vállaljátok a kis jövevényt, hogy mindketten akarjátok és szeretni fogjátok! Na, hát örülök neked és remélem problémamentes lesz a terhességed! :D
Nekem a 7.héten vettek vért, általános vérvizsgálat volt (vércsoport, vércukor, süllyedés, fehér és vörösvérsejt stb.). Gondolom ez neked most lesz, hisz most döntöttetek. A védőnőtől fogod megkapni a kiskönyved, ha jót fogsz ki, akkor sokmindent elmond. Aztán a betöltött 16.héten lesz az AFP. Ja, nekem a kórházban vettek vért.
Visszategyelek a táblába?

Kami!
Tök jó, hogy ilyen rendi dokid van és jól elmondott mindent! Remélem most nyugodt vagy és tudsz mindenfélét az elkövetkezendő hetekről! Nő már a pocid? Csinálsz képet róla?

Nekünk nagyon sz@r éjszakánk volt, a párom végighányta (bocs) az egész éjszakát és lakást, úgyhogy volt szőnyegpucolástól kezdve minden. Nagyon rosszul van, lázas is. Most otthon van én meg itt aggódom a munkahelyen! :(
Este csinálok pocifotót, úgy érzem már kezd szorítani a nadrág és már látszik is valami! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timi!
Köszi szépen! Hát ez kicsit kényszerhelyzet volt, de a magam nevében én nagyon imádni fogom, a párom pedig most nagyon be van reccsenve, de ismerem, és tudom, hogy 6,5 hónap múlva teljesen odalesz. :)
Én nem is voltam még a táblában, mivel nem akartam addig bekerülni, míg nem lesz végleleg döntés. Rossz lett volna kiszakadni belőle, és ugye tegnapig még egészen más volt a szitu. Most viszont szeretnék bekerülni, igen! Most hirtelen nem látom, hogy milyen adatok kellenek, úh most ezt az üzit elküldöm, hogy ne vesszen el, utána visszakeresek egy táblát, és küldöm az adatokat. Köszi szépen ezt is! :)
Vendég

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Nah, nem is kellett volna visszakeresnem, gyors voltál! :)
Tehát...
mióta p.: véletlen baba
terh. kor. 11+3
életkor 21
babák:1.
UH: aug.29. 48mm
szülés. v. i: 2007.márc.20.
hely: Szeged
köv.UH: 4 hét múlva (a héten is lesz a védőnőnél, de gondolom nem sok változás lesz a hétfőihez képest)
Köszi mégegyszer!
És bocsi, az előbb elfelejtettem írni, hogy sajnálom a párodat, biztosan összeszedett vm vírust, úh vigyázz, el ne kapd!
Vendég

Sziasztok,jó reggelt Kismamik!
Kami
Örülök,hogy tegnap minden jól sikerült.Akkor most már ezen a téren nyugodtabb vagy?!A te dokid a fődoki,ugye?

Timocska
Mi van a pároddal,valami vírus vagy gyomorrontás?Jobbulást neki!
Te pedig nagyon vigyázz magadra az ápolgatás közben!!!

Kisördög
SZIA!!!Örülök,hogy így döntöttetek.Remélem minden a legjobb úton fog mostantól haladni nálatok!!!Az anyóssal meg nem kell foglalkozni,ahogy nő a baba úgy fogja elfogadni a jövendő unokáját,de az is lehet,hogy jól fogadja majd a hírt!!!
Vendég

Sziasztok,

Ordi: welcome back! :) Orulok a dontesnek, meglatod, jol fognak alakulni a dolgok. Csak az a lenyeg, hogy te biztos legyel magadban. A tobbi nem szamit...

Sagi: igen, igy azert jobb erzes, hogy tudom, mi hogy megy, mi miert van, meg minden. Annak meg kifejezetten orulok, hogy lesz egy extra UH :) O az ov. foorvos az Uzsokiban, aha. Tok jofej. Es oszinte!!! Nem tesz ugy, mintha velem es a babaval nem lehetne semmi baj, elmondta, hogy igen, szoktak lenni gondok, DE ha a csaladomban nem volt semmi, a vereredmenyeim jok, egeszseges vagyok, akkor azert nem sok az esely a bajra. DE van esely, mert az mindig van. A termeszet okos. Olyan jo volt, nezegette az UH kepeket es vegig mutogatta, mi micsoda. Volt mindenre ideje! Ez tetszett a legjobban. Voltam olyan dokinal, aki "pucer seggel" (mar bocs, de igy volt!) tett ki a varoba, mert jon a kovetkezo paciens... oltozzek fel ott...
kami

Kisordog: OSZINTEM ORULOK HOGY VEGULIS IGY DONTOTTETEK!!!
Elvezd nagyon a kismamasagot mert ez egy csoda es majd meglatod hogy fogjatok szeretni a Ti kisbabatokat!
Nem tudom emlekszel-e ram sajnos nekem meghalt a babam, a 16. heten meg kellett szulnom, borzalmas volt de nemsokara ujra probalkozunk majd.
MINDEN JOT KIVANOK NEKED ES A KIS CSALADODNAK!!!

KépKép
KépKép
tontica

Lányok!
Hogy álltok az öltözködéssel?Már szinte alig tudok felvenni valamit.Most,hogy ilyen hideg lett elővettem a hosszú,kicsit vastagabb nacikat,de már kényelmetlenül szűkek,már amit be tudok gombolni.Próbáltam egy 36-os kismamanacit,természetesen az pedig még nagy. :lol: Na és a melleim... :lol: Általában szűkebb felsőket hordtam,na most már azokba bele se merek bújni...csak egy pár mellből állok bennük. :shock: :lol: :? :roll: :shock:
Vendég

Szia Sagi!
En mar NAGY nadragot hordok. Epp most lazitottam ki annak is a derekat (na jo, kicsit sokat ebedeltem :)). Vettem hatalmas bugyikat, jo nagy tepsifenekkel, az egyikben alszom ejszaka, nehogy folfazzak, a tobbit meg hordom. Es ma a parom pulcsija van rajtam. Asszem nem utoljara, es nem ez az egy pulcsi lesz kisajatitva :) Az egyik baratnomtol kaptam egy edes kismamapolot, hosszuujjut, az is volt mar rajtam. Es epp most hivott a tesom, hogy szept. vegen megint jon haza es hoz nekem cuccokat... Kar, hogy o alapbol 20 kiloval kisebb, mint en :)
kami

Szia Kisördög!

Örülök hogy így alakultak a dolgok! Hidd el, nem fogod megbánni, bár biztos lesznek nehéz periódusok, amikor az ember megkérdőjelezi magát meg a döntéseit, de ez mindenkinél van. Velem is, most is, pedig második baba, terveztük, akartuk, stb. Azért védte a sors keze azt a kisbabát a pocakodban! :) Én Zsuzsával éreztem így, hogy ő egy mázlista baba, mert ő ilyen esemény utáni tabletta ellenére kapaszkodott meg.

Ruhatár:

Én mindig is hadilábon álltam az öltözködéssel, utálok ruhát vásárolni (hiányzik belőlem valami női gén vagy hormon, én nem tudom), és most meg pláne. Még az előző terhességemből van egy pár terhes gatyóm, most azokat hordom... de előbb utóbb muszáj lesz felkészülni a télre. Még nagyobb baj, hogy Zsuzsának is most hirtelen aktuális lett egy őszi-téli garnitúra beszerzése. Féléves kora óta alig nőtt valamit, ugyanazokat hordja, most meg egyszerre csak minden kicsi és nem elég meleg. Most is inkább a bababoltokat kéne járnom mint itt netezni, de ilyen szürke időben (ráadásul taknyolósan) semmi kedvem nincs kimenni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Köszi szépen a kedves (újra) fogadtatást és a kedves szavakat! :) Én biztos vagyok benne, hogy nagyon fogjuk szeretni, még az apja is, még ha nem is marad majd velünk...bár ez még messze van, és nagyon reményledem az ellenkezőjében. Per pillanat engem nem érdekel más, akkora szikla esett le a szivemről, egyre jobban érzem, és tudom, hogy nincsenek véletlenek. Ennek tegnap meg kellett történnie! :) Fogalmam sincs, hogy hogyan éltem volna túl, ha megölöm a kicsit...borzalmas most belegondolni, hogy majdnem megtettem. Na de minden jó, ha a vége jó! :)

Tontica! Igen, sajnos olvastam a rossz hírt! Borzasztóan sajnálom, de tuti, hogy nemsokára megint sikerülni fog!!! Szurkolok!!! És köszi neked is jókivánságot!
Vendég

Ja, és most látom a ruha-témát... Nekem is sajnos egyre szűkebbek a nadrágjaim, párat (farmereket) már nem is tudok hordani belőlük. Szerencsére azért van néhány oldschool szövetnadrágom, amiknek a dereka olyan, hogy idáig éppenhogy nem esett le rólam...na most azokat símán tudom kényelmesen hordani úgy, hogy nem a bugyim alatt kell keresni a derekát! :) De hogy ezek után mi lesz, hmm...jönnek a kismamagatyók! wááá
Egyébként nálam nagyon durva, mert már 9 hetesen is látszott, hogy megnőtt a pocim, és akkor már nem a puffadástól, mert ugye az elején csak attól volt nagyobb, de az utána mindig vissza is lapult, amikor már nem puffadtam. Most, 11+3 naposan már nagyon látszik. Furcsa, mert mindenki azt mondja, hogy csak 12 hét után kezd(!) nőni a pocak, és panaszkodnak, hogy már látni akarják. Hmm...érdekes. Bár talán érthető is nálam, mert elég vékony testalkatú vagyok, 2 hónapja még totál lapos volt a hasam, semmi hájacska nem volt rajta. Az most sincs, csak nő a babó. :) Egyébként 44kg-al indultam, és most 46 vagyok....valószínűleg a sok-sok hányás ellen elfogyasztott keksz és pékárú miatt. Na meg az egyhetes horvátországi nyaralásunk alkalmával elfogyasztott mindennapi 3 gombócos fagyi-adag. :oops: Életemben nem ettem ennyit, nem is értem hova tűnik bennem....illetve hát a baba felhasználja...de nem jó dolog úgy enni, hogy nem éhes az ember. :/ Bár már nálam szinte semmi rosszullét nincs, valszín azért, mert hétfőn betöltöm a bűvös 12 hetet.
Na befejeztem a fecsegést! :)
Vendég

Nekem még múlt héten nem igazán látszott semmi, ma viszont elővettem melegebb nacijaimat és háááát, igencsak ki kellett gombolni a pulcsi alatt! :oops: :D Most kezdem látni, hogy kezdek gömbölyödni! :) Én is hamarosan elkezdek kismamanaci után nézni meg egy-két felsőt is beszerzek. Nekem nincs senki, akitől örökölhetnék! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Kami!
A szeptemberi Kismama magazinban vannak mindenféle lábkenceficék! Szerintem olvasd el, hátha van olyan is, ami neked jó! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Koszi Timo! Meg fogom nezni! Most eppen jol van a labam (elovettem egy teliesebb cipomet reggel, kicsit fura volt a nyari nyitott papucsok utan, de... de nem nyommeg semmi es ez a fo!!!), de ki tudja mi jon meg... meg csak a 2. trimeszterben vagyok +3 kiloval es meg jon fol vagy akarmennyi, 6 minimum... A labam pedig csak 36-os picike, nem egy mazsara keszult!!!
kami

Kami!
Nekem is 36-os lában van. A kolléganőim szoktak ugratni, hogy terhesség alatt megnőhet a láb és majd ugrólábam lesz, mint a nyulaknak! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

:) Ismet egy hasonlosag :)
Rajtam csak nevetni szoktak, hogy hogy lehet ilyen picike... De mi legalabb beferunk a furdokadunkba a parjainkkal! :)
kami

Sziasztok!!!! :lol:

Neheragudjatok,hogy betolakodok.

Vannak eladó kislány ruhák,56-62-es méretig.Badyk,rugik,plédek.Teljesen újak,sajnos nem használtuk őket.Árban megtudunk egyezni,képet tudok küldeni mindenről.
csanita

Sziasztok!

Naharagudjatok ,hogy én is bepofátlankodom de hátha valakit érdekel ez a könyv én duplán kaptam meg:

Gyermek születik: http://www.hazipatika.com/store/product?pid=2142

Ára:3500.-Ft

Újpesten átvehető vagy posta!!

Tel:0670-9438871

rita77

Sziasztok Lányok!
Hol vagytok?Jól van mindenki?
Képzeljétek ma voltam a védőnőnél,nagyon sokat beszélgettünk és megkereste dopplerrel a szívhangot,mármint a babócáét és annyira tekert.Igaz én alig hallottam,de a számok nem hazudnak 162-vel tekert a pici szive.Mondta,hogy ilyenkor még ezzel a herkentyűvel nem nagyon lehet hallani,de legközelebb már nagyon hangos lesz... :lol:
Hétvége és jó idő!!!!! :lol: :lol: :lol:
Mit csináltok?
Vendég

Szia Sagi! En jovo heten mennek vedonohoz, remelem neki is van ilyen kutyuje es meghallgathatom Zsebit!!!

Nem akarok hulyeseget mondani, de ma valami nagyon furit ereztem belul!!!!! Csak 1-2 mp-ig tartott, de megdermedtem, annyi szent!!! Ez tortent: leultem a klora, mert muszaj volt :) es jobb oldalt belem allt a szel (mar bocs, de ez az igazsag!!!) Na, kicsit elore hajoltam, gondoltam idozni fogok, erre az esetre tarolok a foldon egy rejtvenyujsagot + tollat - es ahogy lenyultam e rejtvenyert, baloldalt, egeszen alul valami cuki kis mocorgast ereztem!!!! Nem olyan volt, mint a szel, ami belemallt, az egyszer biztos!!! Egyre inkabb azt hiszem, Zsebibabat ereztem! Kar, hogy csak nagyon rovid ideig, es kar, hogy fogalmam sincs, mit kell erezni, de "anyai osztoneim" azt sugjak, hamarosan tobbszor fogom ezt erezni. Bar igazam lenne!!!!!! Ha megsem, hat az pech, de en valahogy most ugy erzem, nem tevedek... DE MEGINT EREZTEM!!!!! MOST, ITT, MIKOZBEN IROK!!!!!! NAGYON PICIKE KIS "PUKKANASOK"!!!!! Csajok, akiknek mar volt ilyen, EZ AZ?????
kami

Kami
Ne csináld,ez tök szuper!!!!Szerintem meg tudod különböztetni,hogy mi micsoda.Épp ma mondta a védőnő,mert én is kérdeztem,hogy megfogom e ismerni,szóval,hogy igazából nem tudja leírni ,hogy mit fogok érezni,mindenki máshoz hasonlítja,de azt mondta,hogy rájövök majd akkor!Tök szuper. :D :D :D Majd mond a védőnőnek,hogy be tudja írni a könyvecskébe.
És jó érzés,milyen?
Vendég

Komolyan mondom, ha ez az, amit ereztem, akkor tuti meg lehet kulonboztetni mindentol. Ahogy tudnam jellemezni, olyan, mintha egy pici ujjal nagyon gyengeden megnyomtak volna belulrol kifele a hasamat ott lent. Bal oldalon. Nagyon kis enyhe nyomas, de hatarozott!!!! Sajna hiaba koncentralok, azota nem ereztem. Mind a ketszer 2-3 ilyen kis "rugast" ereztem, nem eleg sokat sajnos... D eha ez az, akkor nagyon boldog vagyok!!!!!!
kami

szuper!!!gratula!!!én is én is!!! :lol:
Vendég

:) Neked is lesz hamarosan.l.. Kivancsi vagyok, mikor erzek ilyet megint... ha par napig nem, lehet hogy nem is az volt, de szerintem...
kami

Ugye én nem értek hozzá,de a védőnő azt mondta,ha megérzem utána 1-2 naponta fogom érezni,először napi 1x majd egyre gyakrabban.Úgyhogy csak figyelj,várd a következőt és írd,hogy mikor! :D
Vendég

:) De jo, de jo! Izgatottan varom a kovetkezot! Es mindenkeppen megirom!!!
kami

Kami!
Még azt akartam mondani,hogy én a Nővér utcában voltam a védőnőnél.Te nem odajársz,az neked közel van?
Vendég

Sziasztok!
Egész nap nem tudtam jönni, mert nagoyn sok munkám volt!
Kami!
Hát ez nagyon szuper, hihetetlen érzés lehet! Én is akarom! :)
Milyen vékony vagy? Mert már érezheted a babát. Azt mondják, a vékony testalkatúak hamarabb megérzik!
Csináltam pocis képet, ne röhögjetek ki, de jól megnőtt a pocim! :)
Jó hétvégét, még jövök ám! :D
Na, nem megy, mert folyton azt írja ki, hogy hiba történt! :( De majd még próbálkozom...

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timo!
Sajnos nem vagyok mostanaban igazan vekony, de a hasfalam az eros, a hasizmom igen jo. Szoval - ha telleg rugit ereztem - talan azert ereztem... (Vagy epp eros hasizommal nem lehet erezni_ Fogalmam sincs, de mindegy is, par napon belul kiderul mi is volt ez a "pukkadozas"...)

Kuldd a kepet! Lehet, hogy holnap veszunk kamerat (mosma telleg!!!) es akkor en is tudok poci-kepet csinalni!!!!!
kami

Sagi, en is oda jarok "ovonohoz" (ahogy a parom hivja :))!!!!!
kami

Végre beengedett a rendszer. Látom, elég sokminden történt.
Mi voltunk uh-n 31-én. Kb ok minden, csak találtak egy miomát a lepény mögött. Doki nem tűnt túl izgatottnak a kérdés miatt, annyi, hogy jobban vérezhetek. Ha arra gondolok, hogy az első nap 5 hálóinget használtam el és 4 nap alatt elfogyott az elefántoknak való betét, akkor az nem hangzik túl jól, hogy ennél rosszabb lesz a helyzet. A baba 6 cm és minden megvan dbszámra, ami kell. Ha a márc 8-val számolok, 13. hetet töltöttem csütörtökön. Az uh most sem mondott időpontot, úgyhogy maradok a saját számításomnál.

Kami,
14 hetesen lehet a babó, nekem is vannak olyan érzéseim, mintha. De még olyan gyenge. Általában evés/ivás után jobban mozog, próbálj befeküdni egy kád vízbe vagy csak az ágyba este, nálam akkor lehetett Natit legjobban érezni.

Ruha: Nem sok volt előzőleg sem, 5. hónapban kezdtem csak hordani terhesnacikat, addig jó volt a saját. Most meg már kell. Egy kicsit félek a téltől, a kabátom tuti nem fog körbeérni és én elég fázós vagyok.

Natiprogram indul, majd próbálok visszaolvasni is.
lorca

Szia Lorca! De jo hogy jottel, mar ezer eve nem lattalak itt! A mioma remelem nem fog bekavarni. Utana mit mondott a doki, kiszedik? terhesseg miatt alakult ki, vagy valszeg azelott is ott volt, csak epp eddig senkinek nem tunt fol?

Mintha ma is ereztem volna valamit, de ez meg a tegnapiaknal is gyengebb volt. Delutani alvas elott/alatt, felalomban, felig hason, kaja utan. Remelem, hogy ezek mar telleg Zsebibaba nyujtozkodasai!!!

Kabat tekinteteben en lenyultam a parom Columbia marhanagy, marhameleg tolldzsekijet (nem markabuzisagbol irom a markat, csak a Columbia teli cuccok ilyenek) - ami neki derekig er, az nekem fenek ala. Mar tavaly is hasznaltam a nagy hidegben es most meg tuti fogom. Javaslom nektek is a modszert es igaz ez pulcsikra is. Neha ugy erzem, jo dontes volt itthon maradni pont telire, amikor kellene egy csomo nagy es meleg cucc. De ha mennem kell, folveszem a jo kis meleg "mackofelsoit", tudjatok, ilyen sima sportpulcsik, mindenkinek vannak ilyenek!!! Persze az segit, ha az ember szerelmetes parja legalabb 20 centivel nagyobb onala...
kami

Sziasztok!
Lorca!
Jó hallani felőled és hogy minden rendben van a bébivel! Ő is szép méretekkel rendelkezik! :D A mióma miatt ne aggódj, ha gond lenne, már mondta volna a doki!
Kami!
Lehet, hogy pár nap múlva már biztosan állíthatod, hogy Zsebi "kaparászik" odabenn! :) Nagyon jó neked! :)
Ma eljött hozzánk anyukám és nagyon sokat segített! :) Csomó házimunkát együtt megcsináltunk, főzött hazait és még vásárolni is elmentünk. Vettünk egy félig kismamanacit (a derekánál pamut csík van) meg egy-két blúz féleséget. Olyan uniszex, nem kismamik és félig gömbölyödő mamik is hordhatják! :wink: :D Ja, és Buksinak is vettünk 2 db 56-os badyt. Persze a párom totál kiakadt (ő nem híve az előre vásárlásnak). Na, de én nagyon boldog vagyok! :D A képet még mindig nem engedi feltenni ez a vacak babanet! :( De a www-s galériámba feltettem, pocaklakó néven! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Halihó!
Úgy látom senki nincs erre, mindenki valahol hétvégézik! :)
Két kérdésem lenne:
- nektek visszatért már a szexuális étvágyatok?
:oops:
- a poci és cici csíkok ellen milyen krémet lehet használni és mikortól érdemes, már ha érdemes egyáltalán?
Na, még benézek később, hátha jön valaki!
Ja, a tegnapi magyar-norvég meccs tiszta szégyen volt! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timo,

Oszinte leszek: masodik trimeszter ide vagy oda, en meg mindig nem vagyok kivanos... a parom nagy banatara...

Poci-cici: egy masik topicban azt olvastam, a fo, hogy minel zsirosabb legyen a krem. Egy kozmetikus lany irta. Szerinte a legjobb maga a disznozsir lenne, de hat ugye azt megsem lehet magunkra kenni... koromvirag-kremet ajanlott, aminek x (jo nagy) szazaleka disznozsir. Megprobalok rajonni, hol lvastam, es megmondom neked is. Ja, es akar maris elkezdheted, minel hamarabb, annal jobb...

En nem is neztem a meccset, az UJ FENYKEPEZONKET tanulmanyoztam. Jo kis gep!!! Es pakolasztam Zsebibaba cuccait, mert ismet vettunk neki valamit: ezuttal egy rugit meg egy halozsakot egyszerre, 2.990,- Ft-ert. Az Auchan-ban voltunk, ott van ez a duo, akit erdekel: en egy bordopirosat valaszottam nagy tehenke mintaval, szerintem cuki. Volt meg vilagoskek szinten tehenkevel, de masfajtaval, meg rozsaszin egeres asszem. Meg valami almazold is, de sztem ez volt a legpofasabb. Parom azon aggodott, hogy ha fiunk lesz bordopirosat fog hordani... Nem erti meg, hogy Norika van a pocimban :-) De ha meg nem, hat akkor 1 eves koraig ebben a tehenkeben lesz. Na bumm!!! megsem rozsaszin es a mai pasik is hordanak rozsaszin / piros ingeket, polokat!!! A kamerat is ott vettuk, mert tok jol le volt arazva! megapixel es LCD tekinteteben kotottem egy kis kompromisszumot es vegul az A530-ast vettuk meg az 540 helyett - igy is elfoglalja a gep felet az LCD, nem tudom, hogy lehetne meg ennel is nagyobb... itt van 2 foto!

Kép Canon A530 elolrol

Kép Canon A530 hatulrol

Hamarosan csinalhatom a pocis es szep eles UH kepeket, csak meg at kell tanulmanyoznom, mi hogy mukodik, + hogyan tudom foltenni gepre...
kami

Kami,
Szerintem vhol a két terhesség között alakulhatott ki, hiszen nem volt előtte. Én bízok abban a verzióban, hogy magától el is tűnhet.
A ruhában az a gond, hogy a pocak kilóg előre, nem olyan, mintha csak simán lennék duci. Nekem olyan érzésem volt, mintha mindig befújt volna alul a szél. Csak Nati terhesen nem mentem ki hidegben, de most a kis örökmozgóval nem tehetem meg, hogy otthon ülök egy hétig, mert legyilkol.
A hálózsákot is hamar kinövik, úgyhogy megnyugodhat a párod:)

Timocska,
Csíkokra én Avent krémet használtam, máramikor eszembe jutott. Nst-n egy csomó pocit láthattam, mivel a sote egy kész babagyár. Ahogy láttam, csak szerencse kérdése az egész. Se méret, se kor, se edzettség nem hatja meg a csíkokat. Én tök büszke voltam, hogy megúsztam csíkok nélkül. Aztán a 8. hó körül megvizsgáltam a tükörben a pocim alját és tele volt vastag lila csíkokkal. Azt a csalódást! Kizárólag köldök alatt, ami szerencsére nagyjából eltűnt. Most majd szépen visszajönnek, csak kihagyom a tükröt. A cicirészt meg kezdheted bőven, mivel a legnagyobb ugrás már úgyis megvolt, a többi már csak lassú fokozatos növekedés lesz a tejbelövellésig, amikor úgy érzed, hogy két tekegolyót hordasz.
lorca

Jaja, de azt neztem, a halozsak nagyobb meretu, mint maga a ruha. Nem is kevessel. A ruhara meg az van irva, 0-12 honapos korig :) De gondolom ez leginkabb a szuletendo baba meretetol fugg... Most olvastam az egyik forumon, hogy 5 kilos volt a baba! Atyaeg, hogy lehet egy ujszulott 5 kilos??? Mit kell ahhoz szedni? Szeretnem messzire elkerulni azt a bogyot...

Ruha - hat nekem nem volt meg pocakom, fogalmam sincs, mekkora lehet / lesz (OK, masokat persze lattam mar...), de elso korben ezeket a meleg edzopulcsikat fogom hordani. Meg nagyon szeretnek egy nagymeretu, elol cipzaros, kenguruzsebes, kapucnis training felsot. jo meleget. most ilyet hajkuraszok, de eddig csak nem-cipzarosat lattam, ami tetszett volna, marpedig azt nagy pocakkal nem lenne tul kenyelmes le-folvenni... En inkabb praktikus darabokat szeretnek csininocis-kismamaruhak helyett, gondolom ezt mar levagtatok... FO A KENYELEM a mamanak es a babanak!!!
kami

Sziasztok!

Jövő kedden megyek újra dokihoz, hátha csinál UH-t! :) És láthatjuk újra a kis Zsömlét. Én még nem érzek semmit, pedig azt mondják, másodszorra hamarabb lehet érezni. De elsőre is csak a 20. hét táján kezdtem érezgetni. Állítólag anyuka méreteitől is függ, ha vékony termetű, akkor hamarabb lehet érezni. És a méhlepény elhelyezkedése is bezavarhat, mert ha a hasfal felé tapad meg, akkor azt rugdossa a baba, és akkor még később érezni valamit.

Babaruhaméret:

Annyira de annyira tömindegy milyen számot írnak a ruhára!!! Pont most szortíroztam Zsuzsa ruhatárát, aki ugye 1 éves lesz jövő héten. Hát van neki olyan cucca is, ami 3-6 hós korig van ajánlva, van olyan is ami másfél évesnek való. És pont ma vettem neki egy új kordbársony gatyót, ami a gyártók szerint 6-9 hónaposnak való. Pedig szerintem nem kicsi baba, most 9 kg és 74 cm. Mi a legkisebb méreteket nem is nagyon hordtuk, mert ő 4 kg-val született, és már pár naposan úgy nézett ki és akkora volt mint egy 1-2 hónapos. Úgyhogy a nyerő stratégia szerintem beszerezni kicsiből is, nagyból is egy pár darabot, és majd ha megszületett és látod, mekkora kell, akkor a többit. Ha már valamiből több van, az inkább nagyobb legyen DE azzal meg az a baj, hogy nem tudod előre, milyen időjárás lesz, mikorra belenő. Anyukám pl előszeretettel vásárol Zsuzsának olyan cuccokat, amik hatalmasak rá, de az éppen aktuális időjárásnak megfelelő... mire belenő, ki tudja milyen szezon lesz??? Szerintem tök felesleges. És nem lehet előre tudni, milyen iramban nő a gyerek. Zsuzsa hat hónapos koráig nőtt mint a bolondgomba, két és fél hónaposan a babatalin akkora volt mint a körülötte levő öt hónaposak! Aztán hat hónapos korától egy éves koráig szinte ugyanazokat a ruhákat hordta. Lehet most megint meglódul.

Csíkok:

Én úgy tudom, a csíkok nem a bőr felületén keletkeznek, hanem az alatta levő kötőszövetben, amire hiába kened a krémet... mert odáig nem jut el. A krém max arra jó, hogy a kifeszült bőr ne viszkessen... az sok kismamát kínoz az utolsó harmadban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pocakméret:

Állítólag a magas, nyúlánk kismamák, akiknek a felsőteste hosszúkásabb, kisebb pocakot növesztenek, mint akiknek relatíve rövid a felsőteste. Mert ugye akkor a baba csak kifelé tud nőni, míg ha sok hely van függőlegesen, akkor úgy nyújtózkodik ki. Voltak olyan kismamák körülöttem mikor Zsuzsával voltam terhes, hogy azt néztem, hova dugták a gyereket!!! Nagyon alkatfüggő. És még csak a gyerek méretétől sem függ annyira, mint alkattól.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nem rég benéztem a fórumba, mert én is tavaszra várom a 2. babámat.
Már van egy 23 hónapos nagylányom, így ismerem Tonticát is.

Most kisördög írására szeretnék gyorsan válaszolni.
Mikor mi vártuk az elsőt, bár tervezett baba volt a férjem nagyon félt az apaságtól. Egész idő alatt együtt mentünk Uhra, hogy hamar megbarátkozzon a gondolattal.
Sikerült. Imádja Vikit, és nagyon jó apuka lett belőle. Egész terhesség alatt aggódott. De gyanítom a férjek, párok többbsége ilyen. De mikor Viki született velem volt vajúdás, szülés alatt is, és szerintem az megváltoztatott benne mindent.
Most már igazán élénk kislányunk is imádja apát. :D
Ne aggódj a párod is változhat még, de gyanítom az első találkozás lágyítja emg igazán a férfi szíveket. :D

Krém: Én előző terhességem alatt Avonos terhességi csíkok elleni krémet használtam, és nem volt egy sem. :D

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
De jó sokat írtatok mióta nem voltam :D Legalább volt mit olvasni.
Kami
bőven érezhetted a mocorgás kezdeteit :D Nekem is elég korán mocorogtak, de én is hallottam,hogy a vékonyabb hasfalúak előbb érzik.

Krém
én sima testápolóval kentem. Az Avonnak a bőrfeszesítős testápolójával. Én nem repedtem, egyik terhesség alatt sem. Nagyon pici csíkjaim vannak, de azok is azért, mert 35 hetes terhesen (Krisztikével) úgy begyulladt a bőröm amiatt, hogy nagyon feszült, hogy nem krémezhettem. Szárító alkoholt, meg valami folyékony löttyöt kaptam rá, és mosakodókrémet.
Viszont a tesóm babaolajjal kente a hasát, meg terhességi speciális krémekkel, és mégis nagyon szétrepedt a bőre. Szóval nem tudom min múlik.

Poci
hát nekem teljesen más alakú volt a pocim a két gyerekkel, de más fekvésűek is voltak. Most kíváncsi leszek, mert ugye mindíg mondják, hogy fiús v. lányos pocak.

Kisördög
szia itt is :wink:
örülök, hogy az élet ezt a döntést hozt számotokra, remélhetőleg a legjobbat :wink: A vonalzód igazi kislányos, na ha az lesz attól a párod rögtön el fog olvadni :D férfijellemző :shock:

Lorca
remélem a mióma mégsem fog semmi gondot okozni.
Nekem cisztám volt, mikor Krisztivel lettem terhes, de szerencsésen felszívódott :wink:

Timocska
hogy őszinte legyek én nem vagyok valami szexmániás most. Nem is voltam egyik terhességem alatt sem. Amíg állandó hányingerem volt, még a gondolattól is rosszul voltam :oops: elnézést, ez van.
A párocskámat sajnálom, de azért ha ritkán is, de együtt vagyunk :D

Mindenkinak további jó hétvégét!

Catrine nyaralni van? Már régen volt, tud róla valaki valamit?

Gabi 13+4

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Kami!
Nagyon szuper az új gép, remélem hamarosan teszel fel képeket, amiket ezzel csináltok! :D És az is tök jó, hogy már vásároltok Zsebinek együtt a pároddal! Nálunk ez lehetetlen lesz legalább félidőig! :( A bordó meg uniszex szín, szerintem kisfiú babára is lehet adni nyugodtan. (a tegnap vett body egyike pedig sárga) :)

Pont tegnap jutott eszembe, hogy télen milyen kabátot veszek fel, hogy alul ne fujjon be a szél, mert én amúgyis nagyon fázós vagyok!

Moszmota!
Üdv közöttünk, jó, hogy gyarapítod a tapasztalt mamik táborát, sok hasznos tanáccsal tudsz majd nekünk szolgálni! :)

Róki!
Majd Zsuzsáról tegyél fel képeket, nem tudok betelni vele, annyira helyes! :)

Gabi!
Háát, én is kiváncsi vagyok, hogy milyen és mekkora pocakom lesz. Most úgy vettem észre, hogy már nem tudom teljesen behúzni a hasam, úgyhogy elkezdődött a növekedés! :) Remélem kislány lakik odabenn! :wink:

Lorca!
Ha jól emlékszem, azt mondtad, hogy megvárod a 12.hetet a vonalzó elkészítésével. Csinálsz majd valamikor vagy inkább nem? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska!

Nagyon aranyos vagy!! :) Kérésed parancs. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És itt egy kisfilm:

http://smg.photobucket.com/albums/v684/ ... ics032.flv

Hozzáteszem, hogy nagyon nehéz őt fényképezni, állandóan izeg-mozog, és ahogy meglátja a kamerát, el akarja kapni. Ha nem látja, akkor meg fél másodperc alatt már máshol van mint ahol én le akartam fényképezni, és sajna a mi digitális kameránk egy kis késéssel fényképez, nem azonnal ahogy a gombot lenyomja az ember, ezért egy csomó kép nem sikerül. :(

Bocs a helyfoglalásért! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Roki, ez a gyerkoc eeeedes!!! A legjobb, ahogy lubickol a homokban. En ilyenkor mindig azon tornem a fejem, hogy elott e vajon hany macska pisilt oda es paraznek, hogy pont az en gyerekem kapja be azt a homokot... valszeg ezt a tesomtol kaptam el :)

Hu, hetfo van, tervezonap es nekem SEMMI DE SEMMI kedvem itt ulni es dolgozni. Az ido mondjuk klassz, felhos-sotet (engem ez nem zavar!!!)... nem dogmelegben kellett idaig battyogni...

Gyertek ti is!!!
Kami
kami

SAGI! Te a multkor hogy tetted fol a baba kepet? Szkennelted, vagy lefotoztad, vagy DVD-bol szedtel ki egy kepet?
Kami
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?