Új privát üzeneted érkezett!

Timka,
bocsi Neked elfelejtettem válaszolni, igen most külön szobájuk lesz, de ha véletlenül lesz harmadik, akkor valakik, akik többségben lesznek majd összeköltöznek!:D
Név, igen, vsz. kettő lesz a kisasszonynak is, mert apa neve 1 szótag, így elfér, igen, Marcell Szilárd a hivatalos neve a lókötőnknek.
Autó, sokat tipródtunk, de az enyém már 4.5 éves volt, és a szervízben azzal vígasztaltak, hogy 5 év után kezdenek kijönni a kínjai, meg hát most még ért annyit hogy be lehessen vele vágni egy másik autóba, "némi" hitellel. Ja erről jut eszembe, hogy ma kezesnek be kellett jelenteni apát is, mert a GYED nem számít hitelképes jövedelmnek, kjó!:( Na mindegy, remélem most már nem kell több papír, mert ma elég volt belőlük, bár csak itthonról intéztem, de akkor is!

Eveka,
mizu veletek? lakás? belaktátok már? Marci sok új barátot szerzett?

Flames,
azt írtad, hogy fogsz jelentkezni, hát tessék is jelentkezni most már!!!

Fanka,
kérünk újabb sztárfotókat a csajról, apátok biztosan megint csinált, te meg sajnálod tőlünk????:D

Timurr,
ti is nagyon elvesztetek!
na szép estét! nincs kedvem vasalni már, majd holnap!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hahó!

Tamesz, köszi az oltás infót, a héten próbáltam elérni dokinénit, prersze szabin van, hol lenne... :? :? :? Mert ő azt mondta annak idején, hogy nyáron hajlandó beadni, mert ősztől itt a "szezon", és nehogy már lappangó bárányhimlőre oltson rá. Szóval szeretném, ha a közeljövőben megkapná Marci az oltást, bár a mi dokinénnk nem javasolta különösebben, de én félek a szövődményektől, meg az elfertőződött, szétvakart sebektől (Marci egy szúnyogcsípést is rettentő véresre szétvakar :shock: ). Nekünk azt mondta a doki, hogy újra kell majd oltani, ha lejárt a védettség (10-15 év??), mert ha serdülő- vagy felnőttkorban kapja el az ember, sokkal veszélyesebb!

Ööö, Gézával én sem tudom, mi lett, kiírták??? Kinga lebukott, hogy már van egy férje, de nem tudom, hova tűnt az ipse. Talán Timka jobban fel tud világosítani minket :lol: , nyáron én sem néztem, csak max. heti egyet belőle.

Jó éjt, vár a kínzókarikám... :lol: :o :lol:

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!

Hú-hát én nagy Barátok közt szakértő vagyok, kérdezzetek bátran!

Gézát nem írták ki, Isten ments, egyikkedvencem, csak most nem körülötte forognak az események, inkább a Miklós-Nóra-Andrea-fenyegetések-gyilkossági kísérletek-nyomozás van most terítéken.
Géza és Kinga közt tombolt a szerelem,aztán Zsolt busszúból, hogy annó Géza és gyémátcsempész haverja egy kis időre hűvösre tetteték,kinyomozta hogy Kingának már van egy férje és a legjobbkor érkezett az esküvőre.
Ezután a pasi zaklatta Kingát és Andrea rávette Zsoltot, hogy ha elszúrta a dolgokat legalább valahogy tegye jóvá, így Zsolt életveszélyesen megfenyegette afaszikát, aki lekopott. Kinga teper ezerrel Gézáért, de ő hallani sem akar róla. Persze kínozza a lelkiismerete mert nem védte meg Kingát a volt férj zaklatásától, úgyhogy nem egy lefutott ügy ez még.
Nagyjából ennyi.

Apánk még mindig beteg, voltunk háziorvosnál, de a mienk szabin van, így egy idős belgyógyász vizsgálta meg, aki azt tanácsolta kúrálja még magát. Úgyhogy holnap se megy dologzni.
Viszont egész nap alig látom, csak amikor felhozok neki valami tápot, hogy ne halljon éhen. Külön is alszunk. Egész nap netezik, neten pókerezik, olvas, filmet néz...próbálja utol érni magát.
Fanni meg baromi nyűgi, de ezt inkább a kevésalvásnak tudom be. Ma már negyed 9-kor felkelt és 2-től aludt másfél órát, holott jóval többet szokott. Estére nagyon nyűgös volt, gyakran követeli sÍrva a cicit, és két napja nincs széklete, holott eddig tök rendben volt minden.
Lehet hogy hagyom a fenébe ezt a diétáztatást és konzultálok egy másik orvossal. Ha neki is ez a véleménye akkor nekifutunk majd valahogy, de mi van ha azt mondja hogy egy nagy hülyeség ez a diéta, és többet ártok vele.

Énmég nem adattam be semmi plusz oltást, most majd rákérdezek a dokinéninél mikor kapjuk a 18 hónaposat.
Én voltam bárányhimlős ésúgy tudom, hogy amíg szopizik védett. Vagy rosszul tudom?

Tamesz
CSAAAAK 2kilót híztál eddig? Marcival pedig 4,5??????
Hát én is közel álltam a 20 kilós hízáshoz, azóta kb. 5 kiló ment le.Nem is tudom mi lesz a következő gyereknél, megütöm az 1 mázsát???

Juc
Hajrá hulla-koppozás! aranypókos nénivel ne törődj, ilyen kedvesek az emberek! Szerintem a Te magasságodhoz képest egyáátalán nem vagy vastag!

Na megyek elteszem magam, mert totál kipurrcantam ma, csak még elő kell kerítenem a macskámat az udvarról.

Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok!

Timka, a férjed neten pókerezik??? Azért kérdezem, mert az enyém is szokott :lol: :lol: :lol: , aztán nehogy egymástól nyerjék el a pénzt!!! :lol: :lol: :lol: Egyébként további jobbulást neki!!!

Nem tudom, meddig ad védettséget a szoptatás, nekem anno azt mondta a védőnő, hogy napi 2 deci tej alatt már nem ér szinte semmit az ellenanyag, igaz, nekem nehezen volt meg az a két deci is... :( :(

Kaki-ügy: gyümölcsöt mit eszik Fanni? Nem eszi meg a szilvát, szőlőt meg ilyen hashajtó gyümiket?

Szép pénteket meg hétvégét! Mi ma mentünk volna Kenesére barátainkhoz, de vszeg csak holnap fogunk, ha nem lesz rossz idő. Egy kis utónyaralás...

Sziasztok!

Juc

Kép
juc14

Sziasztok,

Az oltás nálunk ismét betette az ajtót, Ákos szépen belázasodott, és szortyizik is. Adtam neki Panadolt, remélem hamar átesünk rajta. Ezt az oltást a felsőkarba adták. Nálatok hogy szokás?

Tamesz,
Tényleg nem semmi ez a 2kg hízás, Ákossal anno 13kg-t híztam, de már a korházból csak 3 kg fölösleggel jöttem haza, aztán az is nagyon hamar lement. Most úgy tűnik én sem fogok épp ennyit felszedni, még nem híztam semmit, és Ákossal emlékszem a 9ik héten már volt 1-1 1/2kg. Igaz akkor nagyon sokat is ettem.
Gratula az új autódhoz!

Andi,
Persze megvannak már a nevek, egyszer leírtam, de az már régen volt, úgyhogy: Tamás, ha újból fiúcska lesz és Dóra vagy Gabriella, ha kislány.

Juc,
Nagyon ügyi vagy, hogy tornázol, és ne vedd fel, hogy mit locsognak mások.

Kép
Kép
nyuszko

Na, elveszett asszony jelentkezik :D !
Megvagyunk, leállítottuk a lakáscsere-projektet, miután az utolsó "komoly vevő jelöltünk" is kidőlt a sorból 2 hete. Inkább belefogunk egy kisebb lakásfelújításba - mondjuk attól még nem lesz nagyobb a kéró, de legalább kényelmesebb - ablakcsere, festés, egyebek. Kiszámoltuk, hogy sajna nem jönnénk ki jövőre ha a GYES mellett még hitel is kéne fizetnünk, vissza meg nem szeretnék még menni dolgozni ezért. Végülis ráérünk az új lakással, ha majd jön a kistesó...

Hízás: Hát, Juc, én is 20 kilót kaptam magamra a terhesség alatt, ebből rajtam van még kb 6, de ez már nem annyira izgat. Mondjuk nagyon gebe voltam a terhesség elején, ezért a 20 kiló nem látszott meg annyira - csak már pocak nélkül lettem kicsit "deformált".

Timka
Főzeléket nem eszik Fanni? Annyi féle friss zöldség van most, és ha nem liszttel, hanem keményítővel sűríted, nem is hízlal. Meg párolt zöldségek hússal, levesek...Nem akarok okoskodni, de sztem megéri a diéta, ha így el lehet kerülni a további kivizsgálásokat.

Engem elkapott valami makacs takonykór a hétvégén, mára már úgyahogy jól vagyok, de nagyon leamortizált. Így el kellett halasztanunk Juccal az esti kocsmázást, amit már egy ideje tervezünk... A férjem meg ma reggelre dőlt ki - bár nem tudom eldönteni, lehet, hogy csak egy kis lustálkodásra, kényeztetésre vágyott.. ágyba reggeli, tea :roll: .

Tüzijátékot mi az erkélyünkről terveztük nézni, de persze bezavart a hatalmas vihar a szobába. Mondjuk onnak is láttuk egy kicsit, de jobban izgultunk, nehogy a ház előtti tuja beköszönjök az ablakon.. Végül nem lett semmi gáz. Pillanatok alatt tele lett az utcánk félmeztelen haza gyekvő tüzijáték-nézőkkel (a Gellért hegy aljában lakunk), nagyon sajnáltuk őket.

Most megyek, ígérem kicsit aktívabb tagja leszek már a topiknak :oops:

KépKép
fanka

Tamesz
Egy nemrég készült pizsamás sztárfotó a kis hölgyről, szunyogcsípéssel a homlokán - persze nem apa csinálta, az ő kártyája általában bent lapul a munkahelyén...

Kép

KépKép
fanka

Sziasztok!

Hahó, Fanka, jó, hogy előkerültél!!! :lol: :lol: :lol: Akkor Züllött Anyák Klubja a jövő héten? :lol: Még valaki csatlakozik???

REmélem, már teljesen elmúlt a betegséged, a férjednek meg elő sem jön! :)

Lehet, hogy nagyon hülye kérdés :oops: , de hogy kell keményítővel sűríteni? CSak úgy beleszórod a főzelékbe? vagy azzal rántod, habarod?

Jó a pizsis csaj!!! :lol: :lol:

Nyuszko, remélem, Ákosnál hamar elmúlik a mellékhatás! Nálunk a 15 hós oltást kapták felkarba a gyerekek (mumpsz, kanyaró, rubeola elleni), a többit eddig combba. Tamesz, a bárányhimlőt hova adják?

Sziasztok!

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!

Flames!
Tényleg jelentkezhetnél már!!!

Tamesz!
2 kg plusz, Úratya én Lizivel min 25 kg-t híztam, a végefelé nem mertem már mérlegre állni, igaz ebből rengeteg volt a víz, baromira ödémás voltam, de tényleg le a kalappal előtted!
Mintha múltkor kérdezted volna, hogy hogy áll a házunk..... Apa glettel, és mivel nem egy nagy szaki, így kicsit lassú a művelet, de sok pént spórolunk vele, remélhetőleg szép is lesz. Lassan a mennyezet is felkerül, legalábbis reménykedünk benne.

Juc!
"széles a hölgy"? nem gyönge, biztos mondtam volna, hogy köszi-köszi, a jó anyukája az!

Nyuszkó!
Majd csak kilábaltok a szuri mellékhatásából, jó, hogy pocival mindek OK.

Fanka!
Jó felújítást, Panni nagyon édi a fotón!

Andi!
Nagyon jók a képek a gyerkőcökről!:)

Én is múltkor pont Timkának ezt javasoltam, mint most Fanka, csak én pici rántást is írtam, mert sztem csak keményítővel "van baja" a kajának. Juc! Igaz nem engem kérdeztél, de az úgy van, hogy a keményítő port el kell keverni kicsi vízzel, és a már kész főzelék alapba önteni, 1-et rottyantani rajta és kész. Bekeményíti, besűríti a kaját. Ezt én szinte mindig alkalmazom, mert általában hígra sikerülnek az efajta kaják.

Ma volt itt barátnőm az 5,5 éves kislányával és a 3,5 hós kisfiával. A lényeg, hogy Lizu egyáltalán nem félt Grétitől, mindenhova követte, egyfolytában utánozta, együtt játszottak, úgyhogy gyanús, hogy csak a saját korosztályától fél(ezt már korábban is gyanítottam).

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Jó reggelt!

CSak beköszönök gyorsan, mindenkinek szép napos hétvégét! :D

MI csomagolunk, aztán indulunk Balatonra, hát fürdeni nem fogunk, de majd jókat sétálunk, játszunk!

Sziasztok!

Juc

Kép
juc14

Jóestét!
Hú ma nagyon elfáradtam, itt voltak anyósomék, mi meg kicsit leléptünk apával délelőtt intézkedni, majd délután elmentek és nekiálltunk füvet nyírni, hát a derekam most nagyonh asogat, lehet, hogy már nem kéne ilyet művelnem? de akkor nem éreztem, hogy fárasztana a dolog!

Muki,
ügyes a férjed, hogy ő csinálja a házat, nem semmi! és tényleg sokat lehet vele spórolni, én most csak a függönyvarráson mértem le, hogy azon is mennyit spóroltam!:D Látod, hogy már barátkozik Lizi is, és egyre bártabb lesz!!!

Juc,
jó pihenést, bár ezt már csak utólag fogod olvasni, úgy tűnik szép időtok van, lesz, a széles hölgy megjegyzés pedig nevetséges, akkor én mit mondjak?????:D

FAnka,
jó, hogy jelentkeztél, sajnálom, hogy a csere nem jött össze, akkor viszont sok erőt a felújításhoz!! és tessék néha jelentkezni!!!:) Pizsis kép aranyos!!! Maric megnézte és rögtön mondta, hogy Pann-Pann!

Nyuszko,
remélem már jobban vagytok és elmúlt az oltás mellékhatása, nekünk a dokinéni a nurofent javasolta, azt mondja, hogy szerinte jobb, mint a panadol!

Timka,
köszi a barátok közt infót, akkor msot már képben vagyok! Jaj, de pindúr a Jóban rosszbanos bébike, tegnap meg kellett azt is néznem!!!:D apátok jobban van már???? Remélem!!!!
Na hogy döntöttél diéta ügyben? Lehet, hogy én is mennék és még egy dokit kifaggatnék, mert lehet, hogy mást fog javasolni!!! Minden esetre kitartás!!

Képzeljétek Marci rendesen meggyógyult és visszatért az étvágya, most elsorolom mit evett ma vacsira, ledöbbentem: két db sült csirke felsőcomb, 1 db óriás túrórudi, fél fürt szőlő, 5 karika kolbász, és még benyomott "némi" kakós tápot alváshoz. Nagyon brutális mit össze eszik! mondjuk délben meg az őszibarackhoz kovászos ubit evett, én nem tudom, hol látott ilyeneket!!!:D
Na megyek pihizni, szép estét, kellemes vasárnapot!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

gyors helyzetjelentés,aztán húzok olvasni,mert tegnap este sikerült elaludnom Fannival és nem nagyon haladok a könnyvvel.

Szóval jól vagyunk, végre megint itthon vagyunk és nem utazgatunk hétvégén. Apa már jobban van,ma eljött velem vásárolni, aztén délután füvet is nyírt.
Fanni az alváson kívül szinte egész nap kint volt az udvaron, reggel fél 9-kor kelt és az volt az első hogy ki kellett menni málnát és epret enni. Nem tuom mi lesz télen???
Ma tésztás kaja volt, tejfölös csikre (combok és máj) +spagetti. Fanni is jóízűen evett!
Anyukámnak Németországban van egy gyerekorvos barátnője, aki 20 éve van a szakmában, az azt mondta anyunak, hogy ilyen korban ha a gyerek szopik és mellete eszik, akkor valószínűleg sok kalóriát visz be, deamint elhagyja majd a szopcsit le fog róla menni,és nem szabad diétáztatni ilyen korban a gyereket.
Az én gyerekorvosom szerint is az a baj, hogy ha megéhezik egyből eszik, és neki az az véleménye, hogy a pocija le fog menni amikor megnyúlik. Hát a vastag comb és nagy fenék az már alkati kérdés,sajna! én is ilyen voltam!
Ugyhogy még mindig nyitott a kérdés diéta ügyben.....

Mindenkinek további kellemes hétvégét! Remélem holnap jó idő lesz és elmegyünk Pestre egy kicsitcsavarogni!

Bocs,hogymásnak most nem írtam, legközelebb pótlom!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok

Tamesz
Köszi :D ,igazából olvaslak ám benneteket csak hát kilógunk kissé a sorból.
:?
Nm semmi Marci evőkéje:)

Timka
Sajnálom,hogy Fannit diétáztatni kell,de hiszen ő még ahogy írod nem is eszik olyan sokat,szerintem mindenképp kérdezz meg másik orvost is ,hátha majd ahogy nő nem fog ilyen ütembe hízni.
Ja látom közbe még írtál én láttam már több babát aki dundi volt most meg szabályosan sovány

Következő bébinél én tutiraütöm a mázsát:(

Nyuszkó
MI most kaptuk a 15 hós szurit karba és a 18-as is odamegy majd.
Remélem már nincs semmi Baja Ákosnak

sziasztok

Timurr
Vendég

Jóreggelt!
Timka,
Nálatok még van eper és málna, hogy csináljátok??? :) Nálunk már minden leérett, vagyis nekünk nincs, de ahonnan be szoktuk szerezni!
Ne idegeskedj a diétán, szerintem még fuss egy kört valami itthoni dokinál, hogy legyen mégegy "hivatalos" vélemény a kezedben, hogy ne cseszegethessen senki sem hogy nem tettél meg mindent az ügy érdekében.
Jó, hogy apátok meggyógyult, a miénk, sajnos már megint elmet, utálom a hétfőket!:(
Voltatok csavarogni??? Merre érdemes mostanában menni? Én még nem is voltam a városban, mióta hazaköltöztünk.

Sajna elromlott az idő, ma nem hiszem,h goy ki tudunk menni a kertbe. Én is félek, mi lesz télen, de a csúszda és a hintamotor is befér a lakásba, szerencsére, remélem ezek majd segítenek levezetni MArci fölös energiáit a bezárt napokon is!:)

Juc,
hogy sikerült a hétvége? Merre jártatok?

Timurr,
hogy viselte Maja az oltást? Kistesó projekt mikor indul???

Na megyek, rendet rakunk lent, mert kissé kupi van, este még függönyt varrtam a gardróbba, de csak a fele van kész, majd a jövő hétvégén folytatom, ha apa leköti Marcit, mert egyébként nem hagy, ha meg alszik, akkor túl zajos a gép!
A héten valami tali valahol valakiknek?????
Szebb, esőmentes napot!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Jajj, de rossz ez a hétfo reggel....fránye beborult ég és apa is elment dolgozni.
Tegnao este már fél 10-kor aludt a kis manó, de szerencsére ettol nem kelt hamarabb. Mostanában reggel 8-kor van ébreszto!
Hosszúm napunk lesz, demajd kitalálok valami programot magunknak!

Tamesz
Mi meg akartuk nézni az Arc-ot, de lecsúsztunk róla. Egy csomó hétvégén nem volt rá alkalmunk, végre el tudtnk volna menni, hát mársehol semmi. Pedig hét elején még láttam, hogy van.
Eléggé lógott az eso lába, de szerencsére nem lett belole semmi.
Állatkerti pénztár már bezárt, úgyhogy a városligeti játszótéren randalíroztunk. Szerencsére már nem volt olyan tömegnyomor,mint szokott lenni. 7 körül értünk haza, de még felmentünk itt a városközpontba a szökokúthoz és fagyiztunk egyet.
Fanni fürdés után egybol kidolt a mese felénél....
Igen nekünk a kertben most is van eper és málna, mert folyton termő változatát ültette a kertész. Remélem még beérik valahogy az a rengeteg zöld eper.Tényleg szuper hogy itthon megterem. Ennyi az összes gyümi a kertben, na meg a törökmogyoró, amin nemtudom mikor lesz termés.

Timur
Miért lógsz Teki a sorból????

Juc
Jelentkezz majd milyen volt a hétvége!

Fanka
Kitartást a lakásfelújításhoz, hétha így majd jobban el tudjátok passzolni ha szükséges lesz a csere. Ilyen idoben ablakot cserélni????
Ngayon édes a pizsis kép!

Nyuszkó
Remélem Ákosnál már elmúlt az oltás mellékhatása. látszik már a pocid?

Andi, Brigi, Babus, elveszettek...mi van veletek?

Na elküldöm mert Fanni az elobb elvarázsolta az irományom, de szerencsére nem szállt el.

Szép napot!

Timka

Kép
Kép
timka76

sziasztok

Tamesz,Timka

Én is csatlakozom a hétfőt utálok táborába :D

Tamesz

Csak akkor sírt Maja amíg szurták,azóta semmi gond szerencsére,remélem nem lesz mellékhatás.

Kistesó projekt 2-3 hónap múlva indul.Iszom majd szavaidat a tapasztalatokról :D Már szeretnék én is ott tartani,mint te,hogy minél előbb babázhassak.Olyan cuki kis kék rugikat látta,már majdnem vettem :roll:

Timka
Maja is kevesebbet alszik,eddig sem vitte túlzásba,most meg már 8 körül kel,alvás ebéd után max. két óra utána pörgés 9-10 aklár 11ig.Nem tom mi lesz vele ha kint rossz idő lesz,plusz az unokatesói mennek suliba meg oviba,eddig meg mindenn nap játszottakl .

Amiért kilógunk:nem tudunk talikra járni,kisebbek vagyunk......

Timurr
Vendég

Timurr!

Ezek alapján mi is kilógunk!
Most feléledt bennem a remény, hogy hátaha a 18
hósat mi is karba kapjuk, ha ti is.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok,

Sajnos az oltás mellékhatásai ahelyett, hogy eltűntek volna, megsokasodtak. Felment a láza 39.5-re, amitől jól meg is ijedtem. Szerencsére, miután feltettem egy kúpot, le is ment a láz, és azóta többet nem volt. De folyik az orra és az elmúlt 4-5 nap alatt szinte alig aludt valamit, nappal egyáltalán, éjjel meg nagyon rosszul. Ez becsületesen ki is merített mindannyiunkat. Na de jó előjelnek veszem azt, hogy ma délben sikerült lefektetnem és most békésen alszik, remélem minden rendbe jön. Amelett én is összeszedtem a takonykort :( .

A napokban elkapott a pánik, nekem ilyen az első terhesség alatt nem volt, végig optimista voltam. De most rettenetesen aggódok, annyi problémás gyereket láttam az utóbbi időben, alig várom, hogy ismét orvoshoz mehessek.

Timka,
Poci még nem látszik, habár picit azért felfújódott a hasam :lol: .

Timurr,
Mihez kötöttétek a tesóprojektet, ha nem vagyok indiszkrét? Miért pont 3 hónap múlva?

Kép
Kép
nyuszko

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, megvagyunk, megjöttünk a mininyaralásból. Sajnos Marci tegnap este belázasodott :( , úgyhogy ma egyből a doktornénihez jöttünk haza. Ma is magas láza van, és piros a torka. Az egyik gyereknek, akivel együtt voltunk, még a múlt héten mandulagyulladása volt, de állítólag az már nem fertőzött, szóval remélem, nem azt kapta el Marci, csak a szokásos :? vírust...

Na, majd este jövök hosszabban, meg visszaolvasok, most mennem kell a fiúkhoz!

Juc

Kép
juc14

Mukika
igazad van :D
szerintem Lizike is karba kapja majd a 18 hóst

Juc
szegény Marci,mihmarabbi gyógyulást neki :wink:

Nyuszkó
Ákosnak is soksok gyógypusza

projekt:Nem pont 3 hónap múlva,majd meglátjuk.Úgy tudom Maja 2 éves koráig kell teherbe esnem ,hogy kezdődjön újra a táppénz,tgyás,gyed,ügye jól tudom?remélem,mert az alapján kalkulálok.Minél nagyobb korkülönbséget szeretnék,de nem szeretnék dolgozni a két baba közt,még fél levél tablettám van,kis szünet és belekezdük,remélem májusig összejön. :D

Timurr
Vendég

Jóestét!
Juc,
jobbulást Marcinak, remélem már nem lázas és nem a mandulagyuszit kaptátok el, az ügyelet dokinő szerint Marcinknak is az volt, bár nem adtam neki az antibiotikumot a mi dokinénik tanácsára, mégis szerdára elmúlt minden baja és azóta pörög, zabál.

Nyuszko,
jobbulást Ákosnak is, remélem akkor a mai alvás már a javulást jelentette. Ne idegeskedj a baba miatt, jó helyen van, jókor jött, és minden rendben lesz vele, én is mindig ezzel nyugtatom magam, mert egyébként belebolondulnék az állandó parázásba!

Timurr,
igen, elvileg úgy érdemes teherbe esni, hogy mira két éves lesz Maja addigra vissamehess táppénzre, én is így akartam, csak megszívtuk a táppénzfelügyelő főorvossal, mert a körzeti dokim pont nőgyógyászt fogott ki és nem igazán tolerálta, hogy én külföldön vagyok és kéthetente szerda du. fél 3-ra esélytelen lett volna hazaugrándoznom a fődoki kedvéért, így most maradtam GYED-en, és így sajna nem fogok TGyást kapni, de legalább együtt volt a család.

Muki,
mi a 25 hósat is karba kaptuk, ma kérdezte a védőnő, hogy megkaptuk-e már a 18 hósat, emrt jelentenie kell, mondtam, hogy türelem, csúszunk.

Timka,
ezek a folyton termőek érdekelnek, majd tavasszal akkor ilyen málnát fogok szerezni!!

Képzeljétek ma nagyon aktív voltam, elmentem bevásároltam Marcinak őszi cipőt, mert a zárt cipője már nagyon passzenteos volt és nem akart gyalogolni benne. De sikerült vennem téli bakancsot is neki, meg egy benti szandit is, és mindenből adtak egy csomó kedvezményt a siestában, mert ezek éppen tavalyi modellek, és most nagy kiárusítás van, de hát az engem nem nagyon izgat, a lényeg, hogy kényelmes és jó cipő legyen. Szóval egy fél évig nem akarok cipőt venni, max még egy sportcipőt a decathlonban ócsóért a kertbe, de lassan vége a kert szezonnak is! Ja és a bababónusz kuponjainkat is kilőttem, mert azok is lejárnak aug 31-vel, szóval elkezdtem betárolni babácskának is egy-két piperét, olya hihetetlen, hogy már csak néhány hét és meglesz!
Holnap szgép nagykerbe megyek, emrt apunka kell vennem egy-két kütyüt, szóval nem fogunk unatkozni ismételten!
na lassan elteszem magam, szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
akkor jól kalkulálok :D
bár kéne beszélne a vbédőnővel,hogy jó lez-e így,aztán kitudja mikor jön kistesó :D
persze nálatok másképp ment sajnos,de a lényeg hogy együtt voltatok :D

örülök,hogy sikerült jó cipőket venned,Maja lába nő mint a gomba :D

Timurr
Vendég

Jó estét!

Na, úgy termelődnek itt a hozzászólások, nem győzöm visszaolvasni... :lol:

Köszönjük a jókívánságokat, megvagyunk, este egy kis hőemelkedése volt Marcinak, most (álmában) is meleg a feje szegénynek, de annyira nem vészes, hogy fölkeltsem hűtőfürdeni. majd talán később. TEgnap éjjel kétszer is lefürdettük, jó buli volt a kis balatoni nyaralóban :shock: , a másik két gyerek aludt, a felnőttek társasoztak, Marci meg üvöltött szegény a langyos vízben... :cry: :cry: :cry: Kap Nurofent meg Panadolt, egyszer kúpot is adtam neki, de semmit nem ért (pedig ez már 150 mg-os volt), sztem kinyomja elég hamar. Meg ma kipróbáltam a Béres-cseppet neki, ti mit tudtok róla, adtatok a gyerekeknek ilyet? Az van ráírva, hogy 10 kiló fölött mehet. A barátaink kislánya, aki szintén ott volt most (nem a mandulagyuszis), azt szedi, és neki kutya baja nem lett a beteg gyerkőctől, ráadásul ő még fürdött is vagy 20 percet a hideg Balcsiban :shock: !!! , sokat mászkált mezítláb, lehet, hogy ez a titka???

Na, de különben jó volt a hétvége, szombaton gyönyörű idő volt, a strandra is lementünk, de csak a bátrabb szülők engedték be a gyerekeiket, Marci csak belelógathatta a lábát egy picit. :) Egyébként meg sétáltunk, a kertben játszottunk, Marci egyszer ledöntött pár korty fröccsöt, amíg nem néztünk oda (kb. 10 másodpercre). :lol: :lol: :lol: A gyerekek megint jól elvoltak egymással. A felnőttek is... :lol:

Tamesz, Timurr, mi ez a táppénzre vissazmenős dolog??? Sose hallottam még. :oops: Nem a gyerek 3 éves koráig maradhatsz otthon? És utána nem elég visszamenni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni a következő szülésig?

Nyuszko, Ákosnak jobbulást, remélem, elmúlik most már a mellékhatás! Hát én totál para voltam már az első terhesség alatt is, nem is tudom elképzelni, mit fogok csinálni a második alatt... :shock: :shock: MOndjuk kevesebb időm lesz a net előtt ülni és rémségeket olvasni... vagy csak úgy rágódni magamban... :lol: Gondolom, azért a nap nagy részében téged is leköt Ákos, és nenm marad időd a pesszimista gondolatokra. Remélem, azért az orvos megnyugtat! MIkor mész legközelebb? Nálatok milyen gyakran kell menni? Milyen vizsgálatok vannak?

Hát most ennyit bírtam írni, majd holnap jövök újra és teszek föl 1-2 képet is.

Sziasztok!

Juc

Kép
juc14

Jóreggelt!
Juc,
remélem lázmentes éjszakátok volt!
Hát csak azért írtam a 2 éves kort, mert a harmadik évben ügye már csak a GYES hatalmas 23 ezer forintos összege jár, ami nevetségesen kevés, na nem mintha a maximált GYED olyan sok lenne, de akkor is jóval kevesebb, és ezért érdemes ha addigra besikerül a kistesó visszamenni állományba, mert ügye védett vagy a GYES és a terhesség miatt is, tehát kirúgni nem tudnak, és a táppénzed meg vsz. több, mint a GYES összege. És ha így megvan a 6 hónap, akkor még TGYÁS-ra is jogosult vagy. Én is ezt akartam eljátszani, csak hát a tetű felülvizsgáló főorvos keresztülhúzta a zámításaimat.:(
Gyönyörű reggelre ébredtünk, szakad az eső, lassan összekapjuk magunkat és elindulunk, hogy elinzéttük a mai feladatainkat.
Szép, betegség mentes napot mindenkinek!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Juc
én elfelejtettem mondani,ezt a gyeses dolgt,azért van így kikalkulálva ahogy Tamesz is írrrta,így se m kényeztetnek agyon a 40 rugóval,de 23.000 szerinte nevetséges :evil:

Marci remélem jobban van

Timurr
Vendég

Sziasztok Csajszik!

Bocsi belekottyért, de
Tamesz!
Így is kaphatsz TGYS-t, hogy nem dolgoztál, mert aki gyed/gyes alatt szül, az is jogosult TGYS-ra, a szerződés szerinti bére, de max. a min.bér 2×-ese alapján. Szóval, ha a szerződés szerinti béred több 125.000Ft-nál (márpedig gondolom több :) ), akkor 125.000Ft-nak a 70%-a lesz a TGYS, ami ugye 87.500Ft, vagyis annyi, mint a max gyed, viszont ebből egy fél évig nem vonnak, csak SZJA-t, vagyis valamivel többet kapsz ki, mint a gyed-ből.

Amúgy látod, nyomon követlek :D , csak sajna abszolút nincs időm írni. Még mindig a költözés "utómunkálatait" élvezem.

Pá mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Jóestét!
Brigó,
köszi a helyesbítést, szóval nagy különbség nem lesz a két összeg között, ez a lényeg! én is olvasom a téli topicot, de nekem most nincs erőm kettőbe írni, ez pedig már úgy hozzánk nőtt! Gratula a kisfiúhoz!

Juc, Nyuszko,
hogy vannak a fiúk????

Mi ma csavarogtunk, beszerztünk apunak mnden vackot, majd kimentünk budaörsre keresztanyámmal és utána fel hozzájuk a hegyre és cska este 8-kor jöttünk haza, annyira jó volt, egy kicsit laza napot tartani, Marci rendesen ugráltatta őket és "rendet" rakott a lakásukba, ahogy kell!!:)
Holnap takarítás lesz, megyek és gyűjtök hozzzá némi energiát!:)
Szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hahó!

Timurr, Tamesz, Brigó, köszi az infókat! :) Bár nem igazán értem, hogy hogy számolják ki a táppénzt? A gyed 70 %-a? És aztán a következő tgyás annak a 70%-a lesz? És ha a gyesről megyek szülni, akkor a 23 ezer 70 %-át kapom majd??? :shock:
Én egyébként olyat hallottam egy környékbeli kismama-ismerősömtől, hogy ha a két gyerek között kevesebb, mint két év a korkülönbség, akkor a régi tgyást, gyedet, gyest kapod, és nem számolják újra. Ez igaz? Mert akkor Tamesz, rád vonatkozna ez.

Ma hálistennek csak hőemelkedése volt Marcinak, most este sem volt túl magas láza, remélem, éjszakára sem megy föl.

Timurr, mekkora Maja lába? És a többieké? Már mindenki beszerezte az őszi cipőket? Mi a múltkor pont Fankával vásároltunk együtt a Mom-beli Deichmannban, vettem egy kicsit vízálló, kicsit magasszárú cipőt, ha rosszabb az idő, ezt hordjuk. Béleltet vagy csizmát még nem vettem. És még mindig annyira káros, ha nem lúdtalpbetétes Siesta-cipőt adunk rájuk, hanem olcsó Deichmannt vagy Decathlont???

Tamesz, én azt sem tudtam, hogy a Jóban Rosszban-ban van baba :oops: , úgyhogy tegnap gyorsan meg is kellett néznem, hát ledöbbentem, jó izgi az a sorozat (eddig csak néha kukkantottam bele), lehet, hogy azt is fogom nézni... :lol: Bár nem igazán jó, hogy ahelyett, hogy Marcival játszanék, a tévé előtt ülök, míg lemegy a két sorozat... :? Ráadásul a Barátok közt is olyan félelmetes mostanában, hogy Marci megijed a zenéjétől, úgyhogy azt sem lehet nézni.... Viszont már alig várom a Grace Klinikát, azt ígérték, lesz folytatása, és az jó későn is van, nem Marcitól rabolja az időmet (hanem férjemtől... :lol: )

Muki, köszi a keményítős infót, majd kipróbálom! Érdekes ez a korosztályos dolog, amit írtál Liziről. Marcinál meg azt veszem észre, hogy a saját kora beli gyerekekkel gyakran agresszív, míg a nagyobbakkal kimondottan barátságos, kedves.

Timka, hogy állsz a könyveddel? Kiolvastad már? Én vmikor tavaly olvastam, már nem emlékszem rendesen, de asszem, tetszett. Bár a végét ki lehetett találni. Én most Erica Jong: Rettegés a repüléstől c. könyvét olvasom, a címe miatt vettem már régebben. :lol: Nagyon bírom!

Na, sziasztok, remélem, elég hosszú lettem... Azért még mindjárt rakok föl képeket is.

Juc

Kép
juc14

Juc,
Marcinak őszi cipőből 22-est vettem, ma már abban volt és láthatóan kényelmesebb neki, mert ebben hajlandó volt sokat rohangálni! A téli bakancs pedig 23-as. Egy vízálló olcsó cipőt majd még akarok neki venni, de a decathlonban kis méretek vannak, ott amit májusban vettem az már 22-es volt, szerintem most már az ottaniból is 23-ast fogok venni. Azt mondták az eladók, hogy pár héten belül jönnek a téli cumók, így még a szülés előtt szeretnék beszerezni neki egy téli együttest, mert a tavalyi dzseki pont jó, a gyata még bőven jó, mert rövid lába van a gyereknek:), így nem vsz. hogy azzal kihúzzuk a tél végéig.
Hát a sorozatokkal én is úgy vagyok, hogy vagy látjuk vagy nem, ma pl lemaradtunk róluk, de kibírom, valahogy követhető így is a történet, ha nem minden este látom!:)
De egy jó könyvre már én is vágynék, de még a nők lapján is elalszom, mostanra elértem azt az állapotot, hogy már nem tudok éjjel aludni és pihenni sem, mert akkora a pocak, hogy képtelenség hason, háton feküdni, oldalt meg vagy tetszik a csajnak vagy rugdla, hogy mozduljak már meg végre, mert neki így nem kényelmes. Szóval kínlódunk!
Na tényleg lelépek feküdni most már, mert ma angyon frontos voltam a vérnyomásom a béka seggét is alulról kerülgette két kávé után is!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Akkor itt van pár kép:

Papival a strandi homokozóban:
Kép

A legjobb játék a strandon :lol: :lol: :lol: :
Kép

Ennyire jó: :lol: :lol:
Kép

Agresszív kismalac :lol: (igazából a vonatot mutatja):
Kép

Juc

Kép
juc14

Nyuszkó, Juc!
Remélem a fiaitok jól vannak már, de legalábbis alakulnak :)

Juc!
Akkor csak van ebben vmi, hogy a nagyobbacskákat jobban szeretik a Törpék. Egyébként én sem látok tisztán ebben a pénz dologban :?

Bár mi most úgy gondoltuk, hogy Lizut 2,5 évesen vinnénk bölcsibe, aztán 4-4,5 évesen születne a kistesó, tehát én dolgoznék durván 1 évet, remélve, hogy már magasabb bért kapok, mint amivel eljöttem, csak hát nem kicsit szívom meg, ha közben eltanácsolnak. :?

Lizinek sztem 20-as körüli lába van, de nemtom pontosan, mert ahány cipő, szinte annyiféle méret. Én bízom benne, hogy amit még nyár előtt vettem zárt cipőt, azt még tudja egy kicsit hordani, de sztem ez hiú ábránd marad.

Tamesz!
Hát igen, nem semmi, hogy nemsoká újra babázol, én magamról ezt még nem tudnám elképzelni.
A 15 hóst mi is karba kaptuk, csak azt hallottam, hogy a 18-ast combba adják, de az utolsó pillanatig remélem, hogy azt is felkarba.

Timurr!
Aztán lehet, hogy rögtön összejön kistesó, legalábbis inkább az a jellemző mindenfele, hogy a második sokkal könyebben megfogan, mint az első gyermek. De,hát tudom erre nem igazán lehet alapozni.

Brigó!
Látom, Te is a bátrak közé tartozol, kistesóval kapcsolatosan :D Neked is gratula a pocilakóhoz!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Juc!
Édes ez a Marci kölök! :D

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Juc,
nagyon jók a képek, annyira sugárzik a boldogság Marcitokról, már össze kell hozni egy talit ha mindenki meggyógyult!!!!

Muki,
ne is mond, még én is nehezen tudom elképzelni hogy két törpe lesz itthon, pedig már nincs sok időnk, de akkor is hihetetlen, szerintem majd ha meglesz a kisasszony cska akkor fogom igazán felfogni a dolgot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz, nem azt írtad, hogy mész aludni??? :lol: TEssék pihenni!!! :lol: Hú, tényleg nehéz lehet, hoyg már éjjel sem igazán tudod magad kipihenni a nagy pocak miatt, nappal meg a Marci után rohangálás... Tényleg, mennyire kell a nyomában lenni? Vagy ő azért nyugodtabb gyerek? Mert én el sem bírom képzelni, hogy a mi Marcink után hogy tudnék nagy pocakkal szaladni... :shock: KOmolyan nincs egy perc nyugtom sem, ha ébren van, és nem az etetőszékben ül éppen. Gyorsabban fut, mint én... :lol: Van, hogy itt kergetem a lakásban, mert mondjuk föl akarom rá húzni a zoknit... :lol: :lol:

KÖszönjük a dicséretet a képekre! :D :D

Cipő: én már 23-as szandit vettem nyáron (nem bírt ki egy nyarat az előző méret!), és az őszi cipője meg a gumicsizmája is 23-as. Viszont remélem, a kabátjai, mellénye, kantáros nadrágja jó lesz rá, sztem én már tavaly is 86-92-eseket vettem neki...

Talira szeretnénk menni, persze miután meggyógyultunk!

Jó éjt, most már nekem is aludnom kellene...

Juc

Kép
juc14

Juc
azaz igazság én sem látom át ezt a helyztete pénz ügyében,de a céges könyvelőtől nagy nulla segítséget várhatok,nem is tudom kivel kéne konzultálnom.

Tök jók a képek,szépek vagytok.

Maja is bírta az öltözőt Loparon:Á)

Maja lába tök nagy szerintem 13,5 centis cipőt végigéri,őszre vettem klassz félcipőt,itthonra vízálló bakit,mind betétes de sok helyen azt hallani az sem jó,na meg van egy tündéri clarks őszink,kis köves rózsaszín,első lépésnek hívják aztán ezekben nincs emelés és a bokát sem tartja.Mindenhol mást tartanak jónak. :roll: még egy csizmát akarok venni

Tamesz

nem akarod megmutizni a pocakod?felcsigáztál?sokat mozog a kisasszony?

Mukika
ha lenne jól fizető biztos állásom én is előbb visszamennék dolgozni :D
kistesó Majánál elöbb nem jöhet össze,mert ő az első hónapba sikerült,majd jön amikor jönnie kell,nemsokára zöld utat kap :D

Timurr
Vendég

Hát én sem bírtam még elmenni aludni... :lol:

Timurr, kistesóilag én is úgy vagyok, mint te, Marcinál biztos nem lesz gyorsabb, mert ő is egyből jött... :)

Köszi a bókot! :)

Juc

Kép
juc14

Jóreggelt!
Azért csak kidőltem fél 12-kor!:)

Timurr, Juc
majd a hétvégén megkérem apát fotózza le a pocakot, és ha elfogadható, akkor majdlehet, hogy felrakom!:) Egyébként rendkívül aktív a kiscsaj, Marci is sokat nyüzsgött a pocakban és azóta sem állt meg, egész nem rohan, szóval van kit kergetni, ma reggel csak 3 játékos dobozt borított ki, hogy segítsen takarítani.:(
Hát ha kint is ennyit fog mozogni a csaj, akkor egy év múlva nádszálvékony leszek a nagy gyerekhajkurászástól! Vsz. ezért sem híztam a terhesség alatt, mert nincs időm fetrengeni, mint anno MArcinál ezt az utolsó 6-8 hetet már jórészt pihenéssel és laza fészekrakással töltöttem.
Ja Marci nálunk is a zöld lámpa után egyből jött, és bár a doki nézte uh-gal a peteérést és biztosított, hogy hát 2004.májusban nem fog összejönni, valahogy mégiscsak besikerült. A kiscsaj is belehúzott, mert januárban még csak éppen ráhangolódni készültünk, a szoptatás befejezése után, de ő már kopogtatott is!:D
Nagyon mocsok idő van és hűvös, valahogy semmihez sincs kedvem, de ma jönnek a férjem unokatesójáék este egy 11 hónapos kiscsajjal és muszáj kitakarítani, mert hát ilyen kupiban még sem lehet őket fogadni, meg sütnöm is kéne valamit, így valaki belémrúghatna már, hogy megmozduljak!!!!
szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Jó reggelt!

Nekem is elegem van a ronda időből... :x :x :x Mi még ki sem mehetünk, és vendégeket sem fogadhatunk Marci betegsége miatt, hát a nap végére biztos nagyon bekattanunk mindketten!

Ti mit szoktatok odabent csinálni a gyerekekkel? Miket játszotok? Mármint az iylen nyugodtabb játékokra gondolok, amikkel egyhelyben maradna Marci. :D Mert szaladgálás, kergetőzés, autó- és porszívóhúzogatás az nagyon megy... :lol: De úgy ülve autózni, építeni, állatkákkal játszani csak rövid ideig szeret. Ja, meg mostanában megszerettte a könyveket, azzal egész jól elvan. Meg néha rajzolunk. De pl. gyurmázni lehet már?

Tamesz, remélem, megjött az energiád, és már készülsz az esti vendégeskedésre! Jó nektek!!! Mit sütsz?

Sziasztok, szép napot!

Juc

Kép
juc14

Juc,
se kedvem, se energiám, de már haladunk, most jöttünk fel tergetni egy adag ruhát, mert már megint ment a mosógép.
Miket szoktunk játszani bent? Pakolás, rajzolás, vannak állatok egy noé bárkában amiket imád, mondja, hogy melyik mit mond, berakja a bárkába, tologatja, és kedvence még az autó tologatás nálunk is sláger, persze nem mindig a földön, hanem a pocakomon, nyakamon, hát azt annyira nem élvezem.:D
gyurmát én még nem vettem, mert mindent megkóstol, majd szerintem karácsonyra. Amit még szeret apró pénzt pakolászni, számolni.
na mennem kell, mert ki akar túrnia gép elől!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,

Nálunk javulgat a helyzet, Ákosnak még picit folyik az orra, de már a nehezén túl vagyunk :D .

Tamesz,
Ismerős az érzés, mondjuk nekem még sok idő van hátra, de azért néha beparázok, arra a gondolatra, hogy hamarosan bővül a kis családunk. De végül is azzal bíztatom magam, hogy annak idején az első babóc érkezése előtt is voltak kételyeim, és végülis ment minden a legnagyobb rendben.

Nálunk is nagyon szomorú az időjárás, ilyenkor, ami a legjobban leköti Ákost: építőkocka, rajzolás, játékdobozból ki-be pakolódzás, "könyvolvasás". De van egy pár anyuka akivel össze szoktunk járni, és akkor senki nem unatkozik :) .

Juc,
Azt hiszem te kérdezted, hogy nálunk milyen gyakran kell orvoshoz járni. Általában 5 hetente hívnak, és kötelező vizsgálatok a toxoplazmózis, vérkép + vizeletvizsgálat, de persze ha az orvos valami gyanúsat lát az ekon, akkor további viysgálatok szükségesek. Egyébként ma megyek a családorvoshoz, kíváncsi vagyok, ő mit mond majd.
Nagyon jók a képek, aranyos ez a Marci.

Kép
Kép
nyuszko

Sziasztok!

Nyuszko, köszi! :)

Az eko az az ultrahang?

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!

Húha, micsoda éjszakai buliból maradtam ki tegnap éjjel...alig győztem olvasni reggel.
Tegnap este Fannival elaludtam, úgy elálmosodtam.

Juc
Nagyon jók a képek,tényleg össze kellene már hozni egy újabb talit, egyetértek Tamesszel, de mikor? hol??
Valami ötletet esetleg bedobhatna valaki.
Mi ha bent vagyunk akkor rajzolunk, na ez baromira bejön Fanninak. Vettem Crayolás nagyon puha zsírkrétát a Corában, na ez annyira puha hogy össze vissza fogja a kezét is, ruháját....összefirkálja a kis asztalát...deszerencsére ki lehet mosni.
Gyakran jön a konyhába pakolászni amikor főzök, vagy kiköveteli magának a videórafelvett Balamory-t és Teletubbies-t,ami persze nem a legjobb elfoglaltság számára, de néha egyszerűbb nekem.
A könyveket továbbra is szereti, mondogatja, hogy melyik állat hogy csinál. Újabban felmászik mindenhova és szól hogy anya, anya, akkor oda kell menni,meg kell fogni a kezét és leugrik!
Bent van ugye a szobájában a csúszda, azon csúszkál. MOst akarok venni neki a másfél éves szülinapjára egy Little Tikes-os libikókát, az mostanában nagyon bejön neki.
Nagyon sokat pörög ő is,és persze nem érti meg, hogy miért nem lehet kimenni ,amikor ő akar. Így van úgy hogy esőben is jól beöltöztetem, felveszi a gumicsizmát,esőköpenyt,dagonyanacit és kimegyünk tocsogni, baromira élvezi.

Tamesz
Ilyen picur lába van Marcinak?
Hát akkor az én lányom ebben is listavezető, nemcsak a súlyában, bár lehet hogy Timur Majájával még megküzdünk. Mi már 24-es őszi cipőt vettünk tegnap. Én is tavalyi Siesta cipőt vettem 20%-al olcsóbban a Kernguruban. Ma találtam a Brendonban egy irtó cuki téli Gore-Rex anyagú piros bundás bakit, de nem mertem megvenni neki a 24-est nehogy 2 hónap múlva ne legyen jó. Bundás cipőt úgyis később kell használni még!
Iszonyatosan nő ezknek a gyrekőcöknek a lába. Mikor elkezdett március-ápilis környékén cipőt hordani elég volt a 20-21-es méretű, most pedig a 24-es a kényelmes már....kész anyagi csőd. És persze azt mondják, hogy használt cipőt ne adjunk a gyereknek, mert minden gyereknek másalábfelépítése stb...így a tesónak majd újakat kell venni.
Tamesz, én már az elmúlt héten is követeltem pocakos képeket, úgyhogy ne felejtsd el!!!!

Én már nem látom át ezt a Tgyás,Gyes dolgot,úgyis annyit adnak amennyit....Fanni előtt jól utána jártam a témát, megértettem, aztán mégse aszerint kapom, ahogy két különböző ember mondta.
Úgyhogy majd jövők hozzátok tanácsért, ha aktuális lesz.

MI ma egy csomót mentünk.intézkedtünk megint,ebben a ronda időben úgysem lehet semmi mást csinálni. Voltam saját ésapa könyvelőjénél, átvettem egy ezer éve megrendelt járólapot, voltunk Fannival Brendonban pénztkölteni. Vettem neki egy nagyobb Nike melegítőt+pulcsit, kapott hosszú újjú bodykat mert a tavasziak már kicsik és egy pizsit.
A brendonos benti átszótéren valami baba-mama tali volt,alig fértünk be játszani egy kicsit.

Juc,még nem értem a könyv végére,így hogy estére kidőlök nem nagyon tudok olvasni, napközben pedig munka, főzés, takarításvan míg Fanni alszik.
Most is megyek főzni mert éhen halok.

Timka

Kép
Kép
timka76

Elfelejtettem, nincs valakinek kedve hozzá???

http://www.mahartpassnave.hu/webset32.c ... @573024751

Mi e-mailben foglaltunk már jegyet,még nem tudjuk elmegyünk-e. Szomszédaink voltak és nekik nagyon tetszett.

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok!

Timka, 24-es lába van Fanninak? :shock: Hú, nem semmi! :lol:

Nekünk volt örökölt cipőnk, nem is egy, Marci unokatesójától , igaz, hogy inkább a kocsicipőket használtuk, ott még nem számít a lábszerkezet. Viszont Marci cipőit mind örökli a barátnőm kisfia, lehet, hogy roszat teszek vele???

Ezek a benti játékok (csúszda, libikóka) mekkora helyet foglalnak? Nem tölti be az egész szobát? :D

Hú, ma délután is meg most este is 10 perc alatt elaludt Marci, ebből is látszik, hogy valami nincs rendben vele... :shock: Még ma is volt pici láza, hőemelkedése, egy büdi fosi... :? Remélem, most már meggyógyulunk!!!

Úgy mennék talizni is, mondjuk jövő héten? Lehet nálunk is, ha ronda az idő!

Sziasztok, jelentkezzetek! Az eltűntek is! :lol:

Juc

Kép
juc14

Jóestét!

jójó, majd kaptok pocakos fotót, megígérem, de nem ér többet nyúzni vele!:D

Timka,
nem semmi lábmérete van Fanninak, Marcinak a 22-es most lett kénylmes a Siestából.
A csúszda még kint van a kertben, mert bízom benne, hogy még lesz jóidő, de télre én is behozom, bár a miénk kicsi.
Jól néz ki a szárnyashajós pogram, de szerintem én már nem merek ilyenre elindulni, főleg, hogy olyan rövidek a hétvégéink apával!

Juc,
örülök, hogy jobban vagytok, meg a gyors alvásnak is, és remélem ez már tényleg a gyógyulást jelenti.
mi is örököltünk öcséméktől cipőt, de sosem volt jó a szezonhoz a méret, így csak a 18-ast használtuk egy éve, amikor elkezdett járni.

Tali,
a jövő héten lehet nálunk is, elvielg még lesz jóidő, kihasználhatnánk még a kertet, na meg nekem is kényelmes, ha nem kell mennem, utazni!:) Apa elmegy hétfőn hajnalba és péntekig cincoghatunk:D

Andi,
nektek már kezdődik a suli a jövő héten? készen vagytok minden beszerzéssel???
NA még bogarászok, elveszettek tessék jelentkezni!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Bocs, hogy így eltüntem, de két hete folyamatosan betegek vagyunk :cry:
Már olyan vagyok mint a mosot ...
Az oltás után mindketten belázasodtak 1-2 nap még nem vészes. Utánna Marci megfázott, 2-3 szörnyű éjszaka alig kapott levegőt, a hétvégéra meg az egész család elkezdett hányni meg hasmenni :roll:
Ma volt az első nap, hogy egyik gyerekem sem hányt és hasmenés sem volt. Ennek köszönhetően ma nem kellett őket 5* átöltöztetni így ma csak 2 mosógépnyit mostam. Hurrá, ezzel utólértem magam :lol:
Szóval ennyi, olvasni nem tudtam, sőt meghalni sem volt időm :lol:
Most is csak életjelet jöttem adni!
Remélem mindenki jól van! Ha továbbra is jól lesznek a srácaim, holnap már megpróbálok jönni és picit visszaolvasni is, addig is jóéjt! Megyek mert napok óta szinte semmit nem aludtam. Remélem ma fogok végre :oops:
Puszi!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jó estét!

Jaj, Brigi, sajnálom, hogy ennyit betegeskedtetek :( :( , remélem, most már mindenki meggyógyult, és te is kipihened magad!!! Szegény srácok, mit tudsz velük ilyenkor csinálni, odabent, betegen? Én már attól is lefáradok, hogy az egy gyerekem beteg, milyen lehet, ha többen is... :( Na, de most már biztos kilábaltok belőle!!!

Tamesz, lehet nálatok is a tali, majd megpróbálom megszervezni, hogy eljussunk. Esetleg Örsig be tudtok jönni értünk, ha minden kötél szakad?

Timka, néztem én is a hajós-lovas-ötletedet, de nekünk az a hétvége sajnos nem jó, akkor megyünk esküvőre a Balatonra.

Na, jó éjszakát nektek, megyek, olvasok egy kicsit.

Juc

Kép
juc14

Na készülök az ágyikómba a álótársamhoz, aki már durmol a kakaós tápja után, és a lusta anyja ma nem viszi át a saját ágyikójába! Ja nem is meséltem, itt voltak a másodunokatesóék, nagyon aranyos volt a két gyerkőc, a kiscsaj már rohan, és követte Marcit, meg néha belecsimpaszkodott, és persze mindig ugyanaz a játék kellett mind a kettőnek, de nagoyn aranyosak voltak együtt!

Brigi,
sajnálom, hogy ennyit betegeskedtek a fiúk, mielőbbi teljes gyógyulást Nektek, és sok-sok energiát az ápolásukhoz!!!!

Juc,
ok, Örsig szívesen bemegyünk, úgyis meg kell majd járatni az autót!:D
Szép álmokat, ja ma este azon töprengtem, hogy a kózházi csomagot anno hányadik héten kezdtük összepakolászni? Lassan azt hiszem be kéne szereznem néhány dolgot, vagy még korai? És ma este elhatároztam a jövő héten ha megint kint lehet a ruhákat szárítani akkor nekiállok babaruhákat is mosni, mert hát lassan azzal is kéne haladni? Tiszta gyagya vagyok vagy már aktuális??? MA megint jó kis frontok voltak, mert a babóca ma alig akart mozogni, ilyenkor mindig izgulok, de ha rákoncentrálok, akkor végre hajlandó megrugdosni, de azért már őszintén szólva várom, hogy kint legyen, mert egyre nehezebb. Ma néztem egy táblázatot, már kb 2 kg és 44 cm, hihetetlen! Na jó megyek inkább, nem untatok itt senkit!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz, nem untatsz senkit :lol: , ez nagyon izgalmas téma! Én emlékszem, hogy a könyvek azt írták, hogy a 30. héten kell összepakolni... :lol: Úgyhogy már el is késtél... :lol: Persze nem tudom, van-e valaki, aki már olyankor összepakol, én biztos nem tettem. Igaz, én csak a 41. héten szültem.

Na, Marci fölsírt az előbb, illetve olyan rekedt volt, hoyg alig volt hangja... Lehet, hogy mégis mandulagyuszi??? :cry: :cry: :cry:

Juc

Kép
juc14

SZiasztok!

Na én is bekukkantottam még, hátha pezseg itt az élet. Szerencsére még van bennem egy kis élet, ahohz mondjuk kevés, hogy elkezdjekvasalni, de a fekve olvasásra még futja, na meg a babanetre.

Bizony-bizony ilyen nagy lábon élünk, lehet hogy elég lenne neki a 23-as, de biztos ami biztos alapon inkább nagyobbat vettem, úgyis mindenhol azt szajkózák,hogy 1 cm-el kell nagyobb legyen a gyereklábánál a cipő. Én még nem vagyok valami rutinos cipővásárló, Fanni seszólmég hogy nyomja-e a lábát vagy sem a kisebb...

Tamesz
Lehet hogy mégiscsak összejön nálatok egy tali!
MI benne vagyunk, mikor legyen?
Mondjuk most hétvégén jön apukám és itt lesz nemtom meddig, de szerintem találok addig neki valami feladatot.

Juc, akartam mondani, hogy ha gondolod felveszlek titeket, de nekem asszem egyszerűbb itt a falvak alatt átkocsikázni Tameszékhoz.

MI mostanság 8-9 körül kelünk, délután 2-től képes akár 2,5-3 órát is aludni, úgyhogy nekünk a délelőtt jobb lenne ilyen szempontból.

Brigi,gyors gyógyulást Nektek!
Honnan szereztétek be ezt a fasza kis vírust?
Mi kipp-kopp nem kaptuk el apától a nyavajáját, de Fanni ma 3-szor is kakilt kicsit büdit és enyhén hígat. lehet holnap jön a Normaflore kúra.

Én is húzok olvasni még egy kicsit!
Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?