Sziasztok!
Most égettem agyon a számat a forró mákostésztával,még jó,hogy itt írni kell....
Látom,nem csak nekem volt tegnap jó kalandom...
Azért én is panaszkodok....
Nálunk éppen a ház előtt egy új Eu-s játszótér épül,gyönyörű,bekerítve stb.Még nincs kész,elvileg el is vcan kerítve,nincs még átadva sem,de a környékbeli(egyébként elvileg
jó környéknek számítunk) nagy lakli kamaszok(15-16 évesek) ide járnak állatkodni.Több van a mi lépcsőházunkból is.Az erkélyünk pont arra néz,így nap mint nap látom,mit művelnek.Vmelyik nap pl a kiskutyájukat vitték be!!!!És cxsúszdáztatták!!!!!
Akkor kiszóltam,hogy vigyék ki a kuytát,nem itt van a helye(ja,és ez volt az a kölyök,aki múltkor---talán írtam---- bevágtázott előttem az ajtón,amikor ott álltam két gyerekkel babakocsival....).Kivitték,semmi gond.Tegnap látom,hogy az építmény tetejére felmásznak és onnan ugranak másfél métert bele a 10 centis kavicságyba.Ez önmagában is elég veszélyes és még az építményt is tönkreteszik,mert ugye nem erre és nem az ő 60 kilójukra tervezzték.Kikiabáltam nekik,hogy ugye ezt nem gondolják komolyan?Ezt nem nekik készíteték és nem ilyen haználatra.Egy-két gyerek el is takarodott,de a házbeliek,mint akik nem hallanak.Még mérgesebb lettem és kiszóltam,ha nem hallanak jól,vagy nem akarnak hallani,akkor megvárhatják,hogy kihívom a rendőrséget.Erre az apjuk kipattant az erkélyre és odaszól nekem:
lehet bemmeni!!!!
Azt hittem,rosszul hallok.Akkor rászólt a fiúkra is,amikor elkedztem mondani,hogy tán nem gondolja,hogy helyénvaló,amit a 16 éves fiai csinálnak??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lányok,nekem a gyomrom is belefájdult az idegességbe,de komolyan.Ráadásul ugye egyedül vagyok itthon,ilyenkor baromira hiányzik a férjem,hogy megvpdjen....
Minden esetre legközelebb találkozok vele,kikérem magamnak,ahogyan hozzám szólt....
Kirszti
Hát nem semmi a BKV....
És gondolom,elnézést sem kértek...ugyan miért...
Fel kellett volna jegyezni a járat számát és feljelenteni.Vagy beírni a panaszkönyvbe...ilyen taplókat!!!!Azért csak vigyázz magadra és remélem,hogy nem lettél betegebb!!!!!!
Áhhhh,már nem is tudok mit mondani...tök ki vagyok akadva,ez a mai nap ilyen...az ilyenektől meg csak még jobban felbosszantom magam...
Tontica
Tényleg nagyon örülök,hogy ilyen erős vagy,de azért ne zárd magadba teljesen és ne fordíts ennek hátat.Mert nem szeretném,ha visszaütne.Tudod Te ,a lélek nagyon bonyolult dolog
.....Emlékezni kell erre is,csak majd másként.És bizony a teljes megnyugvást úgyis a következő baba fogja hozni
.
Ápolgasd is Apa lelkét, a férfiak is nehezen tudnak ilyesmit feldolgozni,de még mindig elterjedt az a nézet,hogy bizony nekik sírni nem szabad,érzelmet kimutatni nem szabad.Pedig az náluk is feszültség oldó és sok pasit megmenthetne az infarktustól,ha nem így nevelik....
Szívesen írok neked a korkülönbségről és hogy nálunk hogyan zajlik az élet
.
A terhesség alapjában véve jó volt,csupán az keserítette meg az életemet,hogy volt egy szeméremtáji visszerem,ami baromira fájt...
Bulcsú jól kezelhető volt,pont Villő születése előtt 2 hónappal hagyta el a pelust(én nem erőltettem neki semmit) és vissza sem tért,sőt bepisilés is csak kétszer volt éjjel,szt azt álmodta,hogy pisil és szegénykém eléggé kikészült tőle,hogy becsurgott a dolog....Tehát nem volt visszafejlődés stb....
Fel lett készítve a kistesóra,sokszor beszéltünk róla,hogy ki lesz,mi lesz,ő mit szeretne(elejétől fogva kislányt mondott....nem azt szeretne,hanem
az lesz ...ő már tudta
).Azt is megbeszéltük,hogy amikor érkezik,akkor én kórházba megyek és majd jönnek látogatni.Ott is nagyon izgatta Villő,minden áron be akart menni hozzá megpuszilni.Ami egy jó ötlet lehet még,egyik jó barátomtól loptam én is,hogy amikor megszületett a kistesó,akkor egy kedves plüsskutyát vittünk Bulcsúnak,hogy azt Villő hozta neki....
A mai napig az ágyában van
.
Gondolom,másrészről kíváncsi vagy a testvérféltékenységre is.Nálunk nincs,legalább is csak olyan formában,ami természetes két gyerek között.Ez is csak az utóbbi időben,mióta Villő mászik és persze mindig az a játék kell neki,mei Bulcsúnál van,azt meg a nagyobbiktól sem várhatom el,hogy mindig mindent odadjon,így villőt is rendszabályozom ilyen téren.Így Bulcsú is azt látja,hogy neki is megvan a személyes tere, ő is tiszteletben van tartva és nem kell mindig mindenen osztozni csak azért,mert a másik kisebb.
Egyébként imádják egymást,számtalanszor meg kell állnunk séta közben,mert ő puszit akar adni Villőnek.szeretgetik egymást(most már Villő is ki tudja fejezni),reggel együtt hentergünk az ágyban,összebújnak stb....Olyan is van,hogy Bulcsú odafordul Villőhöz és mondja,"szeretlek Villő".ilyenkor én tolmácsolom Villő szavait,mi szerint ő is szereti Bulcsút...és amikor a kicsi kedvesen odahajtja a fejét a nagyhoz és olyan kis édesen halkan vmit brummog,na arra mondjuk,hogy most azt "mondta",szeretlek
.
Én azon az állásponton vagyok,hogy nem kell semmit túlaggódni,túldramatizálni,csak természetesen.És időben felkészíteni mindenre a nagyot.Hogy a pici ilyen-olyan lesz,ennyit alszik,eszik stb....Amíg Villő kicsi volt és aludt,úgy szereltem le Bulcsú hangoskodását,hogy soha nem azt mondtam neki,hogy mert Villőt felébreszti,hanem magamrakentem az egészet.....
Hogy én nem szeretem,mert nekem zajos stb...Így nem érezte,hogy a kistesó miatt van korlátozva bmiben....
Én személy szt a 3 évet ideálisnak tartom,ennél kisebbet nem(de ez személyes vélemény
).Kinek mi jön be.Így oda tudtam figyelni Bulcsúra fejlődése legfontosabb szakaszában,járás,beszéd,tudásának bővülése stb...).Most már megérti,ha várnia kell vmiért,ha vmit nem lehet stb....1-2 évvel ezelőtt ez nehezen ment volna dac nélkül....Így kiteljesedhetett mellettem,önálló személyiséggé fejlődött úgy,hogy nem a másik árnyékában volt.Ez uígy igaza a kisebbre is.Ha Bulcsú kisebb lett volna,többet kellett volna foglalkozni,több lett volna az ellenszegülés,így a kicsi kárára is ment volna...így beállt az egyensúly.Biztosan vannak,akik kis korkülönbséggel uezt elérik,nekünk így jött be
.
Közben eszembe jutott,hogy akartam ajánlani neked egy könyvet,csak közben hazajöttetek Mo-ra....A címe:Gyerekre hangolva.ha gondolod,írok priviben erről többet,mert szt sokat segíthet megértened Rate-t....
!
Ancsa
Drukk a laparhoz,remélejük,meghozza az eredményt
!
Athiz
Szegény Szili...
Annyi bunkó ember van és a gyerekeket sokszor sajnálom,mert nem ők tehetnek róla...Csak rajtuk csattan....
Nálunk homokozóban volt hasonló...a kisfiú szó nélkül elhordta a játékainkat,a szülők meg csak nézték...aztán én elkezdtem összepakolni,akkor szóltak neki,hogy vigye vissza...de hogy megkérdezzék,játszhatnak-e vele,vagy nem baj-e,hogy elvitte a gyerek...
Na mindegy, a lényeg,hogy mi neveljük tisztességesen a gyereket és kész
!!!!!