Szia Évi!
Ha meghallgatsz egy ismeröst!
Most még nagyon kicsi Sami, alig pár napja hagyta abba a csecsemö kort.
Majd te is észre fogod venni, úgy 2 éves kora környékén, hogy mennyire sokat változott. Sokkal jobban fogja érdekelni öt a többi gyerek társasága, mint most. Már nem lesz meg (remélhetöleg) az a láthatatlan köldökzsinór, ami most még összeköt benneteket. Talán abbahagyja a szopizást is, teljesen független lesz töled. Ezek természetes dolgok, változások.
Szerintem 2 éves kor körül már nagyon sok baba könyen beszokik egy számára kedves, ismerös, érdekes és izgalmas új környezetbe, a bölcsibe!
Nekünk Kittivel, (a sok betegséget kivéve) soha nem volt semmi problémánk a bölcsivel.
Arra azért ne gondolj, hogy az elsö évben sokat fog járni, sajnos a jellemzö az, hogy 1-2 hét bölcsi után jön 1-2 hét kényszerszünet a vírusok miatt. Persze ez csak erösíti öket, de azért nem kellemes.
Az biztos, hogy ha beszoktatod a bölcsibe, az oviban már sokkal vagányabb srác lesz, a vírusoknak is jobban ellenáll, de ha neked nagyon hiányozna és meg tudod oldani, hogy kivárod a 3 évet, az is jó megoldás ha otthon marad, és együtt jártok rendszeresen valahova.
Az biztos, hogy amikor Kittit beszoktattam, én többet sírtam mint ö! (Persze csak amikor a nagylány nem látta!)
Nálunk még nem tudom hogy lesz, valszin. 2 éves koráig nem eresztem ki a szárnyaim alól Petit.
Azért írhatnál ám a mi topikunkba is!!!!!
De nem baj, én úgyis megtalállak!
Pusz.
Andi
Ui.
Arról hogy hova adod be:
Én a lehető legközelebbi bölcsit választanám. Persze ha nagyon nem szimpi a gondozónő, akkor nem, de biztos van több csoport és talán az egyik szimpi lesz.
Én csak abból indulok ki, hogy reggel 8-ra ott kell lenni, ha dolgozol még korábban esetleg. Szmog mindenütt van, még Budán is, ráadásul ha mondjuk olyan messze van a bölcsi, hogy tömegközlekedni kell, szerintem sokkal többet ártasz neki, mint a szmog, amiben felnött.
Mi a Dob utcai bölcsibe jártunk, Petit is ide fogom vinni. Kicsit merevek a szabályok, de szinte minden bölcsi ilyen. Aranyos a gondozónéni, akihez Kitti is járt. Van nagy udvar és még medence is nyáron!
Nektek talán kicsit messze van, ezért nem is beszéllak rá, bár jó lenne ha együtt lenne a két jóbarát! Nem?