Új privát üzeneted érkezett!

J és bocsi, nem azt akartam írni, hogy mindenki ugyanúgy ír azokon a naplókon, van kivétel!!!! :lol: :lol: :lol:
Betty tényleg nehogy a szívedre vedd!!!!!!
Imádlak, puszillak!!!! :lol: :lol: Meg a kis Lénádat is!!!!! :lol: :lol:
Edit meg úgyse veszi magára, fentebb írta talán Ő is kezdi kapisgálni annak az "elmeháborodottnak" az írását!! :lol: :lol: Igaz?!?
Hát mindenkinek más a szórakozása......................neki az, hogy ilyeneket írjon, kinek mi?!?
Puszi, most már tényleg elhúzom innen magam!!!! :lol: :lol:
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Meg én is mesélhetnék. Most már úgy érzem, hogy nincs baj, de az elején nagyon szarul voltam. De hiszen tudjátok! Én nem haragudtam meg, igazad van.

Na, én meg most azért írok, hogy elmondjam, Kriszta hason játszadozott, most meg hanyatt van. Szóval sikerült a visszafordulás is! !!!!!!!!! Úgy örülök, már nem kell állandóan nekem forgatnom!!! Boldogul egy idő után maga is!

Sancsi: Boldog hófordulót Enéhnek részünkről is. :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Meg én is mesélhetnék. Most már úgy érzem, hogy nincs baj, de az elején nagyon szarul voltam. De hiszen tudjátok! Én nem haragudtam meg, igazad van.

Na, én meg most azért írok, hogy elmondjam, Kriszta hason játszadozott, most meg hanyatt van. Szóval sikerült a visszafordulás is! !!!!!!!!! Úgy örülök, már nem kell állandóan nekem forgatnom!!! Boldogul egy idő után maga is!

Sancsi: Boldog hófordulót Enéhnek részünkről is. :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nem olvastam azt a naplót, de azt tudom, hogy Betty a tiéd nagyon tetszik, annyira jó, és kedves. A többieké is nagyon tetszik, szerintem nagyon klassz. nehogy abbahagyjátok!

Pénteken itt volt a védőnő. Azt mondta, már adhatok Tominak sajtot, túrót, tojássárgáját, mert mostmátr minden ebédnek úgy kell kinéznie, hogy fehérje is legyen benne, tehát a krumpli almával az nem elég. Vagy hús legyen benne. Mert én úgy gondoltam, nem adok minden nap húsost, hisz mi sem eszünk. És a tejtermékekkel n em kell várni egy éves korig?

MIT GONDOLTOK :?:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Rita!
Éppen azon gondolkodtam, hogy bár megosztjuk egymással a tapasztalatainkat mégis mindenki másképp csinálja, most a hozzátáplálásra gondolok. Ez persze nem baj, csak felfigyeltem, hogy van országok közötti különbség is és persze a babák igénye is más. A magyar védőnéni is mást mond és a spanyol dokinéni is. Én próbálok egy középutat találni. Réka ma délelőtt kapott almapürét, tetszett neki, de picit álmos volt és nem volt sok kedve a kanálhoz. De nagyon ügyes egyébként! szóval azt hiszem mi mindent picit később kezdünk mint itt a fórumon általában. az én ismeretem szerint 8-9 hónapos kortól lehet adni natur joghurtot, túrót (itt nincs), főtt tojássárgáját, fehérhúsú halat.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!

Igen ez így van. de az a helyzet, hogy nálunk a dokinéni és a védőnő is tök ellentmondó bizonyos dolgokban. Pl a doktinő tápszer, a védőnő szoptatáspárti :shock:

Köszi, szerintem én is várok még ezekkel.

Szerintem nem vagytok "elkésve" semmivel, csak szépen folyamatosan vezetgesd majd be az új dolgokat.
Tomi mindent megszik, van amit csellel. (almával). A zöldborsó nem ízlett, de a husis igen :lol:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Etterke, Rita: igazatok van, itt is mindenki mást mond, mindenhol mást ír. Meg lehet bolondulni a sok ellentmondó véleménytől. én is amondó vagyok, hogy ha valamit később kap, attól még nem lehet akkora baja, mint, ha túl korán kapná. Gondolok itt husira, tojásra, cukorra, sóra, mézre, lisztes dolgokra.
De ettől függetlenül én már adtam Krisztának zöldségpüréket is. Igaz jól felhígítva, de ő nagyon szerette. És Eszter, emlékszem, egyszer írtad, hogy a spanyolok póréhagymafőzeléket is ajánlottak elég pivi korban, és a múltkor én is főztem egy gyöngyhagymanagyságú hagymát a krumpli-répa mellé és azt is áttörtem. Kriszta nagyon szerette és nem is lett semmi baja tőle (görcs, kiütés, ilyesmi) Tegnap meg petrezselyemgyökeret főztem a krumplijával együtt és úgy adtam neki. Az is nagyon ízlett. Van, aki azt mondja, hogy még nem jó. De ha megette, akkor szerintem semmi baj, és az sem rosszabb, mint a sárgarépa. legalább megszokja az ízeket. Én amondó vagyok, hogy mindenképpen, a hozzátáplást gyümivel ÉS zöldséggel kell bevezetni, mert ha nem, a zöldségeknek nem szereti az ízét, hisz azok nem olyan finomak, mint a gyümölcsök. Kriszta eddig mindent megevett.
A tejtermékekről azt olvastam, hogy pl. 6 hónaptól lehet keverni az ételekbe tehéntejet (pár kanálka) és ugyancsak 6-7 hónaptól lehet babajoghurtot adni. A túrót is kb. ilyen kortól ajánlják.
Na, megyek főzzek ebédet. legyedetk jók! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tettem fel néhány képet. Ha van időtök nézzétek meg!

Sancsi: Sok boldogságot Enéhnek és Neked! Nagyon aranyos lányka!

Kép
Kép
etterke

Eszter! Hol vannak a képek? Én nem tudom Réka lapjának a címét!

ENÉHnek mi is boldog hószülinapot kívánunk! :D :D :D

Betty, a múltkor kérdezted: Nekem jót tett a hajvágás, legalább a súlya nem húzza. Könnyebben kezelhető, és tényleg nem hullik annyira.

Végre van igazi sütőtök, megérett! Ma azt kapott Tomi, nagyon szereti!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Enehnek mi is nagyon sok boldog hófordulót kivánunk!!!!!!! :)

Eszter:Megnéztem a képeket.Hát a Réka olyan gyönyörü,hogy nem gyöztem csodálni!!!!!Barna neki a szeme????????Nagyon sötét,jól áll a hajához.Na és azok a csattok!!!!! :lol: Nagyon tüneményes!!!!!!A Lénának sehova se áll az a pár szál haja.Olyan vékony lett,hátul meg teljesen kidörzsölte.Ilyen csomók vannak benne,mint a kutyaször :lol: Egy adagot le is vágtam,aztán az anyós azt mondta,hogy nem szabad egy éves korig vágni,mert elvágom a szerencséjét,vagy mi :roll:
Viszont hogy néz ki ilyen csomókkal benne?Most is van vagy 5.Este levágom.

Lányok,emiatt az elmebeteg miatt,nem is tudom,hogy mit mondjak.Lehet,hogy én nem értem a nyelvét?????? :shock: :shock:
Én valahogy semmi vicceset nem találtam benne,hanem olyan hátborzongató.Minek csinál valaki ilyet egy babafórumba.Ha valaki a gazdagokat,vagy miket baszogatni akarja,akkor tegye máshol.Edit én kiváncsi lennék,hogy te hol ismertél magadra?????
Én többet bele nem olvasok,nem adom meg neki azt az örömet,hogy bosszankodjak rajta.Holnapra el is felejtemCsak meg kell emészteni :twisted:

A Léna egész nap nyügös.Alszik fél órát és már fáradtan kel fel.Azt se tudom,hogy mit kezdjek vele.A lakás majd elszalad,de semmire se jutok.Ilyenkor meg ha szundizik azt se tudom mihez kezdjek annyi csinálni való van.Egy kávéra még csak most jutott idöm :cry:
Na nem panaszkodok,mert amugy jó gyerek meg a párom is lehet korábban haza jön ma.Ugyhogy minden szupi :lol: :lol:
Rita,megyek én is fodrászhoz akkor,mert megörit a hajhullás!!! :twisted:

Puszi mindenkinek

betty30

Sziasztok!

Rita: A sütőtök biztos nagyon ízlik Tominak, én is imádom, remélem Réka is szereti majd. Valahol azért mi alakítjuk a gyerek ízlését nem? Persze a friss kerti zöldség mindig jobb mint a bébiétel abban az esetben ha magad termeled és tuti nem vegyszeres, de feltételezem ez nálatok így van. Én egyelőre bébiételt adok Rékának, mert még picit eszik, ma is az almapüréből kb ötödét ette meg és ilyen picit nehéz csinálni, ha majd nagyobb adagokat eszik akkor majd én is szívesen készítek neki valamit, na meg akkor már a pénztárcámon is jobban megérzem ha naponta több ilyet bevág a lelkem.
A kéepeket a www.babaszoba.hu oldalon az albumtárban találod Rékus címszó alatt vagy az alábbi linken:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=19819

Betty: Köszi a bókot! Igen úgy tűnik barna lesz a szeme, igazi kis spanyol lány! a haja hátul mostanában neki is csomósodik, azt hittem a fürdetőkrém miatt, így most már babasamponnal mosom a hajat és nem mindennap. Ha csomós akkor vízesen kifésülöm. Van babafésű, a lényeg, hogy jó sűrű legyen. Először én is le akartam vágni, de naponta nem vághatom, mert nem marad haja.
réka is nyügi volt ma, biztos az idő, itt nagyon meleg van.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!!!
Rita!!!! Nekem is mondanak mindenfélét az orvos és a védőnő is. Pont ma voltam, azt mondta adhatok neki főtt tojás sárgáját..... hát majd megpróbálom. :lol:
Etterke megnéztem a képeket, nagyon aranyos Réka!! Mekkora haja van!!!! :shock: :shock: :shock: Érdekes olvasom itt a kocosodási gondjaitokat, hát Gerynél még mindig örülök, ha van valami kis haja!!! Én csak épp hogy a fürdővíz habjával átdörgölöm és kész is.......... de azért szorgosan fésülöm!!!! :lol: :lol: :lol:
Egyszer csak megnő neki...................., mondjuk a hosszú haj legyen a kislányok dolga!! :mrgreen: :mrgreen:
Ja apropó sütőtök!
Gery imádja! Mondjuk eddig csak az üvegessel volt szerencséje találkozni, de erre ma azt mondta a védőnő, hogy heti 1-2-nél többet ne nagyon adjak, mert besárgulnak. :shock: :shock: :?: :?: :?:
Klassz!!! :? Alig tudodk valamit Gerybe eröltetni, olyan válogatós! Na persze hogy amit szeret, az valahol nem stimmel....., pedig tuti, hogy eddig is sokszor kapott, bőven töbször mint amit a védőnő mondott, de sárga eddig nem volt! Meg még a répára is ezt mondta........ :?
A tejjel Én viszont 1 évig várok!
Remélem nem bántottam meg senkit a fentebb írtakkal!!!!! Nem rátok vonatkoztak a mondatok!!!! :lol:
Na megyek, füri stb!
Emőke várom a képedet!!!!!!! :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Reggel és este fürdés után fésülöm a Léna haját és nem is attól vannak a gömök,hogy nincs fésülve,hanem a feje hátsó része kopasz már merg ha a hátán fekszik,mint mindig,ledörzsöli.És ezek a ledörzsölt hajak vannak belegubancolódva abba,ami még épp.Bonyolult.De tényleg nem fésülhetem minden félórába.Mindegy levágom,ami kopasz,majd megnöl,ha ülni fog :lol:

betty30

Betty:szerintem se hagyd abba a napló írását,mert nekem is nagyon tetszik!Hol lehet megtalálni azt az elmebeteget akiről írtok???
fel a fejjel és csak folytasd a naplótokat,mer pár év múlva majd biztos nagyon jó lesz visszaolvasgatni...nagyon szép emlék

Sudi máris küldöm,előre is köszike

Etterke sziaaa.Na milyen volt a kis kiruccanás???biztos nagyon jól éreztétek magatokat az otthoni levegőn...nagyo szépek a képek,a csatok abban a szép hajkoronában nagyon jól mutatnak.

sedith itt ahol én lakom,szerencsére nincsen ez az utálat,inkább csak a főváros környékén,Pozsonynál.Itt ez teljesen magyarlakta terület és szerencsére nagyon nagy bennünk az összetartás....

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Jaj, képzeljétek, ma reggel elment a párom, és mikor ő felkelt én visszafeküdtem még aludni (addig megetettem Krisztát, szendvicset készítettem Istvánnak) és 9!!!-ig aludtam. Igaz, hogy Kriszta megébredt, de játszadozott magában és hagyott aludni.

Ma megyek a dokihoz vizsgálatra és még egy csomó dolgot meg kell beszélnem vele, ha hazajöttem, majd beszámolok. És a párom pont ma ment kiszállásra. Krisztára a szomszéd nő fog addig vigyázni, akinek a fiacskáját én ügyeltem múlthéten. Sajnos, most nincs más lehetőségem, de nagyon remélem, hogy 1-2 óra alatt már itthon is leszek.

Nos, még valami. Andrea elküldte nekem mailben a szüléstörténetét és vártam a beleegyezését, hogy írjam meg a fórumra. Megvan a beleegyezés. :) Különben jól vannak, Petike szépen fejlődik, szép és egészséges. Andrea mindenkit üdvözöl, és megkér benneteket, hogy ne haragudjatok, hgy nem küldte el mindenkinek, mert most a családi mailcíméről írt és abban nincs meg mindenkinek a címe. Így átmásolom én most ide. Fogadjátok szeretettel:

ANDREA SZÜLÉSTÖRTÉNETE

Julius 25-en reggel volt AZ utolso ultrahang vizsgalat ahol azt allapitottak meg a babarol hogy a felso ajka nincs teljesen osszeforva AZ orr alatt, a magzatviz is keves es van egy hatalmas cisztam 14x16 cm. Nagyon elkeseredtem, AZ orvosommal is beszeltem aki rogton egy ujabb ultrahang vizsgalatott kert a korhazban ahol O is ott akart lenni es AZ ottani gep modernebb. Sirva hivtam Vikit es mondtam hogy mit allapitottak meg a Petikenel. Csak O erte aggodtam, AZ nem is erdekelt hogy nekem cisztam van mert ugye belegondolni is szornyu hogy ahogy megszuletik muteten kell atesen. O otthagyott mindent es rohant haza hogy ott tudjon lenni a kovetkezo vizsgalatnal. Delben bementunk a korhazba ahol NST-re tettek hogy a babat vizsgaljak a keves magzatviz miatt, de csak azt lattak hogy allandoan lassu es elalszik. Kovetkezett AZ ultrahang vizsgalat ahol megallapitottak hogy semi Baja a Peti felso ajkanak, egeszseges kisbaba. A cisztat is megvizsgaltak es kiderult hogy tenyleg elege hatalmas de azt mondtak NE izguljak mivel sokszor szules utan ez visszahuzzodik vagy Le lehet szivni. Igy megnyugodva hazzajottunk. Aznap ejjel kb 1 oratol 5 percenkent kezdodtek a fajasok. Hajnali 5-kor felhivtuk AZ orvost es mondta hogy menjunk be a korhazba. Bementunk a korhazba, megtortent a felvetel, rakotottek AZ NST-re es vartunk. A fajasok eleg hosszuak voltak tobb mint 1 percesek es kozben hideg vizet kellett inom hogy a baba maradjon ebren, NE aludjon el de hat a Peti ugy dontott hogy elmegy aludni es a fajasok is enyhultek. 8 orakor a doki azt mondta hogy ebbol talan csak este lesz szules mert csak 1 cm-re vagyok nyitva es menjunk haza majd ha erosodnek a fajasok jojjunk vissza. Mikor a kocsiba beultem a fajasok mar joval kevesebbszer jottek es olyan almossag fogott el ogy nyomban el is aludtam. Hazaertunk de hiaba vartuk hogy a fajasok ujbol elojojjenek, Peti ugy dontott hogy nem aznap lesz a szuletesnapja. Teltek a napok es vasarnap Julius 30-an hajnali 3 orakor arra ebredtem hogy ujbol jonnek a fajasok. Elegge bizonytalanok voltunk hogy mikor is hivjuk a dokit mert nem akartunk ugy jarni mind par nappal korabban, de amikor meg 6 orakor mindig jottek igaz nem annyira rendszeresen (hol 3 perc hol 5 perc kulonbseggel) akkor felhivtuk a dokit es megint irany a korhaz. Feltettek AZ NST-re, jot a hideg viz ivas de a baba jelzeseinel meg mindig volt valami amit a dokim nem tudott igazabol megfejteni es ugy tunt hogy megint Petike keszulodik aludni. Ekkor felajanlottak ket lehetoseget, AZ egyik hazamegyunk es otthon setalunk 2 oran keresztul vagy a korhazban setalunk. Mivel aznap nagyon meleg volt kb 37 C igy annak a lehetoseget kizartam hogy otthon setaljak hiszen a lakas nem akkora. Igy Vikivel megkezdtuk roni a koroket a korhaz emeleten. Ket ora mulva visszamentunk de a fajasok ujbol enyhultek. Mar megint attol tartottam hogy hazakuldenek, de ez nem jott be ugyanis ha egy bizonyos idon tul vagyunk a korhazba akkor mar beirnak szulesre es nem lehet hazamenni. Ekkor meg csak 2 cm-re voltam nyitva. Infuzion keresztul megkezdtek a szules beinditasat. Ekkor 10 ora volt. A fajasok erosodte es csak erosodtek es 3 orakor mar azt hittem hogy nem birom tovabb amikor epiduralis fajdalomcsilapitast kertem. Ekkor meg csak 3 cm-re voltam nyitva!!! Nagyon gyorsan beadtak, de bevallom hogy feltem egy kicsit hiszen a hatgerincbe adjak, ezutan gyorsan a katetert is felhelyeztek, de azt mar egyaltalan nem ereztem. Hamarosan semi fajdalmam nem volt es 5 orakor amikor a doki megvizsgalt mar teljes 10 cm-re nyitva voltam. Ekkor lejebb vettek a fajdalomcsilapitott es vartunk hogy erezzem a tolasokat. A bal labam teljesen el volt zsibbadva, igy nem ereztem. 6 orakor kezdtuk a tolast. Viki fogta AZ egyik labam, a nover a masikat , a dokim meg segitette a medencecsontom tagulasat. A dokim ott kozolte velem hogy eleg szuk vagyok ott es egesz terhessegem alatt azert tartott olyan szigoru felugyelet es dieta alatt hogy a baba NE legyen nagyon nagy. Ezt nem mondta meg hamarabb mivel nem akarta hogy terhessegem alatt vegig feljek. Innen 2 oran keresztul csak nyomtam es nyomtam, de a baba alig haladt elore. Mar minden poziciot kiporbaltam es csak AZ volt elottem hogy ki kell nyomnom mert nem akarok csaszarral szulni. Az egyik nover azzal biztatott hogy O minden nap amikor bejon azert imadkozik hogy a kismamak alatt kakit lasson (ITT nem adnak beontest) es engem is arra kert hogy nyomjak egyet (bocs hogy ezt is leirom). Mar nagyon vartam hogy meglassam a kis Petit es Vikitol allandoan kerdeztem hogy mit lat, de O csak azt mondta hogy latja a baba fejebubjat. A dokim megtiltotta neki hogy barmit is mondjon amit lat es NE beszeljen magyarul ugyanis elege vereztem mert belul repedtem. Mar kozel voltam hogy csaszar lesz a vege de a szerencsem AZ volt hogy egy masik kismama mar bent volt a mutobe, igy AZ volt a dontes ha nem lesz kint a baba mire a masik kismama kijon akkor irany a muto. 8 orakor vagy 2-3 nover bejott es segitettek, AZ egyik nyomta a hasamat is igy mar haladtunk. Egy gyors gatmetszes amit en nem ereztem es megjelent Petike feje es persze a ket kis keze AZ alla alatt amiert nehez volt AZ elorehaladasa. Meg egy nyomas es maris kint volt este 8 ora 7 perckor. A koldokzsinor roved volt igy rogton el kellett vagni es megkezdtek a szajat tisztitani mivel sok ver volt benne mert a tiz kis kormevel vegigrepesztett belul ahogy haladt kifele. Kb 9 orara vegzett a doki a varassal (belul es kivul a gatmetszesnel) de engem mar semi nem erdekelt mert lattam az egeszseges kisfiam igaz hogy csorgo konnyeimen keresztul, es az is jo volt latni ahogy Viki tartja Petit a karjaiban. Miutan ezen tulvoltunk bejohettek a nagyszulok is es gyonyorkodhettek az unokaban. Aztan 11 ora tajban mindenki elment engem meg otthagytak meg a szuloszobaban. Mar elaludtam amikor felkoltottek hogy itt a kisfiam es akarom e szoptatni, de annyira faradt voltam hogy erom nem volt, igy elvittek. Aztan jottek ertem hogy visznek at a szobamba. Mar a bal labamon ereztem a zsibogast igy nem is gondoltam arra ami ezutan megtortent. A nover ki akart vinni a wc-re es arra kert hogy alljak fel. En mind akinek semi baja leszaltam az agyrol es akkorat estem mint a nagykabat!!! Az tortent ugyanis hogy a bal labam meg mindig nem ereztem es erre nem szamitottam, a job meg nem birt el((: A felepulesem eleg gyorsan megtortent, igaz az elso 3 nap alig birtam ulni es a bokaim olyanok voltak hogy nemcsak az elefant de a vizilo is megirigyelte volna ha meglatja. 2 napig voltam a korhazba es utanna hazakerultunk (ez egy keddi nap volt). Itthon sajnos csak egy napig tudtam elvezni a pihenest mert csutortok hajnalban arra ebredtem hogy a job oldalamon a petefeszek kornyeken faj. Ekkor meg elviselheto fajdalmak voltak, de ahogy teltek az orak egyre erosodtek. Beszeltem a dokimmal aki rogton idopontott kert egy ultrahangra hogy a cisztamat megnezhessek. Du-n 5-re mentunk de ekkor mar uvolteni tudtam a fajdalomtol, hiszen olyan fajdalmaim voltak mint vajudas alatt. Persze a korhazba vezeto ut le volt zarva igy meg kerulnunk is kellett, es a korhazban is mindenfele papirt dugdostak az orom ala hogy toltsem ki amikor mindtam Vikinek hogy en mar nem birom, igy o szolt es ekkor egy agyat toltak nekem hogy le tudja fekudni. Az ultrahan kimutatta hogy a cisztam mar a bordaimat nyomja, igy hivtak a dokimat aki azonnal a surgossegire kuldott es o is jott mert kozolte hog mutet lesz)): A surgossegin begyogyszereztek, igy a fajdalmat mar nem ereztem de ennek a dokim nem orult hiszen igy nem tud operalni. Ekkor mindenfele vizsgalatot csinaltak, tobbek kozott rakszurest is ami szerencsere negative lett. Masnap reggel 10 orakor pedig toltak a mutobe. Egy gyors kabitot adtak amitol azonnal kifekudtem es mar csak arra emlekszem amikor a dokim ebreszget es duplan lattam szegenyket. Kozolte hogy minden rendben ment, 2 oras mutetem volt es a cisztamban 2 liter folyadek volt. Sajnos egy rosz hiruk is volt, a cisztam megtekerte a job oldali petevezeteket igy azt mar nem tudtak megmenteni es ki kellett venni, de megnyugtatott hogyha meg gyereket akarok akkor semi problemam nem lesz. A hasamon a koldokom alatt fuggolegesen egy 10 cm-es vagas van amit a dokim vart nem kapcsolt hogy minel szebb legyen a gyogyulassa es a vagast is a sotet vonal menten csinalta. Meg 4 napig korhazban voltam, anyu egesz vegig bent volt mert volt egy vendeg agy is a szobamban. Kisfiamat miondennap hoztak es vittek. Sajnos ez ido alatt a tejem elapadt, mert 2 napig csak infusion voltam es a tejcsi is akkor indult be amikor a korhazba kerultem.

Most mar 3 hete hogy tulvagyok a muteten, eleg szepen felepultem igaz meg vigyaznom kell. A 168 fontrol 136 fontra fogytam, ez tobb mint 16 kg. Most probalom feldolgozni a tortenteket es felfogni hogy igazabol mi is tortent velem. A sok aggodalom utan most gyonyorkodhetek a kisfiamba. Aki meg nem tudna annak leirom, hogy terhessegem 16-ik heteben csinaltak egy vervetelt, neve AFP vizsgalat, es azon a Down szindrom pozitiv lett. Errol a vizsgalatrol azt kell tudni hogy minden 5-ik teves eredmeny. Lehetosegunk volt magzatviz vizsgalatra, de a genetikai ultrahang semi problemat nem mutatott ki igy nem kockaztattuk hogy esetleg elveszitsunk egy egeszseges kisbabat hiszen 100%-os eredmenyt semmi sem ad. ES MINDEZEK UTAN EGY EGESZSEGES ES NYUGODT KISBABANK VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rita: Elfelejtettem megírni: a babaszoba.hu-n a babanaplóknál találsz egy olyan nevűt, hogy Karinthy Fricike naplója. Ha van időd olvass bele, esetleg el. Nem mondok semmit, csak, hogy nekem tetszik. Majd megírod te is, hogy mi a véleményed róla.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!!

Emőke!!
Csináltam neked 2 vonalzót is, remélem tetszenek! Amelyik nem kel, azt a profilodnál az aláírásnál töröld ki az url-jét. Ezt jól megasszontam............ :mrgreen: :mrgreen:
Viszont bal oldalra a kis kép nem ment, mert ha nnyira lekicsinyítem, mint amit enged ez az oldal felrekni, akkor nagyon szétesik a kép és nem látszik semmi. Úgyhogy eme kis motoros baba képet tettem felé a netről neked. Ha nem tetszik töröld ki. Amúgy én is emiatt rakok ilyen mindenféle képet oda a nevem alá, mert szétesnek a saját képek ha úgy lekicsinyítem....vagy béna vagyok! :lol: :lol: :lol:
Azért remélem tetszik!!
Puszi

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!!

Huh annyit irtatok,alig győztem mindenkit visszaolvasni,sőt Andrea szüléstörténetét még nem olvastam el amit Edit irt be.
tegnap takaritottam meg főztem a barátnőm lánya itt volt és Ő vigyázott a Mirára nekem csak szoptatnom kelett.
Szép rend van most,de ki tudja meddig,anyukám is volt ma már itt,de a rossz idő maitt sietett haza,pedig azthittem majd tudunk ma csavarogni hármasba.Mirának akarok venni a farmerjához egy csini kiscipőt,mert amik vannak neki azok még nagyok a lábára nagyon.Még mindég nagyon picike a lába a kisasszonynak.

Emőke!
Én még szoptatok és 1x kel fel mira éjjel enni,de épphogycsak lenyeli a kajaadagját a szemét már csukja is be,ugy esik ki a szájából a cici,ezt most 3 napja igy csinálja,eddig meg üvöltött a ciciért a szájában keletthogy legyen ugy aludt el,mondjuk most is,csak sokkal gyorsabban csinálja mint eddig :lol:
Neked van még tejcsid?
Nagyon szép a kisfiad :!: Szép kis kerek feje van. :)

Sudi!
Az én Mirámnak sem kell még a haját fésülgetnem,mert kb annyi a haja mint a te Gerydnek.
DE remélem egyszer csak megnől nei.
Ma igazgattam a kezemmel elől a haját anyu meg is jegyszte mit igazgatom nincs is haja. :!: :lol:

Betty!
Én igaz nem olvastam sem a te naplódat még eddig sem a pasiét amit irt,de szerintem se hagyd abba az irást magadnak irod nem másnak.Azonban majd elolvasom vagy legalábbis beleolvasok annak a psinak az irományába nagyon kiváncsivá tettetek :!: :!: :!:

Etterke!
Nagyon szépek Réka képei,én speciel hajcsatos képet nem láttam,de azt láttam,hogy Rékus szeret cumizni,mindig a szájában van ,az nagyon tetszik ahol alszik és a cumi ahogy kiesett a szájából ott va a kis feje mellett,a szemei valóban gyönyörüek ,de már mikor megszületett akkor is azok voltak. :P
Le a kalappal előtted,hogy egyedül utaztál Rékussal,nem lehetett könnyű.
Jó,hogy ilyen sokáig a szüleiddel tudtál lenni,gondolom Rékus is nagyon jól érezte magát a nagyiéknál.

Igy hirtelen ennyi jutott eszembe amire válaszolni akartam.
Ha valami eszembe jut majd irok még.

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Andrea!
Végigolvasván a szüléstörténededet még könnyek is szöktek a szemembe,nagyon megszenvedtél Petikédét a chistáddal,az a lényeg,hogy szép és egészséges kisbabád született és te is jól vagy.
Nőljetek nagyra és további jó egészséget mindkettőtöknek!!!
Puszika

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sudi TE EGY ISTENNŐ VAGY!!!!!!!!!!KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!

Kati igen még van,de egyre kevesebb és nem tudom miért,de kezdi elválasztani magát a cicitől.az elején kb 2-3percig fúl bele annyira szívja,utánna meg szív 1-2t és kiköpi.pedig még olyankor bőven van benne.próbáltam kifejni,de úgysem kell neki,10percig hallgat utánna meg tátog.és ha adom neki akkor meg öklendezik.kanállal is próbáltam,de vagy10-20 kanálnyit lenyel,de utánna semmi!!!ezt csinálja már két napja.remélem előb utóbb visszaáll arendes szopira.
nem tudom mit rontottam el megint...

Sedith köszi a továbbítást...

Andrea fel a fejjel és csak a kisfiad legyen a szemed előtt.Le a kalappal előtted...

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Emőke: Nagyon édes Morzsika a vonalzós képeken! Hol tudok több képet megnézni Rólatok? Nagyon sokat nőtt már! Remélem most csak valami megzavarta Krisztiánt és hamarosan újra szopizik rendesen. nem hiszem hogy valamit elrontottál, nagyon ügyes vagy, ne hibáztatsd magad mindig!
Jól éreztük otthon magunkat, de örülök, hogy végre együtt lehet kis családunk és minden a megszokott módon történik.
Köszi a bókot!

Andrea: Sajnos nem volt könnyű szülésed, nehéz időszakot éltél át, de nagyon örülök, hogy boldog vagy és egészségesek vagytok! Sok puszi nektek!

Kati: Örülök, hogy tetszik Rékus, hamarosan biztos Mira haja is megnő. Szeret Réka cumizni, de csak ha nyügős vagy elalváshoz. Egyelőre nem aggódom, hogy probléma lenne ebből, minden baba más. Mira képeit én is megkaptam legutóbb, nagyon szép kislány, sokat változott, látom apa is imádja.

Kép
Kép
etterke

Sudi!

Nem vagy béna! Tök jól megcsináltad Emőkének és magadnak is a vonalzót. Én abszolut nem tudtam mit kell tenni, de ti segítettetek nekem. A név melletti kép először nekem sem akart sikerülni, mert túl nagyok a képeink. De van néhány amit webkamerával csináltunk, azok kisebb felbontásúak és azt könnyebb volt tovább kicsinyíteni. Ha van webkamerátok akkor próbáld meg. Csak egy ötlet!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Már megint én vagyok! Mindig eszembe jut valami, miközben teszek-veszek a lakásban. Szóval hogyan csináljátok a limonádét? 125 ml-es a cumisüvegem, mennyi citrom és cukor kb?

Kati: Nagyon édes a katicabogár a vonalzón!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!!!

Mindíg megakarom kérdezni,de mindíg kimegy a fejemből...ti használtok rózsamézet???

itt meglehet nézni minket:
krisztian.blogdreams.com

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Na, megvolt a dokinál a vizsgálat. hál'istennek minden a legnagyobb rendben van, méhem normális, petefészkek úgyszintén, épp ovuláció kellős közepén vagyok. De képzeljétek, hüvelyi uh-t csináltak. Ha nem tudtam volna, hogy abban a rendelőben van ilyen, akkor azt hiszem, nagyon meglepődtem volna, amikor meglátom. De nem is volt annyira furcsa.
Született egy kissé kellemetlen diagnózis is, tudniillik, valami gomát szetdtem össze, a doki szerint az óvszerhasználat miatt, ami először egy irritációt okozott, ami begombásodott. Éreztem is vagy 2hete, hogy eléggé viszketek, de nem tulajdonítottam fontosságot neki. Ő mindenesetre azt javasolta, hogy kezdjek el gyógyszert szedni, mert kényelmesebb és (ezek szerint) biztonságosabb is. A neve Jeanine a gyogyónak, és azt mondta, hogy amikor a következő babát akarjuk, akkor abbahagyom, és már a következő hónaptól maradhatok terhesen. Úgy látszik, fejlődnek a dolgok, de két hónapot legalább én úgyis várok. Most mindenképpen elkezdem szedni, mert - bár elég drága - nem hiányzik, hogy havonta kiadjam az ötszörösét gomba-kezelésre!
Aranyos volt a doki, felismert, ő kezelt, amikor a kórházban voltunk másodszor, és azt mondta, hogy találkozunk, amikor a második babánkat várjuk! :) (Ez nem az, akinél a terhességem alatt voltam.)

Emőke: Kérdezted a rózsamézet. Én eddig elhasználtam egy kis üveggel, de csak időnként (kb.1 héten 1-szer) mártottam bele a Kriszta cumiját, hogy megelőzzük a szájpenészt. Eddig szerencsére nem is volt gond. De már jó ideje nem is használtam.

D.Kati, Etterke: Az én lányomnak sincs még igazán haja, és mivel szőke is, alig látszik - főleg a képeken - hogy van. De Kati, ne aggódj, megnő a mieinknek is és olyan tutti cofikat készíthetünk majd! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Emőke: Megnéztem Morzsi oldalát. Nagyon tetszik! Iszonyú sokat változott Morzsika, rá sem ismerek! Nagyon szép baba és szerencsés vagy, hogy ilyen jó baba is! Minden jót nektek!
Mi egyébként nem használunk rózsamézet, de hasonló összetételű gyógyszertári készítmény van itthon, de még nem használtam, ezt akkor kell, ha kijön a szájpenész és nem megelőzésképpen. Szerencsére eddig nem volt gond és remélem nem is lesz.

Edit: Jó hír, hogy minden rendben van nálad, nekem is kell majd menni kontrollra szeptemberben valamikor. Nekem sincs panaszom. A dokinő már korábban kérdezte, hogy szeretnék-e gyógyszer, bár korábban szedtem, de szülés után uyge óvszer használata volt ajánlatos és most maradunk ennél, mert már gondolkodunk a kistesón. Ti hogy vagytok ezzel? Többiek mikor szeretnétek még egy babát? Jó lenne azt is együtt átélni :P

Kép
Kép
etterke

Etterke: Mi is úgy gondoltuk, hogy maradunk az óvszernél, mert kb. jövő áprilisban ismét nekifognánk próbálkozni, hogy mire Kriszta betölti a 2 évet meglegyen a második baba is. Ez nálunk mindenféleképpen előnyös lenne, de most vagy 2 hete volt itt egy hozzászóláslavina a kistesó kérdésről. Szerintem nem fog mindenki még egyszer belemenni. A lényeg az, hogy ki-ki másként gondolja az ideális korkülönbséget a testvérek között, és valóban, ki-ki magának kell, hogy eldöntse mi a jó. Krisztának a lányai között 10 év a különbség, szerinte ez így jó, és természetesen igaza van a saját szempontjából. CS. Katiék kb. 3 évet várnának. Másik Kati, én, Enikő , a másik topikból úgy szeretnénk, hogy kb. 2 év legyen a gyerekeink között. Ha jól tudom, Andreáék sem várnának túl sokat. Én épp írtam is, hogy milyen jó lenne, ha ismét egyszerre lennénk pocakosak. JA, és Sudiék is hamarosan azeretnének babát. De röviden gondolom, ki-ki leírja majd.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Beugrottam ide, hogy megosszam Veletek a nap poénját:

Postán sorban állunk, én Ákossal, babakocsival: Előttünk egy idősebb hölgy hosszú szoknyában. Ákos se szó se beszéd felrántotta a néni szoknyáját! Hál'Isten ő nem vette észre, de a mögöttünk álló fiatal csaj és én majd meghaltunk a röhögéstől! Persze Ákos csak azt látta, hogy jé, egy hosszú színes anyag!

BOLDOG HÓFORDULÓT ENÉHNEK!!!

VRitike: Ha a husis ízlik Tominak miért nem adtok neki mindennap olyat? Bocs, nem akarok beleszólni, de hát a babakajákban amúgy sincs sok hús... Ákos is csak a husis kajákat eszi, de neki már főzni kell.
Úgy hallottam én is, hogy tejjel 1 éves korig várni kell, bár egyik ismerősöm fél évesen is adott a gyerekének feles tejet én nem ítélem el. Manapság túlzásba viszik az orvosok/védőnők az óvatoskodást. Jövő héten Ákos csak apjával lesz, és elképzelhető, hogy kap tehéntejet, mivel nem tudok már annyit fejni. Na de ő nem olyan soká egy éves lesz....

Kép
mölli

Sedith örülök,hogy mindent rendben talált a doki nálad.
Mi mire három éves lesz kismorzsi addigra szeretnénk a kishugit,de ha öcsike lesz az sem baj,csak egészséges legyen.
Jövöre szeretnék jelentkezni főiskolára,oviba óvónőnek,remélem sikerűl és az anyagi helyzetünk is olyan lesz,hogy megengedhessük magunknak.

Etterke köszi Morzsika nevében is a bókot...ezek a fórumos babák a leggyönyörűbbek a világon...persze mindenkinek a sajátja......ugye?

Mölli hát ez jó....szívesen ott lettem volna...hogy vagytok?az alvás már javult?

többiek????merre?

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Mölli: Jó látni téged is újra! Jó kis poén lehetett! Nagyon tetszett!

Képzeljétek ma délután a férjem etette Rékát és bevágott egy fél üveg almaszószt! Nagyon ügyi! Tegnsp még csak ismerkedett, de mára rájött, hogy ez tök fincsi!
És ezzel még nem ért végett a nap, később ugyanis önállóan hasrafordult és nem csak úgy véletlenül, hanem egy játékért. Már hetek óta próbálgatja, de most végre sikerült. Én lemaradtam a nagy bemutatóról, ezt megint csak apa látta. Sejtettem, hogy megvárja míg hazajövünk és akkor mutatja be az új produkciót. Ha hasra tettem akkor már párszor véletlenül visszafordult, de még egyedül nem megy, de nem akarjak mindent egy nap, igaz? :lol:

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Emőke, örülök, hogy tetszett a vonalzó! :-)
Rita Drága vagy, hogy az utolsó erődből is írtál még tegnap este nekem!!! Pussz-Pussz!!! :lol: :lol:
Edit, miért voltál ilyen nőgyogyi vizsgálaton? Valami baj van, vagy csak egyszerű rutin ellenörzés?
Én is most kezdtem nemrég a gyógyszert, iszonyat drága itt is! 5000.- 3havi adag!!! :shock: :shock: És ráadásul képzeljétek amióta szedem folyamatosan vérzek! Ugye a mensi első napján kezdtem el szedni és megvolt az erős mensim, és utána minden nap kénytelen vagyok ilyen kis vékony betétet berakni, mert vérezgetek. Ez már 17 napja. Most 1-2 napja megint erősödik is, már rendes betét kell, mint a mensinél............. :? :? :cry: Kezdem azt hinni, végig fog tartani ez a vérezgetés.... Azt olvastam a leírásban meg a dokim is mondta hogy lehet eleinte köztes vérzés a gyogyó miatt, na de hoyg folyamatosan?!? :shock: :? :?:
Végigolvastam Andrea szülését is. Nagyon megható kis történet, nem irigylem a történtekért Andit, de a lényeg hogy túl van mindnen és most már teljes gőzzel tud babázni!!!!! Jó egészséget mindkettőjüknek!!! :lol: :lol:
Ja Rita még azt akartam, hogy én sem adok minden nap husit, mondjuk Gery egyre válogatósabb sajna és már a husis kajákból sem eszik meg mindent. Úgy kell mindig az ebédet beleeröltetni.... :cry: Ezt tuti az apjától örökölte, Ő is világ életében rosszevő és válogatós volt.
A méz mire jó??? Én úy tudom 1 éves korig nem szabad adni.
A limonádét is kérdezte valaki én úgy csináltam, hogy 100ml vízhez 1 teáskanál cukrot és pár csepp citromlét tettem. :lol: Etterke nem Te kérdezted? ha igen akkor Te már adhatsz Rékusnak ilyen teákat is. Én mindig ilyen granulátumosat veszek Gerynek, nagyon egyszerű és szereti is! Tudod ilyen henger formájú dobozban van és Hipp-es vagy Milupas meg ki tudja milyen van még..... Próbáld ki :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

ezt még kipróbálom. Kép
Ja az a szoknyás történet nagyon édi!!! Vicces!!!! Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sancsi merre vagy??? Enéhnek partyt adtatok??? Kép Kép

Na elteszem magam holnapra. Gery már egyre kitolja a kelést!! :lol: :lol: Már olyan 1/2-9-9 körül szokott kelni!! És este 9-kor már szunya van!!! Olyan rendi nem?!? Viszont nappal nincs megállás!!! Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Igen, rutinellenőrzésen voltam, azt mondta a doki, hogy júliusban menjek vissza, de akkor nem tudtam. De minden rendben, nem maradt vissza semmi abból, hogy nem tisztult ki a méhem idejében, sőt, most van az ovulációm, épp mondta a doki, hogy nagyon egészséges női belső szerveim vannak. NA, ezt jól megaszontam. :P
Furcsa az, hogy annyit vérzel, nem kellene megkérdezned a dokit? Amikor gyógyszert szedsz, általában hosszabb ideig tart a vérzés de sokkal kisebb a mennyisége. Különben most vagy 3 éve velem is előfordult ez, egy csomó vizsgálatot csináltak és végül nem volt rá semmi magyarázat. Azt mondta az akkori doki, hogy ha nem ismétlődik meg, tekintsük úgy, mintha a hormonjaira rájött a bolondéria és kirúgtak a hámból. Na, szerencsére azóta sem bolondoztak többet. :) De akkor egy-két nap szünettel kerek hónapig voltam "beteg".
És amit Emőke kérdezett, az nem méz, hanem rózsaméz, ez egy gyógykészítmény, szájpenész ellen. Más néven boraxos glicerin. :)

Etterke: NAGY_NAGY GRATULA AZ ÁTFORDULÁSHOZ!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Természetesen a legnagyobb dicséret Rékát illeti! Ne bánkódj, hogy lemaradtál róla, lesz időd "kiélvezni" a fordulásnak minden csínját-bínját ezután is! :D

JAvítják az oldalt, ezért nem megy a vonalzóm. :( :( :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mölli: Üdv újra itt!!! Sok a meló? Jövő héten hátha több időd lesz ránk is! :) Nagyon jó a sztori a szoknyával! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Cs. Katiról nem tud senki semmit? Vajon miért nem jelentkezik.

Berta Eszter írt, hogy jelentkezik, ahogy tud, csak most otthon egyedül próbálkozik mindennel. Remélem, hogy sikerülni fog neki egy jó napirendet kialakítani. Eszter, drukkolok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Ha még benézel, jó csemegét találsz Fricikénél holmi "Homo Nagymamuszokról". Én akkorákat röhögtem, szerintem te is tudnál! :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Lássuk az új tudományt. De szerintem én elég balek vagyok ehhez... Sajna...
http://downloads.animations.com/21906822.gif

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NA, mondtam én...
Sudi, áruld már el, hogyan teszed ide be azokat a gifeket. Olyan jókat találtam én is... :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még egy utcsó próba, aztán megyek befőttezni. Mármint eltenni magam... :D

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó éjt mindenkinek! Elköszönök:

Kép Pá-pá

Látom jól szórakozok itt egymagamban! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Eszter! Nagyon ügyi Réka, hogy már ilyeneket csinál! :D

Mölli! Husist adok neki, a múltkor, mikor még nem kapott húst, akkor próbáltuk magába. úgy nem jött be.
Ami van itthon, a kertben vagy tudok venni frissen, azt megfőzöm. pl spenótot vettem, még eddig nem próbáltuk, kíváncsi leszek :D De husiban jobban bízok a bébiételesben, majd egy két hónap múlva már kap a levesből. Én próbálok minden nap tök változatosan adni Tominak, és szerintem nem kell minden nap husi, mi sem eszünk. Majd lehet, hogy megpróbálok egy kis sajtot is hamarosan.Meglátjuk! Próbálok törekedni a minél vegyszermentesebb, kevésbé mű dolgokra, de sajnos az ember nem lát bele abba, amit megvesz a piacon. Még leginkább az árus nénikékben bízom...

Andrea szüléstörténetén nekem is könnybe lábadt a szemem, mindig meghatódom, ha olvasom valakiét. De örülök, hogy minden rendben lett végül.

Mi is szeretnénk majd kistesót, és remélem is, hogy együtt lesz ez a társaság akkor is. Időpontot még nem tudok mondani...

Mindenkinek jó éjt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Álomszuszékok, ébresztő!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Előszöris Enéh-nek kivánok énis,boldog hófordulót!!!

Mölli:Hát nagyon-aranyos lehetett a fiad mikor a nő szoknyáját felkapta.

Etterke!!
Nagyon jó hogy teis beálsz a 2 évesek sorába,ha igy haladunk valóban újra együtt lesz a társaság a következő szüléskor is. :P :P
Gyógyszert én is irattam fel a dokimmal,de a párommal megbeszéltük itthon,hogy ne válltsam ki,mert igy lesz tiszta a szervezetem a következő babához.
Úgyhogy most mi is ügyeskedünk.Lassan ugyis megint babás leszek azt a kis időt kibirjuk.
Mi nagyon nagy katicabogár rajongók vagyunk a Mirával,vettem neki szennyestartót egy óriási nagy katicabogár Mirácskám 3x belefárne. :lol: :lol: :lol:
Én is nézegettem a teknősbékát,mert nekem is tetszik.

Sudi!
Szerintem is szólj a dokinak,hogy állandóan vérezgetsz,ez szerintem már nem normális 17 napig vérezni. :?
Én szülés után azt hittem sosem mulik el 5 hétig volt meg,3 hét után felhivtam a dokimat és megkérdeztem hogy ez normális-e?Biztos gondolta hogy türelmetlen vagyok nagyon.

Edit,Emőke!!
Nekünk sajna volt szájpenészünk,ugy hoztam ki a kórházból,és ami a leg jobb volt,hogy ugy adták ki,hogy mégcsak nem is szóltak róla.Szegénykém nagyon utálta mindig kenegettem neki,üvöltött tőle.Én nem tudtam,hogy a glicerin borax az más néven rózsaméz.
Mostmár ezt is tudom. :roll:
A dokim is azt mondta mikor másnap reggel kijött,hogy csak tej van a nyelvén,mert én még bent is kérdeztem nem-e szájpenésze van ott is mondták tejes.
Másnap reggelre meg tiszta fehér volt a kicsim egész nyelve,apust ugy ugrasztottam az ügyeletre,ott mondták,hogy ezt a dokinak észre kelett volna vennie előző nap,mert ez látszódott.Én láttam is,de ügye nem v-ok orvos.A dokim meg egy fasz volt. :oops:

Szegény B.Eszter,azthiszem pár napot még biztosan nem tud közén jönni,mire helyrerázódnak náluk is a dolgok.
Én már azt hittem Mira sosem enged a gép elé.

Puszi mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Jut eszembe tegnap elvittem Mirát a dokihoz,mert köhög néha,meg az orrából is folyik olyan vizszerü váladék.
A doki megvizsgálta és megállapitotta,hogy egészséges nem adott neki semmit,pedig tüsszenget is,valami baja biztosan van,csak nátha lehet,ma is ugy beöltöztettem hogy szegényem mozdulni is alig bir.Mindig nézem nehogy láza legyen.
Nálunk nagyon rossz az idő,azthiszem ha felkel bundazsákba viszem le sétálni.

pusza

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Jó reggelt Ébresztőóra!!

Én már fent vagyok,milyen volt az éjszakátok?
Én tiszta hulla vagyok,csak 1x aludná át az a kis csimbók az éjszakát,egyszerüen nem birom magam rendesen kialudni,hogy mindig fel kell hozzá kelnem,ha véletlenül fél órával később kel fel mint szokott akkor én már kelek és jövök át hozzá megnézni,hogy szuszog-e vagy mi van miért alszik még mindég.
Ugyhogy biztosan ha nem ébredne fel én akkor is kelnék,meg ideges is lennék,hogy neme valami baja van.
Nagyon jók ezek a kis figurák amiket te és Sudi beraktok az irásotok közé. :)
Ügyesek vagytok :!:
Én még képet sem tudok a felhasználó alá berakni,mert mire lekicsinitem semmi nem látszik belőle,sajna nekünk is csak nagyfelbontású képeink vannak,ahogyan azt Etterke is irta webcameránk meg nincs :cry:
Hát igy jártam,már az is valami,hogy a vonalzómat meg tudtam csinálni. :)

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Valóban most valahogy sok munka van, pedig augusztus van...

Emőke: Alvással most úgy vagyunk, hogy ha éjjel felsír Ákos nem veszem fel. Előbb-utóbb visszaalszik. Persze ez nem sokkal jobb, mert ha sír, ugyanúgy felébredek és nem alszom végig az éjszakát. De hátha hozzászokik, hogy nem kell felébredni. Persze ha hajnalban ébred az más, akkor lehet szomjas is, stb.

Ritike: Ez szerintem si így van, sajnos hiába vaszünk frisszöldséget, gyümölcsöt, ki tudja milyen "mű" dolog lehet benne, vagy mivel kezelték...

Rékának gratulálok, nagyon kis ügyes már! Hamarosan őt is nehéz lesz majd tisztába tenni úgy fog forogni hasra!

Sudi, Sancsi: Tök jó, hogy tettetek fel fotót! ÉN Sudit sötét hajúnak képzeltem teljesen!

Puszi

Kép
mölli

Na, látom jól beberregtettem az ébresztőórát! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kati: Mostanában mi is átköltöztünk a másik szobába aludni. Kriszta meg maradt a "régi" szobánkban, mert a kiságyat nem tudjuk egyelőre sehová áttenni. Első éjszaka nagyon féltem, mi lesz vele, nekünk nincs bébicsőszünk (vagy mi) és beállíottam a telefonomat, hogy az éjszaka közepén nézzem meg, jól van-e? És minden rendben volt.
Nagyon hideg lett itt is, tegnap úgy vittem Krisztát sétálni, hogy a bentire még egy rend ruhát adtam és sapkát is. Azért a bundazsákkal még várj, mert akárhogyis csak augusztus van, mi lesz januárban? 3 zsákba dugod bele? :D :D :D
Szóval, nem azt akarom mondani, hogy Mirácskát ne öltöztesd fel, de ésszerű határok között. bent a lakásban sem jó túlságosan felöltöztetni, főleg ne úgy, hogy ne tudjon mozogni. Azzal csak ártasz... Mert ha tisztába teszed, úgyis levetközteted és a nagy húkülönbség miatt valóban megfázhat. Még amikor Kriszta kicsi volt, mondta nekem egyszer Sudi, hogy ne öltöztessem túlságosan fel, mert a meleget nehezebben bírják a manók, és igaza volt. Pl. most olyan 20-21 fok van a lakásban és Krisztán van egy kisbody meg egy kezeslábas. A lábára pedig húztam még egy zoknit is. Most, hogy alszik, betakartam a nyári kisplédjével. Nem hinném, hogy fázna vagy túl melege lenne.

Múltkor Kriszta is köhécselt egyet-egyet és a dokinő azt mondta, hogy semmi gond. A torka kissé piros, de ez természetes az ilyen kisbabáknál. A tüsszentés pedig nemcsak a megfázástól jöhet, hanem pl. ha kinyitom az ablakot, amíg Kriszta megszokja a levegőt, tüsszent vagy kettőt. Ha kiviszem a napra akkor is. Én, ha nem vagyok biztos benne, hogy nem hülés-e, akkor ilyenkor szoktam adni neki egy kiskanálnyi Panadol szirupot. Ez nem árt, ha meg valami van, talán megelőzi.

De Mirácskát te ismered, te döntesz arról, hogy hogyan öltözteted, de tudok olyan esetet, hogy a kicsi még a 30 fokos melegben is vastag harisnyában és hosszúujjú blúzban (ezen mellény is) no meg vastag bársonysapkában volt. Aztán csodálkozott az anyja, hogy henike meghűlt, lázas, folyik az orra. Megbetegíteni én sem szeretném Krisztát, de azt szeretném, ha minél ellenállóbb lenne a szervezete.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!
Az én lányom oylan mint egy béka a kezei és a lábai állandóan le vannak fagyva,ezért öltöztetem jól fel,most van rajta egy rövidúju és egy hosszúújjú body egy plüss kezes lábasrugi,zoki és egy plüss kis elől gombolós felső olyan mint nekünk a melegitőfelső,kiskabátnak hivom,de az nem kiskabát.
Igy nem hidegek a kis kezei.
Nálunk 22 fok van a lakásban.Még én is fázom pedig melegitő és póló van rajtam lehet nekem is kell még egy pulóver,szerintem olyan fagyos mint az anyja. :)
Köszi az ötletet panadolt én is veszek neki és ha gondolom van valami adok neki egy kis kanállal.Te oylan ügyi vagy Edit,jó hogy itt vagyok köztetek és tudtok jó ötleteket adni :!: :!: :!:
Még mindég alszik ez a lány,nem is ismerek rá,tegnap és tegnapelőtt csak másfél órákat aludt most lehet visszatér a 3 órás pihire?.

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Etterke!!!
Gratulálok Réka baba hasrafordulásához!!!!
Jó erős kisbaba!

Ja és lányok még akartam kérdezni,hogy a tejem meddig folyik,amig szoptatok végig vagy csak egy bizonyos ideig,már kész vagyok nemgyőzöm a sok melltartóbetétet cserélgetni naponta 5x is ki kell cserélnem mert tiszta tej vagyok.Éjjel is van,hogy arra ébredek,hogy a ruhám tiszta tej és mehetet fürödni és átöltözni.
MIkor éjjel mira szopik majd meg fullad a sok tejtől,mindig mondom neki ne szivja mert anélkül is folyik a szájába,de még rásziv és teleszalad a szája,ugy sajnálom mert nem birja nyelni annyi tej kerül a szájába.
Van valakinek tapasztalata?

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!Nem tudom,hogy végig tudlak e benneteket olvasni,hisz annyit irtatok :shock:

Csak SZUDINAK szeretném irni,hogy nállam ugyan ez a probléma van a gyógyszerrel!!!!!!Ezekbe az uj gyogyikba annyira kevés a hormon,hogy én is vérzek,mig abba nem hagyom.Már nem tudom,hogy hányat próbáltam ki és vagy olyan erös és nem vérzek,csak éppen beledöglök a migrénbe,meg a szivritmuszavarba,a vénámról nem is beszélve.Vagy olyan gyenge,hogy vérzek.Most mikor a 6 hét lejárt is elkezdtem eggyet és 3 hét vérzés után abbahagytam.pedig azt bármikor el lehetett kezdeni szedni és én már másnap pecsételtem,aztán folyamatosan betét kelett.Nem volt olyan sok,de elég,hogy normális betétet tegyek be,mire rájöttem,hogy tampon is létezik :lol: Mert a kánikulába a betét nagyon nem jó dolog :cry:
Szóvan Szudi menj dokihoz,mert ez a gyogyi neked TUL GYENGE!!!!!!!!!!!Még az is meglehet,hogy teherbe is esel.

olvasok tovább :roll:

betty30

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?