Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Geszti!
Igen, egyenlőre semmiféle féltékenységet nem tapasztalunk Marcin, aminek nagyon örülök. Remélem később sem fog drasztikusan rosszabbra fordulni a helyzet.
Nem semmi hétvégétek volt. Vigyázz Magadra, pihenj is! Bár erre szokták azt mondani: Bagoly mondja verébnek! :lol:

Dorka!
Még Érden lakunk, csak szeptember végén/október elején megyünk át Vácra.

Mamy!
Geszti születését nagyon szépen, érzékletesen adtad át nekünk! Köszönjük szépen! És tényleg nagyon megható volt, pláne Nektek! :D
A születési anyakönyvi kivonat miatt ne aggódj, pár nap és megkapjátok. Nekünk legalábbis postán küldték ki, már a múlt hét csütörtökén vagy péntekén megkaptuk. De a röhej az volt, hogy ajánlott SK-s levél, amit ugye csak én vehetek át. Szegény Beni épp szopizott, amikor jött a postás, így le kellett rólam csatlakoztatni, hogy hozzájussunk a kivonathoz. Szegény Párom nem vehette át! :twisted:
Nem akarlak elkeseríteni, de a szül. anyakönyvi nem elég az ügyintézéshez, a Picurkák TAJ száma is kell hozzá, ami már tényleg az övék! Párom is menne már ügyintézni, de visszafogom, mert sajna a TAJ kártyára még várnunk kell.

Jadey!
Marci tényleg óriásinak tűnik Beni mellett. Amikor megszeretgetem Marcit, olyan mintha egy óriásbébim lenne :lol: De olyan jó ránézni, olyan kis strammnak tűnik, most még inkább! :lol:
Hívatlan Anyuka :evil: De a lényeg,hogy a kiscsajszik jól érezték magukat, nem?! :wink:

Anita!
Gratulálok, hogy ilyen ügyesen figyelsz a diétára, a cukorra!
Azt felejtsd el, hogy szülés előtt tudsz pihenni. Pláne, hogy Neked is ott van Eszti, aki gondolom, minden szabad percedet lefoglalja. Én is paráztam, hogy fáradtan megyek, aztán valahogy csak túl lettem rajta :wink:
Esztidnek mielőbbi jobbulást! Küldöm a gyógypuszikat!

Az elmúlt éjszakánk istenien sikerült!!! Végre Benit vissza tudtam tenni az ágyába a szopi után. Csak 1 körül kelt, majd 20 perc alatt kiszippantotta az egyik teli cicit, büfi, majd egy kicsit még kínálgattam, de már alukált. Próba-cseresznye alapon beraktam az ágyába és reggel 6-ig aludt!!! Azt hiszem, Marcihoz hasonlóan Nála is bejön a hason alvás :D

Megyek, mert most ébresztenem kell Benit, mivel a jobb cici szét kíván robbanni! :oops:

Kíváncsi vagyok, ki lesz a következő!!!

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Jadey!
Legalább a lányok jól érezték magukat? Elég kitartó lehetett az anyuka, ha annak ellenére maradt, hogy nem sok közös témátok volt. :shock:

Vasani!
Esztinek jobbulást és vigyázzatok magatokra, nehogy elkapjátok.

Bujka!
Egyszerűen tündériek ezek a sorozat képek. Én is ilyen szerető testvérkét szeretnék majd a jövőben. De addig még az elsőnek is ki kellene bújnia :roll: . Ezek szerint az ügyintézést nem lehet olyan hamar elintézni, mint ahogy azt mi gondoltuk. Lehet, hogy a párom pár héttel a szülés után még szentségelni fog az iratok beszerzése miatt :roll: .

Gesztenye
gesztenye78

Bujka: Nagyon cukik együtt!!! Jól csinálod, hogy Marcit "bevonod", így valószínűleg a normális féltékenység is kevesebb lesz, vagy talán teljesen elmarad, hogy nem azt hallja folyton: Nem szabad, ne nyúlj hozzá, stb... Gyönyörűek a fiaid!!!
Az éjszakai átalvás nagy dolog! Jade másfél!!! évig nem aludt át egyet sem. Most kíváncsi leszek az öcsire :roll:

Vasani: Gyógyuljatok meg, szegényke, nem lehet kellemes nyáron lázasnak lenni... Ügyi vagy a diéta miatt, én nem is tudom hogy bírnám...

GEszti: Jól érezték magukat a csajok, még buliztak volna :lol: Mi lesz később??

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Bujka!
Köszi az infókat, de időközben megoldódott a születési anyakönyvi kivonat sorsa, ugyanis betelefonáltam az önkormányzathoz, kiderült hogy már készen van, lehet érte menni. Párom be is ment érte az imént. A TAJ kártyáért hová is kell menni?... A Teve u-ba ugye? A fene egye meg ezt a hülye bürokráciát!!! :evil: Miért veszik egyértelműnek, hogy szülés után egy anya, vagy akár a családja arra vágyik, hogy papírok után rohangáljon?
Na hagyjuk is...
Beni nagyon aranyos! És a bátyja édes, ahogy segít krémezni, milyen jó érzés lehet neki, hogy gondoskodik a kisöccséről :lol:

Kép
mamy

Ákata: Jó, hogy ennyit segít a párod, nagy kincs egy ilyen férj :D

Napraforgó:

Cukik a fiúkák, nem semmi, hogy egyedül vagy velük és le a kalappal, hogy így bírod. Biztos érzik ezt és ezért ilyen jófiúk, meg később sem lesz rossz dolgod két ilyen oltalmazó körül, Te leszel a mindenük, azt tuti :lol:
Jadel én is egyedül voltam 3 és fél évig és bármilyen fura is, nagyon jól elvoltunk! Persze az rossz volt, amikor már aludt, én meg egyedül voltam... De látod, én is megtaláltam azóta az igazit.

Puszi Nektek és kitartást!!!

KépKép
Kép
jadey

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:25-kor.
Vendég

Sziasztok!!! :)

Csak egy nagyon gyors bekukkra jöttem mert mas adtam át a munkámat aztán úszik a fejem fölött minden :lol:

Mamy :) délután olvastam a szüléstörténetedet, nagyon szép!! Milyen jó érzés lehetett megölelgetni Gesztikét, ezért minden császárt bevállalunk, ugye? :lol:

Viszont fontos kérdésem lenne a mellszívóval kapcsolatban. Te hogyan csinálod, ill hogy működött nálad és milyen mellszívót és bimbókiemelőt használtál? Ugyanis nálam is sajnos az a helyzet hogy befelé forduló bimbóm van, és félek hogy a Manó nem fog tudni emiatt szopni. Szóval hogy oldottad ezt meg pontosan a kórházban, vittél pl. stzerilizátort is ...-és a bimbókiemelőtt közvetlen előtte használtad, esetleg fejted is a tejet míg Geszti nem szopizott rendesen? Kérlek írd meg ezt nekem légyszi akár privibe ha úgy gondolod, és azt is, hogy milyen márkájút használsz.

Én a babyfun-os hapit próbáltam kikérdezni az Aventes mellszívóról (ha jól emlékszem vki írta hogy nagyon befürödött vele) de ő esküszik Rá és nem is ajánl másfajtát, sőt minden más márkáról lebeszél . Azt állítja hogy csak annak nem működik aki nem bírja használni :roll: na most végképp elbizonytalanodtam melyiket vegyem.

Melodi :) A babyfun a Csalogány u. ban van a Hattyúházzal párhuzamos utcában. A 4-6-os villamosról a Széna térnél kell leszállni és gyalog elindulni (Mammuttal pont szemközt a túloldalon a benzinkútnál) A pontos házszámot sajnos nem tudom de ki van írva. Ja és 3 napi elemózsiát és jóadag türelmet vigyél magaddal mikor először mész..én az első 10 percben 3x akartam otthagyni, aztán a végére egész tűrhető lesz... :wink:

Mindenkit puszilunk remélem este még vissza tudok nézni.

Ja és a Csajok, a diabetológián a nőci 150-es vérnyomást mért (nem is tudom vajon miért) és közölte hogy ő simán befektetne a hátralévő időre :shock: :shock: :shock:
Vendég

Tűzmanó!

El tudom képzelni, hogy a pasi hányszor használhatta..., de a barátnőm is esküszik rá! :D

Mamy!

Jaj, még nem olvastam a történetet, de máris neki látok! :) Én már elkezdtem rohangászni a családi pótlék stb. után, hogy a páromnak már csak azt kelljen leírnom, mit, hova és hánykor... de nem lehet az ember eléggé felkészült... :D :D

Bujka!
Jaj, de Édesek! Én is akarom!... most!!!!!! Na jó, nem most.... :D

Csengő!
Szülés(ek) után - annak ellenére, hogy már szültem én is - mindig meglepődöm, hogy egy "akkora", hogy tud "onnan" kijönni... És most még kevésbbé értem! :shock: :D :D Te érted? :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Mamy, annyira jó volt olvasni!! Hihetetlen, hogy hogy átjön a boldogságotok! Várjuk a képeket! Lécci, ha van időd írd meg, hogy mit tapasztaltál a kórházban az utolsó napokban, akár priviben is..Mire kell figyelni, mit kell vinni, amire nem gondolna az ember... Kipróbálhattál különféle mellszívókat ? Jó fejek voltak? Egész nap veled lehetett Gesztike? Furdal a kiváncsiság... :) Boooooocs...

Napraforgó, tej :( az a lényeg, hogy a fiúk nagyon nagyon szépen nőnek és annyira cukik... Bürokrácia :(

Bujka, Beni és Marci tündériek együtt. Anno állítólag én is teszteltem a tesókám szemgolyóit, sőt etettem is, amikor anyukám nem nézett oda, de szerencsére egyből észrevette. :) Remélem a vese ügy csak vaklárma lesz. Várjuk a híreket, de biztos, hogy minden rendben lesz. Ha szeptember végén költöztök, akkor gondolom a táblát valaki másra bízzam, ugye? Van önként jelentkező? :) Egy excel tábláról van szó, amit jpg-vél kell alakítani és feltenni, nem egy ördöngösség... :) Tessék tessék, itt a fantasztikus alkalom :)

Gesztenye, rohangálásban, programban te sem vagy semmi... A 7végén én is lenyomtam egy 9 fős és 4 fogásos családi ebédet, egy baráti pikniket a zöldben, nagy sétát, de 9kor már lecsukódtak a pilláim és mozdulni sem tudtam... :)

Vasani, remélem Eszti már jobban, van most valami lázas, megfázós vírus is... :(

Ma voltunk CTG-n és annyira élveztem, úgy hallgattam a szívdobogását, mint valami katartikus koncsertót. Biztos a kis kórház előnye, hogy semmit nem kellett várni, viszont a dokimra kb. 2 órát, hogy megkaphassam kedvenc védőnőmtől a szokásos lecseszészt a súlyom miatt, a szokásos alpári stílusban, de már szerencsére csak röhögök rajta és továbbra sem vagyok hajlandó almán és joghurton élni. Ez a gyerek virtustáncot jár, amikor eszem valami finomságot :) A lényeg, h minden rendben, a méhszáj zárt, viszont ők azt mondják, hogy az október 4ei időpont a hivatalos, úgyhogy a táblában is át kell írnom magam... Pedig már annyira várom, hogy a kezemben tarthassam Andrist! De nem sürgetem persze, maradjon benn, ahogy kell. De annyira úgy érzem, hogy szeptemberben szülni fogunk! Már készen áll a lista, a család minden tagjának regisztráltuk a tippjeit, hogy mikor szülünk és a végén a nyertes ajándékot kap. :)

Na eldugulok a hülyeséggel.. :) Puszi mindenkinek! Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy ki lesz a következő.

MSE

Kép
siba

Sziasztok!

Drága Titi - mélységesen sajnálom a történteket és kívánom, hogy mihamarabb a kezedben tarthasd a kicsikédet. Kitarás Nektek!

Magunkról annyit, hogy itthon vagyunk!
Ezt is megértem, annyira jó végre a hazai levegő - főleg így hármasban. Ricsi végigüvöltötte a hazautat, persze nem tudtuk rendesen betenni a gyerekülést a kocsiba, itthon folytatta az üvöltést, aztán rájöttem, hogy szomjas. :oops: Minden percben szembesülök azzal, hogy mennyire tapasztalatlan vagyok - hiába olvastam rengeteg könyvet. A szoptatás is oly egyszerű leírva: fogjuk meg a babát, cirógassuk meg az arcát és amikor nagyra tátja a száját, hirtelen vonjuk magunkhoz és helyezzük be a bimbót. Nos, nekem a harmadik napon sikerült, úgy, hogy a csecsemősnővér is izzadt.

Most nincs sok időm, jönnek Anyukámék látogatóba, de a hozzászólásokra reagálva:
Viola - kitartás, kitartás, kitartás! Gyakran tedd mellre, minden cicizés után fejjél! A Laktoherbbel állítólag vigyázni kell, hasfájást okozhat a babának.

Mellszívó - a kórházban kipróbáltam a Medela kézi fajtáját, 5e ft, szuper, tökegyszerű és ez mentett meg minket a tápszertől. Ricsi nem tudott cicizni és az orvos már nagyon azon volt, hogy akkor beindítjuk a tápszeres kajálást. Szerencsére az egyik drága csecsemősnővér nem hagyta és segített fejni. Ez volt tegnap reggel, ma már 10 perc alatt fejek 30 grammokat.

Most mértem magam: 63 kg vagyok, azaz mínusz 10. Hát a négykilós bébi után szerintem ez tök normális. Ja, elírtam a súlyát: 3950, nem 3905...

Csajok, a szülésről szinte semmire sem emlékszem, annyira bekábultam az endorfintól. Komolyan! Most faggatom a párom, hogy miket mondtam, hogy viselkedtem.

Jövök még, de most mennem kell!
Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Sziasztok!
Remélem nem haragszotok, hogy írok Nektek. :)

A 2005. őszi topicból jövök és a két kisfiam kinőtt ruháit szeretném eladni. 56-68-as ruhák, már kis méretben is nagyon sok divatos darab van (pl. bélelt farmer dzseki, nadrágok, hosszú ujjú pólók).
Nagyon sok ruháról van szó (közel 300 db), jó állapotúak, márkásak és gyorsan szeretnék megszabadulni tőlük, mert a fél nappali tele van. :lol: Ami jelen esetben nagyon alacsony árat jelent.

Ha valakit érdekel, írjon, vagy hívjon.
Tel: 06-30-9771-557
E-mail: krich.barbara@chello.hu

Köszönöm szépen, remélem nem zavartam meg a topicot.
Mindenkinek nagyon szép babavárást és jó babázást kívánok!

Barbi

És egy kép a nagy halomról :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Még egyben, hát persze.

Egyszerűen nem férek a géphez, mert drága jó uram minden fordÍtást elvállal, hogy utána tudjon egy kicsit ő is velünk lenni majd. Éjt nappallá téve kopácsol a billentyűzeten, még hétvégén is.

Sue!
Úgyis jelentkezem, ha beelőzlek, bár remélem nem.

Egyre idegesebb vagyok, nem vagyok még felkészülve, csak ezt érzem. olvasni kéne még egy csomót és marhára félek a szüléstől, az ismeretlentől. Tegnap két nagynénim rámnézett és egymástól függetlenül mondták azt, hogy hú de vastag az ajkam, itt hamar szülés lesz, de én még nem akarok!!! Jól beijesztettek.
Lelkileg nem vagyok még felkészülve!
Úgy félek a fájdalomtól, nem tudom, mi vár rám, remélem, pár napom belül megbarátkozom a gondolattal és megnyugodva várom a nagy napot.
Már kétszer is
magam elé képzeltem arcocskáját, kíváncsi vagyok, bejön-e.

Rólunk:
Vizeletemben bacit találtak, azt mondta doki, nem baj, reméljük, kimegy magától! MA mentünk be reggel 7-re leadni egy újabb adagot és szerdán megyünk ctg-re meg dokihoz, akkor derül ki, rendben van-e. Áki egyre jobban nyom, most már alul. Nem tudom, leszállt-e a hasam már, mi számít annak. A savam még mindig sok, úgyhogy nem hiszem, hogy lejjebb ment a pocak, ilyenkor ugye már nem nyomja úgy a gyomorszájat, azért nem olyan kellemetlen.

Fiacskánk a ctg-n rengeteget mozog, legutóbb mókásnak titulálta a szülésznő a szívhang képet.
A doki pedig megkérdezte, hogy mindiog ilyen puha-e méhem. Délután szokott bekeményedni és estig tart.

Melinda!

Annyira édesek így együtt, remélem, MArci hosszú távon is ilyen aranyos, segítőkész marad, látod, nem kellet volna ezen aggódni előre. Hogy bírod velük egyedül?

Ákata!

Olyan jó hallani rólatok is, a képeket láttam, tüneményesek.

Szkata!

Én sem bírok megállni, most fejeztem be a babaszobában minden varrást, már az is nyomasztott, mindig kitaláltam valami újat. A legutolsó szerzemény a mózeskosárba oldalpólya, holnap teszek fel képet róla.

Beni, GEszti, és Ricsik!

Örülök, hogy köztünk vagytok, Anyukáitok nagyon ügyesek lehettek, kitartóak és a végső cél érdekében minden fájdalmat elviseltek.

Viola!

Kívánom, hogy rendeződjön a tejcsi, ha ennyire komolyan utána jársz és mindent kipróbálsz, biztosan sikerülni fog. Te leszel a topic szoptatós szakembere.

MAmy!
Olyan szépek soraid, ez az első alkalom ,hogy valamennyire sikerült megnyugodnom. Mert hogy marhára félek.

NApraforgó!
Fiúk olyan édesek és még mindig férfiasak. Ügyintézéshez sok-sok kitartást kívánok!

Tina! REnnie nekem is bevált!

Erika
piciri

Sziasztok!
Mindig reagalni akarok, meg gratulalni a picikhez, de altalaban egyik gyerek az egyik kezemben, a masik meg ugral korulottem. Este pedig alszom en is, elvezem hogy jo kisfiam alszik...Jo felkel 3-4 orankent hamizni, de amugy egy szava sincs.

Bujka, edesek a fiuk, mostmar nalunk sincs feltekenyseg, inkabb azert feltem a kicsit, mert Miki egyedul akarja tisztaba tenni, meg szeretgetni :P

Ani, jo hogy jelentkeztel. Gyogyulast Esztinek!

Mamy, jo hogy ilyen jol fogalmazol, nekem meg mindig nem megy...

Napraforgo es Akata, minden elismeresem az ikres mamaknak! Nem semmi az elso par honap amit vegigcsinalnak. Spektrumon lattatok az ikres sorozatot?

Livi, en sem tudom hogy johet onnan ki :? ... de azt meg vegkepp nem ertem hogy ha egy 38-as fej kis vagassal ugyan de kijott, akkor ket eve a 4cm-rel kisebb fejhez minek kellett vagni??? Itt minden mm szamit, de 4cm hmmmm

Beontes, csajok nem azert nem kell mert faj, de ha valaki 1 perces fajasok kozben kapta volna meg, amikor letezni sem tud, nemhogy felmaszni a szekbe, szoritani viselkedni.... akkor tobbet nem kerne. En most nem akartam kerni, de mivel zurzavar volt a szuloszoban nem is kaptam. Persze ennek meglett a kovetkezmenye :oops: .....De nem erdekel, mert szerintem ez is termeszetes..

Huhh, nem is tudom mit akartam meg, majd talan kesobb ha furdes megvolt.

Jadey, ugy latom nalatok mindig porges van. Nagylany varja a sulit?

na megyek

csengo
Vendég

ja, Maalox szirup nagyon bevallt a savra nekem. Dokim ajanlotta.
Vendég

Sziasztok!

Na, ma végre megkaptam a táppénzes papírt és rendes volt a körzeti doki, mert kérdés nélkül kiírt és 8-as kóddal. Csak 2 hetente kell menni újabb papírokért, de már úgysem sokáig!

Jadey:
Rendi vagy, hogy gondolsz rám - tényleg én jövök lassan Piciri, Suezika és Sz_kata után...

Erika:
Ha belegondolok, én is nagyon félek a szüléstől, az ismeretlentől, de közben tudom, hogy biztosan más lesz benne lenni, majd egyszer csak megtörténik a dolog, és akkor csinálod/tűröd...
(Pl. a havi menstruációs fájdalom is nagyon kellemetlen, de ha bennevagy már tudod, hogy elmúlik hamarosan).

Babyfunos hapsi:
Csajok nem is meséltem, hogy amikor én voltam tök normális volt - sőt a végén én hoztam zavarba, mert olyan őrült ötlettel álltam elő, hogy nekem márpedig az egyik szoptatóspárna belseje kell (mert abban több a töltet), és egy másiknak a huzatja, mert az meg nagyon szép. Jó fej volt, segített kicserélni, s jókat nevettünk.
Lehet, hogy csak az Apukák jelenléte pörgeti túl a hapsit??? (Én egyedül voltam).
Amúgy ott tök olcsó a pelenka, mert ma vettem egy Liberot és egy vagyonba került (egy ezressel több uannyi darab) - ki is akadtam.
Kórházi táskát bepakoltam, de a köpeny és pelenka már nem fér bele.

Csajok miben érdemes vajúdni? Hálóing és papucs?
Vagy esetleg pizsama?

Sz_kata:
Ugye még nem szülsz???? Gyanús a csend...

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Dorka:irtam Neked privát üzenetet,nézd meg légyszi most megkaptad e?

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Bujka-Melinda!
Nagyon édesek a gyerekek. Marcin látszik mennyire szereti a kistesót. Olyan óvóan, ovatósan nyúl felé és látszik milyen ügyesen segít a popsikenegetésben :) Amúgy Beni szép nagy baba.

Mamy!
Örülök, hogy megoldódott a SZ. kivonat, legalább ezzel nem kell már foglalkoznod. Hát igen a bürokrácia, mhol/mre sokat kell várni. :(
Nem is tudom nálunk hogyan lesz, mi Tatabányán, munkahely Pesten. Párom remélem egy PEstremenéssel eltudja majd intézni....

Krisszi!
De jó neked, Ti is otthon vagytok. :) Jó a súlyod, ez igen. :D

Ma voltam NST-n, méhösszehúzódás nulla, baba mozgott kis bökdösés után, kitámaszotta magát ahogy szokta. Elvileg jővő kedden újra megyek. Még egyben szeretnék lenni...

Érdekes, de amikor a kórházban vagyok nyugodt vagyok, itthon meg para, pedig ablakból látni a kórházat...

Puszi: Edit (36+2)

Kép
Kép
edi78

Bujka, meg nem tudom hiva kell menni, mert a korzeti orvossal meg nem talalkoztunk es neki kell beutalot irnia. Nem tudom korzetileg hova tartozunk :(
Vendég

Sziasztok, Lányok!

Sz_Kata, Jadey,
köszönöm a bókokat a férjem nevében (is), tényleg egy tünemény...

Melinda,
nagyon-nagyon édesek a fiaid! Gratula mind2höz!! Beni éjszakai műsora ismerős, Liza is csinál ilyet (általában éjjel egyszer, két etetés közt), és én is az ágyba szoktam venni, cici, simi, puszi - és amint visszatenném, jön az üvöltés. Most inkább azt vezetjük be, hogy kaja után ölben/vállon van, és simogatjuk, míg elalszik, mert ez az át-a-mi-ágyunkba dolog sztem nem jó hosszú távon (majd beülök vele a fotelba éjszakázni, ha másként nem megy).

Krisszi,
örülök, hogy bevált a Medela, nekem is az van (plusz gépi kiegészítés, béreljük), akkor te se az aventot választottad... Örülök, hogy jól vagytok, és jó sok a tejed!

Mamy,
előtted is le a kalappal tejcsi-ügyben! Én most, hogy a lányok egy hónaposak, fejek 160-200-akat. (Sajna, a jobb mellem rosszabbul szuperál - kevesebb benne a tej, és kisebbre is nőtt, mint a bal. Fura...)

Napraforgó,
a csajok 640-et esznek naponta/kopf (nyolcszor nyolcvan, esetleg hétszer nyolcvan). És Lizának több is csúszna... Remélem, nem fog vissza a doki, úgy látom, ennyi kell nekik. A sráácok milyen tápszert kapnak? Mi Mildibé Pre-t (büdös, mint az átok, de a csajoknak csúszik. igaz, fő táplálék a tej. Egyszer próbáltam keverni a kettőt, soha többé - azt a hisztit, köpködést!...) Mi a védőnőtől kölcsönöztünk mérleget, ma fogunk mérni (hétfőnként szoktunk). Kíváncsi vagyok, mennyit nőttek. Ügyintézés: rémes. Nekem anyu intézte, szerencsére csak képletesen őszült bele. Neked még nehezebb lehet az osztrák háttérrel... Ha vígasztal: mi is csak hetek (hónapok) múlva kapjuk meg a pénzeket, a tébé levelezni fog velem, hogy meddig voltam táppénzen, mikortól igénylem a gyest... Ahelyett, hogy eleve kitöltették volna velem az erre vonatkozó paksamétát (irdatlan papírmunka volt az összes igénylés, elfért volna mellette). És a legfontosabb: NAGYON ÉDESEK A FIÚK!

Megyek, megnézem, mi van a lányaimmal. Igyexem lépést tartani veletek, de azért még nem az igazi... Próbálok majd azért többet jönni.

ÉS A LEGFONTOSABB: VANNAK ÚJ KÉPEK A HONLAPON A LÁNYOKRÓL! http://baddog.atw.hu

(Pofámról lesül a bőr, hogy még nem csináltam meg a csajszik új szalagját, de ami késik...)

Puszi mindenkinek, és kitartás a hamarosan szülő kismamiknak, sok-sok tejet, egészséget a mamáknak!

ákata2

Sziasztok!

Gesztikénk alszik, most van időm kicsit jönni :lol:

Tűzmanó!
Nagyon szivesen elmondom a tapasztalataimat! Eleinte én is kicsit féltem, valahogy elképzelni sem tudtam, hogyan fogok fejni?... De hidd el, percek alatt bele fogsz jönni! Én Avent Isis-t használok, szerintem isteni! Nagyon örülök, hogy ezt vettük! Ugyanis a szobatársam Medelát használt, aminek ugyanaz a működési elve, de sokkal nehézkesebb kezelni, ahogy láttam. Sokáig fejt, és alig jött valami... Persze attól is függ, kinek mennyire jön a teje. Nekem nagyon jött. Vákuummal működik mind a kettő, az Avent karos pumpás, a Medela fecskendő elven működik (huzigálni kell a csövében egy pumpát).
A használat előtt nekem kifőzték a kórházban, nem vittem be sterilizálót, de itthon már használtam (mikrós, de nem Avent mert az méregdrága, jó a sima mezei 2000 Ft-os is). Azt mondták, nem kell minden alkalommal kifertőtleníteni, elég ha elöblítem forró vízzel. De azért én 2-3 naponta mikrózom.
Bimbóvédőt szintén Aventest vettünk, arra figyelj hogy MINI legyen, 3 lyuk van rajta. 2 db 2000 Ft gyógyszertárban... A mellbimbóra kell helyezni a kiemelkedő részt, és azt kell a baba szájába adni, és szépen bele fogja szívni a bimbót, szóval majdnem ugyanúgy fáj, mint nélküle... :roll: de nagyon hasznos! Ja, persze a mellszívó is jól kiemeli a bimbót, utána lehet próbálkozni spontán a baba szájába tenni, jobban rá tud harapni.
Én inkább ciciztettem, de annyit persze nem tudott kiüríteni, amennyi volt, ezért a maradékot fejtem, hűtőben 24 órát lehet tárolni. Forró csapvíz alatt melegítettem testhőmérsékletűre, úgy adtam neki üvegből. Mikrózni nem szabad mert az megöli a hasznos anyagokat is benne.
Azóta egyébként a bimbóvédőt nem használjuk, mert anélkül is sikerül ügyesen szájba vennie, az a titka, hogy össze kell nyomni kicsit a bimbó körüli területet, akkor kiemelkedik valamennyire, és rá tud harapni. Aztán ő már tartja a szájában. Próbáld meg mindenképpen, fantasztikus érzés! Nekem óriási sikerélményt adott, amikor először összejött. És láttam Gesztin is, hogy tetszik neki. Szóval megéri!
Remélem, hogy tudtam segíteni, ha még bármi kérdésed van, írd meg!

Siba!
Nem tudom, hogy a normál szülésnél hogy van, de mivel engem császároztak, az első 3 napban csak 3 óránként kaptam meg Gesztit, aztán amikor eltávolították a különféle horrorisztikus csöveimet, szerdától kikérhettem egész napra, azaz reggel 6-tól este 10-ig. 2 személyes baba-mama szobában voltam. A szobatársam is császáros volt, ő vasárnap szült. Ha wc-re kellett menni, akkor vigyáztunk egymás babájára. Látogató nem mehet a szobába amikor a baba ott van, az ajtón keresztül lehet megmutatni. Ezt természetesen senki nem tartotta be...
:roll: Én igyekeztem, de amikor a szobatársam rokonai hosszú tömött sorban nyomultak be az ajtón, bedühödtem, nagyon pipa voltam, jó feltűnőben bebugyoláltam Gesztit és átvittem a szoba másik sarkába. Nem értem, miért nem lehet felfogni, hogy veszélyeztetik a babát??? A sajátjukkal azt csinálnak amit akarnak, de ott voltam én is, és Geszti! Fúúú nagyon pipa voltam!!! :evil: :evil: :evil:
Egyik alkalommal pl. éppen bent volt a nővér meg az egyik csecsemős, amikor a szobatársam anyja jön be, de mintha otthon lenne. Rohadtul nem érdekelte, hogy ott vannak a nővérek. Rá is szóltak, hogy ezt nem kéne, sziveskedjék kimenni, egyébként is jön a nagyvizit, meg úgy egyáltalán! Kiment, de láttam hogy ott áll az ajtó előtt. Aztán mikor kimentek, abban a pillanatban betódult, ezzel a szöveggel: "hát ez kurva jó, akkor hogy foglak én látogatni?" - mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Na jó, erről ennyit.
Vinni mindent érdemes, mert semmi nincs. A kaját is értem ezalatt. Persze adnak reggelit, ebédet, vacsorát, de arra számíts, hogy az ebéd majdnem ehetetlen... A reggeli és vacsi általában pár szelet kenyér, 1 db felvágott szelet, vagy 1 méz, ennyi. Wc papírt is vigyél. Papucsot zuhanyozáshoz. Hálóinget adnak, de a vajúdáshoz nem, csak a kórteremben az osztályon. Azt is csak akkor, ha éppen van. Tiszta ágyneműt mindig kérhetsz, nekem mindig adtak és fel is húzták. Nagyon rendesek voltak a nővérek, mind egytől egyig! Nem lehet egy rossz szavam sem. Persze mindegyik más, de alapvetően segítőkészek. Nem irigylem őket, mivel egyszerre mindig csak egy nővér volt szolgálatban, aki rohangált szobáról szobára. De odafigyelnek mindenre. Én láttam pl. a zuhanyzóban, ahogy egy frissen császározott kismamát fürdetett a nővér. Engem nem kellett, mert megoldottam magam...
Mellszívót nem adnak, legalábbis nem tudok róla, ettől még lehet, hogy van. De én vittem a sajátomat.
Vajúdáshoz vigyél szőlőcukrot és szénsavmentes ásványvizet. Ezt megengedik, és nem kötelező feküdni. Ja, és igenis fel lehet venni a saját ruhát, legalábbis nekem mondták hogy vegyem fel a hálóingem, bár azt nem tudom hogy ha a szülőszobára kerültem volna, akkor is maradhatott volna rajtam, vagy adnak sterilt? Lehet hogy adnak, mert a férjemnek adtak egy nadrágot + fölsőt, hogy azt vegye fel, csak úgy veheti a karjába az újszülött babát.
A csecsemős nővérek is rendesek voltak, bár ott már nem mindegyik, vagyis inkább úgy mondanám hogy nem mindegyik volt szimpi... A feladatukat ellátták, de volt egy eset, amikor nagyon berágtam az egyikükre. Reggel 6-ra hozták Gesztit, ahogy szokták, és mivel minden reggel éhesen hozták, azonnal nekiláttam szopiztatni. De nem akart felébredni, szopizni meg pláne nem. Hiába csináltam bármit. Aztán pár perc múlva akkora adagot bukott vissza, fekvő helyzetben, hogy mindenhol jött a tejcsi, hirtelen felkaptam az ágyról, nagyon megijedtem. Világos volt, hogy nemrég evett. Amikor visszajött a nővér, szóvá tettem, de letagadta! Azt mondta hogy ááááá, valamikor éjjel 2-kor evett utoljára. Na persze!!! Akkor pont 6-kor jön vissza a kaja?? De hát ezt nem lehet kivédeni sajnos.

Hát nagyon remélem, hogy tudtam nektek segíteni, kérdezzetek nyugodtan.

Nem is tudom, hogy kifejeztem-e már gratulációmat a friss anyukáknak?... :roll: Tiszta szita az agyam, olyan szelektív lett a tudatom, minden idegszálammal a szomszéd szobában vagyok. :D
Mindenesetre hatalmas gratula mindenkinek, és nagyon-nagy boldogságot kívánok!
Akik még a nagy esemény előtt állnak, nekik bátorságot, és kitartást!!! Ne féljetek!!! Az események olyan gyorsan peregnek, hogy csak a szép emlék marad!!!

Puszi mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok!
Megírtam a születéstörténetemet:

Hétfőn (14-én) délelőtt még ajánlott levelet vettem fel a város másik végében. Elég stresszes hét állt mögöttem – plussz a férjem már két hete megállás nélkül dolgozott – alig beszélgettünk, menni pedig nem mentünk szinte sehová. De hozzánk viszont jöttek vendégek, rokonok, nekem pedig el kellett játszanom a kedves vendéglátót miközben a jóslófájások miatt már nem volt kényelmes se állnom se ülnöm. Elég mimóza lettem a terhesség végére, úgyhogy a sima ctg-re is izgatottan mentem…
Öt UH készülék is mindig idősebbnek mutatta a babát, jó egy-másfél kilót tévedtek a mérésekkel. Ez is rátett, egyszerűen féltem, hogy négy és fél kilós gyereket kell megszülnöm – ha tudtam volna hogy ezek a mérések milyen messze vannak a valóságtól, egy percig se aggódom.
Ezt csak azért írom le, mert tuti, hogy ezek a körülmények vezettek a burokrepedéshez. Ugyanis hasam az égben volt, kicsi tágulás, nulla rövidülés, a gyerek pedig icike-picike volt még, szóval még egyikünk se volt felkészülve a szülésre – talán ezért is volt olyan nehéz.

Postáról visszaérve megnéztem egy filmet és egy jót aludtam (talán egy órát), utána volt egy kis hasmenésem, de nem tulajdonítottam jelentőséget neki. Délután már elég magányosnak éreztem magam, szóltam a férjemnek, hogy jöjjön és szeretgesse meg a babót – ezt úgy szoktuk, hogy megfogja két oldalról a hasamat, és beszélünk a babóhoz. Ilyenkor a kicsi mindig nagyokat mozgolódott és éreztem, hogy azért mert örül.
Mondom neki, hogy olyan szomorú vagyok, biztos érzi a kicsike is, és hogy küldjön egy nagy szeretett hullámot a hasamnak. Hát küldött – abban a pillanatban megrepedt a burok… Ez volt kb. du. fél négykor.
Nagyon megijedtem! Ha jól emlékszem el is sírtam magam, mert még nem akartam szülni, lakás még sehogy se állt, a férjemnek másnap tervleadása volt…
Zúdult a magzatvíz – tényleg olyan mintha folyamatosan pisilnél, és nem tudnád abbahagyni. Mivel azt olvastam, hogy ilyenkor ki kell hívni a mentőket, szóltam a férjemnek, hogy telefonáljon. Később kiderült, hogy fölösleges volt, mert simán bemehettünk volna, nincs abból semmi, ha elfolyik a víz, de ezt akkor még nem tudtam.
Bementünk a kórházba, pont az én dokim volt ügyeletben. Megvizsgált – két centi, vastag méhszáj – akkor volt egy kis tágítás stb. hogy a fájások elinduljanak, plussz közben kicsorgott rengeteg, tiszta magzatvíz.
Volt egy jó hosszú ctg, utána megkaptuk a tulipános szobát. Itt még viccelődtünk a férjemmel, és már örömmel, izgatottan vártuk a fájásokat, a szülést, a kicsit. De semmi fájás.
Vannak nők akik gyorsan szülnek, és vannak nők akik nem tudják elengedni a magzatot. Én az utóbbiba tartozom így jó sokszor mondtam magamnak, hogy elengedlek picikém, indulj el! (hozzáteszem még napokig hiányzott a pocimból, direkt úgy fektettem, hogy a lábacskáival meg tudja rúgni a hasam, amit olyan üresnek éreztem.)
Kétóránként vizsgáltak, volt fájáskeltő zselé is, semmi hatással – így fél kilenckor megkaptam az oxitocyn infúziót. Na az beindította.
Eleinte eléggé elviselhető volt, később bedurvult. Ekkor kértem egy fájdalomcsillapítót – és kaptam is, valami nospás keverék volt – ami csak arra volt jó, hogy elszédüljek. Jó kis narkotikum volt – most megtudtam végre milyen az „elszállni”! Viszont a fájások továbbra is fájtak. Kb. hét centinél tartottunk mikor feljebb emelték az oxi cseppegést, innentől azt hittem, hogy megbolondulok, annyira fájt, többször hánytam, (igaz csak vizet, mert más nem volt a gyomromban). Látnotok kellett volna a férjem – sietett a hánytálakkal, cserélgette, persze öt liter folyadék sugárban történő távozásakor a kagylótál nem sokat ér…
Iszonyúan fájt. Ekkor már szinte szünet nélkül, ha ugyan szünetnek lehet nevezni azt a kb. tíz másodpercet, ami a fájások között volt. Férjecském derekasan maszírozta a derekam – na az nagyon jól esett!
Ültem a labdán terpeszben, előredőlve az ágyra kinyújtott karokkal, a ctg vizsgálófejek leestek rólam a földre, de akkor már ez volt a legkisebb gondom.
És itt feladtam és könyörögtem az Edáért. Ha a szemembe adják, akkor is kértem volna!
Kaptam is – jött az anesztes dokinéni és gerincbe szúrt –abban a pillanatban nagyon erős áramütést éreztem a combomban – azt hittem, hogy most lebénulok, de kiderült, hogy csak rosszul adták be, ha jól emlékszem azt mondták, hogy ideget talált el a tű…ezért a doktornő elmondása szerint „a biztonság kedvéért, bár már az első is jó volt” szúrt még egyet.
A férjem fogta a hátam, hát ő a látványtól majdnem elájult, kicsit ki is kellett mennie a szobából – egy pillanatra láttam, hogy dől róla a víz és csetlik – botlik…
Eda után közvetlenül úgy éreztem, hogy pisilnem kell csak nem tudok, úgyhogy a katétert is megkóstoltam… (Na lányok csak a katétert ússzátok meg! A kórházi napok óta javult a helyzet, remélem teljesen rendbe jövök majd.)
Innen viszont nem kellett sokáig várni a fájdalmak lassan elmúltak, csak a lábaim zsibbadtak nagyon.
Másfél óra múlva jöttek a tolófájások, és nem számoltuk, de elég gyorsan ki tudtam nyomni (33-as fejkörfogat – ez kicsinek számít) Ebben a könnyű és gyors kitolásban nagy szerepe volt a dokimnak és a vele profi módon összedolgozó szülésznőnek is. (Aki ugyan nem egy lágy természet, de szakmailag elég jó, bár meg kell jegyeznem elég rosszul esett mikor azt találta mondani hogy idézem „tedd szét a lábad, hamarabb szabadulsz!” igaz addig mindig összehúztam a lábamat, azután meg már nem.). Az egész szülésem alatt azt éreztem, hogy jó kezekben vagyok, nem lehet baj. A doki végig a szülés alatt mindent részletesen elmagyarázott – nekem erre volt igényem, ez valahogy megnyugtatott.
A gátmetszés elkerülhetetlen volt, de végül is én kértem, mert szerettem volna már túlenni a fájdalmakon. A végére úgy kimerültem, hogy csak rezegtem, mint egy nyárfalevél.
Amennyire érzem, szépen varrt össze, talán nem is lesz nyoma (de nem akarom elszólni)
A doki vezényelt és én pontosan követtem a szavát, mint egy jó katonatiszt. Így aztán elég könnyen reggel négy óra ötven perckor kicsusszant a kicsi Zsoltika. A hasamra tették rögtön – ez maga volt a csoda!!! Eszembe se jutott, hogy bármi baja lehet, semmi negatív gondolat, csak az eufórikus öröm, egy csodálatos érzés volt, ahogyan ott pihegett a hasamon ez a kis illatos, magzatmázas csomag.
Ránéztem a férjemre, mind a ketten sírtunk az örömtől – én azt hiszem, hogy ilyen örömöt az ember csak szüléskor él át az életben – leírhatatlan.

Azóta már el se tudjuk képzelni, hogyan is élhettünk a pici nélkül, valahogy úgy érzem, hogy betöltött egy űrt, ami mindig is az ő helye volt, csak nem is tudtunk róla. Kép Kép
nózi

Sziasztok!

Jadey
Sajnos már nem olvastam az üzeneted, én meg amilyen vagyok nem is gondoltam arra, hogy kérjek, mert nem tudom hogy ezt hogy veszik, de végülis sztem adtak volna ha kérek. Na mindegy, majd legközelebb.

Mamy
Nagyon megható a szüléstörténeted. Főleg az a rész, amikor írtad, hogy akkor bőgtem először. Még csak beleképzelni tudom magam a dolgokba, de már így is nagyon megható, hát mi lesz majd akkor mikor valóban átélem?

Az UH-n minden rendben volt. A feje jó mélyen van lent, ugyhogy először nem is tudott valami értéket megnézni, de aztán csak sikerült. Mondjuk azt érzem is az biztos, hogy nagyon lent van, mert néha ugy érzem, mintha ki akarna jönni, nagyon nyom lent meg a végbélnél is. De nem vészes. Az arcát nem láttuk mert a kezecskéjével eltakarta.

Bujka
Nagyon édesek így együtt a gyerekek :D Ügyes nagyfiú Marci hogy így segít.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Bujka! Annyira aranyosak vagytok, a férjemmel itt olvadoztunk a képeiteken! Marci nagyon édes, ahogy segít pelenkázni! Beni nem semmi, hogy ilyen ügyesen szopizik, és hagyja aludni az anyukáját - irigy-irigy :D

Mamy: nagyon szépen írtad le a születéstörténetedet! Geszike gyönyörű kislány, kérünk képeket!!!

Tina: nekem csak a Rennietől nem égett a gyomrom, azt úgy ettem én is mint a tic-tac-ot. Hatodik hónaptól kezdve minden nap, de talán emiatt nem is jött rám több kiló csak amennyi addig (ez a jó benne).

Jó éjszakát mindenkinek! Szép álmokat a kisfiúknak, bajuszos angyalokat a kislányoknak!
nózi

Jajj Nozi, Te is olyan meghatoan irtad le. Rakd el a babanak, ha 20 ev mulva eloveszi.....

csengo
Vendég

Sziasztok,

Boróka,

Haha, még nem szülök. Pedig már olyan jó lenne. Én már túl vagyok azon, amit Te és Piciri is írt, hogy félelmek a szüléstől. Most már nagyon várom, persze izgatottan.
Ma egész délelőtt kotyvasztottam, hogy legyen mit ennünk az elkövetkező napokban, bármi történik :wink:
Azért volt egy kis izgalom is, mert Petike őkelme egész nap nem volt hajlandó megmozdulni. Eleinte nem foglalkoztam vele, aztán sorra ugrottak be a kis agyamba a "megfulladt odabent" kezdetű történetek és egyre jobban eluralkodott rajtam a para. Szóval, önként és dalolva bementünk CTG-re. Na, abban a pillanatban, hogy feltették a tapadókorongot, Petike megpróbálta lerúgni :lol: Szerintem emlékezett a múltkori dudálásra. Most is akartak dudálni, de kértem, hogy amennyiben nincs baj, ne tegyék

Torkod? javulgat?

Bujka,

Milyen szépek a gyerekeid együtt!!

Jadey,

szerintem készülj fel, hogy egyre több házibuli lesz nálatok :lol: De legalább, ha nálatok van a buli, szemmel tudod tartani a fiúkat :wink:

Simigabi,

még te is egyben? :lol:
depi: néha rám is rámtör a depi, nálam a masszázs múlasztja csak el :wink:

Bali,

:lol: :lol: Tetszett a hsz-ed

Krisszi,

Most akkor ki is nyerte a fogadást? :lol: Ja, és nehogy kiderüljön, hogy évszázados családi titkokat kotyogtál ki a szülés alatt :lol: :lol:

Nozi,

húú, ez durva szüléstörténet, de a baba annnnyira gyönyörű, gondolom, minden megpróbáltatás homályba veszett, ahogy megláttad :lol:

Csajok,

én minden este úgy fekszem le, hogy talán ma? :roll:
sz_kata

Csengő,

küldtem mailt
sz_kata

Sziasztok!
Simigabi ,Sz-Kata!
Jó,hogy még itt vagytok és egyben kicsit én is félek ,hogy már csak 2-3om kismami van előttem.

Piciri!
én mondtam páromnak írja meg ha baba megvan ,megígérte.

Mai ctg + vizsgálat,1 ujjnyira kinyílt a méhszáj ,de a rövidülés megszünt.Kicsit fájdogál a pocakom ,de csak ugy mintha fel lennék fázva.
Mostmár várom nagyon a találkozást.
Szüléstörténeteket majd babóca után olvasom el azt hiszem ,mert ahogy Mamy írta köldökzsinór tekeredést, beindult a fantázia és kicsit bepánikoltam miatta, na de erről csakis a hülye képzelet tehet ,így ,ma szülésznőmet ki is kérdeztem ,hogy mi van ekkor meg akkor ,de megnyugtatott Ők időben észreveszik az ilyet hiszen azért van a ctg....

Mamy és Krisszi!
Írtátok a Madale kézi mellszívót.
Mi két fajtát találtunk van egy olyan amit Harmonynak hívnak és olyan mint az aventos így pumpálni kell,de ez 12.000ft
viszont amit 6000ftért láttunk azt így huzogatni kell és arra azt mondják ,írják az csak a tejbeindító....Most Nektek melyik vált be és hol vettétek?
Mi csak a Minimanóban és a Brendonban láttuk, légyszi ha van időtök segítsetek.....
Köszönöm,mindenkinek szép éjszakát kívánok
sue
38+1

És minden baba csodaszép
:)
suezika

Bujka!
Hát megkell zabálni ezt a két kis drágát, ahogy a nagyfiú ott sertepertél az valami tündéri, nagyon szerencsés vagy!!!! Remélem a féltékenység elkerül titeket!!!
Piciri!
Csak azt tudom mondani, hogy nem kell félni mert amikor már ott leszel akkor hidd el nem lesz időd rá! Teljesen felfognak gyorsulni az események és mint egy gyönyörű emlék marad számodra.

A szüléstörténeteket meghatódva olvastam, ezúton is minden babának és mamaáknak gratulálok és jó egészséget kívánok!

Képzeljétek a pici lányom csütörtökön lesz 1 éves és tegnap elindult!! :lol: Igaz még csak 6-7 lépést tesz meg de majd megzabálom ahogy totyog a picike lábaival.
baboka

Sziasztok!

Melinda,olyan édesek a gyerekek.Marci nagyon segítőkész.Tündéri.Az utolsó kép tök vicces,olyan mintha be akarna húzni Beninek.

Szüléstörténetek gyönyörűek.A Nózié is,minden fájdalmával együtt.Zsoltika nagyon cuki.

Egyébként tényleg olyan szép babák születtek ebben a topicban.Jadey írta valamelyik nap,hogy titkon azt remélte majd lesz kedvence.Nem vagy egyedül Jadey!Nehéz a választás.(nekem van egy kis kedvencem,de titok marad,még elbízzák magukat a szülők :lol: )

Babóka gratulálok a pici lányodhoz.Mire megszületnek az ikrek szaladni fog :)

Iza
piciza

Mamy:

Nagyon megható volt a szüléstörténeted!!

Nózi:

A te történeted is hihetetlenül őszinte volt.Gratulálok a babához!

Bujka:

Nagyon helyesek ezek a fiúk.

Tűzmanó:

Kérdezted mi még miket vettünk.Gyakorlatilag már mindent,csak egy pelustáska hiányzik.
Tegnap nekem is extrém magas vérnyomást mértek(160),amit nem hittem el.Megmértük a másik kezemen(140)aztán fél óra múlva teljesen normális volt.Tutti,hogy a vérnyomásmérő hibája,ennyitől már rosszul lettem volna.
Most mérem itthon biztonság kedvéért.

Jadey:

Puszi,láttad,hogy Jack B.tarolt az emmi átadáson?Hol tartotok az 5-ben?Az egész egyben megvan?Lehet akkor Csabit meggyőzhetem.

KépKép
rönci

Sziasztok!

Suezika!
Jaj hát nem akartam én senkit megrémíteni a köldökzsinór témával! Az hogy nálunk ez volt, nem jelenti hogy mindenkinél ez van! Ne gondolj erre! Persze mindenre fel kell készülni, mert ezeket a dolgokat nem lehet befolyásolni sajnos. De látod, nálunk is jól alakult minden, mert az Őrangyalkánk ott volt, és a császár felé sugallta a dokit. Minden szenvedést megér, hogy egészséges, gyönyörű kislányom született, bár sajnos a szülés élményét nem éltem át, de nagyon örülök, hogy így alakult minden, ahogy alakult.
Mellszívó: nekünk Avent Isis van, igaz hogy drága, még júliusban vettük a Corában akciósan 12 ezer körül, volt benne 2 db 125 ml-es cumisüveg, és ajándék 2 db melltartóbetét. Ez utóbbiból nem érdemes külön Aventost venni mert méregdrága, pont ugyanolyan jó a DM-es 30 db-os Babylove párszáz Ft-ért.
A Medeláról csak annyit tudok, amennyit írtam, hogy a szobatársamnak olyan volt, és úgy tűnt hogy elég nehézkes vele a fejés, hosszabb ideig tart és olyan macerás huzigálni a fecskendőt a tömlőben szerintem. De az elv ugyanaz, szóval ha valakinek sok teje van, lehet hogy az is beválik.

Nózi!
Tényleg nagyon szépen írtad le a történeteteket, ha nekünk "sima" szülésünk lett volna, én is valahogy így képzeltem el, hogy így történt volna. Még a fejátmérő is stimmel :wink: Gesztikémnek is 33 cm-es a buksija.
Nektek is nagyon sok boldogságot kívánok!

Kép
mamy

Sziasztok! :)

Bujka :) gyönyörűek a babák, egy édes kis szeretetcsomag ez a kis Benike. és milyen jó hogy Marcinak már így oda lehet adni, legalább ők is szokják egymást... :lol:

Tényleg, nem is emlékszem, írtad hogy milyen volt a szülés? Végül melyik szülésznőt választottad? Esetleg valami új tapasztalat a kórházzal kapcsolatban.

Én tegnap voltam az ottani "kötelező" védőnőnél, nem tudom ismered-e, de nekem gyakorlatilag egyetlen kérdésemre se tudott válaszolni se az születési anyakönyvvel kapcsolatban, se a TAJ kártyával kapcsolatban, se az apasági nyilatkozattal kapcsolatban, se arra hogy mikor lesz az őszi előadás sorozat, stb. Semmire!! :evil: :evil: Hulla mérges voltam!
Tényleg a TAJ kártyának az igénylőlapja nem tudod nincs véletlenül az újszülöttosztályon? Ha esetleg van egy kis időd, megírnád Ti hogy intéztétek?

Mamy :) köszi a mellszívós tanácsot, megfogadom! Akkor maradunk az Aventnél. Ahogy mondtam is szegény Balinak a Babyfunos hapi annyira nekiesett ezzel a mellszívó témával hogy most már ha akarnék se tudnék másmilyet venni :lol: :lol:

Nózi:) Nagyon szép születés történet, komolyan meghatódtam...és gratulálok a kicsi fiúhoz. Milyen édes kis tündérmackó.... :lol: Azért ugye milyen fontos hogy most már az Apukák is bemehetnek szülni, szerintem nagyon fontos szerepük van, és sokat tudnak segíteni...Ja egyébként olvasva a történeted egyáltalán nem bánom hogy a Péterfyt választom a "rátukmálós-edaval együtt", papírkutya vagyok, de én biztos kérni fogok.... :wink:

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Suezika!
Most látom, hogy te egy másik mellszívóról írtál, a Harmony-t nem ismerem :roll: de ha az is pumpás, akkor lehet hogy jobban megéri, mint a huzigálós Medela, és olcsóbb mint az Avent Isis (ami akciósan volt ennyi a nyáron).

Kép
mamy

Rönci :)
Babacucc: nagyon irigyellek...
Nekünk még a fele hiányzik, úgyhogy szeptemberben ráállok és minden beszerzek, nem akarom az utolsó percre hagyni..

Nagyon jó ha méred magadnak a vérnyomást, szerintem egyáltalán nem ad valós eredményt amit ott mérnek, ráadásul tudod mit csinált tegnap a nő?: Le se vette rólam és úgy mérte meg kb. 10 perc alatt 3x a vérnyomásomat és még a harmadiknál is ott méltatlankodott hogy már harmadszorra mérünk 140-et...Hát persze! Most én oktassak ki egy eü-s dolgozót hogy hogy kell helyesen vérnyomást mérni? Hogy így totál érvénytelen eredményt ad a gép??
Vendég

Lányok!

Szeretettel osztom meg veletek ezt a pár képet, melyek a kórházban készültek, sajnos a minőség nem a legjobb mert nem profi géppel készültek. Olyanok is vannak, amik sokkal jobbak, de azokat kicsit macerásabb kicsinyíteni, de igyekszem!!! :lol:

Kérdés a már gyakorló anyukáknak:
Ti mit tesztek, ha a Kicsi vigasztalhatatlanul sír?... Tegnap éjjel szegény Gesztikém úgy sírt, hamizás után, hogy majd megszakadt a szivünk a Párommal. Hiába csináltunk bármit. Valószínűleg görcsölt a pocakja, mert néha összehúzta magát és grimaszolt. Legalább másfél óráig foglalkozni kellett vele, akkor néha lecsendesedett, de kis idő múlva folytatta a sírást. Szörnyű hallgatni!!! Persze tudom, hogy a csecsemők mindenért sírnak, de akkoris...
A védőnő említett egy szert, amit hasfájás ellen recept nélkül lehet kapni csecsemőknek, de elfelejtettem a nevét... Esetleg tudtok valami tanácsot adni? Köszi!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
mamy

Lányok!

Szeretettel osztom meg veletek ezt a pár képet, melyek a kórházban készültek, sajnos a minőség nem a legjobb mert nem profi géppel készültek. Olyanok is vannak, amik sokkal jobbak, de azokat kicsit macerásabb kicsinyíteni, de igyekszem!!! :lol:

Kérdés a már gyakorló anyukáknak:
Ti mit tesztek, ha a Kicsi vigasztalhatatlanul sír?... Tegnap éjjel szegény Gesztikém úgy sírt, hamizás után, hogy majd megszakadt a szivünk a Párommal. Hiába csináltunk bármit. Valószínűleg görcsölt a pocakja, mert néha összehúzta magát és grimaszolt. Legalább másfél óráig foglalkozni kellett vele, akkor néha lecsendesedett, de kis idő múlva folytatta a sírást. Szörnyű hallgatni!!! Persze tudom, hogy a csecsemők mindenért sírnak, de akkoris...
A védőnő említett egy szert, amit hasfájás ellen recept nélkül lehet kapni csecsemőknek, de elfelejtettem a nevét... Esetleg tudtok valami tanácsot adni? Köszi!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
mamy

Jé, duplán ment át... :shock: bocsi... :shock:

Kép
mamy

Picizi
Hát én is remélem, hogy addígra már szaladni fog persze lehet, hogy akkor engem klónozni kellene? Nemtudom, hogy fogok bírni utána rohangálni meg persze a kicsikkel is sok teendő lesz, de majd csak átvészelem.
Mamy!
Hasfájásra jó az infacol és azt hiszem espumizan, de nem biztos, hogy ez a helyes neve, de valami ilyesmi. Ha mondjátok a gyógyszertárba ott tudni fogják. Igazából nekem nem jött be, de hátha nektek beválik. Én mikor már nagyon fájt a hasa akkor köménymagos teát adtam. Próbáld ki. Remélem tudtam segíteni.
baboka

Piciri!
Hogy vagy? Nem jött még privim pedig mindíg nézem! Remélem minden oké veletek és ha majd van egy kis időd írj!
baboka

Mamy, nalunk Miki volt ilyen hasfajos, minden este 6-9-ig uvoltott: szornyu volt. Van grippwater (nem biztos a neve), infacol, meg espumisan cseppek, de en egyiket sem adtam neki. (nem hiszem hogy segit, raadasul szerintem meg jobban megfin...ja)
Igazabol vegjartunk egy torturat, simizgetes vallon, enekles, hasmasszas, labpumpa, furdes anyaval a nagykadbanhasontartva ugy az egyik kezen hogy vegigfekszik az alkaron. Azt hiszem van meg par dolog az lll honlapjan. Semmi nem segitett, 3 honapos koraban egyszercsak abbamaradt. Neha jobb volt neki neha nem....

TAJ szam a teve utcaban, a ferjem az eredeti szulanyk. kivonattal 10 perc alatt beszerezte. Nalunk az anyakonyvet 3 nap alatt csinaltak a korhazban. TAJ kartyat hivatalbol talan egy honap alatt kuldik, ami az igenylesekhez mar keso lehet.

csengo
Vendég

Lányok!

Köszi szépen a tanácsokat! Most ahogy írtátok már be is ugrott, hogy a védőnő is az Infacolt ajánlotta!
Hát meglátjuk, én nagyon ellenzek mindent ami gyógyszer, megpróbáljuk még hátha nem lesz annyira vészes a hasfájós időszak. Ha nem csökken, max. akkor próbáljuk ki.

Csengő!
A TAJ kártyát előre megkérdeztétek, hogy megvan-e már és úgy ment érte a férjed, vagy csak úgy odaállított, és kikérte? Nem akarom hogy fölöslegesen menjen szegény, képzelem milyen tömeg van ott, csak akkor kéne mennie, ha van miért.

Kép
mamy

Sziasztok,

Tűzmanó,

babacucc: ne aggódj, egy-két nap alatt mindent be lehet szerezni. :lol: (bár én még mindig a méretre szabott matracra várok, a babyfunos pasi minden nap azt mondja, hogy holnap meglesz :evil: )

Mamy,
nagyon szépek a képek!! Nem is baj, hogy 2x jött át :wink: :lol:
hasfájás: van egy könyv, a Nyugodt baba, abban sokat írnak arról, hogyan lehet a hasfájós babát megnyugtatni. Van néhány képsorozat is arról, hogyan kell masszírozni. A repülőpóz segíti a gázok távozását. Repülőpóz, azaz baba fejecskéje és hasa a karodon. azt is írják, hogy érdemes felírni, hogy mikor mit eszel, mert legközelebb következtetni tudsz majd, hogy Gesztike milyen kajákra, fűszerekre reagál érzékenyen. Kitartás!!!
(persze én még könnyen dumálok :roll: )
sz_kata

mamy, a ferjem csak ugy odament. Semmi sor nem volt. Persze szerda de.11fele.

csengo
Vendég

Na elszállt az előző levelem,akkor megint leírom..

Képzeljétek ma reggel elment a nyákdugó,és fájdogáltam egész éjjel picikét..
Lehet hetvegere meglesz a kicsi Lányunk..
:)

Mamy!
Köszi a tanácsot Én úgy emlékeztem Te írtad ,hogy akinek kisebb a mellbimbója ezzel a Medelával többet tudot fejni...
De akkor ki írta???????
Jaj de süket vagyok...

Megyek ledőlök
puszi mindenkinek
sue
38+2
suezika

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, míg alszik a picike!

Mamy: gyönyörű Gesztike! Nem csoda a 10/10-es Apgar - mi 9/10-et kaptunk és megkérdeztem, hogy ki kap 10/10-et erre azt mondta a dokinéni, hogy azok, akik szép rózsaszínűen születnek - nagyon kevesen!
Hasfájás :( remélem találtok rá megoldást! Anyósomék azt mondják, hogy a meleg pelus a hasra beválik - nem tudom :roll:

Sz_kata és Gesztenye: látom ti is az Istvánban fogtok szülni. A történetemből kimaradt az, hogy az Istvánban nagyon jó volt szülni, mert a szülőszoba szép és hangulatos, (végig csak egy kislámpa égett - a szobában és a folyosón is kellemes félhomály volt) Rádiót hallgattunk, a szülőágy dönthető volt, amit ki is használtam. Ráadásul az infúzióval lehetett sétálni - ez sincs mindenhol így. Jól jött a labda is.
Az Istvános dokik jól értenek a gátvédelemhez és a gátmetszéshez is: harmadik napon már nem is éreztem a gátsebemet.
K. Á. volt a barátnőm dokija is - barátnőm kért edát, de neki nem adtak (négy centinél) - viszont a doki szépen vágott és varrt.

Szülés után csak a szép emlékek maradnak, a fájdalmakat pillanatok alatt elfelejti az ember - talán ezért mondják, hogy pozitív fájdalom - mert semmi rossz érzés nem marad benned. Csak tárgyilagosan elmondod, hogy fájt, de már nem érzed, annyit tudsz, hogy jó volt szülni (persze biztos nincs mindenki így vele)
nózi

Suezika
Hát akkor már nincs sok hátra!!! Nekem amikor elment a nyákdugó még aznap meglett a pici lányom.Mennek a drukkok!!! Kívánok nagyon szép szülést!!!
baboka

Tűzmanó: a férjem nélkül nehéz és olyan hideg-rideg lett volna. Jól esett a gyengéd törődése, ahogy sürgőlődött körülöttem - néha már én szóltam rá, hogy üljön már le! :D
Ezek szerint te is apás szülést tervezel?

Sue: lehet, hogy nemsokára szülni fogsz? Megy a drukk!

KépKép
nózi

Csengő!
Köszi szépen! Akkor szegénykém valószínűleg holnap délelőtt ismét ügyintéz :?

Sz_Kata!
Köszi a könyvtippet! :wink:

Suezika!
Nekem úgy rémlik talán, hogy Ákata volt aki ezt írta, ő is Avent-el kezdte, de neki nem jött be, és áttért gépi fejésre - persze egyáltalán nem biztos hogy jól emlékszem... :roll: :oops:
Nyákdugó: csak nem?... hajrá-hajrá-hajrá!!! :lol: :wink: Nem is biztos, hogy kell várnotok hétvégéig! :wink:

Nózi!
Jé ezt nem is tudtam! Lehet, Gesztikém azért kapott 10/10-et, mert császáros baba lévén annyira talán nem viselte meg a világrajövetel. De az tény, hogy mindenki a csodájára jár... és én olyan büszke vagyok Rá! :lol:

Kép
mamy

Mamy!

Bár tudnék okosat mondani! Szerintem még nem találták meg a tuti megoldást hasfájás ellen, de én is fontosnak tartom, hogy tudd, mi az amit Te megeszel, mert ronthat a helyzeten... Szerintem is inkább a mozdulatok tudnak segíteni, masszírozás, "reptetetés" ( :) ) stb. Majd ha tartaj a fejét már a válladon is átcsaphatod, az szokott segíteni, de neki még nem alkalmas...

Sue!
Akarsz cserélni velem? :) Mert nagyon szeretnék a helyedben lenni! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:24-kor.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?