Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andi! Nagyon aranyos a csöpp fiú. :lol:

Zsófi neked is gratulálunk! :lol:

Tábla: linkben tettem fel 2006 Július 12 Szerda - 13:10 a 330 oldalon, de ezek szerint jobb, ha képként teszem fel.

Köszönöm a gratulációkat. Igazából még fel sem fogtam, hogy van egy újabb csemeténk. Nincs jellegzetes tünet (pl. hányinger stb.). Voltam Uhon, és az alapján saccolt dátum van a vonalzón. 8)

Játék: Néha nálunk Viki szépen eljátszik egyedül, de ez még újkeletű. Leginkább rajzolni szeret. Falra, kiskönyvébe. :twisted:

Pocó! Nagy lányod van már. :lol:

Reditke! Majd kérek beszámolót a nyaralásról, mert mi is tervezünk még 1 hosszabb hétvégét belföldön, de lehet, hogy jövő nyáron jutunk már csak el pihenni, és az 2 Manóval jónak ígérkezik.

Edit! Szerintem Balázs idővel visszaszokik majd a megszokott környezetbe, csak idő kérdése.

Móni! Lili is nagyra nőt már. A kukoricás kép a legjobb. :lol:

Nyaralásunk: Olaszban voltunk, Lido di Jesoloban. Éjszaki utazás kissé megviselt mindenkit. Nagyon jó volt, szép időnk volt, de nem kánikula. Voltunk Velencében és San Marninóban is. Viki szépe lebarnult. Nagyon megszerette a tengert. :wink:

Az elmúlt 3 hétben most veszem észre hogy mennyit változott Viki. A héten 3 hét szabi után újra van babaklub a kerületben. Már eljátszik egyedül, hamarabb bevon a játékba más anyukákat, mint engem. :roll: Furcsa, de tudom, hogy így könnyebben beszokik majd a bölcsibe, mert félnaposba biztos megy.

Titanilla! Te írtad, hogy Bazsika síkit. Megnyugtatlak most már Viki is. Nagyon élvezi, ha sikíthat, és leginkább este engedi ki a hangját, mikor apa hazaér. Hiába mondjuk, hogy nem szabad, de semmi hatása. Néha mikor a fülembe torkaszakadtából síkit, akkor szívesen befognám a száját, de az is hiába. :twisted:

KépKép
Kép
moszmota

Képek:
Az új kedvenc kép:
Kép

Nyaralás előtt:
Kép

Nyaralási képek:
Kép

Kép

Nem teszek fel többet, mert csak helyet foglal. De akit érdekel Vikiről a itt vannak fenn képek:
http://kep.tar.hu/illesek

A 20-22 hónapos mappában, ill a nyaralásról a Nyaralás Olaszban mappában.

KépKép
Kép
moszmota

Macs! Lilinek is Boldog szülinapot utólag is!

Kép

KépKép
Kép
moszmota

Beszti :)
Remélem azért nem bántottalak meg a snassz építővel!!! :D Nem akartam én ledegradálni egy játékot sem, de Levi tényleg így viszonyul hozzá: "ááá, építő...unalmas" Bezzeg az ótók, meg repülőőőők! :lol: Szörnyű :lol: :lol:
Na PONT vmi ilyesmire gondoltam én is, amivel a Hanna játszik a képen! Nnna, ez az amiről beszélek! :D Hol lehet ilyet beszerezni? :lol: Már nézek is utána! Meg amit küldtél linket, azon is sok jó dolog van.

Moszi :)

Örülök, hogy jól vagytok! Nyaralásért irigy, fotók azért jöhetnek! :) Gyönyörű a lányod!

Móni: sztem is a kukoricás kép a legjobb, nekünk is van egy hasonló, megpróbálom megkeresni, feltölteni.
Kép Levi és a kukorica
Kép Levi borotválkozik

Pussz, Virgi

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Beszti! Ha már úgy is javítottam a táblámat, akkor a tiéddel összemostam, és beletettem az általad készített ki hány éves, hónapos és hány kiló, stb oszlopokat is.

Pocakosok! Mikorra vagytok kiírva? A vonalzók alapján tippeltem egy időpontot, mert nem találtam meg ki mikorra van kiírva, és ez a tipp van a táblában is.

A tábla kép formátumban:
Kép

Kép

Kép

A hiányzó adatokat írjátok meg és pótolom.

A képe eredeti méretét felteszem a
http://kep.tar.hu/oszibabak
táblázat mappába is.

KépKép
Kép
moszmota

tábla0823.jpg név alatt vana friss táblázat.
Ha a rendszer még konvergálsáa alatt feliratot írja ki, attól még ha rákattintasz, akkor csak a kép 1 oldals változatát hozza be, de ha még egyszer rákattintasz, akkor a kép megjelenik, amit lehet nagyítani is a jobb alsó sarokban megjeleő kis ikonnal.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Tontica 2007.02.12-re van kiírva, ha jól tudom, én 2006.12.12-re, Perselának is lesz 2006.12.11-én.
Hanna 12 kg és 86 cm, Nátán 102 cm, Beni 128 cm (súlyúkat nem tudom).

Beszti
beszti

Virgi!

Nem, dehogy bántottál meg! :):):) Csak jót mosolyogtam. Mert ha valamit, akkor ezt a szót biztos nem használnám Duplora. Láttam én már "snassz" építőt...
De ha csak építőkockái lennének, akkor is ajánlanám a Duplo-t, mert jó minőségűek, tényleg lehet velük építeni, nem esik szét, szóval minőség, nem úgy, mint számos utánzat.
Na, most lebuktam :D:D. A helyzet az, hogy az, amivel Hanna játszik Duplo, de ilyet én még máshol nem láttam. Pontosabban Duplo kockákat, meg ilyesmit természetesen igen, de pl. Duplo fogaskereket és tengelyeket nem. Én is keresem, nagyon szeretnék, ha valahol is látok, értelmes árom, akkor megírom.
A kép egyébként a Legoland Deutschlandban készült 2 hete, de ott shop-ban náluk sem lehet kapni, tehát nem sima közönségtermék. Lehet, hogy ez valami oktatási csomagban van. Egyébként ezeket az elemeket kisebben lehet kapni, mert a nagyobbaknak való Technics Lego-t pont ezek az elemek is alkotják, olyanunk nekünk is van, de az sajnos ugye kicsi, és nem Duplo méret.

Egyébként nekem a játékok egy részével pont ez a bajom, hogy hiába ajánlanám, mert jó, de ha itthon nem lehet kapni... Pl. Magi említette a Fisher Price Little People készleteket, amik szintén nagyon aranyosak, Hanna korosztályának való, és Nátán korosztályában nagyon sok gyereknél bejött. De sajnos Little People itthon szinte nem is kapható.
De ha valaki megteheti, akkor érdemes külföldi játékboltokat nézegetni neten, és esetleg kimenni vásárolni (pl. van egy Toys'r'us nevű bolthálózat, aminek van több boltja Bécsben, ahol elég jó a választék, és kedvezőek az árak).

Beszti
beszti

Sziasztok:)

Én végre-valahára hazakeveregtem a párommal Sümegről (skacok még hétvégéig lent maradnak), úgyhogy most kicsit több időm van netezni. Arról nem is beszélve, hogy szülőknél még az őskori betárcsázós internet van, úgyhogy mindig lesnem kellett a perceket, nehogy túlságosan belemerüljek az olvasgatásba, szülőknek meg csinálok valami horribilis telefonszámlát.

Macsek :)
Kérdezted a bölcsit, szerintem minden gyerek ugyanígy "működik", Hanna is rettenetesen anyássá vált a bölcsi kezdetekor, kismajomként csimpaszkodott belém, wc-re sem tudtam egyedül elmenni, mindig jött velem. És a hiszti is ugyanúgy megvolt, a bölcsiben mintagyerek, ahogy átlépte itthon a küszöböt, kezdődött a cirkusz.
Csak hogy "megnyugtassalak", ez nem csak pár napig vagy hétig tartott, hanem eléggé huzamosan.
Most parázok is rendesen, hogy Marcinál is ugyanez lesz+súlyosbítva Hanna sulijával, amikor vele is le kellene ülni kicsit, hát nem tudom mi lesz...

Moszi:)
Nagyon sok szeretettel gratulálok Pocaklakóhoz :) Remélem a terhességed további szakaszában sem lesz semmi probléma.
A táblához be lehet írni: XIII. kerület, Béke tér közelében

Játékok:
Marcit a nyár elején még nem igazán kötötték le a tipikus gyerekjátékok, mostanában viszont már elég hosszú ideig eljátszik egyedül az építőkockákkal, legoval (szerencsére nem eszi), csavarhúzóval, csavarokkal, kalapáccsal, stb. Szóval a férfias dolgokkal :D

Szobatisztaság:
Hát nem akarok dicsekedni, de Marci 90%-ban már teljesen szobatiszta. Csak az éjjeli és a délutáni alváshoz kell neki pelus, egyébként már egyáltalán nincs szükségünk rá. Ha pisilni vagy kakilni kell, akkor mutogatja a fügyijét + tegnap óta mondogatja, hogy pi-pi :) Bilit nem használunk, csak wc-t.

Próbálok képeket feltenni:

Kép Marci

Kép Marci

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hú, lemaradtam a köszöntésekkel :oops:
Macs :) és Reditke :)
Lilinek és Bálintnak sok-sok boldog szülinapot, rengeteg meglepit kívánok :)

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Macsek :)
Most tudtam csak megnézni az iwiw-et is, én is bejelöltelek :)

Na most már elég belőlem :oops:
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Beszti!

FP LP jatek a Coraban kaphato es nem is veszett aron.

De a babaszoban is szoktak ujat arulni. Szerintem megeri.

Magi
Vendég

Dino :) Beszti :)
Nagyon szépen köszönöm a Duplo infókat.
Ráadásul én ismerem is a boltot :) ( pont ott van előtte éppen egy buszmegálló, és anno munkába menet mindig ott vártam a 102-est és közbe nézegettem a kirakatot. Nem gondoltam volna hogy egyszer majd éppen ott fogok majd vásárolgatni :) )
Csak már tényleg az kéne hogy el is jussak oda.

Magika :)
Köszi a FP infót, úgyis a Corában nagybevásárolunk, mindenképpen megnézzük!

Sunimum :) Anyamanya :) Moszi :) Virgike :) Beszti :)
Nagyon helyesek a képeken a gyerekek!
Hihetetlen hogy már ilyen nagyok. Pedig csak most születtek....
Sokszor előveszemm az újszülöttkori képeket és azokat nézegetem....

Kata :)
Látom Marci már nem kiságyban alukál. Hogy sikerült elérni hogy aludjon és ne mászkáljon folyton el?Nálunk ez most nagy probléma :roll: , ezért is alszik Balázs még kiságyban, és hálózsákban, mert folyton kimászik (neki nincs rá ideje aludni, fontos teendője van...)

Reditke :)
Mi újság van Milánnal? Mit mondott a dokker? :?: :?:

Lányok!
Már megint egy kérdés..... :oops:
Mennyi kenyérfélét esznek nálatok a csemeték? Nálunk Balázs max. egy harapásnyit hajlandó megenni kifliből, kenyérből, bármit is teszek rá. Sokszor annyira elutasító hogy még megkóstolni sem hajlandó... Kénytelen vagyok neki még mindig tejpépet adni, mert azért gabonafélét is kell enni, nemcsak húst meg sajtot....

Szegény férjemet tegnap műtötték orrsövényügyileg, hát eléggé megviselte, remélem azért ma már hazaengedik. Bár az orvos nagyon óvatos, akar még várni egy napot. Balázs is hiányolja, tegnap este ott puszilgatta Apa képét, nagyon aranyos volt!

Üdv

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok:)

Pledit :)
A nagy ágyon történő alváshoz azért jócskán hozzátartozik az is, hogy sajnos ott kell dekkolni mellette amíg el nem alszik :? Ha valamikor megpróbáltam csak lefektetni és kimentem a szobából, már hallottam is mögöttem az apró lábak dobogását :D Viszont ha ott vagyok mellette, akkor nemhogy a szobából nem megy ki, de még az ágyáról sincs lemászkálás. Akkor szépen ott elbeszélget az alvópajtás bohócával (aminek kis részét látod az alvós képen), aztán kb. 1/4 órán belül szunyál is.
Amíg Marci a rácsos ágyban aludt, akkor az annyiból volt egyszerűbb, hogy gyönyörűen elaludt egyedül, ahogy letettem az ágyába.
Kenyérféle: próbáltad, hogy néha-néha napközben csak úgy adsz neki egy kiflicsücsköt? Úgy, hogy kb. játéknak fogja fel. Vagy csak egy darab kenyérhéjat a kezébe adni. Ha úgy sem akarja elfogadni, akkor a pépjébe belecsipegetni?
Férjednek jobbulást kívánok :)

Kép

Kép
anyamanya

Edit, esetleg pirítós vagy bundás kenyér?
Tejbe, kakaóba aprítva kifli?

Kép

Kép
liv

Pledit!

Ez nalunk mind FP!

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Szokás szerint kutyafuttában...:)

Először is köszjük a köszöntést nagyon kedvesek vagytok.
Hugomék "frontján" túl vagyunk egy pénteki polgári esküvőn, egy szombati egyházi+lagzi kombináción. Ezen felül egy vasárnapi családi Lili-szülinapon, most meg szombat-vasárnap költözködünk az új kéglibe. ugyan még nem lesz egy csomó minden kész, de itt nem maradhatunk az albérletben. Hosszú lenne elmesélni de a kis puttonyom tele van a fa tetejéig már a sok buta és primitív embertől, aki körül vesz mionket.. Na mind1 :( Ez van. Inkább most nem panaszkodom nektek.. :)
A kecó nagyon szép lesz, legalábbis a mi szemünknek gyönyörű, pedig mindenből tök szimplát vettünk/kértünk.. :) Kivéve sarokkád :) ja és sarok mosogató is.. azt hiszem mi a sarkokra vagyunk kiélezve :) Konyha pultot "majd egyszer", addig próbálom rokonoktól, barátoktól, ismerősöktől berendezési tárgyakat összekalapálni /Sunimum: puncs, puncs, puncs!;)/

Lili nagyon szép nagy és ügyes, de néha nála is vannak hisztisebb napok. Ilyen teljesen mind1 mit csinálok, sírás-rívás van és kész. én meg néha ökölbe szorított kézzel szívom a fogam, hogy ne vágjam fejbe, csak mindent csináljak úgy tovább mint régen.
Sajnos visszaszoktam a cigire, kicsit sok volt most a sokk.. :? Lili viszont nem akar leszokni az esti szopiról, úgyhogy mostnagyonnagyon lelekiterrorizálom magam, de valahogy úgy érzem bagó nélkül már egy pár emberkét péppé vertem volna annyira fel tudnak bosszantani..

Így a végére hagytam, de nem utolsó sorban szeretnék

GRATULÁLNI:

Andinak és Csengőnek a picikhez

Bálintnak a szülinaphoz,

És előre is Helénának, Benedeknek, Fanninak és a többieknek a közelgő évfordulóhoz,

Papzsónak /akinek külön örülök, hogy hírt hallok róla/ és Moszinak a pocakbabához

és mindenkinek minden egyéb alkalomból :) Csak hogy jó kedvetek legyen.

Beszéltem Noémivel. Azt mondja, hogy jó hogy túl vannak a hétfői napon. Most már "jobban van". Januártól megy vissza dolgozni, addig a szabaságokat használja el. Már kezdenek összeszokni a nagyiékal. Heléna szókincse tovább bővült, pedig eddig sem volt kicsi. :) Azt ígérte most már egyszer elmegy egy netkávézóba és ír nekünk.. :)

Ime egy-két kép a 2 éves "manóról"

/ezen látszik milyen játék talált be nálunk. - ezen kívül még az olvasás, főzőcskézés a babakonyhában, meg a homokozás, hintázás nyerő nagyon - kizárólag ha nem egyedül kell csinálni , akkor! :)/

Kép Kép Kép Kép Kép
maccs

Sziasztok!

Először is, köszi a sok képet, annyira jók!

Macs :)
Puncs???
nem értem, nem baj, értekezzünk majd!

Minden közelgő szülinaposnak nagyon boldogot kívánunk mi is, így előre!

Mi holnap utazunk Horváto-ba, délben megy a gép, ha lesz kint net, bekukkantok!

Ja, megnéztem a vaterán is van fisher price, playmobil, duplo, és újak is, egész baráti áron láttam.

Mindenkinek puszi:
Móni

Kép
sunimum

Hahó Lányok! :)

Liv :)
Próbáltam tejbe beáztatva adni Balázsnak kiflidarabkát, de nem tudtam még csak a száját sem megközelíteni. Már kínomban beletettem kanálba és a kezébe adtam, de úgy sem akarta…..

DE: tegnap este Nagyi zsíros kenyeret evett, és Balázs beült a mama ölébe és úgy nyelte mint kacsa a nokedlit…. Azt hittem nem jól látok…. Úgy látszik nem reménytelen az ügy….
Lehet hogy fóbiája van Balázsnak az etetőszéktől… Megfigyeltem csomó mindent még csak meg sem kóstol ha beültetem a székbe. Bezzeg ha valaki eszik rögtön mászik az ölébe…. és kér. Joghurtot is csak úgy eszik ha én elkezdek enni….
Viszont bundáskenyeret még nem próbáltuk, nem is értem hogy miért. SZUPI AZ ÖTLET! Holnap reggelire azt csinálok Bazsinak.

Kata :)
Köszönöm szépen a választ!!!
Nálunk sajna nem alszik el Balázs amíg ott vagyunk mellette. Az egyik alkalommal kb. 1,5 órát szórakoztunk és egyáltalán nem aludt el. (halkan megjegyzem én már félig aludtam de a gyerkőc még nem…)
Úgy fel tud pörögni hogy az valami hihetetlen, minden érdekli, mindent meg akar nézni és közben be nem áll a szája…. Nálunk még egyelőre várat magára a sima ágyban való alvászat.

Kenyérke: próbáltam neki úgy is adni kiflit miközben mentünk a játszótérre, akkor kb. 2 falattal evett többet. (A pépjébe még nem prószáltam beletenni) De ahogy írtam Livnek tegnapra megtáltosodott Bazsi és meglepő módon evett kenyeret, majdnem egy egész szeletet bepuszilt.

Köszönjük a jókívánságot, Apuska már jobban van, kedden lesz varratkiszedés, nagyon örülök hogy már túl vagyunk ezen a műtéten, az altatás miatt nagyon féltem (olyan sok rosszat lehet hallani), de szerencsére nem volt gond.

Magika :)
Szuper birodalma van Zolcsinak!!!!

Maccs :)
Nagyon szép az Angyalkád.
Tudja már hajtani a biciklit Lili?

Lányok! :)
Izé ……. :oops: mi az a vatera? Vmi internetes bevásárlóhely?
Hogyan működik?

Szép hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép
[/url]
pledit

Kormi :) Noémi :)

Benedeknek és Helénának nagyon sok BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok :)

Gondoltam bejelentkezem... :) :oops:

Andi, Csengo :)
Itt is nagy gratula a lurkókhoz! GYÖNYÖRŰEK!!! :D :D :D
Írjatok léci minél többet a mindennapokról, ha nem gond.
Nekem még van néhány hetem, de aztán én is kétgyerkőcös leszek! :D Hadd tanuljak addig is... :lol:

Szülinaposoknak nagy pusszantás!! :D :D Hihetetlen, hogy már a másodikat ünneplik a gyerkőcök... :)

Moszi és Papzso :D
Gratula a pocibabákhoz! :D :D

Örültem, hogy többen leírtátok a kicsik súlyát és magasságát. Eszti elég régóta nem hízik, gyakorlatilag semennyit sem. Nem nagyon aggódok ezen, mert tök jól néz ki ettől függetlenül. Csak azt sem tudtam, hogy kb. hány kiló egy ilyen korú gyerkőc. Eszti rengeteget mozog. A magassága persze változik, tehát most inkább nyúlt és nem hízik. Na, szóval fejlődik rendesen :D . Ahogy láttam, nagy a szórás e témában (is). Eszti kb. 85-86 cm és 10,8 kg.

Ja!
Moszi!
Láttam a táblát! Ha esetleg frissíted, beírhatnád Eszti mostani súlyát és magasságát, plusz, hogy a pocibabával október közepére vagyok kiírva (van ott egy dátum, de azt nem tudom, honnan jött :D).
Köszönöm!

Fotók szupik! :D Én is örülnék, ha gyakrabban és többen tennétek fel a gyerkőcökről képeket...

Még írnék, de felébredt Eszti. Most beteg, legalábbis lázas reggel óta :( . Így rohanok hozzá!
Még a nagyágy témát akartam írni, azt hiszem: Eszti imádja, hogy nagyágya van :lol: . Este velünk alszik el a nappaliban és aztán mi bevisszük az ágyikójába. Így aztán nincs altatás-mászkálás téma, mert jól alszik. Néha előfordul, hogy hív, néha még az is, hogy végül nálunk köt ki. Ez úgy jó, ahogy van :lol: :lol: . Jó, hogy szereti a szobáját és az ágyát, de azért néha jólesik, ha velünk szundikál :D :oops: . De ez tényleg nagyon ritkán fordul elő. Napközben meg alapban a nappaliban hagyom aludni.

Na, most tényleg lépek!

Puszi
Anita

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, remélem valaki tud válaszolni.
Szept. 1-én lejár a GYEd-em, és egyenlőre senki nem jelezte, hogy szeretnének viszontlátni a cégnél. Szerdán bemegyek, rákérdezek, de addig is egy-két dologgal szeretnék tisztában lenni. 63 nap szabim gyűlt össze a két GYEd alatt, és ezt ugye valahogy ki kell fizetniük. Ha nem vesznek vissza, hogy tudom kifizettetni, hogy közben GYES-en is maradjak? Mert azért a semminél ( amíg találok munkát ) az is több. Ha esetleg azt mondják, hogy csak úgy fizetik ki, ha ténylegesen elmegyek szabira, utána visszamehetek GYES-re? Másrészt ha most nem fizetik ki, és maradok GYES-en; de én esetleg felmondok, mert valahol találok munkát, akkor ki kell, hogy fozessék ezt a 63 napot, ugye?
remélem érthető voltam :)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó
A gyerkőc 3 éves koráig védve vagy, nem rúghatnak ki az új szabályozás szerint! Tehát ha most visszamész, akkor ki tudod venni a 63 napot, majd maradhatsz 3 éves koráig. Kifizetni ekkor nem lehet a szabidat.
Ha viszont te mondast fel, akkor van szabimegváltás, tehát ki kell fizetniük a 63 napot.

remélem érthető voltam.

Helénának és Benedeknek én is boldog szülinapot kívánok:)

Lili és Eszter is nagyon csinik :)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Sokaig nem voltam, ne haragudjatok, most is csak benezek hogy kozoljem a rossz hirt hisz elobb-utobb ugyis eszrevennetek hogy hianyzik az kisteso vonalzoja az alairasombol.

Elvesztettem a kisbabat, most szombaton meg kellett hogy szuljem, hugyuti fertozest kaptam, rament a mehemre es az meginditotta a szulest, elfolyt a magzatviz es bar a baba elt es egesszeges volt nem tudtak segiteni a szulesi tortura kozben meghalt, 16 hetes volt. Kisfiu, Adriannak hivtak volna, most mar az egben van!

Par honap mulva ujra kezdjuk majd a probalkozast es nagyon fogunk Ra vigyazni!

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!
Gyere gyakrabban, es jo hogy megirtad. Az ilyen dolgokrol is kell beszelni, nem csak az oromrol. Nagyon sajnalom! Akik veszitettunk mar el kisbabat, sosem feledjuk es nem potolja semmi, de en is tudom hogy az egben van a kicsi.

Sajnos en sem tudok jonni gyakran, mert hol az egyik kezemben a kicsi, hol a naggyal jatszom. Miki mar megszokta hogy nincs egyedul, szerintem hamar hozzaszokott, hogy van a baba, de feltekeny is. Pl. ha a babat simizem elveszi a kezem....

Nalunk kenyeret meg martogatosnak eszik a gyerek, azaz porkoltszaft stb-be tunkolva...

Jatek ugyben mi is tanacstalanok vagyunk, igazabol apa furogepe, csiszoloja stb koti le. Kapott most egy baufix (www.baufix.com) jatekot, de az meregdraga ahhoz kepest amit tartalmaz. Mindenesetre most nem sporoltunk, valahogy a teso dolgot kompenzalando....

Mennem kell kakaot osztani.

Csirkesz, Kormi es ugy altalaban a torzstagok merre vagytok?

csengo
Vendég

Tonica!

Nagyon sajnalom ami tortent. :cry:

Latogass el a http://www.angyalokszulei.hu/ oldalra es nezz be a forumba is.

Talan ott ki tudod irni magadbol a fajdalmat es ott olyan megerto emberekkel tudsz beszelni, akik szinten atmentek ezen.

Magi
Vendég

Tontica, nagyon sajnálom :(:(:(

Pocó

Kép
Kép
pocó

Juti, köszi :) Még két kérdés: azért nem kötelesek visszavenni, ha én most azt mondom, hogy holnap dolgozni akarok??? Max nem rúghatnak ki, ugye? Másrészt, ha 3 év után esetleg ők rúgnának ki, akkor mivel 2000 óta dolgozom a cégnél hivatalosan, 7 évre kellene, hogy végkielégítést adjanak?

Pocó

Kép
Kép
pocó

Tontica,
rettenetesen sajnálom, ami veled történt!!!!
Remélem mielőbb megtalálod a megfelelő megoldást, ahhoz, hogy fel tudd dolgozni ezt az eseményt, és bízom benne, hogy hamarosan újra szerepelhet a neved alatt az a kis vonalzó!
Ha tudok segíteni valamiben írjál, sajnos tapasztalatból tudom mit érez ilyenkor az ember!!!
Puszi,
Dino
dino

Tontica
nagyon sajnálom :cry: :cry: sok erőt kívánok!pár hónap múlva pedig drukk!

Pocó
nálunk 30 nappal korábban írásban kell jelezni a vezetőnek, hogy vissza kíván menni az illető dolgozni.
3 év után meg, ha akkor megy vissza az ember, akkor 30 nap után lehet felmondani és akkor jár a végkielégítés a munka tvkönyv szerint. igen, akkor 7 évre ha nincs nálatok kollektív szerződés, vagy más megállapodás szerint az mt-n túli végki. meg jár a felmondási időre is a bér.
most nincs nálam mt, de ha akrod megnézem hány havi járna neked.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukk, és látom mi történt.
Múlt héten megnéztem a 2007. tavaszi babák topikját, és láttam mi történt veled tontica! Nagyon szurkoltam, hogy jobban legyél.
Sajnálattam olvasom, hogy mi történt végül veled. Kép

A Magika által ajánlott honlapot nézd meg. Ismerem a lányt, aki készítette. Sajnos ő 3 babát vesztett el, vagy mert beteg volt, a baba, vagy mert elvetélt. De most van egy szép egészséges kislánya.
Remélem ott némi vigaszt találsz.

Szurkolok, hogy a 2007. nyári-őszi topikba újra írogathass. :wink:

Remélem majd amint tudsz írsz magatokról.

KépKép
Kép
moszmota

Juti, köszi :) Megkeresnéd majd valamikor az ide vonatkozó részeket? Vagy esetleg emilben át tudnád küldeni?

Pocó

Kép
Kép
pocó

Tontica
Annyira sajnálom!!! :( :(
Sok erőt kívánok Nektek és én is remélem, hogy mostmár csupa jó dolog fog történni Veletek!

Puszi, Virgi

virgike

Tontica, nagyon megrendítő, amit írtál. Úgy sajnálom, nem is tudok mit mondani...

Kép

Kép
liv

Tontica,
Nagyon sajnálom, ami veletek történt :(
Sose tudhatjuk minek milyen oka van és főleg amikor ilyen nehéz időszak van az ember életében, akkor nehéz, sőt lehetetlen is ezt megérteni, nem is mondom hogy elfogadni.
A jövőre megy a drukk, már most :)

Lányok :) Nálunk tombol a takonykór, már az egész családon végigment, de a legmakacsabb Milánnál. Szegénykém olyan náthás, hogy akár fél óránként le tudnék szívni tekintélyes mennyiséget az orrából.
Ma volt egy kálváriám, hogy kapjon antib-t vagy ne. Dokinénink nem volt a helyzet magaslatán. Igazából a szíve miatt mondta, hogy adjuk. nekem nem tisztem őt felülbírálni, de mivel a gyerekemről van szó, felhívtam a kardiológust, hogy én nem tartom szükségesnek, mert láza nincs és még nincs 6 hónapos és ez már a 2. antib kúrája lenne, ha beadnám neki. Szóval pont most vágnánk jól haza az immunrendszerét, amire pedig extrán szüksége lesz. Röviden: nekem volt igazam, amíg nincs láz, fiókba vele. Most napi 4-5 lázmérés.
Ja, és turbóra kapcsolva a gyógyulási kedv, mert szombaton indulnánk nyaralni....

Most mennem kell, szólítanak a pasijaim.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok

Reditke
jobbulást:) jobban van Milán?
ab, az én kölkeim is már sajna többet bevettek, mint én egész életemben :roll: de már a betegségek is mások. előre félek, hétfőtől ovi, remélem kevesebb betegséggel mint tavaly.

Pocó
Bocs, tegnap már nem tudtam jönni. ha még aktuális, a felmondási tilalom kötődik a gyes folyósításához a tv szövege szerint. ebből sajna még nem következik, hogy automatice vissza is kell, hogy vegyenek. de azért egy próbát megér. sikerrel jártál?

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok :D

Kb ezercsilliotrilliobillio eve, hogy nem jartam itt. Valahogy mindig akkor sikerul jonnom, amikor nem eppen fenekig tejfel itt az elet.

Tontica :)
Fel a fejjel. Nagyon sajnalom, ami a babaddal tortent. Sok-sok erot kivanok a gyors felepuleshez, aztan meg tobb sikert kistesohoz!

Tobbi mama es baba :)
Igyekszem majd naprakessze olvasni magam "beloletek", de a helyzet az, hogy neha meg magamat sem birom kovetni.
Boti egy orokmozgo minimalis alvasigennyel, semmekkora helybenmaradasi kepesseggel. Idonkent csodalom, hogy az arnyeka kepes vele tartani az iramot. 8) Egyebkent hatalmas arc, dumal, mint akinek orokke szofosasa van, es egyre tobbszor mond ertelmes szavakat. En meg mindig Klaudia vagyok szamara, nem anya. Na nem esek ettol ketsegbe, csak tok jo lenne, ha az emberek a boltban mondjuk nem azt hinnek, hogy potmamaja vagyok a kolkomnek. :roll:
A leghosszabb mondata: esz Botika husi :lol:
Botikanak senki nem hivja, csak o sajat magat - hajra korai entudat!!!!

Csenge csaj mar kuszik, immel-ammal mar maszik is, majdnem felul, es fosch-sa a szot, miszerint: dedddeeedddee. Az alvokaja nem az igazi, amikor kisebb volt, ataludta az ejszakat, most terrorizal minket, es kepes ejszaka 2 oran at sirni, csak hogy simogassa valaki, vagy csak ott le´gyunk mellette. Mi sem adjuk magunkat konnyen, igy az ejszakaink jelenleg csatarozassal zajlanak alvas helyett.
Nappal egy tunemeny, vigyorog, tesz-vesz, dumal, cicizik, es makacs no, mert a gyumolcson kivul mast nem hajlando megenni. maximum az oszibaracknak alcazott pulykamell-molekulakat.

Mi berendezkedtunk Veszperemben, de a fiokjaink rejtenek meg egy-ket ki-nem-pakolt kincset. Apukam szerencsere egyelore jol veszi a kezeles-akadalyait, itthon tesz-vesz, nem hagyja el magat.

Na, roviden ennyi. Kepeket is lokok majd fel eccer, ha majd aptyuk asztali gepe is hazakerul, mert a lap-topjara (amirol jelenleg garazdalkodom) kep-feltevesi tilalmat szabott ki ram :?
Az a gep azonban meg varat magara, mert jelenleg az osszes gep befuccsolt es csinalas, csere es javitas alatt allnak.

Na megyek picit visszaolvasni

pussz-pussz es mukk-mukk mindenkinek!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Tontica
Nagyon sajnálom, ami a Kicsivel történt. Bízzunk benne, hogy rövid időn belül újra sikerül a pocakosság. Remélem, azért viszonylag hamar túl tudod tenni Magad ezen.

Csirkesz :)
Apukádnak továbbra is sok-sok erőt és kitartást kívánok :)

Rólunk:
Ma délután volt a bölcsis szülői. "Első körben" Marci beszoktatását szeptember 4-re tették, de ennek nem igazán örültem, mert akkor fel kellett volna mondanom a Gyed-t (Gyed mellett nem lehet bölcsis a gyerkőc), ami egyébként okt. 29-én jár le. Azért sikerült átkönyörögnöm magam okt. 2-re, így megmarad a Gyed, utána pedig ha minden jól megy és kivehetem a rengeteg szabimat, ami felgyülemlett, akkor csak januárban kell újra melózni mennem. Most csak az a kérdés, hogy főnököm mennyire "fonja be" a szemöldökét, ha meghallja, hogy még ennyi ideig szeretnék itthon kotlani.

No menek fektetni, pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

2 képet még szeretnék feltenni, csak hogy lássátok, Marci hogyan öltözött fel a múltkor: Hanna papucs az egyik lábán, Hanna cipője a másik lábán, sapi pedig csak úgy éppen, valahogy.... Ja, és még pizsamagatyában, de hát az kit érdekel :oops:

Kép Marci

Kép Marci

Kép

Kép
anyamanya

Figyi Csajok!

Hogyan lehet ezeket a babavonalzokat beilleszteni az alairasba???? A linket hiaba masolom ide, csak a linket jeleniti meg a net, nem a vonalzot :cry:

Boteszem alkotott :?
Mar nagyon onallosodni akar, ezert a kisagybol kimaszik. Igen am, de a mult heten arcra esett maszas kozben, ami szerintem erosen kedv-csillapitolag hatott nala. De a kiszabadulasert mindent megtesz. Ma pl addi-addig tolta el a kisagyat a faltol, amig a racshianyos (amit meg Bp-en direkt szedtunk ki) resz eleege eltavolodott ahhoz a faltol, hogy o kimaszhasson rajta. Eddig ugyanis a maszo lukkal a fal fele forditva volt a kisagy, mert a gyerkocok az emeleten alszanak, es nem akartuk, hogy almosan rogoton a lepcson talaljak magukat. Na ez matol mar a multe, ki kell talalnom valahogyan az uj vedelmi vonalat :?

Kata :D
Szerintem Marci siman mehet szemelyi stylist-nak, mert megjelenese utanozhatatlan, egyedi es frappans :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csak gyorsan dobok egy-egy kepet a gyerkocokrol:

Kép

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, ha a profilban az alairashoz rakod be a bbcode-t, akkor fog latszani.

Kata, nagyon edes a kislegeny!
Tegyetek fel kepet en is csinalok hamarosan. En is mar probalok osszehozni olyat, amelyiken mindket srac rajta van.

Amugy mi megvagyunk, meg szokom a duplamuttisagot, igy nem igen tudok irni, de nem tartom egyenlore ketszer nehezebbnek, mint az egy gyereket.

Tenyleg, Milan oke? Meggyogyult?
Ja es Zsombi. ha jol emlekszem, nem augusztusra halasztottak a mutetet??Tud valaki roluk?

Csajok az uj babagondozasi kiskonyvben mar van szo a futyi temarol is. Az sugallja, hogy nem huzogassunk, de szerinte 1,5 eves korra oldodik a szukulet. Mikinel meg mindig nem tortent ez meg....

megyek mert ebredezik az otkilos ujszulottem

csengo
Vendég

Nálunk Marci 2x dobta ki magát a rácsos kiságyból, akkor jól meg is üthette magát (gondolom, mert látni nem láttam), csak a visításból gondolom :oops: , úgyhogy utána már nem próbálkozott, de nem sokkal később el is kezdtük átszoktatni a nagy ágyra.

Ma voltunk Marcival tanácsadáson, kérdeztem dokinénit a letapadásról, ő azt mondta, hogy szerinte még felesleges a sebészetet megjárni, várjuk meg azt, amikor már teljesen szobatiszta lesz, mert addig még egy csomószor letapadhat. Azért írt fel egy kenőcsöt (Diprosalic), hogy azzal kenegessem esténként. Aztán majd meglátjuk.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csengo :D

Koszi, a segirsegeddel sikerult!!!
A duplamuttisaghoz kitartast, varnak meg rad kikepzesnek is megfelelo napok, de tok jo dolog, hidd el :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Gyerkőcök továbbra is csudiszépek :)

Juti, köszi a segítséget :) Végül is voltam bent tegnap, elbeszélgettünk, és mivel felkészült voltam, nem tudtak csak úgy lerázni. Kötelesek visszavenni, ha én azt mondom ,hogy most, akkor akár most is. De végül is úgy állapodtunk meg, hogy januárban kezdek, pontosabban akkor veszem ki a jó sok szabimat. Addig meg majd találnak nekem valamilyen beosztást... :?

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó:)
Fanninak nagyon boldog szülinapot kívánok :)

Kormi-Benedeknek, Nikk-Bandónak, Noémi-Helénának pedig utólagos boldog szülinapot :) Remélem nem haragszatok, hogy egy kicsit megkésve gratulálok :oops:

Ma reggel megvolt Hannának az évnyitó. Már annyira "be volt sózva" ettől az egésztől, hogy tegnap este csak 1/2 11 körül tudott elaludni, addig folyamatosan kérdezgetett, hogy akkor mi is vár majd rá :shock:
Szerencsére egész jól ment minden, egyből talált magának kis barátnő játszópajtást 8) Az ő ovis csoportjából csak ketten mentek ugyanebbe az osztályba, de ők is fiúk, úgyhogy most szinte teljesen "tiszta lappal" indultunk.

Én pedig ma délután megyek a dolgozóba, megbeszélni, hogy januárban szeretnék kezdeni. Már most érzem a gombócokat a gyomromban :?

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Isten eltesse Fannit!

csengo es a fiuk
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük szépen :)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Helénának, Benedeknek, Bandónak, Fanninak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!! :)

Dino
dino

Pledit :)
A Vatera egy internetes aukciós oldal. Érdemes megnézni időnként, mert jó dolgokat lehet ott kifogni.
Kenyérrel mi a helyzet?

Anita :)
Eszti továbbra is nagyon csini!

Ezek a gyerkőcök hihetetlenül hasonlítanak egymásra.

Dino
dino

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?