Új privát üzeneted érkezett!

Ma reggel még mindenki alszik?Vagy a házimunka.

Bufo:

Jobbulást a csemetédnek.

Mamy:

Örülök,hogy már otthon vagytok és minden rendben.Nagyod édi ez a Gesztike.De irigyellek.De egyszer eljön az én időm is.

Bujka:

Nagyon édi a kisfiad!Látod,végül nem jött össze,hogy felugorjak a kórházban.Pont nem úgy alakult.Ki tudja,lehet majd Érden,ha anyuékhoz megyek.Sok boldogságot a bővült családodnak!ű

Viola:

A 20 perces szoptatásban az az igazság,hogyha tovább hagyod cicin a babát,akkor jobban hozzászokik,hogy ellustulhat.Bár az mindenképpen igaz,hogy vannak egyéni különbségek.Ha 2 óránként tennéd cicire,az tuti jó,jobban tud termelődni.Én pont most kérdeztem a kollégáimat erről,most mit mondanak a mamáknak.Állítólag a Laktoherb teából 3-4 pohárnál többet nem kell inni,és ők az alkoholmentes sört is nagyon ajánják.Egy barátnőm 8 hete szült,hasonló gondjai voltak.Kipróbálta a homeopátiás bogyót is.Azt mondja jó.Szerintem még simán beállhat a szervezeted a tejmennyiségre.Viszont pihenni,pihenni,pihenni.Remélem én is segítettem kicsit.

Velünk is minden rendben,voltunk tegnap 4d-n.Míra nagyon szépen fejlődik.

KépKép
rönci

Sziasztok Csajok!

Még a kórházból :lol: Nem tudlak visszaolvasni, kb 3 percem van. Ranpo Évi is itt van, jól vannak, nem egy szobában vagyunk, de gyakran találkozunk.

Szóval nem csaltak az ösztönök, nem jóslófájások voltak azok!

Szüléstörténetet később fogok írni, most csak egy gyors bekukk, hogy üdvözöljelek benneteket.

Röviden: szerdán éjszaka bejöttünk a kórházba, kétperces fájásokkal - SZülünk!

Fél négykor repesztettek burkot, utána elemi erővel jöttek a fájások, addig simán viccelődtem, beszélgettem... Onnantól nem voltam magamnál.

Szegény páromnak csak annyit bírtam kinyögni ötpercenként, hogy "NE ÉRJ HOZZÁM!" Szóval ennyit a csókolózásról meg bimbóingerlésről. Ha hozzámér, letöröm a kezét. :lol:

Hat körül kezdtem érezni a tolófájásokat, de már nem tudtam magamról, annyira önkívületben voltam. Működik a természetes fájdalomcsillapítás!!! Háromnegyed hétkor kezdett melegedni a helyzet, nem akart kijönni a baba, láttam, hogy dokim is ideges, valami szekunder fájásgyengeséget hallottam a ködön keresztül.
Aztán Hét előtt öt perccel, kis bíztatásra kicsusszant!!!
Fantasztikus érzés volt, megkönnyebbülés, öröm, boldogság...
A doki szavait nem is hallottam...

Utólag kérdeztem meg: 10/10-es apgar, 3950 gramm, 58 centi.

Most rohannom kell, a Kispapa és Nagypapa vigyáznak rá, puszillak Titeket és vigyázzatok magatokra!

Krisszi és Ricsi

Kép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Sziasztok!

Geszti is és Ricsi is gyönyörű!!! Annyira jó nektek, hogy már látjátok őket!
Ricsi ráadásul milyen nagyfiú! Krisszi, gondolom, most nagyon könnyűnek érzed magad :lol: Tényleg, mennyi ment le rólad a szülés végére?
Mamy, örülök, hogy kellemes élmény volt, és hogy szívesen gondolsz a szülésre! Tök jó, hogy sok tejed van!

Rozus

KépKép
rozus

Dorka!Igen tudom,nem ér csak olvasni.

Mamy gratulálok!Tündéri a pici lányod.Örülök,hogy jól vagytok és sok a tejed.
Krisszi!Nektek is nagy-nagy gratula!Mennyi sok haja van Richinek,és milyen kis pufipofi.De jó lehet puszilgatni.
Jaj olyan jó nektek lányok!Klassz érzés lehet friss anyukának lenni.

A sógornőm is mindenórás kismama.Már nagyon várjuk a kis Mátét.Náluk már van két gyerkőc.Miksa 4 éves Zsófi 18 hónapos.Rámbízta az ovikezdéshez a ruhavásárlást.Pontosabban megkért rá.Ui mondta ,hogy ekkora hassal meg két izgága zizegő gyerekkel egyszerűen nincs energiája üzletről üzletre járni.Én pedig örömmel vállaltam a feladatot.Úgy élveztem.Olyan jó gyerek ruhákat vásárolni.

Na pusz
Jó babázást a babázóknak!
Kellemes várakozást a várakozóknak!
Iza
piciza

Drága Titi,

Várunk vissza minél hamarabb, nagyon sokat gondolok Rád. Nagyon nehéz lehet most Neked és a párodnak, de remélem számíthattok most egymásra, nincs is annál fontosabb.

KépKép
Kép
jadey

Piciza,

Jó, hogy újra előkerültél, már hiányoztál!

Ranpoval nemrég sikerült beszélnem. Nem tudom, hogy valaki írta-e az adatokat, ha igen, akkor bocsi:

Kedd 21.03kor jött világra Ricsike, császárral. 3370g lett és 57cm. Úgy látszik a Ricsik nagy babák :lol:
Gratulálunk Nektek!!!!

Mamy, Bujka, Krisszi, Csengő: Hihetetlenül szép mindegyik babóca!! Titkon azt hittem, hogy lesz majd kedvencem, de most kedvenceim lettek!!! Mindegyik! Tényleg le va kalappal, milyen kis formásak egytől-egyig!!! Alig várom már az első babás talinkat, hogy jól megdögönyözhessem őket :lol: Na jó, csak képletesen.

reggel óta próbáltam írni Nektek, de valamniért nem engedte a rendszer... Tegnap annyira bedagadtak az ujjaim, hogy fájt. Ilyen még nem volt, úgyhogy el kellett mennem vérnyomásmérésre, szerencsére az ok volt. Szerintem a hülye front tett be már megint. Mára viszont egy fokkal jobb, bár a párom azt mondja, hogy tiszta Michlengumibaba formám van, hát nem édes???? :wink:

KépKép
Kép
jadey

És akkor jöjjön Ranpo első hozzánk szólása.. Nem is volt olyan régen:

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de csak most fedeztelek fel titeket. Eddig másik topikba irogattam. Igaz már csak 1 hónapom van vissza, de azért még csatlakozhatnék hozzátok? Sok hasznos dolgot írtok, ami engem is nagyon érdekel. Próbállak visszaolvasni titeket.

29 éves vagyok, párommal az első kisbabánkat várjuk. Kisfiúnk lesz, legalábbis ezt mondták. A Sote II-es klinikán fogok majd szülni, ott van a dokim és augusztus 25-re vagyok kiírva. Sajnos már előre tudom, hogy császáros leszek, mert 11 évvel ezelőtt volt egy komoly balesetem. A szeméremcsontom tört el és rosszul forrt össze, így ott nem fér ki a babó.

Hogy bírjátok a hőséget? Főleg a mai forróságot?
Nekem nagyon sokat keményedik a pocim és elég sokára múlik el.

Írtátok a Madarász utcai tanfolyamot. Engem is nagyon érdekelne. Be kell előre jelentkezni, ha menni akarok? Mi egy Angelcare légzésfigyelőt vettünk pár hónappal ezelőtt, ezt ajánlották.

puszi: Évi

KépKép
Kép
jadey

Mamy, Ranpo,

nagyon nagy gratula az uj jovevenyekhez!!! Ugyesek vagytok!

Ronci,

koszonom neked is a szoptatassal kapcsolatos infot.

Ma elszabadultam otthonrol ket szoptatas kozott egy oranyira, elfogyott a Laktoherb team, vettem helyette egy masik fajtat a gyogyszertarban, hatha jobban bejon (Naturland termek, Fitolac a neve). Es volt homeopatias bogyo is, azt is bevasaroltam. Ezen a parom egy kicsit kiakadt, mert utalja az ilyen fajta dolgokat, de megbeszeltem vele, hogy a tejci most olyan fontos, hogy igenis megprobalom. Vegul o is belatta, hogy igazam van es megbekelt.

Szoval fel vagyok szerelkezve, remelem idovel folyni fog belolem a tej...

Viola
fj35

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:25-kor.
Vendég

Sziasztok, Lányok!

Nagy-nagy gratula a babákhoz Melindának, Mamynak és Krisszinek, valamint Bettusnak! Gyönyörűek a bébik, és a súlyuk... Az én kis pillelányaim nagy tesói lehetnének :wink:

Szoptatás/tápszer témához:
a lányok napi 8x esznek, ebből 2-3 adag a tápszer, a többi cumiból tej (most már 80 gramm/bébi), plusz rájárnak a cicire is, de sajna, abból csak csemegéznek (max. 10 grammot/alkalom). Pedig már profin elkapják, szívják is kitartóan... Remélem, egyre nagyobb adagot fognak szopizni, bár számomra a lényeg, hogy tejet ehessenek minél többet, akár cumiból is. Nekem egyébként a gépi fejő vált be (amivel teljesen ki lehet üríteni a cicit, így több tej termelődik), a laktoherb tea nem... Sok folyadék: tényleg több lesz a tej, de vizesebb is (én így látom fejés közben), ezzel együtt én is iszom a szörpöket ezerrel. Ami fontos: ha fáradt vagyok, vagy sír a bébi, elapad a tejem, kínlódva tudok csak fejni. Viszont ha nyugiban leülök a tévé elé, csak úgy ömlik... A tápot akkor kapják, ha a melleim már nagyon kivannak (dupla mennyiség kell, ugye, ami azt jelenti, hogy mindig teljesen ki kell üríteni a melleimet, ami azért nem 20-20 percig tart egy fáradt estén), illetve éjjel, amikor már rongy vagyok fejni. A gyerekek ugyanis három óránként kíméletlenül ébresztenek (pontosabbak, mint a vekker), egy etetés van (a reggeli), mikor esetenként 4 órára is kihúzzák a szünetet. Egyébként nagyon jó babák, csak a a kajáért sírnak, de azt nagyon - híznak is ezerrel. Játszócumit (nyugtatásra) nem használunk, amelyik nyugtalan, cicire veszem. (Legfeljebb üvölt, ha nem elég neki a tejcsi, és akkor kap üvegből is.)

Hű, most látom, hogy már egy órája üldögélek itt, és olvaslak Titeket, meg írogatok, holott hatkor tuti ébresztenek a csajok, és tejcsi még sehol... Ahogy így átolvastam, amit írtam, eléggé úgy tűnhet, mintha én mást se csinálnék, mint fejnék-etetnék, de nem így van - a bébik télleg annyira jók, hogy mindenre marad időm mellettük - főleg, hogy a férjem is segít ezerrel - éjjel egy etetés az övé, "cserébe" reggel tovább alszik, napközben pedig ő eteti az egyik lányt (fogadásokat szoktunk kötni, melyik bébi eszi meg előbb a hamit :lol:), és ügyesen pelenkáz is. Úgyhogy egy panasszavam sem lehet. Most viszont búcsúzom, irány a fejőgép...

Puszi mindenkinek!

ákata2

Szervusztok!

Sz_kata:
Tök jó volt este dumálni - utána azt álmodtam, hogy Te megszültél!!! Ugye még nem???
És végre éreztem valami nagyon enyhe kis jóslófájás szerűséget.

Krisszi:
Zseniális vagy, hogy még a kórházból is tudsz netezni! Tök interaktív volt az is, amikor még leírtad a fájásokat. Gyerek nagyon cuki.

Mamy:
Geszti nagyon szép - a haja nagyon tetszik, kis borzas.

Iza:
Ez az - írjál!!!

Viola: Na, a Fitolacról olvastam, hogy sokkal jobb, mint a lactoherb, viszont a Utrica urens-et csak óvatosan szedjed, mert babának felfúvódása lehet tőle.
(Ha képes lennék bemászni az ágy alá, akkor meg tudnám nézni, hogy még mit ajánlanak tejmennyiség növelésre... Megvan: Alfaalfa D6 szoptatás előtt 15-20 perccel - azonnal hat állítólag.

Üdv,

Dorka

UI: Torkom ma megint fáj - sosem múlik ez el? (Költői kérdés).

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Először is. Titi, nem tudok mit írni. Nagyon bőgtem én is és szívből sajnálom, ami történt. Biztos, hogy hülyeség arra gondolni most, hogy így kellett lennie, de valami oka volt ennek is. Várunk vissza.

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mit csináljak a táblával... Nem akartalak kivenni Benneteket, ezért egy kis kereszttel oldottam meg a dolgot. Természetesen tiszteletben tartjuk, amit te szeretnél és nyugodtan írd meg, hogy hogy legyen. Nyilván kisebb gondod is nagyobb, most ennél, de tudd, hogy bármikor, bármiben tudok segíteni.... de ezt úgyis tudod...szerintem mindenki így gondolja.

.
.
.

Nehéz témát váltani....

Nagyon nagy gratula a csodababákhoz!! Nem semmi, hogy Bunny is... Olyan édes mindegyik!! Ügyik vagytok!

Tűzmanó, a főnököd egy idióta, szerintem lépj le, az ilyen nem érdemel meg és pássz.

Edi, légzésfigyelő témához tudok csak hozzászólni, mi is BabySense-t vettünk, 35 ezer volt a Madarászban.

Maass, nagyon édesek a kiscsajok, hogy így várják a kistesót. Biztos, hogy nagyon nagy élmény lesz nekik is!!

Csengo, az ovisfiu nagyon tetszett!! Ő is olyan édes!!!

Iza, igen, tessék csak szépen szorgalmasan irogatni nekünk!! Örülök, hogy visszatértél!

Bufo, remélem jobban van a kisfiad!!!

Boróka, botrány ez a 4 óra várakozás! Ha ilyeneket olvasok, mindig tök ideges leszek!!!

Mamy, neked is nagy nagy gratula! Meg voltál elégedve a szülésznővel? Ki is volt? Mert az enyém kiderült, hogy szeptemberben egy hét szabira megy és kellene egy biztonsági tartalék!! Minden részlet érdekel, úgyhogy nagyon várom a beszámolód. Gesztike egy tündér és úgy elolvadtam attól, amit írtál a boldogságról!!! :) :)

Krisszi, nagyon hightech vagy, hogy a kórházból is írsz! :) Mi az a apgar? Valaki tudja? Nincs, most erőm keresgélni a neten, hajnal óta sütök-főzök, nagy családi ebéd volt, de megérte, mert nagyon jól sikerült!!
Csatolom a táblicskut is!

Sok puszi nektek és szép hétvégét!!

MSE

és a tábla

Kép
Kép

Kép
siba

Sziasztok lányok, anyukák! :D

Nagy-nagy gratula Krisszinek, Mamynak, Bettusnak, Melindának és Ranponak!
Gyönyörűek a babócák! Remélem tudtok pihizni is!

Nekünk most a tegnapi éjszaka után jók a kilátásaink, hisz csak négy óránként bömbizett tejcsiért. Remélem nem szóltam el!

Üdv mindenkinek:
egy fáradt, boldog anyuka!
nózi

Sziasztok lányok!

Nagyon édesek a babák..Irigykedek rátok..
:D :D
Lenne egy kérdésem hozzátok:Elviselhetetlenül ég a gyomrom szinte már a torkomban egész éjjel nem aludtam.Mintha 100 cseresznyepaprikát nyeltem volna le.Valakinek van valami ötlete mi használ rá?Iszonyat éjszakám volt.Gondoltam a Rennie-szopogatost bár nem tudom szedhetem-e.
És még egy kérdés:Mennyi a normális haskeményedés?van olyan hogy oránként többször is bekeményedek de nem fáj.Esküszöm nem emlékszem hogy a lányomnál lett volna ennyi..Bár ö ennyit nem is mozgott.

Tejcsi:Nekem a rostos barack inditotta be de aztán jött ám ezerrel..
Vendég

Sziasztok!

Bunny75!
Gratulálok a babához, így ismeretlenül is. Remélem minden rendben Veletek. Ha otthon lesztek majd számolj be, kérünk képet is. :)

Mamy!
Nagyon aranyos a kislányod. Örülök, hogy otthon vagytok és jól vagytok. Ugye milyen hamar eltelt ez a pár nap és babázhatsz? :)

Ranpo-Évi!
Neked is gratulálok a babához. Hát igen, a Ricsi babák jó nagy babák lettek. :D

Krisszi!
A te fiad is zabálnivaló. Szép nagyra sikerült. :) Örülök, hogy te is jól vagy, és már a kórházból nyomod a netet :D

Tina73!
Nekem is ég . Ha eszem, 5 perrc múlva újra kezdi. Abban reménykedek, ha leszáll a baba a köv.héten és jobb lesz a helyzet. Amúgy már most is állandóan pisilni járok, nem tudom mi lesz később. MEg annak ellenére, hogy ég a gyomrom, sokat tudok/tudtam mindig is enni. :D Legalább ennyi élvezet legyen, nem? :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Gesztenye,

De gyönyörű ez a kislány!! :D Fitos nózi, szép száj....Lesz majd dolgod elzavarni a sok kérőt :wink: :lol:

Krisszi,

Te aztán tényleg nagyon interaktív vagy :wink: Majdnem egyenesben sikerült közvetítened :lol: Ricsike nagyon pasis, és édes ahogyan szunyál.

Ákata,

Le a kalappal a férjed előtt :!: (persze előtted is, de hát ...tudod :wink: )

Boróka,

Még nem szültem meg :D Megvártam apát :wink: De most már úgy érzem, nincs túl sok hátra. Tegnap eset még varrtam, meg ma reggeltől is egészen ötig. Függönyt, több garnitúra baba ágyneműt, fejvádőt, díszpárnákat az új hálóba. Én, aki eddig egy gombot sem volt képes felvarrni :shock: :roll: Hihetetlen, mit művel velem ez a fészekrakó ösztön :wink: :lol:
Torokfájás: sok-sok fokhagyma (anyám erre esküszik)

:lol:

Simigabi,

Csak nem?! :lol: Drukkok mennek!!

Tina,
a Rennie-t még a kismamában is reklámozzák, hogy pocakosan is szedhető. Régebben írta valaki, hogy a tej, meg a mandula is enyhíti a gyomorégést. Nem elkeserítésképpen, de egy idő után már nekem mindentől égett a gyomrom. Most kezd a dolog enyhülni.
haskeményedés: pihensz te eleget? A megeröltetéstől lehet ilyen gyakori keményedés.

Kata
sz_kata

Szép estét Kismamik és Anyukák!

Először is: Drága Krisszi és Mamy ! Nagyon ügyesek voltatok a babák több mint gyönyörűek!! Amgy tök irigy vagyok ám, hogy már itt tartotok ám... 8) emlékszel Mamy, annyit mondtad hogy úgy várod már hogy megölelgethesd Gesztikédet és már otthon is vagytok...

Ranpo és Bettus :) Nektek is nagy gratula, sok boldogságot és jó egészséget a Manóitokhoz!

Tina :) A Rennie-t nyugodtan beszedheted. Én a 6. hónap környékén skszor szedtem, rá is van írva hogy terheseknek is lehet
Ettől nem lesz baja a babának. Nekem nagyon bevált!
Egyéb természetes módszer még a langyos tej.

Boroka :)
TOROKGYÍK:
külön könyvet tudnék Neked írni a torokfájásról, sajnos :roll:

Az alapvető kérdés hogy a torkod fáj-e vagy ha van - a mandulád.
Szerencsésebb ha a torkod fáj, akkor valószínűleg vírusos betegség, és nem kell semmit tenni vele, el fog múlni. Meleg tea, fertőtlenítős cukorka stb.

Ha viszont a mandulád fáj, főleg ha vissza-visszatér folyton - onnan érzed hogy a mandulád, hogy nem középen a torkod fáj, hanem inkább kétoldalt - akkor az sajnos mandulagyulladás amit szinte biztos hogy baktériumok okoznak. Na sajnos, ha ez utóbbi eset van, akkor viszont csak akkor fog elmúlni ha kezelik, baktériumot viszont csak antibiotikummal lehet kezelni. Ha gócos mandulagyulladásod van az sajnos a legkomolyabb az ugyanis olyan állapot, hogy amúgy nyugvó helyzetben viszonylag tünetszegény, de ha bármi miatt egy picit legyengülsz, azonnal begyullad az egész és oltárira fáj.

Én sajnos ezzel a mandulagyulladás dologgal végigkínlódtam majdnem 1,5 évet, a végén már minden fül orr gégész kimondta rá hogy ezt bizony ki kell venni, én meg teljesen kétségbeestem hogy na azt az egyet ne, inkább szülök 5 gyereket de késsel ne essenek a torkomnak...Aztán végül találtam 1 árva fül-orr-gégészt aki utsó próbálkozásra mondta hogy akkor Broncho-Vaxom kúra ,minimum 6 hónapon keresztül. (Broncho-Vaxom az egy olyan gyógyszer ami tulajdonképpen egy szájon át szedhető "védőoltás". Elölt kórokozókat, baktériumokat tartalmaz, és úgy működik, hogy gyakorlatilag az immunrendszeredet készteti védekezésre.) Én szedtem rendületlenül, nem 6, hanem 9 hónapig, közben mellette lenyomtam még 2 antibiotikum kúrát...és hihetetlen de több mint 10 hónap után egyszercsak helyrejött. Azóta lekopogom hál Istennek egyszer nem volt bajom a mandulámmal!!

Úgy tudom egyébként hogy a Sumamed egy olyan antibioptikum amit terhesség alat is lehet szedni, nincs semmiféle magzatkárosító hatása és a kórokozó baktériumok nagyon nagy skáláját kinyírja!

Szerintem ha nagyon nem bírod kérdezd ki a dokidat!!

Simigabi :) hajrá hajrá, most Te értél finishbe!

Siba :) édes vagy köszönöm.
Egybéként nagyon tapintatos és kedves Tőled hogy így oldottad meg a táblázatot, szerintem nem is tehetted volna elképzelhető jobban.

Rólunk:

Velünk meg az történt, hogy sikerült eladnunk a lakást!!! :lol: :lol:
Végre! Persze ezzel most jó sok minden lesz itt körülöttünk az elkövetkező egy-két hónapban de a lényeg, hogy lesz lóvénk is, meg nyugalmunk is, most már csak egy jó kis albérletet kell találnunk átmenetileg itt a környéken. Szerencsére nagyon jól adtuk el, kerestünk az egészen kb. 1,5 millát, mégcsak nem is alkudtak belőle, egyből beleszerettek, úgyhogy rettentően örülünk, csak most nem semmi két hónap vár majd még ránk szülés előtt. Egyébként tök szép lakás, szóval a vevőink is jól jártak!

Jázminkával minden ok, egész nap itt bulizik bennem, nagyon jó érzés..azért ezek azok a pillanatok amikért egyáltalán nem bánom hogym ég itt hordom magamban őkelmét...

Ma voltunk a Babyfunos hapinknál, hát jó sokan összegyűltünk, a végén amikor már csak a párommal voltunk ketten, szegény Balinak úgy nekiesett a mellszívókkal hogy meg se bírt szólalni :lol: :lol:

Amúgy vettünk szoptatós párnát (imádom) meg iszonyat jó kókuszmatracot. Nagyon nagyon szuper ez afrottírbevonatos változat, csak ajánlani tudom, 13400.-
Ja és vettünk 2 tündéri hálózsákot (unisex színben tehát halványzöld és sárga) meg lepedőket...szóval megint beszereztünk pár dolgot...

Mindenkit szeretettel puszilunk, kellemes hétvégét!

Tűzmanó és Kicsi Jázmin Zoé
Vendég

Nagyon köszönöm az ötleteket gyomorégéssel kapcsolatban..Már el is szopogattam egy Rennie-t.A tej sajnos nekem kb addig tartott mig leért.:o
Keményedés:
Igen elég sokat pihizek azért nem is tudok nagyon nektek irkálni.Meghát a suli is a nyakamon van lányom bánatára.Szeretnék mindent rendben tudni hátha a fiam mégis korábban jönne.De olvaslak benneteket folyamatosan és gyönyörködöm a babákban.. :D
Nem is lehet mást irni rájuk tündéri mind!!
Vendég

Sziasztok!

Köszi az aggódást, de hála az égnek ma már csak egy pici hőemelkedése volt Dávidnak. Nem tudom mi okozta ezt a magas lázat, de szerencsére nem tartott sokáig.
Tegnap reggel ctg-n voltam, de tök lapos görbém lett. A méhszáj is zárt így a doki azt mondta nem kell aggódnom még van időnk. Jövő héten minden lesz uh, ctg, vizelet, vérvétel. A vádőnőt is fel kellene hívnom, de amíg nincs semmi eredményem addig sok értelmét nem látom.

Mamy
Gratulálok a kis tündérkéhez! Nagyon békés kis pofija van.

Krisszi
Gratulálok a picihez. Ügyesek és gyorsak voltatok. Szép nagy baba lett Ricsi.Sok tejcsit kívánok!

Simigabi
Látom a te babád sem lesz kicsi. Felkészültél már arra, hogy most már bármikor kibújhat?

Siba
Az apgar érték a baba állapotát fejezi ki. 0-tól 10 ig pontozzák a különböző életfunkciókat. Az első szám rögtön születés utáni érték a második rá kb 5 percre nézett érték.
Itt írnak róla egy kicsit:http://www.hazipatika.com/articles/Apgar-ertek?aid=20001014045632

Akata
Szuper, hogy ilyen rendesek ezek a lányok és van időd másra is.
Ikreket mindig nehezebb csak szoptatni, a lényeg, hogy van tejed és azt is kapnak. Legyetek továbbra is ilyen ügyesek! :)

Tina
Szreintem a Rennit be lehet szedni. Volt olyan ismerősöm aki szedte pont ezért. Nekem még a hideg tej volt az ami segített az első terhességemnél.

Tűzmanó
Ügyesek vagytok a lakás eladássa!Mikor kell kiköltöznötök? Gondolom jó kis menet lesz a pakolás.Ügyesen nehogy megerőltesd magadat majd a cipekedéssel.

Mindenkinek jó éjszakát!

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Sziasztok!

Mamy!
Gyönyörű a Kisleányod,már az uh is egy tündérkét mutatott de így élőben mégszebb,igazi babácska......

Krisszi!
Ricsi is nagyon szép kisfiú... :)

Ranpo és Bettus,szintén gratula Nektek is....

Tényleg mindenkinek gyönyörű a baba mindig visszanézem őket...
:)

Simigabi és Sz-kata!
Márcsak Ti vagytok Előttem és Piciri előtt!!!!
Félelmetes, de az összes augusztusi babácskák megszülettek,most a szeptemberiek következnek.
Tényleg Piciri rég írtál csak nem beelőzől Minket??????

Ma igen rossz napunk volt, nyűgös voltam nagyon,bár voltunk a Brendonba és az kicsit feldobott....
igaz döbbentem megint ,mert bizonyos dologban drága,pl az az ágy amit sógornőméktől kaptunk 39.900ft vadiújonnan...
de pl a forgókák és ezek a játékok szinte egy árban vannak a kenguruval.
Vettünk 1790ft-ért 100%-os pamut gumis lepedőt.
Vettünk olyat is aminek az egyik fele műanyag, másik fele flottír ez arra jó,ha kicsurog a pisi a pelusból nem engedi a matracot átázni.
Ilyet Ti vettetek?

Végre felébredt a baba pocakban,egész nap azon szenvedtem ,hogy nem mocorog most meg olyan erősen aktív ,hogy a derekam is iszonyatosan sajog tőle.....
Megyek is lefeküdni,mindenkinek jó éjszakát kívánok.

Lehetne egy olyan albumot csinálni,ahol a 4d-s uh képeket és az újszülötteket raknánk fel egymás mellé....

Lányok a babák súlyairól ,kinek mi a tapasztalata, mekkorát tévedtek a dokik???????????
holnaptól a 39.hétbe lépünk ....
:)
sue
suezika

Sziasztok lányok!
Mamy, Krisszi, Ranpo, Bettus!
Nagyon sok gratula nektek a babókákhoz és sok tejecskét kívánok!
Ákata!
Bocsi, hogy zavarlak de ha majd olvasod légyszi írj mert te tudnál nekem segíteni. Már egy pár napja néha úgy fáj a szeméremcsontom hogy néha úgy megyek mint aki be...t. Volt ilyen neked is? Nem mindíg de elég sokszor. Lehet, hogy ennyire nyomnának a drágáim vagy már néha félek, hogy nincs-e valami baj.??? A válaszodat előre is köszi. Meg azt, hogy néha írsz és így belőled merítek ikrekkel kapcsolatba tapasztalatot. Nagyon jó, hogy a férjed ilyen sokat tud segíteni!Örülök, hogy minden oké veletek és a babák szépen esznek. Jut azért időd pihenni is? További jó egészséget nektek és persze tejcsikét.
baboka

Siba:

Bufo jól írta neked mi az apgar.Pl légzés,szívműködés,bőr ráncolhatóság...stb.összesen 5 dolgot néznek.10/10 a legjobb,amiből az első értéket nem mindig éri el egy egészséges baba sem,de nem kell megijedni.Az a rossz,ha 7 vagy az alatt van.

Tűzmanó:

Látom azért már ti is vásárolgattok.Mi is azt a kókuszmatracot vettük.És gratula a lakáseladáshoz.És albérlet után hová költöztök?

Tina:

Szerintem nyugodtan szedheted a Rennit,kérdezd nyugodtan Jadeyt.Ő sokat szedi,úgy eszi mint más a cukrot.(csak vicceltem,de azt mondja nagyon jó)

szép vasárnapot mindenkinek!!

KépKép
rönci

Szép jó reggelt mindenkinek!

Sue, Rönci :) köszönjük a gratulációkat.
Egyelőre Budapesten maradunk, mert a páromat ideköti a munkája (most váltott és jól érzi magát itt)- nekem meg jelen pillanatban teljesen mindegy hol vagyunk. Az a terv, hogy Mosonmagyaróvárra megyünk mert a párom szülei ott élnek és mivel gyakran vagyunk ott (párom barátai stb) az szinte a második otthonunk. Hosszú távon mindenképp ott szeretnénk élni és nem Pesten. Tehát egy pár hónap itt, aztán Óvár amikor Bali kap ott munkát. Szerencsére ott jó kapcsolatai is vannak. Összesen 2 évünk van, hogy eldöntsük végül ott veszünk lakást, addig bérelni szeretnénk mindenképp. Ha meg semmi nem alakulna ott (amit én nem hiszek) akkor 2 év múlva még mindig visszajöhetünk a pénzzel és veszünk itt másikat.
Ja és még valami: ott egy újépítésű 50 nm-es lakás bérleti díja annyi, mint itt a fűtésszámlánk, tehát anyagilag sokkal jobban járunk még GYED mellett is. :lol:
Vendég

Szép Jó reggelt,

Tina: Nekem tényleg nagyon bejött a Rennie, én naponta többször is beveszem, mert különben szétmarna a sav, már annyi van... :roll: Főleg esténként tör elő...

Tűzmanó :klassz a lakássztori :wink:

Sue: Jó ötlet a 4d-s kép-valódi összehasonlítás, bár sokan még csak a 4d-t tudnánk feltenni :lol:

Bufó: Remélem már a hőemelkedés is lejjebb hagyott.

Rolex: Minden ok???

Rönci: Nem is kérdeztem, hogy milyen volt a mozi. Végig tudtad ülni, vagy ficánkoltál???

KépKép
Kép
jadey

SzKata :) tuti hogy pár napod van már csak a szülésig, az ilyen fészekrakós rámolós napok után szokott megindulni... :lol:
Vendég

Sziasztok,

Tűzmanó,

Én is így gondolom :wink: Most épp eszeveszett vasalásba kezdek. (azt sem szoktam amúgy :oops: )
Úgy izgulok, hogy csak na :lol: :lol:

Jadey,

Rolexszel beszéltem pénteken. Szerintem csak nem fér a géphez.

Sue,

Tényleg, Piciri nagyon gyanúsan eltűnt :shock: :D
sz_kata

Szkata :) kezd élesbe menni a helyzet :lol: :lol:
Amikor megvettük a bababútort úgy elkezdtem pakolni hogy kapásból csináltam magamnak 3 óra pluszmunkát...még jó hogy nem történt semmi mert ha jól emlékszem csak a 27. héten voltam épp... :lol:

Siba :) ment egy privi!

Rönci :) Többi babacuccal mi újság, miket vettetek meg?
Vendég

Sziasztok lányok!!!

Bocs, hogy tegnap a beígérttel ellentétben nem jöttem, de most már nem én alakítom a napirendemet :wink: valahogy úgy elszállt az idő... :lol:
A szüléstörténet már készül, igyekszem ma feltenni.

Mindenkinek nagyon-nagyon szépen köszönjük a sok bókot, olyan aranyosak vagytok, nagyon jólesett, Gesztikém nevében is mégegyszer köszi Nektek!!! :lol:

Hát igen, fitos nózi, szép szájacska, a haja már nem annyira borzas mint a képen (ott még mázas volt), most már selymes, és olyan nyugodt baba. Lehet abban valami, hogy a császárral született babák nyugodtabban néznek ki, hiszen nem voltak kitéve a szülés körüli tortúrának, ami éri őket olyankor. Bár az sem lehet valami "kellemes" amikor egyszercsak egy kéz benyúl értük, és kiemeli őket a biztonságos sötét melegből, egy hideg és rideg, fényárban úszó világba... :roll: Párom mondta, hogy Geszti úgy üvöltött, hogy zengett az egész folyosó, de talán az egész emelet is. Vigasztalhatatlan volt. De aztán megnyugodott :wink:
Egyébként a Tündérkém 10/10-es Apgarral született, és a zárójelentésében minden egyes szó és mondat azt tükrözi, hogy minden oké vele. Hála Istennek!!!
Most éppen alszik, de hamarosan ébred (már fél órával túlaludta magát), és jön a kajcsi.
Ma hajnalban kicsit nyűgös volt, éjjel 2 órától alig aludtam valamit, mert folyton sírt, ha letettem. Ha felvettem és babusgattam egy kicsit, és a mellkasomra fektettem, akkor édesdeden elaludt. Nem volt szivem visszatenni, de aztán kénytelen voltam, mert féltem hogy én is bealszom. De ahogy letettem, visszafeküdtem, pár perc múlva már nyöszörögni kezdett. Aztán rázendített. Volt pisi-kaki, peluscsere cirka háromszor hajnalig. 70 grammot benyomott, de utána még cicizett is egy kicsit, ezért már nem akartam neki többet adni reggelig. 7 óra felé megint egy kis kajcsi, aztán még éberen nézelődött, majd mélyen elaludt, olyan 8 óra felé. Szóval most már lassacskán ébred. :lol:

Bocsánat, hogy most nem írok többet, de délután még jövök!!!
Mindannyiótoknak sok puszi, kitartást a finisben lévőknek, drukkolok nagyon!!! A már gyakorló anyukáknak pedig legalább olyan boldogságot, mint ami nálunk honol.

Kép
mamy

Sziasztok!

Tegnap nem írtam, mert itt volt a nagy rokonság, segítettek kitakarítani meg az ablakok is meg lettek pucolva, és még meg is főztek! Apáék meg elkezdték megcsinálni a kaput, ugyhogy a jövő hétre kész is lesz. Sajnos függönyök még mindig nincsenek az ablakokon, de a jövő héten veszünk azokat is, meg még pár cuccot.

Tina
Nekem is égett már ugy a gyomrom ahogy írtad, hát elég rossz az biztos. Én tejet ittam rá, de csak kb 1.5 óráig hatott, aztán megint ittam és akkor elmúlt. Meg jót tett az is hogy ettem. De nekem olyan is volt, hogy mikor ettem utána mindig ki akart jönni, olyan mintha büfögni kellene, de nem.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Mamy :) annyit gondoltunk Rátok, úgy örülök hogy minden rendben, sugárzik Rólad a boldogság!! Mégegyszer szívből gratulálok és kívánok rengeteg tejecskét és persze millió boldog percet!! :) :)
Vendég

Tina: Bocsi, azt elfelejtettem leírni a gyomorégéshez, hogy evidens módon mellőzni kéne a savasító dolgokat... Tudom, nem egyszerű, de próbáld meg.

Mamy: Nagyon jó hallani felőletek!!! Örülök, hogy minden rendben, Jade volt ilyen, hogy mindig "kierőszakolta", hogy rajtam aludhasson. Sokan mondták is, hogy elkapatom, de szerencsére csak annyi lett ebből az egészből, hogy nagyon ragaszkodunk egymáshoz :lol: Szóval csak így tovább, biztosan szuper Mamyja vagy és leszel is mindig Gesztinek :lol:

Ha tudsz, rakjál még fel képeket, annyira gyönyörű!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok Lányok!

Először is nagy-nagy gratula, minden frissen született babához!!!
Megpróbálom felsorolni, amennyire követni tudtam!
Tehát:
Bujka, Rampo, Bettus, Krisszi, Mammy, Bunny 75!
Nagyon sok boldogságot a csöpségekhez és sok-sok tejcit!

A fotók mind egytől egyig tüneményesek!

Nálunk már szépen növögetnek a fiúk, kedden megyünk méricskélni, de szerintem már nagyon közelítünk a három kilóhoz, sőtt Krisztián már valszeg meg is haladta! Ő egy zabagép! Már olyan golyó feje van, hogy alig bírja kinyitni a szemét. És mindig csak enne..... Napi szinten 700 ml-t eszik, de a doktornő behatárolta, hogy max 500! Na de mit csináljak, ha állandóan éhes?!?!
Zsombika is 500-600 között eszik naponta!
Egyébként jó gyerekek, de a frontot mindig megérzik, így ma is eléggé nyugtalanok.
Köszi a tippeket a tejcire, de sajnos nem tudtam már megmenteni.
Túl sok stressz ér nap mint nap és nem szeretnék egy idegbeteg szoptatós anyuka lenni.
Lévén, hogy egyedül vagyok, minden ügyintézés a nyakamba szakad és nem hiszitek el mennyire nem egyszerű dolog a gyerekeket itthon anyakönyveztetni.....most, 6 hét után sikerült minden papírt beszereznem, hogy be tudjam adni az igénylést a magyar anyakönyvezésre és most ismételten kb 6 hét, mire a magyar anyakönyv elkészül ( Pesten csinálják, a föpolgármesteri hivatalban).
Addig se tajszám se gyes se családi semmi......
:cry:
Plussz én kintről igénylem a gyest és családit is ami még plussz 2-3 hónap, mert utánna kell nézniük, hogy én itthon semmilyen juttatást nem kapok.
Mindemellett a délelőtjeim rendre a hivatalokban telnek el.
Még szerencse, hogy itt van anyukám és el tudok menni, ő pedig vigyáz a babákra! Rohadt bürokrácia!
és így a tejcim szépen lassan elapadt. Na persze az elején sem volt sok..........
Ákata!
Gratulálok, hogy ilyen flottul meg tudod oldani a dolgokat a babákkal. Bár én sem panaszkodom....egyenlőre még nem érzem nagyona tobbletmunkát, hogy két baba van.
De ami késik az még jöhet..... :wink:
és ime egy kép a fiúkról Kép

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!! :D

Gratulálok én is minden újonnan született babához!!Gyönyörúek!!nagyon irígy vagyok!! :D :D De már csak 10 hét, és én is babázhatok!!! :D
Tina73!!
A keményedés 10 alatt még elmegy, de felette már kórház!!Persze ez a dokik véleménye!!Nekem MagneB6 melett is megvan naponta legalább 5-6,de mivel rendszeresen nézi a méhszájat a doki, és az rendben van, addig nincs semmi vész!!A lányomnál nekem se volt ilyen, az utolsó héten jelentkezett jóslófájásként!!Én is próbálok pihizni, de hiába mondják, hogy nagy már a tesó, azért egy 7 éves gyerek is tudja elég intenzíven foglalkoztatni az anyját!! :lol: A sulicucokkal mi is készen vagyunk, de a ruhavásárlás még hátravan, szeptemberbe tetötől talpig fel kell öltöztetni!! :D
Megy valaki a szeptember 2.-ai bababőrzére, az expó területén lesz!!Mi gondolkodunk, hogy elmegyünk körülnézni!

Szió Tűzmanó!!
Látom ti is halattok a vásárlással!!Hol is van az a BebyFun?
Az én Pistikém is szambázik gyönyörűen a pocimban, néha csak pupillázok, hogy mit is csinálhat odabent!! :D :roll:

Puszi mindekinek!!Melódia
melódia78

Sziasztok!
Napraforgo:
Hát nem irigyellek azokért amit leirtál. Ez nem egy kismamának valo ami a papirok utánnajárását illeti..Még jo hogy anyukád segiteni tud.Szerencse hogy mi itt lakunk a szomszédban mindegyik irodátol..Persze gondolom itt is lesznek ezren..

Ami a fiukat illeti: annál jobban irigykedek..Szép nagyot nöttek.

Mamy:
A szavaidbol árad a boldogság.Gesztike nagyon büszke lehet az anyukájára..(de ez forditva is igaz :wink: )

Jadey,Hettie,Rönci:
Nos tegnap még ugy ettem a Rennie-t mint más a tic-tac.-ot.Aztán kiprobáltam egy paradicsom mentes vacsit.Igen bejött nagyon jol aludtam.Pedig imádom a paradicsomot :( .Mégegyszer köszönöm mindenkinek..

Sz_kata:
Vasalás?? :o tényleg közel az idö :)

Lányok láttam Titi hozzászolását a 2006-ban fogok szülni-ben.Hát le a kalappal elötte.Sokan eröt merithetnek belöle.Nagyon erös.Büszkék lehetünk rá..
Vendég

Melodia:
A keményedés nálam vészesen közelitett az oránkénti 5-6 hoz.Lehet kicsit tulhajszoltam magam.Ma már minden rendben.Nagyfiu is mocorog ezerrel fogalmam sincs mit csinálhat de azt nagyon ..:D

A sulival nálunk csak az a baj hogy hiába adják bent a tankönyvet eddig minden évben szinte hajtovadászatot rendeztünk pl:a németkönyvért mert azt ugye a sulik nem rendelik meg külön kell megvenni :shock: Tanára válogatja ki miböl tanit.És az még az ingyenes tankönyvcsomagba sem számit bele.de ez csak az egyik tantárgy matekra- magyarra ilyen olyan könyv pluszba.Ugyhogy elöre látom az idegeskedést,rohangálást utánnuk. :?
Vendég

Sziasztok!

Próbálok egy kicsit írogatni, bár csak fél kézzel, mivel Beni a bal cicin csüng :D

Köszönöm az újabb gratulációkat és Benikém dicsértetét! :D Tudom, én hogy milyen gyönyörű, de azért jó mástól is hallani :lol:

Bettus, Évi, Bunny!
Gratulálok a Babákhoz! Sok boldogságot és sok tejecskét!!! :D

Bettus!
Benikém ugyanolyan méretekkel született, mint Kittid! :wink: És hasonló gyorsasággal is :D

Csengő!
Igen, volt vizeletvizsgálatunk, ami szerencsére negatív lett. Mi először a Heim Pálba kaptunk még a kórházi gyerekorvostól beutalót, de az itthon dokinéninkkel megegyeztünk, hogy a SOTE I-re megyünk vissza, ahol az uh-ot is megcsinálják és jó az újszülöttkori nefrológia. Holnap egyeztetek időpontot a dokival.
Nálunk a jobb oldali vesemedence 1,2 cm-es, a bal oldali 1,4 cm-es. Tágulat konkrét értékét nem adták meg. Viszont valami sűrű folyadék jellegűt is láttak bennük. A gyerekorvosunk szerint azon kell szurkolni, hogy ne a vesét és a hólyagot összekötő vezetékek szűkülete okozza a vese- ill. vesemedence tágulatot. Persze próbálunk a legjobbakra gondolni!!!
Ti hová mentek vissza kontrollra?

Viola!
Hidd el, lesz ott több tejecske!!! Nagyon sokat számít a saját magadba vetett hited, a nyugalmad! Én csak tudom, hisz Marcinál én nagyon sokat küzdöttem. Amikor egyik nap már oda jutottam, hogy "na, akkor holnaptól tápszer" és lélekben lenyugodtam, másnap reggel két szétdurranni akaró cicivel ébredtem! Amit a Lányok írtak a tejcsinövelésre, cirka én is azt írtam volna! (1 liter söröcske nálam is itt figyel már végszükség esetére :wink: ) Hajrá!!! :D
Szopihossz: nekem is mondták, hogy max. félóra legyen a szopi, de Beni szinte végigalussza a napot és én keltem szinte mindig a szopihoz. Ha valamennyire fel is kel, akkor is pár perc és alvás van, de közben azért szívja rendesen. A lényeg, hogy nálunk cirka 1 óra (!) a szopi, de nem tudok mit tenni. Próbálom keltegetni (arcát csipkedem, fújkálom a pofiját, csikizem a talpát), de tojik a fejemre. Marcinál is ez volt a helyzet, aztán ahogy erősödött, egyre éberebbé vált, úgy csökkent a szopi ideje is. Hát sokat nem segítettem, de talán megnyugtattalak, hogy nem lesz ez mindig így. :wink:

Iza!
Drukkok mennek ezerrel a babaprojekthez! :wink:
Drukk a sógornődnek is kijár! :wink:

Rönci!
Én is számolgattam a kórházban, hogy ha normálisan engednek haza, akkor éppen nem fogunk találkozni, és így is lett :( Persze annak örülök, hogy rendesen hazaengedtek :D

Mamy!
Még egyszer gratulálok! Geszti gyönyörűségesen szép kislány! :D

Krisszi!
Neked is gratula még egyszer a gyönyörű sötét hajú Ricsihez! :D

Kata!
Ügyes vagy a Lányok szopija terén! És a Csajszikák is nagyon ügyesek, hogy ennyire hagynak Téged minden megcsinálni :D

Tűzmanó!
Gratula a lakás eladásához! :D Vigyázz Magadra a költözködés során!!! Tudod, én is ezt csináltam az utolsó időben, mármint dobozoltam! :wink:

Napraforgó!
Gratulálok a Fiúk gyarapodásához! Nagyon édesek a képen :D
Bürokrácia :twisted:

Benikém áldott jó gyermek! Szinte az egész napot átalussza, ha nem, akkor viszont folyamatosan kézben, illetve cicin szeretne lenni. Nem ejtették a fejére, ugye?! :wink: Ahogy Violának is írtam, ezzel a folyamatos alvással azért egy kicsit nehézkessé teszi a szopit, mivel piszkálgatni kell, hogy dolgozzon is a szájacskájával. Végeredményben szépen eszik, van sok-sok pisis pelus és annál több kakis. Apropó, ajánlani tudom mindenkinek befektetési céllal vásároljon Libero részvényeket, mivel a cég jövője tutira biztosított, ami Benikém kakatermelését illeti! :wink: Hihetetlen, de úgy kakil, ahogy mi levegőt veszünk :lol: :lol: :lol:
A születési súlyát is visszanyerte, sőt már meg is haladta!
Viszont az éjszakákat elég nehezen viselem, mivel ha magam mellé veszem szopizni, szerintem egyszerre bealszunk, aztán ahogy felébredek és beraknám az ágyába, kb. 5 perc múlva már bömböl. És az egész kezdődik előről: magam mellé, alvás, stb. Így lényegében az egész éjszakát lapraszerelve töltöm, ami elég fárasztó. Remélem ezt a szokását minél előbb elhagyja!

Marci egyszerűen imádja: folyamatosan csókolgatja, ölelgeti, simogatja, nagyon édesek együtt! Segít Beni tisztába tevésekor (kenegeti a popsit), fürdetésénél. Ja és előszeretettel magyarázza Neki, hogy is kell szopizni: nagy erővel hamm-hamm hangokat ad ki :lol: Persze folyamatos felügyeletet igényel Marci, mivel már Beni szemecskéjét is próbálta megvizsgálni :oops: Rakok majd fel képet Róluk.

Mindenkinek mennek a drukkok, akik igénylik így a Babák érkezése előtt! Persze a gömbölyödéshez is minden jót!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Tina
A paradicsomot én is nagyon szeretem :)

Mamy
De édes Gesztike! Nagyon aranyos a magzatmázas hajacskája :D

Bujka
A szomszéd kislány is nagyon szereti szeretgetni a kistesót, de tényleg oda kell rájuk figyelni, mert néha olyanokat tudnak csinálni...

Napraforgó
Hát nem irigyellek a sok cécó miatt, de a bürokrácia már csak ilyen :evil:

Tűzmanó
Nem semmi hogy bevállalsz most egy költözködést! Vigyázz magadra!

Holnap megyek UH-ra, remélem minden rendben. Nem tudom most fogok-e képet kapni róla. az elsőn adtak, utána meg a másodikon nem, pedig ugy vártam hogy majd adnak :( Nektek sem adtak a másodikon? Remélem holnap kapok, olyan jo lenne.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!
Az utóbbi pár napban csak olvasni volt időm, de most bepótolom a lemaradást.

Csengo!
Nagyon ügyesen visszanyerted a súlyod. Gratulálok az ovis fiúhoz is, igazán tündéri.

Titi!
Őszinte részvétem. Én sem találtam szavakat a történtekre. Remélem érzed, hogy mi mindannyian veled vagyunk.

Bujka!
Nagyon édes Benike a közeli képen. Olyan kifejező a kis pofija :lol: . Ezek szerint úgy néz ki, hogy Marci jól viseli a testvérrel kapcsolatos foglalatoskodást és nem nagyon féltékeny. Ettől azért egy kicsit tartottál, amikor beszélgettünk.

Rozus!
Mi is tervezzük, hogy kimegyünk a börzére, hátha találunk valami hasznosíthatót. Most már tudsz menni jógára? Én szerdán vagy csütörtökön érnék rá, ha neked is jó valamelyik nap, akkor egyeztessünk.

Mamy, Krisszi!
Gyönyörűek a kicsik. Olyan jó látni, hogy ilyen szépségek pottyannak ki a pociból :lol: .

Tűzmanó!
Gratula a lakás eladásához és erőt, kitartást a továbblépéshez.

A mi napjaink egy kicsit túlzsúfoltra sikerültek, de majd hétközben kipihenem magam. Pénteken vacsira voltunk hivatalosak a barátainkhoz, ahol a lány 24 hetes terhes, úgyhogy volt miről csacsogni :lol: . Szombaton délelőtt kilátogattunk a sporttelepre, ahová járunk, mert nyárbúcsúztató buli volt. Délután esküvőre mentünk, de 22 óra körül elbúcsúztunk, mert már nagyon fáradt voltam. Ráadásul a kisfiam állandóan tombolt odabent a hangos zene miatt. Ma szintén vendégségbe mentünk a rokonokhoz vidékre, ahol májusban született a kisfiú. Kaptunk ruhákat is, amiket már kinőtt és egy pár jó tanácsot :lol: . Már hazafelé a kocsiban majdnem elaludtam, mert nagyon kifárasztott ez a hétvége. Még a jövő héten bevállalom a börzét és utána egy esküvőt, de több ilyen maratoni hétvégét már nem szeretnék.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Tűzmanó:
Köszi a jó tanácsokat torokgyuszi ügyben - de már nincs mandulám. Jó neked, hogy sikerült megmenteni...
(Egyébként a torokgyulladás is lehet vírustól és baktériumtól is, sőt még bakteriális felülfertőződés is előfordulhat) éppen ezért szedem szorgosan az antibiotikumot, mivel a fülem is begyulladt. De már csigatempóban javulgat.

Bujka:
Akkor Ti már Vácon laktok?

Na, megyek alukálni.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Szisztok! Én egy másik topicról vagyok, de híre ment a tragédiának.
Szeretnénk Titinek kifejezni őszinte részvétünket. Mélyen együtt érzünk vele!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hát én már nem ígérek semmit azt illetően, hogy mikor tudok jönni a fórumra legközelebb, tegnap is írtam hogy még délután jövök, aztán nem jöttem... :oops: Bocsánat de tényleg annyira rövid egy nap... :oops:
Gesztikém most alszik a reggeli után, van egy pici időm. De gyanítom, hogy hamarosan hiányolni fog, mert az előbb már észrevette, hogy fölé hajoltam :lol:

Képeket természetesen teszek még fel, csak válogatni kell és kicsinyíteni.

Akkor tehát a szüléstörténetünk: :D

Aug. 19-én szombaton hajnali 2-kor arra ébredtem, hogy picit görcsöl a hasam, de inkább mensi szerű érzés volt. Felkeltem wc-re és éreztem hogy valami folyik. Aztán elmúlt, visszafeküdtem, elaludtam. Reggel megismétlődött a dolog. A mennyisége nagyon kicsi volt, de rózsaszínes volt és ezért kicsit megijedtem, és azonnal beindult a gondolatmenet: ma menni kell a kórházba?... Déltájban felhívtam a szülésznőt, aki azt mondta csomagokkal együtt irány a kórház. 2-re értünk be. Nagyon izgultam! Főleg, hogy semmiféle fájdalmam nem volt, de a víz egyre jobban szivárgott. Megvizsgáltak, és közölték hogy bő egy ujjnyi a méhszájam, a szivárgás pedig valóban magzatvíz, tehát öltözzek át nyugodtan, mert ebből maradás lesz. Kérték hogy sétálgassak, és szóljak ha érzem már a fájásokat, vagy akármit. Férjemmel sétáltunk a folyosón, közben beszélgettünk, láttam mennyire boldog és hogy izgul, talán jobban mint én, és többször is elmondta: "de jó, ma megszületik Gesztike", annyira aranyos volt!...
De fájásaim nem akartak jönni, a víz viszont már csordogált. Készült közben CTG, ahol minden teljesen rendben volt, és nem mutatott fájástevékenységet. Második vizsgálat szerint a méhszájam már 2 ujjnyi. Orvosomat hívták telefonon, vidékről indult Pestre, és fél 9-re érkezett meg a kórházba. Azonnal megvizsgált, kiderült hogy Gesztikém feje még mindig nagyon fönt van, de a burok megrepedt és folyik a víz, immár tizenvalahány órája, és a fertőzésveszély miatt az azonnali császárt javasolta. Illetve kijelentette, hogy irány a műtő. Először még hezitált, hogy adjon-e oxitocint és indítsuk-e be a fájásokat, de utólag visszagondolva, hála Istennek, hogy nem ezt tette! Ugyanis kiderült, hogy a köldökzsinór 2-szer Geszti nyaka körül volt, ez tartotta vissza őt, hogy lejjebb szálljon a szülőcsatornába. Tehát szüléskor bonyodalmat okozott volna... Na de szerencsére nem ez történt! Fél 10-kor bevittek a műtőbe, közben rajtam valami nagy nyugalom lett úrrá, nem is nagyon emlékszem az eseményekre részletesen, csak arra, ahogy a férjem sok-sok puszit adott, és ahogy ott állt a műtő előtt a steril ruhában, és integetett. Nagyon rossz volt otthagyni... De vitt a lábam előre, mert tudtam, hogy most már nemsokára megszületik Gesztike!
Persze mindezek előtt megtörtént a beöntés, (nem is volt annyira vészes...), borotválás, katéter, branül a kézbe, szóval úgy néztem ki mint egy hadirokkant...
Felfeküdtem a műtőasztalra, már mindenki ott várt, beöltözve zöldbe, arctalanul (mindenkin maszk volt), az altatóorvos fölém hajolt, közölte hogy nem spinális érzéstelenítés lesz, hanem altatás, mert az gyorsabb, a spinálisra várni kell 20 percet hogy hasson, és most erre nincs idő. Beletörődve hallgattam, de azért megkérdeztem, hogy ez nem káros-e a babára? Mondta hogy nem, mert pár perc alatt kiveszik. Aztán beadták vénába az altatót, és lenyomták a torkomon a lélegeztető csövet, amiről akkor még nem tudtam hogy az, csak utólag, amikor kivették öklendeztem és napokig kapart a torkom, persze köhögni meg nem tudtam a hasam miatt... Szóval elaludtam, és amikor felébredtem, áttettek egy gurulós ágyra, kitoltak, szememmel a férjemet kerestem, miközben öklendeztem az ébredés és a cső kivétele miatt. Persze ott volt az én drága párom, és azonnal mondta, hogy minden rendben, gyönyörűséges, egészséges kislányunk van! Olyan megnyugtató volt. Pár perc múlva az őrzőben voltam, és hozták Gesztikét! Hát az valami csoda volt!!! Nem is tudom szavakba önteni. Azt az érzést csak átélni lehet. Nem tudom, meddig volt nálunk, mert az időérzékem nem működött, de ott voltunk hármasban az őrzőben. Aztán elvitték, és tovább pihentem, fájdalmam nem volt, inkább csak olyan félkába voltam, ahogy a férjem elmesélte. Aztán ő olyan éjjel fél 1 körül hazaindult, engem meg fél 2 körül bevittek a kórterembe. Másnap reggel 6-kor hozták megint Gesztit, a karomra fektették és csak néztük egymást, amikor kinyitotta a gyönyörű barna (!!!) szemecskéit. Hihetetlen, de nem kék a szeme, hanem sötétbarna. Mint a férjemé. Szopiztatni akkor még nem tudtam, mert moccanni sem bírtam, meg tejem sem volt még. Csak a negyedik napon indult be. Először bimbóvédővel próbálkoztunk, mert befelé forduló a bimbóm, és így könnyebb volt. Aztán annyira beindult a tejem, hogy 100 gr-kat fejtem le, hálistennek. Szerdától már egész napra megkaptam a Csöppségemet, reggel 6-tól este 10-ig velem volt, én tettem már tisztába is, és sokat ismerkedtünk egymással, ekkor történt először, hogy szopi után elaludt a mellkasomon hason fekve, és én akkor bőgtem először...
Pénteken hazajöttünk. Ahogy elterveztem, itthon végre sikerült bimbóvédő nélkül, közvetlenül a ciciből szopiznia, annyira de annyira jó érzés volt, és olyan boldogság, hogy sikerült!!! Féltem, hogy nem fog menni, de Geszti annyira ügyes kislány!
Azóta eszik, alszik, gőgicsél, nézelődik, és mi a párommal annyira büszkék vagyunk rá!!!

Hát röviden ennyi történt, persze közel sem lehet ezeket a dolgokat így visszaadni.
Most várjuk a védőnőt, lesz hozzá jópár kérdésem, amit a hétvégén összeírtam :wink:
Ma még jön a gyerekorvos is, még nem is ismerem, remélem szimpi lesz, mert ha nem, akkor mindenképpen váltani fogunk. De bízom benne, hogy erre nem lesz szükség.

Egyedül ami bosszant a kórházi dolgokban, az az, hogy az ígérettel ellentétben nem kaptuk meg a születési anyakönyvi kivonatot! Már hétfőn felvették az adatokat, elvitték a házassági anyakönyvit, meg a név engedélyező iratot, de pénteken még nem volt meg a születési. Beszaladtam a felvételi irodába, ahol az a nő van, aki az adatokat felvette. Olyan bunkó volt, hogy azt tanítani kéne!!! :evil: Kelletlenül, gorombán, primitív módon reagált, már nem is tudom mit, de a lényeg az volt, hogy miből gondolom én, hogy ez egy hét alatt megvan??? Végül nagy nehezen kicsikartam belőle egy telefonszámot, (mielőtt még megbánnám amit mondok neki), az önkormányzatnál az ügyintézőnél kell érdeklődnünk, hogy hol áll a dolog? Mert addig a férjem nem tud menni ügyintézni, mindenhová kell a születési kivonat! Szóval emiatt most elég bosszús vagyok.

Na most mennem kell, mert Gesztikém ébredezik úgy hallom. Nem ígérem, mikor jövök, de jövök!!! :wink: :lol:

Sok puszi mindenkinek!

Kép
mamy

Tittike..szavakba nem tudom önteni...sajnálom...
:(
chesti

Mamy a történeteden elpityeredtem, gratulálok Gesztikéhez :)
chesti

Sziasztok lányok!

Sajna régen írtam, így alig tudtam visszaolvasni mennyi minden történt!
Először is gratulálok ehhez a sok gyönyörű babához! Eddig is roppant türelmetlen voltam, de most... (persze Flóra maradjon csak bennt novemberig!)

Szörnyű a hír Titiékről! nagyon sajnálom és kívánom nekik minél hamarabb tegyék magukat túl rajta és hajrá a következőhöz!!!

Úgy látom szép nagy babák születtek. Kiváncsi vagyok mekkora lehet a miénk, de azt majd a jövőhéten tudjuk meg.

Még egy hír : a pulinknak 6 kiskutyója született,és 4 maradt. Amint le tudom őket fotózni fölteszem. :D

Sziasztok
gabriel79

Mamy: Olyan jó, hogy ilyen pozitív volt az élményed, engem is megríkattál :roll:
A kis Gesztenyének pedig még szép, hogy barna szeme van: Ismered a dalt, nem? "Kicsi Gesztenye, barna a szeme, úgy mosolyog Rád..." :D Legyetek mindig ilyen boldogok, jó ezt hallani!!!

Én is kiborulok ettől a hihetetlen nagy bürokráciától, ami még mindig itt honol kicsiny országunkban... No comment :evil:

Gesztenye: Vigyázz magatokra, tudod, én is ilyen sajtkukac vagyok és ismered a történetemet... Csak óvatosan. Én is mindig azt mondtam, hogy óóó ez az utolsó ilyen nagy menet... Már tényleg nem megyek szinte sehova, szégyen ide- vagy oda, ne mbírok. :shock:

Boróka: Jó, hogy már picit javulsz, lassan itt a Te időd is, úgyhogy húzzál bele a gyógyulásba :lol:

Bujka: Már nagyon várom a képeket, biztos tündériek együtt a kisfiaid!!! Bár most Marci tutira óriásnak tűnik Beni mellett :wink:

Hettie: Ha még olvasnád uh előtt: Nmeigen osztogatják a képeket a kórházi uh-n, mert spórolnaka papírral. Mindenképp szólj az elején, meg a végén is, hogy Te szeretnél, különben tuti nem kapsz. Várjuk a képet :)

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Köszi, hogy aggódsz értünk. Nálam az a mázli, hogy most már érzem, hogy nem bírom sokáig ezt a tempót és az igencsak nagy visszahúzó erő, ha este alig bírsz megmoccanni és rögtön bedőlsz az ágyba a fáradtságtól. Jövő hétttől már csak max. félnapos programokat iktatok be, mert akkor a másik felében kipihenem magam :lol: .
Hamarosan kezdődik a suli is. Jade várja már? Kíváncsi leszek, hogy mit szólnak majd az új frizurájához :lol: . Vigyázzatok a hódolókkal, mert úgy érzem hamarosan megnő a számuk :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Geszti,

Jade nagyon várja már a sulit- nemsokára szerintem ez majd nem így lesz :lol: -de most még boldog, hogy találkozik a társaival, még "játszásnak"veszi az egészet. A hódolókról nekem is hasonló a véleményem, van néhány negyedikes!!! srác, aki rá van kattanva az én kicsi babámra! :roll: Elég furi érzés... Persze rajtuk tartom a szemem, főleg a párom :lol: de még Jade (angol)apukája is csúnyán nézett egyszer az egyikre egy szülinapi bulin, olyan vicces volt( két védelmező apuci)! Szerencsére mi barátok is vagyunk a lányommal és úgy érzem, hogy ez segít majd abban, hogy megússzon néhány szenvedést :wink: magyarul mindent elmond nekem-egyelőre...

Tegnap nyárbúcsúztató bulit tartottunk jadenek, 16h-20h-ig, csak négy lány volt, de az egyik anyuka nem akarta észrevenni magát, hogy csak a kislánya volt meghívva és végig itt maradt... Ráadásul 16h helyett 15.30ra érkezett. Na én attól jobban kifáradtam, mintha kirándulni mentünk volna a hegyekbe :shock: Két-három sablonos kérdés után nemigazán tudtunk miről beszélni!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Tűzmanó!
Örülök, hogy sikerült eladni a lakást, és jól is jártatok. :D

Napraforgó!
Nagyon édesek a fiúk. Tényleg szép nagyok, jól kikerekedett a fejük :)

Mamy!
Nagyon szép a történet ami leírtál. Szemeim előtt peregtek képekben az események. Megható volt, hogy elaludt Gesztike a mellkasodon. :)

Mkinek szép napot. Este bekukkantok még.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok Lányok :)

Úgy vagyok, mint Gabriel79, nagyon rég jártam erre, így még a visszaolvasás is komoly munkát igényelt...

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ennyire rossz hírt is kellett olvasnom :cry: :cry: :cry: , remélem Titi hamar rendbejön testileg-lelkileg! Elképzelni sem tudom (persze nem is szeretném), hogy mennyire szörnyű lehet! :cry: Most csak kitartást tudok kívánni Neki és a férjének, szeressék egymást nagyon!

Lányok :)
Egyszerűen fantasztikus az a sok gyönyörű baba, akik már kibújtak!! :D :D Már most neveket nem is sorolgatok, mert egyre többen lesznek, de tényleg annyira GYÖNYÖRŰEK egytől-egyig! :D :D Nagy-nagy gratula a szülőknek! :D

Jó volt olvasni a szüléstörténeteket is! :)
Meg nosztalgiázni kicsit... :lol:

Mi megvagyunk. A cukromat frankón kordában tartom a diétával, egy dekát sem hízok újabban.
Már minden rucit és egyéb cuccost kimostam és kivasaltam, szerencsére még a tűző napos időszakban, így még a napocska is fertőtlenítette egy kicsit őket.
Azt hiszem, minden dolog megvan itthon, ami kellhet, mostmár a kórházason kell majd gondolkodnom. Persze-persze... még ráérek, de kattog az agyam folyamatosan... :lol: :lol: :oops:
Azt hiszem, nem fogom tudni kipihenni magam előre, hiába mondja mindenki, hogy most aludjak. Hát én nem tudok! :lol:

Eszti ma reggelre belázasodott :( , most alszik a drágám. Remélem kialussza magából a betegséget (vagy amitől lázas). Még semmit nem adtam neki, mert annyira még nem ment fel a hője, nem szeretem rögtön megtömni lázcsillapítóval. Úgyhogy ébredéskor újra mérünk... :(

Most hirtelen ennyi!

Bocsi, hogy (mint mindig) csak általánosságban írtam!

Mennem kell, mert jön a diéta szerinti evésidő...

Puszi mindenkinek! És persze drukk-drukk a soron következőknek! :lol:

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Gyorsan felrakok "néhány" képet, aztán szeretnék írni is, de Beni mocorog, úgyhogy nem tudom, mi lesz a tervemből.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint