Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megrendülve olvastam mi történt Titiékkel. Azóta is sírok... Nem is tudok mit írni, annyira vártam a jobb híreket. Félve léptem a fórumra, nem számítottam erre a fordulatra. Azt nem értem, ha nem volt este szívhang miért nem figyelték őt továbbra is, éjjel??? Miért csak reggel??? Ez nem az első eset, hogy így történik tragédia!!
Remélem Titi helyrejön testileg, lelkileg mihamarabb...

Edit

Kép
Kép
edi78

Titiekenek oszinte reszvetem! Kivanom hogy hamar feldolgozzak a veszteseget, es ne adjak fel a remenyt, hamarosan legyen kisbabajuk!!!!
Engem is a remeny tartott 3 eve....
Sajnos sokan vagyunk igy.

Titi, ha olvasod, sirj nyugodtan, csak a remeny ne hagyjon el!

csengo
Vendég

Drága Titi!

Ha olvasod... Erre nem is lehet mit mondani... Annyira drukkoltam Nektek!
Most mindenki Veled sír, én legalább is nagyon.
Próbálj meg elutazni, úgy hátha könnyebb lesz. De nem tudok jó tanácsot adni.
Iszonyúan sajnálom.

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Hú, nagyon nehéz volt idekeveredni!!! Tegnap óta körülbelül 10-szer terveztem géphez ülni, de valami mindig megakadályozott, ma délután pedig a Bnet nem jött be nekem.

Tegnap hazajöttünk!!! A napjaink még elég izgalmasak, káoszosak, bár Gábor itthon van és szinte egész nap Marci körül ugrál.
A hazajövetelünk elég izgalmasra sikeredett, mivel az utolsó pillanatig bizonytalan volt az ideje (sárgaság+Beni veséje). Sajna Benikém veséinél nagyobbodást találtak és a vesemedencénél tágulatot. Ezzel egy hónapon belül kontrollra is kell mennünk. Eléggé idegesek vagyunk emiatt, de bízunk a legjobbakban. De olvastam, hogy Csengőéknél is valami hasonló gond van :(
Beni abszolúte nem hasonlít (eddig) Marcira: fekete hajú, sötétszürke szemű, vékonyka (a "csöpke" 3,5 kilója eloszlik az 58 centijén).
Marci nagyon kedves, barátságos Vele, állandóan puszilgatná, simogatná, ölelgetné, de nagyon résen kell Vele lenni, mivel hirtelen az ölébe akarná kapni!
Majd idővel szeretnék írni pár sort a szülésről, de egyenlőre az időm nem engedi. Szerencsére nem lesz hosszú a beszámolóm, mivel „röpke” 3 óra alatt kibújt Beni a napvilágra.

Nagyon felületesen átlapozgattam az elmúlt napokat.

Ahogy láttam gyarapodtunk babaügyileg!
Krisszi, Mamy, Juby! (remélem senkit sem hagytam ki!)
Szívből gratulálok Nektek a Babócák megszületéséhez! Sok-sok boldogságot kívánok Nektek és legyen sok tejcsitek! Millió puszi!

Hihetetlen, ami Titiékkel történt. Írni semmit nem is tudok, mert ez most felesleges. Sok-sok erőt küldök Nekik!

És végül két kép Beniről! :D

Kép

Kép

Mindenkinek további jó babavárást, vigyázzatok Magatokra és a Pocaklakókra!!!

Millió puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Kedves Titi!
NAgyon sajnálom, félve léptem fel én is a netre, de nagyon reménykedtem, bizakodtam. GYógyulj meg mihamarabb!!! Edittel értek egyet, vajon miért nem figyeltek titeket folyamatosan?

Erika
piciri

Sziasztok!

Én sem bírtam ki könnyek nélkül, ami történt Titiékkel :cry: :cry:
Ilyenkor tényleg nem lehet mit mondani. de azt én sem értem hogy miért nem figyelték folyamatosan? sok erőt Neki a felépüléshez főleg lelkiekben!

Köszi mindenkinek aki szorított autó ügyben! Sikerült eladni! Rögtön az első vevőnek. És ugy néz ki hogy a hűtő is jó.

Légzésfigyelő: Mi öröklünk egyet, és nem utasítom vissza, nekem ez igy jobb, meg nyugodtabb is leszek.
Cumi: Van már 2 is. DE hogy melyik lesz jobb a babának (cumi, vagy ujjacska) azt sztem csak ő tudja, majd elválik.
Cumisüveget nem vettünk, mert én is szoptatni szeretnék, de ha meg majd kellene akkor lehet venni.

Jo éjt!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok lanyok!

2004. osziektol vagyok!

Titinek nagyon sok erot kivanok!
Ha valaki kapcsolatban van vele irjatok meg, hogy keresse meg ezt az oldalt. Talan itt egy kicsit konnyeb lesz neki kibeszelni a banatat.

http://www.angyalokszulei.hu/

Kerlek kuldjetek el neki.

Mindenkinek tovabbi jo babavarast es babazast.

Magi
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:27-kor.
Vendég

Én is csak azt tudom írni mint a többiek, kimondhatatlanul sajnálom pedig nagyon szurkoltam és most is potyognak a könnyeim.
Drága Titi!
Ilyenkor igazán semmit nem lehet mondani, tudom semmi vigasz nem lehet! De nagyon sok erőt kívánok az újrakezdéshez és a testi lelki felépüléshez.
baboka

Bujka
Gratulálok a kis drágához nagyon szép baba. :lol:
Hettie
Örülök, hogy sikerült eladni az autót és a hütővel is megoldódtak a problémák.Úgylátom nem hiába ment a drukk!!? :lol:
baboka

Bujka! Volt vizeletvizsgalat?
Amugy, nalunk a max 10mm helyett 16mm tagulat. De nem aggodom, mert ez olyan, mint a ciszta az agyban, fel even belul magatol eltunik. Azota tobb baratnom is mondta, hogy naluk is volt es persze kinotte a babo! Szoval ezt vedd ugy, mintha nem is lenne.....

csengo
ma hajnalban a nagyfiam keltette apat, hogy sir a baba, apa meg jott engem kelteni, pedig mellettem volt a babo :(
Vendég

Titi:

Nem is tudom én is mit írhatnék!!Nagyon sajnálom,és sok erőt kívánok nektek a férjeddel!!!!

KépKép
rönci

Lanyok,

most is folynak a konnyeim Titiek miatt... Nagyon sok erot es kitartast kivanok nekik erre a nehez idoszakra, remeljuk a jovoben minden jol alakul majd. (Nekem is volt egy elozo terhessegem, ami 12 hetesen spontan vetelessel vegzodott, de hat az az eset Titiek tragediajahoz nem is hasonlithato...)

Egy kicsit el vagyok kenodve, mert sajnos nincs annyi tejem, amennyit Adam igenyelne, szegenynek csokkent a sulya, amiota kihoztuk a korhazbol, igy aztan a gyerekorvos felirt tapszert kiegesziteskent. Tudom, hogy ez nem a vilag vege, meg hogy ennel vannak sokkal rosszabb dolgok is, de engem lelkileg nagyon megviselt, hogy tapszert is kell hogy adjak neki. Szopizik szorgalmasan, de hat meg nincs eleg tejem...
Esetleg a Laktoherb tean kivul ismert valamelyikotok masfajta tejszaporitot? Megprobalkoznek massal is, hatha segitene.

Viola
fj35

Titi,

Nincsenek vigasztaló szavak, amelyek ilyenkor enyhíthetnék a fájdalmat. Talán majd egy másik, egészséges kisbaba. Addig is legyetek erősek és szeressétek egymást nagyon a párodal.

:cry: :cry: :cry:
sz_kata

Viola,

Sok folyadék. Ez az ami biztosan kell a tejcsihez. Vannak akik esküsznek a sörre (alkoholmentesen, ugyebár) :D
Egyébként vannak jó kis oldalak, ahol biztosan van ilyen lista, meg jó kis tanácsok a kritikus helyzetekre:
www.lll.hu
www.szoptatasportal.hu
www.iboly.hu
www.szoptatas.lap.hu
sz_kata

Viola!
Eleinte a barátnőmnek is ilyen problémája volt. Aztán itta a laktoherbet és mellé 3-liter folyadékot és egy hét múlva rengeteg teje lett. Ne csüggedj hidd el lesz ott tejcsi. Ha tudsz szopi után egy kicsit próbálj meg kézzel fejni, mert az is nagyon jó tejserkentő én végig fejtem és annyi tejem lett, hogy még le is adtam. Kitartás, menni fog.
baboka

Sziasztok!!!

Ismeretlenűl írok,csak olvasni szoktalak benneteket!!!Nagyon drukkolotam Titinek!!!

Drága Titi!!!!

Őszinte részvétem!!!!És nagyon sok erőt kívánok nektek!!!Mi 5 hete veszítettük el a kislányunkat,akit a 41 héten kellet megszülnöm,mert rátekeredett a köldökzsinór és meg fulladt!!!Nagyon erősek legyetek!!!És ha bármibe tudok segíteni,kérlek szólj!!!

Millió ölelés!!

Anita.
csanita

Viola, amit Kata adott linkeket, tenyleg jok. Probalj meg felhivni egy lll tanacsadot. Azt fogja kerdezni, hogy honnan veszed, hogy keves a tejed? Sir a babo szopi utan? Elvileg gyakrabban rakd cicire, es/vagy fejjel szopi utan. 1-2 nap alatt novekszik a tejcsimennyiseg. Ha meresbol, vagy mell feszessegebol kovetkeztetsz az hamis. Nem akarok hosszan okoskodni, de nalunk mostmar kevesebbet eszik a baba. Elvileg a 6 het nemhiaba van. Addigra regeneralodik az anya, szokik ossze a babaval es a baba is addigra szokik hozza a kinti lethez. Gyorsan cselekedj, mert ha potlast adsz kevesebb ingert kap a cicid es veszesen csokkenni fog a tejcsi. Persze ha nem megy, akkor se aggodj, ha valaki nem tud szoptatni, addig ameddig szeretne, attol meg jo anya es odabujassal simivel ugyanannyi szeretet tud adni a babanak, mint szopival.

csengo
Vendég

Csanita! Neked is sok erot es ne add fel a remenyt! Figyelj a ferjedre is, mert ok megprobalnak erosnek latszani, nem sirnak, nem beszelnek rola, de megtornek....Pedig ki kell beszelni, nem szabad tabukent kezelni es sirni is kell. Csak a remenyt nem szabad elvesziteni! Ismeretlenul drukkolok neked is!

csengo
Vendég

Sziasztok!

Nem tudok mit írni Én sem ,még páromnak is könnyei lettek a szemében mikor szóltam Neki.
Titi Nagyon sajnáljuk ami történt,Én azt nem értem,ha este nem találták a szívhangot miért nem vitték rögtön császárra????????????
Vigyázzatok egymásra.

Viola!
Málna szörp ezerrel és van egy homeopátiás bogyó unokatesómnak ez indította be a tejet.
de mintha már írtam volna Neked és Napraforgónak is....
URTCA URENS C5

Egyébként visszatérve Titiékre,és megint csak furán érzem magam miatta a SOTE ami szuper állítólag.
Mikor a 8.héten kiderült van egy cisztám,kint a folyosón várt egy pár 32.héten tartottak és azért jöttek be, mert 1-2 napja kevés mozgást érzett az anyuka.
Pont ctg-ték mikor Velem foglalkozott a dokibá és a főnővér rohant ki ,mit csináljon mert alig van szívhangja babának.
Dokim reakciója azzonnal műtőbe és hívni a dokiját.Ami ugye normális...de akik nővérek ott voltak a hátam mögött olyat mondtak lányok, le se írom, mert azóta is ha eszembe jut döbbenek a hidegségük és közönyük felett.Sajna nem tudom mi lett annak a babának a sorsa,de azóta is minidg eszembe jut.Szóval a közönyösség döbentő pedig egy kis új életről van szó....

Csengő és Bujka!
Nagyon aranyosak a srácok... :)
sue
37+5
suezika

Sziasztok!!

Ez rettenetes, hogy előfordulhatnak ilyen tragédiák!! :cry: :cry: Őszinte részvétem fejezem ki Titinek, igazán nem is tudok mást írni, ilyenkor a szó nem sokat ér....
Melódia
melódia78

Viola,

Örülök, hogy Csengő is írt, mert ő mint tapasztalt anyuka adott tanácsot, így nem érzem azt, hogy csak az "üres" elmélettel dobálózom. A 7-8 %-os súlyvesztés még normális. Ha van elég pisis pelus, öt-hat egy nap, akkor nincs gond. Az is lehet, hogy a baba csak a hígabb előtejből kap, a hátsó tejhez már nem jut hozzá. 20 perc szopizás után kezd el jönni a ciciből a zsíros tápláló hátsó tej.
Én a helyedben mindenképpen felhívnék egy lll szaktanácsadót (ez ingyenes, egy telefont megér!!), mert ha elkezded a tápszerezést, annak rövid úton az a vége, hogy valóban nem lesz tejed.
Az hogy a babád szopozik szorgalmasan, szerintem jó jel, hidd el, előbb-utóbb kialakul a kereslet-kínálat egyensúly :)

eldugulok, bocsi hogy megint ennyit okoskodtam :oops:
sz_kata

Lanyok,

koszonom mindannyiotoknak a szoptatassal kapcsolatos tanacsokat! Naponta iszom 1 liter laktoherb teat meg egy csomo szensavmentes asvanyvizet, neha egy-egy bogre tejet, szoval szerintem a folyadekkal nem lehet gond. Fejek minden szoptatas utan, de borzasztoan keves mennyiseg jon ki, tulajdonkeppen csak nehany csepp. Eddig kb 3 orankent szoptattam, most megprobalom a 2 oras periodust, hatha attol jobban beindul a dolog.

Megegyszer mindenkinek koszonet a tanacsokert!

Viola
fj35

Sziasztok!
Gesztenye!De édes vagy,hogy hiányoltál!Olvaslak benneteket,csak írni már lusta vagyok :oops:

Olyan sokszor gondoltam Titiékre,hogy minden rendben menjen.Borzasztó,min mehet most keresztül.(testileg,lelkileg egyaránt)DRÁGA TITI kívánom nektek,hogy minél hamarabb sikerüljön túltenni magatokat a történteken.Tudom min mész-mentek most keresztül.Nehéz feldolgozni.De sikerülni fog hidd el.Napról napra enyhülni fog a fájdalom.Beszélj róla az sokat segít.(nekem az segített,nem szabad,hogy magadban őrlődj).Tudom az emberek,ilyenkor furcsán viselkednek.Próbálnak tapintatosak lenni és inkább nem említik meg a történteket.Félnek,hogy feltépik a friss sebeket.Pedig annyira jól esik ilyenkor a részvét,az együttérzés,a biztató szavak.Az érzés,hogy törődnek veled,gondolnak rád,meghallgatnak.
Sok-sok erőt kívánok neked és a férjednek.
Utazzatok el valahova ha tehetitek.Az nagyon jó ilyenkor.Gyere minél hamarabb.Várunk vissza.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Gratulálok a megszületett babákhoz.Gyönyörűek mind.Kívánok mindenkinek jó egészséget ,elegendő tejcsit,nyugodt éjszakákat,kevés sírást.

Rólunk:Jól vagyunk.Dúl a love.De baba még nincs.Ami nem szomorít el .Ha jönni akar úgyis jön.Nem görcsölünk rajta.
Nem időzítünk különösebben.
Sajnos nem mentünk haza ahogy terveztük :( Így a ház sem halad úgy ahogy kellene.Mind1.Nem hajt minket a tatár.Egyszer az is elkészül.
Sok puszi nektek.
Kellemes hétvégét!
Iza
piciza

:( :( :( :(

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Viola Drága!

Nem lesz gond, de a tápszert hanyagold, mert az egyszerűbb utat fogja választani... Pláne, hogy férfi :) Szerintem is jó lehet a homeopátiás golyócska, de nálunk a sör is nagy divat. Ezzel együtt valószínüleg annak van a legtöbb értelme, a gyakrabban teszed mellre... És a jövőben se aggódj, mert majd lesznek un. "növekedési kiugrások", amikor hirtelen nő majd meg a kereslet, amihez a kínálat lassabban alkalmazkodik... Olyankor szoktak még megijjedni, de pár nap alatt rendeződik.

Bujjatok össze, tegyél magad mellé mindenféle finomságot, pihenjetek és amikor Ádádm azt mondja, nyekk, tedd mellre...

Puszi

Livi

bali78

Sziasztok!!

Bufo! Most olvasom mi történt Titiékkel. :cry: :cry: :cry:
Nem találok szavakat! Miért, miért ilyen igazságtalan az élet?

Drága Titi! Kérlek fogadd őszinte részvétünk :cry: :cry: :cry:
Nagyon sok lelki erőt és kitartást kívánok hogy fel tudjátok dolgozni ezt a tragédiát. Vigyázz nagyon magadra, és amikor úgy érzed vissza tudsz hozzánk térni, szeretettel várunk!

Teljesen kivagyok. Nem tudok mit írni.

Tűzmanó
Vendég

Bali-Livi,

koszonom a biztato szavakat es a tanacsot. Igen, ezentul nem fogok ragaszkodni a 3 orahoz, hanem hamarabb mellre fogom tenni, minel gyakrabban es bizom benne, hogy ezt a franya tapszert minel hamarabb elfelejthetjuk.

Viola
fj35

Sziasztok!

Bujka-Melinda!
Nagyon édes a kisfiad. Szép formás. Gratulálok még egyszer :)
És milyen hamar megszületett, szerencsés vagy.

Viola!
Én is hallottam ezekről a homeos bogyókról és beváltak 2 emberkének is akit ismerek. Asszem gyógyszertárban lehet kapni, kis üvegcse, vagy dobozka.

Edit

Kép
Kép
edi78

Bujka!

De bunkó vagyok! Természetesen én is szívből gratulálok. Láthatóan a pocidban is volt a kölöknek mit a tejbe aprítani! :D :D Már most is zabálnivaló, pedig ilyenkor még törékenynek szoktak tűnni... :)

Viola!

A lényeg, ha valóban szoptatni szeretnéd szörnyen álhatatosnak kell lenned, mert bizony néha adódnak ilyen nehézségek..., de elmúlnak! :D És ne feledd, nem mindegyik gyerek ismeri az órát, amikor megszületik! :D Nagyon szurkolok és menni is fog, tudom! :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Most nincs időm mindenkinek személyesen is írni. Dávid beteg lett 39.1 a láza próbálom levinni, ha sikerül akkor pedig nagyon anyás.
Folyton mellette kell lennem. Dokii csak 17 körül van így még nem tudom mi a baja.
Mindenkinek jó hétvégét!

Melinda
Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon tündéri! Sok tejcsit kívánok!

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Bufo
Nagyon sajnálom a kisfiadat, remélem semmi komoly és holnapra a láznak már nyoma sem lesz. Jobbulást nektek!!
baboka

Sziasztok!
Most csak egy gyors bejelentkezés, mert vendégségbe készülünk, de jó hírrel jövök.
Ma reggel 11.30-kor megszületett Bettus kislánya Kitti 3610 grammal és 58 cm-el. A szülés természetes úton sikerült és viszonylag gyorsan. Pár napja már nyitva volt a méhszája, így az orvos döntésére reggel 7.30-kor burokrepesztés volt és 11.30-kor már ki is bújt a csöppség. Jól vannak és mindenkit puszilnak.

Gesztenye
gesztenye78

Krisszi:
Nagyon-nagyon gratulálok Ricsihez! Így kell ezt csinálni és látod no para a császár hiánya miatt!!! Megy ez magától is!!!
Nagyon várom a születéstörténetet.

Bettus:
Bár most nem olvasod, de Te meg rekord gyorsan szülted meg Kittit, szuper és nagy gratula Nektek!

+++++++++++++++++++++++++++

Titi:
Felfoghatatlan ami történt - még emlékszem kedves soraidra, amikor csatlakoztál hozzánk, mint lelkes Szt. Imrés. Talán-talán segít majd túljutni ezen, ha megtudhatjátok, hogy mi is volt a gond a kisbabával.
Őszinte együttérzésem.

+++++++++++++++++++++++

Iza:
Pedig igenis vegyél erőt Magadon és tessék-tessék írni!!! Nem ér ám csak olvasni. Mi is kiváncsiak vagyunk ám Rátok!
Biztosan sok érdekes történik Veletek ott a messzi Londonban.

Sz_kata:
Annyira szeretnék beszélni Veled erről az otthonszülés dologról!
Nincsen Skype-od?
Tényleg kiváncsi vagyok a tanfolyam részeletekre is, meg úgy egyáltalán mindenre. (Igazándiból egy hajszálon múlt (főleg a betegség miatt), hogy nem mentem el Nanduhoz. És ki tudja, lehet hogy megbánom majd...

Neked már van jele a közelgő szülésnek? (Nekem minden tök zárt, semmi jóslófájás.)
És dokidat leépítetted, vagy azért megtartod biztonság kedvéért?

MINENKINEK KÖSZI, aki drukkolt a gyógyuláshoz.

Cumi: én ellene vagyok, az ujjszopás tök természetes, és szerintem ha valakinél még sok-sok évesen is fixálódik, mint rossz szokás, annak sajna igenis lelki oka van a gyereknél. (Pl. tesómnál is ez volt, és jó lett volna utánajárni, hogy miért is szorong.)

Cumisüveg: az van, amit mellékajándékként adtak egyéb termékekhez, de nem szándékozom használni. És szerintem tök felesleges a legkisebb (125 ml-es)

CTG:
Én sem vagyok meggyőződve, hogy bármi értelme is van, pláne így heti egy alkalommal. A szülés alatt esetleg fontos lehet. Amúgy azt nézik most, hogy ha mozog a gyerek, akkor 20 perc alatt legalább 2* ugorjon fel a szívhangja 160 fölé.
Normálisan 120-160 között van. Ha meg fájásnál 120 alá esik, akkor az oxigénhiányt jelez.

Tegnap "csak" 4 órát vártam a CTG-re, azért mert kifogyott a papír a gépből, és 2 órán át b.szt.k kicserélni a nőcik, hagyták felgyülni a kismami sort. Erre visszajött a saját doki asszisztense, aki egyedül dolgoza le a hátralékot lés hozott papírt. Én is fontolgattam, hogy többet nem megyek...
És a terminus után kétnaponta kell elvileg. Röhejes.

Siba:
Bocsika, de megnéztem és valójában szept. 12-re lettem kiírva. Esetleg kijavítod majd?

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Krisszinek, Bettusnak nagy-nagy gratula az uj jovevenyekhez!!! Jo egeszseget es sok tejcit mindenkinek!

Lanyok,

bocsi, hogy meg mindig ezzel a szoptatas temaval farasztalak titeket, de lenne meg egy dolog, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek: az en draga Adamom annyira kenyelmes es lusta fiu, hogy kezd egyre gyakrabban bealudni szoptatas kozben es csak henyel nagy kenyelmesen a mellemmel a szajaban. Probalom piszkalni, hogy ebredjen es folytassa a munkat, de annyira lusta neha, hogy nem hajlando semmire sem. Szerintetek mit lehet csinalni ilyen esetben? A gyerekorvos azt mondta, hogy ne hagyjam 20 percnel tovabb mellen, mert felaztatja es kisebesiti a mellbimbomat, hogy ha hosszabb ideig hagyom, aztan majd kapok egy mellgyulladast es egyaltalan nem fogok tudni szoptatni. Nem mertem neki bevallani, hogy altalaban 40-45 percig tart nalunk a szopizas, mert Adam sokat lustalkodik kozben. Szoval most orlodok, hogy mennyi ideig hagyjam mellen...

Viola
fj35

Sziasztok Lányok!
Új babákhoz nagy nagy gratula Krisszinek, Bettusnak! Szerintem a többieknek már gratuláltam, de ha nem, akkor nekik is!

Most írok egy kis közérdekűt, bár tudom, hogy a többségnek már minden babacucc megvan. Most találtam, hogy szept. 2-án, azaz jövő szombaton bababörze lesz a Hungexpon (BNV terület B pavilon). Én szerintem megyek, mert sajnos nekünk most nagyon számít minden pénz (már megint több mint két hónapja nem kapok táppénzt, hiába telefonálgatok, még nem lehet tudni, hogy ki a hibás, a munkahely, vagy a TB?).
Ha valakit érdekel, akkor a www.babaruhaborze.hu oldalon van erről több, és állítólag nem csak ruhák, hanem minden babás cucc kapható.
Abban tud valaki segíteni, hogy mi az, amit NEM SZABAD használtan venni? Pl. a biztonsági gyerekülést hallottam, hogy nem ajánlatos, mert ha volt vele ütközés, akkor már nem biztonsági többé. Babamérleg, meg légzésfigyelő, meg ilyesmiket gondoltam.

Puszi mindenkinek
Rozus

KépKép
rozus

Viola!
Kerlek kertdezz nyugodtan, azert vagyunk, csak ne feledd, hogy nem vagyok szoptatasi tanacsado....

Eloszor is gondolj bele, hogy a baba 9 honapig folyamatosan idokorlatnelkul kapta a tapanyagot a koldokzsinoron keresztul. Aztan megszuletett es ez mar lehetetlen. Eloszor gyenge is szopni, kicsi kis gyomrocskaja van es ilyenkor az elotej boven eleg neki. Aztan beindul a tejcsi, amit eleg faraszto kiszopizni, nameg persze altato dolog a babanak meg az anyanak is (azt hiszem ilyenkor valami bigyo termelodik, de nem vagyok biologus sem). Nekem a Miki fiam ilyen volt tipikusan, kb. 45 perc volt a szopi, kis kortyokban...Meg lehet ugyan birizgalni a talpacskajat, meg finom az állát, de ez nalunk nem jott be. Ha eddig nem sebesedett ki a mellbimbod, akkor mar nem fog!!!! Nincs idokorlat a szopira, pont ezert igeny szerinti. Balint fiammal most szerencses vagyok mert o 5 perc alatt szopik 90-et, bealszik es negyed ora mulva meg 20-at. Ez sem a nagykonyvbol valo.

Igazabol az a kerdes, hogy neked faraszto-e a gyakori hosszu szopi, es hogy faj e a cicid? Ha nem akkor ne foglalkozz aaz okosokkal. Nekem 2 eve nagyon fajt a cicim, igy a tanacsadok ellenere ketszer 15 percig szoptattam. De a 6. het vegere ez is elmult, addigra ketszer 5 perc lett a szopi. Szoval orokke nem tart, meg erosodnie kell a babanak. Csak akkor korlatozz, ha teged faraszt vagy zavar, mert akkor meg tej nem lesz. Az nem igaz, hogy ettol mellgyuszid lenne.....

csengo
Vendég

Boróka,

Sajnos nincs skypom :( Szívesen mesélnék neked, de már tényleg nagyon nincs kedvem a személyes talikhoz (ez is egy előjel :shock: :lol: ) Ha gondolod priviben mailezzünk, vagy elküldöm priviben az otthoni számom. Úgyis egyedül vagyok itthon megint, férjecském vidéken forgat. (ajaj, remélem nem szülök meg nélküle :roll: )
szülés jelei: háát, nem tudom. A méhszájam már rövidült és szépen érik, de még kedden nem volt nyitva. A baba feje már beékelődött és irtózatosan nyom (kb 20 percenként rohangálok pisilni, és mindig úgy érzem, mintha órák óta tartogatnám) Szóval, ez is egy jel, mindenesetre a doki szerint bármikor szülhetek, holnap, vagy egy hét múlva..Én készen állok. Izé...Legalábbis azt hiszem :roll: :shock: :wink:
Dokimat nem építettem le, de nem tartom be az "előírását" miszerint heti kettő CTG. Nincs hozzá kedvem, hogy ezzel csesszem el a napjaimat, ráadásul ez a vizsgálat tényleg csak a pillanatnyi állapotot mutatja meg, a szülésre előjelezni vele semmit sem lehet.

Viola,

A kisbabák legalább annyira különböznek evési szokásaikkal, mint mi felnőttek. Van aki gyorsan mindent befal, van aki meg szép komótosan ízlelgeti az ételt. A kis gourmand :wink: Igazából nem jó dolog a tankönyvi sémákhoz ragaszkodni (hogy mennyi időt szopjon egyhuzamban, mennyit kell egy héten híznia, meg hogy hány óránként egyen) merthogy tényleg nem lehet a piciket tankönyvi paraméterekbe beskatulyázni, mindegyik más és más.
Én ezért vagyok hjve az igény szerinti szoptatásnak. Ha kétségeid vannak, hogy jól csinálod-e a dolgokat, még mindig komolyan ajánlom, hogy hív fel egy szoptatási tanácsadót, az lll-nél önkéntesek vannak, és ingyenes a dolog. A www.iboly.hu -n lévő tanácsadó is nagyon jó, voltam egyszer egy előadásán.
Semmiképpen se hagyd magad rábeszélni a tápira, az a könnyebbik út ugyan, de nem biztos, hogy a legjobb.

Bettus,

Nagyon ügyes voltál!! Ugye teszel majd fel képeket a kiscsajról?
GRATULÁLOK!! :lol:
sz_kata

Ja meg valami, Viola en is javaslom hogy szopis tanacsadot hivj fel, mert o mindent elmagyaraz. Sajnos kevesen vannak, igy ne emailt irj, hanem probalj telefonalni kitartoan.

csengo
Vendég

Viola!

Na ez az! Álhatatosság! :D Nem lesz mindig ilyen lusta, ne aggódj... Addig csak figyeld az igényeket, mint egy jó szerető! :D Persze a szoptatási tanácsadós telefon is valóban jó ötlet...
A tápi mégcsak nem is feltétlenül a könnyebbik út, ha jobban belegondolsz, mert ki kell mászni az ágyból és kutyulgatni és melegíteni és hűteni....és a fene vinné el! :D :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Siba!
Rendben van a tábla! Vmi nem stimmelt a nettel és nem láttam magamat. Úgyhogy a kérésem a korrigálással kapcs. törlöm. :)

Bettusnak Nagy Gratula a babához. Remélem jól vagytok, majd kérünk képes beszámolót is. :D

Bufo-Zsuzsa!
Jobbulást!

Edit

Kép
Kép
edi78

Sz_kata:
Nked melyika jobb a privi, avagy a telefon? Én is szivesen felhívlak (szintén egyedül vagyok párom ma is sokáig dolgozik). Csak küldd át a számod, ha az a jobb.

Rozus:
Szerintem ez az őszi babaruhabörze, és akkor elsősorban ruhákat tudsz turizni használtan és olcsón. Az új cuccok közül esetleg babakocsit tudsz venni, meg Aventes cuccokat (fejő, sterilizáló) egy picit olcsóbban, meg rengeteg eldobható pelenkát.
Vammak persze új ruhák is, áruk nekem nem tetszett. Szóval ennek fényében menjél ki - én légzésfigyelőt tavasszal nem láttam.

Szoptatás: Érdemes megvenni valami szoptatásos könyvet??? Ebben a témában még nem vagyok túl képzett sajnos.

Viola:
A kismama magazinban a múlt hónapban volt szoptatási tanácsadás és ott voltak a tanácsadók név szernt - esetleg a szerkesztőségben is tudnak segíteni.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

HEllo!

Megint Én. Milyen az amikor a méhszáj érik? Puhul, rövidül, alakul a szülésre?
Az ember érzi, amikor beékelődik a baba buksija? Én 30percenként megyek WC, este lefekvéskor amíg nem tudok elaludni 10-20 percenként. :( Van amikor séta közben a hólyagba belenyillal. Derekam, hátam nem fáj. Ja és hasam nincs leszállva (szerintem-eléggé fent is érzem a lábmozgást), ég a gyomrom (most is). Ezek szerint még nincs lent a babus, ugye?
Kedden megyek dokihoz, kivi vagyok mit mond.

Edit

Kép
Kép
edi78

Csengo, Sz-Kata, Bali,

koszonom a tanacsokat es a biztatast. En is borzasztoan tapszer ellenes vagyok, ezert is ragodom ennyire ezen a dolgon. A mellem nem mondanam, hogy faj, de azert erzem az igenybevetelt! Mindegy, elfelejtem, amit az orvos mondott, nem fogom korlatozni a szopi idot 20 percre, hanem hagyom, hogy addig tartson, amig Adam akarja es igyekszem minel gyakrabban mellre tenni. Remelem mukodni fog. Jovo heten csutortokon reggel kell ujbol mernem, hogy lassuk a heti sulygyarapodast. Bizom benne, hogy tenyleg gyarapodas lesz es nem sulyvesztes, ahogy a mult heten...

Koszonet mindannyiotoknak:

Viola
fj35

Drága Titi!

Sokat gondolok rád, fogadd őszinte együttérzésem!
:cry: :cry: :cry:
nózi

Edit,

igen, a mehszaj erese azt jelenti, hogy felpuhul, elkezd megrovidulni. A pisilessel en is ugyanigy voltam a vege fele. A derekam, hatam nekem sem fajt egyaltalan, egyetlen percre sem. A baba buksijanak beekelodeset pedig ott ereztem, hogy a szemeremcsontom kezdett el fajni. A baba leszallasat pedig egyaltalan nem eszleltem.

Viola
fj35

Sziasztok Lányok,

Ma reggel kaptam 1 sms-t Bunny 75-től. Emlékeztek Rá? 22-én megszületett Máté Tamás 1670 gr és 47 cm-rel.Állapota stabil.
A körülményeket nem ismerem. Nagyon eltünt Bunny az utóbbi időben.

Bujka és Csengo, Gyönyörűek vagytok!!!

Krisszi, Mamy, Bettus Gratulálok. Szép méreteket produkáltatok!!
Viola,Igyál söööööööööööört!!!!:)
Drága Titi,
Részvétem. A következő baba enyhíteni fog a fájdalmatokon.
rolex

Sziasztok!

Bettus
Gratulálok a babócához!

Viola
Sztem is hivj fel vkit aki szakértő a témában, és a tápszert hagyd annyiba, mert férjem tesójáéknak a babája is azt kapott szinte az elejétől és jo nagy lett a feje, látni hogy tápszeres.
Biztos fog menni a szopi, csak sok kitartás kell hozzá.

Tegnap este nem tudom mi volt velem, de lehet hogy bekeményedett a hasam, meg fájt is a bal oldalon, de csak ott. Kb 1 percig, 2x is. De nem mensi szerű görcs volt. Nem tudom mi lehetett ez?? Már máskor is volt ilyen fura érzés, olyan mintha nehéz lenne nagyon a hasam meg majd szétszakadna. De még fájni nem fájt. Szerintetek mi lehetett ez?

Bufo
Jobbulást a kisfiadnak!

Bujka
Nagyon aranyos a babus! Szép formás.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Boróka,

Privi ment, bocsi hogy csak ilyen későn. Remélem még fent vagy
sz_kata

Sziasztok lányok!!!

ITTHON VAGYUNK!!! :lol:

De mindenek előtt: mély részvétem Titiéknek. Nem is tudok mit mondani, az ember ilyenkor nem talál szavakat. Csak talán annyit írnék, hogy GONDOLJ ARRA A GYERMEKRE, AKI A JÖVŐBEN VÁR RÁD!!!

Csak nagyjából futottam át a szombat óta történteket, mert most épp alvás van :wink: de nemsokára kajaidő. Most még pörgök ezerrel, olyan jó itthon lenni!
Megdöbbenéssel olvastam arról a perverz baromállatról amit írtatok! :evil: Hát normális az ilyen??? :evil: :x Hogy száradjon le neki tőből, meg az összes pedofilnak is!!! :evil: Bocs a kitörésért, de teljesen ki vagyok akadva, a férjemmel együtt, aki azt mondta, közepesen forró olajban kéne sütögetni neki az izéjét, mert az legalább jó sokáig tart. :x
Na erről ennyit.

Szüléstörténetet holnap írom meg lányok, ha nem hariztok, elöljáróban annyit, hogy összességében kellemes emlékem lesz az életem során, mert minden úgy történt (a kellemetlenségekkel együtt), ahogy a nagykönyvben ilyenkor "meg van írva", nem mondhatok semmi rosszat, a kórházban (eltekintve attól hogy már nagyon mehetnékem volt a harmadik napon), szintén kulturált volt minden. Tejem is szépen beindult a negyedik napon, és most már szinte több a kínálat, mint a kereslet (pedig az utóbbi sem semmi ám!) De a többit majd a történetemben elmesélem. :wink:

Nagyon nagy gratula mindenkinek, akik szintén a napokban váltak Anyává! Csodálatos, felemelő, semmihez nem hasonlítható érzés! Amikor a kis csöppség békésen szuszmákol a mellkasomon fekve, annál szebb érzés talán nincs is.
Hű lányok, én nagyon boldog vagyok!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Köszönünk szépen minden aggódó sort, és jókívánságot, Gesztikém nevében is, és a sok-sok drukkot, nagyon jól jöttek!
Köszi Jadey-nek a hívást, és hogy beszámolt nektek rólunk. Siba, neked is az sms-t! :lol:

Íme, a mi kis Tündérkénk, 1 naposan:
Kép

Jó éjt mindenkinek, holnap jövök!

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?