Sziasztok!
Megint csak pár napos késéssel sikerül feljelentkeznem...
Férjecském a hétvégén meglátogatta Szarvas környékén a nagyszüleit (85 és 86 évesek), én meg nem mertem csatlakozni a nagy úthoz
, így áttelepítődtem anyumékhoz addig, ha véletlen történne addig valami. De nem történt szerencsére!
Úgyhogy már nyugi van, a párom bizti nem kési le a szülést.
A fizetős dologhoz:
Dévai az én dokim is. Neki köszönhetjük a babánkat, fantasztikusan jó meddőségi szakember. Persze maximálisan megbízom benne, tök jó doki és nagyon jó a humora is. Mivel az előtte lévő dokimhoz nem tudok már járni (nagyon messze van) és mivel a terhességem elején még nagyon féltem volna váltani, hátha történik valami, így maradtam nála. Ugye így a vége felé sem szerencsés a váltás, főleg ha új dokit kell kipróbálni. De a Dévai a saját intézetében dolgozik magándokiként. Csak magánpraxisa van, azaz körzeti rendelést sehol nem folytat. Emellett engedélye van jelenleg a Jánosba szülések levezetésére, de ott sincs azt hiszem ügyeleti ideje. Így nem tud beutalót felírni sehova sem, ill. tud, de akkor azért fizetnünk kell.
Nekem a védőnő szokta kiírni a laborokat, de most gondban vagyok, mert itt az sztk-ban körzeti nőgyógyászváltás van, így jelenleg nincs a terhesgondozóban előre aláírt beutaló...
Úgyhogy éppen most én is gondban vagyok, megpróbálom az utolsó laboromat ma kiíratni a körzeti dokival.
Nem tudjátok pocakosok véletlen, hogy mikor van a Jánosban a terhesgondozáson rendelési idő?
A szüléssel meg az a helyzet, hogy a Dévai nem 100 %, hogy jelen tud lenni, de ezt a terhesség legelején megbeszéli mindenkivel. Mi válllaltuk. Jó lenne csütörtökön vagy hétvégén szülni, mert akkor temérdek sok ideje van.
És hát kell egy helyettes doki nekem is, most kellene kitalálni, ki legyen az.
Javaslataitok? Előre is köszi!
Azt meg tudjátok nekem mondani, hogy a Jánosban CTG-re előre időpontot kell kérni, vagy aznap odamegyek rendelési időben és fogadnak? Ezt elfelejtettem a dokimtól megkérdezni.
Kata, a drukkok folyamatosan mennek, nincs nap, hogy ne jutnátok többször eszembe.
Attól még, hogy nem jelentkezem.. Csak tessék bízni, pozitívan hozzáállni, mint eddig, és tuti minden ok lesz.
A Jané-ba én is rögtön beleszerettem, Magyarországon egyedül a BabyCenter hálózat boltjaiban kapható. Ilyen Budapesten nemrégen nyílt az Új Udvar Bevásárlóközpontban Óbudán. Ha nem kaptunk volna a húgoméktól autósülést, én ezt vettem volna. Mi végül egy Pierre Cardin kocsit vettünk 25000-ért, mert mindent tud, ami nekünk kell, és mózest meg nem feltétlen szeretnénk. Ha elhasználódik a következő gyerekre, akkor sincs gáz, mert nem volt olyan vészesen drága. De akinek Jané-ja van, mind nagyon boldog vele, könnyen kezelhető, könnyű, több gyereket kiszolgál, így megéri a befektetést! 140 körül van mindennel együtt.
Hát igen, ha megöleljük egymást apával és hozzáér a pocim, ami már kikerülhetetlen, akkor picifiú is jelzi jelenlétét.
A kis féltékeny!
És hát igen, nagy az örömünk, "megdolgoztunk" rendesen a babánkért - de minden jó, ha a vége jó!
Köszi mindenkinek továbbra is a jótanácsokat!
Bepakoltuk a kórházi táskákat, remélem Dominik nem veszi jelzésnek még, hogy mehetünk!
Kíváncsi vagyok Edus a beszámolódra!
Remélem, minden ok Veletek!
Hú, Orsi már biztos babázik!
Izgi!
Remélem, beindult neki rendesen, harmadszorra úgy, ahogy szerette volna...
Übi, örülök, hogy sokat tudtál pihenni a nyaralás alatt!
Használd ki a lehetőségeket, mert én pl. így az utolsó időben már nem nagyon tudok aludni.
Írtam a Dévais topikban Neked (ezek szerint nem olvastad), hogy igen, valószínűleg egymást váltottuk a Vass dokinál a múltkor.
Bocs, de csak utólag tudatosult a dolog.
De remélem, Veletek is minden rendben volt! Kivételesen semmit nem kellett várnunk, sőt a doki már várt minket.
Mennyit fizettél a vérvételért?
Hú Alon, számla! Ezt el ne felejtsem! Köszi! Persze én is egyágyasra pályázom...
Zsóka, a mi babánk is nagyon aktív a pociban.
Remélem, akkor kinn nyugis gyerek lesz! Majd beszámolok róla.
Timi, a Várandós könyvben van egy táblázat a mocorgások számolására. Valószínűleg azért kell számolnunk, mert a Dévai magándoki csak és kizárólag, és állandóan ellenőrzik és csesztetik - ez ugye a mai egészségügy. Ezért neki nagyon oda kell figyelni az adminisztrációra. A kiskönyvemben is minden! leletemet bevezetik, már beteltünk. Ő ebből él, ha bezáratják vele a magánpraxist, annyi neki, mert körzeti rendelése nincs.
Nem tudom, miért szívatják állandóan... ill. tudom, mert túl jó doki és nagyon sikeres a rátája. A világon is a legjobb szakemberek között van meddőségi téren.
Szóval vezetnem kell a táblázatot. És minden nap meg kell, hogy legyen a napi 10 mocorgás. Ezzel nincs is baj, mert állandóan mocorog
, csak hát akkor mennyit írjak be? Dévai azt mondta, ezt a kismama dönti el. Ha nincs senkinek ezügyben tapasztalata, akkor azt hiszem, beírom a kaják után a tíz mocorgást, és megmondom, hogy eddig számoltam, tovább nem. Csak a párom azt mondja, akkor azt fogják hinni, hogy egy nagyon lusta babánk van, hogy csak ennyit mocorog - pedig mást se csinál egész nap. Hát ezért kérdezem a tapasztalataitokat...
Hát igen, már a kilencedik hónapunkat tapossuk...
Drukkok mindig jól jönnek!
Mangó, holnap benn lesz Annamari, nem tudod véletlen? Ha beszélnél vele előbb, nem említenél neki minket? Márminthogy beszélni szeretnénk vele és holnap ott leszünk az előkészítőn...
Kki, kíváncsian várom a babaszobás képeket!
Nekünk még nincs kész a babasarok, de azért még reménykedem...
Szóval: nekem biztosan a sav okozza széklet-bajaimat. Nagyon fontos, ha változtatsz az étkezési szokásaidon, kb. 3 nap, mire tapasztalható a változás, azaz nem szabad türelmetlenkedni. Fontos, hogy ne éhezz meg és ne edd túl magad! Én 3 óránként eszem és mindig keveset. Ezt nagyon nehéz volt bevezetnem, mivel imádok zabálni, de ez van. Fontos, hogy minél sótlanabbul egyél. Ezt azt gondoltam, sosem szokom meg, de egész jól működik és egészséges is. Egyébként nem jó a sajt, felvágott sem, mert sok sót tartalmaz, de legalábbis csökkentsd a mennyiségét. Kaja után 1 órán át ne tedd vízszintesbe magad, mert az is felhozza a savat. És nem árt, ha felpolcolod a fejed alvásnál, bár én ezt nem nagyon bírom, mindig csak kispárnával aludtam. Kaják, amik savat csinálnak: Hagyma, fokhagyma, paradicsom, zsíros és fűszeres ételek, sóska, spenót, pirospaprika, narancs, alma, meggy, kávé, kakaó, csoki - most ennyi jut eszembe, majd kiegészítem. És gyümölcsöt úgy egyél, hogy előtte és utána másfél órával semmi mást! Nagyon jó savkötő a hideg tej, valakinél bejön a mandula, sótlan pattogatott kukorica, háztartási keksz. Így elég jól rendbentartható a széklet és a rossz szájíz is elmúlik...
Egyébként a Renniet szokták javasolni, de én pl. nem bírom elszopogatni... hatását inkább hagyjuk.
Remélem, tudtam segíteni. De mondom, lehet, hogy simán a vastabletta vagy a magnézium tesz be Neked. Én nagyon rosszul voltam, és sokszor vagyok, így muszáj tartanom a diétát.
No befejezem, mert a végén senki nem fog elolvasni. Bocs a kisregényért.
Mindenkinek szép napot!
Melinda