Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi, csúcs ez a Samu gyerek!! :lol: Annyira kis értelmes pofija van már most majdnem három hetesen!! Cuki és gyönyörűséges pasas!!!

Kata, örülök az eredményeteknek! A fő, hogy nem nőtt a tágulat! Bizti minden okés Lizával, én nagyon drukkolok nektek!!!!!!!!!! :!: :!:
Én egyik gyerkőcnek sem vettem 56-os rucikat,mint utólag kiderült, jól tettem, mindkettő hoszú gyerek volt ( Bori 56, Marci 60 cm).
Borira egy icipicit nagy volt a 62-es, de tényleg csak egy picit, és az is csak két hétig. Bodyból meg jó volt egyből a 62-es.
Szerintem 56-os méretből keveset vegyetek, mert ha jó is lesz, nagyon hamar kinövi Liza (mintha írtad volna, hogy már most nagyobb baba az átlagnál).Bodyból mi is sokat használtunk Zsófiékhoz hasonlóan. Sajna az elején sokat kell mosni, a folyékony kaki miatt,ezért jó, ha van váltás. :wink:

Orsi, hajrá, mennek a drukkok, hogy elinduljon a pici!!
Nagyon szépek a gyerekeid, igazán büszke lehetsz rájuk!! :wink:

Haskötő: Borinál nem volt, Marcinál ajándékba kaptam egy hasleszorító bugyit, egyszer-kétszer talán felvettem, de nem igazán használtam. Én is azt hallottam róla, amit Zsófi is írt, hogy a hasizmoknak nem jó, "ellustulnak" tőle.
Akik már szültek: szülés után tettek a hasatokra homokzsákot?

puszi,Zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok Lányok!

először is köszönöm a hasleszorítós tapasztalatokat, tanácsokat! :lol:

Orsi, nagyon szépek a gyerekek!! NAgyon drukkolok Nektek én is!

Edus, kérlek írj! egyáltalán nem zavaró, sőt!!! :D

Zsófi, tényleg édes ez a kis superman!!!! :lol:

Kki!!! vigyázz magadra, nem akarsz elmenni dokihoz, vagy rákérdezni, hogy ez mitől lehet?

Melba, nagyon örülök neki, hogy tegnap találkoztunk!!!!!! Remélem Apa, nem volt nagyon ideges, hogy sokáig várt Rád :)

Timi, nem semmi, hogy mik voltak Veletek, de megmondom nekem sem tünt fel, hogy Balának nagyobb lenne a gyönyörű fejecskéje!

Kata, nagyon szép a LizaBaba birodalma!!!!!!! Biztos neki is nagyon fog tetszeni!! És milyen szép a kilátás az ablakból, azt hittem először, hogy egy kép, de látom, hogy nem az bizony a valóság!!! :lol:

Pusz
M.
mangó
 
 


Lányok, Ti mindig (jó kérdés mi?) látjátok amit írok? mert nekem pl. most is az jelzi ki a gép, hogy a fenti üzenetemet szerda 21:14-kor küldtem el, amikor még csak 10 óra múlt.....bocs az off-ért
mangó
 
 

 
 

Sziasztok!

Zsóka - nekem tettek homokzsákot a hasamra. Márk reggel 8-kor született és tán estig rajta volt. habár pontosan nem emlékszem. Nem volt rossz érzés, az összehúzódások sokkal jobban fájtak. És a dokim mondta a haskötőt is, nem egész napra, de napközben rajtam volt a kórházban és így tök jól tudtam mozgolódni a császáros sebem ellenére. Itthon is még hordtam pár napig, de szintén nem egész nap.

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!

Frissítettem az albumot Márkról.

www.babanet.hu/album/main.php?album=9780&p=1413388

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


üdv mindenkinek !

kki,
ha tényleg stresszelsz a munka miatt, az nagyon nem jó... szerintem (de hangsúlyozom h csak szerintem) a 25. héten még elvileg nem nyomja a gyomrod a baba. Legalábbis nekem akkor még nem volt olyan magasan a méhem...
hányás, gyomor, hasmenés --- akár valami nem-tetszős kaja is lehet, bár írtad hogy mostanában mindentől.. sajna nem egy embertől hallottam az épp aktuális hasmenéses-hányós nyavajáról.. nem lehet hogy azt szedted össze? Vagy lehet hogy kicsit le van gyengülve a szervezeted (folyadék?? vitamin?? no stressz? pihizés??, sokat dolgozol??stb)
remélem jobban leszel !!


Igen, Zsóka igazad van - nem hiszem hogy pici lesz Liza úgyhogy elmegy a 62-es. 56-os body kaptunk egy csomót, rugi nincs nagyon. Én is csak egyet vettem, és amiket kaptunk azok is nagyobbacskák.. talán abból beszerzek még 3-4 db-ot max.

Köszi Mangó, szép a kilátásunk valóban - ez kárpótol akkor is ha télen épp havat is kell lapátolnunk :lol: :lol:
Az üzidnél a jó időpont szerepel, az elsőt ma 10:19-kor írtad.. lehet hogy a gépeden nem stimmel az óra-beállítás :roll: :?:

Panni,
nagyon édes Márk! Hát nem néz ki úgy mintha éhezne az biztos ! :)
Szerencse hogy jól tűri ezt a kengyel dolgot, biztos sokat számít hogy ilyen szigorúan betartjátok!!
Homokzsákot tettek császár után a hasadra??? nem fájt????

Tényleg: mindenkinek tesznek homokzsákot??? Úgy hallottam hogy az mindenképp kell mert jót tesz.

De ez automatikus, vagy kérni kell??

Zsóka neked is tettek? Vagy miért kérdezted (amúgy jó hogy felmerült!) :lol:

Zsófi??
lmkata
 
 


sztem csak a császárosoknak tezsnek zsákot, nem?
nagyon tetszik Lizababa szobája!!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Kata - a homokzsák egyáltalán nem fájt, mert még hatott az érzéstelenítés. Nekem magától hozta a nővérke. Én hallottam már olyanról is, hogy természetes szülés után is adtak homokzsákot, de azt lehet, hogy kérni kell. Ártani nem ártott, szerintem biztos nagyobb lenne a hasam, ha nem lett volna, de így nincs mivel összehasonlítani. :)

56-os ruhák - mi vettünk 2 db 56-os rugit, meg 2db 62-eset. Ez így elég is volt az elején, szerencsére Márk nem úgy kakilt, hogy kijöjjön a pelusból, így egy napra elég volt egy db. Meg mi amúgy is bajba voltunk, mert Márk nem árulta el, hogy fiú-e vagy lány. Így gondoltuk majd akkor veszünk többet, ha már tudjuk a nemét. Igazából még a 68-asból sem vettünk túl sokat, mert jött a kánikula és elég volt egy szál body. mire elmúlt a kánikula, már kicsi volt a 68-as. A méretekről még annyit, hogy a bodyból a Brendonból egy mérettel nagyobb kell, a Kengurus valamivel nagyobb és nekem még van C&A-s azok meg picit nagyobbak, azaz tehát egy 68-as bodyból a Brendonos a legkisebb (kb. 62-es)és C&A-s a legnagyobb (kb. 74-es). Én inkább mindíg nagyobbat adtam Márkra, jobban tudott benne mozogni és az újját pedig felhajtottam.

Mindenkinek szép estét! Remélem Márk is hagy pihenni.... most alszik 20 perce.

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!
Nem győzőm kapkodni a fejem! Ma nagyok aktívak voltatok mindkét topikban! Jól felgyorsultak az események! Gyorsan visszaolvasok, és reagálok. :mrgreen: :D :roll:
Zsófi-privi ment! :D
mazsolák
 
 


Kata, nekem is tettek homokzsákot kérés nélkül a hasamra, de amikor Borit szültem, akkor nem (mondjuk Ő a Margitban született).
Csak kíváncsi voltam, hogy ez gyakorlat-e a Jánosban, de ezek szerint igen :wink: . Azt hittem a császár után nem tesznek zsákot a sebes pocira, akartam is írni, hogy kivétel a császárosok, de akkor tévedtem. Nekem 2 órán keresztül rajta volt a hasamon, (amíg a szülőszobán kellett maradni.) Mégegy jó pont a Kórház javára.
Én is Pannihoz hasonlóan felhajtottam a 62-es body ujját Borin (Marcin nem is kellett), a törzsén teljesen jó volt ez a méret. És inkább egy picit nagyobb legyen, mint rövid.
Liza birodalma nagyon szuper! A tapéta gyönyörű! Biztos tetszeni fog a kis tulajdonosának.

Panni,a képek szuper jók! A kedvencem az alvás utáni kép. Csuda szép kisfiad van!!!! És ahogy elnézem, jó kis combos legény :D ! És azok a barna szemek!! Annyira helyes!

kki
, remélem már jobban vagy! Szerintem is mondd el az orvosodnak a történteket. Nem lehet, hogy valami kaja készített ki?
Na megyek, mert kezdődik az esti szertartás...(fürdés, altatás...)

Jó éjszakát mindenkinek!
Zsóka

KépKép
logi
 
 


ZSOMBIT ISTEN ÉLTESSE A 9. HÓFORDULÓJÁN!!!!!!

KépKép
logi
 
 


happy hóforduló, Zsombi !! :lol:

hát a birodalmi tapétát akkor vettük még amikor meg voltunk róla győződve hogy Elek érkezik hozzánk (nem így akartuk hívni a bébit, csak a párom kitalálta hogy a projekt neve legyen elek...no comment) - minden orvosi megerősítés nélkül hittük hogy fiunk lesz :)
de azért for sure olyan tapétát vettünk a bricoban (ez most a reklám :) ) ami kislánynak is okés... :wink:

aztán az első 4D uh előtt 3 nappal volt egy álmom, ahol kiderült hogy picilány van odabent, akkor bocsánatot is kértem tőle hogy 21 héten át elekeztük...
nagyon durva álom volt (++értelemben), nem hittem hogy létezik ilyen...
amikor közölte a nőci az uh-n hogy kislány állítólag sikítozva ujjongtam...(az álom miatt) nemtom, nekem nem tűnt fel ... :roll: :roll: :lol:

na ez most csak úgy eszembe jutott............

pusssszok
lmkata
 
 


El kellett intézni valamit, de most gyorsan összeszedem magam, szóval: :D
Ahogy írásaiktokban látom, ezek szerint, mindenkinek volt, hogy legalább egyszer beparáztatták! :( Ez arra jó, hogy kiidegeljék a szülőket, és ahogy Timi írta A-Z mindent végigbőngészünk, hogy a végén már doktorálhatnánk is a témából!
Zsófi-hát akkor jó nagyüzem lehetett! Különben zsomborral én is ha jól emlékszem a 11. szobában voltam, szerintem jó volt, és mákom volt, mert a szobatársaim is okésak voltak. Zsigánál meg szemben a 9. szoba: 3 ágyas, wc, zuhanyzó, az is nagyon jó volt, és a szobatársak szintén jók voltak! :D Mondjuk elsőre jobb volt, hogy „full”-os szobába kerültem, mert az akkori állapotom nem volt a legjobb, viszont Zsombornál minden sokkal hamarabb, gyorsabban, és ügyesebben ment, így nem volt gond a séta a wc-ig, zuh.-ig. :?
Ja még az antibiotikumot szerettem volna kérdezni..., arról nem írtál. :shock: :roll:
Karmolászás nálunk is volt, és ahogy Judit mondta a felkészítőn, én vittem nekik kiskesztyűt, és jó volt, bár az én tökijeim ősziek, nem nyáriak...., és a kórházban ősszel is úgy izzadtam a nagy hőségtől, gondolom nyáron meg az alap meleg miatt volt meleg, + még a kiskeszyű?!! Biztos az éhség miatt is hadonászott, meg hát ilyenkor ezek a reflexek így működnek náluk. Emlékszem, zsigu minhta újraélte volna a szülést, ahogy álmodott mindig összerázkodott és hadonászott! De az is biztos, hogy ennyi baba mellett gondolom a csecsemősök is csak kapkodták a fejüket!
SamuBaba továbbra is nagyon szép! Nagyon édi a kispilotás képe!
Kata- a nemcsak a bútorok klasszak, hanem a tapéta is, annyira! Zsiga szavaival, amikor látta a képet: „nekem kell, tetszik szoba!”, mire én: de ez Liza babájé, mire ő nagyon csalódott volt!"Akkor babájé, Liza babájé!" :? Annyira jó, hogy lesz egy külön Liza/gyerekszoba :) , nálunk olyan félig meddig gyerekszoba van otthon, meg itt is :? ...Biztos tetszeni fog a kisgazdájának is!
Ruhamáretek: gyerekfüggő, azért az én 3000g, 54 cm zsigámnak kellett 56-os rugi, bár tényleg nem sokáig, zsombesznak már nem igazán. Ja igen, és nagyon meg kell nézni, mert van olyan 62-es, ami közelebb van az 56-os, de van, amelyik meg felér egy 74-el is, márkafüggő. :roll:
Ja igen, először én is azt hittem, hogy az egy kép, és akkor realizáltam, hogy az a kilátás, hááát csudaklassz lehet! De látom,í rtad, hogy igen! :)
Kki-azért ha továbbra is fennállnak ezek a problémák, tűnetek, akkor kérdezd meg a dokit, hogy ez jó-e így? Szerintem igaza lehet Katának abban, hogy még nem lehet fent annyira a pocid, hogy nyomjon ki mindent. Viszont így visszaemlékezve nálam is néha voltak ilyenek, de talán az elején, meg a végefelé..., húú még nincs egy éves a gyerek, és már nem is emlékszem rá!
Zsóka- hú te jó magas lehetsz, illetve a párod is, ha ilyen szép hosszú gyermekeitek vannak!
Mangó- azt hittem csak nálam szarakszik a rendszer a -1 óra miatt, de ezek szerint nálatok is...
Panni- Márk nagyon szép ksfiú! Nagyon tetszenek a képeitek! Főleg azok a szép nagy barna szemek! Sok kiscsajt ejt még rabul!
Nem tudom, hol kérdezte Zsóka, a te válaszodat nézve, nekem sima szülésem volt mindkétszer, és kaptam homokzsákot, talán az nem fájt annyira, mint mikor benyomták a hasamat..., azt hitem már megszültem?!..., de inkább nem részletezem a Pocakosokra való tisztelettel. Nem kértem, a dokim hozta tök magától. De mintha úgy lett volna még a 2003-as felkészítőn, hogy csak a császárosok kapnak, de én akkor is kaptam. De mint Panni írta, ártani nem ártott! Nekem pl már szülés után nem volt hasam, meg is jegyezte pár orvos, hogy mikor szültem..., de ez tipus, alkat kérdése, ahogy korábban Melbával kiveséztük.. :?
Most tartok Zsóka szavainál, és én: á nekem alig volt rajtam! :!: 2 órán át?! :?: :!: Mire a párom, mért az elsőnél nálad is végig rajtad volt :!: :!: , miután összeraktak, addig amíg ki nem toltak, azaz 2 órán át! :!: :)
Zsombornál lehet, hogy csak fél óra volt, de ott sok minden más volt, amiről most nem szeretnék írni....
Most látom a köszöntést!!! Nagyon szépen köszönöm :D Zsomborom nevében is, de tök ciki, mert én el is felejtettem, annyira kaotikus napom volt. Még jó, hogy olvsalak titeket, így legalább én is gyorsan felköszöntöttem a nagyfiút! :?
Kata- tapétát írtam, hogy szerintem is OK! Nekem is nagyon bejön, talán azért is, amiért írtad.
Álom: zsigu sokáig nem mutatta meg magát, már fel is adtam, akkor legyen meglepi. :oops: :roll: Egyik álmomban megkérdeztem tőle: Picilány vagy kiskrapek leszel. :?: :?: A válasz az volt erre, hogy egy kertésznadrágos, kék kockás rövidujjas kisingben futott felém egy kisfiú kitárt karral, hogy ANYA! Ez mindent elárult, utána nem sokkal kiderült, hogy kisfiunk lesz. :!: :!: Az unokatesomnak megálmodtam, hogy kislánya lesz, viszont zsombornál már nem működött, mert annyira szerettem volna kislányt, hogy a tudatalattimat (talán így írják?) befolyásoltam, szóval ott nem műkdött az álom, de nem is kellett agyalni, mint már írtam sokszor.
Na ebben a topikban talán behoztam a lemaradást, gyors átnézek a másikba is!
mazsolák
 
 


sziasztok lányok

Először is : éljen Zsombor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Isten éltesse őt.
Kata : nekem is tökre tetszik Liza szobája. Egyébként én azt hiszem szerettem volna ha kislány lesz, de biztam abban, hogy fiú lesz ( páros családjában nincs fiú, aki tovább vigye nevet ) ezzel is örömet okozva apának, persze , aki iszonyú büszke magára.
Köszönöm a tanácsokat ma teljeseln jól vagyok egyelőre. Mindenestere nem napi 3 - szor eszem, hanem naponta többször így nincs esély arra, hogy túl egyem magam. Bár tegnap annyira nem volt étvágyam....., de azért már tegnap is jobban éreztem magam.
Kedden megyek Uh -ra és hétfőtől szabadságon leszek két hétig, de persze azért majd be fogok nézni meg még ma is jövök
Ja Zsófi hogy vagy ? Samu baba is jól van ?
Tudom hogy alkat függő, de mit lehet mondani mennyi idő alatt megy vissza a pocak ?

kki

Kép
kki
 
 


Sziasztok!

Edus- Isten éltese Zsombort!

Kki - hát hogy a pocak mennyi idő alatt megy vissza? Nehéz kérdés. Nekem egész gyorsan visszament, habár nem is volt túl nagy. De még így 5 hónap után sem olyan,mint régen. Igaz van rajtam kb. még 5 kiló (meg 5 kiló Márk előttről :D ). szóval valószínűleg ez a 10 kiló plusz mind a hasamon, csípőmön, combon és popsin van, mert a lábaimat nem igazán látom vastagabbnak. De ez még nem a fogyi ideje, mert még mindíg szoptatok és szinte mindíg éhes vagyok (azért próbálok nem elszállni), igaz se nem fogyok, se nem hízom.


Köszönjük szépen a dícséreteket, jól esnek egy-egy ilyen nehéz időszakban és igazából ez a legszebb és legjobb dolog a világon, hogy az ember lányának és fiának szeretetéből lesz egy gyermeke. És egy mosoly Anyunak minden nehézséget elfúj jó messzire.

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!!

Edus, egy picit megkésve én is gratulálok Zsombinak!!! :)

Panni, valóban gyönyörű a fiad!!! Azok a nagy szemek!!! :)

Melba, hol vagy, mi vikt a dokinál tegnap?

?
mangó
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, csak tegnap egy kissé sűrű napunk volt. Voltam fogdokinál is meg a nőgyógyászomnál is, meg vásárolni is kellett és a keresztfiam névnapját ünnepeltük. Jól el is fáradtam, itthon meg állt minden.
Velünk minden ok, szerencsére az a ronda pénteki front, amitől olyan rosszul voltam, nem nyitott meg. Bár egy kissé beijesztett a dokim, mert közölte, hogy 10 nap múlva már szülhetek, akkor már nem leszünk koraszülöttek. :roll: Mondtam neki, hogy én inkább még 5 hétig benn hízlalnám a babámat... :roll:
Nem lesz nagy baba, de ezt nem is bánom, olyan 3 kg körülire saccolja a születési súlyt. :wink: No majd kíváncsi leszek. Ismét nem sikerült semmit sem híznom, de ezen most nem aggódott a doki. Levette a BSH kenetet is és már hetente kell dokihoz mennem. Meg beosztotta a ctg időpontokat is nekünk. Húha! És holnapután megkezdjük a kilencedik hónapunkat. Nagyon izgalmas!
Ja és számolgatnopm kéne a mocorgásokat, de nem igazán tudom, ha egy órán át folyamatosan mocorog, az most mennyinek számít pl.?

Mangó, nagyon örülök, hogy sikerült találkoznunk! :wink: A jövő héten nem kell úgy rohannunk a párommal, bocs, hogy most így alakult. De nem volt ideges, elég nyugis természet, majd meglátod kedden. :wink:
Ez a szülésznőválasztás úgy megy, hogy felhívom a szülőszobát, ott kérem az Annamarit és időpontot egyeztetek vele? Ti mikor beszéltek vele legközelebb? Megbeszéltem a dokimmal, hogy akkor én őt szeretném, csak hát beszélnem kéne vele mielőbb, ki tudja, kismanónk mikor akar kibújni...

Edus, nagyon jó utat Nektek, remélem minden terveitek szerint alakul majd! :wink: Aztán várunk ám vissza, hiányozni fognak hozzászólásaid! :wink:
Én sem hallottam még homokzsákról... :roll:
Isten éltesse Zsombit a kilencedik hófordulóján!!!
És sosem szoktál untatni semmilyen témával! Így legalább egy kicsit felkészültebben nézünk a jövőbe. :wink:
Nem hiszem, hogy a keresztcsontomat éreztem volna (szerencsére azóta elmúlt az az érzés). Olyat szoktam érezni, hogy mindjárt szétrepedek a kersztcsont-tájékomon... Nem kellemes, de felismerhető. Régebben meg, amíg még a feneke volt lenn, sokat rugdosta a méhszájamat. No az sem volt kellemes, de tudtam, mi történik. Ez valahogy másmilyen érzés volt. Olyan, mint mikor menzesznél erősen vérzek - de szerencsére ennek nyoma nem volt...

Kki, nekem is sokszor van hasmenésem-bár nem tudom, ez jó szó-e rá. Inkább azt mondom, hogy kifolyik a székletem... bocs. :cry: Elég gáz. Először a MagneB6 kavart be, utána váltottam a Béres magnéziumra. Akkor jobb lett. Ez volt a terhességem legelején. Aztán rémesen rosszul voltam a savamtól és attól folyt a székletem. Kaptam végül másfél hónapot, amikor megszűntek eme problémáim, az nagyon gyönyörű volt, de már megint ugyanott tartok sajna. :cry: És ez tuti a savamtól van. Nagyon meg kell néznem, mit eszek, mert rengeteg minden savat csinál nekem. Nem fehér a nyelved sokszor? És nem rossz a szád íze? A harmadik tipp pedig: simán lehet hasmenésed a vastól is. Ált. ugyan székrekedést okoz, de pl a húgomnak ment tőle a hasa, és hát rá is írják a dobozára, hogy ritkán hasmenést is okozhat. Érdemes egy másik vaskészítményt is kipróbálnod.
A rókázás szerintem is valamilyen kajától lehetett... részvétem. :cry:

Panni, gyönyörű a pasid, nem csoda ha elolvadsz a mosolyától!!! :wink: Milyen nagyfiú már! Szegény ebben a kengyelben... Én is kengyelben voltam, de állítólag nem bírtam sokáig, olyan hamar felálltam, hogy a kengyel úgy ahogy volt, darabokra szakadt...:lol:

Kata, babaszobátok gyönyörű, nagy-nagy gratula hozzá! :wink: Gondolom, sokszor beülsz csak úgy álmodozni... :wink: Egy kicsit irigykedem, mert nekünk egyelőre csak babasarkunk lesz, tavasszal jön egy nagyfelújítás, no utána rendezhetünk be babaszobát. De az még odébb van. :cry:
A drukkok mennek továbbra is ezerrel!!! Reméljük, mire Liza baba megszületik, tágulatnak már híre-hamva sem lesz! Bizakodj csak továbbra is, az segít a legtöbbet a pocilakódnak kinőni ezt az izét! Mi a laboreredményetek? Ma kaptátok meg, nem?

Zsófi, ez a Samu baba egy csoda pasi! Nem lehet betelni vele! :wink: Olyan fantasztikus, hogy már most látni rajtuk, hogy kisfiúból vannak! :wink: És ez a tekintet sokat mondó! :wink:

Hát Timi, utólag is részvétem a kálváriátok miatt! Így a frászt hozni egy anyukára! :cry: :roll: Ebbe élik ki magukat az orvosok???

Alon, nekem nem a Varga Antal a dokim. Miért kérdezed? Jó vagy rossz élmény volt nála szülni?

Hát Orsi, azt hittem, már babázol is... :wink: No de majd hamarosan! :lol: Lányod és fiad irtó helyesek! Várják már a kistesót?

Mindenkinek sok puszi!
Melinda

KépKép
melba
 
 


Szia Melba
Nagyon érdekes dolgokat írtál. Mi az amit lehet enni és mi az amit nem ? Lehet, hogy tényleg sok a savam a számíze csak reggel kerserű de nagyon kb kétszer kell fogat mosnom. És tényleg nem hasmenés van, hanem folyik a székletem. Azért szólok a dokinák mit tegyünk.
Mi az, hogy számolni kell a mocorgásokat ezt nem értem elmagyarázná valaki bár még messze vagyunk a szüléstől, de azért érdekelne.

köszi
kki

Kép
kki
 
 


Sziasztok!

Edus, jó utat haza, és pihenjetek sokat, aztán jelentkezzél ha lesz egy pici időd és lehetőséged! ja és kényeztessd magad :wink:

Melba!! :) örülök Neked!! :) Na, mi úgy voltunk az Annamarival, hogy személyesen kértük fel, amikor ott voltunk egyik alkalommal, cseréltünk számot, aztán megbeszéltük, hogy mikor keressem. Szerintem megpróbálhatod, hogy felhívod őket, de az is lehet, hogy jövő kedden bent lesz és akkor egyszerűbb talán. Vagy a Judittól megkérdezheted, hogy megadná-e a mobil számát.
Melba, egyenlőre nekünk is babasarkunk lesz, de majd idpővel lesz szoba is :)
Mircike, a Te pici fiad is egy tünemény!!! Olan jó kis husiban van, zabálnivaló ő is!!! :)

Lányok, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mikor tarthatom már a kezemben a fiacskánkat :) De azért még maradjon egy picit bent :)

Kata, mi újság van Veletek?

ez a homokzsák tök érdekes!

Puszi

Mangó
mangó
 
 


Nu itt vagyunk, csak ma eltűntünk kicsit :)

köszönjük, remélem a kis tulajdonosának is fog tetszeni a szoba :) különben meg se nekem se apukájának nem volt ilyen de pláne saját szobája, aztán mégis felnőttünk mi is :lol:
De ha már egyszer szerencsére így alakult akkor így lesz :roll: :)
Amúgy eleinte biztos a mi szobánkban (a gyerek mellett van) lesz a kiságy, mert azért az jobb mindenkinek...... (csak apának nem lesz az - pláne ha a kezdeti szabadság után visszamegy a munkába :? )

Na ma vettem még 3 56-os rugit is, bodyból kaptunk olyat is meg nagyobat is, azzal jól állunk :) Úgyhogy alakul a kisasszony ruhatára!
Egész nap mostam mint egy mosómedve :lol:
Jó, nem csak az övéit, hanem mindenfélét...

kki,
jól van! tessék csak pihenni ! meglásd, elmúlik ez a nyavaja, lehet h fáradtabb a szervezeted és rosszabbul bírod a strapát mint egyébként.

Melba,
szupi hogy jól vagytok, a múltkor olvastam az inszem-ról, nem is tudtam ! akkor gondolom 1000-szeresen nagy az öröm....
olvastam már én is erről hogy számolni kell a mocorgásokat ha kéri az orvos - apropó: MINDENKINEK KELLETT SZÁMOLNIA A VÉGÉN???
szóval ugyanez a kérdés merült fel, hogy oké de mi számít egynek??
Mert akkor ma példul nekem délelőtt volt egy hosszú (majdnem 1 órás!) periódus, most nemrég este szintúgy, és plusz még 3-4 rövidke napközben. Ez most kevés ??
Jaj! Képzeljétek reggel oldalt feküdtem (ugye azt nem szereti), úgy hogy apához ért a pocim és Liza akkorát rúgott, hogy apa érezte a hasával !!!! Mondta is hogy most azonnal forduljak szépen a hátamra mert neki ez sokkoló volt :shock: :lol: :shock:

Igen Melba, talált-süllyedt tényleg be szoktam ülni csak úgy és akkor hintázunk a fotelünkben Lizával meg kicsit babázok vele :)

Labor még nincs, mára ígérték :?
De a nagyon kedves kedvenc genetikus drnénivel beszéltem és azt mondta hogy ne izguljak nagyon - ha baj lenne, már visszakerült volna hozzá... holnap kell telcsiznem, ha akkor sem lesz még nála akkor ő fogja felhívni az illetékeseket hogy mizu. Háát annyira kedves !!! Ritka az ilyen.. pedig a központos nem is akart elsőre kapcsolni, mondván hogy iszonyat sokan vannak a genetikán, hívjam őket később. meg emlékezett is rám névről....
na szóval tomorrow !

Mangó,
neked már szülésznőd is van ??? de jó !!!! :lol:
és előtte egyeztetted az orvosoddal is hogy ő legyen? vagy hogy?
jaaaj annyi mindent kéne nekem is megbeszélnem a dokimmal de az utóbbi időben mindig ugye 1 téma körül forogtunk.
8 hét 3 nap ! hűűű...
te már kimostad a ruháit?
vagy csak én túlzom el a dolgot???
na de azért csinálom csak hogy a szekrénykébe nehogy már koszosan rakjam be őket !! :? :roll: :lol:

Ja babakocsi: legújabb verzióm a Quinny Speedi SX sport lábzsákkal + MaxiCosi hordozó (rárakható).
ez a kocsi nagyon kompakt, könnyen kicsire csukahtó és csuda klassz stramm, nagy kerekekkel. Az ára is klassz mondjuk..... de ebben a kategóriában így jövünk még ki legjobban ahogy nézegettem. Hordozó meg amúgy is kell.
VAGY VAN OLYAN AUTÓSÜLÉS AMI NEM CSAK 13 KG-IG HASZNÁLHATÓ ???

Tényleg Zsóka, vettetek végül????

Edus, már úton hazafelé... ha jól emlékszem az utazás dátumára :)
láttam a videót, megzabáltam volna a kis drága kezeit ahogy a cumit kikapkodta a szájából Zsombi mikor jött a kiskanállal anya, de párszor nem tudta a drágám hogy most inkább elaludjon, vagy egyen vagy a cumit vegye-tegye.... jajjjj szóval number1 a felvétel !!!! :lol: 8) :lol:

pussszok
lmkata
 
 


Sziasztok!

Húha! Alig győzlek titeket visszaolvasni :D

Zsófi!
Samu tünemény! S ez a szerkó!
S hogy repked!

Kata!
Liza szobáját sok baba (és mama) irigyli szerintem! Nagyon jó lett!
egyelőre nekünk is csak babasarkunk van, de lassan szobája is lesz Balának. Legalább is padlója már van a szobájának, de tető még nincs felette.
56-os ruhából tényleg nem kell sok. Ha meg kifogytok blőle valamiért, Apa el tud szaladni venni. A mai világban már nem okoz gondot, akár este tízkor sem. Tomim is szaladt el így Balának rugit venni, s szerintem Ő volt a legboldogabb Apuka a világon, amikor hazatért a zsákmányokkal. Plussz az ajándék takaróval, meg miegymással :lol: A mai napig, ha nézegetjük a korábbi fényképeket, s előkerül egy olyan kép, amin abban a ruciban van Bala, akkor Apa lelkendezve kiált fel: "Ezt a rugit ám én vettem neki!" :P

Kki!
Hú egyszer én is hánytam egy ilyet a melóhelyen. Hekkett ettem. Olyan jól esett, de a következő pillanatban rohantam, s ép hogy elértem a wc-t. :oops: Viszont az az érdekes, hogy szoptatás alatt vettük észre, hogy ha halat ettem (összvissz kétszer :cry: ), Balának annyira fájt a pocija, hogy már én is vele együtt sírtam, mert nem tudtam rajta segíteni. Szóval már pocaklakóként sem kért a halból. Tudod, hogy mit ettél, ami kiválthatta ezt? De lehet, hogy csak egy fosós-hasmenős járvány futott keresztűl rajtad.
Ennek ellenére ne hatjsdtúl magad a melóval! Nem éri meg! Most a baba legyen a legfontosabb. Ha többször előfordul ilyen, akkor beszélj a dokikkal.

Zsóka!
Homokzsákot én is kaptam, s nagyon jól esett. Szó szerint! Addig semmi bajom nem volt, amíg az a hasamon volt. Jól esett, ahogy nyomta. Azt hiszem egyébként nem igazán a pocak visszamenetele miatt teszik prés alá az embert, hanem azért, hogy minden felesleget + vért kinyomjon a méhből, ami még benne maradt. Ez a része mondjuk nem volt igazán kellemes. Akaratlanul dőlt belőlem a cucc. Nem győzték cserélgetni a lepedőket alólam, meg a lábamközül. S közben olyan kiszolgáltatottnak éreztem magam. Legszívesebben kicseréltem volna magamnak, csakhát moccani nem bírtam.

Panni!
Csodálatosak a képek! A kedvencem a "Most ébredtem". Ezek a szemek!

Edus!
NAgyon tetszett az álmod!
ENgem boszorkánynak kiáltottak ki anno a melóhelyemen, mert minden pocakosnak megmondtam ingával (aki engedte), hogy pöckös vagy lukas a babája. És 100 %-ban működött :lol:. Csak magunknál nem ment, mert ott, ahogy Te is írtad a tudatalattim erősebb volt.
Jó utat nektek!

Kki!
Has visszamenetele: Hát azt hiszem az én hasam sose lesz olyan mint volt :cry: :evil: . De ennek sajna meg van az az előzménye, hogy már terhesség előtt is volt egy jó +15 kg rajtam, s ez most is megvan, bár most már teszek a lefaragásáért, hogy nem szoptatok. A következő terhességet szeretném plusz kilók nélkül elkezdeni. A hasom viszont nekem nagyon szétrepedt, mivel hatalmas volt a pocim. A császár után, amikor kivették Balát, s összeesett a pocakom, az anesztes csaj kedvesen megjegyezte: "Gyönyörű kelkáposzta lett a hasából!" Elsőre fel sem fogtam, csak akkor, amikor otthon belenéztem a tükörbe. :cry: A csíkok halványodtak ugyan, de plötyeteg, s lógós lett a bőröm sajnos. S a nagy félelmem, hogy milyen lesz a második baba után :?: :?: :?: A haskorrekciós műtéttől meg egy kicsit tartok már, amióta Vera tapasztalatait olvastam, s láttam a képeit. Gyönynörűen helyrehozták neki, de le a kalappal előtte, hogy bevállalta. Én bevallom naív voltam ebben a témában. Azt hittem jóval kisebb műtét egy ilyen haspalsztika.

Melba!
Húha, mostmár izgulhatunk értetek is, Ti is beléptetek a finishbe! :lol:
Nekem nem kellett számolnom a mocorgást. :shock: Nektek miért kell?

Puszi, átnézek még a másik topikba, mert ott már nagyon rég nem jártam. Mindig itt kezdem az olvasgatást, s mire átjutnék a másikra, vagy nagyon késő van, vagy Bala szólít, vagy valaki kitúr a gépről.

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Mangó nem tudom, sztem ha moscorog sokat egész nap elosztva pl. reggel is, este is, délben az elegendő. én is sok helyen olvastam, hogy számolni kell- én se tudtam , hogy hogy kell- így megelégedtem azzal, hogy sokat..

ez a ruhadolog nagyon babafüggő! samu 53 cm volt és 3 hétig csak 56-ost hordott és a h&m-es 56 pl nem is volt rá jó, mert nagy volt. és nekünk nem volt elég a 4-5 body meg rugi mert sokat bukott, volt h naponta 2-3- ruha kellett!

Timi ez az orvosos sztori durva!

Imkata mondtam már h tök jó a szoba?

Lányok mindenkinek jó egészséget! lassan én is kezdhetek tanácsokat adni, meg drukkolni!! ja felesleges dolog: elölgombos hálóing- ha alapvetően nem hordasz hálóinget.. én végig pizsiben nyomtam. és a hálóing, amit megvettünk és egyszer nem volt rajtam. tök felesleges ha amúgy nem vagy köntösös.
melltartóbetét - majd később én három fajtát próbáltam végig: avent, babylove nekeem túl vastag volt!!! iszonyú idétlennek tűnt, mert látszik a pólón át. ami nekem bejött az a tigex (asszem) brandonban kapható és jó vékony. ja és a madela bimbóvédő krém. sztem nagyon jó!

na puszi később még sztem leszek
kerekpocak
 
 


ja a második hálóing az nem hálóing hanem köntös. bocsi.
kerekpocak
 
 


sziasztok lányok

Kata mi a helyzet ????????? Már várom, hogy jelentkezz.
Beninek náluk is saját szobája lesz, amit már elkezdtünk szép lassan berendezni azaz most fejeztük be a festést. Ígérem teszek fel képeket.
Lányok : szerintetek ha Beni megszületik akkor aktív lesz mert olyan sokat mocorog a hasamban ??? !!!!

Zsófi : tök jó, hogy írod a pizsomát mert én nagyon pizsis vagyok nem nagyon szeretek hálóingbe aludni úgyhogy tök jó hogy lehet azt is használni. De a kórházban is azt használtad ?

Tudjátok mi zavar ? hogy a munkahelyemen sokan úgy kezelnek mintha beteg lennék , engem úgy zavar és erre már többször figyelmeztettem a kollegáimat azt hiszem erőteljesebben kell fellépnem... :twisted:

Kép
kki
 
 


Sziasztok!

túl szép lett volna ha igaz lett volna..... szóval ha valóban előbb meg lett volna így a vér-eredmény mint a Jánosból ahogy levették amúgy...
na nem biztos h érthető vagyok :oops: , a lényeg hogy nincs meg a papírom, de ma egy ismeretlen nőcivel beszéltem a genetikáról és ismerősként köszöntött, meg a laboros is tudja a nevem már.. mind1, a lényeg hogy hétfőn hívjam őket újra, próbálnak beszélni a laborral ahol elemezték a vért hogy hol az eredményem :cry:

jó persze ne izguljak, de azért meglehetett volna már ma :cry:

szoba - Igen Zsófi mondtad :lol: köszi :lol:
Samu megnyugodott? majd átnézek a másik topikba biztos ott írtad... gondoltam rátok még este :roll:

rucik - Na kimostam/vasaltam az összes bébirucinkat, úgy gondolom így elsőre van bőven minden. Aztán ha hazajöttünk és kiderülnek a hiányosságok, akkor apát elküldjük shoppingolni, ahogy Timi írtad!
Az tetszett mint ötlet is, mert simán el tudom képzelni uezt a mi apánkról, t.i. most nem szeret velem bébiruhákat venni, de ha ő neki kéne egyedül, arra tuti szuper büszke lenne hogy saját szerzemény ! :)

mozgás - Az normális ha óriásiakat mozdul néha Liza? Ezt este figyeltem meg: nem is rúgásnak mondanám, mert nem csak egy hirtelen mozdulat, hanem ahogy mozog, úgy szoktam mondani: kúszik .. egyik helyről a másikra (ha van még neki helye ilyenekre :? ).
És ilyenkor teljesen kinyomja a hasam, de úgy, hogy néha megijedek nehogy átrendezzen odabent :roll:
mondjuk amikor a kis lábiját tolja így ki azt imááááádom !!!! Meg lehet fogni olyankor, annyira cuki !

hálóing - én pólóban és bugyiban vagy boxeralsóban szoktam aludni egyébként... akkor most vegyek hálóinget??
mondjuk az a hosszú típusú tuti nem jön be, de a rövidebb??
Zsófi, az az előlgombolós milyen hosszú?
A kórházban mit viseltél? Köntöst egyáltalán nem? mondjuk neked elég meleg volt, nem? Azt gondoltam azért venni kéne, októberben hátha jól esik majd....
Ez tök jó ! Írj még ahogy van időd ilyen abszolute gyakorlatias dolgokat hogy hogy csináltad! Még nem volt olyan rég és hátha élénkebben emlékszel mint amúgy... :lol: :lol:

na még benézek majd ma hopefully, pusszok 8)
lmkata
 
 


sziasztok!
Még egyben vagyok. Tegnapi CTG-m 1ből jó lett, így nem kellett terheléses CTG-t csinálni. :)
Ma egy kicsit fájdogál a hasam....lehet, hogy mégis beindul valami???? Úgy félek!!!!
Nem tudja valaki, hogy hétvégén van-e altatóorvos?
Jó hétvégét!
Orsi
orsi13
 
 


Sziasztok!
Gyors leszek, mert Bori barátnőzik, tehát + egy gyerekre kell figyelnem :shock: .

Orsi, nagyon drukkolok nektek, hogy minél előbb elinduljon a baba!
Altatóorvos non-stop van, emiatt ne aggódj! Kell is, mert pl egy sürgősségi császár esetén ki altatna?!

Hálóing: én is úúúútálom, egy hálóinget vittem, azt vettem fel a szülőszobán miután megszültem, a többi napokon pizsikben voltam. Marci márciusban született, kint elég hűvös volt, mert téli kabiban mentem be, de a kórházban nagyon meleg, mondhatni hőség volt. Én egyágyas szobában voltam, de az ablakot mindig kibuktattam, pedig Marci is ott volt velem. Gondolhatjátok, milyen meleg lehetett a szobában.

A hasam elég jól visszament,szinte olyan, mint a két gyerek előtt :wink: , a rajtalévő felesleg viszont lecsúszott a fenekemre meg a combomra :twisted:

kki, Marci nagyon aktív volt a pocakban, nekem mindig azt mondták, hogy eleven gyerek lesz. Hát egyenlőre nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba, remélem megtartja ezen jó szokását.
De már olyat is hallottam, hogy amilyen a pociban, pont az ellenkezője lesz kint. Szóval majd ha megszületik Beni, megtudod, nálatok melyik teória válik be. :D

Kata, még nem vettünk autósüléseket, csak egy hónap múlva lesz új kocsi, addig még keresgélünk. Ezek a hordozók általában 10-13 kg-ig jók, de ha már meg tudja rúgni a kocsi ülését, akkor azt mondják az okosok,hogy már nem jó. Hát Marci már javában rugdossa :roll: . Van a 0-18kg-os kategória (kb 4 éves korig jó), ilyet veszünk Marcinak,és ezt be lehet kötni menetiránnyal ellentétesen is (kb egy éves korig így kell bekötni a babukat).

Megyek, mert inni kérnek a csajok.
puszi, Zsóka

KépKép
logi
 
 


hajrá Orsiék !!!! féééélsz 2 gyerkőc után? na de kérem !! :roll: :lol: :lol: :roll:
viccen kívül, reméljük babáztok nemsoká már :)

Zsóka,
na többek közt ezért is akarok én is 1ágyasban lenni, mert nem bírom a nagy meleget én sem a lakásban sem... és általában ablakot nyitni kevesen szeretnek...
akkor autósülésből így is úgy is többször kell bevásárolni ezek szerint. csak azért kérdeztem hogy vajon nagy luxus e travelsystem babakocsit venni, de ezek szerint nem.
:)

pusz
K&L
lmkata
 
 


Igen félek!!!! Mert az első császár volt. Ugyan nem a János.
2. már János, természetes, de nagyon nehéz szülés volt. Itt sem akart beindult semmi.
Főleg a fájdalomtól félek, mert Zsófinál is kértem, de nem kaptam fájdalomcsillapítót. Ez este volt, és Zsófi hajnalra lett meg végül.
Egy kb. 2 hete szült anyukától hallottam, hogy este, éjjel csak a sürgős esetekhez van aneszteziológus, ez pedig ugye nem az. :(
Úgyhogy jó lenne nappal szülni. A rokonok is nappal jobban riaszthatóak, mint éjszaka.

Most így estére elültek a fájások, úgyhogy talán mégsem megyek szülni.
Jó éjt, mindenkinek!
O.
orsi13
 
 


Kata, nekem kényelmesebb volt a hálóing, nekem piszokul fájt a gátsebem, és az első napokban nem tudtam volna magamon nadrágot (még bő pizsialsót sem) elképzelni. másrészt a Révay lexikon méretű Tena-betét elrejtése miatt is jó volt. Az Árkád mögött van egy szocreál jellegű Skála, ahol viszonylag olcsón lehet venni szülészetre való, nem végzetasszonya típusú, de 100% pamut hálóingeket. Hidd el, szülés után nem igazán fog érdekelni, h. nem éppen divatos darab van rajtad... :wink: sőt, mint írtam, nekem kényelmes volt.

én is egyágyasban voltam, alapítványiban, és nemcsak az ablak nyitás-csukás miatt ajánlom ! pihenés szempontjából a legjobb... szerintem, bár szülés előtt én is itt a fórumon kérdezgettem, kinek melyik jött be.
ja, még egy dolog: ha alapítványiba mentek, amikor fizettek a szobáért, a végén kérjetek számlát, mert az adóból évvégén "alapítványi befizetés" címszóval leírható egy bizonyos része , ha jól tudom 30% !!

Üdv.
Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


lányok lehet h nem volt érthető: a kórházban 1 napig volt rajtam hálóing (mert azt hittem, hogy kell) aztán végig pizsi. köntös soha- meleg van, (NAGYON!) meg ha pizsid van akkor minek? egy tök jó kapucnis pulcsi is megteszi. legközelebb sokkal kevésbbé készülök majd "kórházas" megjelenésre- inkább pólók, pizsinaci, kapucnis pulcsi stb.

én is egyágyasban szerettem volna lenni, de olyan telt áz volt h nem lehetett válogatni.

ha hálóing akkor sokáig legyen gombos h tudj szoptatni.

ez mondjuk személyfüggő, de megvettem a Tena Lady betétet és egyáltalán nem volt erős a vérzésem így itthon már always normál betétet használtam..

a tena bugyi (hálós) nagyon jó, azt hordtam.

egy apróság: sztem ne hordjatok világos színű hálóinget, pizsit mert nagyon látszik a gigantikus betét. ilyenkor az ember amúgy sem érzi magát túl jól, na ez remekül leronthatja a közérzetet- pontosan tudod h mindenki látja...

és én 2x-3x (nem emlékszem) mostam hajat, vigyetek hajszárítót, vagy kérjetek ott vkitől kölcsön- az is sokat segít a közérzet tuningban..

na most ennyi
jó hétvégét!
samu tegnap angyal volt!!
kerekpocak
 
 


Alon, Zsófi jujj de jókat írtatok megint !!!
Na ezek tök hasznosak szerintem.. aztán úgyis az első után már mindenki összerakja a saját szükségleteit leginkább kielégítő verziót, de amíg nincs tapasztalat, jó elolvasni másokét, pro-kontra aztán legalább van min morfondírozni... :lol:
lmkata
 
 


Sziasztok!

A 72.oldaltól kellett elolvasnom az eseményeket, mert hát lemaradtam. Megvolt a nyaralás, az idő nem kedvezett túlságosan, bár Apa háromszor is úszott a Balatonban. Kárpótólt azonban a délig tartó alvás.


Gratulálok Samuhoz, gyönyörű baba! :lol: :lol: :lol:

Köszönöm a tippeket, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi választ kapok a kérdéseimre. Rengeteg dolgot tudok hasznosítani. Remélem továbbra is megírjátok, hogy mi vált be, mertn nem szeretném csupa haszontalan dologgal telepakolni a lakást, és hát az sem mindegy menniyt költ az ember.
Az hiszem az állványos fürdőkád kilőve, a kádra szerelt lap+kád ötlet a legjobb, hiszen pénztárca- és helytakarékos.

Edus
Láttál valalahol mostanában olyan hálózsákot? Tudod, azt a középen lyukast!

Reni
Peg-Pérego Complettó babakocsit hol, és mennyiért vettétek? Mi tartozik bele (sport+mózes...)

Zsóka
Hol van a babaszoba ahol vásárolsz?

KKI
Jól bírod a várakozást! Mi is decemberre (12-re) várjuk Rolibabát, de már összeírtam miket kéne venni, és már nézelődünk.
A barátnőmtől szeptemberben hozzuk el a kiságyat (teljes felszereléssel: ágynemű, zenélő stb...), járókát, légzésfigyelőt, bébiőrt, a nem rózsaszín ruhákat, és csupa más hasznos kütyüt. Apa szeretné, ha október elejére már nagyábból belenne rendezve a kisszoba. Amúgy szombaton megyünk ki a BMV-re, börze lesz. Elsősorban használt babakocsit keresünk, hátha van valami jó. Eddig egyetlen tetszett a minimanóban, Cam a márkája, minden van benne, esernyőre összcsukható sportrésszel, +mózes+hordozó mindez 99.000Ft, de ez még nem biztos. Ti hallottatok erről a márkáról???

Melba
Szerintem láttalak a Dévai Intézetben a Vass dokinál, amikor a Dévai szabin volt. Délután mentem kivételesen a barátnőmmel, aki szintén szőke mint én. Ti voltatok????

Tudtok olyan iternetes oldalakat ahol használt kocsikat és egyebeket lehet kapni???????
Milyen az IKEÁs pelenkázó? Légyszi rakjatok fel képet!

Mindenkinek szép estét!

Holnap megyek a Jánosba vérvételre, ha esetleg ma még benézz valaki, írja meg milyen tömegközlekedési eszközzel jutok el a Déli pu vagy Moszkva tértől a kórházhoz, és hogy ott hol van a vérvétel!!!
Fizetős leszek, ilyenkor mi a teendő?

Pusza
übi
 
 


Szaisztok!!

Nekem is sikerült vonalzót csinálnom, legalábbis remélem, most kiderül!!!!
Azt is csak ma fedeztem fel, hogy hol lehet képet feltenni.
Mindig tanul az ember!

:lol: :oops: :lol: :oops:

Kép
übi
 
 


Sziasztok,

Übi - Moszkva térről 56-os villamossal 3. megálló (1. Nyúl utca, 2. fogaskerekű, 3. János Kh.)
Vagy a 18-as villamos Délinél is megáll, de a Moszkván is !

Camról hallottam, én kb. 2 hónapja próbálok valamiféle döntésre jutni babakocsi ügyben... mármint tapasztalat nincs Cam-mal csak nézegettem már a neten. Nem rossz ennyiért, pláne ha akarsz mózest is!
Sajna találtam még egy nagyon klassz megoldást (Jané), pedig azt hittem már döntöttem Quinny speedi sx sport lábzsákkal+MaxiCosi hordozó mellett... Még utánanézek ennek a Jané márkának, itthon hol lehet kapni, de nagyon jónak néz ki !!!
Esetleg ha valaki hallott róla....


pusz
Kata
lmkata
 
 


ja! vérvétel: bemész a főbejáraton, majd a bal oldalon mielőtt kimennél az udvarra a kapun lesz pár lépcső felfelé, ott a labor ! De asszem ki is van írva. Ajtón ha bemész, jobb kéznél sorszámos ragacsot kell levenni és azzal sorbanállni , odaadni a néninek aki regisztrál, a többit ő elmondja.
Mi az hogy fizetős? erre nem tudok mit mondani... :?

Olyan a vonalzód, mint az én Lizámé :) csak picit hátrébb... :)


börzére én már nem merek menni a tömeg na meg a hasméretem/kényelem miatt
használt cuccok egyébként vannak példul a vaterán is. ismered?

pusz
lmkata
 
 


Jut eszembe: Orsi :?: :?: :?:
:shock: :lol:
lmkata
 
 


na ezt alkottam, ne nevessetek ki, egyszer valaki említette - nem is rossz ötlet szerintem.
kezdetleges verzió, aztán tudjuk bővíteni/szépíteni ha kell... én még ráérek mostanában ilyenekre :)

Jánosos gyermekek-pocakok

pusz

ui.: előre is BOCSI ha vkit kihagytam / rosszul írtam, szóljatok és javítok!
lmkata
 
 


Kata
Ez aztán gyors válasz volt. A fizetős azért, mert a Dévaihoz járunk a magánrendelőjébe, mert a bébi lombik, és annyira megszerettem az orvost, hogy vállalva a nem kevés kiadást hozzá járunk gondozásra, amit a mai napig nem bántam meg. Így szülünk a Jánosba.

Hol találtad meg a neten a Cam babakocsit?
Jané nem a Liptai vett olyat????? Talán a BabyCenter vagy BabyPlanet? Van honlapja. Bocsi, ha rosszul emlékszem!

Köszi mindent!!

Pusza

Kép
übi
 
 


gratula a bébihez :)
Liptai???
lmkata
 
 


Sziasztok!

Kata szupi a tábla!!!!!!!!!!!

Holnap jövök, mert Márk kivételesen alszik és én is elteszem magam holnapra.

Szép estét!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Kata !
klassz a tábla, frankó, h. megcsináltad... :!: :!: mert amikor felvetettem, nem reagált rá senki, azt hittem nem is lesz ilyen !

Übi, a vatera-n kívül szerintem nézd meg még a
www.startapro.hu -t, ott a Baba,gyerek rovatot vmint szerintem jó még a www.babaszoba.hu

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok Pocakosok!

Köszönjük a köszöntést továbbra is mindenkitől!
Amik felmerültek…
Széklet: Melbához hasonló, nem részletezve…:?
Homokzsák: mint ahogyan Timi is írta, nemcsak a poci leszorítása a cél, hanem az ott „felgyülemlett anyag” minél hamarabbi távozásának fokozása, és a méh összehúzódásának elősegítése. :) Nekem ezt elég nagy rendszerességgel nézték.. És az a kiszolgáltatott helyzet, hát igen, nem egy szép dolog/látvány, de inkább ne vegyük el a „fiatal hallgatók” kedvét… :? :oops:
Nekem nem a pocimon, hanem a kezemen ingáztak, és vagy 3, vagy 4 gyereket jósoltak, ha jól emlékszem.., feles megoszlásban, de nem tudom, már mit hozott ki az inga-jóslat :?: , Páromnak is megcsináltam aznap, és ugyanaz jött ki neki is, mint nekem, amit csinált a kolléganőm, de már nem emlékszem, hogyan volt…Lehet, hogy ki kéne próbálni újból? :wink: :roll:
Hú Timi, azért elég kedves volt hozzád az anesztes csaj, mintha ez rajtunk múlna, hiszen alkat, típus kérdése az egész. Én elárulom, hogy Zsombor olyan erővel tolta ki magát, hogy ott helyben került rám két csík, a párom csak nézett, mire mondta a sznő, a gyerek erje ekkora volt?! :oops: :shock: :( :roll: De a haskorrekciós műtétről már én is hallottam, mondjuk, nem olvastam még vissza, hogy Vera milyen tapasztalatokat írt ezügyben, talán ha lesz időm, megteszem, de mivel én még egy egyszerű vérvételtől is kivagyok, nemhogy egy műtéttől, így inkább nem vállalkoznék a témára, a csík meg szépen halványodik, de aki szeret, az cirmákosan is szeret, az a a lényeg!!!:D :D
mazsolák
 
 


Babaruhák: gyerek és alkat függő :!: :arrow: , pl a régi corás ruhák zsigura jók voltak, mert hosszú vékony baba volt ( ma is az. Csak nagyfiúban), viszont zsombor kicsit erősebb, így neki igazán a kengurus jön be, de nagyon jók a CA, Prince Oliver, amik vékony és erősebb alkatú babákra is jó. Voltak helyzetek, amikor például, jobban szerettem a fentpatentos bodykat, szemben a csónaknyakúakkal… :?

Hálóing: zsigunál a gátseb miatt jobb volt a hálóing, és 4. naptól pizsi, aztán zsombornál már én is 2. naptól pizsiben voltam., mert én is azt szeretem jobban.

Melltartóbetét: a cserélhetős engem irritált, mindig vakaróztam tőle, mint egy bolhás kutya :roll: :( – ráadásul cicinél, elég ciki volt… :lol: - így csak a kimoshatóst tudtam használni. Az viszont nagyon jó!

Orsi-drukkok mennek, és én már írtam neked erről a félelem dologról. :( :? Ja ha lesz időd, mesélj már arról, hogy neked milyen volt császárral, ill. hagyományosan szülni. :!: :arrow: Melyik milyen volt?

Alon-tök jó, hogy írtad ezt az alapítványi dolgot! Köszi! Bár lehet, mire én odakerülök, már mindent átszerveznek, átírnak Mo.-n?!

Betét nagyság: egyén függő, ill. én 2jára kaptam egy kis koktél, amitől hamar rendeződtem odabent, így jóval, de jóval kevesebb ideig véreztem…,

Übi-örülük, hogy tudtál pihenni sokat. :D Azt a téli zsákot én a corában vettem. Érdemes körbenézni, mert a corának vannak a bébihetei, amikor sok akcióval jön elő. :!: :!: :lol: De ősszel október november táján már biztos fogsz találni, mert valahogy én is akkor vettem tavaly. :wink: Vagy esetleg nézd meg aBaby Outletbe, Brendon, mivel téli dologról van szó, most hozzájuthasz olcsóbban, én is vettem így több mindent…, de én most nem vagyok járatos az otthoni babaruhaboltokban…, vagy esetleg használtan, találsz vhol, mint ahogyan Zsóka is már most talált őszi kabátot a kislurkónak! :roll: :wink:

A bébiülésünk Cam, és jó, elégedettek vagyunk vele, de a 2. súly kategóriájú ülésünk Römer King és az is nagyon jó. :!: :!:

Fizetős dolog? Ezt én sem teljesen értem, hiszen én nem a 12. kerben lakom, a dokim magánrendelőjébe járok, és így kerültem a jánosba. Sztem a vérvételért nem kell fizetned.(én sem fizettem!)

Különben egy Dévay-s anyukával voltam egy szobában és ő azt mondta, h. kell egy jánosos doki is, mert nagyon elfoglalt, ill. csüt az „intézetes” nap neki, de ott volt szülésénél mindkét doki, és a maximumon voltak! Ő is csak jót mondott! :) Szóval sztem nem kell fizetned továbbra sem a vérvételért…

Kata drága :!: - a TÁBLÁZAT, csuda jó, köszönöm mindenki nevében! (Well done!!!) Én már akartam reagálni Alon szavaira, de mindig elmaradt!!

Ja igen Alon, és itt szeretnék gratulálni Laura 3. hófordulójához, bár 2 nap késéssel, de sebaj!!! Sok Boldogságot a kistündérnek!!!

Kata, szerintem Übi a Liptai Klaura gondolt nem? Különben elég drága a jane, de kint is veszik…, jónak tűnik, ott elég elterjedt márka
mazsolák
 
 


Most búcsúzom, mert már későre jár, eddig válaszolgattam, aztán, holnap, ha lesz időm, akkor mesélek én is magunkról nektek!
Mindenkinek szép álmokat! :D
Edus és aTökiManók
mazsolák
 
 


Helló!

Kata: Jó a tábla, nem semmit molyolhattál vele :) Nálam szül. idő. egy napot csúszott: 2005.04.07. A régebbi adatokat mind végigbogarásztad??? Nagyon ügyi vagy! :)

Hálóing, egyebek: Nálam is az volt, mint alon-nál, pár napig nem valami kecses mozgással grasszáltam a folyosón a gátseb miatt, valamint a Révai lexikon (ezen mennyit röhögtem... :) ) miatt.
Amúgy is hálóinges vagyok, de a köntös is azért volt még plusz jó, mert nem látták a folyóson a lexikont. Bár nyilván mindenki tudta, hogy mi a helyzet, hiszen hát szülészeti folyosó vagymi, de én így jobban éreztem magam.
Amúgy én kórházit kaptam a szülés után is, egy napig az volt még rajtam, semmi baj nincs vele.
Zsófi hajszárítós ötletét is osztom! Én is mostam bent hajat, meg kifestettem a szememet minden reggel meg ilyesmi :) Amíg a babavizit volt. Ja, egyágyas szobában, nyilván tök mindegy volt, de én jobban éreztem így magam :)
A Tena hálós bugyi szerintem nem létfontosságú. Ha nem csak extra drága bugyikat hordasz, akkor megteszi helyette valami 300 ft-os kínai is. Azt az ember nem sajnálja kidobni (én legalábbis). A tena hálós se kerül kevesebbe, és utána elég nehezen lehet használni bármire is :)

A nagyon plusz dolgokat külön táskába (3.sz.) pakoltam, és a férjem csak a szülés utáni napon hozta be. Szülésre két táskát ajánlanak: egy kisebbet (1.sz.), amibe csak a szülőszobai dolgokat kell tenni: enni-innivaló, telefon, egy hálóing, papírok, stb. (Valahol régebben részletesen le van írva a lista.) A nagyobbikba (2.sz.) mehet minden más, azt a vajúdás alatt már be is lehet rámolni (mármint apa be is rámolhatja) a szobába, amit beérkezés, és vizsgálatok után már ki is lehet választani (már ha van több szabad hely is). És akkor a 3. sz.-ba pedig a nem azonnalos dolgokat tettem, ami nagy helyet is foglal: pl. hajszárító, mellszívó (mivel ez két napig bizti nem kell), plusz párna.

(Én még behozattam a férjemmel egy tévét is, pedig nem vagyunk nagy tévések, de megasztárőrület volt, és ezért szombat reggel behozta, vasárnap hazavitte a kistévét. Persze csak halkan hallgattam, és csak a megasztárt, mert izgultam, hogy zavarja a babát. Pár marhaságot cipeltettem az én szegény urammal :) )

Üdv. M.
mircike
 
 


Ja igen Kata-a cím szerintem OK :!: :mrgreen: :P
mazsolák
 
 


A címnél a táblázatra gondoltam, és amit Mircike írt, én is nagyon megmosolyogtam a lexikonos összehasonlítást, nagyon jó a leírás, és igaz is! :D :D
Na most már tényleg elteszem magam holnapra! Puszi Mindenkinek!
mazsolák
 
 


Jó reggelt ! :)

Edus jó hallani felőled, még ha "csak" válaszokra futotta is most :) gondolom az is szép teljesítmény volt ennyi mindenre reagálni...

Ja, közben nekem is leesett hogy Klaudia lehet a Liptai, csak én hirtelen itt a topikosok közül akartam valakire asszociálni :lol:
de nem tom neki milyen van, csak olvastam valahol vki nagyon dícsérte - bár az igaz hogy árat eddig sehol nem találtam hozzá!!!
:roll: :? :? ezek szerint nem véletlen.

Én már babakocsikkal álmodtam éjjel! szörnyű!! kedvesem azt mondta tegnap este, hogy ő most már nem akarja h ilyeneket nézegessek mert mindig fogok találni vmi újat, vmi jót és nem akarja h bekattanjak :wink: valahol igaza van :wink:
szval még ezt a Janét megnézem lehet e itthon kapni, meg hol, meg mennyi és akkor döntés hogy quinny vagy ez.
Egyébként csak az pörgetett ennyire be ezzel, hogy tényleg iszonyat praktikus (az autósülés/ hordozója fektethető, kvázi=egy mózessel ami azért ugye kényelmesebb), meg nagyon könnyű , stb.
na nem ragozom tovább... :lol:

amúgy külföldi lapokon sokkal nagyobb és értelmesebb a választék mint itthon (bár első ránézésre itthon is ezer féle kocsi van, de ha jobban megnézed egy csomó uaz csak a csomagolás más..), árról ne is beszéljünk! Volt hogy tök uaz a kocsi itthon 70 ezer volt, egy külf-i lapon meg 40 !! az azért már nem kevés diffi...


Mircike,
ez a több táskás dolog jóóó! Hát pedig jó sokat visszaolvasgattam most az adat-gyűjtéshez, igaz de nem láttam pont ezt a részt sehol korábban ...
javítom majd a szül. dátumod! (asszem egy szülinapos megjegyzésből következtettem erre a dátumra de akkor nem tévedtem sokat :) )

Pusssssz mindenkinek, remélem jól vagytok és jó volt a hétvége !!
Én ma védőnénihez, kozmetikába (yippiii!!) aztán holnap reggel a változatosság kedvéért UH. ja meg du. hátha lesz már Söfi vérvétel eredményem !! Szóval drukk please :)

Majd írok ahogy tudok, bár ma nem alszom itthon - ooopssss (csupán praktikussági okok miatt, do not worry!) :roll: :wink: :wink: :lol:

Pusszok

Kata&Liza
lmkata
 
 


Sziasztok!
Megint csak pár napos késéssel sikerül feljelentkeznem... :oops: :cry: Férjecském a hétvégén meglátogatta Szarvas környékén a nagyszüleit (85 és 86 évesek), én meg nem mertem csatlakozni a nagy úthoz :oops: , így áttelepítődtem anyumékhoz addig, ha véletlen történne addig valami. De nem történt szerencsére! :wink: Úgyhogy már nyugi van, a párom bizti nem kési le a szülést. :wink:

A fizetős dologhoz:
Dévai az én dokim is. Neki köszönhetjük a babánkat, fantasztikusan jó meddőségi szakember. Persze maximálisan megbízom benne, tök jó doki és nagyon jó a humora is. Mivel az előtte lévő dokimhoz nem tudok már járni (nagyon messze van) és mivel a terhességem elején még nagyon féltem volna váltani, hátha történik valami, így maradtam nála. Ugye így a vége felé sem szerencsés a váltás, főleg ha új dokit kell kipróbálni. De a Dévai a saját intézetében dolgozik magándokiként. Csak magánpraxisa van, azaz körzeti rendelést sehol nem folytat. Emellett engedélye van jelenleg a Jánosba szülések levezetésére, de ott sincs azt hiszem ügyeleti ideje. Így nem tud beutalót felírni sehova sem, ill. tud, de akkor azért fizetnünk kell. :cry: Nekem a védőnő szokta kiírni a laborokat, de most gondban vagyok, mert itt az sztk-ban körzeti nőgyógyászváltás van, így jelenleg nincs a terhesgondozóban előre aláírt beutaló... :cry: Úgyhogy éppen most én is gondban vagyok, megpróbálom az utolsó laboromat ma kiíratni a körzeti dokival.

Nem tudjátok pocakosok véletlen, hogy mikor van a Jánosban a terhesgondozáson rendelési idő?

A szüléssel meg az a helyzet, hogy a Dévai nem 100 %, hogy jelen tud lenni, de ezt a terhesség legelején megbeszéli mindenkivel. Mi válllaltuk. Jó lenne csütörtökön vagy hétvégén szülni, mert akkor temérdek sok ideje van. :wink: És hát kell egy helyettes doki nekem is, most kellene kitalálni, ki legyen az.

Javaslataitok? Előre is köszi!

Azt meg tudjátok nekem mondani, hogy a Jánosban CTG-re előre időpontot kell kérni, vagy aznap odamegyek rendelési időben és fogadnak? Ezt elfelejtettem a dokimtól megkérdezni.

Kata, a drukkok folyamatosan mennek, nincs nap, hogy ne jutnátok többször eszembe. :wink: Attól még, hogy nem jelentkezem.. Csak tessék bízni, pozitívan hozzáállni, mint eddig, és tuti minden ok lesz. :wink:

A Jané-ba én is rögtön beleszerettem, Magyarországon egyedül a BabyCenter hálózat boltjaiban kapható. Ilyen Budapesten nemrégen nyílt az Új Udvar Bevásárlóközpontban Óbudán. Ha nem kaptunk volna a húgoméktól autósülést, én ezt vettem volna. Mi végül egy Pierre Cardin kocsit vettünk 25000-ért, mert mindent tud, ami nekünk kell, és mózest meg nem feltétlen szeretnénk. Ha elhasználódik a következő gyerekre, akkor sincs gáz, mert nem volt olyan vészesen drága. De akinek Jané-ja van, mind nagyon boldog vele, könnyen kezelhető, könnyű, több gyereket kiszolgál, így megéri a befektetést! 140 körül van mindennel együtt.

Hát igen, ha megöleljük egymást apával és hozzáér a pocim, ami már kikerülhetetlen, akkor picifiú is jelzi jelenlétét. :wink: A kis féltékeny! :wink:

És hát igen, nagy az örömünk, "megdolgoztunk" rendesen a babánkért - de minden jó, ha a vége jó! :wink:

Köszi mindenkinek továbbra is a jótanácsokat! :wink: Bepakoltuk a kórházi táskákat, remélem Dominik nem veszi jelzésnek még, hogy mehetünk! :wink:

Kíváncsi vagyok Edus a beszámolódra! :wink: Remélem, minden ok Veletek!

Hú, Orsi már biztos babázik! :lol: Izgi! :lol: Remélem, beindult neki rendesen, harmadszorra úgy, ahogy szerette volna...

Übi, örülök, hogy sokat tudtál pihenni a nyaralás alatt! :wink: Használd ki a lehetőségeket, mert én pl. így az utolsó időben már nem nagyon tudok aludni. :cry:
Írtam a Dévais topikban Neked (ezek szerint nem olvastad), hogy igen, valószínűleg egymást váltottuk a Vass dokinál a múltkor. :wink: Bocs, de csak utólag tudatosult a dolog. :wink: De remélem, Veletek is minden rendben volt! Kivételesen semmit nem kellett várnunk, sőt a doki már várt minket. :wink:
Mennyit fizettél a vérvételért?

Hú Alon, számla! Ezt el ne felejtsem! Köszi! Persze én is egyágyasra pályázom...

Zsóka, a mi babánk is nagyon aktív a pociban. :lol: Remélem, akkor kinn nyugis gyerek lesz! Majd beszámolok róla. :wink:

Timi, a Várandós könyvben van egy táblázat a mocorgások számolására. Valószínűleg azért kell számolnunk, mert a Dévai magándoki csak és kizárólag, és állandóan ellenőrzik és csesztetik - ez ugye a mai egészségügy. Ezért neki nagyon oda kell figyelni az adminisztrációra. A kiskönyvemben is minden! leletemet bevezetik, már beteltünk. Ő ebből él, ha bezáratják vele a magánpraxist, annyi neki, mert körzeti rendelése nincs. :cry: Nem tudom, miért szívatják állandóan... ill. tudom, mert túl jó doki és nagyon sikeres a rátája. A világon is a legjobb szakemberek között van meddőségi téren.
Szóval vezetnem kell a táblázatot. És minden nap meg kell, hogy legyen a napi 10 mocorgás. Ezzel nincs is baj, mert állandóan mocorog :wink: , csak hát akkor mennyit írjak be? Dévai azt mondta, ezt a kismama dönti el. Ha nincs senkinek ezügyben tapasztalata, akkor azt hiszem, beírom a kaják után a tíz mocorgást, és megmondom, hogy eddig számoltam, tovább nem. Csak a párom azt mondja, akkor azt fogják hinni, hogy egy nagyon lusta babánk van, hogy csak ennyit mocorog - pedig mást se csinál egész nap. Hát ezért kérdezem a tapasztalataitokat...
Hát igen, már a kilencedik hónapunkat tapossuk... :wink: Drukkok mindig jól jönnek! :wink:

Mangó, holnap benn lesz Annamari, nem tudod véletlen? Ha beszélnél vele előbb, nem említenél neki minket? Márminthogy beszélni szeretnénk vele és holnap ott leszünk az előkészítőn...

Kki, kíváncsian várom a babaszobás képeket! :wink: Nekünk még nincs kész a babasarok, de azért még reménykedem... :twisted:

Szóval: nekem biztosan a sav okozza széklet-bajaimat. Nagyon fontos, ha változtatsz az étkezési szokásaidon, kb. 3 nap, mire tapasztalható a változás, azaz nem szabad türelmetlenkedni. Fontos, hogy ne éhezz meg és ne edd túl magad! Én 3 óránként eszem és mindig keveset. Ezt nagyon nehéz volt bevezetnem, mivel imádok zabálni, de ez van. Fontos, hogy minél sótlanabbul egyél. Ezt azt gondoltam, sosem szokom meg, de egész jól működik és egészséges is. Egyébként nem jó a sajt, felvágott sem, mert sok sót tartalmaz, de legalábbis csökkentsd a mennyiségét. Kaja után 1 órán át ne tedd vízszintesbe magad, mert az is felhozza a savat. És nem árt, ha felpolcolod a fejed alvásnál, bár én ezt nem nagyon bírom, mindig csak kispárnával aludtam. Kaják, amik savat csinálnak: Hagyma, fokhagyma, paradicsom, zsíros és fűszeres ételek, sóska, spenót, pirospaprika, narancs, alma, meggy, kávé, kakaó, csoki - most ennyi jut eszembe, majd kiegészítem. És gyümölcsöt úgy egyél, hogy előtte és utána másfél órával semmi mást! Nagyon jó savkötő a hideg tej, valakinél bejön a mandula, sótlan pattogatott kukorica, háztartási keksz. Így elég jól rendbentartható a széklet és a rossz szájíz is elmúlik...

Egyébként a Renniet szokták javasolni, de én pl. nem bírom elszopogatni... hatását inkább hagyjuk.

Remélem, tudtam segíteni. De mondom, lehet, hogy simán a vastabletta vagy a magnézium tesz be Neked. Én nagyon rosszul voltam, és sokszor vagyok, így muszáj tartanom a diétát.

No befejezem, mert a végén senki nem fog elolvasni. Bocs a kisregényért.
Mindenkinek szép napot!
Melinda

KépKép
melba
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?