Új privát üzeneted érkezett!

Sudi:Neked meg a kis hableányaid nagyon jók,Mira csak ugy nézte megmutattam neki :) Most az apja játszik vele.
Hát igen olvastam,hogy 4 hónapos kortól lehet etetni,ezért érdeklődtem nálatok,hogy ti hogy csináltátok,de akkor én is várok még egy hónapot.Egyépként szoptatok még,eddig 1x kelett tápival kiegészitenem a vacsoráját,de azóta sincs gond.
Rögtön folytatom csak megszoptatom Mirát,mert apja szerint éhes.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Na megvolt a kajcsi,majd meg fulladt ugy evett érdekes,hogy nem büfizik akár mit csinálok vele nem büfög.Még a kórházban akarták büfögtetni a csecsemős nővérek de nekik sem jött össze.Azóta sincs büfink.
Szóval akkor Cs.Katival együtt várok én is.

Edit:Tudom,hogy csunya dolog tőlem,de én össz-vissz 6 hónapig akarom csak szoptatni,már igyis ugy megereszkedtek a melleim a szoptatás miatt.Szóval ezért szeretném minél korábban a kajához szoktatni.Gyönyörü helyen volt a párod,és te meg otthon :(
Jövőre már mehettek mind a hárman ilyen szép helyekre.
Nekem meg az esik rosszul,hogy az idei nyarat strand szempontjából ki kelett hagynom,szeretek strandolni,de iylen kicsi babával nem megyek.De ennyit megér a MIra,majd jövőre pancsizunk nagyokat.

puszika

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Kati!
Szerintem is felesleges még elkezdened a hozzátápit! Ha teheted, várd meg míg Mirella fél éves nem lesz. Azért nem javasolják korábban, mert kb. fél éves korra(tápszeres babáknál előbb) fejlődik ki a normál bélflóra.
Örülj neki hogy Mirellának nem kell a cumi. Nem tudom szoptatsz-e még, de ha nem kell neki a cumi, akkor valószínűleg tovább fog cicizni.
Nekem is megereszkedtek a melleim, de ez van! majd egyszer ha sok pénzem lesz felvarratom!

Edith!
Irigylem a párod! Oda én is elmennék! Ugyan nem egy Finn tópart, de víz!!!!

Sudi!
Azért nincs Sanyával esküvői képünk, mert még nem házasodtunk össze. Mondta hogy elvesz, de én nem akartam terhesség alatt esküvőt, most meg még várunk vele, de azért már én is voltam menyasszony.
Szerencsére az akkori férjemtől már rég elváltam, de itt egy kép!
Kép

És akkor egy kis nosztalgia!
Én mint „koszorúslány”! Eredetileg csak vendégnek mentünk, de beállítottak a koszorúslányok közé! Képzelhetitek! (Ez a ruha sötétkék bársony, csak itt nem igazán látszik). Minden lány világosba(nem igazi koszorúslány ruhába) én meg ott álltam sötétkékbe!
Kép
minőségük nem a lrgjobb, mert papírképről fotóztam.

Nah! Elhúztam, megcsinálom Enéh uzsiját mielőtt meg felkel!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Hajni: Igazán nagyon sajnálom a kis Marcit! Joci csak az első kb. 3 hétben volt hasfájós, egyébként neki hál' Istennek sohasem volt emésztési, illetve székelési problémája! A veséje sem okozott eddig semmi gondot, mint ahogy azt írtam, mondta az orvos, hogy esetleg belázasodhat miatta, de bízom benne, ez nem fog bekövetkezni és idővel kinövi! Meglátjuk, mit mutat majd a kontroll-UH!

Emőke: Már régen kérdezted, csak mostanában nem volt sok időm írni, hogy milyen szülésem volt! Megpróbálom röviden összefoglalni a történetet! Május 16-án délelőtt bementem a kórházba az orvosomhoz vizsgálatra, egyben körülnézni a szülészeten és már akkor megállapította, hogy egy ujjnyira nyitva van a méhszájam, a CTG vagy NST (ki hogy hívja) azonban nem mutatott semmit! Már egy ideje voltak jóslófájásaim, május 28-ra voltam kiírva! (Ami egyben az 1. házassági évfordulónk napja volt!) Akkor a doki azt mondta, hogy lehet, hogy még egy darabig nem lesz semmi, mivel nincsenek fájások, de azért készüljek fel, mert már bármikor megindulhat a szülés. Nekem már akkor azt súgta valami, hogy csak napok kérdése! Május 17-én délután gondoltunk egyet Anyuval és busszal átutaztunk a szomszéd város egyik bevásárlóközpontjába, mert hiányzott még pár dolog a babakelengyéből, mint pl. ágyneműhuzat! (Hozzáteszem, hogy nekem szerencsére problémamentes terhességem volt, nem is volt túl nagy hasam, szóval nagyon fitt voltam végig!) Már a végefelé jártunk a vásárlásnak, amikor nem túl erős menstruációs görcs szerű fájásokat éreztem az alhasamban, de azt gondoltam, hogy ez is csak jóslófájás! Miután végeztünk a pénztárnál, mondtam Anyunak, hogy várjon egy kicsit, én még elmegyek pisilni! A WC-ben pedig észrevettem, hogy a papír amit használtam véres is lett, mármint világos rózsaszínes és hogy "valami" még utána is folyik belőlem! Persze nyilvánvalóvá vált, hogy a magzatvíz az! Gyorsan kimentem, szóltam Anyunak, elkezdtünk tanakodni, hogy mitévők legyünk, végül aztán pont az épület előtt állt egy taxi és azzal jöttünk haza! Útközben felhívtam a férjemet, hogy jöjjön ő is -szerencsére kocsival ment a munkába- és mire hazaért, addigra én már útra kész voltam! Ő is gyorsan rendbeszedte magát és már indultunk is! Közben a magzatvíz löketszerűen, bizonyos időközönként folydogált és felváltva voltak 5-10 perces fájásaim. Mikor beértünk a kórházba, azzal fogadtak, hogy később az orvosom is bejön, ugyanis én indulás előtt beszóltam nekik! Ez 20 óra körül volt, ekkor még mindig 1 ujjnyi voltam! Jött az ügyeletes orvos megvizsgált, elmondta, hogy ha 6 órán belül nem rendszeresednek a fájások, akkor Oxitocynt adnak. Szerencsére erre nem volt szükség! 9-kor megcsinálták a beöntést és a borotválást, ettők kezdve felgyorsultak az események, egyre sűrűbbek és erősebbek voltak a fájások, közben megérkezett az ovosom és megdícsért, hogy olyan gyorsan haladunk, mintha már többedszer szülnék! (Nekem akkor nem tűnt olyan gyorsnak! :D ) Járkáltam ameddig bírtam, amikor már nagyon fájt lefeküdtem, mikor jött egy-egy fájás, vagy a férjem kezét vagy a lepedőt markolásztam, vagy nekifeszítettem a lábamat az ágytámlának! Fájdalomcsillapítót nem kértem - az epidurálistól amúgy is féltem volna -, a végén pedig már azt mondták, hogy az leleassítaná a dolgokat, úgyhogy ezt a rövid időt már bírjam ki! Kibírtam! A férjem igyekezett enyhíteni a fájdalmaimat, masszírozta a derekamat, de egy idő után kezdett az is zavarni és kedvességet erőltetve magamra megkértem, hogy inkább üljön le és ne nyúljon hozzám! Nem akartam megbántani és örültem, hogy ott van, de már sehogy sem volt jó, annyira fájt! Végre aztán jött a székelési inger és 5-6 nyomással ki is bújt Jocika, 3120 g-mal és 50 cm-rel! Ez a pillanat május 18-án hajnali 1 óra 17 perckor jött el! A szülésznő próbálkozott a gátvédelemmel, de a végén sajnos mégis vágni kellett! Sem a vágás, sem a varrás nem fájt, pedig volt aki azt mondta, hogy nagyon rossz volt neki! Miután engem is és Jocit is elláttak, még kb. 1 órát együtt voltunk hármasban Joci, a férjem és én, aztán a férjem hazajött aludni, végig nagyon fáradt volt, Jocit is bevitték a csecsemősökhöz én pedig még egy pár órát ottmaradtam megfigyelésen! Nem sokat aludtam, valahogy olyan izgatott voltam, hogy nem is voltam álmos! Később egy kétágyas kórterembe kerültem, ahol elég jól összejöttem a másik anyukával, de sajnos a kapcsolatunk a hazaérkezés után megszakadt! A babák végig velünk voltak, a csecsemősök nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, úgyhogy igazán családias volt ott a légkör, a mai napig minden nap eszembe jutnak az ott történtek és nagyon kellemes emlék! Azt ígértem, hogy rövid leszek, ehhez képest szép kis litániát írtam! :oops: :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Cs.Kati:Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet,közben énis belegondoltam az enyémbe.
Igy utólag már jó visszagondolni rá,de akkor ott azthittem belepusztulok.
Neked is elég gyors és sima szülésed volt.
Én egyedül voltam bent szülni,de a párom a mai napig bánja,hogy nem jött be.Előre megmondta,hogy nem jön be,s mikor ott volt az idő mégis felajánlotta,de mondtam neki ne jöjjön.Majd a másodiknál bejön. :) Biztos sokat segit ha ben van az ember párja.

Sancsi:Jó lehettél egyedül sötét ruhában,de csinos vagy benne még ha a többi koszorúslány közé nem is illetél.

Lányok valaki nézte ma a reggelit az RTl-en?
Volt szó hogy hogyan neveljük a gyerekünket zseninek.Az anyuka tanitja minden nap a gyermekét,napi 10 percet 6 hónapos kortól lehet tanitani,és akár 12 nyelven is megtanulhat a csemete irni olvasni társalgási szinten.
Csak nem irtak ki se telefonszámot se e-mail cimet aminn utána lehetne érdeklődni,de gondoltam rá betelefonálok a szerkesztőségbe,és elkérem.A nő azt mondta,hogy e-book-ot is tud küldeni ,arról,hogy hogyan kell a gyermeket igy megtanitani.
Mennem kell apusnak kell a gép.
Mira meg alszik
Pussz mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Tényleg szuperül nosztalgiáztok itt :lol: Nagyon j´k rólatok a képek!!!
Ma egész nap gondolkodtam,hogy irjam e le ,ami a fejemböl nem akar kimenni.Csak olyan jó volt a hangulat,hogy nem akartam tönkretenni.Viszont le kell,hogy irjam.Engem nem érint a dolog,mégis olyan borzasztó.

8 évvel ezelött itt Bécsben egy 10 éves kislány eltünt.Mindenki kereste,mindent felforgattak,de sehol se találták.Még a szüleit is bemocskolták egy idö után,hogy biztos ök tették el láb alól a gyereket.Még azt is hiresztelték,hogy az apja Magyarországon eladta kurvának :shock:
Na aztán eltelt a 8 év és tegnap éjjel felébredtem pontosan 12 órakkor :shock: kimentem a wc-re,a párom akkor jött haza és épp a történetet olvasta az interneten.Azt monda,hogy megtalálták a lányt.Elöször nem akartam felfogni,hogy kiröl beszél.Aztán meg mikor rájöttem,azt hittem,hogy biztos álmodok.Aztán olyan pocsékul kezdtem magam érzni,hogy nem hagytam,hogy elmondja,hogy mi történt a kislánnyal.Viszont egész éjjel alig tudtam aludni,mert csak érdekelt,meg féltem is megtudni.Viszont egész idö alatt arra gondoltam,hogy a Lénát még 20 évesen is kisérni fogom,mindegy hova :?
Na aztán reggel már nem birtam tovább felkeltettem a párom,hogy mesélje el.
Képzeljétek egy férfi magánáltartotta a pincében 8 évig.Most 18 éves.El tudott szökni tegnap elött,mert a férfi nyitva hagyta az ajtót.Senki meg nem gondolta volna,hogy még elökerül.Viszont nem tudom,hogy ezek után milyen élete lesz szegénynek.Hogy lehet ilyesmit feldolgozni???Ilyenkor mindig arra gondolok,ha Lénával ilyen történne megbolondulnék.Viszont az annyát hallottam ma a rádióba beszélni,és egész vidám volt,meg olyan szeleburdis valahogy.Azt mondta,hogy most képzeljük el a lánynak ez most olyan mintha most született volna,mert mindent ujjonnan kell venni,se ruhája se semmije :roll: Hát szerintem most ez a legkevesebb,amin a fejét kellene törnie.

Bocs,hogy ezt leirtam,de valakinek el kelett mondanom/irnom/:

betty30

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást :D (Viola :lol: )

Betty: Én is hallottam szegény lány történetét. Most ezzel van itt tele minden. Egyszerűen szörnyű és borzasztó. És az a hely ahol lakott, mint egy börtön olyan. Iszonyat. Nem is tudom, hogy milyen így élni, de lehet hogy jobb lett volna neki ha ezt a 8 évet már nem kell ott leélnie (nem akarok durva lenni, de lehet hogy ennél a halál is jobb). Én az anyját nem hallottam, de most a ruha a legkevesebb :( . Ezt nem lehet fel sem dolgozni. Soha nem fog tudni normálisan élni :( . Ha én is sokszor belegondolok, mik történnek manapság, már rosszul vagyok, pedig Vanessa még meg sem született.

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!

Betty!
Én is halottam a történetet! Nem semmi. És az a legdurvább az egészbe, hogy a mai fejledt világban ez megtörténhet!
Az anyját meg ne itéljétek el! Szerintem még fel sem fogta igazán hogy előkerült a lánya! Ha egy eltünt személy 72 órán belül nem kerül elő, akkor a rendőrség már "lemond" róla! Most gondolj bele! 8 év után előkerül!!!!! Szerintem nekik is fel kell dolgozni hogy előkerült a lányuk! És tudod mi ebben a legszörnyűbb(szerintem)? Az, hogy ugyan a anya-lánya, de voltaképpen idegenek 1másnak! Gondolj bele, mi lenne, ha 8 évig nem lenne kapcsolatod az anyukáddal, és egyszercsak elő kerülne!
Kicsit idegennek éreznéd, pedig tudod hogy ő az édesanyád!
(én 5 év után találkoztam faterommal, és igazság szerint nem nagyon tutam mit mondani neki. ő kérdezett, én válaszoltam, de olyan furcsa volt hogy apámmal beszélek)

Kati28!
Még akartam írni, de elfelejtettem! Nemrég olvasgattam 1-2 plasztikai sebész honlapját, és az egyiken azt írták, hogy igazából nem a szoptatás teszi tönkre a melleket, hanem a terhesség.
Nem tudom. Majd utánanézek megint.
Az RTL-es műsor! Véletlenül nem az "okosbabáról" volt szó?
www.okosbaba.hu

Valakinek akartam még írni valamit, de elfelejtettem! Bocsi! :oops: :oops:
Asszem kavintont kéne szednem(vagy csokit ennem) :lol: , mert mostanában mindent elfelejtek.

Mindegy!
Elhúzok a francba, párom is mindjárt haza ér, én meg még sehol sem vagyok!

Mindenkinek jó 7végét!!!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Sancsi:Most hogy beleolvastam az okos baba cikkekbe valóban erről volt szó,csak a müsorban nem ez cimszó alatt futott a beszélgetés,köszönöm,hogy elküldted én azthiszem kérem az e-könyveket megpróbálkozom velük.Vesziteni valóm nincs.

Betty:Hát tényleg borzalmas lehetett annak az édesanyának 8 évig a gyermeke nélkül,szerintem sem fogta még fel,hogy most valóban mi is történt,hogy ennyi év után előkerült a lánya.
Énis biztosan belebolundolnék egy iylen helyzetbe.
Nagyon szokszor meg vagyok bortánkozva azon,hogy sok anyuka kinthagyja a gyermekét a bolt előtt a babakocsiba.
Én soha ilyet nem tennék,MIrát soha sehol nem hagyom kint,inkább nem megyek be vásárolni,ha a sajátom lenne a babakocsi akkor üresen kint hagynám,de mivel az meg kölcsön igy még a babakocsit sem merem megreckirozni nehogy ellopják,mert akkor mit adok vissza.

Szép hétvégét kivánok mindenkinek!

MI Mirával holnap megyünk a templomba,mert szeptember 10én lessz a keresztelője,és a pap berendelt minket előtte egy misére.
Kiváncsi leszek,hogy hogy viseli majd szegénykém.

Pussz

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

NA, akkor már ide is írok pár sort!

Kati: Írtam egy sort neked a babát várok-ba! :D :D :D

Betty: Valóban szörnyűek lehettek a történtek mindenkinek. A lánynak is, de a szülőknek is. VAlóban, nem hiszem, hogy el kellene ítélni a kijelentései miatt, mert szerintem még annyira az események hatása alatt áll, hogy nem is tud józan fejjel gondolkodni. Azért viszont neked nem kell ilyen történeteken rágódnod, mert ilyesmi sem történik mindennap. Nyugodj meg, a Léna biztonságban van melletted. A kocsoit én is általában beviszem az üzletbe, de az is igaz, hogy mi községben lakunk, és itt nem történik annyi minden, de azért én vigyázok a szemem fényére!.

Kati: Krisztának szept. 3-án lesz a keresztelője!!! :) De mi reformátusok vagyunk, és nálunk nincs ilyen előkészítő-féleség. A pap meg az apósom lesz, úgyhogy megúsztuk az ilyen előlátogatásokat! :)
Azt a programot én is megnéztem az előbb a neten, ezzel ment el az időm, azért nem tudok többet írni, de nem tudom, hogy annyira jó ötlet-e. Én mindenesetre nem akarom kétévesen olvasni tanítani a gyerekemet. Amúgy a többi, hogy állatokat, kontinanseket meg ilyesmiket ismerje, azzal valóban nincs veszíteni valója.
Na, mentem is, mert várnak a kimosott ruhák, hogy teregessek, aztán meg a többi munka.- Puszi. Azért még be-benézek! Írjatok!!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Kati28!

Már annyiszor akartam irni,aztán elmaradt.Bocsi a video miatt,amit annyira megigértem aztán semmi, :oops: de a párom éjjel nappal dolgozik,én meg soha az életbe fel nem tudnám ezt játszani a gépre,de elküldeni meg még ugy se.Örülök,hogy Mirának már nem fáj a pocija.Nagyon édes kiscsaj.
Hát te,én se értem azokat,akik a gyereket a bolt elött hagyják :shock:
Én ugy szoritom a kocsit,mint Laci a lepényt!Ha olyan helyen járok ahol kevés ember van és jön egy kocsi,már készen állok,hogy veszem a Lénát és futok :evil:
Tényleg annyi minden megtörténhet.Ha a pincébe lemegyünk a kocsiért is a hideg kiráz százszor.Olyan gusztustalan odalent,de mit tegyek?Igy is a jobb combom kék és zöld a cipeléstöl,mert arra helyezem mig lebotorkálok meg fel a lépcsökön a pincéig.A gyereket fennt hagyhatnám addig a hordozótáskába,igy könnyebb lenne a kocsi,de erre rá se gondolok,akármilyen nehéz is.Én öt sehol se hagyom egy pillanatra se.Lehet ez is tulzás,de nem tudom másként.

Mindenkinek szép hétvégét!
Ja a mi lányunk nem lesz megkeresztelve,mert nincs keresztszülöjelölt,és mi is kiléptünk az egyházból,és nem is ismerek olyat aki még ki nem lépett volna.A pénz miatt!!!
Puszi

betty30

Még annyit,hogy én enm itélem el az annyát,de ha már fel tud lépni a TV-BE!!!!!!Akkor csak tudja hogy mit beszél.Na és annak idején amikor a gyerek eltünt,csak az apja volt kikészülve és annyira kereste a lányát mindenhol.De az annya nem.Na ennyi!Most megint letoltok. :lol:

betty30

Betty!

Ne is törődj a videóval,vettem ugyan anyagot kendőnek de a Mirát egy percre sem birtam magamra felkötni,mert nem birja ha le van a hasamra csusztatva nemhogy oda kössem.
Érdekes egy kiscsaj,a nagymamák is ki vannak akadva tőle,mert ha egy centivel lejebb van az ember vállán akkor már köhörészik,hogy feljebb,kicsit dobsz rajta és még cammog is olyan jól érzi magát. :lol:
Csak az ember karja és a háta szakad le tőle.
A babakocsikérdés nekem is probléma volt,mert nekem is a pincébe kelett hordanom,ott van a tárolónk,és én sem merem a hordozóban a lépcsőházban hagyni sem a ház előtt.
Most bekunyeráltam magam egy utcára nyiló biciklitárolóba,igy nem szakadok meg a babakocsi+ a gyerek súly alatt.
Neked nincs iylen lehetőséged,hogy valahova bekéreckedj arra a kis időre amig nem ül?
Utána már az esernyőbabakocsit fél kézzel is könnyedén lehet pakolászni.

Puszika

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Látjátok mennyi időm van,mondom én,hogy nagylányom van már nekem.
Alszik az apjával,olyan aranyosak. :)
Itt meg semmi mozgás,EDIT!! te sem vagy,mi van veled?
Mit csináltatok ma lányok?

Etterkéékről tudtok valamit?Még mindoig itt vannak Magyarosrszágon?Irtam neki E-mailt,de nem válaszol.
Meg a Berta Esztert is régen láttam már jelentkezni.

Pusza

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Betty!

Megnéztem a lányod blog-ját,nagyon szép nagy lányod van,és nagyon jó a szoknyás kép :)

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Kati:látod mindenki hiányol,aztán meg mikor itt vagy,akkor meg se kép se hang a fórumon :lol: De hát ez ma természetes,hisz hétvége van és mindenki apárjával turbékol.Rajtam kivül :cry: Az enyim ma is dolgozik.Csak egy barátnöm eljött és elmentünk vásárolni.Vettem a Lénának öszre ruhát.Mindig elöre vásárolgatok,mert ha késön veszem észre,hogy valamilye nincsen,akkor biztos,hogy nem kapok neki,amit szeretnék.Még van is használtcuccunk,amit kaptunk,de ez a méret már nagyon kevés.Hisz ilyenkor már jobban nyüvödik a ruha,aztán utánna nem igazán lehet tovább adni.

Nem nálunk itt nem tudok tárolóról,ahová bekérözhetnék a kocsival.Na meg drága kocsim van és tojnék,hogy ellopják.
Mindegy kibirom ezt a pár hónapot. :roll:

Ez a csaj aki itt volt,ugy megdobálta a Lénát és ugy örült neki.Én meg mindig vigyázva bánok vele,mint a tojással,na várjon csak ,mától nincs kimélet!!! :lol:
Most meg kinyiffant,remélem felkel fürdeni.
Az éjjel fél 1-kor keltett. :? Tiszta hülye ez az idöjárás.Mikor lefektetem olyan meleg van a szobába,hogy nem merem ráadni a zsákot.Csak betakarom.Igy lerugja magáról,és a nyitott ablaknál éjjel ugy kihül a szoba.Szerintem fázott és azért kelt fel.Ma kinem nyitom az ablakot,ha mefulunk se.

Kati:szerintem is várj a hozzáetetéssel,ha van elég tejed.Bár nemkem let volna.Tudod mibe kerül a tápszer,meg az üvegek???Na meg az álandó sterilizálás.Ezt te mind megspórolhatod és még egészségesebb is lesz a Mira.A te helyedbe várnék 6 hónapig.Én is olyan hamar elkezdtem zöldséget gyümölcsöt,aztán ma pl. meg se akarta enni a sárgarépát,pedig szereti.Igy megint össze vissza eszünk :? Na meg arról nem beszélve,hogy a melled az mindig készen megfelelö hömérsékletben áll.Igy meg melegitgetni kell a kaját,Télen nem lesz könnyü valahova menni,ahol nem tudom felmelegiteni. :roll:
De te tudod.Majd rájössz,ha elkezded és fogyik a tejed :cry:
Szerintem viszont a mell nem a terhességtöl hanem a szoptatástól megy tönkre,mert ismerk olyan embert aki nem szoptatott egy napot se és szépek maradtak a mellei.Nekem szerintem a pumpa tette tönkre :cry:
De ha a Léna ettöl egészségesebb lett,akkor szarok a melleimre.Spórolok,és megint megcsináltatom ,de akkor biztos jó nagy párnát rakatok bele!!!Pamela A.Meg fogja irigyelni :lol:

Na eleget beszélgettem magammal
Puszi mindenkinek,aki benéz

betty30

[quote="kati28"]B írta:kati28etty!

Megnéztem a lányod blog-ját,nagyon szép nagy lányod van,és nagyon jó a szoknyás kép :)

Puszi

Köszi

betty30

NAGYTAKARÍTOK!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

[quote="sedith"][ írta:sedithcolor=red]NAGYTAKARÍTOK!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( [/color]

Ilyenkor??????????????? Áááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!
Én már túl vagyok rajta! :lol: :lol: :lol:
Délelőtt kiganéztam a fürdőt, wc-t! Most csillog villog!!!! :lol: :lol: :lol:

Betty!
Én is csak úgy olvastam ezt a melles dolgot! Nem tudom, majd megkérdezem. Ha minden igaz megyek egy plasztikai sebészhez, de nem ahhoz amelyiket Te mondtad.
Tök érdekes, mert mióta Enéh nem akar szopizni, azóta mintha megnőttek volna a melleim.
Lehet nekem nem kellenek majd párnák. :lol: :roll: Jó lenne!

A mi babakocsink is iszonyat nehéz, mondjuk jó nagy, ésszerencsére csak 11 lépcsőn kell le-fel vinnem. A lemenetel még ok, mert én kertesbe lakom, és először leviszem a kocsit, cuccokat, majd legutoljára Enéht, de ha hazafele bealszik,akkor fel szoktam vinni, vagy kiülök mellé a kertbe. Hiába zárt az udvarunk, és nem is látni hátra, én sem merm kint hagyni. Az meg meg se fordult a fejembe hogy bárhol kint hagyjam. Ha nem mehetek be babakocsival, akkor oda nem megyek be.

Képzeljétek! Tegnap este óta iszonyatosan fáj a hátam és a mellkasom. Remélem nem tüdőgyulladásom van megint. Az elég gáz lenne. Mondjuk fogyásnak nem rossz, de akkor inkább maradjak kövér.

Nah! Eldugulok, párom lassan hazaér(remélem).

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!
Ma voltunk a 3D-s UH-on.Marci bal veséje szerensére csak kissé tágabb ,így a dokinő azt mondta nem vészes annyira, és nem látott kettős üregrendszert sem szerencsére, még lehet hogy kinövi.Kértünk koponya uh-ot is és képzeljétek a szüléskor érhette egy kis agyvérzés, és ez a vérömleny már betokosodott, ciszta lett belőle, szerencsére agyi tüneteket nem okozott neki, sőt dícsérte, hogy mennyire figyelmes és beszédes, na meg vidám, pedig fájdogált a pocija. Hát a nagyon nehéz szülés miatt érhette ez, hálát adtam az Istennek, hogy ennyivel megúsztuk, mert mindig is ettől féltem hogy vmi baj lesz velünk a szülés alatt. De azért 1 hónap múlva kontroll uh-ot javasolt, hogy a ciszta felszívódik-e szép fokozatosan.Tehát így ezeket a dolgokat egyenlőre figyelgetni kell---szerencsére.Nagyon izgultunk ma délelőtt annyira féltük, hogy nehogy vmi nagy baj kiderüljön.Majd holnap megpróvbálok én is itt lenni többet, na meg a vonalzómat bemásolni ide és készítek friss képeket is Marciról--aki igazi nagyfiú, 60cm és 6kg a kis drágám.
További kellemes hétvégét mindenkinek és Csné Kati köszi a választ, remélem mi is megússzuk és nem lesz több fetőzésünk.
Ja és én is szívesen leírnám a szüléstörténetemet, de az egy egész oldalt elfoglalna,mert én ugyanis 2-szer szültem, vagyis majdnem 3-szor, de révbe csak az utolsóval értünk az is kész szenvedés volt.Konkrétan én majdnem megszültem a 30.héten és a 34.héten Marcit (persze koraszülött lett volna, csak visszatartották infúzióval és injekcióval) és a születése előtt is be akarták indítani a szülést 4 nappal, de délig próbálkoztak, azután feladták.Így a végén túlhordtam Marcit 1 héttel.Legalább az apás szülőszobát feltérképeztük:))))) Én életembe nem voltam még ennyit kórházban mint a terheségem alatt összesen 8 hete, de bőven elég volt:))))

t.hajni
t.hajni

Szia Hajni!
Örülök,hogy végül is minden "rendben" van nálatok.Kivánom,hogy a következö uh eredmények nagyon jók legyenek!!!!Már nagyon kiváncsi vagyok a képekre
Puszi

betty30

Hajni!
És is hasonlókat kívánok mint Betty!
Szüléstörténet jöhet, még akkor is ha több oldal, itt elfér! :)
-cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!!!!!!!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!!!

Végre ide is elértem!
Nemigen volt időm írni,mert a KisMorzsikánk kezdi felfedezni a világot.Kajcsi után már csak 1 órát alszik és a többit pedig végégkacagja és gagyogja.
Olyan mintha eddig Csipkerózsika lett volna...most mindent szeretne bepótolni és állandóan azt motyogja,hogy bá,bé,ááá,ekö.
nagyon édes.

Betty:hát igen nálunk is ezt nyomja tévé.Elég szörnyű dolog ami történt,és részben megértem az anyját,de részben pedig elítélem.

folytatom......

Kép

Kép
emoke1

Hello!!!

Most térek nyugovóra, lányok és tudjátok, mi a vicces? Nem is vagyok fáradt. De a lányom mindjárt kel! :(
Itt vannak sógornőmék, segített takarítani, így kihasználtam az alkalmat :D . Majd vacsoráztunk és nekifogtunk dumálni, egyszer csak láttuk, hogy hajnali 2 van. Különben itt mindjárt 3.
Na, mentem is, írogattatok! :) Holnap is írjatok, legyen majd mit olvasnom!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!!

Na én is elôkerültem ám! Férjem fiát vittük Calgaryba, aztán körülnéztünk néhány bababoltban és képzeljétek SEHOL nem találtunk hosszúujjú bodyt :evil: :evil:
DE!!! Aztán betévedtünk egy használtruha boltba, ami viszont tele volt ilyenekkel és sikerült néhány egész jó darabot szerezni fillérekért
:D

Nem tudom mikor fogok tudni normálisan írni, férjem egész nap a számítógépen dolgozik, én is segítek neki, de majd megpróbálok benézni!

Kati28: Szia! Mi még nem is találkoztunk! Pont mikor én rátok találtam, Te elt?ntél. Nagyon édes a kislányod a képen! Én mindig próbáltam küldeni Neked is képet, de valahogy a citromailt nem szereti a hotmailem :(

Edith: Remélem sokáig tudsz aludni a takarítás után!!!

Mindenkinek puszi, megpróbálok legalább képben maradni.
Ja és még valami: annyira szeretnék én is kicsi képecskét a vonalzó mellé! Azt is kicsinyíteni kell?? Mert én azt nem tudok...
A szüléstörténetemet pedig én is le szeretném majd írni :P

Sok puszi
zsuzsi 81

Nah sziasztok!!!!!úslány-ruha irtó
Tegnap egész nap takarítottam, ablakmosi is belefért meg lomtalanítás van a kerületben és levittünk pár holmeszt az erkélyről.
Betty hallottam Én is sztoriról, nagyon durva, mint a filmekben, de szerencsésen végződött én azt hiszem, történnek ennél sokkal csúnyább dolgok. De ide már le se írom, aki nézi a híradót úgyis lát ilyeneket, szinta minden napra jut valami..... :(
Sancsi az a koszorórúslányruha írtózat jó!!!!!!!!! És jól áll!!! Nem is vagy kövér! Ne írd már!!!!!! :lol: :lol:
Képzeld sikerült a honalpon az egy oldalra kép és szöveg is dolog!! Tudod mi volt eddig a gond?? Hogy Mi internetezéshez a Mozilla Firefox-ot vagy az Opera-t használjuk Párom szerint jobban le van védve meg még ki tudja mi? Aztán kipróbáltam az Explorert és lám, sikerült amit akartam! De viszont kissé más képet ad az Explorer, nekem jobban tetszik a Mozzila!! Majd lefényképezem neked, de ott nincsenek keretben a dolgok, pl az oldalsó macikáim mögött is a babás háttér látszik, nem pedig egy sárgás négyzetbe rak mindent. Na ez értheő volt?!? :? De sebaj, ha ilyet akarok szerkezteni, akkor majd az Exploreren megcsinálom és aztán a Mozzilás oldalon gyönyörködöm...... :lol: :lol: :lol:
Látom Ritáéknak még nem jó a gép............ :? :cry:

Cs-Kati!!! A nagy képsereglet után rájöttem, hogy szerintem már csak rólad nem láttam képet!!!!! Léci, léci tegyél ide fel egyet!!! :lol:
Sokkal jobb úgy levelezni, hogy tudjuk kinek milyen ar arca nem?!?

Na megyek, most mosok épp, mármint a gép, de az előző ruhikat is le kéne szedni.........
Halihóóóóóó

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Halihó!

Megcsinálták a gépet, pontosan péntek este érkezett, de tegnap megint egész nap csavargyárban voltunk. Céges buli volt, tök jó volt, pláne, hogy most "vendégeskedtem", nem kellett végigmelóznom, mint eddig. Mindenkinek tetszett Tomi!

Utána meg még egy templomi esküvőre voltunk hiavatalosak. Manónak nagyon tetszenek a a templomok.

Úgyhogy eddig csak olvastam a termést esténként, majd írok is mostmár még majd este.

Nem tudjátok mi van? Tomi egy pár napja felébred éjszaka :shock:
Van amikor kétszer is. Cicizik, aztán visszafekszik. Eddig pedig simán aludt éjszaka.
Vettem tápszert Nestlé Beba2- vanílisát, az jó nem? Baromi drága, nem gondoltam volna :shock: És majd próbálok adni vacsi után, nem tudom hogy mert szerintem elég sokat eszik.

Majd jövök

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Újra Madridban vagyunk és most már net közelben is leszek, újra tudok picit fórumozni. A magyarországi tartózkodás jó volt, találkoztam a rokonokkal, barátokkal, Rékától persze mindenki el volt varázsolva.
Réka nagyon sokat változott az utóbbi hetekben, sok kép is készült, majd ha letöltöttem őket, akkor emgadom az elérhetőséget. Én is igyekszem a fórumos babákat megcsodálni majd a közeljövőben.
Réka már tudatosan nyúl a játékokért és egyedül fordul oldalra, de hasra még csak segítséggel. nagyokat kacag és dumál. A baj, hogy folyamatosan igényli a társaságot, picit nehéz mellette bármit is tenni, így viszem magammal mindenhová a lakásban. Főleg délelőtt játszik önállóan. Szerencsére bárkivel elvan. Sajnos már egy hónapja nem szopizik, picit hiányzik, de ez van. Főleg tápszert és tejpépet kap és az almalével is ismerkedik már. Tetszik neki a kanál. Éjjel ő jól alszik és délután is 2-3 órát szundizik. Hát röviden ennyit róla, majd hamarosan csatlakozom hozzátok.
Örülök, hogy sok régi fórumos hozzászólását is láttam és üdvözlöm az újakat, majd megismerkedünk:- ))))
Bár Réka még nem ül, de lassan aktuális lesz egy etetőszék. Milyen tapasztalataitok vannak? Milyet érdemes venni? Mi vált be Nektek? Kép

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Hát a vonalzó nem sikerült, még majd próbálkozom, most elmegyünk sétálni.
Mit ronthattam el a vonalzónál?

puszi
Eszter és Réka (5 hónapos és 3 napos)

Kép
Kép
etterke

Na újra próbálkozom a vonalzóval

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!!!!!!!!
Végre itt vagy megint :D Nagyon cuki a Réka a képeken.Sikerült a vonalzód látod???Csak késöbb mutatkozik :lol: Nálam is igy volt :lol: Na képet azt meg látod fel se tudok tenni.
A Léna se akar hasrafordulni,amugy is utál hason lenni,akkor meg minek kinlódna vele :roll:
Örülök,hogy jóléreztétek magatokat otthol.Nem lesz furcsa neked megint egyedül Rékával???Szuper,hogy délután sokat alszik,mert a Léna csak minden evés után szunyókál félórányit,aztán ha ébren van meg nem marad egyedül.Hülyének nézel,de van a lakásba egy kis babakocsim,amibe jön mindenhova velem,meg tologatom benne,ha nyügös :shock:
A párom sosincs itthol igy nincs semmi segitség.Hát igy segitek magamon,ilyen hülye ötletekkel. :oops:
Réka próbál már felülni???ALéna megörit vele,mert nyafog,hogy ültessem,pedig nem szabad.Néha felültetem óvatosan és a legszivesebben ugymaradna :roll: Csak még a feje limbálózik ilyenkor és olyan mókásan néz ki :lol:

Na eleget irtam,inkább te irj bövebben,már mindenki várja!!!!!!!!!!
Puszi

betty30

Sziasztok!!

Most értem haza anyukáméktól,ma voltunk Mirával meg anyukámmal a misén,3x kelett a templomból kivinnem a mirát,mert Ő is misézett mindig akkor amikor a pap imát mondott.
Megyek fürdetési idő van.

Pusza

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok Lányok!

Én is itt vagyok végre valahára! Remélem mindenki jól van, mi szerencsére rendben vagyunk, Robin már nagyon nagy fiú, mindent elpakoltunk már az útból. Kati nekünk is szeptember 10-én lesz a keresztelő, Ti milyen vallásúak vagytok?
Minden Anyukának és gyönyörű gyermekének sok puszit küldök!

Zsani
m.zsani

Na újra vagyok!!
Apus rázza a Mira fenekét.

Szia Zsuzsi!!
Tegyél fel a közösbe képet magatokról,és akkor én is tudom hogy kivel beszélgetek.

Cs:Kati :Ráttok is kiváncsi vagyok ám ,kérek tőled is egy közös képet Jocival.

Edit:De jó neked,hogy kész vagy a nagytakaritással,mióta a Mira megszületett igazi nagytakaritás nálam nem volt,csak mindig egy ici-picit takaritok.De már lebeszéltem én is anyuval,hogy jöjjön és babázzon addig amig én ablakot pucolok,mert a nagy hidegben már nem fogok nekiállni,olyankor csak kivülről lemosom az ablakot ami kb 10 perc és kész.

Képzeljétek a Mira nézi a tv-t most hivott a párom,hogy nézzem meg,ül a hordozóban a tv előtt és nagy szemekkel nézi és beszél a tv-hez :P

Etterke:Örülök,hogy épségben újra itthon vagytok.
Nagyon várom az új képeket Rékáról.
Épp valamelyik nap kérdeztem itt a fórumon,hogy ki tud rólatok valamit.Várjuk as kicsit bővebb beszámolódat!

Puszika

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Na csak ma tudom folytati amit tegnap elkezdtem!!!

Hajni,Kati nagyon jó,hogy újra itt vagytok!

Hajni mi is voltunk fej uh.ra és képzeld krisztiánnak is láttak egy kis vért az agyánál,de azt mondta a doki,hogy ez majd felszívódik és elmúlik.Örülök,hogy már sokkal jobb a helyzet nálatok!Szerencsére nálunk(lekopogom) egyszer sem volt pocifájás és szerencsére mindent tudok enni,kukoricától a káposztáig.Remélem náltok is teljesen elmúlik a pocifájás!!!
Marcipán már átalussza az éjszakát?

kati28:nagyon ügyes és szép baba a kis Mirella.nagyon jó,hogy te is tudsz már írni ide a fórumra.köszi a képeket a kirándulásról.Ja nem beleszólni akarok,de szerintem is még várni kellene a hozzátáplálással.Amíg van elegendő tejcsi akkor szerintem nincs gond.nekem mikor bekerűltünk a kórházba lényegesen kevesebb tejem lett és sajna már néha kevés a két cici is.pedig azelőtt egy is bőven elég volt.Van úgy,hogy most is elég egy,de az nagyritka eset.
És nagyon szarul érint,hogy egyre kevesebb és neki meg egyre több kell.Úgyhogy szerintem ameddig tudz addig szoptass.De nehogy megharagudj,nem rosszból írom és beleszólni sem akarok!
Mira átalussza már az éjszakát?
puszika

Sudi köszi megkaptam a képet,de sajna nem megy.Megcsinálnád nekem ha megadom a kódom és belépsz a profilomba?de csak ha lesz egy kis időd.nagyon szép már a honlapotok.gratula

Sancsi pedig nem vagy kövér!!!!!!!ezt verd ki a fejedből...
ja ,szavaztam Enéhre...és komolyan édes a kép róla

Sedith,Sudi,Sancsi nagyo jóóóóóóóóóóóóókkkkkkkkkkk a képek,nagyon szépek vagytok...

Ritike üdv,örülök,hogy jó már a gépetek.

cskati köszi a választ....

Csajok mit szóltok ehhez a buta szlovák-magyar utálathoz???
most csúnyát fogok írni:::azok a kibaszott,retkes,buta tótok(nálunk így hívják a szlovákokat) már nem tudnak mit csinálni feltünési mániában szenvednek.Pedig ha tudnák és utánna néztek volna akkor tudnák,hogy a mai Szlovákia azelőtt magyar föld volt és Magyarországhoz tartozott!!!és nem vernák meg a magyarokat azért mert magyrúl beszélt a telefonba,és nem íekálnák azt,hogy halál a magyarokra és azt,hogy tüés a Duna másik oldalára!
bocsi,de k.rvára dühös vagyok ezekre a parasztokra!

jaj ,de jó volt ezt kiadni,mert nagyon ki vagyok akadva ezen...

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Réka már alszik, mint a bunda. Pénteken érkeztünk haza, lehet még nem pihente ki az utazás fáradalmait. A repülést egyébként jól viseli. Mindenki ajánlotta, hogy egyen vagy cumizzon fel-és leszálláskor, hogy ne fájjon a légnyomáskülönbség miatt a füle, de nem volt gond. Inkább az volt a gond, hogy ő nincs hozászokva, hogy ölben legyen és az elején nyügi volt, de aztán már elfoglalta magát. Picit sírt amikor a másik baba is rázendített, de sikerült a figyelmét elterelni. Visszaúton Madridban kettesben utaztunk, picit féltem, de minden ok volt, peluscsere a WC-ben, etetés, játék stb, minden jól ment. Ha valaki repülős utazást tervez akkor szívesen részletezem majd a tudnivalókat. Repülés után viszont 2 napig alszik mint a bunda.
Jó, hogy újra együtt van pici családunk. Napközben persze egyedül vagyok vele mint ti is, de este ha hazaön a férjem akkor mindig közös programot csinálunk és a persze hétvégén is megy a nagy hancur.

Betty: Réka egyre jobban szeret hason és élvezi, párszor véletlenül visszafordult, de ennyi, önállóan nem forog, de gondolom idővel majd neki is sikerül. A férjem volt ilyen "lusta". A lábacskáját viszont már pár hete bekapja és billeg oldalra, tényleg lassan átfordul. Néha fel akar ő is ülni, de csak a babakocsi támláját emelem picit magasabbra, vagyis a vizszintesből egy fokozattal magasabbra, hogy tudjon nézelődni. Ismerős a babakocsis helyzet, Réka is mindig babakocsiban a konyhában ha mi eszünk. A járókát nem nagyon csípi.

Kati: Örülök, hogy végre te is köztünk vagy! Mira hasfájása elmúlt?
Réka is nézi a tévét akkor még nyafizni is elfelejt, de nem kapcsolom be ha ő is itt van a nappaliban. egyszer le akartam vágni a körmét amit szundizás alatt szoktam, de mindig elfelejtettem és végső meoldásként bekapcsoltam a tévét, még ő bámulta nyugton, addig levágtam a körmét.
Majd a ti oldalatokat is megnézem, de még nem volt sok időm a gép előtt lenni.

Egyébként Magyarországon nem sok izgi történt, hetes váltásokban voltunk szüleimnél és a férjem szüleinél. a férjem csak 2 hétig volt ott, mert ismét dolgoznia kellett, mi 5 hetet töltöttünk otthon. sok mindent terveztem, de fele sem valósult meg, a babatalálkozó is elmaradt. Rékát nem zavarta az állandó költözés, a nagy meleget persze ő sem bírta és kevesett evett és aludt. Mindenki őt kényeztette.
Szopizni egyszer csak nem akart, nem kérte a cicit, gondoltam majd a következő etetésnél, de egyre ritkábban kérte, szerettem volna, ha még továbbra is szopizik reggel és este, de aztán ez is elmaradt, aztán persze a tejci is elapadt, de a mellem nem fájt, gondolom már nem lehetett sok.
Mindenki el volt ájulva, hogy milyen nagy baba, de szerintem csak a nagy haj tévesztett meg mindenkit. Ott is voltunk védőnéninél egy kontrollon és minden ok volt. Ma mértük meg és már 6120 g és legutóbb 66 cm volt, de már nőtt azóta szerintem.
Én sokat rohangáltam és intéztem a tgyást és egyéb papírokat, de úgy tűnik most már rendben van. Most néztem a számlám és már át is utaltak mindent, csak a családi pótlék hiányzik még. Lassan már a gyedet intézhetem.
Na jól belelendültem az írásba, majd jelentkezem. Ti is írjatok picit magatokról, mert nem tudok ennyi oldalt visszaolvasni.
puszi
Eszter és Réka

Kép
Kép
etterke

Még egy kérdés elmerült bennem. Egy ismerősöm hívott bennünket babaúszásra szeptember közepétől, amikor már majdnem 6 hónapos lesz Réka. Jár valaki úszni? Mit gondoltok?

Kép
Kép
etterke

Szia Betty,

megnéztem Léna képeit, nagyon gyönyörű ez a kiscsajszi és milyen nagy!

Kép
Kép
etterke

[quote="etterke"]S írta:etterkezia Betty,

megnéztem Léna képeit, nagyon gyönyörű ez a kiscsajszi és milyen nagy!

Köszi.Igazság szerint csak a képeken néz ki óriásinak :)
Viszont a Réka behozta a méreteket,ahoz képest,hogy piciként született.ALéna 3 héttel ezelött volt 69cm és 6500gr.Ugyhogy lassan utolértek minket :lol:
Le a kalappal elötted,hogy egyedül repültél a gyerekkel!!!!!!!!!Én néha tojok vele metrózni is :lol: :oops:
Megföztem,megyek szunyálni.A Léna ujabban 2-kor kel :shock:

Jó éjt!!!!

betty30

Sziasztok!

Zsani! De jó, hogy írtál! Örülök, hogy jól vagytok, de gyere gyakrabban!

Emőke, sajnálom, hogy ilyen a helyzet nálatok - meg nálunk - szomorú
:( és félelmetes Remélem titeket nem ér semmilyen attrocitás.

Sajna azt hiszem Editéknél is eléggé ez van, ha jól tudom a románok utálják a magyarokat általában, persze vannak kivételek, ő is írta, hogy van tök rendes román szomszédja is.

Betty! Régebben Tomi sem szeretett hason lenni, de mostmár igen. Egész sokáig eljátszadozik úgy. Egyébként hasonlóan érzek, mint Te, mióta megvan Tomi, úgy féltem magunkat, pláne Őt!!!

Eszter! Örülök, hogy rendben hazaértetek!Kár, hogy végül nem találkoztunk, de úgy elrohant ez a hónap is :(

Mi is most készülünk etetőszéket venni, talán következő hétvégén.
Én mindenképpen műanyagot szeretnék, amielőtt olyan tálca van, meg ha lehet, gurljon is :D
Engem érdekel a babaúszás, de szerintem mi a búvárreflexről már lecsúsztunk, így én nem is szeretnék arra a klasszikus tanfolyamra menni, hanem inkább olyan helyre, ahol tiszta a víz, mint a babaúszáson, de mi kettesben ellehetünk, lubickolhatunk. Tomi imád fürdeni,. Azon kívűl, hogy félek nehogy valami fertőzést elkapjunk, szerintem az úszás csak jót tehet.

Na megfyek, megint késő van, jó éjt mindenkinek

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok, Lányok!

Na, végre megszülettem én is! Szörnyen loholós hétvégém volt, méfg tegnap is elég sokat dolgoztam.
Szombaton hozzánk jöttek sógornőmék, sógorom Istvánnak segített villanyvezetéket szerelni az anyósomék házában, sógornőmmel meg nekiláttunk nagytakarítani. A lakásra már nagyon ráfért, hisz szülés óta nálam sem volt igazi nagytakarítás, bár a húgom is sokszor segített pl. szőnyeget porolni. Így szívesen vettem a segítséget, mert legalább nem leszek elhavazva ezen a héten. Még az ablakok maradtak, de azzal egy félóraalatt készen vagyok az összessel, úgyhogy már nem nagy dolog. Ami időigényesebb, az a függönymosás, jobbanmondva azok vasalása. Muszáj kivasalnom őket, és uuuuuuuuutálom. Na, kb ennyi. A konyhában is van még ez-az, de azt majd legutoljára.
Szombat este aztán, miután elköltöttük párom-készítette-szájat-lángoltató vacsoránkat :lol: :lol: :lol: , Még dumálgattunk, nevetgéltünk, iszogattunk, és hajnali kettő volt mire észrevettük magunkat. Tegnap aztán valóban sikerült kissé tovább aludni, mert Kriszta megébredt 7-kor, és vissza is aludt, csak fél 9-kor keltem fel. Na, de pl. a fürdőszobát már tegnap raktuk rendbe, így még ezzel is tegnapő foglalkoztam. Na, nem untatlak tovább ilyesmivel, biztos, elég volt nektek a saját takarításotok, nem kell a másénak a részletei is! :)

Etterke: Jó, hogy "előkerültetek"!!! Hiányoztatok, írd meg majd a fotók elérhetőségét. Szép nagyott nőtt már Rékus, és gyönyörű baba. Szép a hosszú haja is, Krisztának még mindig alig látszik a haja, pedig már kezd sűrűsödni! Kilóban már jól elhagytunk titeket :) , Múlt héten volt Kriszta 7100 g és 68 cm. De természetesen, minden gyereknek megvan a maga fejlődési üteme és tudják ők, hogy mi a jó nekeik. Kriszta már nagyon régóta hasrafordul, de vissza még neki sem sikerült, viszont ha megfogom a pici kezét, pillanatok alatt ülő pozícióba húzza magát. Nem ültetem, de ezt a gyakorlatot a babatornán is mutatták, már kéthónapos korától. A tévét ő is nézi, ha hagyom, illetve a számítógépet, ha itt van az ölemben esetleg, de azt figyeltem meg, hogy csak pár pillanatig köti le. Nem féltem én, nem lesz belőle nótorius tévéző, mert nem engedjük meg neki. :) Kriszta már eszik gyümölcsöket, zöldségeket, én a tejpépekkel nem próbálkoztam még nála, lehet, hogy később megteszem, de az is meglehet, hogy nem. Kriszta eddig mindent szeretett, minden ízlett neki. A gyümölcsök természetesen kicsit "jobban mennek", de a zöldségpüréket is megeszi. Remélem, megtartja mostani jó szokását és mindent megeszik ezután is! :)

Na, elküldöm, nehpgy elszállj9on, mert akkor kiakadnék.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Folytatom...

Betty: Kriszta sem szerette eleinte hason, most sem mondhatom, hogy odavolna túlságosan érte, de ahhoz képest, hogy amikor megtanult fordulni, máris nyöszörgött, ahogy hasrafordult, most 10-20 percet is elvan a játékaival, mielőtt eszébe jutna, hogy ő azt a pozíciót biza' nem szereti. Mindenképpen fektessed hasra, mert úgy nagyon jól erősödik a nyakizma és a hátgerince. Pláne, ha már ülni szeretne, akkor nagyon fontos, hogy a fejét stabilan tartsa. Eleinte nagyon keveset hagyd hason, de ne fordítsd azért vissza már az első nemszeretem-hangra. Ha "mérges" lesz kissé, az segít neki homorítani és mindinkább felemelni a fejét-lábait. Meglátod, 1-2 heten belül javulást észlelsz, és mind több időt ellesz hason is. Persze, nem azt mondom, hogy erőltesd, és hosszú időt hagyd úgy, de fokozatosan lehet aztán hövelni a hason töltött időt.
Már elég régen jártam "nálatok", mármint a babaszobán, de nemsokára pótolom.
Láttad az új babanaplót a Karinthy Fricikéjét? Nézzél csak bele. NAgyon aranyos görbe tükröt mutat egyes babanaplókról. Ha nem veszed szívedre, mert nem inged, akkor nagyon jókat lehet mulatni rajta.

Emőke, Rita: Jól tetted, hogy kimondtad, ami bántott, mert biztos, így sokkal jobb. Nálunk ilyen magyardobálások, -verések nincsenek, legalábbis annyira ritkák, hogy szinte nem is hallani ilyesmiről. Volt diáktársaim mesélték, hogy Kolozsváron a buszon, éjszaka rájuk szóltak, hogy ne beszéljenek magyarul, de nekem ilyen tapasztalataim nincsenek. Amíg én is Kolozsvárra jártam egyetemre, rengeteget stoppoltam, és mindig tartottam attól, hogy egyszer kifogok egy sült oláh-t (mert mi meg így hívjuk csúf szóval a románokat - bár ez az ő "valah" szavukból származik, de már nagyon negatív konnotáció társul hozzá ) és problémám lesz miatta, de a 4 év alatt soha-soha nem volt ilyen. Igaz, hogy én nagyon jól beszélek románul, abszolút anyanyelvi szinten, tehát úgy gondolkodom, ha románul társalgok és nem fordítok magyarból, Mondták is sokan, amikor elmondtam, hogy magyar vagyok, hogy nem hitték volna, hol tanultam így meg. Hát mondom, otthon, mert a falu vegyes lakosságú, meg az oviban. De az iskolákat, az első 13 évet, míg lejárt a középiskola, majd a 4 egyetemi évet mind magyar nyelven tanultam.
Amikor az államvizsgadolgozatomat írtam, akkor viszont olyan állapotban voltam, hogy képes lettem volna, minden kezem közé kerülő "szőrösnyelvűt" megfojtani. Ugyanis lehet, hogy hallottátok, hogy 1990-ben mekkora összetűzés volt itt Marosvásárhelyen a magyarok és románok között, és én voltam olyan "ügyes" és épp ezeket az eseményeket választottam államvizsgadolgozatom témájául. Ahogy olvastam az újságokban a cikkeket, csak amúgy ment fel a vérnyomásom, és a cukrom :) az újságokban olvasottakon. Annyi valótlanságott és elferdített igazságot, mint amennyi a korabeli román újságban volt, talán soha a sajtótörténetben nem hordtak össze.
De az akkori lelkiállapotom és fojtó-vágyam szerencsére csak múló volt, mert valóban, a mai tapasztalat már azt mutatja, hogy igenis, lehet tisztességesen élni egymás mellett. Kivételek meg mindig vannak, tehát az incidensek még az egy nyelvet beszélők között is vannak, tehát a kétnyelvűek között is lehetnek.

Zsuzsi, Zsani: De jó, hogy ismét jelentkeztetek! Azért két sort írjatok máskor is magatokról! :)

Kati28: Hát, igazi nagylányod van már. Eddig nem engedett szinte egyáltalán fórumozni, most meg van erre is időd. Nagyon jó, hogy ismét ittvagy közöttünk, és megosztod velünk mindennapjaitokat! :)

HAjni: Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen MArcikával amikor újra vizsgálatra mentek. Szegény fejed, biztos, szörnyen aggódsz a kis drágád miartt. Fel a fejjel, ne félj, minden rendben lesz, bár az aggódás és a féltés sosem fog elmúlni.

Cs. Kati: Merre vagy? Még mindig sógoréknál? Várunk!

Sudi: Merre?????

Ja, és az úszás: Szerintem, ha tehetitek, vigyétek a babókat. Én már eddig megtettem volna, de itt nincsenek babauszodák. Pedig akkor már nem fulladozott volna Kriszta a múlt héten. :(

Kihagytam még valamit/kit?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit,megnéztem annak a gyagyának a naplóját,és arra gondolok,hogy az enyémet törölni fogom!!!Reer még sose gondoltam,hogy ilyen elmetévesztettek is elolvassák.Felfordult a gyomrom.Kár,hogy néhányan ezt viccesnek találják,én nem .Elment az egésztöl a kedvem.

betty30

Betty: Én nem tőrödnék ezzel egyáltalán. A naplót magad és családod részére írok, hogy néhány év múlva szép emlék legyen mindez és talán később nem mindenre emlékszünk úgy. Kérlek folytasd mert én én szívesen olvasom :-)))

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!!!!!

Örülök végre már teljes a kép, mármint a régi fórumról!!!!! :lol: :lol:
Gyönyörű a kis Réka is!!! És minden baba!!!!
Rita végre Te is itt!!! :-)) Mag Zsani is!!!!! De valami képszerű mutatvány is jó lenne Robinról!!!!! És Cs-Kati, rólad is várjuk a képet!!!! Én már csak rólad nem tudom, hogy nétel ki!!!
Én viszont abba a jobb felső sarki albumba amit Edit ajánlott, raktam fel 1-2 képet!! Azt is lehetne, hogy mindenki biggyeszt oda egyet magáról!! :lol: :lol:
Emőke jöhet a kódod, csinálok majd neked vonalzókat és elküldöm neked és Te kiválasztod ami tetszik! Viszont a kis Krisztiánról is kérem vissza a képet mert Én asszem kitöröltem. Muszáj volt, mert már annyi kép van a gépen, hogy őrület!!!!!! :oops: :? :(
Ezeket a Szlovákokat Én sem értem, sőt felháborít!! Igaz a magyar is tud hülye és önfejű lenni meg még sorolhatnám, de ez most tényleg érthetetlen................. :? :(

ENÉHNEK BOLDOG 8. Hónapot!!!! :lol: :lol:
Szépítgetem megint a honalop.............
megyek, mert még ma nem sok mindent csináltam.....

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Betty: De igenis folytasd, mert ez nem neked szól. Vannak ott olyanok, akik nem maguknak írják a dolgokat. És - ne haragudj, de - szerintem valóban vicces. Én jókat mulatok rajta. Írt durvább dolgokat is, az igaz, de lehet, hoyg jogosan. Abban a babalógiás írásban én is magamra ismertem benne. De azért abszolút nem úgy veszem, mintha ő nekem írná. Akik nekifogtak és lehurrogták, azok tudják, hogy miért tették, mert valami nem tiszta a hátterükben. Szóval, ha te valóban magatoknak írod, nincs 900 bejegyzésed sem, akkor butaság lenne abbahagyni. Attól mert ő megírja azt amit sokan be nem ismernek, attól te és én még folytathajuk a naplókat. Mert én valóban magunknak írom és nem azért hogy mások elolvassák. Bár az is jólesik, hgy megoszthatom a kriszta fejlődését.
Szóval, gondolkozz el azokon, amiket írt, és belátod, hogy eléggé igaza van. Remélem, nem bántottalak meg ezzel.
Nekem is a felháborodás volt az első reakcióm, de logikusan belegondolva aztán rájöttem, hogy mincs is mit haragudni ezen, hiszen iag. Ez akkor tudatosult bennem, amikor magamraismertem a dolgokban. Ez egy jó görbe tükör. És én az építő kritikát mindig szívesen veszem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Elolvastam a Fricit............................. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:
Nem semmi!
Szerintem egy apa, akinek sok lett az a sok napló amiben tényleg mindenki úgy ír, mintha minden olyan tökéletes lenne.
Ő egy kicsit a föld felé próbálja visszahúzni az olvasót, a realitás talajára............azt hiszem..
de minden esetre a célját elérte vele, hosz nagyon oskan elolvassák............ és akinek nem inge nem veszi magára tudjátok, de mégis képesek a vérig sértett anyukák elolvasni és odaírni a dühöngő hozzászólásaikat........... Ez annyira tipikus reakció!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: De hát ez van..........
Én elolvastam, az elején nem tetszett, de aztán mégis, kezdtem kicsit megérteni talán a mondanivalót...............
Ilyenek mindenhol vannak!!!!!!!!! Ilyen a világ!!!!!!
Bety, ne bosszankodj rajta!!
Írd csak tovább a magad naplóját, és ezt pedig ne is olvasd el!!!!! De úgyse bírod ki!! Igazam van?!? :lol: :lol:
Pont erre utazik az aki azt a naplót írja........... :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

És az a babalógiás duma nagyon klassz! :lol: :lol:
Olvassátok el!!
Én is tudom, hogy eleinte, annyi felesleges aggódásom volt és hülyeségek!!! Ha apa nem lett volna.................. :? :roll: belegondolni is rossz!! Már lehet hogy a dilinyósok intézetében kezeltetném magam!!!!
Azért rendesen a depi meg volt nálam!! De erről szerintem Rita is tudna mesélni!!! :wink: :roll: :lol: :lol:
Sajnos.........
És amikor egyszer sétáltam a gyerekkel és már nem is tudom a sok okoskodó anyuka egyike beszólt valami észbontót, hogy már megint valamit rosszul csinálok, akkor kifakadtam, hogy depis vagyok és hogy elegem van és hogy úgyis tudom, hogy az anyukák több mint 50%-a depis az elsó évben, csak ezt nem mindegyik ismeri be!! Hanem kifelé azt a látszatot mutatják, hogy milyen kurva tökéletesek és persze mindent tökéletesn is csinálnak az ő babájuk a kövérebb és jobban alszik eszik és minden amit csak el lehet képzelni baromság!!!!!
Bocsi akit sértek de ez most ki akart jönni belőlem és tényleg senkit sem szándékozok itt megbántani vel!!!!
Pusszanat!!!!!!
Csak jól esett leírni!!! :lol: :lol: :lol:
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

most meg még azért kell írnom, mert ez lesz a 100. hozzászólásom!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?