Új privát üzeneted érkezett!

Baboka
Igen várja. Mindig puszilgatja a hasamat és beszél hozzá. Elmeséli mit fognak együtt csinálni. Szerinte sokat fog sírni és akkor majd ő megvigasztalja.
Hát minden elismerésem. Tényleg nehezebb neked. Folyton emelgetni és hajolni. Hála az égnek nekem ebből kevesebb jut. Én csak rohanok a bicaj és a kismotor után. Otthon pedig szerelek, építőzök persze a földön ahonnan 2 percenként fel kell állni mert a kisember így szeretné. Na ez az amit nem szívlelek onnan lentről fölkászálódni már elég nehézkesen megy.

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Sziasztok, Lányok!

Nagyon köszönöm a bókokat a lányok nevében :lol: :lol: :lol: Nektek is pont ilyen édes babócáitok lesznek nemsokára (csak nem ilyen picik :wink:), és akkor majd én fogom szájtátva lesni a képeket...

Jadey,
a kép "csal", Lili tiszta én, Lizi a papája :lol: Leszámítva, hogy Lizi az üvöltősebb, Lili csöndesebb - a szüleiknél pedig nincs ilyen leosztás... :lol: Egyébként csak a kajáért visítanak, de azt nagyon, és tegnap éjjel pl. kétóránként, úgyhogy váltott műszakban etettünk a férjemmel - ő negyed ötkor aludt el, én ötkor keltem... Persze az etetések közti időt átalszom én is, a babák is...

Babóka,
nálunk hosszában vannak a kiságyak egymás mögött, és egyik a fejrésznél, másik a lábrésznél fexik, a légzésfigyelők miatt. Egyébként ilyenkor nekik még a szüleikre van szükségük, nem egymásra. Nem is igen vesznek tudomást a másikról. Az, hogy a képen fogják egymás kezét, nem tudatos még (bár nagyon aranyos). Egyébként mi külön etetünk, a szopiztatás is külön megy, egyrészt béna lennék kettővel, másrészt külön-külön igénylik a mama/papa szeretetét, nem megosztva. Én legalábbis így érzem. Egyébként nagyjából egyszerre működnek, nem úgy, mint Sue unokatestvérénél, és sokat is alszanak (étkezések közti idő - persze van, hogy pótlásért rikoltozik valamelyik - mint pl. most Liza, úgyhogy be is fejezem, megnyugtatom a csöppséget.)

Krisszi,
bocs, még nem volt érkezésem a klinikás tapasztalatokra, amit priviben ígértem, de remélem, a napokban sikerül összeraknom. Most már a gép nem a szobánkban van, hanem a dolgozóban, és ritkábban jutok hozzá. Kitartást a maradék napokra...

Bocs, lányok, most búcsúzom, megyek a csajokhoz, Lizinek vmi hasfájása van (remélem, nem szó szerint - egy-két hasfájós napunk volt mostanában, ami azért érdekes, mert Lilinek kutya baja, pedig ugyanazt eszik mindketten...). Aztán ledőlök aludni egyet - minden percet ki kell használni :wink:

A mamáknak sok-sok örömet, a kismamáknak pedig sok türelmet és persze egészséget kívánok!

Puszi - Kata

ákata2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:28-kor.
Vendég

Bufo
Az nagyon jó, hogy ő már föltudja fogni miről is beszélsz neki. Meg az is ,hogy nincs féltékenység, remélem ez így is marad én kívánom neked.
Ákata
Köszi,hogy írtál és örülök neki, hogy ilyen gyorsan tudtál válaszolni. Az meg tényleg nagyon jó, hogy külön esznek, remélem engem is ilyen szerencse fog érni. Azért pihenjél is és tényleg megtudom érteni,hogy minden percet kikell használnod!
Simigabi
Valahol én is sajnálom a lakást, de talán így igaz később de jobban járunk, csak most egy kicsit szűkös lesz. Most nézem neked sincs sok hátra, gondolom már nagyon várjátok a picike érkezését?! De jó neked. Már én is szeretnék ott tartani, bár így még van időm napközbe néha aludni. Később ha már meglesznek az ikrek akkor szerintem ennek búcsut mondhatok. De nem baj majd a kis manókkárpótolnak érte.
baboka

Sziasztok!

Sajnos rossz hírekkel jövök.
Titi telefonált, hogy holnap reggel kiveszik a babát. Nem jó a méhlepény és kevés oxigén jut a babának. Most kb 1 kg körüli, így nagyon aggódik mi lesz. A babát valószínüleg még nem műtik meg , mert kicsi hanem csak később. De pontosabbat csak akkor tudnak mondani ha már megszületett.
Ha tudok valami újabbat akkor megírom.

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Bufó!

Sajnálattal olvasom soraidat, ez szörnyű!!! Szegény Titi gondolom nemsokat fog aludni az éjszaka, de az orvosok is csak jót akarnak. Ha beszélsz vele mondd meg neki megy a drukk, hogy vele is és a kis picurkával is minden a lehető legnagyobb rendbe legyen!!! Szorítok nekik nagyon! Ha majd tudsz valamit írd meg, nagyon sajnálom szegényt.
baboka

Ákata!
Én is beállok a sorba, hogy áradozzak a kislányaidról. Gyönyörűek és örülök neki, hogy ilyen jól meg tudjátok oldani az etetést is.

Titinek megy a drukk, hogy minden rendben menjen!!!!!!!!!

Boróka!
Jobbulást és vigyázz magatokra. Ne izgulj a tali miatt, majd megoldjuk babásan :lol: , most az a legfontosabb, hogy te rendben legyél.

Sz_Kata!
Valahogy nem csodálkozom rajta, hogy nincs kedved kimozdulni otthonról, mert még munka is akad bőven, ahogy leírtad. Azért pihizz is közben néha, nehogy valami gond legyen.

Rozus!
Jobbulást! A 30. hét környékén kezdtem el én is nagyon súlyosnak érezni a pocit, de pár nap alatt hozzászokott a szervezetem és már nem volt olyan vészes. Remélem nálad is csak ez a gond és akkor hamarosan jobban leszel. Az értékeket meg ne vedd túl komolyan, ha komoly gond lenne, akkor már rég riadóztatták volna a dokidat. Egyébként ez a hét nekem sem jó, de a jövő héten megpróbálok menni. Majd telcsin egyeztetünk :lol: .

Krisszi!
Remélem már nem kell sokáig tűrnöd a fájásokat és hamarosan megoldódik minden :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Bufó!

Titinek mondd meg légyszi, nagyon jó kezekbe van baba ,mert múltkor doki pont arról mesélt ,hogy 420g-os baba is makk egészségsen ment haza a sotéról.
pénteken megyek ctg-re sotéra ,ja de sajna este 8ra így nem tudom meglátogatni őt,de szorítok mindenképp..

Ikrekről még annyit,hogy Milánnak a tejtől semmi baja nem volt ,viszont Szabina nem akarta elfogadni,ő tápocskát jobban cumizta, de mostmár mindketten ciciznek rendesen.és izáéknak az volt a pech,hogy egyszerre lettek éhesek,amíg az egyik cicizett ,másik cumiztatott, elején 2 órát se tudtak aludni éjjel,mert mire büfi, peluscsere akkor már szinte kezdhették előről az egészet.
Remélem Lányok Nektek is van egy nagymami aki tud segíteni,mert pihenni is kell sokat.Tejcsi miatt.

rakok fel képeket szobáról.
Ja és úgy de úgy elrontottam a hasamat befaltam 6db palacsintát utána rohangáltam wc-re.
:(
sue
suezika

Bufo:

Sajnálom,hogy ilyen rossz híreket hoztál.Mond meg Titinek,minden rendben lesz.Picike lesz valóban,de jó kezekben lesz a Sotén.Ott minden eszköz rendelkezésre áll a babának.Tudod én koraszülött babákkal is foglalkozom.Ők is utolérik a társaikat.Azt hiszem ő már a 29.hétben jár.Ilyenkor minden hét kincs!

Többiek:Üdv nektek!

KépKép
rönci

Sziasztok!

Titinek nagyon szorítok, nagyon sajnálom ami történik most vele, de reméljük később már csak egy emlék lesz, amit a baba elfeledtet majd.

Baboka
Nekem is szokott lenni olyan hogy a baba nyomja a gyomrom, de csak ha a bal oldalon fekszek. Olyankor olyan mintha gyomorszájon vágtak volna, de ahogy felülök elmúlik. Egyre nehezebb aludnom is, mert néha ez előfordul ha a baloldalon fekszek, Ha meg a jobbon a bordáim fájnak. Lassan ülve fogok aludni? :?

Holnapra szorítsatok hogy el tudjuk adni az autónkat. Tavaly vettük, csak utána derült ki hogy rossz, és még annyit ráfizettünk amennyi volt. Utána még jó pár forintot azóta. :evil: Ugyhogy jol megjártuk vele.
Holnap hozzák a hűtőt is, amit 3 hete vettünk, de rossz volt. Azt mondták kicserélik és majd szólnak ha lesz, hát azóta is szóltak. Mondtam a férjemnek menjünk be hogy mi van már. Hát persze elfelejtettek szólni. Ha nem megyünk be várhattunk volna még ki tudja meddig. Pedig ezzel csak a saját hírüket rontják. És az se mindegy hogy most itthon három rossz hűtőt kerülgetünk.

Boróka

Jobbulást!!!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Kép
függöny
kiságy
Kép
pelusozó még a világítás a tartó és a kép hiányzik a falról Kép
képeket még fel kell rakni
Kép
melyik kisruhába hozzuk haza?
Kép
suezika

Sziasztok!

Bocsi hogy igy bepofatlankodok ide de Ti mar eleg idos terhesek vagytok es szeretnek tanacsot kerni Toletek.

En a masodik babamat varom, most penteken toltom be a 16. hetet, par napja lazas voltam nem tudjuk mi okbol de nem is ez aggaszt hanem tegnap reggel ota faj az alhasam es a derekam, hullamokban jon a fajdalom mint a mehosszehuzodasoknal , nem belgorcs mert az meg tudnam kulonboztetni, a vizsgalatok szerint a babaval minden rendben, hugyuti fertozest allapitottak meg de kerdem en ez igy faj? Van valakinek hasonlo tapasztalata, gorcsoltetek Ti igy? A doktor szerint lehet meg a meh novekedese de a fiammal semmi ilyen nem volt.

Elore is koszonom a segitsegeteket!

Anita

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Bufo, nagyon sajnálom a Titivel történteket, de manapság már 400 grammos babák is kitűnő esélyekkel indulnak és a SOTE-n a legjobb kezekben vannak! Nagyon drukkolok nekik!!!

Csajok, most ez vagy valami -káromkodás-káromkodás-káromkodás erős jóslófájás-sorozat vagy nem tudom, mi van velem.
Délután nézegettem vígan a sorozatokat, 30-40 percenként volt egy kis mensi görcs meg kis barnás folyás - állítólag a vizsgálattól, este nuku, szépen megvacsoráztunk, aztán a Született feleségek alatt :lol: már a falat kapartam és fetrengtem az ágyon. Most meg 5-7 percenként olyan görcs, hogy besz@rok. bocs a naturális fogalmazásért.
Mászkálok a lakásban, stopperrel a kezemben és számolom vissza, hogy mennyi időm van a következőig. pont egy percig tart a kín, utána kb 5 percig semmi.

Lehet, hogy reggel pironkodva mondom majd ,hogy vaklárma volt, de hmmm, nos nem egy leányálom. még akkor sem, ha csak jóslófájás.

jön is a következő.
pusz,
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Elmúlt ...

Sue, nagyon szép a szoba!!! Látom, Te is szereted a Micimackót :wink: Ezt a szép szőnyeget hol vettétek?

Anita, nekem nem volt olyan görcsöm, amilyet írtál, de az, hogy az első babádnál nem volt ilyen, az nem jelenti azt, hogy ennél sem lesz. Tudod, nincs két egyforma terhesség :wink: szóval simán belefér a méh tágulás, mint ok.

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Hettie
Sajna én akáhogy feküdtem tegnap mindenhogy fájt a gyomrom és nem akart elmúlni. Most nem fáj remélem nem is fog. Biztos ezek a kis pindurkák nyomtak valamit mert fönt mocorgott mind a kettő. Te annyiból szerencsés vagy ha testhelyzetet változtatsz akkor elmúlik.Szorítok, hogy a kocsit sikerüljön eladni! Hát ez a hűtő mizéria nem semmi, iszonyú amit ezek a kereskedők meg mernek tenni! Sajnálom, de remélem ez is megoldódik.

Suezika
Nagyon aranyos lett a szoba mostmár jöhet a baba!Sajna nekem nekigazán van aki majd segíteni tud, mert anyukám tavaly meghalt, pedig neki mindene voltak az unokái! Anyósom meg nem igazán foglalkozik az unokájával, ő olyan tipikus fiús anyuka. Mindene a pici fiai, de a férjem azért szokta neki mondogatni,hogy nem csak mi tudunk menni hanem ő is tudna ha akarna! Sőt már hangoztatta, hogy ő már nem kíván éjszakázni, bár ezt nem értettem mert a kicsi lányomra 1-szer vigyázott kb.10 percet míg elmentem a védőnőhöz. Úgyhogy nem értettem miért mondta???! Ennyit róla! Viszont a nagylányom 12 éves és megfürdeti a kicsit sőt ha elmegyünk vásárolni akkor vigyáz is rá ha nem akar velünk jönni. Nekem ő a segítség. Persze nem szoktam sűrűn megkérni nehogy azt higgyje, hogy rá passzoljuk, de imádja a kishugát.
Krisszi
Hát igen te ilyen fájdalmakra már számíthatsz, hisz lassan ki kell bújnia a kis csöppségnek. Azért remélem tudtál aludni valamennyit?? Ha már ott fogsz taratani akkor meg hidd el nem egy leányálom, de ki lehet bírni!Ez tapasztalat én már 2-szer végigcsináltam. Szorítok, hogy sima és gyors szülésed legyen !
baboka

Sziasztok!

Szomorúan olvastam tegnap este a rossz híreket Titivel kapcsolatban. Férjemnek is meséltem, majdnem sírtam...de valahogyan visszafogtam magam. Azóta is ők járnak az eszembe. Remélem minden rendben lesz Velük.

Sue!
Szomorúságomat enyhítette Sue képei. Nagyon aranyosak a kisrucik és szép a babaszoba is. :) Tetszik, hogy sok minden Disney-s.

Hettie!
Autóval kapcs. drukk. :D

Krisszi!
HAJRÁ! EZ már lehet, hogy AZ?? :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Köszönjük a szoba dícséretét

Krisszi Diégoba vettük a szőnyeget.
Remélem minden ok Nálatok és már a kezedben tartod a babát,Nekem azt mondta szülésznőm ha 5-10
percenként jelentkeznek a fájások és 30másodpercnél tovább tartanak irány a klinika.
Szerintem ilyen időközökre gondolt,ugyhogy megy a drukk.

Babóka!
Sajnálom nincs segítséged de a nagylány kincset ér.
Bár Ő napközben suliba lesz ,de fogadok rohanni fog haza a babákhoz.
:)

Megyek felkeltem a páromat mert még 2kor játszott és most meg kéne csinálni a lakást de ebből ma se lesz semmi
:(
sue
suezika

Sziasztok,

Anita,

Nálam is volt ilyen görcs, ne aggódj miatta, főleg, ha a doki azt mondja, a baba rendben van, a méhszájad meg nem nyílt ki. Szerintem is lehet símán a méh tágulására fogni, ahogyan "helyet követel" magának.rek

Bufo,

Nagyon rossz hírek Titiről

:cry: :cry:

Krisszi,

Hát, ha jól sejtem, ti már nem sokáig lesztek 2 in 1 :lol: Tuti, hogy szépen érik a méhszájad és talán már tágult is kicsit. A szülést meg eddig már nagyon sokan kibírták :wink: Engem is ez nyugtat :wink:
sz_kata

Sziasztok csajok!!!

nem voltam sokáig, nyaraltunk július vége óta mostanáig.

Krisszinek pontban 7 órakor megszületett a Ricsikéje, 3905 grammal és 58 centivel!!!!!

majd még jövök, előbb olvasgatlak titeket!!

Kép

Kép
rejo

Sziasztrok Csajszik,

A Káromkodás-káromkodás-káromkodás erős fájások végéhez ért Krisszi!!! Néhány perce ugyanis ezt az sms-t kaptam Tőle: :lol:

MA REGGEL KEREKEN 7 ÓRAKOR MEGSZÜLETETT PINCZÉS RICHÁRD! 3905 GRAMM, 58 CM, MINDKETTEN NAGYON JÓL VAGYUNK!

Húúú, nem semmi milyxen szép baba lett!!! Krisszi, Ricsike, Gratulálunk Nektek!!!

KépKép
Kép
jadey

Drága Krisszi,

Bár ezt a két megszólalást még nem az őszibe írtad, de szerintem ezek annyira jók...

1.

Sziasztok!
Egy másik topicból jöttem, ha nem bánjátok, csatlakozom én is...
Első babámat várom, augusztus 28-ra.
12+6
A nemét még nem tudjuk, bár a párom már minden nap kétszer megkérdezi, hogy szerintem tényleg fiú lesz-e? Ilyenkor nyakon tudnám vágni, nekem tökmindegy, hogy fiú vagy lány.
Az UH témában sokat nyomoztam én is, azt mondták a klinikán, hogy a genetikai (18.heti) szűrést mindenképpen helyben, a klinikán (SOTE II.) végeztessem, ne menjek semmilyen magánrendelőbe.
Amúgy ez az időszak az utolsó, amikor még ráfér a baba egy képre, de az én orvosom szerint érdemesebb a 30. hét körül menni 3 v 4D-re. A Praxis magánrendelőben (ha regisztráljátok magatokat valahol itt a babaneten, 1000 ft kedvezményt kaptok a 10.000 ft-ból.)

Jó sokat írtam
JAj, egy kérdés: szerintetek valóban a kerületi SZTK-ba kell menni terhesgondozásra? (Ezt mondta a fogadott orvosom.) Ott úgy néztek rám, mintha megőrültem volna, azt mondták, hogy a saját nőgyógyászom fogja végezni a terhesgondozást, ezen kívül védőnőhöz kell menni és más teendő nincs.
Szerintetek?

Puszi mindenkinek!
Kriszi

KépKép
Kép
jadey

2.

Sziasztok Lányok!!!
Engedjétek meg, hogy csatlakozzam hozzátok: bár már régóta olvasgatlak Titeket, csak most vettem a bátorságot és regisztráltam magam. 11 hetes terhes vagyok, én is a II. sz Klinikán fogok szülni, Takács doktornál. Az klinikával kapcsolatban eddig nem túl sok pozitív élmény ért, egy-egy nővérke, asszisztens néha úgy beszélt velem, mintha tömeggyilkos lennék)) Nem volt túl kellemes érzés...
Mindegy, igazából azt szeretném kérdezni, hogy Nektek a 12. heti UH képét odaadták-e? Mert a 8. hetinél azt találták mondani, hogy kifogyott a papír én meg nem voltam olyan állapotban, hogy vitatkozzak. (örömkönnyek meg minden
Szerintetek? Ha most is azt mondják, hogy kifogyott a papír, keresek egy másik kórházat. Komolyan
Minden jót Nektek, jó pocakosodást!!!
Kriszta

KépKép
Kép
jadey

Krisszi:

Gratulálok Ricsihez!!!!!Vigyázzatok magatokra!!

KépKép
rönci

Krisszi!
Nagyon sok boldogságot és tejecskét! Gyönyörű szép nagy baba lett! Jó egészséget nektek!!
baboka

Krisszi :lol: :lol:

Na, mégiscsak jókat jósoltak a fájások :wink: De jó!! Szép nagy baba, gratulálok!!! Várunk vissza hamar, babafotóval és szüléstörivel!!

Hihi, asszem most már tudom mi lesz, ha ötpercenként kaparom a falat :wink: :lol:

Simigabi, Sue, Bettus,

Most már mi jövünk!!! :shock: :lol:
sz_kata

Hello Csajok!

Krisszi, hahaha, jóslófájások, meg tuti no baba még pár napig! Ehhez képest nem semmi, hogy már reggel 7kor megszületett piciRicsi! Még egyszer gratula!!! NAGYON ÜGYESEK VAGYTOK!

Titinek, egymillióval mennek a drukkok és nagyon várjuk a jó híreket!

Dorka, neked jobbulást! Rozus, neked is!!!

Ákata, köszi a jelentkezést, annyira édesek a lányok! Imádnivalóak!

Suezika, 6 palacsinta? Nem semmi!!! Nekem már alig fér kaja a gyomromba... :) Mármint egyszerre, ezért a folyamatosság elvét alkalmazom :)

Tontica, remélem jobban leszel! Az elején nekem is nagyon sokat fájt a hasam - meg mindenem.

Puszi nektek!

MSE

Kép
siba

Sziasztok!!

Krisszi :D nahát! Ez jó gyorsan ment! Éjfélkor még itt, hétkor meg meg már kipotty.... :lol:

Richárd gyönyörű nagy baba lett!!

Nagyon nagy gratula és sok boldogságot!! :)

Ja és szuper jók voltak ezek a bemutatkozások!!

Bufo :) nagyon sajnálom hogy ilyen szomorú híreket hozol Titiről :cry: :cry: :cry: Ennyire rossz a helyzet, hogy nem várnak tovább, és inkább kiveszik a kicsit? Nagyon bízom benne hogy minden rendben lesz velük! Az azért jó, hogy SOTE-n vannak, ott jól tudják kezelni az ilyen eseteket. :roll:

Suezi :) nagyon szép a babaszoba de jó hogy már így berendezkedtetek!

Köszönöm az érdeklődést és a drukkokat Jázminka megfordulásáról. 2 hét múlva kell mennem uh-ra remélem ott már jó hírekkel szolgálnak. Végülis nincs annyira bajom a császárral, de azért mégis jobb lenne hagyományosan szülni.

Nem tudom mi van, de pár napja úgy elcsesztem a gyomrom (szerintem az a hülye szőlő az oka) hogy azóta se jött rendbe. Persze én is hülye vagyok, mert 1 napig szedtem széntablettát, aztán mikor tegnapra már jól lettem abbahagytam, ma meg megint rosszabbodott. Remélem ez az állapot nem viseli meg szegény kislányomat :( : Pedig mint az őrült úgy mosok meg minden gyümölcsöt zöldséget, tényleg úgy vigyázok mindenre de úgy tűnik ez se elég. Simán bekaphatok egy-két nyavalyát itt céges kajáldában. Ja és ez a másik. Ez volt a leghülyébb döntés amit eddig tehettem hogy csak szeptember 1-től megyek táppénzre.
Itt ugrál a főnök a fejemen, már nem tudom hanyadik bőrt húzza le rólam, sikerült kibuliznia hogy aug. 31-ig maradjak - ill. hogy ő mint cégvezető ne maradjon titkárnő nélkül, erre mi van: még mindig nincs ember a helyemre csak szeptember közepétől. Ja és nem szégyelli magát megint megkérdezni hogy mennyire kötött ez a szeptember 1. Legszívesebben a képébe vágtam volna hogy annyira kötött hogy kapd be! Miért nincs egy ilyen embernek valami minimális érzelmi intelligenciája? De most komolyan, ezt miért nem tanítják az egyetemeken ,vagy ezeken az agymosó felsővezető képzéseken :?: Mert ugye arra sincs semmi tekintettel, hogy napi 2x50 percet utazgatok a bűzben a mocsokban, és mellette persze elvárt a 9 óra munka....és csak annyit képes mondani, hogy "meg tudná oldani hogy holnap egy kicsit hamarabb érkezik be?"
Ja és hiába vagyok a 4. éve itt a cégnél, az aki itt egyszer terhes lesz (bár nem sok ilyen van a cégnél) na az onnantól kezdve már nem is ember...
Pár év alatt sikerült annyira meggyűlölnöm ezeket a kizsákmányoló multikat hogy :evil: :evil: :evil:

Bocs hogy ennyire off vagyok!
Vendég

Szia drága Röncikém!

Ma Jaddel kipróbálnám a szuperajit, küldesz nekem egy csokismuffin receptet??? Amúgy minden rendben? Már csak egy nap... :lol:
Puszilunk!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Nem semmi tegnap még Krisszi irt ide a fórumba, ma meg már megvan a baba. Nagyon gratulálok!!!

Köszi a drukkokat autó ügyben! Délután minden kiderül.

Hűtőt még nem hozták, de van még hátra a napból jo pár óra.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Krisszi!
Gratulálok a babához! Tényleg még éjfél után írtál ide és reggelre meg kis is bújt :) Tök jó. És milyen szép, nagy baba lett.

Húha már nemsokára a szeptemberiek kerülnek sorra.... :D
Meg is nézem gyorsan a táblát.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Krisszi
Nagyon gratulálok a szép nagy babához! Nem semmi még éjfélkor itt reggel meg már babázol, ügyesek voltatok! :D
Sok tejcsit és várunk vissza a beszámolóval.

Suezika
Nagyon szép lett a szoba!
Akis ruhák mind tündériek így én esm tudok dönteni. Vidd be mind a hármat és akkor amikor már ott van a bébike látod melyik illik rá a legjobban.

Anita
Ilyen görcs lehet a méh tágulásától is és ha ehhez hozzájön a felfázás akkor pedig biztosan ilyen rossz. Ha a méhszáj zárt és nincs pecsételés akkor nem nagyon lehet baj.

Tűzmanó
Sajnos igen rossz volt az oxigénellátás és nem kockáztatták meg míg nagyobb baj nem lesz. Ma még nem sikerült elérnem,. Remélem ez nem jelent rosszat.
Engem kicsit felkavart a dolog este 11-től 3-4 percenkét kb 20mp-ig jó kis fájásaim voltak úgy másfél órán át. Egy kicsit még korainak érzem így inkább a történteknek tudom be.
Nem valami empatikus a főnököd. :( Kizsigerelni mindenkiből a legtöbbet ez a cél a többi már nem is számít. Próbálld meg te is , hogy átnézel rajta. Kitartást már csak 1 hónapot kell lehúzni.

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Hello lányok!

Titike drága! Nagyon-nagyon szurkolok!!!!!!! Itt vannak a drukkok is ni ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D

Krisszi!

Legyetek nagyon boldogok!!!!!!!! :D :D :D Hogy én milyen rohadt irigy vagyok! Jadey, Te megérted, ugye? Hol van még szeptember vége?

Kislányok, ki fogja az 56-os rugikat hordani? :shock: :D :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Hettie!
Megy a drukk, hogy a kocsitól meg tudjatok szabadulni.

Sue!
Milyen édesek a képek :lol: . Úgy látom nálatok Micimaci uralja a szoba hangulatát. Biztos a babócának is nagyon fog tetszeni :lol: .

Krisszi!
Nekem nagyon gyanús voltál, amikor írtál a görcsökről és tessék, mára már kint is Ricsike. Végülis másnál is előfordult, hogy kis időre leállt a szülési folyamat, de utána folytatódott :lol: . Gratulálok, hogy ilyen szép nagy babóca lett és majd várjuk a történetet.

Tűzmanó!
Én már kb. 1 hónapja úgy eszem csak gyümölcsöt, hogy a héjától megszabadítom (a szőlőnél kiköpöm). Mivel imádom a gyümiket nem szeretném megfosztani magam az ízüktől, viszont már én is óvatosabb vagyok. Próbáld ki te is, hátha úgy jobban befogadja a pocid, mert végülis a héját emésztjük meg nehezebben. Jobbulást.

Iza!
Mostanában nem jelentkeztél. Remélem minden rendben van veletek és megkaptátok az engedélyt a dokitól. Amint látod nálunk nagyon beindult a szülési folyamat és egymás után produkálják a babócákat. Bízom benne, hogy hamarosan te is jó hírekkel jössz majd.

Gesztenye
gesztenye78

Tűzmanó,

Ne aggódj, a babák nem érzik odabent a jó kis anyaméhben, hogy az anyjuk sz@rul van :lol: A hasmenés csak neked nem jó :(
Főnök: miért nem mondod neki hogy kapja be, és 6 óra meló után lelépsz, mondván nem vagy jól, meg ilyenek? (mondjuk most én is vizet prédikálok, mert soha nem léptem le én sem hamarabb, egyszerűen nem ment. ezért inkább elhúztam táppénzre :lol: )

Jadey,

tök OFF leszek :P A férjem megkérdezte, hogy mikor lesz nekünk antigravitációs kiságyunk. Kicsit sok Voyageur-t néz :wink:
ON

Rolex,
már csak olvasol bennünket? :cry:
sz_kata

Sziasztok!

3kérdésem lenne:

1. Milyen légzésfigyelőt vettetek (típus) és mennyibe került?
2. hány db cumit, cumisüveget vettetek, mekkorát?
3. Milyen a jó NST érték? Amikor mozog a baba, felmegy a szívverés?

Köszi infót.
Edit

Kép
Kép
edi78

Szkata :)

Elhúzok..már csak 5 nap!! :lol:
Amúgy volt már néhny próbélkozás hogy hamarabb lelépjek, már az ajtóban álltam amikor többször is visszahívott. És az sem zavarta amúgy ha épp kabátban álltam már... :x

Antigravitációs kiágy... :shock: ez aranyos :lol:

Innen jut eszembe - most beszéltem a babyfunos hapival, elrakattam szombat délelőttre egy kókuszmatracot, mert már megint csak összesen 2 db van neki. Viszont azt mondta ez nagyon tuti, mert olyan, aminek frottír macis a huzata, és puhább meg melegebb is, úgyhogy én ezt kértem. Amit a Brendonban láttunk azt egy kicsit keménynek tartottam, de remélem ez olyan mint amilyenre számítok...Ti láttatok már ilyet :?:

Ja és érkezett egy csomó szopis pánája, úgyhogy ha valakinek nincs, az most szert tehet rá...

Edi :) pont ma olvastam : a hírkereső egyik cikke egy jó 4 oldalas anyag a bölcsőhalálról. Ott azt írják, hogy a szakemberek pont azt vitatják, hogy állítólag egy ilyen készülék beszerzése semmivel se csökkenti a bölcsőhalál esetek számát és csak annak javasolják akik kifejezetten (kórelőzmény szerint) a veszélyeztetett csoportba tartoznak. Egészséges csecsemőknek meg kifejezetten nem egészséges......Na most én is jól elbizonytalanodtam érdemes-e ilyet beszerezni :?: :?: . A védőnőm mindenesetre totál le akar beszélni róla..
Vendég

Edi!
Cumi: ez a másik amiről szintén le akar beszélni..(mondjuk ez hülyeség mert én úgyis veszek). Azt mondja max. 1 db-ot vegyek teásnak.

De most már vannak készletek is (Pl. Avent) amiben van 2 kicsi (130 ml) a tejnek és 2 (260 ml) a teának.

Szerintem 2 ilyen 2 olyan mindenképp érdemes.

Az NST -hez sajnos nem tudok hozzászólni..de tényleg , engem is érdekel.. :wink:
Vendég

Sziasztok lányok!

Ákata:
Nagyon édesek a csajok betelni nem lehet velük..
Krisszi:
Hatalmas gratula a hatalmas kissráchoz..A tegnapi irásodbol itélve biztos voltam benne hogy hamarossan kibujik Ricsi baba.
Suezika:
Nagyon édes a babaszoba.Nálunk is a micimacko hodit.Én a kislányt a rózsaszin ruciban hoznám haza.De mind nagyon szép kisruha.l

Cumi és légzésfigyelö:
Épp ma vettük meg a légzésfigyelöt.Az elefániban 20890 forintért(AngelCare) 2
lapos.Cumisüveget 3 darabot vettem 2 nagy és egy teás.Altatos cumit pedig szintén hármat.Védönöm ez utobbirol le akart beszélni merthogy cumizza csak az ujját majd .Hát ebben nem értek vele egyet mert épp unokatesom kislánya itt nyaralt 2 hétig és még mindig az ujját szopja éjjel álmában.Mondanom sem kell mennyire idegesitö volt.Lányommal aludt egy szobában és ö mondta hogy éjjel a cuppogásra kelt fel. Nem beszélve arrol hogy el van deformálodva az ujja.A cumit még mindig könnyebb elvenni töle..De az ujját??

Titvel vajon mi lehet?Nagyon sokat gondolok rá és a kis Alexandrára.Remélem minden rendben van velük..
Vendég

Edi,

1. kérdés:légzésfigyelő: mi nem vettünk. a babóka velünk lesz, és úgy gondolom, hogy minden rezdülését hallani fogjuk, azt is, ha esetleg baj van. Az együtt alvó babák átveszik az anyucijuk légzési ritmusát, és gyakorlatilag a nullára csöken a bölcsőhalál esélye.
(könyv erről: Éjszakai gondoskodás)
2. kérdés: cumi: azt sem vettünk. Bjzom benne, hogy tudok majd szoptatni, és ha mégis kell a cumi, akkor apa se perc alatt elszalad az első boltba és vesz egyet. Ha valamiért egy -egy étkezésnél nem vagy jelen és az apa "szoptat" akkor én úgy tanultam (szoptatásos előadáson) hogy a kispohárból itatás remekül megy a babáknak, és nem lesz neki furi a cumi után a cici

3. NST: általában akkor van para, ha nagyon alacsony a szívverés, de sokszor van, hogy csak éppen úgy fekszik a baba és nem jól hallani. Mozgás közben persze felszalad a pulzus, ahogyan a tiéd is, ha mozogsz. Egyébként ezzel én is úgy vagyok mint Tűzmanó, tökre nem érdekel. Pláne, hogy pont most olvastam egy cikket erről, és semmiféle problémát előzetesen NST-vel nem tudnak megbízhatóan szűrni. Én egyszer voltam, nem is szándékozom többet menni. Annak ajánlott viszont, aki már túl van a terminuson, mert akkor kell figyelni, hogy a babának megfelelőek-e a körülmények még odabent.

"szakmai kérdésekről" egyébként vannak még jó cikkek, olvasnivalók a www.babaszovetseg.hu oldalon található folyóiratban

Tűzmanó,

akkor most visszaszámlálás indul?

:wink: Öt.....
sz_kata

A tábla a 14 babónkról :)

Kép
Kép

Kép
siba

Edi!

1. semmilyet
2. sehányat
3. gőzöm nincs, de szerintem sem kell vele foglalkozni :D

Remélem, segítettem! :D :D

olyan pofátlanul sok időm van még hátra...... :(

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Az én lányom sose fogadta el a cumit és csak akkor vesz az újját a szájába ha leteszem aludni akkor is csak addíg míg elnem alszik. De ezt se csinálja mindíg. Sőt több okos ember is azt mondja, hogy a cumi azért se jó mert azt az anyuka veszi el tőle, meg adja oda neki és nembiztos, hogy mingíg jó időbe. Az újja meg kéznél van és ő nyugtatja magát amikor tényleg szüksége van rá. A leszokás is gyorsabb mert a cumi játék közben is lehet a szájába de az újját ki kell vennie a szájából így hamarabb leszokik róla. A nagylányom cumizott és 2 évesen is nehezen ment a leszokás viszont a kicsinek már nem is adtunk, egyszer anyósom próbálta a szájába dugni de ki is köpte. Persze ez az én meglátásom mindenki úgy csinálja ahogy a legjobbnak gondolja.
baboka

Baboka:
Igazad van! Bár a nagylány is csak éjjel szopizta még amikor aludt vagyis tudatossan soha nem tette..Lányomnak meg csak elalváshoz kellett utánna szo szerint kipottyant a szájábol..de minden baba más..
Vendég

Sziasztok!

Krisszi!
Nagyon.nagy gratula babához,óriási baba mind kilora ,mind hosszra.
És iszonyatosan Én is irígykedem ,hogy a karjaidba tarthatod már.

Közeleg a mi napunk is Sz-Kata ,Simigabi,Manka,Bettus....
Megmondom őszintén minden este csalódással kelek és fekszek,mikor jön el a mi napunk.Biztos hüle vagyok de nagyon várom már.És mindent megteszek hogy gyorsítsam de jól érzi bent magát nagyon.
Holnap megint ctg nuku vizsgálat.

Légzésfigyelőt mi se veszünk ezt nemrég döntöttük el párommal,cumikánk 1 db van de nem fogom a szájába dugni előbb megpróbálom megnyugtatni majd ha nem megy akkor folyamodok ehhez a segítséghez.Úgy nem szeretném ha rászokna,édesek ahogy csócsálják de ha nem muszáj akkor ne....

cumisüveg egyet vettünk biztonság kedvéért,bár Én is nagyon elhatároztam szoptatni akarok és fogok is....

Tűzmanó!
melóhellyel kapcsolatban én a 29.hétig dolgoztam,Nekem 20perces volt a vonat és 25öt kellett felfelé gyalogolnom.épp vége lett suliévnek mikor bejött ez a rettenetes kánikula és hálás vagyok nem kell menni nyáron Nekünk tanítani ,mert fogalmam se lett volna a tűző napon ,hogy mászok el a suliig.És Én már 8 éve tanítok de így még sose pattogtattak mint az ucsó időben.Ide gyere vizsgáztatni oda gyere kísérni évzáró ünnepélyen ezt kísérd meg ugorj be helyette.
Én meg csak kapkodtam a fejemet ,ezek most tutti szivatnak ,de meg kell csinálnom.Türelem ,mosolyogj tényleg egy hét 5 nap van hátra.

Babaszoba dícséreteket köszönjük szépen,csak egy kisleány hiányzik belőle ,de ő nagyon....

Titinek megy a drukk, sajna nem tudom holnap megkeresni ,mert este kell dtg-re menni és nem akarom olyan későn zavarni.....
suezika
suezika

Sziasztok!

Gratuálok a frissen született babábkhoz! Ügyesek vagytok! Reléme kinek-kinek a körülményekhez képest "kellemes" szülése volt, noha útólag úgy is minden megszépül!

Titinek így ismeretlenül is nagyon drukkolok, a babának meg különösen!

Mi is lassan egyenesbe érünk, már kezdek nagyon türelmetlen lenni, ahogy így látom, hogy egyre-másra születnek meg a szebbnél szebb babák!
Keddröl szerdára virradó éjjel már azt hittem, hogy most mi jövünk, mert lefekvés után rögtön jöttek a már ismerös fájások derékból és alhasból kb. 5 percenként 1 percnyi hosszan. Felültem és vártam, hogy mi fog történni, akkor kiritkultak 10 percesekre, majd 2 óra alatt teljesen elmúltak. Hát ezek emberes jóslók voltak!!

A gyerekszoba átépítésével is elkészültünk, most zavartam el a pároma t lányokkal a matracokért, amikre már 4 hete várunk. Elmentek, erre elkezdett megint zuhogni az esö... Most küzdhetek a rossz lelkiismeretemmel. :(

Mellékesen megjegyzem, hogy immár 5-en fogunk egy 2 szobás lakásban tanyázni. A gyerekszobát sikerült terveim szerint úgy átépíteni, hogy minden befért. A lányoknak most van egy emeletes ágya, így kijövünk még egy darabid a hellyel.

Egyébként ma voltunk CTG-n, elvittem a dokihoz a lányokat is, mert nem tudtam hova tenni öket. Nem is volt velük semmi gond, nagyon türelmesen viselték a várakozást.
Már nagyon készülnek a babára. A nagyobbik lányom a kicsit beosztotta csecsemönek, csinál neki ágyat, lefekteti, odaül mellé és magyaráz neki, cumit, üveget és pépet csinál neki, stb.
Aranyosak nagyon. A nagyobbik minden reggel megpróbál meggyözni, hogy most már elég nagy a baba, biztos ki fog ma jönni és akkor menni kell a kórházba. A kicsi pedig nem tudom miért, de nem a pocakomban keresi a babát, hanem a mellemet simogatja és mély meggyözödéssel magyarázza, hogy ott a baba. :)

Én is a nemcumisok körébe tartozok. A nagynak próbáltam cumit adni, de nem kellett neki, viszont az ujját nagyon hamar felfedezte és baboka által leírtak szerint használja. Nekünk nagyon bejött. A kicsinek nem kellett se cumi, se ujj. Én arra vezetem ezt vissza, hogy a nagyobbiknál nem igazán ment a szoptatás, mert 8 hetes volt, amikor visszamentem dolgozni és napközben lefejt tejet kapott üvegböl, továbbá 4,5 hónaposan teljesen befejezte a szopit, amikor beindult a ciklusom.
A kicsit mindig igény szerint szoptattam 14 hónapos koráig. Sose kapott üvegböl inni, csak pohárból. Lehet, hogy tévedek, de talán a szoptatás intenzitásának és hosszának is van valami köze a cumiigényhez.

Légzésfigyelönk sose volt. A szoptatás miatt mindig velünk aludt a baba, csak néha nagyon becsúszott a takarónk alá és totálisan leizzadt, vagy éppen kigurult az ágyból. Amúgy meg az anyai ösztön mindig ébresztett, ha az az érzésem volt, hogy mintha nem szuszogna. Néha ugyanis nagyon felületesen szuszognak a babák...

Nálam a pocaklakó szívritmusa alapjáraton 130 körül van, ha mozog, felmegy legalább 150-160-ra.

Puszi: Barbi
maass

Sziasztok!!
Gratulálok az újonnan érkező babákhoz!!Tűzmanó!!Hát nem irigyellek a melóhely miatt :cry: Én az elekétől táppénzen vagyok, nehéz volt a munkám, meg a lombik miatt is!! :o
megírnád, hogy hol van a bébyfun?kiváncsivá tettél!!
:D Lányomnak lassan készen a suliscuccai, szeptembertől kezdődik Pistike dolgainak beszerzése!! :D
Sok puszi mindenkinek!!Vigyázzatok magatokra!! :D
Melódia!! :D :D
melódia78

Sziasztok!

Köszönöm információkat.

Siba- MSE!
Kimaradtam a táblázatból :( Maass(Barbi) és Bufo(Zsuzsa) között a törésben lenne a helyem... :(
Ha lehet kérem korrigálni. Köszönöm. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Szasztok!
Mar nem is tudom kovetni kinek gratulaltam. Mamy, Krisszi, hatalmas gratula!!!

NST:a lenyeg, hogy ha az also mehosszehuzodas gorben felfele megy az ertek, akkor a felson, a baba szive is felfele gyorsuljon. Ha ilyenkor az csokkenot mutat, akkor mondjak, hogy leesett a szivhang, azaz gaz van. Nem feltetlen oriasi a baj,csak ilyenkor szeretnek csaszarozni.
Cumit egyet vettunk veszhelyzetre, azaz mint mar korabban irtam, ha velem lenne valami es nem tud a parom ejzaka enni adni neki, akkor egy deci vizbe egy kockacukor. De a nagyobbnal sem kellett es most sem fog kelleni. Tejem most is rengeteg van, anyamnak es nagyanyamnak is volt....

Kezdem osszeszedni magam, de meg nem irtam meg a muvemet, elotte beszelek a dulaval. Annyit elarulok, hogy 2 ora volt az egesz vajudas, de 0-rol ment azonnal 100-ra a dolog. Gatsebem 5 nap alatt gyogyult, 10 nap alatt elertem a szules elotti sulyomat. Most megfogadtam, hogy nem vetkezem este es akkor talan meg minuszban is leszek. Nem kell irigyelni, igy is eleg balna vagyok :oops:

Szules utani depresszio enyhe formaja kijott rajtam egy hete estere osszeesem es mindenen sirok. Ha nem beszelnek rola akkor is lenne, de hatha masnak segit, hogy ez is termeszetes dolog.

Nem tudok olyan gyakran irni, mint szeretnek, mert egyedul vagyok a ket fiuval, igy napkozben csak olvasni tudok, este meg furdetes es fel ora a parommal aztan belezuhanok az agyba.

Draga Titieknek nagyon drukkolok. Sok erot es kitartast kuldok nekik, mert sajnos az ilyen pici babakat sokaig kell majd hordani tornara stb. Tesomeknal volt mult evben korababa, es kb mostanra jottek helyre lelkileg. Aki beszel veluk mondja meg hogy sokan drukkolunk!

EGy kep az ovis fiurol (igy hivtak a fiamat a korhazban), ezen 5 napos

Kép balint
Vendég

Sziasztok!
Hát lányok borzasztóan rossz hírem van Titiékről.
Nem is tudom, hogy írjam le.
A baj tegnap este kezdődött. A babának nem találták a szívhangját. Reggel szintén nem volt semmilyen jel arra, hogy még verne a kicsi szíve. Sajnos már nem tudtak segíteni így meg kellet szülnie a tervezett császár helyett, gondolva a jövőre.
Hétfőn engedik haza. Nagyon maga alatt van és azt mondta, hogy majd ő jelentkezik, ha már tud.
Még most sem tudom felfogni az egészet. Csak reménykedni tudok benne, hogy minnél hamarabb felépül minden tekintetben.

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Jézusom lányok erre nem lehet mit mondani..Nagyon..nagyon szoritottam értük.. :cry: :cry: :cry:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?