Sziasztok!
Gratuálok a frissen született babábkhoz! Ügyesek vagytok! Reléme kinek-kinek a körülményekhez képest "kellemes" szülése volt, noha útólag úgy is minden megszépül!
Titinek így ismeretlenül is nagyon drukkolok, a babának meg különösen!
Mi is lassan egyenesbe érünk, már kezdek nagyon türelmetlen lenni, ahogy így látom, hogy egyre-másra születnek meg a szebbnél szebb babák!
Keddröl szerdára virradó éjjel már azt hittem, hogy most mi jövünk, mert lefekvés után rögtön jöttek a már ismerös fájások derékból és alhasból kb. 5 percenként 1 percnyi hosszan. Felültem és vártam, hogy mi fog történni, akkor kiritkultak 10 percesekre, majd 2 óra alatt teljesen elmúltak. Hát ezek emberes jóslók voltak!!
A gyerekszoba átépítésével is elkészültünk, most zavartam el a pároma t lányokkal a matracokért, amikre már 4 hete várunk. Elmentek, erre elkezdett megint zuhogni az esö... Most küzdhetek a rossz lelkiismeretemmel.
Mellékesen megjegyzem, hogy immár 5-en fogunk egy 2 szobás lakásban tanyázni. A gyerekszobát sikerült terveim szerint úgy átépíteni, hogy minden befért. A lányoknak most van egy emeletes ágya, így kijövünk még egy darabid a hellyel.
Egyébként ma voltunk CTG-n, elvittem a dokihoz a lányokat is, mert nem tudtam hova tenni öket. Nem is volt velük semmi gond, nagyon türelmesen viselték a várakozást.
Már nagyon készülnek a babára. A nagyobbik lányom a kicsit beosztotta csecsemönek, csinál neki ágyat, lefekteti, odaül mellé és magyaráz neki, cumit, üveget és pépet csinál neki, stb.
Aranyosak nagyon. A nagyobbik minden reggel megpróbál meggyözni, hogy most már elég nagy a baba, biztos ki fog ma jönni és akkor menni kell a kórházba. A kicsi pedig nem tudom miért, de nem a pocakomban keresi a babát, hanem a mellemet simogatja és mély meggyözödéssel magyarázza, hogy ott a baba.
Én is a nemcumisok körébe tartozok. A nagynak próbáltam cumit adni, de nem kellett neki, viszont az ujját nagyon hamar felfedezte és baboka által leírtak szerint használja. Nekünk nagyon bejött. A kicsinek nem kellett se cumi, se ujj. Én arra vezetem ezt vissza, hogy a nagyobbiknál nem igazán ment a szoptatás, mert 8 hetes volt, amikor visszamentem dolgozni és napközben lefejt tejet kapott üvegböl, továbbá 4,5 hónaposan teljesen befejezte a szopit, amikor beindult a ciklusom.
A kicsit mindig igény szerint szoptattam 14 hónapos koráig. Sose kapott üvegböl inni, csak pohárból. Lehet, hogy tévedek, de talán a szoptatás intenzitásának és hosszának is van valami köze a cumiigényhez.
Légzésfigyelönk sose volt. A szoptatás miatt mindig velünk aludt a baba, csak néha nagyon becsúszott a takarónk alá és totálisan leizzadt, vagy éppen kigurult az ágyból. Amúgy meg az anyai ösztön mindig ébresztett, ha az az érzésem volt, hogy mintha nem szuszogna. Néha ugyanis nagyon felületesen szuszognak a babák...
Nálam a pocaklakó szívritmusa alapjáraton 130 körül van, ha mozog, felmegy legalább 150-160-ra.
Puszi: Barbi