Én is gondoltam, hogy jó, ha valami tartja a gyermek lábát, mert egyébként Gergő bokája is össze vissza forog és főleg a nagylábújjára támaszkodik erőteljesen.
Ma voltunk Dévény tornán, mivel mindig olyan időszakban megyünk, mikor Gergő aludna, sírás lett a vége. Négykézláb mászni nem akar, kúszik még mindig. Azt mondta a csaj, hogy ne engedjem felállni addig, amíg nem fog négykézláb menni, nem szabad kihagynia, mert azok az izmai feszesek, amik ahhoz kellenek. Ha kimarad, akkor problémás lesz az elindulása. Így most a négykézlábit gyakoroljuk, hát, nem túl nagy sikerrel.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Gergő a kiságyban alszik, velünk egy szobában. Nem is merném most másik szobába tenni, mert világháború lenne, ha nem látna minket. Ám, ha csend van, nincs körülötte mozgás, jobban alszik.
Tegnap éjszakai hosszú üvöltés után ma minden alkalommal szó nélkül és egyedül aludt el.
Biztosan megviselte a nyaralás, nem szokott utazóágyban aludni, emelett idegen hely, idegen emberek. Nagy tanulság számomra, hogy ilyen picivel még nem nagyon érdemes hosszabb időre kiruccanni.
A fürdi ma oké volt, igaz két percenként felnézett a kisfiam, hogy ott vagyok e, de most nem igényelte, hogy kapaszkodjunk egymásba.
A hajmosi nem probléma Gergőnél, úgy öblítem, hogy leöntöm egy kb fél literes kis tartályból. Ez nem gond. Ami már neccesebb lesz: jó lenne picit vágni a hajából. Próbáltam is apa segítségével( fodrász az eredeti szakmám) de nem hagyta.
Megértem, hogy megőrülsz, ha nem eszik a kislányod. Gergő is csinálta pár napig, hogy nem nyitotta ki a száját, megpróbáltam többféle kajcsit is. És amit nem evett meg, azt nem ette meg később sem, így ment a szemétbe.
Kaja közben egyfolytában jár a szám, mondoka, dalocska, mese , így most oké a dolog.
Tarts ki, hátha Mirtillnek is megjön egyszer az étvágya.