Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Baba!

Ilyen nálunk is volt, többször is, Csengénél, aki szintén jól szopott egyébként . 1 napig tartott, én nem etettem meg üvegből, egy evést ordítva kihagyott, a következőnél még hisztizett, de a harmadiknál az éhség volt az erősebb :) Csak addig valahogy ki kell bírni :shock:
Nálunk tuti szopisztrájk volt, a csajokat nem zavarta a fokhagyma (pedig ettem eleget, imádom :oops: ), a mensim meg majdnem egy év után jött meg. Ha jobbnak gondolod, etetheted üvegből is, szerintem párhuzamosan is lehet cicizni meg üvegezni, de én csak akkor adnám az üveget ha tényleg nagyon ordít szopás helyett. Egy barátnőmnek is ikeri vannak, bár ők már 9 évesek lesznek, de anno neki egyik baba sem szopott, mégis csak fejéssel is 10 hónapos korukig kaptak anyatejet, még a gyűjtőnek is tudott leadni, annyi tejcije volt, már nem fért a fagyóban :) Szóval azt válaszd ami Neked a legkényelmesebb, nincs rossz döntés szerintem. A lényeg, hogy ne görcsölj rajta, nekem ha ideges voltam attól nagyon el tudott menni a tejem. Viszont ha üvegből eteted mindig jól fejd ki a melleket, hogy ha mégis kedve támad szopizni akkor legyen mit. Azt is megpróbálhatod, hogy ha nagyon tiltakozik, akkor adj egy kicsit üvegből, mondjuk a fél adagját, akkor ha már nem annyira éhes, lehet, hogy elfogadja a cicit.
A többit Cat leírta, nem akarom tovább ismételni :)

Ditke
ditke62

Baba!

Ilyen nálunk is volt kb 2 hete, én is megijedtem, pedig éppenséggel szoptak eleget. Csak ház mégsem akartam ilyen hirtelen elválasztani. Akármit csináltam, Gergő nem volt hajlandó szopni. Egyszerűen elfordította a fejét és bőgött. Inkább szopi nélkül ment aludni, pedig vacsorára nem kapnak mást enni. Félálomban sem evett. Viszont, ha lefejtem, megette. Sőt, még követelte a többit is. Így aztán azt csináltam, hogy nem adtam mást helyette, reggelre farkaséhes volt és szopott megint. Nappal megint nem. Nappal nem is erőltettem, evett mást, este újra eljátszottuk, hogy nem kért cicit. Közben meg rátettem Ádámot a másik cicire is, hogy szívja ki legalább a javát annak, amit Gergő nem eszik meg. Közben fejtem és elkezdtem újra inni a Laktoherbet, és szerencsére harmadik napon elkezdett megint rendesen szopni Gergő is. De, én nem adtam oda a lefejt tejet, csak próbaképp első nap, hogy lássam, vajon az ízével van-e baja.

Persze Nálatok más a helyzet, mert ők csak anyatejesek. De én akkor is a nem eszel nem kapsz mást taktikán lennék. Legalább egy etetés erejéig. Amúgy ugyanezt csináltuk amikor hazahoztamőket a kórházból és Gergő cumizavaros volt. Nem voltam hajlandó cumiból adni, így kénytelen volt a cicit megszokni.

Gondolom, mennyit szenvedsz most az etetésekkel. Az eleje nálunk is rémálom volt. Adjak pótlást, ne adjak? Ha adok, a tejtermelésnek teszem be az ajtót. Ha megszokja a pótlást leszokik a ciciről, stb. Azért mindezek ellenére nagyon szerettem azt a korszakot amíg picik voltak. Sokszor csak azért ültem le melléjük, hogy bámulhassam őket. NA, mostanában is csodálom őket, hogy milyen szépek, tökéletesek, de azért más. Most már haragudni is tudok rájuk 1 másodpercig :)

Lányok!
Nálatok mennyit beszélnek a gyerekek? Elsősorban a velünk egykorúakra gondolok. Az enyéim még szinte semmit nem mondanak. Csak egy két szótagot esetleg. Te (tessék), da (labda), ci (cici, cica, cumi), ci a hápci, mármint a virág is, meg hasonlók. De még egyetlen értelmes szót sem mondanak, és ezeket is javarészt Gergő használja. Na, üvölteni tudnak, ha valami kell nekik, és meg is mutatják, hogy mit akarnak, de a beszédük...

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Annamari!
Beszéd miatt ne izgulj,semmiről nem vagytok lekésve! Az enyémek se mondanak semmit,csak az Olivér pár szót.A nyami a cumi,a táp a kaja,néha babát használja.Benike mutogat erősen,egyedül apára használja,hogy ap. Marci meg egyetlen szót se mond,csak "dalol". De nálunk a Dávid 2évesen még csak ö-zött meg mutogatott,így nekem ez nem szokatlan.Most meg le se lehet sokszor lőni,még este 10kor is mondja a magáét. Mellesleg 2,5évesen mondtaokban,ragozva beszélt.Szóval utána villámgyorsan behozta a lemaradását.
Üvöltésben mi se vagyunk rosszak,a kutya sokszor megirigyekhetné a "vonyításukat"! Ja és kezdünk hisztizni,főképp ha anya nem vesz föl,amikor szeretném.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Hát jo régen irtam ide ,de sajna nem volt idöm a nyáron,na meg elötte sem.
Nagyon aranyosak a babák!A hozzászolásokat csak átfutottam.igy most nem is folyok be a beszélgetésetekbe.
Rolunk:agusztus 15-én voltak 4 évesek a lányok,és rettentöen elevenek,rosszak lettek!Szeptembertöl kezdjük az ovodát,hát majd meglátjuk,hogy a bölcsi után hogy tetszik nekik. Kép
beatrix2

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból. Nagyon jól sikerült, angyalok voltak a bbk, el se hiszem, hogy ilyen könnyű volt velük. Pedig szegénykék az odautat nagyon megszenvedték, jól eltaktikáztuk magunkat. :oops: A szállást ugye csak du lehet elfoglalni, így úgy okoskodtunk, hogy akkor nem idnulunk csak éjfélkor, megállunk napközben, hogy mozogjanak és az alvásidejünkben szépen odaérünk orebic-re. Hát, este 8 lett, mire végre odavergődtünk. Szegények 5-ig tűrtek egy hang nélkül, meglálltunk akkor is egy órát, de utána már ordítottak végig. Annyira sajnáltam őket!!!
De ott már jól érezték magukat. Kipróbáltuk a tengert is, Niki elég simán belement, de Dávid ordított, mászott fel rajtam, neki hideg volt. Végül a kavicsokat dobáltuk a szélén, így azért az ölemben beleült. Egyszer voltunk homokos parton is, ott még hasig bele is állt, meg nevetett is a hullámokon. Persze legjobban a kiskád jött be neki, kicsit melegebb vízzel, abba még ruhástul is belemászott, ha nem vetkőztettem le időben. :lol: A homokozást rettentően élvezték mindketten. Niki volt csak hajlandó beleülni az úszógumiba, ahogy ringatta a tenger, majdnem be is aludt. 8)

A délutáni alvás is tök simán ment, be az utazóágyba és már aludtak is, 3-4 órákat- persze ezalatt mi sem tettünk másképp. 8) Este viszont rászoktak a sétára, nagyon nem akartak elaludni, így mindig levittük őket a parti sétányra és addig sétáltunk, míg elaldutak a kocsiban. Tulképp nem is bántam, mert így legalább kicsit én is éltem este. :D

Talán 1 este kivételével mindig étteremben vacsiztunk, azt is simán végigülték vmit ropogtatva. Tényleg nagyon rendesek voltak. :D

Sajnos viszont épphogy lejárt az 1 hét befizetett szállásunk, mikor Dávid jól belázasodott. Így hiába maradhattunk volna még péntekig, imkább hazajöttünk. Most már szerencsére jobban van, eddig ma csak hőemelkedése volt. Biztos benyalt vmi helyi vírust. :roll:

Baba

Én sem adnék neki mást, ezt Niki is csinálta, bár ő kicsit később és tényleg az üvegért ordított. Hosszú távon tutira megéri az elején a szenvedés. Én irtó sokat szívtam velük, semmi segítségem nem volt 3 hónapos koruktól, keltem fél éves korukig éjjel is fejni, nappal is fejtem. Tisza hulla és ideg voltam, de ma sem döntenék a szopi feladása mellett semmiképp. Sőt, a mai eszemmel még jobban erőltetném, fejni viszont nem fejnék ha már jól szopnak, pótlást tutira nem adnék. Szerintem hosszú távon maximálisan megtérül a befektetett energia, kb 4-5 hónapos koruk körül én már élveztem a szpotatást- kb akkortól, mikor nem adtam pótlást és lazább voltam a nappali fejéssel. Most is nagyon jó érzés azzal kezdeni és befejezni a napot, könnyebb is így velük boldogulni.
Belerokkanni nem kell, de nagyon kell akarni és akkor sikerülni fog.

Nem lehet, hogy picit náthás lesz a kiscsaj? Ha nem szele jól a nózija, akkor szopizni se tud, üvegből viszont simán iszik. Ez az ötlet még nem hangzott el...

Annamari

Dávid mond egy-két szót, ezeket teljesen érthetően, jól artikulálva: anya, apa, hinta. Néha mág mondja azt is, hogy "tita"=cica, hammamm=kaja, mama. Meg babanyelven be nem áll a szája egész nap. ELmondja végig a hinta-palintát, de a hintapalinta után a többit csak a dallamból lehet kivenni. :lol:
Niki szinte semmit nem mond, csak Ö-zik, nagy Ö-vel. :lol: Néha mondja, hogy "te"=tessék, ha nyújt vmit, de itt kifújt.

Na, megyek, később rakok fel képet a nyaralásról, ha sikerül.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Bea

Gyönyürűek a lányok! Boldog Szülinapot nekik utólag is.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Bea :)
Boldog szülinapot a csajoknak! :)

Lilla :)
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! Nagyon várom a képeket, ha van egy kis időd dobd fel! Úszógumi hogy szuperált? Valamikor dobd át kérlek, vagy Robival küldd be, mert kedden utazunk mi is végre. :D Már nagyon várom!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat!!!
Hát. A napokban még szenvedtünk, hol jobb volt, hol rosszabb. De ma lehet, hogy megtaláltam a probléma gyökerét. A reggeli szopinál alighogy a cicit Zsófi szájába tettem, máris üvöltött, anélkül, hogy akár egyszer is megszívta volna. Így biztos voltam benne, hogy nem a tejjel van baja. Felvettem kicsit a vállamra, hogy megnyugodjon, mielőtt újra nekirugaszkodunk, és akkor büfizett egy nagyot! Újra cicire tettem, és szopni kezdte, mint a kisangyal. És evett szépen, ha közben kiköpte, meg nyűglődni kezdett megint megbüfiztettem, és így tök szépen kiszopizta az adagját. Sőt! 120-at evett... Amúgy 70 és 100 között szokott. :D
Átgondoltam, és arra jutottam, hogy mivel ő elég gyorsan, kapkodva és sokat eszik, ezért hiába büfizik utána, leteszem hasra, alszik 2-3 órát, és ezalatt még összegyűlik egy kis levegő. Szóval neki evés előtt is kell büfiznie. Remélem tényleg "csak" ez lesz a gond, és fellélegezhetek.
Hát igen, kicsit béna vagyok még, de majd kitapasztalom szépen ezeket a dolgokat. :oops: :lol:
Amúgy azt már első nap kipróbáltam, hogy nem adtam neki mást, visszatettem az ágyba és hallgattam a bőgést a következő etetésig. De nem nagyon vált be, egyrészt annyira kifáradt, hogy utána meg azért nem evett, másrészt meg megszakadt a szívem, végül csak odaadtam neki cumiból.
De ez már a múlt. :P

Ma voltam a dokinál, azt mondta úgy összehúzódott már a méhem, hogy meg sem mondaná, hogy egy hónapja ikreket szültem. :)
Már csak a maradék zsírtól kell megszabadulnom.
:)
baba888

Ja, lehet, hogy bunkóság ilyesmit kérni, de nincs valakinek bioptron lámpája, amit hajlandó lenne kölcsön adni egy kis időre? :oops:
baba888

Cat

Küldtem Neked képeket, majd nézd meg! Az úszógumit nem használtuk, mert DÁvid nem volt hajlandó beleülni. Niki meg a sajátjában volt. Így legalább tuti nem lyukadt ki. :) Robi visszaviszi hétfőn, ha az még jó nektek. Azt nem is mondtad még, hogy hova mentek?!

Képzeld, úgy néz ki, hogy anyuék tudnak jönni szept elején. Bár már nem is merem elhinni se. :roll:

Baba

Ügyes vagy! Senki nem úgy született, hogy értene a babákhoz, ezt bizony meg kell tanulni. És akkor is mindig lesz újabb és újabb probléma, kérdés, amire választ kell találni. A lényeg, hogy ettől ne érezd magadat bénának, alkalmatlannak.

Itt vannak a beígért képek:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

köszönjük a jokívánságokat!

Bea
beatrix2

Sziasztok Lányok!

Tegnap délután költöztem haza,ablak-radiátor-és villanyvezetékcsere volt nálunk,plusz festés mindenhol,így másfél hétig Anyukámnál nyaraltam.Gyönyörű lett a lakás,már csak a kicsik hiányoznak belőle.Nehezen bírom a fekvést,a tétlenséget,sokszor nyomoréknak érzem magam,hogy nem tudok semmit sem csinálni,férjem nyugtat,hogy pöröghetek majd szülés után eleget!

Most tudtam visszaolvasni,megint rengeteg hasznos infót szereztem,nagyon jó titeket olvasni.
Baba,nem is gondoltam volna,hogy ilyen problémák adódhatnak a szopizással,érdekel nagyon a téma,elméletben raktározom az infókat.Sok kitartást kívánok!

Rólunk annyit,hogy szerintem a babáim jól vannak,mert szépen nő a hasam,hétfőn lesz uh,már nagyon várom.Sokat parázok,mert 3 éve pont ezen a hétem veszítettem el a babámat,de pozítívan gondolkozom,így remélem,hogy a kicsik ebből nem vesznek észre semmit sem!

Rillisz,örülök neked!
Én is 3-as ikreket várok,kb.3 héttel lehetek előtted,így biztos sok közös témánk lesz!
Gratulálok a 3-as ikrekhez,hihetelen számomra,hogy spontán fogantak,bár egyre többször lehet erről hallani.Tőlünk pár km-re nemrég születtek 3-as ikrek,az össz.súlyuk 7 kg(!) volt!
Én ha beszélgetek a babáimmal,mindig mindom nekik,hogy legalább 2 kilósra hízzanak.Ha az égiek is úgy akarják,akkor pont Karácsony és Szilveszter között fognak születni,akkor leszek a 35.héten.
Az orvosom másfél hét múlva fogja bevarrni a méhszájamat,a biztonság kedvéért.Neked beszéld már erről?A tervek szerint az utolsó 2 hónapot már kórházban fogom tölteni,ahol van koraszülött osztály is.Te hány hetente mész uh-ra?Hogy érzed magad?Vannak még rosszulléteid?Én már egyre jobban vagyok,azon kívül,hogy hamar elfáradok,már csak a fogmosás rossz,de rájöttem,hogy kaja után min.fél órát kell várnom.

Puszillak titeket,Andi
16+5
aanda

Sziasztok :)

Mi is voltunk egy gyors nyaraláson. Csak négy nap volt, de a lányok nekünk is jól viselkedtek, bár ők ált. jól viselik az idegen helyeket, mióta nincs gond azzal, hogy hová tudjuk őket letenni. A gond inkább azzal volt, hogy egy nagyon hangulatos fogadóban voltunk, ahol minden tele volt kütyükkel, kis díszekkel, és persze egy csomó háztartási cucc is ki volt pakolva, hogy a vendégek tudják használni, meg sok nyitott szemetes, meg ilyenek. Képzelhetitek, hogy mit műveltek. Bár le kell kopogjam, nem törtünk el semmit. (Nagyon résen voltunk apával.) De azért ha ráhajtanak biztos sikerült volna. Így csak naponta tízszer kipakolták a kidobott műanyag palackokat a helyéről, mi meg vissza. De azért jó volt, mert volt nagy kert, rohangáltak a kis babakocsijaikkal, meg eleve ketten voltunk a két gyerekre, ami nekem önmagában is mindig nyaralás.
A lakásbiztonsággal nem haladtunk előre, és az a legnagyobb bajom, hogy vannak napok, amikor tényleg nem lehet tőlük mit kezdeni. PL. tegnap felváltva aludtak, és még arra sem volt időm, hogy kipakoljam a nyaralós cuccokat. Ez engem lelkileg megvisel, hogy ott vagyok és csinálnám, de ki sem tehetem a lábam a szobából, mert abban a pillanatban az asztalon vannak, vagy más tiltott helyen. Meg azt is utálom, hogy nem tudok odaülni az asztalhoz, mert a széket nem tudom kihúzni, ha meg odaviszek egyet, akkor még szinte fel sem álltam, már rajta vannak. Ja és tegnap kioktatott az anyósom, hogy nem elpakolni kell, hanem megtanítani, és úgy, hogy közben nem mondom, hogy nem szabad, hanem elterelem a figyelmét. :?: :?: :?: Néha komolyan úgy érzem, mintha neki nem is lett volna három gyereke, köztük a két első szinte napra pontosan egy év korkülönbséggel. Szóval neki sem lehetett egyszerű, de amilyen hülyeségeket tud kitalálni. Persze pedagógus, még azt is elmagyarázza, hogyan kell játszani a kicsikkel, hogy ne legyen kudarcélményük. És ha megdícsérem az egyiket, hogy milyen ügyesen csinált valamit, akkor ő megdícséri a másikat, aki pedig semmit nem csinált. Csak hogy mindenből egyformán kapjanak. :roll: :roll: :roll: Időnként tényleg az agyamra megy, pedig egy nagyon kedves nő.

De ma jó napunk van. Úgyhogy abba is hagyom a panaszkodást.

Beszéd:
Az én lányaim sem túl beszédesek. VAu-vau minden mennyiségben. Komolyan többet "ugatnak", mint bármi mást mondanak. Nekünk megy a te (telefon, tessék), di-di-di (add ide)(hogy honnan szedte???), bda (labda), néha gyee (gyere), Bogi (a kutyánk). Most hirtelen nem is tudok többet. Nálunk is megy a dallam utánzás. Imádom, amikor Réka az ujjait számolja: ez elment vadászni, ez meglőtte ... , de csak a dallam alapján, meg hogy babrálja az ujjait. Egy időben ha jöttünk a játszóról nekünk is ment a hinta-palinta halandzsázva, de mostanában nem csinálják.
Egymással egyébként szerintem szót értenek, legalábbis vannak olyan pillanatok, amikor határozottan úgy érzem, hogy most megbeszélnek valamit. Az egyik beszél, a másik bölcsen hallgat, aztán válaszol. Na majd meglátjuk. Én még nem izgulok, de azért időnként bennem is felvetődik, hogy nem vagyunk-e egy kicsit lemaradva? HOgy rosszul csinálom, nem beszélek hozzájuk eleget, meg ilyenek. De persze én az önbizalom osztásnál biztos nagyon hátul álltam. :lol:

Cicamica :)
Nagyon helyesek vagytok a képeken. Kicsit irígykedem HOrvátország miatt. Réka lányom nekem sem megy a nagyvízbe, de nem a hidegség miatt, hanem mert ő csak egyedül hajlandó csinálni dolgokat. Úszógumi szóba sem jöhetett, pedig mi is vettünk. Az sem jó, ha én fogom, hanem neki kell leállni, és kapaszkodni. PL. lépcső tök jó, de lejjebb már nem.
Nálatok nem volt gond a fülbevalóval? Gyönyörű a lányod ezen a közeli képen.

Baba :)
Nagyon ügyes vagy. Nem vagy béna!!! És bárki sugallja ne hallgass rá. Ügyesebben csinálod, mint sokan közülünk. Nálám legalábbis biztos jobban.

Andi :)
Fel a fejjel. Nagyon gyorsan eltelik ám az idő. Utána meg tényleg nem lesz okod panaszra, legalábbis nem a tétlenségre. :lol: Ne izgulj, pihenj, a többi pedig úgysem rajtad múlik.

Cat :)
JÓ nyaralást!

Puszi mindenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Megkaptam a powershotot, és nagyon tetszett. A kedvencem a Niki és Robi portré, amit ide is feltettetek. Olyan aranyos rajta a kisasszony! :wink: Nagyon sokat nőttek amióta nem találkoztunk, és már nem olyan törékenyek mint voltak. Hamarosan kisgyermekek lesznek visszavonhatatlanul, vége a csecsemőkornak. Ezt úgy sajnáltam, pedig megszenvedtük azt az időt.

Remélem tényleg jönnek Anyudék!

Mi kedden utazunk, így hétfőn jöhet Robi. Zalakarosra megyünk, ahol Dorisék is voltak a Karosba.

Brigi :)
Köszi a nyaralós jókívánságot!

Aanda :)
Örülök, hogy jól vagytok! Én is nagyon tehetetlennek éreztem magam, és nyüglődtam a sok fekvés miatt, a terhesség alatt, de hidd el, hogy majd pöröghetsz eleget, ha meglesznek a picik, sőt lesz idő, hogy visszakívánod majd a pocakosságot. Emlékezz majd a szavaimra! :wink:

Cat
Kép
cateye

sziasztok!

cat!
jó családi napozást, meg nyaralást! melyikőtök dolgozik a dhl-nél?

lilla!
bátrak vagyok, és úgy tünik megérte! tényleg olyan helyes és nőcis niki azon a képen. dávid pedig szuper pasi... takarít is, hm, hm..

annamari! :shock:
rakj fel friss képeket a nagyfiúkról!

brigi! :?:
mi van a házvétellel?

andik! :P
csak így tovább!

a máltai játszón kissebbek is jól ellehetnek.
nem izgatott fel benneteket a szombati tali lehetősége? :roll:

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Szasztok!

Nem is tudom mikor irtam utoljara,most egy kicsit regnek tunik,de mindig bekukkantottam kicsit hozzatok.
Csodaszep kepeket kuldtetek,gyonyoru babakkal,ugyhogy irigykedtem is kicsit. :)
Mindenkinek szivbol gratulalok hozzajuk!!!:D :D
Velem tortent azota nehany izgalmas dolog,de a legszebb hogy tegnap megint voltunk UH-n es lathattuk a babocikat.Gyonyoruen fejlodnek,es teljesen utolertek egymast nagysagban.Olyan szepen mozgolodtak,bar az elejen(este 7 korul voltunk)mindenki csendes pihenozott. :lol:Meg lettunk dicserve,hogy eddig jol csinalunk mindent.

Aanda!

Nagyon orulok,hogy sikerult megtalalnunk egymast! :D En is gratulalok Nektek a babakhoz! :D
Mi most 16 hetesek vagyunk.Nekem is sokat kellett az elejen fekudnom,3 hetet.Aztan feloldottak a kenyszerpihenot,most tobbet suroghetek,de szigoruan csak annyit amennyi jolesik.
Mostanaban erzem,hogy egy kicsit tul lottem a celon,ismet jobban esik a pihenes.Igyekszem is minel tobbet fekudni,es elhataroztam
hogy vasarnap utan ismet elonyben reszesitem a pihenest. :!:
(Zongorista vagyok,es szombaton meg engedelyezett az orvosom egy konnyebb fellepest,utana az osszes koncertemet lemondtam,termeszetesen.)
Talan eddig az volt nehez a fekvessel,hogy valahogy amikor fekudtem ,nem igazan volt kedvem olvasni,amit pedig imadok.Ez furcsa is volt nekem.A tv-t utalom,es ez most csak megerosodott bennem,ennyi marhasagot mint amit a tv-ben musorokkent leadnak.... :( Szoval valahogy semmittevessel teltek a napjaim,es ez nekem is olyan furcsa volt.A ferjem csinalt mindent,es engem is egyfolytaban nyugtatott.Annyira buszke apuka mar most! :lol:

Szoval en mindig igyekszem ugy csinalni ahogy az orvosom mondja.Biztosan nehez lehet a sok fekves,de hidd el megeri!Ha nekem ezt kellene tennem,en is ezt tennem!
Mi 2 -3 hetente megyunk UH-ra.Nekem nem mondta az orvosom,hogy ossze kellene varrni a mehszajat,de ez biztosan azert van mert nekem ez az elso allapotossagom.
Nekem is be kell fekudnom dec. elejen a korhazba,tehat tobb mint 2 honappal a szules elott.(febr.18-ra vagyunk kiirva)de azt mondtak hogy dec.20 korul mar nem baj ha megszuletnek (32.het )Azert mi szeretnenk minel tovabb huzni a 35-36.hetig.
En mar nem erzem olyan rosszul magam hanyinger szempontjabol,inkabb illatokra vagyok erzekeny.Az elejen ez nagyon nehez volt,ugyan egyszer sem hanytam.Azt figyeltem meg,ha idoben eszem,es nem varom meg hogy igazan ehes legyek,akkor teljesen elmarad a hanyinger.
Te szedsz valamilyen vitamint?En Elevitet napi 1-et.Ezt vegig kell szednem a 3 baba miatt,hogy szepen fejlodjenek,Magne B6-bol 3-4 szemet,vas tablettat(mert keves a vasam)es egy etrend kiegeszitot Oxitarm-ot az emesztesem miatt,mert azzal bizony sok gondom volt,es ez a tabletta sokat segit.
Most sikerult felvennem a kapcsolatot 3-as ikres anyukaval szemelyesen is.10 evesek a gyerekek es azt mondta hogy a legklasszabb dolog a vilagon.(utana meg szuletett 4 baba naluk,persze kulon-kulon)En is a szoptatastol felek a legjobban,O 9es 1/2 honapig szoptatta Oket es rengeteg teje volt.Azt mondta hogy fontos az elhatarozas,es hogy mindig cicire kell Oket tenni.Egyszerre mindig kettot etetett majd utana 2 mellbol a harmadikat.Az elso harom honapban nagyon keveset aludt,de azt mondta hogy azert az masfajta faradtsag mint amit az ember ilyenkor elkepzel,sokkal termeszetesebb.Reggelente fejt mert akkor volt a legtobb teje,es igy a ferje tudta Ot helyettesiteni 1 etetesnel ejjel egy nagyon pici luku cumisuveggel.Az nagyon fontos hogy cumisuveg sterilizatort szerezzunk be,mert nagy segitseg.Tenyleg,Ti terveztek felfogadni valakit segitsegnek?
Szoval ennyit tudtam meg Tole,es Edit 73 aki nekem meg sok jo tanacsot adott,azokat Te is elolvashatod itt a rovatban.
Lenyeg hogy valoszinuleg mindannyian masok vagyunk es mashogy reagal a szervezetunk is mindenre(pl.tej kerdes)de szerintem minden megoldhato,es olyan jo tudni hogy lesznek tapasztalt anyukak (itt a topicon is)akikhez fordulhatunk ugyes-bajos dolgainkkal.Mar most is olyan sokat segitenek. :D :D
Szoval kitartas,majd batoritjuk egymast :wink:
rillisz

Sziasztok!
Köszönöm a bíztatásokat!Olyan jó nézni a nyaralós képeket,sugárzik a boldogság belőletek,már alig várom,hogy mi is igazi család legyünk!

Rillisz,
vitaminokból én is szedem az elevitet végig,napi 3 magne,napi 2 ferro-folgammát.Néha,amikor keményedik a hasam,akkor iszom 1 magnézium pezsit,abban 250 mg van,de ebből csak a gyógyszertárban kapható a jó.
Nekünk lesz segítségünk,mert az önkormányzat ad napi 3-4 órában ápolót 1 éves korukig,szülés után 1 hónapig Anyu nálunk fog lakni,utána akár minden délután át tud jönni,anyósomék pont januártól lesznek nyugdíjasok,a főzésben,bevásárlásban,sétáltatásban tudnak majd segíteni.A férjem akkor már 3 műszakban fog dolgozni,örülök majd,ha tud aludni napközben.
Edittel én priviben is levelezek,nagyon hálás vagyok neki a sok jó tanácsért.

Andi
16+6
aanda

Tegnap elkiabáltam a jó napot. Ma már nincs is mit elkiabálni. Ez egy ilyen anyás/nyűgis korszak? Egész nap csak bújnak, de nem jó, ha ott vannak az ölemben, mert akkor meg lemásznának. Remélem túléljük valahogy.

Marcsi :)
Hát a ház úgy áll, hogy lefoglalóztuk, van szerződés, de sajnos amíg a mostani lakásunkat nem adtuk el, nem tudunk semmit csinálni. Így aztán hirdetünk és várunk. Tök jó lett volna, ha még nyáron hozzá tudunk fogni a felújításhoz, de még az sem biztos, hogy ősszel hozzáfogunk. Egyébként Váchartyánban van a ház, és nagy kertje van, meg sztem jól meg lehet csinálni a meglévő házat, meg majd valamikor hozzáépítenénk, mert csak 78 m2 és az hosszútávon kevés lesz. Amikor először megnéztük, nagyon lelkes voltam, mostmár el is felejtettem, hogy milyen jó lenne, mert csak az aggódás van, hogy nem tudjuk kifizetni. Én egyébként kerttervező vagyok és a lelki szemeim előtt egy szupi kert lebeg, de egyelőre nem tudom mikor lehet egyáltalán belőle valami.

Én szívesen mennék a talira, férjecském sincs ellene. Ha mégsem lenne semmi, akkor azért szólj, ok? HOl is van az a játszó?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Rillisz,
felhívtam tegnap az Andit, most épp külföldön van, de gyorsan megbeszéltük, hogy ha hazajön elküldi annak a lánynak az elérhetőségét, aki náluk segített.

Aanda,
én sem gondoltam volna, hogy ilyen problémák is lehetnek, és ezek után gondolom még ezer dolog van, amire nem gondoltam... :lol:
baba888

lányok!
lemondom inkább a talit. itthon továbbra is áll a bál. ha szombaton talizok, akkor hétvégén sem tudok pihenni. férjem olyankor szokta átvenni őket. bocs. rettentően elfáradtam. szerintem komoly bajom van. iszonyú ingerült tudok lenni az ikrekkel.
:cry:
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Örülök,hogy mindenkinek jól sikerült a nyaralás!
Cat-éknek meg jó pihit és szép időt!
Közben én meg itt csendben irigykedem!

Brigi!

Ez bizony egy ilyen korszak!Sok-sok türelem kell hozzá! Nálunk is állandóan megy a nyafi,esténként már alig várom,hogy ágyba kerüljenek. Mindig hulla vagyok ettől a sok látszólag értelmetlen sírástól!Házimunka meg nuku,max ha az uram itthon van!
Amúgy elméletben igaza van anyósodnak,ezt írják a "nagykönyvek". De ez nem elmélet,hanem a kőkemény valóság! Én pár napja úgy kiakadtam az ilyen "okos" családtagokra (nálunk is akad belőlük),hogy közöltem,hogy elköltözöm itthonról,aztán jöhetnek és bebizonyíthatják,hogy milyen ügyesek! :wink:
Amúgy az anyukám mondta (az első nap után)most hogy otthon voltunk 2 napra,hogy le a kalappal előttem,mert iszonyúan fárasztóak egész nap! Persze jó értelemben és ő mind fizikailag,mind lelkileg értette.Pedig náluk hárman voltunk (anyu,apu+én) a három picire (Dávidot elvitte a nővérem nyaralni).

Marcsi!
Valamiről lemaradtam.Nálatok miért áll a bál?

Andaa,Marcsi!
A legjobb esetben is megcsászároznak,amint betöltitek a 35.hetet.Ez a legtöbb,amit 3as ikreknél engednek.Utána már hatalmas a kockázat!Én azért szültem a 34. héten,mert az uh szerint 2kiló körül voltak a fiúk.Nem hiszem ,hogy sok jelentősége lett volna,mert eredetileg is azon a héten lett volna a műtét csak csütörtök-pénteken.Így meg előrehozták hétfőre.
Ha ez az időpont az ünnepek közé esik,akkor bizony még karácsony előtt szülnötök kell (nagy valószínűséggel).Merthogy ez team-munka és nem lehet 8-10 embert készenlétbe állítani ilyen hosszú ünnep alatt. Ráadásul sok helyen nem a ti orvosotok dönti el,hogy mikor lesz a csaszi,hanem az osztályvezető főorvosok (szülészet+terhes patológia+PIC)Ilyen esetben megvan,hogy melyik orvos(ok) segít(hetnek) a nőgyógyászotoknak illetve kik azok a tapasztalt személyek (aszisztáció, gyerekorvos a Pic-ről illetve újszülöttes nővér),akik még jelen szoktak lenni. Ezért ilyenkor inkább kiveszik előbb a babákat,mit az ünnepek alatt legyen gond és rohammunkával kelljen kikapni őket.
A Nettke (akit ti nem ismertek) hármasikrei éjjel 11kor születtek,pedig már 3hete bent volt a kórházban! Mégis toxémia miatt nem mertek reggelig várni a császárral. Ja meg a kisfiúnak nem jutott már elég tápanyag.
Beszéljetek erről is a dokitokkal,hogy ne érjen meglepetés benneteket!Egyébként inkább azt próbáljátok meg elérni,hogy tüdőérlelő injekciót kapjatok !(Andaa neked a Pzsolt biztos mondja is majd,ne tiltakozz ellene,erre szüksége van a babáknak!)
Segítségnek örülök,hogy mindkettőtöknek lesz! De majd gondolkodjatok el azon is,hogy 1éves kor után még inkább kell valaki,aki ha másban nem,de a házimunkában meg a levegőzésben segít. Mi abban az időszakban vagyunk most,hogy ha ki akarunk mozdulni az udvarról,akkor 3 ember kell a fiúk mellé.Hárman hatfelé futnak! :lol:

Még néhány friss kép a fiúkról:
vendégségben (Oli,Marci,Benike)
Kép

sarokba szorítva
Kép

gyerünk,támadás!
Kép

kicsiny a rakás!(nagyobbat kíván?!)
Kép

reggeli kurkászás: Marci+apa
Kép

kis vitéz! (Benike)
Kép

karate-bajnokom
Kép

karate vizsgán (jobbszélső a Dávid)
Kép

Mindenkinek szép hétvégét!
Edit

Kép

Kép
edit73

SZiasztok,

Baba koszi a segitseget,ha tudsz valamit legy szives irj nekem,iszonyu fontos lenne valaki igazan jo emberket talalni segitsegnek.Koszi

Edit,

Gyonyoru csalad vagytok :D Gratulalok!!
Mi ez a tudoerlelo injekcio pontosan?Nem egyfajta steroid?
Ha igen ez nem artalmas a piciknek?a steroid egy nagyon komoly dolog,igy azert vannak nemi felelmeim ezzel kapcsolatban... :roll:
rillisz

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dícséretet a képekre. :)

Cat

Remélem jól fogtok szórakozni Ti is. Hány napra mentek? Ez vmi bababarát hely?

Brigi

Már én is érzem az előszelét a nyígós korszaknak. Szerencsére most pont itt lesz anyukám egy időre, így legalább nem egyedül kell az egész napot túlélnem.

Edit

Ismerem én is azt az érzést, hogy alig várom, hogy végre este legyen és ágyba kerüljenek. A délultáni alávst is pont így várom.
Nagyon jók a képek! Oli csak a képen látszik nagyobbnak? Hogy is van? Melyikük a külön petéjű? Úgy emlékeztem, hogy Benikének nincs párja... A két fürtöske a pár nem? :oops:

Rillisz

A tüdőérlelő valóban steroid, de ne félj tőle! Adott esetben életet menthet. És ti tuti koraszülöttek lesztek, szóval muszáj. Mi is kaptunk, ennek köszönhető, hogy csak 1 napig voltak oxigének a babáim és hogy ennyire jól átvészelték a 30. hetes születést. Én viszont úgy néztem ki tőle még szülés után is, mint egy lufi. Sok vizet megköt. De lement, elfelejtettük az egész szörnyűséget. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Engem nagyon megnyugtat, hogy nálatok is hasonló a helyzet, lányok. :lol: Remélem nem értitek félre. :lol: Egy-egy nap után olyan vagyok, mint akit letaroltak. Vannak egész tűrhető időszakok és olyankor mindig elhatározom, hogy ma nem is vagyok olyan lestrapált, csinálok valamit este, de mire odáig jutok. :cry:
Nálunk az nagyon beválik, ha valahová elmegyünk. Ma pl. újszülött uncsitesónál voltunk. Új hely, ingerek. Egy hangjuk nem volt, legalábbis sírós. CSak egyedül a kettővel igen nehéz valahová elmenni. Még a játszóra sem merek. Nekünk meg még kertünk sincs. Nem tudom mit csinálhatnék. Pedig olyankor a napközbeni alvás is jobban megy. De ahogy Edit írta ketten, háromfelé. Ma is mikor indultunk ők mentek ki elsőnek. Az egyik jobbra a körfolyósón, a másik balra és már van 10 m előnyük. Még az ajtót is vissza kellett mennem bezárni, mert nem lett volna időm, mire a lépcsőig érnek.
De azért olyan helyesek, és tegnap is olyan kedvesek voltak, ahogy kézenfogva sétáltak az asztal körül. Meg adják egymásnak a puszikat. Már nem csak duksi van, hanem rendes puszi. Én még nem mindig kapok, de a tesó igen.
Ma Borkának vetkőzős napja volt. ZOkni, nadrág le. A nadrágról le is szakította az egyik gombot.

Rillisz :)
A tüdőérlelőt kifejezetten a babák érdekében adják. Hogy felkészültebben szülessenek meg. Igen szteroid, de ahogy Lilla is írta, ti biztos korák lesztek, és nagyon sokat számít. Mi is kaptunk, mert úgy tűnt, hogy túl hamar fognak megszületni. Végül sikerült visszatartani elég sokáig és így akár el is maradhatott volna. De én nem bánom, hogy megkapták, mert ha mégis megszületnek idő előtt, akkor nagy szükségük lett volna rá. Lehet, hogy ez kicsit zavaros, de azért remélem érthető.
Persze engem nem kérdeztek, hogy akarom-e, és nem mondtak semmit a veszélyekről, hanem automatikusan kaptam. De én azért alapvetően bízom az orvosokban, ha így látták jónak, akkor mivel értek én többet hozzá?

Edit :)
Ez a látszólag értelmetlen sírás, ez nagyon jól leírja, hogy mi a helyzet. Csak én tényleg nem látom, hogy mi a lényeg. És a türelmem is véges.
Egyébként én is annak a híve vagyok, hogy a gyereknek meg kell tanulnia a dolgokat. De én úgy gondolom, hogy nem azt kellene megtanulni, hogy ha hozzányúlok a tűzhelyhez, akkor anya jön és játszik velem, hanem azt, hogy nem szabad hozzányúlni, mert anya haragudni fog. (Legalábbis, amíg meg nem értik, hogy veszélyes.) Meg ugye ha lenne egy alteregóm, aki elkapja a másikat, amíg én az egyiket bányászom le az asztalról. És persze, ha egész nap 100%-ban tudnék koncentrálni, és egy-egy pillanatra sem bambulnék el.
Az olyan dolgokat, amiket a saját bőrükön tapasztalnak meg (pl. korábban leesés a kanapéról) villámgyorsan megtanulták, mert nem álltam ott kinyújtott kézzel egész nap, hogy elkapjam őket. Viszont megengedtem, hogy felmásszanak. Egy-két esés után nem volt gond. De ez ugye könnyű volt. Most kicsit tanácstalan vagyok a fegyelmezési eszközöket illetően. Borka ugyanis ugrik a nem szabadra, és rohan, hogy ő is csinálhassa, ha éppen Rékára szólok rá. Ha látnék némi fejlődést, akkor egy kicsit lelkesebb lennék, de így tiszta kudarcnak érzem az egészet. Végülis több hónapja magyarázom a vezetéket (ez amolyan veszélytelen vezeték, gondoltam tanuláshoz jó lesz), de semmi. Akkor nem piszkálják, ha megunták, mint játékot. Most kezdtem az elzárásos módszert, de ha berakom az egyiket az utazóágya, remekül elszórakoznak, mert bújócskáznak. :roll: Egyik kint - másik bent. De azért majd igyekszem következetes lenni, hátha mégis ér valamit.

Nagyon aranyosak a fiúk. Nagy csibészeknek néznek ki. És a kis fürtök. :D A két folyosós kép szuper.

Sajnálom, hogy így kikészültél. Sztem egy kicsit az idő is nyomott, ami nem tesz jót az ember lelkének. Azért kitartás.

Mindenkinek szép estét, és jó hétvégét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Rillisz!

A tüdőérlelőt mi is megkaptuk. Igaz, hogy majdnem későn. :roll: Engem a 32. héten befektettek, és addig senki nem szólt arról, hogy létezik egyáltalán ilyen. Az 5. bentfekvős napon azonban észrevették, hogy valami nem stimmel nálam (véreredményből), és rögtön a szülőszobán kötöttem ki terhességi mérgezés, ill. HELLP szindróma gyanújával. Na és akkor kaptam már a szülőszobán egy tüdőérlelőt, aminek 24 óra kell, hogy hasson. A dokim azt mondta, hogy legalább kettőt kellene kapnom, hogy ha a babák megszületnek, akkor ne legyen gond a légzésükkel, ne kelljen lélegeztetőgépre tenni őket. Így történt, hogy én 2 napig feküdtem a szülőszobán (sok szülést végighallgattam). A második szurinak már sajnos nem tudtuk kivárni a teljes hatóidejét (a 24 órát), mert akkor már olyan rossz volt a véreredményem, hogy a doki azt mondta, hogy egy percet sem vár tovább, kiveszi a babókat. :cry: És az én kis másfél kilós gyerekeimnek tényleg nem kellett lélegeztetőgép, :) inkubátorban is csak 4-5 napig voltak. :)

Ezt az egész történetet nem elrettentésként írtam, csak a tüdőérlelő jótékony hatását próbáltam ecsetelni. Nálatok reméljük rendben lesz minden :lol:

Többiek!

Kitartás a kis rosszcsontokhoz, szerintem át kell vészelni ezt az időszakot, és később jobb lesz.

Edit! Még mindig csodállak, hogy bírod a 3 kicsit.
Egyébként gyönyörűek. Gergő fiamnak is ilyen kis fürtös haja volt 1 éves koráig, míg le nem vágtuk. Azóta szögegyenes.

Az enyéim már 4 évesek, de én is mosogatórongynak érzem magam estére. Mindig elhatározom, hogy este "csakazértis" keresztszemezek egy kicsit, aztán mire ágyba dugom őket, elpakolászok, megfürdök, már öreg este van, és kidőlök én is.

Ma délután még egészen jól elvoltak, kaptak gyurmát és olyan jót játszottak vele. Íme:

Kép

Kitartás mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Nagyon régen voltam, visszaolvasni most nem is tudok, majd kicsit próbálok, de reménytelennek érzem.

A nyaralásunk szuper volt, nem is reméltem,hogy ennyit tudunk pihenni, hogy a gyerekek ennyire jók lesznek. Étterem, kiállítás, bábszínház, mindegy volt remekül elvoltak.
Apa is minden percét rájuk szentelte :lol: , s meg is lett az eredménye, a végefele már csak Apa kellett nekik.
Szóval szuper volt.
A fényképezőgépünk itthon maradt :x , így képeket nem tudok felrakni.Viszont ugye, minden rosszban van v.mi jó, rengeteg felvétel készült.

Aztán a jó sorozatunk itt meg is szakadt.

Ahogy hazaértünk, elleptek bennünket az itthoni teendők.Elkészült a felsőszint, berendezkedtünk, elterveztük, hogy fel is költözünk.
Erre, a fiúket olyan mértékű vírusos torok- mandula gyuszi támadta meg, hogy 2 napig 40 fokos láz, a 3. napon pedig a szájuk tele lett hólyag szerű aftákkal, amely garatra, nyelőcsőre is áthúzodott.
Zsófi megúszta. :)

Mostmár jobban vannak, de ez a 1,5 heti szenvedés teljesen legyengítette őket!

Közben apukámnak csipő-protézis műtétje volt.

Szóval zajlott az élett, egyetlen nyugodt percünk sem volt.

Ma esküvőre megyünk, majd meglátjuk mennyire erősödtek meg.

Mindenkinek kellemes hétvégét.
Nyaralóknak jó időt, nyugis perceket.

Meme
szinta

Sajnálom én is, hogy így összejöttek a dolgok. De ne ostorozd magad, nem tehetsz róla, egy igás ló is beleroppanna 3 ilyen apró nevelésébe. Meg a fáradtság miatt ilyenkor az ember nagyon ború látó tud lenni. Remélem hamar kialszod magad, és feltöltődsz. Én is sokszor rossz anyának gondolom magam, nincs türelmem a gyerkőcökhöz, többet kellene törődnöm velük stb. De egyszerűen nem tudok ezen változtatni, próbálom a maximumot kihozni, de nem mindig sikerül. Olyankor jön a tőrdöfés, hogy hazajön a párom, és Samu el sem mozdul melőle, csak Apa csinálhat bármit, sőt reggel felugrik az ágyban, kiabál nekem, hogy Anya,Anya (vegyél ki az ágyból) majd amint belépek kérdezi, hogy Apa? és szalad keresni veszettül. Persze mert a párom ráér minden percét vele tölteni ha hazajön, mert én csinálom a vacsorát, eléjük teszek mindent, mosogatok stb. Most is elvitte a párom Samut a DHL napra (egyébként Ő dolgozik ott), én meg itthon vagyok a beteg Olival.

Nagyon helyesek a fiúk! Nem Oli a külön petéjű és Beni meg Marci az egy? Jó kis rajzás lehet nálatok minden nap, ha a fiúk zsizsegnek. :D

A Karos Hotelbe megyünk, de lehet, hogy most ugrik vagy tolódik. Oli bekapott egy vírust, és 2 napja alul-felül jön belőle minden, és lázas. Tegnap kihívtam az ügyeletet, persze pont akkor hányt ki sugárban mindent, így félve a kiszáradástól beutaltak minket a László kórházba. Már csomagoltam össze, amikor Oli félkómásan megfogta a poharát és ivott 6 korty vizet, és elaludt. Amikor felkelt megint ivott pár kortyot, és az sem jött ki belőle, így nem vittem be a kórházba. Azt hallottam, hogy oda bemegy az ember 1 betegséggel és kijön 3-al, de ezt nem akartam. Úgyis csak infúzióra tették volna, így inkább én éjjel fél óránként szaladgáltam be hozzá, és kiskanalanként imádkoztam bele a vizet, és figyeltem a kiszáradás tüneteit. Nagyon gyenge, mint a harmat, sokat alszik, de ma még nem hányt. Ma már elég sok vizet ivott, és evett 2 falat sportszeletet is, így a nehezén túlvagyunk, szerintem. Megyek és kihasználom az időt, hogy egyedül vagyok vele, és megnézem a Büszkeség és balítéletet DVD-n, amit a párommal úgy sem lehet.

Egyébként a Hotel Karosba mennénk babaapartmanba. Itt van minden gyerekellátó eszköz, két légteres, légkondicionált külön mindkettő, és még játszószőnyeggel is fel van szerelve. :D Olin a dokinő szerint 2-3 nap alatt végigszalad majd a vírus, de félő, hogy Samu is elkapja. Ha holnapig nem jön ki rajta akkor megúszta. Ma még nincs jele. :D

Cat
Kép
cateye

Cat

De sajnálom! Remélem minden rendben lesz, Oli meggyógyul és Samu nem kapja el és el tudtok utazni. Dögfáradt lehetsz most, ha éjjel fél óránként itattad szegényt. Nem irigyellek! Amúgy jól hangzik az a babaapartman.

Dávid egyébként a háromnapos lázat kapta el, most már elmúltak a pöttyök is róla, a kedve is sokkal jobb.

Tegnap megtette ő is élete első 3 önálló lépését!!! :D :D :D

Tegnap vettünk nekik őszi cipellőket, hát iszonyat áruk van! Nikié még elég baráti volt, le volt árazva 50%-ra, így 3900 volt. De Dávidnak nem találtam jót, így ő majd 9000-ért kapott. Aztán beugrottunk egy kínai áruházba és tele volt a márkás cipők koppincsaival. És az a vicc, hogy nem néztek ki nagyon rossznak se. Látszott, hogy gyengébb minőség, de hát 3 hónap alatt úgyis kinövik, addig meg csak kitartana?!! Az én avatatlan szemem nem tudott nagy hibát felfedezni magában a cipő kiképzésében, ugyanúgy tartja a bokát, a talpa se tűnt rossznak. Vetemedett már valamelyikőtök arra, hogy ilyet adjon a gyerekek lábára?

Meme

Az jó, hogy jól sikerült a nyaralás. REméljük a fiúk tényleg meggyógyultak és jól ellesztek az esküvőn.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Mi is ma vettünk nekik őszi cipőt. Első körben a Mini Manóban 2 Nike cipőt vettünk, 9000 Ft-15%-ért, de még két bőr cipőt is kell vennünk. Szerencsére a Nike cipők a nagypapa ajándéka.

Mi megszívtuk a kínai cipőzést. Tavasszal vettünk nekik 1-1 bőr félcipőt 3500-ért/cipő kínai boltban. Nagyon pofásnak nézett ki, ezért is vettük meg, de sírtak és mutogatták, hogy valami nem jó a cipővel. Aztán rájöttünk, hogy a nyelv kiképzése olyan rossz, hogy nyomja a kis lábfejüket. Én soha többé nem veszek ilyen cipőt. Inkább maradok a jól bevált márkáknál. Persze nem biztos, hogy mindegyik ilyen, de ez rossz vétel volt. A kettő árából vettem volna 1 normálisat.

Sajnos még nekünk kell a bölcsibe kinti cipőt és benti szandálokat is venni, így kész vagyon ami cipőre megy.

Cat
Kép
cateye

sziasztok mamik :)

visszafele haladok :)

ha homokozóba megyünk mindig rátok és arra a durva nyavalyára gondolok :evil:
jó hogy megúsztátok a kórházat.
bölcsivel mi van? de lehet hogy majd eljutok addig is.

de ügyi!!
én is várom, hogy az enyémekmár menjenek. Dalma ilyenkor már ment.... de előttük tudlóom nem szabad így nem is hasonlítgatok.

szia Szinta :)

de nagyok :) nagyon édesek :)
karate meliyk ágát csinálja?

Baba888 :)
nem tudom az előzményeket de nálunk Bendi nem tudott büfizni, sok levegőt nyelt. Espumisant adtam neki 5 cseppet minden étkezéshez és 2-3szor büfiztetve volt etetés közben. amikor áttértünk a fözi-gyümire ez megszűnt.
van még egy üveg Espumisanom (kicsi hiányzik belőle) ha kell és Budapesti vagy szívesen odaadom.

Beatrix :)
boldog szülinapit a lányoknak!

sütő
megtanítottam Dalmának, hogy meleg és nem szabad hozzányúlni. most már zárva van a konyha de ha bejön akkor is mondja meleg, süt. amikor csak kicsi volt meleg a sütő ajtaja mge akarta fogni. modtam neki fogd meg DE meleg lesz, azóta nem akarja megfogni. mondjuk én bezárom a konyhaajtót. a kicsik még nem tudják:)

....

Vikta
vikta

Baba888 :)
Gratulálok a babákhoz!!!

bölcsi
½-1 évet kell várni hogy bejusson a gyerek de egyes kerületekben, peremkerületben nincs hely egyáltalán.
Én nagyon örülök annak a bölcsinke ahova Dalma jár.
Ami szerintem fonos:
- a dadus (rajta múlik minden!!!!)mondjuk nem lehet választani, így nincs mit tenni.
- Hol van? Ne legyen főúton és sok fa legyen az udvaron/előtte.(nekem ez fonots)
- Játékok: Nálunk bent lehet a motorja mindenkinek. Belépő: 1keménykönyv, labda. van havi 500.- ft : ebből is játékokat vesznek.

Az ikrek általában jobban bírják a beszoktatást mint 1 gyerek. Te nem leszel ott velük de megmarad a testvére.

Judyt :)
gyönyörűek
Ez gyors volt. Átmenetileg hol fogtok lakni? Vagy egyből ez új helyre kölltöztök?

Unicum :lol:

Repzivel vagy autóval mentetek? Hogy bírták az utat?

Baba :)
Nem vettem haskötőt mert az orvos lebeszélt. Aztán a kismamatorna-tanár ajánlotta hogy tekerjem körbe türcsivel és fáslizzam körbe. Kicsit macerás de ha nincs még ez is megteszi. Amúgy nekem sima-császár szülésem volt és már az intenzíven kötöztettem magam. van egy vászon kötözöm is ha még kell. A nővérek, orvosok ezt nem szeretik de a kötés nélkül én nem tudtam menni. 1-2 hónapig állandóan kötve voltam.

-….később folytatom, felkeltek…

Vikta
2év2hó és lassan 1év
vikta

sziasztok!
kicsit pihentebben :)

edit!
gyönyörűek a fiúk!!!!! édesek az ágyban 3-an képen. marci és beni tök egyformán lazán, oli kicsit máshogy. most tudatosult bennem a "felállás" (hárman kétpetéjűek :):):). izgalmas lehet figyelni, hogy mennyire hasonlóan fejlődnek marci és beni illetve mennyire más lesz majd oli. micsoda kis trió! mindenféle kombinációban lesznek majd benne mindenféle mókában és buliban. dávid meg csak színesíti az összképet. fantasztikus vagy, ahogy bírod!

cat!
hogy van oli? samu elkapta? hogy sikerült a családi nap a félcsaládnak? mentek végül nyaralni kedden? a büszkeség és balítélet nálunk a férjem kedvence is :)

meme!
ez különös, hogy csak a fiúk kapták el... de gondolom nem elégedetlenkedtél zsófi "különcködése" miatt :) hol voltatok nyaralni?

andi!
nálunk is nagy favorit a gyurma. de a színeket azonnal összekeverik, az a legklasszabb az egészben... aztán közben mindenféle mese kerekedik ki belőle.

vikta!
dejóóóó, hogy volt egy kis időd írni! hogy telt a nyár? mit csinálnak az ikrek? dalma mikor kezdi a bölcsit? mennyit volt otthon?
nálunk minden előfordult a kistesó-születik-megbuggyannak-a-meglévő-gyerkőcök témában. sokat gondoltam rád. hogy milyen könnyedén adtam a tanácsokat annakidején dalma produkciói után. aztán most meg olykor a falat kaparom.

bölcsis beszoktatás... az enyémek nem vették könnyebben az akadályt 2 évesen csak azért mert ikrek. szerintem ebben a korban még nem fogják fel teljesen, hogy ott a másik is. nekem egyszerre két kis panaszost kellett nyugtatgatnom. hol egyik keseredett el jobban, hol a másik. azóta már tényleg előnyt jelent a tesó jelenléte. sokkal bátrabban rosszalkodnak :) de akkortájt még a tőlem való elszakadás élménye tarolt mindent.

most az ovitól tartanak. pedig nagyon bátor kis krapekok.
m.

KépKép

KépKép
2in1

Baba!
Nekem volt haskötöm (az a tépőzáras gumis fajta, amit Te is említettél). A kórházban kezdtem használni, aztán még pár hétig itthon is, de bevallom nem mindennap, csak amikor eszembe jutott. Igazából nem tudok se mellette, se ellene érvelni, olyan pro és kontra a szitu. Lehet, hogy segített a pocakvisszahúzódásban, de ugyanakkor hazugság lenne azt mondani, hogy kényelmes viselet (ilyen lehetett a XVI. században fűzöt hordani...). Én nem vagyok egy magas csaj, így valószínűleg azért zavart, hogy ha leülök, akkor belevág a gyomorszájamba egy kicsit a szélessége miatt. Szóval...

Ja, nekem a párom vette valami gyógyászati segédeszköz boltban (kb. 1900 HUF volt). Lehet, hogy nem tökéletesen emlékszem, de a bababoltokban lényegesen drágábban adják!

Vikóka
vikóka

Drukkolok, hogy el tudjatok menni nyaralni. Bár, ahogy az időt elnézem. De szerintem a fiúk így is élveznék.

Vikta :)
Hihetetlen, hogy lassan már egy évesek az ikrek. Mostanában sokat gondoltam rád. A lányok most értek el a mindenhová felmászok, és állandóan anyán lógok korszakba. És neked ilyentájt születtek az ikrek. Le a kalappal előtted.

Meme :)
Kívánom neked, hogy mostmár gyorsan felépüljenek a gyerekek, meg a többi családtag is.

Le sem merem írni, de nekem eddig hihetetlen mázlim volt betegségekkel. Eddig két téli náthán kívül semmi bajuk nem volt a lányoknak. Kop-kop-kop.
Tegnap voltunk sétálni a Rózsika forrásnál. Régebbi kirándulásból emlékeztem, hogy babakocsival is járható. És tényleg jó volt. Odafelé nagyjából sétáltak a csajok, vissza meg a kocsiban. Mind élveztük egy kicsit a levegőt, meg az erdőt. És pont annyi volt, amennyi egy délutánba kényelmesen belefér, meg amennyit ők bírnak. Szóval, ha szerettek kimenni, akkor én ajánlom. Nem egy nagy táv, de izgi, főleg egy kicsit nagyobbaknak sztem, mert le lehet menni egy csomó helyen a patakhoz, meg tele van hidakkal, meg vízesés, szóval egy kicsit talán izgibb, mint a Normafa. Persze utána úgy kidőltek a lányok, mint a zsák. Nem volt gond sem evéssel, sem alvással. És ami a fő, semmi nyűglődés egész nap. Minden nap kéne valami ilyen program.

Na megyek, mert éppen alvás van és most kellene mindent bepótolnom.

Mindenkinek szép napot, és drukkolok, hogy nyaralókra süssön egy kicsit a nap.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

JÓl hangzik. Hol is van ez pontosan? Budai hegyek? :oops:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cicamica :)

Solymár mellett van egy kisebb erdőfolt. Rajta van a Budai-hegység túristatérképen. De anélkül is oda lehet találni. Az ember megy ki Solymár felé, éppen beér a faluba (város?) és balra van egy benzinkút. Ott kell megállni, és szembe egy kis bekötőúton lehet elindulni a forrás felé. Sima sárga jelzés, ami nekem elsőre pirosnak tűnt, de csak kicsit narancsos a festés. És az első rémisztő 15 m után tényleg teljesen jól járható. De babakocsival csak akkor menjetek, ha van egyes kocsitok is, mert a hidakon nem hiszem hogy elfér a dupla kocsi.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikta :)
De jó, hogy jelentkeztél! Mesélj a picikről, hogy fejlődnek? Tart még a testvérféltékenység, vagy már megy a cimborázás?
Van aki tehermentesít néha, hogy a pároddal kikapcsolódjatok?

A bölcsiről én is azt gondolom mint Marcsi, hogy még nem elég értelmesek hozzá, hogy felfogják, hogy Ők ott vannak egymásnak. Még csak azt látják, hogy Anya nincs, mivel mindkettő külön-külön akar birtokolni. Na majd meglátjuk, de nincsenek illúzióim...

Örülök, hogy kikapcsolódtál picit.

Sajnos a nyaralást le kellett ma mondanunk, illetve nem merjük így bevállalni. Oli nagyon le van gyengülve, 2 kilót fogyott, tiszta csont és bőr. Már jobban van, csipeget, de olyan gyenge mint a harmat, állandóan fetreng itthon. Samu is fosik, bár neki más tünete nincs, de én sem vagyok túl jól. Így nem érdemes lemenni és újabb vírus támadásoknak kitenni magunkat, tudod, Dorisék is ott kaptak be valamit a medencében.

Samu volt a párommal a DHL napon, körberajongták, máris akadt millió bébiszittere, alig kellett vele foglalkozni Zolinak. A párom cégénél ugyanis alig van családos ember, 95%-ban egyedülállóak az emberek, és sok az egyedüllló szingli nő. Ezt a tempót mondjuk kevés családos bírja, mert sajnos vadkapitalista az egész szervezet. :cry: Cserébe viszont jó jövedelem, sok juttatás és előrelépési lehetőség van.

Brigi :)
Mi is ismerjük ezt a helyet, és nagyon szeretjük. Könnyű terep, szép látnivalók, remek vasárnap délutáni séta. :D

Cat
Kép
cateye

Szia Vikta! Rég voltál....

Cat

Húha, ez nagyon szarul hangzik! Robi is mondta a 2 kilót, de azt hittem, vmit félreértett. :shock: Szegény Oli! Küldtem neki gyógypuszikat! Szerencsére azért legalább alapból nem volt sovi, hogy még abból menjen le 2. Én nem tudom, mit csinálnék, ha Dávid még fogyna is, így is egy kis giliszta, olyan hosszú a súlyához képest. Remélem legalább te megúszod, kell vki, aki tartja a frontot. :wink:

Sziszusékról nem tudsz vmit? Már ezer éve nem volt.

Köszi Brigi az infót! Most itt az ősz, úgyis akarnuk sokat kirándulni. Van 2 egyes kocsink, de inkább hátihordozóval mennénk amúgy is. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Sikerült visszaolvasom pár hozzászólást, némileg képbe kerültem, olyan rossz volt,hogy nem tudtam jönni, amikor meg már igen, akkor meg nem tudtam semmit!

Mostmár Kristóf is, ZSombor is meggyógyult, elevenek is rendesen.
Zsombor szombaton ebédnél be is jelentette : - Anya, meggyógyultam! :lol: Teljesen ledöbbentünk, egyrészt attól, hogy ezt így kimondta, másrészt, hogy így tisztában van a vele történtekkel.
A szombati esküvő és az utánna levő mulatság nagyszerű volt. Élveztem, hogy teljesen kiszolgálnak evés közben, olyan jó volt így nyugiba enni, inni, hogy semmiért nem kellett felállni, elmenni.
Valamint az ikrek egy angyalok voltak. :lol:
Egyszerűen nem értettem, mert ennyire, amennyire mutatták, azért nem jók.
Nem is hallottam mást, csak, hogy velük aztán könnyű, meg, hogy észre sem veszem, hogy kettő stb....

Cat!

Mielőbbi felépülést Olinak, remélem hamar összetudja szedni magát! Szegénykém 2 kg, az nagyon sok.
Remélem Samu tényleg megússza egy enyhe hasmenéssel.
A nyaralást meg majd bepótoljátok.
Volt úgy, mikor Zsombi is csak feküdt és sírt, hogy azt kívántam, bárcsak olyan rossz lenne, hogy a hajam tépném miatta...
Kitartás.
Bölcsit mikor kezditek?
Samu aranyos lehetett, ahogy a szingli csajokat " fűzte".

Lilla!

Gratula Dávidnak!
Gyönyörűek a gyerekek a nyaralási képeken!
Kínai cipőről az a véleményem mint Cat-nak, ill. az én gyerkőceimnek sem tetszett az egyszeri próbálkozásunk.
Őszre Zsombi adidas, Zsófi nike bakancsot kapott. Valamint sport cipőket is hamarosan cserélni kell, mert kezdik kinőni, de ebből is a nike mellett voksolunk.
De, mindezt nem azért mert annyira imádjuk a márkás cuccokat, hanem mert tényleg ebben kényelmes nekik, és tartja a lábukat kellőképpen.
Kristófnál is hasonló képpen gondolkodtunk, és nem is szűrik ki évente az ortopédiai vizsgálatokon.

Marcsi!

VAlóban, nem keseredtem el, hogy Zsófi kihagyta ezt a nyavalyát!
Az, jó, hogy tudtál pihenni, mert tudod, 3 gyerek az nem egy séta galopp.Én is csomószor kimerülök, pedig nálunk ugye Kristóf már 9 éves, csomó mindent megcsinál, sőt segíteni is szokott.
Nálatok meg ugye Bulcsú csak 4 hónapos.
Nálam meg a fáradtság sajnos olyan formát öltött, hogy csomószor idegesebb voltam a kelleténél. :cry:
De, szerencsére már ritkán, nagyon ritkán jön elő.

Brigi!

Szóval a csajokat fárasztani kell. :lol:
Látom írták a többiek is, ez egy ilyen időszak.Teljes felfedezés, félelmek, korlátok nélkül.Aztán meg, ha nem olyan napunk van vissza kisbaba korba és csüngünk anyán ezerrel.
Nálunk már nincs meg ez, de én is nehezen bírtam.
Én azt csináltam, hogy hagytam mindent és ahányszor csak kérték mentünk játszani, és ha jött segítségem akkor próbáltam bepótolni mindent.
De, mostmár leülnek ketten és csodásan lekötik magukat.
Talán az volt könnyebb Nekem, hogy korán kezdtek beszélni és megértették velem a gondjaikat!

Edit!

Jók a képek! :wink:
Nálunk is Apa imád így közéjük feküdni.Ők meg másznak rá ezerrel, aztán bírkózás!
5 férfi a háznál?!? Le a kalappal előtted!

Vikta!

Szia Neked is.

Jó éjszakát mindenkinek, megyek próbálom behozzni a múltheti alvás kiesésem.

Meme
szinta

Sziasztok!

Jöttem kicsit dicsekedni,mert annyira boldogok vagyunk!

Tegnap voltunk uh-n,mind 3 baba szépen,egyformán fejlődik!Olyan jó volt őket viszontlátni!Sajnos a nemüket még nem tudta megmondani a doki,pedig lassan szeretném már őket a nevükön szólítani.Az Afp-m is tökéletes lett,nekem összetettebb volt a vizsgálat,mint Editnek,pedig 1 orvoshoz járunk,úgy látszik,hogy ennyit fejlődött azóta a tudomány.
Olyan nagyok már,hogy a fejük átmérője 42mm!Nemrég még az egész testük volt ekkora!Szerencsére jól telik az idő,már kevesebb,mint 4 hónap van hátra!Már alig várom,hogy én is "panaszkodhassak"róluk és élménybeszámolókat írhassak!Természetesen olvaslak titeket folyamatosan,eddzem magam,lélekben próbálok már most felkészülni rájuk.
Tudom,hogy nehéz lesz,de állok elébe!

Puszi mindenkinek,Andi
17+3
aanda

Sziasztok!

Andi!
Olyan hihetetlenül jó volt olvasni a beszámolódat! :) Drukkolok nagyon Nektek, hogy minél tovább bent maradjanak a pocakmanók. Most akkor te ugye szigorúan fekszel? Ez már a genetikai uh-tok volt, vagy arra később kell menned? Nekem 19 hetesen állapították meg először a nemüket (igaz, helytelenül, mert végig abban a tudatban voltunk, hogy az egyik fiú, a másik meg lány. Ádámot folyamatosan Lillusnak, majd később Eszernek szólítottam :D ) Ja, és épp ekkortájt kezdtem határozottan érezni, hogy mozognak.

Cat!
Sajnálom a -2 kilót, nagyon rosszul hangzik. Nekem most Gergő 40 grammot fogyott 2 hónap alatt, de én ettől is rosszul érzem magam. Nagyon rossz lehet, hogy nem tudz neki segíteni. Azért biztosan hamar erőre kap és majd csak eszik egyfolytában, hogy behozza az elvesztett kilókat.

Brigi!
Ez a kirándulóhely nagyon jól hangzik, szerintem mi is megejtjük szeptemberben. Amúgy szoktunk néha mi is kirándulgatni, de leginkább úgy, h autóval megyünk, aztán nem túl sokat gyaloglunk. Pl Normafa, mint írtad. Nekem ez azért furcsa, mert gyerekkoromban rengeteget kirándultam, sokszor kétnapos gyalogtúrára mentünk a tesómmal és a barátaival a hegyek közé. Mondjuk akkor 2 méterre laktunk a legközelebbi fenyőerdőtől és csak hegyek vettek körbe. Állandóan gombát ettünk, meg rengeteget jártunk málnászni is.

Amúgy az enyémek sem beteges fajták, eddig 2x voltak náthásak és most ez az egyhónapos láz-hőemelkedés-hőemelkedés sem sorozat tart még mindig, és még mindig nem tudjuk az okát.

Meme!
Hihetetlen ügyesek már a gyerekeid, hogy ilyen szépen beszélnek. Mint már fentebb is írtam, az enyémek szinte semmit :( .

Vikta!
Jó volt olvasni újra rólatok. Olyan furcsa, hogy már majdnem egyéveseid vannak. Bennem még mindig az él, hogy 6-7 hónaposak. Miket csinálnak már a nagyok?

Marcsi!
Képet még sajna nem tudok feltenni, mert nem tudom áttölteni őket a gépre, de ígérem, hamarosan kép is lesz.

Lilla!
Gratula Dávidnak az első lépésekhez! Én csak csodálkoztam, hogy miért mondják, h innentős nincs megállás, mert eleinte semmi nem változott, előtte is állt és mindent elért a gyerek, ha akart. Sőt, az elején azzal volt elfoglalva, hogy megtanuljon rendesen egyensúlyozni, úgyhogy nagyon élveztük. Nálam azóta rosszabbodott a helyzet, amióta fel tudnak mászni mindenhová és mindent piszkálnak.

Amúgy nem tudom, másnál van-e ilyen, de a fiúk (főleg Gergő) még mindig rettenetesen félnek a porszívótól. Pedig heti 2-nél többször nem veszem elő, hogy ne hergeljem őket. De így is végig bőgik azt az egy órát, amíg kiporszívózom a lakást. Menekülnek minél távolabbra és nem értik még mindig, ha mondom, h nem bántja őket. Mondjuk ezek kis beszarik, mindentől félnek, ami mozog. Kutya, macska, tyúk, nyuszi, mindegy, még a plüss állatoktól is ha mozognak.

Bocs, ha valakit kifelejtettem.

Edit!
NAgyon szépek a fiúk!

Puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sajnálom, hogy végül nem tudtok menni. Azért gondolom egy kicsit otthon lesz a férjed és akkor az egész család erőre kap. De legalább az időre nem lehet panaszod. :wink:

Andi :)
Olyan jó olvasni, hogy milyen szépen fejlődnek a manók. Nagyon drukkolok. És örülök, hogy végül megnyugodtál és teljesen örülni tudsz nekik.

Meme :)
Nálunk valóban baj, hogy nem tudom mit akarnak. Sokszor úgy érzem, hogy semmit, mert akkor is nyűgik, ha ott vagyok és játszani próbálok velük. Ha Borkának nem tetszik valami, akkor csapkod össze-vissza, hajigálja, vagy félresöpri a játékokat, meg ilyenek. Időnként tényleg borzasztóak, de azért most akár hisztek, akár nem sokkal jobb, hogy tudatosítottam, hogy nem én rontottem el őket, hanem ilyen korban vannak, és főleg, hogy el fog múlni. Egyébként Borka újabban visszacsukja a fiókot, ha nagyon csúnyán rászólok. Szóval mégis van haladás, de nagyon lassú.

Annamari :)
Nálunk meg pont az a baj, hogy nem félnek az állatoktól. Tegnap pl. gyalog mentünk a játszóra, ők játékbabakocsit toltak. És útközben a kertes házakban van egy csomó kutya, akik ugye a kerítésen belül vannak, és ezért ugatnak, mint a fenevadak. Meg ugye védik a területet, szóval én nem bízom benne, hogy ha benyúlnak akkor nem harap. Ők viszont nyomulnának oda még egy haragos pitt-bullhoz is. Alig lehetett Rékát visszatartani. :roll: Nekünk most azt kell megtanítani, hogy nem minden kutyát szeretgetünk meg. Múltkor Réka fél háztömböt rohant egy kutya után. És a végén már elkaptam, hogy menjünk vissza apát megkeresni, mert hazáig kísérte volna. :roll:

Na jó megyek a dolgomra. De az időt utálom. Miért kell ilyenkor esni? Nem lehetne, hogy ne legyen ötven fok, de ne essen az eső???

Szép napot,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Olvasgatom a leveleiteket es mindig jo sokat tanulok beloluk.
A steroid injekciotol nem dobodtam fel tulsagosan(nem tehetek rola,de a steroid hallatan is fraszt kapok :cry: )Tenyleg nem letezik semmi mas lehetoseg?Persze az nagyon megnyugtato hogy vegul mindegyikotoknel rendben volt minden es a szer csak a jo hatasat valtotta ki.Mindenesetre koszi az infokat.

Aanda orulok a szep eredmenyeknek,csak igy tovabb :D

Tegnaptol en is pihenek ismet,csak van egy fura tunetem,ami nem tudom hogy mennyire fura.Lehet hogy ismeritek ezt az erzest. :(
Szoval kb. 5 napja amikor ulesbol felallok,furcsan gorcsol a bal oldalam addig amig nem egyenesedem ki teljesen.
Nekem regebben is volt -meg terhesseg elott-bal oldali belfajdalmam,vizsgalgattak is,de nem talaltak semmi kulonoset,csak a stressz,es persze hogy az emesztest rendbe kell hozni.Most az rendben van,de letezik hogy a babocik most eppen ezt az erzekenyebb teruletemet nyomjak?Mert ha ez terhessegi gorcs lenne,akkor ulve,fekve, allva mindenhogy gorcsolne ugye?
En arra gondolok,hogy most valoszinuleg nagyobb nyomasnak van ott minden kiteve es az ules meg plussz nem a legjobb pozitura.
Ti eszleltetek hasonlo tuneteket?Ez normalis?Emlitettem persze az orvosomnak is,de ezekkel a dolgokkal nem nagyon tudnak mit kezdeni.
Puszi mindenkinek
rillisz

Rillisz :)

Nem akarok hülyeséget írni, esetleg Ditke jobban ért hozzá, lévén orvos, de sztem pont azért hat kétszer 24 óra alatt a tüdőérlelő, mert bivalyerős. A legtermészetesebb módszer ugye az lenne, ha babuci kivárná a megfelelő időt, és akkor minden beavatkozás nélkül érett tüdővel jönne világra, de a tüdőérlelő sokszor versenyfutás az idővel. Andinál is azért tartották vissza még a szülőszobán is a babákat, hogy hathasson az anyag. Laikusként úgy gondolom, enyhébb szer (már ha van ilyen) = lassabb, gyengébb hatás, és erre általában nincs idő.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikta,
tegnap kipróbáltuk az Espumit, a tájékoztatón 25 cseppet ír, én ennyivel csinálom. Elkezdem etetni, és ha hajlandó pár kortyot szopizni, akkor utána adom is neki, aztán sokszor próbálunk büfizni. De még így is elég nehezen megy, sokszor el sem akar kezdeni szopizni, lehet, hogy benne van a rossz emlék, hogy akkor fájni fog a hasa... :?:

Azért próbálkozom rendületlenül, de szegénykém nagyon próbára teszi a türelmemet. :cry: Annyira szeretnék segíteni neki, de amikor semmi sem használ kivagyok. Ma éjjel több, mint másfél órán keresztül evett 50-60-at, és akkor a tesót még meg sem etettem. Ma szinte egész nap aludtam az evések között.

Vikóka,
végül úgy döntöttem nem veszek már ilyen haskötőt, a méhem már teljesen összehúzódott, a zsírral meg másképp kell elbánni. :?
A sebemnél is egyre kevésbé érzem azt a kellemetlen dörzsölő érzést, úgyhogy majd csak jobb lesz.

Tegnap voltunk velük bel-és ideggyógyászati kontrollon, és kaptunk dícséretet, hogy mennyit híztak amióta hazajöttünk. :)
Holnap meg szemészetre megyünk, remélem ott is rendben lesz minden.

Ja, Vikta, elfogadom a maradék cseppeket, nagyon köszönöm! A párom bent dolgozik a XIII. kerületben, érte tud menni, ha egyeztetünk valamit, de akár holnap, ha megyünk a szemészetre, akkor is el tudunk menni érte. Hova? Hogy és mikor lenne jó neked?
Köszi!

Aanda,
nagyon örülök, hogy ilyen szépen "alakulnak" a babók! :D
Már én is nagyon kíváncsi vagyok a nemek arányára.
Az enyémeknél is alig bírtam kivárni, hogy kiderüljön, én is mihamarabb a nevükön akartam szólítani őket. :)
baba888

Meme :) ,Annamari :) ,Lilla :)
Köszönjük a jókívánságokat! Remélem mostmár hatni fog.

Ma reggelre már Samu is elkapta a rontást, így délelőtt kidőltünk, csak a párom tartotta a frontot. Nekem is rettentő hasgörcseim voltak, csak fetrengeni tudtam. Szerencsére Zoli nem kapta el, így Ő rohangált egyikünktől a másikig. A végén már röhögött, hogy ez a Fekete erdei klinika elfekvője. :D Aztán Délben mindkét gyerek kidobta egyszerre a taccsot, de innentől jobban lettek. Délután már sétálni akartak menni. Oli rettentően néz ki, minden csontja kilátszik, és nagyon gyenge. Simán elmehetne egy Schindler listája filmbe statisztának. Csak nemes egyszerűséggel Girhes Joe-nak hívjuk.

De azért reménykedem, hogy ennyi volt, és innentől már jobban leszünk.

Aanda :)
Nagyon örülök, hogy ilyen jól vannak a picik, és szépen fej fej mellett fejlődnek. Kíváncsi vagyok a nemükre!

Annamari :)
Nekem sajnos úgy mint Briginél túl merészek a fiúk. Benyúlnak az utcán az összes kerítésen, válogatás nélkül minden kutya-macska szájába. Sajnos a kórságot is valószínűleg kismacskától kaptuk, mert azt is etettek kézből. Hidd el ez sem jó, mert nagyon veszélyes, és nehezen tudok két gyerekre így figyelni.

A porszívótól olyannyira nem félnek, hogy Ők akarnak porszívózni, kapkodják ki a kezemből, de az orrszívózástól visítanak.

Cat
Kép
cateye

Még azt akartam kérdezni, hogy Zoli látott nálatok a kocsiban valami visszapillantót amiből lehet hátul a kölköket nézni. Olyat hol lehet kapni? Már ezer éve nyúz ezzel...

Cat
Kép
cateye

Cat,
részvétem, nem lehetett egyszerű!! Jobbulást mindhármotoknak!
baba888

Sziasztok!

MA egész nap úton voltunk délelőtt vásárolgattunk, délután meg meglátogattuk apukámat a kórházban.
Mivel nem volt kire hagynom őket mindenhova jöttek.Szerencsére megint angyalbőrbe bújtak. :wink:
Kezdem azt hinni, hogy idengenben tudják, hogy így kell, és azt is imádják ahogy ezért dícsérik őket!
Szerencsére, a kórházba is beengedték őket, mert ahol apukám van a műtét után, az egy szanatóriumi rész. Végig csak suttogva beszélgettek és mikor megmutatta apa, hogy tud végre menni, dícsérgették : ügyes vagy Papa! CSak mikor jöttünk el, mindenhova bekiabáltak : - viszontlátásra. Persze ez mindenkinek tetszett, csak alig bírtuk a produkció után kihozzni őket. :lol:

Cat!

Kívánom, hogy mindannyian mihamarabb gyógyuljatok meg, erősödjetek fel, valamint Zoli bírja végig az ápolást!
Külön szerencse, hogy otthon van.
Büszkeség és balítélet :?: Nálam is a legnagyobb kedvenc. BBC-s Colin Firts vagy az újabb változat? Nálam a Colin-os a nyerő... :wink:

Baba!

Kitartást és sok türelmet kívánok, bár tudom, hogy nagyon nehéz.
Az első 6 hétban mi is csúsztunk az arcunkon a fáradtságtól, de utána mintha elvágták volna.
Hidd el, amikor a legkeservesebben sír, te megtettél mindent, s az Ő kicsi lelke tudja is ezt. Ez egy ilyen korszak.

Annamari!

Porszívótól az orrszívás miatt félnek?
Az enyémeknek sajnos sokszor kellett, ezért volt egy külön erre a célra. S, amikor ezzel porszívóztam visítoztak ( most mondják, hogy elég anya), mikor a másikkal akkor semmi baj nem volt.
Amúgy meg a hogy kicsit visszahúzodóbbak, az sose baj, hiszen tudod : alamuszi nyuszi nagyot ugrik!
Hidd el, még vissza sírod ezt a korszakot!

Brigi!

Nálunk is lassan jöttek az erdmények, de ha már kis szikrákat láttam, mindig rájöttem ez az van miért....
Most meg már napi szinten jön elő v.mi amin elcsodálkozom, hogy de jó, hogy ezt is tudatosan kértem tőlük.
A beszédük hátránya: Ma az egyik butikban az eladó teljesen el volt ájulva ZSófitól és rendesen ajnározta is szegénykémet. Már én is untam, de gondoltam mindjárt indulunk tovább. Erre mikor lépnénk ki az ajtón, Zsófi tök hangosan mondja : Anya, nem szeretem nénit! Mondom neki, ne mondj ilyet ő csak szeretett téged. Erre ő : Nem, piszkált. :lol:

Rillisz, Aanda!

Nektek pedig sok-sok-sok türelmet a fekvéshez. Nekem sajna nem volt, így 28. héttől bennt voltam a kórházban és ott pedig kellett, hogy legyen. Bántam is rendesen a kinnti aktivitásom.
Meg szerintem phszihésen is rengeteg dolog el tud dőlni.
Mindig arra gondoltam, hogy az én alkatommal ( 162 cm és 50 kg) bírjam otthon legalább a 28. hétig, és csak is addig bírtam.
A szülést meg a 37-38 hétig szerettem volna kibírni, hát ez is így volt a 37. héten döntöttek a császár mellett.
Tüdőérlelőt 2-szer kaptam én is, a kettő visszatartásom alatt. Nem kérdezték kérem-e, mert tudták, hogy kora esetén kell. Beadta az orvosom, akiben 100%-osan megbíztam, és közben elmondta miért kell, mi ez, mik az előnyei, hátrányai.

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek, Nektek különösen CAt!!!!

Meme
szinta

Meme!

A fiúk nem az orrszívás miatt félnek a porszívótól. Ha jól emlékszem, tavaly télen, vagy kora tavasszal szívtuk nekik utoljára. Komolyan, már nem is emlékszem, h mikor. De akkor már a végén nem is tiltakoztak annyira, mint amikor elkeztük.

A kutyákkal meg miegyebekkel nem annyira egyszerű a helyzet, mert meg kell nézni őket, mindig cibálnak, hogy menjünk közelebb, de amint mondjuk 1,5 méternél közelebb kerül valami, rettenetes üvöltésbe kezdenek. Főleg Gergő. Egyszer azért visít, h menjünk oda, aztán azért, mert fél. És ez mindig így van. Sőt, Gergő gyakorlatilag egész nap ugat itthon, ha az utcán ugat egy kutya, rögtön ugatnak ők is. Illetve Gergő inkább nyávog, olyan kis vékony hangon ugat, mint egy pincsi.
Ádám mondja, hogy hú-hú.

Közben az jutott az eszembe, hogy lehet, h azért nem beszélnek még, mert nem bíztatom őket eleget, hogy utánozzanak.

Tüdőérlelő: nekem nem magyaráztak semmit szinte, csak mondták, hogy 12 óra után fejti ki a hatását (erre külön rákérdeztem, h nem 24? Mondták, h nem). Amúgy nálunk 16 órát hatott, akkor spontán megszülettek a fiúk. Direkt nem indították a szülést, mert nem volt rá szükség. hagyták, hogy hasson a tüdőérlelő. Aztán a fiúk 4-6 napig kaptak légzéstámogatást, Gergő egy napot volt lélegeztetőn, mert elfáradt a kis tüdeje. A lényeg, hogy nagyrészt zökkenőmentes volt minden, pedig tüdőgyulladással születtek a 31. héten. És persze ma a tüdejükkel semmi gond nincs.
Szóval jó volt, h kaptak, még ha szteroid is. Én amúgy nem is nagyon vagyok tisztában a szteroidok káros hatásaival (szégyen vagy nem, ez van), csak tudom, hogy hosszú távon károsak és kész.

Cat!
Remélem, hogy sokkal jobban vagytok. Azért az tényleg jó, hogy a férjed tud segíteni és ápol benneteket. Ja, nálunk is van egy kis hasmenés, ami főleg minket felnőtteket érint, de néha a gyerekekenek is van hasmenésük, ami ugye náluk az antibiotikumtól is lehet. Ma már abbahagytuk az antibiót, remélem, h jobb lesz ezügyben a helyzet.

Meme!
Nagyon édesek lehettek a kórházban :)

Jó éjt mindenkinek!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?