Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szombaton megjöttünk a Balatonról. Délután 5-kor indultunk és este 9-re értünk haza annyit kellett megállni a gyerkőcök miatt, meg megálltunk Gárdonyban pizzázni is. Ha vasárnap jövünk így (eredetileg vasárnap jöttünk volna, de valamiért egy nappal előbbre tettük) végig kísér minket ez a zivatar!!! Ahogy elnéztem az időjárással foglalkozó honlapokat végig tarotl az északnyugati országrészen. Veszprém, velencei tó térsége és így jött Bp-re. Hát mi is így jöttünk.. mákunk volt.

Nagyon jól éreztük magunkat, de van mit kipihenni, kempingeztünk ugyanis, és ott ugye nincsenek falak... nem kell részleteznem ugye? :lol:

Ne haragudjatok, már meg, de miért kell ítélkezni mások felett és felelőtlennek tituálni sokmindenkit!? Én is voltam kint a Gabival mikor még babakocsis volt én meg nagy hassal a Dancit várva. Meg kell mondjam, hogy élvezte a gyerek. Napokig még téma volt neki a tüzijáték, és azóta is ha lát az égen, mindig nézi, tetszik neki! Akkor 2004-ben szerencsésen végződött, nem volt vihar! De ki az aki megnézi elindulás előtt, hogy na, jön egy szupercella vagy sem!? És ez egyedi sem volt, minden nyáron legalább 10 hasonló vihar van, csak nincs róla tudomásunk, mert általában lakott területen kívülre csap le, ez pont most nem!

ébredezés...

Kép
sasha

Szilcsike, Sasha

ki ítélkezett ki felett? már nem magyarázkodásként, de én pl annyit írtam, hogy eszembe se jutott a kicsikkel, meg babakocsival kimenni. és nem az időjárásjelentés miatt, hanem a tömegnyomor miatt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nyuszika! Írtam mailt! :lol:

Tűzijáték: ígérem ez az utolsó, hogy erről írok, de nem hagyhatom szó nélkül: Tesómnál izgulósabb, rákészülősebb embert nem hordott a hátán a föld. Ő a neten is és a TV-ben is látta, hogy vihart jósoltak, de az előrejelzés kimerült annyiban, hogy vigyenek magukkal esernyőt, esőkabátot. Ő vitt is, a délutáni szikrázó napsütésben cipelte magával az esernyőt, amikor beszéltünk telefonon még röhögtem is rajta, hogy bitos mindenki hülyének nézi. Aztán este már nem röhögtem, nagyon aggódtam értük, de az esernyőt felesleges volt vinnie, mert ebben a viharban ki sem tudta nyitni :cry:

Én tinédzser koromban minden évben kimentem a tűzijátékra. Oké, tömeg volt, de nagyon-nagyon összetartó tömeg, a Dunapartról a Keleti pu-ig énekelve, összekapaszkodva sétáltunk haza, mindig-mindig nagyon jó volt, soha semmi rossz dolog nem történt. Ilyen tragédiára nem lehet felkészülni, én Nórival simán ki mertem volna menni akár már idén is, ő imádja az ilyen eseményeket.

Szó mi szó, engem nagyon felháborít, hogy az áldozatokat ítélik el nagyon sokan, holott Mindenki csak szórakozni akart.

Költői kérdés: Ha ne adj Isten a légiparádén történt volna egy tragédia (bezuhan a repzi a nézők közé) akkor is az ott tartozkodó tömeg a hibás? ÁHHH... :cry: :cry: :cry: szörnyű.

Bocs az OFFért
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Akkor én is utoljára írok erről.
Természetesen nem hibáztatom az "ott tartozkodó tömeget".
Nem is tudom lehet-e bárkit hibázatni, ebbe nem megyek bele.
csak úgy általánosságban féltem őket tömegben. Pl. apa állandóan ki akarja vinni a nagyot a focimeccsre, én meg nem nagyon akarom engedni.

na megyek, mert nyafognak a kölkök
szép napot, remélem már nem lesz vihar, bár megint írják

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szilcsike,Sasha

En nem itelkezen ez nagyon csunya szo, csak ez a velemenyem. De akkor atfogalmazom, nem nem szabad babakocsissal ilyen helyre menni, hanem en nem mennek. Es mi tenyleg megnezzuk az idojarast talan azert mert messze lakunk es nem nagy moka 1 orat a semmiert autozni, ha egy szabadteri program a rossz ido miatt dugaba dol. Plusz nagy csalodas a gyereknek.Es mint Judy, alapbol utalom a tomeget, mert ha baj van, nagyon birkak az emberek sajnos...
Elnezest ha megbantottam valakit, nem allt szandekomban.

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,

Tuzijatekhoz:
En sem itelkezni/megbantani akartam barkit,csak a velemenyem ez, hogy tomegben alapbol is nehez kozlekedni gyerekkel,ugy meg nem elvezetes a tuziatek vagy barmi,hogy mindig azt nezed hogy a gyerek meglegyen nehogy valaki megusse/meglokje veletlenul, mert azert meg alacsony es latohatar ala esik...
Anno minket anyuek sem vittek,mert fel tudtak merni hogy tomegben 3 gyerekkel nehez az elorejutas,a nagynenemek erkelyereol neztuk egyszer,de ki nem mentunk sosem.Egyebkent az unokatesom veszett mar el is hogy egy pillanatra elengedtek a kezet,es fel ora mulva lett csak meg de azt a fel orat nem irigylem az anyukajatol,pedig semmi extra nem volt csak egyszeru tomeg.
En lattam a teraszrol olyanokat akik 2en mentek 5! gyerekkel,na en erre mondtam hogy ez mar sok. MEg nekem ne mondja senki hogy egy babakocsiban levo par honapos baba elvez valalmit a tuzijatekbol..ez inkabb a szuloknek kell.Lehet hogy en vagyok tul aggodos de ha pici gyerekem van megvalogatom a programokat es csak olyanra viszem ami neki is biztonsagos es elvezetes.
Manapsag mar mindenhol lehet tuzijatekot latni nem csak evente egyszer,es akkor nem ekkora tomeggel szembesul az ember ugyhogy kar ezt az ev esemenyenek titulalni....
Alex latott mar joparat,de annyira nem hatotta meg hogy kerte volna hogy vigyuk el, pedig tudta hogy lesz, sot 5 percig a Tv-ben is nezte.
Szerintem a felelosok azok a ki nem mondtak le az egeszet, csalodas lett volna nekik,meg lehet hogy haza nem ertek volna 1 ora alatt de legalabb a zome fedett helyre tudott volna szaladni es nem a szabad eg alatt erte volna a szel oket.A kivitelezo nem hibas inkabb a megrendelo hogy nem intezkedett....semmilyen katasztrofatervvel nem rendelkezik....

Judy
Miota szulok vagyunk ertjuk meg hogy mekkora panikban lehet egy gyerek ha elveszik.........na meg magamrol nem is beszelve.

Bea
Szia :wink: Orulok hogy jol vagytok :D

Szilcsi
De jo, hogy Ti is megusztatok :) Mik a tortenesek nalatok?

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Igazából itt nem a viharról van szó, hanem magáról a tömegről, amikor a pár hónapos babákat viszik be a legnagyobb tömegbe, én sem vinném, de mindenki maga dönt hová viszi be.. Pl. felvonulási téren koncertre, óriási hangzavar, cigifüst, por, nyomorgás, hányszor láttam bömbölő babákat, apuka, anyuka meg halál jól érezte magát a koncerten. De ezt mindenki másképp éli meg, van, aki szereti a hömpölygést, van, aki nem. Mi ez utóbbiak közé tartozunk. Mondjuk, ha én kis ladikban néztem volna végig a Dunáról a tüzijátékot, minimum, hogy egy mentőmellény lett volna rajtam, még akkor is, ha tudok úszni.
Tüzijáték lemondása: szerintem az embereknek annyi eszüknek kellene lennie, hogy ha tombol a vihar vagy kezdődik, akkor nem nézi tovább a tüzijátékot, akár leállítják, akár nem. Ha le is állították volna a tömeg, csak állt volna és fütyül vagy vmi hasonló.

mindenkinek mások az igényei, mindenki máshogy mérlegel, ki így, ki úgy. a spenótot sem szereti mindenki.

na, ennyit eme érdekes témáról.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Forró téma: Mi nem voltunk kint, eszembe sem jutott, mert nem szeretjük. nem a tüzijátékot, hanem azt az iszonyatos tömegnyomort ami ott van. Még Emma előtt egyszer voltunk kint a férjemmel, ő vidéki lévén életében először, és azt mondta soha többé. Úgy préseltek a parton mint a szardiniás dobozban. Az utána több órás hazafelé menés sem a kedvenc élményem. Ha gyerekkel kimennék, akkor sem a partra, max valami szellősebb helyre, ahonnan kevesebben nézik, de oda simán kivinném őszintén szólva. De a tömeg közepébe, rakpartok stb, oda nem. De Emma féla durrogástól, így el sem jött volna velünk mondjuk:D Előző hétvégén tőlünk pár utcára volt tüzijáték a Vida-dombon, azt néztük a padlás erkélyről, Emma: Hű de szép!, Hű de félek!, Hű de szép, Hű de félek! :lol:

Szóval aki kiment nem felelőtlen, de aki beállt vele a gócpontba az az szerintem, bocsánat :oops: Persze a viharra tényleg nem lehetett számítani, szóval arról aztán tényleg senki sem tehet. Jelezték előre, de nem ekkorát. Még 1/2 8-kor is azt mondták be hogy kardigánt és esernyőt vigyenek az emberek. :shock: Erről ami történt szó sem volt.

Más:

Kataa!

kistesó...hmmmm...az túlzás hogy most már lesz elég helyünk, mert csak egy gyerek szoba lesz, de azért terveink szerint jövő év elején rástartolunk :oops: Csak még szeretnék fogyni valamennyit addig, mert nagyon elhagytam magam az utóbbi időben :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Na akkor utoljára, és nem csak ebben a témában!

Bár életem első pesti tüzijátéka volt a mostani, a férjem a maga 32 évével volt már párszor. Mi találtunk olyan helyet, ahol nem volt tömeg. Sőt! Tehát a tömegben nyomorognit mi kihagytuk. 3-an voltunk két gyerekre, mindkét gyerek folyamatosan ölben, kivéve azt az 5 percet, amikor Szilcsi apa nyakában volt. Nem hiszem, hogy egy 5 év feletti gyerekkel könnyebb lett volna, mert őt max. rángathattam volna magam után, míg az én két "pici" gyerekem hozzánkbújva, letakarva, majdnem teljes biztonságban jutott el az autóig. Igen, bőrig áztunk, és bár felelőtlen módon nem néztük meg az időjárásjelentést (csak utólag a netet, ahol esernyőt és esőkabátot javasoltak estére) az esernyőmmel nagyon sokat értem el, cipelhettem azt is a gyerekkel együtt, mert kinyitni felesleges volt.

Gumicukor
Abban a szélben csodálkoztam volna, ha bárki is a tüzijátékkal foglalkozott volna (kivéve talán néhány őrültet) Amit én láttam: első esőcsepp után a "tömeg, akikkel mi hömpölyögtünk", elindult a Nemzeti Színháznál lévő hév megállótól, de a híd alá sem értünk, már tombolt a vihar, és esett a jég.

Judy
Itélkezésről én nem beszéltem, és az előző hozzászólásomban írtam is, hogy pár kivétellel vagytok ezen a véleményen. Nem akarok nevesíteni, kikkel nem értek egyet, de ez már az én ügyem.

Sziasztok
szilcsike

Sziasztok!

Látom sikerült fölpörgetni a topikot egy jó kis "forró" témával.
Azt hiszem, az ítélkezéssel erősen vigyázni kell, hisz ne tudhatod a másik életkörülményeit sem.
Mi ugyan idén nem voltunk kint, de nem azért mert annyira hűde okosak lettünk volna, sőt, nekünk idén nagyon is megfelelő lett volna az időpont (bár azt láttam, hogy eső lesz, de az eső, és a vihar némi különbség, és azért ilyen viharok nem olyan gyakoriak).
De nekem 7 éve vannak folyamatosan kicsi gyerekeim. Viszont gyerekkorom óta élnek bennem a tüzijátékélmények, amikor még a nagymamámtól néztük. Sajnos most már nem vagyunk olyan szerencsések, hogy ott lakjunk, vagy lenne olyan hely, ahonnan nézhessük, és a TV ugye közel nem ugyanaz (főleg, ha összevissza rángatják a kamerákat és kapcsolgatják a nézőpontokat). És aztért a budapesti tüzijáték még mindig az, és nem egy 10 perces kis villogás.
Igenis szeretnék kimenni élőben nézni. Én. Nem a gyereknek jó (bár nálunk nem félnek tőle), de ugye időnként gondolhatunk magunkra, hisz az egész mostani életünk a gyerkekről szól. És nekünk pl. ez az év ideális lett volna, mert ugyan van egy kicsi gyerekünk, de mivel a két nagyobb nagymamázik vidéken, ezért CSAK EGY, akire most épp két felnőtt jutott volna. Jövőre megint nagyon pici gyerekünk lesz, aztán meg ki tudja, hogyan alakul. Sajnos nekünk már a gyerekvigyázással is nagyon meg kell gondolni, mit csinálunk, mert nincs segítségünk, így nem mondhatom, hogy a gyerekek majd otthon maradnak, és mi kettesben elmegyünk. Szerencsés, aki meg tudja tenni, de nekem nagyon meg kell fontolnom, mikor és kitől kérek szívességet ilyen szempontból.
Szóval azt gondolom, én is bántva érezném magamat, ha valaki azt mondta volna, hogy ha kimentünk volna, akkor mi felelőtlenek vagyunk...
Tömeg: én sem szeretem, viszont azt gondolom, számtalanszor elkerülhetetlen. Nem az a lényeg, hogy elkerüljük, hanem az, hogy mindent megtegyünk azért, hogy ne kerülhessünk rossz helyzetbe. Pl. megtanítom a gyerekemet, hogy hova forduljon, ha mégis elveszik (amint ezt már meg tudja tenni), külföldön pl. kaptak egy szerkentyűt, amire rámondtuk a telefonszámunkat és a gyerek nevét, meg természetesen nagyon vigyázok rájuk. És még így is történhet nem várt esemény sajnos... Főleg, hogy tényleg az emberek borzasztóak tudnak lenni, pl. láttam olyan képsort, ahol egy futó ember ikerbabakocsin esett át.. De ez ellen nem tudsz semmit tenni, az emberi butaság számtalaszor előjön, és időnként tényleg isteni segítség, hogy nem kerülünk bajba (lásd hülyén közlekedő kerékpárosok, váratlanul, idétlen helyzetben szemben előző autók)

KépKép
KépKépKép
beszti

bár megfogadtam, hogy nem írok többet erről, de...látom sokan rágódunk ezen a témán, ami nem is csoda.
Gumicukorral értek egyet, valaki szereti, valaki nem, ízlések és pofonok. továbbra is hangsúlyozom, nem ítélek el senkit.
én sosem szerettem a tömeget, mindig is volt egy olyan érzésem, hogy mi van ha történik valami...mert csak addig működik az összekapaszkodva énekelünk, amíg nincs semmi gáz. utána jön a pánik és az egymás taposása. és még csak ezt sem ítélem el, ez már tömegpszichózis témája, ez van, ilyenek vagyunk. sajnos. inkább ha lehet, elkerülöm. meg komolyan, nekem nem nyújtott akkora élményt anno, biztos rosszul vagyok összerakva. meg túl realista vagyok :lol:
mondjuk az, hogy voltak, akik fosztogatni kezdték a vásárosok portékáját, hát, ezt nehéz alulmúlni. bár ez is jelenség, áramszünet idején mindig megjelennek a tolvajok és rablok.

de ez már messze visz ettől...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

HAli

En is magambol indulok ki amikor azt mondom nem mennek el ilyen helyre gyerekkel. HA baj van az emberek szornyuek, es en tudom, hogy pl. nem birnam hosszutavon cipelni egyik gyereket sem. Az meg hogy babakocsival rohanjon az ember lehetetlen. Meg nem is erdekel a tuzijatek. De ez az en sajat kulon velemenyem. Nem itelek el senkit csak nehezen tudom megerteni, aki pici gyerekkel EKKORA tomegbe megy. (tegnap a hiradoban nyilatkozott egy holgy aki a ferjevel es 12 eves es 9 honapos babaval ment... Persze lehet hogy nem minden 9 honapos gyerek felos es lehet hogy csak az en gyerekeim alszanak mar ilyenkor...:)
Es tenyleg nem vagyunk egyformak, kinek a pap, kinek a papne ugye...
Szerintem nem akar itt senki senkit megbantani, csak megint olyan kenyes temanal vagyunk, amin erosen megoszlanak a velemenyek.

Beszti

Azert nem mindenki ilyen gondos am, hogy beszelo kutyuvel szereli fel a gyerekeket...:):):)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,

Na hat a topic forgalomnak tett csak jot ez a tema :roll:

Gumicukor
Te is jol foglamaztal,babakocsis gyerekkel meg nagyobb riziko tomegben lenni mint egy kicsivel a kezben.
En bar mar ismertek nagy nyuzsgos vagyok es szeretem is a belvarost, de ez a fajta tomeg nem vonz es pont azert mert veszelyes is tud lenni.
Ettol fuggetlenul akit vonz az menjen :wink:

Mano
Egy szobaban is elfernek a manok :lol: :lol: egy jo darabig.Mi pl a tesommal veigi egyben voltunk el tuleltuk. :lol: Nekunk most kulon lesznek,anno meg azt hittuk hogy kulon nemu gyerekeink szuletnek.Ugyhogy majd kesobb talan atalakitjuk ugy hogy egy jatszo es egy alvos szobaban,ha majd ok ugy akarjak. :wink:

Szilcsike
Akkor ti meg jol megusztatok es ez a lenyeg :!: :D

Beszti
Jo otlet ez a nyakba akasztos dolog.Ennyi gyereknel ,plane kulfolodon hatasos is. Ha egy gyerek elveszik nem bizti hogy meg tudja mondani a nevet,pedig alapbol meg van neki tanitva minden ilyen inof.Szerintem itt senki nem itelkezett,plane nem a korulmenyek ismereteben.
Tomeg es tomeg kozt is van kulonbseg,egy nagyvarosi forgatag meg ez a tomeg eg es fold.
Egyetertek veled, hogy kell magunkra gondolni, de nem csak tuzijatek alkalmaval, amit en mar tobbszor is mondtam itt,hogy nem csak anyak de nok/felesegek is vagyunk.Tobbszor kell(ene ) magan programot is szervezni.Pont ezert is nyomatom mindig a mami talikat, mert az mindig egy felszabadul beszelgetes es mindenki jol erzi magat.Nekem sem egyszeru a gyerekvigyazas,de inkabb fizetek erte minthogy magammal ciplejem minden hova. fodraszhoz,stb...

Nyuszika,Judy
Igazatok van,ha baj van mindenki magara gondol...

Szoval senki sem megbantani akarta masikat,mert tudjuk hogy minden temaban van ilyen emg olyan velemeny is aztan megis csak egyutt vagyunk lassan amr 5 eve :D :D

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa

Mikor is lenne az a tali??Szept 9 vagy 15???? Lusta vagyok visszaolvasni....:)

Nekem most ugy nez ki barmelyik jo.:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Ja es DAnny legutobbi benyogesei:

Dunaparti kiulos helyen ebedelunk egy szombaton, mellettunk egy kiskrapek folyton athajol es jol elvan Dannyvel, egyszer csak elkezd kiabalni, mire a fiam:
"Ne ojdiccs, mej szajon vagjak!"
(Csak kicsit egtem):)

kerdezem: na akartok nezni videon valami meset?
Mire Danny:
"Igen, mondjuk a cicas meset..."

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszika! Mailt megkaptad? Nem akarok erőszakoskodni, de holnap már szerda van :lol: :wink: Ha nem lesz eső esetleg
kirándulhatnánk is egyet a környéken. Írj, hogy mizujs!!!
Danny száj :lol: :lol:

Mi ma egész délelőtt játszótereztünk, du-ra meg jól elromlott az idő, nem tudtunk kimenni, pedig beígértem egy fagyizást a gyerkőcöknek.

Mamatali: Nekem a szept 15-i hétvége jobb lenne, de ha a többségnek más időpont jó, akkor alkalmazkodom. :wink:

pussz:

Magdi
mléna

Ja meg a tuzijatekos temahoz annyit, hogy amit a Magdi irt teljesen igaz, tehat mindenki a sajat felelossegere megy el az ilyen esemenyekre...csak nekem az nem tetszett, hogy rogton elkezdenek felelosok utan kutatni... meg azt mondjak le kellett volna fujni az egeszet...hat nem tudom. A szervezok akkor hibasak, ha behullik a petarda a nezok koze, mert a nagy szel kitoresekor nem allitjak le a musort, vagy ha egy bode radol az emberekre mert nincs jol rogzitve, de egyebkent szerintem nem. Katasztrofa tervet meg ilyen esemenyekre nem tudom, hogy egyaltalan lehet-e kesziteni, vagy ha igen, akkor kinek kene.

Szilcsike

Miert nem nevezed meg, hogy kivel nem ertessz egyet? Elvegre csak beszelgetunk (immar vagy 5 eve) ,nem?:):):)

Gumicukor

Hat nem hiszem hogy futyultek volna az emberek, ha 5 perc mulva, amikor tenyleg kitort a vihar leallitottak volna a tuzijatekot...de valojaban az mar mindegy volt szerintem.
A mentomelleny dolgon en is csodalkoztam.:(

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi

irtam melt!!!Jo a szerda!VAgyis holnap...

KépKép
KépKép
nyuszika

Rossz volt a gépünk, de szerencsére végre összeállt megint...

Mi anyósomék házának tetejéről néztük a tűzijátékot, de még oda se vittem el Csongit (ő 9-kor már rég alszik, és különben is csak megijedne a durrogástól). Onnan a 10 emelet magasságából félelmetesen jól lehetett látni, ahogy lezúdul a vihar a hegyről, és hallani lehetett, ahogy csapkodja-töri az ablakokat. Tömegbe nem megyek gyerekkel, semmi értelme. Viszont is úgy gondolom, hogy nem érdemes felelősöket keresni...

Most mennem kell, vár az esti mesélés.

Zit
parazita

Majd elfelejtem... Ha lehet, NE 9-én legyen a tali, mert az az egyetlen nap, ami semmiképp se jó nekünk, és már a múltkori taliról is lemaradtunk. Köszi!

Zit
parazita

Sziasztok

Akkor legyen a tali szeptember 15-én a szoki olasz etteremben mondjuk 3 korul???
Nyuszi
Magdi
Parazita
En az eddigi jelentkezok.

Tobbiek gyertek :!: :!:

Kata

Kép
Kép
kataa

Tali:

Sajnos én előre nem tudok mit mondani, 9-e biztos nem jó (esküvőre megyünk), de a szeptemberi többihétvégén is lehet elfoglaltságom... (még nincsenek rendesen lefixálva, később dől el)

KépKép
KépKépKép
beszti

Babás tali nem lesz? Addig kéne, amíg még jó(?) az idő...

Zit
parazita

En bene vagyok a babas taliban is csak akkor kene valami jo helyszin.Otletek???Zart jatszoter vagy valaki kertes asszonysag bevallalja??? :wink: :D
Akar az is lehet 15-en es a mamist meg elnapoljuk,ahogy jobb a tobbsegnek.

Kata

Kép
Kép
kataa

Csak a szám jár, de kertem, az nincs :)

Zit
parazita

kata
engem kérdőjelesen írj be a szept 15-re, mert még nem fix, de lehet akkor lesz a tesóm eljegyzése.

a babas taliban is benne vagyok. megcsinálhatnánk azt a vetélkedős izét is akár, ha ez utóbbi mellett döntünk. aztán lassan lehet szervezni a mikibulit is:) mindjárt itt van!

KépKép
KépKép
gumicukor

hali

Lehet babas-tali is, bar az ido elore elegge kiszamithatatlan, foleg hetekkel elotte. Ha nem akartok fizetos helyre menni en bevallalhatom, csak a multkori se nagyon jott ossze, 15-bol 13-an lemondtak....:(
( ha valakinek meg aktualis az oszicipo, vagy a szandal, el is nezhet a boltomba...:):):), mint Halacskanak mondtam tegnap cipokre es szandikra babaneteseknek 20% kedvezmeny...)

na pusz

KépKép
KépKép
nyuszika

Heló!

Nyuszika Bóbitája szipi-szupi, ajánlom mindenkinek. Választék bőven van! :wink:
Talit most kihagyom, elnézést, de helyette egy fiatal sebésszel randizom, aki eltávoltítja egyik nem kívánatos szervemet, az epehólyagomat 14-én, és bár 16-án már ismét "szabadlábon" leszek, de a 15 még korai egy ilyen hősnek is mint én. :lol:
Majd számoljatok be a taliról, valaki vigyen fényképezőgépet mert én nem vihetek!!!

Bi-bi-bi az én csajom nem öregszik! :wink:

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea

Fiatal a sebesz????Nem is mondtad....:) Zoli tudja?:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Halacska! Műtét :cry: Fiatal doki :lol: Sajnálom, hogy nem tudzs jönni a talira.

Lányok! Szerintem Legyen inkább gyerekmentes tali, úgy jobban lehet beszélgetni, kajálni :wink:

Halacskához csatlakozva én is csak dícsérni tudom Nyuszika boltját: Nagyon szép, hangulatos, barátságos :lol:
Nyuszika! Csíkos harisnyát le sem tudom Nóriról robbantani, nagyon tetszik neki, szerintem megyünk még felétek ezügyben is :lol: Nagyon jól éreztük magunkat tegnap!

Jövő hét szerdán lesz szülői az oviban. Akkor fog kiderülni, hogy hogyan oldották meg az évvesztes gyerekekkel kapcsolatos dolgokat. lehet, hogy új óvónénik lesz? Hű, de izgi :lol:

Pusza:

Magdi
mléna

Sziasztok
Lányok
én 15 évig láthatam tüzijátékot anyukáméktol még otthon laktam :) fiuk imádják a tüzijátékot de csak a kicsi tüzijátékot amit mi csinálunk szilveszterkor :D a nagytol félnek ráadásul tömeg iszonyom van és valoszinü 2 pec mulva ideges lenék mi ezért hagyuk ki .Amugy nem az embereket hanem a Megrendelöt kéne felelöségre voni meg azokat akik nem álitoták le a tüzijátékot még idejében :( .

Beszti
megértelek nekünk sincs segitségünk 2 éve szervezünk pár napos nyaralást gyerek nékül és nem akar összejöni :cry: valami mindig közbejön :( .

pusz csics
csics

sziasztok, hát nem egyszerű ide eljutni.... legalábbis nálm egyfolytában döglött a babanet, de semmi más :(
Mi most az ovi előtti utolsó kicsapongásainkat éljük, alig vagyunk itthon. Ezerrel megy a játszóterezés, voltunk megint állatkertben, szigeten, hajókázni, stb. Közben levágtam egy kicsit Dodesz haját, na persze nam lett így sem rövid, azt nem is szeretném. Szerintem tök csini lett, bár ha komolyan érdekli majd a táncos téma, akkor úgyis egyre hosszabb és hosszabb lesz majd. Na, majd meglátjuk, egyenlőre elkezdjük, mert totál be van zsongva, aztán menet közben kiderül, hogy tényleg anniyra bejön e neki.

Kataa
Na azért nem totálisan kocsi nélkül, bevásárolni még épp elmegyek, de féltengelyes, ki kéne cserélni, szóval azért risky..

Magdi
visszatérve a tüzijáték témára, én veled értek egyet. mi csak azért nem mentünk, mert Rege nagyon pincurka, de Dodi nagyon szeretett volna menni. most csak azért, mert én nem vágyok tömegbe még elvittem volna, ha ő egyszer annyiora szereti, jövőre pl. biztosan megyünk - ha épp itthon leszünk.

Gumicukor
khmmm... hát mi voltunk a felvonulásin idén babakocsival is. igaz nem a tömegben, de mivel apa nem megy ki nélkülem ilyen helyekre, Dodinál pedig nagy esemény, így úgymond kénytelen volt Zsebi is jönni. Sajna nálunk ez az év abszolút nyaralás mentes volt és a strandon is összesen 2x voltunk csak, sajna most az anyagi kereteink nagyon szűkösek. Azért én igyekszem Dodinak minél tatalmasabbá tenni a nyarát, nem rajta kéne, hogy csapódjon az ostor. ez van. mentségemre legyen mondva: Rege végig aludt, Dodesz viszont ezerrel táncolt :)

hal
a fiatal sebésszel randizni talán nem lehet rosz... nade ilyen témában nem irígykedem :):)

tali
én most nagyon benne lennék - mostnában mindíg Pesten vagyunk :(:( de nekem csak a gyerekes jó, mert apa közben a lakást csinálja, nem tudna rájuk vigyázni. meg persze a kicsi még hozzám van nőve kajailag. persze a többség dönt, de ha mégis - akkor szójatok, jövünk

beszti
na segítségünk nekünk is 0. de abszolút. anyukám most 7végén jön először Zsebi születése óta, igaz messze van, de most is csak jön szombaton és megy is este :( tegnap jól kiveszekedtem vele a telcsiben magamn és mondtam is, hogy adom Dodesznak és magyarázza el ő, hogy nincs 2 napja sem arra, hogy vele játszon. pedig ő annyira várja, számolja a napokat :(:(
anyós most jó fej, de dolgozik és szabadsága alatt meg ott vannak a dédiék és Kristófra is vigyázott, nincs ideje. Bár ha van, akkor is ő lakáspárti és szívesen ül vele otthon én meg ezt nem szeretem. ha legalább kertje lenne, de nincs

na eldugulok, felébredt a kisebbik
rit
anemona7

Sziasztok,

Tali akkor legyen most mami tali ha mat tobben kertek:Szept 15 a szokasos ollasz etteremben.
Nyuszi,Parazita,Magdi,Judy ,En az eddig a befutok :D
A kerdojelesek is remelem vegul el tudnak jonni:Beszti ,Gumicukor

Bea
Jaj akkor meg kell megis operalni? De legalabb a fiatal a szikes ember :wink:

Rit
Sajnalom hogy anyukad csak eddig marad,ez Dodinak csalodas...Hat egyszer kesz lesztek a lakssal es helye is lesz akkor csak eljon hosszabb idore is.
Mar csak par het es en is otthon leszek,mar uuugy varom.
Alex most 3 napiga a mamanal van, ugyhogy en minden delutan durmolok otthon,este meg apaval romantikazunk :wink: mR volt moszi,vacsi,baratok,vasarlas :D
Alex kerte hogy jovo heten had mehessen mar oviba,ugyhogy mi mar kezdjuk.Hiaba akarjuk rabeszelni ,hogy meg ey hetet legyen otthon,mar hianyzik neki a gyerektarsasaggal jaro nyuzsges :D .
Egyenlore fura neki,hogy hogy lesz ha megjon a teso akkor ki fog vigyazni ra amig en dolgozom? :lol: Mondom neki, hogy otthon leszek vele,de furcsallja meg.
Annyi elonye lesz hogy csak 9-3 kozott lesz az oviban.Bar ez csak nekem megnyugvas,O tuti amradna 4-ig mint eddig. :lol:

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Hát eredetileg én is így terveztem, de nálunk 8.30ig be kell érni reggel, mert utána már kezdődnek a foglalkozások, heti 1x pedig reggel 8tól van a torna, úgyhogy még ő siettet, hogy el ne késsünk. Délután meg f3kor kezdenek uzsizni, úgyhogy 1/2 v. 1/4 4nél nem is akarnék hamarabb érte menni, mert szeret együtt kajálni a többiekkel, de volt már úgy, hogy f 4kor is azt mondta, hogy még nem akar jönni haza, mert ilyenkor kezdődik a délutáni nagy bulizás... szóval én végül 4re járok érte és ált. még így is ott játszom velük az udavaron v. a szobában egy kicsit. szóval ember tervez... :D:)

végre egysszer én hozhatok nagy hírt:
Gömbéknél tegnap este 3/4 9kor megszületett Tomi. 3750 g és 56 cm és gyönyörű. Sajnos képes melléklet nincs, mert olyan hirtelen történt a dolog, hogy elfelejtették bevinni az apparátot, elfolyt a magzatvíz és tök gyorsan megszületett a kik kukacos. Annyit tudok, hogy kis ráncos még és vöröses és hajasbaba :):)
Mindketten jól vannak, illtve mind a 4en, csak apa ugye szabadlábon, Lili meg az uncsitesójáéknál :)

rit[/b]
anemona7

Rit
Gombeknek nagy gratula a kisfiuhoz :D
Nekunk csak 9-tol vannak a foglalkozasok az oviban,elotte reggeli,de O itthon eszik tehat az annyira nem lenyeges.Apa viszi majd ezutan is,tehat legkesobb 9-re ot van.O is ott uzsizik,ebbol nem enged sosem :D Ugyhogy 3 utan megyek majd erte.Aztan ha megszulteik az ocsi,akkor majd meglatjuk,igazodom az O alvasahoz.Az azert jo hogy latom seret jarni tehat ha 4-ig marad sincs gond,mert O csak elvezi :lol:Nekunk is heti 1* van torna,de az is 9-tol.

Szeptember kozepetol kezdjuk az uszast a Komjadiban ,minden szombaton.Ket masik kis 4 evessel elesz egy csoportban a baratnomnel,ugy izgulunk mindannyian :D

En Alex hijjjjjan ma fozok/mosok,stb..delutan meg a fonokomekhez megyunk terasz grill vacsira,apa nem tul lelkes de evente egyszer megteszi ertem :wink:

Jovo heten van kerek szulinapja ferjecskemnek ugyhogy meglepi vacsi+torta egy Dunaparti hajon 3asban vagyis 4esben :)
Ajandek meg egy oltony lesz,de azt egyutt vesszuk.

Jo hetveget,
Kata

Kép
Kép
kataa

Hali

Nagy gratula Gombolyueknek a kisfiuhoz!!!:)

Rit

Mi az hogy Gombeknel apa szabadlabon???? Mert nekem nem igazan vilagos....:)

KépKép
KépKép
nyuszika

nyusz
hát ki hogy van vele, nekem a kórház=börtön. ezért is jöttem haza 24 óra után. látogatás a folyosón, ébresztő hajnalban, kaja a minimumon és az is szar...
anemona7

Rit

HAt nekem sem almaim netobbja a korhaz, foleg hogy Dannyvel a pocakban 4 hetet toltottem bent...:):(
De azert nagyon vagany csajszi vagy, hogy csak ugy 24 ora mulva leleptel...

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali lányok,
Látom tali szerveződik, sajna a 15-e nem jó nekem (hétköznap nem tudom kire hagyni a gyerekeket), de ha szeretnétek babás talit, akkor jöhettek hozzánk! :)
Látom többen gondolkodnak valami külön elfoglaltságon a az ovin kívül :D . A közeli ifj,házban én is találtam egy ovis tornát hetente 2x délutánonként, szerintem meg fogjuk próbálni, no meg megbeszéltük apával, hogy hétvégenként eljárunk ezentúl majd úszni a gyerekekkel. Ebben viszont a segítségeteket kérném, hova érdemes menni?
Az ovit Lili sem várja, de meg is értem, mert tök jól elvagyunk itthon :lol: .

Gömbéknek óriási gratula a kispasihoz! :D

Nyuszi,
Jól emlékszem, hogy harisnyáid is vannak? Ha igen, milyenek? Lilinek szeretnék egy pár újat télire. :)

Bocsi, most mennem kell, igyexem majd visszaolvasni.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Itt a DVD, a héten bedobhatom a párodnak?

Uszi- arra figyelj, hogy nem mindenhová engednek be 4 év alatti gyereket. Pl. ilyen a Császár-Komjádi és a Margitszigeti Hajós Alfréd is. A BVSC-t nem ajánlom, nemrég voltunk és tiszta retek, de szó szerint. érdemes azt megnézni, ami hozzátok legközelebb esik, vannak még eldugott, kisebb és egész jó uszik.

most mennem kell, sok dolgom lesz majd még ma.

gc

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Ilke
Rosszul irtam a tali időpontját, szeptember 16án, szombaton lesz 3-körül, ugyhogy apakat beizzitani es menjünk. :lol:
A Campona melletti usziba,ami tavaly epult lehet menni kicsi gyerekkel is,es ott van oktatas is a babauszas mellett.

Rit
Hat te mazlista vagy,en a csaszi utan nem igen tudnek meglogni :roll: :) Most fizetos szobababan leszek ugyhogy johetnek vegre korlatlanul a latogatok,persze csak kis csaladom meg max anyuek.

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Rit, Kataa! Érdekes, én Márk születése után külön örültem, hogy 4 napig a kórházban "kényeztetnek" még. Jó volt, hogy éjszakára bevitték a gyerekeket, tudtam, hogy utána hónapokig nem lesz nyugis éjszakánk. Hát nem is nagyon volt, szegény Mákom hasfájós baba volt. Atyaég, de rég volt!!!! Pedig akkor azt hittem soha nem lesz vége az éjszakai popirázogatásnak, sétálásnak :lol:
Kataa! Nekem a 2. császár sokkal könnyebben átvészelhető élmény volt, nem volt olyan fájdalmas, mint az első, és a hasam is szebben lett összefoltozva, mint először :wink:

Képzeljétek beiratkoztunk Nórival a könyvtárba. Nagyon jó volt, Nóri teljesen belelkesült a sok mesekönyvtől, a gyerekmagazinoktól. Amíg én válogattam szépen leült az olvasósarokba és olvasgatott. Olyan nagyon aranyos volt, teljesen meghatódtam, hogy már ilyen nagy lányom van :lol: :lol:

Ma de. vettünk pár dolgot az ovikezdéshez. Nóri most abban a stádiumban van, hogy nagyon lelkes és várja az ovikezdést.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Gumicukor,
Ok, a héten már dolgozik apa, jöhet a DVD.
Uszi infokat köszike!

Kataa,
A szombat már jobb lenne, csak aznapra családi buli szerveződik, de még nem biztos, hogy lesz, szóval ha tudok megyek:). Legutóbb sem voltam, így nagyon szeretnék már egy kicsit dumcsizni veletek :D .
Uszit lehet, hogy megnézzük majd, mi a neve? Rákeresnék a neten.

Kórház,
Hát ezt mindenki másképp éli meg, no meg nem mindegy hogy egyedül van-e az ember van sokadmagával. Emlékszem, amikor Lilivel voltam kórházban, olyan nőcivel voltam egy szobában, aki már hetek óta bent volt és nagyon stresszes volt tőle, kötekedett és egész nap beszélt de leginkább csak kötekedett. Minden nap sírva vártam apát, hogy mikor mehetek már haza :cry: . Viszont Lili éjjel-nappal velem volt, csak a vizsgálatokhoz és a fürdéshez adtam le és ha erre gondolok, akkor viszont csodás volt, főleg az első éjszaka amikor magamhoz vettem és együtt aludtuk :D . Balával is hasonlóan 24 órában együtt voltam, de ott nagyon jó fej szobatársakat kaptam, egész nap nevettünk. Az első 4 napot vele viszont nagyon kiélveztem, mert tudtam, hogyha hazajövök, már Lilire is kell figyelnem, szóval én külön örültem, hogy csak vele lehetek kicsikét :D .

Na megyek, mert vacsit kell készíteni (hortobágyi husis palacsinta) :D ,
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Halihó

Tali: én megyek. csak még egy dolodtól függ, ha akkor lesz a búcsú a férjecske falujában, akkor nem tudok. az kötelező ugyanis.

Zsuzsa
köszi, egyelőre nem volt beavatkozás. egyzserre van neki szűkület és letapadás is. így most két hétig kenni kell egy kenőccsel, meg picit tornáztatni, aztán utána lesz a beavatkozás.
vinni akarom a kicsit is, mert nála még rosszabb a helyzet.
3-aska: egyelőre most nem tervezzük, talán pár év múlva.
Te visszamégy dolgozni?

kórház: először nekem is rémes volt, baby blues, mindig bőgtünk a szobatársakkal :cry: :cry: másodszorra már rutinróka voltam és csak az első nap volt rosszabb a gátmetszés miatt. de lelkileg sokkal jobban éltem meg és mi is végig együtt voltunk Kisgével.

puszkó

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Halihó,
Lányok, még korábban volt téma a pedálos vagy aksis autó a gyerekeknek, de már nem tudom mikor. Szóval apuék kitalálták, hogy Balának azt szeretnének venni majd a szülinapjára, de nézzük ki mi, hogy milyen legyen. Viszont fogalmam sincs, hogy hol keressem, aki vett, az hol és milyet? Lécci segítsetek!

Judy,
Ez a letapadásos dolog Balánál is van, aggódok én is hogy mit kéne tenni. Vigyem dokihoz vagy ne vigyem... :roll: . Igaz nála elég furi, mert az egyik oldalon tök jól hátrajön, viszont a másik oldalon, meg se moccan. Kisgénél mennyire rossz a helyzet?

Köszike! :)
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

fütyidolog- Daninak kb. 2 éves korára jött teljesen hátra a bőr, volt olyan is, mint nektek ilke, hogy fele már teljesen ok volt, a másik fele meg még lent, aztán egyszer csak kis fehér cucc jött ki belőle egyik fürdésnél, és utána pár hónap alatt teljesen feljött a maradék is. nincs gond vele, szépen mossa is, tisztán tartja.

Ilke
http://www.pedalosauto.hu

jó éjt!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Alex jol vette az ovikezdest,nem sirt sot szaladt be boldogan.Meselte hogy hol mindenhol jart a nyaron,aztan kitudja elhittek-e neki :D

Magdi
Nekem az elso csaszi nagyon jo lemeny volt,masodik nap mar nem fajt egyaltalan,ugyanugy voltam mint aki siman szult :lol: A sebem mar nem is latszik,na mar csak par honapig aztan ujra lehet Bioptron lampazni hogy ujra eltunjon.Szerencsere ugyanott fognak vagni,remelem ez sem lessz nehezebb,most mar tudom mire szamitsak.
Ott az elso jeszakat leszamitva velem volt vegig a baba.Most az elejetol velem lesz.Hat elejen azert elkel majda segitseg,ezert lesz praktikus a fizetos szoba hogy ott senki nem fog majd zavarni.

Zsuzsa
En az uszast mint kulon dolgot azert gondoltam,mert nagyon bator lett a nyaron a vizban es szeretnem biztonsagban tudni,ne csak a karuszo vedje. Sokat vagyunk a Balcsin,meg telen is medencezik ott is,mashol is eleget ezert jo ha megtanul.Sok vele egykoru gyerkoc mar tud a nyaraloban,ugyhogy remelem lelkes lesz O is a temaban :wink:

Ilke
Azt hiszem Feher Foka uszoiskola a neve,vagy Nagytetenyi uszoda,remelem megtalalod.

Judy
Bucsu nalunk is nagy kedvenc,mar latom ohgy le nem szedjuk Alexeta hintarol :D A tali elotti hetvegen ugyhogy remelem te is tudsz jonni.
En is ezt a rutint varom a mostani szulesnel...sokat bogtem en is,bar en a mellgyuszis fajdalom kontra szopi mizeria miatt,ugyhogy most remelem ez elkerul.

Beszti
Te jarsz meg valamelyik LLL szopi klubba???.Jelenkteztem Iboly tanfolyamara,de nem jott meg valasz:( Lehet hogy ez a megoldas is jol jonne,talalkozni valami szimpi tanacsadoval akit kesobb is lehet kerni hogy segitsen.

Lanyok
Ha esetleg valaki el vagy kolcson adna babytornaztatojat (lehet jatszoszonyeges is ) akkor szoljon,mert most ilyet keresek.

Szep napot,
Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Hát... :?
Igen, elvileg járok, de most szünet volt, előtte meg több hónapig nem tudtam menni. :(
De a jövő héten lesz (I. ker. Martinovichné Debulay Bianca csoportja), megpróbálok elmenni.
Még a képzésről sem tettem le, most már időszerű lenne! :)
Szerintem mindenképpen érdemes szülés előtt többször elmenni, aztán ha tudsz, babával együtt is. Igen, a tanácsadó miatt is, bár én nem Biancát hívtam. Elsőre Iboly száma került a kezembe Nátánnál, később Hannával pedig Pelét (Eszter) zargattam, mert őt netről és személyesen is közelebbről ismertem (egy időben járt a csoportba).

KépKép
KépKépKép
beszti

Ilke
nekem azt mondták, hogy ráér 3 éves korig, meg a pelusos korszak végéig várni a letapadással, mert meg is oldódhta, meg amúgy újra le is tapadhat.
viszont nálunk szúkület is van, tehát nem tud magától megoldódni, eleve nagyon kicsi a luk :roll: :roll: mivel a pisilésnél nem okozott gondot, a naggyal sokáig halogattam a dolgot, viszont most rákérdeztem a dokinál, hogy mit gondol a kicsit el hozzam-e, mert úgy látom neki még szűkebb és mondta hogy vigyem.
majd beszámolok, jövő csütörtökön megyünk.
a doki szimpi volt, gyereksebész, a Bethesda kórházból jár ki.

Kataa
sajna a tornáztatót a kölkök leamortizálták már :roll:

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Beszti
Jaj de jo, en elmennek a jovo heten.Mikor lesz??? Plane ha te is jossz. :wink: Irj mar lecci privit a reszletekrol.
Koszi
Kata

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?