Új privát üzeneted érkezett!

Sildike, hogy lesz így 3. baba? :wink: :lol:
Tüncsi popó, köszönjük rendben, a mozgásfejlődés volt az oka.
Cipőőőőőőőőőőőőőőőőő, érdekel!

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi

Azért amíg a fiúk alszanak gyakorlunk szorgalmasan. :lol: :lol: :oops: :oops: Persze csak itthon

Lassan én is felhívom a csajszit, mert Bazsikának is kellene venni egy őszi cipőt. Te is zárt cipőt akarsz venni Tüncsikének? Hányas kell neki? Megkérdezem a csajszit, hogy milyenek vannak.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, kb 20-21-es kellene, fazon függő. igen őszi zárt kéne

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi

Ok, megkérdezem.

Lányok!

Annamami, Majola, Duda ésmégakineklennekedvejönni

Kinek lenne kedve holnap kijönni a Szigetre sétálni, ha már szegény SisMáté megbetegedett?
Mi Barbival tuti megyünk. Kinek hány körül lenne jó?

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi, nekem lenne kedvem! :D
Vendég

Benianyu!

Olyan figyelmetlen vagyok!
Jobbuláűst kívánok Neked a szénanáthához!!!!

ayse

Tünde

Akkor gyere. :lol: :lol:

Ayse

Holnap este Született feleségek.

Mi még Horvátországban is néztünk egy részt Barbival. :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Na, teljesen kitört rajtam az allergia :( :( :(

Sildike :) Járássegítős véleményeddel én is egyetértek! Balázsom 15 hónaposan kezdett járni, de már hetekkel korábban gyönyörűen ment, ha tolhatta a játékbabakocsiját. Egyszerűen csak félt elindulni, látszott rajta a bizonytalanság. Ebben az esetben abszolút csak ártottunk volna, ha siettetjük, bár szerintem más esetekben sem használ a dolog. Balázs kis barátnője 5 hónappal korábban kezdett járni, 10 hónaposan, és valóban nem lehet megmondani, hogy bármiben is előrébb járt volna, nincs jelentősége. És Balázs valóban nagyon ügyes mozgásilag. Ma is egész nap ezt hallom tőle: " anya nézd, mit tudok! Anya, nézd, milyen ügyes vagyok! " És ugrál, bukfencezik, mindenhova fölmászik, leugrik. Gergő meg lesi, és próbál utána mászni. Eszméletlen magasságokba fölmegy, és eddig mindenhonnan le is jött :)

Még a nyaralás alatt mondtam a páromnak, hogy ugye visszafelé Rijeka felé megyünk, mert akkor tovább látjuk a tengert, mint Triest felé. / mindig Rijeka felé szoktunk menni, de most én vezettem lefelé, és valahogy eltévedtem, de nem lett gond, csak változott az útirány/. Ő úgy döntött, hogy hazafelé is ezt az utat választjuk, mert mintha rövidebb lenne. Aztán hat kilométerre a határtól megrekedtünk, és három óra ácsorgás után fordultunk vissza Rijeka felé.

Balázsszáj:

Délelőtt lementünk kicsit sétálni, Balázs motorral jött. A sétálóutcában macskakő van, de a szélein még durvább a kövezett, ott sokkal jobban ráz, és ő ott szokott menni.
Aszongya:
"Mondok valamit: azért megyek itt, mert az olyan jó a kukimnak" Úristen!!! Jó lesz fölkészülnöm? :oops: :oops: :oops:

Gyerekeim kajálása: Néha azért megpróbálkozom Gergőnél az üveges kajákkal, de nagyon kicsi a siker. Viszont Balázs kétpofára betömi őket, és állandóan vetetni akar magának bébiételt :)
A gyümiket ő nem nagyon eszi, de amióta Gergőnek turmixolok, azóta ilyen formában megeszi. Gergő meg inkább darabos formában szereti. Érdekesek a gyerekek...
És nem is írtam, hogy anyáméknál csak eljutottam odáig, hogy nem bírtam tovább, Gergő kezébe adtam egy darab kenyérhéjat. Azóta minden nap kap péksütit / kenyér, zsömi vagy kifli/, nagyon bejön neki, én meg tudok nyugodtan reggelizni legalább. Ennyit a gluténtől való félelmemről: legyőzve...

Gergőnek van valami kórság a fütyijén :) Épp megérkeztünk Horvátországba egy hete, kibontottam a pelusból, és naggyon rondaságot láttam. Csupa piros pötty a fütyi, és alatta a zacsi is. De olyan, mintha valami nemi betegsége lenne. Mivel ez nem igazán játszik, valami gombára gyanakszom. Elvileg holnap lesz bőrgyógyászat, hacsak nincsenek szabin. Remélem, semmi komoly, és hamar elmúlik! Amúgy semmi baja nincs vele, nem viszket, nem fáj, legalábbis nem látszik rajta. Próbáltam sudo-val, Aloe First-tel, de nem múlik :(

Szép napot!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

A kórságnak nem :) jár, hanem: :(

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jaj, Jucc, ez igazán rosszul hangzik, a fütyin lévő pöttyök. :cry:
A bébikaját én is szeretem, sokszor vittem magammal kirándulásokra. :oops:

Angi,
ne gondold ám, hogy miattad döntöttem meg a dokim elméletét!!! :wink: :lol: :lol: De látod, Ildi is megdöntötte.
A kényes témát nem is az ivásra gondoltam, hanem az ideges kifejezésre. Ti hogy álltok most az alvással?

Benianyu, Danika nagyon tudományosan nézi azt a cipősszekrényt... nemsokára szétszereli. Benit nem zavarja, ha hozzányúl a dolgaihoz?
Vendég

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, ma jöttem haza a telekről.
Fiúk anyumnál vannak, csak holnap jönnek haza, úgyhogy mi ma este romantikázunk egyet Gabival...... :lol:
Tegnap sokáig dolgozott, filmet forgatott egész nap, úgyhogy elmaradt.

Köszönöm a jókívánságokat hurut ügyben, már jól vagyok. Már szombaton is egész jól voltam, így kimentünk a csillaghegyi strandra, ahol össze is futottunk Benianyuékkal. :)
Tök jót dumáltunk, a kicsik aludtak, a nagyok meg velünk pancsiztak.
Vasárnap nem mentünk semerre, pihiztünk a telken, fiúk pancsoltak, jó kis nap volt.
Mindjárt rakok fel képeket is. :)

Zsuzsa!
Szerintem nem sovány Julcsi egyátalán, pont jó formában van. :)
Képeken édes nagyon.

Tünde!
Zita éjszakai bulizása :(
Szar lehet nagyon, de a sírni hagyáson kívül nincs ötletem nekem se. :(
Leon is nyünnyög egyszer-kétszer mostanában megint éjszaka, de szerencsére nem kel fel teljesen és vissza is alszik magától. Tuti a foga miatt van, akkor szokta ezt csinálni és be is van dagadva az ínye az egyik örlőfognál nagyon, nem is engedi, hogy hozzáérjek, fáj neki.

Juci!
Remélem anyósnál tényleg javulni fog a helyzet. :D

Benianyu!
Csibész Dani nagyon cuki a csíkos napozójában. Leon is felmászik mindenhova, de lejönni még ő se tud. :)

Sis!
Máténak jobbulást kívánok, remélem hamar rendbejön.
Talit majd bepótoljuk!

Andi!
Nati igazi kis nőci a kendőben, irtó szép még mindig! :D

Jucc!
Üdv újra itthon! Örülök, hogy a fiúk ennyire élvezték a nyaralást!
Apa sok munkája :(

Prüntyi!
Nagy-nagy gratula Tüncsinek az első lépésekhez!
Leon is eszi a darabosat, virslit kis karikákra vágok neki, kenyeret kis katonákra. Egyedül eszik, nem is nagyon engedi, hogy a szájába tegyem. :)

Ayse!
Kalandotok nem semmi, de a lényeg, hogy megúsztátok!
Kakaós pali :lol:

Na ennyire emlékszem így fejből.....

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Juci

Nem tudom, hogy lehet-e recept nélkül kapni, de Lacinak is volt ilyen és akkor egy Naturlandos boraxos kenőcsöt kaptunk. Az a neve, hogy Unguentum boraxattum. Szerintem emiatt fölösleges elmenni a bőrgyógyászatra. Ez szinte minden gyereknél előfordul. Bazsinak is volt, amikor egyszer a műanyagos Libero everyday pelust adtunk rá. Lacinak meg, amikor elkezdtek együtt fürdeni. Nem szokták még meg akkor egymás gombáit. Két három kenés után elmúlt.
Barbi Leonkájának is volt és itt egyszer bekente a fütyit aztán nem is kellett többet.
Talán az utazás alatt a sok ülés miatt bemelegedett a cuccos. :lol:
Ha holnap kijössz a szigetre sétálni elvihetem a kencét. Egy fél tubus még van belőle.

Kép
Kép Kép
sildike

Na akkor a képek :D

Leon egyedül szedret eszik....Gabi szerint olyan, mintha nyers húst marcangolna. Hát, nem tudom :lol:
Kép Kép
Kép Kép

Leon killerkedni próbál a medencében
Kép

Pancsizás egyedül
Kép

Így szereti Nolcsika Leont
Kép Kép

Leon egyedül felmászik ebbe a székbe, utána így elhelyezkedik és pihen :lol:
Kép

Nolcsi kukoricát eszik, szintén egy ilyen székben
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sildike :) Aranyos vagy, köszi! Mikor mentek a szigetre? Nem tudom még, hogy tudunk-e menni, de mindenesetre köszönöm a felajánlást! Már a kence neve is nagy segítség, hátha adnak recept nélkül, mindjárt lemegyünk, megpróbálom. Amúgy én sem tudok másra gondolni, mint a Libero-ra! Akkor vettem először Libero Up&Go-t, mert egyre nehezebben pelenkázom Gergőt. Na, azóta nem adtam rá... Van itthon Borax bogyóm, homeos, addig azt is adok neki, hátha ér valamit.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Leon próbálja magát kirágni a medencéből
Kép

Közös fürcsizés
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Nolcsi eteti szőlővel Leont
Kép

Leon büszkén mutatja a szőlőszemet
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sildike, mi jönnénk! Hánykor?

ö c2WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWFFFFFFFFFFFFFFFFFFFttz (Julcsi)

Barbi, fiúk helyesek, képek nagyon jók. Leonnak sikerült kirágnia magát a medencéből: :D

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!
Jól lemaradtam, a vihar miatt nem működött a net itthon!

Rohanásban vagyok, de a járássegítős témára muszáj reagálnom!
Azt hiszem, a mi esetünk annyiban más, mint másoké itt, hogy Natit 8 hetes kora óta hordom tornázni a születése körüli tortúra miatt. Az alapítványnál a cél, amikor a gyereket elengedik, ha elkezd járni. Én szívem szerint nem siettetném a dolgot, én is későn kezdtem járni, de olyan szinten szeretném már, ha túl lehetnénk a tornán, hogy azt gondoltam, beszerzünk egy ilyen játékot, hátha. Ha még nem érett a járásra, úgysem fogja tologatni. Ez Nati esetében be is bizonyosodott.
Az a baj, hogy az alapítványnál mindig mást mondanak, mikor engedik el a gyereket, legalább szünetre.
Ma azt mondta a gyógytornász, hogy már nincs nagy baj, apró tartási hibákon kellene még javítani. Pl.: ha áll a gyerek, homorítja a hátát, amiatt a súlypontja nem jó helyen van és a lábujjaival "kapaszkodik" a szőnyegbe. Na, ez most jó hülyén hangzik, de a lényeg, hogy miközben áll, néha kifehérednek a kis ujjai az erőlködéstől. Azt is mondta még, hogy szerinte a két lába nem egyformán erős, mert amikor feltolja magát állásba, zömmel ezt a jobbal teszi.
Kérdem én, egy felnőtt embernek sem egyformán erősek a végtagjai, nem?
Áá, szóval kicsit elvagyok keseredve. A kezelések közben Nati megint ordít és közben azt hallom, hogy már nincs nagy baj, csak apró hibák. Akkor tegyem ki ennek még a gyerekemet, vagy ne?
Apával azt beszéltük, hogy elvisszük máshová is, ahol elmeséljük az előzményeket és az ottani véleményt is figyelembe véve döntünk.
Visszatérve a járássegítő játékra, azt hiszem, ez is inkább egy kétségbeesett próbálkozás annak érdekében, hogy mielőbb szabadulhassunk.
Ugyanakkor, mi van, ha már tényleg csak pár alkalom lenne szükséges és ezek az apró hibák is megszünnének? Sajnos a gyógytornászunk nem bocsájtkozik találgatásokba, és nem mondja, hogy szerinte ez mennyi idő lenne.

Húú, ne haragudjatok, hogy így rátok zúdítottam a bajomat! :oops:

Jucc!
Üdv. itthon! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :)

Most mennem kell, majd még jövök!

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi

Én abszolút megértelek. Mi csak háromszor voltunk de az is borzasztó volt.

Pont ezt akartam javasolni, amikor az első sorokat olvastam, hogy talán meg kellene nézetni mással is Natit. Talán elég lenne gy másik Dévény Annás gyógytornész is, vagy maga Panni néni.

Azért arra legyél felkészülve, hogy ha más múdszerrel dolgozó intézményhez viszed, akkor nem fognak túl szívélyesen fogadni, mert bár egy a céljuk baromira utálják egymást. Viszont lehet, hogy innentől már egy másik módszerrel hatékonyabb lenne Nati fejlődése. Borzasztó ez, hogy ahelyeet, hogy együttműködnének és a módszerekből a jó részeket összehoznák egymásra fújnak.

Ennek ellenére azt mondom, hogy ha Nati elég érett lenne a járásra, akkor már talát volna magának járássegítőt a lakásban.

Szerintem nálunk komolyabb zűrök voltak az elején, mint Nálatok és Lacit nagyon fenyegette az oxigénhiány veszélye, de én nem aggódom, hogy mindent később csinál. Ő egy ilyen gyerek. Bazsi 4,5 hónapos korában állt fel és 6 hónaposan már önállóan ült, felült. Laci 6 hónaposan még éppenhogy forgolódott.

Egyébként meg valóban a felnőttek is féloldalasak és van erősebb meg gyengébb oldaluk.

Kép
Kép Kép
sildike

Zsuzsa

Szerintem 10 körül kellene menni, ha az mindenkinek jó.

Kép
Kép Kép
sildike

Andi! Én tökre sajnálom Natit a torna miatt, DE: sztem mindenképp vidd, ha még szükséges. Jövőre egyikőtök se fog rá emlékezni, és Ő meg tökéletesen fog járni. Amit Ildi mond, abban lehet vmi, ott nem lehet másnak is megmutatni?
Vendég

Duda, azzal, hogy van járássegítője, azzal még nem siettetsz semmit!!!!!!!!
Mi is annó mikor megvettük, úgy voltunk vele, hogy játszik a játékos felével még legalább 2-3 hétig és talán akkor rájön a lényegére is, de aztán 3. nap felkapaszkodott (azért vettük, mert már felállt egyedül régóta és oldalazva topogott) és elindult még csak botladozott, de egy hét után gyönyörűen tologatta, és ha meglátta 4-kéz-láb rohant a gépéhez hogy járjon vele pár kört. Az hogy elindult egyedül csak a magabiztosságán múlott, nem a járgánytól. Szóval ha akar úgyis elindul járgánnyal vagy anélkül, de a járgány egy kis gyakorlást adhat, hogy hogyan kell járni...megadja az alapokat, ugyan úgy mint a bébykomp, azzal a különbséggel, hogy itt nem te ülteted bele, hanem ő akkor áll fel amikor akar és sétál vele amikor akar.

Kép

Kép
prüntyi

Sildike, köszi, most ugyan vettünk egyet, ami 19-e, de bizti kell majd még egy váltó.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi

Majd megkérdezem.

Lányok!

Mikor és hol találkozzunk holnap?

Andi

Amikor a Bazsika kicsi volt és tanult járni, akkor azt mondták, hogy az az egészséges ha a gyerek legalább egy fél évet mászik. Nálunk Bazsi 6 hónapos kora körül kezdett mászni és a szülinapja előtti héten tette meg az első lépéseket. Lacika kb. 8 hónapos kora körül kezdett mászni, úgyhogy nemhogy járássegítőt nem veszek neki, de igyekszem minnél inkább kihúzni a mászós időszakot. Gyanítom, hogy nem lesz egyszerű, mert eléggé izgő mozgó a lelkem, de minden hét, amivel többet mászik csak jót tesz a gerincének. Nem is értem, hogy a gyógytornász csaj miért erőlteti a járást. Nati is elég későn kezdett mászni nem?

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!
Ma néztem a gyógytornász papírján, Nati május 20-a körül kezdett mászni. Tehát 3 hónapja, vagyis 9hósan.
Ő mindent kicsit később kezd csinálni, mint mások és ha valamit elkezd, jó sokáig gyakorolja. Volt, hogy azt hittük, mindig gurulni fog! :)
Elég nyugodt gyerek, nem kapkod el semmit! Jól kiegészítik majd egymást Lacikával! :lol:
Annamami hívott, vele 10 órát beszéltem meg és, hogy a szőkőkútnál talizunk. Ott eldönthetjük majd, merre indulunk, vagy hol telepszünk le.

Zsuzsa!
Ugye jöttök ti is?

Prüntyi, Tünde!
Köszi!
Tünde, tudom, hogy igazad van, és ha kicsit lenyugszom, biztos én is erre jutok majd! Csak tudod, rossz érzés, hogy nem látom a kezelések végét, nem is vagyok meggyőződve arról, hogy szükséges-e még járnunk és a gyerekem is ordít miközben kezelik.
Ezt így kicsit nehezen dolgozom fel.

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok! :)

Köszönjük mindenkinek a bókokat Dani nevében. :)

Annamami,
Kb egy hete kap Dani kenyérkockákat, rozskenyérből. Előtte már evett néha kiflicsücsköt, de nem volt jellemző. Az a baj, hogy kezd nagyon rákattanni, ma nagyon balhézott a vacsoránál, csak azt akart enni.

Sildike,
Édesek a fiúk, ahogy nézik a repülőket! Teljes ámulattal! :)

Ayse,
Köszi. Ma vettem homeos orrcseppet, remélem használ is valamit. Elég drága volt, de mindegy, csak jó legyen!

Tünde,
Benit nagyon zavarja, hogy Dani hozzányúl a dolgaihoz. Nem is egyszerű velük az utóbbi hetekben. Ha tehetem, elég keveset vagyunk itthon. A játszótéren vannak Beninek barátai, ott nem rombol az öcsi.

Barbi,
El is felejtettem elmesélni, hogy találkoztunk a strandon, pedig nagyon örültem, hogy olyan jót dumáltunk.
Micsoda jó képeket tettél fel. :) Olyan édesen pancsolnak a fiúk és annyira szeretik egymást. :) Ezek a killer képek jók, de Leon az életben olyan kis ártatlan. :)

Duda,
Nagyon sajnálom, hogy Natit megint megviselte a torna és így kiborult. Remélem, most már hamar túl lesztek rajta!

Sis,
Máté jobban van? Van még láza? Doki mit mondott?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sildike :) Kaptam a gyógyszertárban kenőcsöt, kenegetem is ezerrel, remélem, tényleg az a baj, mint Nálatok, és ripszropsz elmúlik :) Mégegyszer nagyon köszönöm! Még jó, hogy megírtam, hihetetlen, hogy itt mindenre van megoldás :)
Meddig tervezitek a szigetezést holnap? Egésznapos buli lesz, vagy ebédre mentek haza? Mert nekünk a délután lenne jó, és akkor csatlakoznánk, ha még vagytok...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ja, akartam még kérdezni, hogy Cinka azóta sem jelentkezett sehol? Senkinél sincs meg a száma :?: :?: :?:

Kép

Kép
jucc33
Érd

Andi, persze, hogy értem én, mi a bajod. :cry: Ezért is írtam, hogy nem lehet mástól véleményt kérni? Nekem is biztos a szívem szakadna meg, mégha tudnám, hogy érte van, akkor is. :cry:

Remélem nem baj, hogy adom a Mátéhíradót: ma már jobban volt, már rosszalkodott is. Valamit mondott Brigi a hőjéről is, de bevallom, elfelejtettem, pedig akkor figyeltem. :cry: Talán hogy délután lett hőemelkedése? Az biztos, hogy délután volt valami... :cry:
Kép Kép Kép
Vendég

Jucc, Cinka nem jelentkezett, de asszem valaki írt neki mélt.

Bab is eltűnt egy ideje. :cry:
Vendég

Aha, én írtam neki mélt, de el sem olvasta :( Bízom benne, hogy csak a netjével van gond.

Na, húzok vasalni.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc, nincs skype-od?
Vendég

Sziasztok!

Pár mondat:
Elkezdődött a ház felújítása, átalakítása. Jó sokat kell rohangálni, szervezni. Tegnap kiütöttek egy csomó falat, de ezután már csak az építés van. Szept. 2-án költözünk. Ivinek meg 1-én már tanítás.
Szép lesz, ha elkészül. Majd tarthatunk talit ott is.

Kincsi lassan 11,5 hónapos. Masszívan feláll és ácsorog. Ha a kapaszkodik az ágyba akkor gyors, mint a csik.
Most jön 3 foga, így 8 lesz.
Ma vettem egy nagykerekű lengyel bkocsit, mert Váchartyánban nem a legjobb az utcánkban az út. Így viszont simán lehet ezt használni

Máténak jobbulást!

Jucc, aranyosak a srácok.

Sokat nőtt Julcsika.

Elnézést, de többet nem tudtam visszaolvasni, így bocs attól akit nem említettem.

Kriszta,Kincső

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Teljesen lemaradtam, de mentségem lehet az, hogy születésnapi buli előkészítéde teljesen lekötött, aztán pedig ki kellett pihennem a mulatságot.
Pénteken elmentünk a csajokkal megünnepelni a barátnőm és az én szülinapomat a sláger teraszra, nagyon jót buliztam! Régen volt ilyen!!
Tomi élvezte a kerti partit, csak arra kellett figyelnem ne kerüljek a közelébe, mert akkor nyűgi volt!
Annyit tanult mostanában, tapsol, mutogat, áll, mondja, hogy vau és hamm. Iszonyat aranyos, majd megzabálom. :lol:
Már csak 1x cicizunk, így este tápi van és aztán magától alszik el, egy hang nélkül! (Eddig ringattuk)
Tomihíradó vége

Benianyu tesója fanclubhoz én is csatlakozom, Zita bébicsősze is fantasztikus és milyen sokoldalú!

Barbi
Hólyaghurut :( Már jobb?
Vettünk bébiőrt, Philips 4 csatornás, nagyon kafa és szerintem jó áron vettem a vaterán.
Leon a nyers húst marcangoló, nagyon ééédes!

Ildi
Gyerekkoromban én is azt hittem miattam van a tüzijáték (én 19.-én születtem), csak azt nem értettem miért kell a többiek közt a tömegben állnom.

Ayse
Kakaóspalacsinta :D

Majola
Szerintem sem sovány Julcsi, legközelebb remélhetőleg megnyugtat a doktornéni.

Duda
Nati pillái :roll:

Sis
Máténak jobbulást!!! Vuduzd szorgalmasan!

Tünde
Tessék vigyázni! Ahogy Apa mondaná: csak lassan, megfontoltan!
Zita nagyon édes a képeken!

Jucc
De jó, hogy Balázs és Gergő így élvezték a nyaralást, sajnálom, hogy Apa ennyit dolgozott!

Prüntyi
Gratula az elinduláshoz!

Megyek csucsukálni! Jó éjszakát!
Ja! még felteszek egy pár képet Tomiról is..

Kép
Kép
thomasanne

Andi

Oksi, akkor 10-kor a szökőkútnál. Ha véletlenül nem érnénk oda, akkor majd hívlak, hogy merre vagytok. Ha lehet kérni, akkor a játszótér környékén tegyünk egy pihenőt, mert Bazsi biztos ki akarja majd próbálni.
Na látod Nati simán ráér kb. 15 hónapos korában járni. Remélem Laci sem fog hamarabb.

Juci
Sajna részünkről csak ebédig tart a buli, de legközelebb összehozzuk. A többiek nem tudom meddig maradnak.
Örülök, hogy kaptatok krémet. Szerintem nagyon rövid időn belül megjavul a fütykös. Szerencsére Balázsé rendben van, ahogy olvastam. Főleg mocizás közben. :lol: :lol:
Hát igen szerencsére itt a neten sok segítséget kapunk egymástól.

Bazsinak a legújabb dumája az kajánál van. Annaaa kenjél nekem egy vajas kenyeret hátha megeszem. Most mindent úgy kér, hogy hátha megeszi.

Kép
Kép Kép
sildike

Mi is ott leszünk!

KépKép

KépKép
majola

Zita talált magának térdenjárás-segítőt! :D

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Tünde :) Nincs skype-om, azt sem tudom, mi fán terem, meg mire jó :oops: De van egy sejtésem, hogy ha lenne, még több időt csesznék el a gép előtt...

Sildike :) Mára már szebb is Gergő fütyije :) :) :) Balázsnak tényleg nincs baja, mondjuk Horvátországban nem is tudtak együtt fürdeni, mert zuhany volt csak, talán jobb is volt így ebből a szempontból. És Balázs nem pelusos, csak éjjel, így a befülledés kockázata is kisebb.

Thomasanne :) Boldog szülinapot így utólag is!

Mai Balázsszáj:
Gergő Balázs közelébe keveredett, és valahogy most Balázs nem zavarta el, hanem valamiért elkezdte nézegetni. Megszólal:
"Gergő, Te régen fekete voltál! Anya, szerinted tőlem kapta el, hogy most szőke?" :lol:
Tényleg sokat világosodott a haja, pedig azt hittem, ő kékszemű, barna hajú pasi lesz, de még ki tudja.

Ja, és ma reggelre megszületett az első alsó fogacska is, így háromfogú a manóm, és észre se vettük ezt a fogat :)

Talizóknak jó időt a szigetre, többieknek szép napot!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jaj, ez kimaradt:

Zita térdenjárássegítője :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
jucc33
Érd

Néhány kép ma délelőttről:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Menjünk máskor is! Tényleg nagyon jó hely, miénk volt az egész játszótér, mert a legtöbben a másikra mennek, amit felújitottak. itt pedig sok a zöld terület.

KépKép

KépKép
majola

Valamit mindig elrontok...azt hiszem, túlságosan lekicsinyitettem őket. Na mindegy.

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok, látom jól sikerült a séta! Örülök neki!

Duda, akartam már kérdezni, miért nem viszed Natit másik orvoshoz is?

Lányok, Tüncsi napról napra ügyesebben megy! Csak ámulok rajta sokszor! :lol: :roll:
Ha valaki végre elárulja, hogy lehet kis videós ftp-t csinálni... :oops: :roll:

Kép

Kép
prüntyi

Jó estét!

Zsuzsa :) Köszönjük a képeket, nagyon jó lehetett! Remélem, egyszer én is össze tudom szedni a kölköket olyankor, amikor Ti is mentek, jó lett volna ott lenni!

Prüntyi :) Videó-ügyben nem tudok segíteni, én is próbáltam már, de béna vagyok, nem sikerült :( Pedig szívesen megnézném Tüncsit, annyira édesek ilyenkor/is/ :) "Odaát" megnéztem Kisnyulat is, zabálnivaló.

Ma végre megmértem Gergőt. 14 hete mértem utoljára :oops: Itt szoktam a házban levinni az egyik szomszéd anyukához, de újabban sosincsenek itthon, a hétvégén elköltöznek. Ma fölajánlotta, hogy mielőtt elmennek ma is, odaadja a mérleget, így aztán mindkét srácot lemértem :) Gergő 9200 gramm, 77 cm / hát, a triplázás nem lesz meg neki egyéves korára, és azt is látom, hogy Blázs kicsit dagibb volt ennyi idősen/. Balázs pedig 15,5 kiló, és 107 cm. Február óta hízott 3 kilót, akkor a kórházban mérték. / akkoriban nagyon vacakul volt szegény :( / Egy év alatt 11 centit nőtt!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Na csak panaszkodni kell, és Andris máris átaludta az éjszakát! Majd máskor is jövök!!!!
(hátulütője a dolognak, hogy végre meg tudott jönni, mert ha nem alszom, akkor általában halasztódik).

Szigetelők tündérbogarak!!!

Jucc!

Jókat mond ez a Balázs fiú! A "jó a fütyimnek" nagy sikert aratott a férjem körében is! :lol: Ezek tök jó méretek! Szerintem nagyon sokan nem tripláznak. Mi sem fogunk. Andrissal ráálltam egy digi mérlegre. Úgy 8 és fél kiló körül lehet. 76 cm, én nem látom kicsinek vagy soványnak. De a védőnőt elkerülöm, nem akarom a siránkozását hallgatni. Majd 11 hósan leviszem.
Balázs súlya is tök jó. Lili a télen volt 17 kiló, a sulikezdéshez 19 kell.

Tünde!
Térdeléssegítőzős Zita :):):)
De a táncolok a mosógépre is nagyon király lehet!!!
Milyen kis találékony! :lol: :lol:

ayse

Lányok!

AZ jutott eszembe, hogy Bab mintha tudná Cinka telcsiszámát!

Bab!
Ha olvasod és így van, szólj neki lécci!!!

ayse

Sziasztok!

Voltunk tegnap dokinéninél, és a fele jó hír, a fele rossz.
Tegnap óta nem volt láz, csak estére kicsi hőemelkedés, viszont Máténak mandulagyulladása van :(
És ennek tetejébe még fosik is szegénykém, bár ezt lehetne a kizárólagos anyatejes táplálkozás számlájára is írni. Három napja csak szopik, semmi mást nem fogad el. El is hiszem, biztos fáj a torka.
Kaptunk Ospen szirupot, egyelőre azt sem akarja megenni, de próbálkozok kitartóan.

Megoldódott a tejpép-project is, írattunk fel HA-s Milupát, abból tegnap le is csúszott majdnem egy deci :)

Szigeti tali nagyon jó lehetett, legközelebb mi is szeretnénk menni! :)

Egyelőre ennyi, majd ha nem leszek zombi, jövök még :) Két napja esténként elalszom Mátéval, reggel mégis úgy kelek, mint akit éjjel agyonvertek, ráadásul folyton menekülünk, vagy bulizunk álmomban, utóbbit nem gyengén :oops:
Jobbulás viszont, hogy két éjszaka óta csak kétszer ébredünk, kilenckor elalszunk, egykor meg ötkor szopi, és hétkor ébredünk végleg. Jó lenne, ha így maradna, de szerintem csak kimerült szegény manóm.

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, Prüntyi!!

www.s59photobucket.com

Itt, ha regisztrálsz, fel tudod tölteni a videót, amit szeretnél.

Ha nem megy a regisztráció, szívesen megcsinálom neked, aztán majd megváltoztatod a jelszavad.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!

Szegény Máté!
Jobbulást kívánunk neki!!!

ayse

Beninek boldog szülinapot kívánunk!
Vendég

Sziasztok!

Beninek nagyon boldog szülinapot kívánunk! Kép

Sis!
Szegény Máté! :( Jobbulást neki! :) Natinak nemrégiben torokgyuszija volt, de az étvágyát ez szerencsére csak kis mértékben befolyásolta. :oops:

Prüntyi!
Ez egy hosszú történet, a lényege, hogy amikor elkezdtem Natit tornára hordani, egy orvos sem érezte ezt szükségesnek.
Én sem voltam benne biztos, hogy jót teszek, de a megérzéseim azt súgták, hogy tennem kell valamit.
Miután az orvosok nem tulajdonítottak jelentőséget annak, hogy a születése közben fenyegette őt oxigénhiány, a neten kezdtem el keresgélni. Próbáltam utána nézni, milyen következményei lehetnek ennek és hát nem voltam boldog attól, amit találtam.
Közben olvastam a Dévény-alapítványról is, jót is rosszat is, de egyben zömében azonosak voltak a vélemények, ez pedig, hogy ox.hiányos eseteknél ez a módszer a leghatékonyabb.
Kértem tőlük vizsgálatra időpontot és Dévény Anna kb. 2 perc után megmondta, hogy Nati laza izomzatú és javasolja a kezelését.
Olyan célirányos kérdéseket tett fel, amiből az derült ki számomra, hogy tudja, mit csinál.
A bizalmam úgy érzem azóta sem rendült meg irántuk, csak úgy gondolom, az elmúlt egy évi kezelés talán elég kellett, hogy legyen ahhoz, hogy a későbbiekben Nati teljesen egészségesen éhesse az életét.
Tudom, hogy az orvosok szakmai féltékenységből, vagy ki tudja mi miatt, de nem ismerik el ezt a módszert és reméltem, hogy mielőtt a türőképességem határára érnénk, véget ér a tortúránk. hát, sajna nem így lett.
Szóval azért nem viszem máshoz, mert szinte biztos vagyok benne, hogy legyintve hazaküldenének azzal, hogy a gyerek tök egészséges és én szeretném is ezt hallani, csak igazából már a mi gyógytornászunktól!

A tegnapi séta nagyon jó volt! Menjünk gyorsan újra! :)

Mennem kell, Nati riadózik! :x

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

Szavaidból úgy veszem ki, hogy a járássegítő az eszköz lenne arra nézve, hogy hamarabb szabaduljatok a tornától.

Mi volna, ha járássegítő nélkül szabadulnátok hamarabb a tornából?

(most ezzel a hsz-emmel lehet hogy tudatlan unszipmatikus leszek).

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?