Új privát üzeneted érkezett!

Prüntyi, ezt végigcsináltam tegnap, pont, ahogy írtad. :( Nagy bömbölés volt 10mp után.
Vendég

Sziasztok!! Tunde, mi probaltunk az alavastanitast, es tenyleg harmadik napra tok jo lett, csak ha most tenyleg a foga jon vagy ilyesmi akkro szerintem hiaba probalkozol. Szoval csak akkor probald sztem, ha tuti nincs konkret problemaja. Jofej vagyok, mi? honnet tudjad..

Sis, minden, ami HA-s venykoteles. ez az en tapasztalatom, es ha valami vajszivu gyogyszeresz megi kiadna, ami szinte kizart, akkor sokkal dragabb.
Egyebkent DAvid nem hajalando megenni a BEBA 2 Ha-t,pedig minden kajat megeszik amugy. en lehet, h meprobalom a simat, kekszet is kap, es abban ugyis van tejpor..

Mate hany kilo? David 8600 korul van.

ppanna meg David
ppanna

Halihó!

Ildi!
Köszönjük szépen! :) A részleteket majd megbeszéljük!
Nagyon jók a képek! :) Lacika vigyora tündéri, huligán Bazsika ismét csúcs és ApaBazsi is aranyos, ahogy imádattal nézi a fiait!

Sis!
Köszönjük a szíves fogadtatást! :lol:

Tünde!
Nagyon édes Zita az uccsó képen! :) Olyan puszilni való feje van! És ezek az ajkak!
Alvás ügyben nálunk teljesen más volt a helyzet, Nati este sem tudott egyedül elaludni.
Szerintem ettől függetlenül hatékony lehet a módszer, ami szerint a helyén kell hagyni a gyereket, de be kell hozzá menni:
1. nap 1-3, majd 5 percenként egész addig, amíg sír.
2. nap 3-5-7 percenként
3. nap 5-7-9 percenként
4. nap 7-9-11 percenként
5. nap 9-11-13 percenként
6. nap 11-13-15 percenként
7. nap 13-15-17 percenként
A gyerekek hihetetlen gyorsan fogékonyak erre a dologra, szerintem max. 2 nap alatt helyre állna nálatok is a rend.
Nati sokkal rosszabb helyzetből 3 nap alatt jutott el odáig, hogy este egyedül elaludt és nem ébredt fel éjszaka.
Persze az egész csak akkor érvényes, ha nem fáj semmije, vagy nincs valami baja!
Érdekes, hogy Zita 11 hósan kezdi a bulit. Vajon mi lehet a dolog hátterében? :roll:

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Ppanna, de jó hallani Rólatok, ezer éve nem írtál! Már visszamentetek Algírba?

Andi, köszi Neked is az infót! Tegnapelőtt én úgy ítéltem meg, nincs semmi baja a Kisasszonykának. Egyébként most éjjel meg 13 óra alvás után én ébresztettem reggel 1/2 9 után. :D
Azóta ilyen nyünyüre, amióta terhes vagyok, de észrevehető volt mozgásfejlődés előtt is, pl amikor felállt. Ezért írtam tegnap, hogy most várom, hogy átsasszézza egyedül, két lábon a lakást. :wink:
Esetleg még arra gondoltam, hogy a TV szerintetek már megzavarja a kis lelkivilágukat? Nálunk a híradó szent, Apa 1/2 7-től nézi a csatornákon, ahol van, és ebben az időben Zita is itt van velünk.
Vendég

Ppanna, a Beba HA Zitának se jött be, de a Mildibé HA annál inkább, még most is ezt issza.

Ayse, arra a mesefilmre nem volt 16-os karika téve???
Vendég

Tünde, szerintem igen, hatással van rájuk a tv

Kép

Kép
prüntyi

Lányok!

Remélem, mindannyian épségben vagytok!!!!
Szörnyű, ami ma történt. Minket telibe kapott a vihar, de a Kissvábhegyen voltunk, öt percre az anyósom lakásától, így csak széjjeláztunk, de nem lett bajunk. Hazafelé egy nagy kerülővel lehetett jönni, hatalmas fákat csavart ki a szél az útra, a jelzőlámpákra, egy autóra is. Szörnyű volt.
Nagykovácsi csak a szélét kapta, nálunk még a kuka se dőlt fel, pedig az jobb, mint egy szélkakas.
Tiszta pánik van rajtam még mindig.

ayse

Sziasztok, láttam mi történt, de szerencsére csak a tévéből...mi itthon voltunk.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!
Basszus, most olvastam el az Index-en, mi volt Bp-en. Szörnyű, és ugye mindenki megvan????

Sis Mátéja lázas. Üzeni, hogy nem biztos, hogy lesz tali, amint tud, jön és ír.
Vendég

Sziasztok lányok!

Úgy látszik, valaki nagyon nem akarja, hogy tali legyen nálunk :(

Szegény manókám minden előzmény nélkül belázasodott éjszakára, este már éreztem, hogy meleg a kis buksija, mikor elaludt, meg is mértem neki hónaljban, 37.1 volt, amit ráfogtam arra, hogy összebújva aludtunk, és melege van. Éjjel 1.30-kor felébredt szopizni, már rendesen forró volt, ismét megmértem, 38.8-at mutatott a műszer, kapott egy kúpot, az levitte hajnalra 37.4-re.
Nyolckor ébredtünk sírva, bújva, a mérés eredménye megint 38.8 volt, úgyhogy megint kúpoztunk, most 37.6, és alszik.

Tizenegyre megyünk dokinénihez, remélem, csak valami átfutó virnya, és nem kell megint antibigyót szednünk :(

Ppanna,
de örülök, hogy itt vagy:) Máté múlt kedden lett mérve, egészen pontosan kilenc kilót nyomott :)

Tünde,
igen, sajnos befolyásolja őket a látott kép. :(
Köszönöm a híradást, azt hittem, ma nem is lesz alvás a láz miatt :)

Jövök este, pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok :)

Bekukkantottam hozzátok ha nem gond,bár nekem meghívásom is volt,csak még nem éltem vele eddig.

Tünde:)
Írtam mail-t.
Zita nagyon szép a sorozaton.
Az utolsó szájbiggyesztős a kedvencem! :D

Sis :)
Mátémanócskának gyorsan jobbulást-gyógyulást! :wink:

Duda :)
És azt honnan tudod eldönteni,hogy nem fáj semmilye vagy nincs baja? :roll: :oops:
/nem kötözködés - mostanában annyira kivagyok néha,hogy gondolkodtam már,lehet,hogy én is bevetem a módszert/ - csk az a baj,hogy nem bírom,ha sír :(
Ígyis mikor felsír és bemegyek a szobájába és látom,hogy ül a kiságy közepén és zokog és olyan kicsike,annyira elfacsarodik a szívem,szinte fizikai fájdalmat érzek.... :( :oops:
Biztos hülye vagyok.....
annamami

sziasztok,

Sis, remelem hamar meggyogyultok!! Mindenki! vudut Matenak!!!
David egyebketn sokat alszik ha lazas, szoval lehet hogy meg tobb alvas lesz mint egyebkent.

Tunde :)
koszi, sajonos mar visszajottunk es itt kb ketfele tapszerbol kell majd valasztanom, remelem valami bejon.

And :), Ti vagytok a pozitiv pelda alavasugyileg, ha jol emlekszem Ti is negy otszor keltetek az alvastanitas elott. Amint lesz tapszer, amit megeszik a gyerkoc en is bevetem, azt hiszem. Nalatok hogy van az esti rituale? Eves furdes es utana meg jatek?

ppanna mega David
ppanna

Sis, Máténak jobbulást, írd meg, mi a baj.

Annamami, igaz, én nem Duda vagyok, de azért válaszolok. Ha tiszta a pelus, bekentem az ínyét, nincs melege, nem fázik, és a kezemben 10 perc múlva sincs sírás csak vigyorgás, akkor bizony nincs semmi baja a kisasszonynak azon kívül, hogy per pillanat valamiért nem akar aludni. Vagy nem tud elaludni. Egyébként én próbálok szigorú lenni az alvás témában, de én is nagyon meg tudom sajnálni, amikor olyan keservesen sír.
Andi, Prüntyi, Majola, és ha csak bemegyek és simizem, attól nem hagyja abba a sírást, csak ha kiveszem. Utána viszont még jobban sír, ha visszateszem az ágyba. Ilyenkor mi a teendő?

Annamami, képzeld, a tesóm kisebbikének vasárnap lesz a keresztelője a bazilikában. De az ebéd máshol lesz. Mélt megkaptam, köszi!!!
Vendég

Tünde :)

Nem baj,hogy nem vagy Duda! :lol: :lol: :lol:
És nálunk is ua.a helyzet,amit Andnak,Prüntyine,Majolának írtál. :cry:
A helyzetet súlyosbítja,hoyg nem iszik cumisüvegből - illetve csak nappal és akkor max.két kortyot és kizárólag akkor ha szaharai meleg van.
Szóval marad a cickó. 8)

KERESZTELŐ - tök jó!!!!
Nekünk jövő hét vasárnap!
Mazsinak már megvan a keresztelő ruhája,nagyon szép(szerintem) tesóm veszi neki ajándékba,csak most nem tudom lefotózni,mert a csajok elvitték a fotoapparátot Londonba! :D

Tudjátok már a kistesó nemét?
És a lehetséges nevek? :D

Pussz.
annamami

Annamami, nekem tudod mit mondott az ivásról a gyerekorvos? Mert mi is szenvedtük, hogy Zita nem iszik. Szóval nem baj, ha nem iszik, azt jelenti, hogy kielégítően van táplálva, és különben is, az ideges, rosszul alvó gyerekek isznak sokat naponta. ????? Hááát, nem tudom, érdekes álláspont, de végülis Zita tényleg nyugis gyerek. Ha néha többet iszik, meg is kérdezem mindig, hogy kislányom, csak nem ideges vagy??? :lol: :lol: :lol: Mindenesetre nem erőltetem az ivást azóta.
Nálunk szerencsére nem mindennapos az éjszakai buli, most újabban úgy fektetem le, hogy aludj reggelig, és apa is, anya is, meg mindenki nagyon szeret blablabla...
Sztem jövő héten megyek UH-ra, remélem megmutatja majd a Kistesó, mi van a lába között.
Nevekről még nem nagyon beszéltünk, ha lány lesz, akkor valszeg Julcsi.

Voltunk méreckedni, Zita kerek 9 kg, nem nőtt semmit, maradt 77 centi, vagyis először csak 76 volt. :lol: :lol: Így papíron maradt 77. :lol: :lol:
Vendég

Mi is méreckedtünk múlt héten,Mazsi 8500 gr és 75 cm.
annamami

Annamami, most előreláthatólag hosszabb ideig Bp-en leszel?
Mazsi már eszik mindenféle jót, jól emlékszem?
Vendég

Tünde :)

Igen úgy tünik itthon leszünk.
Miért?

Mazsi kajálása így néz ki(kb.):

reggel 7-8 között szopi

tízkor háromnegyed üvegnyi gyümi+szopi
(vagy friss vmi a kezébe-még csak próbáljuk a darabosat,tegnap a habtapira hányta az almát,amit megevett - egy cikket adtam a kezébe és tök jóízűen rágicsálta,de aztán sajna kiöklendezte :cry: -)
kettőkor ebédre háromnegyed vagy egy egész üveg főzi(mindent megeszik,kivéve a nyúlhúsosat,de azt én sem eszem :lol: )+vagy szopi vagy nem,attól függ mennyi főzi ment le

délután 4-5 között gyümi+szopi

este 1/4 - 1/2 9 között szopi és alvás

Próbálkoztam tejterméket enni kajába főzve tejfölt és joghurtot,mikor nyolc hónapos múlt,de nagyon durván kiütötte,úgyhogy marad a diéta.
Sajnos. :cry:
annamami

Annamami, :D csak úgy kérdeztem, kíváncsiságból, mert az utóbbi pár hónapban Anyudnál voltatok sokat.
De sajnálom, hogy még mindig tart a tejfehérje-allergia. :cry: Mit mond a gyerekorvosotok ez ügyben?
A nyulas Zitának se ízlett először, aztán pár hónap múlva megette.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból tegnap délután. Hatalmas mosások és teregetések közeppette vissza is olvastam :)

Előszöris:

Natinak nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!

Sildikének is boldog szülinapot kívánunk!

Barbinak pedig gyors gyógyulást, a hólyaghurut rohadék egy betegség!

És remélem, mindenki megúszta a tegnapi szörnyűséget!!!!!!!!!!!!!

A nyaralás első hetét anyukáméknál töltöttük az Őrségben. Elég vegyesek ezzel kapcsolatban az érzéseim, mindig megfogadom ilyenkor, hogy többet nem megyünk le ilyen hosszú időre. Kevés a hely, anyukám sem tud aludni, én sem, anyám állandóan veszekedett a húgommal / ők ideiglenesen hazaköltöztek, mert vettek egy lepusztult házat, és aztlakhatóvá kell tenniük/, ráadásul nem volt jó az idő sem. De Balázs nagyon jól elvolt, a nagyobb unokatesókkal egész nap játszott, most nem volt verekedés sem, tündériek voltak. És anyósomék többször átjöttek érte, és boldogan ment nélkülem is, ez is haladás, és mindenkinek jó volt ez így. / azt is mondta Balázs, hogy jövő nyáron lejön egyedül is egy hétre a mamáékhoz.../ És a nem túl jó idő ellenére mégiscsak egész nap kint voltak a jólevegőn. Gergő is jobban érezte megát, mint egy hónappal ezelőtt, bár itthon sokkal nyugodtabb, ott jóval anyásabb volt. Úgy terveztük, hogy hétfőn reggel indulunk Rovinjba, de persze Apának közbejött a meló. MÁr a hétvégét is Pesten töltötte, és hétfő reggelre beesett neki egy tárgyalás, ami kihagyhatatlan volt :( Így este hatkor indultunk, öt óra alatt értünk a szállásra. Elég jó volt a szállás, bár sehol sem volt attól, amit Sildike leírta sajátjukról. És mi 200 Ezret fizettünk 5 éjszakára félpanzióval. Viszont a strand itt is gyerekparadicsom volt, volt egy egész partszakasz homokkal lefedve, hatalmas mászókák, csúszdák, hinták, és a fürdőrész is úgy volt kialakítva, hogy egyenletesen mélyült, és nem volt mély. Volt vízicsúszda is, Balázs imádta. És úgy egyáltalán mindent imádott :D Egész nap csak mosolygott, nevetett, és el volt ájulva a tengertől, a játszótól, mindentől. Gergő is élvezte a pucérkodást, az egésznapos homokbanfetrengést, a tengert is. Kicsit hideg volt a víz, így nem mertem őt egész nap a vízben hagyni, pedig nagyon bírta volna :)
Ja, és isteni volt az idő, feketék lettünk. / mi felnőttek legalábbis/.
Árnyék is vetődött persze a nyaralásra: Apa minden nap dolgozott, fél napokat áttelefonált, az egyik nap felét a számítógép előtt töltötte. És ha nem néztem ezt mosolyogva, akkor megkaptam, hogy ha ő nem dolgozna, akkor nem jöhettünk volna ide... Mondtam, hogy én szívesen tölteném a nyaralást egy olcsó helyen, ha akkor minden percét velünk töltené. Az egyetlen este, amit nem egyedül töltöttem a teraszunkon olvasva, az a péntek volt, a házassági évfordulónk. Akkor azért megerőltette magát. De legalább jókat olvastam :? Ettől eltekintve jó volt elmenni.
Gergő közben kétfogú lett, és nagyon úgy tűnik, hogy továbbra is csak fölül készülődnek a fogacskák.
Képek nincsenek, csak néhány telefonnal készült, a jobbakat azért fölteszem. / persze három tekercs film a fotósnál van előhívásra :) /
Ja az kimaradt, hogy visszafelé az ötórás utat 10 óra alatt tettük meg, három órát mozdulatlanul álltunk egy dugóban, aztán visszafordultunk. Nem mondom, hogy élveztük. Ha korábban leesik, hogy szombat van, mi is éjjel indulunk inkább, vagy nem Triest felé.

Sildike :) Ti milyen útvonalat választottatok? Címet én is mentettem, tényleg jó lehetett!

Na, irány a játszó, majd még jövök este, akkor talán lesz pár kép is.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki egyben van és rendben van!

lányok, hogyan kell digit fényképezővel készített kis videót feltenni? Hogy lássátok?

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Máté továbbra is lázas, adom neki a kúpot éjjelre, a panadolt meg nappalra.
Holnap viszünk vizeletet laborba, remélem, negatív lesz, és hamar túlteszi magát rajta.

Majd jövök holnap, vigyázzatok magatokra!

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Mi is megvagyunk! Csak annyira kikészít az allergia, hogy estére már félhulla vagyok, igyekszem korán lefeküdni, hátha akkor többet alszom, mert az elég rosszul megy mostanában.
Ezen kívül állandóan takarítok, mert Danika rákapott az önálló evésre és finoman szólva eléggé kismalac. De olyan édes. :) Az etetőszék tálcájára kapja a kis katonákat és onnan eszik. Apa kérdezte, hogy miért nem tányérra teszem, de azt vagy kiborítja, vagy nagy ívben elhajítja. :) Nem vagyok a saját magam ellensége. :) Nagy balhézás van, ha nem érkezik a falat elég gyorsan. :)
Most az őszibarack, alma, körte a kedvenc és a körözöttes rozskenyér paradicsommal.
Ehhez hozzájön a napi három-négy átöltözés, a napi kétszeri játszóterezés miatt is.
Nagyon ügyesen tologatja már Dani is a babakocsiját, akár 5-10 métert is. Minden nap ügyesebb.:) De azért inkább négykézláb teper, az sokkal gyorsabb. Én meg vadászom, hogy lehetőleg minimális számú kavicsot fogyasszon uzsonnára.
Nem voltunk tűzijátékot nézni, szerencsére. Borzalmas, ami történt. :(

Most visszaolvasok. Aztán még jövök. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sildike, hol vagy?
Vendég

Sis,
Máténak jobbulást kívánunk! Mennek a vuduk, gyógypuszik, meg ami csak használ, hogy meggyógyuljon!

Duda,
Nagyon édes Nati a kendős képen, gyönyörű a szeme! :)

Zsuzsa,
Szerintem sem sovány Julcsi, nagyon kis gusztusos hurkái vannak! :) ÉÉÉÉdes! :)
Dani sem hízott egy dekát sem a 10. hónapjában, de aggódnivalóm igazán nincs. :) 8540 gramm és 71 centi.

Jucc,
Üdv újra itthon! :) Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás és Balázs jókedvű volt és mosolygott végig. Klassz, hogy Gergő is élvezte! Kár, hogy Apának dolgoznia kellett. :(

Tünde,
Nagyon jók az új képek Zitáról. :) A szájbiggyesztős szuper! :) Neki is micsoda kék szeme van! :) Mi az a fekete az kezében? Játékegér?
Remélem az alvásgond megoldódik. Eddig szuper alvókája volt Zitának, nehogy 10-11 hónaposan romoljon el.
Mi is Dudáékhoz hasonlóan tanítottuk Danit aludni, szerencsére nagyon hamar ment, én sem bírom hallgatni, ha sír. Mostanában 8-1/2 9-kor alszik el, 5-6 között ébred, szopizik és rögtön vissza is alszik és 7-8 között ébred. Egy szavam sem lehet!
Viszont napközben már van, hogy csak egyszer alszik, amit én keveslek 10 hónapos korban, ő úgy látszik nem! :)

Prüntyi,
Nagy gratula Tündikének az első lépésekhez! Igazán ügyes! :)

Ayse,
De jó, hogy nem történt semmi veletek tegnap!!! Elhiszem, hogy remegtél az idegtől. :(

benianyu

Benianyu, próbáld ki a Luffeel homeos orrspray-t! Tényleg jó! De ne ijedj meg, az első 1-2 napban (mint minden homeos készítménynél) kicsit felerősíti a tüneteket, de aztán jó!

Tüncsi semmilyen gyümölcsöt nem hajlandó megenni!!!!! :evil: Mit csináljak vele? Hogy adod neki a kőrözöttes kenyeret meg a parit? Feldarabolod? Tüncsi csak nyammog és nem igazán rág...

Kép

Kép
prüntyi

Sis, nektek jobbulást!

Kép

Kép
prüntyi

Benianyu, ha Sis lennék, küldeném a vudukat Neked és Aysééknek is allergia ügyben. :cry:
Zita kezében a fényképező objektívjének a sapkája van. :wink:
Nagyon érdekes játék.

Jucc,
nagyon sajnálom, hogy Apa nem volt 100%-ig Veletek, de az tök jó, hogy a gyerekek jól érezték magukat!!!
Vendég

Prüntyi, most lehet, hogy hülyének fogsz nézni, de próbáld meg cikkekre (félhold alakúra) vágni a gyümit. Úgy ált. elfogadják. Vagy a rágással van a gond?
Vendég

Tünde, igazából nemtom! almát még nem is mertem neki kézbe adni, mert ha egy darabkát is adtam neki, rögtön kiköpte, puhább gyümiket összeprésel a szájával, de nem igazán eszi őket, most a szőlőből lehetett neki 2 szemet adni, azt annyi! A pépes gyümiket sem eszi! Asszem Rókinál láttam, hogy egybe almát olyan ügyesen nyammog a kis Zsuzsababa, padig asszem kevesebb foga van! Nem tudom hol a baj. A kenyeret is ha én adom neki, kb 1/2 cents fecniket adok, ha meg ő harapdálja, van hogy "leesik" 2 centis darab is azt kb 10 percig nyammog rajta. A babakekszet sem merem egy ideje adni, mert leharap egy kis darabot, és még el sem olvad a szájában, már hátul van és öklendezik, volt hogy így (bocsi) többszőr hányt.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok Lányok!

Nagyon sok víz lefolyt a Dunán mióta nem voltam...
Mindenesetere amire emlékszem próbálok reagálni.

Sis
Máténak jobbulást szegénykémnek!

Prüntyi
Popó hogy van? És gratulálok az elinduláshoz!(Ugye jól emlékszem?)

Jucc
Üdv újra itthon. MIt is dolgozik Apa?
Azért tudtál pihenni?

Tünde
Vigyázz magadra ám! És hogy kérdésedre válaszoljak...
Ma felfedeztem a 9.és10. fogcsücsköt alul Marcika szájában...
Talán ezért ez a rengeteg hiszti?:) remélem...

Duda
Nati gyönyörű! Gyógytorna terén mi az újság?

Benianyu
Remélem holnap esetleg megcsodálhatom Dani tudományát :wink:

Velünk mi a helyzet...
Voltunk vasárnap a várban. Nagyon jó volt. Marci nagyon jól viselte. És egész nap kuksolta a repcsiket az égen.
Ezért elgondolkodtam, hogy a tüzijátékot megvárjuk mivel 8-kor végeztünk. Szerencsére nem tettük.... Nagyon fáradt volt.

És képzeljétek ma megbeszéltük a nézeteltéréseket az Anyósommal... Remélem holnap is ilyen rózsaszínben látom a helyzetet mint ma. Olyan jó lenne. Nálam az éjszaka mindig nagy vízválasztó :lol: :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, jól emlékszel, Tüncsi popó, úgy tűnik, rendben van :)
Nem is tudtam, hogy eddíg nem voltál jóban anyóssal! :) Mi volt a baj? Már ha elmondható...

Kép

Kép
prüntyi

Örülök, hogy popó rendben! :lol:
A baj mi volt? Anyós egy elég barátságtalan természet és tedd hozzá, hogy egyke a férjem. Ebből sok apróság adódott ami engem igen bántott. Halmozódott-halmozódott, Árpi nem segített az ügy megoldásában. Én meg egy olyan ember vagyok, aki igen szerénykének és kezesnek tűnik (állítólag :lol: ) első ránézésre, de valójában tele vagyok indulatokkal és hiper érzékeny vagyok és nagyon makacs. Így elért a viszony az iszony szintjére. Ma ezt nagyon remélem, hogy sikerült helyre tenni. Megkérdezte, hogy mi a gond én meg mondtam, ha lefektettem Marcit beszélgetünk. És kitáltaltam. Ő meg nagyon türelmesen fogadta. Egyelőre úgy érzem, hogy sikerült átlépni az indulataimon. Ez igazából holnap fog eldőlni. Ugye az éjszaka, sok dolgot megváltoztat, vagy megerősít. Nálam. :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Prüntyi,
Kb 1X1 cm-s kockákra vágom a katonákat, héja nélkül és simán elnyammogja. A gyümölcsöket pedig félhold alakúra vágom, ahogy Tünde is írta, nem hámozom meg, mert a héja jól összetartja és Dani lerágja róla a puha gyümölcshúst. Persze elég sok megy mellé, de befelé is jut. Dani nem fulladozik, néha öklendezik, ha túl nagy a falat és kiköpi, vagy megrágja még egyszer (bocs). :)
Köszi az orrspray nevét, a másik fórumon is ezt írták, azt hiszem holnap beszerzem. :)

Tünde,
Köszi a vudut! :)
Nálunk is most minden érdekes játék, ami nem gyerekeknek való. A kulcscsomó a legjobb, főleg, ha a kőre esik. Az jól szól. :D

Juci,
Gratula az új fogakhoz Marcinak! De jó lenne, ha ez a hisztik visszahúzódását jelentené!
De jó lenne, ha anyós ügyben rendeződne a helyzet!! Nagyon drukkolok! :)
Holnap nem leszünk itthon, jó, ha szerdán csodálod meg Danika tudományát?

benianyu

Benianyu
Türelmesen várunk Rátok! :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Szép estét!

Sis :) Máténak gyors gyógyulást!!!

Benianyu :) Épp akartam kérdezni, hogy előjött-e már a parlagfüveseknél az allergia, ugyanis én eddig nem éreztem semmit. Júli végén elkezdtem szedni egy Aloe Verás cuccot, hátha... Eddig minden oké volt, de a tengernél nem is szokott gond lenni. Na, ma már tüsszögök ezerrel, és folyik az orrom :( Ha ennyi marad, kibírom, csak a szemem, meg a torkom ne viszkessen, attól megőrülök! Szóval együttérzek Veled, és minden allergiással.

Prüntyi :) Luffeel tényleg jó? Tavaly próbáltam az Euphorbiumot / szintén homeos/, de nem lett jobb. Ha ez jó szerinted, akkor kipróbálom.

Találkoztam délután egy ismerős anyukával a játszón, kérdeztem, nyaraltak-e valahol. Mondja, hogy egy hónapig voltak a szülei hévízi házában hármasban / apa+anya+kicsi/. Mondtam, hogy én ölni tudnék már két hétért is. Azt mondta, hogy ez nekik már úgy kellett, mint egy falat kenyér, olyan kemény 1,5 év van mögöttük, hogy nem kívánja senkinek. Na, nekünk ez a másfél év lassan két éve tart, és nem vagyok benne biztos, hogy a közeljövőben álmodhatok hasonló kárpótlásról...

Akkor néhány kép a nyaralásról:

Gergő a strandon / mögötte látható a Balázs által annyira imádott mászókás csúszdás építmény/:
Kép

Balázs:
Kép

Kép

Kilátás az apartmanunkból. Mi is ilyen házban laktunk:
Kép

Gergő az anyjával:
Kép

És végül itthon egy kétfogú kép:

Kép

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Juci, úgy tűnik a mozgásfejlődés volt az oka...
Húúúúúúúúú, az valóban gáz...de örülök, hogy elindult a javulás felé... :wink:

Kép

Kép
prüntyi

Érdekes ez a mozgásfejlődés.... De a lényeg,hogy minden ok már.
És én is remélem, hogy a javulás útjára léptünk Anyóssal!

Ja még. Tünde
Akkor az én Marcim ideges tipus? :lol: Mert hogy vedeleget még mindig.Akaratosnak akaratos, de igeseg? MIlyen egy ideges baba?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!
Megjöttünk a Balatonról, nagyon jól éreztük magunkat. Igaz, én rendületlenül prüsszögtem, főleg amikor kis kirándulást tettem egy parlagfűmezőn. Tényleg érthetetlen, hogy ebben az országban nem tudnak megoldani semmit.
Julcsi élvezte a társaságot, a szabad levegőt. Kedvence az almafa, az alatt órákig tudna lebzselni, a lehullott almákat kóstolgatva.
Tegnap a vihart Révfülöpön egy pizzériában éltük át, szerencsére nem tartott soká. Ami Pesten volt, az tényleg borzasztó.

Köszönöm a hozzászólásokat Julcsi hurkáinak témájában. Ő 3300 grammal született és most 8 kiló, de picike is, 68-70 centi körül van. Olyan, mint egy kolibri, állandóan mozgásban lévő kis pindurka manó.

Tünde, most tudok válaszolni az altatástémára. Julcsi első nap 25 percet sirt, aztán ébredésenként 1-2 percet, másnap még egy kicsit, harmadnapra beállt a rend. Ős is jobban sirt, amikor bementem vigasztalni, de azért nem akartam magára hagyni és egyszer csak már nem sirt. Még ma is felébred néha, de akkor biztosan valami baja van. Olyan még nem történt azóta, hogy nem aludt el nyugodtan egyedül.
Viszont szrintem ha Zita eddig jó alvó volt, most meg néha nyugodtan alszik, néha nem, akkor valami baja lehet, fogzás például. Én nem tennék semmit a helyedben, el fog múlni. persze kismamaként nehezebb virrasztani, én épp akkor kezdtem az alvástanitást.

Sis, jobbulást Máténak, remélem, lement már a láza. Mostanában sok baba beteg a parkban megismertek közül is, és nincs más tünet, csak láz. De hamar elmúlik.

Benianyu, az etetés nálunk is elég malackodós, bár én nem tálalok Julcsi elé. De épp elég, amit a kiflidarabkákkal művel. Evés közben meg annyit kiabál, hogy csuda, és mutogat bőszen, hogy éppen mit szeretne.

Ayse, ez a palacsintás játék nagyon jó. Remélem, majd nekem is sikerül kitalálnom ilyeneket és a fárdtságtól nem lesznek nagyon unalmas napjaink hármasban a két picivel.

Jucc, de jó, hogy Balázs ilyen vidám volt a nyaralás alatt! Tényleg jobb lenne, ha apának nem kellene még nyaralás alatt is dolgoznia.

Teszek fel pár képet is:
Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
majola

Juci :) Hogy mit dolgozik Apa: tavaly januárban alapított céget másodmagával, egy német cég magyarországi képviseletét hozták létre. A tavalyi év az indulás jegyében telt, nyilván sokat kellett hajtani, nem is lett roszz az év. Idén folytatódik a hajtás, és bejött egy óriási projekt, amit Apa mindenképpen el akar hozni, bármi áron, és nem tudna úgy nyugodtan aludni, hogy nem tett meg ezügyben mindent. Április óta megy amúgy a huzavona, már rég döntenie kellett volna a megrendelőnek, hogy kinek a kapuit építteti be. Ja, amúgy ipari gyorsmozgású kapukat forgalmaznak.
És most pluszban itt volt a metrófelújítás, a hétvégén indult a metró, itt is az ő kapujukat építették be, de nem stimmelt minden, és ezt is Horvátországból vezényelte le. De ha minden jól működik, nagy az esély, hogy a négyes metrónál 12 ilyen kaput vesznek tőlük. És a másik nagy projektből lesz a kertes házunk...
Anyukám is azt kérdezte, tudtam-e pihenni. Mondtam, hogy alig várom, hogy hazaérjünk, és kipihenjem magam :) Tulajdonképpen csak az alvással voltak gondjaim, anyáéknál kevés volt a hely, minden éjjel alig vártam már, hogy reggel legyen. Rovinjban valahogy jobbakat aludtam, de mndig későn aludtam el, és korán kelt Gergő. / és persze az éjszakai kelések nála is megvannak bőven :( / De nyilván attól, hogy egész mást csináltam, mint amit szoktam, és azért tetszett sokminden, gondolom, ez is pihenésnek számít :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Zsuzsa :) Annyira gyönyörű Julcsi :) Örülök, hogy jó volt a Balcsin :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Pár kép csibész Danóról. :)
Kép így kajálok :)
Kép felmászom Beni ágyára, de lejönni még nem tudok :)
Kép kirámolom a cipőszekrényt, amíg anya nem figyel
Kép de ilyen kis ártatlan is tudok lenni :)

benianyu

bocsi,most nincs időm mindenre reagálni,mert viszem haza a mamámat,de:

- Majola :) Margitszigeti séta holnap?Értekezni kéne Dudával!

- Benianyu :) Dani éééééédigombi!Sorozat nagyon jó!
Mikortól adtad neki a kenyérkocka falatkákat?

Bocs,de rohanok ezt is félkézzel íro,este jövök bővebben,pussz.....
annamami

Juci, azért nem is írtam korábban ezt a vízivós dolgot, mert gondoltam, hogy érzékeny terület. Amúgy nem hinném, hogy így van. Pl Zita nyugis, de nem nagyon iszik. A barátnőm két gyereke ha nem aludt, nem evett, akkor sírt, éjjel-nappal, és ők sem voltak nagy ivók. Szóval már meg is dőlt a dokim elmélete. :wink:
Vendég

Szép jó reggelt!

Benianyu
Dani annyira aranyos!

Tünde
Nem érzékeny terület :lol: mióta kiderült, hogy cukorbetegség nem áll a vedelés hátterében. Hiszen látja az ember, hogy milyen a gyerek habitusa, kiegyensúlyozott e. Én úgy gondolom Marcikáról, hogy igencsak tudja, hogy Ő a világunk közepe és teljesen kiegyensúlyozott. Csak vicceltem. :wink: De azért aranyos vagy, hogy megdöntötted a doki elméletét :P

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jó reggelt Lányok!

Tünde

Köszi a hiányolást. Vagyok-vagyok, csak a hétvégénk az full volt, tegnap pedig horgászni voltunk aztán anyukáméknál szedtük a paradicsomot, meg mindent ami megérett, mert ma elmentek Luxemburgba és nem akartuk, hogy minden megromoljon. Mindig ezt csinálják. Apu ültet rengeteg paradicsomot, paprikát, uborkát. Igazi kis hobbíkertje van fóliasátorral mindennel. Aztán a szüretek idején folyton nyaralnak valahol. Én meg főzhetek ma be kb. 15 kg paradicsomot. :lol: :lol: :lol: :lol: Viszont az előnye, hogy a gyerekek nálunk nyáron semmiféle bolti zöldséget nem esznek. Paradicsom, répa, zeller, borsó, zöldbab, kelkáposzta, barack, eper, szőlő minden a kertből van. :lol: :lol:

Alvás
Nálunk Bazsi tökéletesen aludt kb. 9 hónapos koráig. Akkor költöztünk át ide, utána egy kicsit nyűgös volt, de az elmúlt pár éjszaka alatt és amikor kb. félidős terhes lettem onnantól kezdte, hogy az éjszaka közepén kb. 1 körül felébredt és nem aludt vissza magától. Eleinte még próbáltuk visszaaltatni az ágyában, de volt, hogy 40 percet ültem mellette és fogtam a kezét meg simiztem és nem aludt vissza, az ágyunkban viszont 1/2 perc kellett hozzá. Így hát éjszakánként jött mindig hozzánk. Aztán elkövettük azt a bazi nagy hibát, hogy vettünk neki egy nagyfiús ágyat, így már ő maga jön át automatikusan. Van, hogy fel sem ébredek rá, csak reggel látom, hogy ott van. Viszont az utóbbi hetekben felvette azt a nagyon rossz szokást, hogy bejárja éjszakánként az ágyat, így senki nem tud normálisan aludni, úgyhogy most 2,5 évesen eljutottunk oda, hogy Bazsika ágyastól a szobákba költözött. Egyszerűen sehogy nem lehetett erről leszoktatni. Nevelési elvek ide vagy oda, Bazsi a szobánkban alszik. Nem különösebben izgat a dolog, mert a tesőm már gimnáziumba járt és még mindig félt egyedül aludni. Úgy látszik Bazsi ilyen. De hát ez legyen vele a legnagyobb probléma.

Ivás
Nálunk Laci kb. 5x2,5 dl vizet vagy teát iszik naponta, plussz ehhez még jön a tápszer. Halál nyugis és a nap 24 órájából 18-at még mindig alszik. Most is. Szerintem abszolut gyereke válogatja, hogy ki mennyit iszik. Így van ez felnőtbe is. A nagymamám reggel kikészíti magának a kancsó vizet, hogy ezt márpedig meg kell inni. Én meg ahányszor elmegyek a csap előtt mindig iszom minimum egy nagy pohárral.

Brigi
Máténak jobbulást. Ha nagyon csillapíthatatlan a láz és nincs más tünet, akkor lehet a 3 nap láz vírus is.
Majd csak lest tali valamikor. Ha kijönnek a püttyük, akkor már nem fertőz, úgyhogy attól simán talizhatunk, sőt szerintem már a láznál sem csak akkor még nem lehet tudni, hogy mi is ez.

Ayse
Mi néztük a tüzijátékot, sőt a Lánchíd budai hídfőjénél néztük, de fönt egy tetőtéri lakásból. Borzalmas látvány volt, ahogy a fa kicsavarodott és rádőlt az emberekre. Pont alattunk történt. Ott a kapualjban is voltak gyerekes családok, akik bőrig ázva dideregtek. Nálunk volt Bazsikának pár váltóruhája meg plédek, úgyhogy én adtam is pár kicsi gyereknek pólókat, meg plédet, hogy legalább a mellkasuk, meg a derekuk ne azokban a vizes cuccokban legyen.
A tesóm viszont a Petőfi hídról nézte. Azt mondta, hogy ő még életében nem félt ennyire. Vízszintesen esett az eső, fújt a szél és szó szerint nem kapott levegőt. Egy kerítésbe kapaszkodtak, hog ne sodorja el őket a tömeg. Szörnyű volt.

Duda
Már akartam írni, hogy szerintem (és itt bocs azoktól, akik használnak ilyet) nem kell a gyerekeknek semmiféle járássegítőt venni.
Egyrészt - ezt saját tapasztalatból mondom - ha már járni akar, akkor majd talál magának megfelelő alkalmatosságot. Bazsi mindig egy kis széket tologatott maga előtt, aztán egyszer ránk nézett, elengedte a széket és odajött. Amíg meg nem kezd járni, addig valószínűleg nem elég erős még a gerince, a lába, a háta stb. ahhoz, hogy elinduljon. Vagy az agyában nem érett még erre. Nem kell ezt siettetni semmilyen segédeszközzel. A gyerekek nem egyformák. Bazsika nálunk az 1 éves szülinapja előtt indult el 1 héttel. A szomszéd Dórika még 13 hónaposan is csak az anyukája kezét fogva csetlett botlott. Most pedig meg nem lehet mondani, hogy valaha volt köztük különbség.
Másrészt pedig a mászás az a mozgás, ami egy életre megalapozza az ember vázrendszerének az erősségét. A mászás során erősödik a legjobban a gerinc, fejlődik a legjobban az agy. Ez a fejlődés az, ami minden gyereknél más. Semmiképpen nem jó ebbe bármilyen eszközzel is beleavatkozni. Had másszon Natika addig, amíg szeretne. Ha majd ő úgy érzi, akkor el fog indulni. Nálunk Bazsikánál még utána is sokáig volt, hogy ha valahova gyorsan akart eljutni, akkor négykézlábra vágta magát és odamászott, hiába tudott már járni is.
Én a bébikompot sem használom már, csak addig tettem bele néha Lacit, amíg nem tudott mászni és azzal egy kicsit kinyált előtte a világ. Most már a Bazsi szokott beleülni és pörgeti magát vele egyhelyben.

Juci
Örülök, hogy azért összességében jó élményekkel tértél vissza.

Mi Rijeka felé jöttünk haza, de péntek éjjel indultunk. Sajna a legtöbb helyen csak szombattól, szombatig adnak szállást, de mi direkt úgy kerestünk, hogy péntektől vasárnapig. Barbiék maradtak is addig, de mi hazajöttünk péntek éjjel. Még talán gyorsabban is jöttünk, mint ahogy lefelé mentünk. Gyerekekkel a szombat reggeli, délelőtti indulást mindenképpen ki kell hagyni. Gondolom Triest felé meg még nagyobb dugók lehetnek, mert az olasz turnusváltás is szombaton van.

Angi
Nem akarlak elkeseríteni, de egyszer nálunk is volt anyósommal egy ugyanilyen mindent tisztázó beszélgetés, aztán kb. még 2 hétig jó is volt a kapcsolat. Azóta pedig még szarabb, mert megtudta az őszinte véleményemet is. De kívánom, hogy Nálatok ez máshogy legyen. Mindenkinek az lenne a jó.

Benianyu
Nálunk Laci padlizsánkrémes kenyeret evett. Ehhez én csináltam a majonézt, mert a boltiban ki tudja mi minden szar van. Ő is nagyon bírta.
Én juhtúrót még nem merek neki adni, de sima túróból én is keverek majd kőrözöttet. Ez jó ötlet, ugyanis Lacinak igazi parasztgyomra van. Nagyon szereti a jó kis ízes dolgokat.
Csibész Dani nagyon aranyos. Lacika is próbálkozik a felmászással, de lehúzza még a nagy feneke. :lol: :lol: :lol: :lol:

Prüntyi
Tüncsipopó javult? Tudjátok már, hogy mi lehetett az oka?

Zsuzsa
Julcsika változatlanul édes. És szerintem is nagyon kis formás.
Vettetek Ti is asztalra szerelhető etetőt?

Nálunk
Szombaton készültünk a tesóm meglepetés bulijára. Még csiszolnom kell egy kicsit magamon, mert a kulcsot pl. a zárban felejtettem, úgyhogy csöngetniük kellett.
:( :twisted: Majd legközelebb. Bazsika viszont azonnal elárulta, hogy hoztunk tortát, úgyhogy legközelebb előtte is titkolózni kell.
:lol: :lol:
Amúgy a buli nagyon jól sikerült. Felfújtunk vagy 100 db lufit és a tesóm igazán meghatódott. Éjjel egykor mentünk haza, Bazsi addig vircsaftolt, koktélozott, lufikat rugdosott. Élvezte, hogy mindenki vele foglalkozik.

Vasárnap reggel én Lacikával már 1/2 9-kor bementem a városba, a Lánchíd utcába, hogy találjunk parkolót. Örültem is, hogy milyen ügyi vagyok, hogy pont egy jó nagy fa alatt sikerült leparkolni, így egész nap árnyékban lesz a kocsi. Aztán a vihar alatt, meg nem gyöztem izgulni, hogy nehogy ráessen a fa.
A repülős bemutatót ugyan mindkét fiú végigaludta, de aztán Laci felébredt és a Malév, meg a Skyeurope gépet már látta. Az air race-t pedig végig ámuldozta. A végén már két kézzel mutogatott, hogy hol mennek a repcsik.

Kép Kép
Kép Kép

Persze Bazsinak is nagyon tetszett. Ő már kommentálta is a dolgokat.

Kép Kép

Aztán a tüzijáték is nagyon tetszett a fiúknak. Az eleje meg a vége élvezhető volt, a közepe viszont nagyon ijesztő. Hiába zártuk be az ablakokat még úgy is nyomta befelé a szél. Úgy kellett még tartani is plusszban. Azért összeségében nagyon szép volt a tüzijáték. Sok új elem volt benne. Én nagyon várom minden évben, mert mivel aznap született a tesóm, kicsi korom óta kötődésem van az ünnephez. Már mondtam, hogy régen azt hittem, azért van a tüzijáték, mert megszületett a tesóm.
Érdekes, hogy Lacika egyáltalán nem félt a durrogástól, sőt nagyon élvezte:

Kép Kép

Tegnap horgászni voltunk. Igazából az lett volna a művészet ha nem fogunk semmit, mert a tóban kb. 500 darab harcsa volt telepítve. Apa 1 óra alatt fogott is 5-öt úgyhogy megvan a karácsonyi halacskánk. A fiúk úgy kidültek, hogy Lacika 1/2 8-kor már az igazak álmát aludta és 8-kor már Bazsika is aludt. Laci ma reggel 1/2 8 után ébredt, aztán 1/2 9-kor már ment is vissza, Bazsi pedig 1/2 9 körül ébredt fel.

Na most bepótoltam az egész hétvégi írogatást.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc!

Jó, hogy újra itthon vagytok! Ezért is jó elmenni, hogy az ember jobban tudja értékelni a hétköznapokat. Tényleg nem lehetett jó, hogy a férjednek dolgoznia kellett közben. Leírás alapján úgy tűnik, nem az a típus, aki ebből a mókuskerékből ki tud jönni (egykönnyen). De az nagyon jó, hogy a gyerkek ennyire élvezték a tengert! Édesek nagyon!

Tünde!
Nem is írtam eddig, hogy Andris úgy nyár eleje táján visszaállt az éjszakázásra. Jó a mi esetünk tök különbözik de azért leírom. Szóval este szopi, félnyolckor alvás. Aztán, amikor felmegyek, mindegy, hogy hány óra van, szopizik megint (így az én ágyban olvasásomnak lőttek), majd éjjel egy-kettő körül megint szopizik, majd hajnali 5-6 körül megint. Kezdek újra félhulla lenni. Itt sírásról szó sincs, cak nyűglődik és tényleg mennyiségeket szopik. Mivel inni nem hajlandó, a nagy melegekre való tekintettel nem tegedom ezt meg tőle. De nem vagyok boldog. Sőt :evil: :evil: :evil:

Juci!
Jó, hogy jöttél!
Mindennap akartam kérdezni, hogy hol vagy, csak a szita agyam :oops: :oops: :oops: :oops: ...
Anyóshelyzet remélem megoldódik!
Az enyém úgy oldódik meg, hogy már nincs annyi energiája... :( :( :(
De még most is tud hajmeresztő dolgokat művelni!

ayse

Tegnap elmentünk Lilivel a régi játszótérre és találkoztunk a az ő barinőjével és az én barinőmmel (anya-lánya). A gyerekek jól eljátszottak, mi meg egy jót dumcsiztunk. Felért egy nyugtatóval, mivel nagyon fel voltam zaklatva, tegnapelőtt éjjel kettőig nem tudtam elaludni. Na ezután a beszélgetés után azonnal eldőltem volna

ayse

Sildike!
Járássegítő eszmefuttatásoddal messzemenőkig egyetértek!
Hogy csinálod a majonézt?
Gyerkőcök gyönyörűek, mint mindig.

ayse

Ayse

3-4 tojássárgáját beleteszek a robotgépbe és a habverővel elkezdem keverni. Közben szép lassan szinte csepegtetve öntöm hozzá az olajat, nehogy kicsapódjon. Amikor már olyan majonéz színe lesz, akkor csöpögtetek hozzá citromlevet ízlés szerint, keverek hozzá mustárt és egy kicsi cukrot. Igazából nincs konkrét mennyiséges receptem, mint ahogy semmihez sincs, acsak a sütikhez. Mindig kóstolgatom közben.

Lányok!

Gondolom lassan kezd aktuális lenni a cipő téma mindenkinél. Itt Dunakeszin van egy készítő, aki kifejezetten gyógybetétes gyerekcipőket gyárt. Én Bazsinak első pillanattól kezdve ott veszem a cipőket meg a szandikat. Az őszi cipők 5000 a téli béléses cipők 5500 Ft. Csinálnak speciális szélesebb lábfejű gyerkőcöknek is cipőt. Ha valakit érdekel bejelentkezésre lehet menni.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?