Új privát üzeneted érkezett!

A Lilly 800.- körül van a Rossmannban és két darabos. 25-ös az érzékenysége. Elmaradt menses 1. napjától kimutatja a babásságot.
A lányok szerint lehet 10-est is kapni a Tescoban. ???

Kép
zölddisznó

Zöld coca, köszi!!!
Vio

Kép
vio

Coca,
akarsz képet a Dia kutyámról? :) De még nincs ám megfürdetve, már vagy 2 hónapja nem bogoztam ki a szőrét, de csinálok neked most egyet ha érdekel. :)
Nekem a házcsinálgatásból már kicsit elegem van mert sosincs semmire pénz, és minden hónapban egy kicsit tudunk megcsinálni csak, azt is mi magunk ahelyett hogy jönne a kőműves meg burkoló brigád oszt egy hónap alatt rendbevágnák nekem a kócerájt... :?
Vio,
hogy leesik az biztos mert a mensivel a progitermelés is leesik ami a hőt fenntartja. Hogy mikor azt kinek kinek hormonrendszere válogatja, ahogy Coca is írta. Nálam elötte már 1 van hogy 2 nappal leesik általában.
Coca, lefotóztam neked :)
Kép

Kép
Vendég

Vio: Hcg line 20-as 318 ft, 25-ös 900 ft körül van!
Legalábbis itt Szegeden :)
Tervezitek a 3.-kat? :)

Egy bnőmnek gyűjtöm az infókat 2 éve próbálkoznak babával.
A peteéréskor emelkedik a hő és ha teherbe esik akkor még jobban emelkedik, vagy magad "magasabban"???
Vagy viszaesik vagy ez hogy van?
Pl (kerekítve) alapból 36fokos, peteéréskor 37, akkor teherbeesés esetén 37 marad vagy fölé megy, vagy visszaesik 36-ra??? Vagy hogy van? Pl a hőből lehet tudni hogy megfogant-e a baba, vagy azt csak a terhességi tesztel tudja majd lecsekkolni???

Nincs valami tuti tippetek kisfiúra? :oops: Két kislány után most már kisfiút szeretnénk...majd....... Most gyűjtöm az infókat, tippeket :wink: :lol:

Kösziiiii
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nekem ült/feküdt modellt Diakutya? De aranyos! Amúgy meg nagyon szép. Majd egyszer tán nekünk is lesz kutyánk.

Ceniko!
Jónás naptár!!!

Sziasztok, most mennem keel, este leszek megint. Pá!

Kép
zölddisznó

Ceniko,
a terhességi teszt biztosabb mint a hőmérő, ez kizárólag tájékozódásra jó. Elvileg ha baba van a hő nem esik le. Hogy egymagasan marad-e vagy még magasabbra megy ez szerintem egyéni és attól is sok függ hogy mikor. De ez a nem esik le is átlagban értendő, egy egy alacsonyabb nap belefér. Szerintem ezt így leírni nem lehet, a barátnőd nézegessen a fertilityfriend oldalon sokszáz görbét, és látni fogja milyen esetben hogy alakul a hő.
Vendég

Áfonya: Köszi de nincs nete, de majd mondom neki, hogy abszolút változó!

Zölddisznó: Köszi a Jónás legközelebb májusra ír kisfiút:) Addigra már babás szeretnék lenni :wink: Addig egyik hónapra sem ír semmit!

A peteérés végefelé nagyobb az esélye a kisfiúnak, nem?
E

ceniko
Szeged

Hja Áfonya. Nagyon cuki Dia kutyus:) :wink:

ceniko
Szeged

Enikő,
(a lányom is így hívják! :) ) Hát sajnálom hogy nincs nete a barátnődnek, igazán hasznos. (Nekünk se lenne ha a felét nem fizetné a férjem munkahelye)
A peteérés elötti 2-3 napos együttlétből nagyobb eséllyel születik lány, mert az x-es spermiumok nehezebbek, lassabbak, viszont tovább élnek. Az y-os kisfickók fürgébbek, hamarabb odajuthatnak, de rövidebb ideig életképesek, ezért nekik akkor van nagyobb esélyük ha peteérés elött közvetlenül vagy peteéréskor van a huncutság. De ezek nagyon nem 100%-os módszerek, így is születhet lány meg úgy is fiú, de picit talán el lehet billenteni a mérleg nyelvét.
Sok sikert! :wink:
Vendég

Kösziiii :)
Láttam ám, hogy a csajod is Enikő! Nagyon szép neve van :oops: :wink: :lol:
Ti is gyúrtok a kistesóra???
Mióta hőmérőzöl? Van akinek eddig bejött????
Azon agyaltam kiváncsiságból én is elkezdek vezetni egy görbét, csak hogy tudjam mi van. :wink:
Nekem napra pontos a ciklusom!
Amióta megszültem a Violát minden 4. vasárnap megjön! :lol:
Egyszer késett eddig amikor nyaraltunk, bizti megbolygatta valami... :roll:

ceniko
Szeged

Ceniko, Áfonyával egyetértek a fiú-lány baba fogantatásában, nálunk bejött, másodjára lányt szerettünk volna és az is lett!!! Én ezt a naptárat 2 dolog miatt nem hiszem el-bocsánat. A fiamnak lánynak kellene lennie ezek szerint, és ha egyidős csajokat megkérdeznénk, akik ugyanabban a hónapban estek teherbe, tuti nem lenne mind egy nemű....
Egyébként nekem eddig 3 szor sikerült teherbe esnem, csak a harmadik sajna nem maradt meg. De mind a 3 alkalommal 36,8 körül volt a hőm, és mikor még nem teszteltem, 6,8 volt. Utána lett a teszt poz. Most ott tartok, hogy szintén 6,8, de a teszt még negatívat mutat a 29. cn-en... :( :( :( talán korai volt.
Vio

Kép
vio

Vio én most mértem a hőmet 37,3
Alap esetben 36,3 szal 1 teljes tized fokkal ugrik feljebb ha peteérésem van vagy azután vagyok....
Ezt onnan tudom, mert a bnőm megkért hogy mérjem meg mert nem tudta a viszonyítási alapot!
Szal az utóbbi hetekben néhányszor mértem a hőmet, de nem vezettem görbét (már bánom)
Amúgy helyileg hova kell tenni a hőmérőt a méréshez??? :oops: :oops:

Ez a Jónás nekem is sántít főleg azért, mert én tuti nem maradok terhes mensi környékén. Olyankor nem szoktunk védekezni és még nem maradtam babás.... Mi csak peteéréskor +/- 4 nap védekezünk:)
Szal sztem kizárt, hogy ez működjön! Legalábbis nálam!
Jelzem én már attól is terhes leszek ha a párom rámnéz :lol: (abban a 8-9 napban) Ugyanis elsőre összejött mindegyik.... :oops: :wink:

ceniko
Szeged

Vio: Mikor volt az utcsó mensid?

ceniko
Szeged

Vio,
Jónás naptár készítéséhez születési nap, óra perc kell, csak ha ez egyezik két nőnél, akkor ugyanaz a naptár...
Viszont itt a neten már én is láttam kínai fogamzásnaptárat, az ilyen, hogy csak az életkort kell megadni...Na, szerintem ez teljesen hülyeség...
Jónásban csak azért hiszek (ebben a hónapban), mert véletlenül egybeesett a pé-m a Jónás napokkal :lol: Ha sikeresek leszünk, akkor meg pláne hinni fogok :lol:
Szezso

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szia Ceniko! :lol:

Ha lányunk lesz, Lilla lesz :lol:

Szezso

SzezsoKép
KépKép
szezso

Enikő,

a hőt minden reggel, ébredés után, ugyanabban az időpontban kell mérni...
:wink:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso: szija :wink:
Azt tudom, de hol? hónaljban, szájban, vagy hüvelyben :oops: ?

ceniko
Szeged

Száj(nyelv alatt), hüvely vagy popsi :lol:
A lényeg, hogy belső hőt kell mérni...
Itt a lányok múltkor összegyűjtötték a hőmérőzés aranyszabályait és felrakták a másik hőmérőzés topikba...Az utolsó oldalon van, ha jól emlékszem...

SzezsoKép
KépKép
szezso

Nekem nem esett le a hőm mensi előtt sajna :( Tegnap kezdett megjövögetni és a tegnap reggeli hőm is magas volt, de akkor ugye tudtam már, hogy megjön.
Ma esett le a hőm, de ma már tényleg nagyon megjött, szóval ezt embere válogatja, nem lehet általánosítani, hogy ha baba van a dologban, akkor feltétlenül leesik a mensi előtt a hő.

Enikő,
mellékelten csatolom a hőtáblámat, ezen láthatod, hogy nekem a peteérésem nagy valószínűség szerint a 15. napon volt. De igazából, ami biztos, az hogy a 12 és 15 nap között valahol. A peteérést követően a hő megugrik néhány tizedet és fent is marad, de ilyenkor már késő a próbálkozás, mert akkorra már a pete megérett.
Reggeli felkelés előtti hőmérséklet számít, még ágyban mérve. Én higanyossal mértem és szájban, és fontos, hogy általában minden reggel ugyanabban az időben mérd.

Kép
szerika

Jaaaa...! Akkor én keverem a kínaival....
Nekem június 22-én volt az utolsó mensi.
Vio

Kép
vio

öő izé, azaz július 22-én...

Kép
vio

Sziasztok,
hát szóval kifigyeltétek hogy elmentünk csavarogni és akkor kezdtetek el dumcsizni! :P Elmentünk a játszótérre meg fagyizni Enikővel.
Enikő,
közvetlen emellett a topik mellett van mégegy hőmérős topik, azt arra használjuk hogy közérdekű infókat gyűjtünk benne. Az utolsó 3-4 bejegyzést ha elolvasod sokkal okosabb leszel a témában.
Vendég

Vio, Szezso, Áfonya és a többiek mindenkinek nagyon drukkolok, hogy hamar beköltözzön egy kisbaba a pocakba! :wink: ++++++++++++++++++++++++

Le kéne menni a játszóra, de nem tudok elszakadni a VB-től, annyira jóóóóóóóóóóóóó:)

Vio:Lehet, hogy korán teszteltél :wink: Mikor kéne megjönnie?

ceniko
Szeged

Áfonya Dobsz fel egy képet a druszámról? :wink:

ceniko
Szeged

Dobok :)
Kép
Vendég

Kár volt kérni, most nem hagyom abba! :P
Kép
Vendég

Áfi,

Gratula Enikőhöz, egy Tündér:)

Purc

Purc

Kép

Kép
purc

Köszi :)
Tényleg nagyon szép kislány de nagyon rossz :( Úgy tűnik a szépség és a jóság szorzata állandó :D
Voltunk játszótéren, volt ott egy testvérpár is, a kisfiú Enikővel egyidős volt, a kislány 4 éves. Hogy ők hárman milyen szépen eljátszottak! Futkostak, hintáztak, mászókáztak... annyira de annyira kéne Enikőnek egy testvér! Ha lenne nálunk bölcsi behordanám csak hogy játszhasson. Imádja a gyerekeket! Erre lehet hogy egyedül kell felnőnie... :cry:
Vendég

Enikő,

A sogórnőméknek így lett babájuk, a hőmérőzős módszer segítségével. Próbálkoztak, nem sikerült teherbe esnie, és elkezdett hőmérőzni. Egyből teherbe esett. És a hőmérő segítségével derült ki, hogy a mensi után 3 nappal volt már pé...

Ezért mi már egyből így kezdtünk hozzá a babaprojekthez :D

A mai nap így állok... Majd meglátjuk miko esik le a fránya hőm, már lassan le kéne...

Kép

Purc

Purc

Kép

Kép
purc

Áfi,

Ez nagyon jó, hogy ennyire szereti a gyerekeket, sok gyerek nem mer barátkozni, vagy nem tud. Az meg, hogy rossz... Hát relatív melyik a rosszabb. Anyósom mesélte, a férjem kiskorába ki sem mozdult, egy szava nem volt, és azt hitte valami baja van a gyereknek, jobban örült volna, ha kicsit elevenebb. Már ő buzdította egy kis rosszaságra... 8)

Lehet még Enikőnek kistesója :wink: A végén nehogy két vagy három kistesó is legyen :roll:

Purc

Kép

Kép
purc

Purc,
hát még 2 kistesó tervbe van véve, de én zrikálom apát hogy kell egy negyedik, késői gyerek is hogy ne fájjon ha a nagy lovak lelépnek itthonról.
Vendég

Én is 3-at tervezek :D Meglátjuk hány lesz a végére.

A nődokim mesélte, hogy volt egy páciense, szerettek volna kistesót a gyermeküknek, és hármas ikrei lettek, utána meg lett még egy gyereke :shock: Szóval 5 lett a végére, erre mondják azt, hogy ember tervez Isten végez hehe :D

Purc

Kép

Kép
purc

Megjöttem!

S.O.S! Magellán MOST. Hogyan dönthetjük egy születendő gyermekünk nemét? - most harangozta be a konferálós bácsi a témát. TV2

Kép
zölddisznó

NNNAAA hát én megnéztem, de ez megen kamu vót...
Pózok, ételek, asztrológia, meg egy Kaális doki aki nem mondott többet annál mint amit én is leírtam épp ma :D
Vendég

Szerintem a káliban is csak lóvé kérdése, és olyan neműt csinálnak, amilyet rendelsz!

...azért én majd először jobbra, aztán a másodiknál majd balra fordulok! :wink:

Kép
zölddisznó

Ceniko! Most nézem, hogy a gyerekeink közel egyidősek, leírnád, milyen magasak? Csak mert az én fiam növekedési homronhiányos, ezért mindenkitől ezt kérdezgetem... :oops: :oops: :oops: :oops:
Áfonya, nagyon édes a kislányod!
Vio

Kép
vio

Áfonya: Gyönyörű ez a csaj:) Imádom a lányodat! :) Meseszééééééép:)
Amúgy négyeskével egyetértek:) Mi is így gondoltuk ;)

Vio: vazzz, Bogim 2980 grammal, és 49 cm-rel született és most 104 cm magas és 16,5 kilós, de ez ne legyen mááá etalon!
Figy sztem attól függ igazán ki milyen magas a családban. Ne "kisnövésűzd" le a fiadat :wink:
Nem bizti, hogy azt a gént örökölte, amire Te gondolsz..... :wink:

Purc: jól mondod :wink: :lol: :lol: Amúgy nálunk tudod, mit mire mondják, hogy purc???? :oops: :lol: Drukk neked, hogy összejöjjön mindegyik picibaba :wink: :D

ceniko
Szeged

Sziasztok! Ceniko, Áron meg 55 cm-el született, most 94 cm és sajnos nem beképzelem, hanem kivizsgálták és tényleg növekedési hormonhiányos. Ez nem örökletes, minden nap szuriban kap hormont épp egy hónapja.
Még most sem jött meg... de a hőm lejjebb ment.
Vio

Kép
vio

Vio,
egy 4 éves gyereket naponta szúrni? :shock: Tabletta, kúp nincs? Annyira sajnálom szegényt! Hogy viseli? Nem sír nagyon? Megérti miért kell? Neked sem lehet könnyű.
Enikő,
szerintem is is nagyon szép a lányom :)
Meg nagyon dacos, hisztis, összecsuklokésordítokhanemúgyvanahogyénakarom is. :?

Ma apa megint 12 órázik, de este megyünk a városba tüzijátékot nézni. Nem lesz akkora mint a pesti, de legalább nem idegesít hogy mennyibe került, miközben épp az megy ami megy. Szerdán meg házassági évforduló, azt találtuk ki hogy a Manó mey a mamához, mi meg borozunk, együtt főzünk valamit, amit aztán együtt megeszünk, utána nézünk valami jó filmet, a többi nem publikus :P Remélem jól sikerül majd :)
Vendég

Sziasztok!
Vio: nagyon sajnálom Áront:( Tényleg nincs más megoldás a szurin kívül?
Amúgy mit mondanak mitől van ez? Még nem hallottam erről a "rendellenességről"!
És amióta a szurikat kapja van valami változás???? Meddig fogja kapni?

Áfonyaaaa: Hjajj csak nem a dackorszak??? :lol: :lol: Nekünk is volt egy földön fetrengős hisztis korszakunk, de szerencsére kinőttük:) Ez olyan 2-2,5 éves korban volt!
De van még egy csimotám, aki még nem esett bele, de majd fog, már nagyon várom :lol: :wink:
Tüzijátékra a bnőm +kislánya viszi el a Bogimat. Én nem tudok (akarok ) kimenni, mert este 22:10-től lesz és a kicsi akkor már húzza a lóbőrt. A Zuramat meg délután 4-re viszem a klinikára, mert holnap műtik a térdét :( Ínszalagszakadása van :( úgyhogy senkire se tudom lepasszolni a kicsikémet! De hát Bogi nem marad ki a látványból,és ez a lényeg, imádja a tüzijátékot :wink: :P

Házassági évfordulóhoz gratulálok :wink: és kellemes időtöltést az ominózus estére :wink: :lol: :oops:

ceniko
Szeged

Enikő,
nem tudom ez-e a dackorszak, tény hogy Enikő most van az általad említett korban, de ő mindig is ilyen indulatos volt. Ha valamennyit el is nő belőle szerintem mindet nem fogja, mert neki ilyen a természete sajnos. És még csak hibáztatni sem tudom, én is borzasztó voltam a kamaszkorom végéig, ha csak hozzámszóltak robbantam. Az apám a mai napig ilyen, pedig 56 éves. Jobban örültem volna ha a lányom az apja végtelenül nyugodt, türelmes természetét örökli, de sajnos nem így lett. Ezért rühellem a faluban a baromi bölcs emberkéket akik aztán tudják hogy mert én elkényeztettem azért ilyen!!! :x
Szegeden is lesz tüzijáték? A nagylányodnak biztos tetszik majd :)
Apát nálatok nagyon sajnálom!!! :( Mit csinált hogy elszakadt a térdében az inszalag?
Vendég

Sziasztok!
Hát, sajnos nem lehet máshogy, illetve kísérleteznek tablettával is, de az nem olyan hatásos, és számítógép sorsolja ki a neveket, akik azt kapnak=kevés az esély rá. De nem bánom, mert ha meg nem olyan hatásos... egyébként nem sír! Azt hittem, hiszti lesz-ami érthető lett volna-, de nem. Hát az első pár alkalommal azért sírt, meg néha megfeszíti a lábát és akkor bekékül a szuri helye. De ez olyan készülék, mint a cukorbetegeké, egy 6 mm-es tűvel adom be este. Szoval tényleg nem gáz, csak annak hangzik.
kb. 16 éves koráig kapja, amíg a csontok növekedése meg nem áll. Most el van maradva, 3, 3 és fél éves a csontja. És az izmai is fejletlenek emiatt a hormonhiány miatt. Az óvónők meg nem értették, miért nem csinálja azt, amit a többi gyerek-ugrálás, rohangálás...mászás. :x :x :x
Hogy mitől van, csak találgatnak, pl. oxigénhiánytól vagy ha ütés érte a fejét. De nem tudok egyikről sem. Egyébként nem is ritka ez az állapot, csak sok szülő azt hiszi, kisnövésű és kész. Ha a mi gyerekorvosunkon múlik, ma sem tudom, hogy ez van neki. Ő is csak legyintgetett.
4 hete kapja és 1 centit nőtt azóta, és egy mérettel nagyobb már a lába is. Állítólag az első évben 15-20 cm-t nő majd.
Eltűnt a hőmérőm, mert átrendeztem a szobát... talán nem is baj, mert egy nap kb. 5ször megmértem már, amióta késik....
:roll: :roll: :roll: :roll:
vio

Kép
vio

Áfonyaaa: Focizott :lol: és rugott a labdába, de közbe beleakadt a lába a hálóba (kapus) és kifordult a térde! :( :cry: Ezért szakadt el a belső szalagja, meg a külső részlegesen! :cry: Nagyon fáj neki:( Úgy volt már pénteken megműtik, de nem fért bele a dokik idejébe, így csak holnap...
Hétvégére hazaengedték, kiváltottuk a könyökmankót fájdalomcsillapító nuku. Borzasztóan fáj neki, csak jegelni tudjuk....

ceniko
Szeged

Enikő,
hát ez rémesen hangzik!!! :( Tényleg sajnálom szegény férjedet! Nálunk vannak itthon nagyon erős fájdalomcsillapítók (még ópiumszármazék is, azt anno a migrénemre kaptam :D ) én szoktam enni néha, nem bírom a fájdalmat. Persze ilyeneket én is csak akkor kapkodok be ha nagyon fáj valami, évente max 3-4x.
Vio,
ha olyan kis toll amilyet a cukorbetegek használnak az tényleg nem gáz. Azt hittem rendes fecsi rendes tűvel, én olyannal szúrom magam, nekem is elég nem hogy egy 4 évesnek... de ha nem olyan akkor megnyugodtam :) Áron egy hős hogy ilyen jól tűri! Nagy puszit neki utána! :) És remélem rendbe jön teljesen, ha nem is lesz kosárlabdázó.
Vendég

Enkő! Áfi!
Csodacsajszijaitok vannak! Mindegyik gyönyörűűűűűű!!!

Áfi! Ma én is facér vagyok, apci tegnap este hazament, mert a 20-i ünnepségeken protokollmegjelenés kötelező az önkormányzati képviselőknek, ő meg másodállásban képviselgeti népét. :D
Nyugi, Encinagylány nem lesz mindig ilyen dacos. Csak türelem, és egyiken be, a másikon meg ki, amit a falu népe kárál.

Enikő!
Szorítunk apucid térdéért, hogy jól puzzlézzék össze holnap!

Vio!
Szerencsére a növekedési hormon kiválóan pótolható és nincsenek mellékhatásai. Az is lehet, hogy nem fog kelleni olyan hosszú ideig!

Kép
zölddisznó

Vio: Áron tényleg egy kis Hős :wink: Büszke lehetsz Rá! :wink: Sok erőt nektek+++++++++++++++++++++++++++++++

Áfonya: Hát nálunk max Cataflam van itthon, meg Panadol, de ezekre allergiás a Zuram! :( Csak azokra nem amik vényre kaphatók!
Mondjuk számomra relytély, miért nem adtak neki receptet, de lehet hogy Dani nem is kért :roll: és kérnie kellett volna....
Nah mindegy ma 4re viszem be ezt a kis időt már kibírja valahogy....
Amúgy tényleg le kell tojni mit mond a "falu", tudom milyen "jóindulatúak" az emberek :( :cry: Amúgy ez egy jó természet ám amivel a lányod rendelkezik!
Nem hagyja magát, kiáll az igazáért és ez jó lesz ha felnő...csak te vért fogsz vele izzadni.... Amúgy Bogim is ilyen, kos a horoszkópja, nem hiszek benne, de nagyon tipikus... :) :wink:

Coca: Neked mekkora a képen látható gyerkőd? És hogy hívják? :)

ceniko
Szeged

Enikő!
Az egy fantombaba! Jó mérges! ...de elfogadnám. Nekem sajnos még nincs. :(

Kép
zölddisznó

Enikő,
én is kos vagyok :D
És nehogymá a betegnek kelljen receptet kérni! :evil: Igenis kapnia kellett volna valami receptet a fájdalmára! A Cataflam nagyon jó, kár hogy allergiás rá :(
Coca,
te is megvagy? :) Akkor még nem dőltél ki a sok munkától. Haladsz?
A falu szájával nem sokat törődöm, mindenki nézzen körül a saját dolgai közt, oszt ha ott nem talál semmit akkor szóljon nekem miért ilyen a gyerekem. De azért aki lakott/lakik vidéken tudja milyen ez.
Vendég

Mindenki lefeküdt ebéd után pihizni?

Kép
zölddisznó

Enikő,

Mire mondják nálatok, hogy purc?

:D

Purc

Kép

Kép
purc

Vissza: Fogamzás