Sziasztok!
Hát, sajnos nem lehet máshogy, illetve kísérleteznek tablettával is, de az nem olyan hatásos, és számítógép sorsolja ki a neveket, akik azt kapnak=kevés az esély rá. De nem bánom, mert ha meg nem olyan hatásos... egyébként nem sír! Azt hittem, hiszti lesz-ami érthető lett volna-, de nem. Hát az első pár alkalommal azért sírt, meg néha megfeszíti a lábát és akkor bekékül a szuri helye. De ez olyan készülék, mint a cukorbetegeké, egy 6 mm-es tűvel adom be este. Szoval tényleg nem gáz, csak annak hangzik.
kb. 16 éves koráig kapja, amíg a csontok növekedése meg nem áll. Most el van maradva, 3, 3 és fél éves a csontja. És az izmai is fejletlenek emiatt a hormonhiány miatt. Az óvónők meg nem értették, miért nem csinálja azt, amit a többi gyerek-ugrálás, rohangálás...mászás.
Hogy mitől van, csak találgatnak, pl. oxigénhiánytól vagy ha ütés érte a fejét. De nem tudok egyikről sem. Egyébként nem is ritka ez az állapot, csak sok szülő azt hiszi, kisnövésű és kész. Ha a mi gyerekorvosunkon múlik, ma sem tudom, hogy ez van neki. Ő is csak legyintgetett.
4 hete kapja és 1 centit nőtt azóta, és egy mérettel nagyobb már a lába is. Állítólag az első évben 15-20 cm-t nő majd.
Eltűnt a hőmérőm, mert átrendeztem a szobát... talán nem is baj, mert egy nap kb. 5ször megmértem már, amióta késik....
vio