Új privát üzeneted érkezett!

MICSODA TÖRTÉNETEK!!!

GRATULÁLOK!!!!

(könnyes a szemem)

:) Kép
mot

Alena :) nagyon szép baba Zalán, és külön gratula a gyors szüléshez. Kicsit "irigy" vagyok, de csak kicsit, és tényleg nem ér ilyen jól kinézni szülés után. Rólam még nem készültek fotók :).
Zéti irtó helyes veletek az ágynál, gratulálok a fiúkhoz!

Reditke :) csak beáldozták valami miatt, de júliusban ez minden évben így van valakivel, sajnos. Most rá jutott a sor 13 év után. Szar ügy, de legalább itthon van velünk. Én örülök neki, úgyis talál 1000x jobbat, csak idő kérdése.
Milán nem lehet semmi, de mi az a Sinlac mamik? Egyelőre fogalmam sincs :( :).

Szilvi :) hát persze, hogy emlékszem rád, nagyon jól esett, hogy jelentkeztél itt. Remélem jól vagytok Eszter babával, már pont 9 hónapos, ha jól számolom :). Mi akkortájt fogantunk, mikor ő született. És tényleg, a természet kárpótól :).

Egcsi :) én sosem gondoltam volna, hogy fájást produkálni akár nehéz is lehet. Hát... talán majd legközelebb. :)

Cat :) hogy én ezt miért nem tudtam előre? Fogalmam sincs hogy ezt hogyan engedhetik, pláne, hogy a híre is rossz a kórháznak, nem csak az én tapasztalatom. Na mindegy, a lényeg h már jól vagyunk.

Most mennem kell, mert kajás a fiú, de utána dobok fel még képeket.

Puszi
Noémi
Vendég

Noémi :) 23.24-kor hsz??!! Tessék pihenni!!!! Később visszaüt.
SL :( de ha te nem bánod, akkor jó.
Sinlacról nem is kell tudnod, egyébként egy olyan receptrekapható pép, ami tehéntej és szójatej mentes, allergia megelőzésre-kezelésre való, de csak 4 hós kortól. Én azért kezdtem el adni, most 5 hósan, mert már úgy tűnt a tej nem elég neki.

Egcsi :) előbb lesz, hogy felmászik a függönyön és a karnisról ugrál az ágyba, minthogy shakespeart olvasson :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok! Ezer éve nem volt idöm netezni, a sok munka, az épitkezés (okt. költözünk) és Orsi teljesen lefoglal.
Csak ideiglenesen tudtak alkalmazni, igy jövö héttöl itthon leszek, remélem sürübben tudok jelentkezni.

Orsi 2,5 éves, imádja a bölcsit, irtó cserfes és végre egy ideje nem ébred éjjel.

Örülök hogy vannak uj kismamák és babák, Gitta neked külön is nagyon!!

Orsi elöre a lombikra fel!!

Karmen
karmen

Karmen :)

Ti mikor lombikoltok? Vannak képek valahol Orsiról?

Cat
Kép
cateye

Reditke :) majd újrakérdezem a Sinlacot szerintem 4 hó múlva :).
Az nem-alvást egész jól bírom, bár éjszaka nem könnyű felkelni szopiztatni. Félek is, mi lesz később, délután azért szoktam aludni vele 1-2 órát.
Dani éjszaka 3 óránként pontosan felkel szopizni, legutoljára 6-kor vagy 7-kor, és olyankor már nem alszik vissza, sőt van, hogy nappal a szopi után 1 másfél órát elnézelődik. De nagyon aktív baba, hason fekvésből már felnyomja magát, a fejét is átfordítja simán már egy hete, és ölben is egyenesen tartja magát, a fejét is megtartja és nézelődik folyton.

Most megint felkelt, pedig most tettem le, de most sírás nélkül, megint nézelődik az ágyában :lol:

Feldobok képeket, mert sose jutok oda.

Kép 10 percesen

Kép 4 napos

Kép 12 naposan

Kép 2 hetesen

Puszik
Vendég

Még feldobok pocakos képet, ez szülés előtt 1 nappal készült. A 20 kilóból pedig már lement 14, a dokim pedig mehet a sunyiba, a végén már nem hízás volt a növekedés hanem víz :lol: :lol:

Kép
Vendég

Noémi :)
Nagyon helyes a kislegény, főleg a 12 napos fotón tetszik! A pocid meg :shock: :shock: :shock: :shock:

Cat
Kép
cateye

Tündérmanó kisfiad van! :D Szép nagy pocid volt, elég lehetett cipelni. :D

Szia! :D Kitartást az építkezéshez! Minden elismerésem. Vállalkozóval építtettek, vagy mindent magatok intéztek?
Majd dobj fel képeket a házikóról!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nagyon szépek a babák!!! Jó lenne egyszer nekem is eljutni talira, életben még aranyosabbak!

Cat! most járok, majd irok ha lesz valami. Itt vannak új képek http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6660&page=2

Egcsi! most bent vannak nagy munkák, kivülröl a ház május óta nem változott. Most ajtokat tették be, burkolás lesz, festés stb. Belsö képek akkor lesznek ha a burkolás is készen lesz 2 hét mulva, akkor lesz látványosabb, most csak csupasz falak vannak. Vállalkozókkal épittetünk, de azért nekünk is van dolgunk ott elég, hetente kell gazolni, ez uj osztás, szántóföld volt, nö a gaz folyton. Meg a mesterek után is van böven takaritani valo, és a kisebb munkákat is pl. ajtófestés mi csináltuk, ill. azt a férjem
Én nem is igen csinálom ezeket, ö vállalta nekem meg marad Orsi

Karmen
karmen

Tündéri ez a fiúcska! A kilókról meg annyit, hogy én csak 11-et híztam, és rajtam is 6 kiló maradt.:( Úgyhogy gondolom, tényleg sok volt a víz rajtad.

Milyen nagy lány lett Orsi! Kész kis hölgy.

Mi egyelőre gyakoroljuk a kétgyerekes életet. Nem akarom elkiabálni, de Zalán hihetetlen nyugodt fiú. Eszik, alszik. Ha ébren van, mókásan nézelődik. Emlékszem, Zétivel az első néhány éjszaka kicsit zűrösre sikerült. Zalánnal semmi, ő alszik éjjel. Tegnap éjfélkor evett, 1/2 7-kor kelt. Előző éjjel ugyan kelt enni egyszer, de utána szépen visszaaludt. El vagyok ájulva. Anyu szerint öcsém pont ilyen nyugis volt.
Azért hogy ne legyen minden tökéletes, második nap hogy itthon voltunk, Zéti belázasodott. Két napig lázas volt, és persze ettől iszonyú nyűgös. Állandóan sírdogált. Úgyhogy azért nem unatkoztunk. Ráadásul a tejjel kicsit szenvedünk, mert estére mindig kevés van, ezért szegény Zalán órákig lóg a cicin, mire ki tudja szívni azt a mennyiséget, ami neki kell. Szerencsére elég türelmes, és képes akár 2 órán át is cicizni megállás nélkül, csak nekem nem esik jól a dolog. Most próbálok tejet szaporítani, minden ismert módszerrel.
Összességében persze szuper jó érzés dupla anyukának lenni, csak csodáljuk őket a férjemmel.
Kép Zalán egy hetes

Puszi, Alena
alena9

Alena! ilyen szép gyerekeket naná hogy csodáltok!

Noémi! hatalmas pocakod volt!

Csináltam babavonalzót, de hogy kell ide feltenni és lehet automatikusan is?

Karmen
karmen

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Noé :)

Dani baba nagyon tündéri!!!!

Hihetetlen mekkora pocakod van!!!!!

Kellemes napokat kívánok!

:)
mot

Sziasztok

Noémi, Alena nagyon tündériek a gyerkőcök!!!

Mi is gondolkozunk a folytatásban majd lassan, mert szeretnénk ha nem lenne nagy korkülömbség a gyerekek között. Hogy hogy fog vagyis mikorra sikrülni az már kétséges. :)

Engem nagyon érdekel ez a kétgyerekes szülő téma. Meséljetek nekem lányok, hogy milyen egy kisember melett a terhesség és egy újabb pici az életben.(????)

Kép

Kép
pkagi

sziasztok!

Noemi gratula megen a legenyhez, sajnalom hogy csaszar lett vegul. DE nagyon edes a fiacskad:) Joooo nagy pocid volt.

Alena: hehe, neked is nagy grat a rohamszuleshez, nalunk is kb igy jott Botond, jo anyagbol vagyunk gyurva:) es Zalan nekem teljesne olyan mint Zeti, lesz 3 tokegyforma pasid :lol:

Karmen: jo hogy megvagy, kitartast az epitkezeshez:)

Agi: mi ugyan nem terveztuk Botit, de en aszondom, jo ez a kis korkulonbseg (nalunk 21 ho van). Kezdenek egeszen egymasra talalni. Szules utan meg annyira jo volt, hogy ismerosek voltak a mozdulatok, profin szoptattam, semmitol sem remultem meg...igazsag szerint kezdek megint vagyodni egy kisbabara, de az eszemmel meg varnek meg:)

orsoly
orsoly

Orsoly :)
Kíváncsiskodhatnék egy picit még?
Nálunk Domi kezdettől fogva külön aludt. Most nekünk majd a gyerkőcöknek egy szobájuk lenne. (legalábbis egy darabig, mert a lakásrejteget lehetőségeket magában egy esetleges kettéválasztást a szobában, de én ezt majd csak akkor akarnám, amikor igen is külön kis birodalmat igényelnek.
Ti ezt hogy oldottátok meg?
Azt gondoltam, hogy egy ideeig velünk a pici, majd ha átalussza az éjszakákat együtt. Csak olyan kíváncsi lennék mások ezt hogy oldották meg.

Még nincs ugyan baba a pocakomban és lehet nem is lesz olyan egyszerű, de azért egy halvány reményem van, hogy talán spontán sikerül. Úgy döntöttünk a párommal belevágunk. Nem hinném, hogy az első hónapban összejönne és a dokival is úgy egyeztünk meg, hogy adunk magunknak 6 hónapot.

Kép

Kép
pkagi

Bea!

Isten éltesse Csenge babát 1. szülinapja alkalmából!

Kép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cateye! Örülök, hogy itt is látlak. Tudnál segíteni?? Olvastam eg yrési hozzászólásban, hogy:

Hőmérőzni ébredés után kell, a hődet mérheted a hüvelyben vagy a végbélben az tuti pontos.(Én világéletemben a hónom alatt mértem és mindig értékelhető lett.) Nincs olyan, hogy vmennyinek lennie kell. Egy ovulációs ciklusban a ciklus első felében a hőd jóval alacsonyabb mint a 2. felében. A hőemelkedés a peteérés után 1 max 2 nappal következik be amiatt, hogy megemelkedik a progeszteron szinted. Az emelkedés után a ciklus végéig fenn marad a hő, csak közvetlenül a nyálkahártya leválása előtt megy le. Ha terhes vagy nem megy le.Termékeny napok leginkább a hőemelkedés előtti napok.A hőemelkedés után a teherbeesés lehetőségének mértéke a nullával egyenértékű. (Kivéve persze a csodákat.)

Tudom, hogy ez nem az a topic, de tudnátok nekem tanácsot adni?

Az első clostylbegytes hónapom volt. A 11. napon és a 15. en voltunk a párommal együtt, a hőm a 12. naptól kúszott felfelé, 2 napja 37,1. Most a 16. napon vagyok a 30 napos (változó a hossza! áltban hosszabb) ciklusom vonalzóján 1 nappal ovuláció előtt, de a baby mark teszt nem mutat semmit, 2 napja csak 1 csík van. Előtte nem néztem. Érdemes még próbálkoznom ebben a hónapban, és a teszteket elpazarolnom esetleg feleslegesen? A hőemelkedés előtt nem volt nagy visszaesés, csak 2 tized fokonként fokozatosan ment fel.

Tudtok tanácsot adni, esetleg, hogy melyik topicban tudnak ehhez leginkább hozzászólni???

Köszi: KAta
szdkata1

Szia Kata :)
A clostylbegit önmagában is felviszi a hőt, és ovuláció nélkül is lehet tökéletes hőgörbét produkálni, sajnos. Ezért a Clostyhoz muszáj lenne UH-s cikluskövetés, márcsak amiatt is, hogy a gyógyszer cisztásodást okoz. Uh nélkül én nem szedném a helyedben ezt a veszélyes gyógyszert, többeknek ráment már a petefészkük erre.

Egyébként az alattunk lévő topikban sok sorstársaddal beszélgethetsz, akik segítenek hőgörbe elemzésben is.

Cat
Kép
cateye

Boldog szulinapot Csengenek!:)

Agi: en egy szobaba akartam rakni a fiukat, Lacko minidg kulon aludt tolunk. Aztan elso ejszaka felulbiraltam ezen dontesemet, mert Lacko a pici osszes mocorgasara, sirasara felebredt, es ot is lehetett lenyugtatni stb. Igy Boti velunk aludt 8 hos koraig, akkor raktuk oket megint egy szobaba, es semmi gond nem volt, Lacko nem ebredt fel ra egyaltalan.

Ja es biztataskent: nekem Boti ugy jott ossze, hogy vedekeztunk (slendrianul, az igaz), es ciklusomnak hire-hamva sem volt, 2 havonta jott meg :roll: szal barmi lehet:)
orsoly

Sziasztok !

Megvan az AFP eredménye!!! :)

MOM 1,13 (0,7-2,5)
40,7 NG/ml

Tökéletes!!! :)
mot

Reditke!

Isten éltesse Bálintot 2. szülinapja alkalmából!

Kép

Cat
Kép
cateye

Cat, Orsoly :lol:

Nagyon köszönjük a jókívánságokat! Csak nagyon gyors leszek, mert nemrég értünk haza, és holnap reggel utazunk Zalakarosra dőzsölni, és még semmit sem pakoltam össze. Buli megvolt, jól sikerült. A manót a torta egyáltalán nem érdekelte, annál jobban viszont a tüzijátékos gyertya.
Egy csomót beszél már, és most az a heppje, hogy reggeltől estig hümmög és közben mutogatja, hogy mit szeretne.

mot :lol:
Gratulálok!

Gitta :P
Na, végre, számolj be időnként, hogy mi újság.

Alena, Noémi :)
mindig jó olvasni ezeket a sztorikat, bár a kórházak állapota elég lehangoló, de szerencsére hamar elfelejti az ember lánya a rossz emlékeket. Nagyon édes a két tökös.

Ági :P
mindenki azt mondja, hogy két gyerkőc csak az elején nehéz, utána könnyebbség, hogy együtt játszanak. Én gyáva vagyok, és inkább várunk még, bár az is igaz, hogy túl sokat nem teszek az ügy ellenében. Dehát ahogy az már lenni szokott, nem is jött össze eddig sem, szóval ránk sem igaz a gyors második. Én szívem szerint hagynék köztük 3 évet. Így csak jövőre megyünk vissza a Kaáliba. Kép

Bea
regibeus

néhány kép:

Kép
Kép

Bea
regibeus

Beus :)
boldog szülinapot Csengének!!!

Virág, Beus, Cat :)
Mi a pasikkal előreláthatólag 2 hét múlva megyünk Pestre, ugyanúgy szerdán és csüt. maradunk.
Összehozhatnánk valahol egy talit, nem? :)
(remélhetőleg nem fog esni)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi :)
Én benne vagyok. Mi jövő héten megyünk Zalakarosra, de utána hét jó. Zoli ugyan szabin lesz, de még örülne is, ha egy délelőttre tehermentesíteném, és elvinném a pasikat, legalább össze tudná szerelni a gépét nyugiban. :wink: :)

Cat
Kép
cateye

Csak nagyon gyorsban.
Cat :) köszi a szülinapi jókívánságot. Szokásunkhoz (ha 2 év már szokásnak mondható), hatalmas kerti banzájt csaptunk. Összeszámoltam utólag, volt 35 felnőtt és 21 gyerek. nagyon jól sikerült, Bálint nagyon élvezte (hátmég a millió ajándékot-aminek persze felét elrejtettem későbbi időpontra).

Két kérdésem van, igazából azért jöttem:

1.) Megyünk szeptember elején Alsópáhpkra 1 hétre majd utána 3 nap Zalakaros. Hogy működik ezen 2 helyen a baba és felnőtt medencés rendszer. Konkrétan: baba medencébe szülők bemehetnek-e és ha nem van-e a vízben állandó gyerekfelügyelő nőci/bácsi? Felnpőtt medencébe úszópelussal babák bevihetők-e és ha igen használhatók-e mindenféle úszógumik, vizi labdák és más esetleg felnőtt, de nem gyerekes fürdőzőket zavaró vizi alkalmatosságok?

2.) Milán 2 hete kapja a Sinlacot, imádja és sokkal jobban alszik, mióta tele a pocak. De!!! Iszonyú székrekedése van, 2-3 naponta kakil pici kemény nyúlbogyókat . Csak anyatej esetén is kb hetente kakilt, de legalább nem keményet. Szóval tuti nem valami szuper az emésztése, de azért 5,5 hónaposan a székrekedés anyatej+kis sinlac mellett nem hiszem hogy normális. Ezen felbuzdulva elkezdtem neki adni őszibarackot és édeskömény teát, de semmi hatás. Tanács???

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Cat! Mi is a jövő héten megyünk Zalakarosra 3 napra. :) HOl lesztek pontosan? De jó lenne találkozni és dumcsizni egyet!
Bea! Hihetetlen, hogy már Csenge is egy éves. De rohan az idő!

Andi
andi28

Andi :)

A Karos Hotelbe megyünk babapartmanba, keddtől péntekig. És Ti? Csak nem egy helyen leszünk? :wink:

Cat
Kép
cateye

sziasztok Mamik!

Először is isten éltessen minden szülinapos gyerkőcöt!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Nagyon köszönjük a dicséreteket Dani nevében is.

Reditke :) te tudsz valamit :lol: két gyerkőccel, hát én kicsit kibuktam így a 4. hét felé a nemalvástól, de végül is nem olyan vészes. Sajnos az éjszakai és a nappali nemalvás nagyon kifárasztott, de most már okosan :) odafigyelek arra, hogy pihenjek napközben is.

Dani már 5 kiló, kinőtte a 62-es ruhákat is lassan, úgyhogy kezdhetjük a vásárlást szinte előlről. :) Frissítettem néhány képet az albumunkban, ott meg tudjátok nézni. Kicsit hasfájós csak, adunk neki kamillateát meg infacolt néha, meg homeót is. Az éjszakák csendesek, 3-4 óránként kel, ma először 5 órát aludt egyben.

Alena :) ti hogy vagytok? Hogy bírod a két kicsivel? Dobj még képeket, nagyon érdekel milyen szépek a tesót együtt. Én már alig várom a kistesót, de azért még várunk néhány hónapot.

Bea :) Csenge gyönyörű kislány! Gratulálunk!!!

Mot :) szuper az AFP, most mennyi idős a baba pontosan? Gondolom már megmoccant mostanság, ugye? Innentől röpülnek majd a hetek :).

Ági :) nagyon drukkolok nektek, hogy a kistesó spontán sikerüljön! Láttam, hogy bejelentkeztél a lenti topikba is, de sajnos nem tudom parallel azt is olvasni, azért jelentkezz, ha sikerül! Mi is szeretnénk ha spontán sikerülne a tesó, majd meglátjuk mit mondanak "odafenn" :). Mindenesetre még egy inszem lehetőségünk maradt, K. úgyis megmondja ha mégis vissza kell mennünk. Nagyon szorítok!

Mamik kérdeznék valamit: úgy alakult, hogy a dokimhoz nem megyek vissza többet, akinél szültem ő meg lassacskán nyugdíjba megy. A 6 hetes kontrollnak van valami jelentősége? Vagy csak amolyan elővigyázatosság, a vérzésem kb. egy hete teljesen elmúlt. Mert keresnem kéne egy dokit meg kórházat főképp, amihez most nem sok "kedvem" van.

Puszik
Noémi
Vendég

Andi28 :)
Lehet, hogy még sem megyünk Zalakarosra. Oli 2 napja fosik, ma már hány is és lázas. Most várom a dokinőt, hogy megnézze. Ha Samu is elkapja vagy Oli nem gyógyul, akkor nem megyünk vagy halasztjuk.

Nagyon helyes a kispasid a képeken. Milyen autós ülésben ül ott az egyik képen? Én azt az ülést meg az ülésmódot és bekötést elég veszélyesnek tartom egy ekkora pici babánál. Remélem nem sértődsz meg, hogy megírom, csak az ekkora babáknál még a kagylóüléses hordozó a legjobb, menetiránynak háttal bekötve. :roll:

Cat
Kép
cateye

Ma vagyunk 19 hetesek!!! :)

Még konkrét mocorgást nem érzett, bár lehet, hogy érzett, vagy csak annak hitte!!!!!!!! :)

Nagyon kellemes hétvégét!!!!

mot

Cat! Mi is oda! (5 éves házassági évfordulónk alkalmából.) Akkor a fiúk gyorsan gyógyuljanak meg és gyertek, hogy találkozzunk. Mi hétfőtől leszünk szerdáig , de remélem összefutunk.
Dobok egy emailt a telcsiszámommal, jó?

Andi
andi28

Andi :)

Lehet, hogy csúszik a karosi nyaralásunk, sajnos. Tegnap kihívtam az ügyeletet, persze pont akkor hányt ki Oli sugárban mindent, így félve a kiszáradástól beutaltak minket a László kórházba. Már csomagoltam össze, amikor Oli félkómásan megfogta a poharát és ivott 6 korty vizet, és elaludt. Amikor felkelt megint ivott pár kortyot, és az sem jött ki belőle, így nem vittem be a kórházba. Azt hallottam, hogy oda bemegy az ember 1 betegséggel és kijön 3-al, de ezt nem akartam. Úgyis csak infúzióra tették volna, így inkább én éjjel fél óránként szaladgáltam be hozzá, és kiskanalanként imádkoztam bele a vizet, és figyeltem a kiszáradás tüneteit. Nagyon gyenge, mint a harmat, sokat alszik, de ma még nem hányt. Ma már elég sok vizet ivott, és evett 2 falat sportszeletet is, így a nehezén túlvagyunk, szerintem.

Viszont sajnos várható, hogy Samu is elkapja, mert ez valami vírus, cseppfertőzéssel terjed, a dokinő szerint kismacskától kaptuk. Ha vasárnapig nem jön ki rajta, akkor lehet megússza. Ma még jól van, én viszont elkaptam. Fájnak az izmaim, a gyomrom, és állandó hányingerem van.

Megyek és kihasználom az időt, hogy egyedül vagyok Olival itthon, és megnézem a Büszkeség és balítéletet DVD-n, amit a párommal úgy sem lehet.

Küldök mindenképpen sms-t hétfőn, hogy mi a helyzet.

Cat
Kép
cateye

Cat! De jó, hogy talán megússzátok a kórházat. Sajnos mi sem megyünk :cry: , írok emailt.

Andi
andi28

Egcsi :)
írtam egy mailt :oops: :oops: megkaptad?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi :)
Egcsinél kint vannak az anyósék, szerintem nem jut gépközelbe. :wink: Biztos nem kell altató neki most. :D

Cat
Kép
cateye

Egy félórás hozzászólásom szállt el :evil: :evil: :evil:
Szóval: eltűnésünk oka részben nyaralás, részben Ádám vírusos torok- és középfülgyulladása. Előbbi szuper volt - ki hinné: Zalakaros! Utóbbi engem jobban megviselt, mint őt...

Alena: ezúton is gratulálok - Zalán gyönyörű baba!

Noémi: Dani is szuperbaba, remélem már helyreállt a kicsi lelke a sok megrázkódtatás után!

Gitta: gratulálok!! Vigyázz magatokra!

Reditke, Beus: gratulálok a szülinaposoknak!

Reditke: nálunk is 5 hóstól ment a hozzátáplálás előbb gyümi, két hét múlva már zöldség is. Kakiláshoz próbáld ki a Kecskeméti szilva bébiételt illetve a teljes kiőrlésű gabonapépet (tönkölybúza: dinkelbrei bioboltban kapható).

Hurki: Balázska zabálnivaló, legszívesebben bepusziltam volna az Állatkertben, de tuti elrohant volna előlem:))

Cat: remélem jobban vagytok és Samut nem terítette le a kórság!
Persze a minitali miatt is aggódom!

Orsi: remélhetőleg Catcsalád meggyógyul és akkor össze tudjuk hozni a jövő szerdán vagy csütörtökön (utóbbi napon csak délután jó nekünk).

Ádám ma 8 hónapos, nagydumás, igazi egyéniség, mindenről megvan a véleménye. Elkezdett mászni, de már szeretne fel is állni csak még nem megy neki. Csatolok friss fotókat.
Puszi!
Virág

KépKép
virág33

Kép Kép Kép

KépKép
virág33

Nagyon jó fej ez a fiúcska!!!
és egyre inkább kezd rád hasonlítani.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Virág :) csoda szép Ádám, és nagyon helyes is! Mi lesz így a lányokkal???? :):):):):):):):):):) Teljesen összetöri majd a szívüket!
Dani már kezdi levetkőzni a megrázkódtatásokat, már nem sír ha fürdetjük, igaz, sokszor fürdik velem és az teljesen más :). Minden második pelenkázást csendben tűri, de az öltözködés még mindig rémálom. Bár a babák tudtommal nem szeretik ha öltöztetik őket, úgyhogy ez valószínüleg meg is fog maradni.
Újonnan már ránkmosolyog, gagyarászik, nézelődik és egyre édesebb a pofija. Szopi közben és bámészkodik, majd kitekeredik a nyaka a nézelődéstől. És elmúlt a hasfájásunk is, aminek én nagyon örülök! Hát, ennyi egy 1 hónaposról, hihetetlen, hogy mennyit bírnék még írni ezekről az semmiségnek tűnő dolgokról :)

Cat :) Remélem Oli jobban van már és Samu nem kapta el tőle a fertőzést. Te átvészelted?
Az autósülésre már te vagy a második, aki szólsz, pedig elvileg ez újszülőtteknek van, de azóta szerencsére nem mentünk sehová autóval, úgyhogy azt hiszem nem is megyünk egy jó darabig. Akkor most vegyünk egy másikat? Mert 4-6 hós korukig nem lehet ültetni a babákat, és ebbe csak így lehet bekötni. Ha nincs bekötve, akkor szuperül fekszik benne, csak így nem. Hiába háttal volt bekötve. :(

Mot :) akkor hajrá, nemsokára összetéveszthetetlenül érezni fogjátok a mocorgásokat! Sőt, látni is! :):):):):):)

Puszi
Noémi
Vendég

Sziasztok! :)

Megvagyunk mi is! :D
Boti 2 hétig kűzdött a takonykórral, én már teljesen kész voltam a sok orrszívástól - a szívem szakadt meg minden alkalommal, úgy üvöltött Boti :cry: .
De szerencsére túl vagyunk rajta, most adom neki mindennap a Cebion cseppet, meg az aloés aktivátort immunerősítésre, meg én is tuningolom magam vitaminnal, hogy a tejcivel megkapja Boti is.
Így remélem kevesebb nyavaját fog elkapni a sógoromék gyerkőceitől.

Alena :) Noémi :)
Nagyon szépek a babáitok!! :D
Mégegyszer gratulálok hozzájuk! :)

Ági :)
Hűha, már tesóprojekt?? :shock: :D Bátrak vagytok, én még nem merném bevállalni, mi kb 1 év múlva szeretnénk újra "projektelni" :lol:
Nagyon drukkolok Nektek, hogy a tesó ne várasson olyan sokat magára, mint Domi! :wink:

Cat :)
Jobbulást Nektek!! Remélem, már átvészeltétek, és Samu nem kapta el!!

Virág :)
Csuda helyes Ádám!! :D Ezek a szemek!! :D
Fogak vannak már?

Boti még nem mászik, pedig nagyon akarna, de nem sikerül - gondolom a súlya miatt (9,75g :shock: ) - így még mindig gurulva közlekedik. :lol:
Kis zabagép: még mindíg szopizik 4x egy nap, emellett imádja a gyümölcsöket túróval, joghurttal, ill. a babapudingokat! A főzelékeket is megeszi szinte mindet, na meg a Sinlac gyümivel is nagy kedvenc!
Próbáltam neki darabosabb kaját adni, de nagyon nem díjazta - előbb öklendezett tőle, aztán nemes egyszerűséggel kifordította a szájából, úgyhogy ezt még nem erőltetem! :)
Inni szinte egyáltalán nem iszik, csak néha kanállal, de gondolom ez azért van, mert még szopizik.

Dobok még két képet a 8 hónaposról! :D

Kép

Kép

Puszi!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Ádám nagyon kis huncut. :)

Jobbulást nektek!

Igen belevágtunk a kistesóprojektbe. Így is (előzményeket ismerve) ki tudja mikor sikerül. Egyenlőre spontán próbálkozunk, hátha történnek még csodák. Arnold doki is 6 hónap spontán próbálkozást javasolt az orvosi folytatás előtt. :)
Nagyon szép Dani baba és látom nagyon kis kiegyensúlyozott anyuka vagy. :)

Alena :)
Hogy vagytok, milyen így 2 gyerkőccel?

Kép

Kép
pkagi

Zituska :)
Mekkora Boti centire, mert egyátalán nem kövér kisbabab olyan pont jó!!!
Dominik 7700 gramm és 72 cm.

Kép

Kép
pkagi

Zituska :) Azok a Botis bociszemek :) hát nagyon édes!!!!
Tényleg nem dundi Boti, a keresztfiunk 10 hónaposan volt 10,5 kiló, most lesz egy éves és már 86-os ruhákat hord :).

Ági :) remélem a kistesót a gólya hozza :) hamarosan! Mi is majd azt szeretnénk :). Domi pedig csodás, imádni fogja a kistesót :). Nagyon jól esett amit írtál, de miből gondolod, hogy kiegyensúlyozott anyuka vagyok? Persze én is úgy érzem, de köszönöm szépen.

Sok puszi
Noémi
Vendég

Sziasztok :)

Köszönjük a jókívánságokat, de sajnos lassan hat, így lefújtuk a zalakarosi pihenést. Samu ugyan nem kapta el, de Oli 2 kilót fogyott így 10,5 kiló, alig volt kevesebb 1 évesen. Csont bőr és nagyon le van gyengülve. A hasmenése is velünk tart még, de szerencsére már nem hány és eszeget is.

Azért érdemes megfontolni a babahordozó vásárlást, mert én 7 hónapos koráig ebbe a nagy hordozóba nem tenném Danit. Utána meg egész jó áron el lehet adni a hordozót, vayg eltenni a tesónak. Mi 9 hónaposan tettük át a fiúkat a hasonló Roemer ülésbe.

Örülök, hogy elmúlt a hasfájás, és egyre kevesebb a sírás. :D

Csuda szép pofija van Botinak. Egyébként a képeken nem tűnik nekem vasgyúrónak.

Tuti megyünk a talira, nincs aza abetegség amiből addig ne gyógyulnánk fel. Bebiztosítottad a lakást? :lol: :wink:

Nem is mesélted a betegséget amikor taliztunk! Na majd élőszóban
elmondod.

Hát Ádám nem egy összeszakadt gyerkőc. :lol:

Remélem hamarosan kopogtat a gólya hozzátok!

Pusza

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Boti 75 cm most, már 80-as rucikat hordunk!

Noémi :) , Cat :)
Tényleg nem kövér, mégis olyan nehéz, mint a sár! :shock:
Gondolom, a csontozata is vastag lehet. Ugyanakkor meg hihetetlen hajlékony - imádja a lábujjait rágcsálni! :D

Cat :) Továbbra is jobbulást nektek!

Képzeljétek, most voltunk a pap bácsinál, Botinak szept. 17-én lesz a keresztelője! :D
Most indulhatok ünneplő ruhát nézni! :)

Pussz..
Z.

Kép
Kép
zituska28

Hogy vagytok? Oli jobban van már? Szegénykém, a 2 kiló tényleg elég sok, de a lényeg, hogy nem száradt ki. Samu nem betegedett meg azóta sem, ugye?

Na, mi meg hazajöttünk, ahogy látom a legközelebbi babanetes talit akár tarthatnánk a Karosban is, már csak azért is, mert Ediék is ott voltak :lol:
Szóval a hely elég jó, de nekem a Kolping jobban tetszett egy kicsit. De ez biztos teljesen egyéni. A gyerekmedencébe be lehet menni felnőttnek is, van legalább 2 olyan medence, ahova bemehet a szülő. Ez jó volt. Ami nagyon tetszett az a wellness szolgáltatások, amik irreálisan drágák (gondolom a rengeteg osztrák vendég miatt), de baromi jók. Elmentem kozmetikushoz, nagyon profik.
Ami nem tetszett: kétszobás apartmant kértünk, a két szobát tolóajtó választja el, de mivel az egész nagyon kicsi, szinte lábujjhegyen kellett járnunk, hogy a manó fel ne ébredjen+a nappali ágya kihúzhatós, és irtó kényelmetlen.
A kajától sem voltam elhalva, választék van, de nekem sokszor nem ízlett, meg a gyerekmenü pl. spenótfőzelék olyan fokhagymás volt, hogy én se tudtam megenni.
Amúgy az alkalmazottak rendesek voltak, mindenben segítettek, rengeteg a babás család, a bőgő gyerkőc, úgyhogy ezzel nem volt gond.

Orsi, Virág, Noémi :wink:

Köszönjük a jókívánságokat! A talival annyi van, hogy én torokgyulladást kaptam valszeg a gőztől+jégkamra kombinációtól, a picinek meg folyik az orra, így ezen a héten még nem mennénk gyerekközösségbe, nehogy elkapjátok. Nem lehetne esetleg jövő hétre eltolni? Hétfő, és csütörtök kivételével nekünk jó bármikor.

Bea
regibeus

Beus :)
A tali egyébként is jövő hétre volt megbeszélve, mert mi most lennénk a Karosban, ha nem jön a kórság. Orsiék is a jövő héten jönnek fel. Ha Te a csütörtököt kilőtted, akkor maradjon a szerda. Délelőtt vagy délután?

Tegnap volt a betegség csúcspontja nálunk. Oli, Samu és én teljesen dögrováspn voltunk, a párom szerint a Schwarzwald Klinik üzemelt itt. :D Samu is fosik és egyszerre dobták ki az ebédet Olival, a párom háta mögött, aki éppen az uzsonnát csinálta nekik. Csak a nagy röhögésre jöttem ki, mert Zoli csak röhögni tudott ezen. 8) Tegnap estétől Oli 15 percenként enni kér, így nagy gond már nincs. Rettentően néz ki, csont és bőr, simán elmehetne statisztának a Schindler listája filmbe. Csak nemes egyszerűséggel Girhes Joe-nak hívjuk. :D Samut nem kapta el annyira, a kedve jó, csak olyan jó gyerek lett belőle, nyugodt és szót is fogad. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Elöször is WOW,micsoda változás a Babaneten, egészen meglepödtem az új fórumon!!! Meglátszik,jó régen nem jártam erre,májusban az indulásunk elött köszöntem el. 8 oldalt kellett elolvasnom,mire utolértelek benneteket. (mellesleg nem tudom hogyan lett ez a kép a profilomban,mert én nem állitottam be, az tutti, viszont egy másik fórumon ez van a profilomban, esetleg átvettek onnan mindent???)

Na, szóval mi megjártuk Magyarországot, csodálatos 2 hónapot töltöttünk otthon, a rokonok, barátok között. A párom csak 3 hétre jött haza, de a kicsi idöbe is sokmindent besüritettünk. IGy sikerült meglógnunk Horvátországba,és Velencébe, nagyon nagy élmény volt ez a kis kikapcsolódás nekünk.
Egy babanetes talira sikerült eljutnom (azóta már izgis topik), ha jól rémlik orsollyal össze is futottunk (ha nem Orsoly volt, bocs, de néha kihagy az agyam...), jó volt azokkal találkozni akikkel idáig csak irásban kommunikáltam.
Otthonról sajnos nem tudtam netezni, anyukámnak extra lassú kapcsolata van-volt, és nem birtam kivárni mig 1-1 oldalt behoz. Igy aztán nem is tudtam nektek irni, sajnáltam is rendesen. (mellesleg most augusztusban váltott át szélessávú netre, lehet megelégelte a nyavajgásomat...)

Ádám sokat alakult és nagyfiúsudott amig otthon voltunk, elöször is, a legfontosabb,hogy szobatiszta lett a sok uncsitesó hatására. Másrészt, néha eljártunk oviba, nagyon jó közösségi kisrác lett belöle, azóta Dani kistesóját is sokkal jobban "gyerekszámba" veszi.
Dani meg nött sokat, most éppen fogakkal küzdünk, de remélem hamar kibújnak.
Ádám egyébként 1 méter magas és 15,5 kg,(3 évesen), Dani 83 centi és 11,5 kg (14 hónaposan).

Én egész jól érzem magam a börömben, lévén sikerült 17 kg-t fogynom január óta,és még mindig megy le 1-2, már úgyis,hogy nem figyelek annyira. A módszer az update volt, nem csipem a Norbit, de amit kitalált az jó. És megvalósitható az ö termékei nélkül, én az elsö 12 kg-t itt fogytam , itt pedig nem árulnak semmi update-s dolgot (Kanada)

Ahogy visszaértünk, 2 nappal késöbb lett kész az új házunk, semmi átállás,már jönni is kellett ügyintézni, szervezni a költözést. ÚGyhogy már egy hónapja itt lakunk, és próbáljuk berendezni az új házikót.
Van egy album,hogyan készült a házunk.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=10163&page=1

Nem röviden, de tömören ennyi a helyzet velünk-nálunk...

Noémi,énis gratulálok, de azt az autósülés képet azonnal kiszúrtam én is...Aki úgy adta el nektek,hogy újszülöttet is bele lehet rakni,hááát,nagyon jó rábeszélöképessége van,vagy nem látott még újszülöttet...Szerintem jobb,ha azonnal vesztek egy babahordozót, azaz a kagylósülést, és ezt meg elrakjátok a következö fokozatra,amikor már kinövi az újszülötteknek valót.
Cathez hasonlóan,nekem is ilyen volt, kb 7-8 hónapig ebben hordtuk a babákat, én azért szerettem,mert a miénket a babakocsiba is át lehet tenni és bekattan, meg a bevásárlókocsikhoz is jó, szóval ki sem kellett venni a gyereket,és a fél várost be tudtuk vele járni.

Alena,neked is gratula, lassan veszélybe kerül a gyors-szülési rekordom....

Na,megyek is,gyanús a csend Ádámnál...

Barbi
barbi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?