Sziasztok, Lányok!
Kicsit zsúfoltak a napjaink, a lányok folyamatosan esznek-esznek-esznek - és ha nem esznek, akkor zabálnak... És tegnap végre CICIZTEK IS! A Kismama különszámában, amit a vdőnő hozott, volt egy hosszú cikk a szoptatásról, képekkel, és kipróbáltam a korababáknak/lapos mellbimbójú mamiknak ajánlott pózt, és kissé keservesen ugyan, de bejött! Kivételesen örök hálám a Kismamának! Sajna, még nem tudunk teljesen áttérni a cicire, mert még nincs mérlegünk, és nem tudom, mennyit is esznek valójában (egyáltalán mennyi tej jön belőlem...
) Ha nem lennének ilyen kis lepkecsontúak, nem érdekelne, de amíg meg nem ütik a három kilót, szigorúan nézem, mennyit esznek. (Cumiból ezt ugye, nem nehéz...)
Melinda,
látom, új ház projekt beindult... Akkor már nem is laktok Érden?
(ez a saját önző szempontomból szomorú dolog...) Doki mit mond, be kell feküdnöd hamarabb, vagy csak szülni mész?
Drukkok mennek! (Hétfőn jön a hidegfront, tán a baba is...)
Macifülke,
nagyon-nagyon sok gratula a hazatéréshez! Írj majd magatokról!
Krisszi,
kutyus
A mi kutyáink nagy kíváncsisággal fogadták az "új lakókat". Mivel a férjem már a felújítás alatt sem engedte be őket a szobába, szerencsére nem a babákhoz kötötték az új beléptetési rendszert. (Mire hazajöttem egyébként, férjem és anyukám a sz@rfészekből babapalotát varázsolt - mintha nem is hazajöttem volna...)
Aventes mellszívó: iszonyú jó lenne túladni rajta, de nem szeretnélek becsapni. Ellenségemnek se adnék el olyan cuccot, ami egy fejés alatt
háromszor esik szét (van benne egy kis vacak alkatrész, ami folyamatosan leválik, több lány is panaszkodott rá a kórházban, konstrukciós hiba, állítólag), ereszti a tejet, és hatvanöt részre kell szedned, ha el akarod mosni/fertőtleníteni. Másrészt: a klinikán van az aventes mellszívónak egy másik változata (cumisüveggel, nem VIA-pohárral, mint amilyet én kértem), ami állítólag jobb, mint az én verzióm, és ki is lehet próbálni ingyen. És össze lehet hasonlítani a Madela márkájúval (ami sztem sokkal jobb, és fele annyiba kerül). Ingyen szívesen odaadnám, csak az a baj, hogy a poharakat, amit adtak hozzá, használom, csak a fejővel meg semmire sem mennél. (Ha lesz egy kis időm, majd küldök priviben rövidke beszámolót klinikás élményeimről (csak úgy "eligazítás" végett
)
Babás lányok,
új divat vagy csak érdi sajátosság, hogy sem a védőnő, sem az orvos nem mos kezet, mielőtt a babát vizsgálni kezdi? Nekem ez vhogy furcsa...
Légzésfigyelős tapasztalatok:
mivel ikreknek a második ingyen van kölcsönbe egy évig, megvettük a heroinárú BabySense légzésfigyelőt a Madarász utcában. Az is motivált, hogy egy hétig a baba-mama szobában ilyen cuccal monitorozták a lányokat, és sosem volt téves riasztás. A férjem kedden hozta el a cuccot,
tegnap három téves riasztásunk volt, ma hajnalban egy. Törtük a fejünket az okon - hát valszeg a jó vastag kókuszmatrac... A kórházban vékony szivacson feküdtek... Ja, és e légzésfigyelő érzékenysége nem állítható! És 35 ezerért csak két panel jár hozzá...
Bébimosdatás/ruhamosás:
tapasztalataim alapján a bébik tök jól bírják a Johnson's fürdetőt és a Nivea testápolót, úgyhogy nem kell túlságosan tartani a kórházi fürösztéstől. A Libero pedig télleg tök jó pelenka (nekünk legalábbis bevált). Ami a ruhákat illeti: szenzitív öblítőt használok, és azt is jól bírják, vasalás nuku (esetleg a pelusokat), és ezért sem sértődtek meg
Sz'al télleg nem kell túlzásba vinni. Egyedül a cumisüvegeket és a fejőt sterilizálom (a kezemet a kórházban kellett, ki is jött az ekcémám, a bébik popsikenőcse hozta rendbe).
Képekhez még nem jutottam, de remélem, ma már igen.
Nagyon-nagyon sok puszi mindenkinek, igyexem majd követni az eseményeket, de még a hazai tempóba rázódunk bele... Ja, és ma végre kiviszem levegőre a lányokat - már alig várom, hogy ejtőzzünk a teraszon... És szalonnasütést is tervezek estére kis családi körünkben...
Tyű, de sokat írtam, és milyen összevissza... De annyi mindent megosztanék (már ha érdekel titeket
), és végre van egy kis időm... Bár most látom, kaja-tájm van (a bébik három és fél óránként felszirénáznak, ha nem kapnak enni), úgyhogy most búcsúzom.
(Jaj, és új vonalzót is kéne csinánom a bébiknek ide... Elvégre ma három hetesek a drágáim
)