Új privát üzeneted érkezett!

Kedves lányok!

Egy szavazatot szeretnék kérni tőletek! Neveztünk egy szépségversenyre és ha lehet szeretnénk közönség nyertesek lenni. :lol: :lol:
http://www.babaholmi.hu/index.php?todo= ... eria&kat=1

Előre is köszönjük!!

Alizbaba&Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Szavaztam!
Remélem nyertek!
szeee

Sziasztok!

Bocsika,hogy mindig eltűnök,de tényleg keveset vagyunk itthon,talán ősszel több időt tudok erre szánni,és be tudom pótolni a lemaradásom,meg különben is nélkülem is olyan jól megvagytok,azért olvasni és babaképeket csodálni mindig benézek,de irni sokszor már nem marad energiám. :oops: Olyan rossz,hogy mindig mentegetőzni jövök,de tényleg ne haragudjatok!!!!

Ezt küldöm nektek kiengesztelésül:(csakhogy el ne felejtsetek!)Kép

Sokszor puszilok mindenkit. (Hétvégén megint nem leszünk! :D )
De jövőhét pénteken talán meglepivel is tudok szolgálni :wink:

Jó pihit nektek!

Szavaztam a csodaszép Aliz babára! Kép

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Köszönjü a szavazatokat. :D

Ildikó:
De jó hogy végre hallunk rólatok. Örülök, hogy jól vagytok, már nagyon hiányoztatok. Téged nem lehet elfelejteni. :lol:
Érezzétek jól magatok hétvégén. Most mi is elmegyünk. :)
Aligvárom a meglepit, remélem a pocklakóval kapcsolatos.

Mit szólnátok egy szeptemberi talihoz?

Na jó éjt mindenkinek
Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Anna,
szavaztunk a gyönyörű Alízra!!!!!!!!!!!

Ildikó,
nem kell mentegetőzni, az a lényeg,hogy jól vagytok és örülök, hogy mindig úton vagytok, legalább mozgalmas nyaratok van!
Ősszel azért behajtjuk a lemaradást! :lol: :lol: :lol:

Most hétvégén mi se leszünk. :lol:
megyek csomagolni, mert a kisördög alszik és ez max. 30 perc. Időzített bomba van benne komolyan. 30 perc alvás után robban.
Még szerencse hogy éjszaka több időre van beállítva :lol: :lol:

puszi mindenkinek

Nekem jó lenne a szeptemberi tali, csak a 24-ei hétvéhe nem jó, akkor lesz a Mincsi keresztelője. De hétközben is talizhatunk, amikor mindenkinek jó!
gombocka

Sziasztok!

Gombocka:
Köszönjük a szavazatot! :D
Ti is összel kereszteltek? Mi is!

Látom ezen a hétvégén senki sem lesz. :D Akkor mindenkinek kellemes és jó hétvégét!

Pussz: Anna&Alizbaba

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok lányok!

Mi ez a pangás?
Augusztus 20-t mindenki átvészelte ép bőrrel, remélem. Mi itthon maradtunk, jól látszott az ablakból az egész...

Nálunk annyi történt időközben, hogy Melinda elkezdett fogni. Még jó, hogy kb. 1,5 hete írtam, hogy nem megy még neki. Na most, mindent megfog, ami a keze ügyébe kerül, tépi rólunk a ruhát :lol:
Ja, és amit megfog, rögtön be akarja tenni a szájába :) Meg néha jól fejbevágja magát a csörgőivel aztán elpityeredik :D

Gyümölcs etetést egyelőre szüneteltetem, nem aratott osztatlan sikert egyik sem. Az áfonya-almás hipp jött be még a legjobban, de az sem az igazi. Lehet, hogy tényleg túl fiatal még a hozzátápláláshoz. Az nlc-n is sok mindenkitől megkaptam, hogy allergiás lehet a korai + kajától. Hát, nem tudom... Dokinő egy szóval sem említette, de ha ennyien mondják, biztos lehet benne valami. Mindenesetre 4 hós koráig most nem kap semmit - mármint az anyatejen kívül -, úgy döntöttem.

Ildikó,
kíváncsian várom a meglepit, gondolom a baba nemére vonatkozik, igaz????
Tényleg, nevekkel mi a helyzet?

Anna,
szépségversenyben hogy álltok? Annyi baba van már ott, hogy nincs türelmem megkeresni Alizt. Értelmes kereső funkciót meg nem találtam.

Szép napokat mindekinek,
Szeee
szeee

Sziasztok!

Megjöttünk.
Ezt nagy nehezen hoztam össze,a múlt heti Balcsis kiruccanásunkról,azóta már ezer helyen voltunk megint.http://davidbaba.b13.hu/
Két részletben írtam,azért zavaros elsőre,alulról kell kezdeni,akkor érthetőbb.. A képekhez onnan is el lehet jutni,de az oldalunkon is megtalálható a 2006-os galériában.Persze nem teljes,de a lényeget tükrözi.

Kicsilány!
Remélem Aliz fog nyerni a szépségversenyen.(Nem is győzhet más!)
Szoktam látogatni az oldalatokat,olyan sok minden van már rajta,ahogy nő a babócátok.....Olyan jó nézni,ahogy fejlődik egy baba,és végigkövetni a csecsemőkorától egészen a gyerekoráig. Remélem egyszer ők is értékelni fogják a fáradozásainkat :D

Benne vagyok a taliban,csak ne legyen túl messze. Pocakosan nem szeretnék cipekedni babakocsit,autóval meg nehezen igazodom el a városban.Mondjuk a doktor úr rendelője környékén? Vagy az Europarkba?(Csak egy ötlet)

Jól gondoljátok...... pocakbabával kapcsolatos a pénteki meglepetés,sikerült bejelentkeznünk 4D-s uh-ra a Brendon-ba.
:roll: :roll: :roll:

Gombocka!
Ti se panaszkodhattok ami az utazást illeti...

Alvásügyben meg az a lényeg,hogy éjszaka több időre van be állítva Artúrka,nálunk sokszor volt fordítva is :cry:

Várunk vissza!

Szeee!
Éppen akartam kérdezni,hogy volt-e valaki közületek kint az ünnepségen,reménykedtem ,hogy senkinek nem lett semmi baja.
Tök szupi,hogy látszik az ablakból a tűzijáték,igaz az idén nem is a szépségén volt a hangsúly. Olyan szörnyű nem is gondolná az ember,hogy kimegy egy tűzijátékra és nem megy haza többet :cry:

Gratulálunk Melinda új tudományához,ti mind olyan kis ügyes babák vagytok!!!!

Én is osztom az NLC-s csajok véleményét az allergiáról.....(nem győzőm hangsulyozni az anyatej jótékony hatásait,remélem nem vagyok bántó)
Olyan sok gyümit ehet még életében,ráér még vele.

Nevekkel hadilábon állunk,mert ami nekem tetszik az apának nem,és fordítva is igaz. Most egyelőre azt mondja,hogy a Dávidnak én válaszottam,pocakbabának ő fog,de megvárja,hogy mi van a lába között...kíváncsi leszek........

Nem tudom melyikőtökkel beszéltük már,hogy én nem éreztem,hogy melyik testrészével mozgott annak idején a Dávid,most meg nagyon fogok figyelni....de képzeljétek most se érzem..... :oops: Ti meg éreztétek.Az elején is vagy már csak a vége felé?
Sokat mozog,de főleg délután és este,meg éjjel,úgyhogy kicsit félek,hogy mi lesz velünk,ha megszületik,akkor is ezekben az időpontokban aktivizálja magát? :roll:

Most mennem kell,sok puszi:Ildikó

Kép
ilgya1

Szia Ildikó!

Örülök, hogy jelentkeztél! Kíváncsian várom a pénteki fejleményeket!

Asszem Anna is, de én mindenképpen éreztem anno, hogy melyik testrésze türemkedik éppen ki. Én már úgy a huszonvalahanyadik héten, tehát ahol most Te jársz, éreztem mindig a kis fejét, meg látszott is, ahogy jött-ment a kis feje a pocakom tetején :) Ha a kezedet a pocidra teszed akkor pedig tuti, hogy a fejecskéjével simul bele a kezedbe ilyenkor még. Ilyenkor a végtagjaik még olyan picik és gyengék, hogy azokat kevésbé lehet érezni szerintem. Én csak a vége felé éreztem a lábait, kezeit a harmincvalahanyadik héttől.

Melinda is főleg délután, kora este mozgott rengeteget, ez normális. Ő éjjel szerencsére nem, lehet, hogy attól van ilyen jó alvókája most is éjjel :)

Jó egy kicsit nosztalgiázni, én imádtam terhes lenni! :)

Szeee
szeee

Sziasztok!

Ildikó:
De jó hogy újra itt vagy! Megnéztem a blogot néhol teljesen elérzékenyültem annyira meghatott az a szeretet ahogy írod. Szinte teljesen átéltem amikor Dávid megpuszilta a hasad és "szeretem a babát" mondta. Ez nagyon édes jelentet lehetett.
Nagyon tetszik a Dávidszáj is. A képek is szuperek irigyellek is titeket ennyi nyaralásért. :lol:
Igen ahogy szeee is írta én is éreztem habár csak az uccsó harmadban!
Alig várom hogy mi lesz a neme, remélem lány :D Remélem a képet is megmutatod, sőt ha lesz video azt is feltöltöd a pocakbaba oldalára. Én annyira izgulok, mintha én lennék a terhes.
Nálunk is délután és éjszaka volt a mozgás, de születés után nem volt fent szinte egyszer sem éjjel.

Szeee:
Alizra itt szavazhatsz:
http://www.babaholmi.hu/index.php?todo= ... 71012ecb25

Grat Melindának a fogáshoz. Nagyon ügyi.

Mi 20-án még Pakson voltunk ott néztünk tüzijátékot, persze Pogi nélkül. Lányok ha esetleg nem fix IP címes a netetek akkor légyszi minden nap szavazzatok ránk mert eléggé levagyunk maradva. :cry: :cry: Köszönjük :wink:
Nagyon jól telt a hétvégénk voltunk erdőben is ami nagyon tetszett Aliznak. Tegnap óta egyre nyügösebb és mintha már érezném a fogacskának a csücskét. :D
Úgy tünik helyre áll az evés is. Holnaptól az esti táp helyett újra megpróbálom szoptatni. Remélem összejön.

A tali nekem jó az europark környékén.

Pusssz minden mamának és babócának és a kis pocakbabának is!!!!
Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

pár kép még:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Anna,

Már szavaztam, csak meg akartam nézni, hogy álltok. Olvastam az nlc-n hogy balhé van e körül a verseny körül...
Sajna nekünk statikus IP címünk van egyelőre, úgyhogy nem tudok újból szavazni :cry: Hülyeség ez a fél óránként egy szavazat is... :evil:

A tali nekem szuper az Europark környékén, asszem Gombóckáék is a közelben, Kispesten laknak, szóval valszeg neki is.

SZilvi
szeee

Szeee

Az jó akkor már csak egy dátumot kéne kitűzni. 5letek?

Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Hellóka!

Én most nem tudtam szavazni megint,mert nem engedi(félórás miatt :x ),de ha lehet akkor természetesen szavazok. Nem tudom,hogy milyen az IP címem,de akkor szavazok sms-en egy párat,gondolom kiderül,ha megint szavazni akarok,vagy engedi vagy nem.

Köszike a bókokat,most én érzékenyültem el,olyan kedvesek vagytok! Természetesen felrakom a pocakbabáról a fejleményeket az oldalára,sőt neki is van külön bejáratú blogja.
És kösz a megnyugtató válaszokat pocakmozgás ügyben,reménykedem,hogy Aliz babához és Melinda babához hasonló kislánykám lesz nekem is hamarosan.(De Zalán és Artúr babához hasonló kisfiú is jöhet. :D )

NAgyon jók ezek a képek is Alizról,már most igazi kis modell alkat.Az a punk-os frizko valami csúcs. :D

Szee!
Köszi a gyors választ,tényleg logikus amit írtál,de én néha olyan gyors mozgásokat érzek,mintha a lábával rugna egyet,de lehet,hogy csak bokszol a kezeivel,ezt nem tudom megkülönböztetni. Amikor a fejével köröz,vagy beáll egy pontra és nyom,azt érzem,de ezek a gyors mozgások ezek rejtélyesek. Na mindegyj.......

Tali:)
Tök szupi,akkor az Europark nekem is jó,remélem a többieknek is jó lesz(Gombocka ,Szabus),csak az időpontot kéne összehoznunk. Én még nem tudok nyilatkozni,mert a hétvégéim be vannak ált. táblázva :D főleg,ha jön a vénasszonyok nyara. Keddenként és csütörtökön angolra járok,(szeptember 11-től),szerdánként Tücsökzene a Dáviddal.
Vagy szept 11-e előtt lenne nekem jó hétköznap,vagy később hétfőn esetleg pénteken,(de ez nem biztos.) Majd megpróbálok hozzátok igazodni. Nektek mikor jó? Angol végül is délután van,de szeretek aznap tanulgatni és az órákra készülni,de ez már az én gondom,végül is megoldható a kedd és a csütörtök is.

Írjatok és akkor egyeztetünk. Jó éjt:Ildikó
ilgya1

Nem tudtam megint szavazni Alizra,de holnap küldök egy sms-t.,mert ma már hulla vagyok. Puszi:Ildikó
ilgya1

Sziasztok Lányok!

Mi jól vagyunk, már ami a tüzijátékot illeti. Mi nem voltunk kinn, de átéltük a vihart a kocsiban, ugyanis épp pomázról tartottunk hazafelé, amikor a Szentendrei úton elkapott minket a vihar. Hát én be voltam fosva rendesen, szerencsére Artúr baba békésen végigaludta.
mindegy, szerencsésen hazaértünk, a fél órás utatat majdnem másfél óra alatt tettük meg.Ráadásul ahogy közeledtünk otthonunk felé egyre több kidőlt fát láttunk...kezdtem aggódni, ugyanis a hálószoba előtt van egy nagy fa...szerencsére nem nézett be.
Amúgy a tüzijátékra nem mentem volna ki, egyszer voltam akkor megfogadtam, hogy soha többet.

Az Europark nekem is jó. Az időpont nekem is bármikor jó csak 24-én nem. Ja,meg a szept.11, mert apának akkor van a szülinapja.

Ildikó,
örülök, hogy jelentkeztél, megnéztem én is Dávidbabánál a nyaralásokat!Írigylésre méltó.
Édes ahogy beszél.

én onnan tudtam, hogy a lábával rugdos, hogy az uh-n látni lehetett, mert akkor is elevenkedett.
De általában nekem is este felé kezdte a bulit.

Anna,
drukkolok az esti szopihoz.
és a kéoek tündériek.

Szeee,
semmiről nem vagytok elkésve, Artúr már elmúlt 5 hónapos mikor először megkóstoltattam vele az almát.
És ez tényleg csak kóstolgatás az elején, mert 1-2 kanállal nem kapott többet.
Még most sem eszik meg egy hippes kaját.2 napig elég neki.
Csak azért írom, mert a bnőm mondta, hogy az ő fia simán benyomott egy üveggel.
Ráadásul még mindig a gyümölcsöket részesíti előnyben, a főzelékeket nem nagyon akarja kajcsizni.Úgyhogy azokat is csak kóstoltatom, aztán majd eljön az ideje.
gratulálunk Melindának a fogáshoz!Ne aggódj, ez egy darabig így lesz, amit megkaparint a szájába vesz.

Tudom, mi mindent másképp csinálunk, még mindig nem fordul a hasára, csak az oldalára. Egyszerűen nem marad meg hason, azonnal átdobja magát a hátára. Attól tartok nem fog mászni, állandóan állni akar. Ha felállítjuk egy kicsit fülig ér a szája.
Ülve egyre jobban tartja magát, de jókat nevetünk amikor eldől mint a krumliszsák.
A hétvégén ő is lőállat a legújabb produkcióval.
Pelenkázás közben megragadja a lábait és tömködi a szájába.
így legalább szépen le tudom törölni a popsiját.
Ebben is le vagyunk maradva, hisz soktól hallottam, hogy már 3 hónaposan ezt csinálják.

Szerintem mi is fogzunk, nagyon nyűgős, állandóan a szájában túr, dörözsöli az ínyét.
Akkor is sírdogál, ha dajkálom, sőt néha megragadja az arcomat a két kezével,szembe néz velem és elkiabálja magát. Hát először a frász jött rám, aztán apával is megcsinálta, na az már mókás volt kívülről.
Minta azt mondaná, nem értitek mi bajom van?

Egyébként egyre finomabban fog, már megsimizte az arcomat, hát az valami csodálatos!

Most mennem kell.
Sok puszi
Remélem mielőbb talizunk.

Gombócka
gombocka

Sziasztok!

Most csak egy gyors örömhír tudatásra jöttünk. Megvan az első fogacska csücsök Poginak. Most bújt ki neki. :D :D :D
Na majd este még jövök.

Pussz mindenkinek: Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Szavaztam Aliz babára sms-ben!
Gratula a kis fogcsücskéhez! Jó korán elkezdi a fognövesztést,innentől nincs megállás. :D

Gombocka!

Neked is köszi,hogy elolvastad a blogot!

Ne aggódj Artúr baba nincs lemaradva,a fiúk amúgy is lustábbbak,igaz Szabus?
David is mindent később kezdettt el csinálni,mint ahogy a nagykönyvben elő van írva,aztán olyan szépen behozta a lemaradást,hogy 10 hónapos korában egyedül elindult. A mászástól én is féltem,mert sok helyen olvastam a mozgásfejlődésnek egyik legfontosabb állomása a mászás és ha az kimarad,gond lehet a beszédfejlődésével ill. erre vezetik vissza a tanulási nehézségeket okát is (diszlexia meg mittom én),de Dávidnak egyelőre a beszédfejlődésével sincs semmi baj,olyan tisztán mondja a szavakat,hogy sokan megirigyelnék,és még nincs kétéves.
Megértem az aggályaidat,de ne keseredj el,Artúr baba úgy tökéletes,ahogy van. :wink:

A kajával mi is úgy voltunk,először tényleg elég volt két napig egy üveg,sőt még egy évesen is nehezen ette meg az adagját,de ....majd belejönnek apránként.

Dávid unokatesója (3 héttel fiatalabb) 6 hónaposan már 2 üveg bébikaját evett meg,na én ezektől voltam tisztára rosszul,ez most miért jó,hogy beletömik?Igaz csak 4 hónapig szopott,aztán tápszer,de akárhányszor sírt szegény gyerek,mindig azt hitték,hogy éhes és azért sír,állandóan tömték;8 hónaposan már nagykanállal ette a gulyáslevest.
Mostanra kétszer akkora,mint a Dávid,4-5 évesekre való ruhát hord,olyan mint egy jóllakott ovodás,és csak novemberben lesz 2 éves. Most ezt nem elrettentésül írom,mert nem mindenki egyforma,de itt sztem sokat befolyásoltak a szülők abban,hogy ilyen lett. :shock:
Én meg mit kaptam,hogy nem eszik rendesen a gyerek,mert szopik..... :( mára meg egészséges jól fejeltt kisgyerek,aki mindent megeszik(a jóizlés határain belül),nem kövér,nem sovány. 11 kg és 84 cm 22 hónaposan. :roll:

Örülök,hogy átvészeltétek a vihart,nagyon félelemetes volt itt is,bentről a szobából... :cry: A cseresznyefánk majdnem földig hajolt,de szerencsére nem jött be az ablakon ez se...

Puszika Mindenkinek! Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Ildikó,
igen,én is olvastam,hogy ha a mászás kimarad akkor problémát okozhat a későbbi beszédfejlődésben, de sok kisbaba van aki kihagyja.
Hát majd meglátjuk.
Azt tudom, hog 3 hónapos kora óta folyamatosan dumál a saját kis nyelvén és egyre többféle hangot ad ki.
Valamelyik nap azt mondta:ti-tá,ti-tá de ezt csak egyszer mondta és közben mutogatta a cumiját.
Szóval édes, és már gurgulázik is szerencsére még a kajával a szájában nem próbálta. :lol:

:shock: nem semmi amit a Dávid unokatesója.
Hát én nem fogom ezt a hibát elkövetni az tuti. Egyrészt soha nem tömtem Artúr babát, másrészt nem is olyan akit tömni lehet. Ha cicizik, akkor is ha elég neki lefordul a ciciről és hiába kínálgatom nem kell neki. Tegnap pedig a kanalas kajálás közben megtörölte a partedliben a száját és utána nem olt hajlandó kinyitni.
Én nyugtáztam,hogy elég neki, azért egy kis tejcsivel még leöblítette.

Én nem szeretném, ha dagi lenne.
Igaz,hogy kicsit kevesebb a súlya, mint a "normál" érték (úgy utálom ezt a beskatulyázást), de ha azt veszem, hogy 2290 grammal született s csak pár dekával marad el... :wink: :wink:
és a hossza pedig átlagon felüli...és szerintem így sem nz ki soványnak.
Na mindegy, nekem tetszik, elégedett, hízik amennyit hízik, az a lényeg,hogy boldog kisbabám legyen, aki egészséges is.

Anna,
gratulálunk a fogacskához!
Mi sajnos vagy nem is tudom,hogy sajnáljam e (szopi miatt) még nem büszkélkedhetünk fogacskával, de nagyon szenved néha tőle.
Most a barátnőm ajánlott egy homeopátiás kúpot Viburcol a neve, úgy vettem észre tegnap ez hatott neki, nem volt olyan nyügi.

Szeee,Szabus merre vagytok?

puszi mindenkinek

Gombócka
gombocka

Sziasztok!

Köszönjük a gratokat! Kicsit korán örültem neki. Ma már nem tartom olyan jó dolognak, de már nem lehet visszafordítani. Mégsem próbáltam meg tegnap táp helyett szopit adni neki, mert rettenetesen nyűgös volt. Most várok, majd amíg jobb lesz neki.

Ildiko:
Köszönjük az sms szavazatot! Ez nagyon kedves volt tőled.
Meddig tart míg kibújik a teljes fog? Létezik hogy a mellette lévő is jön ki?
Hát nem semmi az uncsitesós story! De ilyen szülők is vannak. Sztem az a lényeg, hogy mi jól etetjük-neveljük őket!

Gombocka:
Örülök, hogy megúsztátok a vihart. Nem vagytok lemaradva, Pogi még fel sem fedezte hogy van lába. :lol: :lol: Viszont állni és ülni ő is imád. Kiv. most mert most a foga nagyon gyötri.
Nekem még nem simizte meg az arcom, inkább tépi a bőrőm, meg üt ver. Kicsit szadista a szentem. :twisted: De ez a szembenézős kiabálos egyszer-kétszer nálunk is előfordult.
A vibrucol a fogzásr van? Mi a Chaomillát használjuk és néha jó néha nem. Emelett ha nagyon gáz van Panadolt adok és kenem az ínyét Dentinoxxal. De néha ez is kevés.

Szabus tényleg merre vagy?

Mindenkinek Pussz:
Anna

Kép Semmi se jó

Kép Megnyugodva

Kép Így már sokkal jobb

Kép Elaludtam

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!
Én itt, csak tegnap elég zűrös napunk volt...
De Szabus merre van??? Szabust akarjuk!!! :lol:

Anna, megnéztem neked a homeós füzetemben hogy mit lehetne még fogzásra adni neki, de ott is főként a Chamomillát ajánlják, meg van még két másik szer is, de azok speciális esetekre (afta,stb.).
Jók az apával készült képek.

Gombócka,
szerintem Artúr baba tök jól néz ki, neki is olyan jó kis sonkái vannak, hogy csak na. Én biztos vagyok benne, hogy sokat számít a fejlődésben - akár méreteket, akár képességet tekintve - hogy koraszülött volt.

Melinda pár napja folyamatosan dumál, ha ébren van. Ha nem vagyok ott, akkor is, akkor a játékainak, tárgyaknak. Most is itt kurjongat a földön mellettem, de olyan hangerővel, hogy csak na. Nem értem, minek örül ennyire, de addig jó, amíg örül :lol:
Ami a mászást illeti, nálunk tuti nem marad ki, már most is egy speciális technikával mászik, he-he :) Olyan semmi perc alatt képes helyet változtatni, hogy csak nézek. Mostanában már 180, 270 fokos fordulatokat csinál az ágyában is :lol:

Ildikó,
Tényleg rendkívüli, hogy Dávidka ilyen szépen beszél fiú létére 22 hónaposan, gratulálok, biztos mert sokat foglalkoztok vele.
Én is azért beszéltem már másfél évesen folyékonyan anno, mert többnyire nagymamámnál lógtam, neki meg be sem állt a szája, minden napi problémát megbeszélt velem. :D
Kíváncsi leszek Melinda mikor fog beszélni, sztem én is sokat foglalkozok vele. Mostanában kedvence az Én elmentem a vásárba c. dal. Tegnap kb. 25 állatot soroltam már fel és nem unta meg, folyamatosan vigyorgott.

Na, lelövöm magam.

Puszi:
Szeee
szeee

Sziasztok!

Gombocka!
Nem is gondolnám,hogy elköveted ezt a hibát,csak leírtam,hogy ilyenek is vannak. :oops:

Aranyos lehet,ahogy dumcsizik.

Kicsilány!
Szívesen!

Nagyon jók a képek,látszik apán,hogy milyen büszke a kicsi lányára,de joggal. Kép

A teljes fog kibújása akár 3-4 hét is lehet,de ha már kibújt,akkor nem fáj. És jöhet egyszerre több is. :( De legalább hamarabb túllesztek rajta.

Szeee!
Milyen kis okos lányod van,már most hogy figyel. De jól csinálod nagyon,nem lehet elég korán elkezdeni a mondokákat,dalokat.

Dávid is nagyon igényli,mert hozzá lett szoktatva kis kora óta.
Tényleg gyerekfüggő különben ez a beszéd dolog,biztos számít az is,hogy mennyit foglalkoznak a babával,de a fent említett baba anyukája ovónő,sejtitek mennyit beszél hozzá,sőt "tudományosan" közelíti meg a témát,de Rolika egyáltalán nem beszél :(
De azt is hallottam már(hugom pedagogiai aszisztens,és az ő tanára mondta) ,hogy előbb megtanulnak biztonságosan járni,és aztán kezdenek el jobban beszélni,mert nem kell figyelniük a menésre.Lehet benne valami,mondjuk ezt azért cáfolnám,mert köztudott,hogy a lányok előbb beszélnek,viszont később kezdenek el menni ,nem? :oops:

Na mindegyj,az a lényeg,hogy kell velük foglalkozni,és minden velük töltött időt ki kell maximálisan használni,nagyon gyorsan eltelik az idő..... :cry: ,a napokban néztem vissza Dávid videóit,el se hiszem szinte,hogy már a 2. szülinapját szervezem nemsoká. Persze valahol boldogság,hogy szépen fejlődnek,de az idő gyors múlása az rettenetes... :cry:

Lőjjetek már le!

Na puszilom a babókat és anyukáikat! És Szabus lécci jelentkezz!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Ildiko:
Árulod még a babakocsit, mert engem lehet, hogy érdekelne? Csak még összekéne rá gubizni pár ezer Ft-t!
Hát megnyugtattál a fogzással kapcsolatbn!
Dehogy lövünk le örülünk neked! :lol: :lol:
Hát igen azok a videók felbecsülhetetlen értékek. És remélem nekik is az lesz majd!

Szeee:
Szerintem a mászás nélunk se marad ki Pogi ezerrel próbálkozik :)
Nálunk a kedvenc dal a tavaszi szél... és a börtön ablakában. Sőt néha Máté Péter dalokkal altatom el. Én is sokat "pofázok" neki, mindig mondom neki mikor mit csinálok miért csinálom...stb. Sztem a gyerek már hülyének néz mit beszélek neki annyit. :lol: :lol:

Szabus legalább életjelet adj magadról!

Pussz: Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Kicsilány!
Igen,árulom még a babakocsit,ma este megint jönnek megnézni. Nem tudtam,hogy téged is érdekelne esetleg,mert akkor először ide raktam volna föl. :oops:

De nektek van kocsitok,nem?
Hol olvastad a hírdetést? Ha kell küldök még róla fényképet meg infót.

Üdv:Ildikó

Hordozóval együtt adom,de külön is elvihető.
Kép
ilgya1

Szisztok!

Huh, kicsit zaklatott vagyok.
Azt álmodtam, hogy létrejött a találka és Ildikó engem jól kioktatott,hogy milyen hülyeségeket írok a topikban....aztán kiderült, hogy akivel beszéltem nem is Ildikó volt, hanem valami tök vadidegen, aki nem is szokott ide írogatni
Fú, olyan rossz volt. na, mindegy csak álom volt.

Ildikó,
remélem nem írtam semmi rosszat a kajcsival kapcsolatban, ha igen akkor bocs, nem annak szántam!!!!!! :oops: :roll:

Kicsilány,
én is halottam a Chamomilláról de tudnál róla vmi többet mondani. Ez bogyó, vagy ez is kúp?hogy kell neki adni?
Tényleg ezekhez a homeos dolgokhoz nem tud hozzászokni a szervezete ugye? Mert én 3 napja adom neki ezt a kúpot, mert nagyon-nagyon nyügi és úgy veszem észre,hogy ez meg elbágyasztja. Szeee, utána tudnál nézni ennek a Viburcolnak? a papírján az van, hogy nyügösségre való, nehogy nekem itt benyugtatózzam szegényt... :shock: mert akkor inkább veszek én is Chamomillát.
A Panadolt én is próbáltam, de azt csak végső esetben adom neki, nem nagyon vagyok híve a gyógyszereknek.
A dentinox meg úgy vettem észre sz...rt se ér, már bocs a kifejezésért. (hú, lehet, hogy ezért álmodom ilyeneket? majd moderálom magam :P )
először Mincsi is csak marta az arcomat, de most már egyre finomabban közelít, majd Alíz is ezt fogja csinálni.
Még a hajam cibálásáról nem sikerült leszoknia...

Szeee,
ez a pörgés nálunk is megy, csak éppen a hátán forog 360 fokot. :lol: :lol:
csak azért se marad meg a hasán hiába próbálok bármit. az se köti le, ha szines dologra teszem. :roll:

viszont én is rengeteget dumálok neki, ő a legjobban a hol jártál báránykámat szereti, főleg apa előadásában. De komolyan.
most tanulgatok innen is-onnan is (köszönet Dávid baba oldalának a szerkesztőjének... :lol: :lol:) mondókákat és nálunk változatlanul babazenére alszik el cicin lógva...

Ehhez még annyit, hogy a barátnőm is rengeteget beszélt a kisfiáhz és verseket, mondókákat mondott neki, most 3 éves és olyan választékosan beszé, hogy csak ámulunk bámulunk. Nagyon helyes kissrác. És tök hamar megtanul új mondókákat.

Köszi a bókot már ami Artúr babát illeti.

Artúr baba új szokása mint már írtam, hogy szájába veszi a lábát. Nos ezt most már minden helyzetben képes, legjobban annak örülök amikor ezt evés közben produkálja... :lol: :lol:
Viszont pelenkázásnál kifejezetten jó, nem kell tartanom a popsiját, "pucsít" magától...
majd megpróbálom lefotózni.

MOst megyek, puszika mindenkinek!

Gombócka
gombocka

Ildikó,
ez a babakocsi tök jól néz ki. Újat vesztek a kicsinek?
hát, ha Mincsinek lesz tesója (amit most még nem jelentenék ki 100%-osan, remélem nem ítéltek el érte) én is másikat vennék neki. halálra idegesít, hogy nem tudom magam felé fordítani.

Ja és ma péntek van! Várjuk a meglepit!!!!!!!!!!!!!!
gombocka

Tegnap elmentem vásárolni magamnak....ezt vettem:
Kép
Apa jól lehurrogott, hogy mikor fogom ráadni a dzsekit, mert szerinte neki még felesleges, majd ha már szaladgál...na jól elkeseredtem mert nekem meg tökre tetszik.
és szerintem rá lehet adni, főleg ha már hüvösebb lesz.

Na,mégegy kép, az ágyunkban aludt valamelyik nap, amikor nagyon nyügi volt: Kép

azért alszoik a párnán, mert azon szopizott és nem volt szívem megmozdítani. :oops:
gombocka

Gombocka!

Dehogyis írtál rosszat! Kép De az álmodon jót nevettem,ez olyan aranyos volt. Kép A talis része viszont remélem összejön...
Tényleg kioktató vagyok :cry: ? nincs szándékomban......Bocsika,de tényleg....Ne haragudjatok,lécciiiiiii!!!!

És várjuk a pucsitós Mincsi képet :D

Csak fél 4-re megyünk a 4D-re.

Ha tudom,hogy olvassátok a mondokákat,akkor több időt fordíttok rájuk és teszek még fel,mert van egy csomó,csak már telejsen el hanyagoltam ezt a részét.

Babakocsit meg azért veszünk újat,mert kinőtte a kocsimat,egyszerűen nem fér be a csomimba,az előzőbe még befért,de ebbe mást akkor nem lehet tenni.
Meg olyan aranyosat néztem ki,és olyan kicsi ,meg olyan jó venni,meg mit tudom én.....,ha meg nem tudom eladni,akkor megtartom,aztán kész. Mert tényleg semmi baja,szinte új,alig használtuk,amint ülni tudott a Dávid,kapott egy háromkerekű Graco-t.(Azt is el akarom adni :wink: )
És van hozzá lábzsák is,meg esővédő,szóval teli van "extrával" :D és két irányból tolható (akkoriban ez volt a fő szempont nálam is,de ma már nem .)
Ezt néztem ki:
Kép Kép
Meg is néztük már élőben és tényleg olyan kis cuki és testvér fellépő is van rajta gyárilag; Peg Perego Pramette,igaz az ára húzós,de apa megígérte nekem Kép

Pusz:Ildikó
ilgya1

Tök szupi cuccot vettél Mincsinek! És rá fogod tudni adni szerintem,vagy nagy a mérete? Akkor meg majd belenő. Jön az ősz a hűvősebbek,simán rá lehet adni. Nekem is nagyon tetszik,bizti jól fog állni rajta. :wink:

Ismerős különben,az" elmegyek magamnak vásárolni sztori" :D

Az alvós kép valami eszméletlenül aranyos,nem csodálom,hogy nem volt szíved megmozdítani. Olyan cuki!!!!!!!
ilgya1

Ildikó:

Babafalván és a pocakbaba blogján láttam a hírdetést. Sztem nem kell róla több kép meg info se én egyből beleszerettem.
Igen van kocsink de az egy kacat, ÚTÁLOM!!! Megvárom még mi les akkor este eladod vagy nem és ha nem veszik meg akkor gyorsan még megpróbálom összeszedni a maradék 5e Ft-t, hogy le ne maradjak róla :lol: :lol:
És igen ahogy Gombocka írtam várjuk a meglepi.

Gombocka:
A chaomilla egy bogyó napi 1-2x kell neki 5 golyocskát feloldani kb 50 ml teába vagy vízbe és azt kell vele megitatni. De egyszerre kell meginnia. A Panadol nálunk is csak végszüksé esetére van.
Poginak nem jött be a babazene, de an egy másik fajta babazeném és azt imádja. Ezen klasszikusok számai vannak babásítva. Sőt szereti hallgatni a zeneóvit is, mert azokat a dalokat én is ismerem és éneklem. :D
Miért ítélnénk el érte, nem lehet senki sem biztos benne 100%-ig, hogy lesz--e második baba. Mert hát ebben az országban ez nehéz dolog. Mondjuk én biztos vagyok, hogy még egy fiú kell max 2 év múlva. Csak hogy kicsit legyen a korkülönbség.
Már alig várom, hogy Pogi is símogasson és segítsen a tisztába tevésnél. Már uncsi hogy mindig hadakoznom kell vele.

Ja amúgy ma reggel arra ébredtem hogy jóm megvagyok fázva. Szerintetek mit szedhetek be?

Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Nem nagy rá, csak ő úgy gondolta, hogy ha már szaladgál akkor van értelme dzsekinek, ha még csak üldögél akkor nem.
Pasi....egyébként rápróbáltam, tök cuki benne...

jól néz ki a kocsi amit venni szeretnétek, nekem tetszik. :lol:

egyáltalán nem vagy kioktató :lol: :lol:

puszi
gombocka

Sziasztok,

Gombócka,

Sajnos a Viburcol kúp nincs benne a füzetemben, de a neten utánanéztem, sokan használják fogzásra, ált. bejön, jobban mint a chamomilla. Jó tudni nekem is előre :) De nyugi, homeopátiás, nem lehet benne semmi rossz.
A Chamomilla egyébként homeós bogyó, én is adtam Melindának, mikor hasfájós volt - állítólag arra is jó - bár én nem tapasztaltam javulást tőle, csak egyszer. (Kb. 4x kapott) Vízben kell feloldani a golyókat és úgy odaadni nekik. Sima kamilla amúgy bogyó formájában, koncentráltan.

Édes lehet Artúr, ahogy a szájában a lába. Kérünk fotót!!!

Hú, tényleg péntek van, kíváncsi vagyok Ildikó picurjára nagyon!

Teszek már én is fel képet, olyan rég raktam.

Kép golyófejű:-) Kép
vigyori Kép Melinda mulatozik
szeee

no comment...

(azért remélem nem haragszik meg, hgy a férfiasságát mutogatom :D )

Kép

Kép

azt pont nem tudtam elcsípni, hogy a szájába veszi, de probálkozom
gombocka

Szeee!

Melinda gyönyörű! Már akartam is kérdezni,hogy mikor kapunk róla fótókat?És hogy mosolyog.......édi-bédi!

Gombocka!
Kép

Anna!
Neked odaadom 20.000.- ,de csak neked!

Jobbulást kívánunk! Kép
Citromos tea,sok pihi,esetleg algopyrin?
Vagy erre nincs valami homeopátiás?
ilgya1

Ildiko:

Te egy angyal vagy! Mikor lehetne elmenni majd érte?

Késöbb még jövök és többet írok, csak most épp melózok a pároméknál. :lol:

Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kérem a tippeket :D
Kép Kép Kép
ilgya1

Ez nem ér!
Nagyon jók a képek.
A 2-on hogy látni a kis szemecskéjét!
NEHÉZ ELDÖNTENI, DE A 3. KÉPEN OLYAN KISLÁNYOS, ÚGYHOGY ÉN ARRA SZAVAZOK!
(PRIVIBEN NEM LEHET MEGTUDNI, HOGY IGAZAM VAN E? NEM MONDOM EL SENKINEK. NE HAGYD HOGY KILUKADJON AZ OLDALAM! :lol: :lol: )
gombocka

Kiscsajszi!!!
Vagy kissrác!!!! :lol:

Nagyon helyeske!!! Nagyon jól látszik, szép kis gyerek!!! :)
szeee

És így? :D :D :D :wink:

Kép
ilgya1

csajszi???????????????

ciki, de nem tom.
pedig még "Vecsésre" is ellátogattam
gombocka

Sziasztok!

Ildiko:
Én is kislányra tippelek! És remélem az is :D
Úgy irigyellek ezért a képért nekem nem volt ilyen. :( Nagyon jó a kocsi amit kinéztél. Még nem találtam semmi homeobogyot a náthámra pedig rámférne. A teát meg iszom és mézet is eszek remélem használ.

Szeee:
Melinda tündéri egy csajszi. Tegyél majd fel képeket még még még.

Gombocka:
Biztos nem haragszik. Nagyon édes és ügyes. Nekem is tetszik a ruci. A kabát alá meg egy pulcsi és jó lesz.
Az alvós kép nnyira drága, hogy kedvem támadna megsimizni a kis arcocskáját.

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

én már tudom kislány elolvastam a bloggot :lol: :lol:

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Ildikó:
Jaj és nagyon GRATULA a csodás kicsilányhoz! Úgy örülök!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Remélem így már egyértelmű? :oops: :D :D :D És bocsika a rejtvényért,de így izgalmasabb volt. gonosz vagyok?
Kép

u.i.:
Kicsilány!
"Sajnos" eladtam a kocsit,annyira tetszett nekik,hogy fizették és elvitték.Tényleg szép állapotban volt. Remélem nincs harag!
ilgya1

Nem vagy gonosz! Én cseles voltam és leolvastam a bloggról :lol:

Dehogy van harag, azé aki elöször jelentkezik és elviszi. Keresek tovább! :lol:

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Köszönöm!
ilgya1

Ildikó!

Nagy-nagy gratula a kislányhoz!!! :)
Kiegyenlítődött a babanemek aránya itt a fórumon!!!

Szóval mi lesz a neve? Milyen alternatívákat mond a férjed? Nagyon kíváncsi vagyok.

Nekem anno mutogatták UH-n nagy lelkesen, hogy nézzem meg, tök jól látszik, hogy lány. Hát én marhára nem láttam, mint ahogy most sem a tiéden :lol:
De akkor is elhittem nekik, most is elhiszem :D

Nagyon jó a Pramette babakocsi szerintem is, nálunk is az volt az egyik kiválasztott, de elég húzós volt az ára, meg volt valami - már nem emlékszem - ami miatt mégis a Veneziát vettük meg.

Köszi a bókokat lányok Rotyika nevében is :)

Puszi:
Szilvi
szeee

Ildikó:

Nincs mit. Ha minden igaz már találtam is egy majdnem ugyanolyat.
Az is pierre Cardin és ha az sem jön össze van egy gracco is ami tetszik.
A névre én is kiváncsi vagyok.

Üdv
Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Ismét előkerültem a hétvégi kirucccból...... :lol:

Mégegyszer köccike! Olyan édik vagytok!!!!!

A nevek????,
Hát......
Apának bejön például a Dóra,Enikő,Vivienn
Nekem meg : Jázmin,Anna, Gréta
(Csak egy neve lesz!!!!!)

Szerintetek?

Kicsilány!
Sikerült a kocsi?
Hogy álltok a versenyben?

Szeee!
Szólj,ha eszedbe jut,hogy miért nem a Pramette? oké??? :oops:
A Venezia nem túl nagy?
Én minit akarok teljesen.

Gombocka!
Látod,hogy eltaláltad így is :D
De hol vagy?

Szabus!!!!!Hahó!!!!Merre?????????
ilgya1

Sziasztok!

Ildikó,
Megnéztem mégegyszer a Pramette-t a Brendon katalógusában, asszem az nem tetszett benne, hogy nem lehet teljesen vízszintesig dönteni a háttámláját (meg hogy marha drága :D ).
Amúgy tényleg kisebb, mint a Venezia. Viszont annyit tudok, hogy nagyon nézd meg, hogy mekkora a fekvőfelülete, mert a Venezia nekem egyre kisebbnek tűnik :lol: Még csak 3,5 hós a Melinda, de már nagyon kitölti. Nem tudom mi lesz, ha hűvösebb lesz és még lesz rajta egy csomó ruha is, meg ugye egyfolytában nő, hízik. Pont ma nézegettem, hosszában már csak úgy kb. 5 centi van a babakocsiban, aztán le fog lógni a lába. Tudom persze, hogy ha már tud ülni, akkor más lesz. Hát remélem nem növi azért ki :shock:

Ami a neveket illeti nekem tetszik a Dóra, Enikő, Anna és a Gréta (ez utóbbi nagyon). Egyszer egy repülőúton utazott velünk egy 1 év körüli kislány, Grétinek szólították, tündéri gyerek volt, akkor tetszett meg nagyon. Ráadásul szerintem a Ti vezetéknevetekhez illenek az ilyen kicsit keményebb hangzású keresztnevek. A miénkhez (Molnár) pedig pont az ellenkezője, ezért is nem lett Gréta, Réka, Petra, Dóra stb, pedig ezek mind tetszenek.

Képzeljétek, ma kapott Rotyi megint oltást (agyhártyagyull. elleni) most üvöltött, és a dokinéni megállapította, hogy jön a foga, érzi a kis tarajakat is az ínyén... :shock: Hála Istennek, nem túl nyűgös, remélem nem is lesz nagy fesztivál. Én is megnéztem az ínyét, alul középen tényleg kidudorodik kicsit.

Szabus, hol vagy?????

Anna, Gombócka?

Sziasztok:
Szilvi
szeee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?