Virgi!
Snassz építő??:D:D:D
Épp akartam Editnek írni, hogy ha a gyerek még nem kapott Duplo-t, akkor nehogy csak kockát kapjon ám!
Mivel nálunk Hanna már születése óta ismerkedik a Duplo-kkal (jó, mert már picinek is oda lehet adni a kezébe, nem tudja lenyelni (persze azért figyelni kell, mit kaparint meg), ezért ő már jól össze tudja rakni, de én is láttam, hogy amikor a nagyfiam kapott csak Duplo kockákat, ő se tudott mit kezdeni velük.
De Duplo-ból nagyon sok más is van, nem csak szimpla kockák. Van tűzoltós készlet, állatkertes, repülős, babaházas, rendőrös, farmos... De vonatjuk is van. (
http://www.lego.com/eng/preschool/duplo.asp ) Szerintem bőven lehet egy ekkora gyereknek választani belőlük, fiúnak is és lánynak is. Én Hannának már vettem is karácsonyra babaházat, tuti nyerő lesz.
És ez tipikusan olyan játék, aminél mindenből minden lehet, később nem kell a tűzoltós készletből tűzoltót építeni, hanem pl. kockákkal egészen más járművet, remekül lehet kombinálni a készleteket.
Ez egyébként olyan játék, amivel tuti tanul (olvasgattam korábban is már utána és az ilyen játékokat nagyon ajánlják pszichológusok is (az olyat, aminél a gyerek fantáziája dönti el, hogy éppen mi a játék, lehet egyszer ez, másszor az), ráadásul lehet szerepjáték, lehet építő.
Persze az biztos, hogy le kell ülni vele játszani, egyszer régebben valahol azt olvastam (pszichológus tollából), hogy az a gyerek tud játszani, akit megtanítottak. Szóval ez nem jön olyan egyszerűen. Persze később nem kell állandóan vele lenni (nálunk ezt a korai vele játszást már a nagyok megoldják
).
Nekem a nagyobbak is szívesen játszanak vele (a repülőn veszekednek is
), a legújabb szerzeményünk ez (nem tipikus építős készlet
):
És itt egy Hannakép játék közben (nem itthon készült), elég elmélyülten foglalkozik vele, alig lehetett elhívni
:
Beszti
Ui: azért én bizonyára nagyon nagyon elfogult vagyok Lego ügyben.
Talán azért, mert mi is nagyon szeretünk játszani vele felnőttként, és sokszor családi játék is. Már szinte "unom"
is magunkat, mert szinte mindig van Lego az ajándékok között (persze más is).