Új privát üzeneted érkezett!

Áron/Andi, Csengo :)
Kisfiúkhoz sok szeretettel gratulálok én is

Papzso :)
Gratula a pocakbabához :) Mikorra várjátok?

Reditke :)
Kérdezted a hegeket, hát nagyon remélem, hogy idővel elmúlnak, de legalábbis halványodnak. Szegény Marcin egymás hegyén-hátán voltak a hólyagok, olyan nagy telepeken (3-4) helyen maradtak meg.

Sunimum :)
De aranyos vagy, hogy eszedbe jutott a névnap ! Köszönjük szépen a gratulációt :)
Amúgy jól vagyunk, az agyam pörög ezerrel, hogy mi vár ránk szeptembertől, ha kezdődik a suli, bölcsi, melózás. Még mindig Sümegen vagyunk, jövő hét elején készülünk vissza Pestre.

Egy kérdésem lenne a fiús mamákhoz:
Marci fütyijén a bőrt még mindig nem lehet túlságosan visszahúzni, közületek mindenki volt fütyi-dokinál?
És ha igen, hol? Csak mert semmiképpen nem szeretnék olyan barbár kontárhoz kerülni, mint amilyen dokiról Liv is többször írt.

A válaszokat előre is köszönöm, pusz mindenkinek,
Kata és az Aprónép

Kép

Kép
anyamanya

Kata, az I. Gyermekklinikát tudom ajánlani, a Heim Pált semmiképp. A MAdarászt is jónak mondják.

Kép

Kép
liv

Kata :)
Mi már 2x is megjártuk a sebészetet, először márciusban, másodjára pedig éppen ezen a héten hétfőn. Nálunk szűkület is volt, meg letapadás, először kencézni kellett a tágítás miatt kb. 3-4 hétig, aztán a doktornő szépen visszafejtette a bőrt. Nagyon gyorsan meggyógyult, viszont egy kis részen újra visszatapadt, és megintcsak hozzá kellett nyúlni :cry: Most nagyon megfogadtam nincs kecmec mindennap szépen visszahúzom Balázs cerkáján a bőrkét, mert én többet nem akarok a sebészeten kikötni. Mi az Őrsre járunk Kapcsos doktornőhöz, nagyon érti a dolgát, többször is visszarendel kontrollra.

Liv :)
Nálatok mi a helyzet cerka témában?

Magi :)
Nem tudom hogyan kell csinálni háttér nélkül a vonalzót, nekem automatikusan így jelent meg, gőzöm sincs hogy miért.

Lányok :)
Lenne egy körkérdésem: mit adtok reggelire inni a gyerkőcöknek? Kakaót, sima tehén tejet? Mi még tápszert iszunk, HA-t (lassan elfogy) és szeretném apránként bevezetni a tehéntejet, csak nem tudom hogy mivel ízesítsem.

Köszönöm a válaszokat előre is!
Írjatok ha van egy kis időtök!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Edit :)
Kapcsos dokitornőhöz kell beutaló?

Reggeli: "áztatós", alias csokis gabonapehely. :) Néha kakaó péksüteménnyel. Neki picit hasmenése van a tejtől, ezért inkább kakaót adok, attól nincs gond. Először egy kortyot adj neki, aztán minden nap egyre többet! Sztem. :)

Magi :)
nekem is így jelent meg automatice.

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Edit, a Diprosalic kenőcstől teljesen feloldódott a szűkület, de még kennünk kell pár hétig, hogy lehetőleg ne szűküljön vissza.

Kép

Kép
liv

Virgike :)

Köszönöm a kajaválaszt. :)

Sebészet: Nem kell beutaló a háziorvostól, simán lehet menni. Annyi csupán a teendő hogy betegirányítónál be kell jelentkezni a TAJ kártyával. Hétfőn, szerdán 14.00-20.00 óráig, pénteken 8.00 órától rendel a doktornéni talán du 14.00 óráig.

Liv :)
Ez nagyon jó hírek. Mikor mentek vissza kontrollra?
Nekünk Ftorocortot írtak fel, megint ezzel kell kenegetnünk, plussz most mi még bekenjük lidokainos kencével is a cerkát, mert fáj még Balázsnak nagyon.
Pénteken doktornéni iránymutatásával én fogom hátrahúzni a bőrt, hogy tudjam pontosan mit is kell csinálni, mert én nem akarom Balázst soha többet ilyen szenvedésnek kitenni.

Jó éjt mindenkinek.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok :)

Liv, Edit :)
Köszi szépen a sebészetes válaszokat.
Néztem az I. Klinika honlapját, csak délután van rendelés? Oda kell beutaló? Liv, Ti melyik dokinál voltatok?
Az Örs környéke nekünk kissé "kiesik", úgyhogy valszeg inkább az I-esre mennénk.

Tej:
Hát én már nagyon régóta adok Marcinak "rendes" tejet, szerencsére semmi gondot nem okoz és imádja is. Szerintem nyugodtan bevezetheted már, először azért kis mennyiséggel próbáld meg, de tuti nem fog semmi rossz történni.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Edit, nem kell mennünk kontrollra, ha minden rendben lesz a kukival.

Kata, nem tudom a hivatalos rendelési időt, de nekünk pl. az orvos mindig reggel 9 órai időpontot adott meg. Szerintem érdemes előtte telefonálni, hogy ne akkor menjen az ember, amikor az összes orvos a műtőben van. Az I. Gyermekklinikára nem kell beutaló. Mi Kálmán Attilánál voltunk.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Látom kerestétek a táblát, tényleg időszerű lenne, hisz kezdődnek a szülinapok!! :lol:
Itt van egy, ami nem a legfrissebb, hiányozhatnak belőle pocibabák, de sajnos picitesók adatai is. De talán jobb, mint a semmi. :) Ha valakinek valami pontatlan (pl. a súly és kg biztosan sokaknak), írjátok meg, és javítom.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Aktualizálni is akarom, mert nagyon hosszú, aki régen nem írt, azt egy külön táblába rakom, amíg újra nem jelentkezik...

KépKép
KépKépKép
beszti

Jaj, Beszti, de jó, hogy feltettél táblázatot, köszi! :)
Dávid 12 kg és 90 cm körül van.

Bálintnak már lehet boldog szülinapot kívánni, ugye? Hadd legyek én az első! :)
Edit, tüneményes-harapós :lol: kisfiadnak nagyon boldog 2. születésnapot kívánok! :)

Liv

Kép

Kép
liv

Edit!
Bálintnak nagyon boldog 2. szülinapot!!!

Móni

Kép
sunimum

Nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk Bálintnak :)

pusza

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csatlakozom a köszöntőkhöz: Boldog szülinapot Bálint! :D

Pussz, Virgi

virgike

Vonalzó: nem lehet, hogy akinek háttérrel jelenik meg az a másik kódot használja, nem az URL-eset? :wink:

virgike

Reditke :P

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK BÁLINTNAK!

Kép

Kép

Kép
[/url]
pledit

Boldog szulinapot Balintnak!
Nevnaposokat nem figyelem, olyan fura nevek voltak mostanaban.

Beszti!

New baby: Balint Vilmos:)
Nagyon jo gyerek. Meg nem vagyok kesz a szuletestortenet osszeszedesevel, felek hogy csak annyi lenne, hogy nagyon fajt :roll:

Nalunk vese tagulatot talaltak, de nem aggodom , mert neztek a korhazban vizeletet es az rendben volt. Es ugy erzem semmi baja. Utana olvastam, ezt 99%-ban kinovik a babak. Azert rossz volt, mert agyon teaztattak hogy adjon vizeletet. Most mar csak cicit kap es nagyon jo fiu. Persze konnyu ezt mondani, mert meg nincs 1 hetes...

csengo
Vendég

Csengő!
Gratulálok Bálint Vilmoshoz :D
Szép nagy baba. Klassz, hogy természetes úton megtudtad szülni.
Hát igen, a második hét már nem annyira fényes mint az első :(

Reditke Bálintjának mi is sok boldogságot kívánunk!

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Először is BÁLINT ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!! :D

Simonnak, Bálint Vilmosnak és anyukáiknak nagy gratula!!! :D

Beszti,
Márk 10 kg és 84 cm.

Rólunk: Márk nyomja ezerrel a bölcsit én meg a melót. Szerencsére elég jól érzi magát kopp-kopp. Este amikor találkozunk viszont teljesen megőrül, vadóc és szeleburdi lesz, szótfogadatlan + hiszti, néha ver minket (csak akar, de nem hagyjuk persze) aztán hitelen átzuhan a másik végletbe és majomként lóg rajtunk. Tipikus elszakadási tüneteket produkál, nagyon sajnálom szegénykét. Igyekszünk nagyon klassz estéket eltölteni együtt, aztán remélem, idővel ő is feldolgozza a történteket.
Macs, Móni, nálatok voltak ilyen szituk vagy a ti törpéitek hogyan reagáltak? Kata, és a te Hannád egykoron?

Megyek, mert hulla vagyok.

Üdv mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Aron -Andi es persze a tobbiek. Most megijedtem, tenyleg szornyubb a masodik het? Mikor romlanak el a babak. Mar keztem abba bizni, hogy Balint nem lesz olyan hasfajos, mint Miki....

:?

csengo
Vendég

Macsek
Nálunk is így volt, mikor Gergő ovis lett. itthon adta ki a feszültséget. az oviban mintagyerek volt, itthon viszont kisördög. elaludni is nehezen bírt. ez csak rövid ideig tartott, míg meg nem szokta a dolgot.

Csengő
nálunk a nagy nem volt hasfájós, a kicsi jobban. ez nem törvényszerű. szülésstory?

Csirkesz
Mi újság? hogy van apukád? sokat gondolok Rátok. írj, ha van időd.

pusz
jó7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csengő!

Az nem törvényszerű, hogy Bálint Vilmos is hasfájós lesz. Azért írtam a második hetet, mert Simon az első héten az élettani sárgaság miatt sokkal aluszékonyabb volt, kevesebbet evett. A második héten, amikor már van tej és nagyobb mennyiséget kezdett enni, jött (naponta egyszer) a hasfájás. Az első hónapban szerintem minden gyereknek fáj a hasa, szokják a tejet, levegőt nyelnek stb. Áronnak nem adtunk semmi cseppet, ringattuk hogy böfizzen, pukizzon. Simon rengeteg levegőt nyel szopizás közben, nem tud böfizni hiába járkálok vele, így kap infacolt. Azóta nem szenved, bár a szoizási technikánk is sokat javult. Nála az jön be, ha evés után hasra fektetem és símogatom a hátát. Most nem tehetem meg, hogy hagyom sírni, mindenkit felébresztene.

Nekem is lenne kérdésem többgyerekes anyukákhoz: A két gyereket egymás után fürdetjük és fektetjük. Áron és Simon egy szobában alszik. Este 8-kor fürdetünk, után Simon szopizik. Áron addig nem alszik el, amíg a kicsit nem viszem be a szobába. De például ma is miután Simont bevittem, 10 perc után Simon felsírt, Áron még nem aludt. Kihoztuk Simont. Most úgy gondolom, hogy Simont nem viszem be közvetlenül szopi után aludni, hanem az alsó szinten a járókában elaltatom és amikor én is megyek aludni (a hálók fent vannak a tetőtérben) viszem magammal. Ti hogy csináljátok?

Andrea

KépKép
Áron

Andi
Nálunk is ez volt anno. Nem akartam, hogy Gellért felverjen mindenkit. ő is hasfájós volt, állandóan geggyülni kellett. nálunk is ment az infacol.így az lett a vége, hogy velem aludt :lol: Gergő külön, hozzá apa ment be, ha nyűgje volt.
sajnos a kicsi rém rossz alvó lett,maradt velem még egy évesen is. aztán lassan-lassan átaludta az éjszakát, azóta együtt alszanak.

mondjuk ezen a héten nem tudom mi van, de állandóan be kell mennem hozzájuk, már hulla vagyok. jó, a kicsinek jön a rágófoga, meg meleg is van. ja és Gergő meg újabban reggel hatkor kel :roll: :roll: kezd hiányozni már az ovi neki.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Nalunk Balint velem alszik, Miki apaval. Azert is lett igy, mert felujitottuk a kisszobat es igy szules elott 6 hetig Miki velunk aludt es nagyon elromlott. Sajnos a mi, vagyis a korulmenyek hibaja, de igy muszaj apat ott altatnom es en meg babazok. Nekem hianyzik apa :(

Balint mas mint Miki, o gyorsabban szopizik es ketszer annyit. Persze a sulya se semmi :lol:

Szuletessztoryhoz meg le kell tisztulnia az esemenyeknek, mert ugyan 2 ora volt, de en szivesen elcserelnem a Mikivel valo 12 oras vajudasra. 11-en mar befektettek a korhazba, inditani akartak a szulest toxemia miatt, de en mondtam, hogy szerintem ugyis megszulok. Bejott mert reggelre mar volt baba :D

Mikivel az elso ket nap szornyu volt, de most mar beletorodott, hogy Balint mindig itt lesz, de nem engedi bevinni a szobajaba...

csngo
Vendég

Lemertem a nagyfiut! Miki 85,5cm es 11,5kg.

csengo
Vendég

Én is mértem egyet.

Áron 86 cm és 11 kg.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok :)

Először is Maccs Lilijének nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Macsek :)
Mi szeptember 4-én kezdjük a bölcsit. Háááát nem vagyok nyugodt.
Biztos nálunk is lesznek nehéz pillanatok.
Hamar beszokott Márk?
Én ettől is tartok, főleg a délutáni alvástól. No meg attól is hogy folyton beteg lesz Balázs.
Tervezel vmit adni immunerősítés gyanánt?

Andi :)
Sajna nem tudok okosat mondani, mert még egy lurkóm van....

Lányok! Kinek mivel játszik a csemetéje? Mert nálunk Balázs gyakorlatilag nem játszik semmivel sem, csak jön-megy össze vissza a lakásban, földhöz csapkod mindent ami a keze ügyébe kerül (pl. mobiltelefon), könyvet sem akar nézegetni, se focizni, egyszóval semmit sem akar csinálni, amit korábban imádott, csak a rosszaságot. Már nagyon kivagyok ettől. Gondolkodom rajta hogy milyen játékot kéne neki venni, de tegnap se a Sugárban, se az Árkádban nem láttam semmi normálisat sem....

A másik gondom hogy Balázs megtanult kimászni az ágyból .... így sokszor nincs alvászat délután, mert miután berakom az ágyba, 2 perc múlva már ki is mászott, plussz az ajtót is ki tudja már nyitni. Ha hálózsákot adok rá az ideig óráig megoldás, mert azt is pikk-pakk leszedi magáról. Nálatok nincs ilyen probléma?

Ha már a méreteknél tartunk: Balázs cca. 85 cm és ruhástul 11,4 kiló. :)

Puszi

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Végre géphez jutottam, de már itt áll Viki, és követeli. :twisted:
Hazaértünk nyaralásból, röviden annyit, hogy nagyon jó volt.

Andi, Csengő! Nagy gratula nektek! :D

Bálintnak! Boldog szülinapot kívunk!

Majd jelentkezem még... :roll:

KépKép
Kép
moszmota

Moszi, mit latnak szemeim???
Gratula :D
Vendég

Csak egy pár mondat erejéig:

Mivel én még nem is gratuláltam a múltkor:

Sok boldogságot akicsi Simonhoz és Bálint Vilmoshoz!!! :) :)

Pledit!

Nekem egyik kedvencem a Duplo-k, azzal sokat játszanak. Igaz, ha a fiúk itthon vannak, akkor tőlük sokat lát. De most épp nincsenek, és Hanna egyedül is órákig eljátszik vele (persze nem a saját szobájukban, hanem ott, ahol vagyok). Ugyan csöppet sem "rendeltetésszerűen", értem ez alatt azt, hogy van egy álllatkertes készletük (állatokkal: majon, oroszlán, zsiráf), de ő nem állatkertezik, hanem "buszt" épít a dolgokból (kell némi fantázia, hogy az építményébe belelássuk a buszt :lol: ), azon ülnek a babák, meg időnként beszélgetnek, alusznak... :)
Elég sokfajta készletük van Duploéknak (pl. repülős, tűzoltós, babaházas), és vannak nagyobb (szülinapra, karácsonyra) és kisebb dolgaik is.
Ráadásul elnyűhetetlenek, a 7 év alatt összegyűjtött Duplo-inkból mindössze egy babának jött szét a lába. Szóval, bár nem olcsók, de legalább nem felesleges befektetés. (Nincs rosszabb látvány játéknál, mint a 2 hét alatt tökrement drága izé.)

KépKép
KépKépKép
beszti

Maccs, Lilidnek boldog születésnapot (itt is)! :)

Moszi, gratulálok! :)

Edit, Dávid elég sok mindennel eljátszik: van kis homokozónk tele lapátokkal, vödrökkel, amit nagyon szeret; a mese- és mondókáskönyvekért egyenesen rajong; ezek állandó kedvencek nála, de van egy rakás játéka, amik közül hol ezzel, hol azzal játszik, sokszor semelyikkel se, hanem a konyhában pakol, vagy a fürdőszobában, de én hagyom, pakolhatja az edényeket, vagy a szennyest, ha ahhoz van kedve.

Liv

Kép

Kép
liv

Nahát Moszi! :D :D :D
beszti

Beszti :) Liv :)

Köszönöm a válaszokat!
A duplo nagyon jó ötlet, a héten be is fogunk egyet szerezni mindenképpen.

Én is hagyom Balázst pakolászni, gyakorlatilag ami szekrény, polc elérhető számára, ott nyugodtan randalírozhat (ami olyan azt elrekkentettem más helyre)

Tulajdonképpen azt nem értem hogy miért nem akar mostanában könyvet nézegetni, pedig azelőtt (kb. 2 hete) annyira szerette, olyannyira hogy képes volt kihozni a konyhába utánam.... Lehet hogy újítani kéne könyv téren is, mert megunta?.... :shock:

Moszi :)
Ez nagyon jó hírek, gratulálok!

Itt nálunk nagyon nagy vihar van, hát a tűzijátéknak biztosan nem tett jót :cry:

Jó éjt

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Jöttem tömeggratulálni :D

Andi, Csengő; először nektek, mint minimanósoknak :)

Moszi, neked is a pocakmanóhoz :)

Szüli- és névnaposoknak meg csak így kalákában :)

Mi kedden kezdjük a bölcsit, nem tudom, mi lesz. Fanni iszonyat hisztis mostanában, ez pláne nehezíten i fog a dolgokon :( A súlya 12 kiló, és 90 cm. Szóval nem kicsi :)

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Macs :)
Lilidnek nagyon boldog szülinapot!

Ugyan nálunk itthon nem jelenik meg a vonalzó, de gondolom -és a többiek reakciójából látom- pocakbaba van :)
Gratulálok!!!

Macsek :)
Mi nem kaptunk helyet a bölcsiben, úgyhogy még nem tudom, mi lesz, milyen lesz Lili reakciója.

Egyébként az elmúlt hét nálunk is katasztrófa volt.
Lili nem tudott elaludni egyedül, félt ha leoltottam a lámpát, volt, hogy csak velem aludt el, és éjjel többször felsírt, fel kellett kapcsolni a villanyt. Ez szerencsére megjavult, de a hisztijei teljesen lefárasztanak, iszonyú akaratos, ha nem az van, amit ő akar, visít, sikít...

Eljátszik jól bármivel, a lényeg, hogy a közelünkben legyen.
Nálunk most a favorit, hogy a konyhából lehet látni a 4es metró építési területét, és minden nap többször nézi a markológépet, és a teherautót...fő, hogy lány :)

Megyek, férj hiányol.
Puszi mindenkinek!

Ui:
Pocó :)
Jól látom, hogy Fanni szobatiszta?
Többiek, hogy álltok ezzel?
Nálunk mostanság keveri a pisit a kakival, néha szól, ha van a pelusban, de inkább nem. Bilibe, vagy wc re szoktunk ülni, de eredmény nem nagyon van. Erőltetni nem fogom, csak kíváncsi vagyok :)

Na tényleg lépek.
Móni

Kép
sunimum

Remélem, senki nem volt kinn este a tűzijátékon Bp-n...

Kép

Kép
liv

Móni, mi sehogy sem állunk a szobatisztasággal, egyelőre nem is próbálkozom. Dávid a pisinél abszolút nem szól, a kakinál is csak közben, úgyhogy majd akkor kezdem ösztönözni, ha már szól előre, addig nem látom értelmét. Szerintem csak összezavarnám, korai lenne még.

Kép

Kép
liv

Móni :) Bár bugyiban van Fanni, még nem szobatiszta. Az etetőszékben mindig mondja, hogy pisilni kell, akkor elvonulunk. Ezután bugyit kap. Viszont ezek után nekem kell kérdezgetnek, hogy kell-e pisilni, mert ő nem mindig szól. Próbálkozok, ő is szereti a bugyit, de hát még nem megbízható messze sem :( Egyébként meg ráér még, Dőri is majdneme 3 volt, mire megoldódott a dolog :)

A hisztik meg itt is ugyanazok :( Estére már szétmegy a fejem a sok visítástól. Olyan, mint a kismalac: visit, ha nem tud megcsinálni valamit, nem kap meg valamit, vagy nem engedek meg neki valamit. Akarata az van, de ez már néha sok :(

Pocó

Kép
Kép
pocó

Áron-Andi :) , Csengő :)
gratulálunk a legényekhez! Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Bálintnak és Lilinek nagyon boldog 2. születésnapot!!! :)

nektek is gratula!

Móni :)
Bernát minden alkalommal, ha levesszük a pelust pisil a wc-be, nagyon ritkán szól. Kaka szigorúan csak a pelusba. Gyakran látta a báttyustól, hogyan kell a wc-be pisilni, így hamar rájött, hogy mi is a teendő, de még nem tudunk megválni a pelustól.

Pledit :)
nálunk is nagyon nagy siker a Duplo. A kockákból már tök jól tudnak építeni. Illetve nálunk mindenféle autónak, járműnek hatalmas sikere van. Egymás mögé, mellé rakosgatja őket stb., persze nálunk sokmindent lát Donáttól, így főként tőle lesi el mivel is játszon, és persze folyton az kell, ami éppen a másiknál van... :D

Áron-Andi :)
mikor Bernát megszületett próbáltuk egy szobába rakni a 2 fiút, de mivel B. nagyon sokáig rosszul aludt éjszaka is, (sokat sírt) ezért behoztuk Donátot magunk mellé, így a kicsi maradt külön szobában. Júniustól alszanak újra együtt, mert már nem ébred Bernát max. 1x-2x éjszakánként. Donáttal pedig már meg lehet beszélni a dolgokat, így elfogadta, hogy mostmár együtt kell aludniuk. Persze azért időnként megjelenik az éj kellős közepén.

Tűzijátékon mi kint voltunk Donáttal, nem kívánom senkienk azt az élményt. A gyerek nagyon megijedt :( , de szerencsére ép bőrrel megúsztuk.

Puszi mindenkinek,
Dino
dino

Macs

LILINEK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK :D

PUSZ

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Nagyon gyorsban és nagyon felületes visszaolvasás utrán.
Nagyon köszi mindenkinek a szülinapi jókívánságot.
Szokásunkhoz (ha 2 év már szokásnak mondható), hatalmas kerti banzájt csaptunk. Összeszámoltam utólag, volt 35 felnőtt és 21 gyerek. Nagyon jól sikerült, Bálint nagyon élvezte (hát még a millió ajándékot-aminek persze felét elrejtettem későbbi időpontra).

Moszi :) nahát-nahát! üdv a második várandós táborban. hatalmas gratula!!!!

Edit :) Bálint gyakorlatilag egész nap képes egyedül eljátszani (bár az elmúlt 1 hétben iszonyú anyás lett és nyafkázik, de mivel tömi a kezét a szájába és néha földre vágja magát és sírdogál, gyanítom, hogy a 17-20 nagy örlők érkeznek.). Sok mesekönyvet olvas tök egyedül (bár ehhez kell hogy előtte minden amikor megkapta elolvastuk és végig beszélgettük). Autókat tologat fel-le, fovcizik, homokozik, csúszdázik.
Szerintem biztos eljön Balázsnál is ez az idő. És ha leülsz vele, akkor érdekli valami?

Lili :) Boldogot neked is!!!!!

Két kérdésem van:

1.) Megyünk szeptember elején Alsópáhpkra 1 hétre majd utána 3 nap Zalakaros. Hogy működik ezen 2 helyen a baba és felnőtt medencés rendszer. Konkrétan: baba medencébe szülők bemehetnek-e és ha nem van-e a vízben állandó gyerekfelügyelő nőci/bácsi? Felnpőtt medencébe úszópelussal babák bevihetők-e és ha igen használhatók-e mindenféle úszógumik, vizi labdák és más esetleg felnőtt, de nem gyerekes fürdőzőket zavaró vizi alkalmatosságok?

2.) Milán 2 hete kapja a Sinlacot, imádja és sokkal jobban alszik, mióta tele a pocak. De!!! Iszonyú székrekedése van, 2-3 naponta kakil pici kemény nyúlbogyókat . Csak anyatej esetén is kb hetente kakilt, de legalább nem keményet. Szóval tuti nem valami szuper az emésztése, de azért 5,5 hónaposan a székrekedés anyatej+kis sinlac mellett nem hiszem hogy normális. Ezen felbuzdulva elkezdtem neki adni őszibarackot és édeskömény teát, de semmi hatás. Tanács???

Most lépnem kell, ugyhogy MUKKMUKKMUKKMUKK

Edit
Kép

Kép
reditke

Hahó Lányok! :)

Köszönöm szépen a játék-infókat :)
Feltétlenül veszek Balázsnak duplót, úgyis jön a szülinapja.
Hol érdemes megvenni? Corában, vagy ehhez hasonló üzletben? Vagy vmi nagy játékáruházban?

Ha leülök Balázs mellé és együtt játszunk, könyvet nézünk akkor nincs semmi gond. Akkor kezd el rosszalkodni ha otthagynám és csinálnék vmi házimunkaszerűt a lakásban.
Tulajdonképpen azóta romlott el így Balázs, amikor lejöttünk júliusban a nagyszülőkhöz 3 hétre, előtte nagyon jól eljátszogatott magában, nézegette a könyveit. A nagyszülőknél nem igazán lehetett magára hagyni Balázst, nem gyerekbiztos (képcső van, meg galéria) így vkinek mindig a nyomában kellett lennie... Persze így jól megszokta a folyamatos szórakoztatást. Hát így állunk.
Meg lehet hogy tényleg kinőtte, megunta már a meglévő játékait, mindenképpen újítani fogunk....

Székrekedés: Elviekben az őszibaracknak segítenie kellett volna.
Szilvapürét még nem kaphat Milán :?: :?: Vagy az még ilyenkor korai? Többiek? Vélemény?
Nálunk már 2-3 kanálka szilvapüré nagyon nagy segítség volt!

Móni :)
Szobatisztaság ügyben nálunk annyi a fejlemény hogy bilibe szépen pisil Balázs. Észrevettük hogy az esti fürdéskor amint betettük a kádba rögtön belepisilt. Ezt megelőzendő következő este ráültettük a bilire, hátha abba csurrant. Meglepetésünkre belepislantott Balázs.
És azóta ha ráültetem Balázst a bilire, többnyire termel vmennyit. Ha nem kell pisilnie, közli: "nem jön". :) Kakilni viszont nem hajlandó a bilibe, az csak a pelenkába megy.

Hiszti nálunk is sokszor van, akkor ha vmi nem úgy történik ahogyan elképzelte. Ilyenkor elterül a földön, kocogtatja a kobakját a földhöz és úgy sír mintha valami hatalmas nagy sérülést szenvedett volna el. Nagyon nehéz elterelni a figyelmét, mert elég makacs Balázs, ha vmit a fejébe vesz mindenáron meg akarja valósítani. Hát nagyon sok türelem kell hozzá az egyszer biztos.

Alvás: nálunk van egy nagyon pici éjjeli fény Balázs szobájában, hogy ha felébred éjjel ne ijedjen meg a nagy sötétben.

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Moszi
Gratulálok a pocakbabához :)

Reditke
Bálintnak nagyon boldog szülinapot kívánok így utólag is :)

Maccs
Lilinek is nagyon boldog szülinapot :)

Nálunk Bandó wc szűkítőt jobban szereti mint a bilit,ha még időben észreveszem hogy nyomná a kakit ráteszem és szépen pisil kakil rajta.Szólni ő is mindig közben szól,de mondja már mindkettőt.

Lemértem én is Bandót 90-92 cm körül van és 12, 30 kg

Játékokba nálunk a traktor és töménytelen mennyiségű autó a sláger+ mindenféle szerszám,most kapott egy játékot ahol golyókat kell lukon átkalapálni,nagyon élvezi :) Kockákat még nem tudja összerakni,sokat bénázik vele még de szereti

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Reditke, Maccs!
boldog szulinapot a baboknak!

Moszi!
Gratula a pocaklakohoz!

Andi, Csengo!
Nektek is gratula es kitartas az elso nehez idoszakhoz. :P

En is mertem!
Zoli csak kb. 84 cm es 10 kg.

Nalunk nagyon meno az auto, repulo, FP little people, az egyberakosgatos henger.
A formaberako meg nem megy, a legot meg nem tudja osszerakni, csak a primot. Azt is szereti. A duplot meg nem tudja hasznalni.

Magi
Vendég

Edit, sárgabarack (Hipp), erős kamillatea?

Kép

Kép
liv

Pledit :)
Budapesten itt a legolcsóbb a Lego/Duplo:
http://www.legomarkabolt.hu/
Érdemes előtte felhívni őket, hogy van-e, az amit kinéztél, mert bár nagyon pici bolt, de nagyon sokan járnak oda.

Dino
dino

sziasztok!

köszi a bilis-pisilős kakilós válaszokat :)
Lili sokszor mondja, hogy bilire, de alig van eredménye. Van wc szűkítőnk is, ha wcre akar ülni, oda megy. Ott sincs eredmény :)
Majd lesz :) Mi sem ülünk bilire és pelenkánk sincs, még :)

Szilvapürét én is megpróbálnám, azt már lehet adni korán.

Beszti :)
Én is mértem ma, kb 89-90 cm, és 12,4kg.Hát ő sem a kisebb fajtából való :)
Ja, és 24 es cipőt kellett venni neki kb egy hónapja, mert a májusban vett 23as szandiból kilógtak a lábujjai... :)

Keresek egy képet, teszek fel Liliről.

Lányok!
tegyetek Ti is gyakrabban a gyerkőcökről!
Olyan jó nézni őket, milyen nagyok lettek!!!

Puszi
móni

Kép
sunimum

Kép
Kép
Kép

Bocsánat, de nem tudtam egyet kiválasztani :)

M.

Kép
sunimum

Sziasztok!

Levi már un minden játékot. A formabedobót egy pillanat alatt bedobálja, a könyveit unja, autózik, motorozik inkább, de legtöbbször mesét néz. :( Megnéztem én is ezt a legos oldalt, ott a 2 éveseknek valót...háááát...2 percig se kötné le. Ez a bajom akkor is, amikor elmegyek egy játékboltba. Sztem 2 éveseknek olyan babás játékokat árulnak, amiket Ő már kinőtt. Szeretnék valami nagyon kreatív dolgot venni neki, amivel tanul, de nem ilyen snassz építő.
ötletek? :wink:
Szülinaposoknak, névnapaosoknak pussz. :)

Sunimum :)
Lili gyönyörű!

Virgi

virgike

Köszi a székrekedés válaszokat.
Sárgabarackos hippet is próbáltuk már. De semmi. ma elviszem a dokihoz, mert ez már tényleg nem oké így.

Méretek: Bálint 2 évesen 95 c és 14,6 kg. Hatalmas.

Edit
Kép

Kép
reditke

Virgi!

Snassz építő??:D:D:D
Épp akartam Editnek írni, hogy ha a gyerek még nem kapott Duplo-t, akkor nehogy csak kockát kapjon ám!
Mivel nálunk Hanna már születése óta ismerkedik a Duplo-kkal (jó, mert már picinek is oda lehet adni a kezébe, nem tudja lenyelni (persze azért figyelni kell, mit kaparint meg), ezért ő már jól össze tudja rakni, de én is láttam, hogy amikor a nagyfiam kapott csak Duplo kockákat, ő se tudott mit kezdeni velük.
De Duplo-ból nagyon sok más is van, nem csak szimpla kockák. Van tűzoltós készlet, állatkertes, repülős, babaházas, rendőrös, farmos... De vonatjuk is van. ( http://www.lego.com/eng/preschool/duplo.asp ) Szerintem bőven lehet egy ekkora gyereknek választani belőlük, fiúnak is és lánynak is. Én Hannának már vettem is karácsonyra babaházat, tuti nyerő lesz.
És ez tipikusan olyan játék, aminél mindenből minden lehet, később nem kell a tűzoltós készletből tűzoltót építeni, hanem pl. kockákkal egészen más járművet, remekül lehet kombinálni a készleteket.
Ez egyébként olyan játék, amivel tuti tanul (olvasgattam korábban is már utána és az ilyen játékokat nagyon ajánlják pszichológusok is (az olyat, aminél a gyerek fantáziája dönti el, hogy éppen mi a játék, lehet egyszer ez, másszor az), ráadásul lehet szerepjáték, lehet építő.
Persze az biztos, hogy le kell ülni vele játszani, egyszer régebben valahol azt olvastam (pszichológus tollából), hogy az a gyerek tud játszani, akit megtanítottak. Szóval ez nem jön olyan egyszerűen. Persze később nem kell állandóan vele lenni (nálunk ezt a korai vele játszást már a nagyok megoldják :D).
Nekem a nagyobbak is szívesen játszanak vele (a repülőn veszekednek is :D), a legújabb szerzeményünk ez (nem tipikus építős készlet :)):
Kép
És itt egy Hannakép játék közben (nem itthon készült), elég elmélyülten foglalkozik vele, alig lehetett elhívni :D:
Kép

Beszti

Ui: azért én bizonyára nagyon nagyon elfogult vagyok Lego ügyben.:D Talán azért, mert mi is nagyon szeretünk játszani vele felnőttként, és sokszor családi játék is. Már szinte "unom" :D is magunkat, mert szinte mindig van Lego az ajándékok között (persze más is).
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?