Új privát üzeneted érkezett!

Babóka: Jó, hogy mindent rendben találtak és én is gratulálok a csajszikhoz :D

Krisszi :Jóslófájások??? Szerintem se csodálkozz azon, ha Ricsi kíváncsi, így a 40.hét felé :lol: A hajjal én is így vagyok. Pont ma meséltem a fodrászomnak, hogy amikor beindult a szülés Jadivel, én még azért elmentem hajat mosni, szárjtani :lol: Szerintem sem mindegy, hogy lát meg először a bébi :P

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Jadey :) ez a Rossmannos cumisüveg sterilizátor engem is érdekel! Csak cumisüveget lehet benne sterilizálni vagy esetleg mást is? Ja és melyik Rossmannban vettétek - vagy esetleg bármelyikbe lehet kapni?

Egyébként most jó rá vagyok katt a Rossmannra már megvan 6 pontom és ha összegyűlik 10, a köv. vásárlás 20%-kal olcsób. Na akkor fogok majd megvenni egy rakás pelenkát meg cumisüvegeket stb.

Egyébként 3 csomagos nivea törlőkendő 1200 egyből be is szereztem belőle, szerintem így megéri :wink:

Boróka :) csatlakozom az előttem szólókhoz. A babaápolási cuccokat a gyerekorvos írja majd fel szülés előtt. Nekem azt mondta a védőnő, hogy szülés előtt néhány héttel be is mutat neki, sőt, áll. még szoptatási kisfilmet is levetítenek...komoly :)

Mamy drágám lehet hogy sorstársak leszünk :lol:

Most jöttem a dokitól, a kislányunk farfekvéses még most is. Tarnó doki azt mondta hogy a fejfekvéssel született babák 70%-a ilyentájt fordul meg. Most még rengeteg időnk van arra hogy meggondolja magát a leányzó, de ha ezt a hátralévő 12. hét alatt mégsem teszi meg akkor viszont biztos csaszi és előtte be kell feküdni. Azt mondta hogy első sőt még második szülésnél sem kockáztatnak hüvelyi szülést farfekvéses babánál. De nem aggódom szerinte meg fog fordulni. És ha mégsem, hát akkor legyen csaszi. Vannak egyébként dokik akik vállalkoznak a megfordításra de én nem szeretném hogy agyonnyomogassák a manócskámat. Ha ő így akar feküdni akkor biztos így jó neki és én nem akarom megbolygatni.

Egyébként szépen növögetünk, a mérete 28. hetesnek megfelelő, és hihetetlen édes volt megint. Jó nagyokat rúgott a pocakba vizsgálat alatt. De ahogy nézem egyre keveseb helye mrad mocorogni.

Szép estét mindenkinek!
Tűzmanó és Jázmin Zoé
Vendég

Krisszi, Jadey
szép frizura: naná!! Sztem nálam is befigyel majd egy hajmosás szárítás a szülés megindulásakor. Amilyen hülye vagyok, még sminkelni is fogok
:oops: :lol:

Jadey,
Bencusból sztár lesz :wink: :lol: :lol:

képzeljétek, én meg a következő havi Fittinfóban leszek, mert arról lesz cikk, hogy mit sportolhatnak a kismamák. Én vagyok a harmadik trimeszter :lol: Furi lesz, hogy mire az újság megjelenik, nekem már lehet babám lesz :lol:

ja, éstök beindultak nálunk a dolgok a lakással. A lépcső kész, nagyon állat. a festők már csak holnap pepecselnek egy kicsit, holnap jön a parkettázó és a fűtésszerelő, tehát most már haladunk!! Utána már csak takarítás, villanyszerelés, szép nagy hálóba beköltözés :lol: És jöhet is Petike felőlem :lol: :lol:

Boróka,

a talira jönnének: én, Jadey, Rolex, Gesztenye, Krisszi. Ahogy olvastam legalábbis. Kérdés, hogy be tudod-e vállalni. Semmiképp nem lenne jó, ha nem érzed jól magad és még bennünket is el kell viselned.

Puszi,
Kata
sz_kata

Boróka,
Ja és úgy néz ki, a jövő hét csütörtök lenne a jó időpont.
sz_kata

Nem igaz, hiába olvasom át egyszerüen kimaradnak betűk!!

keveseb = kevesebb
olcsób = olcsóbb

iszonyúan zavar, hogy olyan mintha én nem tudnék helyesen írni ... :evil:
Vendég

Itt megy egy 27. heti pocakos kép - már most kisdinnyét növesztettem :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok,
Meccs? Nézitek? :)
Jadey,
Megint de. hívtalak... Majd azért még próbálkozom.
Sz_Kata,
A végén még unatkozni fogsz szülésig, mert minden kész lesz.:)
Gesztenye,
Bécsbe megyünk, konkrétan nem tudom hova..A 40 perc persze túlzás, de ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, h elég fürge...

Akkor most én is leírom, h az én választott gy.orvosom azt mondta, h ha a baba megszületik, hívjam fel a kórházból és 1. v 2. nap meglátogat itthon és mindent elmond. Azt is mondta, h hegy nélkül nem lehet hegymászást oktatni..Majd ha a baba is meglesz.
Az én dokibám pedig azt mondta, h a kórházi gy.orvos felír mindent ami kellhet a babának. Szóval nekünk nincs receptünk....Hogy is van ez????
rolex

Tűzmanó: Rossmann: Szerintem mindenhol lehet kapni és lehet benne sterilizálni mást is. Ugyanolyan, mint az Aventos 30ezerért, csak éppen nem Avent :lol: Én amúgy adok a márkákra a minőség miatt, de ennél szerintem tök mindegy. Ráadásul nem évekig lesz rá szükségünk...

Szkata: Nekünk is van egy pici kertünk, végső esetben nálunk is lehet. Csak jó időnek kell lennie, merta lakás az pici és nincs elég ülőalkalmatosság. Bár én még tudok törökülésben is a földön ücsörögni :roll:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Tűzmanó!

Édi a pocid, az enyém is pont ilyen alakú volt ilyentájban :wink:
Szerintem még bőőőőőven van ideje megfordulni Jázminnak, ne izgulj, de azért persze fel kell készülni a lehetőségre. Szerintem minden kismama jó ha megbarátkozik a császár gondolatával, akkoris ha nincs rá oka, mert sosem lehet tudni, hogy a végén hogy alakul. Én már akkor szoktattam magam a gondolathoz, amikor kiderült, hogy Geszti harántban fekszik, kb. a 29-30. hét körül. Pedig eleinte rendesen fejfekvésű volt. Aztán a 34. héten amikor legközelebb mentünk 4D-re, már ismét fejvégű volt. Észre sem vettem, hogy visszafordult. :roll: Hát nagyon remélem, hogy most is még fejvégű, bár a végeredmény szempontjából lehet, hogy nálam mindegy, ha császároznak majd. Mindenesetre jó lenne még egy uh, hogy legalább tudjam, mekkora. :roll:
Vérvétel: nem tudom, mi alapján dönt a doki, hogy kell-e friss vérkép és alvadás vagy nem kell?... Én sem értem. Mindenesetre engem ma megcsapoltak, és holnap derül ki, hogy kaphatok-e spinálist. Remélem, hogy igen!!!

Krisszi!
Hát én nem értem ezeket a dokikat. Hogyhogy nem volt szűrés és kenetvétel nálad hónapok óta?... :shock: Ez elég fura. Nekem július végén kellett elmennem teljes vérkép és vizelet vizsgálatra. Ekkor még szó sem volt a császárról. Most, hogy ez kiderült, ma ismét vettek vért, amiből valami alvadási faktort és ellenanyag szűrést csinálnak (azt hiszem amit már február-márciusban csináltak, azt most mégegyszer). Persze lehet, hogy ez neked nem kell, mert már nem "fenyeget" a császár de azért vérkép és kenetvétel szokott lenni. Nekem pl. amin a múltkor filóztam, hogy milyen kenetet vett, most kiderült, hogy "többféle bőr-staphylococcus gomba" mintavétel volt, ami szerencsére negatív. Ezt nagy betűkkel rávéste a kiskönyvem legeleljére, a fedőlapra. Gondolom, mert fontos információ. Nem tudom. De szerintem kérdezz rá te is! Azt hiszem ez amiatt kell, ha hüvelyi szülés történik, hogy útközben fertőződhet-e a baba? Mert ha pozitív lenne, akkor antibiotikumot kéne szedni, legalábbis valami ilyesmit mondott júliusban, ha jól emlékszem.

Edit!
Diófagyi :P nyami-nyami :P imádom! Meg a kakaós csigát is! Ez utóbbiból ma nyomtam is be egy szép példányt. Csuklott is Geszti utána! :wink:

Kép
mamy

Tűzmanó :Nagyon helyesek vagytok a képen!!! :D

KépKép
Kép
jadey

Hát LÁnyok! Bencusból is, KAtából is sztár lesz, Rolex telefonja meg biztosan ezerrel csörög a felvétel óta.

Viola!

Gratulálok!
Remélem, simán ment minden.

Meccs:
arra jó, hogy legyen időm magamra, babanetre, vasalásra, emilezésre, olvasásra... ezt mind beterveztem erre a 1,5 órára, nem tudom még a sorrendet, de a fele tuti kimarad.

Ákata!

NAgyon örülök, hogy jól vagytok, az érdi c&a-ban volt a héten pici ruci, 50-es biztosan. Bélésanyag még mindig megvan!!!

Hogyan próbálod őket szopiztatni? egyszerre?

MElinda!

KEgyetlen lehet a görcs, tényleg megpróbálkozhatnál homeos bogyókkal, fürdővel is. Hátha segít. Kitartás, már csak pár nap van hátra.

Krisszi!

Tetszik a pocid, állítólag rajtam sem látszik hátulról a 12 kg, de én eleve nem karcsúból indultam. Micimackós képekt nem találtam a fényképen, megmutatod? LAssan az én filcképeim is meglesznek, majd lefotózom.

Babaszoba képeket nincs kedvetek feltenni?

Hettie!

csuklás nálunk nagyon gyakori, a pocakom alján érzem, ütemes, bármit teszek, nem múlik el, csak magától. VAn, hogy 5 percig is eltart.

mAgunkról:

tegnap szörnyű napom volt, nem aludtunk egész éjjel és azt figyeltem, a férjem mért nem lélegzik, perceken át paráztam, zörögtem a szopipárnával, de semmi szuszogás, majd megszólalt, hogy órák óta nem alszik. nem is aludtunk vissza, majd másnap a fáradságtól mindent kiborítottam, leejtettem, összetörtem, és elfelejtettem elmenni a dokihoz. ctg, uh, vérvétel, mert azt hittem, szerdán kell menni. A férjemtől meg is kaptam a lecseszést, hogy minden fontos, csak a baba nem. Mintha nem minden körülötte forogna!!! Este aztán sikerült olyan rossz érzéssel ágyba bújnom, hogy biztosan vallami baj van a fiúval odabent. A doki rugalmas volt, a szülésznő viszont mától szabira ment, így mehettem be tegnap is, ma is. A fejátmérő 37. héten 94, ez alapján azt mondta doki, hogy várhatóan nem lesz nagy baba, és ne hallgassak a szülésznőre, még mindig fejvégű és nem számít az én méretem. Minden a szülőágyon derül ki. A szülésznő ugyanis amikor először találkozott velem, s megtudta, 150 cm vagyok, rákérdezett , beszéltem-e már a dokival az esetleges csasziról. A ctg-n pedig azt mondta, vagy faros a baba, vagy még nem szállt le, mert nagyon magasan volt a szívhang. Össze-vissza beszél. Doki felháborodott, miért szállt volna le? Majd az uccsó 2 hétben.

Rolex!

Ilyet én még nem hallottam, a kórházi orvos biztosan nem fogja felírni, nem az ő dolga, járj utána, mert a odabent ilyenekkel nem törődnek.

Erika
piciri

Rolex!
Recept-írás ügyben tényleg elég érdekes a szitu, de egyszerűen nem tudom felfogni, miért van az, hogy ennyire más és más a gyakorlat? Miért nincs erre (is) egy általános séma? Bár igaz, végülis mindegy ki írja fel, úgyis csak a baba születése után lehet kiváltani, mert kell rá a születési dátum, így akár a kórházban is felírhatják. Én mondjuk már kb. 1 hónapja megkaptam a recepteket, a körzeti gyerekorvos írta fel. Majd a férjem váltja ki, amikor Geszti megszületett. Az első napokban úgyis a kórházban látják el, a szerekre csak itthon lesz szükség.
Azt nem tudom, tudjátok-e, hogy a TAJ számhoz a saját TAJ számunkat kell beírni a receptre, azzal a különbséggel, hogy a legelső számjegy 0 helyett 8-as legyen. Amúgy az összes többi adat a baba adata (neve, születési dátuma, címe).

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy, Sz_Kata

Igazából azért tudom, hogy császáros leszek, mert 11 évvel ezelőtt volt egy komolyabb balesetem (elütött egy autó). Eltört a szeméremcsontom 2 helyen és rosszul forrt össze, így azon a kis helyen nem fér ki a baba. Sajnos ezt már akkor a Balesetiben megmondták, ha esetleg babát szeretnék idővel, csak császármetszéssel jöhetne világra. :cry: Ebbe már nagyjából beletörődtem, viszont azt nem tudom, hogy altatást kérjek, vagy erőszakoljam ki a spinálist, mivel az L IV-es és V-ös csigolyám is el volt törve (szerencsére ideget nem ért). Már egy ideje ezen jár az agyam. :? Állítólag pont oda adják be.
A dokim annyit mondott, hogy majd csaszi előtt beszéljem meg az altató orvossal.
Nagyon szeretnék ébren lenni, de őszintén megmondom Nektek félek attól, hogy a csigolyatörés miatt esetleg más lesz a spinális hatása. (tolókocsit nem kockáztatnám meg). Én inkább ezért rágom magam, de természetesen a környezetem ezt nem tudja. :oops: :roll:
Ne haragudjatok, de jól esett kimondani magamból ezt a parát.

Krisszi
Igazad van, kicsit én is elképedtem a dokimon. :? Eddig úgy volt, hogy 18-a körül befekszem, és rá pár napra megcsinálja a csaszit. Most meg úgy néz ki, megvárjuk a kiírt időpontot. :shock: Pedig azt mondta, nem kellene megvárni amíg Ricsi beilleszkedik a szülőcsatornába, mert onnan már nem tudják visszahúzni. Többek között ezért is érzem úgy magam, mint egy időzített bomba. Tök jó.
:evil: :evil:

Sz_Kata
Megfogadom a tanácsod és nem számolgatom a magzatmozgást. :wink: A lényeg, hogy mocorog. Örülök, hogy ilyen jól haladtok a lakással. :D

Tűzmanó
Nagyon aranyos kis pocid van. :wink: :D

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Ranpo!
Most ahogy írod, már emlékszem, hogy régebben említetted, bocsi. Csak nem ennyire részletesen. Azért jó hogy kiírtad magadból. Azt viszont furcsának találom, hogy így a 39. hét végén még nem nézett meg altatóorvos, ha már a kezdetektől fogva tudták, hogy császáros leszel. Már régen meg tudtad volna beszélni a dolgokat, és nyugodtabban várhatnád a nagy napot. Vagy a dokid úgy gondolja, hogy a csaszi napján amikor először találkozol az altatóorvossal, akkor szembesül a dologgal és ott kell döntenie 2 perc alatt?... :roll: Persze nem tudom, hogy megy ez a gyakorlatban, de nem tartom valami logikusnak.
Nagyon drukkolok, hogy mehessen nálad is a spinális, de azt is maximálisan megértem, hogy nem akarsz kockáztatni. Az altatás szörnyű lehet, de ha az a veszélytelenebb a te esetedben, akkor lehet, hogy az lenne a célszerű. De ez csak az én véleményem, rám ne hallgass, csak az altatóorvosra!!!

Kép
mamy

Ranpo!
Még valami! Érdekes, hogy nálam ugyanez a szitu a befekvés-csaszi körül. Ugyanis nekem, amikor Geszti még harántban feküdt, akkor azt mondta a doki, hogy ha így marad, akkor a 38. héten császár, nem várja meg amíg megindul a szülés, mert akkor nehezebb a műtét.
Most meg, tegnap azt mondta, hogy kivárjuk a kiírt napot, azaz a 28-át, és ha addig semmi, akkor aznap császár. Ha pedig addig megindul a szülés, akkor hadd induljon meg, és utána császár. Pedig rá is kérdeztem, hogy miért kell megvárni a szülés beindulását - emlékezve arra amit mondott - mire azt mondta, hogy meg kell adni az esélyt. Ez mind szép és jó, de nem logikus a számomra. Talán arra gondolhatott, hogy most már fejvégű, és tulajdonképpen ki is jöhet természetes úton.
Na mindegy, most már megmondom őszintén, tudva hogy 99 % a császár, abban bízom, hogy nem indul be 28-a előtt, és könnyű császár lesz.
Jaj de rohadt nehéz ez az utolsó 2 hét!.... :roll:

Kép
mamy

Sziasztok Lányok!
Mint Gesztenye írta, kiszabadultam a kórházból. mindjárt írok élménybeszámolót, csak előbb örülök Nektek!

Hettie!
Ne törődj a nagymamával, az én családom is ezt mondja egyébként, bármi, amit szeretnék: az minek? cumisüvegmelegítő :arrow: ott a mikro, sterilizáló :arrow: ott a mosogató, légzésfigyelő :arrow: úgyis hallod mi van, kapucnis fürdőlepedő :arrow: van nagy törölköző, pelenkázótáska :arrow: bármilyen táska jó... szóval meghallgatni, aztán nem foglalkozni vele!

Rolex!
Vége a kőművesmunkáknak, vagy még jönnie kell?

Gabriel!
Jó lett a cukrod?

Viola!
Gratuálok! Nem semmi, hogy Ádám 58 cm!

Nózi!
Zsolti nagyon szép kisfiú! A front miatt indult be a szülés?

Boróka!
Ez a keresztanya költözködés tényleg nem a legjobbkor jön, de nem lehet, hogy anéni is fog tudni segíteni Nektek? vagy annyira leépült már szegény?

Tűzmanó!
Jó nagy a pocid, szerintem nekem is akkora, kicsit talán nagyobb. Én kicsit vagyok előtted, és tegnap a kórházban megkérdezték, hogy ugye most szülni jöttem be...

Sz_Kata!
Tök jó, hogy sztárok lesztek! Én már jól levágattam a hajam egész rövidre, mesterfodrásznál voltam, aki garantálta, hogy fél évig nem kell majd hozzányúlni. Most olyan fiús ugyan, de babával úgysem megyek majd.

Jadey!
Én is szeretnék talizni! Szinte mindig ráérek, max ha dokis védőnős nap van, akkor nem.

Melódia!
Rengeteg infóm van a Schöpf-Méreiről, ha érdekel, szívesen mesélek, jobb előre felkészülni!

Á_Kata, Csengő!
Jó, hogy újra itthon! Majd fotókat tegyetek föl, ha lesz időtök!

Vivi!
A kórházban borzasztó dolgot mesélt egyik lány, aki nem tudta, hogy a magzatvize szivárog -e, és mire megnézték elfolyt mind (ő középidős volt). Nem ijesztgetésként, de menjél gyorsan ultrahangra! Ne húzzad sokáig! Bár Te a végén vagy, úgyhogy sok a magzatvized, biztos észreveszed, ha jobban szivárog.

Krisszi!
Cilike a bátor cica :lol:

Piciza!
Szívesen mentem volna szigetre, de azt a hangzavart rosszul viselte volna a baba! Majd jövőre...

Siba!
Tök jó a babaszoba világítás :)

Baboka!
4 kislány! Tök jó! Mi is 4 gyereket szeretnénk, de azért fiú is tervben van, aztán majd meglátjuk...

Piciri!
Én 160 cm vagyok és alapjáraton sovány és keskeny csípőjű. Engem eddig csak a védőnő ijesztget császárral, a doki még nem. Viszont a nagymamám 140 valahány centi, és anyukám 4 és fél kiló volt. A nagymamám nem is repedt, és akkoriban meg gátmetszés nem volt. Szóval van remény!

Ranpo, Bujka, Krisszi!
Ki lesz a következő? Ti már nagyon finiseltek!

Bocs, akit kihagytam, de mindenkit puszilok!

KépKép
rozus

Boróka!
A talival kapcsolatban eddig Sz_Kata, Rolex, Jadey és Krisszi jelzett vissza, hogy jó lenne a jövő hét csütörtök és természetesen én is mennék. Remélem addigra jobban leszel és kigyógyulsz ebből a fránya torokgyusziból. Ha valami közbejönne, akkor nyugodtan jelezd.

Krisszi!
A homeos tájékoztató engem is érdekelne, ha nem vagyok túl pofátlan :roll: . Bár a jóslófájásokat említve lehet, hogy te már akkor babócázni fogsz :shock: .

Lányok!
Ahogy leülök babanetezni az én kis drágaságom egyből intenzív mozgásba kezd. Mintha tudná, hogy most a sorstársakkal levelezek :lol: . Bár lehet, hogy csak a széken való ülést nem tolerálja :roll: .
A meccset mi is nézzük, de én azért olvasgatok közben :lol: . Esetleg a meccs turbózta fel őt ennyire, hogy szét akarja rúgni a pocit? Úgy néz ki focistának készül :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Jadey
De jo benne lesz babus a tv-ben! Majd szólj hogy mikor! De gondolom ez még odébb lesz.

Tűzmano
SZép kis pocid van!

Ranpo
Autobaleset :(
Nekem is volt 5 éve. De szerencsére "csak" gerinc meg mellkasi zúzódásaim voltak.

JO éjt!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok Lanyok,

itthon vagyunk Adammal!!! Igaz, hulla faradtan, mert a korhazban szinte nem aludtam semmit, igy most keptelen vagyok tobbet irni, csak mindenkeppen szerettem volna bejelentkezni. Egy kepet gyorsan felrakok Adamrol. Igerem lesz reszletes szulestortenet, meg minden, de ehhez meg ido kell majd...

Fantasztikus erzes, hogy vegre kibujt a kisfiam, le sem tudom irni, hogy milyen...

Puszi mindenkinek: Viola Kép Nagy Adam szuletes utan 6 oraval Kép Vegre itthon, sajat agyban
fj35

Ezt az előzőt kicsit hamar elküldtem,
Kimaradt, hogy Titinek jobbulást, és drukkolok, Gesztenyével meg holnap tali! Most ugyan görcsölök, de holnap talán minden ok lesz, ha mégsem, akkor szólok.

És még csak most jönnek az élményeim...
Vagyis a most jött dilemmám.
Szóval fizetős szobában voltam két ágyasban, a fürdőszobája kb. mint egy bulgáriai kemping... de ez nem annyira gáz, mert szeretek kempingezni :wink: , mondjuk 6000/éjszaka...
Egy frissen szült anyukával voltam, aki mindig TV-t nézett. Az a bajom, hogy gyűlölöm a háttérzajt. Tudom, hogy sokaknak ez természetes, de én utálom. Ha szülök, utána azt szeretném, hogy a babám csönben aludjon. Itthon sem fogom neki bekapcsolni a TV-t (több éves koráig nem). Ezzel most nem azt mondom, hogy mindenki hülye, akinek szól a gyerek mellett a TV, de én ezzel nem értek egyet.
Azt javasolták, hogy ne menjek 1 ágyasba szülés után, mert akkor nem tudok nyugodtan zuhanyozni, WC-re menni, jobb, ha addig egy másik anyuka vigyáz a babára. Viszont úgy meg nem tudok majd szobát kérni, hogy nemtévézős szobatárssal.
Persze, ha csak rólam van szó, akkor alszom úgy, hogy hajnalig szól a tv, bár nem szívesen, de inkább nem konfrontálódom. Viszont a gyereket nem szeretném, hogy élete első hangjai a fókusz vagy a barátok közt legyen. Ahogy elnéztem, minden szobában tévéztek, hogy legyen háttérzaj, mert utálják a csöndet :( Na akkor most mit csináljak???? Pár hét múlva már kéne szobát foglalnom, de milyet?
Nagyon egyedül vagyok ezzel a dologgal, vagy más sem tévéztetné a babáját? Gondoltam, hogy megbeszélem a szobatárssal, de akkor a "lehalkítom" kompromisszum marad, de én olyan hülye vagyok, hogy villogó suttogó tévét sem akarok a gyereknek! Mit csináljak?

Na jó, nem ragozom tovább, megyek alszom...

Rozus

KépKép
rozus

Kép Jadi még hosszú hajjal , mint Spongyabob fan Kép Jadi fodrásznál Kép Jade új haja

Végre sikerült rávenni a páromat, hogy kicsinyítse le a képehet, úgyhogy ma-holnap felrakom a taliképeket is :lol:

Ilyen lett Jade haja, nekem tetszik, bár én a hosszú haját is imádtam. Szerintem kopaszon is ő lenne a legszebb számomra :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

Piciri,

szülésznő :shock: Minek akar ijesztgetni? Még jó hogy a dokid megnyugtatott. Egyébként azt szokták mondani, hogy minden nőnek olyan babája van, ami kifér rajta. Tök mindegy, hogy hány cm vagy!

Ranpo,

hú, sajnálom :cry: Szerintem is minél előbb beszélj az altatóorvossal, mert hát tényleg ne kockáztass semmit. a babának egészséges anyukára van szüksége.

Rozus,
én még ilyet nem is hallottam, hogy az anyukák tv-znek a szobában. :shock: És ez rooming -in szoba volt? Mert ha igen, az nagyon-nagyon gáz!! :shock: Teljesen megértelek, hogy nem akarod, hogy a kisbabád a barátok közt hangjaira élje első napjait!
Talán ilyen esetben mégis jobb az egyágyas szoba, mert ott nem kell elviselned mások hülyeségét. a csecsemősökre meg rá tudod bízni a babát amíg tusolsz, vagy Wc-n vagy. Néhány kórházban van olyan szoba is, ahol az apuka is ott aludhat. Nekem ez a megoldás tetszik a legjobban, de ez nem mindenhol lehetséges, és jó előre szolni kell a dokinak, hogy amint a kórházba kerülsz, akkor stipi-stopi.

Jadey,

nagyon szép a lányod!! És pont úgy néz ki mint a mamája, csak egy icipicit fiatalabb kiadásban :lol: :lol:

Viola,

köszi a képet, Ádám nagyon édes. olyan jó kisbaba fotókat nézni!!
Sok-sok tejcsit nektek!!
sz_kata

Sziasztok Lányok!

Elöször is szeretnék - ha megkésve is - mindenkinek, aki már lebabázott gratulálni és nagyon sok boldogságot kívánni.

Én sajnos ritkán jutok el idáig, de legalább minden nap rátok nézek és várom a fejleményeket.
Most is hiretelen felindulásból írok, mert Rozus hozzászólása a szívemböl szólt.

Nekünk egyáltalán nincs tv-nk és nem is hiányzik. Nálunk sosincs háttérzörej, nem megy magnó-rádió. Ha a lányoknak igénye van rá, kapnak esti mesét vagy egy jó klasszikus cd-t, aztán pont.
Én háttérzörejjel nöttem fel, de úgy, hogy minden szobában más szólt, de olyan hangosan, hogy egy normális gondolatot se tudtam végiggondolni, mert folyton megzavart valami. Rettenetesen utáltam és nagyon szenvedtem töle.
98 óta nem láttam tv-t. Csak a kórházban a szobatársam "jóvoltából". Betoltak a világ legfecsegöbb nöjének a szobájába, aki ráadásul erös dohányos volt és bögette a nap 24 órájában a tv-t. Hiába kértem, könyörögtem, hogy én is emer vagyok és a gyerekem is, szeretnénk szappanoperák nélkül pihenni, nem volt kegyelem. Azt mondta, hogy ö nem azért fizette be a tv-kártyára azt a sok pénzt, hogy ne járassa a készüléket egész nap. Ha olyan lettem volna, felpofoztam volna a nöt és kidobtam volna a tv-t az ablakon, de fel sem tudtam jóformán segítség nélkül kelni az ágyból. A tv-t pedig a plafon szegletébe elérhetetlen magasságba szerelték, így az is megúszta. Ha a nö lement bagózni, akkor se volt hajlandó kikapcsolni, így mindig meg kellett valakit arra kérnem. Amikor visszaért és látta, hogy én intézkedtem, jól leszúrt, hogy hogy képzelem... Nem telt bele 24 óra és leléptem a kórházból.
Rózus teljes megértésemet élvezed és ha rám hallgatsz, inkább egyedül, mint egy tv-függövel. Én vigyáztam annak a nönek a babájára, akit nem volt hajlandó szoptatni, hogy bagózhasson, de ö nem tette meg nekem ugyanezt, mert figyelni akart a müsorra. Kifejtette, hogy eddigi gyerekei is tv mellett nöttek fel olyan szinten, hogy már a kiságy is a tv elé lett tolva. Egy gyors tusolást még egy keservesen síró baba is kibír, más választás nem nagyon van.

Egyébként mi jól vagyunk. A pocakom most 118 cm átméröre és valami nagyon aktív lényt hordoz magában. Egész nap döngeti a hasfalamat, de valami hihetetlen erövel. Szegény párom csak les, hogy mi zajlik ott bent... Éjszaka néha felriadok a mozgására, mert nem szereti, ha nem rendesen az oldalamon fekszem. Ha meg kimegyek a lányokkal, néha úgy sportol, hogy összerándulok egész testemben és nem bírok tovább menni.
A lánykáim már nagyon várják a kistesót. Minden nap simogatják a hasam és rakosgatnak mindenfélét félre a babának. Olyan aranyosak, ahogy már rá is gondolnak, hiszen még nem is ismerik.
Elballagok a nagyobbikat ágyba dugni és a szilvatortámat betakargatni, hogy holnapra jól átnedvesedjen.

Legyetek jók, jó éjt, már aki a terhesség vége felé még jól tud aludni!

Barbi & Co.
maass

Sziasztok!

Mamy
Úgy néz ki, tényleg sorstársak vagyunk. Nem értem a dokikat, logikát meg egyenesen nem látok a dolgokban. :?
Pont így gondolom, mint Te, hogy most már várjuk meg a kiírt időpontot és ne akarjon előbb kibújni. Így legalább van esélyem arra, hogy jövő héten kedden még letámadjam a dokimat altató orvossal kapcsolatban.
Szóval teljesen megértelek és szorítok neked! :)

Bujka
Drukkok mennek! :D :D :D

Viola
Ádám gyönyörű kisbaba! :D Próbálj meg pihenni. Majd várjuk a beszámolód.

Jadey
Jade frizurája tényleg nagyon szupi lett. Kész kishölgy. :wink: :D

KépKép
ranpo

Szép jó reggelt,

Viola: Csodaszép a fiad!!! Kár, hogy a lányom 8 évvel idősebb nála... :lol:

Ma megyünk 4D-re, délután majd beszámolok róla. Már nagyon várom!!! Kíváncsi vagyok, mennyit nőtt 6 hét alatt a nyagyfiú :wink:

Csengő, Viola: Jó, hogy újra itt vagytok!!! Majd ha ráértek, írjatok ám!!!

KépKép
Kép
jadey

Rozus!
Köszi a gratulát, de mi is egy pici fiúcskát terveztünk a 2 lányzó mellé, aztán a sors úgy hozta hogy még két lányka lesz. Persze a nagylányom mondta már az elején, hogy anya ezek biztos lányok! Úgy látszik a próféta szólt belőle.? :wink:
Viola
Ádám gyönyörű baba!!!! :lol: Gratula hozzá és várjuk a szüléstörténetet!
Jadey
Lánykád haja tényleg fantasztikus lett.Tavaly én is ilyenre vágattam a nagylányom haját, de neki olyan gyorsan nőtt, hogy nem sokáig volt ilyen.Lehet megint rábeszélem??!

A tv-s zajokhoz meg annyit, hogy a gyerekorvos is azt mondta ne a tv-t kapcsoljuk be hanem inkább valami lágy zenei cd-t hallgassunk. Mert az a babának is megnyugtató, de egy pici zajnak kell lennie mert különben később a baba minden kis zajra felfog ébredni és az borzasztó! A barátnőm így járt hiába tanácsoltam neki és most ha alszik a baba még mosogatni se tud. Tehát érdemes ezeken elgondolkodni???! Én a lányaimat hozzászoktattam és ha a szomszéd netán neki áll fúrni még akkor se kel föl. Persze ezt mindenki maga dönti el! Én csak amit tapasztaltam azt írtam le.
baboka

Csajszik,

Sajna a talis képeket nem tudom feltenni. Bár lekicsinyítettük őket,
(képméretet), de a fájl az még mindig nagyobb 250KB-nál :twisted:

Van vkinek vmi ötlete??? Tök hülye vagyok ehez... :roll:

KépKép
Kép
jadey

Gesztenye:
Tegnap írtam, hogy nálunk is lehet a tali. Ha Boróka nem érzi jól magát, akkor gyógyulgasson!

Boróka: Jobbulást kívánok Neked!!!

KépKép
Kép
jadey

Szkata: Köszi a bókokat Jaderől, meg persze Nekem is az volt :lol:
Ilyen szépet már rég hallottam :lol:

Ranpo, Baboka: Nektek is köszi, majd átadom, ha hazajött a nyaralásból.

KépKép
Kép
jadey

Szia Jadey,

Van photoshop a gépeteken? Én ott szoktam képet kicsinyíteni, azaz a pixel méretezéssel variálni. Ott be tudod állítani, hogy a pixel az előírt 600x600-asnál ne legyen nagyobb.
De egyébként én is tök hülye vagyok ehhez, mást nem is tudok, csak ezt.
Valaki meg mintha említette volna, hogy painben is lehet kicsinyíteni, de nekem az nem ment :roll:

Maas,

Teljesen le vagyok döbbenve, hogy vannak emberek, akik a tv háttérzajára nevelik fel a gyerekeiket :shock:

Már pszichológusok is megkondították a vészharangot, mert a kicsik agya nem olyan szelektív, mint esetleg a felnőtteké (azaz, háttérzajként, nem is nagyon halljuk, ki mit mond, csak a zörejt) a babák viszont mindent érzékenyen, mint egy radar érzékelnek, és a háttérzajjal nagyon sok plusz ingert kapnak, amit nehéz feldolgozniuk.

Kata
sz_kata

Piciri!
Privi ment!
Lányok!
A recept mizériához annyit,hogy nekem a védőnő kérte el a 37. héten a doktornőtöl. A férjem váltotta ki amikor hazamentünk. Szerintem ez így normális, bár amikor hazamentek a kórházból akkor a gyerekorvosnak aznap, de legkésőbb másnap ki kell mennie megnézni a babát!
Tv-hez: A Jánosba nincs a szobákba tv, csak a fiztősbe, de azok többnyire 1 ágyas szobák azt hiszem. Nekem mikor a kicsi lányom született nagyon jó volt mert egy kétágyas szobába voltam és nagyon jól kijöttünk a lánnyal. Együtt mentünk fürdeni, mert akkor már este be kellett vinni a babákat, sőt nagyon jó volt mert ha wc-re ment az egyikünk akkor a másik vigyázott a babákra. Igaz akkor még leginkább csak alszanak. De ez sajna mindenhol más, meg persze vannak "bunkó" anyukák akik nem törődnek a másikkal. :(
baboka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:50-kor.
Vendég

Sziasztok lányok!

Viola, Nózi!

Gyönyörűségesek!!!!! :D Én is irgykedem!! :shock: ...tényleg nagyon messze van szeptember vége :(

Nem nagyon tudok most jelntkezni és visszaolvasni, mert a nagymamám egyszer csak hirtelen lerobbant és el kell intézni az elhelyezését... A múlt héten mikor náluk jártunk épp vérnyomáscsökkentőt kapott a papitól nyugtató helyett, mivel a papi nem igazán lát... :evil: Szóval katasztrófa, de bavallom mérges is vagyok, mert a maminál is 6 éve diagnosztizálták a szürke (asszem) hályogot, de megvárta míg megvakul és most sír, hogy nem tud kimenni a budira (ja, nem is akar), meg nem látja majd a dédunokát......Mégis mit csináljak vele, műtsem meg én? :shock: :x Pár hónapon belül papi is megvakul, mert ugye majd csak lesz valaki, aki ápolja (igaz, egyszerűbb, ha nem vakul meg :evil: :evil: :evil: )... Mivel nálunk nincs hely, most az lakoholista anyámhoz kerülnek és aztán xxxxxx..... Mindjárt megőrülök!

Ne higyjétek, hogy érzéketlen vagyok, imádom őket, de az, amikor annyit nem tesz meg az ember magáért, amit egyébként egyszerűen meg lehet, hanem hagyja, hogy más szívjon vele, az egyszerűen önzés....

Bocsi, bocsi.....

Jadey!

A kiscsaj naggggyon dögös! :D

Nálunk szülés után, a gyerek születési dátumára és az én taj-számomra írják fel a cuccokat, amíg a kórázban vagyunk.....

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

sziasztok!

Viola, de gyönyörű baba Ádám!!!! De milyen is legyen egy Ádám, ha nem gyönyörű! :wink: Várjuk a szüléstörténetet és addig is minden jót Nektek!

Tűzmanó, drága, nehogy Te is beleess abba a hibába, mint én. :lol: Simán megfordul a baba, hidd el! 100 gyerekből mindössze 4 farfekvéses a szüléskor. Nem azt akarom mondani, hogy zárd ki a császár gondolatát a fejedből, de ne is éld bele magad - szerintem - mert úgy jársz mint én. :oops: annyira ráhangolódtam a csaszira, hogy fel sem merült bennem a normál szülés lehetősége. most meg ugye derült égből.... Esténként beszélgess Jázminnal és mondogasd neki, hogy forduljon meg. A kézi, külső megfordítás amúgy elég kockázatos, akkor már inkább a sámán-trükkök :lol: : tudod, lámpázás, csengettyűzés, sőt, van egy homeos doktornő, aki erre specializálódott. A farfekvés topicban találtam meg a számát, amit most persze nem találok. :oops:

Jadey, nagyon szép Jade!!! Hosszú hajjal is szép volt, így talán nagylányosabb :wink: húú, nem sokára majd kezdődik a bulizás, tini-dizsi, fiúk... :lol:

Mamy, a 28. héten voltam vérvizsgálaton, meg akkor volt kenetvétel. A jövő héten lesz még egy kenet, na de mi van akkor, ha azt Ricsi nem várja meg? :shock:

TV a gyermekágyon??? ezeknek komolyan elment az eszük... szegény baba kibújik a meleg, csendes fészekből és nézheti az akciófilmeket meg a brazil sorozatokat. milyen nő az, aki nem a gyerekét nézegeti és abban gyönyörködik, meg ne adj isten próbál regenerálódni az otthoni napokra, hanem a tv-t akarja bámulni non-stop? (bocs, ez erős volt, de engem felháborít ez a degeneráltság) meg nyilván majd én is fogok tévézni a baba mellett, de nem 0-24 és nem az első két hétben.

Ranpo, sajnálom a balesetedet, szerencse, hogy ilyen jól tudtál regenerálódni! (csaszi: mi úgy beszéltük meg anno a dokimmal, hogy 24-én vagy 25-én műt és 21-én kell majd befeküdnöm a kivizsgálás miatt. Eredetileg 28-ára vagyok kiírva.)

Kicsit magam alatt vagyok, az egyik kutyusunk nagyon beteg - a német juhász, aki a cicát nézegeti a képen - nem tud lábra állni, el van meszesedve a gerince. délután jön az állatorvos és eldönti, hogyan tovább. 13 éves, eddig semmi baja nem volt. olyan kedves, jólelkű kutya, igazi kis családtag, gondolhatjátok, ennyi idő alatt mi minden történt velünk.....
de most látszik, hogy szenved, szörnyű így látni. régen simán kiugrott a kétméteres kerítésen, most minden lépés fáj neki. csak van valami gyógyszer.

szép napot!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Bali, nyugi, nyugi!
Próbáld intézni a műtétet, van még idő a szülésig. most ezt félig viccesen, félig komolyan mondtam, sajnos, tudom milyen, ha mindent neked kell intézned, mert különben nem történik semmi.

A párom nagypapája viszont műhiba miatt pont egy ilyen szürkehályog műtétben vakult meg tavaly, valahogy próbáljátok gondosan kiválasztani az orvost meg inkább nagyobb klinikára vigyétek, ne valami városi kis kórházba. Nálunk az volt a baj, hogy nem a debreceni klinikára vitték, hanem X városka szar kis koszfészek kórházába. Fel a fejjel! :wink:
pusz,
Krisszi

krisszi

Krisszi!

Tündérmoszat vagy!!!! A mami már vak, tehát ettől rosszabb nem lehet... :? A poén, hogy őt olyan nagyon nem zavarja.... :evil: Tudod, "nekem már mindegy" (mártír, mártír). Ok, csak annak nem mindegy, akinek gondoznia kell, de azt lesz@rjuk... Mi történt a nagypapival? Azt hittem, hogy ez rutinműtét, el sem lehet rontani... :shock:

Már csak 10 nap!!!!!!!! :D Hátborzongató, nem? :shock: :D :D

Livi

bali78

Ranpo, Maas!

Nem is értem! Nálunk egyáltalán nincs tv a gyermekágyas osztályon. Az alapítványi szobákban van, de még nem hallottam, hogy valaki bekapcsolta volna... :shock: :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Csak bejelentkezek, hogy még 2in1! :D Elvagyok, bár ez a kezdődő meleg nem nagyon tetszik :( Ma főzőcskéztem, dobozoltam kicsikét, aztán böngészek kicsit a neten házak után (nagyon nem tudjuk, hogy mi legyen: építkezés vs. kész ház).

Viola!
Ádám csodaszép baba!!! Gratulálok mégegyszer! :D

Jadey!
Jade nagyon csini az új frizurájával! Nagyon jól áll Neki! :D

Krisszi!
Nem elkeseríteni akarlak, de készülj fel az esetleges legrosszabbra is a kutyussal kapcsolatban. Nekünk két németjuhászunk volt az általad leírt diagnózissal (idősek voltak, gerincük totál lestrapálódott, alig bírtak menni) és egy idő után, már csak a szenvedés látszott rajtuk, így mindkettőt elaltattuk. Nagyon nehéz, tudom. De drukkolok, hogy most csak időleges legyen a kutyus problémája.

Most csak ennyi!
Pusz Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

sziasztok,

írogatok a rumli közepén. Most, hogy felgyorsultak az események, az egy nm-re jutó melósok száma meghaladja az irgalmatlan mennyiséget :roll: De csendben tűrök, és arról ábrándozom, hogy már csak a jövő hét közepéig kell kibírni.
A spéci kiságyunk is végre elkészült, most a nappalinkban van, a babakocsival, pelenkázóval, összes babacuccal és az étkezőgarnitúrával együtt. Ja, és plusza ruhaszárító. Épp hogy le tudok ülni. De legalább a nethez hozzáférek :lol:

Bujka,

jó hogy írtál, már én is azt hittem, már nem vagytok egyben
:lol: Ilyenkor már a neten böngészés a legjobb időtöltés :wink:

Krisszi,

szegény kutyus :cry: Sajnos a nagytestű kutyák szenvednek ilyesmitől öreg korukra. A mi ír szetterünk 15 évig bírta, de a végén már volt olyan, hogy elmentünk sétálni és ő egyszerűen beleborult az árokba. Alig bírtuk kiemelni. Később már maga alá vizelt, mert felállni sem tudott. És mi még mindig nem voltunk képesek elaltatni, pedig akkor már nagyon szenvedhetett. Egyszerűen képtelenek voltunk elvenni tőle az életet. Aztán a doki győzött meg, hogy szegénynek ez már nem élet. Iszonyatos döntés ez :cry:
De pesrzse, még az elején, próbálkozzatok a gyógyszeres kezeléssel. Én hallottam olyan vizsláról, akinek szteroidot adtak, és nagyon jól reagált rá, újra mozgékony lett. Szóval, indig van remény!
sz_kata

Arik vagytok!!!

megnyugodtam egy kicsit, most ment el az állatorvos, aki egyébként jó barátom, ő készített fel anno a felvételire, meg nála dolgoztam egy évet a klinikáján. nincs nagy baj!!! Jimmy kapott már egy szteroid-kúrát, attól jobban is lett, de most bejött ez a front és szegény megérezte, ennyi. most ismét kilyukasztom a bundáját párszor és reméljük, szintem tudjuk tartani.
Illúzióim nincsenek, meggyógyulni már nem fog, de még lehet pár szép éve. Ha látjuk, hogy fájdalmai vannak, nem fogjuk szenvedni hagyni, bár nagyon nehéz lesz... olyan kedves kutyus, olyan kis szerény, jólelkű, félszeg, minidg zavarban van, ha simogatjuk. :)

SzKata, megkérdeztem viszont a bolhairtó csodaszert, azt mondta a doki, hogy valóban volt anno valami nagyhatású kutyulék, de inkább a frontline-t, advantage-t meg ezeket a forgalomban lévő bolhairtókat ajánlja. Felhívta a figyelmemet, hogy a baba miatt negyedévente féreghajtás kötelező. :shock: ezt viszont nem is tudtam...

Bali, minden rutinműtétet el lehet szúrni. :( Papának átvágtak egy eret, amit nem kellett volna, bevérzett és végül az egész szemgolyót el kellett távolítani. Most meg kéne műteni a másik szemét is, de szegénykém nem mer belevágni egy újabb műtétbe - nem csodálom.....

krisszi

Halihó!!!

Most jöttünk meg az uh-ról!!! Annyira szupi volt, ez volt az utolsó alkalom, küldöm a képeket is. Nekem személy szerint a 3. tetszik a legjobban, ahol fintorog, tiszta apja!!! Éppen fel akarták ébreszteni :lol:

A feje már teljesen beágyazódott lent, a méhlepény már 2. érettsőgű,: súlya pedig 2649g!!! Állítólag igazi hajas baba, na majd meglátjuk... A nő azt mondta, hogy kb.36 hetesnek felel meg 34 helyett. Na, most még jobban parázok a szüléstől :roll: Kép

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok Lányok,

Majd visszaolvasok, csak egyszerűen nem lehet a kőműves mellett, mert be nem áll a szája.. Még szórakoztassam is?!
Ma voltunk 32. heti UH-n. Olyan jó érzés volt, nagyon boldoggá tesz, bár semmit nem láttam, hiába kérdezte az orvos, h látom é az arcocskáját. Még ki is nyomtatott egy portrait. Azonban megjegyezték, h jó hosszú combú lányka mint a mamája...Meg is beszéltük az urammal, h nem veszünk több 56-os rucit.

Részemről én a Jadey kertre szavazok!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozus, Azóta nem hagynak a rajongók.... :lol:
Puszi,
Rolex
rolex

Sziasztok lányok!

Na, megjöttünk az altatási ambulanciáról... Megvizsgáltak belgyógyászati szempontból, kiértékelték a vérképemet és a végeredmény: mehet a spinális! :lol: Hála Istennek! Ennek nagyon örülök! Egy nagyon szimpi dokinő volt ott (csoda...) aki mindent jó részletesen elmagyarázott, kezdve azzal, hogy szájbarágósan elmondta hogyan zajlik a császár, és a két lehetséges érzéstelenítés (spinál és altatás). Ahogy vártam, az jött le, hogy a spinálist ajánlják mindenképpen, az altatást csak végszükség esetén, sürgős esetben alkalmazzák, ill. ha valami szervi ellenjavallata van a hátbaszúrásnak. Azt mondta, olyan érzés lesz az érzéstelenítés hatása, mint amikor éjjel az ember elfekszi a karját, és meg sem bírja mozdítani, hangyázik, stb. Csak itt az egész alsótest (hastól lefelé) érzéketlenné válik kb. 2 óra időtartamra.
Alá kellett írnom egy beleegyező nyilatkozatot, melyben részletesen felsoroltak mindent, és rákérdeztem miért kell 24 órát feküdni a műtét után? Az a lényeg, hogy ha az ember nem kel fel az ágyból, még fel sem ül (max. minimális szögben), akkor nem lép fel a fejfájás. Mivel ilyenkor blokkolva vannak az idegek, 24 óra kell hogy ez teljesen kiürüljön belőlük, és a felkeléskor nem tudnák összhangba hozni a vérnyomást a normál szinttel, ájulás léphet fel, és kb. 1 hetes fejfájás lehet a következménye. Hát akkor inkább kibírom fekve 24 órán át. Az ágyban persze lehet mozogni, forgolódni. És sok folyadékot kell inni.
Tehát ettől megnyugodtam. Viszont kiderült, hogy "irreguláris ellenanyag" van a véremben... :roll: De megnyugtatott a doki, hogy ez a babára nézve semmi hatással nincs, sőt ez szokott is lenni általában így a végefelé. Egyedül az a lényege a dolognak, hogy ha a császár közben vérre lenne szükségem, akkor választott vért kell hogy kapjak, amit már most el is kezdtek intézni a vérellátónál. Névre szólóan hoznak a kórházba vért a műtét napjára, amit előkészítenek, ha kell megkapom, ha nem, akkor nem. Mondta hogy elég kicsi az esélye hogy vért kelljen adni, de előfordulhat, mivel nagy hasi műtétnek számít a császár.
Hát tömören ennyi, holnap megyek a dokimhoz, párommal együtt, és remélem végérvényesen tisztázódik, hogy most akkor mi lesz, mert már csak a jövő hetem van, aztán utána hétfőn már 28-a! :lol:

Ranpo!
Én is drukkolok neked, hogy kedden mindent tisztázni tudj! Szerintem ne hagyd magad "lerázni", lásd a fenti példámat, hogy mik derülhetnek ki császár előtt!

Simigabi!
Nem, én A Rh.pozitiv vagyok, nekem eddig csak márciusban néztek ellenanyagot, akkor még negatív volt. Most, hogy már kifejlődött a baba a pocimban, a szervezetem már ellenanyagot termel (ki tudja mióta és miért, de ártalmatlan a babára nézve, csak a vértranszfúziónál van jelentősége, ahogy fentebb leírtam).

Jadey!
Jadi nagyon csini! Igazi nagylány!

Most röviden ennyi, később még jövök!

Kép
mamy

Jadey!
Tündéri aranyos a kissrác!!! :wink: Jó húsban van! Tényleg nagyon ari a harmadik kép, ahol fintorog!
Gratula :wink:

Kép
mamy

Bali: Jade dögös: Hmmm, mi is ettől tartunk :shock: Bár, őt ismerve majd a srácoknak van mitől tartani :lol:

Krisszi: Buli... Dizsi...Ezért jó, hogy 23 voltam amikor szültem, majd megyek vele bulizni :lol: Biztos értékelni fogja...

A kutyust sajnálom, de még rosszabb, ha szenved szegényke :cry:

Bujka: Építkezés kontra kész ház: Hááát, nem egyszerű. Mindkettőnek vannak érvei és ellenérvei. Az építkezés állítólag idegölő és jó teszt egy kapcsolatban :lol: viszont olyan lesz, amilyet Ti szeretnétek. A kész ház pedig adott, de abban már laktak. Én elég kényelmes vagyok, így lehet, hogy a kész házra szavaznék. Biztos jól fogtok dönteni, kitartás!!!

Mamy: Öröm az ürömben :)

Rolex: Sajnálom, hogy a mai nem jött össze, remélem a tali viszont sikerülni fog! Megvettük a bordűrt, köszi az ötletet!! Micimackós lett a végén, nagyon édi!!!

KépKép
Kép
jadey

Mamy: Köszi a bókot :D

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkra jöttem mert nagy rohanás van ma!

Köszönjük szépen a pocakdícséretet, bezsebeltem :wink:

Majd rakok föl babszobás , ill. baba ágyas és pelenkázó asztalos képet is, csak még hiányzik egy csomó kellék.

Végülis nálunk úgy van hogy a pelenkázó asztal a kisszobába, a kiságy pedig a hálóba került hozzánk. Nálunk nincs és egyelőre nem is lesz külön ún. babaszoba, ugyanis a párom kerek perec kijelentette, hogy ő márpedig ki nem cuccol a kisszobából a számítógépével együtt, amíg a baba ténylegesen nem fog "átköltözni." :roll: És hát jelen pillanatban úgy látom ezen szándéka eléggé eltökélt... :twisted: Így tehát az álmaimban elképzeld gyönyörűen megkreált katalógus babaszoba a gyerek érkezésére hogyismondjam több darabban lesz...

Bujka drága :) tényleg, távol álljon tőlem hogy mások magánéletéhez tanácsokat osztogassak, de ha egy okosságot elfogadsz tőlem, soha nem vágsz bele építkezésbe - pláne pici babával... Statisztikák támasztják alá hogy 10-ből 9 pár pont akkorra megy szét mikor a ház felépül. Sőt annak idején amikor én váltam (igen, sajna ez velem történt) pont a válóperes ügyvéd mondta, hogy nagyjából előre megjósolható mintázata van annak mikor következik be a válás egy pár életében. Másfelől meg, nem biztos hogy jól jártok egy építkezéssel - ma a házakat pont anyagárban tudják eladni - ha nem telekárben, szóval nem sok anyagi megtakarítással jár ha Ti magatok vágtok bele.
Bocs, hogy ezt így elmondtam de tényleg ez van.

Mamy :D YESS!!! Na végre megnyugodhatunk.

Krisszi :) aranyos vagy köszönöm. Egyébként nem aggódom.

Szerencsére a Péterfyben majdnem nincs altatás - ill olyannyira nincs hogy a csaszik 95%-át eda-ban, 2%-át spinálisban és csak 3%-át csinálják altatásban.

Maas :) érdekes témát vetettél fel, de engem ez a tv dolog annyira nem zavarna (persze normális keretek között) de én is sajnos tv-n nőttem fel, bár most már jobbára csak hírműsorokat nézünk.

Mindenkit puszilunk!

Tűzmanó és kicsi Jázmin Zoé
Vendég

Sziasztok!

Mamy
Ez nagyon jó hír. Örülök, hogy ennyire pozitív dolgokat mondtak Neked. Igazad van, azt a 24 órát igazán ki lehet bírni és legalább aktív résztvevője leszel a pici születésének. :D :D :D
Kedden mindenképp kierőszakolom a találkozót az altató orvossal. Köszi, nagyon megnyugtattál. :D

Krisszi
Remélem minden rendben lesz a kutyussal. Azért az jó, hogy a doki szerint nincs nagy baj. :wink:

Jadey
Nagyon édi a pici Bencus. Tök jól sikerültek a képek. Megmutattam a páromnak is. Neki is a csücsöri puszis kép tetszett. :wink: :D

Bujka
Drukkok mennek ezerrel! :D :D :D

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Jadey!
Ird majd meg mikor lesztek a Fókuszban. 31.hét elején voltunk 4D, akkor Kata baba jobb kezével szopizott :)
Nagyon aranyos a kislányod, ez a haj kiemeli az arcát, tök jó, nagylányos :)

Gratulálok a baba méreteihez. 1 nap különbséggel vagyunk kiírva. Lehet, hogy nekünk is ilyen szép nagy??? :D

Ja és érdekelne mekkora volt Bencus 6hete...kb.súly, BPD. Köszi.

Tűzmanó!
Ari a pocid! Én is azt hittem ilyenkor milyen nagy, aztán összehasonlítottam 5hét elteltével (amiket fel is tettem ide a fórumra), hát döbbenet a különbség. Neked is jó nagy pocid lesz :)

Viola!
Nagyon édi a kisfiad!!! Szép hosszú baba. Én is láttam ezt az aranyos rugit:) Várjuk a születéstörténetet.

Nálunk is van alapítványi, fizetős szoba (3500ft/nap, apuka is ott aludhat, az asszem +1000ft). Nálunk rooming inben nincsen TV, szép is lenne...Első körben ezt célzom meg azt meglátjuk lesz-e hely, meg hogy érezzük magunkat a babával együtt.

Barbi!
Jó nagy a haskörfogatod :) Nekem most 108cm, egy hét alatt kb.3cm-t nőtt. De tényleg, mintha mindenhol a gyereket érezném :)
Nem baj nődögéljen csak... :D

Lívi!
Nagymama...Sajnálom :(
Nálunk is papa köhög 1 hete, de nem menne orvoshoz...Bosszantó.

Krisszi!
Sajnálom a kutyust :( Rossz látni, amikor a házi kedvencek szenvednek és nem tudod mi a bajuk...vagy mi lenne nekik a legjobb. Ja, de végre örülök, hogy orvosolható a dolog.

Sz-Kata!
Örülök, hogy haladtok a kisággyal, felújítással kapcs. Amire meglesz a baba készen lesztek?? Van képed baba sarokról? Milyen
az a spéci kiságy?

Melinda!
Örülök, hogy egyben vagy. :) Mindig eszembe jutsz, hogy mi a helyzet Veled. Kitartás már csak pár nap :)

Mamy!
Örülök, hogy mehet a spinális. Akkor már csak Gesztit kell várni :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Jadey!
Jadenek nagyon jól áll az új frizura. Vigyázzatok a fiúkkal, mert a végén még gond lesz velük :lol: . Ti hol laktok? Rolexnek tetszene az ötlet, hogy nálatok legyen, de ezt a többiekkel is meg kéne beszélni. Az időpont elvileg jövő csütörtök, legalábbis a többség erre szavazott.

Viola!
Gyönyörű a kisfiad! Bár a párom azt mondta, hogy nekem minden kisbaba gyönyörű :roll: , de azért szerinte is aranyos. :lol:

Bali!
Most már egy kicsit késő bánat, ha megvakult a mamid. Lehet, hogy az elején még könnyen segíthettek volna rajta, de annyira makacsok, ugye?

Krisszi!
Jobbulást a kutyinak. Most nyáron a cicunknál is a szteroidok segítettek, sőt ő a kiszáradás veszélye miatt inzulint is kapott, de már jobban van.

Sz_Kata!
Kitartás, már tényleg nincs sok hátra a rumliból és utána jöhet a szépítgetés. :lol:

Nekem azt mondta a védőnő, hogy szeptemberben, ha találkozunk akkor már ellát a gyermekorvos által kiírt receptekkel és a babó születése után már ki is lehet váltani. Úgy látszik mindenhol más a gyakorlat.
Most kaptam kölcsön egy homeos könyvet, amibe beleásom magam az elkövetkező pár napban, hátha látok benne valami okosságot.

Gesztenye
gesztenye78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?