Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edus, ez az etetős videó nagyon édes! Hát picifiad sem marad éhen, kibulizza, ami neki jár. :lol:
Én nem értem, miért gondolják az emberek, hogy csak az az egészséges, ha egy baba nagy súlyú és óriás méretű? Anyóséknál is ez dívik... :roll:

Zsófi, megsirattam a szülésedet. Még egyszer nagy gratula! Megkuksiztam persze azonnal a képeket is! :lol: Nagyon szép babátok van és tök jó méreteket is produkált! :lol: Látod, kár volt aggódni! Nagyon ügyes vagy! :wink:

Kata, olvastam ám a híreidet és folyamatosan drukkolok is attól még, hogy nem tudtam írni! Tudom, aggódsz, míg meg nem születik, én is ezt teszem. De szerintem Lizával is minden ok lesz, teljesen egészséges! Csak más a fejlődési ütemük. Látod, már a bal oldalon nem is látszódik az eltérés! Lehet, egy hét múlva már a másikon sem látnak semmit. Csak pont akkor kuksizták meg, mikor nem kellett volna. Nyugi, pozitív energiákat küldjél neki minél többet, arra van szüksége! Ja egyébként nagyon klasszak a fotók Lizáról! :wink:
Érdekelne, amit a doktornő írt. Légyszi küldd el! melasz@ludens.elte.hu Előre is köszi!
Egyébként nekünk az AFP-nk 0,53 lett, majd frászt kaptam, gondolhatod! Gyorsan elmentem négymarkeres vizsgálatra, érdekes módon ott már 0,98 lett az AFP és iszonyú kicsi a valószínűsége a Down-nak. Szóval nyugi!!!

Hát Mangó, részvétem a fürdőszoba miatt! :cry: :roll: Remélem, hamar megoldódik!
Mi pénteken eladtuk a lakást! :lol: Ingatlanos adta végül el. Ti próbáltátok ingatlanossal?

Köszi a nyugtatgatásokat, próbálom a negatív gondolatokat elterelni! :wink: Elég sikeres, mert kismanó sokat segít benne. Imádom! :lol: Egyszerűen rózsaszín ködben élek újabban. :lol: Ja és eltűnt a köldököm, és lett egy vonal alatta mára! :lol:
Állandóan azon agyalok, vajon milyen lesz?

Übi, örülök, hogy minden rendben Veletek! :lol: Mi a 15. és a 20. héten voltunk 4d-n, mindkétszer nagy élmény volt. :lol: Én bizti nem hagynám ki a helyedben ezt az időszakot...
A Praxisban babanetes kedvezménnyel 9000 Ft a 4d, és kapsz dvd-t a vizsgálatról, cd-t képekkel és fotókat is érte. És nagyon klasz, csak ajánlani tudom.

Kki, azért nem tudtál a Praxisba telefonálni, mert ott csak délelőtt vannak, akkor kell hívni is őket. De lehet menni szombaton is. Remélem, jó lesz a Sote-n is! Majd mesélj, jó?

Nekünk a kiskád a tesóméktól van, van hozzá állvány is, nem foglal el nagy helyet, nekem tetszik. De ez nem pelenkázós, csak állvány. Pelenkázónak a fürdőbe meg vettem az Ikeában Gulliver lehajthatós falra szerelhető asztalt, szerintem nagyon klasz. Így a kis fürdőnkben is elég jól el fogunk férni szerintem. Már leteszteltük. :wink: Majd lefotózom.
A kiságyat meg a párom készíti éppen most, pelenkázóval kombinálva. Alig várom, hogy kész legyen és megcsodálhassam. :wink:

Köszi a tanácsokat mindenkitől, nagyon jó olvasni őket. Segít! :wink:

Zsóka, hogy tetszett Marcinak a busz? Gondolom jó érdekes volt neki! :wink:

Most muszáj mennem. Sok puszi mindenkinek!
Melba

KépKép
melba
 
 


Edus én tökre szeretm olvasni amiket írsz, szóval hajrá!! ne tegyél lakatot a szájadra!!!
kerekpocak
 
 


Zsófi, ahogy apával alszanak, az díjnyertes ! :lol: :lol:
ja igen, 1.hét/11 ahogy Edus is írta - szuper !!!
pont mint a maci a rugiján :D :D
éééééééédes !

Edus, akkor neked is kellhet az energy mostanság !!! Kalappal, illetve minél nyugodalmasabb fogzós éjszakákat! :)
Megpróbálok csinálni olyan nyitott-szemeset, szólok ha sikerül.
puszi !

Mindenkinek :)
lmkata
 
 

 
 

Na most annyi mindent szeretnék írni, hogy bele sem kezdek, mert nem lesz rá időm. Csak röviden, a többit majd holnap. Szóval:

Samu valami csodaszép, gyönyörűséges, már most pasi a javából!
Kedvenceim az apuval alvós képek, de a többi is szuper! Nehéz erről a szép babáról rossz képet csinálni. A Samujárgány látom tetszik a gazdájának. :lol:

Edus, jó hogy megvagy, már hiányoztál!
Melba, már téged is hiányoltalak. Már csak 49 nap?? Húú, mindjárt itt lesz Dominik!

Kata, Borinál 0,75 volt az AFP értékem és nem látták a gyomrát. Gondolhatod, mit éltem át a következő UH-ig. És tök egészségesen született. Szóval jók ezek a vizsgálatok, de sokszor csak félelembe kergetik az anyukákat.

Mangó, édes vagy, hogy hiányoltál!! :P

Holnap többet írok, hív a család!

puszi

KépKép
logi
 
 


Melba, megy a levél :)

Zsóka - jaaaaaaaaj ez az AFP egy őrület ! Csak arról szóltak előre nekem hogy nagyon sokszor rossz...
na mind1, téma lezárva egy időre :)

puszák
lmkata
 
 


Sziasztok

Régen nem jelentkeztem már. Az elején igen fáradt voltam. Szinte sokként ért Bálint érkezésével a sok feladat, amit mára teljesen megszoktam és nevetek magamon, hogy milyen is voltam az első pár hétben. Aztán a Balcsin voltunk 2 hétig, ahol persze "no internet". Most viszont itthon vagyunk és szépen növekszünk. Csak akkor sir, ha éhes, ami ugy látom éppen most lesz:)

Megpróbáltam csatolni egy excel file-t, amibe képeket pakoltam fel róla. Remélem, meg tudjátok nézni. Ha nem, akkor majd megpróbálom másképp.

Gratulálok mindenkinek, aki utolsó jelentkezésem óta szült. Nőjjön minden csöppség nagyra, jó egészségben, sok szeretetben!

Puszillak Benneteket
Enci
sthlm
 
 


1155569311.6.xls

Lehet, hogy mégsem sikerült. Talán most?:)
sthlm
 
 


Enci én nem tudtam megnyitni..

mindenkinek köszi a samu dícséreteket!!! naaaaaaaagyon jó érzés!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok! Újra itt...
Köszönöm Zsófi, és Neked is Zsóka!
Timi! Te olyan profi vagy! Mikortól adhatunk gluten-os kaját a babáknak? De ha vki más is tud segíteni, akkor annak is köszi!
igazság szerint lusta vagyok utánakeresni, hátha vkinek van friss infoja utánaolvasás nélkül!
Látjátok, alig 2 év a korkülönbség, és már erre sem emlékszem...nem tudom, Te hogy voltál vele Zsóka, de úgy elfelejtettem ezt e köldökápolás dolgot is, meg az első fürdetések..., de aztán szépen hozzánőttem újra a feladathoz.
Köszi a segítséget Mindenkinek!
Melba Neked is köszi a dícsérő szavakat!
na még benézek, és reagálok...
Milyen Aprónak tűnik a Kicsi Samu Apukája mellett, pedig nem is pici baba ( teljesen szép értékekkel született!) Zsigusz még kisebbnek tűnt... Annyira gyönyörűek együtt! Hát igen, szép babáról, csak szép képek készülhetnek!
mazsolák
 
 


Ja igen, én sem tudtam megnyitni a csatolt doksit, Enci
mazsolák
 
 


Pocakosok, Nektek szokott csuklani a baba odabent ??
Anyukák emlékek?

Nekem mostanában elég gyakori, legalábbis azt hiszem ez a dolog a csuklás..
kis pihe, tök ritmikus, azonos időközönkénti mozzanatok - aztán elmúlik néhány perc után.. (most kb 10 perce megy már mondjuk :) )

volt hogy 1 hétig nem művelte, de most épp van, meg tegnap is volt kicsit meg asszem azelőtti nap is...

hm???
lmkata
 
 


na írtam, de elszállt! :evil: :evil:
Szóval, újra :roll:
szia Kata! Nálam Zsombor csuklott, Zsigusz nem. Nagyon aranyos érzés volt. Már nem emlékszem, mit csináltam, talán ittam, és vártam, hogy elmúljon!
Nem tudom, összefüggésben áll-e a két dolog, de nekem Zsombor rengeteget bukott, míg Zsigusz nem.( Vele rengeteget éjszakáztam az elején, mert hasfájós volt, a levegő se alul, se felül nem akart távozni...) Kíváncsi vagyok, mit írnak a többiek erről..., csuklás, és bukás összefüggésre.
Na puszi Nektek, legyetek jók! Jó pihenést, szép álmokat!
Olyan jó aktív volt ma a fórum! Annyira klassz volt olvasni, meg írni!
Annyira feldobták a Samuképek is! Sok újdonság, meglepetés!Húúú, szóval, klassz volt minden!
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Zsófi!
GYönyörűrek vagytok! Apával itt nosztalgiáztunk a gép előtt. :lol:
A szülés történeteden is, bár mi csak egy szülést aszisztáltunk végig. Az is bőven elég volt ahhoz, hogy én teljesen szétessek. A méreteitek is megegyeznek Bala kezdő adataival, no meg a köldökzsinóros sztori is.
Egyedül a tejcsi elindulása nem, de ennek nagyon örülök!
Nekünk elég kínkeservesen indult be, de sikerült.

Kata!
Nekem nagyon sokat csuklott BAla bent is és kint is.
Mindig úgy sajnáltam, de közben meg olyan édes érzés volt.

Edus!
Ugye csak viccelsz! Miért lenne gond, hogy sokat írsz? Tessék csak csacsogni! :lol:
Előkerestem neked egy gyermek szakácskönyvet, amely azt írja: "Gluténmentest 4 hónapos kórtól (pl.:kukorica, rizsliszt), gabonafélék 1 éves kor után adhatóak." De szerintem mi Balánál egy kicsit korábban elkezdtük. Már én sem emlékszem. :oops: Milyen szita az agyam...
A fogzáshoz kitartást! Kened neki valamivel? Vagy homeobogyó?

Enci!
De jó hallani felőletek!
LÁtni egyelőre nekem sem sikerült Bálintot. :(

Mangó!
A mérleget tényleg kihagytam, pedig van, s bevált, csak figyelni kell, hogy ne zizzenjen bele az ember, hogy mikor mennyit és miért csak ennyit eszik ez a gyerek? Nekünk Tefal van, de nem jó. Néha abszolút hülyeségeket ír ki. Az első hónapban béreltünk egy Momert mérleget, az sokkal pontosabb volt. El akartuk már vinni szervízbe, de most meg már nem használjuk annyit. Ennek ellenére lehet, hoyg jó a Tefal, csak mi fogtunk ki egy hibás darabot.

Jó éjt mindenkinek, aki még ily későn erre jár! A többieknek meg jó reggelt és szép napot!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Timi!
Köszi az infot!!!!!!!!!
Nálunk is a Momert jött be, a Tefal mért butaságot, és árban feleannyi! A Momertnek szélesebb a tartókája, biztonságosab is! És uúgy leszerelhető, mint a Tefal (már úgy mérem Zsombeszt is, ülve, Zsigát meg ráállítom)
Dentinoxom van, de ha nagyon szenved, akkor jön a Baby Panadol...A zselé csak pillanatokig jó, sajna. Nekem zsigusz is ilyen volt, alacsony a fájdalomküszöbük, vagy csak ilyen "fajták". Állítólag, én is sokat nyügöltem. ( Apáról nem tudni semmi rosszat, mert anyósom szerint, született jófiú?! :D :shock: , és soha semmi gond nem volt vele...?!)
Na jó éjt!
Zárom soraimat, megyek a Pasijaimhoz!
mazsolák
 
 


Jó reggelt !

akkor bővítem a "to know&do" listám:

- csuklás okés, vizet inni
- mérleg Momert márka


:) köszi ismét az infokat !! :)

Téényleg nagyon klassz volt tegnap a sok iromány, vélemény, kép és egyéb élmény itt a listán, de hát nem lehet ez mindig így - mi lenne szegény gyerkőcökkel ?? :P

Jaj nem is írtam tegnap, hogy fejfekvésbe helyezkedett már a Baby, remélem nem lesz kedve megfordulni :?
És akkor ezek szerint a kis lábikáját szokta nekem jól kinyomkorászni ott a köldököm felett - azt úúúúgy szeretem !!
:lol: :lol: :lol:

Legyetek jók, én megyek a Söfi genetikára ücsörögni pár órát :? :?
majd írok mit mondtak...

pusza:
K&L
lmkata
 
 


Sziaszttok lányok!

Timi neked is szörnyű volt a vajúdásos rész? én már a végére teljesen reménytvesztve feküdtem. amikor elment samu szívhangja nem aggódtam miatta, tudtam hogy vele biztos nem lehet baj, valahogy úgy éreztem, samu ment meg, mert ha nem császároznak meg vagy valami akkor én meghalok. szóval szerintem érezte hogy anyája az utolsókat rúgja. végülis teljesen esélytelen tágulással 11 órát vajúdtunk.

mi kaptunk kölcsön tefal mérleget és használhatatlan tök hülyeségeket mutat össze-vissza.

a csuklás folytatódik ha már megszületnek is és állítólag őket egyáltalán nem zavarja, csak a felnőtteket. nem lehet vele semmit csinálni- te hiába iszol sokat, az hozzá nem úgy jut el. annyi az egész hogy már készül a kinti létre és lélegezgetni próbál.

samu ma éjjel 9-től 7-ig aludt 15 perc szopival hajnal négykor. szerintetek ez nem ad aggodalomra okot? remélem ez nem aluszékonyság vagy ilyesmi.

anyukák ti hogy vészeltétek át az első időt, bezártságilag? (nem a lakásra értem, mert mi már 5 naposan vittük samut levegőzni, hanem lelkileg meg bekorlátozottságilag) praktikák, tippek?

zsófi
kerekpocak
 
 


sziasztok lányok

Zsófi : tündéri gyönyörű kis krapekot gyártottatok a férjeddel.. nekem nagy tetszik.....Jó megcsodáltam őt, hogy az én kis Benim is ilyen szép legyen. Egyszerűen nem tudod elkpzelni, hogyan tudtátok végig csinálni a szülést úgy hogy melletted hárman sikitoznak. ... És a férjed közben nem rohangált az orvosokhoz, meg ápolokhoz téged próbáld vigasztalni ? Végül is Samuval mi történt mikor kivették már jobban lett és a szívhang kimaradás nem okozott semmit vagy hogy volt ? Bocs ha butaságokat kérdeztem..

Más : voltunk tegnap a SOTE 4d - én. Nagyon jó volt kedves volt a dokinéni időben be hívtak minket fotót is adtak és DVD - re is felvették, Szóval dicsérni tudom őket. Majd fel is teszem a képet.

Képzeljétek tegnap elkaptam megint valami szörnyű hasmenésest vírust a baj nem is ez volt hanem az, hogy olyan szinten görcsölt a hasam azt hittem megszülök még éjjel fél egykor is arra keltem fel, hogy görcsölök. El múlik ez valaha ????

kki
kki
 
 


Sziasztok!

Zsófi!
A tabletta felhelyzésétől számítva mi 8 órát vajúdtunk, ebből 3 óra volt húzós. Engem is Bala mentett meg a további kínlódástól, mert belekakilt a magzatvízbe, így rögtön vittek csaszira, amikor elment a magzatvíz.
Egy ideig szörnyű emlék volt a vajúdás, de mára ez a rész is megszépült. :)
Bezártság: Az első három hetem nekem a császárból való felépülésről szólt. Anyu és Anyósom felváltva jöttek segíteni. Örültem, hogy élek, s azzal küzdöttem, hogy hogy keljek ki az ágyból segítség nélkül. Aztán a harmadik héttől naponta többször is sétáltunk, jó nagyokat. A környék összes utcáját és boltját kívülről tudtam már. A boltokban már előre vártak minket, hogy meglessék Balát. :D
A másik kimozdító az internet, azon belül az itteni topikok voltak. :lol: Néha már függőnek kiált(ott) ki a család. De olyan jó megbeszélni a dolgokat veletek!

Kki!
A képeket nagyon várom!
Hasmenéses járványok: sajnos ezek a nyár velejárói. Nálunk Apa rohangál most Wc-re, meg három napig lázas volt.
Csak terhesen komplikáltabb, hisz nem vehet be rá az ember akármit, hogy gyorsan rendbejöjjön.
Jobbulást nektek!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,

Akkor most részekre szedtem a "fotóalbumot", igy talán végre meg tudom nektek mutatni Bálintot:)


1155640604.9.xls

1155641005.09.xls

1155641030.07.xls

1155641063.42.xls

1155641091.79.xls
sthlm
 
 


Sziasztok!
Tegnap már fáradt voltam, és a tároló, helyett tálcát, akartam írni...
Orsi, azért irigyellek, hogy ilyen szép szavakat mond Neked a kisfiad! Nálunk csak a „semmi” megy most, akkor tudom, hogy rosszat csinált, illetve, ha anyának szólít, „szeretem anyát”, akkor vmi gebasz van..., alapból Edu(s) vagyok, talán mert mindenki így hív a családból. Zsombesz meg most kezd rosszalkodni, látom, ahogy néz, hogy megint valami rosszban sándikál. :lol:
A másik, Zsigusz egyik szeretetkifejezési-eszköze, hogy teleszórja Zsombesz ágyát mindenféle játékkal. Szegénykém meg ha alszik, akkor csörög, zörög alatta minden. Illetve láthattok képet az arcukról, amikor mindegyik a kockával aludt... (puszis képük). Szóval a tegnap estém, és hajnalom is arról szólt, hogy szedtem ki szegény baba alól a cuccokat.. :oops:
Azért ha van egy kis időd mesélj, mi van veled, mert lassan Neked is telik az időd!Hiszen már aug. közepe van! Tudom két gyerkőc mellett mát nem úgy megy, ill. Te már jársz ctg-re is..
mazsolák
 
 


Azt szerettem volna még írni, hogy látszik, hogy Zsókáék is már lazábbak, lásd a fürdetést. :)
Nem mertem leírni, de amikor még zsombesz kisebb volt, amíg elfért a kézmosóba, akkor én is ott fürdettem kiskád helyett. Akkoriban a párom rengeteget túlórázott, én meg egyidejűleg fürdettem a két kiskrapekot:zsigusz be a nagykádba, zsombesz kézmosó, rendbetétel, szopi a fürdőbe, mert zsigu hajlamos kifürödni a vizet, és pillanatok alatt Balatont varázsolni a fürdőszobából..., és vittem aludni a Kicsit.
(Tényleg Orsi, majd Te mesélhetsz a „3.-nak már a kutya hozza a cumit” esetről, lazaságról, fertőtlenítésről, stb....)
Ja Timi listájához: lehet, h. jobb egyből 2 cumitartót beszerezni, arra az esetre, ha a drága elsőszülött eljátsza vhova...?! Néha azaz érzésem van, hogy Bermuda 3szögben élünk, mert minden egyidejűleg tűnik el, és van, hogy a 6 cumiból egy sincs meg!
mazsolák
 
 


kki
a szívhang visszajött nagyon hamar mert ezerrel nyomatták belém az infúziót szóval nem volt utána vész, csak gondolom ha egyszer ez előfordul akkor már nem nagyon vacakolnak oxytocin (remélem jó helyre teszem az y-t) mellett. ha oxycotinnal erősítik az egészet akkor ráadásul (gondolom nem véletlenül, csekkolják, hogy hogyan reagál rá a baba) folyamatosan ctg-re vagy kötve. a szívhangot egy nagyon rövid ideig nem hallottuk utána igen, csak marha lassan vert, utána meg megint minden ok volt. szóval 10-es lett samu apgar-ja (10 ből) meg azóta is a gyerekorvos szerint kitűnőek a reflexei, meg ráadásul 1 nappal előbb már jöhettünk is haza, szóval hál istennek nem lett semmi gond. csak jobb félni... gondolom.

Timi szegénykém, én már másnap jötem-mentem, gyakorlatilag ma már meg se érzem, hogy vágtak, észre se veszem. de már ott is pattogtam. ez a függönyös dolog szerintem iszonyú, így nem lehet rendesen vajúdni, szülni, ez annak ok aki már nagyon benne van és pillanatok alatt megszül. annak aki órákig vajúdik rémálom. én tényleg magamon kívül voltam. rettegtem- volt hogy el is mentek a fájások. annyira blokkolt a mások szenvedése.

na jó. alvással kapcsolatosan bárki vélemény? van olyan hogy túl sokat alszik, vagy túl keveset? ha átalszik egy etetést (nappal) ti fölkeltenétek?

Zsófi
kerekpocak
 
 


Kki-képeket várjuk, amint tudod, tegyél fel!
Zsófi-bezártság tippek. Mint írtam, nekem zsigusz hasfájós volt kőkeményen :? , így volt, hogy egy nap 3-4 órát tudtam csak aludni :shock: , mert szoptattam, fejtem, masszíroztam a pociját, sétáltam vele, nagyon kimerítő volt.
Aztán 3 hónapos korára elmúlt, akkor egyfolytában aludtam, pihentem, amint tehettem. Kb fél éves lehetett, amikor először eszembejutott ez a dolog, amiről írtál. Sajna nekem akkor még netem se volt :? , így állandóan csavarogtam, jártam a parkokat, turikat...., és vártuk haza apát. Amikor nyár lett, akkor meg egyre többször mentünk vidékre a mamáékhoz, kertesházba pihenni, felfedezni a kertet, virágokat...,
Zsombornál nem volt, mert amikor aludt, akkor ott volt a nagyfiú. Ehhez hozzá kell szokni. Egy kicsit más, mint amikor felkelsz minden reggel, felöltözöl, és elmész dolgozni..., nekem néha hiányzik, de apa mondja, hamar hazaszaladnék a két kispö...-höz?! Nem tudom? :shock: :?
Én ezt úgy oldottam meg, hogy elmentem kicsit vásárolgatni (pénzt költeni, apa legnagyobb örömére...), vagy hívtam vkit, akivel jót dumálhattam... Hobbikra nagyon nem jutott idő a háztartás, és gyerek mellett. De tény, amióta megvan a gép+net, nekem is könnyebb! Egy ablak a nagyvilágra! Főleg itt, ahol még csak nem is az én kis megszokott környezetemben vagyok, és a gyermeknevelés egy teljesen más asztal, mint otthon...
Na talán majd, aki frissen belecsöppent ezekbe a hasonló érzésekbe jobb tanácsot tud neked adni...Zárom soraimat, mert már rég itt gépelek, és lehet, hogy a gyerekszoba már darabjaiban..., végül egy jó nagy pusszancs Samu baba macis pocakjára!
Kata- várom az infokat nagyon! Gonodlok Rád, csak mindig vmi a végére marad! Sok, sok ++++++++++ ENERGIA Lizababának! :D
Hidd el, minden okés lesz, csak lehet, hogy az a testrész előrébb van a fejlődésben! Talán a hazaút is egyszerűbb lesz, törlik ezt a fenenagy szigorítást, így haza tudjuk vinni a gépet. (különben nem visszük, ha nem engedik fel..., féltjük, + az adatok! Na még írok erről én is, most megyek csekkolni, még benézek, és ha lesz időm, írok!)
Melba-az energia, és gondolat rész Neked is megy uúgy! Rátok is sokat gondolok! Hidd el, nálatok is rendben lesz minden!!!! :D
mazsolák
 
 


Na szépnapokat :)

kki nagyon kíváncsian várom a képeket! :) mindenképp tegyél fel ha tudsz :) és apának hogy tetszett?? nálunk ő akkor kezdte úgy igazából felfogni az egészet miután látta a Babyt :)
szegény, drukkolok hogy hamar túl légy ezen a nyavaján....

Timi, apátoknak is jobbulást :) csak Ti el ne kapjátok Balával !

úgy van a kisbabáknál, hogy az első pár hétben nagyon sokat alszanak aztán majd később behozzák a fentlétet, nem?
szerintem Zsófi, még lesz olyan is hogy visszakívánod ezeket az időket :) fog még Samu szórakoztatni később :lol: :lol:
Ki tudhassa?? így hallottam legalábbis ...

csuklás. okés akkor végülis ez nagyon ügyes dolog tőle, ha már a levegővételre készülődik a pöttöm odabent :)
inni azért én is mindig iszom olyankor for sure :lol:


na voltam genetikán, ahol megismertek már névről a múltkori afp mizériám miatt (az egy másik hosszú story, nem untatlak benneteket vele...) :) ugyanaz a drnő volt, és kiakadt hogy az okos kollégái miért küldtek oda amikor semmi keresnivalóm náluk 29 hetesen... amniocentézist csinálhatnának ha akarom de minek mert semmi értelme nem lenne jelen esetben. Mondom dehogy akarom !! :!: :!:
amúgy ISZONYAT RENDES VOLT mert levettek vért és sürgősségivel megcsinálják 1 hét alatt a vizsgálatot, toxoplasma kiegészítve még másokkal, torch a neve - a Jánosban szeptember elejére lenne eredmény és ott csak toxoplasmát néznek..................... no comment.
amúgy csak fokozott UH ellenőrzés..... hetente...
nem rossz ez a Babynek?

szóval ott tartunk ahol eddig :) - nem vártam mást
de megnyugodtam még jobban, mert ő is azt mondta hogy mintha "járvány" lenne ez a tág kamra dolog mostanság, meg egyáltalán amiket manapság észrevesznek.. na amit írtam tegnap is vagy mikor erről a sok ultrahangról.
Úghogy ne izguljak.
Mondom azon már túl vagyok, ez már valami egészen különleges állapot nálam :)


Melba megkaptad az emilt?

egyre ügyesebben közlekedek autóval a városban :)
eddig nem nagyon merészkedtem be, de tegnap villamosoztam és elhatároztam hogy többet nem ! (4-6-os volt.... SZÖRNYŰ!!)
JA, azon nem akadtam ki hogy át sem adják a helyet...
szóval inkább autó és araszolás de közben ülök és még jó zenét is tudok hallgatni :)

puszik
Kata & Liza
lmkata
 
 


Szia Kata!
Soraidon látom, hogy most már sokkal jobban, teljesen másképp fogod fel az egészet!
Ja igen, Kki, én is szorítok, hogy ne legyen gond!Mihamarabbi gyógyulás! És nálatok is Timi apának hasonlókat!
Nekem se adták át a heyet, de úgy voltam vele, biztos azért nem, mert sokáig, csak hasam volt, később lett pocakom... De ennél csak az a történet jobb, amikor két idősebb nő megjegyezte a bnőmről, hogy "Te már 18 évesen is lehet szülni?! Hát ez szörnyű!"
Ad1. Kissi idősebb volt annál, de ha úgy lett volna, akkor is közük?!
Ad2. Nő létükre nem jutott el a tudatukig, hogy talán át kéne adni a helyet?!
Pedig már a 9 hónapot taposta szegénykém, de nekem is annyi ilyen sztorim van/volt, és elárulom, gyerekkel se adják át nagyon... Talán majd akkor, ha látják, hogy van pocid/hasad?, és fogod a nagyobbik gyerkőc kezét...
Húúúúúúúú, most mennem kell!!!!!
mazsolák
 
 


Ja igen Zsófi, kapott Samubaba antibiotikumot, mert az altathat..., de az már, ha volt is, egy hete volt?!
Szerintem ne aggodj, jó az alvókája, bár nem egy helyről azt hallottam, hogy max. 5 órát szabad ilyenkor hagyni aludni, nehogy kiszáradjanak! Este ez másképp van! Tehát ha vki olyan rendkívüli gyerekkel rendelkezik, hogy gyermeke kezdetektől átalussza az éjszakát, ne ijedjen meg, az más..., most a nappal a fontos. Ha azért sokat alszik, és nincs meg a napi szopiadag, akkor kérdezz meg vki okosat. Az is lehet, hogy ritkábban kel, de annyit szopik, ami kisebb gyomrú babák, mint nálunk, felnőtteknél is: van, aki ritkán eszik sokat, ill. aki sokszor és keveset...
mazsolák
 
 


bocsi, láttam, kissé szétszedte, amit írtam, korrekció
1. "kissé"
2. lehet, hogy ritkábban szopik, de felér 1,5-2 adaggal...
vannak babák, akik gyakrabban szopiznak, kevesebbet esznek (kisebb a gyomrocskájuk), és vannak, akik ritkábban szopiznak, és sokat ( nagyobb a gyomrocskájuk)
na most már remélem, rendesen elmegy...
na viszem altatni a kölköket, majd még benézek..
mazsolák
 
 


Edus az előbb kb akkor írhattam amikor Te, szóval az infok lásd fent, édes vagy, nem lehet elég a sok +++++ energyből, úgyhogy KÖSZÖNÖÖÖÖÖÖÖM :lol:

net: mi Fóton lakunk a hegytetőn (Öreghegy a neve de inkább domb..) na mind1 szóval meredek az utca, erdő körben..
magyarul nekem már most is sokat jelent a net.
konkrétabban TI! :lol:

Mert amíg pl 38 fok volt, kimozdulni sem tudtam mert rosszul voltam a melegtől. Maradt a net. konkrétabban TI! :lol:

Aztán kezdek függő lenni - lásd sokat jár a szám - bocsi :oops:
pedig már nincs meleg na és dolgom is van bőven......

a lényeg hogy néha bennem is felmerül már most hogy hogyan is lesz, mert nekem aztán akkor is autóba kell majd ülnöm ha a gyerkőccel játszótérre akarok menni, vagy babakocsival sétálni - mondom elég meredek az utcánk ...
de majd szépen kialakul. aztán max. ha minden egyebet kimerítettem (gyerek, pihi, főzés, háztartás) ott lesz a net. konkrétabban TI! :lol: ha nagyon unnám magam de valószínűbb hogy a Baby fog szórakoztatni lásd Edus élmények...
lmkata
 
 


Ezek szerint akkor szokott megviccelni a rendszer (információ tranzakció..., amikor egyidejűleg többen írunk...?! :shock: :D :evil:
mazsolák
 
 


Sziasztok Lányok! :lol:

[b]Segítséget kérek:
Ha valaki a Sóvágó dokihoz jár terhesrendelésre az írja meg nekem légyszi, hogy mikor rendel, vagy azt hogy hol érem utol a dokit, mert a mobilján két napja nem tudom elérni.

Előre is köszi.

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok lányok

köszönöm a jókívánságokat azt hiszem jobban vagyok bár a fönököm szerint nem. Ma voltam cukor terhelésen tök szar volt szerinte az agyamból szivták ki a vért úgy szét vagyok esve úgyhogy mostmár megyek haza. Ja meg az eredményért holnap megírom hátha valaki tud segíteni értelmezni. Tegnap a 4d - én ugyanis azt mondták kicsit sok a magzatvíz az baj szerintetek ? lehet, hogy cukros vagyok mondta a doki néni na majd ma kiderül...

nviki : a Sóvágót én tegnap hívtam mert az én dokimat Kaszást ő helyettesíti ugyhogy tuti elérhető szerintem a mobilján.
Utazás : inkább én is kocsival jövök be még elmentem a János kórházig villamossal azt hittem ott esek össze. Tömve volt persze senki nem adta át a helyét pedig a férjem szerint akkora vagyok mint egy hordó nem hiszem el hogy nem látják. A kórházban is miközben várakoztam egy idős bácsi állt fel ő adta át a helyét a vérvételnél meg egy tök rendes nő előre engedett, de az egyik papának nem tetszett. Ez olyan dühítő mintha titkolni kellene, hogy terhessek vagyunk.... szörnyű
Na jó nem fújom magam tovább megyek haza lehet, hogy tényleg pihennem kell....


Edus : nemsokára írok priit csak bocs kicsit sok minden volt az elmúlt napokban

sziasztok
kki
kki
 
 


Szia Enci!
Megnéztem a képeiteket! Nagyon klasszak! Nagyon jók az első közös képek! (Bocsi, h. ilyet írok, de nagyon hamar rendeződtél a szülés után! Csak úgy sugárzik az arcod! Ez mindent elárul.)
aztán a pancsis kép, a nagy barnaszemű, és az utolsó, azok is annyira cukik! :D :D
Szerintetek alszank ezek a lókötők?! ÁÁÁÁÁÁáá
mazsolák
 
 


kki: a kicsit több magzatvíz nem gáz, sokaknak van ez így.
bocsi szita az agyam de hány hétnél is tartasz ??
mert a 3. trimeszterben ez van:
"A magzatvíz utolsó harmadban való felszaporodása leggyakrabban annak köszönhető, hogy a terhességi hormonok a cukoranyagcserében okoznak nemkívánatos változásokat: ezt terhességi cukorbetegségnek hívjuk, de alapvető tulajdonsága, hogy szülés után nyom nélkül visszafejlődik."
szóval azért 1000 drukk-drukk hogy jó legyen a cukor, de ha netán véletlenül nem, akkor sincs semmi gáz (2 barátnőmnek is volt, és amint kint a picur, nyoma vész !!!)
:lol: :lol: :lol:

Edus, volt alvás végül? :wink:
lmkata
 
 


Bálint naaaaaaaaaaaaaaaaagyon cuki!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


noch was:
"És amit még tudni kell: a magzatvíz mennyisége dinamikusan változik, megítélése szubjektív. Csak többszöri ismételt vizsgálat alapján lehet tényszerűen kimondani az esetek többségében, hogy bizonyítottan több vagy kevesebb az átlagosnál."

jaaaaj ezek a "nyavaják" :roll: :roll: :roll:

És mi volt nem is olyan régen amikor példul UH vizsgálat sem volt általános ??????
(4en vagyunk tesók és a legkisebbel, aki 91-ben született volt anyukám egyetlen egyszer ultrahangon a 36. héten !!!)

na elteszem magam mára, azaz holnpra vagy hogy van ez... :?

puszi Mindenkinek! :lol:
lmkata
 
 


Edus nem semmi és hogy nem kaptál idegbaj a bezártságtól? egyedülléttől? nem voltál soha levert és depis????
kerekpocak
 
 


lányok ne aggódjatok! minden ok lesz!

kki ha esetleg magas is az a cukor érték, azt tök jól karban lehet tartani!
kerekpocak
 
 


Helló csajok! Két napot kihagyok, és már behozhatatlan, de inkább ez legyen, mint pangás :)

Csak címszavakban, amiket megjegyeztem:

Zsófi: mégegyszer gratulálok és köszi a történetet, nem semmi. Tényleg megmentett Samu. Férjed hogy bírta a többi szülést?
Bezártság, depi: normál. Hozzá lehet szokni :) Ha van lehetőséged, és majd ha nagyobb lesz, akkor menjetek ezerfelé.
Az alvásnál én nem kelteném fel. Csak egy esetben (kettő), ha sárgulna, illetve, ha éjjel nem aludna. De 10/10 apgarral nem hinném, hogy bármi baja lenne :) (Nekünk is az volt...)

Lista (Timiéről kopipészt :) ) igen-nem, csak a statisztika kedvéért:

Nincs és nem hiányzik: szoptatós párna, mikrós sterilizáló, Bőlcsőpárna, cumisüveg melegítő

Volt, de nem használtuk: kenguru.

Van és nagyon jó, hogy van: fejőgép avent, porszívós orrszívó (királyság!!!), anyatejgyűjtő zacsik, poharak (Avent), cumicsipesz (mam), Pelenkázó alátét, Textil pelus, felhúható zenélő játék.
+
Pelenkázó táska (kihajthatós), utazáskor, bármi rövid autós elmenetelkor nagyon jól jött.

Mérleg: csak idegesített, de két hónapig használtam. Kölcsönözni lehetett.

Ááá több kérdésre most már nem emlékszem, minden jót a pocakosoknak :)

M.
mircike
 
 


Kki :lol:
Köszi a választ, akkor tovább próbálkozom:)

Hali
Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok lányok

a Vércukor eredmény : 6,1 Kérek mindenkit aki tud segítsen jó vagy nem ?????????? Azt olvastam, hogy hét felett van gáz, de akkor miért több a magzatvíz??????? Na mindegy a dokihoz két hét múlva megyek a héten meg szabin van.
Épp ma vagyunk 24. hetesek, már nincs sok hátra :roll:
Képek mennek nem sokára csak az otthoni számítógép meg adta magát még néhány nap és fenn lesznek de majd akkor üzenek.
A depresszitól egyébként én is félek, tudom nem így kell hozzá állni a dolgokhoz, de amikor én szülök akkor tél lesz és hideg az emberek olyankor még az orrukat sem dugják ki a vackukból?
Na mindegy később még jelentkezem
kki
 
 


sztem a 6.1 az még jó, nem?
samu egyelőre annyira jó baba, 5 órát tuti alszik egyhuzamban!
megyünk ám mindenfelé a babakocsiban alszik így tudok barátnőkkel is talizni, amíg még rámérnek.
ismerkedünk ismerkedünk samu meg én.
kerekpocak
 
 


mármint 5 órát alszik éjszaka egyhuzamban, nappal 1-2-3
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

kki, én a két terhességem alatt nagyon sok átlagostól eltérő eredményt produkáltam, többek között Marcival a magzatvizem is több volt a normálisnál. Pontosabban a kórházi UH-on többet láttak, a 4D-s UH-on átlagosnak ítélték, szóval ez is,mint minden más nagyon relatív. Nekem is egyből a cukorra gyanakodtak, de mivel az ahogy neked is, nekem is jó lett 8) etért azt kilőttük, mint okot. Sajnos van egy nagyon rossz tulajdoságom, minden problémámra megpróbálok választ keresni a neten, így pl ezt a témát is végigrágtam. Igazából akkor van gond, ha sokkal több vagy kevesebb az átlagosnál a m.víz,de még akkor sem biztos, hogy baj van, de akkor már érdemes további vizsgálatokat csinálni. Szóval no para!!
Nem átlagosak a gyerekeink. Ennyi :wink:

Gyerekcuccok:

Szopispárnát vettem, de nem használom. Elég magas vagyok, Marci is nagy, nekem nem jött be, nem kényelmes.
Viszont Apa nagyon jókat szunyál rajta :lol: .
Sterilizálóm nem volt egyik gyereknél sem.Nem hiányzott. Mindkettő főleg szopizott, amikor meg néha ettek valamit, azt kifőztem egy kis citromleves vízben.
Kengurut mi is vettünk, nagyon szuper minőség, de nekem fáj tőle a hátam. Meg Marci sem nagyon kedveli. Csak akkor vegyetek, ha már meglesz a baba és ki tudjátok vele próbálni.
Mérleget mi is kölcsönöztünk 2 hónapra, de nem nagyon mértem.
Mondjuk Borit mindig méricskéltem, első baba volt ugye, Marcit alig.


Kata, örülök, hogy megnyugodtál és ilyen aranyos doktornőhöz kerültél. Az UH nem okoz Lizának semmi problémát, ne izgulj! Csak egyszerre nem szabad sokat UH-ni, mert felmelegszik a magzatvíz.

Zsófi, nem semmi Samu! Jó az alvókája :wink: . Én is azt olvastam, amit Edus is írt, hogy 5 óránál többet ne aludjon egyszerre egy ilyen pici baba, de kérdezd meg a gyerekorvosotokat. Én parás anyuka vagyok, ezért én nem hagytam ennyi ideig aludni az első 2 hónapban. De lehet, hogy én csináltam rosszul :oops: .

Enci, nagyon jók a képek, csuda édes Bálint! :wink:

Megyek, mert visít Bori az udvaron.....

KépKép
logi
 
 


Így okés Zsófi. Éjjel 5 óra (mázlid van), nappal 1-2-3. Ez így szerintem rendben van.
Én nappal nem hagytam ennyit aludni, ez nem derült ki a fenti irományomból. Éjjel alhat 5 órát egyhuzamban.
logi
 
 


sziasztok lányok

ki tud nekem segíteni szóval olyan izé vonalzót vagy nem tudom hogy hívják hogyan tudok csinálni ????

köszi
kki
 
 


Sziasztok Kedves Topik-társak :)

kki, ahogy írta Zsóka is meg én is fentebb, szubjektív a magzatvíz mennyiségének megítélése és nem egyszeri mért adatból kell amúgy sem következtetni! Van hogy szimplán picivel több/kevesebb, okát meg nem tudni.
(mint olyan sok más dolognak sem..... ez eléggé kibrító tud lenni, de sajna nincs más választásunk...)


Zsóka, ezt nem is tudtam !!! Mármint hogy melegszik az UH-tól a magzatvíz.. érdekes !
Persze, aztán rájöttem hogy úgysem nézegetik nagyon sokáig a Babát majd a heti ellenőrzéseken, csak a buksiját hogy nőtt e avagy sem az a dolog (remélem nem fog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!) az meg szerintem max 5 perc de akkor már sokat mondok.

Megnyugodtam, majd hívott az orvosom hogy na mi volt, és mondott 3 mondatot amitől megint kiborultam... de nem ismétlem, megpróbálok nem figyelni rá. Igazából okot nem tud ő sem csak találgat, de hát nem épp a leghepibb verziókat emlegeti nekem....
A lényeg hogy jövő kedd reggel UH.

na megyek megnézem a kaját nehogy odaégjen, még jövök :)

puszi
lmkata
 
 


kki!

példul az enyémek innen vannak:

www.baby-gaga.com
tickers / pregnancy tickers
bal oldalt keretben beadod a várható születési dátumot
jobb oldalon kiválasztod milyen típust szeretnél (rákatt)
következő oldalon alul a keretes részre katt "Yes I know about..... now take me to my ticker!"
itt kiválasztod azt a verziót hogy "BBCODE use in most forums that don't allow HTML " - 2. keretes rész
a kódos szöveget kijelölöd, és átmásolod a babanetes profilodban az aláírás részbe!!
és akkor ha minden oké amikor írsz vmi hozzászólást és bepipálod h aláírás hozzáadása, majd előnézet - akkor látnod kell alul már a képet, nem a kódos szöveget.

Szólj ha vmi nem menne.. de fog! :)
pusz
lmkata
 
 


vonalzót (angolul ticker) úgy tudsz csinálni hogy valakijére rákattintasz (olyanra ami tetszik) és akkor az kidob egy honlapra, ott regisztrálsz, megcsinálod és utána bemásolod a profilodba akódot, amit az oldalon, ahol a vonalzót csináltad találsz. kezd el ha kérdésed lesz írd meg.

mi kaptunk kölcsön mérleget, de szinte sose mérem samut, van szoptatóspárnám, de csak az első pár napban használtuk meg a terhesség alatt, most kényelmesebb nélküle. nincs sterilizálónk (forró víz párti vagyok) kaptunk kölcsön légzésfigyelőt (babysense II- nagyon nagyon drága amúgy, asszem ez a legdrágább ??) és nekünk van kádunk meg állványunk is, mert a fürdőszobába nem férnénk rendesen, amíg meg mi tartjuk samut sokkal kényelmesebb így
fürdetni.
kaptam kölcsön mellszívót is (avent kézi) tök jó, de nem fejek mert azt szeretném, hogy azt a mennyiséget termeljem amire samunak van szüksége. egyelőre nem kell.
kengurut vettünk egy vagyon volt, majd elválik kell e használnunk, ha nem akkor legfeljebb eladom.
babakocsi: bbc trophy csak váz és hordozó, samu imádja mindig alszik benne.
pelenkázó: ikea komód.
ami tök jó és sokan luxusnak tartják: sangenic pelenkázó szemetes (mi pelenkadzsinnek hívjuk- angolból szó szerint fordítva) ami iszonyú jó, minden szagot kizár, nem kell a pellussal rohangálni, higiénikus és kényelmes. én nagyon javaslom.
gyermek ismét alszik, kezdem kiismerni, ha evés után sír akkor nagyon álmos és már azért nem tud elaludni, mert túl van pörögve. ilyenkor összebújunk, megnyugszik és alszik a köv. etetésig.
anyukák, nektek vannak praktikáitok?? ami hasznos lehet?
kerekpocak
 
 


Zsófi szerintem Samu az apukájára hasonlít legalábbis orr-száj tuti !
Mondjuk olyan képetek nincs fenn asszem ahol te vagy vele... de az újak közt is amikor tartja apája azon rá hasonlít...
szerintem :)

amúgy Liza is a 4D képek szerint száj és pofi tekintetben apukája...
azért remélem nekem is jut valami :)

Tényleg ennyire úgy érzi az ember hogy bekorlátozódik a babával??? Én nekem eddig eszembe sem jutott ilyesmi !!!! Mondjuk a melegek alatt elég sokat voltam itthon, egyedül egész nap - de nem volt gáz. Most meg hogy elviselhetőbb az idő, megint mászkálok ügyeket intézek, stb..

Azért október végén itt fenn ahol még szomszédok sincsenek nagyon...
szerencse hogy van 3 hugicám, majd felváltva telepítem ide őket ha apa visszamegy dolgozni a 2-3 hét szabi után hogy ne legyünk tök egyedül eleinte
:lol:

Meg akkor azért sanszos hogy már rossz idő lesz, hosszú séták nem fognak menni..... no meglátjuk :roll:
azt mondta a vak is........
lmkata
 
 


ezt a pelenkadzsinn dolgot már mások is mondták, hogy azt hitték felesleges őrület, de végül nagyon is bevált - Zsófi által említett okok miatt.

listám bővül :)
lmkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?