Új privát üzeneted érkezett!

(Mamy, csak Neked, csak most, négyszemközt: :lol:
már annyira beleéltem magam a csasziba, hogy kicsit lelkibeteg lettem és megijedtem attól, hogy akkor gyerek megfordult, most nincs mese, vajúdunk, nyomunk, fáj, tágul... és azt sem tudom, hogy holnap vagy három hét múlva.
Ne ítéljetek el, de tényleg volt bennem egy ilyen feeling, annyira ráprogramoztam az agyam a csaszira és annyira jó volt a tudat, hogy olyan tervezhető, kiszámítható és gyors. meg persze ott és akkor nem fáj. Sőt, később sem törvényszerű.
A spinál meg, ha jól adják be, nem okoz semmilyen mellékhatást, szóval, Mamy, arccal a pozitív irányba! Bárhogy is lesz: két hét múlva babád lesz!!!!!!! :lol: )
Felfogtátok??? Mert én még mindig nem tudom elhinni, hogy hamarosan anyák leszünk... :lol:

Feszültségoldónak meg kedvenc kutya-cica képem a családi albumból, szegény Cilike haláltmegvető bátorsággal próbál szocializálódni a kutyáinkkal. :lol:

Kép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Saint,

magzatvízfolyás: valóban , ha beteszel egy betétet, jobban látod, mi történik.Illetve inkább vattát használj, mert a betét kék magja miatt esetleg nem látod, hogy milyen színű a víz. a magzatvíz, ha tiszta, akkor vízszerű, vagy tejszerű, esetleg kicsit rózsaszínes. Ha nyákcsappal keveredik akkor kocsonyás, nyálkás is lehet. Ha tiszta a megzatvized, az azt jelnti, hogy minden nagyon jól van, egyrészt mert ez jelzi, hogy érett a méhszájad és a bab útra kész. A következőkre figyelj: ha dokihoz mész és megvizsgál, hiába nincsenek még fájásaid, meg kell indítani a szülést, mert a vizsgálattal feljebbtolhat kórokozókat, amelyek fertőzést okoznak. Ha még nem mész dokihoz, akkor a következőkre figyelj. mérd meg a hőmérsékleted, majd négy óránként mindig mérd. Ha van emelkedés, akkor irány a kórház. Zuhanyozz 3 óránként, és minden egyes Wc-zésnél.

Ha a magzatvíz sötét pisiszínű, zöld, vagy barna, az azt jelenti, hogy a baba nem érzi jól magát odabent és belekakilt a magzatvízbe. Akkor hívd a dokidat!!

Szóval, ha gyanúsan csordogál valami, valszeg a magzatvized lesz, elvégre már nagyon reális, hogy szülj. :lol:
Ha nagyobb biztonságban érzed magad, most hívd fel a dokidat, ha úgy érzed, minden ok, akkor várj, mert a fájásaid is jönni fognak hamarosan :lol:

Üdv,
Kata
sz_kata

Saint

Én magzatvízszivárgásra betétet hallottam, hogy lehet kapni. Gondolom hogy elszineződik és az mutatja meg ha szivárog. Majd megkeresem, mert valahol egy ujságban olvastam.

Krisszi
Sajnos vannak ilyenek. Az a legjobb hogy felül akarják bírálni azok tudását akik értenek is a dologhoz. Ezt értem itt most arra, hogy ne engedd az UH-t. Pedig az csak jo, mert igy kiderül sokminden, meg persze te is láthatod a babát. :)

Végre! Ott volt a védőnő. Meghallgatta a szívhangot, stb. minden rendben. Csak egy kicsit sokat híztam. Pedig nem is eszek sokat, naponta 3x. Ha meg rámjön az ehetnék akkor gyümölcsöt eszek, ugyhogy nem tudom mitől híztam, de hát ez van. Ugyhogy megcéloztam a 20 kilot végleges össz hízásnak, remélem több nem lesz. :?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Krisszi! :lol: :lol: :wink: :wink: Köszi! :wink: Ari vagy! :wink: Teljesen igazad van.

Közben utána olvastam a dolgoknak, és teljesen szubjektív, hogy kinél milyen hatást okoz a spinális érzéstelenítés. Nem törvényszerű a fejfájás, bár való igaz hogy lehetséges, és akkor szörnyű tud lenni, de az ember reménykedik, hogy vele nem fordul elő... Ha meg mégis, akkor így jártam. Ki fogom bírni!
A 24 órás fekvés sem mindenhol kötelező, és ha én fel akarok kelni mondjuk 8 óra múlva, úgysem tudnak meggátolni benne, végülis mit tehetnek, visszalöknek az ágyra?... :roll: :lol:
Sok helyen pl. 6-8 órával a műtét után az anyáknak fel KELL kelniük, lábfejet-lábat mozgatni ahogy tudja, stb. A lényeg, hogy minél előbb el kell kezdeni mozogni, nem szabad az embernek elhagyni magát.
Tudom, hogy ez nem mérvadó, de én abban reménykedek, hogy könnyen viselem majd, mert nem vagyok gyenge szervezetű ember, fejfájós sem vagyok, és nem szeretem ha fizikailag kiszolgáltatott vagyok. Szóval remélem, hogy hamar túl leszek a hatásain.
Gondolom a fentiekből kitűnik, hogy már jobban vagyok lelkileg, túltettem magam a dolgon, és ehhez ti is hozzájárultatok, köszi mindenkinek!!!
Én is császárral születtem, úgy látszik ez a sorsom :wink:

Kép
mamy

Krisszi!
Minden elismerésem a Cilikéé! :lol: Tényleg nagyon bátran viseli a kutyák társaságát, bár el tudom képzelni, mi járhat a kis buksijában!... :wink:

Kép
mamy

Sziasztok!

Bufo!
Köszi infót Titiről.
Pénteken megyek Sotéra,ha megkérdezed Tőle megkereshetem és megírnád a nevét, akkor szívesen megkeresném ,hogy ne legyen arra a 10 percre se egyedül.
:)

Annyi sok keményedésem van kutyával sétálok 100m-t és alig bírok felvánszorogni a lépcsőn....
szétvet a méreg tegnap meghozták a kiságyat ,ma próbáltuk összerakni erre nem bírjuk mert 3 cm-er t levágtak belőle sógornőmék és nem is említették meg.
kezd elegem lenni, hogy lakás ugy néz ki mint egy putri és a páromat egyeltalán nem izgatja,pedig tegnap Ő is hallotta egy,max 2 hét és baba megszületik.
na nem parázik,vagy rágom szalmát?
sziasztok
sue
suezika

Mamy: Én is írtam Neked és nem is válaszoltál :cry:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok,

köszönöm a meleg üdvözleteket :lol:
Férjem ma Madarászozik (légzésfigyelő), még nem ért haza, képek holnap.

Addig is nagyon röviden (idő hiányában):

Lányok: gyönyörű, apró, tündéri jószágok, nagyon-nagyon jók. Csepp zabagépek, három/négy óránként esznek 40-60 milit. Mivel koraszülöttek, nálunk nincs liberális "eszem-amikor-akarok", nem lehet őket nem-enni hagyni. Igaz, négy óránál többet nem is nagyon akarnak kaja nélkül tölteni. Napi 7szer etetek, egyelőre üvegből, mivel szopizni nem tudnak a befelé forduló bimbóim miatt. Ez nekem egy nagy átok. Viszont van tejem, ami nagy áldás. A fejés viszont horror, úgyhogy ezerrel próbálkozunk a szopizással. 22-es csapdája: mikor a fejő kihozza a bimbót, szopnak, de akkor a fejő már kifejte a tejet... Mikor a mell tele, a bimbót nem tudják elkapni... Nem baj, majd belejövünk...

Szülés: dokim szerint a császár reklámja vagyok. Nekem ugyanis meg se kottyant. Altattak, egyébként. Akit császároznak: csak az első felülés nehéz, onnantól minden megy magától.

Toxémia: lányok, akinek egyik napról a másikra shrekes lesz a bokája (keze, arca), menjen el egy vérnyomásmérésre, és ha magasabb, mint szokott lenni, azonnal a dokihoz! Ez nem riogatás. Én úgy mentem vissza a kórházba csütörtökön, hogy pénteken hazajövök, ehhez képest éjjel már császároztak. Bocsánat, nem akarok ijesztgetni senkit, de jobb félni, mint megijedni. A toxémia csúnya egy dolog...

Kórház: túl lehet élni, a csecsemősök elég ergyák voltak, a gyermekágyasok tündérek. A kórházi viszonyok meg ugye ismertek... Betétet érdemes vinni, Tena eldobható bugyit szintén. A haskötő viszont nálam nem vált be, több mama viszont használta odabent. Ja: érdeklődjetek, hogy a kórházban lehet-e fejőt kapni, lehet, jobban megéri ott venni (ha kell), mint másutt (a klinikán ki is lehetett próbálni kétfélét, és csak utána kellett választani).

Mellszívó: az Aventtel úgy befürödtem, mint annak a rendje. Kis bimbójú lányoknak nem merem ajánlani, mert nem csinál rendes vákumot, és nem jó vele fejni. (De persze próba cseresznye.) Végül Madela elektromos mellszívót kölcsönöztem, azzal hirtelen 40-ről 110-re ugrott a lefejt tejem mennyisége.

A lányokról egyébként ódákat tudnék zengeni, egyik édesebb, mint a másik. Liza lányom kreol, nagy sérójú kis tündér, Lili fehér bőrű, szőke aranybogár. Tán az orruk meg a fülük egyforma. Annyira szépek, hogy nem tudok betelni velük. De majd ti is meglátjátok, ha felrakjuk a képeket. A hosszuk egyébként úgy 45 centi körül van, nincs az a ruha, ami jó lenne rájuk. Viszont tökéletesen arányosak, apróságuk dacára. És nekünk így jók... Most búcsúzom, vár a fejés.

Puszi - Kata

ákata2

Szia Kata,

De jó hogy írtál :lol: Úgy irígykedem ám! Nagyon klassz lehet a kis tündérekkel. Már úgy várom, hogy egy bogárszemű fürkéssze az arcom :lol: (bár két hetet azért még várhatna :roll: )

Sue,

lehet, hogy azért nem rágja a szalmát a párod, mert azt tervezi, hogy akkor vágja puccba a lakást, amikor Ti a kórházban vagytok még. Ne izgulj, tuti hogy nála is előjönnek majd az atyai ösztönök
:lol:

Lányok,
lépcső holnap kész :lol: :lol: Irtózatos por van, az ismételt födémvágás miatt, a nappalink meg mint egy bútor lerakat. De legalább már fel tudunk menni a tetőtérbe, ez is valami :lol:
Állítólag még két nap a koszolós meló, utána takaríthatok. Ember még így nem várta, hogy takaríthasson :lol: :lol:
sz_kata

Kata!
Köszönjük a beszámolót és örülünk, hogy jól vagytok. Most már csak a képek hiányoznak.

Mamy!
Ilyenkor tényleg azt kell figyelembe venni, hogy mi a legjobb neked és a babónak. Mint már egyszer írtam a barátnőmnek megindították a szülést, mert túlhordta, majd kb. 18 órányi vajúdás után rájöttek a dokik, hogy nem fog kiférni, így császár lett a végén. Állítólag az átlagos születési fejkörméret 34-36 cm, de náluk 38 volt és emiatt már nem tudott természetes úton kibújni. Szegény nagyon sokat szenvedett lényegében a semmiért, mert a végén kiemelték belőle a kicsit.

Sz_kata!
Nem reagáltál a délelőtti ajánlatomra a jövő heti találkával kapcsolatban. Esetleg neked nem lenne jó?
Jössz a VK-ba? Jelenlegi helyzet szerint ott a helyem, de örülnék neki, ha minél többen lennénk.

Ma a Minimanóba és a Babyfunba látogattunk el a párommal, ahol feltérképeztük a terepet. Végre a Minimanóban találtunk olyan kisebb méretű pelenkázó komódot kisággyal, ami még a mi kis félszobánkba is befér. A Babyfunba pedig akkor érkezek tündéri pihe-puha takarók, amiből egyet vettünk is, mert nem bírtunk neki ellenállni. Sőt, az első szoptatós melltartót is beszereztem, bár a baba holmijaival kapcsolatban még jócskán le vagyunk maradva :? . Csütörtökön megcélozzuk a Soroksári úton lévő két boltot, hogy meglessük milyen a választékuk.
Olyan jó érzés, hogy végre nézelődhetünk és vásárolhatunk. A párom szerencsére jól bírja a kiképzést és egész jó tippjei vannak :lol: . Végülis nem véletlenül vagyok vele :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Jadey!
Jaj ne hari, nem tudom miért maradt ki, de neked is akartam írni!!! Bocsi!!! :oops:
Persze bízom a dokimban, állítólag nagyon jó szülész, és úgy tudom hogy általában ellene van a csaszinak, tehát ha ő ezt javasolja, annak biztos oka van. Ezért is nyugodtam le.
Egyébként én is császárral születtem, faros voltam és nagy volt a koponyám, Geszti ezek szerint tőlem örökölte ezt, bár igaz hogy már megfordult. Én is imádtam anyukámat (sajnos már nem él), ezért ettől nem tartok, hogy ez bármi "defektet" okozna az anya-gyerek kapcsolatban. Nem az első pillanaton van a hangsúly, hanem a harmónián, ami kialakul közöttünk.
Arról meg valóban nem is beszélve, hogy a császáros babák állítólag tényleg szépek, mert nem viseli meg őket a szülőcsatornán való áthaladás. De ez nem jelenti azt, hogy a nem császárosok ne lennének szépek!!! :wink: :lol:

Gesztenye!
Emlékszem, amikor a barátnődről írtál. Én ilyenkor csak azt nem értem, a szülés előtt miért nem győződnek meg a dokik, hogy valóban kifér-e a baba?... :shock: Nálam sem csináltak még uh-t, de pénteken szóba hozom a dolgot.

Ákata!
Most már aztán tényleg nagyon kíváncsi vagyok a lányokra, mennyire aranyosak lehetnek egymás mellett, egy barna és egy szőke! :lol:
Amint látod, lehet hogy én is császáros leszek... nagy eséllyel... Téged a vérnyomi miatt kellett altatni? Volt egyáltalán választási lehetőséged?

Kép
mamy

Gesztenye,
bocsi, valószínűleg elkerülte a figyelmemet. Nekem a jövő hét hétfő kedd nem jó, a többi nap meg most úgy néz ki, nincs semmi konkrét. Szóval felőlem ok bármikor, majd legfeljebb a talihoz igazítom a többi programom.

Én megyek Vk-ba, és Rolex is jön, legalábbis nekem azt mondta. De hát ebben ő az illetékes :lol:
sz_kata

Mamy!
Most csak neked! Sajnos már késve, de örülök, hogy a lányok meg tudtak nyugtatni. Jó, hogy bízol a dokiban, de az, hogy szülés előtt 2 héttel még nem szállt le, nem mindig jelent rosszat. Gesztenye példája is azt mutatja, meg lehet várni, akár megindítva, akár nem, hogy ki fog-e férni a feje. Tényleg csak közben derül ki, mindig ezt mondják a dokik. Az egyéb tényezők persze szintén rontanak az esélyeken, de nem biztos semmi. Én rákérdeznék, mi a forgatókönyv arra az esetre, ha nem rögtön császár. Nekem pl. a téraránytalanságot pedzegette a szülésznő,csak azért, mert 150 cm vagyok. De azt is mondta , hogy minden szülés közben derül ki, az, hogy széles a csípőcsontom, nem jelenti azt, hogy a baba ki is fog férni rajta. HA olyan régi adataid vannak, pláne várd meg az újabbakat! Én biztosan nyitva hagynék egy kiskaput saját magam megnyugtatására!

Erika
piciri

Piciri!
Röviden összefoglalva úgy néz ki most a helyzet, hogy ha a 2 hét alatt bármikor megindul a szülés, akkor először megpróbáljuk a hüvelyi szülést, azaz megadja az esélyt rá. De a kockázatok miatt (amint írtam, a korom, a magasabb vérnyomásra való hajlam, stb.) valószínűleg szükség lesz akkor is a császárra, még ha ki is férne, lehet hogy felszökik a vérnyomásom és akkor rögtön a műtőbe visznek. Mondjuk ezt a vérnyomás dolgot nem értem, mert sosem volt magas, most is átlagosan 120-130/80-90 körül szokott lenni. De a doki szerint az alkatom miatt felmehet. Nyilván tapasztalatból mondja.
Ha viszont nem indul meg a szülés 28-áig, azaz előtte pár nappal, akkor be kell feküdnöm, és 28-án császár. Nem várják meg hogy mi lesz később, nem engedi túlhordani. Ennek azért örülök, megmondom őszintén.
Tehát a kiskapu megvan - már csak az a kérdés, hogy mi történik ezalatt a 2 hét alatt, vagy mi nem?...

Kép
mamy

Sziasztok!

Csak gyorsan egy ideig egy utolsó bejelentkezés... látom, a másik topikból Bufo (Bufokám puszi érte!) már írt nektek, így tudjátok, mi a helyzet.

Egész nap feküdtem, most gyors hajmosás+zuhi, és összekészültem. Reggel befekszem a Sote I-re. Meglátjuk, mi lesz, eddig biztos az 1 hét, de lehet, hogy végig bent kell maradnom, attól függ leszívják-e a magzatvizet, vagy nem. Hétvégére elvileg kiderül. Igyekszem sokat feküdni, hogy ne nyíljon tovább a méhszáj. Jaj, Istenem, csak legyünk már közelebb a célhoz!

Lányok, nagyon köszönöm, hogy gondoltok ránk! Köszönöm a sok jókívánságot, ígérem, erős leszek, és mindent megteszek az egészségért!

Ha gondoljátok, a számom: 30/9897-931.

Sok puszi mindenkinek, és jó egészséget!

KépKép
titi_27

Lányok

Nektek milyen az, amikor csuklik a baba? Mert szokott lenni olyan hogy kb másfél, 2 másodpercenként érzek kis mozgásokat, de nem sokáig kb 1, vagy 2 percig. Nem tudom ez az e. Mert nem az egész baba rázkódik, csak kicsit érzem. Ma is nagyon mozgott, főleg az előbb, nagyon tud kavarni odabent. Olyan jo érezni :D

jo éjt mindenkinek!

hettie

Mamy: Dehogy haragszom! :lol:

Ákata: Olyan jó érzés olvasni a soraidat, ahogy írsz a lányokról, minden egyes szóban benne van a szereteted, az anyai gondoskodásod! Klassz vagy!!!

Lehet, hogy Te is tudtad, de a C und A árul kifejezetten koraszülötteknek is ruhácskákat. A méretekre nem emlékszem pontosan, de 50-est tuti láttam. Ha gondolod, csörögj rájuk, biztos segítenek. Nagyon kíváncsivá tettél az egy szőke -egy barna felállással :lol: Remélem nemsokára mi is láthatjuk őket!

Titi: Már ugyan írtam, de nagyon drukkolok, hogy minden ok legyen!!! Jelentkezz, ahogy tudsz valamit, jó? Izgulunk értetek!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!
Mar tegnap este hazajohettunk, de nagyon faradt vagyok, meg visszaolvasni sem nagyon tudtam.

Titi, nagyon sok kitartast es erot kuldok neked!!!!

Gratulalok Violanak is.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem :oops: bocs.Olvaslak ám benneteket minden este.Ti vagytok az esti mese.
Látom a többség jól van.Ennek nagyon örülök.Meg a sok új kisbabinak.
Gratulálok Simonbabához és Ádámbabához!Szép nagy babák. :)

Kata! Tegnap tök sokszor eszembe jutottál.Hogy mi lehet veletek,vajon otthon vagytok-e már stb...És itt is vagy újra.Olyan jó volt olvasni,hogy jól vagytok.Árad a boldogság minden szavadból :) Annyira jó.Már nagyon várom a képeket.

Titi drukkolok nektek,hogy minden simán menjen.Olyan rossz volt olvasni a problémáidat.Kitartást neked.Remélem sikeres lesz a beavatkozás,és a kis Alexandrának sem lesz baja.

Babaruha téma.Írtátok,hogy otthon milyen nehéz szép ruhácskákat venni.Hát a vidéki kismamáknak tényleg elég katasztrofális a helyzet.De a fővárosban azért sok jó üzlet nyílt az utóbbi néhány évben.A NEXT-et nem említette senki.A WestEnd-ben van üzletük és meseszépek a babaruhák.Korababákra is van méret.Érdemes megnézni.A felnőtt ruháik is jók.

Mindenkit puszilok.A soron következőknek pedig sok erőt a nagy napra.

(Volt valaki Szigeten nagy pocakkal? :lol: )

Iza
Tényleg,Rejoval mi újság?Olyan régen írt már.
piciza

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:51-kor.
Vendég

Kedves fórumtársak!

Nózi férje vagyok és helyette írok be.

Nagy hirtelenséggel kedd reggelre megszületett kisfiunk Zsolt, 54 cm és 2860 grammal. Mama és a baba is jól van.
És egy kép a piciről :))))) Kép
nózi

Hello Csajok!

Krisszi, a tegnapi Mein Baby-n én is bőgtem :) Apjukkal is megnézettem a végét, gyorsan felvettem pár percet. A mai is érdekes volt, remélem még lesz benne szülés. :)

Ákata, juuuuj de jó, hogy minden rendben!! Nagyon várjuk a képeket a szépségekről!! Köszi a mellszívó infót, akkor még én sem veszek, inkább kipróbálom a kórháziakat, hogy a bimbi melyiket szereti. :)

Mamy, örülök, hogy már nem vagy szomorű! Tényleg a Gesztiegészség a legfontosabb! Lesz ami lesz, én is így állok hozzá, csak legyen a baba rendben!

Tűzmanó, beírtam Jázmint! Én is láttam hosszúujjú hálózsákot!

Piciza, jó, hogy jelentkeztél!! Sziget hassal nem, pedig mentem volna, de a hanghatás miatt nem mertem és az az igazság, hogy hihetetlen tömegiszonyom van (főleg amióta egy béna csaj a vonaton a combomra dobott egy félliteres ásványvizet véletlenül, tökre beparáztam, hogy mi van, ha a hasamra esik..)

Szalmarágó kolléganőknek küldöm az alábbi fotót, tegnap este a Mackóm kipróbálta a kiságyat és a friss dekórációt/világítást... (asszem nem vagyok komplett, annyit röhögtem....) :) :)
Puszi mindenkinek!

MSE
Kép

Kép
siba

GRATULÁLUNK ZSOLTI BABÁHOZ!!! NAGYON SZÉPSÉGES!!! ÜGYESEK VAGYTOK!

Kép
siba

Sziasztok!

Hettie!
A csuklás gyakorisága engem is érdekelne, mivel én csak 1-2 hete kezdtem el érezni, de 2 napja már napjában többször (2-3) is előfordul, hogy csuklik a kis drágám. Remélem ez nem számít túl gyakorinak a 33. héten. Egyébként nálunk már befordult lefelé, így általában az alhasamban érzem, de ha szabaddá teszem a pocit akkor láthatóak is a kis remegések. Nálunk általában 4-5 percig tart a folyamat, majd lecsendesedik.

Nózi!
Gratulálunk Zsolti születéséhez, igazán szép kis babóca. Ha kijöttetek a kórházból, akkor várjuk a történetet. Sok tejcsit kívánok a szopihoz.

JÖVŐ HETI TALI!
Kezdene körvonalazódni az időpont, mivel Sz_Katának nem jó a hétfő, kedd, én pedig szerdán csak 16 óra után érnék rá. Ezek szerint a csütörtök és a péntek lenne megfelelő időpont, feltéve, ha nektek megfelel és Boróka tud minket fogadni. Jó lenne a hétvégéig lefixálni, hogy mindenki tudjon tervezni a többi napra.
A legfontosabb, hogy Borókának jó legyen, mert nem szeretnénk téged zavarni!!!!

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Elöször is gratulálok Zsolti babához nagyon formás..Szép hosszu legény..

Melodia:
A lányom 5.osztályba megy és hát kezd kamaszodni ami nem kis kihivás nekem..Várja ugyan nagyon a kistesot aki kisfiu lesz de azért a féltékenység is elöjött már nála..Sokáig volt egyke De megprobáljuk maximálissan bevonni a baba várásba készülödésbe.pl:ö vasalta ki a ruhapelusokat amit kimondottan kért..

Ákata:
Csazlakozom az elöttem szolokhoz,én is a C&A-ban láttam a polusban korababákra ruhát 44-es volt a legkissebb..És nagyon édesek voltak.A tenyeremben elfért egy rugi..
Vendég

Sziasztok!

Nózi!
Gratulálok Zsoltihoz, nagyon szép kisfiú! :lol: Sok-sok boldogságot nektek!!! Várható volt már az érkezése, azok alapján amiket írtál! :wink:

Simigabi!
Igen, már lenyugodtam, hála nektek, és persze az én tündéri férjemnek, aki nélkül nem is tudom hol lennék...

Képzeljétek, voltunk ma az anaesthesiologiai ambulancián, amit tegnap írtam, odamentünk 8-ra, erre kiderült, hogy most csak vérvétel lesz, mert a friss labor leletemről hiányzott valami alvadási faktor vagy mi a fene (honnan tudhattuk volna július végén, hogy ez kelleni fog?... :roll: ) és állítólag a 36. héten ismételni kellett volna az ellenanyag szűrést (erről csak februári leletem van), ezért most csak 4 cső vért vettek le, meg vizeletet kellett leadni, és holnap délelőttre időpontot adtak, vissza kell menni, akkor lesz bent a "főorvos úr" aki megvizsgál, lesz EKG, meg szívhallgatás, meg ilyenek, és ezek alapján dől majd el, hogy mehet-e a spinális érzéstelenítés. Nagyon remélem, hogy igen, szorítsatok, mert az altatás tudatától is rosszul vagyok!!! Nem akarok "aludni", az olyan természetellenes, ráadásul nem hallhatnám és láthatnám Gesztikémet, amikor kiveszik. Ez szörnyű lenne.
Szóval holnap tudom meg, hogy mi az ábra, aztán pénteken megyek ismét a dokihoz CTG-re, akkokr viszont kiszedek belőle mindent, és határozott leszek!!! :x Eddig is az voltam, de most méginkább.
Gesztikém pedig változatlanul ficánkol, mocorog szinte megállás nélkül, hála Istennek jól van odabent. :lol:
De már annyira várom, hogy láthassam, kezembe foghassam, magamhoz ölelhessem, a kis meleg testét!!!!!!!

Kép
mamy

Sziasztok Lányok,
Gyarapodunk, gyarapodunk, pedig hol van még az ősz?:)
Jadey,
Merre vagy?
Ákata,Öröm olvasni soraidat.
Csengő,Meghozta a hidegfront a hatását.:)
Gesztenye,
Nekem szinte mind1 mikor találkozunk. Sajna nem tudom melyik nap megyünk Bécsbe jövő héten.
Mamy,,
Hasonló helyzetben vagytok mint mi, csak én a szívem miatt. Én úgy könyveltem el, ha azt mondják lehet, akkor az több mint valószíűleg biztos.
Csak arra kérlek ne olvass utána. Elég annyit tudnod, amennyit az orvosod fog mondani...Koncentrálj az előnyeire...:)Azok is vannak.. Én is kezdek beletörődni.
rolex

NÓZI,
Egyszerűen gyönyörűűűűű!
rolex

Rolex!
Milyen vállalkozó szellemű vagy, hogy még a bécsi utat is bevállalod. Bevallom én már ekkora pocival nem mernék nekivágni, de remélem, hogy jó utatok lesz és sikerrel jártok a vásárlásban.

Hát, igen! Mostanában én is azt nézem, hogy már most mekkora a pocim és amikor belegondolok, hogy még 6-7 hetünk van hátra, akkor egy kicsit megrettenek a lehetőségektől. Lassan már tartó állványt kell beszereznem, mert máshogy nem fogom bírni ezt a súlyt, legalábbis mostanában így érzem :lol: .

Rozust kiengedték a kórházból és nem kell inzulint használnia!!! Holnap megyünk egy jót jógázni és dumcsizni.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Nózi
Gratulálok a gyönyörű babához! Kívánok nektek sok örömöt, jó egészséget és sok-sok tejcsit! :D :D :D

Krisszi
Tök jó fej kutyáid vannak, de azért a cicus tényleg bátor.
Egyenlőre még nekem sem sikerült felfogni, hogy hamarosan anyuka leszek. :roll:

Ákata
Örülök, hogy már otthon vagytok és minden rendben van a lánykákkal! Már nagyon kiváncsi vagyok a képekre. Ugye felteszed őket? :wink: :lol:
Nagyon köszi a kórházi infót. Én is császáros leszek, ez már az elején eldőlt. Már csak az a kérdés, hogy altatás vagy spinális lesz nálam, de ezt majd rábízom az altató orvosra.

Sz_ Kata
Azért csak óvatosan azzal a takarítással, ne hajtsd túl magad. :wink:

Siba
Gyönyörű a babaszoba! Biztos Andrisnak is nagyon fog tetszeni. :D

Szerintem a jövő heti talit már kihagyom sajnos. :( :( Pedig olyan jó lett volna talizni veletek!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Csengő,

Újra itthon! :lol: Várjuk a beszámolót, meg a dúlasegítségre is kivi vagyok.

Nózi,

Gyönyörű Zsoltika!! :lol: Irigy , irigy vagyok!!! Ugye tőled is kapunk szüléstörit?

Siba,

Aranyos a micimackós gyakorlás :lol: :lol: És nagyon szép a szoba, ezek a fények annyira hangulatosak!

csuklás: ez egy természetes dolog, ne aggódjatok miatta. Legalább, így tudjátok, hogy a baba iszik a magzatvízből :lol: (a babókák már bent is válogatnak, ha édeset esztek, többet isznak a vízből :lol: )
sz_kata

Évi,

Fúú, tényleg, már nagyon a végén vagy! Lehet, hogy Te leszel a következő? :wink:

Lányok, minél több baba születik, annál jobban izgulok! Torkomban a gyomrom :lol: Nemsokára nekünk is lesz egy kis lurkónk :D Szinte hihetetlen :shock:
sz_kata

Sziasztok lányok!
Nagyon sok gratula a babákhoz!!!!!!Úgy látom beindultak a babák.Mindenkinek sok-sok tejcit és jó egészséget kívánok!!!! Mostanába nem írogattam, mert múlt héten meglett az afp-m és nem lett túl jó bár vígasztaltak,hogy ikreknél sose jó. De én egészen máig agyon aggódtam magam. Aztán ma voltam a dokinál és uh-on ahol is kiderült, hogy teljesen egészségesek és szépen fejlődnek. Képzelhetitek mekkora kő esett le a szívemről??! Még az is ki derült, hogy a 2 lányom mellé valószínű, még 2 kiscsaj érkezik. Ezen a férjem kicsit elkenődött, de az egészségük a lényeg és az úgy néz ki rendben is van. :lol: A férjem meg majd megbarátkozik a lányokkal is, csak szegénykém annyira szeretett volna fiúkat, hát ez van.
Ákata: Nagyon örülök, hogy jól vagytok és minden rendben megy! Nagyon ügyi vagy és a babák is!!! Jó egészséget nektek is!!!!!
baboka

Kedves Gesztenye,
Azért merem bevállalni, mert nem én, hanem az Apósom fog vezetni és ha "muszáj", akkor garantálható, h 40 perc alatt biztonságosan hazahoz.. És vásárolni pedig kell.....:)
rolex

Sziasztok!

Na jó sokat termeltetek, visszaolvastam 2 napi adagot :)

Hettie!
Te babád lesz, akkor alszol vele amikor akarsz, te dolgod. A rokonokat meg le kell állítani. Tudom könnyű mondani, mert én is kerülök ilyen helyzetbe néha. És pont akkor ott abban a pillanatban megszólalni sem tudok és utána otthon idegesítem magam meg rágodom. A párom néha mellettem sem áll ki amikor ki kellene. Vagy felfújom a dolgokat, de néha így érzem. Még ha vmikor nincs is igazam akkor is álljon mellettem ha olyan a szitu.

Hát igen 40-50éve más világ volt és ha akarnánk sem tudnánk visszaforítani az idő kerekét. És a nagymama nem volt igénytelen, hogy szalmán aludt? Akkor az volt a természetes, most meg ez.
Személy szerint én is fogok együtt aludni a babával, de mértékkel.
És még annyit, hogy mi 24-28.hét között szinte mindent megvettünk és nem bánom, mert most 35hetesen nem tudok mászkálni, minden bajom van. 32hetesen kezdtem lassulni.

Csukás: nekem alul szokott csuklani, kb1-2 sec-ként kisebb lökést érzek, pár percnél tovább nem tart. Vmikor egy nap 3x is csuklik a kis drága :)

Amúgy látom szinte mkinél szépen alakulgat a baba szoba, baba sarok :D Örülök.

Titi!
Szurkolunk Neked minden rendben legyen. Nem tudok semmi okosat írni, úgyhogy kitartást és fel a fejjel. Várunk mihamarabb vissza.

Tűzmanó!
Én vettem párnát, paplant, fejvédőt. Egyben volt (bár lehetett kölön is venni), de mi fogjuk használni ha nagyobb lesz a baba. Kb.1éves, akkor még bőven jó lesz ez a takaró. Nem is paplan mert vékonyka inkább takarónak nevezném, addig a lábnál lesz összehajtogatva, vagy ha megyünk vhova, arra fektetem. Amíg pici, addig a fej alá pelenka, és hálózsákot fogunk használni.

Rolex, Sz-Kata!
Nektek sok energiát és kitartást a felújításhoz. Hogy bírjátok? Nem lehet könnyű és még idegeskedni a hülye munkásokkal (bocs).

Melódia78!
Üdv itt. Hát igen, nehéz visszaolvasni, nekem is 2napot kell most :)

Ákata!
Örülök, hogy minden rendben veletek. Majd teszel fel képet a lányokról?
„Liza lányom kreol, nagy sérójú kis tündér, Lili fehér bőrű, szőke aranybogár.”- jaj, nagyon megható, alig várjuk a képeket:J C&A-ban lehet kapni 50-es rucit, babybellben meg 44-t is láttam.

Mamy!
A lényeg, hogy 2hét és a kezedben tarthatod a gyönyörű kislányodat. Mindegy, hogy csaszi vagy természetes szülés a lényeg, hogy biztonságban legyél. Mindegyiknek van előnye, hátránya. De ha a doki ennyi mindent felsorolt a csaszi mellett, lehet, hogy igaza van. Jobb ha felkészülsz erre lélekben, mintha derült égből villámcsapásként érne a kórházban aznap a hír, hogy csaszi. Különben még van ideje elhelyezkedni a baba fejének, és ugyis csinál majd UH-ot hátha nincs is téraránytalanság. Inkább egy csaszi, mint egy fogós, vákumos szülés.
Minden rendben lesz, hidd el! Meg a dokid nem zárkózott el a természetes szüléstől ez is jó jel. Úgy látom a javadat akarja.

Krisszi!
Ha sokat hízol az a baj, ha kevesebbet akkor meg az. Mindig van vmi amibe belekötnek az emberek, rokonok, utca emberei, szomszéd!!! Mert ők olyan okosak tudnak mindent. Nekem a szomszéd ma kérdezte (cigi kilógva a szájából…)még egyben vagy? Kicsit flegmán válaszoltam még szép, van 5hét. Aztán mondja szépen megnőtt a hasad, de már száll le nem? Huu, majdnem belerugtam…(bocs) Meg, nem félsz a szüléstől?? …
Nekem is mondták minek annyi UH, anno sem volt és az árt. Meg, hogy mivel van UH, minden baba egészséges mert mindent látnak nem úgy mint régen!!!!!! Szép mi?

Tina73!
BPD normális amit írtál. Nekünk 85mm volt. De tudod 1-2mm is számít, meg ilyenkor nem egyformán fejlődnek már a babák.

Magzatvízfolyás: szülésznőm azt mondta, ne betétet tegyen be az ember, mert az beszívja. Inkább WC papír vagy papírvatta, meg ilyesmi, mert azon látszik ha van szivárgás. De tényleg lehet kapni a gyógyszertárban vmit ami kimutatja ha van szivárgás nem tudom.

Sue!
Megértelek. Én is kiakadnék a kisággyal kapcs. Sikerült összerakni vagy mi a helyzet? Figyelj legrosszabb esetben, amíg a kórházban vagy a párod kénytelen elpakolni, kitakarítani. Nálunk is ez lesz. Nem izgat semmi, majd akkor megpucolja az ablakot, mert ugye addig mindig van kifogás…Focizni jár heti 3x stb…

Nózi!
Nagy-nagy gratula a babához, nagyon aranyos Zsolti baba. Várjuk a születéstörténetet J

Na a többieknek is sok puszi, most már eldugulok….
Este jelentkezem a nődoki után, izgulok nagyon…

Edit (34+4)

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Sz_ Kata,

Á, nem. Szerintem mi megvárjuk a kiírt időpontot. Főleg azért mert tegnap beszéltem a dokimmal, aki kicsit szétszórt volt, és szerintem kicsit elfelejtett minket. Jó pofa volt, megkérdezte, hogy mikor is fogunk szülni? Tervezett császáros lennék. Jövő héten kedden megyek megint Ctg-re, akkor találkozunk megint vele és azt mondta majd megvizsgál. Annyit mondott még, hogy figyeljem mennyit mozog a babó. Jó, de azt se tudom mennyi a normális mozgásszám így a végén? :shock: :roll: Szerinted?
Ja, meg még annyit mondott, ha valami gond van, irány a kórház. Szóval úgy érzem magam, mint egy időzített bomba, ami bármikor felrobbanhat.
Remélem Ricsi is tudja, hogy 25-én kell majd kibújni. :wink:

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Nózi!
Szívből gratulálok a hirtelen, meglepetésszerűen érkező Zsolthoz!!! Nagyon szép méretekkel látta meg a napvilágot!!! GYÖNYÖRŰ BABA!!! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit Nektek!!!

Csengő!
Jó, hogy otthon vagytok már! Pihenj, ahogy lehetőséged engedi és várunk a beszámolóval! :D

Tűzmanó!
Nekünk plüss hálózsákjaink vannak, egyikük hosszú ujjú. Erre raktunk még plédet, ha úgy adódott (nekünk is Ikea-sok vannak :wink: ). Van olyan hálózsákom is, ami igazán vastag, mint egy paplan, Drewex márkájú, de ujjatlan. Szerintem hosszú ujjú bodyval nem lesz semmi baja a babának, ne izgulj! Az se jó, ha nagyon be vannak öltöztetve a babák...
Nekünk is Brendonos, nem húzatos paplanunk van és azt nem használtuk :wink:

Mamy!
A legfontosabb, hogy jól állsz a dologhoz, mármint a császárhoz! Hidd el, minden rendben lesz! Anyukám engem elsőre császárral szült és másodjára a hugicám hüvelyi úton született, úgyhogy még Te is átélheted a "normál" szülést. A végeredmény a lényeg: a gyönyörű Kislányotok! :D
Nincs EDA? Ez meglepett, bocsi! Drukk, hogy a spinálissal ne legyen semmi gond és mehessen azzal a csaszi!
A spinálisnál dehogy törvényszerű a fejfájás, nehogy félreérts!!! :o

Tina!
Légzésfigyelő

Vivi!
Tényleg van valami tesztelős betét, ami kimutatja a szivárgó magzatvizet, de a nevét nem tudom. Nekem halvány rózsaszínű volt, amikor folydogált és nagyon egyértelmű volt. Most a jelentősebb folyásom viccel meg néha... De gondolom, ma már megvizsgálnak a kórházban és mindenre fény derül. Drukkolok!!!

Krisszi!
Én is tegnap agyaltam, hogy hihetetlen, hogy már itt tartunk!!! Annyian vagyunk mindenórásak, pedig mintha most csináltam voln a tesztet. :shock:
És nagyon is megértelek a csaszival kapcsolatban, így legalább valami biztosat éreztél a szüléssel kapcsolatban. Most kérdés az indulása, hogyan is fog végbemenni stb.
Édes Cilike a kuttyok között, akik nem is törpék!!!

Sue!
Pihenj és vigyázz a keményedésekkel!!!
Babaágy :( Pároddal beszéld meg, hogy Téged zavar, hogy még nem álltok sehogy, Neked most eleve érzékenyebb a lelked. Biztos megérti és összekapja magát!

Kata!
Szopihoz megy a drukk, hogy elkapják azt a bimbót! A fejéshez kitartást, tudom, hogy sz@r.
Képeket akarunk!!! Annyira édesek lehetnek és én annyira, de annyira kíváncsi vagyok Rájuk!!!

Sz_Kata!
Lépcső! :D

Geszti!
Ugye, milyen klassz vásárolgatni?! :D Minden percét élvezzétek ki! Én még mindig mosolyogva, nagyon jó emlékkel gondolok vissza a 2 évvel ezelőtti vásárolgatásainkra. Párod pedig nagyon türelmes alkatúnak tűnt, úgyhogy nem csodálkozom, hogy bírja a kiképzést! :wink:

Titi!
Rendületlenül mennek Nektek a drukkok!!! Erős vagy és minden rendben lesz, úgy kell lennie!!!

Hettie!
Csuklás: pár másodpercenként rezzen egy nagyot a pocakod :wink: Nekem elsősorban lenn, mert már fejjel lefelé van Beni. Nekem akár 5 percig is eltart a csuklás.

Iza!
Jó hallani Rólad! De nem is írtál magadról... Hogy állsz/álltok a babaprojecthez mostanság?

MSE!
Macipróba és dizájnvilágítás :D

Babóka!
AFP-t letojni (gondolom magas lett), a lényeg,hogy uh szerint minden oké!!! 4 kiscsaj? Nem semmi! Apa is megbarátkozik a gondolattal, de érhető, ha egy kis tököst is szeretett volna a családba.

Gigi!
Mi van Veletek? Petikével minden oké, ugye? Régen jártál felénk. Írj, ha időd engedi!!! :D

Ugye már egy párszor emlegettem a bal lágyékomban levő fájdalmat, ami a dokim szerint azért van, mert Beni nyom valami ideget. Én a héten egyre inkább lágyéksérvre gyanakodtam, de kitapintani nem tudtam semmit. Azt hiszem mára beigazolódott a doki diagnózisa: már zsibbad is a lábam, úgyhogy tuti valami idegelnyomás van a háttérben. Mondjuk ez még mindig jobb, mint a sérv. De ma nagyon-nagyon fáj
Annyira kíváncsi lennék, hogy a méhszájam hogyan áll mostanság, mert esküszöm pisilés közben olyan érzésem van, mintha Beni rögtön ki akarna pottyanni. De eddig még benn maradt minden alkalommal

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!! :)

Na végre géphez tudtam ülni!

Siba:) köszönöm, hogy beírtad Jázmint. Még valami: a teljes neve Jázmin Zoé lesz (ha esetleg úgy adódik hozzáírnád még ezt is?)
Ha pedig mégiscsak kisfiú lenne, amire nagyon pici az esély, akkor pedig Ármin lesz. :lol:

Mamy :) mennek a drukkok ezerrel! Nyugi, minden rendben lesz!
Már nagyon a finisben vagytok!
Ezt az új vérvételt viszont mostmár nem nagyon értem. Vagyis, korábban, már több helyről hallottam, hogy a gerincközeli érzéstelenítés beadása előtt a véralvadást külön megnézik. Viszont, mivel én mindenképp szeretnék eda-t kérni, rákérdeztem már a 16. héten a dokinál, aki azt mondta, hogy a vérképem alapján egészen biztosan kahatok, és semmilyen kieg. vizsgálat nem szükséges. És hogy a normál vérképből látszik, ha valami probléma van... :roll:

Bujka :) és mindenkinek aki írt paplan témában: köszönöm a tanácsokat, meggyőztetek!! :)

Sajnálom a lágyékfájást - ez egyébként állítólag nagyon gyakori! Szülés után sokkal jobb lesz.

Nyírő kórház: sajnos tényleg nincsen EDA. Viszont a spinális még mindig jobb mint az altatás...

Baboka :) úgy látszik Nektek a lányok a "sorsotok". Négy pici kislány...tökéletes!! :lol:

Ez az afp-s mizéria egy őrület! Velem a poklot megjáratták a 16. héten.. És állítólag olyannyira nem ad pontos eredményt, hogy több nyugati országban teljesen beszüntették ezt a vizsgálatot. Szóval afp miatt egy percig se aggódj, riogatásra jó csak.

Nózi :) így ismeretlenül is szívből gratulálok. Nagyon szép kisbaba!

Én most megyek dokihoz a 6 hetes vizsgálatra, nagyon remélem hogy Manót is meglessük, ha csak a egy percre is.

Sok puszi mindenkinek!
Vendég

Titi :) örülök hogy írtál! Szorítok Nektek nagyon! És pihenj sokat! Remélem egy hét múlva újra itt leszel csupa jó hírekkel! :)
Vendég

Nózi
Gratula a kisbabóhoz! Nagyon szép!!! :D

Bujka
Köszi az infokat a csuklásrol!

Edi78
Én is pont igy vagyok ezzel, ahogy írtad. Akkor ott megszólalni is alig tudok utána meg persze már tudnék mit mondani. Egyetértek azzal hogy akár igazad van akár nincs, a férjeknek a feleségük mellett kellene állniuk, meg persze fordítva is igaz.
én is attol tartok hogy nem lesz erőm majd elrendezgetni mindent. Mert már most is néha olyan nehéz akármit is csinálni.

Siba
Nagyon szép a babaszoba :D

hettie

Gesztenye
Sztem nem baj az ha többször is csuklik a baba. De én még bizonytalan vagyok benne hogy tényleg azt érzem néha, de majd ez is kiderül, mint ahogy az első mozgásoknál.

Baboka
Nem semmi 4 kislány!! Nem baj, tényleg az a lényeg hogy egészségesek legyenek. Meg lehet még kisfiatok is, persze ha akartok még ötödiket is. :wink:

hettie

Baboka!
Végülis a férjed produkálta őket, tehát szerintem egy szava sem lehet. Talán a lányok jobban mennek neki? :lol: Nálunk a párom kijelentette, hogy a második lány lesz, én pedig közöltem vele, hogy lelked rajta, de ezt neked kell összehoznod :lol: .

Rolex!
40 perc alatt, hogy értek haza? Vagy csak Magyarországra gondoltál? Egyébként mit céloztatok meg?

Bujka!
Jobbulást kívánok és most már csak egy kis lelkierő kell, hogy kibírjad, mert hamarosan úgyis kimozdul onnan a kis lurkó. :lol:

Én a várandós mamák könyvében találtam egy oldalt, ahol Al-Sense kit néven reklámozzák azt a betétet, ami kimutatja a magzatvíz szivárgását. Állítólag gyógyszertárakban kapható, de még én sem találkoztam vele és több helyen nem is hallottak róla. Remélem ezzel tudtam nektek segíteni.

Gesztenye
gesztenye78

Bujka, Tűzmanó, Hettie!
Köszi szépen a vígasztalást. Azt hiszem több gyereket nem akarunk így is 3-ra számítottunk, ez nagy meglepetés volt a sorstól hogy ikrek lettek. Az afp-m alacsony volt, de hála istennek 2 doki is nézte mert az én dokim is bejött megnézni, hogy minden oké-e. Mivel mind a 2 doki azt mondta, hogy minden rendben sőt a gyerekek gerince olyan szép hogy azt fényképezni kéne.
baboka

Sziasztok!

Nózi gratulálok a kisfiatokhoz - nagyon szép!!!

Most csak röviden írok, mert dögrováson vagyok (torokgyuszi fülre kisugározva).
Nekem Ok a jövő hét csüt, vagy péntek is (max. CTG jöhet be, azt ma tudom meg), de hánykor szeretnétek? kora délután pl. 3-kor? és hányan jönnétek? (Nem tudtam mindent visszaolvasni.)

Csajok, ma beszéltrem a védőnőmmel, aki azt mondta, hogy nem szokták felírni receptre a szülés előtt a babás dolgokat. ELDOBOM AZ AGYAM - most akkor ezért is könyörögnöm kellene?
vagy menjek el a gyerekorvoshoz? Ti hogy csináltátok?
(Amúgy meg aug végén akar jönni családlátogatásra - mondtam, hogy addigra tán meg is szülök - tiszta vicc.)

Á_kata: Üdv otthon - babás képeket tessék feltenni!!!

Most mennem kell első CTG-re anyukám kisér el. :lol:

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok lányok!!!

Juj de jó, még egy topikbaba :D

Kedves Nózi, Nóziférj és Zsoltibaba!

Gratulálunk Nektek és minden jót! Reméljük hamarosan újra jelentkeztek!

Nózi első hozzászólása:

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, még új vagyok itt, de azért már régebben is olvasgattam a topikot.

Magamról: férjnél vagyok, és most augusztus végére várjuk az első kisbabánkat. Kisfiú lesz a drága!
Itthon vagyok táppénzen már majdnem két hónapja, azóta csak úgy repül az idő. Semmivel se vagyunk kész, még most szeretnénk festeni és rolót felszereltetni is - mondtam is a picinek, hogy még ne jöjjön nem vagyunk még felkészülvejavascript:emoticon('')
Smile

Szerintetek nem baj, hogy csak most festünk? Mintha azt olvastam volna, hogy a baba érkezése előtt legalább fél évvel kell festeni, utána már nem jó, mert vegyi anyagok párologhatnak ki hosszú időn keresztül.javascript:emoticon('')
Rolling Eyes

Gigaboszi: így ismeretlenül is gratulálok, sok-sok tejcsit és jó egészséget nektek!

Nózi

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok lányok!

Hettie!

Bár a többiek már leírták, a baba csuklása valóban az amit érzel! Nálunk is így megy, naponta akár 2-3-szor is, és szinte minden nap. Alul érzek pici rángásokat, kb. 1-2 mp-es szünetekkel. Ez annak a jele, hogy jól érzi magát, néha belekortyol a magzatvízbe. Én is úgy vettem észre, hogy amikor édeset eszek, akkor gyakoribb :wink:

Csengő!
Klassz hogy már otthon vagytok, erőt és kitartást!

Siba!
Igazán hangulatos lett a babaszoba! :lol:

Rolex!
Sorstárs! Köszi a bíztatást. Bár a figyelmeztetés már késő, ugyanis természetesen a tegnap délután és este az utánaolvasással telt... :oops: Bár találtam mindenfélét, azért nem keseredtem el. Csak szerettem volna tudni, mire számíthatok. De ígérem, többet nem keresgélek. Úgyis az lesz, ami a legjobb, így vagy úgy, Geszti 28-án legkésőbb megszületik, és ez a LÉNYEG!!! :lol:

Ranpo!

Másik sorstárs. :wink: Hogyhogy az elején eldőlt már, hogy császáros leszel? Bocs, ha már írtad volna, nem emlékszem rá. Neked is menned kell altatási ambulanciára? Mert neked sem sok időd van már, amint látom. :wink: 3 nap különbség van köztünk.

Baboka!
Többiek már megírták, de én sem bírom kihagyni: tojd le az AFP-t (persze könnyű mondani...) de az a lényeg, hogy a babák egészségesek, és jól vannak!!!

Edit!
Már beletörődtem a dolgokba, és emelt fővel állok az események előtt! :wink:

Köszi mindenkinek mindent, tényleg nagyon sokat jelentett a bíztatásotok!!! Komolyan!!!

Szinte szégyellem is magam, hogy ilyeneken problémázok, hiszen nálunk minden rendben van. Vannak ennél sokkal komolyabb dolgok is, itt köztünk is, szóval eldugultam... :oops:

Kép
mamy

Ranpo,

mozgás: kérdezted tőlem, a mozgás figyelést és ha az én véleményemre vagy kíváncsi, hát nem számolod. Én azt gondolom, hogy a babák már odabent is kész egyéniségek, van aki virgonc, van aki kis kényelmes. Az a lényeg, hogy te érzed, hogy ő odabent van és mozgolódik, mikor-hogy. Az én babám van hogy fl napig sem moccan, aztán mag cigánykerekezésbe kezd odabent :lol: Szóval, ne paráztasd magad a számolgatással.

egyébként neked miért programozott csaszi? Bocsi, ha már írtad.

Én ma voltam védőnéninél utoljára, mondtam, hogy legközelebb már babásan találkozunk. Összeismertetett a gyerekdokival, aki nagyon aranyos volt és írt is nekem fel recepteket. Szóval szerintem erre a receptfelírásra sincs pontos gyakorlat, ki hogy szokta meg. De gondolom, még akkor sem késő receptet felírni, ha a szülés után jön ki a doki a babához. (merthogy pár nappal a szülés után ki szoktak jönni a dokik meg a védőnénik megnézni a babát)

Boróka,

gyógyulj meg mielőbb! Figyu, ha nem vagy jól, biztos hogy be akarod vállalni ezt a talit? El is tolhatjuk szerintem. De talizni is jó volna, szívesen dumcsiznék veled. :lol: Kellemes CTG-t :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Baboka!
Gratula az ikerkislányokhoz :) Éljen a nőuralom :D

Boróka1973!
Én tegnap voltam védőnőnél. Bemutatott leendő gyerekorvosnak, megkaptam 37hetes beutalót a laborba. A dokinénitől meg a baba gyógyszertári cuccaira a recepteket. Örültem, mert nem szeretem utolsó pillanatra hagyni a dolgokat. 35.héten alig bírok menni, ki tudja 2 hét múlva mi lesz. Mindenesetre elégedett voltam, hogy mindent elintézett velem.

Mamy!
Lehet, hogy nekem is azért csuklik annyit mert tömöm a diófagyit befelé meg a kakaós csigát?? :D :D

Amúgy megjöttem nődokitól. 2 hét múlva kell mennem next.
Méhszáj 2100, erre számítottam. Ilyen idős terhességben még belefér szerintem. (34+4)

Vki szed közületek Pipolphent (nem tudom így kell-e írni). Görcsökre, feszülésekre kaptam. Elevit, Panangin(36.héttől már nem), Vasat is szedek.

Puszi: Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Nózi, Zsolt gyönyörű!!!!!!!!! Hatalmas gratula és minden jót Nektek!

Dorka, jövő hét csüt nekem jó lenne, beférek még? Ha gondolod, kérek neked a gyógyszertárból tájékoztatót a homeos cuccokból, nekem tök közel van.
Gyerekorvos írja fel amúgy az ápolós cumót és többnyire a gyerek születése előtt :) a köldökcsonkot addig is ápolni kell, méghozzá elég alaposan, míg a gyerekorvos ki nem megy. de sztem 70%-os alkoholt, popsikenőcsöt meg hidrofil fürdetőt (a 4. nem jut eszembe, hintőpor vagy mi?) adnak recept nélkül is. Szerintem már csak azért is ismerkedj meg a gyerekorvossal még szülés előtt, mert ha nem jön be, akkor azonnal tudsz másikat keresni. Gyerekkel ez már kicsit nehezebb. (Védőnőcim tanácsa)

Baboka, az AFP arra van, hogy magasról lesz@rjuk, ikreknél meg főleg. :lol: Nyugi, nyugi, az UH-n minden kiderül.
(Nekem magas lett, de aztán kiderült, h rosszkor is vették le meg egyébként sem foglalkoznak vele...)

((Elkészült a fotelágyunk, egész pofás, de nem tudom, mennyit fogok rajta aludni, mert rohadt kemény. mindegy, vendégágynak meg szopis fotelnek :lol: jó lesz. Kispapa anyukája úgyis be akar hozzánk költözni hetekre babázni,mivel külföldön él és évente max kétszer láthatja az unokát, de majd meglátjuk, mennyire lesz kitartó a fotelágyon. :lol: nekünk asszem marad a mi hálószobánk és a görgős bölcső Ricsinek.
eredetileg azt terveztem, hogy én költözöm a baba mellé a kisszobába, hogy "Kispapa, a családfenntartó" álmát ne zavarja senki és semmi. kicsit átértékeltem a helyzetet és majd a pillanat hevében döntök.

Ranpo, a dokid elég hmm ad-hoc jelleggel kezeli a kérdést, nem? Az enyém legalább napra pontosan tudja, hogy mikorra vagyok kiírva, ez is valami. Viszont nem vetet le vért - mert állítólag az csak a csaszi miatt kellett volna és nekem nem volt semmilyen szűrés, kenetvétel, egyéb már hónapok óta. :shock: ő tudja. legalábbis remélem.

le kell feküdnöm, mert iszonyatosan megfájdult a hátam. :shock: csak nem??? a CTG erős összehúzódásokat mutatott, de ezek csak jóslófájások - a szülésznőm szerint.
mondjuk most, hogy megcsináltattam a hajam, azt mondom, hogy készen állok! Down for whatever vagy mi. és jöjjön aminek (AKINEK) jönnie kell. :wink: nem akartam volna csúnya hajjal fogadni az elsőszülöttemet. :oops:

jó éjt Nektek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Tényleg gyönyörű kisbaba Zsoltika!!! Én is irigykedek a már megszültek és megszületettek miatt, persze jó értelemben :D

Jó lenne, ha már Szeptember vége lenne!!!

Siba: Klassz a gyerekszoba, tetszik az egyedi világítás és a még egyedebbi próbabébi :lol:

Rolex: Hogy hol vagyok? Itthon! És Te?? Amúgy délelőtt tényleg nem voltunk itthon, elvitettem magam fodrászhoz, végre...

Benéztünk egy Rossmannba, ahol sikerült 2699Ft-ért elektromos cumisüveg sterilizálót kapni AKCCCCIJÓÓÓÓÓSAN :lol: Eredetileg mikrósat kerestem, de ennewk jobban örülök. Ja és vettem 9öö pénzért 10db-os pelenkázóalátétet vagy mit, amit én személy szerint a babaágyba fogok rakni, mert emlékeim szerint elészeretettel pisilik át a babók az ágyneműt és a matracból elég nehéz kimosni a pisit vagy neadjisten kakit :lol: Mindenkinek ajánlom!!!

Geszti, Szkata: Részemről is jó a jövő hét, legalábbis eddig.

Simigabi: Igazad van, de ha már a kórhátban kellene találkoznunk, akkor egyezzünk ki abban, hogy szüléskor ott talizunk :lol:

Képzeljétek, Bencus benne lesz a Fókuszban :lol: Egy barátném hívott bentről, hogy nincs-e véletlenül olyan uh felvételem, amikor a nagyságos úr szopizza az ujját... Hát éppen volt egy. Ráadásul arról lesz szó a riportban állítólag, hogy a magzati korban már milyen sokmindenre lehet utalni, pl: jobbkezes v. bal... Én erre éppen múltkor kérdeztem rá, mert Bencus a bal kezét használja előszeretettel és én is balkezes vagyok :lol:

Puszi Nektek!!!

KépKép
Kép
jadey

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?