Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Rit!

Hát igen, jó kis nyugi van, bár hiányoznak a srácok, az idegbaj az nem. Nagyon jó tudnom, hogy szeretnek ott lenni, ahol most vannak. Amióta leértek Balcsira a Gabi sem akar hazajönni, csak a panelból volt elege. A Danci meg imádja a mamáékat.
Az erezd el a hajam nálunk is megy! De már szó szerint, ugyanis még mindig nem tudnak együtt játszani! Ha rosszalkodásról van szó, akkor persze a Gabi bevonja a Danit is... de talán azért, hogy ne egyedül legyen leszídva :lol: Nagyon cselesek már most! Simán kijátszanak néha. Geri szegény meg tipikus 3. gyerek. Elvan a kiságyában, és elalszik egyedül cumi híjján az ujját szopva.

Zsuzsa!
Igen, jó most egy kis nyugi, bár a Geri érezhet valamit, mert tegnap 2 óránként üvöltött egy kis tejecskéért.

Ilke!
Nem hangzik valami jól ez a 27 fő, meg a káromkodós gyerek. Bár szerintem az én pofám is égni fog :oops: Gabi néha elég szépen utánoz minket, mert sajna az én számon is kicsúszik egy-két csúnya szó. Ha apával megyünk valahová kocsival akkor ő meg... átváltozik igazi kocsissá és szíd kutyát-macskát. Csak reménykedem, hogy a már elkezdett helyrehozó kampányom valami sikert arat

Vasárnap megyünk a Danciért, már csak 2 nap, és a betervezett bútorápolás elmaradt. Hiába, olyan fáradtság van rajtam, hogy minden nap ledőlök délután aludni, aztán elszüttyögöm az időt valami más aprósággal, vagy végre kijátszom magam a számítógépen :lol:

Mindenkinek szép napot!

Kép
sasha

Sziasztok

Zsuzsa
Köszönjük a köszöntést!

Nagyon szépek az "új" bébik, gratula hozzájuk mindenkinek!

Mi megvagyunk, Levi iszonyatosan nagy, mindenki 5-6 évesnek nézi. Szülinapjára csináltunk egy pici bulit, 1-2 ovistársát hívta meg, nagyon jól érezték magukat.
Rengeteget beszél, reggel 7-től este 10-ig be nem áll a szája. Egy kis szünet délben van, hála istennek még alszik ebéd után. Ismét visszatért a miért korszaka, a hajam hullik sokszor tőle. :D
Egy példa: - Levi éhes vagy?? erre Levi: - Miért?

A kutyájával mára teljesen összeszoktak (ő most 5 hónapos), az elején voltak nehézségek, már attól féltem rossz döntés volt kutyát venni neki. De ez elmúlt, néha azért még résen kell lennem. :D

Hétfőn már megyek dolgozni, nagyon gáz, de hát elmúlt három hét. Mondjuk ebből 1 hetet Tasson voltunk a szüleim nyaralójában a Duna parton, az nagyon jó volt, egész nap a strandon voltunk, vittünk mindent ami kell. Este a kertben sütögettünk és hajkurásztuk a szúnyogokat.

Nagyjából ez történt velünk, megpróbálok sűrűbben jönni, bár ha elkezdek dolgozni, semmi időm nem lesz. Azért majd próbálkozom.

Puszi mindenkinek: Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Én is megvagyok és köszönjük a köszöntéseket 5 játék közül 3 tetszet neki a favonat,egy lábal hajhatos jámüvet is kapot az is tetszet meg a könyv is amit vetem neki meg a torta is :D csináltam pár képet majd teszek föl ha sikerül akora méretben lekicsinyitenem amekorába feltudom teni .

Lányok
köszönöm a biztatást akor megnyugodtam nem csak az én fiaim ilyen anyásak :D és nem rontotam el semmit :) .
képzejétek petike már 2 napja óránként -2 óránként megy pisilni és köhög ,szerintem fölfázott bár nem tudom hogy a fiuk föltudnak e fázni :?: .

Conti
bizti minden renben lesz petike is új oviba megy mert a régi ovijában nem maradhat a kissebb foku beszéd elmaradása miatt :( viszont petike nem bánja söt modogatja hogy 2hét mulva megy az új oviba :) .

Zsuzsa
imike már most 2,5 nagyon öntörvényü néha és dacos. :) az hogy medig tart azt nem tudom imike néha az agyamra megy :D :(

Ilke
elképzeltelek amint balával a lábadon lépkedsz :lol: máris jó kedvre derültem :D

Pusz Csics
csics

Sziasztok!

Van netünk újra :lol: 2 napja próbálok a Babanetre feljönni, de valami miatt ezt az oldalt nagyon-nagyon lassan tölti le. Na, mindegy, a lényeg, hogy most sikerült.

Kistesókhoz óriási gratula mégegyszer, megnéztem a képeket, nagyon szépek!

Csics! Petikédnek boldog születésnapot!
Bizony a fiúk is fel tudnak fázni, Apjuknak gyerekkorában volt vesemedencegyulladása. Vidd el dokihoz Petikét, nehogy komoly baj legyen.

Nyuszika! :oops: :oops: :oops: Annyira ciki, de egyszerűen nem jutott idő Nagymarosra az utóbbi 2 hétben. Ha meg mehettünk volna elromlott az idő. Jövő hét vasárnapra viszont vendégségbe megyünk Rádra, akkor tutira bedobom a pénzt.

Kicsit Rólunk: 1+2fél szobás a lakás, pímán elférünk, de nagyon hiányzik a kert, a tér, a levegő, a szabadság. Gyerekek is megzuhantak az első pár napban, Nórika kereste az "édes kis otthonunkat", Márk pedig reggelente az ajtó ütlegelésével jelezte, hogy ki akar menni a kertbe. Szóval nem az igazi, de kárpótolom őket azzal, hogy egyfolytában jövünk-megyünk. Ami nagy újdonság az a tömegközlekedés, Márk imád villmosozni, buszozni. Nagyon szuperül közlekedünk már, igazi városi vagányokká válunk nemsokára :wink: Ciki-nem ciki, de ez most nagy újdonság nálunk, eddig még soha nem ült Márk semmiféle BKV-s eszközön. Nóri is max. 5x.

Na, megyek, ébredezik a sisrehad
Szép napot mindenkinek.
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Zsuzsa
Lakás? - Most készül a galéria (a konyha és részben az előszoba fölé). Ebből majd egy tároló és egy dolgozó/vendégszoba lesz) - egyenlőre azonban tároló és a mi hálónk lesz mert a mi hálónknak még mindíg hiányzik 1 fala és a glettelés, festés, hajópadlózás.... szóval sok van hátra, de ami kész, már nagyon csini és látványos.
.. szóval Előd még nem játszik Lucával?? - egész idáig azzal nyugtattam magam, hogy milyen jó lesz, jövőre már együtt játszanak. ezek szerint nem???

Nyusz
Nagyon jók a beszólások, én is gyűjtöm a mieinket. Pl:
- Mentünk az utcán, jött szembe egy néni aki magában beszélt. Dodo nézi, nézi, majd megszólal: „mami, biztos neki is vannak Bóbikái” (- a Bóbikák az ő kitalált, képzeletbeli barátai)
- Vettünk barackot, Kata hozta. Később Dodo kérdi, hogy honnan van. Mondom neki, hogy Kata hozta. - Na jó, de ő honnan vette? – Hát saját termés. – Saját termés? Ez a neve a boltnak??

Ilke
Ezt nem értem. Úgy tudom a csoportlétszámok maximalizálva vannak. Ha 2 ovónéni van +1-2 gondozónő akkor max 25 fő lehet a létszám. Ezt akkor sem léphetik túl, ha nincs több óvoda a környéken

Conti
De jó, hogy szólsz, azokat mi is meg akarjuk nézni. Amúgy nekünk van ingyenes belépőnk az állatkertbe, szóval nem álltam sort, de a barátnőmék is úgy jöttek be, hogy odamentek a pénztárnál álló fiatal csajszihoz és megkérték, hogy vagyen 2 jeggyel többet. Élelmesnek áll a világ :)

Sasha
Hát igen a cselezés nálunk is megy. Ha valamit pl. kiönt a földre akkor egyből mondja, hogy nem ő volt, hanem a Bóbikák.

Csics
Nem is tudtam, hogy ilyesmi miatt kirakhatnak az oviból. A miénkben volt egy kiscsajszi, aki nem beszélt jól, de vele külön fogallkoztak, mert nem vették fel iskolába. Azt mondták ez csak sulikezdéskor gond, ugyanis 7 éves kor fölötti gyerek nem maradhat óvodás csak akkor ha erről valami orvosi papírja van. .. Na mindegy, őt végül felhozták és mégis mehet iskolába.

Rit
anemona7

Haliho

MAGDI

Vegre hogy elokerultel...:) Hozzank is lehet jonni am tomegkozlekedessel...:) Nyugatibol vonattal 35 perc es az utca vegen van az allomas...szoval ha van kedvetek kertezni gyertek csak. :)

Rit

Bobikak..:)
Gyereke is valogatja, de az enyimek is csak mostanaban kezdtek el egyutt jatszani, pedig Danny elmult 2 es Emike meg ugye 4. De ez foleg azert csak most van, mert Eminek altalaban nincs turelme az occsehez.:) Mostmar rajott, hogy fizikai erofolenyben van es ra kell szolni, hogy finoman banjon vele, mikor birkoznak pl. Vagy ha kergetoznek.

Forti

Irhatnal gyakrabban is.... Nalunk is reggeltol estig megy a beszed, csak nalunk ketten nyomjak.:)

Ma megyunk autoval a Coraba vasarolni, utkozben Danny elgondolkodik:
"Maj jegen vojtunk ajubazban...":)

Ilke

Ismeros ez a lepegetos fozes. Ez regen Emivel ugy mukodott, hogy felultettem a konyhapultra es nezte mit csinalok, de Dannyben sajna nem lehet megbizni, hogy nem nyulkal semmihez.:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Rit
inen majdnem minden beszédhibás gyereket kitesznek :( .petikén kivül még csak egy kislány volt aki rosszabul beszélt semit nem beszélt valoszinü hogy ö sem maradhat amugy nem bánom mert a mostani ovijában sokat bántoták petikét a beszéd hibája miatt :( az új oviban van beszéd hibás és épbeszédü is igy bántásnak talán kissebb az esélye .amugy imike is oda fog járni januártol ez egy kertvárosi ovi .nekem azt mondták a szakemberek hogy jobb hogy most viszem át egy másik oviba ahol többet jobban foglalkoznak mint ha 5-6 éves korban kerül egy spec oviba igy mire 7 évesen megy majd iskolába akor már szépen fog beszélni. :)

pusz csics
csics

Hali,
Mi is már itthon vagyunk péntek óta, még egy hét szabi itthon, aztán ovi, munka. Alsópáhokon vegyes időt fogtunk ki, de azért jó volt, eljutottunk a Balcsira is, mivel Keszthely nagyon közel van, szupi strandja van, sok kicsi gyerek volt. Alsópáhokból pedig pont elég volt ez az 1 hét. 4csillagos létére, volt pár dolog, ami furi volt. Usziztunk, szaunáztam, minden nap volt vmi kisgyerekes program egész piciktől a nagyobb korosztályig. Amit sajnálok, hogy nem készültek víz alatti fotók, mert Danival szinte végig ott voltunk, és gyönyörű volt a víz a kinti medencében.

Csics
Amikor Dani sokat jár pisilni, és úgy vélem felfázott, akkor pár napig a fürdővizébe öntök mezei zsurlóból készült főzetet, meg itatok vele uilyen teát. Általában szokott hatni. Nálunk még emiatt dokihoz nem kellett menni, de ha nem javul ennek ellenére sem, akkor vidd el dokihoz. Én ebben a hűvös időben nem hagyom mezítláb, zokni mindig van rajta.

Furi ez a beszédhiba, és főleg a diszkriminálás…. Speckó ovi meg nincs, vagy csak kevés, gondolom. Nálunk szerencsére nincs gond, már az L betűnk is szépen pörög, néha az az L is, ami L. :)

mentem, most ismét rákaptam az edzésre, minden nap szánok magamra 20 percet. olyan jó érzés! a fenekem és a hasam valahogy nem az igazi. itt a kertek alatt mostanában a futással is kacérkodom, de még csak gondolatban.

pusza

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Mi is vagyunk,eppen itthon. Tul vagyunk a nagy utazason :lol: Megjartuk USA/Kanada turankat.Hat mit ne mondjak mozgalmas egy 9 nap volt :wink: Alex a repulot nagyon elvezte,nem volt nyugos,aludt is 2 orat,ugyhogy jol eltelt a nagy gepen toltott 10 ora. A kicsi meg mar rovid volt szerencsere.tobbszor megallapitotta: Jo messze laknak a Zsuzsiek :!: :lol: Fiuk nagyon orultek egymasnak,egesz nap ment a jatszas,noverem az elmult masfel evben amiota nem voltam naluk ovodanyi mennyiseg uj jatekot vett,ugyhogy Alex nagyon elvezte.
Aztan par nap utan mentunk kocsival Torontoba a ferjem novere csaladjahoz,akikkel en most talalkoztam szemelyesen eloszor.Nagyon elveztuk ott is a vendegeskedest,Alex meglepo modon 5 perc utan kommunikalt a fiaival (7 es 8 evesek )pedig nem volt kozos nyelvuk.A masodik nap meg mar angol szavakat is hasznalt a jatszashoz :lol: Mindig jott kerdezte mit hogy kell mondani es mondta, megtanulta nagyon hamar.Azota itthon is hasznalja meg oket es nevet nagyokat hozza.
Aztan vissza a noveremekhez es ott meg 2 napot voltunk majd jottunk haza.Nagyis csak en Alexxal mert a fejrem meg tovabb utazott mashova.Tarttotam a az uttol,de Alex megint csak egy okos nagyfiunak bizonyult,semmi de semmi hiszti nem volt,pedig haztol hazig 16 ora volt az ut. A nagy gepen mindenkivel ismerkedett (szokas szerint :wink: )meg is jegyeztek hogy szeret beszelni :lol: , aztan aludt is 3 orat,es a kicsin meg vegig aludt.Az idoeltoldas odafele nem volt gond rogton atalltunk.Visszafele mar macerasabb,11-ig fent van este aztan reggel 10-ig nyomja :wink: Ma mar csak 8-ig aludt,es delutan is sikerult lefekteteni,meg mar most is alszik ugyhogy remelem visszaall a rend.
En a napokat lehetoseg szerint pihenessel,vasarlassal toltottem.Kepzelhetietk amikor 4 gyerekkel mentunk be az aruhazba...Na de ott ez nem meglepo,altalaban 3-4 gyerek az atlag ugyhogy senki nem nezett rank csunyan, hogy nagy a hangzavar :D
En holnaptol dolgozom ,O meg megy a Balatonra Zalannal meg a nagyszulokkel csutortokig, aztan jon haza vagy mi megyunk hozza,idotol fugg,remelem meleg lesz azert.Nekunk kint vegig jo idonk volt fura volt megerkezni erre az esos idore :roll:

Gumicukor
Hat erdekes apukad,azt hinnem hogy talan veletek azert volt ilyen mert nem talalta a kozos hangot lanyok leven,de Danival sem,akkor sajnos tenyleg ilyen tipus.Apukam imadja a fiukat,sot nagyon orul hogy mind fiu,mert neki 1 fia melle lett a ket lany.Nagyon jol eljatszik veluk,es hallgatnak ra nagyon.
latom Alsopahok azert annyira nem jott be,pedig ugy dicserik,de meg en sem voltam. Alexnak mar nem kell bababarat hely,ezert nemmentunk csak medence legyen az mar eleg neki egy szallodaban.Egyebkent a multkor Egerben mi sem voltunk odaig,pedig 4*-os volt a szalloda.

Panda
Remelem gyorsan megoldodik a helyzet es be tudtok koltozni.Noeminek sok sikert a sulihoz,de jo hogy ilyen lelkes.

Banyoci
Na ezt akartam hallni, de jo mert Rit is es masik ismerosom akiknel 4 ev a korkulonbseg, ugyanezt mondtak,hogy semmi feltekenyseg nincs.Erre nagyon kivancsi vagyok en is,most aradozik a tesorol ,meg hogy mindent odaad neki es mar alig varja a novembert.Hat remelem igy is lesz :lol:

Conti
Ovikezdes sima lesz hidd el,ha szerette a bolcsit akkor tuti :wink: Gondolom hogy hianyozott Betti.Most azert mar megszokta a szitut?Gyorsan atall ha hazaer?

Sasha
Pihenj csak,most van ra idod,hazi munkazni akkor is kell ha mar ott lesznek a fiuk.

Rit
Ismeros,ha nincs kozelben gyerek,anya csak 1-2 oraig jo jatszotarsanak,pedig en lennke,mertha vele vagyok masto sosem csinalok.Tehat nem razom le.Sot kepes a mamaeknal a jatekkal teli udvaron is dunnyogni hogy jojjon mar valami gyerek ,mert jatszani akar :roll: :lol:
Bar en nagyon seretem hogy nem anyam asszony katonaja es siman elvan nelkulem is.O nagy kalandor,igenyli a jovest-menest (hogy kitol orokolte :?: :roll: :wink: ).Jo is mert a mamanak osszsen 2 munkahetet van a nyaron,de ha otthon lennek sem tennek maskent ,mert szeret oda jarni,meg plane a Balatonra.Persze gyerek fuggo,lehet hogy kifogok en is egy labba kapaszkodo kettesket (bar nem is tudom hogy hogy viselnem.... ) de neki is jobb ha konnyen teremt kapcsolatokat,mindig van valami uj amit felfedez es tanul belole.Egyedul alvasra meg mar 1 evesen raszokott ugyhogy ezzel sincs baj.Apukammal pl atlaszt, nezegetnek allandoan es tanul sok mindent,aztan biokerteszkednek,gyumocsot szednek...stb amit velunk ugye nem tesz,meg ha videken elnenk sem,mert egyikunk sem ilyen tipus :oops: .
Ne aggodj fognak egyutt jatszani a lanyok,en sok mindenkitol hallom hogy a fiu-lany paros soha vagy csak modjaval jatszik egyutt.Es ez sem baj,mert allitolag meg ha veszekednek is lehetnek 20 ev mula jo tesok... :lol: de az egynemu tesok jobban osszeszoknak,tobbet jatszanak egyutt,azonos az erdeklodesi koruk.
En sosem jatszottam a batyammal es koztunk 4 ev van...azota persze felonttkent jol elvagyunk,de a noverem az igazi testver kapcsolat es vele 2 ev a korkulonbseg, es szinte mindig egyutt jatszottunk,persze veszekedtunk is,de 5 perc mulva mar nyoma sem volt.

Ilke
Szegenyek,27 az nagyon sok.Nalunk 19-en vannak,pont ezert is irattam ide mert a masikba 25 a letszam.Jaj meg etnikum is,plane a neveletlen fajtabol.Remelem Lili majd azert megvedi magat,mert szuksege lesz,ra ezek altalaban a felenkebbeket pecezik ki...

Forti
Levi tenyleg szep nagyfiu mar.

Magdi
Na akkor mar at is koltoztetek. Meselj a masikrol is par szot,mikor lesz kesz ,hol?
A gyerekek majd megszokjak hidd el.Bar nalunk azert van kert-jtszoter, a kozos es oda sokat jarunk ezzel lehet karpotolni ha mar unja bent.Nagy slager a BKV,apjaval szokott menni ha epp nincs program szombat deleott es en fozok.

Alex beszolasai:
Anyukam telefonon beszelt es egy targyalast mondott le es kicsit aggodott a dolog miatt.Alex megkerdezi a vegen:-Na mama,hogy oldottad meg a kerdest vegul???

Szokatm neki mondani:Alex neked a sorbarakas a maniad.Tudjatok mar meseltem,meg kepet is tettem fel rola.
Szoval,speizot takaritottunk a nagyimnal es a befotteket vittuk vissza a helyere, Alex nagyon sokat segitett (kb 60 uveget vitt be egyenkent ) es megkerze egyszer csak a mamatol:-Mama ,neked is a sorbararkas a maniad???

Na megyek mert regeny lett,de almos megegy cseppet sem vagyok,pedig holnap cukros vervetelre megyek reggel.

pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Gumicukor
azota rendbejöt petike ugyátszik a sárgadinye volt az oka a sok pisilésnek :D .Diszkriminácio Sajna létezik még ma is az ovikban :( és tényleg nagyon kevés Spec ovivan itt a 19kerben csak 1 :!: nálunk nem betü felcserélés volt hanem anál komolyabb nem beszélt egyátalán értelmesen a beszéde megakat a 2,5 éves gyerek szintjén :( szerencsére egy aranyos logopédus hölgy ,és én no meg petike szorgalmával és lelkesedésével :D mára egész érthetö beszéde van bár még azért jocskán van mit javitani rajta de most már mindenki érti :D .

Zsuzsa
van allándo logopédusuk de nincsenek felkészülve az olyan kisgyerekekre aki mindent ért de alig beszél érthetöen .

Pusz Csics
csics

Sziasztok
voltam a szülöin tul sok újdonság nem volt bár akadt néhány dolog ami új volt PL: a mostani oviba nincs fogmosás az új oviban van ,van minden nap torna ,és nem kell ovis,és tornazsákot vinni a mostaniban kevés torna óra,és nekünk kelett vinni a ovis,és tornazsákot is . :( Az új oviba sok nyilt nap van ahová mindenki bemehet szép nagy udvara van csupa fajátékal fokozatos beszoktatás van lesz és nem csak petike hanem imikénél is ott lehetek majd a beszoktatásnál .Viszont újra elkel menem majd a beszéd vizsgáloba hogy kijavitasam az ovi nevét a szakvéleményben .petike lombos fa lesz ,imike meg szölö . :D van gyüminap és tisztasági pénzt szednek abol veszik a wc papirt,papirzsepit.

Pusz Csics
csics

Nyuszi
Igyekszem! :D

Képzeljétek nem is meséltem, a múlt hét elején Levi kiszökött a kertből és kijött utánam egyedül a közértbe! Ez csak azért gáz, mert egy főúton kell átmenni ahhoz, hogy a közértbe menjünk és az apjának nem szólt hogy kijön. Laci azt hitte hogy én vittem el a gyereket, így nem is kereste a kertben. Én meg majd szívbajt kaptam amikor Levi megjelent a közértben. Köszönt és jött hozzám. Azt füllentette, hogy az apja engedte el.
Mikor haza értünk kiderült hogy saját kútfejből vette hogy utánam jöjjön. Hálát adtam az égnem hogy semmi baja nem lett.

Levi beszólása:
Anya, nagyon viszked a kezem talpa!

Kép
Kép
forti

Conti,
Bizti jó lehetett könyvben a Csokoládé :) , nekem a zenéje van meg cd-n és imádom :) , ott is lapul a kocsiba mindig, egészen különleges hangulata van.

Apropó CD!
Lányok nincs valakinek BoneyM válogatás CD-je? Elveszett az enyém és ők a kedvenceim, csodákat tesz velem amikor csapnivaló a kedvem :lol: .

Forti,
De jó hallani rólatok! :) Levi tényleg nagyon nagyfiús már, és főleg bátor, hogy így elment utánad.

Magdi,
Nem ciki, hogy nem BKV-ztok :) . Meg tudom számolni én is egy kezemen, hogy hányszor ültek Liliék BKV-n. Ez van, ha nem muszály kertvárosi részből, peremkerületről nem annyira buli beutazgatni bárhova is, főleg ha autó is van.

Rit,
A galéria biztosan szép lesz, ügyik vagytok :) .
A 27 fő tényleg nagyon sok az oviban, mondta is az óvónéni, hogy a 25 lehetne a maximum, de akkora volt idén a túljelentkezés, és azok száma is, akiket mindenképp fel kellett venniük, hogy +2 főt még felvettek. A kiscsoportba egyébként 20 helyre 70 felett jelentkeztek! :!:
Játszás miatt ne aggódj :) , nálunk Lili a kezdetektől rá van tapadva Balára, szinte mindent együtt csinálnak, pedig ugye különböző neműek. Lili szép fokozatosan minden játékába bevonta (egyfolytában tanítgatja: Bala ezt így kell, így csináld, várjál mutatom... :D ), így most már alig akad 1-2 olyan dolog amit ne tudnának (akarnának) együtt csinálni. Majd nálatok is kialakul.

Gumicukor,
Alsópáhokról nekünk csak jó élményeink vannak, nektek mi nem jött be?
L betűt már Lili is szépen mondja, és egyre választékosabban beszél, néha annyira felnőttesen, hogy nevetnem kell. Valamit megteszek neki, vagy adok, erre a válasz: Anya ez nagyon kedves volt tőled! :lol:

Zsuzsa,
Örülök, hogy tetszik a póló Lucának :D . Képzeld voltam múltkor börzén, végre árusítani :D . Egy nagy szatyornyi rucit el is adtam, meg vagy 4 pár cipőt, úgy örültem neki, hogy végre fogy a ruhahalom :D .
Nálatok milyen a zűrös gyerkőc az oviban?
Nálunk is újjszopós Bala, igaz csak ha altatja magát, napközben szinte soha. Vicces ez a fülmorzsolgatás :D , Bala meg dugdossa a kezét mindenhova, van egy macis bábja, azzal a kezén szokott elaludni :D .

Kataa,
Nem semmi ez a nagy út, ügyesek voltatok. Alexel mázlista vagy :D , na de téged se kell félteni :D , hú én nem hiszem, hogy haza mertem volna jönni egyedül.

A mai reggelünk elég ramaty volt. Lili szépen megreggelizett, erre egy falat gyümi után szépen sugárban telehányta a konyhát. Előtte meg Bala sztrájkolt az evéssel. Szóval szinte egész de takarítottam, mostam :( . Azt hittem ok nélkül történt az egész, de aztán du hasmenése volt (ami talán 1xvolt mióta megszületett), és kicsit az orra is folyik. Szóval valami vírus van benne azért lehetett ez, de annyira szeretném már, hogy elmúljanak ezek a hányások, de ha elkap valamit, akkor úgy néz ki, hogy nem kerülhetjük el. Bárki bármit gondolhat, de én már kezdek belefáradni, kb minden hétre jut 1 hányás (vagy több, főleg télen amikor sokszor beteg). Múlt héten éjszaka felébredt valami zajra és elkezdett sírni (nem szokott soha ébredni, neki különösen jó az alvókája egyébként) de úgy nagyon, odavettük hozzánk, erre mire megnyugodott kb 10 perc lehetett, szépen lefeküdt, egyszercsak felül és a nyakambahányt. 2 és 3 között így ágyat húztunk, fürödtünk, ja és utána még Balát is altathattuk vissza :cry: . Szóval most kicsit kivagyok és elegem van, de nem akarok megint alkati homeós kezelést, mert ha emellé még megint 1 hónapra kifordul magából akkor tényleg bedilizek. Totál nem tudom mit csináljak.
Na megyek, bocsi a panaszáradatért, pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Nyuszika! Köszi az invitálást, szerintem biztos fogunk is élni a meghívással, már csak azért is, mert nagyon kíváncsi vagyok a boltocskádra. Ami most tuti: Vasárnap de. mindenképpen felétek gurulunk :lol:

LÁNYOK! Írjatok létszí paramétereket, hogy mekkorák a gyerekek. Mostanában csupa nagyra nőtt gyerkőccel találkozunk, a játszón egy kislány 1 fejjel volt nagyobb Nórinál (aug-ban lesz 4), egy másik kislány meg tök egyforma Nórival és még nincs 3 éves. Komolyan kezdem azt hinni, hogy Nóri kisebb az átlagnál. Júniusi mérés szerint 102 cm és 14 kg. SZERINTETEK?
Amúgy szuper az étvágya, lassan annyit eszik, mint én. Márkom viszont pont az ellenkezője, mostanában alig-alig eszik, inkább csak tejcsit akar inni. Ennek ellenére Őt meg mindenki nagyobbnak nézi a koránál.

Csokoládét én is olvastam, nagyon tetszett. :lol:

Ilke! Sajnálom ezt a hányás dolgot. Tanácsot adni nem tudok, nálunk szerencsére nincs ilyen jellegű probléma. Választékos beszéd :lol: : Nóri is nagyon szépen beszél, sokszor meg is lepődnek az emberek, hogy miket mond.
Tök vicces, de igazi "falusi" gyerekek, mindenkinek köszönnek, még az utcán sétáló embereknek is, mindenkivel leállnak dumcsizni, mosolyognak, nagyon közvetlenek. És sajnos ezt a városban nem mindenki értékeli, sokszor találkozunk merev, elutsaító emberrel, aki egy mosolyt sem képes küldeni a gyerkőcök felé :cry: Ilyen szempontból is hiányzik Haraszti, ott valahogy kedvesebbek az emberek.

Kataa! Dunaharasztiban építkezünk, ugyanabban az utcában vettünk telket, ahol eddig is laktunk, ugyanakkora házat építünk rá, még bontani kell a régi házat, várunk az engedélyre, aztán építkezés ezerrel. Úgy számoltuk, hogy legkésőbb január végén beköltözünk, sajnos az építési engedélyre 2 hónapot kell várni, addig áll a munka.

Megyek, Márk NAGGGGYON türelmetlen kezd lenni
szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

hali,
ilke- én innen szoktam letölteni teljes albumokat. igaz fizetős, de pl. egy album kb. 1 dolcsi körül szokott lenni. időnként befizetünk rá pár ezer forintot és full albumokat, vagy csak 1-1 számot töltünk le. bele is lehet hallgatni. www.gomusic.ru regisztrálni kell. elég profi az oldal és az eredeti számok vannak meg nagyon jó minőségben.

Alsópáhokon valahogy a tisztasággal volt bajom. 4*-tól nem teljesen ezt vártuk. pl. az evőeszözök, a poharak mindig foltosak, néha narancslérost maradékok voltak beleszáradva. a kihírdetett babamenü pedig főként virsliből és sültkrumpliból és kisütős cuccokból állt. szerintem ez nem annyira bababarát. Dani mondjuk régen nem babamenü szerint eszik, így a felnőtt kajákból jókat össze tidtam neki válogatni, haltól elkezdve mindenféle zöldségig. a szobában sem voltam elájulva a szobaasszonyok takarításától. talán azért van ez, mert a visegrádi Lepencevölgy, ami szintán 4* sokkal inkább megfelel a színvonalnak. mondjuk üdülési csekkel mentünk, így nem sajnálom az ott töltött időt. ami meg végképp nem tetszett, ezért is kötöttünk ki napközben a Balcsin,hogy direkt kiírták, hogy a gyerekmedencébe (lábszárig érő), ne üljenek be felnőttek. erre egy csomó idős mami benne melegedett....miután mezítláb kijött a WC-ből, ahol tocsogott a víz a WC körül... persze egy usziban sem jobb, de az nem is 4*.

Magdi
Danit pont tegnap mértem, 16 kg és 105 cm. Nekünk is nézték már kisebbnek is, nagyobbnak is. Ez még úgyis alakul sokat. A párom 18 éves korában úgy nézett ki, mint egy 14 éves :), most meg jól behozta már magát, az osztálytársaira meg rá sem lehet ismerni.
Igen, furik az emberek néha. nekem az a furi, hogy amikor kocsival vkit átengedek, csak néz, hogy mi van, nincsenek hozzászokva. csak úgy vagyok vele, hogy hátha tanulnak egy kis jó példát, és legközelebb már ők is elengednek másokat.
Viszont itt kint "falun" (Cinkota), már ténlyeg sokan köszönnek, beszélgetnek, behívnak a boltba, stb. Én nagyon élvezem a zsivaj után, egyáltalán nem hiányzik.

Annyira jó ez a semmittevés ezen a héten, napoztam előbb a teraszon, Dani szunyál, a párom meg elment gyümölcsért és még palacsintát is sütött, mire hazajöttem délelőtti túrámról.

pusza

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok! Jaj, alig bírok visszaolvasni.

Túl vagyunk az össz 1 hét nyaraláson a Balcsinál, melynek fele rossz idővel telt, úgyhogy Solymit felhoztuk anyósomhoz, és mi meg visszamentünk pihenni (mert 1 gyerek az már pihenés, ugyebár...)

Ovi szept. 1-én kezdődik. Solymi is kissé beszédhibás (pösze, az R betűt nem tudja mondani, és néha, ha nagyon felpörög, akkor dadog), valszeg beszélni fogok a logopédussal. Nálunk a csoportban olyan gyerek is van, aki jóformán nem is tud beszélni, és nem csinálnak ebből problémát.

Zit
parazita

Sziasztok
Magdi
petike 100cm és 14kg 4évesen imike 11kg 90cm 2,5évesen szerintem normális sulyu és magaságu a lányod :D .

Zit
JÓ nektek :)

pusz csics
csics

MAgdi

Hivj akkor vasarnap! Merre mentek amugy? Rokonhoz?:)

Ne parazz, Emike 100cm es 14.5kg. Szerintem is teljesen normalis a lanyod. Miert ne lehetne kulonbseg mar a gyerekek kozt is? Aki meg megjegyzeseket tesz rossz indulatu, vagy nem gondolkodik....

Jovo heten szivesen latunk egyik nap Titeket, akar egesz napra is, beszeljuk meg elore es akkor felhivom a csajt ,aki besegit a boltba, vagy csatasorba allitom anyut.

Kataa

Welcome home! Jo kis tura lehetett, pocid hogy birta?

Halacska

Merre vagy?:)

Ilke

Szegeny Lili, hogy milyen hanyos meg mindig!:(

Tegnap ugy felpakoltam a boltot oszi cipovel, zoknival, harisnyaval, hogy a raktarban mar lepni sem lehet....:) Lassan megyeget az uzlet, varom hogy elkezdodjon az ovi/suli. Azok kozul a mamik kozul, aKiknek a gyereke mar jar oviba, joparan megfordultak mar nalam....:)

jo ejt!

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Sok boldog szulinapot minden kis szulinaposnak!!!:)

Zsuzsa

Nem semmi tortenesek vannak nalatok...:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Zsuzsa

Elődnek nagyon boldog szülinapot :D !!!

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok

Zsuzsa
Elodnek nagyon boldog szulinapot,nojon nagyra :lol:
Jo hogy mondod az oscillot,en is elkezdetem vele lassan.Meg nem vagy lekesve,mert egy-ket honappal az ovi kezdes elott kell elkezdeni.Mivel szeptemberben meg nem nagyon vannak betegsegek az ovikban igy meglesz az az ido amig hatni fog.
Nyaron meg ugyis ettek csomo vitamint, Alex nagyon sok biogyumit meg zoldseget eszik,remelem ez hataoso lesz,plane hogy osszel telen mar a kisteso is ott lesz.Bizots nem elsz olyan szerencses mint anno Alex aki 14 honapig meg csak taknyos sem volt...a kicsi am ajd kapja rendesen a kikepzest,ha Alex nem is lesz beteg de eleg ha hazahordozza a virust.

Csics
A logopedus biztosan segit,jo hogy mar most foglalkoznak vele,mert altalaban 6 ev alatt el sem kezdik,bar emlekszem hogy irtad regebben hogy kesobb kezdett beszelni ,tehat nemileg varhato volt.

Forti
Hat ez tenyleg felelmetes lehetett,van orangyala Levinek az mar most latszik :wink:

Ilke
Hat valasztasom nem igen volt,mert apanak tovabb kellett utaznia.Holnap jon vegre haza :D Csak a check-in ben 1 orat alltunk sorba...es bar szaldgalat de nem volt nyugos :lol: A repulorol el nem szokhet,ugyhogy hagytam szarnyalni mert ulni nem igen volt kepes sokat :wink: Az atszallasnal meg almos volt ugyhogy szepen fogta a kezem es jott.Nagyon okasan erti hogy nem lehet elszaladni,meg annyira ragaszkodik hozzam, hogy esze agaban sem lenne.Csak attol tartottam hogy ha faradt cipeltetne magat,azt meg mar ugye nem birom.
Sajnalom ezta hanyast,erdekes hogy senki nem tudja megmondani mitol lehet.Neki a darabos kajcsi is gondot okozott emlekszem hogy sokaig turmixoltad.En nagyon nem birom a szagokat alapbol sem,ugyhogy megertem hogy mar unod a takaritast. Az alakati szertol mi is volta gond? Azert meg egy probat meger hatha mar nagyobb es maskepp reagal ra.

Magdi
Szerintem teljesen atlagos meretu.Alex 16 kg es 104 cm.
Jaj ezek a hasonlitgatos anyukak neke mis az agyamra mennenek...
Nekem szerencsem van ,mert a mi kornyekunkon nagyon sok mindenkit ismerek. Talan a jatszorol is ,meg a hazban is mindenki koszon egymasnak es soxor elbeszelgetunk.Itt meg a fittness terem a talalkahely,jo kis dumcsik jonnek ossze estenkent,amikor kint vagyunk az udvaron :lol: A kornyekbeli boltosok is ismernek mar ,mert ugye Alex kozvetlen tipus,mindig kap valami kis ajacsit a zoldsegesnel+ujsagosnal+DM-ben.
Anyueknal ahol felnottem csomo kitelepulo van pestrol,na azok aztan nem koszonnek,szinte alig ismerek mar a fiatalokat,anyuek is panaszkodnak hogy nem az van mint regen hogy mindenki koszont egymasnak. :roll:

Gumicukor
Ertheto,en sem szeretem ha barhol piszkos az evoeszkoz..a szalloda takizasrol meg tapasztalat,ha nem teszed ki a takaritson tablat akkor nem viszik tulzasba am,pedig kene..

Parazita
Huha lassan mar mi is csak igy pihenunk majd..de mar uuugy varom :lol: Talakozhatnank ha mar otthon leszek es raerek ezerrel szeptemberben valamikor.

Nyuszi
Nagyon jol,semmi rossz erzetem nem volt,csak a labam dagadt..de az itthon is..es most mar nem csak a melegben,hanem szerintem attol hogy gyorsan kuszott fel ram ez a 6 kg. Reggelre szepen lemegy,emberi bokam lesz,de delre mar szepen mutat :cry: Bar apa szerint masnak a bokaja alapbol ilyen mint nekem dagadtan :wink:
Kaptunk soginotol kint ket uj cipot Alexnak oszre/telre,pedig mar beterveztem hogy nalad veszem...

Halacska
Balcsin vagytok???

Mano,Judy
Ti meg nyaraltok???

Lanyok
Ha van kedvetek szervezhetnenk egy talit,gyerekeset vagy nociset.Mik a velemenyek???

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Kataa
tali
attol függ hova és mikor? milyett ? bár mindegy gyerekes is csak hétvégén jo kivéve szeptember 1 mert akor petike itthon lesz mert a régi ovijába már nem jár az újba meg még nem mivel idén szep 1 péntek igy azért az egy napért nem viszem be .nöcis nálunk még macerásabb .ha tudunk megyünk a talira amikor lesz .

Beszéd
tudom hogy csak középsö,és nagycsoportal foglalkoznak de szerencsére petikének van papirja arol hogy vele foglalkozni kell . :) de petikének még ezen felül külön foglalkozásokra is kell majd járnia .

Lányok
petike mostanába az örületbe kerget néha :x felmászik a játszotér meleti focipálya keritésére mert ezt láta egy 6 éves lánytol és nem tudom neki megmagyarázni hogy nem okos dolog oda felmászni mert nagyot lehet esni onnan mostanában már megint tul nagyfiut akar megint játszani én meg szedhetem le a neki nem megfelelö helyekröl :roll: ha szemétel játszanak a nagyobak ö is azal akar minden ökörséget utánozna engem meg néha egyen meg a méreg :x az amugy eszes 4 évesem néha akora ökörséget csinál vagy csinálna hogy csak nézek :shock: és ha leszedem a keritésröl még neki ál följebb és verekszik vagy legalábis megprobál.

pusz csics
csics

Tök jó ötlet lenne egy tali, főleg hogy a múltkorira nem tudtunk elmenni... Szeptember 9. nem jó, amúgy bármikor.

Kataa,
Milyen rendes vagy, mindenkinek írtál valamit :) Jó lenne már látni titeket!

Csics,
Solymi is olyan bátor újabban, hogy na, minden magas dologra felmászik... Butaságban meg Csongit utánozza (pl. könyvek ledobálása, földön fetrengés, stb.)

Zsuzsa,
Egy kolléganőm Szigetsztmiklóson lakik, a vízpartnál, és a kertjükbe tojnak a teknősök, ott szoktak mászkálni a frissen kikelt kicsik a macska táljánál :)

Solymi kb. 103 cm és 19 kg, de ő nagyon "sűrű" testalkatú.

Zit
parazita

Zsuzsa
Cupp és fülhúzás Elődnek, élménybeszámolót kérünk!!!

Zit
ás mi mikor???

Rit
anemona7

Sziasztok!

Minden kis ünnepeltnek nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!!!!!

Köszönöm, hogy leírtátok a babák paramétereit, tudom én, hogy Nóri teljesen normális, de mégis.... :oops: néha kell egy kis megerősítés.

Zsuzsa! Bizony-bizony, most egy darabig ingázni fogunk az ovi és Bp. között. Reggel nincs gond, Apa megy dolgozni, ő fogja vinni. Délben lesz problémás a dolog, Márk alvását kell majd összehangolnom az utazással. Szerencsére nem "nagy" távolság, autóval 15 perc a legnagyobb forgalomban is. Anyóspajtás már felajánlotta a segítségét, de inkább nem számítok rá, sajnos ígérgetni nagyon könnyen tud, de ha tettekre kerül a sor...... inkább csak magamra számítok, aztán max. kellemesen csalódok.

Forti! Tegnap eszembe jutottatok. Más volt a szitu, de az ütő megállt bennem. Lementem a gyerekekkel a játszóra, 10 perc után Nóri közölte, hogy kakilnia kell. (otthon 125x megkérdeztem tőle indulás előtt) oké, nem gond, 5 perc alatt otthon vagyunk. Márkkal összeszedegetteük a homokozószettet, közben Nóri elindult. a bicajjal... csak ment, csak ment. Kiabáltam, hogy várjon meg. Tudni kell, hogy tök egyszerű az útvonal haza, nincs autóforgalom sem, de egy háztömb mellett be kell kanyarodni, így egyszer csak Nóri eltünt a szemeim elől. Rohantam, mint az őrült,egyik kezemben Márk, máikban a motor és a zacskó a homokozószettel. Kiabálok Nóri után, ő meg csak megy, megy. "Kicsit "voltam dühös... meg persze meg is ijedtem, jöhet egy kutya, egy beteg ember, bármi... tudjuk, hogy 1 pillanat alatt megvan a baj. Szégyellem, de bizony kapott egy nagyot a popójára, mikor utolértem. Aztán otthon elmagyaráztam neki a szitut, úgy néz ki, hogy megértette.... FÚÚÚÚ csajok, leizzadtam 5 kg ezalatt az 5 perc alatt tegnap.

Felébredt a kisasszony, mennem kell

Taliban benne vagyok, akár gyerekes, akár mamatali.
Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk Elődnek :)

Kataa
Már nem nyaralunk, csak múlt 7-en vendéegek voltak nálunk.
semmi különös amúgy.

tali nekünk is jöhet :)

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Mi nem nyaralunk, sajnos, idén egyáltalán nem jutott ilyesmire sem idő sem pénz, de azért voltam 2 hét szabin, voltunk cirkuszban, strandon stb. Még mindíg a tetőtér építgetésnél tartunk, remélem Emma szülinapjára felköltözünk, már ő is nagyon várja.

Bocs, hogy mostanában nincs időm írni, majd ha egyszer bekötjük otthonra az internetet akkro jobban lesz időm beugrani. De azért olvasni szoktam ám!

Összehasonlítgatás: Nekem még mindíg az ellenkező gondjaim vannak, Emma 108 cm és 22 kg és most vettem neki 29-es zárt cipőt, mert a tavasszal hordottakat kinőtte :shock: , én meg azt hallgatom mindnekitől hogy mekkotraez a gyerek. Általában minden kortársánál magasabb, még a fiúknál is. Ez van, nem állítítom direkt esőre és nem is nyújtom :D

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ahogy látom a topikban is ő a legmagasabb :lol: :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Orulok hogy azert a felhivasra elokerultek az elveszett baranyok :lol:

Tali
Ha gyerekes akkor szerintem egy jatszoter vagy jatszohaz,ugy szeptember kozepen,lehet ez akar szombat delelott is,hogy aki dolgozik annak is jo legyen.

Ha mami tali akkor emg a jol bevalt szombat delutani olasz kajcsi eves :wink: :D

Idopontok: szeptember 15 vagy szeptmeber 22.
Jelentkezok:
Parazita
Magdi
Judy
Kata

Mano
Szuper hogy lassan mar bekoltoztok a teteoterbe,milyen meselj??Na akkor lassan johet a kisteso,lesz eleg hely mindenkinek :lol:
Remelem te is jossz a talira ha lesz.
Tenyleg Emma jo labmerettel rendelkezik,mi most tartunk a 26-27 nel :shock: erdekes mert Te pici vagy ,es a ferjed sem annyira extrem magas.

Rit
Tali???

Parazita
Megbeszelunk majd valamit :wink: Ha otthon leszek is programokat akarok,tudod nem vagyok az a leeresztos tipus,bar fekudni is kene naha.

Szerencsere enyem gyerek szofogado ugyhogy ha fel is maszik valahova fel tudja merni mi az ami mar nem neki valo. :wink:
Akrobata azert rendesen,plane a vizben vagy medenceben nincs mar veszelyerzete,ugyhogy eljott az idej hogy uszni vigyuk.Most beszelek majda baaratommmel aki mar reg gyerekeket oktat uszni,mar csak el kene dolneni hogy csoportban vagy egyenileg foglakozzon vele.Talan az egyeni hatekonyabb de a csoportban meg motivalnak a tobbeik...

Mar csak fel ora es megjon Alex Siofokrol meg Apa gepe is leszall,olyan jo kis hetvegenk lesz :wink:

Kata

Kép
Kép
kataa

Zsuzsa
Elődnek nagyon boldog születésnapot kívánok.

Mléna
Sajna én is megadagoltam Levit! Magunkban nagyon büszkék voltunk rá, bár tudom ez Őt nem vígasztalta. Igazából megdícsértem volna, hogy milyen ügyes, de azért 4 évesen ne mászkáljon engedély nélkül, egyedül át a forgalmas főúton, ahol zebra sincs.

Levi 110 cm és 17 kg

Kép
Kép
forti

Par kep a nyaralasrol :)
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép
kataa

A 4 jo madar eppen csendben eszik :lol:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 737.21.jpg[/img]

Kép
Kép
kataa

NA ez nem sikerult,ujra.
Kép

Kép
Kép
kataa

Kataa
Én tudod, ráérek. Vagyis itt vagyok az bizti, és a lakifelújítás aktuális stádiumától függ a tali is + a helyszíntől. Autózni ugyanis nem tudok, beteg a drága...

Mi már nagyon várjuk az ovit, Dodi készül ezerrel, bár azért még jó itthon. Még tervezek neki strandot, állatkertet, lovaglást és játszóterezéseket előtte. Az oviban meg már más lesz a helyzet, már nem "kicsi"lesz, úgyhogy fog járni úszásra, meg szerintem kézművesezni is + külön beíratjuk táncra. igaz tánc van az oviban, de az néptánc és nem igazán jutnak el bizonyos szintre, ő viszopnt olyan szinten táncmániás, hogy itthon is ez a kedvenc időtöltés: többnyire beöltözik és be egy táncos dvd vagy tv átállítva mondjuk vivára és riszál ezerrrel a nappaliban, próbálja leutánozni a kilpből a csajokat :)

Göbről tudtok valamit?? lett náluk is kistesó? Mekkora???

rit
anemona7

Hali

ovi: én ezen a 7-en láttam először Gergőn, hogy már jó lenne ha kezdődne az ovi. ő ugye itthon van június közepe óta. szuper is volteddig, most viszont már kezd látványosan unatkozni, semmivel nem lehet lekötni, nyafog, a kicsit egrecíroztatja, nem fárad el, reggel 6-kor már fent van.
na de 2 hét múlva vége az aranyszabadságnak. addig még mi is kihasználjuk meg még mindig vár ránk a kukimizéria csütörtökön.

Kataa
képek :) közelebbi nincs a pocakról? hihetetlen, hogy már 27. hét.
név van már?

pusz
jó 7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali

Mi is varjuk mar az ovit...:)

Judy

A kicsinek lesz kukimizeria vagy Gergonek? Nalunk is ugy nez ki Dannynek elegge le van tapadva es raadasul ugy latom van a bore alatt valami zsirrog is.:( Ugyhogy ha visszajon a gyerekdoki szabirol megmutatom neki. O ugyan azt mondta, hogy raer 3 eves koraig a mutet, de ezt a bor alatti izet meg akarom mutatni neki. Ti gondolom Pestre viszitek.

Tud valaki jo dokit ajanlani?

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszika! Márk kukiját a Madarász u-i gyerekkórházban dr. Sült Tamás igazgatta meg. Már 2 embernek ajánlottam őt, Mindenki elégedett volt vele. Szerintem ne várjál, mindenképpen nézesd meg egy sebésszel.

Ovikezdést mi is várjuk, bár Nórinak múltkoriban volt egy elszólása: "Anya! szerintem inkább Te szórakoztassál engem és akkor nem megyek oviba" :lol:

Nemsokára megyünk tűzijátékot nézni.
Tegnap is kint voltunk itt Erzsébeten a sétálóutcában, gyönyörű, fél órás tűzijáték volt, nagyon tetszett a gyerekeknek.

Szép estét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hali.

Elkezdődött a verkli ismét.

Mléna
Biciklis kaland. Na, ilyet mi is átéltünk már, főleg, hogy imád kontrázni Dani és olyankor begyorsít. Egyszer mi is elkaptuk egy ilyen eltűnés miatt, hazáig csak tolhatta a biciklit, meg végig bőgött, és neki állt feljebb, hogy én vagyok a csúnya... De azóta nincs ilyen, megáll a sarkon, körülnéz, csak utána megy tovább. A párommal már voltak többször kettesben visszavinni a DVD-t a kölcsönzőbe.

Közben megkezdődött az ovi, igaz a teljes létszám majd csak szeptembertől lesz, de elég sok kis társa volt már most reggel. Szerencsére nem sírt, egyből ment be a fiúkhoz. Amikor már nem látott minket, belestünk az ablakból, és nagy dumaparti volt, meg simogatták a hátát a többiek, örültek neki. Viszont a tegnapi vihar miatt egy hatalmas fa rádőlt az egyik udvari csúszdára, pedig hozzánk már nem is ért el annyira, mint ami a belvárosban volt.

Tegnap mi csak a légiparádét néztük meg, jó kis túrát tettünk, Cinkotáról bebringáztunk a Parlament elé :lol: . Daninak nagyon tetszettek a repcsik, csak mivel pont az alvásidőben volt kicsit elkókadt és nyüglődni kezdett, ezért 4körül indultunk vissza, a bringaülésben be is aludt kicsit. Most kicsit fáj a fenekem az üléstől, de nagyon jólesett a tekerés (a motor után rettentő furcsa volt :) ). Utána próbáltuk megnézni az erkélyünkről a tüzijátékot, de csak a nagy villámlást láttuk, aztán a tv-ben, hogy mindenki rohan, majd a tv/net is elment, csak utána néztük döbbenten, hogy mi történt. Mondjuk én sosem értettem, miért kell kicsike, főleg babakocsis picikkel bemenni a legnagyobb tömegbe egy tüzijáték kedvéért. Nem is képzelem el, milyen pánik lehetett ott.

Tali
Nekem még passz az időpont mert pont valamelyiken lesz a hugom eljegyzése, lesz egy kis családi összeröffenés.De ha tudok, akkor természetesen megyek.

Rit
Ez a táncolás haláli lehet :D Én is folyton ezt csináltam, persze akkor már nagyobb voltam 2-3. osztályos, meg énekeltem. Akkor dodonak biztosan bejön majd a MegaDance, hamarosan kezdődik.

Kataa
Jók a képek, a 4 luri meg különösen!

Zsuzsa
Torta -Malacka :) Jó ez a nagy felirat!

Magdi
Remélem megúsztátok a tüzijátékot minden baj nélkül.

Minden kis szülinaposnak, névnaposnak nagyon boldog szülinapot kívánok!

Pusza

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi
A nagynak lesz a kukimizéria. Már húzódik a dolog, tavaly november óta. Neki szűkület van, de nem okoz problémát. nekem is 3 évet mondtak, mert hogy korábban nem érdemes, amíg pelusos, meg újra le is tapadhat, stb...később meg a pszichés hatás miatt nem jó. hát sajna mi soakt halogattuk, mivel november után kezdte az ovita, aztán sokszor volt beteg, utána meg már azt mondtuk, majd ha jó idő lesz, mert után pár napig kellemetlen és kamillázni kell majd. nem viszem Bp-re, kijön a doki hetnte egyszer és megcsinálja ambulánsan. a kicsiével én még várok. neki is ugyanolyan.
az a zsírizészerintem az lehet, hogy összegyűlik a faggyú.

Zsuzsa
Képek :) hát várni abszolut nem várja az ovit, sőt...csak én látom rajta, hogy kéne neki.

én is gondolkodom, hogy mire irassam be, eddig nem járt semmi különórára, de van pl. úszás is meg foci is.

mi is csak a légiparádéra mentünk be, meg a Vásárra, kapott pajzsot és fakardot. el is sétáltunk az ovija előtt a Dísz téren. hát nem jött tőle lázba :roll: :roll:
nekünk eszünk ágában sem volt a tűzijátékra bent maradni két kicsivel. 2001-ben kint voltunk, még a gyerekek előtt, hát még úgy is emberpróbáló volt hazajutni akkor még Zuglóba, pedig jó idő volt, csak az a tömeg. meg előtte órákig ácsorogni....hát, borzasztó lehetett tegnap, főleg a kicsiknek. meg akik elsodródtak a szülőktől, én meg is bolondulnék ilyen szituban.
mondjuk tv-n nézni akarták a gyerekek, már ami látszott belőle. itt is jó kis vihar volt, még az ablakrésen is bevert.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Rit
Hu kocsi nelkul nem lehet egyszeru.. bevasarlas ilyenek.Majd megbeszeljuk, mert elviszlek szivesen a talira :wink:
Allatkert nekunk is kipipalva a hetvegen,elveztre nagyonen meg rutinosan mar taska nelkul mentem de igyi a gyanus alakokat figyletem :twisted:
En ugy tudom amikor irt ide Gomb hogy augusztusban varja ka kistesot,de tobbet en sem.

Judy
Alex is varja az ovit,de nagyon.Mondja hogy mar a tobbieknek mar kezdododtt de o meg nem megy,pedig tudja hogy varjak :D Remelem azon a hetfon is lelkes lesz :wink:
Majd teszek fel kozeli pocis kepet is otthonrol,bar ezen is vagyok mar egy jo kis darab :lol: Van amr 2-3 befuto nev,mar csak ki kell valasztani a legjobbat.

Nyuszi,Judy
Drukk a kukachoz, nehez dolgok ezek...

Zsuzsa
Kepek jok :lol: Cukros vervetel eredmenyet meg nem tdom majd jovo heten emgye ka dokimhoz,neki adjak oda.Azt mondta ha rendben van nem hiv hanem legkozelebb megbeszeljuk.

Gumicukor
Ahogy mondod,mi az erkelyrol mar estefele neztuk mennyi babakocsis/kisgyerekes csalad ment.Mondtam is a ferjemnek, hogy felelotlenseg ilyen tomegbe gyereket vinni..... A vihar meg percek alatt kezdodott,az utcankban csom ember parkolt,tele volt autoval,rohantak vissza sikoltozva csuromvizesen,vagyis jobbara a szel vitte oket.
Mi sem mentunk ki mert a magasakat lehet latni a teraszrol is,meg ilyenkor Alex mar alszik egyebkent is.Persze most a vihar miatt nem,mert nekunk is csapkodta az ablakot a szel rogton alig lehetett becsukni.
Reggel Evi neni (aki Alexra vigyaz ) meselte hogy lanyanak is betort a feje,az Intercontiba vittek be a biztonsagi orok es ott latta el orvos. Szornyu lehetett meg a lakasban is feltem.....

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Gumicukor! Köszi az érdeklődést, megúsztuk a tűzijátékot. Igazság szerint én Márkkal alapból otthon maradtam, mert bealudt fél9-kor. Gyuri és Nóri innen Pesterzsébetről, a Dunapartról akarta nézni a tűzijátékot, de hazajöttek, amikor látták, hogy vihar lesz.
Nagy tömegbe alapból nem mentünk volna, ahhoz még kicsik a gyerkőcök, meg aztán mi sem vágytunk a tömegbe.

Viszont nővéremék kint voltak, a barátaink is. Tesóm azt mondta, hogy nem volt pánik, egy kisebb tömeggel együtt beálltak a házfalak mellé és próbálták védeni az arcukat a jégesőtől. Barátaink a Pesti oldalon voltak, őket elkapta a hisztéria, 2 kisgyerekkel menekültek a tömegben. Szerencsére nagyobb bajuk nem lett, azt leszámítva, hogy bőrig áztak.

Szerintem nem szabad felelőtlennek titulálni azokat az embereket, akik kivitték a gyerekeiket. Azért valljuk be, hogy nem mindennapos az ilyen orkán erejű szélvihar Magyarországon, a tűzijáték sem mindennapos dolog. nagyon-nagyon szerencsétlen dolog hogy pont a tűzijáték alatt tört ki a vihar. Ha előre tudták volna az anyukák-apukák, akkor valószínűleg nem indulnak el, senki nem akarta szándékosan a gyereke életét kockáztatni. Barátaink fiai 12 ill 5 évesek. Vidékről jöttek fel, a gyerekek nagyon várták a tűzijátékot, én elítélés helyett inkább őszíntén sajnálom, hogy ilyen élményekkel kellett hazatérniük :cry:

Zsuzsa! Nagyon szépek a gyerkőcök és nagyon hasonlítanak egymásra (és Rád is ):wink:

Kataa! Nagyon csini kismama vagy :lol:

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

HAli

Mi sem voltunk tuzijatekon, utalom a tomeget, meg a gyerkok 9-kor fekszenek. Utoljara vagy 10 eve voltam es besokalltam attol, hogy a 3. metroszerelvenyre sem ferek fel a baratnommel...:(

AMugy azzal egyetertek, hogy kisgyerekkel nem szabad ilyen helyre menni, de a mondjuk 5 ev feletti mar nem olyan kisgyerek. A babakocsis viszont igen. Sosem felejtem el, hogy mikor legutobb ott voltam, allt melletunk egy fiatal par egy 2-3 ev forma kisgyerekkel a papa nyakaban es mikor elkezdodott a tuzijatek a kicsi sirva fakadt. A kedves szulok meg ahelyett hogy hazahuztak volna, bamultak tovabb...:(
Emikenek is amugy eddig tartott, hogy ne feljen a tuzijatektol, Danny nem fel ugyan, de ot sem vinnem. Foleg ahol 100 ezrek hompolyognek....

Ja es mellesleg barki megnezheti a varhato idojarast a neten, vagy felhivhatja a meteoroliai szolgalatot. HA tudom, hogy eso lesz, nemhogy vihar es km-re tudok csak parkolni magam sem megyek el, nemhogy gyerekkel. Persze, nagy esemeny, de sok fugg attol, hogy a szulok hogy adjak elo a dolgot otthon. Amugy nyaron itt Godon gyakran van tuzijatek.:)

Magdi

Akkor mikor jottok? Szerda jo lenne? Akar egesz napra is, nyugodtan...legalabb elszorakoztatjak egymast a skacok.

Emivel valamelyik nap elsetalok az oviba, allitolag a heten mar van az egyik ovonenije...szoktatom a gondolathoz, meg szoban is dolgozom a kis agyan...
DAnnynek meg talaltam egy zenebolcsit, szerdankent, igaz, csak egy ora, de utana van baba-mama klub is.

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
remélem mindenki egybe van a tegnapi vihar után :) mi tegnap csak délelött voltunk a margitszigeten játszotereztünk ,zenélökutaztunk ,repcsit néztünk és futotak ,söt hajot is néztünk mind tetszet nekik :D .

zsuzsa
a mászásal nincs gond csak ne a focipálya keritésére mászon fel ahol megszurja magát és alata a beton van és kitörhat a nyaka és megsérülhet a háta :roll: amugy mostmár ugynézki felhagyott eme örültségével már nem mászik focipálya keritésére :) .

Magdi
én is sajnálom fökép a vidékieket meg a külföldieket :( viszont a viharol már aznap söt szombaton is szolt a meterologia és mostanába azért volt rá elég példa nyáron hogy nem egy egyszerü esö esett ha esett hanem vihar legutobb kb 3 hete volt ilyen vihar :( és azelöt is volt 1,2 ilyen vihar pesten,és budán is .

A zülinaposoknak boldog szilinapot a névnaposoknak boldog névnapot kivánok :) .

pusz csics
csics

Magdi
kicsi gyerekeket, babakocsit akkor sem vinnék oda. mondjuk nekünk sem akkora esemény. szép-szép, meg az első pár még érdekes is, de fél óra az egész és utána meg már uncsi is volt nekem anno 5 éve.
és tényleg már napokkal előbb olvastam, hogy viharral búcsúzik a kánikula. mint minden kánikula általában.
Gergő nézte tv-n, de pár lövés után szólt, hogy már álmos.

sajnos tényleg nagyon rosszkor jött az a vihar. mondjuk mit élhetett át egy kicsi, aki pl. elsodródott a szüleitől? gergőt ismerve teljesen pánikba esett volna és meg se tudta volna mondani az adatait, amit amúgy simán.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Bejelentekezem én is. Jól vagyunk, tűzijátékot Anna hisztije miatt úsztuk meg. Nagyon felpörgött és nem tudott leállni. Utólag nagyon hálás vagyok neki. :roll:
Mi tavaly is voltunk a Roosevelt téren és nagyon élveztük. Anna is, idén is ő kérte, hogy menjünk.
Eszméletlen ami történt. :(

Pancsi ma már elkezdte az ovit, nagyon menni akart.
Összességében jól vagyunk, nem történt velünk semmi az elmúlt hetekben. Most ennek a mondtatnak igencsak örülök.

Sok-sok boldogot minden szülinapos babának!!

Nem tudjátok, hogy a vonalzóm miért nem megy tovább?!
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea

Azert mert 4 eves a merce vege, csinalj ujat, 5 eveset!!!!:):):)

KépKép
KépKép
nyuszika

Miért nem tud számolni? :lol:
Majd csinálok, köszi a felvilt. Jó úgy, ahogy írtam?
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea

Jo , irtam sms-t is.:)
Azert nem megy tovabb, mert mikor megcsinalod Te adod meg a merce veget.

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Mi hosszú évek óta a leánylakásom ablakából nézzük a tüzijátékot (ahol apám máig is lakik) biztonságosan, igaz csak a Gellért hegy látszik, de így is élvezetes. Tegnap 8 után indultam a gyerekekkel az M0-on mentünk Nagytétényig, már ott látszott, hogy villámlik az ég. Én híradó függő vagyok, tudtam, hogy szar idő lesz, de erre nem lehetett számítani, ez ítéletidővolt. Sajnálom azt a rengeteg embert, gyerekeket, köztük a hugom kislányát is, szerencsére időben elmenekültek, "csak" bőrig ázva, a kislány cipőjéből is folyt a víz. Mikor vége lett, indultunk haza, akkor szembesültem a rengeteg letört ággal, át is mentem egy nagyobb ágon. Örültem mikor végre hazaértem velük.

Na mennem kell, pedig még akartam írni.

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok
Régen nem írtam, sok minden volt azóta, de szorgosan olvasgatok.

Most is egy dolog miatt írok: mi is azon "felelőtlen szülők" közé tartoztunk, akik kimentek a két gyerekkel a tüzijátékot megnézni.

Meglepett, hogy néhány kivétellel mindenki felelőtlennek mondja azokat a szülőket, akik ki mertek menni. Nálunk mindkét gyerek imádja a tüzijátékot, és már hónapok óta mondják, hogy menni szeretnének megnézni egyet igaziból.
Nem hiszem, hogy a gyerek vágyát teljesíteni felelőtlenség, és persze lehet most utólag mondani, hogy na persze, itt-meg-itt megmondták, de azért valljuk már be őszintén, hogy melyikünk nézi meg a neten az időjárást egy 1,5 órás program előtt (ahol megjegyzem esőt jósoltak, de orkán erejű szelet nem), és speciel mi egész nap nem értünk rá tévét nézni, rádiót hallgatni.

Igen, nagyon szerencsétlenül végződött a dolog, szerencsénkre mi jól vagyunk mindannyian, csupán bőrig áztunk, és rohantunk a jégesőben egy nagyot. De azt hiszem ebben a helyzetben nem kellene minősíteni azokat az embereket, akik ezt kint élték végig, mert szobából nézve ez nagyon egyszerű.
szilcsike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?