Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Krisszi, küldtem PÜ-t , megkaptad? A Drewexes ágynemű még szabad préda, ha még érdekel! :wink:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Most jöttem meg SOTÉről a hír

VIOLA,
AUG 13-ÁN HAJNALI 2.15 PERCKOR MEGPILLANTHATTA ÁDÁM KISFIÁT ,AKI 3720G ÉS 58CM.
Lányok olyan szép a kisbaba van hajacskája és fintorgott és semmi piros folt rajta,meg se látszik ,hogy tegnap született.
Szombaton mikor bement Kórházb doki zselét rakott fel neki,de semmi hatással nem volt,majd este 8kor kapott megint zselét és fél tíz körül végre megtette hatását és 2.15kor meg megszületett baba.Szerdán már jöhetnek is haza kórházból,majd Ő részletesen elmeséli mi volt.

Én meg teljesen besz...rtam ,mert megmutatta a szülésznő a szülőszobát nagyon -nagyon kulturált hely,és utána míg ctg-zett beszélgettünk mindenről,majd az 5 percenkénti bekeményedések miatt megvizsgált.
Hát puhultam és rövid a méhszájam,max 2 hét van hátra de egy a tutti....
ááááááááááá
nem vagyok rá felkészülve,
lakás kupis,
még multhéten mikor doki vizsgált semmi nem volt....mostmeg
szigorú napi 2 adag magnézium
ma ihatok bort is sőt kell a lazulás miatt.
:cry:
sue
36+1
suezika

Sue!

Köszi az infókat! :D Fantasztikus!!! Nagyon jól érezhette bent magát Ádám, de már tényleg ideje volt kint is körülnézni.....
Nem vagy felkészülve? Nem is biztos, hogy leszel... :D Én sem leszek, de már rátudtam. Te egyszerűen csak rágod a szalmát! :D

Hettie!
Miért húztad így fel magad? Egy kismamát annyi ilyen ember vesz körül, hogyha a felét nem engednéd el a füled mellett, bizonyára megbolondulnál.... :D Viszont én is a babámmal foguk aludni, pont mint az elsővel, igaz az ágyát holnap elkészítjük, különben mi tartaná a bűbájos baldachint, nem igaz? :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Először is gratulálok Violának és Ádámnak!!!
Majd kiváncsian várjuk a részleteket is...

Sue:
Én sem vagyok felkészülve - sztem ez normális. Vagy mégsem?

Hú ma annyi minden történt jó is és rossz is:
1. Elkapott egy ütős kis torokgyuszi sok hideg innivalótól - nyomom a homeo bogyót, amitől már a fülembe is sugárzik...
2. Nekem is vannak adataim 36. hét:
BPD: 95 OFD: 111 THT: 95 AP: 93 FL: 75 mm
És nagyon sokat nőtt, súlya állítólag kb. 1800 gramm, s a lábfeje 4 cm, amin még a doki is elhűlt.

3. nagy örömmel hazajöttem, erre Anyám azzal sokkolt, hogy arra gondolt elvállalná a 86 éves keresztanyám ápolását most egy időre, aki szegény teljesen agyérelmeszesedéses.
De csak ha nekem ez nem okozna gondot.
Kérdeztem mégis mennyi időre gondolt egy-két hétre, erre bizonytalanul egy hónapot emlegetett.

Hát egy önző állat vagyok, de egyszerűen ez most nagyon nem hiányzik a lakásfelújítás és szülés mellé. Szegény néni annyira le van épülve szellemileg, hogy nem lehet magára hagyni, mert azt sem tudja, hol van. Én tavaly láttam az állapotát, Anyám két éve nem is látta, vagyis nem tudja mit vállalna fel szerintem.
De persze tökre lelkiimeretefurdalásom van...

Ez egy sz@r helyzet. Csak sz@r megoldása van.
Szegény Anyám meg frissnyugdíjasként mindenképpen segíteni szeretni sok-sok emberen, hogy lefoglalja magát. Nagyon magányos. Nehéz dolgok ezek.

Bocs, hogy ezzel fárasztottalak Titeket, de muszáj kibeszélni...

Krisszi:
Hol vetted a homeós cuccokat, ahol ilyen tájékoztatók is vannak?

Találka:
Időpont, ha lehet inkább hétköznap legyen, mert hétvégéken építkezzük a konyhát, meg pakolunk. Találjátok ki, mikor!

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sue!
Tök jó híreket hoztál. :) Örülök, hogy megvan a Viola babája.

Kicsit be@artam én is, mert én is rövidültem már a 32.héten. 2x annyi Mg-ot szedek. Szerda doki. Őszintén megmondom tartok tőle, 2100-as méhszájjal kiegyeznék 35.héten. Ugyis pihenek sokat. Ha nagyobb gáz van, akkor csak befektet a kórházba ott talán mégis nagyobb biztonságban (??!!) lennék. NA mindegy. Én meg görcsölgetek. Sétálni sem bírok sokat, mert keményedik meg nem esik jól. :(

Viola!
Nagy gratula, sok boldogságot!!!!! Majd kérünk képet, ha lehet. Szép nagy baba.

Hettie!
NE hagyd magad, most kell megvenni mindent, mert a babakocsit első körben mi is szülés után akartuk megvenni. De a gyerekágy 6 hete alatt, amikor örülsz, hogy élsz, még menjek Pestre vásárolgatni. A pici babát meg nem tudom magammal vinni, nagymamának még nem adnám. Mi mindent megvettünk. És igaza van Krisszinek, 1-2nap alatt mindent be lehet szerezni. Mi végülis a 24.héttől vásárolgattunk, apránkánt. Légzésfigyelőnk még nincs, amúgy minden megvan. :)

Táblázatfelelős feltenné a táblát?
Hú, ki lesz a következő??? Nózi? Melinda? Mamy? :D :D

Puszi: Edit (34+2)

Kép
Kép
edi78

Dorka!
1800g-ot nőtt?? Nem értem. Lábfeje 4cm? 36.héten? NEm értem az utolsó sort.
Nekünk 30.héten volt a talpa 5,7cm. Az lehetséges? A combikája meg 5,9cm volt. Mindenesetre érdekes.

E.

Kép
Kép
edi78

Sz Kata
Nehogy félreérts. Nem azt tartom igénytelennek hogyha vki együtt alszik egy ágyban a gyerekkel, hanem a nagyanyját, (csak az írás hevében nem fogalmaztam egyértelműen) :oops: hogy ő azt mondta hogy ők szalmán feküdtek együtt a gyerekkel. AZ az igazság hogy ők más osztályból származnak, mint az én családom, és ők lenézik azt hogy nekem diplomám van, meg hogy anyukám nem dolgozik, meg hogy mi nem voltunk olyan alul sose mint ők, még a dédanyámék sem. Érdekes ez nem zavart sosem engem hogy ők ilyenek, de most már egyre jobban. Na mind1 az a lényeg hogy én nem néztem le őket ezért, akkor ők miert bánnak igy velem. Már zaklatta anyumat is telefonon, hogy én milyen hülye vagyok, hogy nem dolgozok, meg hasonlók. Persze azt hiszi hogy olyan könnyen megy munkát szerezni. Azt meg hogy vki együtt alszik a babával nem itélem el, mert mindenkinek szíve joga hogy hogyan szeretné a dolgokat csinálni. Ugyhogy nem megbántani akartam ezzel senkit!
Az hogy a férjem mellettem áll-e soxor már nem is tudom, mert ott akkor nem állt, utána meg persze megbánja és akkor meg jön mindig bocsánatot kérni. Kicsit inkább bizonytalannak érzem, mert előtte azt beszéltük hogy majd megvesszük még előtte, ott meg mást. Nem tudom miert, lehet hogy a nagyanyjátol tart vagy nem tudom. De az is igaz lehet hogy csak el kellene engedni a fülem mellett az egészet, mert a férjem is mondta hogy őt is mindig b@szogatja mindenért, meg beleköt sokmindenbe. Hát ezt észrevettem. ugyhogy majd elengedem a fülem mellett. Ő is ezt teszi. Csak neki könnyebb, mert ő már hozzá van szokva, én meg nem, ehhez a viselkedéshez. De majd ezt megbeszélem vele. Ugyhogy megfogadom a tanácsotokat.

Bali
Neked sem félreérteni ám hogy rossznak tartom azt ha együtt alszol a babaával, :wink: csak hát az idegesség, de már nem is érdekel.

Végre jo hír! Megszületett Viola babája! Nagyon gratulálok! Sok boldogságot Nekik!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Edi:
Bocsesz, súlya 2800 gramm, vagyis három hét alatt hízott kb. egy kilót.
A talpa meg 6,18 cm, de akkor ez lehet, hogy mégsem olyan extrém.

Viszont méhszáj teljesen zárt és nem rövidült, semmilyen görcsöm sincs. vagyis nem holnap szülök - de nem akarok túl soká sem, mert nem szeretnék óriásbabát.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Viola
Gratulálok a babókához!
Kívánok nektek jó egészséget és sok-sok tejcsit! Kiváncsian várom a beszámolód és a fényképeket.

Hettie
Ne húzd fel magad! Tudod, egyik füleden be a másikon meg ezerrel ki. :wink:

Mi nagyjából most lettünk készen mindennel, babaszoba stb.
Hát ilyen lett:

Kép
Kép
Kép

Táppénzes papír
Beszéltem a nődokimmal, szerencsére ír nekem pár sort, amit vihetek a körzetihez. Csak sikerül megkapnom végre azt a hülye táppénzes papírt! :roll: :twisted:

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Egy másik topkiból írok nektek, mert tudom, hogy Titi ide is szokott írni, és megkért, hogy írjam meg mi a helyzet velük.
Szerdán befektetik a Sotéra és kb egy hétig bennt is lesz.Még újabb kivizsgálások vérvételek és stb után lesz szó a magzatvíz leszívásról. Azt még nem tudja mikor lesz. Talált orvost aki elvállalta és nála is fog szülni és a babát is ellátják. Sajnos a mai Uh-on sem volt telítődés a pici gyomrában így már biztos szükség lesz a beavatkozásra. Most a 28. héten jár, de a baba még csak 26+ néhány naposnak felel meg nagyságban a nem ivás miatt, és kb 900g. Nagyon sok a magzatvíz már borzasztóan feszes a hasa és feküdnie kell , mert a méhszáj is kinyilt egy kicsit. Mi telcsin tartjuk a kapcsolatot és írok ahogy van valami fejlemény.

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Sziasztok!

Viola!
Gratulálok a kis Ádám megszületéséhez! Szép méretes és hosszú babócaként látta meg a napvilágot! :D Sok boldogságot és sok tejcsit kívánok Nektek!
Várjuk a beszámolót!

MSE!
Én régebben Marcival néztem a Mein Baby-t és mutogattam, hogy Beni is ilyen pici lesz stb. Erre Ő, amikor megszülettek a babák és felsírtak, szolidaritásból sírást imitált :arrow: remélem élesben nem ezt fogja csinálni, mert jól fogok kinézni :roll: :lol:

Rolex!
Kőműves :twisted: :twisted: :twisted: Ez röhej!!!
Neked legyen igazad, Beni bennmaradása kapcsán! :wink: Pénteken hozzuk Anyukámat hozzánk, úgyhogy onnantól kezdve szabad az útja, bár a legjobb lenne, ha dokit is megvárná!
Nekem már nem lenne ajánlatos magnéziumot szednem, de a pezsgőtablettára még a szülésznőm is rábólintott, hogy annyira nem tart vissza semmit, de a lábgörcsök sokkal rosszabbak. Nekem semmi panaszt nem okoz a Mg, így sok jó tanácsom nincs Neked :(

Sz_Kata!
Feszítem én ezerrel visszafelé a lábamat a görcsök alatt, de így is iszonyatos és nem múlik :( De azért köszi!
Én úgy járkálok a szörnyen fájó bal lágyékom miatt, mintha csípőficamos lennék. De emellett pingvines hatásom nekem is van :lol:

Krisszi!
A dokim épp a hasát sütteti valahol, úgyhogy nem tudom mit szólna a görcseimre. A kálciumot én eddig az allergiámra ittam, de gondoltam, hogy erre is jó lenne. Csak valahogy annyira hanyag vagyok és azt mindig elfelejtem meginni :roll:
3-4 gyerkőc, gratula! Tényleg írtad régebben az örökbefogadást, ami miatt nagyon is tisztellek! Párodnak nem tetszik az ötlet?
A Mein Baby talán 9-kor vagy fél 10-kor kezdődik.

Edit!
Köszi a gratut!
A dokim 20-án már elérhető, úgyhogy a legjobb lenne akkor elindítani Benit a nagy útra.
Energiát én sem értem :lol: Ma is telepakoltam két nagy dobozt a konyhai cuccokkal :wink:
Előfordulhat, hogy Nálad már most jelentkeznek kisebb fájások, akár az időjárás miatt is. De figyelj azért nagyon!

Gabi!
Igen, ma pihentem Marci alvásidejében, oszt ennyi! De tök jól vagyok :D

Hettie!
Sajnálom, hogy ennyire felidegesített a "kedves" rokonság :( Tényleg rossz lehetett, hogy ott a Párod sem állt a melléd. Ha ilyen b@szogatós a néni, akkor tojj az egészre, bár tudom, hogy nem könnyű.

Sue!
Nézd a jó oldalát, hogy nagyjából "belőtték" az időpontodat és tudod, hogy előbb jön a Baba! Pihenj és készülj fel lelkileg a szülésre. De 100%-ig szerintem úgysem tud rákészülni az ember, hisz nem tudja, mi is vár rá. Nyugi, minden rendben lesz!!! :)

Dorka!
Jobbulást!
Az idős néni mennyire lenne hatással a Ti életetekre? Vagy "csak" Anyukád miatt aggasztod magadat? Most koncentrálj a Babára, szerintem...
A gazdagréti patikában nagyon profi homeos kínálat van, ott tutira ilyen tájékoztató füzetkét is adnak. Párom is onnan hozott nekem anno.

Évi!
Szép lett a babaszobátok! Gratula! :D
Táppénzes papír látom alakul :wink:

Bufo!
Köszönjük a híreket Titiékről, bár jobbakat gondolom mindenki szívesebben olvasna. Kérlek add át Neki a jókívánságainkat, drukkjainkat és sok-sok puszit.

Puszi mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Jó estét Kismamik! :)

Mennyi minden történt itt! Sajnos elég reménytelennk tűnik mindent visszaolvasni...azért próbálok 8)

Viola!! :D Látod eljött a nagy nap! Nagyon nagy gratula a Ádámkához! Sok boldogságot!!

Sue :) maradjon még bent egy picit az a picúr...

Krisszi :) nagyon szép pocid van! Irigyellek ám rendesen tényleg semmi fölösleg nincs Rajtad - még így női szemmel sem :wink:

És nagyon szép a gyerekszoba! Én is ezt a bútort néztem ki először a Manónak - Ikea-s ugye? - aztán valahogy végülis a Brendonnál maradtunk, mert ott az ágy egy picit nagyobb és még pont befér hozzánk. De egyébként a textileket, pl. a rácsvédőt én az Ikeában szeretném majd megvenni.

Erről jut eszembe, 1 körkérdés: Ti paplant vesztek?
Engem Anya le akar beszélni róla, azt mondja újszülöttnek nehéz egy paplan súlya és hogy 1 éves koráig inkább takaróval oldjuk meg a dolgot. A feje alá meg összehajtogatott pelust tegyek ne párnát (ez utóbbit én is hallottam). Viszont a paplannal kapcsolatban erre eddig nem is gondoltam :roll:
És igaza lehet, végülis logikus. Másfelől pl. az Ikea honlapján is végignéztem a bébi textileket és az összes paplant ami kiságyba való 1 éves kortól ajánlják! Szóval lehet hogy egyelőre nem veszek paplant hanem bélelt hálózsák + takaróval oldom meg a dolgot.

Mamy :) nagyon csinosak a bébiruhák!... Látom ma nem írtál, remélem jól vagytok és minden rendben van Veletek!

Valaki megint írta ezt a táppénzes papír dolgot! Egyszerűen felháborítnak tartom, hogy 38-39 hetes terhesnek úgy kell könyörögnie, hogy kiírják :evil: Mi van ezekkel a háziorvosokkal :?: Nincsenek tisztában a törvényi szabályozásokkal :?: :!: 30 napig javallat nélkül is ki lehet írniuk...hú nem is írok erről inkább mert kész vagyok ettől... :x

Hettie :) nagyon elmaradt gondolkodásnak tartom, hogy semmit ne vegyél a gyereknek meg előre. Teljesen megértem a felháborodásodat. Sajnos, és ezt sajnos tudomásul kell venni, minden - vagy majdnem minden családban van egy-két okoskodó rokon, aki a kismamát ellátja kéretlen jótanácsaival, aki mindig mindent jobban tud. Valószínűleg saját hajdani sikertelenségét és csalódottságát próbálja ezzel kompenzálni. Szerintem, és most nem akarlak lázítani, de az ilyeneket jobb már az elején rövidre zárni. Mondd el a párod nagyijának nyugodtan, de határozottan hogy márpedig Te felelősségteljes kismami vagy, akinek a saját nyugalma érdekében fontos mindent előre beszerezni, aki ezt meg ezt meg ezt fogja csinálni, és majd szólsz ha tanácsra lesz szükségetek. Lehet ezt olyan formában is tálalni hogy ne legyen sértődés - ha pedig ennek ellenére mindezt tovább folytatja akkor pedig magára vessen, Te szóltál előre. Én biztos, hogy nem tűrném el, hogy ilyen témában így leszóljanak, meg sértegessenek (nagy igények, stb.) végülis ő a Ti gyermeketek lesz és Ti tartoztok majd teljes felelősséggel érte. És ugye tudjuk, hogy a "kibicnek semmi se drága"... Szóval hajra! :wink:

Boroka :) sajnálom hgy Nálatok is "áll a bál". Kívánom hogy anyukád gondolja át ezt a dolgot mielőtt végleg dönt :roll:
..ÉS gyógyulj meg minél előbb!

Edi :) pihenj sokat! Egybként én is ma többször keményedtem de csak rövideket. :?

Valószínűleg azért mert ma reggel a diabetológián kezdtem, tudjátok a 95 kilós nőnél...aztán annak ellenére hogy minden rendben és tök jók az eredményeim, az első nyomorult laboreredmény miatt szülésig kell járnom nagyjából 2 hetente. Hogy miért is? - ja igen, ezt írja elő a protokoll!! Azt mondta egyébként hogy ezzel nem vagyok egyedül, számos kismama, ugyaezt végigjárja... :x

Titi :)
Aggódom értetek :( Nagyon nagyon kívánom Neked, hogy minden rendben legyen Veled és Alexandrával is! Annak azért örülök, hogy találtál egy lelkiismeretes dokit, aki egyrészt kivizsgálásra befektet, másrészt majd a szülést is vállalja. Ez talán egy picit megnyugtató. Pihenj sokat, és valahogy tudasd velünk, hogy mi van Veletek!

Mindenkit, akit nem említettem külön szívből üdvözlünk...hú most már eldugulok és megyek aludni..Balikám kitalált nekem valami olyan kipárnázós pózt amivel állítólag tudok majd aludni - mostanában ez már alig megy és ezt ő is észrevette...

Jó éjszakát mindenkinek!
Tűzmanó és kicsi Jázmin
Vendég

Sziasztok!

VIOLA! GRATULÁLUNK!! CSAK KIBÚJT A PICIKE!! Eddig ő a hosszrekorder! (rakom a táblát is felfelé :)

Krisszi, a Mein Baby úgy látom 9.30kor van a német RTL-en minden hétköznap.

Boroka, torokgyula :( - nekem a halls cukor szokott segíteni. Anyukád milyen rendes!!! Nagyon nagy szíve van, de előbb tényleg mérje fel, hogy mi a valós helyzet!

Zsuzsa, köszi az infót Titiről, szurkolunk nekik és várjuk a híreket!

Tűzmanó, paplan szerintem sem kell, a hálózsákot ilyenkor nagyon szeretik állítólag én is azt fogok venni :)

Hettie, gázok ezek a beszólások... tarts ki :) Én azt nem értem, hogy miért kell beleszólni a gyerekek életébe. Az én nagymamámnak az a mániája, hogy , milyen ruhákban járok és hogy éppen milyen színű a hajam :) :) De csak nevetek, amikor felteszi ezt a lemezt, mert egyébként annyira cuki.

Kép
Kép

Kép
siba

Sziasztok,

Viola!
Gratulálok Ádámhoz, szép nagy baba! (gondoltam ám, hogy ma már lesz hír :wink: )

Titi,

Bár most nem olvasod, de őszintén megrendített, hogy ilyen tortúrán mentek keresztül. Remélem, a vége nálatok is happy end lesz!!

Sue,

Azt elhiszem, hogy nem vagy még felkészülve :roll: De talán Balinak van igaza, erre nm is lehet igazán felkészülni.
Vagy van valaki közöttünk aki már felkészült? Az jelentkezzen és osztson tanácsot :lol:

Boróka,

Neked jobbulást. Talira nekem csütörtök jó, péntekem nagyon fullos (CTG, dokibá, Vk)
Most hogy van ez az idős nénivel? Az a gond, hogy ő ott lakna nálatok, vagy az, hogy anyukád lenne messze tőled? Mondjuk, egyik sem túl jó helyzet, megértem, hogy kiakadtál.

Bujka,

Aranyos a Marci, hogy szolidaritásból sír :lol:
lábgörcs: hát, ha a visszafeszítés nem használ, akkor az tényleg nagyon kellemetlen. Érthető, hogy már nem szeded a mg tablettát, próbálkozz talán a "természetes" mg forrással, a banánnal. Hátha...

Ranpó,

Nagyon szép a babaszoba :lol:

Egy kis infó rólunk: megint a lépcsővel szívunk. Ma megjöttek ugyanis az asztalosok, és kiderült, hogy a födémet a gipszes kb 3 cm-rel szűkebben vágta ki. Persze, azóta ezt a nyílást a festők leélvédőzték, glettelték, festették. Most lehet újra bontani :evil: Itt van egy csomó ember és mindenki egyszerre k anyázik. Én meg bevettem magam a gép elé, amolyan nyugtató gyanánt.
Miért van az, hogy amikor úgy néz ki, hogy mindjárt kész, akkor tutira közbejön még valami, ami napokkal tolja ki a határiőt az elkészülésig?! :evil:

Kata
sz_kata

VIOLA DRÁGA,

NAGYON-NAGY GRATULA NEKTEK!!! CSAK KIBÚJT EZ A KIS HUNCUT!!! MINDEN JÓT NEKTEK ÉS VÁRUNK VISSZA :lol:

Sziasztok, jo reggelt mindenkinek,

uj vagyok itt nalatok, mert eddig a 2006 nyari babakat olvasgattam, de ott jobbara mar a majusban megszuletett kisbabakrol van szo, en pedig meg csak a keszulodesnel tartok, igy nalatok tobb hasznos infot talalok, szoval szeretnek csatlakozni hozzatok. Magunkrol annyit, hogy aug 6-ra vagyok kiirva, elso kisbaba, uh szerint kisfiu, Godollon lakunk, Sote I-re jarok orvoshoz.
Eppen gyerekszoba berendezesi lazban egek es nagyon sok hasznos infot talaltam itt nalatok, nagyon halas vagyok ezert. Varrtam fuggonyt, zsebes tartot es fejvedot, meg lampat is dekoraltam, es varrtam egy jatszoszonyeget, felteszem ezeket a kepeket, merthogy olyan buszke vagyok rajuk. Eddig igazabol meg csak a kisagyunk van meg, azt kaptuk a parom hugatol, es butor keresesben eddig nem voltam igazan szerencses, mert nem talaltam semmi olyat, ami igazan tetszett volna, de hat meg van idonk, majd alakul.
Mindenkinek jo keszulodest, vigyazzatok magatokra: Viola

KépKép
Kép
jadey

sziasztok!

elkezdődött a mein baby (német RTL) és az első kockák után már bőgök is. Siba, köszi, h szóltál!

Utána jövök!
pusz
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok lányok,

Bocsi, lehagytam, bár biztosan rájöttetek, hogy az előbbi Viola első hozászólása volt :?

Bufo: Köszönjük, hogy tájékoztattál Titiékről, nagyon szomorú, amin most ő keresztül megy, de reméljük mindent megtesznek értük és a végén rendben lesznek. Légyszi mondd meg Neki, hogy tényleg bármikor számíthat rám és persze Velük vagyunk. :cry:

Ranpo: A babaszobátok gyönyörű, onnan is már csak a baba hiányzik :lol:

Szkata: Hordozókendőtanfolyam: én nem megyek, de már jó lenne összefutni. A vk jó alkalom lenne, de én már nem tartozom oda. :roll: Hiányoztok ám!!!
Pingvin -szindróma: Jót nevettem, amikor írtad, mert hogy én is ezt a hasonlatot mondtam a páromnak, csak ő kiegészítette dagi pingvinnek :lol:

Boróka: Nagynéni: háááát, nem egyszerű, de valahol érthető az anyud is. Szerintem várj türelmesen, ha meglátja az unokáját, nem hinném, hogy a nénihez rohangálna majd. Amőgy anyósomat látva a nagyik tudnak akár "több helyen" is lenni. Magyarul mindig ott vannak, ahol a szükség megkívánja :P

Krisszi: Tényleg le a kalappal, nagyon csini vagy! A kaja miatt meg ne aggódj, ezek szerint Ricsi mindent felfal előled :lol:
A szobátok csodaszép, babyready :lol: A párom olyan édi volt, megnézte és azt mondta, jééé nekik is van olyan zenélőkéjük az ágy fölöt. Felvilágosítottam, hogy olyan szinte minden babának van. :lol:

Bali: Benzinleszívás: na ilyenkor visszavezettetném a vágjukleatolvajkezát büntit!!! Annyira bosszantó, hogy amiért más megdolgozik, azt ők szó nélkül lenyúlják!!! :twisted:
Gondolom ezeknek nem kajára kell az éhező kisgyermekeiknek...

Gabriel: Remélem jó letta cukor eredménye, majd tájékoztass... Amúgy szerintem egyáltalán nem vészes az a súly. Főleg, ha kevésről indultál, akkor több szokot felcsúszni. A 9. hónap végéig, meg lehet, hogy teljesen jó lesz a súlytöbblet, van, aki a végén alig hízik, szóval no para!!!

Képzeljétek, tegnap este vettem észre, hogy én szorgalmasan szedem a napi 5!!! magnéziumport, amikor csak 3 van a dobozra írva :roll: Én hülye, persze a kórházban csak annyit mondtak, hogy szedjem tovább, amit ott kaptam.. Na mindegy, bajom nem lett belőle, csak a hasam bánta :lol:

Tegnap óta fáj a térdem, ez lehet a súlytól, igaz?? Bencus meg annyit mozgolódik, hogy csak na. Általában kidugja valamilyét és tényleg olyan mint az alien :lol: Biztos nagyot nőtt most is, mert már mindenhol csak őt érzem. Csüti délelőtt megyek az uccsó uh-ra, már alig várom!!!!

Mi lesz a talival??? Ki szeretne jönni? Jelezzétek és akkor elkezdem szervezni.

Biztonsági öv: Én kaptam egy terhes biztonségi övlehúzót kölcsön és tapasztalatból mondom, hogy jó! Tudom, sokmindenkinek már felesleges megvenni, de tényleg, mindkét balesetnél számított, hogy nem a pocakomat nyomta meg az üv. Ez eltereli a combomnál, mint az autóversenyzőknél.

Paplan, párna: Nem okoskodni szeretnék, de én is mindenkitől ezt hallottam: Tilos párnát rakni a baba feje alá, amíg pici, a paplan meg veszélyes, mert magára hózhatja és nem biztos, hogy kitud mászni alóla levegőért... A legjobb a hálózsák. Persze bébihálózsák :)

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok lányok,

Bocsi, lehagytam, bár biztosan rájöttetek, hogy az előbbi Viola első hozászólása volt :?

Bufo: Köszönjük, hogy tájékoztattál Titiékről, nagyon szomorú, amin most ő keresztül megy, de reméljük mindent megtesznek értük és a végén rendben lesznek. Légyszi mondd meg Neki, hogy tényleg bármikor számíthat rám és persze Velük vagyunk. :cry:

Ranpo: A babaszobátok gyönyörű, onnan is már csak a baba hiányzik :lol:

Szkata: Hordozókendőtanfolyam: én nem megyek, de már jó lenne összefutni. A vk jó alkalom lenne, de én már nem tartozom oda. :roll: Hiányoztok ám!!!
Pingvin -szindróma: Jót nevettem, amikor írtad, mert hogy én is ezt a hasonlatot mondtam a páromnak, csak ő kiegészítette dagi pingvinnek :lol:

Boróka: Nagynéni: háááát, nem egyszerű, de valahol érthető az anyud is. Szerintem várj türelmesen, ha meglátja az unokáját, nem hinném, hogy a nénihez rohangálna majd. Amőgy anyósomat látva a nagyik tudnak akár "több helyen" is lenni. Magyarul mindig ott vannak, ahol a szükség megkívánja :P

Krisszi: Tényleg le a kalappal, nagyon csini vagy! A kaja miatt meg ne aggódj, ezek szerint Ricsi mindent felfal előled :lol:
A szobátok csodaszép, babyready :lol: A párom olyan édi volt, megnézte és azt mondta, jééé nekik is van olyan zenélőkéjük az ágy fölöt. Felvilágosítottam, hogy olyan szinte minden babának van. :lol:

Bali: Benzinleszívás: na ilyenkor visszavezettetném a vágjukleatolvajkezát büntit!!! Annyira bosszantó, hogy amiért más megdolgozik, azt ők szó nélkül lenyúlják!!! :twisted:
Gondolom ezeknek nem kajára kell az éhező kisgyermekeiknek...

Gabriel: Remélem jó letta cukor eredménye, majd tájékoztass... Amúgy szerintem egyáltalán nem vészes az a súly. Főleg, ha kevésről indultál, akkor több szokot felcsúszni. A 9. hónap végéig, meg lehet, hogy teljesen jó lesz a súlytöbblet, van, aki a végén alig hízik, szóval no para!!!

Képzeljétek, tegnap este vettem észre, hogy én szorgalmasan szedem a napi 5!!! magnéziumport, amikor csak 3 van a dobozra írva :roll: Én hülye, persze a kórházban csak annyit mondtak, hogy szedjem tovább, amit ott kaptam.. Na mindegy, bajom nem lett belőle, csak a hasam bánta :lol:

Tegnap óta fáj a térdem, ez lehet a súlytól, igaz?? Bencus meg annyit mozgolódik, hogy csak na. Általában kidugja valamilyét és tényleg olyan mint az alien :lol: Biztos nagyot nőtt most is, mert már mindenhol csak őt érzem. Csüti délelőtt megyek az uccsó uh-ra, már alig várom!!!!

Mi lesz a talival??? Ki szeretne jönni? Jelezzétek és akkor elkezdem szervezni.

Biztonsági öv: Én kaptam egy terhes biztonségi övlehúzót kölcsön és tapasztalatból mondom, hogy jó! Tudom, sokmindenkinek már felesleges megvenni, de tényleg, mindkét balesetnél számított, hogy nem a pocakomat nyomta meg az üv. Ez eltereli a combomnál, mint az autóversenyzőknél.

Paplan, párna: Nem okoskodni szeretnék, de én is mindenkitől ezt hallottam: Tilos párnát rakni a baba feje alá, amíg pici, a paplan meg veszélyes, mert magára hózhatja és nem biztos, hogy kitud mászni alóla levegőért... A legjobb a hálózsák. Persze bébihálózsák :)

KépKép
Kép
jadey

Na ezt meg miért csinálta??? No mindegy, inkább 2x mint 1x se :lol:

Rolex: küldtem sms-t, majd beszélünk a telcsin. Minden okés, megnyugodtál már? Készül a lakás??? Ha gondolod, Te kivitelezhetnéd a régi ötletemet és zárd be az ürgét amíg be nem fejezte... :lol:

KépKép
Kép
jadey

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:51-kor.
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az együttérzést meg a biztatást, igy sokkal könnyebb lesz majd legközelebb, merítek belőlük majd erőt.

Ma délután megint megprobálkozok a védőnőnnél, remélem ott lesz, mert már egy honapja járok utána, de sosincs bent.

Titi
Nagyon szorítok Nektek. Ne aggódj jo kezekben vagy, nem lesz semmi baj!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Rolex!
Hát, nem semmi ez a kőműves, talán egy kicsit túl ráérős típus, nem? Szerintem is inkább másik fajta mg-t próbálj ki, hátha annak nem lenne ilyen mellékhatása.

Sz_kata!
A tanfolyamra sajna nem tudok menni, pedig érdekelne. Egyébként én a tegnapi nézelődésnél érzékeltem magamon azt, hogy mintha a pocim ide-oda járna (jobbra-balra), miközben megyek. Úgy látszik most már külön életet él a testem eme része :lol: .
Ha a kerti partira gondolsz, akkor szerintem jobb lenne a jövő hétre tervezni, mert akkorra talán sikerülne összehozni a népet. A mostani csütörtököt túl korainak tartom szervezésügyileg, ráadásul mi aznapra kapjuk kölcsön a kocsit és három helyre is megyünk babacuccot nézni. Egyébként Jadey is írta, hogy szívesen felvállalná a szervezést, úgyhogy most már csak egy közös időpont kellene. Nekem a jövő héten a szerda és szombat kivételével bármelyik nap jó (Borókának csak hétközben!).

Krisszi!
Engem is érdekelne, hogy hol szerezted be ezeket a homeos szereket.

Hettie!
Ne aggódj, mert mi melletted állunk a témában. Egyébként pedig meg kéne nekik említeni, hogy haladunk a korral és már eltelt néhány év mióta ők szalmán altatták a gyereket :shock: . Szerintem a férjed sem örülne annak, ha mindent neki kellene beszerezni, mert neked jobb dolgod is lesz annál, mintsem boltokba rohangálj.

Sue!
Ne izgulj, talán hallgat rád és ha megbeszéled vele, akkor időben jön és nem lep meg túl hamar a kicsike.

Viola!
Gratula Ádámhoz és minden jót kívánunk nektek.

Boróka!
Jobbulást! Ne legyen lelkiismeret furdalásod a keresztanyád miatt, mert nem tehetsz arról, hogy mi van vele. Egyébként anyud arra is gondolhatna, hogy nem sokáig fog unatkozni, mert neked is szükséged lehet a segítségre, ha megjön babóca.

Bufo!
Szurkolunk Titinek, hogy minden rendben menjen és csak egy rossz emlék maradjon számára ez az egész, amit majd megszépít a jövő.

Gesztenye
gesztenye78

Lányok,

RÁGOM A SZALMÁT EZERREL!!!! :roll:

Úgy rámjött, most mosok, pakolok, vasalok... Persze lájtosan :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Jobb, ha tényleg nem viszed túlzásba, mert a végén még kikívánkozik Bencus. Mi tegnap elmentünk a Kenguru Goldba, Baby Planetbe, RS-be és Kika-ba, de mire végeztünk már majdnem leszakadt a hasam alja a sok mászkálástól. Pedig csak 3-4 óra volt az egész, de úgy látszik már én sem bírom úgy, mint rég :cry: . Még csütörtökön megyünk pár helyre, de oda már kocsival és úgy nekem is könnyebb lesz. Már én is szeretnék egy szép kis babaszobát, úgyhogy el kell kezdeni a vásárlásokat :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok Lányok!! :D Próbálok csatlakozgatni hozzátok, de olyan sokan vagytok, ami nagyon jó, hogy alig győzöm az olvasást!! :lol: :lol: A tábla nagyon jó dolog, próbálom átmazsolázgatni!! :D Én nov3-ra vagyok kiírva, most a 29. héten tertunk!! :D Sajna cukros vagyok, úgyhogy diétázok... :cry: De ezen kívül szerencsére minden oké a babaácskával!! :lol: Sziasztok, puszi!! :wink:
Melódia
melódia78

Geszti,

Bagoly mondja verébnek?? :lol: Ne vidd túlzásba Te sem, elég rossz volt az a 4 nap kórház, tényleg óvatosan...

Puszi

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok!

Tegnap hazaérkeztünk, legnagyobb örömünkre! :lol: Lányok 2100 és 2175 grammosak voltak vasárnap este, nőnek/híznak ezerrel, és gyönyörűek! Mind3-an jól vagyunk, és nagyon-nagyon köszönjük a drukkokat, gratulációkat![b] Annyi smst küldtetek, hogy nem győztem, és a végén inkább megfogadtam, hogy majd itthonról válaszolok - remélem, nem haragszotok érte. Nagyon jól esett, hogy aggódtatok és szorítottatok nekünk.

És nagy-nagy gratuláció az új babákhoz! Gyorsan megnéztem a táblát - és fülig szaladt a szám. Remélem, minden mama-baba jól van. Most búcsúzom, vár egy kis pihenés, aztán pedig a tündéri lányaim. Van egy raklapnyi fotónk, ha lehúzzuk a gépről, elárasztalat kiteket :wink:

Később még jövök, sok puszi mindenkinek!

Kata, Lili és Liza

ákata2

Juj de jó Kata, hogy újra itt vagy(tok)!!!
Várjuk a fotókat és a történetet, de pihenj sokat a lehetőségekhez képest!!!

Puszi Nektek

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok Kismamik és Anyukák :lol:

Végre csupa jó hírre jövök!! :D

Ákati :) de jó hogy újra itt!! várjuk a fotókat és a szüléstörténetet is...

Jadey :) ez már a fészekrakás?..
Rám a hétvégén jött rám, ahogy írtam is - sikerült is csinálom magamnak egy jó 3-4 órás munkát de végre ragyog mnden - belül is!!
Állítólag szülés előtt van ilyen ösztön - láz, de remélem hogy mégsem, mert még csak most kezdem a 29. hetet :shock: :shock:

Olyan aranyos volt tegnap éjjel a drágám , képzeljétek összegyűjtött a lakás különböző pontjairól különböző méretű párnákat és fölapoklta úgy az ágyra hogyk ényelmesen beleférjen a pocakm középen - hogy végre egy éjjel végig tudjak aludni... :P

Aztán ahogy fölmásztam az egészben úgy ahogy van úgy elsüppedtem hogy alig bírtam belőle kikecmeregni, mert ui. arra nem számított hogy a súlyom csak lenyomja majd a párnákat. Szóval az én pocómhoz mér gyakorlatilag egy külön lyukas ágy kell.... :lol: Mindenesetre tök aranyos kedvesség volt ez tőle.

Tali! Én is nagyon szeretnék csatlakozni hozzátok, de lehet hogy csak szeptembertől tudok majd, mert nekem most van az utolsó nagy hajrám a cégnél és ezt a 2 hetet még ki kell húznom vhogy... :roll:
Bízom benne hogy lesz majd tali ismétlés. Egyébként nálunk is lehet majd tartani, jó nagy a lakás és még pocakkal együtt is elférünk benne legalább huszan..

Tűzmanó és Kicsi Jázmin
Vendég

Sziasztok lányok!

Kb. 1 órája olvasok vissza, de még egyszer végig kell olvasnom hogy tudjak válaszolni...
Addigis elújságolom, most jövök a nődokitól. Képzeljétek, azt mondta, hogy lélekben erősen készüljek fel a császármetszésre... :roll: Mégpedig több kockázati tényező miatt, első hogy a baba még nem illeszkedett be, és ilyenkor már régen be kellett volna, a koponyája még magasan van, a hasam sem szállt le, méhszájam totál zárt, nem rövidül, szóval jól elvan odabent... Azt mondta ez sok mindentől lehet, pl. attól is, hogy nagy a feje és téraránytalanság van :roll: és előfordulhat, hogy a még hátralévő 2 hétben beilleszkedik. Viszont a többi miatt (a korom, meg hogy hajlamos vagyok a magas vérnyomásra - állítólag, meg hogy első baba, meg hogy nagyobb a súlyom is az átlagnál, ezek együtt mind a császár lehetőségét vetítik előre. Mondta, hogy ebben a 2 hétben bármi lehet, ha beindul a szülés, akkor megadja az esélyt, de ha látja hogy nem fog menni, (ez pár órán belül kiderül), akkor irány a műtő... Kérdeztem, mi van akkor, ha a kiírt napig semmi sem történik? Azt mondta hogy aznap mindenképpen kint lesz a baba, mert akkor meg sem várják a fájásokat vagy bármit, hanem kapásból császár 28-án. :roll:
Mondtam neki, hogy jó, én felkészültem lélekben (már akkor, amikor még faros volt), nem érdekel a lényeg az hogy Gesztinek a legjobb legyen, én meg majdcsak túl leszek a fájdalmakon, nem érdekel. De mindettől függetlenül kicsit olyan "izé" érzés kerített hatalmába hazafelé, nem csalódás, de valahol mégis olyasmi, hogy én úgy szeretnék rendesen szülni, miért nem lehet?... De tényleg igaz, hogy kockáztatni viszont nem szabad, ha a császár a jobb megoldás, akkor az lesz.
Elküldött az anaesthesiologiai ambulanciára a héten, ahol csinálnak EKG-t meg labort, és ott eldöntik, és velem megbeszélik, hogy császár esetén altatnak-e vagy spinális érzéstelenítést kapok-e? Na még ez is... :roll:
Picit nyomi lett a hangulatom ezektől a dolgoktól, de azért nem vagyok kétségbe esve, mert hálistennek Gesztivel minden rendben van, és ez a lényeg...
Jövök még hamarosan vissza, csak még átolvasom az elmúlt napokat mégegyszer!

Kép
mamy

Viola!
Gratulálok én is Ádámhoz, szép szál legény! :wink: Várjuk a fényképeket!

Ákata!
De jó hogy újra itt vagy, nagyon sok boldogságot még egyszer nektek!!!

Kép
mamy

Livi!
Kipróbáltam a biztonsági öv trükköt, de nekem nem vált be, baromi kényelmetlen volt... Inkább a hasam alá teszem, mint eddig... már amikor még egyáltalán autóba ülök, mert most már egyre ritkábban. Igaz ma még vezettem, de szerintem ez volt az utolsó. Inkább csak utazom a Párom mellett.

Nózi, Suezika!
Ezek a jelek már jelentenek valami!!! :wink: Drukkolok!!!

Ultrahang:
Nekem nem készült orvosi uh mostanában, pedig szerintem kéne, ma is azt hittem hogy lesz, de nem. Pénteken megyek ismét CTG-re, akkor rákérdezek. Mert azon legalább tutira kiderülne, hogy mekkora Geszti, tényleg nagyobb-e a feje ami miatt esetleg nem férne ki?... Csak józan paraszti ésszel gondolkodva is ez lenne logikus. Mármint uh-n megnézni a dolgokat.
Utoljára a 30. héten voltam uh-n, amikor még faros volt, aztán a 34. héten 4D-n, de hát az ugyebár nem kötelező.

Babaszobák nagyon édesek!!! :lol:
Valaki írt a takaróról, mi Ikeásat vettünk, pihekönnyű és puha, pár deka lehet az egész, ahogy a párna is. Persze párnát nem fogunk használni az első időkben, csak hajtogatott pelust.

Majd még jövök... kicsit magam alatt vagyok...

Kép
mamy

Szia Tűzmanó!!Látom agy idős kismamák vagyunk, és ahogy olvasom már neked is jó nagy a pocid!! :o Hát én se panaszkodhatom,ha mondom, hogy még 2 és fél hónap hátravan, ki vannak akadva!! :D Az alvás nekem is nagyon nehezen megy, szegény páromat minden éjjel össze-vissza rugdosom, annyit forgolódom, de tűri hősiesen!! :D Már én is segédpárnát használok a térdem alá!! :D Neked milyen nemü a babócád, vagy meglepi? Mert nem láttam a táblában!! :roll: Ti már vettetek valamit?Én még nem kezdtem el összesíteni, hogy mi maradt a lányomról, meg mi kell, majd szeptemberben gondoltam, lányom akkor már sulis lesz, úgyhogy lesz időm rá!!Babakocsi az bizti kell, de már megvan, hogy honnan vesszük!!Kiságyunk meg már van!! :wink:

Szaó mamy!!Ne idegeskedj, ha a babócával minden oké, akkor semmi baj!!Igaz én simán szültem, de egy ilyen programozott császárnak rengeteg előnye van, kevés a kockázat!!Nem kell várnod, hogy na mikor már? :lol: :D Kitartás!!Puszi!!
melódia78

Mamy :) de jó hogy újra itt vagy, már kezdtem aggódni Érted, de akkor még 2in1 vagy :lol:

Sajnálom ezt császármetszéses mizériát, de igazad van, most csak az a lényeg hogy a baba is és Te is jól legyetek. Akár így akár úgy szülsz, a lényeg hogy Gesztike egészséges legyen! Gondolj arra hogy már csak 2 hét, és túl vagy rajta, viszont lesz egy gyönyörű és egészséges kisbabád! És most csak ez számít.
Másfelől, még nincs veszve teljesen a normál szülés esélye. Ha már mindenképp császár, akkor viszont drukk hogy menjen a spinális. Szerintem az altatás a lehető legelőnytelenebb...

Akartam felrakni pocós képet de sajnos béna vagyok a tömörítéshez, majd talán este. :roll: ..
Vendég

Tűzmanó, Melódia!
De arik vagytok!... Köszi a bátorítást. Rám fér. Én is ezt igyekszem magamba sulykolni, hogy Geszti érdeke a legfontosabb. És még beilleszkedhet a 2 hét alatt. Nem is ettől tartok, hanem a többi kockázati tényező miatt. Láttam a doki arcán hogy szinte 100 % hogy császár lesz, csak valahogy (mint a dokik általában) nem mondta tutira, szeretnek kicsit ködösíteni. De azért én levettem a lényeget. Nem hiszem, hogy bármelyik doki is megkockáztatná, hogy bármi baj legyen szülés alatt.
Na mindegy... Az viszont igaz, hogy 2 hét múlva már a karomban tarthatom a kislányomat!!!! És ez a legfontosabb!!!! :lol:

Kép
mamy

Melódi :) igen, én is egy kis Skorpiót növeszgetek magamban, aki ha jól tudjuk kislány. Jázmin a neve (néha oda szoktam írni az aláíráshoz, de a vonalzómat nem nagyon akarom piszkálni, nehogy eltűnjön :wink: )

A 15. héten 3d-s uh-n mutatta meg magát, akkor biztosra mondták hogy kislány, de ezt azóta senki nem erősítette meg úgyhogy, az van, hogy kislányra készülünk, de ugye a biztos az ha már idekinn is meggyőződünk erről.. :lol:

Én a legtöbb cuccot úgy veszem, hogy majd a leendő kisfiam is tudja használni, ezért próbálok olyan színeket választani ami majd később is felhasználható. Ahogy Krisszi is, mi is sok-sok sok manót szeretnénk, ill. én hármat, de Bali szeretne kettőnél megállni, úgyhogy ebben még egyezkedünk :wink:

Nekem nagyon tetszik az a felállás hogy az első és a második baba egymáshoz képest viszonylag korán 1,5-2 év korkülönbséggel érkezzern, a harmadikat viszont sokkal később, olyan 36-38 évesen szülném. Így mikor már idős anyuka leszek még mindig lesz majd egy viszonylag pici gyerekem... :lol:

Nagyon klassz hogy a nagyobbik gyerkőc cuccaiból is tudsz felhasználni, tényleg nem visel meg ez az iskolakezdés ? - pont tegnap mondták a híradóban hogy mennire megterhelő egy családnak az iskolakezdés - pár év múlva már mi is ezen aggódhatunk...
Vendég

MAmy ..ez a beszéd :)

Egyébként tényleg ez van, biztonsági okoból szokták a császárt javasolni csak ezt kevés doki mondja ki egyértelműen előre, holott van hogy már jó előre eldöntött.

Én most nagyon készülök egy jó nagy Ikeás bevásárlásra! 7 végén kivételesen Bali nélkül leszek, de nem baj.... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Kata!
De jó hallani Rólatok és pláne, hogy a boldogság, nyugalom árad Belőled!!! Millió puszi Neked és a Lányoknak is! A képeket már tűkön ülve várom! :D

Tűzmanó!
Anyukádnak igazat adok, tényleg felesleges még egy ilyen pici babának a paplan. Mi vettünk anno Marcinak, de a mai napig nem raktuk rá. Inkább plédet használunk, nyáron a kinőtt kifogóit. Viszont a Cora-ban tudtunk venni egy paplannak nevezhető, de annál jóval kisebb és a plédnél valamivel vastagabb "paplan"+párna kombinációt, amit télen használtunk Marcinál, illetve, amikor hideg van.
Párnahalmaz+Párod :arrow: aranyos Tőle tényleg :D

Sz_Kata!
Tényleg banán!!! Ma veszek is! Köszi! :wink:
Lépcsőfeljáró :twisted: Te csak nyugtasd magadat itt a gép előtt, sokat sajna úgy sem tehetsz... Kitartást és megy a drukk!!!

Jadey!
Alien :lol: Én is ezt szoktam mondani, amikor hihetetlen formát vesz fel a hasam, mintha kis alient hordanék :shock:
Talit én már kihagyom itt a vége felé...
Térdfájás simán lehet a súlytól, jobb ötletem nekem sincs rá.
Jó szalmarágást! :wink: Nekem esténként jön rám, amikor a Párom már itthon van, de akkor a napközbeni rágást is bepótolom :lol:

Gabi!
Aranyos vagy, köszönjük Marci köszöntését! :D
Sajnálom, hogy Petid egyre kevesebbet alszik, én még tényleg összetehetem a kezemet, hogy a napi 2-3 órája megvan és éjszaka is mukk nélkül szunyizik. Neked kitartást a jövőre nézve, bár én is tartok tőle, hogy egyszerre úgysem fognak aludni. De meg kell látni a jót, hogy ha Marci alszik, akkor "csak" Beni lesz nekem...
A lukat én is kiszúrtam a táblában :shock: :lol:

Geszti!
Csak óvatosan a vásárlással. Bizony ilyenkor már nem jó a megerőltetés és ne csodálkozz, hogy ki akart szakadni a hasad alja. Csak lájtosan!!!

Mamy!
Sajnálom és egyben csodálkozom, hogy a dokid ennyire a császárt vetíti elő Neked. Ha abból indulok ki, hogy nekem a második babánál 1,5-2 hete még totál fenn volt a baba feje, még nem illeszkedett be és abszolúte nem szállt még le akkor a hasam, totál zárt voltam, de a dokim semmi ilyesmit nem mondott... Mindenesetre kívánom, hogy ahogy Geszti elindul, sikerüljön természetes úton megszülni.
Sima epidurállal miért nem lehet szülni? A spinálist nekem a szülésznőm nem nagyon reklámozta, mert után 24 órán keresztül nem lehet felkelni és gyakori az iszonyatos fejfájás is. Ne haragudj, ha elkeserítelek ezekkel az infokkal.
Mindenesetre fel a fejjel!!! Drukkolok, hogy minden menjen a maga természetes útján! A lényeg, hogy Geszti egészséges!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Viola drága végre végre, nagyon nagy gratula!!! Sok tejcsit, jó egészséget, boldogságot Nektek!

Kata, de jó, hogy itthon vagytok, írj majd, hogy hogy mennek a dolgok, hogy vagytok, hogy gyarapodnak a kiscsajok és egyáltalán, írj meg MINDENT! :lol:

Homeos bogyók - XI. kerület, Gazdagréti téri patika. Itt külön homeopátiás részleg van, azaz külön sorszámot kell húzni és szakképzett tanácsadót lehet ostromolni a kérdésekkel. Csak ajánlani tudom! Aki erre jár, az ugorjon be hozzám is, itt lakunk egy köpésre! Dorka, Gesztenye, hm? Napközben nemigen vannak bokros teendőim, ötig mindig ráérek, utána átkapcsolok házastárs/élettárs üzemmódba. :wink:

Dorka, a hülye UH miatt ne idegeskedj kérlek! 10%-os a hibahatár, de ezt már annyian mondták! A barátnőmet befektették hónapokra, mert az UH szerint "retardált" volt a baba, a végén meg megszületett 3100 grammal. A nőgyógyász meg őrjöngött, hogy ez nekik a retardált?! szóval szerintem ne törődj az egésszel, a gyerek tudja a dolgát és úgy fejlődik, ahogy neki jó. :wink: az persze lehet, hogy nem hatja meg, hogy Te nem szeretnél nagy babát :lol: Tényleg, dokiügyben fejlemény? Jobbulást Neked és egyáltalán nem vagy önző, maximálisan megértelek!

Tűzmanó, Jadey, tök arik vagytok, köszönöm! Bezzeg családom nőtagjai rosszallóan és hitetlenül csóválják a fejüket, hogy "nem létezik, hogy csak 10 kilót híztál!" :evil: Nem értem, miért kell cseszegetni az embert...
Hettie, erről jut eszembe, sokat gondolkodtam az írásodon, de szerintem hagyd a fenébe az egészet és felejtsd el a beszólást. Vedd meg szépen mindazt, amit TE szükségesnek érzel és sz@rd le a többieket! Egy újszülöttel képtelenség bevásárolni, még így is tök fárasztó, gondolj bele, mi van, ha óránként szeretne enni a baba? Megszoptatod a bolt közepén? A hátat közepére kívánnád az egészet, gondolj bele, friss gátseb, alul, felül folyik minden, hullafáradt vagy... A gyermekágy az ismerkedésről, befeléfordulásról, összebújásról szól, én egy hónapig ki sem teszem a lábam a lakásból, bevackoljuk magunkat, mint a cicák.
:lol:
olyan hülye emberek vannak - már bocsánat a durvaságért - engem meg mindig azzal találtak meg a családtagok, hogy UTASÍTSAM EL AZ UH VIZSGÁLATOKAT, MERT ÁRTANAK. Én is egészséges vagyok, a baba is az lesz. Teljesen idióták. :evil:

Tűzmanó, paplant vettem, de csak azért, mert külön baldachint és rácsvédőt nem lehet kapni. (jól kitalálták, nem? :wink: ) Viszont egy éves koráig no párna, no paplan, csak hálózsák.

Mamy, most olvasom, micsoda?! Most ez egy kicsit meglepett... Figyu, ha a doki így látja jónak és biztonságosnak, akkor biztosan igaza van, de most ez olyan derült égből jött, nem? Egyébként mekkora a BPD? De ha csaszi, akkor csaszi, csak a baba legyen egészséges - de ez már nekünk lerágott csont, nem igaz :wink:
(amikor még Ricsi faros volt, kérdezgettem amúgy rengeteg csaszis kismamit, ők mind azt mondták, hogy ha lehetséges, inkább EDA-t vagy spinált kérjek, ne altassanak. mert így én is "tevékeny" részese lehetek az eseményeknek, tehát lesz szülés-élményem és a babát is megkapom rövid időn belül. De ez is olyan, hogy ha nem lehet csak altatással, akkor legyen altatás!)

Évi, nagyon szép ám a babaszoba! :)

Képzeljétek, a barátnőm kétéves kislánya tegnap olyan aranyos volt, mindig simogatta a hasam, hogy "szia Ricsi!" és mindig kérdezgette, hogy "most mit csinál a Ricsi?" :lol: majd megzabáltam :lol:

eldugulok, puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Ákata,

de jó, hogy újra itt vagy! Hogy bírod a lányokkal? Tandem szoptatás megy?
Mesélj, mesélj!!

Simigabi,

most írtak vissza a hordozókendő tanfolyás szervezői, hogy beteltek :cry: Úgyhogy majd legközelebb, talán már babával :wink: Úgy lehet, hoyg érdekesebb is lesz :lol:
sz_kata

Mamy!!A császár se sokkal veszélyesebb mint a sima szülés, gondolj bele a simánál mennyi komplikáció lehet, így meg a babád se szenved egy esetlegesen elhúzódó szülés miatt!! :oops: Jó a hasi seb fájdalmasabb mint egy gáti, de szerintem ez se nérvadó!!Meglásd minden oké lesz, nemsokára már babázhatsz!!Dejóóó neked!! :D :D :D
Tüzmanó!!Hát anyagilag egy picit bizti padlóra kerülünk az iskolakezdés miatt, meg a babócának is sok minden kell, dehát mi akartuk!! :D :D A tanszerek már megvannak,de ruhát még semmit nem vettünk, már mindenét kinőtte, nő mint a bolondgomba!!
:D Mi is Jázmint szerettünk volna, dehát megkukacosodott!!Talán már bizti, mert kétszer is mondta a doki!! :o Így Pistikénk, vagy Barnabásunk lesz, még nem döntöttük el!!
Annak idején én is kis korkülönbséget szerettem volna (max 3 évet), de sajna nem a megfelelő apának szültem a lányomat, babócska már az igazinak lesz!! :D És a tesókája is, akivel nem sokat akarunk várni!!Csak nekünk ő is anyagi kérdés sajnos, mert lombik baba a pocilakó!!

Lányok!!Milyen áron kapható a babaágynemű az Ikeába?Mert az nincs, a lányom áprilisi volt, csak kis takarót használtunk!!Érdemes elnéznrm oda is?
melódia78

Már majdnem mindent kimostam :lol: így egy kicsit lenyugodtam... De még a kórházi cuccot üsszepakolom, csak pihizek egy kicsit.

Mamy: Én is osztom a töbiek véleményét, gondolom bízol a dokidban így ő biztos tudja, hogy miért akar csaszit. Amit írtál róla, az is nagyon szimpi hozzáállás, hogy még " vizsgálódik", hátha lehetne simán. Ne legyél elszontyolodva, a csaszi is komoly megpróbáltatás és szerintem az utána lévő dolgok felérnek egy "rendes" szöléssel. Én is császárral születtem és ugyanúgy viszonyultam anyumhoz, mintha simán kibújtam volna alul. :lol:
Ráadásul a csaszis bébik az első perctől kezdve gyönyörűek, nem pirosak meg csúcsfejűek napokig :lol: :lol:

KépKép
Kép
jadey

Csajok!

Szereténk még egyszer visszatérni ehhez a paplan témához. Eldönött, hogy akkor nem veszek 1 éves koráig paplant, nehogy magára húzza, tehát pléddel és hálózsákkal oldom meg a dolgot, a feje alá meg pelust teszek, ez egyértelmű.

Viszont a babyfunos hapi meg amikor ott voltam állította, hogy nem nagyon gyártanak hosszú ujjú hálózsákot, merthogy a gyereknek legyen szabadon a keze. Viszont novemberi baba révén az ujjatlan hálózsákot mégha pléddel is kombinálom kicsit kevés tartom. Vagy plédből rakjak rá egyből kettőt? :roll:
És mi van a nem lehúzható egybe paplanokkal, amik tul.képpen takarók (Brendon)?
Mondjuk nekem az ikeás plédek nagyon tetszenek és nem is drágák.
Vendég

Köszi lányok mindent, aranyosak vagytok!

Krisszi!
Hát igen, eléggé meglepett a dolog, és ahogy újra és újra végiggondolom a dokival való beszélgetést, most már tuti biztos vagyok benne, hogy csaszi lesz a vége. De tényleg nem zavar - mármint nem félek vagy ilyesmi, egyedül az okoz kicsit csalódást, hogy nem élhetem át a szülést. Pedig Geszti ügyes kislány volt és megfordult, csak hát most meg a fejecskéjét nem akarja beilleszteni a helyére, úgy érzem baromi jól elvan odabent :wink:
Valószínűleg holnap megyünk a kórházba az altatási ambulanciára, párom is jön velem, legalább együtt döntünk. Én is a spinális mellett vagyok, bár tudom vannak hátrányai, amit Bujka is írt, de hát egy orvosi beavatkozásnál valaminek biztos hogy van hátránya is, nem csak előnye... (sajnos).

Tűzmanó!
Én is skorpió vagyok!... :wink:

Melódia!
Ikeában az ágynemű nem olyan vészesen drága, ha jól emlékszem 2000 Ft körül van a paplan, és 1000 Ft körül a párna, 2000 Ft körül a gumis lepedő de ebből van többféle. A huzat külön garnitúrában (paplan+párna) olyan 3000 Ft körül volt. Utóbbiból nagyon nagy a választék! És szerintem nagyon jó minőség, pillekönnyű minden!
Nézd meg az Ikea honlapját!

Bujka!
Valószínűleg nekem azért lobogtatta meg a csaszit, mert nálam egyéb tényezők is közrejátszanak - ahogy leírtam. Tehát nem elég, hogy nem illeszkedett be a koponya, még sok egyéb is a csaszi mellett szól.
EDA nincs a kórházban, még a rendes szüléshez sem. A császárt vagy altatásban, vagy spinális érzéstelenítésben végzik. Valószínűleg az utóbbit választom, bár ez is attól függ, mit mond altatódoki... :roll:

Kép
mamy

Tűzmanó:
Persze, hogy ujjatlanok a hálózsákok, a paplanbúl is kilógna a karja. :? De Te majd adsz rá hosszú ujjú pamut rugdalódzót, az az ő pizsamájuk és arra adod rá a hálózsákot. Nme fog megfázni és tuti biztonségos!

KépKép
Kép
jadey

Köszönöm mamy!! :D
Tűzmanó!!Mi hálózsákot olyan 5 hónapos korától használtunk, nagyon jó dolog, viszont télen is jó az ujjatlan, mivel a takaróval se takarod be a karját, ahol meg kell ott védi!!Igaz én még a lányomnál pólyát használtam 1 hónapos koráig, úgy kényelmesebb volt megfogni, és arra elég volt egy könnyű takaró!!Most csak szopinál gondoltam, vagy lehet, hogy párnán fogom!! :lol:
melódia78

Sziasztok lányok!
Hu mennyit irtatok nem is tudom mikor tudom visszaolvasni..
Elöször is Csengö és Viola:gratula a babákhoz két szép nagyfiuval bövült a csapat..

Titinek nagyon szoritok hogy ne legyen baj és legyen erös.Az biztos hogy nagyon nehéz most neki.De jo kezekeben vannak..

Ákata:
Képet a babákrol gyorsan..Azt már irtam hogy a lányom és lányaid szülinapja éppen egy napra esik mondtam is a leányzomnak,a két kislány is ma született meg és nagyon kiváncsi már rájuk..

Tüzmano:
Én a lányomnál csak hálozsákot használtam éjszakai alvásra egészen 1 éves koráig.Nagyon szerette mert igy a meztelen kis lábai szabadon érezhették egymást odabent.Én sem szeretek zokniban aludni.Nem beszélve arrol hogy igy nem kellett idegeskednem attol hogy kitakarozik.Persze ezt mindenki maga dönti el ugy is mit lát jonak és a babák sem egyformák.

Ranpo :Gyönyörü a babaszobátok.

Mamy:
szerintem jo oldala is van a dolognak:Biztos lehetsz abban hogy 2 hét mulva a karodban lesz a csöpp kislányod..Persze azért az a császár nem olyan biztos 2 hét hosszu idö..De sajnos eggyetértek bujkával a spinálist illetöen én sajnos átéltem azt a bizonyos iszonyatos fejfájást..

Melodia:
Üdv közöttünk..
Hettie:
Én már nem is foglalkozom ilyen rokoni "jotanácsokkal"..az én gyerekem és ugy alszom vele ahogy én akarok.Persze a mamák tudnak okossat mondani de pl párom anyukája mikor meglátta az eldobhato pelust egyböl irigykedve mondta:Bezzeg a mi idönkben nem volt még ilyen kényelmes a kismamiknak.Hát tehetek én rola?Mondtam neki ezt szeretni fogja ö is majd amikor a kisunoka látogatoba megy hozzá és nem kell mosni meg fertötlenitteni hanem helyette játszani tud a babával.

Mi lent voltunk keresztanyáméknál Dombováron de sajnos ott nem volt net..Azt sem tudom hol áll a fejem még a lányomnak a sulit is el kell készitenem ami nem kis munka beszerezni mindent.Szerencsére a babruhákkal már kész vagyok én is Lányom már közölte a párommal hogy ugy koszoja össze magát hogy amig én korházban vagyok ö fog mosni rá.. :D :D
Nem tudja valaki véletlenül hol tudnánk légzésfigyelöt venni?3 laposat szertnénk de sajnos eddig még sehol nem volt hozzá szerencsém.A brendonban meg csak angekcare van 2 lapos horibilis öszzegért.Máshol eddig még nem nagyon néztem.neten meg nem akarok rendelni.
Voltam ultrahangon és a babám BPD-je:83.5 volt.Az normális?33 hetesen.
ja és nem biztos hogy idetartozik bár szerintem néha sokat segit:Egy link amely az orvosi szakkifejezéseket tartalamzza: Nekem már volt hogy segitett
http://www.pirula.net/mszotar/a.htm

Bocsánat ha valakit kihagytam .megyek és most visszaolvasok .Szép napot mindenkinek.
Vendég

Sziasztok!

Teljesen új felhasználó vagyok, és lenne egy nagyon fontos kérdésem. Elvileg még 8 napom van a szülésig. Bár tudjuk, hogy ez nem így működik, hiszen a kismamáknak csak a 10 %-a szül a megadott napon. Hogyan tudom eldönteni, hogy ha magzatvíz szivárásom van, hogy az tényleg magzatvíz, vagy valami más. Már felhívtam a szülésnőmet. Ő azt tanácsolta tegyek be egy betétet és figyeljem. Voltam a gyógyszertárban is, mert azt hallottam van valamilyen teszt, ami ezt ki tudja mutatni. Persze, nem találtam ilyen tesztet, vagy az adott gyógyszertár nem is hallott róla. Olyan hülye helyzet, mert mindig azt hittem, hogy az tök egyértelmű, ha valakinek elfolyik a magzatvíz. Persze az az is, de a szivárgás? Szerencsére holnap kell mennem CTG-re, és ott majd megkérdezem. Persze, ha nem jön előbb a baba. :-) De azért érdekelne más kismamák véleménye a témában. Esetleg tapasztalata.
Üdv Vivi
saint

Szia Tina 73!!Látom neked is van egy nagy lánykád!!Az enyém 7 éves, most megy suliba!!Hát tényleg nem pénztárcakímélő az iskolakezdés!! :cry: Nektek hugi, vagy öcsi lesz?:-)Szreintem a BPD teljesen jó, nekünk 28 hetesen 75 volt :D

Szia Vivi!!A kórházban majd bizti tudnak segíteni, igazából a magzatvíz szivárgást nagyon nehéz észrevenni!! :oops: Sok boldogságot a babához!! :o
melódia78

Saint:

Én is hallottam arról a tesztről, úgyhogy tuti létezik. Nagyobb patikában próbáld meg. Aztán a dokidat is felhívhatnád és ha lelkiismeretes, akkor megvizsgál. Ha bonyolult, akkor ennyi idős terhesen már az ügyeletest is zaklathatod éjjel.nappal, a vizsgálat biztosra megmondja, ugyanis csak nyitott méhszájnál lehet szivárgás :wink: Minden jót Nektek, remélem egy picit segíthettem.

KépKép
Kép
jadey

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?