Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Gabi!
Nem,nem volt arról szó,hogy Domit bölcsibe adom(nincs szivem hozzá).Eddig úgy volt,hogy anyósék vigyáznak majd Domira de azóta Tamás munkahelyet váltott és így ő vált majd engem.Így én is nyugottabb leszek. :wink:

Mariann!
Ok,köszike,elfogadom az invitálást.Megyünk veletek. :wink:

Ilba!
Szerintem is jó ötlet mindenki hozzon valami enni-inni valót és lesz terülj,terülj asztalkám. :lol:

Bubek!
Igen,igen!Megköszönném ha vennétek Dominak olyan 3 részes szerkót 92-es méretben!De ha csak 98-as lesz az is jó. :wink:
Csüt.viszem a pénzt!

Kormi!
Ti jöttök?????Mert akkor Mariann elhozza az itatós flaskát is. :wink:

Mancs!
Igen,úgy néz ki megyünk a talira.Remélem jöttök mert Mancsbának viszem a hála ajcsit(na jó,Te is kapsz valamit)! :wink: :lol:

Fejfájás:Sajna én nagyon migrénes,frontérzékeny vagyok. :cry: Nekem a qvarelin jön be de van amikor az se. :roll: A múltkor egy ilyen frontos napomon még szédülés és hányinger is társult a migrénemhez. :evil: Háááát,nem kivánom senkinek!

Ja,Ilba!
Gratula a husileveshez! :wink: Akartam múltkor írni,hogy Domi 20 hónaposan most 10 kiló. :roll: :evil: Szóval ne aggódj ha van nem evős napotok! :lol:

Végül két kép a szerelmesekről akik elvonultak a hálóba míg a felnőttek dvdztek. :lol: Jó éjt mindenkinek(Nektek is Coolasa! :wink: )Cupp.Dia
Kép Kép

Kép
Kép
lldicsi

Hali!

Hah, akkor csak én vagyok hülye, ugyi Gabus :lol: A közel 2 éves gyerek szoptatását illetően. Ezt is lehet normálisan csinálni, mi az, hogy a bölcsibe odarohangál az anyjához 2 percenként. Egy akkora gyerekkel simán meg lehet beszélni, hogy már nagy vagy, így a szopi nem tartozik senkire csak ránk és csak otthon, vagy ott ahol senki sem lát... így nincs se szórakozás és más se. A Gabcsi az utolsó időkben ezt nagyon-nagyon jól tudta és nem is engedtem, hogy kellemetlen helyzetbe hozzon. Vígasztalódni azt nagyon jól tudott cicin, meg alváshoz kellettem, meg reggel az ébredéshez és slussz. Gabi ezzel a 2 percenként szívatom anyát akkor játszotta amikor még csak mászott. De kb 1 hét után meguntam, de nagyon :twisted:

Mancs!
Tudod mi a legyjobb gyógyszer a mensis görcsökre! Az amit még csak most fedeztek fel és gyártottak le. Algofelx-M. Az algopirin és nospa vegyesen, a megfelelő arányban. A leghatásosabb együtt, hiszen a nospa görcsoldó, az algopirin meg fájdalom csillapító.
Nekem lánykoromban olyan görcseim voltak (na már megint ezek a görcsök, de ha tényleg nem bírom a fájdalmat, és így reagál rá a szervezetem, amikor a Gabi született, akkor is végig émelyegtem és a vesetálba kapaszkodva vajúdtam), szóval olyan görcseim voltak, hogy hasmenés, hányás volt a vége. Aztán egyszer pont az akkori pasim anyjánál voltunk aki ápolónő és adott egy szurit a fenekembe ami ebből a koktélból állt. 5 perc és nem fájt semmi. A gyógyi később hat, de én azóta esküszöm a kettő keverékére, és most amikor már csak onnan tudom, hogy megjön, ha elmegyek a wc-re, már felfedezték, hogy ez így tényleg hatásos...:(

Miért írok én regényeket? Ti meg miért nem? Vagyis olyan jó olvasni a kis párbeszédeket én meg itt egész köteteket írok...

Voltunk a Danciért! Olyan édes volt, kb 10 percig a nyakamban lógott és ölelgetett :lol: :lol: :lol:

Meztelenkedés, úgy látszik, hogy én ebben is mást látok. Na nem direkt van mesztelenkedés, de ha öltözöm akkor nem takargatom magam, igazán nem szokott egyik gyerek se megrettenni a látványomtól... És amikor szoptatom a Gerit a közösbe? Hogy dugjam el a cicimet? Ha nem muszáj, otthon nem utcai takargatós kényelmetlen stílusban etetek :wink: Én úgy gondolom, hogy a természetesség a fő ebben a kérdésben, azért még fel lehet öltözni, vagy át, vagy le, ha ott a gyerek.
Na gondolom megint én lettem a kakukktojás, de egye fene :twisted:

Miért írok én regényeket? Ti meg miért nem? Vagyis olyan jó olvasni a kis párbeszédeket én meg itt egész köteteket írok...

Voltunk a Danciért! Olyan édes volt, kb 10 percig a nyakamban lógott és ölelgetett :lol: :lol: :lol: Nagyon jó volt. Nagyon jól érezte magát anyukáméknál, hiszen része lehetett abban, milyen az amikor valaki egyke és minden csak körülötte forog. Annyit változott. Egyrészt amikor elment még jó volt rá a 26-os cipő, most már necces és anyukámék vettek neki egy 27-est!!!!!!! Hihetetlen! A Gabi 28-as cipőt hord és 4 éves, míg a Danci ugye 1,5. És akkora bendőt növesztett!!!! És olyan tokát! Alig bírtam megemelni! Kihízta a pelenkáját! A legtöbb pelenkamárka csak 25 kg-ig van, így a mostani Penny Marketes pelenka is ami 1990 ft és szerintem nagyon jó, azt is. Még jó, hogy bevásároltam belőle 3 csomaggal :cry: Anyu mondta, hogy minden éjjel pelenkázta, mert átázott. Így most vennem kellett 3200-ént Liberót, mert az az egy márka ami 30 kg-ig van és nagyon nagy méret és a nagy bendőjére jó.
Hát igen. A Gabi mikor kint volt, mindig mondták, hogy ez a gyerek alig eszik és folyton válogat. A Danira meg mondják, hogy ez a gyerek örömmel eszik és folyton és jó nézni:)))) Hát nem tudom. Ja és vettek 3 részes kis együttest a Dancinak. 110-est!!!! A mellény még így is necces, alig lehet felhúzni rá, a pulcsi éppen, hogy jó, a nadrág meg hosszú, de kellett a dereka miatt... Az kedvenc gyereknacit is kiküldtem ami tök jó ilyen 20 fokokban és 2 hete még jó volt rá, azt most 2 cm híjján nem lehet begombolni... nem gond, mert a Gabira jó, igaz, neki 3/4-es gatya nem hosszú, de az mindegy :lol: Hihetetlen, hogy testvérek és mind természetre és mind testalkata is ennyire mások! Tényleg furcsa!

na megyek most már bedőlök az ágyikóba, mert igencsak holnap van már

Kép
sasha

Jó reggelt Babák és Mamák!

Kezdek kijönni a zombi-állapotból. Igaz ma is 4x ébredt, de a köztes időpontban legalább aludt. Valamelyik nap 4-kor már nem bírtam a nyűglődését, feloltottam a villanyt, és hagytam hagy játsszon. Na egy órát idétlenkedett, aztán visszaaludt. :twisted: :twisted: Gondolhatjátok az x. nap után már milyen volt a hangulatom.

Sasha:
tök cuki az a cipős úszógumi hol vettétek?

Szopitéma:
Én Sashaval kell hogy egyetértsek. Én is szeretném 2 éves koráig szoptatni, olyan egyszerű. Persze 8 évesen már durva, de pl. volt egy mostoha unokatesóm, aki 4 évesen még javában csöcsizett. Anyámék esküvőjén az anyakönyvvezető előtt pl. :P :P Na az se volt kutya. Viszont abban a tv-műsorban volt egy család, ahol erőszakkal választották el a picit, hogy apuci tudjon sexuálni anyucival :oops: Na ott meg a szívem szakadt meg, ahogy a kölök sírt éjjel. Szerintem normális neveléssel a gyerek tudja magától mikor nincs már igénye anyatejre.

Bubek:
Marci csokibarna, hogy csinálod? Alvásért-evésért irígy vagyok.

Coolasa:
Nekem nem nagyon jöttek be a kölcsönrucik. Nem is olyan szép, meg arra vigyázni kell. Én egyébként imádok a kölöknek ruhákat venni, még szerencse, hogy apa finanszírozza, szerintem azért mert ő is szeret neki vásárolni :D Persze amit feleslegesnek tart, arról az atyaúristen sem győzi meg. Most pl. nem hajlandó járókát venni, miszerint az felesleges. Én viszont amióta Görgőcske egész nap rosszalkodik, kb. 0 számú házimunkát végzek. :evil:

Egyébként el is kezdtétek a hozzátápit?

Mancs:
10 kg + :?: :?: Akkor Te nagyon vékonyka lehettél. Szerintem most állati csini vagy :) (na megvolt a mai napi puncsadagom :lol: )

Gabus:
Én megértem, hogy nem jöttök Bubekékhoz. A babakocsis menet nálunk is érzékeny pont, a nagy batár kényelmes kocsinkban sem hajlandó megülni, csak üvölt. És hogy ez mikor jön rá 2 óra vagy 20 perc után, egyszerűen kiszámíthatatlan.

Bubek:
elvileg mi is megyünk. Apa szabin van, a Balcsira ugrottunk volna le, de nincs olyan szuper idő, úgyhogy lehet csak a jövő héten utazunk.

Ilba:
Nem akarlak emlékeztetni, de hogy is állunk a te meghívásoddal? :P :P

Nemsokára jövök a képekkel, reszkesseteeeeeek :evil: :P :twisted: :D (tetszés szerint)
Vendég

Nem tudja, hogy álljon-e vagy a játékkal bíbelődjön: Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sasha, te azért írsz meglátásom szerint egyszerre ennyit, mert mi többiek naponta többször benézünk a babanetre, neked meg 3 gyerkőc mellett, hogy hogy-nem, valahogy nem jut eszedbe ez a remek ötlet.
Én nem úgy látom ám, hogy kakukktojás vagy, mert Mancs, Ilba, Gabus, és én is kb ugyanazt mondjuk a meztrlenkedésről, melynek lényege, hogy öncélúan nem, természetesen adódó szitukban igen. Csak mindenki más aspektusát emelte ki ennek az elméletnek, meg változtatott egy minimálisat a szórenden... amúgy ha valamelyikőnknek bármiben eltér a véleménye a másikunkétól, én azt nem drámaként élem meg..

Kép Kép
coolasa

Aztán, ezt nézzétek, hogy tud már rosszalkodni:
Kép
Kép
Vendég

Nemsokára befejezem ígérem:

fürdőzés:
Kép
Persze ezután sikerült belefejelnie a vízbe, amitől igencsak meg akart fulladni, jól meg is ijedt, így nézett ki utána:
Kép
Vendég

És akkor most jönnek az ígért házképek. Ugye nem mondjátok, hova tettük a szemünket, majd lesz kép a felújítás után is.

szóval:

utcafront (ablakok ki lesznek mind cserélve szupi ámerikáira)
Kép

bejárati ajtó:
Kép

ilyen hátulról:
Kép Kép

a zsebkendőnyi kertecske:
Kép

nappali:
Kép

és ezt nem hagyhatom ki, a királyi ülés, ilyen hatalmas terünk lesz trónolás közben :D
Kép

Na jó mára befejeztem.
Vendég

Tücsi, én úgy vettem ki, hogy a többiek is egyetértenek „Sashával”, meg úgy egyáltalán saját korábbi önmagukkal, abban a kérdésben, hogy „szopi ameddig a lehetőség engedi, lehetőleg minél tovább”. De ez nem egyenlő a „szopi forever”-rel. Nekem, bigott humanoidnak, bevallom, egy 4 éves már ez utóbbi kategória (de attól, hogy nekem idegen, más még nyugodtan. Attól, hogy véleményem van, még nem vagyok intoleráns..)
Sasha, a hozzátáplálás elkezdésével kapcsolatban említetted a múltkor, hogy mi, elsőgyerekes anyukák mennyire izgulva várjuk, pedig az anyatej értékesebb. Persze. Egyetértünk. Ezért is törekszik itt mindannyiunk minél tovább fenntartani ezt. Legalábbis én a babaneten ritkán hallottam bármelyikőtöktől/bármelyikünktől, hogy „apad a tejci, éljen”. Ebben az esetben inkább bíztatások és ötletek cserélnek gazdát.
Igen, tegnap gyümölcslé-kóstolás volt, nagyobb Noki-ellenállásra számítottam, persze csak óvatosan adagolom, de akkor is, fintor ide, megkövült nézés oda, nem volt elutasítóan-összezáródó-és-az-istennek-ki-nem-nyíló szájtartás, stb.
Jé, Görgőcske egész más arcot ölt, ha épp nem néz fel, mintha belesandít a kamerába. A kis gombszemei nagyon karakteresek az arcában!
Bubek, mi is szívesen megyünk, nem emlékszem, Natasáék nyaralnak? Ha addigra visszaérnek, esetleg ők is jönnek. Kérek szépen én is pontos útleírást, illetve leginkább címet, és akkor kalkulálok tömegközlekedést.

Kép Kép
coolasa

Jobb reggelt!

Tücsökmamai az éjszakák nálunk is hasonlóan telnek mostanában. Tegnap momentán nyolckor elaludt ébredés 9, 10.15, 1, 2.30, 3.15 végleg 7 óra. Ma úgy érzem egyész nap ezt heverem ki. Ja és minden alkalommal csukott szemmel ordítva kel. Volt pelenkacsere, vízzel itatás, Dentinox gél. A cickóim terljesen kikészültek.
A szoptatást én is két éves koráig tervezem min., ha napi egyszer is szerintem az immun rendszerének az is jó.
Gergőcske nagyon cuki, gondolom apa nagyon díjazza, ha a nyomtatón szampázik. Nálunk a 220 volt a sláger.
A ház igenis tök szupi. És kertecske :lol: is van.

Úgy látom a találkozó helyét és időpontját még mély homály fedi. Vagy nem? :o
Nekem bárhol jó. Bubekékhoz tudok osonó utat. A népliget meg tök közel van. Úgy két hónapja voltam ott babás talin, nem találkoztam buzival és csöves csoportokkal sem. Levágott fű és tisztaság volt. Ajánlani tudom. :lol:

Ilba gratula a húsleveshez. Lehet Beni nem a bébiétellel kezdi ő már felnőttes kaját akar. Mellesleg meg tudom érteni. :lol:
A csoki és egyéb finomságot mi sem adnánk a gyereknek, de men fogom teljesen megvonni tőle. Ha közösségbe kerül úgy is azt fogja követelni amit a többi gyerektől hall. Ó az a hisztikorszak álom. :) Gumi cukor, csoki, fagyi hiába nem kellene. Hiába akarok majd kockásfülű nyulon nevelni a kölköt, ha az oviban a pokemon izé dívik. :roll:

Majd még jövök, csak keveset alvó ÁDUSZ nyűgös. Na miért? :lol:

Kép
vanília

Vanília? Nu, miért? (körmünket rágcsálva várjuk a sorozat folytatását..)

Kép Kép
coolasa

Foly. köv.! Az utolsó ébredés után a nagyágyban aludt. Köztünk. Így nagyon szupi volt lapra szerelve aludni.
Coolasa vagy uborka? Most épp melyikre halgatsz? :P Remélem van még körmöd?

Kép
vanília

Érdekes reggelünk volt... Éjjel: fél1, fél 4 és végleg 6 :shock: Szerencsére Mbá kisegített, felkelt Petikéhez, de tök gyagya ma ez a gyerek. Egyik percben az a baj, ha nem lát, másik percben hallom a fürdőszobából, hogy tök jól elvan. Megyek be a szobába, meglát és elkezd üvölteni. Álmos persze, de könyörgöm, akkor miért nem képes 6-kor visszaaludni?! Most alszik, de megvolt a pár perc üvöltés, míg el nem szenderedett.

Coolasa,
a hozzátápi elkezdésének örömére vettetek etetőszéket? Tudod, PPPP és társai... :lol: :lol: :lol:

Vanília,
úgy látszik, ez egy ilyen nap. Bekattantak gyermekeink :shock:

Tücsi,
ne pironkodj a "sok" kép miatt, mert semmi sem sok, és Te különben is olyan ritkán teszel fel képet. Ennél kevesebbet talán már csak Coolasától kapunk :lol: Nekem tetszik a ház! Felújítva meg még jobban fog kinézni, és olyan hangulatos az a kert meg a terasz... A zsebkendőnyinek is van ám előnye: nem kell órákon át füvet nyírni. Szóval nálam bejön a kégli, gratulálok! Mikor lesz költözés?

Ma sort kerítek rá, és megnézem a szopis filmet. Szombaton félig-meddig láttam csak.
A 2 éves nekem még belefér, de a 4 éves, pláne a 8 már nem. Azon okok miatt (is) amiket Coolasa már kifejtett (szexualitás, nemi identitás kialakulása, fejlődése). Természetesen a gyerekemnek csak és kizárólag jót akarok, de vannak bizonyos határok, ami az épeszűség korlátait súrolja, és nálam ez (is) beletartozik.

Kép
mancs

Most jutott eszembe, hogy vmi nagyon "jót" álmodhattam (nem emlékszem rá) mert a bal kezemet annyira ökölbe szorítottam álmomban, hogy a körmöm úgy belevájt a tenyerembe, hogy majdnem kiserkent belőle a vér :shock: Pedig tök rövid kis körmicéim vannak :shock:

Kép
mancs

Vanília, a lapraszereltség nekünk is a kedvencünk. Talán Bubek vagy Tücsi írta legutóbb (vagy akárki más, éljen az ereje teljében lévő memória..), hogy jobban alszanak, mióta a csemete is velük, vagy az ágytámlánál...megvan, Novum volt az...vagy nem? oké, nem találgatok, lényeg a lényeg, hogy ha Noki velünk alszik (éjszakai evéskor, persze csak ha fogott Mancsbá átka), és reggelig úgy maradunk, akkor sokkal nyugtalanabb mindenki (értsd én+a gyerek, apuka köszöni, fitt), és Noki mellettem 1000szer felébred, és enni akar. Ellenben ha anyuka mint zombi fárattságot vesz, ágyába gyermeket tuszkol vissza, akkor mindenki békésen durmol míg a világ világ és még 2 nap.
Amúgy Laza Uborka a becsületes nevem, de kedves Vanília, neked csak Ubi. Örvendek.

Mancs, etetőszék meg.... pfff, most össze akarsz zavarni? Hát nem fog sikerülni kisanyám az fix, szánalmas próbálkozás. Pontosan tudom, hogy a Habtapi márkájú etetőszék jobb mint a PPPP márkájú betűs úszógumi.

Amúgy azért nem teszek fel fotókat, mert Ubibá levonult egyhetes edzőtáborába, fotóáppáráttal egyetemben. Mi meg szombaton utána, megnézni a vizsgáját, és ugye Sopron.

Tücsi, szép a házatok, van hangulata! És bölcsen szólt itt Petikeanyuka előttem: a nagy kertben bizony-bizony nehezebb füvet nyiszatolni. Mi pl. épp ezért meg sem kíséreljük.

Ja, Mancs, mért választották el a picibébit apuka szekszuálkodásra irányuló tervei miatt? A kettő kizárja egymást? (Megpróbálom ezt olyan közönyösen kérdezni, ahogy csak tudom, hátha nem veszed észre, hogy meg vagyok rökönyödve, hátha én értettem félre valamit a házasélet újrakezdésének időpontjáról...mindegy, jobb később informálódni, mint soha)

Kép Kép
coolasa

Jó napot kívánok!
Nálatok is ilyen szépen süt a nap? :D

Na akkor!

Gabi, Timi,
mi lenne akkor ha eljönnétek az Erzsébet királyné-ig BKV-val, úgy mit amikor a ligetbe jöttök, és én elszaladok értetek oda autóval. a csomagtartóba befér mind a két babakocsi, és Marci mellett hátul elfértek szerintem ha ölbeveszitek a gyerekeket. mivel gyerekülés nincs, viszont autóval onnan kb 5 perc, és ígérem óvatosan vezetek. :wink: Visszafelé ugyanez. Olyan jó lenne, ha ti is tudnátok jönni!!!
Mancs, ez neked is szól, csak ne egyszerre gyertek akkor Gabiékkal Timiékkel, és akkor értetek is el tudok menni.
Visszafelé meg majd megkérjük Mancsbát, hogy jöjjön értetek. Na?

És úgy kellene jönni - és ez szól mindenkinek, hogy délelőttől délutánig, szóval ha hoztok kaját, meg lehet melegíteni, meg enni.
Igaz asztal meg szék még most sincs a kertben, de ha jó nektek a pokrócon evés, akkor nosza. Tányér, evőeszköz, meg mikró van. :wink:

Én amondó vagyok hogy gyertek 10h körül, és aki ameddig bír maradjon.
Jó idő lesz, és legalább mulatnak a gyerekek is egy nagyot!

Tücsökmami, akkor ha most nem mennék értetek, akkor az baj lenne?

Sajtine-Edina, ugye ti is átjöttök???!!!

Még ma leírom a tömegközlekedést, meg a címet, meg a telcsiszámomat mailen.

Mennem kell, mert megyünk tanácsadásra, MArcinak meg hőemelkedése van, szerintem a fogai miatt, mert már megint olyan dagi az ínye felül, jön a másik metsző fog is.- ez már az 5. (alig aludt el este, és az éjjel bizony mi is ébredeztünk ám. :cry: )

Na pussz, majd még jövök ma!

JA, Tütimami, tök jó a kéró!!!! :lol:

Kép
----------------
B&M
bubek

Coolasa,
nem láttam teljesen a műsort de kb. az volt, hogy egy 2 éves ikerpárt szoptatott az anyuka, plusz volt még 2 másik nagyobb gyerek. Az ikrek éjjel-nappal szopiztak, amikor csak rájuk jött, anyuka már ugrott. És talán már amúgyis abba akarta hagyni anyuka a szopit, apuka meg ennek nagyon örült, mert 2 éve nem volt egy normális éjszakájuk sem. Gondolom, itt a szexet értette :D halkan megjegyzem: még nekem se sikerült anyából nővé és feleséggé visszaváltoznom
Majd ha megnézem a filmet, többet tudok róla mondani.

Na én ezért nem veszem magunk mellé Petikét aludni, mert ilyenkor senki sem tud nyugodtan pihenni. Se ő, se mi.

Nokipapának milyen edzőtábor? Milyen vizsga?

Kép
mancs

Elb....tam az avataromat és most nem tudok másikat felrakni, az átméretezés ellenére sem :evil:

Kép
mancs

Vuka,
láttam, hogy "jelen vagy" :lol: Szóval Karos: mi vasárnap megyünk, és szerdán jövünk. Sztem talizni majd hétfőn és/vagy kedden tudunk, jó? Mert vasárnap a hosszú utat ki kell pihennie Petikének, du. 5-től meg babaúszás van. De majd megbeszéljük telón a többit, bár gondolom, a strandon úgyis összefutunk. Remélem, az idő is jó marad (OMSZ szerint igen :lol: )

Kép
mancs

Jó reggelt!
Ma 9-kor keltünk!!!!

A 2 éves csak azért jött szóba, mert az a gyerek kábé annyi lehetett, szal csak a történeti hűség kedvéért említettem meg. Most magamat idézem: "És nem is az a lényeg, hogy mennyi idős volt, hanem hogy hülyét csinált az anyjából".

A szüleim, pontosabban Apukám meztelenkedése kiskoromban engem sem zavart, csak mikor kezdtem kamaszodni és visszaemlékeztem rá, akkor állt fel a szőr a hátamon. Inkább kihagytam volna. Mondjuk ő sem passzióból mutogatta magát, csak amikor épp öltözött és én láttam véletlenül. De ő is abban a tudatban van, hogy nem zavart.

Tücsimami,
szupi lesz a kéró, Gergő meg minden mennyiségben édes!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus: apukaöltözködés: dettó. Ezért is szeretném én tapintatosabban ezt...merthogy ilyen gyerek is van... (meg amúgy is teperek azért, hogy ne vágj kupán ha egyszer mégis találkoznánk /minden elővigyázatosságunk ellenére/)

Mancs: oké, halkan megjegyzed azt a bizonyost, nade ennyire halkan!... legutóbb Ilba intim önvakkomását kellett minusz 20-as betűnagyságból emberi méretűre növelni, hogy megtudjam, hogy ő meg, itt sokakkal ellentétben, szereti a kakaóscsigát.. érthető hogy nem akarta nagy dobra verni, még rászállt volna a bulvársajtó..

Kép Kép
coolasa

értiteeek, "önvakkomás"...vak-vak...

Kép Kép
coolasa

Amiről én írtam az nem egy kakaóscsiga, ezért még ennél is kissebb betűkkel írtam volna, ha lehetett volna... :oops:

Kép
mancs

Mi van, vakkant az Ubi? :lol:

Kép
mancs

Hűűűűűűűű, mi van, ennyire kialudta magát mindenki!!!???
Nem tudom követni sem. :shock:
Ja, miért? Mert Beni ma felállt tök egyedül, teljesen szabályosan és azóta ezt műveli. A bibi csak az, hogy ha elfárad, akkor dől. :D
Ha alszik jövök, bár nagy családi vendégségre készülünk.
Ez az egyik új, 86(!)-os body. Nem is olyan nagy, pedig azt hittem.
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Mancs,
jó a kedd?????

Kép
Kép
Kép
ilba

Mancs. Igazán irígy vagyok amiatt, hogy Peti baba pár perc és elaludt. Én kb. két órája altatnám az éjjel nem alvó gyereket. Volt bömbölés, ordítás, földhöz vágom magamat, szopi sztrájk és a többi fincsiség.. Most alszik el kelett ringatni úgy fél órán keresztül.
Én meg megyek az ablakba kiugrani, megelőzenfő a mai többi hisztériát. :cry:

Gabuska én a helyedben nem merném megírni, hogy kilenc órakkor másztatok ki az ágyból. :o Jelen topicban a nem alvó gyerekek anyukái nyomulnak, és félő csütörtökön elagyabugyálunk!!! :lol:

Kép
vanília

Tücsimami,
még pár gondolat a házikóról 8újranéztem a képeket): a redőny nagy előny, mert hőt és hangot is szigetel! És tetszik a bejáratnál lévő terméskő :?: burkolat is. De. Egyet ígérj meg: a zöld budipapírt lecseréled, mert az csúnya. :twisted:

Kép
mancs

Ilba,
biztos jó, de még du. megbeszélem Mbával is. Nekünk vagy úgy lenne jó, hogy 6-7 körül (8-kor fürdünk, eszünk és alszunk) vagy 8-9 között, akkor anyósra bízzuk arra a fél órára Petikét. Figyu, semmiképp nem akarunk zavarni, csak elvisszük, odaadjuk és kész! :) :wink:

Kép
mancs

Beniboy,
gratulálok az ácsorgáshoz!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
mancs

Mancs, nem tudom mért, de valahogy sejtettem, hogy azt a vak-vak-ot nem hagyhatom annyiban, különben lecsapja v-a-l-a-k-i. Mondjuk ez a valaki rejtélyes módon általában a Mancs családból kerül ki (kivéve Gabust, aki titkolt testvéred, de én rájöttem). Kicsit nő még Petike, és 2-3 hét múlva ő fog beszólogatni nekem, ha a szülők épp nem érnek rá...

Ilba, milyen ügyes nagyfiad van.
Habár adhatnál neki valami rendes ennivalót, bár a rostban gazdag táplálkozás nagyon egészséges, de mégis..

Kép Kép
coolasa

Mancs,
nekünk mindkettő jó, mi 9-nél előbb tuti nem fürdetünk. De ha már lehetne kérni, akkor Petikével gyertek léccccciiiiii! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja, Mancsbébi, lemaradt az edzőtábor. Jiu-jitsu, és nokipapa ővvizsgára készül.

Kép Kép
coolasa

Ilba,
ok, akkor egyeztetek Mbával, és megyünk Petikéstől, olyan 6-7 körül. A számod megvan, a címed küldd el lécci mailben! Tudom, egyszer már elküldted, de a régi levelek a régi géppel együtt elszálltak 8)

Kép
mancs

Hádzsime! :lol: Milyen öv? Mármint milyen színű? :lol:

Kép
mancs

Mancs: mittomén, valami színes. Felajánlottam, hogy felesleges ütésrúgni meg vállonátdobni, varrok én neki amilyen színűt akar, de ragaszkodik a fájdalmasabb megoldáshoz (még szerencse, ugyanis varrni nem /sem/ tudok). Rajtam szokott akarni akármilyen geriket gyakorolni otthon, de megcsiklandozom válltájékon (nekem az van szemmagasságban), és elszaladok. Nagyon kell vigyázni.

Kép Kép
coolasa

Apropó Gabus, az én-bátyám-meg-bokszoló mintájára örömmel informállak, hogy van testőröm. Egyszer megkérdeztem Nokipapát, mikor még nem volt annyira aktív sportember (ugyanis a jiujitsut tizenévesen kezdte, aztán kb 10 évet kihagyott, és most néhány éve újra lendületben), szóval megkérdeztem, hogy ezt a tudományát fel tudná-e használni, ha utcai incidensre kerülne sor, mire az volt a válasz, hogy szerinte mindenképp ő győzne, mert ha nem is tud(ott akkor) még ügyesen dobálgatni, simán kicsinálja a támadóját azzal, hogy szimplán ráül.. (ugyanis nem egy őzike alkat).

Kép Kép
coolasa

Na alszik.

Dia,
Kormiék Kecskeméten vannak, biztosan nem jönnek.

Tücsimami,
Bármikor bárki jöhet, csak előtte 1 nappal szóljon. Ha itthon vagyunk, bátran!!!!
Bubekkel már sokat terveztük, de eddig még ugye nem jött össze.
Nagyon ügyes ez a Görgő baba, nagyon huncut. Szerintem az ijedt képen tök cuki!
Nekünk is volt ilyen színes csíkos bodynk, amíg ki nem nőtte Beni.
Te tök dilis vagy, ez a ház teljesen jó! Nekem tetszik! Mekkora belül?
András szerint a kert is jó, mert legalább Gergőt mindig könnyen megtalálod benne. :lol:

Mancs,
Mail ment!
Egyébként nagyon rendik vagytok, hogy ilyen messze eljöttök a kazival.

Gabi, Vanília,
Ez a buzi, csövi nekem a TV-ből rémlett, egyébként kb. 10 éve voltam utoljára a Népligetben. Ha nem így van, akkor szupör.

folyt.köv.

Kép
Kép
Kép
ilba

Hali!

Te jó ég, hogy bírtok ennyit írni, már megint?:)))) Nincs jobb dolgotok? :twisted: Én ma kb 1 órán át hintáztattam a Dancit és énekeltem folyamatosan a "Hinta-palinta, régi Duna, kiskatona, ugorj a Dunába! Zsupsz"-ot kb 2342000-szor! Közben már elaltattam, Gerit is elaltattam, összekészítettem a Geri ruháit, amiket viszünk balcsira, aztán délután a Daniét, meg a magamét is és még plusz amit viszünk. Mosópor, tisztálkodási eszközöket, meg orvosságokat, meg minden lótúrót, csak ki ne maradjon valami.
Most szusszanok. elég vad ez a kempingezés, gyerekként valamennyire szerettem, de sose rajongtam érte, most hogy én vagyok az anyuka, már végképp nem szeretem, de hát ugye egységben az erő és a többség dönt(ött).

Coolasa!
Először is, tényleg igazad lehet, azért írok sokat, mert ritkán jövök és bepótolom:)

Másodsorban, nem értékes( de igen, nem firtatom :twisted:), hanem kényelmes és csak magamból indultam ki és összehoztam a ti írásaitokkal. Ha megint félreérthető voltam akkor nagoyn sajnálom. :oops: Szóval önző módon fogom kitolni ameddig lehet (mindent figyelembe véve) a hozzátápit, mert szoptatni kényelmes és nagyon utálok kétfelé pepecselni.

Dia!
Domi milyen aranyos és igazi nőcsábász:)))

Tücsökmami!
Gergő nagyon huncutka már! Szegényke, hogy megijedt! Ismerős:))) Általában nincs olyan gyerek aki legalább egyszer ne csúszna a víz alá a kádban, de hát azért vannak a szülők, hogy rögtön kikapják:)9
Szerintem nagyon szép a ház ahová költöztök és nagyon szép belülről. Igazán tetszik a fehér és narancssárga kombinációja, olyan mediterrán hangulatot áraszt, amit én kimondottan szeretek:)
A zsebkendőnyi kertecske tényleg az, ezért kár akármilyen fűnyírót is venni, de muszáj lesz. De végülis legalább van hová kiülni napozni, vagy levegőzni és grillezni...

Coolasa!
Hát én is azt mondog, hoyg 4 éves gyereknél is gázos már. Hiszen akkor már ovis a gyerkőc és azt azért mégse kéne. Persze, ha Afrika éhínségtől sújtotta területein élnénk akkor szoptatnám én még tizenakárhány évesen is, csak jusson a bendőjébe valami, na de úgy tudom egy igazán fejlett országban élünk, nem a vadonban.
Na most máraztán!!!!

Vanília!
Nem irigyellek azért a sok ébredésért!

Olvasom a bekattant gyerekeket, Danci is ilyen volt ma! Éjjel is jött, de már önálló, hogy nem kiságyban van. Csak jött mint a tank és vetődött, úgy megijedtem! Aztán egész nap hiszti volt, és ha abbahagytam a hinta-palinta éneklését, már megint kezdte...

Mancs!
Egyetértek a szopis határokkal, illetve én kicsit rugalmasabb vagyok még egy fél évvel...

Te Coolasa!
Milyen szó azaz önvakkomás???

Ilba!
Méghogy nagy Benire a body??? Szerintem pont jó, nemhogy nagy! Kényelmes!

Ismét Coolasa!
Gratula a gyümiléhez! meg a sok testőhöz!

na megyek kotyvasztok egy kis krumplifőzeléket, az már úgyis régen volt.

puszka

Kép
sasha

Na helo,
megjöttünk a tanácsadásról.
Marcinak kicsit piros a torka. :cry:
Kapott kalciumot, meg aszonták c-vitamin.

remélem elmúlik csütörtökre. Meg a fogai is fájnak szerintem, akét fölső metsző fog tök nagy, szerintem azért fáj jobban neki mint eddig. Képzeljétek, ma gyümievésnél megcsikorgatta!!! Észrevette, hogy most már ezt is lehet, hát hiszen alul is van meg fölül is.

Akkor Gabi, Timi, MAncs,
nem írtatok semmit a hsz-emre.
Tutifix nem jöttök? Úccse hogy elmegyek értetek? Naaaaaaa!!!! Én LIivit is akarok, meg Szilvit is!!! És ha igaz amit Jucus írt, akkor legalább vele is találkozhatnátok!!!

Cooalsa, értetek is szívesen elmegyek az Erzsébet királynéig majd.

Igaz Jucus?! Vedd rá őket te is!!! :lol: :wink:

Dia, még egy kérdés, mielőtt párom megveszi a cuccot.
ha nem számozva van, mert lehet kor szerint volt, akkor a 18 és 24 hónaposak a jó méretek? asszem így volt megadva, nem számozva.

Na felébredt Marci, majd akkor írjatok , hogy mi legyen.

a délelőtti kezdés nem lenne jó? arra sem írtatok. úgy csináljuk, ahogy szeretnétek, és mi szívesen elmegyünk a népligetbe is akár!!!
Csak talizzunk!! Már alig várom!!!
na télleg megyek, mert Marci már félig letépte a gatyámat.

Kép
----------------
B&M
bubek

Na itt vagyok, bár már nem kellene itthon lennem, de a kisasszony még alszik, így nem tudunk elindulni. Sikerült visszaolvasnom is, nem semmi mennyit tudtok írni 2 nap alatt.

Tücsökmami nekem nagyon tetszik a ház, tök jó és a kert is pont elég, nekem nem kellene nagyobb. Hány négyzetméter, hány szoba van benne, szóval kicsit bővebb beszámolót kérek.

Bubek sajnos Petra nem eszik jól, nálunk se megy a hozzátápi, de egyáltalán nem vagyok elkeseredve, még van tejci, és remélem majd később jobban belejön. Egyedül a barackot eszi meg, de azt minden mennyiségben. Múlkor is 150-nél már mi hagytuk abba.

Ilba sajnos tejcivel sem eszi meg Petra a kajákat, pedig a barack bevezetésénél ez bejött, akkor azért raktam hozzá, mert még kicsit savanyúak voltak a barackok. Tegnap ivott egy kis répalevet, de ma azt is elutasította, sőt ma már az édes alma nyersen se kellett. Szóval maradunk a baracknál, azt kap minden nap, és néha mással is próbálkozunk.

Sasha én is az a kényelmes típus vagyok, nem is erőltetem a hozzátápit, Petra még ugyanúgy szopikázik mint régen, csak napi egyszer kap még valamit (ált barack).

Képzeljétek ma átaludta az éjszakát, reggel olyan boldog voltam. Mondjuk ez nem ártott, mert tegnap este meg kb. 15-ször kelt, igen jól látjátok. Csak cumival tudott aludni és amint kiesett, sírt, hajnali 4-kor meg még meg is szoptattam, mert akkor végképp nem tudott aludni. Nem tudom mi az oka, hogy egyik nap ennyire pocsékul, másik nap meg tök jól alszik.

Mancs akkor majd várom a telefonodat, és megbeszéljük a részleteket, tök jó lesz egy hét múlva.

Sajnos a csütörtöki talira nem tudunk menni, mivel már nem leszünk itthon, nagyon sajnálom, jó lett volna.

Dia sajnos nem tudjátok lebonyolítani a kulacsos ügyet Kormival, mert sem Ő, sem én nem leszünk ott a talin. Viszont az úszógumis ügy lehet, hogy érdekel. Azt mondta a párom, lehet, hogy holnap Kispest felé jár és beugrani. Megírod a címed e-mailben és azt hogy egyáltalán rá értek-e, meg esetleg a mobilszámodat. (fnevuka kukac freemail pont hu)

Na most már tényleg mennem kell.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Hali!

Megfőztem, meg tettem vettem, de látszatja sajna nincs, vagyis tele van a szárító... de jönnek a felhők, bazi nagyok és feketék, remélem nem lesz eső, de most ebben a pillanatban a napocska is elbújt:( brühühü.

Danci már 3 órája húzza a lóbőrt, remélem nem lesz beteg. Olyan nyafi volt délelőtt és most meg ennyit alszik! Vagy csak a nyaralást piheni ki? Anyukáméknál nincs redőny és korán kelt mindig és délután is hamar ébredt az alvásból és egész nap ment mint a motor a nagy kertben. Mert anyuéknál nagyon nagy van. Van külön egy nagyobbacska veteményes, akkora mint a mi hátsókertünk, plusz vannak a tyúkólak, meg van a hát körüli kertrész ami megint akkora mint a mi egész kertünk... meg a 3 cica. Ebből 2 még kölyök és mindkettő kis vöröscirmos, szegényeket azért sajnáltam, mikor voltunk a Danciért az egyiket éppen a farkánál fogva emelte fel... :shock: De hagyták magukat, meg a Danci is imádja a ciciákat, csak még nem tudja, hogy az nekik bizony fáj.

Na jó mosogatok kicsit, van mit!

pusz

Kép
sasha

Sziasztok,

nem tudtam rendesen visszaolvasni, mert Zsófi közben felébredt.

Tali: nekünk jó, és köszönjük a meghívást :D
Ha lehetne én inkább üdítőt vagy valami ilyesmit vinnék.
Mert, ha én sütök nektek valamit még lehet, hogy a babanetről is kitiltanátok :lol:

Szopi,
tegnap anyósoméknál voltunk, és a nagypapa jegyezte meg, hogy látott a TV-ben egy 8 éves gyereket aki még mindig szopizott.

Férjemmel egyből reagálva:
Papa, nem a privat gold-ot nézted egész véletlenül :lol: :lol: :lol:

Szerintem is dizgászting egy ilyen idős gyermeket szoptatni.

A meztelenkedésről meg az a véleményem, hogy én se vagyok híve.
A gyermekem és leendő gyermekeink előtt se szeretnék majd meztelenül flangálni.
Persze nem takargatom magam mint egy szűz lány csakhát értitek
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De vannak olyan emberek akik meg pont meztelenkedni szeretnek :roll:

most megyek, mert a művésznő már a testemet akarja :lol: :lol: :lol: :lol:

m, , ,,,,,,,,, cv mmmmm>kÍ>ł>
zsófi műve :lol: mzhghghjjjjdfhdfjuijhjmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Kép

Kép
sajtine

Szijjasztok,

még ennyit írni...:)
Mi utazóban voltunk, anyóséknál, ma jöttünk haza.

Visszaolvastam, és örömmel láttam, hogy Bubek arra szánta el magát, hogy nála legyen. Tyűűű, Bubek! :)
Mi ráérünk Benyóval csütörtökön, szóval szívesen csatlakoznánk a talihoz, ha lehet még. :) És beszállok egy autóval, bárkit szívesen fuvarozok, egy felnőttnek és egy gyereknek van még hely. Ja, meg egy kisebb babakocsinak, de ezt nem merem bevállalni, hogy be is fér (Punto). Na, valaki lecsap?
Ja, nekem jó a délelőtt-du., meg én is megyek bárhová, felőlem lehet parkban is, mint eddig.

Tücsimami, szuper képek, Görgőcske nagyon aranyos. Apát tessék meggyőzni járóka ügyben, nagyon jól tud az jönni, legalább egy gyors porszívózásig mindenképp. :wink:

Csajok, az én fiam meg iszonyú, hogy mennyit enne, de nem merek neki egyszerre még 100 milinél többet adni. Most eszik délelőtt és délután is. Ha többet adok, már simán kiváltana egy szopit is, de azt még nem akarom. Már a sütőtöknél járunk, ízlik neki az is. Juhhhhéééé. :)

Mancs, az éjszakák most nekünk is hasonlóan teltek, de szerintem csak azért, mert elutaztunk, előtte már aludt reggel ötig egyhuzamban (Coolasa, szuggeráltál???). Remélem ma újból felveszi itthoni rendes szokását, mert ettől a 2-3 óránkénti keléstől kivagyoooooooooook. :shock:

Na csokker mindenkinek
Vendég

Elkezdtem nézni a szopis filmet. Igencsak kikerekedett a szemem, amikor a 8 éves lányát szoptató anyuka (a másik lányát 5 éves koráig szoptatta) ecsetelte, hogy amikor még mindkét lánya szopott, akkor az apuka is beállt a sorba, és őt is megszoptatta. Anyuka elmondása szerint apukának volt/van a legnagyobb tejigénye hármójuk közül :shock: :roll: Apuka is mondta, hogy igen, ő is ki akarja venni a részét a dolgokból. És egyáltalán nem a szexre gondolt!
Az 15 hós ikreket szoptató anyuka pedig elszánta magát a leválasztásra. Aszonta, 2 év alatt annyira kimerült, hogy már nem bírja fizikailag, napi 20-24 szopit gyerekenként :shock: 2 vagy 3 napig nyűgik voltak a gyerkőcök (én is sajnáltam őket még tv-n keresztül is) de a 3. napon mintha sose lett volna semmi baj. Simán felfogták, hogy ennyi volt, nincs több tej és cici.
A 4 éves fiát szoptató anyuka pedig tudatosan tolta ki eddig a szopit, mert egy kínai kislányt fogadtak örökbe (1 éves) és őt is szerette volna szoptatni. A kislányt 3 naposan dobták a szülei. Próbálta szegény nő szoptatni (tök hülye pózban, és vhogy nem "adta meg a módját") de szegény kislány ilyet soha nem csinált, ezért nem kellett neki. Tápszerezett cici alakú cumisüvegből, és ennyi. A bimbóvédővel (állítólag hasonlít a cici alakú cumisüvegre a vége) se akart szopni, viszont kiskanálból elfogadta a tejcit. Anyuka nagyon boldog volt.
Hát nagyjából ennyi, de még nem értem a végére, majd a köv. szopi alatt :D

Bubek,
mi valszeg nem fogunk tudni menni... Köszi a fuvart meg mindent, de Petike elég nyűgös napjait éli, így nem merek nekivágni.

Voltunk kettesben sétálni kenguruval! Bemutattam őt pár helyen, ahova még pocakkal jártam (sarki háztartási, kozmetika, szoli) nagy sikere volt Petikének. :lol:

Kép
mancs

Coolasa,
Sopronba vigyetek elektromos szúnyogírtót, az nekem mindig beválik.

Kép
mancs

Mancs, hát a film elmesélésed után sem letettem nyitottabb a kérdésre. A 8 éves gyerek meg ez az össznépi tej-hepaj... meg kell állapítsam, hogy végtelenül konzervatív vagyok. (Elektromos szúnyogkinyiffantó jó ötlet!)

Bubek, mi valószínűleg vonattal (mmmmmmmmm, ha a máv is úgy akarja) megyünk be a Keletihez, és onnan sétálunk le az Erzsébetkirálynéra....vagy ne? Van egyszerűbb megközelítés avagy titkos surranópálya a páyaudvartól? Köszönöm a felajánlást, majd kidolgozzuk a tervet! És én is benne vagyok a délelőtti kezdésben, bár lehet, hogy 10-re azért nem érünk oda. De addig kit fog Gabus püfölni ha netán mégis jön? Muszáj lesz sietnünk... (Én is inkább üdítőt vinnék, ugyanis melegszendvicsen kívül emberi fogyasztásra alkalmas ételt nem igazán tudok előállítani)

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!
Vuka!
Megkeresem ma a gumit,este írok emailt.

Bubek!
24 hós rucit kérünk köszi,köszi. :wink:

Sasha!
Én teljesen egyet értek veled(nem vagy kakuktojgli :wink: )!
Mi is "mesztelenkedünk"Domi előtt,persze nem hobbiból.Pl:Átöltözök/ünk előtte,stb ő még élvezi is,hogy meglátta anya cickóját. :lol:

Mancs!
Jöttök a talira???Nem válaszoltál! :twisted:

Tücsökmami!
Nagyon szupi a házacskátok,Nekem bejön! :wink: ééééés a rosszcsont Gergő képek is tutik. :lol:

Ilba!
Hova nől ez a gyerek??? :shock: Domi is 86-os badykat használ.....Benike!Gratula a felálláshoz,nagyon ügyi vagy! :wink: :lol:

Most lépek játszóra a fiúk után.Este,éjjel :oops: valószínű,hogy még benézek.Pusssz!

Kép
Kép
lldicsi

Halihóka

Jelentem gyermek egész nap össz. egy órát volt hajlandó aludni. Még nagyon aktív. :x
Megpróbáltam a gyümijét darált háztartási kekszel sűríteni. Nagyon bejött neki.

Coolasa a mávot is szugeráld meg ahogy másokat szoktál és tuti jó helyre jön a vonat.

Mancs a filmet rajtam kívül akkor mindenki látta. :cry: De az apukás résznél kikerekedett a szemem. Ez borzasztó. :twisted:

Gabuska és Timi tüntetőleg nem írtok semmit?

Bubek felőlem is mehet a délelőtti kezdés.

Én mint a lakótelepi konyhák tündére vállalok egy kis keksztekercs és némi mufflon sütést. Ha ok. :wink:

Sajtiné a Privat Goldos részen nagyon jót nevettem. :lol: Kis perverz!

Kép
vanília

Halhióóóóóóóó!

Vanília,
helyzet dettó, Livi most aludt el, eddig fél órát aludt délelőtt... Kivagyok, mint a liba. :lol:

Livinek is piros a torka, folyik az orra, ez sem a tali mellett szól, ne haragudjatok lányok! :cry:
Kicsit (nem is kicsit...) szarul érzem magam, mert olyan volt eddig is, mintha kéretném magam, olyan rendesek vagytok, fuvarozás meg minden, most meg Livicsek lett takonykóros. Szerdán mennénk tanácsadásra, de úgy néz ki, hogy a betegrendelésre kell...

Most megyek, és olyat teszek, amit eddig ritkán: lefekszem Livi szobájában.

Igaz, hogy nagyon lefárasztott ma, de azért nagyon aranyos volt:
:wink:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?