Jó reg!
Nem merek hosszútávú következtetést levonni, de tegnap du 5-kor szopi, este 7-kor jó nagy adag Sinlac (majd megfulladt úgy falta, nem tudtam elég gyorsan adni a kanállal és nagyon vicces volt az etetőszékben előkével a kis 5 hónapos
, fél 9-kor újra szopi és szunya reggel 5.30-ig, akkor szopizott és azóta is alszik.
Lehet hogy véletlen egybeesés, de reménykedem, hátha a jóllakottság segített neki aludni. Mindenesetre hetek óta nem volt ilyen.
És ráadásul a Sinlac tehéntej és szója mentes, szóval most úgy néz ki ezzel kezdtem meg a hozzátápit és a lelkiismeretem is nyugodt, mert mégsem tápot kapott.
Hiszti: szerintem kitartás lányok, én pont tegnap beszéltem egy barátnőmmel, hogy most vannak abban a korban a manók (18-24 hónap), hogy hétről-hétre annyira sokat változnak és okosodnak, hihetetlen kemény lehet nekik is követni ezt a fejlődést, az akaratuk erősödését stb. Nekem pl Bálint pár jhete még elviselhetetlen volt, most annyira szépen megért mindent. lehet a lekére hatni, meg lehet vele beszélni a dolgokat, valami csodálatos.
Egy könyvben olvastam, hogy gondoljuk el, hogy PMR-ünk van (menses előtti szörnyű tünetegyüttes-már aki sajna tudja mi az-én tudom) és képzeljük el, hogy gyermekünk most hónapokig ilyen áéllapotban van, ugyanis körülbelül úgy érezhet. A nyugodt kis csecsemő korból egy sokkal frusztrálóbb-ijesztőbb-akarattal és tiltással teli világba került, soxor ő sem tudja mi a baja, ha tudja nem tudja hogyan kezelje stb. És ha erre gondolunk, sokkal jobban átérezzük mit érez és nem fogjuk úgy gondolni, hogy a mi bosszantásunkra csinálja az egészet. mert biztos hogy nem. Ő segítséget kér, csak még nem tudja hogyan tegye ezt normálisan és ránk számít, ezért kell tudni megőrizni a hidegvérünket, a józan eszünket, amit sajnos nagyon is tudom, hogy nem könnyű, mert nekem aztán tényleg nem egyszerű nagyfiú jutott ki. De talán ennek ismerete segít, hogy az ember "ne ölje meg félkézből"
2 fiam hasonlósága: képeken tényleg nagyon, de élőben totál nem. Nem tudom ez miért van, de aki fotón látja azt mondja 2 tojás, aki a valóságban azt mondja ég és föld. Én is így látom.
Csengő: Noémi infót köszi. Nagyon nehéz lehet neki. Pillanatnyilag biztos jó, hogy most nincs ideje összezuhanni, csak sajnos tapasztalatból tudom, hogy később durván visszaüt, ha az ember nem fürdik meg ilyenkor a saját gyászában és nem adja ki magából, ami odabenn van. Sok erőt neked Noémi!
Örülök, hogy nem kellett benn maradnod. És már csak pár nap? én teljesen le voltam maradva, azt hittem még hetek.
Móni
Érdekes lesz apa-nagypapa megoldás, remélem sikerül. Bölcsi kérdés nagyon gáz! hajrá!!!
Nyel Milán - nem szomjas, nonstop csinálja, de majd aug 20 után visszük a Schöpfibe általános kontrollra és ott a doktornő alapban neurológus-belgyógyász, így ezt is megnézetem vele, mondjon véleményt.
Most ennyi így kora reggel, puszi