Ez a kérdés elég összetett, hiszen milyen hitről beszélünk? A Bibliában nem volt meddő asszony. legalábbis olyan nem volt akiről kijelentették hogy az, és utána tényleg nem is lett gyereke. Mindnek lett. Ez nekem üzenet.
Nagy általánosságban azt gondolom, hogy Isten nem avatkozik be általában minden fogantatásba, születésbe, hisz egy megalkotott egészek vagyunk, megteremtette hihetetlen precizitással a testünket a sejteket minden porcikánkat, aztán "belelehelte a lelkét", vagyis elinditotta az életet, a folyamatot, ami ugy van megalkotva hogy képes legyen önnmagát fenntartani, de néha hiba csúszik a gépezetbe, betegség formájában, ugy ahogy a mosógép meghibásodik. A meddőség is egy betegség. Na ekkor segít be. Ha hiszünk abban hogy Isten képes meggyógyítani egy betegséget, akkor éppen azzal a javitási technikával képes a szaporitó szerveket is meggyógyítani. Na én ebben hiszek.
Nagyképűség a tudománytól azt feltételezni hogy mindent tud. Ha egy párnál nincs látható eltérés semmilyen szinten, és mégsem esik teherbe, akkor ott valami olyan bibi van, ami a jelenlegi tudomány állása szerint még nem látható. Ez nekem igy logikus.
Eszerint az eszmefuttatás szerint a Bibliai nőkről akiket meddőnek emlit a Biblia, az tudomány AKKORI állása szerint nem látszott hogy miért nincs babájuk, de higyjétek el, akkor se voltak a nők mások, biztos hogy például Sára, Ráhel, Rebeka, Lea, Hanna is minden rendelkezésükre álló eszközt megpróbáltak hogy teherbe essenek, a varázslást kivéve, biztos itták a gyógyteákat és kenegették magukat, vagy mittomén. lehet hogy ezeket a nőket a mai módszerekkel megvizsgálva tudnánk, hogy: "nem átjátható" vagy "fejletlen a méhe" vagy "PCOS-es" és ezernyi más variáció, de lehet hogy lenne olyan köztük, akiknek nincs látható baja a tudomány MAI állása szerint. DE MÉGIS LETT GYEREKÜK!!!! Miért? mert Isten belejavított a meghibásodott gépezetbe. Miért gyógyultak meg a többi emberek egyéb betegségekből? Mert Isten belejavított a meghibásodott gépezetbe.
Tehát én abban hiszek, hogy nem az orvos az aki kimondja az utolsó szót. Hiszek benne hogy lesz babám, és már látom is a folyamatot, már elkezdődött a javitási procedúra, hisz megtudtam mi a hiba. Lehet azt mondtani hogy hiszek benne hiszek benne, de aki igazán hisz benne, annak nincsenek kétségei, és a lelke mélyén nincs az a pici kérdés hogy mi van ha mégsem. Ez a teljes hit az a telefonhívás ami "kihivja a szerelőt, aki jön és megjavitja azt ami elromlott".
Hogy a kérdésre válaszoljak azonban, nekem a határ valahol a hormonkezeléseknél van meghúzva, és a határon túl vannak a különböző hormondózisok, inszemek, stimulálások és lombikok. A hormonháztartás az pont egy olyan dolog, ami az orvostudománynak is tele van fehér foltokkal, és nagyrészt kisérletezés az egész. Na azt nem engedem. Ez az a bibi, amit a tudomány MAI állása még nem lát, csak sejt hogy ott lehet a baj.
Jó példa a PCO erre. Régebben azt hitték mindenféle hormonális problémák állnak a hátterében, és kezelték mindenféle borzalommal. Hogy az előző témánál maradjak, ez olyan mint amikor a mosógépet a szomszéd amatőr Mekk Mester jön át megszerelni, de nem jön rá a bajára, hanem minden általa ismert alkatrészt kicsit megpiszkál, és lehet hogy mégjobban elrontja. Most kiderült hogy a PCO-t mitől van (legalábbis hogy leggyakrabban mi okozza), és mostmár szomszéd is képes meghúzni a mosógépen a kilazult csavart, és bár még mindig nem olyan tökéletes a mosógép ahogy az igazi szerelő tudná megjavítani, de legalább mos a gép, (mégha furán zörög is közbe valami benne) és egyenlőre ez a lényeg, az igazi szerelőt meg már kihívtuk és érkezik, bármelyik pillanatban becsöngethet és kivízkövezi, kitisztitja.
Na kicsit látom elszaladt velem a ló, remélem azért érthető voltam.
Nekem személy szerint az a véleményem