Sziasztok!
Már olyan régen írtam, hogy nem is tudom, hogy kezdjem. (Folytatni már tudnám.
)
Bogesz egyre inkább birtokba veszi a házat, állandóan a nyomában kell lenni, amikor meg alszik igyekszem én is pihenni. A képeket azért nézegetem, fantasztikus, mennyit nőttek és ügyesedtek a gyerkőcök, mire meg majd egy talira is sikerül végre elvergődnöm, már biztos mindegyik szaladni fog.
Voltunk nyaralni Bulgáriában, repülővel, szállodában, szupi volt, csak jó strapás, mondtam is a páromnak, ha pár nappal tovább tart, elpusztulok a fáradságtól. Bogesz csak a babakocsiban aludt el, volt, hogy Imi éjfélkor indult tologatni a tengerparton. 17 voltunk, az Imi szülei és a tesók családdal. A gyerekek, mint az orgonasípok 2 db 12 éves, egy 10, egy 9 és egy 8 éves, itt egy kis szünet, egy 5, egy 3 és egy 1 éves, végül Bogesz az ő 9 hónapjával. Nomeg a pocaklakónk, aki akkor még csak dudor formájában sem képviseltette magát, az elmúlt héten kezdett nőni a hasam. Csütörtökön megyek UH-ra, a neme felől érdeklődni még biztos korai, de hátha. Olyan izgi!
A legújabb nálunk, hogy pár napja nem kell Boginak délben a főzelék, darabosakat próbálok neki adni. A zöldségektől még fintorog, a gyümölcsöt eddig is imádta, csak darabosan azt is, de a sláger a sonkás vajas kenyér paradicsommal. Este aztán megy egy kis főzi nagy duzzogva. Nem is tudom hirtelen hogyan álljak át darabos kajára, mármint, amit el is fogyaszt a kisasszony.
A szopit a nyaralás után hagytuk el, bár mennyiségileg már szinte semmi nem volt, csak éjjel cicizett egyszer-kétszer, ha felébredt, úgy kb. két percig. Nem volt semmi gáz, ébred egyszer min. azóta is, pár korty tea, cumi és alvás tovább.
Foga kettő van, és már majdnem áll egyedül, csak még nem igazán meri elhinni, hogy tudna. Az ujjunkat fogva már nagyon szeret teperni. Ja és mutogat a könyvben babát, macit, kutyust. Meg mondja, hogy baba, vau, (ami minden négy és kétlábú állatra érthető), hammamm (ez a kaját és a cumit is jelenti). A kedvenc állata mégiscsak a gnú lesz, merthogy azt emlegeti vég nélkül.
Meg egyfolytában bólogat, ritkán fejet ráz. Szerintem még nem igazán tudja, hogy mire, de nagyon muris néha.
A nagylányok már egy hónapja az apukájuknál vannak, most meg visszük le majd őket a nagyihoz, semmit nincsenek itthon a nyáron.
Látom nemrég az etetőszék volt téma, teszek fel képet a miénkről, a Babacenterből rendeltük, 20 ezer pénz volt, ötpontos az öve, dönthető az ülése, három magasságba állítható és a szörnyülködők megnyugtatásaképpen: a zenélő, ricsajozó játéktálca leszerelhető. Egyetlen hiányossága, hogy kereke nincs, nade ennyi pénzért?
A másik, mi is autóvásárlás előtt állunk, most másfél éve Renault-nk van, Laguna kombi. Imi nem győz eleget káromkodni, pedig nem az a csúnyaszájú típus. De amikor vettük a legbiztonságosabbat akartuk, ez 5 csillagos volt, 8 légzsákkal. Előtte mindig VW-nk volt, (Golf). Az élesben tesztelést kihagytuk volna inkább, de ott is bizonyított, csak az a sz@r kétpontos öv a Vikinél középen, de az újaknál már hárompontos van. Most Sharant nézünk, kisebbe nem férünk bele.
Én Polóval furikázom, ebben is ki kell cseréltetni a középső övet, már ha Zsófi be tudja magát préselni a két babaülés közé. Ha mégsem, akkor az egész autót kell lecserélni.
A jövő hétre nem terveztek talit? Nagyon halkan mondom, hogy én is el tudnék menni. (Csak hogy gyorsan, még mielőtt Petike is szaladni kezdene.
) Bár fogalmam sincs milyen idő lesz, a hétvégére rosszat mondanak.
Na, hát úgy látszik, én jó ritkán jövök, de akkor nagyon.
Bocsi a szómenésért, mindjárt töltök fel képeket.
(
12 oldalt kellett végignézzek - a kereső persze még nem működik - hogy megtaláljam, milyen sorszámnévvel jelentkeztem is be legutóbb, amikor harmadszor kellett újra regisztrálnom, mert nem engedett belépni a módosítások után. De így jár, aki ilyen ritkán jön... és ilyen hülye azonosítókat talál ki...)