Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tűzmanó, nagyon sajnálom a cukros és az AFP-s mizériádat. lelkiismeretlenség ezt csinálni egy várandós nővel... De lényeg a lényeg, most minden ok :wink:
A hízás-téma annyira kiborító, főleg, ha egy dagadt tehén kezd el példálozni a kalóriákról. olyan szemétség! ereszd el a füled mellett a megjegyzéseit, a természet úgyis tudja a dolgát.

Csak még egy gondolat a táppénzről - a dokim a 24. héten simán, szó nélkül írta a háziorvosnak a javallatot, mert egyébként a háziorvos ír ki betegállományba, nem a nőgyógyász és azóta is táppénzen vagyok. csak most kapott gellert a dokim, hogy az utolsó hónapra már nem adhat javallatot, mert az szabályellenes. Komolyan, örülnék neki, ha pont szabin lenne vagy nem tudna bejönni a szülésre, a szülésznőm úgyis jófej és rajta múlik minden. A doki 60-80e forintjának pedig meg lenne a helye máshol is. :wink: Sirámaimat ezennel be is fejeztem, bocs! :lol:

Siba - nekem is elakadt a szavam, amikor olvastam a beszámolód, de lényeg, hogy minden ok.

Bujka, de jó hogy itt vagy megint! Húúú, ti aztán nem tétlenkedtek így az utolsó percben... Most akkor azért drukkolok, hogy NE induljon be a szülés addig, míg át nem költöztök az ideiglenes otthonotokba. Kitartás Neked! :wink:

Áron/Andi - nagyon szép a szüléstörténeted, Simon pedig gyönyörű kispasi! Olyan fejlett, szép baba!
(mea culpa, már többször akartam írni, hogy nem emléxem rád :oops: régebben sokat írogattál hozzánk? de ez lehet, hogy az én agylágyulásom...)

képzeljétek, voltam védőnéninél meg a gyerekorvosnál, elég szimpi a dokicsaj, nem túl fiatal, de szerintem nem lesz gond. megkaptam a recepteket, de majd akkor váltja ki a Kispapa, ha már meglesz Ricsi. Védőnéni megdícsért, hogy csak 10 kilót híztam és annyira nyugodt, pozitív személyiség vagyok, érzi, hogy a baba is ilyen lesz. :lol: jólesett a kis támogatás, annyi csesztetést kaptam mostanában innen-onnan.

Ja, Kispapa kitalálta, hogy ő nem fogja kibírni a 10-15 órás vajúdást, mert az milyen unalmas (!) és majd hazajön a kórházból, aztán visszajön a kitolásra. Na, olyan üvöltést kapott tőlem ezért :evil: fúria lettem.
mostanra viszont jobb belátásra tért. :wink:

Viola, mi a helyzet?

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sue!
Nem ijesztegetni akarlak,de szabalyos gorcsokkel en bemennek a korhazba. Csak azert mert meg meg tudjak allitani, ha koraszules lenne. Bocs ha csak fajdogalsz, az mas...

csengo
Vendég

Sziasztok,

Edi,

sok pelust vettünk, ez igaz, de állítólag lesz helye neki :wink: De nem tervezem, hogy hagyományos pelust használok majd.
Egy szokatlan tipp pelushasználatra: én a sajtokat ebbe "csomagolom" be, úgy teszem a hűtőbe. Nem is hinnéd, mi mindenre lehet használni a jó öreg textilpelust :lol:

Jubi,

Szívemből szóltál, hogy a szívünk majd jól diktál a gyerekek gondozásánál, nevelésénél. Anyám nagy bölcsen meg is jegyezte, hogy azok olvasnak gyereknevelési könyveket, akiknek még nincs :lol:
Ahogy én is elolvastam mindent, ami a kezembe került, aztán majd meglátjuk, hogyan lesz :wink:

Chesti,
a babyfun-os pasi tényleg elég érdekes figura, pl azóta is mindig jókat röhögünk a baba-papa barát hálóing elnevezésen :lol: (lánykori nevén szoptatós hálóing)

Rolex,

Úgy néz ki, szombat du ráérek, a férjecském esküvőre ment, én meg "áldott állapotomra hivatkozva" lemondtam a megjelenést. Szóval, egy szombat délutáni tali nekem tök ok. :lol:

festés: felkentük a próba színeket, és tök jók lettek. A gyerekszoba színe nagyon megnyugatató, de a kakaó szín is állat. Ha kész lesz, teszek fel képeket.

Puszi
sz_kata

Sziasztok!

Melódia!

Igen, első babánk lesz, a Nyírőben szülök majd. Szuper, hogy sikerült a lombik, gratulálok hozzá! Élvezd is ki a várandósság minden percét, olyan szép! A sok para ellenére is... :wink:

Suezika!
Hát, lehet hogy igaza van Csengőnek, bár hidd el nem akarjuk a frászt hozni rád, de inkább mutasd meg magatokat egy dokinak! Ha semmi nincs, az is ki fog derülni és megnyugszol. Ha meg mégis alakul a dolog, akkor tudnak segíteni. Ilyenkor már, a 36. héten bármi lehet.

Krisszi!
Kispapa biztos nem gondolta teljesen komolyan, amit mondott... :? Szerintem, ha már ott lesz, tuti képtelen lesz titeket otthagyni, miközben vajúdsz. :wink:

Kép
mamy

Lányok!

Ki az a "gyugyo78"?... :roll: :?
Tegnap, a pocakos képek után írt két hozzászólást, elég értelmetlen, és ide nem illő. Nektek nem tűnt fel?...

Kép
mamy

Sue!
Szerintem mindenképpen hívd fel a dokid (ha még eddig nem tetted meg), és ha nem éred el, irány a kórház. Legfeljebb hazaküldenek... Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!!

Krisszi!
Tetszik, hogy a férjed attól tart, hogy unatkozni fog a vajúdás alatt :D Szerintem nem fog, az enyém végig hasznossá tudta tenni magát (mondjuk az elsőnél "csak" 8, a másodiknál pedig 4 órát vajúdtam). Olyan remek feladatokat látott el, mint pl. feltakarította a hányásomat (bocs :oops: ), vizet csepegtetett a számba, hagyta, hogy véresre marjam a tenyerét, vagy egyszerűen csak a jelenlétével megnyugtatott... Egyszer kiment 5 percre pisilni, és nélküle kellett végigcsinálnom egy fájást, hát azt hittem egy örökkévalóságig tart...Az persze nem árt, ha visz magának valami rágcsálni- és innivalót.
Az ikres barátnőm férje ezt úgy oldotta meg, hogy a vajúdás közepén rosszul lett, és csak a kitolás végére hívták be :D

Sz_Kata!
Kíváncsian várom a falfotókat!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sue! Remelem csak fajdogaltal es most pihizel. (persze igaza van Mamynak barmi lehet, a 36. heten mar nem olyan nagy gond a szules sem)

Mamy, ilyenekre legjobb nem reagalni.

Csajok ugy izgulok ki lesz a kovetkezo. Andi, nagyon jo hogy leirtad Simon szuleset. Amikor Bujka nem irt, azt hittem mar o jon..

csengo
Vendég

Andi!
Én is gratulálok Simonhoz!! Nagyon szép, fejlett baba és a neve is tetszik! :lol: Jó egészséget és sok-sok örömöt kívánok nektek együtt!!

Viola!
Egyben vagy még? :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Rönci,
Mi a Barossban voltunk. Szerintem ők 1 cég. Láttam a denimet. NAgyon klassz. A piros lehet, hogy beige-zsel volt kombinálva.. :oops: Alig várom, hogy megvegyük.

Sz_Kata, Lemegyünk a Balcsira..Máskor nem jó?????????
rolex

Rolex,

A jövő héten bármikor jó, csak apróságokat intézek. Illetve ha minden igaz, kedd délelőtt szerelik a lépcsőnket...Na, akkor mindenképp itthon akarok lenni :wink:
sz_kata

Sziasztok Kismamik :)

Rozus :) szerintem ebben az esetben (mármint hogy a cukros lötty ivása után 8,1-t mértek) mindenképp harcold ki valahogy a diabetológián hogy csináljanak Neked egy 6 hetes átlagot. Az egyébként is sokkal megbízhatóbb eredményt ad. Másfelől pedig szerintem tök hülyeség ez a glükózivás, ugyanis normál állapotodban soha nem innál meg ennyi cukros vizet. Nem is értem miért nem úgy nézik, hogy miután jól bekajáltál. Pl. a zsömle+tej sokkal valóságosabb helyzetképet ad.

Edi :)

Melódia :) üdv nálunk! Titi is novemberi anyuka meg én is, szóval nem leszel egyedül...

Bujka és főleg FJ :D mennek a drukkok ezerrel. FJ szerintem az óráig megvannak számlálva :lol: próbálj sokat aludni!

Krisszi :) Ha az történt amire most gondolok - magyarán azért nem kaptál javallatot, mert a dokid azt hiszi kötelező TGYÁS-ra menned a -28. naptól akkor nagyon nincs képben a törvényi szabályozással. Próbáld meg kiharcolni a háziorvosnál hogy sima belgyógy. javaslattal írjon ki szülésig. Nehogy már a munkahelyedről "essél" be a szülőszobára :shock:

Siba :) én is sajnálom hogy így a frászt hozták Rád :shock: Ez rosszabb mint amikor mész kötelező uh-ra és a doki rezzenéstelen arccal monoton hagon diktálja az asszisztensének: - 1 élő magzat.... :shock: :shock:
Ja és küldtem Neked a freemailedre választ!!

Mamy :) Neked is küldöm a drukkokat. Egy ismerősöm márciusban szült a Nyírőben végül csaszi lett neki, de még így is nagyon szép emlékei maradtak, kikérdeztem utána!

Szkata :) én most jövök a baby funból! Hihetetlen egy figura ez fószer! Bemegyek, én, a határozott kismami...hát az első 5 percben zsongott már a fejem. Nem semmi ahogy a tejbelövelléstől kezdve a pocaktartós bugyin keresztül a víztisztító fontosságán át a hordozókendőig csak nyomtanyomtanyomta a szöveget vég nélkül...
Elvileg 6-kor ugye bezár a bolt hát én hétig voltam bennt nem is engedet addig haza. Megnyugtatásként közbe azért közölte hogy csak az első alkalommal szokott ennyit beszélni...Ja és azt hite másfél hónapom van a szülésig :shock: mikor felvilágosítottam hogy már terhesség előt is volt pocim és erősködtem hogy higgyje el ez nem nagy baba, sőt még egy hétel kisebb is, közölte hogy ő ezt joban tudja meghogy többezer kismamát lát nap mint nap...A lényeg hogy amilyen szutyok kis helyen van annyira szuperjó az árukészlete, szinte mindent ott fogok beszerezni (meg is vettem a tetra pelenkákat meg a kifogót is, stb.) És végére egész megszoktam a hapsit (mármint a stílusátű) már nem is volt annyira tzavaró. Demondjuk magatól molyolni a sarokban és nyugiba válogatni, na azt nem lehet.

Szoptats párna nincs, jövő héten érkezik.

Legyen nagyon szép estétek és vigyázzatok magatokra!
Puszi!
Vendég

Bocs a félregépelésért nem a helyesírásom rossz csak siettem a gépeléssel 8)
Vendég

Viola:
Kiolvastam a Gaskin könyv vonatkozó részét is a szülésmegindítás természetes módozatairól és még egy módszert találtam:
Ricinusolaj bevétele egy nyugodtan átaludt éjszakát követő reggel 1 evőkanál ricinusolajat rántottába keverve, avagy gyümölcslébe keverve megeszel/iszol. Ha nem hozza meg az eredményt (hasmenés) egy órával később még egy evőkanál.
(De amúgy természetesen a közösülést ajánlja nagyon, mert a spermában nagyon sok természetes prosztaglandin van, amit a mesterséges zselékkel csak próbálnak leutánozni (sokszor borzalmas mellékhatásokkal - pl. a méh túlingerlése - ritkán méhrepedés).A másik a mellek ingerlése szájjal, avagy prűdebbek mellfejővel.

Csajok ma voltam az Imrében felkészítőn és azt mondták, hogy szept. 1 után valszeg a nem körzetbe tartozóknak fizetniük kell, ha ott akarnak szülni. Hogy mennyit arról nincs fogalmuk, de kb. napi 5000 lesz talán.
Ti hallottatok már ilyenről????

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

MAMY!!!
Küldtem Neked egy privit, kérlek feltétlenül szólj, ha nem kapod meg (nem mindig megy át)
Vendég

Tűzmanó,

A babyfun-os sztorid ismerős nagyon :lol: Én a férjemmel voltam, őt találta meg a pasas, és hát a zuram nagyon fogékony volt :lol: :lol: :wink:

Boróka,

Látom, nagyon beleástad magad a szakirodalomba :wink:
Ezt a fizetés dolgot már én is hallottam. Ha igaz, az nagyon gáz :evil:
pénteken van kedved VK-ba jönni? Én istibizti ott leszek :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást,
mostmár teljesen elmúlt minden, igaz alig keltem ki az ágyból.
Dokibá sajna külföldön sütteti kicsi pici pocakját ,úgyhogy szülésznővel tudok csak beszélni.Holnap is lesznek ilyen érzések felhívom mindenképp.

És még valami, Osoa75-tel én személyesen is tartom kapcsolatot és most mondta ,hogy van egy tanfolyam amire járnak a párjával és olyan dolgokat tudnak meg amiről a kórházba fogalmunk sincs.Boztos hallottatok Gergéb Ágnesről ,Ő tartja meg több dúla meg védőnő.azt mondta mindenkinek érdemes lenne rá elmenni.
Ha valakit érdekel a www.szules.hu oldalon utána nézhet a következő tanfolyam szept 11-én indul.Sajna lemaradok róla, mert arra a napra vagyunk kiírva de legközelebb elmegyek.
Jó éjt mindenkinek.
Nektek is ennyire ficánkol a baba vagy csak az enyém ilyen aktív,nem is bánom csak néha nagyon belerúg olyan helyre ahol baromira kellemetlen érzés :shock: :lol:
sue
suezika

Sziasztok!

MSE!

A lélegzetem is elállt, ahogy belegondoltam a helyzetedbe! Menjen a fenébe! Csodálkozik, hogy utána a homlokodat kell törülgetnie! Mi lett volna, ha beindul a szülés!!!

Andi!
Köszönjük a szüléstörténetedet, tetszett. Remélem, csak ilyen pozitív végkicsengésű, flottul zajló szüléseket hallunk mindenkitől. Ezeket szépen kigyűjtöm és a finisben csak ezeket fogom olvasni.

Viola!
Köszönöm a pólyainfoót, így leg. számolnom meg méricskélnem nem kell már. Holnap neki is kezdek.

Mosás:

köszönöm az infokat mindenkinek.

baby-outlet:

attól függ, mit veszel, sok leértékelt játék van, rucik is jó áron vannak, de babakocsiból nincs elég. Mi végül ugyanolyan típust vettünk ugyanannyiért a budaörsi Brendonban, sokkal több közül válogathattunk. Szerintem most eléggé ki vannak fosztva.

babyfun:

pasas tényleg nem semmi. már írtam, hogy velelm nagyon nyers volt az elején, vaciláltam, visszamenjek-e, de végül a pénztárcám győzött, másodszorra már nem volt olyan zavaró, le kell állítani az agilis természetét.

Krisszi!

tényleg háziorvos ír ki, nincs köze a nőgyógyásznak a végén!!!
dokid valóban furcsán reagált, de ha eddig jó volt a viszony, ne hagyd, hogy új érzés uralkodjon el rajtad, a bizalom a legfontosabb a helyzetünkben. Nem szabad, hogy ilyen dolgok majd ott és akkor megzavarják a lelkedet!

Su!
pihenj sokat, de ha babóca kikívánkozik, drukkolunk, bár így nem marad sorstársam.

Erika
piciri

Sziasztok!

Visszaolvasni semmi esélyem, mert most kerültem gép elé + hullafáradt vagyok. Este még pakolásztunk kicsit, bár én inkább lélekben segítettem a Páromnak :oops: :lol:
Beni születése előtt semmiképp nem költözünk egyébként, hanem szept. vége felé "csak", úgyhogy majd egy 1,5 hónapos csecsemővel és a bátyusával költözünk majd. Ez sem lesz könnyű, de mégis jobb, mint most.
Ma este egy kicsit beijedtem, mert nagyon furán kezdett fájni a hasam, de lepihentem és megbeszéltem Benivel, hogy legalább 1 hetet várjon, amikor a Párom itthon lesz szabin. Aztán abbahagyta: rendes gyerek!!! :D

Viola!
Megy a drukk ezerrel!!! Ezek a keményedések csak jót jelentenek és fájás nélkül is szépen kinyílhatsz, fájások nélkül is. Egy barátnőm szinte semmi fájással, folyamatos keményedéssel a kitolási szakaszig vitte a dolgokat :wink: Puszi!!!

Geszti!
Örülök, hogy találkoztunk és jót beszélgettünk :D Tőlem akár 1 hétig is maradhattál volna, mert szerintem annyi dumcsizhatnékunk is lett volna :lol: Remélem mindent sikerült elintézni, amit terveztetek. A rétesek nagyon finomak voltak! Mégegyszer köszönjük szépen! :D Ja és nyugodtan beszámolhatsz a csajoknak, hogy milyen "tündéri" az én Marcikám :? Sajna a cirkuszparádét lájtosabb változatban az este hátralévő részében is folytatta... :(

Holnap próbálok most már tényleg visszaolvasgatni...

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

próbálok vmi közérdekűt is mondani, mert mindig az én sirámaimat hallgatjátok :oops:
egy egész jó link az UH rövidítésekről, nekem senki nem magyarázta el őket...

http://www.babaszoba.hu/topics/9month/help

Viola, csak nem ??? :lol: drukk, drukk...

Bujka, Neked is drukk drukk, csak másért :lol: bírjon ki a kis drága még 1,5 hetet. :lol:

Dorka - nekem ugyanezt mondta a dokim!!!! Ha nem a körzeti kórházban akarok majd szülni, lángolni kell keményen. De nem csak a szülésért, de a szimpla vizsgálatokért is, mintha full magánrendelésre járnánk.

Sue - szept 11-én tanfolyam :( addigra már jópáran megszülünk, kár, mert érdekelne nagyon!

Szakkönyvek - azért nem hülyeség a lehetőségekről tájékozódni, aztán majd az élet hozza a választ. Én azért olvasok könyveket, mert fogalmam sincs egy újszülöttről és nem akarok nagy baromságokat csinálni. Legalább azt akarom látni, hogy milyen lehetséges megoldások vannak,aztán majd kiválasztom a megfelelőt. (Barátnőm pld félóránként szoptatta a gyerekét, amikor csak megnyikkant. meg is lett az eredménye: üvöltött, ha letette. aztán hetek, hónapok alatt tudták normál menetre szoktatni. :lol: ) Na ezt nem akarom.

táppénz - ma du kell mennem a papírért a házidokimhoz, remélem, nem a javallat ellenében adja csak oda. ha igen, hazudok majd. :oops:

puszi,
Krisszi

krisszi

Krisszi,

táppénzpapír: ne legyél szívbajos, ha kell hazudj, sírj, vagy bármi :wink: :lol:

Su,

Örülök, hogy jól vagy. Biztos csak gyakorlatoztál :wink:
Geréb Ági féle tanfolyam: én most pont oda járok. Egy hetes, minden nap egész nap vannak a beszélgetések, előadások, és nagyon alaposan kimerítik ezt a témát. elsősorban otthonszülésre készít fel (enélkül a tanfolyam nélkül nem szülhetsz otthon) de nagyon hasznos olyanoknak is, akik kórházba mennek. Főleg, ha apás szülés lesz és az apa is eljár a tnfolyamra. Én a férjemmel együtt járok, és már úgy érzem, semmi meglepetés nem érhet :lol: Ma pl a szoptatással kapcsolatban lesz egy fél napos képzés. Mondjuk ezt a férjem kihagyja, én meg nem erőltetem :wink:

Viola,

Ma még nem jelentkeztél.....Ez szerintem jelent valamit :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!
sz_kata

Jó reggelt!

Boróka micsoda?? :shock: Fizetni aki nem körzetbeli? Huhh na az szép lesz. Én is akarok majd menni szülés felkészitőre, ma megyek dokihoz ha nem felejtem el rákérdezek erre a fizetős dologra.

Tűzmanó Baby fun-os pasi :lol: Mikor mi voltunk épp egy másik kismamival volt elfoglalva minket annyira nem fárasztott le :) De tényleg jó az áruja. A mosószerhez mit szólsz, szerinted jó minőség az?

Többieknek további szép napot :)

Kép
[/b]
chesti

Sziasztok!

Tűzmanó!
Átjött a privi! Válaszolok is mindjárt!

Csengő!
Igazad van, jobb nem reagálni, nem is akartam, ezért nem is írtam direkt neki címezve. A témát le is zártam :wink:

Viola!
Drukk-özön és drukk-hegyek mennek, remélem hasznodra válnak!!! :wink: :lol: Mindent bele!!!

Suezika!
Klassz hogy jobban vagy, de azért nagyon figyelj oda, és szerintem ha visszatérnek a görcsök akkor feltétlenül menj el a dokihoz!!! Egyébként nálunk is megy a mocorgás ezerrel, mostanában már a legkisebb mozdulatokat is megérzem, nyilván mert már olyan nagy Geszti, hogy nincs helye "elbújni" :wink:

Bujka!

Most már nálad is nagy eséllyel beindulhatnak az események, szorítok nagyon!!!

Később még jövök!

Kép
mamy

sziasztok!

SzKata - mennyibe került az egy hetes tanfolyam?
(tényleg nem leszek szívbajos a táppénzzel. felháborító azonban, hogy ha nem vagyok szemfüles és rámenős, százezreket vesznek ki a zsebemből. :evil: )
-----------------------------------------------

Akinek még belefér (ugyanis ezen a héten volt pont egy tanfolyam :( :

http://www.szules.hu/new/napvilag/index.html

Szülésről szabadon

Havi rendszerességgel szülésre fölkészítő tanfolyamot tartunk, 2005. tavaszától pedig várhatóan szülésföldolgozó csoportokat, nagymamacsoportot és más csoportokat is, és indítunk doula-képzőt is.

A Napvilág Születésház munkatársai:
szülész-nőgyógyász szakorvos, bába, gyermekorvos, pszichológusok, facilitátorok, mozgáskultúra-oktatók, asszonytársi segítők (azaz doulák, a magyar elfogadott helyesírás szerint dúlák) és szoptatási tanácsadók.

A tanfolyamot információs est előzi meg az információs hét előtti péntekeken délután 5 órai kezdettel.

A tanfolyam és az információs estek helyszíne:
Budapest, XII. ker., Alma u. 1.
(Megközelíthető a 28, 128, 158-as buszokkal a Moszkva térről (illetve a buszok másik végállomásaitól kiindulóan is), az Alma utcához eső megálló neve: Érsebészeti Klinika.)

További információ és jelentkezés az információs estéken.

A tanfolyam programjai

Az információs hét napjai délelőtt 10-kor kezdődnek, a délutánok hétfőn akár este 7-ig is tarthatnak, kedden és szerdán maximum fél 3-ig, csütörtökön akár 5-ig is

Hétfő:
Délelőtt és délután: Szülés szülész-szemmel - Geréb Ági

Kedd:
Délelőtt: Gyermekre várva, belső készülődés - Frigyes Juli 12 30-ig, 12 30-tól 14 00- ig: gáttorna - Király Ági
Délután: találkozás a dúlákkal

Szerda:
Délelőtt: Az újszülött - Király Ági
Délután: Megbeszélés szerint személyes konzultációk, személyes találkozások

Csütörtök:
Délelőtt: Szülés bábaszemmel - Geréb Ági
Délután: Filmek és beszélgetés - Németh Móni

Péntek:
Délelőtt: Szoptatás - La Leche Liga, Sződy Judit

Délután 2-től 7-ig és szombaton 10-től 5-ig:
Várótermi beszélgetés. A Várótermi beszélgetés helyett választható:
"Kilégzés" a hétköznapokból
Sorsműhely
Császármetszés
A fönti három csoportot mindig akkor indítjuk, ha kellő érdeklődés van. Várjuk a jelentkezéseket!
-------------------------------------------

Chesti, Tűzmanó - a babyfunos pasi nekem is azt mondta, hogy annyi kismamát lát, hogy jobban ért a várandóssághoz, szüléshez, babázáshoz, mint egy szülész. :? ezen azért kicsit kiakadtam. de az áraik szerintem tök jók!

Csajok, nem gondoltatok arra, hogy megörökíttetik magatokat profi fotóssal így babásan? nézegettem a neten, egy sorozat (30-40 kép) már megvan kb 8-9 e forintból és életreszóló emlék. csak az a baj, hogy én már bálna vagyok, szebb lett volna a 7-8. hónapban. persze ez is későn jutott az eszembe.

pusz,
Krisszi

krisszi

Sziasztok Lányok!!!

Andi: Gratulálunk, gyönyörű a pici fiad!!!

Végre itthon vagyunk, de tudom, hogy már tudtatok róla :) MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNJÜK A DRUKKOKAT ÉS AZT, HOGY GONDOLTATOK RÁNK! Rönci folyamatosan értesített és nagyon, de nagyon jól esett, hogy hiányoztunk Nektek! Elég szentimentális duma, de igaz, hogy nekem szinte elvonási tüneteim voltak nélkületek :lol:

Amíg bent voltam a kórházban, párom annyira beparázott, hogy teljesen átrendezte és berendezte a lakást. Mire hazajöttünk, éllt a kiságy, a pelenkázó... Irtó édes volt! Jade meg meglepiből hazajött az apuméktól, egyszer csak becsöngetett és ott állt az ajtóban :D Persze rajtam kívül mindenki más tudott róla és végignézték utána, ahogy bőgök :P

Most tényleg visszafogtam magam és nem rohangálok össze- vissza, fúúúú de nehéz megállni. Azért itthon is van mit csinálni: elkezdtem kimosni a bébiholmikat, no és persze újra összepakolhatom a kórházi szütyőkémet :roll:

Simigabi: Annyira édes vagy, hogy meg akartál látogatni!!! Sajnálom, hogy nem jött össze, de szeretném, ha még nagy pocakkal rendeznénk még egy uccsó talit!!!

Az újaknak üdv itt köztünk!!!!

Az éjjel azt álmodtam, hogy férjecskémmel összebújva Bencus átmászott az ő pocakjába :lol: Szerintem ez már jele annak, hogy parázok a szüléstől...

A 100 %-os visszaolvasást nem ígérem, de igyekszem "átlapozni" az elmúlt nap eseményeit.

Ja, és még egy jó hír, főleg az autóvezetőknek :lol: : Letettem a kocsit!!!!

Puszi Nektek!!!

KépKép
Kép
jadey

És akkor jöjjön a kis meglepi Áronnak:

Bár Te már öreg motoros vagy itt a Babaneten, kutatásom szerint ez volt az első "hozzánk" szólásod :lol:

Sziasztok!

Nagyon régén írtam már nektek. Szakdolgozatot írok, a leadási határidő nagyon közeleg. Áron jó gyerek, de folyamatos anyát igényel. Délután szerencsére szeret nagyokat aludni, így akkor írom a szakdolgozatot. Este lefektetés után már semmire sincs energiám.

Bujka!
Írtad a múltkor, hogy amerikai banknál dolgoztál. Én a BB-nél és te? Keményedésekkel én is küzdök, napi 2*2 magneB6-tal szerencsére kordában tudom tartani. Húsvét hétvégéjén én is tanakodtam, hogy ez most komoly vagy sem. A hasam is hirtelen nagyot nőtt, a semmiből szinte komoly pocak lett. Remélem ez okozta keményedéseket. Mi most nagyszülőzünk Szegeden, így nem tudtam elmenni a saját dokimhoz. Gondoltam eszem magnéziumot, kórházban is azt adnak. Hétfőn megyünk vissza Pestre, délután megyek dokihoz. Remélem nincs semmi méhszáj baj.

Csengő!
Nagyjából Te, Bujka és én egyidős terhesek vagyunk. Lehet, hogy második terhességnél már jobban megérzi a szervezet a növekedést azért kellemetlen a pocakunk néha. Az otthonszülésnek én nem vagyok jó alanya, de ha valaki akkorát csalódik az eüben mint te, akkor talán jobb otthon szülni. Én a Kútvölgyivel meg voltam elégedve, elég gyerekbarát kórház. Nekem nagyon szép emlékeim vannak, bár én is kaptam oxitocint. Remélem ezzel most is megúszom, egyéb "nyalánkságra" nem lesz szükség. Köszi, hogy Lau temetésénél aktívan közreműködtél. Engem is nagyon megviselt az esemény, mai napig sokat gondolkodom az élet "értelmén".

Piciiri!
Migrént sajnálom. Állítólag sok esetben elmúlik a terhesség alatt. Szurkolok neked.

Mamy!
Gratulálok a rugásokhoz. Tényleg nagyszerű érzés. Ketteske nálam már nagyon aktívan rúg. Áron nyugodtabb baba volt, legalábbis az emlékeim szerint.

Nálunk úgy néz ki, hogy ismét kisfiúnk lesz. Már kétszer mondták, utoljára 90%- ra mondta a dokim.

Bocs a többieknek, hogy nem írtam, de szólít a kötelessség, szakdolgozat...

Andrea
(aki nem tudja a napra pontos kort, valahol a 22. hét táján)

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
De jó hogy jelentkeztél!!! Üdv itthon!!! :lol:
Most aztán tényleg kapcsolj lájtos sebességbe, csak szép apránként pakolássz, van még időd!... :wink:

Kép
mamy

Sziasztok lányok!

Tyűűű, annyit termeltek, hogy mire a végére érek az olvasásnak, addigra mindig újabb hozzászólások érkeznek.

Jadey, én is örülök, hogy rendben vagytok, és már otthon!

Boróka, én még nem hallottam erről a fizetős dologról. Szóval, akkor már ezért is fizetni kellene?! Tényleg nem kis kiadás ez a szülés, bárki bármit is mondjon. Ha mindenkinek akarunk pénzt adni, és mellette mindent megvenni, nem tudom, hogy kell ezt csinálni. Nekünk sajnos igencsak nehezen megy az alapokat is előteremteni.

Melódia, üdv! Én elvileg november 2-re vagyok kiírva, de kíváncsian várom a jövő heti UH-t, mert számomra igencsak nagynak tűnik a hasam. És tudnék örülni neki, ha hamarabbra tennének már egy kicsit, mert nálam már elkezdődött a szenvedős időszak.

Sue, tényleg menj be a kórházba, ha továbbra is lesznek ilyen fájásaid. Inkább tűnjünk aggódós kismamáknak, mintsemhogy otthon szüljünk meg teljesen váratlanul.

Mamy, nekem is feltűnt a bizonyos Gyugyo78 írása, és fogalmam sincs, ki ő, azt hittem, Te ismered! Utánaolvastam a hozzászólásainak, mert számomra kicsit ismerős volt a mondata, de kiderült, én nem ismerem. Annyi derült ki számomra, hogy tatabányai.

Viola, azért ezek jó jelek, hátha jönnek azok a fájások is maguktól!!!

Lányok, részemről ez volt a legsz@rabb éjszakám, annyira fáj a derekam, úgy elaludtam. Ma igyekszem eljutni este megvenni a szopis párnát, szerintem más esélyem nincs. És bejelentkeztem kismama masszázsra is jövő csütörtökre, hátha az tud még egy kicsit segíteni a fájdalmakon.

KépKép
titi_27

Lányok,

Melyik ez a BABY FUN? Hol van?

Jadey,

Na végre!!! Nekem meg miattad voltak elvonásos tüneteim. :lol:

Sz_Kata,

Jövő hét!! :D

Krisszi,

Ma azt mondta a teremtés koronája nekem, h MOBY DICK....Mert fehér a pocakom...:) Mindenesetre, csak azt akartam írni, h szerintem jó ötlet megörökíteni a 2 in 1 állapotot.
rolex

Titi!
Nem ismerem az illetőt, de az a véleményem, hogy hagyjuk is ennyiben a dolgot... szót sem érdemel... :wink:
Ennek örömére tennék fel én is egy képet a pocakomról. Már igencsak előrehaladott állapotban van, és nem tűnik úgy mintha le akarna szállni... :roll:
Kép

Kép
mamy

Mamy

Azta!!!!Ez már igazi strandlabdahas!Gratulálok. Mi még "csak" a strandröplabdánál tartunk...:)
Rolex
rolex

Rolex!
Köszi!!! :wink: :lol:
Hát tényleg nem kicsi!
Nagyon kíváncsi vagyok, mekkora már Geszti, remélem kedden kiderül a dokinál.
Ne izgulj, hamarosan neked is strandlabda lesz!

Kép
mamy

Sziasztok Lanyok,

hat, sok ujdonsaggal nem tudok szolgalni, ismet itthon a mai szokasos programunk utan. Fajasok sehol, bar sok a kemenyedes es az orvosom azt mondta, hogy nagyon szepen alakul a mehszaj es a mehnyak is. Szerinte az ejszakai hidegfront tutira meg fogja hozni a hatasat, de ha nem, akkor is mindenkeppen bent fog a klinikan holnap reggel. Szoval be kell fekudnom mindenkeppen, de valtozatlanul megegyeztunk abban, hogy mindketten arra torekszunk, hogy a leheto legtermeszetesebb uton bonyolodjanak a dolgok.

Sue,

ezek szerint hetfon mindenkeppen bent fogok fekudni, ha lesz egy kis idod, akkor latogass meg! (Csak nehogy nalad meg bekavarjon a hidegfront es erositse a gorcseidet... Szoritok, hogy rendben legyel.)

Koszonom megegyszer mindenkinek a szurkolast:

Viola
fj35

Mamy,
Nekem már ez is óriásinak tűnik- mi lesz később? :) 4D-s UH-ra mentek? Nekünk legközelebb a kórházba kell menni 34.hetire..
Nem bírok mély levegőt venni, csak sok aprót. Ilyenkor jót nevetünk, h ha sóhajtok egy-egy mélyebbet. A legnagyobb változás, pedig, h nem bírok vásárolni. 20 perc után le kell ülnöm, mert ver a víz.. A biztonsági öv meg lassan már szorít. Ilyenkor Zsófi baba nemtetszését fejezi ki. :) Ugyhogy marad az ücsörgés és fekvés. Sajnálom, csak ez megy. :lol:
rolex

Boroka,

nagyon koszonom, hogy utananeztel a termeszetes szulesmeginditasi modszereknek. De hol lehet RICINUS OLAJAT kapni??? Vagy csak az en haztartasom olyan silany, hogy nem tartok itthon?

Ja, egyebkent a homeopatias bogyok is le lettek szavazva nalunk itthon, mert hogy a parom egy kicsit konzervativ es nem hisz az ilyen dolgokban. Sajnos mar nem hagy, hogy vezessek egyedul, igy nem tudok elmenni beszerezni azokat titokban, bar meg mult heten mindenhova egyedul mentem kocsival, ha elore tudtam volna, akkor megvehettem volna oket... Most mar csak hidegfrontban bizok!

Viola
fj35

Sziasztok!

Viola!
Gondolok Rátok a hidegfront nagyon remélem meghozza a kisbabát.
Ugyanis hétfőn Őt is megszeretném nézni ajtón keresztűl.....
:oops:

Sz-Kata!
Osoa75 is ezen a héten van a tanfolyamon ma még találkozhattok.Orsinak hívják szemüveges és nagyon jó kedves lány.Ha gondolod kiálltsd el magadat Orsi....Osoa75?
Áradozik a tanfolyamról milyen jó ,mennyire tetszik neki.....így megtudjátok beszélni a dolgokat.
Valaki kérdezte mennyibe kerül,Nekem azt mondta Orsi,pároknak 50.000ft.
de állítólag nagyon.nagyon megéri....
sue

Jadey!
Végre itt vagy megint lassan óvatosan mindent.

Szerintem sokat pihenjünk a hétvégén mert jön a hidegfront.
sue
suezika

Sziasztok Csajszik! :)

FJ :) még mindig egyben! Teljesen azt hittem ma reggelre elindulnak a dolgok. Szülésmegindító módszer: félre a bogyikkal ! inkább akció apával :lol: egy hatalmas orgazmus tuti elindítaná :oops: de tényleg!! :lol:

Mamy :) tök igazad van, teljesen egyetértek!

Bujka :) szüléskor kitágulni fájás nélkül...hmm.. nagyon jól hangzik

Krisszi :) baby funos hapi nekem ugyanezt mondta. Meg azt is, hogy bármit mond az uh meg a dokim ez bizony nagy baba lesz már a hasamról látja :shock:

Chesti :) nekem talán a mosószere volt az egyetlen ami nem nyerte el annyira a tetszésem :? meg a babakocsi választéka de azt már úgyis megvettük...
Elég no name-nek tűnik. Én azt hiszem abban inkább maradok a nevesebb márkánál az Ariel Kid elég jónak hangzik...
Ja és a babaápolási kendők, fürdetők: abban is inkább Nivea-t veszek - azt legalább nem tesztelték állatokon :roll:

Rólunk :)
Képzeljétek, amig tegnap a baby funban voltam a drágaságom nekiállt pelenkázó asztalt szerelni. A Brendonban vettük, de pelenkázó asztalra nem akartunk sokat költeni, így csak egy egyszerű pelenkázót vettünk, az aljában ajtós, pakolós résszel. Olyan IKEA tipusú nyírfa szinű bútor, szóval semmi extra, de azért még így is szép.

A drágámnak sikerült úgy mekkmesterkednie hogy a legalsó lécre rálépett vhogy és sajnos végigrepedt egy 5 cm-s részen :(
Először majdnem elsírtam magam, de végülis nem tudtam haragudni Rá, mert a szekrény legalja, tehát nem is látszik, meg nem is tartóelem.

Aztán reggel ránézek a hűtőre, egyszer kaptam egy pici kis szines fatulipánt hűtőmágnesként, mondom ha ez oda ráillik milyen aranyos kis szekrénydísz lesz... VIszem oda, milliméter pontosan akkora hogy a repedést eltakarja :D . Szóval manapság ilyen kis dolgoknak is annyira tudok örülni...
Vendég

Jadey!
Jól megvicceltél! Mostani szedált agyammal vagy ötször elolvastam, mire rájöttem, hogy ez az én írásom. Kezdtem örülni, hogy valaki ide ír a munkahelyemről és még Kütvölgyiben is szült....

Krisszi!
Valóban nem írok túl gyakran. Most is azért van időm, mert a kicsi még eszik-alszik, a nagyobbik meg még a nagyszülőknél nyaral. Utána marad az olvasás és ha időm engedi írok. 2004 őszi babák fórum az első topicom, ott kezdtem Csengővel, Vasanival és Bujkával.

Egyébként mindenkinek köszönöm a a dícséretet Simon babáról. Bezsebeltem. Hogy teljes legyen a kép teszek fel egy képet a 20,5 hónapos Áronról is.
Kép

Viola!
Kérj a szülésznőtől a kórházban, én is kaptam egy indító koktélt a vajúdás elején a rendszertelen fájásaim miatt.

Mamy!
Tapasztalataim alapján a szülésznők pontosabb méretet tudnak becsülni a has tapintásával, mint az UH. CTG-n megkérdezheted őket.

Andrea
Áron

Sziasztok!

Rolex!
Én is így voltam ezzel a 30-32. héttől kb. :wink: nem hittem volna, hogy ezt még lehet fokozni, és lehet!!! :wink: :lol: Azért ne izgulj, nem annyira "vészes" a dolog. Most már leginkább azok az érzések törnek elő, hogy "bármelyik pillanatban találkozhatunk" és általában így simizem a pocakomat, és ezt próbálom sugallni Gesztinek... :wink: Ez az érzés már elnyomja a többit.
Kitartás!
Egyébként nem 4D-re megyünk, hanem sima vizsgálatra, és ott valószínűleg 2D-vel megnézik a babát, hogy valójában hogy is fekszik és mekkora? Mert utoljára a "kötelező" uh-n a betöltött 30. héten voltunk, akkor még faros volt Geszti, és szülés előtt van még egy ilyen orvosi uh. A kettő között mi önszorgalomból voltunk 4D-n 1 hónapja, amin már fejvégű volt. De én mindenképpen szeretném tudni szülés előtt, hogy most mi a helyzet. Úgyhogy ragaszkodni fogok az uh-hoz. Itt talán meg tudják mondani nagyjából, hogy mekkora születési súly várható.

Viola!

Bár írtad már, hogy a szexre gondolni sem tudsz, talán tényleg meghozná a gyümölcsét, a szó szoros értelmében. Bár az is igaz, hogy erőltetni nem jó...

Andrea!
Köszi a tippet a súlybecsléssel kapcsolatban, sajna pont tegnap voltam CTG-n, nem kérdeztem meg, de kedden megyek dokihoz, remélem ott kiderül!
Áron tündéri!!! :lol:

Kép
mamy

Lányok!
Az előbb elfelejtettem írni, hogy vettem Tena bugyit, "rögzítőnadrág" néven lehet kapni a gyógyszertárban, 2 db 346 Ft-ba kerül. Nem is drága! A csomagolás szerint 70 fokon mosható, tehát többször is felhasználható. Lyukacsos szerkezete van, tehát nem kifejezetten bugyi, hanem a betétet szorítja a testhez, nagyon jó rugalmas. Teljesen jónak tűnik!
Bocs, ha már lett volna erről szó mostanában.

Kép
mamy

Boróka-Dorka!
Ettél már te életedben ricinus olajat??? Csak mert velem a második szülés utáni 4. napon – mivel nem volt székletem – bekapattak két evőkanálnyit…már egyszer régebben leírtam itt, hogy mit okozott…SOHA TÖBBÉ nem vagyok hajlandó ilyesmire, és nem is ajánlom senkinek!...de az is lehet, hogy csak az én szervezetem reagált rá ilyen durván :shock:

Sue!
Örülök, hogy minden rendben, pihenj sokat!! :D

Jadey!
WELCOME HOME!
:D :D :D

Képzeljétek, ma is voltam NST-n, csináltak vizelete-, súly és vérnyomás mérést is. Az állam leesett, amikor azt mutatta a mérleg, hogy egy hét alatt 2,5 kg-ot híztam :shock: Ezt nehéz elhinnem....pedig ugyanaz a mérleg, ugyanaz a nő mért, és ugyanabban a ruhában voltam, mint a múlt héten...és ráadásul alig eszek
:cry:
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi, nyugi! Főleg hogyha nem eszel többet, mint azelőtt! Tuti a víz, vagy az anyagcsere zavar be valamit, én már nem izgatom magam emiatt. Én sem eszem többet, mint azelőtt, és rá sem merek állni a mérlegre. Nem tudom, mi történik odabent, de lényeg, hogy ne vonjunk meg sem magunktól, sem a picitől semmit. Ahogy Krisszi mondta, a szervezet tudja, mit miért tesz. Van aki szerencsésebb, van aki pedig kevésbé. Számomra azért zavaró a plusz teher, mert ez közel már 20% tömegnövekedés, és nagyon fáj tőle a lábam, érzem a súly növekedést. De Neked legalább mindjárt vége. Képzeld, mi meg még több, mint 2 hónapig fogjuk cipelni magunkkal.

Mamy, ez a Tena bugyi jól hangzik. Én a Brendonban vettem, el is ájultam, 4 db 1.200 Ft!!! Ennél sima kínais bugyit is olcsóbban kapok.

Andi, gyönyörű a szüléstörténeted, ilyenkor mindig úgy megnyugszom, egyáltalán nem tűnik olyan rémisztőnek, mint ahogy sokan beállítják. És a nagy fiad milyen cuki! Nagyon szép gyermekeid vannak!

KépKép
titi_27

Jubi!
Miért, mit okozott a ricinusolaj?... :shock: :roll:
Nehari de én nem olvastam, megosztanád velünk mégegyszer? (de csak ha akarod!)
Súlygyarapodás: szerintem itt valami nem stimmel, hogy 1 hét alatt 2,5 kg-t híztál volna, még a babára sem lehet fogni... :roll:

Titi!

Ugyanezt a Tena bugyit vetted ennyiért a Brendonban??? Ha igen, akkor ez nem semmi!!! Vagy lehet hogy csak félreértettem, bocs.
De ez nagyon durva ár.

Kép
mamy

Lanyok,

lehet, hogy egy kicsit lassu a felfogasom, de most akkor arrol van szo, hogy a hasmenes segithet a szules megindulasaban???
Ricinusolajat nem fogok most hirtelen beszerezni, de a kertben szedtem gyorsan egy csomo szilvat, ugy tudom, az is elegge hashajto hatasu, nem? Nyami, finom, most is eppen azt eszegetem, remelem nem marad el a hatasa sem... De meg mindig nem ertem a biologiai osszefuggest a hasmenes es a szulesindulas kozott...

Viola
fj35

Sziasztok!

Először is a legfontosabbal kezdem: beszéltem Macifülke Judittal!!! :D Most került ki Soma baba az inkubátorból kiságyba, de még 1 hétig biztosan kórházban lesz. Legkorábban a jövő hetet követő héten mehet haza. Most Judit is kapott egy ágyat, de éjszakára hazamegy, mert az éjszakai és a hajnali etetést nem engedik Neki (?), így otthon pihen, reggel pedig a kórházban kezd. Judit már össze tudta szedni magát lelkileg, mert nagyon összetört a történteket követően, meg ugye a körülmények (állandó bejárás) sem Őket támogatták. Tejecskéje szépen van, de Soma még elég fáradékony, ezért csak kisebb mennyiséget szopizik és a többit üvegből kapja. De megnyugtatták Jutkát, hogy ez ilyen körülmények között teljesen normális.
Átadtam Nekik a sok-sok puszit és gratulációt szóban is. Ő pedig nagyon örült a topik többi Babájának és Ő is üdvözöl mindenkit! :D

Andi!
Nagyon szép volt Simon születése! :) Ilyet én is elfogadnék Benikémnek! Szokjátok egymást!
Anitához hasonlóan én is kíváncsi vagyok Áron reakcióira, az összeszokásra, meg úgy mindenre. Természetes, hogy nincs időd, de amint adódik... :wink:
Áron egy tüneményesen helyes kissrác!!! Szinte ugyanannyi lesz a korkülönbség nálunk is, mint Nálatok, mivel Marcim 6-án volt 20 hónapos és én még ugye egy darabig nem szülök... :lol:

Sue!
Látod, itt is vagyok! :wink:
Remélem a keményedések, fájások elmúltak.

Krisszi!
Érdekes, amit a dokid táppénzes dolgairól írsz. Már csak azért, mert nálam Marcinál csak egyszer írt javallatot a háziorvosnak és ennyi. Utána engem a háziorvos folyamatosan, egészen a szülésig táppénzen tartott, sőt ő javasolta, hogy csak a szüléssel kezdjem a tgyást. Sajnálom, hogy most így érzel a dokiddal kapcsolatban.
Párod nem fog unatkozni a vajúdásod alatt, hidd el! Lesz mit segítenie Neked!!! Otthagyni úgysem tudna!

Jadey!
Örülök, hogy itthon vagy újra és minden rendben! Most már tényleg pihi és az utolsó simításokat is lájtosan. Párod tényleg nagyon aranyos, hogy ennyire megcsinált mindent. :D

Mamy!
Szép nagy a pocód!!! :wink:

Viola!
A legfontosabb, hogy alakulsz odalenn :wink: És az sem utolsó szempont, hogy a dokid nagyon pozitívan a természetesség pártján áll. Remélem nálam is hasonlóan fognak alakulni a dolgok! Pároddal tényleg ajánlatos összebújni, hátha... Én már nem engedem, mert én még tolom magam előtt az időpontot :wink:

Amit a nem körzetis kórházban való fizetésről írtok, az hihetetlen és engem baromira felidegesít. Mi jön még????!!!! Mi van, ha valakinek sintértelepre hasonlít a körzeti kórháza? Az mindenképp menjen oda, ha nem tud más helyet megfizetni???!!! :twisted: :twisted:

Aranyosak vagytok, vigyázok a pakolással, takarítással. Benit mindenképp szeretném most már benntartani 22-éig, addig még hasznosnak szeretném érezni magamat.

Mennem kell, Marci felébredt!
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Sz-kata:
VK csak jövő pénteken lesz - de akkor találkozhatunk ott - már időmilliomos vagyok végre.
Te kis hamis megírhattd volna, hogy elmentetek a GÁ féle egyhetesre. Mondták ezt a klubban, de én nagyon drágállottam, így el sem gondolkoztam a dolgon. Mindegy, majd a lényeges lényegeket elmeséled (nagyon tömörítve).
(Meg nekem nem jön be GÁ egyáltalán - inkább Nandu párti vagyok).

Viola:
Szerintem az az összefüggés a hasmenés (beöntés is segít) és a szülésindítás között, hogy ezzel ingerlődnek a beleid, amiknek fala simaizom, jobban mozognak, és talán a méh falát is ingerlik (ami szintén simaizom).

Homeo bogyók:
Imrében is élénken ajánlották tegnap, sőt ott még homeos készlet is van szükség esetére, vagyis ha gyengék a fájások. Egyébként én sem vagyok egy nagy homeopata természetgyogyi párti, de valahogy a szülésnél annyira nem szeretnék mesterséges gyorsítást, hogy inkább mindent meg fogok próbálni.
Ja, azt is végre elmagyarázták, hogy a málnalevél tea a méhszájat puhítja, lazítja, a homeos bogyók pedig a méhet tonizálják. A kettőt együtt lehet csinálni, de felesleges, azt javasolta a szülésznő (vérprofi volt), hogy ha a doki a 38. hét körül olyanokat mond, hogy nagyon éretlen a méhszáj, teljesen zárt, na akkor érdemes homeoval rásegíteni a dolgokra.
Tök hasznos volt az egész előadás.

Jubi:
Bocsesz, de mit okozott a ricinusolaj? Had tudjuk már meg? oltári görcsöket?

Jadey:
Tök jó, hogy újra itt vagy!!!!!!
Kocsiletevés - nagyon helyes!

Gyerekek, ma vérvételes nap volt, szívhanghallgatással (ez az első így a 36. héten) s utána vettem magamnak egy tuti jó kis TEVA szandált.
Tök drága volt (pedig outletben vettem), de nem bírtam megállni.
Mondjuk előtte a babónak is bevásároltam, a rucik már ki fognak dőlni a szekrényből.
De még így is tök önzőnek érzem magam...

Az Imrében azt nem mondták, hogy minden vizsgálatért fizetni kell - az már elég horror lenne, hanem hogy naponta a bentartózkodásért.
De ez akkor is kicsit fura, hogy ugye bezsilipeltünk egy kórházba kb. fél éve, és most csak azért mert éppen szept. 1 után szülünk majd tejeljünk.
Kicsit elegem van.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Közkívánatra a ricinusos kalandom: Szóval nálunk addig nem engednek haza szülés után a kórházból, amíg nincs széklet. Ezért velem a szülés utáni 4. napon bekapattak két evőkanál ricinusolajat, hogy az majg megoldja a problémát. Az egy dolog, hogy UNDORÍTÓ az íze és az állaga, de utána 1-2 órával olyan görcsöket okozott, hogy alig lehetett elviselni, ráadásul meg is indult a székletem, de úgy, hogy egyáltalán nem tudtam visszatartani. Egy álló napig görcsölt a hasam, és rohangáltam (szó szerint) a szoba és a WC között (ami a folyosó végén volt). Ja, és ráadásul aznap volt a varratszedés is, szóval minden wc-menet után zuhanyoztam, mert nem tudtam pontosan mikor ér rá a dokim a varratszedésre. Ezért most inkább viszek magammal lekvárt, túlérett gyümölcsöket, vagy bármint hajlandó vagyok megenni, de a ricinust NEM!! :x

A beöntést azért is adják szülés előtt, hogy a kitoláskor nehogy a baba mellett valami más is szülessen :oops: :P :D , meg ha üresek a beleink, könnyebben bújik ki a babuci.

Most beszéltem az Apukámmal telefonon, és panaszoltam neki, hogy egy hét alatt 2,5 kg hízást mértek nálam. Mondtam neki, hogy a régi fajta tolókaros mérleget használják, erre mondta, hogy nyugodjak meg, mert azok annyira megbízhatatlanok, hogy nagyon könnye elállítódnak (akár attól is, ha hirtelen egy nagyobb súly kerül rájuk stb.). Ő csak tudja, mérlegkészítő az eredeti szakmája... De akkor meg mindek méricskélnek minket ilyen vackokkal??? Ha már mérnek, legalább megbízható, modern mérlegekkel tennék, hogy ne idegesítsenek feleslegesen... :roll:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Rönci,Bujka, és még valaki kérdezte a babakocsit
igaz, hogy már jó régen, de most jutottam megint géphez, narancssárgát vettük a háromkerekü chicco-ból és 146.000 Ft volt, de nem is mi vettük, hanem a nagymamák és a nagypapák, látom jól ráfaragtunk , mert máshol olcsóbb volt, de hát mi csak elmentünk Fehérvárra és már meg is vettük.

Szeretném tudni kinél van meg már a baba, de esélyem sincs visszaolvasni. Macifülkének sok-sok gratula a babájához és kitartás!!!

Megírná valaki, hogy ki szült már meg? Nagyon megköszönném.

Én nagyon hajtok a jövő heti szülésre, ugyanis a dokim elmegy szabira. Azt mondta jövő pénteken az NST után még mindenképpen megvizsgál mielőtt elmegy.
A méhszájam két hete 2100-as, de a hasam még nagyon fennt van, alig tudok enni, ülni, aludni és mindent.
Nagyon feszes és úgy érzem már Luca is nehezebben mozog odabent. Jó lenne, ha láthatnám már végre!

Én szedem a homeopátiás bogyókat is és iszom a málnalevél teát, ugyanis azt mondta a doki, hogy mivel izmos és kötött vagyok ezért legalább 10 órát fogok vajjúdni. Mindent beszedek ami erre segít rácáfolni.

Bujka
Neked nagyon közel van már, szorítok.

Sok puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra és a babukra!
Jövő héten jövök

KépKép
manka22

Sziasztok Lányok!
Ez a körzeten kívüli kórház-fizetés dolog nagyon gáz! Ilyen alapon a Bajcsyban kéne szülnöm! :shock: Ez akkor azt jelenti, hogy a szabad orvosválasztás mégsem olyan szabad... És mi van a lombikosokkal? Mert reprodukciós osztály sincs minden kórházban. Szóval ez elég fura nekem. Van egy ismerősöm, aki toxikózist (lehet, hogy nem pont így írják) kapott a terhesség végén, és átküldték egy másik kórházba, mert az ő orvosa-kórháza ezt nem tudta kezelni. Ilyenkor mi van, hiszen komplikációnál nem választás kérdése... Szóval ez egész érdekes elképzelés, és szerintem felháborító is! Csak azért tehetik, mert tudják, hogy a gyereke érdekében az ember mindent megtesz!

Geréb Ágis otthonszülés: egy barátnőm szült így otthon, neki jó élmény volt, én az elmeséléstől is rosszul voltam. Állva szült, és a baba a földre pottyant :roll: Semmi baja nem lett, egészséges, ma már két éves kisfiú, de én nem érezném biztonságban magam otthon, vagyis inkább a babát nem érezném teljes biztonságban, mert mi van, ha rögtön orvosi ellátást igényel? De az előadások biztos nagyon hasznosak, bár nekem sajnos anyagilag ez nem megy most.

Jubi!
Ez a ricinus sztori elég szörnyen hangzik, megértem, ha többé rá sem tudsz nézni...

Mamy!
Szép nagy a pocid! Mekkora volt legutoljára Geszti?

Titi!
Nem irígyellek, hogy még mindig dolgozol! Sokat kell ülnöd? Neklem már az, hogy a gép előtt ülök egy kicsit, már az is rossz, megfájdul a hátam, és az alsó bordáimnál is nagyon nyomódik valahogy. Te hogy bírod? Vagy óránként járkálsz? Van valami hely, ahol legalább 10 percre lefekhetsz a munkahelyen (kanapé az ebédlőben, stb)?

Jadey!
Végül is mit mondott a doki, mért tartott bent? Vagy csak megfigyelt? Változtatott ez a bentfekvés meg a vizsgálatok a szülés időpontján?

Andi!
Áron is nagyon helyes srác! És szerintem a két fiú nagyon hasonlít egymásra!

Rolex!
Moby Dick :lol:

Viola!
Gondolok Rátok nagyon a hét végén!

Rozus

KépKép
rozus

Rozus!
Köszi :lol:
Utoljára 1 hónapja voltunk 4D-n, akkor 2300 gr volt. Azt mondták még kb. 1 kg-t fog hízni az akkorihoz képest, azaz most kb. 3300 gr lehet. De nekem az az érzésem, hogy nagyobb. :roll: Valahogy úgy érzem, hogy az utóbbi 2 hétben nőtt hatalmasat.
Hát, meglátjuk.

Jubi!
Hát ez nem valami bíztató, amit a ricinusolajról és a hatásáról írtál. Én is hallottam már régebben, hogy szörnyű dolog, na de ennyire?... Hogy még görcsöket is okoz? Nincs valami kíméletesebb anyag? :roll:

Kép
mamy

Lányok!
A körzeten kívűli kórházban szülés fizetőssé tétele egy tervezet, vagy pedig már fix, hogy szept.1-től így lesz? Én aug.31-re vagyok kiírva :shock:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?