Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát én még itt vagyok, délbe megyek be a kórházba újabb CTG-re, ha hazajöttem majd mesélek mit mondtak. Egyelőre Bence nem akar kibújni, de majd csak kíváncsi lesz a világra. Fájás is csak 1-1 van napközben, leginkább reggel vagy este, de aztán semmi. Tegnap pl. grillparty-n voltunk egy barátunknál, ami nagyon jól sikerült és ők is örültek hogy el tudtunk még menni szülés előtt. De azért már nagyon izgulok és várom a nagy napot. Egyre nehezebb másra gondolnom, hajnalban is legalább 1 órát nézegettem a plafont míg babánk nagyokat ugrándozott a pocakban :D

Niki, nagyon bátor kis kirándulást tettél, én is így szeretném majd :)

Kati a XVIII. kerületben néztünk házat, ahol most is lakunk csak egy kétszobás panelben és a hétvégén le is foglaltuk! :lol: :lol: :lol: Nagyon beleszerettünk a kertjébe, a ház picike (de ezt már lehet, hogy írtam) nem nagyobb a mostani lakásunknál, de aztán talán jövőre belefogunk a bővítésébe. Még egy barátunknak meg akartuk mutatni, mielőtt döntünk, mert ő tapasztaltabb nálunk ilyen kérdésben és néhány napot mi is gondolkoztunk rajta, mert nem akartuk elkapkodni. Most ennek is nagyon örülünk, csak izgulok, hogy akkor hogy lesz meg az ügyvéd, a szerződés és közben még szülünk is :shock: A legjobb benne az, hogy egy festés után beköltözhetünk, csak most a mi lakásunkat kellene eladni, de mondtam páromnak várjuk meg, amíg bébi legalább 1 hónapos lesz, addig nem akarok idegeneket beengedni a lakásba. De ha valakiről tudtok, hogy lakást keres, csak szóljatok, priviben szívesen leírom a részleteket.

Édi: a 3 óránkénti kivitel csak egy szobában van, a többi helyen reggel 6-tól este 10-11-ig veled van a bébi. Éjszaka is maradhat ha kéred, de ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy aki a nagyobb szobákba volt (4-5 ágyas) inkább bevitték éjszakára a bébit, hogy mindenki tudjon aludni. És sokan mondják, hogy jobb is volt így. Most szabadságolások vannak és ezért leginkább kint vannak a babák éjszakára is, de nem tudom, hogy alakul ez aug. végéig. Az első 24 órás megfigyelés is olyan, hogy három óránként megkapod a babádat, csak az első székletét jobb szeretik a csecsemősök kivárni és téged is hagynak pihenni szülés után. Valami ilyesmi, de a tapasztaltabbak majd gondolom még írnak Neked erről.

Szurkoljatok, hátha holnap már túl is leszünk mindenen!

Ildi

Kép
mildiko

sziasztok!

Ha valakit érdekel: http://www.babaruhaborze.hu/

Ildikó. megy a drukkkkkk 1000000 :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Reggel voltunk postán, mire egy nénike beszólt, hogy Zsolti ne fogja meg a korlátot, ne mozgassa, ne mászkáljon..nem kicsit lettem mérges, mert csúnyán is szólt oda.
Megmondtam neki, hogy az én gyerekem és, majd szólok rá, ha olyat tesz, és nem értem, hogy mit árt evvel. Meg, hogy gyerek még, ez a dolga... :evil:

Aztán az ablakhoz hívtak soron kívül..:)

Bosszant, ha ilyenek és tapasztalatom szerint a legrosszindulatubbak az idős nénikék.

Rájuk szoktam hagyni, de most nem tudtam, mert szegény Zsoltikám nézegetett most mi van..meg kellett védenem.
Amúgy, ha olyat csinál én mindig rászólok, de egy postán, ahol kitudja mennyit kell még várni, miért nem hagyják békén az embert..úgy voltam vele, játszon csak, evvel senkinek, semminek nem árt.

Ez volt a reggel, majd egy jó kis zuhi is elkapott.:(

Ildikó Megy a drukkk!!!!

Pusssz.

Kép
sziszike1000

Sziasztok

Most elköszönök, elmegyünk 'haza' Zamárdiba. kb. 21. én jövünk haza. addig is mindenki vigyázzon magára. finiselőknek drukkolok. a babázók babázzanak sokat, mi pocakosok meg pocakosodjunk. :D :D :D :D
párom majd néha benéz, hogy van-e valami hír. Szép napokat nektek

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Hahó Csajok! :D

Sziszike, az ilyen vén banyákon én is mindig kiakadok. Amikor én utoljára a házidokinál voltam 39 hetesen táppénzes papírért, és csak a papírért akartam soron kívül beszaladni, merthogy maga a doki mondta, hogy kismama ne várakozgasson a betegek között, akkor szólt be egy pics*, hogy "a terhesség nem betegség, csak egy állapot! itt idősek is vannak"... Én meg majdnem mondtam neki, hogy anyukám, az öregség is csak egy állapot, jahh, és én nem beszélgetni járok a házidokihoz. :? Szóval, ejtsd le magasról, és jól tetted, hogy megvédted a fiacskádat. :D :D

Lassan Mériről is kellene hírt kapnunk!! :D :D igaz, ő császáros volt, akkor őt valamivel később engedik ki?

Ildi, nagyon szorítok! Tudod, keddi napon délután még engem is hazaküldött a doki, aztán szerda hajnalban jöhetett szülőszobázni... :D :D Szóval nem tudhatod... :D

Mi jól vagyunk. Sajnos Lilluskának lett egy kis szájpenésze a nyelvén, azt kezelgetjük, csak nem tudjuk, hogyan lehet olyan ügyesen benyúlni a kis szájába, hogy a nyelve hátsóbb részeit is hagyja ecsetelni... :shock: Viszont most már kezd egész szépen eszegetni. :lol: Holnap szerencsére kijön a "rendes" védőnénink is (aki a múlt héten volt, és először megnézte, ő csak helyettesített, de nekem szimpibb a sajátunk), megnyugszok majd, ha ő is ránéz.

Nikike, annyira stramm anyuka vagy, hogy az hihetetlen!! :D nekem még távolinak tűnik, hogy ilyen szinten, ilyen gyorsan, ilyen ügyesen belerázódjak a dolgokba, de azért hátha lassacskán sikerül! :D Jó lenne már kicsit mobilabbnak lennünk, de egyelőre még a napirendünk sem látszik tisztán, talán ez zavar engem leginkább.

Kép
frusi

Sziasztok!

Hát úgy látom, ma senkinek sem volt túl jó napja. Voltam CTG-n, megint megjegyezték, hogy túl gyorsan ver a gyerek szíve. Igaz, hogy előtte jól felkeltették berregővel, amitől mindig úgy megijed szegényke, és össze-vissza ugrált a pocakomba. Közben kiderült, hogy a dokim nincs bent (pedig megbeszéltük :cry: ) na ettől meg én ijedtem meg. Megmutatták a papíromat Sztakónak, akit én nem is láttam, mert azt hiszem éppen szültek nála, szóval simán aláírta a papírom és senki nem mondott semmit, hogy akkor most mi van? Holnap mehetek újabb CTG-re :cry: ráadásul tömegközlekedve, ami ma borzasztó volt, az 50 perces utat sikerült 1,5 óra alatt megtennem.

A jó hír viszont, hogy voltam Mérinél újból, holnap valószínűleg hazaengedik őket. A bébi nagyon édes, annyire helyes grimaszokat vágott most is és most már mindketten sokkal jobban vannak. Képzeljétek láttam egy 4,5 kg-os 60 cm-es bébit is, hatalmas baba volt, szegény mamája meg is szenvedte, természetesen szülte, de azt mondta nem akar megrémiszteni, inkább nem meséli el. Csak annyit mondott, hogy négyen nyomták ki belőle a gyereket :shock: (brrrr!) tényleg nem lehetett könnyű, viszont már most akkora, mint egy 2 hónapos csecsemő :wink:

Na megyek megiszom a málnalevél teámat, hátha segít....

Frusi, örülök, hogy bejelentkeztél, csak belejöttök a dolgokba. Tegnap is barátokkal grilleztünk és ott mondta az 1 éves kisfiú mamája, hogy azért kell 1-2 hónap, mire összeszoktok és minden megy szépen! Szóval csak kitartás! Ne add fel! :wink:

Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Frusi, nekem sem ment elsore!
Sot penteken is csak szerencsem volt, hogy minden jol jott ki, jo idoben ebredtunk, nem volt fornt, stb... meg tudtunk allni, amikor kellett, hugomek nyugisak turelmesek voltak, szoval sokmindentol fuggot, legkevesbbe tolem!
Aztan a hetegn meg elnyomta a jo levego a gyereket, azert volt mintapolgar.
Ma viszont, hajnali fel6 ota nyomta, legkorabban fel4 kor aludt el, ja meg fel orara amikor porszivoztam a szobajat. Nem is tudom hogy takaritottam. egyszer nyakig a domestosos klotyoban, aztan alapos kezmosas, be a gyerekhez, cumi a szjba es ez igy ment egesz nap! Felazott a kezem es a mondjuk 3 oras melo szinte egy fel napba telt. Szoval meg mindig kiszamithatatlan! De ettol szep!

Ildi, Te meg igyad csak azt a teat, segiteni fog, ne is halgass remiszto sztorikat, pontosan tudni fogod mit kell tenned, meg a doki es mindenki aki ott lesz, segiteni fog, azon lesznek, hogy nektek a legjobb legyen! Ez biztos!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Szia Ildi!

Akkor ez valahogy úgy van ahogy én is tudtam.

Tapasztalataim szerint nekem nincs szükségem túl sok pihenőre szülés után (remélem most is így lesz). Viszont a melleim becsomósodnak, ha a babám nem szopik igénye szerint. A csecsemösök pedig megitatják az első nap és etetik őket éjszakánként.

Szóval nekem inkább éjjel-nappal vele lenne jobb.

Egyébként ne bánd, hogy nem siet a babád. Jobb, ha akkor jön, amikor mindketten felkészültetek. A fronttal érkező babák szerintem több fájdalmat okoznak, mert a szervezet még nincs kész. A tea nem sieteti, nem indítja a szülést, csak segíti a tágulást (amikor itt az ideje).

Tovább segítheted, ha a jóslók alatt gyakorlod a légzést és ellazítod a gátizomodat.

Könnyű szülést és szép babát!
édi

Hi!

édi: en is ugy gondoltam, hogy a tea akkor fog segiteni, amikor kell, - Ildinek tehat mostmar barmikor - a tagulasnal, kitolasnal!

Kép
nikike

Sziasztok lanyok!

Hu, jo sokat irogattatok, mig nem voltam, de mindent visszaolvastam.

Nikike, Frusi, Edi! Koszi a sok jotanacsot a babas mamaktol, nagyon sokat lehet toletek tanulni. :lol: Ti vagytok a peldakepek! :wink:

Ildiko, nagyon drukkolok tovabbra is. Szerintem mar nagyon a finisben vagytok. Majd ird meg mi volt a mai CTG-n. Es ne aggodj a tegnapi dolog miatt, eddig is nagyon okos volt a babad, tuti, hogy mindent szepen ugyesen fog ezutan is csinalni! Es tuti, hogy ott lesz a dokid, ha mar szukseg lesz ra. Gondolj arra, hogy a tuzijatekra mar otthon is lesztek! :lol:

Marie, nagyon varunk ujra a forumon, remelem, nagyon jol vagytok es lesz idod meselni!!!

En penteken voltam CTG-n es vizsgalaton. Addigra mar szepen elmult a hasi gorcsom, a doktorno megnyugtatott, hogy az bizony a hidegfront miatt volt. Es hogy akkor annyian mentek be szulni, hogy tele lett az osztaly. :) Szerencsere most nem vereztem vizsgalat utan. A baba is rendben van, meg nem helyezkedett be, de mar a buksijat lehet erezni. Azota szerencsere jol vagyunk, de most nagyon sokat no a baba es most mar kezd neha nehez lenni a hasam, ahogy "vinni" kell. Pedig csak 8-9 kg-ot hiztam osszesen. Hihetetlen, hogy mar csak 17 nap... Sot, az UH szerint mar csak 10-12. :shock:

Vidam napot mindenkinek:

Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok Csajszik! :lol:

De jóóó lesz, ha hazaengedik Mériéket, kíváncsi vagyok, mit mesél majd! :D Azért abban az egyben szerencséjük volt, hogy már nem abban a vad melegben kellett kórházban lenniük, emlékszem, én nagyon szenvedtem, pedig állítólag a mi szobánkban volt a legjobb a hőmérséklet... :shock: Meg is hagyta a dokim, hogy a következő babát majd úgy csináljuk azért, hogy őszre vagy tavaszra szülessen. :D :D :D

Ma volt nálunk a "rendes" védőnénink, szerencsére nagyon jó fej, örülök neki, hogy őt fogtuk ki. :lol: :lol: Lillussal úgy tűnik, minden rendben van, legalábbis a védőnéni elégedett volt, úgyhogy biztosan minden oké. Nem tudom, meséltem-e, van egy kis szájpenésze, sajnos azzal kell vacakolgatnunk, de remélem, gyorsan elmúlik majd. Eddig mindenkitől azt hallottuk, hogy 2-3 nap, a védőnénink most azt mondta, hogy akár 2-3 hét is lehet. Öööööö.... :shock: :shock: :shock: Meg lassan a köldökcsonknak is jó lenne leesnie, a csajszi szerint a hétvége környékére fog leesni, Lillusnak valahogy jó mélyen van. :?

Lányok, még egy gyakorlati kérdés: Ti mosakodtok minden egyes szoptatás előtt? én egyelőre igen, de néha elfelejtem, meg igazából kicsit feleslegesnek is tartom... de ha kell, persze csinálom. Csak nehéz elképzelni, hogy ha mondjuk napi 8-szor kér enni a gyerkőc, akkor annyiszor állok neki a cicimet szappans vízzel lemosni??...

Kép
frusi

Sziasztok lányok!

Na, szóval visszajöttem a korházból. Megvolt a vérvétel, még a CTG is. :) És persze a vérvétel után 2 órát várnom kellett a CTG-re! :evil:

Egy csomó kisbabát láttam ma! Olyan aranyosak és kicsik! :D

És van még egy hírem: találkoztam Mérivel! Ő jól van, a varratok leszedése simán ment és már haza is indultak a kisbabájukkal! Megmutatta nekem a kisfiát: picike kis tündér! Nagyon-nagyon aranyos! :D :D :D

Rémelem, hogy mindenki jól van!

Persela! Hogy vagytok? Mi van Márkkal?

Sziszike, nálatok mi újság a porlasztással kapcsolatban?

Kátya

Kép
katya

Hali Mindenki!

Szilvij: azert a peldakep tulzas ram nezve, de aranyos vagy! A segitesg kozos erdek ugyanis meg nekem is lehet ra szuksegem!

Frusi: nekem vedono mondta, hogy langyos melegvizes oblites tok eleg a cickoknak, mert a gyereknek is kell az a mennyisegu "baci, stb...) ami marad rajta!

EN ha nem tul bizar, akkor aranyeres tapasztalatokat fogadnek priviben! koszi, marmint gyogymod, apolas stb...
MA azert a dokival is beszelek rola!

Katya akkor lehet hogy talalkozunk!

csok

Kép
nikike

Nikike! Várom a hívásodat, ahogy megbeszéltünk!

Kátya

Kép
katya

Sziasztok!

Megjöttünk és egyenlőre jól vagyunk, Balázs alszik. Sok kalandunk volt a kórházban majd mesélek de a fő hírem: most érkezet Ilditől

Szia, ma 11 44 kor 3300 grammal és 54 cmrel megérkeztem. Anyukám és én is nagyon jól vagyunk csak sok pihenésre van szükségünk. Bence

Gratula!

én is majd jelentkezem de sok most a teendő

Méri

KépKép
lmarie

NAgy gratula a kis jovevenyhez Ildinek!

Kép
nikike

Jaj, ez szuper!!!! Ildiko!!! Milyen gyorsan ment... Gratulalok!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
szilvij

Meri, nagyon vicces a tickered!!!! :lol: :lol:

Viszont most mar en vagyok a varandos listan az elso helyen.... :shock: :shock: :shock:
szilvij

Katya, milyen volt a CTG? Hogy tetszett? :D
Nikike, en komolyan szeretnek ilyen stramm es happy lenni szules utan mint ti!!! :lol:
szilvij

Nagy Gratula Ildiéknek!!!

Méri meséjét is nagyon várom a kórházi kalandokról!

Jelentem, Márk jól van, 2 napig Betadinban "úszott" a kis fütyije éjjel-nappal, de el is múlt a kékség, a mai napig nem tudom, mi okozta, hol üthette meg magát ennyire.

Én meg - hát csajok, rég voltam ilyen labilis, komolyan, a hormonjaim vitustáncot járatnak az idegeimmel, legszívesebben nem is tudom..., de az biztos, hogy napok óta bőghetnékem van, holott vasárnap anyukám elvitte magával a Márkot, és én az egyedüllétnek köszönhetően (mert azt minden anyuka előbb utóbb megtanulja, hogy a gyerek előtt nem sírunk, mert megijed), szóval akkorát bőgtem, hogy lucskosra áztattam a párom pólóját... Vagy egy órán át nem bírtam abbahagyni...
Biztos a hirtelen hidegfront is tehet róla, meg már most egyre nehezebb a törpével, Ficánka is sokat mocorog, estére majd leszakad hasam-derekam, és hol van még az igazán nagy pocakos időszak...! Szóval lelkileg tropa vagyok... Persze, biztos ez is elmúlik majd, de most nagyon nem jó...

Mind1, majd lesz jobb is, nem siratom magam, remélem, úgy elmegy ez a 4 hónap, hogy utólag majd csak kapokodom a fejem, hová lett!

Mindenkinek kitartás!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így bepofátlankodom ide, sajnos nem volt időm végigolvasni az előzményeket (egy 1 éves örökmozgó kissrác mellett talán bocsánatos bűn), viszont lassan tervezzük a kistesót, és az Uzsokiban szeretnék szülni, még mondjuk orvos sincs, csak közel lenne, és sok jót is hallottam róla. Szóval igazából az érdekelne, hogy van-e itt állandó gyerekorvosi felügyelet a kicsikre. Az első ugyanis a Kútvölgyiben született, és ott nincs ilyen, és mivel fertőzést kapott a fiú, át kellett vinni a János kórházba,minek következtében 3 napig külön kórházban voltunk. Ezt nem szeretném még 1x eljátszani, szóval ez most az elsődleges szempont. Tud ebben nekem vki segíteni?
Ha már volt erről szó korábban, akkor bocsi.

Üdv mindenkinek

Elia
elia

Nagy gratula Ildinek a kisbabához!

Kép
katya

[quote="szilvij"]K írta:szilvijatya, milyen volt a CTG? Hogy tetszett? :D
Nikike, en komolyan szeretnek ilyen stramm es happy lenni szules utan mint ti!!! :lol:

Nem számítva azt hogy két órát vártam a folyosón, minden rendben volt a CTG-n. Csak az elszomorít egy picit, hogy amíg a folyosón álltam a kislányom ébren volt és nagyon aktív. Ahogy pedig aludni kezdett a kicsikém, na akkor mehettem be a procedúrára. :( És ezért 2 szer is kellett ébreszteni a szegény gyereket. :( Biztosan megijedt szegény, mert akkorát ugrált! :cry:

Kép
katya

Persela! Örülök hogy jól vagytok és minden rendben van a kisfiaddal! :D
Te még ne sírjál! Minden a legnagyobb rendben van! Ezek csak hormonok! Majd meglátod, holnap már jobb kedved lesz! :D :D :D

Kép
katya

Itt az új táblázat! :D
tablazat

Kép
katya

Elia, sajnos nem tudok segíteni neked, mert nem tudom pontosan, de halottam olyat, hogy „Uzsoki nincs felkészülve a komplikációkra”, de hogy ez pontosan milyen esetekről szol azt nem tudom. :? Majd a lányok szolnak, hogy mit tudnak erről.

Kép
katya

sziasztok!

Katya megegyszer nagyon orulok, hogy talalkoztunk, nagyon helyes csajszi vagy. Remelem majd mar a babakkal is ossze tudunk hozni talalkozot, talan egy ev mulva! De jo lesz! Meg mindenkivel! Remelem meg tudjuk szervezni!

Persela! orulok, hogy Mark mar jol van! Te meg ne akadj ki! A boges segit, de a hormonok ellen nincs mit tenni. En is labilis voltam, meg szules utan is, de az mar a faradtsag volt. Ja en egyebkent is szentimentalis vagyok, tehat kepes vagyok hulye filmek vegen bombolni, amit az Ember mindig kiles, de ezt utalom! Na mindegy.

Elia! Nem tudom pontosan hogy erted a gyerekorvosi felugyeletet, de elmondom mi van! A gyerekorvosno, aki mellesleg baromi szigoru, tehat minden reggel jon, vizit a babaknak, vervetel eredmenyek monitorozasa, kulonos tekintettel a sargulasra (billirubin szint), suly ellenorzes, reflexek, stb...
De teny, hogy a csecsemo osztaly nincs berendezkedve komplikalt esetekre. Tehat ha a baba allapota sulyos, veszlyeztetett, stb.. akkor a Madaraszba viszik, azt hiszem, de lehet hogy mashova is vihetik, ezt nem tudom pontosan. Ket inkubatort lattam, azokat hasznaljak, ha kell!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Tündi üzeni: Ildikónak hatalamas gratula. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkit puszil.
Üdvözlettel
Szabolcs
ccuncogó67

Nagyon gratulálunk Ildiéknek!!! :D :D :D :D :D

Lillácska külön is puszit küld!! :D :D :D :D :D

Kép
frusi

Katya, Nikike!

Köszi a válaszotokat. Igazából az már jó lenne, ha 24 órában lenne gyerekorvos a kórházban. a fiúcska nem volt súlyos eset, "csak " egy kis fertőzés, de mivel a Kútvölgyiben nem volt éjjel gyerekorvosi ügyelet, emiatt kellett átvinni máshova.

Üdv.

Elia
elia

Sziasztok lanyok,

Kisbabas mamak, finiselo lanyok: szerintetek normalis, hogy most, hogy mar csak kb. ket hetem van hatra a szulesig egyszeruen nem is tudok masra gondolni, mint hogy nem soka itt lesz a kezemben a baba? Erdekes, hogy nem is a szulestol izgulok, hanem, hogy mit fogok csinalni, ha egyszer csak mar lesz egy gyerekem es egyik percrol a masikra anya leszek?! :roll: Most ez tuti tok hulyen hangzik, de valahogy egesz heten ezen jar az eszem es nem is tudok semmi massal foglalkozni, olyan dekoncentrentralt lettem... Szerintetek?

Szilvi es
Kép :roll:
szilvij

Szoval dekoncentralt. Mondom. Mar irni sem tudok... :lol:
szilvij

Szilvij!

Nyugi, ez tok normalis, nekem meg szules utan is ez jart a fejemben, marmint, hogy mit fogok ezzel a "dologgal" csinalni?:)
Sot, az igazi szerelmes anyai erzesek sem jottek azonnal! Eloszor buszke voltam es boldog, de nem ereztem azt a fajta "birtoklas-kotodes" erzest. aztan faradt es duhos lettem, hogy ennyire megvaltozott az eletem, hiaba a tudatos gyerekvallalas a majdnem 9 honap keszulodes, es csak kb. 2 hete erzem azt a klasszikus anyai erzest, hogy jo hogy van gyerekem, olni tudnek erte, meg meghalni, ha kell!!! Szoval biztos nem veleltlen ez az egesz! HA mar ezeken tul vagyok, elvezhetem is a dolgot, szoval a termeszet tesz probara, hogy alkalmas vagyok e az anyasagra. LEgalabbis nekem ez az elmeletem, persze lehet hogy hulyeseg. ERrol nem olvastam szakirodalmat, meg sokminden masrol sem, valahonnan osztonosen megis jon!

csok

Kép
nikike

Szilvij!

Tök normális vagy, ne dőlj be a baba-mama propaganda "szent nagy anyai érzés" című maszlagának, az nem úgy jön... Én napokig nem tudtam mit kezdeni a fiammal, tetszett, persze, meg szoptattam, meg dajkáltam, meg szó szerint babáztam vele, de ha pelenkázni kellett, odaadtam a csecsemősöknek, hárítottam minden kötelezettséget - ismerkedtem vele. Aztán besárgult, meg összeszedett szülés közben valami fertőzést, azzal gyógyszerezték, és valamikor, asszem az ötödik napon este éreztem, hogy nem akarom odaadni éjszakára a csecsemősöknek, féltem az alatt a pár óra alatt, amig nem velem van. Majdnem sírtam, pedig csak 6-7 óráról volt szó. És aznap éjjel nem tudtam aludni, alig vártam, hogy reggel visszakapjam, és a falon át hallgattam a kicsik sírását a csecsemősöknél (pont velük volt szomszédos a szoba fala). Na én onnantól számolom a saját anyaságom megszületését. Aztán persze az első órák, napok itthon, amikor rádöbbentem, hogy ez a valaki már mindig itt lesz... Nem jön az úgy hirtelen egyszerre... KB. 2 hónap után néztünk össze a párommal, és akkor állapítottuk meg, hogy most már nem tudnánk elképzelni nélküle, annyira ide tartozik.
A dekoncentráltság meg...:-) Örülj, ha csak most, a végén vagy az, nekem már most cetliznem kell mindent, hogy ne felejtsem el:-)))))) És ez a Márkkal is így volt, "terhesbetegség":-))

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Gratulálok Ildi, nagyon örültem nektek, ahogy olvastam, elfogott megint a vágy..:)
S mostis itt rúgdos a pici, jelzi, itt vagyok anya, hamarosan énis jövök.:)

ÚJ TÁBLÁZAT:
1155192147.74.xls

Annyira várom énis, hogy a kezembe tarthassam a picinket.:)
De ez még 4 hónap.:)
Pusssz mindenkienk.

Kép

Kép
sziszike1000

Koszi lanyok a vigasztalast, tok megnyugtattatok, mar teljesen kezdtem beparazni, hogy ha mar most ilyen lelkiallapotban vagyok, akkor mi lesz velem a szules utani deprimalt idoszakban... :? Probaltam a ferjemnek is mondogatni, hogy most mi van velem, de hat neki megsincsenenek anyai hormonjai. :P Bar o is vigasztalt, hogy o is nagyon sokat gondol ezekre a dolgokra mostanaban. Amugy meg valami front is ratett egy lapattal a hangulatomra meg a szervezetemre is, ma este megint egesz ejjel gorcsolt a hasam. Reggel 9-re mult el a joslofajas... De most mar sokkal nyugodtabban viselem mint az elso alkalommal, es biztatom a babat is es a szervezetemet is, hogy csak hajra, igy talan a szules is konnyebb es gyorsabb lesz, ha mar most keszulodunk...
Szoval koszi a biztato szavakat, ezekrol tenyleg nem ir am semmifele szakirodalom...
Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok!

Gratulálok az új babának! :)

Szilvij, a többiek tökre leírták jól, hogy min megy keresztül a leendő anyuka. Nálam az "anyatigris" a 4. napon bújt elő, amikor egész napra inkubátorba tették a kicsi fiút.

Olvastam, hogy valaki kérdezett a mell lemosásáról. Én valamely szaklapban olvastam, hogy nem is jó lemosni, mert a mirigyek kiválasztanak egy olyan olajos anyagot, ami megöli a bacikat, védi a cicit. Szóval, ha mindig lemossuk, akkor ezt is eltávolítjuk. Én itthon nem mostam már, gyereknek semmi baja nem lett.

Üdv:

Vera
Vendég

Sziasztok!

Nikike! Én is nagyon örülök, hogy találkoztunk! :D Rajtad egyáltalán nem latszik, hogy csak egy honapja szültel egy kisbabát. Olyan csinos és divatos vagy. :D
Szerintem a találkozót korábban is lehet szervezni. :) Te is XIV. ker.-ben laksz, ugye? És pontosabban hol? Mi Francia úton lakunk. Én úgy gondoltam, hogy lehetne majd együtt sétálni a babakocsikkal mondjuk Városligetben. És Adri is tudna csatlakozni hozzánk, még később Tündi és Sziszike is. Mert elég közel lakunk egymáshoz és kb. egyidősek lesznek a babáink. Szerintem tök jó lenne, na persze ha nektek is kedvetek lesz hozza.
Megígérted, hogy majd megmutatod nekünk a kisfiad újabb fényképeit. Nagyon várom!

Szilvi! Mikor mesz legközelebb a ctg-re? Én jövő keddre 10:00-re vagyok beírva.

Kátya

Kép
katya

Sziasztok,

a mell-lemosasrol az en vedonom es a patikusok is azt javasoltak, hogy langyos vizzel boven eleg, de a mellbimbonak maga az anyatej is nagyon sokat segit.

Bar en a XV. ker-ben lakom, remelem majd tudunk baba-mama talalkozot osszehozni! Mar nagyon varom! :lol:

Katya, CTG-re en holnapra vagyok beirva, es pentekenkent jarunk, bar mar nem tudom meddig, mert nagyon keszulodik Barnus, es 20-a korulre szerintem ki is fog bujni, ugy szamitjuk... :roll: Ugyhogy sajnos most sem egyszerre megyunk, de szerintem a korhazban biztos fogunk talalkozni, mert mar Anna is csak 20 napig lakik "odabent". Neked vannak mar joslofajasaid vagy egyeb jelek?

Udv. Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok!

Katya, részemről rendben...:)
Amíg nem születik meg a babóca is találkozhatnánk, ha van kedvetek..én szeptemberig 2gyerekkel, de utánna ovi és 1gyerkőc lesz velem.
Minden reggel ált. viszem őket játszótérre, a Thököly/Róna kereszteződésénél van egy átjáró oda a virágos mellett..
Jó kis hely...:)

Mell lemosásról: már írtam én is, hogy nem kell lemosni, mert az, így steril. Ha nagy meleg volt én vettem borax-ot és avval mostam át..de volt, hogy lezuhanyoztam.:) Más egy téli és más egy nyári baba-:)

Pusssz.
sziszike1000

Sziasztok !

Remélem mindenki jól van !

Ildi !! Sok , sok gratula az egész családnak !! Remélem minden rendben !! Kép

Mérikém !! Üdv. otthon !! Várjuk a beszámolódat , hogy vagytok és az élményeket !! :lol:

Tündi ! Neked utólag is jó utat hazafele és sok pihit is mellé !!

Frusi ! Szerintem sem kell nagy facnit csinálni a cici mosásból, te is láthatod, így is ,hogy vigyáztál szájpenésze lett , tehát felesleges ez a nagy fertőtlenítgetés!
Csináld úgy ahogy érzed, hogy jó neked .

Elia ! Üdv. itt is !! Sajna én sem tudom még , de október után többet fogok tudni!!

Sajnos nekem két rossz hírem is van, tegnap 15 óra fele meghalt a dédikénk.....
18 óra fele, Merci sikeresen eltőrte a bokáját...
Úgy-hogy a tegnapi napom katasztrófális volt !!!
Este le Balcsira érte, utánna vissza a Bethesdába kb. éjjfél volt mire haza értünk !!

Most intézzük a temetést, az sem piskóta !!!!!

Sok puszi nektek, vigyázzatok magatokra !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Katya: persze mehet a seta, en igy is majdnem mindennap kint vagyok a Ligetben, ha a kutya hazajon, akkor meg plaen, szoval mehetunk! Vicces lesz ez a rengeteg babakocsi! A bebirol a kepek a http://dudkin.hu/files/ZsomborDenes linken vannak, nem tudom, hogy a ferjem tett mar fel ujakat. TAlan igen, bar neha igen lusta, de noszogatom!

Kati: nagyon sajnalom a dediket, remes lehet! Nekem a sajatunk jut eszembe, foleg most, hogy annyit segit, nem is tudom mi lenne velem nelkule! Azert erdekes, hogy ennyi ev es egy gyermek kellett ahhoz hogy igazan meg tudjam becsulni, hogy mar korabban is mennyi mindent tett ertunk!
Termeszetesen a gyereket is sajnalom, mert akarhogyis de fajdalom, azonban: ebcsont beforr, szoval ot nem feltem:))

Kitartas!
Mi ma is nagyot turaztunk! Szilasligeten voltam a baratnomnel, aztan hazafele beugrottunk a matyasfoldi repterre, megneztuk apa, meg anyukamhoz is 5 percre, mert o is utba esett!!!

MEnnem kell!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Én is gratulálok Ildiéknek is, milyen jó már lassan mindenkinek megszületik a babája, egyre kevesebben vagyunk a lista első felén :)
Kati, sajnálom a dédit, kitartás a "szervezéshez" és vigyázz magadra.
Amúgy arról a nagyon nagy babáról én is hallottam, mert szerintem Mérivel egy időben volt bent egy volt oszt.társam is szülni, biztos találkoztak, majd ha Méri, újra belépsz: Kriszta az anyuka, a 7-esben voltak, kedden mentek haza és Panna a kislány.
Mivel már nem dolgozom, bármikor csatlakozok baba-mamás találkához, még akár így Kamilla nélkül is :? Aki mellesleg ma meglehetősen rendetlenül viselkedett a kocsiban végig, gondoltam nem jön be neki a Danubius, ezért átkapcsoltunk a Bartókra :lol: Mivel Kamilla továbbra is ugribugris hangulatban maradt, a húgom és a férjem meg kikészült az áriáktól, így visszakapcsoltunk :lol:
2 napig vásárolgattunk babacuccost, már egész jól állunk, nem sok dolog maradt hátra, dehát még van időnk....
Hát most ennyi, Szilvi, Kátya drukkolok, h minél előbb jöjjön a csöppség, mert az azt jelentené, hogy nagyjából én vagyok a következő...
Legyetek jók.
Puszi minden kicsinek és a szüleinek,
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Adri: Kriszti volt a szobatársam 5 napig, úgyhogy Pannit nagyon jól ismerjük, a nagybabás lány volt a szomszédunk az egyágyasban. :P

Na hát mi kezdünk egész jól lenni, Balázs nagyon jó baba, nem sir egyáltalán. Ha éhes, vagy peluscsere időszerű gügyörészik, cuppog, és egy arnyos nyikorgó hangot ad ki. (na ezt tanulta el Pannitól, ő ugyanis folyamatosan nyikorgott a kórházban amin nagyokat nevettünk.)
Amúgy ha ébren van elvan a kiságyában nem kell felvenni elnézelődik. Nekünk az evészettel van egy kis gondunk egyenlőre mert, annyira sárga volt, hogy nagyon aluszékony lett, a cicin is rögtön elaludt. Ráadásul nekem nem indult be a tejem rendesen ezért nálunk fele lefejt tej, fele tápszer az étkezés. Vettünk egy elektromos mellszívót (hála a égnek!) így legalább a lefejt tejjel tudom etetni. Most kezd cicizni, de 10-15 perc és alszik mint a bunda, nincs időm átteni a másikra. Mondjuk azt mondta minden orvos hogy ne aggódjak, mert lesz majd tejem rendesen, csak hát nálam elég sok komplikáció volt, kimerültem nagyon, Bazsi is sárga volt, így a tej később jön majd, kb 2-3 hetet adjak magamnak és neki is.
A patikus jól kiakasztott amikor kiváltottam a tápszert, szó szerint lehordott, hogy nem tápszerezni kéne a gyereket hanem szoptatni. Úgy felhúzott hogy visszaszóltam,hogy miből ha nincs? Egyhete született császárral, haljon éhen? Na akkor nem szólt semmit. Amúgy olyan picike, 2840 grammal hoztuk haza. Elkellett ugrani ruhát venni neki, mert 56-os nem volt. Az is úgy lóg rajta, hogy kétszer belefér. De vettünk 50-est na az jó rá.

Az anyaság érzés nekem is fura volt, amikor megmutatták egy pillanatra amikor kiemelték nem éreztem semmit, csak megkönnyebülést, hogy él és jól van. Aztán amikor először kihozták csak néztem-néztem, és időbetelt míg megbarátkoztam vele. Aztán egy éjszaka mindenkinek kitolták a babát csak nekem nem mert hogy én még "beteg" voltam, volt egy rémálmom. Hallottam hogy csapódik az ajtó, hogy valaki bemegy a csecsemőosztályra, fölveszi Balázst és a hátsó kijáraton kimegy vele. Úgy ébredtem hogy sirtam, tiszta víz voltam. Még emlékeztem hogy amikor bejött a nővér mondta, hogy két baba marad bent majd szól a nővérnek hogy nézzen rájuk időnként. Alig tudtam felkelni, de kicsoszogtam a nővérhez és sírva kértem hogy azzonnal tolja ki nekem. Még utánna is bőgtem órákig. Na akkor döbbentem rá hogy anya vagyok és beleörülnék ha vele történne valami.
Mindjárt folytatom csak megnézem mi újság vele.

KépKép
lmarie

Sziasztok Csajszik! :D

Kati, sajnálom a történteket!! :cry: :cry: Nagyon sok erőt kívánok Nektek, a kis rosszcsontnak pedig jobbulást!! :wink:

Méri, de jó, hogy itthon vagytok!! :D Basszus, ez a patikus-sztori durva!! Utálom ezt a manapság már túlzásba vitt, szinte "kötelező" ősanya-feelinget!! :evil:

Csajok, nagyon jókat írtatok az anyasággal kapcsolatban is! Én is mindenhol olvastam, hogy húúú, milyen megható, ha majd szülés után ráteszik a hasadra, meg minden. Eddig azt hittem, hogy én vagyok csak gyári hibás, vagy valami, mert persze nagyon örültem, de én is inkább csak azt a fajta megkönnyebbülést éreztem, amit Méri is írt most, hogy él, jól van, egyben van... Sőt, nálam még az első napokban sem voltak igazán kialakulva ezek az anyai érzések, talán most kezdődik nálam azt hiszem...

Nálunk meg már épp kezdett egész jól menni a szopi, és egész sokakat evett Lilluska, aztán tegnaptól jöttek a gondok, vagyis már tegnapelőtt éjjeltől... elkezdett zsibogni a bal cicim, reszkettem, minden bajom volt... de csak hőemelkedésem volt. A cicim totál kemény volt, érezni lehetett, hogy tele van tejjel, és mégse jött belőle... még most is csak alig... Lilluska 10 ml-eket tud kienni belőle, fejéssel is alig jön több... most direkt mindig abból a ciciből etetem először, néha 1-1 kis csomót érzek benne, azt mindig kimasszírozzuk... nem tudom, mi lesz így, jó lenne, ha nem lenne belőle mellgyulladás... :? :( kicsit kétségbe vagyok esve, mert eddig olyan jól ment minden...

Kép
frusi

Frusi: melegvizes zuhany, borogatás, és sajna egy kis gyötrő masszír segíthet. Amúgy én használom a melltörlő kendőt és szerintem jó. Ráadásul nekem állandóan kell sterilizálnom, mivel sokat kap üvegből, ja és említettem már, hogy csak bimbóvédővel tudok szoptatni? Hiába gyömöszöltek a nővérek bent, ők is azt mondták, hogy én az a kategória vagyok akinek tényleg kell ha szoptatni akar. Na ez se volt egyszerű, mert mindig leesett, kiköpte, de most már megtanultuk használni. Amúgy ezzel együtt is képes kirágni a bimbót :?

De már végre 30-35 eszik egy-egy etetés alatt a cicimből, aminek nagyon örülök :P :P
Leszokunk mi arról a tápszerről hamarosan, érzem.

KépKép
lmarie

Na itt vagyok. Mellékletben beteszem a szülés történetét, azért hogy ne rémítsem meg a szülés előtt állókat, mert nem túl pozítív.

Ami viszont nagyon jó volt az a kórház. Én nagyon elégedett voltam vele, a nővérek nagyon jó fejek voltak, a csecsemősök is, én nem találkoztam olyannal aki ne lett volna szimpatikus, vagy segítőkész. Szerencsém volt, a kétágyasba voltam végig, két szobatársat is elfogyasztottam.
A császárból nehéz nekem felépülni, ráadásul lázas is voltam, a pici pedig besárgult, két éjszakát is inkubátorban töltött. Most már kezdek jobban lenni, összeszedni magam, de még nem az igazi, de jó itthon lenni végre. story

KépKép
lmarie

Sziasztok,

Kati, nagyon sajnalom, ami a deditekkel tortent. Mercinek gyogyulast, jobbulast. Remeljuk ezutam mar csak csupa jo dolgok jonnek...

Meri, gratula meg egyszer a bebidhez, es tok jo, hogy ennyire jo babad van!!!! :lol: A patikusokkal meg ne foglalkozz, tul sok tudast felteteleznek neha magukrol, en is eszrevettem mar a baba-apolasi cuccok beszerzesenel. Es szerintem a tej nalatok is szepen beindul majd, ahogy kell, hiszen nagyon kis turelemes, aranyos babad van. MIkor lathatunk rola fotot? :lol:

Frusi, biztos rendbe jon a melled, a baba majd kialakitja az igenyei szerint a kinalatot, ahogy kell es azutan mar nem lesz semmi gond.

Adri, tok jo, hogy ilyen jol birod meg a vasarlast, remelem mar lassan minden meglesz Kamillanak.

Bar mult heten meg mi is vasarolgattunk, de ahogy telik le az ido, egyre kevesbe van kedvem itthonrol elmenni. Olyan lettem mint egy cica szules elott mar csak itthon begubozva a legjobb es legmegnyugtatobb. Talan ez se beteges... :P

Ma voltunk UH-n, 3300 gr-ra becsultek Barnust, es mar egy ujjnyira vagyok "nyitva". Tegnap egesz este gorcsoltem, alig aludtam, ma is orankent ebredtem, mert fajogatott a hasam, de semmi rendszeresseg, szoval nem a klasszikus fajas, inkabb "csak" joslofajas. Es termeszetesen megint a kozelgo hidegfront es esos ido okozta. A doktorno szerint mostmar mindennapos vagyok, barmikor johet a bebi. Hat, eleg izgin hangzik... De en ugy erzem, hogy a tuzijatekig kihuzzuk 2in1. :lol:

Jo hetveget mindenkinek:
Szilvi es
Kép
szilvij

Hu, Meri, most olvastam "a storyt" Balazska szuleteserol. Hihetetlen, hogy mennyire mukodtek az anyai osztoneid es mennyire eros, kitarto voltal es hatarozott a faradtsag ellenere. Gratulalok, es most mar pihenjetek sokat-sokat es johet a nyugalom... :lol:
Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok!

Lmarie, sorstárs vagy. :lol:
Sárgaság, bimbóvédő, elektromos mellszívó, tápszer.
Ezeken mentem keresztül én is. De van jó hír, úgy 350 átkínlódott (Marci ordít, cici, cumisüveg, fejés mindez naponta 5x min.) ,és fel nem adott etetés után Marci tud szopni minden nélkül.
Eldobtuk a bimbóvédőt is. Leginkább azért, mert már azzal sem volt enni. Eleinte nehezen ment vele míg megtanultuk, aztán szépen ment, aztán egyre kevesebbet evett vele, én meg fejhettem mindig. Szerintem hajlamosak bent mindenkinek azt mondani, hogy a bimbóvédő segít. (Nálunk több lánynak is mondták, ma egyikünk sem használja már.) Lehet, hogy idővel ti is leteszitek. Egész más érzés anélkül etetni, és éjszaka is könnyebb. :) És nem kell parázni, hogy otthon hagyja az ember. :)
Szóval, csak kitartás. Néha nagyon nehéz így, volt hogy én is sokat bőgtem. Olyankor kaptam segítséget, és amíg én fejtem mások etették a gyereket a cumisüvegből.
De ma már nem kell fejnem. Bár sajnos nem lett elég tejem azóta sem. De a 3 dl helyett ma már 5 dl van, és ennek is örülök nagyon.
Fertőtlenítés nálunk is ment gőzerővel. Eleinte minden etetés után, aztán naponta, aztán 2 naponta. És ma már max hetente van cumisüveg kifőzés. Szóval ez is lazul majd.
Hogyhogy választanod kellett tápszert a patikában? Nem a gyerekorvosod írta fel?

Üdv:

Vera és Marci (15)

Ui: a szülés storyra még nem volt időm, de pótlom
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?