Új privát üzeneted érkezett!

Kata! De jó!!! :lol: Isten éltesse Vincét!

Kép
Kép
ggabszi

Kingus, Rayo mindkettőtöknek nagyon boldog születésnapot kívánok.

Rkata, gratulálok Vincushoz. A héten már gondolom hazaviszitek. Kiváncsi vagyok Csenge mit szól hozzá.

Süni, mielőbbi jobbulást kívánok Miklóskának. Remélem már jobban van.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Most jöttünk meg a nyaralásból, visszaolvasok, és jövök. Remélem mindenki jól van!

Puszi,
Réce
réce

Kedves Lányok!

Először is ne haragudjatok, hogy olyan régóta nem jelentkeztem, nem tűntem el, csak először bedöglött a modemünk, aztán iszonyú hajtás volt a munkahelyen, minden nap túlóráztam, most meg végre nyaraltunk egy kicsit, és most itt vagyok! :)
De azért végig olvasgattam a fórumot, lopva itt-ott pár percet… :lol:

Először is, a gyerekek tüneményesek! Annyira jó látni a képeket!!!! Még-még-még!

Kelimoni, Gabszi és Mindenki, köszönöm, hogy hiányoltatok, igazán jól esett! :wink:

Kelimoni, remélem már jobban vagytok mindketten! Írtad, hogy az is gond, ha túl hamar csinálnak vmit a babák, amit még nem kellene. Ezt nem is tudtam. Egyébként szerintem ez annyira gyerekfüggő, hogy ki mikor kezd el ezt vagy azt, van egy „nagy átlag”, amit elfogadnak természetesnek (egészségesnek), és ha nem tartozol bele, akkor nem jó. Szerintem nem vagyunk egyformák, persze figyelni kell minden apró jelre, ami utalhat bármi rendellenesre, de szerintem ezt az anyák megérzik. (mondom én, akinek még nincs gyermeke…, de én valahogy bízom benne, hogy így lesz ) Szerintetek?

Gabszi, kibírtad a fiúk nélkül??? Nagyon csöndes lehetett a ház nélkülük… Jót kirándultak? Köszönöm a képeket, nagyon édesek vagytok! Magadról is küldjél, Téged is szívesen látunk!!!

Tirza, nagyon szép lett a függönyötök. Nem tudom, sikerült-e már focimezt vennetek, de nézd meg a www.focimez.hu oldalt is, ott, ha jól láttam még akcióban is van (kb 4000 Ft). Így meglepheted a férjed előbb, mint karácsony… :D . Csak onnan vagyok ám ilyen tájékozott, hogy az én férjemnek (gyermekemnek :P ) is most kellett venni, csak neki francia mezt.

Rayo, gratulálok, Regi nagyon ügyes, hogy már jár! Nagyon jó a videó! Milyen pillanatok alatt feláll, miután lecsüccsen. Papírok hogy állnak? Mindent ugyanúgy végig kell csinálni, kivéve a tanfolyamot, igaz? Boldog szülinapot!

Vivi, sajnálom, hogy nem sikerült most a dolog! Tartsál ki! Eljön mindenkihez a gyermeke!!!

Ildikó, nagyon tündériek vagytok, olyan jó látni a családotokat! Imádom az olyan képeket, ahol mindenki rajta van!

Süni, Miklóskának mielőbbi gyógyulást!!!! Hogy vagytok?

Kingus, nagyon boldog szülinapot kívánok!

Rkata, gratulálok Vincus születéséhez! Kívánok sok-sok örömöt és egészséget!!!

Mindenkinek puszi, akit nem említettem név szerint, nektek is!
réce

RKATA !!!!GRATULALOK VINCENEK és NEKTEK!!!!!!!!
RAYO BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!
KINGUS BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!
SUNI MIKLOSKANAK SOK SOK PUSZIKAT!!!!
JINY Mindig jol jonnek a tanacsaid koszonom!Csabikank poci ugye ugy nezki rendezodik.Na remelem nem kiabalom el.!De meg ostromolak ezer kerdesel ellore is bocsi.
RÉCE na imlyen volt a nyaralas?mi csak szeptember vege fele tudunk menni mert szezon van a paromeknal.
Kedden oltast kaptunk na en kikeszultem!Tegnap itt volt a vedoneni olyan buszken mondtam neki hogy Csabibaba mar ha a kezebe adom a jatekat fogja es raza na meg a szajaba teszi o meg na igen mar lassan feleje is fog nyulni ,semmi orom hogy milyen ugyi fiunk van,ugy letorte a buszkesegem DE CSA K PAR PERCRE MERT UGY VOLTAM VELE HOGY VAN MAS KINEK BUSZKELKEDHETEK!
Na es van egy uj szo a csaladunkban APA TIGRIS!!!!!!(anyatigris helyet)Pedig en se vagyok semmi miotta kicsi fiunk haza erkezet!
Madrid mar nektek is mekora babatok van hogy megy az ido!
GGabszi mindjart jon haza az a picigyerkoc!Na milyen neki nagy tesonak lenni?
Puszi mindenkinek!
Egy kertes haz sose keszul el,most hoztak a sodert mert jarda es terasz keszul!!!!!!
móncsi+3

Tudom unalmas mindig ugyan azt leirni de irjatok le ,hogy kell vonalzot es kepeket fel tenni vagy ha valahol irtatok az hanyas oldalon talalhato.Koszi.
móncsi+3

Sziasztok Lányok!

Egy képpel ugrottam be hozzátok! Tegnap csináltam, és olyan kis helyes rajta Zituska!
Azért is tetszik nekem, mert végre látszik rajta a hajacskája, no meg a szép szemecskéi!
Képzeljétek: valaki egyszer azt merészelte mondani, hogy "Milyen kicsi szemei vannak...!" :?
Na: azok vannak? :D

Kép Szemek :-))

KépKép
amneris

Sziasztok!
Még nem vettünk mezt a férjemnek, mert inkább gyereklámpára költöttük. :D Úgy vettem észre, hogy ő is most már nem magára gondol először, első a baba. Most is "nyúzott", hogy mérjem le, hogy a babaszobában mekkora függöny kell. Mondtam neki, hogy szerintem az ráér, de ma reggel lemértük azért. :D

ma megyünk a Madarász Kórházba tanfolyamra, volt már valaki közületek? Kiváncsi leszek milyen lesz.

Réce! merre voltatok nyaralni?

Móncsi! Apa tigris, ez jó! :lol: El tudom képzelni milyen lehet. :D
Vonalzó felrakása még nekem sem sikerült, de képet tudsz feltenni, ha lekicsinyíted. Van valahol olyan funkció, hogy resize, ott méretet és felbontást is tudsz változtatni, ha tehát megnyitod a képet, akkor abban a képnézegetőben kell lennie annak a resize gombnak, funkciónak. Pl microsoft photo editorban az image gomb alatt van a resize.
Várom a képeket. :D
Csabi baba nagyon ügyes már, büszkélkedjél nekünk. :)

Mindig elámulok, hogy ezek a babák milyen gyorsan fejlődnek, nőnek. Csak azt nem tudom, hová sietnek. :wink: :lol:

A családi ház sosem lesz kész, teljesen igazad van. Mi most tetőt akarunk csináltatni a terasz fölé polikarbonátból. Csak még azt nem tudom, hogy mennyire nyissuk ki a pénztárcánkat. :roll: :?

Tirza
tirza

Gyönyörű Zituska! Szöszi baba, hatalmas szemekkel, édes!

Biztos már nem lát olyan jól, aki ilyet merészelt mondani!
tirza

Légzésfigyelőt használ valaki? Ha igen, akkor milyet?
tirza

Szia Tirza!
Mi használunk a kezdetek óta 2érzékelős Baby Sense-et. Kölcsönbe van nálunk, szóval nem tudom, hogy hol lehet ilyet kapni, de az tuti, hogy nem egy mostani márka, mert a kislány akié volt, már 2.os lesz ősszel.
Nekünk nagyon bevállt, nagy nyugalmat ad az éjszakai alváshoz. És mivel Máté a kezdetektől fogva csak hason aludt, soha nem féltem ettől, míg a sógörnőmék nem merték hason altatni a lányaikat!
Szóval ha tudtok kölcsönözni, vagy venni, akkor én szívből ajánlom! És azt is, ha már lesz, hogy tanuljátok meg, hogyan kell újszülöttet/kisbabát újraéleszteni, mert különben hiába van a légzésfigyelő, ha nem tudod mit kell csinálni ha megszólal (persze úgy sem fog, de biztosa ami biztos! ) Itt találsz tanfolyamot: www.leghajo.hu

Puszi,
di_ti
di_ti

Sziasztok! :lol:

Moncsi: Vonalzót találsz, ha rákattintasz pl az enyémre, és elkészíted azon az oldalon a tiedet, aztán ki fog írni még ott egy csomó kódot, amelyik http-vel kezdődik kijelölöd másolás, és belemész a saját adataidhoz itt-na én azt találtam meg a legnehezebben ( felü van olyan hogy segédletek.. profil)- és ott az aláírás helyére beilleszted ezt a kódot, majd elküldöd és kész is a vonalzó. Ha neten van kép, akkor meg rákattintasz a képre jobb gombbal, tulajdonságok, elérési utat kijelölöd, idejösz, a hsz-be rákattintasz a kép feliratra, beilleszt, megint kép és elküld. :roll: Remélem érthetően írtam.

KépKép
ancsúr

Amneris: Olyan Zitus, mintha mégnagyobbra nyitná a szemét! :lol: :P Nagyon édes, milyen kis szöszke! :P :lol:

Tirza: Nagyon ügyik vagytok! :lol: :P

Diti: Olyan jó volt olvasni rólatok is! :lol:

Szia Réce: Régen hallottunk tényleg felőled is. :wink:

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

A baby sense pont a madarász utcai kórházban kapható, kb 10 éves tapasztalattal rendelkeznek. A tanfolyam nagyon ijesztő volt, nem tudom, hogy hasonló helyzetben, ha beriaszt a készülék, hideg fejjel tudnék-e cselekedni. Azt mondták, hogy meg kell a párunkkal beszélni előre, ha ilyen eset adódik, akkor melyikünk fogja értesíteni a mentőket, és melyikünk kezdi el a baba mentését. A kórházból kifelé jövet kérdeztem, hogy mit akar majd csinálni, még nem tudja, de gondolom -őt ismerve- rám maradna a mentés. Remélem sohasem fog ilyen szituáció adódni. Elég rémisztő volt még a bábu-babán is nézni a mentést.
Itt is mondták, hogy a készülék mellett sokkal nyugodtabban alszanak a szülők, hát nem tudom, most úgy gondolom, hogy én attól fogok rettegni éjszakánként, mikor szólal meg a készülék.
Még nem döntöttük el, hogy melyik készüléket vesszük meg, de hajlunk a madarász utcai felé, az ára elég borsos, de megnyugtató, hogyha valami gondom, vagy kérdésem van, akkor állítólag a kórházhoz bármikor fordulhatok.
tirza

Sziasztok Lányok!

Érdekes ez a légzésfigyelő-téma...

Én is tartottam tőle, hogy reszketni fogok, mikor szólal meg. Mit fogok akkor csinálni???
Zituskánk tüdőbetegséggel jött a világra, és máig naponta kétszer inhaláljuk szegénykémet. Tartottam tőle, hogyha valakinek, akkor nekünk szembe kell néznünk a ténnyel, milyen fontos is a légzésfigyelő.

Hát: az igazság az, hogy lassanként már csak az esti nagyalváshoz kapcsolom be alatta.
Töretlenül villog a gépezet, a babóca vígan szuszog, engem viszont a frász tör ki, mikor már megint lemerül az eleme, és felvijjogja a házat... Eddig ugyanis csak akkor sípolt, mikor lemerültek az aksik! :)

Persze tagadhatatlanul megnyugatató úgy álomra hajtani a fejem, hogy sípolna, ha...
Inkább csak megnyugtató segítséget látok már benne, nem pedig hajdani félelmeim megtestesítőjét.

Néhány képpel búcsúzom, jó? Adjunk egy kis energiát a várakozáshoz - igaz, Lányok?

Jó éjt Mindenkinek!

Kép Emberöltő...

Kép Kisegér :-))

Kép Te biztos az én Nagypapám lánya vagy...?

KépKép
amneris

Sziasztok!

Picit eltüntem, mert sikerült elkapnom egy hányásos-hasmenéses vírust, de már jobban vagyok, ma jöttem dolgozni.

Rkata
Gratulálok a tesóhoz, tiszta szívből :)

Angyalka1, látom van vonalzód, örülök, hogy sikerült.
Üdvözöllek közöttünk Fenyőkével együtt.

Késöbb benézek, most utól kell érnem magam a munkában.

Miklóskának jobbulást :!: :!: :!:

Puszi
Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

Rkata! Írj, ha lesz egy kis időd, izgatottan várom! :D

Ancsúr, majdnem egyidős a határozatunk! :wink:

Réce :D :wink:

Moncsi3! Nálunk is biztos tigris lesz az apából! :lol:

Amneris a lánykádnak igenis csodaszép szeme van. Aki az ellentétjét állítja, annak szemüveg kell! :lol:

Tirza! Csak csináljátok a házat, addig is megy az idő, meg késöbb úgyis mással fogtok foglalkozni! Akkor már csak babázás lesz! :D

Tviky, hányás hasmenés egyszerre? Szép kis tisztító kúra! :lol: De remélem teljesen kilábaltál belőle!

Nálam semmi extra, ettől a sok esőtől nem fog az agyam, meg lusti vagyok. :roll:

Kép
vivi1

Tirza

Felkeltetted az érdeklődésemet a tanfolyammal kapcsolatban. Ti a Di_ti által javasolt Léghajó programon belül voltatok, vagy valami máson. Ha igen, mennyibe került. Megérte elmenni? Én annó csecsemő osztályon dolgoztam nővérként, de utoljára 16 éve kelllett ujraélesztenem, nem biztos, hogy most menne.

Köszönöm.
Tviky

Kép
tviky

Jó reggelt!

Tviky!

Nem a léghajó programon voltunk, hanem a madarász kórházban.
www.bolcsohalal.hu -n minden rajta van.
2000 Ft volt fejenként, plusz 800 Ft egy kis könyv a témáról (ez nem kötelező)
Először a professzor tartott előadás, mivel én már a témának utánaolvastam, így semmi újat nem mondott, utána jött a főnövér gyakorlati bemutatója, meg ismertetője, na ez volt rémisztő, de egyben jó is volt és hasznos, egy gond volt, hogy mi magunk nem próbálhattuk ki az újraélesztést, igaz a jogsim miatt anno gyakoroltam, de szerencsére eddig még nem volt szükségem rá az életben (remélem soha nem is lesz), és ezért bizonytalan vagyok, hogy képes vagyok-e élesben megcsinálni. ha Te valaha csináltad élesben és mivel a szakmában dolgoztál, akkor biztos, hogy a véredben van, és olyan helyzetben, biztos, hogy előjön, de reméljük nektek sem lesz olyan helyzetetek.
Szóval nekem hasznos volt a bemutató, de én nem vagyok szakmabeli, a sógornőm nem jött el velünk (okt-re várja a babáját), mert ő eredetileg nővér, de nem a szakmájában dolgozik, és ő azt mondta, hogy nem jön el, mert ő ezeket mind tanulta, csinálta.
Ami jó volt, hogy elmondták, hogy a rizikófaktorokat hogyan tudjuk lecsökkenteni, nagyon tetszett amikor azt mondták, hogy a babát ridegtartáson kell tartani. Pl. éjszaka elég neki a hálózsák, nem kell takaró, mondtam a páromnak, hogy ezért költöttünk sokat a két garnitúra ágyneműre, ráértünk volna megvenni később is, amikor nagyobb a gyerek.

Hányás-hamenés végigsöpört az utcánkban is, szerencsére minket elkerült.

Amneris! Nagyon tetszik az a kép, ahol Zituska mint nagynéni nézi az unokahúgát! (remélem jól írtam a rokoni szálakat:)) Olyanok mintha ikrek lennének. :D

Szép napot mindenkinek!

Tirza
tirza

Tirza

Köszi a felvilágosítást, a léghajó-nál 10.000,- Ft/fő, de kiterjed különböző gyerekbetegségekre, oltásokra is. Számomra érdekes lenne, csak véleményem szerint túl költséges.

És az a légzésfigyelő, ami a Madarászban néztetek, mennyibe kerül?

Kép
tviky

Tirza, Tviki!

Én azért javasoltam a Léghajót, mert ott nem csak a bölcsőhalálról volt szó a tanfolyamon, ha nem minden csecsemő/kisbaba körül előfordulő betegségről, tünetekről, kezelésről és balesetek kezeléséről is (félrenyelés/idegentest, mérgezések, lázgörcs, krupp stb.) és 2 különböző korú anatómiai babán mindenki addig próbálta az újraélesztést ( mindenki után fertőtlenítették a babákat) amíg nem ment tökéletesen. Elsősegély tanfolyamot én is végeztem anno a jogsihoz, de teljesen másképpen kell egy újszülöttet, egy 4-5 éves korút és egy felnőttet újraéleszteni és nagyon nagy a különbség, amit baba nélkül nem biztos hogy megértettem volna (szívmasszázs erőssége, helye, gyakorisága) .
Igaz, hogy drágább is volt a tanfolyam, de teljesen interaktív volt, minden minket érdeklő kérdésre válaszoltak és a tanfolyam teljes anyagát, gyógyszer ismertetővel/ajánlóval megkaptuk CD-n.
Én minden alvásnál bekapcsolom Máté alatt a gépet, de ha járókában vagy vendégségben alszik, már akkor sem vagyok nyugtalan. De az tény, hogy az első időszakban, amíg egy szobában aludtunk éjjelente többször rá-ránéztem, hogy villog-e a gép. Érdekes, mert nálunk még egyszer sem merült le az elem, igaz hogy az csak áramszünet esetében szükséges, egyébként konektorról megy. És mióta Máté korbe kussza-mássza az ágyat sem riasztott egyszer sem olyan jó nagy érzékelő lapjai vannak és pont jól van kalibrálva az érzékenysége.

Puszi,
di_ti
di_ti

Tviky! Bocsi az elírásért!
di_ti

A madarász légzésfigyelő 35 ezer Ft, amit furcsáltam, mert amikor keresgéltem használtat, mindenki azt mondta, hogy 45 körül volt. Az Angelcare néztem még, az is kerekítve 35 ezer, de akkor ehez van egy szülői egység is.
Valószínű, mi a madarász babay sense-nél maradunk, mert szerintem megnyugtató a mögötte levő orvosi, nővéri háttér segítség.
Míg a boltban kérdeztem más légzésfigyelővel kapcsolatban, igazából csak annyit tudtak mondani, ami a dobozra rá van írva.

Meg fogom nézni akkor a léghajó programot is, csak maximum erre már csak én mennék el, mert a keddi előadás után ugyis akartam keresni valami elsősegélynyújtó tanfolyamot, meg azért is szeretnék ilyet tanulni, mert amikor gyerek voltam egy cukor megakadt a torkomon, és anyukámék nem tudták az életmentő fogásokat, így majdnem megfulladtam, de azért, mint látható végül is sikerült megmenteniük. :) Állítólag már kékültem, és az az érdekes, hogy magamat én kivülállóként láttam, de ez már egy másik téma. :wink: :)

Diti! a tanfolyam mennyi ideig tartott?
tirza

Di_ti
Köszönöm a tájékoztatás, fontolgatom, hogy elmegyek a tanfolyamra, de csak egyedül. Nektek milyen típusú a légzésfigyelőtök, mennyibe került?

Tviky

Kép
tviky

Tirza

Ha van kedved, menjük együtt, de én csak szeptemberben, októberben tervezem.

Tviky

Kép
tviky

Írtam a léghajónak mail-t, mert a telefont nem veszik fel, megkérdeztem, hogy mikor lesz tanfolyam, most várom a válaszukat.
Mehetünk együtt, de én még nem tudom mikor lenne jó nekem, mondjuk most hétvégén jó lenne :) , de aztán be vagyok táblázva. Megkérdeztem a férjemet, hogy érdekelné -e a dolog, azt mondta, hogy csak akkor lenne neki jó, ha hétvégén lenne.
Az október nekem lehet, hogy későn van, mert a horoszkópom őszre ígérte a babánkat. :wink: :D Ezért nagyon reménykedem. :)

Holnap szabin leszek, ezért már most sem tudok dolgozni! :D
tirza

Tirza, Tviky!
Egy szombati napon volt ha jól emlékszem kb. 3 órás. De ez a résztvevők aktivitásától is függ. Én nagyon meglepődtem, mert volt kávé, tea, üdítő, süti és gyümölcs is, gondolom a sok várandós résztvevő miatt is. :lol:
Tviky!
Nekünk Baby Sense-ünk van kölcsönbe.

Tirza! Az a nagy helyzet, hogy élesben hiába van orvosi/nővéri háttere egy készüléknek, akkor ott neked kell azonnal életet mentened, amíg kiér a mentő! De állítólag 9-10 másodpercnél hosszabb időre is kimaradhat a babák lélegzete (kb. ennyinél kezd riasztani a készülék) de aztán rendeződik a légzésük mert megijednek a riasztótól. Viszont azt feltétlenül fontos tudni, hogy ha csak egyszer is volt légzéskimaradása egy babának (ez alatt az is értendő, hogy ha a készülék bejelzett, de aztán magától újra levegőtt vett a baba) akkor feltétlenül el kell vinni orvoshoz utána, amint lehet mert ilyenkor kivizsgálnak minden esetet elővigyázatosságból! Persze ha csak az elem merüt le, az más tészta. :wink:

Puszi,
di_ti
di_ti

Di_ti!

Teljesen igazad van, az orvosi hátteret úgy értettem, hogyha valami kérdésem lenne, akkor ők tudnak tanácsot adni, de más márkájú készülékről nem tudnak semmit mondani, nincs tapasztalatuk.
Hétvége az jó, mert akkor a férjem is tud jönni.

Rkata!
Mi újság? Türelmetlenül várjuk a beszámolót!
tirza

RKata magyar hangja jelentkezem!
Minden rendben otthon vannak.
nikinozso

Rayo,Kingus Boldog szüliapot!

Rkata! Gratula a babóhoz!

Képzeljétek tegap voltunk az állatkertben! Állíthatom, hogy az összes életkedvem odalett mire bejutottunk. Kb. egy óra volt amíg parkolóhelyet találtunk, meg ugyanennyi mire a pénztárhoz kerültük. Többször úgy godoltuk, hogy itt a vége ,megyük haza, de aztán mindig arra jutottuk, hogy azért sem hagyjuk magukat és azért is jó napunk lesz. Ez tulképpen sikerült is ,bár sok mindent nem tudtunk megnézni, mert a gyerekek nyügik lettek egy idő után és inkább a b. tervvel -a repülőtér megnézésével -folytattuk a napot. (Ez mindig bejön.) Midenesetre legközelebb akkor megyük az állatkertbe, mikor mínusz 20 fok lesz és szakadni fog az eső- akkor talán nem lesznek sokan. Képzelhetitek volt olyan, mikor a két nagy egymás mögött volt a babakocsiban, a pici meg felül a tolókarnál levő cumisüvegtartón ült és így toltuk őket.

Pár új kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
steiff

Sziasztok :P

Hát jól eltüntem megint. :oops:
Robi előre nem tervezett festéssel egy hétre szétszedte a számítógépet. Mi szobánkat pingálta és parkettázta. Szép lett.

Múlt héten pedig Miklóska lágyéksérvére figyelt mindenki. Tudtuk, hogy van neki. Amióta jár hol kisebb-hol nagyobb volt. Kedden délutánra mentünk volna a gyerekorvoshoz a sebészeti beutalóért. Hétfőn játszott a szőnyegen megállt egy pillanatra, egy iszonyatosat ordított és nem tudta abbahagyni a sírást szegénykém. Hívtuk a gyerekorvost, aki először majdhogynem hülyének nézett, hogy én azt mondom nagy baj van. 1o perces kérlelés után megígérte, hogy 2o perc múlva a rendelőben lesz. Így is lett, ott már ő is látta, hogy baj van. kiszorult Miklóska sérve. Azonnal száguldoztunk a Bethesda-ba, ahol visszatették neki és csütörtőkre előjegyeztek mütétre. Miklóska egy hős volt. Délután fél ötkor már otthon is voltunk. Fájt neki másnap, de annyira jól türte a fájdalmat, nem nyafizott. Amikor hatott a fájdalomcsillapító olyan volt mintha mi sem történt volna, rohangált a lakásban. Annyira izgultunk, de hál Isten jó kezekben voltunk. :P

Olyan tempót diktál Miklóska, hihetetlen. Folyamatosan magyaráz, nagyon sok szó fel is ismerhető. Már kijárunk a játszótérre, mert nem elégíti ki az itthoni környezet. Habzsolja a világot. Szinte hallani, ahogy kattognak a kis kerekek a buksijában. Lett egy kis barátnője, 2 hónappal fiatalabb. Olyan drágák. Eleinte még elvették egymás holmiját, most már viszik oda egymásnak. mosolyogva fogadják egymást. Hihetetlen ez a boldogság.
Nagyobb szandit kellett vennünk, 19-est, ebben még ügyesebben jár. A küszöbökön úgy lép át mint aki hónapok óta jár. Mindenki meglapődik, amikor mondom, hogy még csak 3 hete. :P

Mindenkinek köszönöm, hogy gondolt ránk.
Nincs nap, hogy ne gondolnék én is Rátok, jó lenne találkozni megint.

Rkata :P Szívből gratulálunk :!: :!: :!:

Minden kis és nagy szülinaposnak pedig jó egészséget és sok boldogságot :!:

Kép Kép Kép Kép
renóca

Sziasztok!

Egyelőre csak annyit van erőm írni, hogy ITTHON VAGYUNK!!! :D Nagyon nehéz volt lelkileg + fizikailag is tök kimerült vagyok, úgyhogy megyek is aludni, ha új uram és parancsolóm is hozzájárul. :lol: :lol:

Mindenkinek szívből köszönjük a jókívánságokat, a ránk gondolást, az értünk izgulást, az érdeklődést - szóval, mindent. :)

Tirza: nekünk is Babysense II-nk van, mi is a Madarászban vettük (tanfolyamostul), tényleg nagy megnyugvást jelent, gyakorlatilag van, aki vigyáz a babóra, amíg alszol. Nekünk egyetlen egyszer riasztott be, amikor Csenge már elkezdett vándorolni alvás közben, és levándorolt a lapról. Akkor betettük a másik érzékelőlapot és onnantól nem volt probléma. 14 hónapos koráig használtuk, sztem ez az egyik olyan beruházás, ami minden pénzt megér!

Megpróbáljuk egy szobában altatni a két gyerkőcöt, kíváncsi vagyok, milyen sikerrel megy majd. Most éppen csend van... :)

Jó éjt mindenkinek!

Kata
rkata

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból! Utólag is köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Elkezdtem visszaolvasni, szombaton jöttünk meg és most tudtam először a gép elé üllni.
A lányok még szombat éjjel belázasodtak, vasárnap rohantunk az ügyeletre. A vesegyulladásos előzmények miatt, azonnal vizelet vizsgálatot kellett csináltani. Szerencsére az rendben volt, bekaptunk valami vírust, vasárnap este már láztalanok voltak, utána jött a hasmanés, de már jól vannak.
Igyekszem behozni a lemaradásaimat és jövök megint, addig is teszek fel néhány képet.
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek!

KépKép
gilice

Rkata! Gratulálok a kistesóhoz mégegyszer! Még élénken él az emlék, milyen fizikailag és főként lelkileg teljesen kimerülni a kórházi napok alatt, kötődni, de nem is kötődni-mert benne van a mégis mi lesz, ha...... :(
De most otthon szuszog már a kismanó, így jönnek a másmilyen fáradtságot hozó, de boldog napok! :lol:
Egy részletesebb beszámolót olvahatunk majd, ha időd (és parancsolóid :lol: )engedi?

Gilice, mennyit nőttek a lányok! Örömmel fedeztem fel a kisvonatot, igaz először a rózsaszín kiselefántot láttam meg, nekünk is pont ilyen van. A hangja először nekem elég félelmetesnek tűnt!

Süni, de jó, hogy jelentkeztél. Miklóskát le sem tagadhatod, egyszerűen tiszta mami. :lol: Látszik, milyen boldog, kiegyensúlyozott baba!Írj róla gyakrabban!!

Mi ma voltunk 3 hónapos oltáson. Zsófi 5900 g és 62 cm. A doktor néni csodálkozott, hogy ennyi kiló, mert nem látszik rajta, nem kövér. Kis vitamingolyó...nagyon izmos! Mindig aggódok, hogy túl nagy baba ( miért is baj ez, nem tudom...ha nem fejlődne így, halálra izgulnám magam...), mert Balázs sokkal kisebb volt!
Októberben majd meglátjátok a mi irtó édes, kis óriásbébinket!

Réce, de jó, hogy írtál újra!

Kispepe????

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Múlt hét szombat este megjöttünk a nyaralásból. Nagyon jól éreztük magunkat, szivesen maradtunk volna még mindannyian. Azért nem jelentkeztem azóta, mert vasárnap este Mati minden előzmény nélkül belázasodott. Ici picit már jobban van, de van, volt minden: hányás, hasmenés, takonykór (bocsi!). Sokat beteg, de ennyire már rég kapta el.

Minden névnapos és szülinapos topiklakónak és gyermeknek utólag nagyon sok boldogságot kivánok!

A képek nagyon szuperek, a gyerekek tündériek! :)

RKata! Gratulálok Nektek és sok boldogságot az egész családnak!

Amneris! Nekem legjobban az emberöltő c. kép tetszett. A többi is persze, de ez valahogy nagyon!

SüniReni! Miklóska egy hős és nagyon édes! :)

Gilice! Nagyon aranyosak a lányok! :)

Steiff! Tüneményesek a te gyermekeid is! :) Mikor néztem a mostani képeket, itt állt a párom, elmondtam neki, hogy kicsi fiacskátok kinek a testvérkéje, szó szerint azt mondta: Le sem tagadhatná, annyira hasonlit M-re, és milyen szép!"

Ha nem baj, én is mutatnék pár friss képet, úgyis rég tettem ilyet.
(Amneris! Lehet, hogy neked ismerősek lesznek a helyszinek.) Még van egy pár, de azt majd később, nem akarom, hogy az egész topic rólunk szóljon.

A képeken engem nem szabad nézni, borzasztó vagyok! :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Mindenkinek sok puszi!
Vendég

Sziasztok! :lol:

Olyan édesek, gyönyörűek a gyerekek-babák! :lol: :P Annyira jó látni a mosolyukat! :lol: :P

Vivi: Igen. :lol: :P Most számolgattam. :P

Gabszi: Jó lesz már az októberi tali, akkor láthatjuk a nagy-nagy Zsófi babát is! :lol: :P

Az októberi talin már nem leszek sült halacska megigérem. :P :lol: Most még szinte elvesztem. :lol: :P

puszika mindenkinek. :P :lol:

KépKép
ancsúr

Sziasztok Lányok!

Hoztam egy édes kis képet! Olyan nagy volt a jókedv, hogy le kellett kapnom a csajszit:

Kép Kacagunk!

Sok pusza Mindenkinek!

KépKép
amneris

Sziasztok!

Végre tudok megint jönni :)

Rayo: Utólag is nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok!!! A videó nagyon jó, megnéztem mind a hármat :) Melyik tv-műsorban ment az sms-csíkotok? Regi annnyira ügyes nagylány már!!!

ggabszi: Hogy sikerült a fiúk nyaralása? Balázs élvezte? Hú, Ti már ott tartotok, hogy megvan a 3 hónapos oltás is?? Nagyon növögettek! Küldj majd még légyszi képeket, úgy szeretem nézegetni :) Zsófi biztos nagy lehet. Nyúlkál már a tárgyak után?
Az anyák már csak ilyenek, mindig aggódunk valamiért ;)

Jiny: Gratula Dóri fogához! Sikerült már lencsevégre kapni? :)
Refluxszal mi újság? Javul a helyzet?

madri: Gratula az anyakönyvi kivonathoz!!! :) Mi is úúgy várjuk már a mienket. Ha igyekezne a gyámhivatalunk, akkor akár már 3 hete nevünkön lehetne Veronika. :?

Cirbi: Nagyon örülök, hogy tudtunk beszélni egymással és jó, hogy ide is be tudtál jelentkezni :) Nagyon várunk szeptemberben! Addig is puszi Borikának!!!

marci_anyu: Ma jöttök haza :) :) :) Jó volt?? Mesélj! Ha majd ráérsz, hívj fel légyszi, dumcsizzunk egyet!

szuperboszi: MamiKA! :) :) Ezek olyan szívet melengető események :) Pocaklakód mennyi idős? Nagyok várják már nagyon?

töltike: De jó nektek, hogy Nikike már beszél!!! Bálint még nem igazán akar, kb. ennyit mond: anya, apa, nyam-nyam, tente, pápá, ej-ej, kettő, brrm (autó), és néhány állathang-utánzás. Én már úúúgy várom, hogy folyamatosan beszéljen ő is :)

angyalka1: Üdvözöllek én is közöttünk!

Kizsó: Kingusnak utólag is boldog születésnapot kívánok! Nagyon rég jöttél, hiányzol! Képeket kaphatunk a szülinapról? Ti mentek nyaralni? Zsófi azóta teljesen jól van, igaz?

Fenyőke: Szívből gratulálok a kisfiadhoz! :)

Rkata: Micsoda örömhír!!! Sok boldogságot kívánok a kétgyermekes családnak!!!! :) Hogy vagytok? Megy az együtt altatás? Csenge felébred Vincusra? Hogy viszonyul az öccséhez? Te hogy bírod a strapát? Fényképeket kaphatunk majd???

Di_ti: Olyan régen kaptunk Tőletek is fotókat! Máté biztos hatalmas nagyfiú már!

folyt köv, csak most vendégek jöttek
ildi_ko

Sziasztok!

Most értünk haza a nyaralásból, nagyon szuper volt minden. Csak hamar eltelt az egy hét. :(
A képeket gyorsan felraktam a gépre és.... :)

Pancsi:
Kép
Én a vizilovakkal vagyok :D
Kép
Gergő méltatlankodik, mert elfogyott a banán :)
Kép

Hamar visszaolvasok, aztán picit mesélek. :)
Szép álmokat mindenkinek!

KépKép
KépKép
kelimoni

Ildikó, már a 33. hét:) Lassan kibújik a kis virágszál.

Kelimoni! Üdv újra a fedélzeten:) A vizilovas kép igen tetszik:)
szuperboszi

Elmentek.

móncsi+3: Olyan rossz lehet, amikor a védőnéni ilyen közömbös :( A mienk nagyon aranyos, velem örül minden apróságnak, pedig már több, mint 30 éve ez a szakmája. Mindig elmondja a véleményét, de sosem szól bele abba, hogy én mit hogy csinálok.
Hogy halad a járda és a terasz építése?
Csabika nagyon ügyes, hogy már megfog tárgyakat!! Mennyi idős is most? Fényképet mikor láthatunk róla?

Amneris: Zitusnak gyönyörű nagy szemei vannak és szép a szöszi haja is!!! Nagyon nagy baba, valószínűleg nagynövésű lesz? A fényképek nagyon szuperek! Mennyi korkülönbség van a két kicsi lány között? tényleg olyanok ott azon a képen, mintha ikrek lennének :)

Matiba: Hol voltatok nyaralni? Először a Kolpingra gondoltam, de nem vagyok benne biztos...
Figyusz, Dancsi vonalzója nincs elírva? Én úgy emlékszem, hogy nagyobb a kettejük közti korkülönbség. A fotók meg csak jöjjenek, mindannyian nagyon szeretjük nézegetni!!!

tirza: Belejöttetek a "mindent a babának" fíííílingbe :) Mikorra lesz meg a függöny?

Réce: Üdv újra közöttünk! :) Hogy vagytok? Milyen volt a nyaralásotok?

steiff: Nagyon aranyosak a fotón a gyerkőcök! Most a fiúk inkább egymással játszanak, vagy csak ilyen képek sikeredtek? Melyik gyerkőc élvezte legjobban az állatkertet? Milyen állatok érdekelték őket leginkább? Mi Viviennel ősszel megyünk, a Végtaghiányos GYermekekért Alapítvány szervezésében. Lehet, hogy Bálintot is elvisszük, de még nem vagyok benne biztos. Napsugi írta itt nemrég, hogy Norisz is hogy élvezte, ezért vacilálok, hogy el kéne vinni ...

Süni: Nem semmi dolgokon vagytok túl, szegény Miklóska :( De örülök, hogy meggyógyult és minden oké! Tündéri kisfiú, annyira helyes, bájos :) :) :) Gratula a beszédjéhez és járásához, a barátnőhöz meg külön ;)
A fürdéssel most már minden oké, igaz?

Gilice: Annnnyira szépek a lányok!!!! Tündériek a fotók! Hol voltatok nyaralni? Így négyesben mentetek, vagy vittetek nagyszülőt is segítségnek? ;)
ildi_ko

Kelimoni: Örülök, hogy újra itt vagy! A Pampers kódokat végülis nem adtam még fel, de hétfőn küldök kettőt. (4+ jumbo csomag)
A képek nagyon édesek!!! Gergő már kezd olyan nagyfiús lenni :)

Szuperboszi: Hú, akkor tényleg nem sok van már hátra :) Bírod a strapát? Megvan már a kisasszony helye a lakásban? (ugye lány?)

Veronikával most kellett volna csípőszűrésre menni, de 18-áig szabadságon van a doki, addig az UH-t sem végzik el, szóval két hét múlvára halasztottuk a dolgot. Jövő héten megkapja a 2 hónapos szurit, remélem, hogy nem lesz semmi gond. Olyan szépen fejlődik és hatalmasakat mosolyog, majd' megzabálom!!! És hát egy tündér, hogy végigalussza az éjszakát :oops: A zenélő forgóját és a bébitornáztatóját is egyre többet nézi, figyeli. Nagyon szereti, ha énekelünk, zenélünk, szóval egyre figyelmesebb, kommunikatívabb :)

Vivien nagyon élvezi, hogy most két hétig itt a nagyi :) Sokat játszanak együtt, és igyekszünk több olyan programot is beiktatni, amikor csak mi hárman (Vivi, apa és én) megyünk el valahová. Voltunk libegőzni, kedden megyünk esküvőre és még strandolni és lovagolni is el szeretnénk menni.

Bálinttal kisebb "zűrök" vannak mostanában, ugyanis kitalálta, hogy ő UTÁL aludni és minden egyes altatás (déli és esti egyaránt) borzasztó hisztivel zaljik :( Sőt, már az esti tápszert sem fogadja el két napja, semmi sem jó neki, mindenre csak a fejét rázza és sír. Keressük az okát és bízunk benne, hogy ezen is túlleszünk :)

Teszek fel mindjárt képeket és sok puszit küldve búcsúzom!!
ildi_ko

Jönnek a képek, bár előre is elnézést kell kérnem, mert a legkisebb poronytyunkról nem készültek fotók :roll: Hamarosan pótlom ezt a mulasztásomat, jó? Addig is jöjjenek a nagyok :)

Kép Nem alszom a motorom nélkül!

Kép Húú, ez egy IGAZI motor!!!

Kép ... fel is ülhetek rá!

Kép Bálint közelről

Kép Kócosan az igazi! ;)

Kép A hét legszebb pillanata: Kaptam lufikat!!! :)

Kép Apa tortája
ildi_ko

Kép Boldog szülinapot - szól a kórus :)

Ezt a két képet azért teszem fel, mert szerintem nagyon szépek!

Kép A sátoraljaújhelyi libegő alatt ez látszik

Kép Falunkbeli református templom naplementekor

Ez a gólya pedig felettünk repkedett, de inkább átirányítanám valamelyikőtökhoz ;) :P

Kép
ildi_ko

Sziasztok!

Én is itt vagyok a háttérben, csak nem mindig van kedvem írni! Mostanában elég negatív vagyok, úgyhogy inkább nem jövök rontani a levegőt!

De azért egy kis pozitívum is: Idusa Lilikéje! Isten éltessen a szülinapod alkalmából!!!

kizsó

Ildikó: nálunk is rémálom a délutáni alvás kb. 2-3 hete (pedig nem olyan rég pont én "dicsekedtem" Marcianyunak, hogy nálunk nincs probléma az alvással), ma pl. olyan hisztit csapott le Csenge, hogy csak lestem - iszonyú nehéz volt megőriznem a hidegvéremet, folyamatosan mondogatnom kellett magamnak, hogy "ne haragudj rá, nagyon fáradt"... Körbekérdeztem néhány ismerőst, náluk is előfordult, ez életkori sajátosság, átmeneti időszak, csak ki kell bírni.

Az együtt altatás - lekopogom - egyelőre viszonylag zűrmentes, Csenge egyáltalán nem ébred fel Vincus sírására. Ma viszont Vincus aludt el előbb (meglepően hamar!), Csenge még alkudozott jó darabig (anyaaaa, dejebeee, léccíves, vizeeet :D ), de a kisherceg nem ébredt fel rá. Mondjuk jól belakmározott alvás előtt, meg talán végre ráérez az éjszaka és a nappal helyes sorrendjére is. :lol:

Kizsó: mi baj?? Ha megosztható, oszd meg velünk, hátha tudunk segíteni!
rkata

Ildikó! Ebben a kergült időjárásban Bobi alvása sem az igazi, sőt napközben is hisztis, mint a veszedelem, és állandóan sétálni akar, úgyhogy tegnap esőben lett végül "kipenderítve".

Új és már nagyobbacska babás csajok! Újszülötthöz (köldökcsonkhoz) a "tudomány mai álláspontja" szerint milyen gyógyszereket, kencéket kell beszereznem?
szuperboszi

Boszi: 70 %-os alkohol, steril vatta és hintőpor. Vincusnak még a kórházban leesett, az indulás reggelén :), úgyhogy már csak alkohollal törölgetjük.
rkata

Köszi:)
szuperboszi

Boszi a hintőpor pontos neve: Sparsorium hexachloropheni. :wink:

Ildikó, az ok neve Bálintnál: Veronika. :lol: Hiszen, amíg a mami nincs velem, ha alszom...titkos dolgok is történhetnek. Így hullafáradtan is virrasztani kell, ha nem akar kimaradni valamiből!
Bálint és Csenge még délelőtt és délután is alszik?
Mert akkor lehet, hogy a két alvásból lassan egy ebédutáni lesz. :roll:
Több okos okot nem tudtam kitalálni.... :oops:

Kizsó, tényleg nem tudunk segíteni neked? Olyan rossz olvasni, hogy bánt valami! :cry:

De jó, hogy megjöttek a nyaralók! Keli, azért az idő türhető volt?

Marcianyu????
Rayo????

Az alkohollal kapcsolatban esett meg velünk: eszembe jutott a múlt héten, mi már nem fogjuk több baba köldökcsonkjának ápolásához használni a maradékot! :cry: Mondtam is a férjemnek, aki erre csak annyit kérdezett: mit forgatsz a fejedben?

Tegnap Balázzsal egy nagyon komoly és megható beszélgetést folytattam arról, hogyan is kell és mikor megmondani Zsófinak, ki is Ő.Ha gondoljátok megosztom majd veletek, de engem annyira megrázott és meghatott a téma, hogy azt álmodtam várandós vagyok, és a baba mozgását is éreztem...hogy ki is lakott a pocakomban, nem tisztázódott. :wink: Szóval, még egy-két nap és leírom nektek, mit is gondol erről a témáról egy hétéves, okos kisfiú..feltéve, ha szívesen veszitek.

Kép
Kép
ggabszi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?