Sziasztok Kismamik!
Sajnos a tegnap nekem kimaradt, nem tudtam jönni mert egész nap tiszta rohangálás volt!
Titi , Edi
Naggyon csini pocakotok van!!!
Szerintem nekem is va már majdnem ekkor pedig még csak most fejezzük be a 27. hetet.
Rozus
sajnálom hogy ilyen mizériát meg kell járnod a cukor miatt.
Hidd el az nagyon jó hogy ezt most időben észrevették és kezelik. Így nem kell aggódnod. És szülés után ezek a cukorbetegségek nyom nélkül eltűnnek.
Elmesélnék egy szerintem igen tanulságos kis történetet.
Nekem kapásból az első vérvételen 10,1-et mértek éhgyomorra,azt hittem lefordulok a székről. Nekünk van otthon mérőnk és gyakran mértem de soha nem ment az éhgyomrim 5,5 fölé. Aztán rögtön kértem egy új beutalót kiderült hogy elmérték. Aztán most a 25. héten a cukros löttyös terhelésesen 8,1-et mértek. A védőnő megint jól ráijesztett adta a beutalót hogy azonnal menjek diabetológiára. Mondom én: nem lehet hogy elmérték megint? - Á, az kizárt! Bemegyek a diabetológiára, ott egyből levettek egy frisset 5,2. Mondom elnézést, nem lehet hogy esetleg a labor mér el valamit mert nekem mindig ok otthon is a vércukrom, meg egyébként sem volt vele semmi bajom. Erre levettek egy 6 hetes átlagot is.
Közben meg úgy lecsesztek hogy alig álltam meg a lábamon, hogy kismama, nem szégyelli magát, hogy lehetett a 26. hétig 9 kilót hízni, majd megnézheti magát, nem fog beférni az ajtón!! Azonnal abbahagyni mindenféle édeset, fehérkenyeret, stb. Még csak most kellene hogy elkezdjen hízni, majd bánni fogja utólag mert ám szoptatáskor is csak rakódnak le azok a kilók (megjegyzem mindezt egy kb. 95 kilós nő kárálta, elég megalázó helyzet volt, ki szoktam állni az érdekeimért, de ott alig mertem megszólalni).
Mondom tudom hogy ez nem mentség de a legjobb barátnőm is most terhes 5 héttel van előbbre és már 14 kilót hízott, értse meg, én próbálok tornázni meg sok zöldséget enni de én ilyen alkat voltam mindig is (67 kiklóról kezdtem)
Az lehet mondja erre a nő de ő biztos nem cukorbeteg!!
Erre én: még nem derült ki az sem biztosra hogy én az vagyok.
Eltelt 1 hét tegnap felhívtam őket az eredmény miatt. A 6 hetes cukor átlagom 5,3 lett! A nő egyből mondta tökéletes, felejtsem el az egészet, itt minden rendben. És most persze sokkal kedvesebb volt.
Mindezt csak azért írtam le mert én azt látom hogy nagyon sok kismamát ezzel-azzal hülyére rémisztgetnek. Aztán vagy van alapja, vagy nincs, de általában szeretik mindig a legsötétebb képet felfesteni.
Elhihetitek hogy emiatt volt néhány kellemetlen napom.
Az AFP-m is alacsony lett (0,58) azzal is végigjártam egy nem kis kálváriát, kb. 2 hét alatt úgy elhidegültem a magzatomtól mert folyton az lebegett a szemem előtt hogy úristen biztos DOwn kóros lesz. Holott utólag (és ez 20ezer forintomba került) kiderült hogy erre 1 a 22ezerhez az esély.
BOCS hogy ilyen off vagyok de a magyar kórházak többsége meglehetősen bürokratikus és nem kis kellemetlenséget tudnak okozni sokszor teljesen fölöslegesen.
Ja egyébként a diabetológiai mizéria alatt úgy betojtam hogy azóta nemhogy híztam de 2 kilót még fogytam is, most kezd csak visszajönni