Sziasztok!
Látom, a képeink, főleg a cocák, osztatlan sikert arattak
Sasha,
az a nyári karácsonyfa minden évben volt, amikor ott jártunk, szerintem azt egész éjszakára fennhagyják, nagyon tetszik nekem is. A szomszéd sziámi cicától azért egy kicsit tartottam, mert vannak olyan önérzetesek, mint pl egy görény, s ha rosszul fogná meg Benedek, vagy valami nem tetszene, akkor egy sziámi odacsap. Nyúzott Benedek a nagyszülőknél meg a Somlón is kiscicákat, de azok gyerekek által edzett házicicák voltak, mindent tűrtek.
Mancs,
a PC kenguru hordható kifele is, ezért vettem meg, Levente már 3 hónaposan is úgy akart benne lenni, fordítva ő se nagyon lát ki. Viszont ha kifele fordítom, akkor a fejtámla teteje nagyon eltávolodik a mellkasomtól, kissé lóg a gyerek, én ezt úgy küszöböltem ki, hogy a pántokhoz kötöttem a támlát egy kendővel, talán látszik a képeken.
Most Kapolcs egy kicsit csalódás volt, régen nagyon jó gyerekprogramok voltak, pl. óriásbábos előadás, meg zenés gyerekműsorok, idén semmi ilyen, csak egy kissé lepukkant Cimborák játszóház. Benedek ott imádta a várépítést az óriás hungarocell kövekből. Negyobb gyerekeknek volt még pár kreatívkodó program. A kiállításokból, vásárosokból sok a visszatérő, gyönyörű dolgok vannak. Az árusok enyhén szólva elszálltak az árakkal, mi csak nézelődünk. Pár éve belefutottunk egy Veszprémi festőbe, mindkettőnknek nagyon tetszett a stílusa, s nagyon olcsón adta a képeit. (mert valljuk be, kb 25-35 Eft olajfestményekért nagyon alacsony ár, csak nekünk még ez is meggondolandó) vettünk tőle grafikát, meg elkértem a névjegyét, mert ha lesz némi fölös manink, tutira vennénk tőle képet. Csak az a bibi, hogy elhagytam a névjegyét, az aláírás a grafikán meg (ha jól emlékszem) kibogarászhatatlan.
Egy nap alatt elég sok mindent meg lehet nézni, csak ugye gyerektől az ember nem tud az esti programokra elmenni, pedig átnézve a programot, az idén is csorgott a nyálam... Az egész hangulata meg valami leírhatatlan, imádom... Régen is mindig úgy időzítettük a nyaralást, hogy Kapolcsra el tudjunk menni.
Ilba,
na, a telekméret a probléma, ez az egyik ok, ami miatt nem jutottunk el strandra. Szigligeten kb 500 négyszögöl, ennek fele parkosított, meg rengeteg tuja, abból van a lugas is, a másik fele azonban szőlő, gyümölcsfákkal, veteményessel a sorok között. Mivel Somlón is van több, mint 600 négyszögöl szőlő, ezért a nyaralásunk mindig úgy indul, hogy előbb azért egy csomó mindent meg kell csinálni. Így a párom a közel 40 fokban permetezett mindenhol, Somlón meg is ekézett, olyan meleg volt, hogy 5-ször le kellett állnia, mert a gép túlhevült... Szóval a kötelező munkálatokkal elment az idő csütörtöktől szombatig, vasárnap már nem is tudom, talán kipihentük az előzményeket, hétfőn felmentünk délelőtt a várba, délután akartunk strandra menni, de a picikkel elaludtuk majd az egész délutánt, így a pancsolót próbáltuk ki. A fene se hitte volna, hogy oda már keddre megjön az eső, s onnan már nem is volt strandidő. Volt olyan, hogy pénteken már nekiálltunk csomagolni, hogy nem bírjuk a nonstop esőt, majd mégis maradtunk vasárnapig (ami azért volt jó, mert szombaton beiktattuk az Afrika múzeumot.)
Imádom Sziglget falut, valami fantasztikusan gyönyörű, hangulatos, de a nyaralónkat ki nem állhatom. Túl sok a munka vele, az épület is elég fura. Szívesen elcserélném a faluban egy másik, szőlő nélkülire...
Tegnap voltunk BCG újraoltáson. Levente 8600 gr és 70 cm, védőnő szerint hosszra kb egy átlag egyéves. Nyugtatgattak, hogy a BCG újraoltásnak nincs mellékhatása, nem kell lázcsillapító, borogatás. Ehhez képest Levente ma lázas, s egy barackmagnyi piros, kőkemény gumó nőtt a vállára. Azt hiszem, holnap visszaviszem, nem akarok így elutazni, mert péntek-szombat táján megyünk Kecskemétre. Erről jut eszembe, Kolmol, megadjam a telefonszámomat, összefutunk?
Kormi