Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom, a képeink, főleg a cocák, osztatlan sikert arattak :lol:

Sasha,
az a nyári karácsonyfa minden évben volt, amikor ott jártunk, szerintem azt egész éjszakára fennhagyják, nagyon tetszik nekem is. A szomszéd sziámi cicától azért egy kicsit tartottam, mert vannak olyan önérzetesek, mint pl egy görény, s ha rosszul fogná meg Benedek, vagy valami nem tetszene, akkor egy sziámi odacsap. Nyúzott Benedek a nagyszülőknél meg a Somlón is kiscicákat, de azok gyerekek által edzett házicicák voltak, mindent tűrtek.

Mancs,
a PC kenguru hordható kifele is, ezért vettem meg, Levente már 3 hónaposan is úgy akart benne lenni, fordítva ő se nagyon lát ki. Viszont ha kifele fordítom, akkor a fejtámla teteje nagyon eltávolodik a mellkasomtól, kissé lóg a gyerek, én ezt úgy küszöböltem ki, hogy a pántokhoz kötöttem a támlát egy kendővel, talán látszik a képeken.
Most Kapolcs egy kicsit csalódás volt, régen nagyon jó gyerekprogramok voltak, pl. óriásbábos előadás, meg zenés gyerekműsorok, idén semmi ilyen, csak egy kissé lepukkant Cimborák játszóház. Benedek ott imádta a várépítést az óriás hungarocell kövekből. Negyobb gyerekeknek volt még pár kreatívkodó program. A kiállításokból, vásárosokból sok a visszatérő, gyönyörű dolgok vannak. Az árusok enyhén szólva elszálltak az árakkal, mi csak nézelődünk. Pár éve belefutottunk egy Veszprémi festőbe, mindkettőnknek nagyon tetszett a stílusa, s nagyon olcsón adta a képeit. (mert valljuk be, kb 25-35 Eft olajfestményekért nagyon alacsony ár, csak nekünk még ez is meggondolandó) vettünk tőle grafikát, meg elkértem a névjegyét, mert ha lesz némi fölös manink, tutira vennénk tőle képet. Csak az a bibi, hogy elhagytam a névjegyét, az aláírás a grafikán meg (ha jól emlékszem) kibogarászhatatlan.
Egy nap alatt elég sok mindent meg lehet nézni, csak ugye gyerektől az ember nem tud az esti programokra elmenni, pedig átnézve a programot, az idén is csorgott a nyálam... Az egész hangulata meg valami leírhatatlan, imádom... Régen is mindig úgy időzítettük a nyaralást, hogy Kapolcsra el tudjunk menni.

Ilba,
na, a telekméret a probléma, ez az egyik ok, ami miatt nem jutottunk el strandra. Szigligeten kb 500 négyszögöl, ennek fele parkosított, meg rengeteg tuja, abból van a lugas is, a másik fele azonban szőlő, gyümölcsfákkal, veteményessel a sorok között. Mivel Somlón is van több, mint 600 négyszögöl szőlő, ezért a nyaralásunk mindig úgy indul, hogy előbb azért egy csomó mindent meg kell csinálni. Így a párom a közel 40 fokban permetezett mindenhol, Somlón meg is ekézett, olyan meleg volt, hogy 5-ször le kellett állnia, mert a gép túlhevült... Szóval a kötelező munkálatokkal elment az idő csütörtöktől szombatig, vasárnap már nem is tudom, talán kipihentük az előzményeket, hétfőn felmentünk délelőtt a várba, délután akartunk strandra menni, de a picikkel elaludtuk majd az egész délutánt, így a pancsolót próbáltuk ki. A fene se hitte volna, hogy oda már keddre megjön az eső, s onnan már nem is volt strandidő. Volt olyan, hogy pénteken már nekiálltunk csomagolni, hogy nem bírjuk a nonstop esőt, majd mégis maradtunk vasárnapig (ami azért volt jó, mert szombaton beiktattuk az Afrika múzeumot.)
Imádom Sziglget falut, valami fantasztikusan gyönyörű, hangulatos, de a nyaralónkat ki nem állhatom. Túl sok a munka vele, az épület is elég fura. Szívesen elcserélném a faluban egy másik, szőlő nélkülire...

Tegnap voltunk BCG újraoltáson. Levente 8600 gr és 70 cm, védőnő szerint hosszra kb egy átlag egyéves. Nyugtatgattak, hogy a BCG újraoltásnak nincs mellékhatása, nem kell lázcsillapító, borogatás. Ehhez képest Levente ma lázas, s egy barackmagnyi piros, kőkemény gumó nőtt a vállára. Azt hiszem, holnap visszaviszem, nem akarok így elutazni, mert péntek-szombat táján megyünk Kecskemétre. Erről jut eszembe, Kolmol, megadjam a telefonszámomat, összefutunk?

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Ja, a súlya talán az egyetlen, amin nem aggódom. :wink:
De nem kövér szerintem.
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Petike!
Boldog hófordulót kivánok! :wink:
Kép

Kicsit rólunk: :oops:
Hétfőn közölte a párommal a válalkozó,hogy a héten még nem érnek a mi emeletünkre nyílászárót cserélni. :evil: Na,gondoltam másnap megkeresem és leordítom a fejét,hogy nem ez volt megbeszélve stb..Erre kedd reggel reggelizünk Domival(pizsuban),csöngetnek....3 fickó szerszámokkal,hogy ők jönnek ablakokat cserélni. :twisted: Mondtam jöhetnek,de a bútorok nincsenek elhúzogatva,letakarva....válasz.nem gond mindent megcsinálunk.
Így lett tegnap az egész lakásban szép új ablakok és rohadt nagy kosz. :twisted: Ma végeztem 2 szoba kitakarításával és még új bútorokat is vettem. :wink: Még jó,hogy a 3.szobát nem takiztam ki mert most délután derült ki,hogy egy kislakás konyhaablakát tették be véletlenül :shock: ,úgyhogy ott még csere és rombolás volt.Szóval szépülünk mi is,még a konyhaszekrényest várom és a festőt.Lehet,hogy már az előszobaszekrényre nem marad pénzünk az idén mert már 7-800 körül járunk eddig. :roll: :cry: Szóval még holnap is takarítok és szőnyeg,függöny után loholok.Olvastam pár gyerkőc szeret takarítani szivesen látom a segítséget. :lol: :lol:

Coolasa!
Véreredmény sztorid. :shock: :evil: De minden jó ha a vége jó! :wink:

Sasha!
Én vettem anno Dominak konyhát és nagyon imádta.De pont ma gondoltam arra,hogy egy pár hete már nem főz. :roll: (Eddig ez volt a mániája)Ma pl:belemászott egy szekrényfiókba és azt játszotta,hogy metrózik és az ajtócsukódást is utánozta. :lol: A másik új dolog,hogy egyre többet kéri,hogy kapcsoljam mesére a tv-t. :wink:

Mindenkinek pussz!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Ja,elfelejtettem:
Kormi!
Nagyon szupik a képek! :wink: Én is mindig készülök Kapolcsra,nagyon szeretném megnézni de eddig még nem jutottam el. :roll: Talán jövőre....... :wink: Puszi

Kép
Kép
lldicsi

hali,

nekünk az éjszakánk most nem volt gáz.
Egyszer zsinatolt a kislány, de csak azért, mert beszorult az ágyban :roll:
Tök nagy ágya van, de Ő mindig a fejrésznél kufircol.
A takaróba is néha belegabalyodik.
Kell vennem a C&A-ban hálózsákot. A 70-est már kinőttük.

Coolasa,
majdnem leállt a szivem ahogy olvastalak, de aztán megkönnyebbültem
úgy utálom, mikor beteg egy kisgyerek

Ilba,
nagyon stram kis kölyök a Beny fiú :lol:
Olyan nagy már, ahogy a kádban játszik :D
Bibione-ba megyünk. Egész famili, tényleg olyanok leszünk mint egy olasz család, ordítás, ordítás, ordítás :)

Gabuska,
megmondom őszintén ezzel én is így vagyok.
Nekem se volt kedvem takarítani a régi konyhánkat. Úgyse látszik annyira rajta.
Az újat én is mindig tisztán hagyom ott éjszakára.
Nálunk még megy a pakolás ezerrel.
Zsófi mindent szétdobál :lol:

Köszi a cékla ötleteket, a TESCO-ban kaptam végül is.

Az auchan-ban 100 Ft ért lehet polókat kapni. (bébi)
Holnap teszek fel képeket.
A kenguru gold-ban is vannak leárazások.

Ildicsi,
tök szépek lesztek majd meglátod :D
amig a konyhánkat csinálták első 3 napban én is felmostam, porszívóztam 2X is egy nap.
Aztán rájöttem, hogy tök hülyeség. Majd a végén.

Ja nem is dicsekedtem, hogy 7125 gr és 73 cm a művésznő :lol:

hónap gyüvök a képekkel
jóéccakát

Kép

Kép
sajtine

Coolasa, basszus :twisted: :twisted: ez nagyon durva. Azért jó, hogy legalább minden rendicsek.
(Másik téma, hogy te milyen oknál fogva választottad ezt a nicket?) Már akartam kérdezni.

Ildicsi, tyű, akkor ti is szépültök, juhhééé!

Tücsimami, én is várom a ház képeket.

Ilba, Benyó egyáltalán nem nagy, most mértük hétvégén, akkor volt 7100, centit nem tudok, de olyan 68 körül lehet.

Ja, Benyó csak próbálkozik a mászással, pár "lépést" már tesz, aztán leül inkább, szóval az is már készülődik.

Azóta nem húzta fel magát megint, de próbálkozik, nagyon durva. Olyan picike még. :roll:

Na mennem is kell, gyomor üres...
Vendég

Reggelt!

Kormi!

Hát igen, a cicakarmolás.... Megértelek.
Nekem is van egy ciciám, igaz anyukáméknál lakik, így alakult, talán már leírtam, miért. Ő egy igazi fáraó típusú pacsek. Félperzsa cica, nagyon önfejű. Nem szereti, ha nem az ő akarata érvényesül, igazi egyéniség. Mivel a gyerekek sokat vannak ott, meg kellett tanulniuk, hogy a cicát nem bántjuk. Hát igen. Volrt a gabin karmolás 1x, de akkor én is ott voltam. Cica egyébként ilyen esetekben elég türelmes, és karom nélkül pofozkodik általában, de ne tudd meg mekkorát tud így is odasózni és az egyik ilyen pofozkodás közben (szerintem véletlen volt) megkarmolta a kezét. Gabi azóta nagyon is jól tudja,hogyha ő nem bántja, akkor őt se bántják. A Danci meg sose akarta bántani a cicát, ő csak a kutyákat üldözi/né, mint itthon a Kevint.
Javaslom,hogy a grafikát vidd el egy patikába. A patikusok olyanokat is ki tudnak bogarászni , hogy ihaj. A legtöbb recept számomra nem áll másból, mint hullámokból, meg vonalból :wink:

Ilba!
Beni nagyon laza a kádban elfekve :lol:

Dia!
Igen, ez így van. Egyik játék varázsa se tart örökké. Ezért kell eltenni valahová egy időre, pl 1 hónapra, de úgy hogy ne lássa, mert akkor biztos, hogy neki most sűrgősen azzal kell játszania:) Aztán mivel nem látja egy jó darabig, megint egy új játék varázsát fogja visszaadni.
De jó, nálatok is megy a felújítás ezerrel! Csináltatok ilyen volt/lesz képeket???

Sajtiné!
Hogy mit csinál Zsófi a fejrésznél??????????????? :lol: :lol: :lol:

A felújítással járó koszok miatt őszinte részvétem, nagyon undorító dolog az állandó kosz, na de aztán a gyönyörű végeredmény:)

Gabiék tegnap végre lementek Balatonra, már ideje volt, m ert már kezdett megőrülni a panelban. Azt hiszem kissé elszokott a bezártságtól, hogy nem tud kimenni a kertbe. Már hétfőn délutántól ment a műsorozás. Anyós csak 22x telefonált a gyerek miatt, mert egyrészt nem bírt vele, másrészt a Gabi haza akart jönni. Kissé úgy éreztem, mintha elunta volna a hitegetést, hogy mennek Balcsira. Aztán a végén addig telefonálgatott, míg végül lefeküdtek aludni! Tegnap már fürdött a Gabcsi a Balcsiban, azóta nem jött telefon a Gabi végett :lol: Danci jól érzi magát anyukámnál. Csak néha zizi, de anyum elbír vele, egyébként mama helyett anyának szólitja az a büdös kölök. Elpártolt. Hiába mondja neki, hogy nem anya vagyok, hanem mama, Danci csak kiröhögi. Pedig eddig mindig mamának hívta. Mondtam, neki, hogy megyünk a mamához és Dancika beprögött, amíg el nem indultunk mutogtatta, hogy menjünk már és közbe mamamamamama.... be nem állt a szája. Hát így állunk.
Azért tegnap végre kivakartam a konyhát a dzsindzsából, most ragyog. Azért így szebb:)
Csabim kitalálta, hogy menjünk le mi is balcsira az anyjáékhoz campingolni :? Nincs kedvem menni több okból is. Egyrészt már bejelentette, (miután feladtunk a postára 100 ezret a lakáshitelen kívül ami még 80), hogy spóroljunk, mert éhenhalunk, a másik meg alapból is utálok kempingezni. De Csabi imád és nagyon be van sózva a feneke, ő eddig mindig volt valahol ha még egy pár napra, de akkor is. És idén még sehol. Aztán kigondolta ám ő az okosságát. Az anyjáék üdülési csekkel mentek és megmarad nekik annyi, hogy mi még pár nap erejéig beleférünk kutyástul, gyerekestül... Tehát a szállásért effektív nem kell fizetni, kajálni, meg itthon is kajálnánk, oly mindegy, hogy most balcsin vesszük meg vagy itthon, így valószínű, lemegyünk a jövő hétvégére, de hogy az most hány napból is fog állni és mikor kezdődik még ma derül ki.

majd még jövök, írjatok ám!

Kép
sasha

Tényleg, Sasha, azért ne vesd le magad egy küszöbröl a mélybe, a gyerekekenél, legalábbis úgy tapasztaltam, nem ritka, hogy anyunak szólítják azt, akit szeretnek..

Eszti a coolasa-ság egy angol mondásból jön: cool as a cucumber. Ebből kreált szóviccet egy nem madzsar barátom, ezért választottam ezt az emailcímet is.

Kép Kép
coolasa

Jó reggelt!

Ilba:
gyermekem hasonló mint tied éjszaka. már megőrülök. kivagyok kész. olyan rendicsek volt picinek. 1 hónapos kora óta 1x ébredt. ezt egyébként azóta csinálja amióta van foga. ne de mire kijön az összes, addigra én végelgyengülésben elhalálozok :shock:
vérzés: dettó. igaz nekem még csak 3x volt meg a szülés óta, de egy női hadseregre való tampont (super plus :!: ) elhasználtam. Pedig én elvi okokból a szülés előtt nem éltem vele :oops:

Gabus:
igen pszichológia tudod, a rendezett környezetben az ember is rendesebbé válik. Mondjuk nekem a mosogatás az egyetlen amit normális háziasszonyként művelek. Minden reggel + mire hazaér Peti elmosogatok. Mert útálom a koszos edényt. Na jó fel is mosok a konyhában mindennap + a fürdőszobát is sokat takarítom, na de a többi..... úgy úúúúútálok porszívózni meg port törölni, meg ablakot pucolni, a többiről ne is beszéljünk. Szóval nem vagyok egy hajde nagy tisztaságmániás, nem úgy mint Vuka igaz Vuka :?: :D :D

Sajtine:
nekem is küldesz konyha fotót :?: Te a kufircolás az én szótáramban mást jelent :mrgreen:

Figyuzzatok, mikor derül ki, hogy a gyerek hisztis lett, vagy csak átmeneti zavarai vannak? A Gergő az ezelőtti tündérgyerek amióta mászik meg feláll tiszta zizzant lett. Azt csinálja, hogy odamászik a lábam alá, ott nyöszörög feltérdel, meg felkapaszkodik, hogy vegyem fel. Utána meg órákat ott cumizik az ölemben. Néha úgy érzem, hogy az elhanyagolt gyerek stílusát veszi fel, pedig Isten látja a lelkem, de nagyon sokat foglalkozom vele.

Bubek, mi újság Marcifronton?
Vendég

halika,

mi a kufircolást nem arra a bizonyos tevékenységre használjuk mint a nagyok :lol: :shock: :wink: :twisted:

sajtinénél is megjelent a mikulás :lol:
már nagyon hiányzott :lol:

Eszti,
Zsófi is egyik nap felállt, aztán 2 napig semmi.
Utána meg mintha mindig is ezt csinálta volna :lol: :lol: :lol:
Persze nem ilyen fiatalon mint a kis Bence :D

Kép

Kép
sajtine

tücsimami
email cím :?:

Kép

Kép
sajtine

Vendég

Jó reegelt!

Képzeljétek gyermekem ma 2kor nyűglődött először!!! :shock: Én persze fél1-kor felijedtem, hogy a gyerek, te jó ég! Azt álmodtam, hogy a hátamon fekszik. Elkezdtem keresni félkómásan, hogy hová gurult le rólam, még az ágyam és a szekrény közti 5cm-es részben is megnéztem. :shock: :D :shock: Végső elkeseredésemben benéztem a kiságyba, ahol békésen aludt.

Vanília,
Hogy csinálod Ádinak a hávájpulykát?

Kormi,
Hát Levente méretei se semmik! Ha jól láttam a képeken, nemsokára csak 1 méretű ruhákat kell venned. :wink:
Hogy van a válla?

Dia,
Képeket kérünk szépen!!!

Tücsimami,
Ezek a gyerökök? Evési, alvási szokások … nagyon kitalálták, mi?
Sőt Beni is hisztis mostanában, fel kell venni, aztán meg lóg lefelé a kezemből is. :roll:

Sajtine,
Most először???????

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
igen először :D

képek:

kicsike obi nincs kenobi
Kép

amiket tegnap vettünk:

fehér gatya
Kép

polok 100 Ft / db

Kép

kék gatyóka

Kép

Kép

Kép
sajtine

a polok 100 ft című képnél, figyelmetekbe ajánlom a kicsike mancsot alul :lol:
( ne a Mancsra gondoljatok :lol: :lol: :lol: :lol: )

na mennem kell, tízorai idő van, Zsófi dudál már :lol: :lol:

Kép

Kép
sajtine

Na sziasztok,

eccccerűen olyan nehezen jutok ide a géphez, hogy gáááááááááz!!! :cry:......pedig mindig annyi mindent szeretnék írni, meg mondani. :roll:

Na, amíg Marci fel nem ébred addig irok gyorsan.

Kormi, a képeitek nagyon jók. Olyan jó kis eseménydús nyaralás volt! Igazi gyerek-fejlesztő....:wink:

Coolasa,
te kérdezted Gyékényest. Sajna nem rokon, (horgászújságban volt haírdetés, felhívtam, és nagyon szimpi volt a manus, 8000/éj volt az ára) de nagyon megszerettük mi is, lehet jövőre 2x megyünk! nyár elején, meg nyár végén.
Ez a májas sztori. megállt bennem az ütő, amikor olvastam.... aztán a végén jól felsóhajtottam.

Eszti,
hát tényleg túltesz Benyó Marcin! viszont így készülj fel, hohgy egy olyan örökmozgó sajtkukac gyermeked született, aminek nemigen akad párja....Én már kezdem megtapasztalni. Már olvasni sem tudom a bnetet ha Marci ébren van....Készülj fel, mert kelemes pihis órácskáknak VÉGE!!!!! :wink:

Vuka, ti is hazajöttetek már nem? Mi újság Petrával?

Ilba, Sajtine,
nálam is mikibácsi van...és én is az elvérzés határát súrolom....de legalább nem fáj annyira mint szülés előtt. Nekem előtte nagyon fájt. :roll:

Natasa,
Szonja nagyon szép kislány. ezt újra meg kell jegyezzem....
csinálj róla sok képet, mert nagyon édes!

Gabi,
a kis "keresztény " Livi egy tündérmanó. Hát meg kell neki tanítani, hogy az előszobába sokkal jobb seperni. :wink:

Én itt tökre összehúzom, és baromi szerencsésnek mondom magamat, mert Marci nagyon jól eszik, és nagyon jól alszik annak ellenére, hogy alul is és felül is kibukkant még két fogacska. Viszont hiszti az van nálunk is. A pelenkázás egy közelharc. Már tésztaszűrőtől a számológépik, meg a saját hajkefémig, elektromosfogkefétől az orrszívóig ne tudjátok meg mennyi minddent adtam már ezen időre a kezébe, mert egyszerűen különben nem bírok vele. Bár mostanában ha hangosan rászólok, akkor már odafigyel rám, és érzi, hogy amit épp csinál azt nem kéne, és akkor van 10 mp szünet a csalekménysorozatban, dehát 10 mp - az testvérek között sem túl nagy idő, lássuk be.... :x
Jövő héten megyünk magy tanácsadásra, akkor kiderül mennyi kiló.

Mi gyakran eszünk Hipp kajákat, mert azokat MArci nagyon - nagyon szereti. Tegnap este nem akarta abbahagyni a kaját, több mint 3/4 üveggel bevágott egy ilyen Hipp sárgarépa - krumpli - pulykából. És akkor is már én hagytam abba mert már féltem, hogy nagyon megterheli a pocakot. (ált. fél üveg a mércéje egy kajára)
Valamint minden elalvás előtt (reggel, ebéd után, délután, és este) szopizik. Még mindig fejek de, és este, hogy rendesen termelődjön.

Most fogok csinálni neki babfőzit csirkével, remélem megeszi. A múltkor a bablevesemből ki akarta enni az összes babot. nem hagyott enni. ült az apja ölében, és állandóan engem buzergált, és közben tátotta a száját, hogy adjak neki. Minden kaját ami felnőtt, azt meg lehetne vele etetni. Ja és már nem maszatolunk, már szépen rendesen (még az előkét sem dzsuvázzuk össze!!!!) eszik. Gyümit is sokat eszik, egy egész goldenalma a délutáni mércéje.
De meg vagy 2 őszibarack vagy egy fél banán, vagy 4-5 db sárgabarack. Nem kevés.... olyan 100-102 mili egy kaja, és napi 5x eszik a szopin kívül. szopizni nem tudom mennyit szopizik...

Sasha, és mikor jönnek haza a gyerekek? Húúúú, azért én sem biztos hogy örülnék, ha anyukámat hívná Marci anyunak....

Ja a tali.
Jövő héten talán már jó idő lesz. Megkérem Apát, nyírjon füvet hétvégén, és akkor esteleg jövő héten nálunk egy tali. De csak ja jó idő lesz.

na most felébredt, mennem kell.
pussz.

Kép
----------------
B&M
bubek

Ilba, ilyet én is szoktam álmodni, hogy Noki velünk volt egy ágyban, és most vagy közénk gurult, vagy a falnál van, és vigyázzakcsakóvatosan rá ne hemperedjek. Szerencsére ez a pánik őt sem zavarja meg egy pillanatra sem a szundikálásban.
Akartam írni azt is, hogy Beni egyáltalán nem duci. Olyan egészségesen kisportolt külleme van (gondolom, az otthoni edzőtermetekben le sem engeded az erőgépekről, míg nem mérhető centiben a bicepsznövekedés..). És ahogy a múltkor a videón nyúlt a nemistudommiért, nekem az volt a benyomásom, hogy az ő fizikai adottságai már jóval túlmutatnak azon, amiket egyelőre korából adódóan ügyességileg képes véghezvinni. Apuka milyen alkat? (Nem mintha akárcsak rólad tudnám, te milyen vagy...)

A fiús nyüszögésről, hisztiről annyit, hogy a napokban töltöttünk 4esben egy fél napot a barátnőmnél, mi ketten Nokival, és ő az ő kislányával, aki 1 év+1hónappal idősebb pont, mint Noki, sikerült sokat beszélgetnünk, mert a 2 kislány merő figyelmességből egymáshoz időzítette alvási idejét, és 3 órán keresztül durmoltak, és a barátnőm mondta, hogy mi, lányos anyukák szerinte nagy mázlisták vagyunk (így az első időszakban), mert hétvégén volt baráti összejövetelen, ahol a kislányán kívül az összes gyerök (4) fiú volt, 1-2 év közötti, és elképesztő szüttyögést/ nyafit/ visítást/ hisztit (mindenki válassza ki a vérmérsékletének és ízlésének megfelelő terminus technicus-t) rendeztek, míg az ő kislánya csendesen alkalmazkodott a helyzethez, és távolról békésen figyelte a műsort. Tényleg mások a fiúk? Ha jól kalkulálom, köztünk nincs olyan, akinek mindkét nemű gyermeke volna. De a történetben szereplő 4 fiú 3 anyától származott, tehát még csak nem is egyetlen családon belüli nevelési sajátosságról beszélhetünk. Velük mindig foglalkozni kellett, míg Sárika szépen önállóan eljátszott...

Kép Kép
coolasa

Sajtine,
Jók a rucik!!!

Bubek,
Én kérdeztem Gyékényest, tényleg nem is volt drága.
Pelenkázás: dettó
Tali tök jó ötlet, mi szívesen megyünk. Én is akartam már szervezkedni, de ilyen időben egyszerűen nem lehet tervezni. :roll:

Coolasa,
Apuka vizilabdás, én kézilabdás, mostnémiplusszal alkatok vagyunk. :D
2. gyerkőnek kislányt szeretnénk!!!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek, köszi.....pedig én úgy terveztem, hogy őszig még nyugi lesz.... :shock:
Tyű, de jól eszik a kis Marci.

Csajok, egyébként ez hogy van a hozzátápinál? Mennyit lehet megetetni velük, amikor kezdjük. Mert mi most elkezdtük az almázást, barackozást, és Benyó egyszerűen imádja. A Hippes bari-almából megeszik negyed üveget, meg délután is, de csak azért ennyit, mert nem merek még többet adni. Szerintetek ha kéri még, adjak?
A nyers gyümit is szereti, azt is kanalazza rendesen.

Ilba, kívánságodhoz csatlakozom!!! :)

Kislányos anyukák, recept? (mármint a kislányra)
Vendég

Életjel:
Halihó, már itthon vagyok, csak annyi a dolgom, hogy olvasó üzemmódra váltottam. Most sem érek rá, Petra végre bealudt, megyek ebédelni, aztán hasznossá kell még tennem magam.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!

Nagy bajban vagyok, es a segitsegeteket szeretnem kerni. A masodik babankat varjuk, es ugy jott ki a lepes, hogy dokit kell valtsak. Arra gondoltam, hogy a Szent Imrerol olyan sokat hallottam, utananezek. Hatha tudtok egy jo dokit ajanlani, aki nem penzehes, megismer, nem csak munka vagyok a szamara. Szeretnem, ha fiatalos doki lenne, na nem kell rosszra gondolni, csak nekem nagyon sok rossz tapasztalatom van az idosebbekkel.
Higgyetek el visszaolvasnek, ha lenne idom, de a nagyobbik gyerkoc most mult egy eves, lepni nem tudok mellette. Este meg ugy zuhanok be az agyba. Szoval megkoszonnem, ha egy par szoban irnatok a korhazrol es a dokikrol.

Halas koszonettel
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Kedves Ezvicc Judit! Isten ments, hogy visszaolvass, mi itt szívesen segítünk...először is abban, hogy eláruljuk, bár ez a forum is szent-es, de nem imrére végződik, hanem istvánra.... de ha így is állhatunk rendelkezésedre, ezer örömmel.

Kép Kép
coolasa

Szia!

KOSZI, en is Istvanra gondoltam, csak Imret irtam :) Bocsi :)

Szoval Szent Istvan erdekel, ami a Nagyvarad teren van, es babarat.

Ez pontosan mit takar?

Tenyleg csak 1 vajúdó és 3 szülőszoba van? Ezt itt olvastam: http://www.bebilap.hu/korhazak/szentistvan.htm

Koszi elore is a segitseget!

udv
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Nem nagyon ertem ezt az alapitvanyos szobat, amit ez az oldal ir, hogy 8eft. Errol is irnatok?

koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit, én szülőszobában nem vagyok illetékes (ha azonban a császáros műtő luxus-szolgáltatásai érdekelnek, arról beható ismeretekkel rendelkezem), az alapítványi szobákról 5 hónappal ezelőtti infóim vannak: ha nem akarsz szobatársakat, hanem privát szobában képzeled el azt a néhány benn töltött napot, úgy, hogy a gyermeked mellett a férjed is benn alhat veled, és ott lehet amennyit csak kíván(sz), ÉS ha ezek mellett még van is szabad szoba akkor, amikor te vagy soros a kórházban , akkor igénybe vehetsz ilyen különszobát. Három db van nekik, 2 egybenyíló fürdővel, ezek 10e ft/éj/szoba, a 3. különfürdős 12 e/éj/szoba. (A 8e ft szerintem régi adat). Én ilyen alapítványiban üdültem, nekem sokat jelentett, másoknak meg inkább a szobatársak és a jó társaság a fontos, mert úgy meg tanulnak az anyukák egymástól, ez ízlés kérdése.

Kép Kép
coolasa

Amikor a fiumat szultem, akkor telt haz volt a szuleszeten, es a patologiara kerultem egy 4agyas szobaba. Borzaszto volt. Hajnal egykor kerultem le, majd a mellettem szinten akkor szulo anyuka (17ev koruli) elkezdte a szules tortenetet meselni, de ugy, hogy levegot sem vett. Majd, amikor vegre abbahagyta, es megprobaltam atelni a szulesemet, akkor a masik szobatars neki indult zuhanyozni. Fel a villany, taska czipzarjanak huzogatasa kb 5percig egyfolytaban, mint egy idegbeteg. Majd amikor vegre csend lett, es gondoltam pihenek, ketten elindultak bagozni. Mikor ezen is tul voltunk, es azt hittem ettol rosszabb nem lehet, akkor jott a horkolas. Szoval reggel mar konyorogtem a szulesznomnek, hogy szerezzen valami egyagyas szobat, mert megorulok. Azt hiszem 4napot voltam bent, es ezert 5eft fizettem, de teljesen rambiztak, nem volt szabott tarifa.

Ket dokirol olvastam most a neten (kisfiam ma extra jo gyerek, eljatszik most egyedul :)) dr. Artner es dr. Varnai. Hallottal roluk? Siklosit a TV-ben, ujsagban lattam. O gondolom nagyon keresett, es megfizethetetlen szamomra.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit, szerintem itt mindenki a saját dokiját fogja ajánlani, mert úgy tudom, mindenki meg volt elégedve a sajátjával.
Én Ujvári doktornál szültem és Spiesz Anna volt a szülésznőm, mindkettőt csak ajánlani tudom.
Én is kifogtam az alapítványi szobát, nekem nagyon sokat jelentett, hogy a párom végig bent volt velünk.
Szülőszoba több is van, nem tudom, pontosan hány, szerintem 4 v. 5. A kórházban egyébként szinte mindig teltház van, nagyon kedvelt kórház. Én nem az alteros szülőszobában voltam, de itt is volt magnó, labda, csak az ágy nem volt olyan nagy és széles, meg tán ott van kád, bordás fal és ilyen ínyencségek. Ezt csak akkor tudod elfoglalni, ha éppen szabad (mint ahogyan az alapítványi szobát is). De a sima szülőszoba is szép, tiszta, rendezett.
Vendég

Szia Eszti!

Olyan szoba nincs, hogy csak en vagyok bent a picivel, a ferjem meg munka utan benez, es utana hazamegy?
Ugye ne ugy kepzeljem el a vajudo-szuloszobakat, hogy egy hosszu folyoso, uvegfallal elvalasztva, elorol meg egybenyitott (csak fuggonnyel elvalasztott) es hallod a tobbi no orditasat? Az elozo korhaz ilyen volt, csak egy szep, kulon szuloszoba volt, a tobbi "szocreal" volt. Szoval, ha jol ertem, itt kulon helyisegekrol van szo, ajtoval elvalasztva. es mi van, ha telt haz van, akkor hol szulnek a nok? a folyoson?

koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit, szerintem ha bemész a kórházba, biztosan megnézheted a szülőszobákat. Egyébként két éve újították fel teljesen, és nagyon barátságos, halvány színű falak vannak, képek, szóval olyan, mint egy kulturált szoba. (szerintem sok ember örülne, ha ilyen szobája lehetne....) Minden szülőszoba egyágyas, én azt sem tudtam, mi zajlik kint, nemhogy hallani bármit. Becsukod az ajtót, és onnantól megszűnik a külvilág.
Eddig még mindig megoldották a teltházat, gondolom akkor a vajúdószobában is szülnek, meg a CTG-s szobákban is vajúdnak. A folyosóra biztosan nem kerül senki....

Ahogy Coolasa írta, az alapítványi szoba egy egyágyas szoba, amiben csak te vagy, meg a baba. A férjed akkor megy be, amikor akar. Ha bent akarna aludni, akkor a te ágyad alól elő lehet húzni egy plusz fekhelyet.
Vendég

Bocs, azt hittem van sima egyagyas, es az alapitvanyi egyagyas, ahol apuka is bent lakhat. Mostmar ertem, csak egyfajta egyagyas van. Azert nem semmi, hogy a doki mellett meg 40eft a szoba. Ezert nehogy nekem essetek, tudom, hogy nem kotelezo ilyen szobaba menni, de azert akkor is sokallom.

A nem alapitvanyi szobak, azok milyenek, nem tudjatok veletlenul?
szules utan oda adjak a kicsit?
Meddig maradhat?
Apuka is maradhat?
hany napig kell bentmaradni?

ha eszembe jut meg kerdes ugye fordulhatok hozzatok?

koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit, én is sokallom a 10e forintot, főleg, hogy ennyiért már szép szállodai szobát is kivehetek, ez pedig azért közel sincs olyan nívón..... :roll:

A többi szobában is veled van a pici, ez itt alap. A látogatók szinte akkor jönnek-mennek, amikor kedvük tartja, este nem tudom, mikor van zárás.
Szerintem a sztenderd a 3 nap szülés után, én 5-ig maradtam, mert besárgult Bence.
Bármikor kérdezz nyugodtan, ha tudunk valaki biztosan válaszol.
Vendég

Eszti!
Azt szeretnem megkerdezni, hogy a doki kozli elore mennyi lesz a szules, vagy amennyit gondolsz (tudsz) annyit adsz?
A Te orvosod milyen? Fiatal, kozepkoru, idos? Odafigyel Rad? Bement szules utani napokon? Kontrolon megnezte, kerdezett a picirol? (ez tudom hulye kerdes, de erdekel) Felhivhatod ot barmikor? bement rogton amikor beertel?
koszi

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Húú, hát akkor a válaszok.
Nem közölte, hogy mennyi a szülés.
Az én orvosom nem is fiatal, nem is középkorú, 40 körül lehet valahol, de inkább harmincas. Nagyon figyelmesnek, és emberinek tartom őt, aki amellett, hogy jó orvos, nagyon odafigyel a betegeire. Én azért szerettem őt, mint orvost, mert rám nagyon jó hatással volt, megnyugtatott a jelenléte, éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Természetesen bejött többször is szülés után, érdeklődött, hogy vagyunk, és a kontrollra vittük Bencét is, megnézte, érdeklődött felőle, jó beszélgettünk, tulajdonképpen az egész kontroll egy nagy beszélgetés volt.
Szerencsére nekem problémamentes volt a terhességem, de ha kellett volna, bármikor felhívhattam volna szerintem. Mivel én reggel 8-kor mentem be a kórházba, ezért ő már ott volt amúgy is, de persze, ha felfogadod, akkor biztosan bemegy éjszaka is, ha kell, és itthon van. (sokszor dolgozik külföldön, ha jól tudom)

Az általad említettekről is jókat hallottam, Siklós a főorvos, ő talán azért nehezebben "becserkészhető".

Majd Ilba tesz egy táblát (ugye Ilba?) :) és akkor látod, hogy ki kinél szült.
Vendég

Koszi a sok infot!
Hat mar majdnem beleeltem magam, de erre jot ez a mondat: sokszor dolgozik külföldön, ha jól tudom. Ez nem jo hir! Azt jelenti, hogy lehet nem lesz bent a szulesnel. A mostani dokit is ezert valtom le :(
Az osszes tobbi nagyon szimpi. Be lehet hozza a korhazba is menni, vagy maganrendelesre kell menni? Megkerdezhetem, hogy egy vizsgalat nala mennyi? Elerhetoseget tudnal adni? Lehet felhivom, es megbeszelem vele. Jo lenne tudni, hogy van egy doki, akihez fordulhatok. Az elozo terhessegemnel voltak problemak, igy jo lenne, ha elerheto lenne a dokim.

Koszi

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Szuper dolgokat, irasokat talaltam dr.Ujvari es dr. Koissrol. A dokidra ok is irtak, hogy kulfoldre utazott szulesnel :(

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit, ahogy Eszti rémisztgetett már téged: valóban, itt mindenki többé-kevésbé maradéltalanul meg volt elégedve az orvosával, így ha nem vigyázol, még a bőség zavarával kell szembesülnöd. Nekem pl az volt a heppem, hogy az orvosom hölgy legyen, mindig elérhető volt, szülés után mindennap meglátogatott, utána telefonon hívogatott, viszont tudom, hogy ő a drágább árfekvés itt sok más orvoshoz képest. Mindenkinél találsz majd prot és kontrát, a többiek is biztos segítenek majd elevickélni a különböző preferenciák közt...

Kép Kép
coolasa

Mai napi szerzeményünk (40 db-os habtapi 3400-ért) az Ilba által ajánlott internets csajszitól.
Kép
Ja és Petra már így csücsül (egyedül még nem tud felülni, viszont ha segítek neki, akkor már egész jól tartja magát)

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!

Hat egyre inkabb a Szent Istvan korhaz fele hajlom, es a dr. Koiss es dr Ujvari fele.

Orulnek annak a tablanak, amirol Eszti irt.

koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Hat egyre inkabb a Szent Istvan korhaz fele hajlom, es a dr. Koiss es dr Ujvari fele.

Orulnek annak a tablanak, amirol Eszti irt.

Meg annyit kerdeznek, hogy a kicsi egesz ejjel kint van? A csecsemosok furdetik? Hiaba, egyszer atestem mar ezen, de meg mindig parazok :)

koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Eszti,
a kislányra garancia, ha dec. 2-án gyártjátok!!! :lol: :lol: :lol:

Valahol a neten láttam tavaly egy ilyen naptárt, megpróbálom előkeresni. Nekünk bejött!

Ezvicc,
nagyon teccccccccik a felhasználói neved, mikor a főoldalon láttam, utolsó hozzászólásként a neved, mindig jót mosolyogtam rajta! Üdv itt!
A kicsit mindig veled van, de ha gondolod, be lehet adni a csecsemőosztályra, ha pihenni szeretnél. Mikor mi voltunk bent (1 éve), akkor mindig a csecsemősök fürdették a babákat. Bejöttek szólni, hogy lehet menni, mi meg sorba álltunk velük, mint a BKV-pénztárnál. :lol:

Tücsimami,
Livi sincs még 8 kiló szerintem (16-án megyünk mérni) és kicsit sem 8 hónapos... :lol:

Viszont a maciját már meghintáztattttya
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ehun a titok:

Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

sziasztok,

itt vagyunk ám mi is, csak egész nap menés volt, majd annyuk elmeséli..
én csak panaszkodni jöttem :( sikerült egyik pillanatról a másikra begyulladnia a legkedvesebb jobb felső 8-as névre hallgató fogamnak (alias bölcsességfog), így az est egy részét egy kedves fogorvos bácsi rendelőjében töltöttem, aki szerencsére megszabadított a fájdalomtól (és a fogtól is) :P
közben az alábbi betegségek és komplikációk NEM merültek fel:
előrebocsátom, hogy bár minden pasi hipochonder, én ennek egy igen-igen kiemelt díszpéldánya vagyok:
- ájulás
- szívműködési zavar
- elvérzés
- veseműködés leállása
- allergiás reakció a szurira
- nyelvlenyelés az érzéketlenség miatt.

valószínűleg nem fog kialakulni a következő sem:
- elvérzés
- vérrög agyba kerülése
- stb....

remélem a Ti férjeitek is besz**nak, ha fehér köppenyes emberek (kivéve a hentest és a cukrászt) közelítenek feléjük :)

Kép
Kép
mancsbá

ILBA VUKA!!!

Ilyen számos habtapit énis!!!! Lehet még onnét venni, és meddig és a következő gyeskor is lesz neki még ennyiért??? Sajna már elkalkulátam máshová az összes lóvét, így csak a következő hónapba fér bele, főleg, hogy úgy néz ki, mégiscsak megyünk Balcsira a jövő héten valamikor. Azt még nem tudni :lol: SZÓVAL??????

na akkor most olvasok csak megláttam a habtapit :oops:

Kép
sasha

Mancsbá!

Zoltánka szintén fehérköpeny-fóbiás! Hiszen pasi... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

És hogy szereti, ha Zoltánkának hívom!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Holnap teszek fel képeket,de nincs kimondottan előtte-utána készült.
Pusssssz!

Kép
Kép
lldicsi

Sasha lesz még akkor is habtapi
www.jatekarzenal.gportal.hu
Ezen az oldalon találhatod a csaj elérhetőségét és egyéb játékokat.

Nálunk nekem van fehérköpeny fóbiám, a férjecském jól bírja, szerencsére. Az én bölcsességfogam kivételénél 1 hétig szabin voltam és nagyon erős fájdalomcsillapítókon éltem, a műtétnél mindenki engem próbált élesztgetni, amúgy volt egy kis komplikáció, de ez már rémálmomban se jöjjön elő.

Na megyek aludni, mert fárasztó nap van mögöttem és előttem.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Jó estét mindenkinek! (Már tuti mindenki alszik)

Eszti,
Elvileg a fokozatosságra intenek, de én úgy adnám neki, hogy amennyit jó ízűen megeszik.
De tudod, nálunk ez nem téma. :D
Szerintem a lényeg, hogy csak 1 újat adjál és akkor látod, ha esetleg probléma lenne.

Ezvicc,
A többiek már mindent leírtak, ha van még valami kérdezz!
Itt az a híres tábla.
Kép

Vuka,
Nem büdi a tiétek? Én 2 napig szellőztettem, mielőtt leraktuk.

Gabi,
Lehet, hogy akkor jövő februárban jön el a mi időnk???? :oops: Pont 2 év lenne akkor a gyerkők között. :wink:

Mbá,
Ha új fogdoki kéne, akkor ajánlom a nagynéninket. Én csak ezért nem parázom.

Kolmol????

Ma felfedeztük a mosógépet:
Kép
Séta közben mindig eztet rágcsáljuk és alaposan kitanulmányozzuk:
Kép
Ezt meg csak úgy:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Ha sikerül ma becsomagolnom, (és a banda felébred, mert az összes pasi húzza még a lóbőrt), akkor utazunk Kecskemétre. A párom visszajön, de mi szeptemberig lennmaradunk. Ott fogunk szülinapozni is.

Kolmol,
pü-ben megadtam neked a telefonszámom, nem találtam az emailcímedet.

Vuka,
üdv újra itt (mi meg megyünk...) Visszaolvasáskor láttam, hogy szemorvost keresel Petrának. Én egy kicsit várnék vele, mert fél éves kor körül növik ki a babák az élettanilag jellemző kancsalságukat, 8 hónapos kor körül érdemes menni szűrővizsgálatra. Mindenképpen az I.sz. Szemklinika (VIII.ker., Tömő u., te is átsétálhatsz) csecsemőrendelését ajánlom, ott tényleg értenek hozzá. (egy mezei szemorvos, mégha gyerekekre specializálódott is, nem biztos, hogy tudja, mit kell csecsemőknél nézni). Ez minden csütörtökön de van. Sajnos nem lehet telefonon előre bejelentkezni, de ha odaértek kb 3/4 8-ra, akkor van esély, hogy olyan sorszámot kaptok, hogy még be is juttok. (iszonyatos tömegre kell felkészülni). Van egy cikk a témáról, itt van a pontos cím, telszám is:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=449
Én vittem Benedeket, Leventét is fogom, meg majd ha elérik a kellő kort, kontrollra is. Én az egyik szemere tompalátó vagyok, így fokozottan aggódok a kancsalság miatt. Egy délelöttös sorbanállást megér, hogy biztosan megnyugodjon az ember.

Ilba,
Levente vállával visszamentem a dokinőhöz. Még mindig nagy a púp, azt sütöttük ki, hogy valószínűleg már az első oltás immunizálta, csak épp bőrreakció nem volt, s most az immunrendszere hevesen reagált a felismert kórokozóra. Mellesleg ilyennel Vukáék tapasztalt vedőnője se találkozott a praxisa során (mármint hogy elsőre semmi, másodikra meg szinte azonnali, heves reakció). Nem kell semmit csinálnunk, csak borogatni, hogy ne legyen túl csúnya nyoma, ha valami baj van, majd a kecskeméti dokinőhöz megyünk. (tavalyról már ismerjük, akkor Benedek szedett otthon össze egy campylobacter fertőzést).

Én ezt néztem ki a játékarzenál oldalán Benedeknek szülinapra (most már tuti, hogy később kapja meg):
http://gportal.hu/picview.php?prt=90953 ... 23&index=2
Tavaly ezt kapta tőlünk egy kétéves srác a szülinapjára, na onnantól semmi más ajándék nem érdekelte, volt némi nagyszülői besértődés is.

Még esetleg bejelentkezem, ha lesz itt élet indulásig.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Ilba nekünk is nagyon büdi :? , összeraktuk és rányítom az erkélyajtót úgy szellőztetem, ma még neki kell esnem, hogy vizes ronggyal is áttöröljem.

Tegnap azért dobták vissza a GYED-es papírjaimat, mert nem volt minden oldal általam és a munkáltató által aláírva, persze ezt nem közölték a kitöltési útmutatóban. :evil:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?