Sziasztok!
Mea culpa - nem voltam ÁKatánál, úgy felb--ta a dokim az agyam.
aszongya, innentől kezdve szülési szabadságra kell mennem, nem tartHAT betegállományban. Igaz ez? Én úgy hallottam, hogy a szülést megelőző 28.naptól LEHET szülési szabadságra menni, de ez nem kötelező... Rohadtul nem lenne mindegy, hogy 5 vagy 6 hónapig kapnák a korlátlan összegű TGYÁS-t. Mit tudtok erről? hú, de mérges vagyok
Siba, azóta is a Demis Roussos-on röhögök
Olyan dinka vagy amúgy, tök szép vagy - női szemmel is, szal térj észhez légyszi!!!
Rozus, egyáltalán nem tragédia ez a
terhességi diabétesz, főleg, hogy ilyen időben felismerték! Könyörgök, ne gondolj a legrosszabbra! A súlyos és elhanyagolt cukorbetegség okozHAT durva tüneteket, de a tiédet időben észrevették, nem lesz semmi baj! Nekem enyhe van, enyhe diétával, a barátnőmnek viszont a 30. héten diagnosztizálták - tök véletlenül, az ő erősködésére - és kiderült, hogy elég súlyos a helyzet, inzulint nem kapott, de neki be kellett tartania a 160gr szénhidrát diétát.
Az eleje nagyon sz@r, méregetni kell a kaját, de utána - az ő elmondása szerint - életében nem érezte magát ennyire jól, tök egészséges, jó kajákat evett, gyönyörű lett a bőre és ennek köszönhetően nem is hízott tovább. Ha nem lett volna diéta, akkorára hízott volna, mint egy repülőgép-anyahajó
a 30. héten tartott 15-17 kiló plussznál.
Kérdezd meg, hogy mennyi lett az érték, jó? utána meg írj itt a babaneten a terhességi diabétesz topicba, nagyon jó fej a doki, aki válaszol.
Meg beszélj a saját dokiddal, mégiscsak ő a legautentikusabb ebben a kérdésben, nem?
babamosóport a DM-ben lehet kapni, vagy tízfélét, ott van Gabi is, mi Norit-et vettünk, eddig bevált, oszt majd meglátjuk, hogy bírja a baba bőre.
Piciri - kb másfél hónapja vettük meg a babakocsit és azóta sem raktam el.
mindennap tologatom kicsit a nappaliban.
Figyu, ez a stria ellen kevés víz elég butaságnak hangzik... Pont hogy a hidratált bőr reped kevésbé (és ezen külső és belső hidratálás is értendő), a másik pedig, hogy nincs összefüggés a vizesedés és a vízfogyasztás között. Anyáinknak mondták anno, hogy kevés vizet igyanak a vizesedést megelőzendő, de a mai tanok szerint ez inkább veszélyes, mint igaz. Főleg nyáron... Persze egy-két oldschool szakember pld védőnők, akik '70-ben tanulták a szakmát - ÁKatáé volt ilyen, szidtuk is anno a hülyéjét
- kitartanak a kevés vizfogyasztás mellett, de szerintem ez nagyon ártalmas lehet. Inkább egyél sok dinnyét, kígyóubit, petrezselymet és egyéb természetes vízhajtókat és fogyassz kevés sót.
Hát igen, együttalvás-különalvás - örök probléma...
az ok, hogy mindenki hallgasson az anyai ösztönére, de nem árt tájékozódni a lehetőségekről és az esetleges veszélyekről. nagyon nehéz ám átszoktatni a babát a saját ágyunkból egy kiságyba! Hülye lenne nyugodtan alukálni messze a szüleitől, amikor megszokta, hogy addig anyukájától egy karnyújtásra volt, érezte a testmelegét, az illatát. Nem vagyok szakkönyv-párti, de a Suttogó szerintem elég hasznos és normális irányzatot követ, ezt érdemes elolvasni, mielőtt kidobjuk a kiságyat és beköltöztetjük a babát a szülői hálóba.
puszi,
Krisszi
(ma voltunk CTG-n, tényleg vannak fájásaim, nem hallucináltam. méhszáj zárt, szal nem szülünk még.
)