Új privát üzeneted érkezett!

Anita!
Nem tudod megtenni, hogy azt mondod otthon iszod meg a cukrot es megsem teszed??
Igy mindketten nyugodtan lehettek, az ertek meg ugyis iranyado, vagyis az ehgyomori ertek nem arulja el a csalast.

En igy tettem Mikinel, amikor 2,1 lett a terheleses cukrom. Nalam mindig alacsony a cukor es en akkor azt ereztem nagy kockazatnak, hogy pusztan a protokoll miatt elajuljak...Tudom ez mas eset es talan senki mas nem gondolja igy, de nem tudsz egy picit csalni? Mar ugyis kiderult a bibi. Ha meg nem megy, akkor sem lehet semmi kovetkezmenye, ha nem megy el. De tudom hogy nehez, mert a fogadott orvos nem mindegy hogy fogad.

Nagyon almos vagyok es nehez fogalmaznom, remelem nem tul zavaros. En is ugy vagyok , mint tobben irtatok, hogy ma ejjel nem ment az alvas. Ha ekkora front lett volna, miert nem szultem?????

csengo
Vendég

Ja, Esztike tenyleg gyonyoru, csak sajnalom hogy az en fiam mar be sem fer a kerok soraba...

csengo
Vendég

Sziasztok!

Jadey, Viola, Bujka - hogy vagytok?

Babyfun:

http://babyfun.fw.hu/

(megvettem ma ott a szopis párnát, képzeljétek, felhívtam a boltot előtte, h van-e és elrakattam az utolsó világoskék darabot. A pelenkázótáskából is az utolsót hoztam el. A sors keze :lol:
A babyfunt egyébként nagyon ajánlom, szinte mindent ott vettem meg. a pasi stílusa néha kicsit érdekes, de ma speciel jó kedve volt)

Hettie, ok, megbeszélem :lol: azt csak zárójelben mondom, hogy eddig mindig azt mondogattam neki, hogy ne forduljon meg, annyira rákészültem lélekben a császárra. :lol: elég öntörvényű ez a gyerek, majd katonai akadémiára íratjuk, hogy embert faragjanak belőle. :lol:

Tűzmanó, a külön szoba, közös szoba kérdés szerintem az egyik legellentmondásosabb vitatéma az egész babavárás alatt. :lol: Komolyan, ahány szakkönyvet olvasok, mindegyik mást mond. Egész irányzatok épültek a két "iskolára" :)
Nekünk a kórházban a felkészítőn mindenképp javasolták az első hat hétben a közös szobát, kényelmesebb, biztonságosabb is. Éjszaka nem nagyon kell tutujgatni a babát - állítólag - , tehát a tisztába tevés is nagyon gyors legyen, nem kell beszélgetni vele, játszani, mert meg kell tanulnia hogy az az alvás ideje.

Mi úgy oldjuk meg a közös szoba kérdést, hogy csináltattam egy tuti kis vendég/fotelágyat, amit a baba kiságya mellett fogunk elhelyezni és bizony én fogok odaköltözni hozzá az első pár hónapban. A párom hétkor kel mindennap, nem szeretnék kicseszni vele, legalább ő aludjon. aztán hétvégén bevállal egy-egy éjszakai kelést, csak a feeling miatt. :) Illetve nekünk van bölcsőnk is, tehát még az is lehet, hogy a bölcsőt fogom bevinni magunkhoz. attól függ, mennyire nyugodt gyerek lesz I. Richárdunk. ezt ki kell tapasztalni, mert szerintem itt is lehetnek egyéni igények, azaz mindenkinek más válik be. De ez tényleg elég nehézkesnek hangzik: felsír a baba, felébred az egész család, babát megszoptatod, aztán ha tisztába kell tenni, átviszed a kisszobájába.... hoppá! lehet kapni merev pelenkázólapot, azt beviheted a hálószobátokba is a többi kellékkel (pelenka, popsitörlő, stb. ) együtt. az nem foglal nagy helyet és a kiságyra is rá tudod tenni. hmmm?

KÜLDTEM MINDENKINEK EGY KIS ENERGIÁT :lol:

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok Lanyok,

eddig csak olvasgattam, nem volt kedvem irni, olyan melankolikus a hangulatom. Meg mindig egyben... Ma a szokasos menet a klinikan: vizelet, vernyomas, CTG, minden rendben. Aztan az orvosom jo alaposan megvizsgalt, az egy kicsit kellemetlen volt, mert nagyon melyen felnyult... Elmagyarazta, hogy meg akar gyozodni arrol, hogy semmi akadalya ne legyen a termeszetes szulesnek, es mindent rendben is talalt, csak nekem azota is sajog egy kicsit. Semmit nem haladtak elore a folyamatok, nem nyiltam tovabb a vasarnapi vizsgalat ota, a magzatviz tiszta. Azt mondta, hogy a protokoll szerint 1 hetet varnak terminus utan, addig nem avatkoznak bele mesterseges dolgokkal a folyamatokba, szoval nem tudunk mast tenni, mint varni a fajasokat....
Hat ennyi... Frusztraltsagomban ossze-vissza eszek mindent, a vegen meg a szilva es a dinnye okozta hascsikaras miatt nem fogok a fajasokat eszrevenni....

Persze a csaladom mar nem enged vezetni, ezert a parom vagy az apukaja visz be minden reggel Godollorol Pestre a klinikara, es nekem ez olyan szar erzes, hogy miattam kell ugralniuk... Persze ok szivesen csinaljak, de en nem vagyok hozzaszokva hogy engem szolgaljanak ki, inkabb en szoktam mindenkinek segiteni meg a rendelkezesere allni... De hat most ez van...

Kellemes napot mindenkinek:

Viola
fj35

Latom tema a kozos szoba - egy szoba dilemma. Igaza van Krisszi-nek, a konyvek fele-fele megoszlik a ket tabor kozott. Az en parom nagyon rendes es segitokesz, de azert eleg kenyelemszereto is, szoval ugy egyeztunk meg, hogy mindenkeppen a kulon szobaval kezdunk. A mozeskosarat is sok konyv ajanlja, mint a szulok szobajaban valo altatas egyik formajat, igy ha valami miatt egy-egy ejszaka at kell hozni, akkor nem fogjuk a kisagyat atcipelni, hanem csak a mozeskosarat. Abban is igaza van Krisszinek, hogy az ejszakai felkeleseket, szoptatasokat egyertelmuen meg kell kulonboztetni a nappaliaktol, hogy a baba minel hamarabb megtanulja a nappal es az ejszaka kozotti kulonbseget, rendet. Szoval ejszaka szigoruan rovid szoptatas, tisztabatetel, semmi jatek, enekles, kenyeztetes, semmi hosszabb idotoltes. Nekem szimpatikus ez a felfogas, majd megprobalom igy csinalni.

Viola
fj35

Jaj, es nagyon koszonom a tippeket, de bevallom oszinten, hogy a szex-re meg gondolni sem tudok... (Nem tudom hogy Ti hogy vagytok vele: mi egeszen a nyolcadik honapig ugyanugy eltunk hazaseletet a parommal, mint a terhesseg elott, de aztan reszemrol minden vagy elszallt a 9. honap kezdeten... )

Szoval mar csak a holnapi teliholdban bizom....

Viola
fj35

Viola,
Nyugi, és kitartás!! :lol: A lényeg, hogy a babád jól van odabent., szrintem ő tudja legjobban, mikor kell neki kijönni :wink:
Telihold: hátha :wink:

Vasani,

lehet gyógyszertárban cukormérő tesztelőt venni, azzal otthon is tudod csekkolni a cukorszintedet, és a cukros löttyöt sem kell meginnod. Csak az ujjadat szurja meg az az izé.

Krisszi,

akárki akármit is mond az együtt ill. különalvásról, szerintem az anyák tudják legjobban eldönteni, hogy mi a legjobb nekik és a babának. Én ezt mondtam anyámnak is, aki nagyon ellenzi az együttalvást. Szóval csajok, tudni fogjátok, mi legyen, nem is kell ahhoz könyv :wink:

Ákatáról tudsz valamit? Olyan jó lenne hallani felőlük...

Puszi
Kata
sz_kata

Sziasztok!

Viola, kitartás! annyira átérzem a helyzeted... most kezdtem el számolgatni: ha egy héttel engedik túlhordani Ricsit, akkor szeptember 4-én indítják meg a szülést. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Az még 5 hét.

Holnap megyek a dokimhoz és beugrok majd ÁKatához is, azt hiszem, csütörtökön engedik haza őket.

Kórházi cuccal hogy álltok? most kezdtem bepakolni és kihullik a hajam, annyi minden kell. nem is fér bele egy bőröndbe.

pusz,
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Csak rövid bekukk. Most jöttünk haza a kórházból. Augusztus 5-én 12.42-kor megszületett Csajtai Simon Balázs. 3050 grammal és 53 cm-rel betöltött 38. hétre. Mindketten jól vagyunk, spontán szülés volt, semmi komplikáció.

Írok majd részletesebben,

Andrea
Áron

Sziasztok Lányok!

Ma telefonáltam a dokinak a tegnapi cukoreredmény miatt, és cukros vagyok :cry: :cry: :cry: Azt nem mondta, hogy mennyire, de hiába is mondott volna számot, úgysem tudom, mit jelent.
Holnap reggel mehetek be a kórházba, aztán be kell feküdnöm.
Mit jelent ez a cukor igazából? Mitől rossz ez a babának? Korábban megszületik tőle? vagy cukros lesz ő is? Annyira nem értek ehhez.
Azt sem értem, mért kell befeküdni, mért nem elég a diéta. Nagyon elszomorodtam. Persze tudom, hogy szülés után elmúlik, de akkor sincs kedvem befeküdni.

Anita, Neked is be kellett feküdni, vagy csak megmondták, hogy diétázz?

Ha tudtok erről a cukordologról valamit, hogy mért van, ha nem is eszem sok csokit, meg nem magas a vérnyomásom, hanem inkább alacsony, szóval írjatok lécci róla valamit, a dokitól nem annyira merem ezeket megkérdezni, hátha ez mindenkinek evidens, csak nekem nem...

Rozus

KépKép
rozus

Viola!
Átérzem a helyzetedet, és megértem hogy ilyen hangulatban vagy... Nem lehet könnyű a várakozás, minden pillanatban ugrásra készen... És ha letelne esetleg az 1 hét eseménytelenül, akkor mi következik? Hogyan indítják meg a szülést? Bocs ha hülyeséget kérdezek, nem tudom hogy ez mindenhol azonos gyakorlat szerint zajlik-e?
Mindenesetre kitartás, most már tényleg nincs sok hátra, és megérkezik! :wink:

Krisszi!
Ha talizol Ákatával, nagyon sokszor puszilom és sok-sok erőt, energiát, tejet kívánok nekik!!! Alig várom, hogy írjon! Persze tudom, hogy nem ez lesz az első dolga, de előbb-utóbb biztos bekukkant hozzánk!

Kép
mamy

Áron(Andrea)!
Nahát!!! :shock: Gratulálok a kisfiadhoz, és a komplikációmentes szüléshez! Nagyon váratlanul jött, nem? De a lényeg, hogy jól vagytok! :lol: Sok boldogságot és tejet nektek!!!

Rozus!
Cukor, befekvés... :( :shock:
Ne hari, én nem nagyon tudok hozzászólni azokhoz, amiket kérdeztél... Nem értem én sem, miért kell befeküdnöd, de az biztos hogy ártani nem fog (csak hát kellemetlen), és szerintem nyugodtan kérdezd meg a dokidat, ezt nem kell szégyellni! Szerintem nem várhatja el, hogy mindenkinek evidens legyen, amit ő szaknyelven mond. Bátorság!

Kép
mamy

Bocsánat, itt saját cukros bánatomban nem is törődtem a többiekkel, meg most látom, hogy megszületett Simon Balázs! :lol:
Andrea! Nagyon nagyon gratulálok!!!!!!

Anita!
Eszti tényleg nagyon szép kislány! Gondolom, várja már a kistesót!

Viola!
Kitartás! Hátha a telihold tényleg segít!

Az együttalvásról azt olvastam legutóbb, hogy az a legjobb, ha az anyjával egy ágyban alszik a baba, mert akkor kevesebbet ébred fel, ha kicsit ébredezne, akkor is megnyugszik az anyja közelségétől. A természeti népekre hivatkozik a cikk, ami érdekes, meg ott biztos beválik. Találkoztam olyan lánnyal, akik emiatt nem is vettek kiságyat. Azért én ezt nem csinálnám, mert a baba nappal is sokat alszik, és nem fekhetek minden alvásidőben mellette, különben meg legurul az ágyról :roll: Meg azt is nehezen tudom elképzelni, hogy utána könnyű külön ágyba szoktatni. Na mindegy, nekünk van kiságyunk, az elején a mi szobánkban lesz, mpondjuk nincs is még külön szobája, minden cucca a mi szobánkban lesz. De már elkezdtük a tetőteret, úgyhogy előbb utóbb lesz gyerekszoba is.

Rozus

KépKép
rozus

Csak egy gyorsteszt, hogy fel tudom-e tenni a táblicskut!
Pusz mindenkinek, még próbálok ma írni is.

Kép
Kép

Kép
siba

NAgyon nagy gratula Aron-Andreanak!!! (Plussz egy kis irigyseg, hogy velem miert nem tortenik meg mindig semmi...) Szuper, hogy ilyen hamar hazaengedtek Titeket.

Rozus,

nekem van egy baratnom, akin kijott a terhessegi cukorbetegseg. Az a lenyeg, hogy idoben felismerjek es akkor nincs semmi gaz. Ot is befektettek, hogy megfigyeljek es megtanitsak a helyes dietara. De ezen kivul semmi gaz nem volt. A dietanak meg orult is, hogy igy fegyelmezettebben tud figyelni a sulyara is, azt mondta, nem volt olyan veszes. A cukros babak nagyon nagyra nohetnek, ha nem veszik az orvosok eszre idoben a bajt. De ne aggodj emiatt, allitolag gyakori a terhessegi cukorbetegseg, ez nem azt jelenti, hogy most mar cukros maradsz egesz eletedre, mert ez normalizalodik terhesseg utan. Az a lenyeg, hogy eszrevettek es dietaval kordaban tarthato most a dolog, a baba sem fogja semmi karat latni, bar a dietaert nem irigyellek, nekem nehezen ment volna..

Viola
fj35

Mamy,

egyelore nem beszeltunk az orvossal arrol, hogy mi tortenik, ha letelik az 1 hetes tulhordas. Konyvekben azt olvastam, hogy infuzioban oxytocin-nal szoktak meginditani a fajasokat, de nem mindig hatasos, mert idovel kifaraszthatja a mamat es a mehet is, nem garantalt, hogy meghozza a vart eredmenyt, mert egy ideig dolgozik, de aztan egy ido mulva leallnak a mehosszehuzodasok es a vegen csaszarozni kell a mamat. Mindenesetre megbeszeltem az orvosommal, hogy szeretnek minel termeszetesebb uton szulni, minel kevesebb beavatkozassal, es ezt o is maximalisan tamogatja. En nagyon bizom benne, hogy nem fog letelni az 1 hetes tulhordas es beindulnak a dolgok maguktol.

Viola
fj35

Sziasztok Csajok!

ÁRON GRATULÁLUNK SIMONHOZ! Nagyon várjuk a beszámolót és képeket. Táblába betettelek, csak pont aközben írtál, hogy töltögettem fel.

Vasani, gyönyörű az Esztibaba!

Krisszi, HURRÁ, I. Richárd nagyon ügyi :) és szuper a gerinc hír is. Hihetetlen, hogy hogy pörögsz! Bár ettől a jó időtől sokkal aktívabb az ember! Ákatának nagy puszik!

Gesztenye, köszi a kérdést, esküvő akkor lesz, amikor a súlyom 70 kiló alá csökken, tehát olyan 2040 körülre saccolom. :) Na jó azért remélem késő tavasszal nyélbe ütjük a dolgot :)

Nózi, szerintem is válts! Ez nem jó első benyomás!! :( De hallgass a belső hangra, az úgyis tudja.

Bali, alias kiváncsi fáncsi :) Háát az úgy volt, hogy állítólag már fél éve tervezgette az ügyet, de most jött össze a családegyesítés... Semmit nem sejtettem és a leves után mondta, hogy mennyire örül, hogy sikerült összehozni, hogy találkozzanak a családok és hogy Klári mama, megkérhetem a lánya kezét?.. .Azt hittem, hogy elájulok, mert én abban a hiszemben voltam, hogy ez csak az után történik, hogy én már igent mondtam... Aztán odaadta a gyűrűt és mindenki vagy bőgött vagy fotózott :) Levettem a szemüvegem, nem tudom, hogy a szomszéd asztaloknál mit gondolhattak :) Nekem nagyon romantikus volt, legalábbis nekem. Tényleg ilyenkor egyébként mit kell csinálni? Anyukám szerint most nekem is vennem kell neki egy gyűrűt. Nem tudjátok véletlenül? :)

Tűzmanó, írok privit arról, amit kérdeztél és küldök képeket is, ha akarod, csak megkeresem, amit anno itt írtam... Ha elfelejteném, nyugodtan figyelmeztess.. :)

Edi, lábméret! Vicces nálam is, pedig nem is látszik, hogy be lenne dagadva!!! Eddig 41es volt :) Szerinted strandpapucsban kihúzom szept végéig? Vagy majd hordom apjuk 43as cipőit, csinos leszek... Elképzelem, ahogy bevonulok a kórházba az ő cipőiben és ruháiban. Lassan már a terhesgöncök sem jönnek rám, most vegyek újabb szetteket? Marad a Demis Roussos style :)

Viola! Kitartás!!!! Benn biztos nem marad ez a gyerek! :) És tényleg javasolják ilyenkor az összebújást! Nekünk ezért nem lehetett hónapokig, amikor gond volt.

Rozus :( Cukor, kórház :( Semmit nem tudok erről, amikor befektettek az elején volt egy csaj a szobában, akinek hasonló gondjai voltak, szinte óránként mérték a cukrát a kórházban de mást nem nagyon csináltak vele. Gondolom rajtad akarják tartani a szemüket.

Holnapra behívott a gyerekkardiológus, hogy megnézi ezt a hiperechogén papillaris izmot, ami még mindig látszik a babán, mert azért parázok, akárki akármit mond. Azt mondta a dokim, hogy majd a szülés után megnézi a gyerekkardiológus, de én inkább szeretném tudni, hogy ez mivel járhat, mert a Nyírőben nincs neonatológia, ha gond van, elviszik a gyereket. Szurkoljatok! Köszi!

Puszi mindenkinek!

MSE

Kép
siba

Viola,

ebben a frontos időben potyognak a babák, nálad is bármikor spontán beindulhat a szülés. Sok túlhordós kismamival talákoztam a kórházban, náluk is spontán beindult a szülés. Oxytocinnal nullából szülést beindítani nagyon ritkán szoktak. Bízz magadban és a babában, jönni fognak a fájások hamarabb, mint gondolnád:)

Andrea
Áron

Csak egy gyors bekukkra jöttem mert Bali már nagyon ide akar jönni :)

SIBA :D KÖSZI ELŐRE IS ÉS NAGYON VÁROM!!! Nagyon kíváncsi vagyok!

Babaszoba :) megfogadom a tanácsokat, én is pont erre gondoltam

A C&A sajnos nem jött össze ma mert egész délután a Babyfunból gyűjtögettem össze mi mindent szeretnék. Nagggyon jó áraik vannak! Ja és felvettem a kapcsolatot a ruhakészítőkkel mr beszéltem is velük, át is küldtek néhány képet, oda is kimegyünk valamikor.

Mindenkinek sok puszi nekem sajnos most muszáj mennem... :wink:

Sziasztok!
Vendég

Áron!

Hipp-hipp-hurrá!!!!!!!! Legyetek nagyon boldogok! :D :D :D

Viola!

Nem irigyellek... :roll: , de a továbbiakra még nem kell gondolni, így is lassan telik az idő, nem igaz? :wink:

Siba!

Hát azt nem tudom, az én drágám nagyvonalúan magának is vett gyűrűt, amikor az enyémet megvette... :D

...fáradt vagyok... puszi

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Rozus!

Én úgy tudom azért nem jó a magas cukor, mert egyrészt a baba hozzászokik a magas cukorszinthez és neki is lehet ebből baja. Meg asszem nagyobb is lehet a súlya. Nekem a szülésznő azt mondta 4100g fölött automatikusan megnézik a kicsi cukorszintjét nem magas-e. Szóval ezért kell vigyázni. Meg a védőnő mondta nekem, akinél kijön ez a magas cukor, terhességi diabétesz annak később lehet gondja. De nem biztos. Ezért kell komolyan venni és az előírt diétát betartani. De ne aggódj ez nem olyan gáz dolog, étkezésre kell figyelni.
Remélem nem írtam hülyeségeket. :D
Nekem is mondták kicsit fogjam vissza a szénhidrát, cukorfogyasztást, mert a 2órás eredményem magasabb lett, mint az 1órás. Aztán 28hetesen megismételték és tök jó lett. Nem fogtam vissza magam, ha kívánom a palacsintát eszem is belőle... :D

Edit (33+3)

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Áron (Andi)
Gratulálok a kis Simonhoz! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok Nektek! :D :D :D
Már otthon vagytok? De jó!
Várjuk a szüléstörténeted és még képeket! :D :wink:

Krisszi
Már nagyjából én is bepakoltam a kórházi cuccot. Eddig egy hatalmas méretű táskát sikerült megtölteni, és még nincs benne minden. :roll:
Holnap én is megyek a Klinikára Ctg-re. Te hányra mész dokihoz?
Esetleg találkozhatnánk bent. Szívesen bekukkantanék ÁKatához is. :wink: :D

MSE
Drukkolok, hogy minden rendben legyen a pici Andrisnál! :D

Puszi mindenkinek!

Évi

KépKép
ranpo

Krisszi!
Nahát, azért csak tudják ezek a kis rosszcsontok, hogy mi a dolguk :lol: . Bár úgy látszik előszeretettel ellenkeznek a mamával :lol: . Gratula, hogy befordult a jó irányba.

Edit!
Amióta zárt cipőt kell hordani én is észrevettem, hogy szélesebb lett a lábam, így a betétet ki kellett venni a cipőből, de pénteken már inkább veszek valami cipellőt normális méretben.

Andrea!
Gratulálok a kisfiadhoz és remélem minden rendben ment. Azért a születési történetre kíváncsiak lennénk, plusz a tanácsaidra is, feltéve, ha publikus a dolog.

Rozus!
Sajnálattal olvastam, hogy magas cukorprobléma merült fel nálad és be kell feküdnöd. Remélem pár nap alatt rendeződik minden és jól leszel annyira, hogy jógázni mehessünk.

Viola!
Az én barátnőmnek 2 hétig volt 1 cm-re nyitva a méhszája és még így is másfél hétig túlhordta a kisfiát. Zselés anyag felhelyezésével indították meg a szülést, de háromnegyed napnyi vajúdás után császár lett a vége. Remélem nektek könnyebben fog menni, de mostanában valahogy nem szeretnének kijönni a babócák. Talán tudnak valamit, amit mi még nem :shock: .

MSE!
Szurkolok, hogy mindent rendben találjanak a vizsgálaton.
Egyébként merre laktok, hogy a Nyírőbe jársz? A közelben? Ugyanis mi kb. 10-15 percnyi sétára lakunk tőle.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Siba
A gyürüt mi ugy vettük hogy a karikát, mind 2-t ő vette, a kisérőt is, én meg egy pecsétgyűrűt.

Vasani
Sztem majd a szomszédtól elkérem amérőt és akkor én is megnyugszom. Nagyon aranyos a kislányod!

Gyerekszoba:
nekünk még nincs berendezve, mert mi is ugy tervezzük hogy 6 honapig velünk alszik egy szobában, aztán meg a külön szobában. Egy ágyban én nem aludnék a babával, mert le is eshet, meg ráfeküdhetünk, ugyhogy én nem tartom jo dolognak.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Áron,

Gratulálok! Majd részleteket is légyszi, ha lesz időd! :lol:

Siba,

annyira romantikus a történeted szerintem is!! :lol: Én, miután februárban kaptam gyűrűt az együttjárós második évfordulónkra, júniusban a párom szülinapjára csináltattam neki egyet. (be kellett dobni az összes ékszeremet, hogy összejöjjön az a gyűrű, de egyáltalán nem bántam :lol: ) Fura mód, meg is lepődött a szülinapi ajin :wink:

baba: drukkok mennek!!!

Rozus,
Sajnálom ezt a cukorbetegséget. Én is azt hallottam, amit az előttem lévők már írtak, illetve, hogy biztonsági okokból fektetik be a mamát, mert ilyenkor több más, egyéb zavaró tünet is lehet, amit a kórházban azonnal orvosolnak és kontrollálnak.

Szép estét mindenkinek!
Kata
sz_kata

Sziasztok :D

Áron-Andi :D
Aztaaaaa!!!!!! :D :D Nagy-nagy gratula a kistesó megszületéséhez! :D :D :D Ügyesek voltatok!
Sok-sok tejcsit és jó babázást! :D
A nagytesó Áron mit szól a pöttömhöz?
Mindenképp írjál majd bővebben a szülésről is, meg az összeszokásról is, stb... :D

Csengo :D
Hát igen, pont ezért írtam, hogy én elég derékszögű vagyok az ilyen dolgokban... Tehát én olyat nem nagyon merek csinálni, hogy azt mondom hogy..., aztán meg mégse. Még ezen is sokat hezitáltam, hogy mi van, ha nem megyek el a tesztre. Itthon megbeszéltük, végülis elsősorban a szülők döntése minden. Remélem egy újabb jó döntésünk.
Ja! Dehogynem fér be Miki az udvarlók közé, Eszti nagyon nyitott kiscsajszi, egyelőre minket sem zavarnak a kérők... :lol: :lol:

Viola :D
Most aztán már, tényleg DRUKK!!! :D
Hát, elhiszem, hogy már nagyon nehézkes minden. Ráadásul emlékszem én is ezekre a „felnyúlós” vizsgálatokra, az utolsó napokban már nekem is iszonyúan fájt :( . Akkor is és utána is sokáig.
Amúgy meg hagyjad csak magad szépen kiszolgálni! :wink:

Sz_kata :D
Persze, van itthon vércukorszint-mérőm. Azért is írtam, hogy a dokimnak meg tudtam mutatni az itthon mért eredményeimet. Szuper kis szerkezet, tényleg szempillantás alatt megmutatja az okosságot. Csak olyan, mint a csecsemőmérleg-téma. Mármint, hogy ne mérjük folyton a gyerkőcöt, mert csak magunkat idegesítjük vele, hogy nem evett eleget, mert egy kicsit kisebb gyarapodást mutat a gép. Úgy vagyok vele most én is, hogy legszívesebben minden kajálás után mérném, de nem szabadna, mert igazából elég naponta egyszer, hogy képben legyek. Csak nehéz megállni :? :oops: .
Pont ma gondoltam bele, hogy az Esztis terhességem alatt még nem volt ilyen szerkentyűm és egyszerűen csak a diétát követtem, mégis minden rendben volt, most meg itt parázok. Szóval mostanság magamat nyugtatgatom :? .

Rozus :D
Szia sorstárs! :D
Szóval a cukortéma: befeküdni azért kell, mert beállítják Neked a megfelelő diétát, vagyis X napig az ő kajájukat eszed és sokszor vesznek vért, meg ha jól emlékszem pisit is kell gyűjteni. Ha minden okés és elég a diéta, akkor hazamehetsz és szépen a diétával kell végigcsinálni a terhességet.
Én most pont ezt a befekvést akarom elkerülni, azért van ez a nagy agyalásom, hogy elmenjek-e a cukorivásos tesztre, mikor már a sima zsemlés alapján is látszik, hogy újra előjött a betegség. Ezért is álltam neki diétázni.
De Esztivel végigcsináltam az egészet, befekvéssel, mindennel együtt.
Sajnos nem olyan egyszerű, hogy mondjuk ne egyél csokit, hanem sokkal összetettebb a diéta, de hamar megtanulható és túl lehet élni. Én szülés után kevesebb kiló lettem, mint terhesség előtt voltam... :D
Hogy milyen szövődményei lehetnek: ha akarod utánaolvasol a neten, ha akarod nem. Ha nagyon utánaolvasol, akkor az ijesztő lehet, mert az összes lehetséges szövődmény le van írva és van közte sok rossz is :( . De a sok rossz csak a nem kezelt cukorbetegek esetében törvényszerű. Neked teljesen jókor észrevették, tehát szerintem ne izgulj. És szülés után spontán elmúlik. Legalábbis leginkább ezt olvasom mindenhol és nálam is így volt.
Ja! Van itt a Babaneten egy olyan topik, hogy „Terhesség és cukorbetegség”. Olvass bele, mostanában én is írtam oda. Tök rendik ott is. Egy doki is szokott válaszolgatni a kérdésekre. Ő egyébként a befekvést nem támogatja, nem látja értelmét...
Ha van kérdésed, kérdezz nyugodtan engem is, ha tudok, segítek :D

Most megyek, mert már álmos vagyok.

Jó éjszakát! :D

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Köszönöm az együttérzéseket! Találtam a neten leírást a terhességi cukorról, és nagyon megijedtem. Ha valakit érint esetleg, akkor ezt találtam: http://babanet.hu/publ/cukor.htm
Szóval szegény babának egy csomó baja lehet belőle :(
Megyek, megpróbálok aludni, és remélem, hogy idejében felfedezték ezt a dolgot nálam.

Ha hazajöttem jelentkezem!
Puszi mindenkinek:
Rozus

KépKép
rozus

Anita!
Ahogy elküldtem az én üzimet, akkor jelent meg a tied :) Megtaláltam amiről írtál, és teljesen igazad van: azzal, hogy jól utánaolvastam, most aztán tiszta para vagyok :cry:
Remélem, sikerül mindkettőnknek legyőzni ezt a cukrot! Azért biztató, hogy Esztivel Nektek nem lett semmi gond!

Köszi mégegyszer

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Hol van mindenki? ma még nem is irtatok. Mi ez a nagy csend?

Áron
Gratulálok a babához!!! Majd várjuk a történetedet! És a képeket.

Ma el kell vinnem fodrászhoz a szomszéd kislányt, mert levágta magának a haját, mivel látta hogy nekem is le lett, hát gondolta hogy majd ő is levágja magának :lol: Csak éppen nem ugy sikerült, ugyhogy probáljuk menteni a menthetőt. Pedig már milyen szép haja volt. És pont most fognak menni haza Jemenbe, mert onnan jöttek, ugyhogy most hazamennek 5 hónapra. Amugy négy éves, és van egy kistesója, aki márciusban született. Elég rosszcsont, mindig csinál valamit.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok lányok!

Rozus, nagyon sajnálom, hogy ilyen problémád van! Gondolom, mennyire megijedhettél! De látom, a lányok már jól kivesézték a problémát, így én is csak megerősíteni tudom. Amikor kiderült a több magzatvizem, én is utánanéztem a cukornak... én is úgy tudom, azért fektetnek be, hogy beállítsák a diétát. Nyugi, nem lesz semmi baja a babának, hisz időben észrevették. Pont ezért csinálják a terheléses cukrot, hogy időben kiderüljön, és meg tudják előzni a problémát. Ne izgulj, lényeg, hogy most tessék befeküdni, és meglátod, megnyugszol majd ha kijösz, hisz tudni fogod, hogy jó kezekben voltál, és be van állítva a diéta, így tuti nem lehet semmi gond!!!

Krisszi, hogy szalad az idő! Mindjárt Neked is eljön az idő! Ezt a Babyfun-t én is meg fogom nézni magamnak.

Andi, gratulálok a babához, és örülök, hogy minden simán ment. Majd alkalomadtán tessék bővebben is beszámolni mindenről!

Viola, ezek szerint a bébikétek jól érzi magát odabent! Na, de hátha a telihold tényleg megteszi majd hatását. Éjszaka eszembe is jutottál, látva a holdat... én már azt hittem, tegnap is telihold volt.

Vasani, nem is tudom, lehet, hogy én sem mennék el a másik cukortesztre, de ugyanakkor viszont jó volna tudni, valóban mi is van. Igaza van Katának, sőt, nálunk a gyógyszertárban is megmérik a vércukrod. De mintha azt olvastam volna, hogy Te otthon rendszeresen méred, nem? Akkor viszont Te is kordában tudod tartani. Kár, hogy a doki is ilyen bizonytalan volt, hogy elmenj-e vagy sem. Szerintem nézd meg magad rendszeresen, esetleg gyakrabban, és vigyázz magadra!

Rólunk pár szót...

Megint egy jó kis éjszakán vagyok túl. Alig aludtam, jöttem-mentem egyik szobából a másikba, sehol nem volt jó. Rettenetesen fáj a hátam! :( Túl korán van még ehhez, ha végig fogom szenvedni a maradék időt, akkor már talán energiám sem lesz a szüléshez. :( Na, persze, ezt azért nem teljesen gondolom így.

Néhány fotó...

Ez a 26. héten készült.

Kép

Ez pedig tegnap.

Kép

Számomra elég ijesztő a méret!

KépKép
titi_27

Sziasztok Lanyok,

elnezeset, hogy kezdek unalmassa valni, ezert nem is reszletezem tulsagosan a dolgokat. Roviden annyit, hogy ma megint voltunk benn Pesten a klinikan, semmi valtozas, szoval varakozunk tovabb.

Titi,

nekem a 26. heten meg alig latszott a pocakom, aki nem tudott rola, az eszre sem vette... Bar biztosan testalkat kerdese is, en alapvetoen vastag, eros csontu es eleg nagy darab vagyok...

Rozus,

latod, mindenki azt irta, hogy ne parazz, idoben fedeztek fel a dolgot es a befekves is a Te es a babad erdeket szolgalja. Fel a fejjel, nem lesz semmi baj!

Szep napot mindenkinek:

Viola (40+3)
fj35

Viola!
Nekem a dulam mindig azt mondja, hogy ne legyek merges a babara, ha tulhordom. Pedig en is szeretnek mar szulni, persze a tulhordasig van par napom. Azt nem kivanom, hogy meginditsak a szulesedet....De tenyleg igaz, hogy akkor bujnak ki a babak, ha odabenn mar nem jo nekik. Azaz elfogyott a hely, vagy mas bibi van.

Es ugy jon ki az atlag 40 het ,hogy van aki a 38, van a ki talan a 42.-en szul. Mondjuk abban biztos vagyok, hogy mar nem huzod sokaig, a hetvegi fronttal legkesobb erkezni fog a picuri!!

Tobbiektol elnezest, de most a hugom vigyaz a nagyfiamra en meg szigoruan fekszem es varom hatha beindul a baba bumm es akkor sorrakerulok en is.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Andi gratulálok a babához!

Viola!
Még mindig kitartás! Tudom könnyű mondani...

Titi! Nagyon ari a pocid. Szép nagy.

Titi után szabadon én is megmutatom hogyan alakultam :D

Kép 28 hetesen

Kép 33 hetesen

Kép
Kép
edi78

kicsit durva!!! :D:D De szépek vagytok:):):)
Vendég

mami most nézem mennyit nyomultál a fórumon!!! azért emelkedett meg a villanyszámla :):):) :lol: :twisted: :shock: 8) :? :( :o :wink: :roll: :twisted: :evil:
tetszenek ezek a jelek
Vendég

Sziasztok!
Ma hazaküldtek, hogy diétázzak itthon, aztán hétfőn délután kell befeküdni, hogy ellenőrizzék, hogy az a diéta elég lesz e, vagy még szigorítani kell. Úgyhogy most még pár napig leszek.
Nem ihatok kakaót :( Pedig ez volt az egyetlen, amit nagyon kívántam a terhesség alatt, napi több bögrével. Meg a kakaóscsiga. Lehet, hogy ez is közrejátszott a cukoremelkedésben? Na mindegy, lemondok a kakaóról (meg mindenről, amiről kell) és elmegyek húsevőnövénynek :lol:

Jó nagy a pocitok! Az enyém is alakul, de mivel én 46 kilósan kezdtem (túl soványan), ezért már a második hónapban látszott, hogy itt baba lesz. Most 12 kiló van rajtam. Mindig megijedek, ha tükörbe nézek, mert úgy emlékszem magamra, ahogy előtte néztem ki. :)

Köszönöm a sok biztatást! Mostmár nem aggódom annyira, csak kicsit. A doki azt mondta, hogy mivel most van cukrom, nagy az esélye, hogy öregkori cukrom is lesz. Azon most nem aggódom, addig hátha kitalálnak valamit.

Kellemes napot mindenkinek, a véghajrásoknak meg babákat!

Rozus

KépKép
rozus

Rozus!

Én is minden reggel ált. kakaóval indítok. Hát igen kakaós csiga, meg gríz sok kakaóval. Én is szeretem, tegnap férjem vacsira hozott egy csigát :) Grízt is kívánom, hmm de éhes lettem. Megyek megfőzöm a kukoricát...az is megteszi...

Rajtam egyenlőre 10kg...de már vagy 1,5hete nem álltam mérlegen :D

Edit (33+4)

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Végre munka nélkül itthon!!!

És a búcsúpartyt is túléltem tegnap este.
kaptam szép cserepes virágokat, meg egy kis nagyon aranyos plüssgólyát.

De most neki kéne állni a turbó rendcsinálásnak - ehhez semmi kedvem.

Viola:
Szerintem ne várd meg hogy megindítsák - az nem sok jóval kecsegtet.
Lépjetek inkább akcióba - most lehet hogy hülyén hangzik, de ezt most tekintsd a baba érdekében végzett jótékony beavatkozásnak (tényleg hülyén hangzik).

Az a zselé amit felhelyeznek sem túl klassz dolog, és ha attól nem indul be, akkor belédnyomják az oxitocint, ami nulla fájásról kezdve nagyon brutál beavatkozás. Ha bekötötték, akkor egyrészt máris csőhöz vagy kötve, másrészt nagy eséllyel kelleni fog az epidurál (mert annyira erősek lesznek a fájások az elejétől fogva) - vagyis máris nem fogsz tudni járkálni mozogni vajudás közben - szóval ez egyenes út a vegyi szüléshez...

Esetleg homeopata bogyók? Állítólag azoktól is nagyon beindulnak a dolgok - én a neten találtam őket valami Caulophyllum 12C napi 5 szem és Cimicifuga 12C 5 szem, de ha érdekel leírom részletesen. Vagy Caulophyllum C30 (ez erősebb dózis) ebből csak heti 1* 5 bogyó kell. De választhatod azt is, hogy a szülés napján a fájások erősítése végett veszed be Caulophyllum C30 5 bogyó és Cimicifuga C30 5 bogyó - ezt 4* 5* kell bevenni a vajúdás alatt közben kihagyni 20 percet.
Egy barátnőmnek gyengék voltak a fájásai, és ettől nagyon beerősödtek - neki segített akkor.

Krisszi:
Tök jó, hogy befordult a gyermek!!!
Babyfunban én is bevásároltam szombaton - vettem szoptatóspárnát, lélegzős pelenkát, melltartót - és az eladók is tök jó fejek voltak.
Mindenkinek csak ajánlani tudom...

puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok Lányzók,
Inkább csak olvasni volt kedvem eddig. Örülök, h mindenki jól van.
Mi tegnap voltunk orvosnál és annyira megnyugtatott a szívemmel kapcsolatosan, h férjemmel le se biggyent egész nap a mosoly a szánkról. Szerencsére Anna Zsófi jól van, megnéztük az Ő billentyűjét, ami láthatóan jól funkcionált. Lehet, h nem örökli a béna anyjától. :) Ezen kívül nagyon megdicsért- ami számomra azért fontos, mert aki ismer innen, tudja mennyire bizonytalan vagyok, h jól csinálom é a dolgokat...-és csak folytassak mindent így.. Úgyhogy nálunk nagy az öröm! Elég jól haladunk a lakásfelújítással is.
Sok puszi Mindenkinek,
Rolex
rolex

Edit, Tina,
Szép hasatok van... Az én ÚJ védőnőm, azt hitte,hogy az első trimeszterben járunk... :oops: PEDIG nekem is szép nagy hasam van.
rolex

Elnézést, TITI-t szerettem volna írni.....
rolex

Boroka,

nagyon koszonom a homeopatias tippeket. Ezeket a bogyokat gyogyszertarban tudom megvenni???

Viola
fj35

Viola!
Kitartás, és köszönjük a napi bejelentkezést, mindig adj magadról hírt, mert így ha egyszer nem írsz, tudjuk mi a helyzet és még jobban szurkolhatunk érted. Én legalább is minden nap leg. elolvasom a hozzászólásokat, hoyg megtudjam, mi van veled. Mint már írtam, próbáld meg elterelni a figyelmedet mással. MOst pl. egy kérdésem lenne, mint varrózsenihez. KAptunk régi fonott mózeskosarat, a pólya csak úgy elvész benne. Szerinted mivel béleljem ki? MAradt egy csomó bélésanyagom, azt húzzam be, milyen egy mózeskosár bélés?
A homeós bogyókat vigyázz, nem minden gyógyszertárban lehet kapni!
A Jánosos szülésznő is mondta, hogy szoktak hatni.

Andi!

Gratulálo kén is, és tényleg kíváncsian várjuk a szüléstörténetet és az újabb fejleményeket.

Végre megvettük a babakocsit, a nappali közepén áll és ha elmegyek mellette, párszor megtolom. Ti hány nap után raktátok el?

MA kényeztettem magam egy kicsit: pedikűr, hátmasszász (oldalfekvésben, szinte pucéran egy nagy tükör előtt...) gyönyörű látvány voltam. Mindenesetre, ha nagyon vizesedünk és el akarjuk kerülni a striákat, csökkenteni kell a folyadékbevitelt, ezt mondta a masszőr.
Egyre több testrészemen látszódik a víztöbblet. Lehet, hogy az egyik Micimackós kép helyett, amit a babszobába tervezek, lefényképezem magam szemből és MAlacka már kész is van. Mennyi fáradságtól kímélem meg magam.

Krisszi!
Vasárnap tört rám a kórházi csomag összepakolása inger, de csak úgy nagyjából történt meg, utána egészen megnyugodtam.

A textilpelenkát is kimossátok használat előtt? Nem csak a rucikat? Hol lehet Gabi foly. mosóport kapni? Ti mivel mostok?
Erika
piciri

Erika!

Mi kimostunk mindent, öblítő nélkül. 30fokon 30perces mosással. Alacsony centrivel. Plüss rugik is gyönyörűek maradtak. És vasaltunk is. Bár később én nem fogok, csak a nagymamám szeret vasalni és a ruhakupac egy részét ő vasalta a másikat én, de elég is volt több órán keresztül a kis bodykat, kifordítva, színén is meg aztán összehajtani. Hát én ebből nem kérek. Viszont a pelusokat kifogom vasalni, mert úgy tetszenek és szépen össze tudom hajtogatni.
Amúgy Ariel Kids-et használtunk. Finom illatú. Ha a baba bőre esetleg nem bírja ezt sem, akkor veszek csak kimondott érzékeny, baba mosószert.
Sógornőm tegnap mondta pl. hogy ő öblít is nem foglalkozik a mosószer fajtával se.

Edit

Kép
Kép
edi78

Piciri,

mozeskosarba valo huzatot (vagy nem is tudom minek nevezzem) arulnak is, pl lattam a Brendon katalogusban is. Erdekes, mi is kaptunk egy regi, fonott kosarat es eredetileg akartam bele huzatot varrni, de aztan a babakocsink mozeskosaras lett, igy hagytam az egeszet. En az aljara es az oldalara vettem volna 2 cm-es habszivacsot, azokat belevarrtam volna egy huzatba, igy lett volna kiparnazva es az egesz anyagot hosszabbra hagytam volna a mozeskosar oldalainal, hogy azok kivulrol egy 5-10 centit lelogjanak. De ha nem akarsz vele bajlodni, akkor ott vannak a keszek, csak nem vagyok benne biztos, hogy minden mozeskosarnak azonosak-e a meretei es hogy fogsz-e talalni pontosan belevalot.

En egyebkent mindent kimostam azzal a mososzerrel, amit egyebkent is hasznalok, igy az uj textilpelenkakat is, gondolj bele hanyan megfogdoshattak mar gyartas, csomagolas stb. soran. De csak alacsony hofokon, aztan utana alapos vasalas magas hofokon, az jol fertotlenit.

Tudni valamit Jadey-rol, Katarol az ikrekkel??? Mamy sem irt meg ma, ha jol emlekszem.

Viola (40+3)
fj35

Szia Viola!

Szóval a homeós bogyókat több helyen is lehet kapni, de egyet ide is írok, ahol állítólag tényleg van is:
Aranysárkány homeopata gyógyszertár
II. ker. Lajos utca 35.
Tel: 3352144

DE MINDENKÉPPEN OLVASS UTÁNA A HASZNÁLATUKNAK, mert azt is a neten olvastam, hogy olykor annyira hatékonyak lehetnek, hogy nagyon felgyorsítják a szülést és esetleg a baba feje mellé a keze is beilleszkedik, vagy ilyesmi. én éppen ezért még fontolgatom, hogy a szülés előtti előzetes szedést bevállalom-e , de a szülés napján ha gyengusok a fájásaim, nem fogok tétovázni.
Addig nyomom a málnalevél teácskát.

Mosószer:
a rucikat kimostam 1,5 literes AUCHANBAN kapható kimondott babamosószerrel - neve nem jut eszembe.
Pelenkákat pedig mosószódával.
Öblítő nálam nem jöhet szóba - tök felesleges és allergizál.

Ciao,

Dorka

Üdvözlet,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Mea culpa - nem voltam ÁKatánál, úgy felb--ta a dokim az agyam. :evil: aszongya, innentől kezdve szülési szabadságra kell mennem, nem tartHAT betegállományban. Igaz ez? Én úgy hallottam, hogy a szülést megelőző 28.naptól LEHET szülési szabadságra menni, de ez nem kötelező... Rohadtul nem lenne mindegy, hogy 5 vagy 6 hónapig kapnák a korlátlan összegű TGYÁS-t. Mit tudtok erről? hú, de mérges vagyok :(

Siba, azóta is a Demis Roussos-on röhögök :lol: Olyan dinka vagy amúgy, tök szép vagy - női szemmel is, szal térj észhez légyszi!!!

Rozus, egyáltalán nem tragédia ez a terhességi diabétesz, főleg, hogy ilyen időben felismerték! Könyörgök, ne gondolj a legrosszabbra! A súlyos és elhanyagolt cukorbetegség okozHAT durva tüneteket, de a tiédet időben észrevették, nem lesz semmi baj! Nekem enyhe van, enyhe diétával, a barátnőmnek viszont a 30. héten diagnosztizálták - tök véletlenül, az ő erősködésére - és kiderült, hogy elég súlyos a helyzet, inzulint nem kapott, de neki be kellett tartania a 160gr szénhidrát diétát.
Az eleje nagyon sz@r, méregetni kell a kaját, de utána - az ő elmondása szerint - életében nem érezte magát ennyire jól, tök egészséges, jó kajákat evett, gyönyörű lett a bőre és ennek köszönhetően nem is hízott tovább. Ha nem lett volna diéta, akkorára hízott volna, mint egy repülőgép-anyahajó :lol: a 30. héten tartott 15-17 kiló plussznál.
Kérdezd meg, hogy mennyi lett az érték, jó? utána meg írj itt a babaneten a terhességi diabétesz topicba, nagyon jó fej a doki, aki válaszol.
Meg beszélj a saját dokiddal, mégiscsak ő a legautentikusabb ebben a kérdésben, nem? :wink:

babamosóport a DM-ben lehet kapni, vagy tízfélét, ott van Gabi is, mi Norit-et vettünk, eddig bevált, oszt majd meglátjuk, hogy bírja a baba bőre.

Piciri - kb másfél hónapja vettük meg a babakocsit és azóta sem raktam el. :oops: mindennap tologatom kicsit a nappaliban. :oops:
Figyu, ez a stria ellen kevés víz elég butaságnak hangzik... Pont hogy a hidratált bőr reped kevésbé (és ezen külső és belső hidratálás is értendő), a másik pedig, hogy nincs összefüggés a vizesedés és a vízfogyasztás között. Anyáinknak mondták anno, hogy kevés vizet igyanak a vizesedést megelőzendő, de a mai tanok szerint ez inkább veszélyes, mint igaz. Főleg nyáron... Persze egy-két oldschool szakember pld védőnők, akik '70-ben tanulták a szakmát - ÁKatáé volt ilyen, szidtuk is anno a hülyéjét :) - kitartanak a kevés vizfogyasztás mellett, de szerintem ez nagyon ártalmas lehet. Inkább egyél sok dinnyét, kígyóubit, petrezselymet és egyéb természetes vízhajtókat és fogyassz kevés sót.

Hát igen, együttalvás-különalvás - örök probléma... :lol: az ok, hogy mindenki hallgasson az anyai ösztönére, de nem árt tájékozódni a lehetőségekről és az esetleges veszélyekről. nagyon nehéz ám átszoktatni a babát a saját ágyunkból egy kiságyba! Hülye lenne nyugodtan alukálni messze a szüleitől, amikor megszokta, hogy addig anyukájától egy karnyújtásra volt, érezte a testmelegét, az illatát. Nem vagyok szakkönyv-párti, de a Suttogó szerintem elég hasznos és normális irányzatot követ, ezt érdemes elolvasni, mielőtt kidobjuk a kiságyat és beköltöztetjük a babát a szülői hálóba. :lol:

puszi,
Krisszi

(ma voltunk CTG-n, tényleg vannak fájásaim, nem hallucináltam. méhszáj zárt, szal nem szülünk még. :( )

krisszi

Krisszi!

Nem vagy köteles elmenni szülési szabadságra, elmehetsz de nem szabad, mert elkezd ketyegni a napok,amit írtál,sőt még a kódra is kell figyelni ,mit ír a doki, mert 8 kódnak kell rajta lenni a papíron és nem 10esnek.
ezt a nődokid mondta????????????????
Nem tudnád megbeszélni Vele ne szórakozzon már?Bármikor jöhet baba nem tudna addig valamit kitalálni?
és ha ő nem ,akkor a háziorvosod???????
Bár nem tudom ,hogy megy ez,Nekem is kell majd szeptemberben táppénzes papír, de remélem csak pár napra.....

Viola!
Tudod mit nem értek?
Az én dokim azt mondta, letelt a terminus rögtön befektet.Nem indít szülést de befektet.....
Olvasok babavarázs babameditáció című irományokat, Gál István gyűjti Őket.Az agykontrollról szól ,bármit meglehet babával beszélni ,sőt párodat is bele lehet vonni.
Próbáld meg,csukd be szemed és koncentrálj babára,meg méhszájra, hogy tágul, engedi a babát nem tartja fogva.....Akard Őt elengedni,lehet tudat alatt nem mered elengedni Ádámot.
Én hiszek ezekben és mióta beszélek és programozok sokkal jobban érzem magamat,leküzdöttem a félelmeimet a fájásokkal kapcsolatban és várom már nagyon...igaz eleinte elaludtam, de hangosan mondogatom és leírom a céljaimat is .....

És képzeljétek az éjjel szörnyű rémálmom volt,az ufok elvitték a kicsi lányomat a pocakomból.
Annyira élethű volt,hogy páromat fel kellett ébresztenem, hogy öleljen át jól, mert úgy biztonságban éreztem Magamat.aztán meg szellem járt a lakásban.....
Reggelre meg kivert a herpesz,pedig nem is tegnap éjjel volt telihold, mi lesz ma éjjel..... :cry:
sue
35+3
suezika

Krisszi!

Megértem a helyzetedet. Én úgy tudom a szülési szabadság első napja LEGKÉSŐBB a szülés napja, hamarabb is lehet, de nem kötelező. Mki maga választja meg. Akinek kevesebb a jövedelme, érdemes hamarabb elmenni a szülési szabira. Én is végig táppénzen szeretnék lenni. A dokinak az a pár ezer forint nem számít, nekünk igen...Egy rohadt papírt kell csak kitölteniük.
Úgyhogy én is kivi leszek, 2 hete július végén kaptam a nődokitól papírt, 2,5hétre rá elvileg az augusztusi papírt kell kapnom. Remélem ha nálam ilyen helyzet előfordulna a körzeti orvos csak kiírna valahogy. Hát nem tudom.

Edit

Kép
Kép
edi78

Boroka,

koszi a gyogyszertar cimet. Holnap reggel ugyis mennunk kell megint Pestre, megbeszelem a dolgot a parommal, aztan valoszinuleg elmegyunk ebbe a gyogyszertarba. Addig is iszom a napi 2 csesze malnalevel teat.

Szerintetek van ertelme tobb malnalevel teat inni, mint 2 csesze naponta??? Van valakinek ilyen teren tapasztalata?

Krisszi,

ezt a nogyogyaszod vagy a korzeti orvosod mondta??? Mert vegul is a korzeti orvosod tart betegallomanyban. Az csak egy lehetoseg, hogy 28 nappal a kiirt idopont elott megkezdjed a tgyas-t, de nem kotelezo. En is meg mindig tappenzen vagyok, mert jo magas osszegre voltam bejelentve a munkahelyemen es igy tovabb kapom a magasabb osszeget. Felhaborit, hogy egy orvos ilyet mond, ne hagyd, hogy igy tortenjen, hogy megroviditsenek anyagilag. Ha a nogyogyasz mondta, akkor ne foglalkozz vele, egyszeruen beszeld meg a korzeti orvosoddal, hogy szulesig tappenzen akarsz lenni. Ha a korzeti orvosod mondta, akkor nem tudom mit lehet tenni.

Viola
fj35

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?