Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa
Örülök, hogy Julcsi jobban van :P
Biztos nem lesz foltja a babónak.Ez csak babona.
De azért jobban vigyázz magadra!
Aranyos vagy, de irtó hülye fejeket vágok a képeken :roll:
Ajándékkosárra gondoltam én is. Olyanra amit Ti állítotok össze az Ő ízlésük szerint.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Barbi, Ildi, látom még ithon vagytok: jó utazást és nagyon jó nyaralást kívánok Nektek!
Kép Kép

Juci, én már érzek magzatmozgást, de csak ha ráteszem a kezem a hasamra, és elég ritkán.

Majola, én Zitával 2x égettem meg magam (sütő) és nem lett foltja, nekem azóta is látszik.
Ajándék: én olyat szoktam, h ha tudom, mi az illető érdeklődési köre, hobbija, akkor egy olyan boltba veszek neki vásárlási utalványt, vagy csinálok a sz.gépen egy szépet, és aláíratom a tulajjal. Így azt vesz, amit akar.
Vagy befizetem egy masszázsra, vagy vmilyen szolgáltatásra, amire amúgy nem menne el.
Vendég

Tünde :) Tök jók az ajándékötleteid :)

Most Gergő nincs a közelemben, megpróbálom újra leírni, amit délelőtt...

Ayse :) Sajnálom, hogy nem volt minden jó a nyaraláson :( Az időjárás+nyaralással mi is így szoktunk járni. Mióta Balázs megszületett, minden nyáron egy hetet anyáéknál töltünk az Őrségben, jól eltervezzük, hogy strandolunk majd, meg egész nap kint leszünk a levegőn, szalonnasütés, meg kerti partyk, kürtőskalács sütés, aztán örülünk, ha egyáltalán ki lehet menni kicsit a szakadó esőtől. Bízom benne, hogy idén még lesz nyár. Amikor gyerekek voltunk, akkor már nem is csodálkoztunk rajta, hogy ha az egész nyár forró volt is, amikor anyával mentünk vízpartra nyaralni, akkor meg lehetett fagyni.
És az előbb hívtam a sógoromékat, hogy fölköszöntsem a kislányukat szülinapján, és kiderült, hogy tegnap ők is hazajöttek a nyaralásból, pedig vasárnapig maradtak volna.
És pihenni nem is tudtatok? Gyerekek sem élvezték?

Egy másik fórumon épp a napokban dobta be valaki a kérdést: mi mire szavaznánk: az Őrségben, vagy a Bakonyban vágjanak bele falusi turizmusba? Én az Őrségre szavaztam :oops: , de mondtam, hogy Őriszentpétert nem célszerű megcélozni, az már túlságosan elvárosiasodott / de szép szó.../, nem sokat lehet élvezni ott az Őrség szépségeiből.

Benianyu :) Örülök, hogy nektek jól sikerült a nyaralás! Képek :?:

Sis :) SZurkolok a fogadhoz, hogy ha kell is menned, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel úszd meg! Ősszel rám is vár egy bölcsességfog-húzás :(

Jut eszembe: tegnap megvolt Balázs nyaralás előtti utolsó fogászati kezelése. Nagyon édes, most már kifejezetten várja :) Sok napja nem is fájt a foga, nyilván rá is jött, hogy ez milyen jó, ráadásul agyon van dícsérgetve, és ajándékot is kap mindig. Ezzel szemben igazán minimális kellemetlenséget kell elviselnie. Tegnap nagyon szerette volna, ha apja is ott van, és látja, milyen ügyes, úgyhogy addig könyörgött neki, amíg Apa lemondta az ötórás megbeszélését, és jött :) Odáig volt, hogy mekkorára tudja nyitni a fiacskája a száját. Egy héttel ezelőtt nehezen bírta Balázs a fúrást, és elhitette velünk, hogy fáj, úgyhogy kapott szurit, de hiába volt elzsibbadva, utána is álíltotta, hogy fáj, pedig valszeg csak a rezgés zavarta. Most szuri nélkül ment, nem akartuk fölöslegesen szúrni, és elég hamar megvolt szerencsére. Persze Gergő is velünk volt, teerveim szerint aludnia kellett volna, de tojt a fejemre. Nagyon jól szórakozott már a múltkor is, nem akart kimaradni a buliból. Most a dokibácsi is ott volt, nem volt semmi dolga, úgyhogy jól elvoltak egymással. A végén még ki is kéreckedett Gergő a kocsiból, doki"bácsi" teljesen el volt olvadva, hogy megfoghatta. Olyan kedvesek, tényleg jó oda járni :) Holnaptól egész szeptemberig nem lesznek, esküvő+nászút lesz nekik a program, remélem, megússzuk addig fogfájás nélkül!

A végére egy Balázsszáj:

Azt játszotta, hogy dolgozik, én voltam a munkatársa. Indult haza a munkából, köszön:
-Na, szia, munkatársam, megyek haza, holnap nem jövök.
-Hogyhogy?
- Hát, szabin leszek. Tudod, én holnap mindig szabin szoktam lenni.
/ nekem is ilyen munkahely kéne.../

Kérdés: Vettem babakocsira való bevásárlóhálót, de nem jó az új kocsinkra / a régin már van egy/. Kéri valaki? Esetleg a következő talin átadhatom.

Most hívott Apa: kész a kocsi, mehet érte! Hurrá!Van remény, hogy beférnek a cuccok! Lassan csomagolni is kéne...

Eldugulok...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Az ígért képek :)

Kép a fiúk homokoznak

Kép a fiúkkal a medencében

Kép Danival pancsolunk

Kép Dani lovagol

Kép Beni lovagol

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Köszönöm az ajándéktippeket, lehet, hogy ajándékkosár lesz. persze apának nem tetszik, de neki semmi sem, meg egyébként is azt gondolja, ő a legnagyobb ajándék :twisted:
Tünde, ez a masszázs szuper ötlet, csak attól félek, hogy egy kis tiszai faluban nincs ilyesmi. De majd megkérdezem.

Jucc, Balázsszáj :) . Én is ilyen munkahelyet akarok. bár most épp ilyen van, élvezem is.

Benianyucsalád nagyon odaillik a homokos mediterrán partra :)

KépKép

KépKép
majola

Judit, kocsi :D

Benianyu
, nagyon jó az a kép, amin ketten nevettek Danival!
Vendég

Zsuzsa, Tünde,
Köszi a bókokat! :)

Jucc,
De jó, hogy kész az autó! :) Balázs nagyon bátor a fogorvosnál!!! :) És a dumája is nagyon jó! :)

Kicsit még foglalom a helyet a képekkel. :)
Ilyen nagy terasz tartozott a szobához. Dani imádott négykézláb teperni.
Kép

Olaszországban általában zuhanyfülke van a szállodákban, nem kád. Itt is így volt, viszont egy lenyitható szék van felszerelve a falra. Nekem nagyon tetszett az ötlet, Danit is könnyebben megmosdattam így. Bár ő nem rajongott érte.
Kép

Dani megragadta a pingpongütőket
Kép

Danika így mászkált a nyugágyak alatt. :)
Kép

benianyu

Jucc!

Balázsszáj :D :D . Biztos szeretné már, hogy apukájának is eljöjjön az a nap, amikor holnaptól szabin van!
Autó :D
Én is az Örségre szavaznék! Mi is sütöttünk kürtős kalácsot!
Élveztük mi is és Lili is!
A Balcsi nem jött be. De a mai nap időjárása után egyáltalán nem bánom, hogy eljöttünk.
Szerencsére Lili még nem érzékeli annyira, hogy most kettőt fürdött és fürödhetett volna még kettőt, vagy ötöt. Azt értette, hogy előbb eljövünk, dehát előbb eljöttek a hugomék is, meg a barátok is.
Ha csak Andris lenne, nem mentünk volna nyaralni. Amikor Lili is még csak mászott, ki is hagytuk a nyaralást, pont azért, mert nem tudom, hol tenném le jó szívvel, ami után a kezecskéjét is rághatja.
Két tanulságot azért levontunk:
gyerekekkel csak egy helyre szabad menni, ez a köztes hurcolkodás elég megerőltető volt nekik is, nekünk is. Mikor végre odaszoktak, el kellett menni.
A másik, hogy csak nagyon tutira szabad menni. AMit én elviselek, azt a gyerek nem biztos.
Lili különben egy boszi: mikor még csak mentünk a Balaton felé, azt mondta, hogy csak hármat aludjunk itt! Nem is tévedett nagyot, kettő lett belőle.

Benianyu!
Szuperek a képek!
Dani is nagyon hasonlít Rád!
Végül megette az üvegeset?
Helyileg hol voltatok?
Ezzel meg lettem volna eégedve én is. :)

Képzeljétek, ANdris egy zabagép lett (a szopi mellett)!
Két üvegnyi kaját megeszik egy nap + kölesgolyó, meg gyümi.
És tök örül, amikor meglátja, hogy kapja, és mondja, hogy ammamm!!!
A strandon a falevelekre is mondta, amiket összegyűjtött a kis kezébe és azokat is be akarta kapni. :lol:

ayse

Ayse,
Köszi :)
Bibionéban voltunk helyileg. Relatív közel van és már ismerjük a helyet.
Dani megette az üveges kajákat, nem mindet kitörő lelkesedéssel, de azért éhes nem maradt. Amikor reggeliztünk kapott már falat zsömléket és nagyon sok gyümölcsöt evett. Haza is hoztunk egy pár üveggel. Azóta főztem neki finom házi kaját. Szerencsére azért jobban odavan. Most már nem turmixolom én sem, hanem csak áttöröm krumplinyomóval és nagyon élvezetesen nyammogja. :)
Andris nagyon ügyes, hogy így belejött az evésbe! :)
Nálunk is van még szopi is. Reggel ébredéskor, délutáni alvásból ébredéskor és este lefekvéskor.

Még azt el akartam mesélni, hogy kiváncsiságból megnéztem az olasz babakajákat a szuperben. Az egyik HIPP-féle, 4 hónaposoknak való babakaja 45%-a csirkehús! Meg különféle levesporok vannak 6-8 hónapos kortól. Apa kicsit türelmetlen volt, nem tudtam sokáig tanulmányozni a polcot, de minden esetre érdekes volt.

benianyu

Nálunk a szopi rendületlenül folytatódik, reggel ébredéskor, reggeli után - a délelőtti szunyókálás előtt, ebéd előtt vagy után, délutáni ébredéskor, esti lefekvéskor, azaz ötször és még néha be-becsúszik, ha nagy meleg van. De kell is, mert inni továbbra sem hajlandó.

Mostanában féltékeny Lilire. Reggel az ágyban Lili odabújik hozzám, akkor Andris is odakúszik és odahajtja kicsi fejét, amíg Lili is ott van. Különben mászik megállíthatatlanul. Ma már ezért is rikoltozott, hogy a kanapén ült mellettem Lili, ő pedig apukájával a fotelben. Odavettem magamhoz, erre jól megtépdeste Lili haját. :?
Szóval nálunk is van testvérféltékenység, csak fordítva.

ayse

Jó estét!

Benianyu :) Nagyon jók a képek, tényleg klassz lehetett! Dani meg már olyan nagyfiú ezzel a sok foggal :D

Ayse :) A tanulságaiddal jól elgondolkodtattál, bár én is hasonlóan gondoltam eddig is. Ugyanis mi is úgy utazunk, hogy egy hétig anyáéknál leszünk, amíg Apa vizitúrázik, és utána irány a tenger! Amikor júni végén voltunk otthon egy hétig, akkor nagyon agyaltam, hogy nem kéne a nyaralás elé betenni még egy hét családozást, mert Gergőnek sok lesz. De megdumáltak. Kíváncsi vagyok. Akkor mondjuk három helyen aludtunk egy hét alatt, és a végén még ott is hagytam szegényt, amikor az osztálytalálkozóm volt. Most majd nagyon figyelek rá. Érdekes, mert Balázzsal eddig minden nyáron ugyanígy mentünk, de őt nem viselte meg. De rajta ennyire nem is láttam soha, mint Gergőn, hogy amikor hazaérünk, elrepül a boldogságtól.
Viszont a szállásunk az azért lett ez, mert ez tuti, ismerjük, nászúton is itt voltunk. Már akkor is néztük, hogy ez egy gyerekparadicsom /is/. Jódarabig keresgéltem mást, mert ez rohadék drága, de sehol nem volt ennyire együtt minden, ami kell a gyerkőcöknek. / itt elsősorban olyanokra gondolok, hogy az apartmanhoz kis előkert tartozik, ahova kilép az ember, és a gyereket le lehet tenni, autók nem járnak a házak közt, mehet a bicajozás, és a tengerpart is gyerekbarát, még ha nem is homokos/.
Szupi Andris étvágya! Gergő is kezd ezen a téren alakulni, egész jókat eszik. De ma Balázson feküdtem ki, ugyanis ebédre alig evett a túrós csuszából, viszont vacsira is ezt kért. Elsőre annyit szedtem neki, amennyiről azt gondoltam, hogy a felével elégedett leszek. Erre hamarosan szól, hogy megette, és kér még. Mégegyszer ennyit megevett. Aztán mese végén elkezdett nyávogni, hogy ő éhes, kér még enni. Először nem hittem el, de aztán kapott, és megette! Remélem, nem lesz rosszul! :D
Amúgy én nem tudom, hányszor szopizik Gergő, a nappalit sem számolom, az éjszakait meg pláne :)

Vasalni kéne egy kicsit...

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse :) Ez a fordított féltékenység marha jó :lol:

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt mindenkinek :D

Azt hiszem, ma fél hatos keléssel én vagyok az első :shock:

Megpróbálunk visszaaludni, aztán később jövök :)

Ja, köszönöm a vudukat, úgy látszik, ez mindig bejön:
nem kellett húzni, mert a doktornő szerint, ha kifért a bal, a jobb is ki fog, egyelőre nagy a seb körülötte, azért fáj. Ecseteltük, meg kaptam spéci fogkrémet, meg gélt, már jobb kicsit a helyzet.
Lehet, hogy nem úszom meg végül, de amíg ki tudom nyitni a számat, nem húzunk. Erre kérdeztem, hogy és akkor hogy fogja kihúzni??? Azt mondta, hogy majd a szuritól kinyitom... :(:D:D:D:D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Még mi is élünk, voltunk majdnem 2 hétig Kácson (a Bükkben) előtte 3 napig a Balatonon nyaralni. Kácsról elmentünk Nyíregyházára rokonokat látogatni, ami szuper volt, igaz, visszafelé elkezdett egyre rosszabbul menni a kacsa, végül a 40-et alig értük el, elállítódott a gyújtás, beégtek a gyertyák, és végül éjjel kettőkor Emődön végleg lerobbantunk és Szabolcsnak a közvilágítás fényénél gyertyát kellett cserélnie. Bubus szerencsére aludt, mi meg Gergővel elfogyasztottuk az útra becsomagolt palacsintákat. :D :twisted: Kácson Szabolcs még szerelte kicsit a kocsit, de hazafelé egy falu múlva megint alig mentünk, végül kiderült, hogy a szerelésnél elfelejtette visszarakni az egyik gyújtáskábelt. :D :D :D :D
Voltunk Miskolctapolcán a barlangfürdőben, a gyerekek is nagyon élvezték, ajánlom mindenkinek, már van kinti strand része is, 3 gyerekmedencével, csúszdával, játékokkal.

Ma van az 5 éves házassági évfordulónk, holnap lesz 7 éve, hogy együtt vagyunk.
:D :D :D Voltunk Szentendrén sétálni, megnéztük az egyik szerb templomot, és besütiztünk a Szamos cukrászdában. És megrendeltük az új hűtőt, Szabolcs névnapi ajándékát.

Gergő egyre többet beszél, a legújabb szavajárása: Hát micso dolo ez, mama?:D Egyre szemtelenebb. :D
Szobatiszta, éjjel is, de idegen helyen nem szeret pisilni, nem mindig szól, inkább tartogatja.

Bubus ügyesen mászik, felül, feláll, egyre többször, és nagyon szeret azzal játszani, amivel Gergő.
:D Még csak 3 foga van, de a kertben grillezett húst úgy marcangolja, mint egy kis ősember. :D

Barbi, Sildike, jó nyaralást!

Jucc! :)

Örülök, hogy Balázs ilyen jól viseli a fogászatot. Nektek is jó nyaralást.

Ayse!

Nem semmi, mennyit eszik Andris. Bubus inkább a felnőttesebb kajákat szereti, amiből ő is ehet.

Valaki nem tudja véletlenül, friss fügét mikortól ehetnek a babák?

Benianyu!:)
Szuper lehetett a nyaralás, nagyon édik a fiúk.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Davallia!

Nagyon szép kislegény/kisleány! :)

Göndörzsóf!

Gratulálok a házassági évfordulótokhoz!

ayse

Sziasztok!

Elmegyünk nyaralni, majd jövő szombaton jövök, addig is minden szépet-jót Nektek!!!
Vendég

Halihó!

Kicsit eltűntünk, fogzunk, de most itt vagyunk!
Remélem ma egy kicsit jobban alszunk, persze, mi osztjuk be rosszul az alvásidőt, Tomi hagyna minket este 8-tól hajnali 1-ig aludni, aztán egy kis sírás-rívás-szundizás, végül 3 körül újra alvás reggelig.

Majola
Jó nyaralást!!

Sis
Még mindig álmosan!
Bölcsességed oda lett? Én is pont bölcsességfogkiműtésre készülök, ill. kiműttetésre, kérlek ne meséld el! Már kétszer átéltem, de eddig könnyen ment, csak mindenki rémes történeteket mesél.
Már látom mi újság! Nem torlódnak a többiek? Mármint fogak!
Legközelebb kéretik akkor talit tartani, amikor rendelkezem az autó felett! KÖSZÖNÖM!
AMÚGY CSAK IRIGYKEDEM :shock: :twisted:

Benianyu
Nagyon jó lehetett a nyaralás, szuperek a képek! A nyugágyalattmászkálós a csúcs! :P

Később még jövök!

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Egy Lili mondás:

Cukkini-levest eszünk

- Szabad kérdeznem, mért tettél bele hínárt?

(=kaprot?)

ayse

Sziasztok!

Bekukkantottam a nagy csomagolás közben. Igaz, Apa közölte, hogy csak délben akar indulni, úgyhogy hagyom a fenébe a maradékot, nem stresszelem magam miatta :)

Tünde :) Most lesz Baska? Ha még nézed: Nagyon jó nyaralást Nektek is! / ha nem olvasod, akkor is.../

Zsóf :) Épp ma akartam Neked sms-t küldeni, hogy mi van Veletek. Ezek szerint jó kis nyaralás áll mögöttetek, örülök neki. / leszámítva a kacsás kalandot/.
Gergő nagyon ügyi a szobatisztasággal! Balázs éjjel még mindig pelusos... A dumája is édes :)
Házassági évfordulóhoz gratulálok! Nekünk is az ötödik lesz 18-án :)

Este levágtam Gergő haját. Régóta nézegettem már, hogy ez így sokáig nem tűrhető, végül rászántam magam. Csak ollóval vágtam, és csak kicsit, de sokkal jobb, hogy nem lóg mindenhova. Simán be lehetett volna copfozni a feje búbján, és a tarkóján is. Édes lett, persze gépem nincs, hogy fotózzak :( És a nyaraláson is csak papírképek fognak készülni.

Remélem, ha hazajövünk, lesz majd jó kis tali! Addig is mindenkinek minden jót, szép napokat, kicsit jobb időt!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ja, és Benianyunak, BKrisztának boldog névnapot kívánok!!!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Néhány kép:

Voltunk esküvőn, Gergő így táncolt a kis unokatesójával:
Kép

Kép

A szelíd motoros:
Kép

Ízi rájder, öcsém:

Kép

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok! :wink: :lol: :wink:

Jucc, Davallia
Köszönöm a névnapi köszöntést! :)

Zsóf,
A kacsás kaland nem lehetett egyszerű! Még szerencse, hogy a férjed ért az autóhoz! :)
Nagyon aranyosak a fiúk a képeken! :) Olyan édesen táncol Gergő a kislánnyal! Meg a motorosok is nagyon jók! :)

Tünde, Jucc
Utólag is jó nyaralást! Gondolom, már elutaztatok! :)

Thomasanne,
Köszi nyugágyalattmászkáló Dani nevében! :)
Jobb éjszakákat kívánok nektek!
Most Dani is nyügibb, nagyon meg van már duzzadva az ínye, egyszerre jön a 7. és a 8. foga alul. Csak bújna már ki!!!

Ayse,
Liliszáj! :)

benianyu

Micsoda pangás! :( :roll: :( :?

benianyu

Jajaja! Nem baj, majd beindul... :wink:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok,
csak benézek, tartalmas hétvége áll előttünk, holnap írok bővebben.

Ma csak annyit, hogy:

Minden Kedves Krisztinának Boldog Névnapot Kívánunk!
:D :D :D

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

A Krisztináknak utólag is boldog névnapot!!

Még mindig fogzunk, de rájöttem, hogy nem ezért kelünk éjszaka! Kicsit lassan kapcsolok, de kiderült, hogy Tomi éhes! A mellgyuszi óta érezhetően kevesebb volt a tejci, de eddig úgy tűnt elég. Most próbálok több főzit, gyümit adni délután, hátha….
Ma este már azt hiszem pótolnom kell a mélyhűtőből.
Persze a vörösök is itt tanyáznak!!! :twisted:
Ja! Végre kibújt az 5. fog!

Tünde
Jó nyaralás!

Jucc
Neketek is nagyon jó nyaralást kívánok!

Ayse
Liliszáj :D

Benianyu
Ezek a fránya fogak! Az éjszakák is nyűglődősek?

Kaki idő van, de pont ezért tessék írni!

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok! :) :)

A háromnapos láznak mik a tünetei a lázon kívül? Milyen magas lázzal jár?
Dani reggelre belázasodott 38 +/- 0,3 fok a láza ma egész nap. Semmi más tünete nincs, nem nyűgösködik, jön-megy, álldogál. Csak egy kicsit többet aludt délelőtt, mint szokott. Eszik is rendesen. A fogzástól még eddig sosem lázasodott be. Csináltam neki hűtőfürdőt, amit nagyon élvezett, de nem nagyon vitte le a hőjét. Doktor néni szabin, de holnap elmegyünk a helyetteséhez a rendelőbe.

benianyu

Halihó.

Utólag is minden Krisztinának boldog névnapot!!

Mi még mindig anyukáméknál vagyunk.Hétvégén fejezik be nálunk a festést aztán egy nagy takaritás és megyünk haza.Bár nem sietjük el a dolgot,mert nagyon jó itt nekünk.

Meli minden nap produkál valami újat.A fésűt viszi a hajához,a fülpiszkálót a füléhez,csettinget a kezével,hogy kapcsoljam be Ruzsa Magdit neki és még számtalan ilyen dolog miatt megtudnám zabálni. :lol:
Nem gondoltam volna,hogy egy közel egy éves gyerek ennyire értelmes tud már lenni.Annyira jó érzés látni,hogy napról-napra okosabb.Néha teljesen elérzékenyülök.

Valakinek elindult már a babája??
Képzeljétek Melit ha toljuk a babakocsiba egy idő után megunja és egyszerűen feláll benne és ki kell venni,mert nem marad.Szinte mindig csak menne,úgy hogy fogjuk a kezét.

Na meg a fürdéssel kikészit.Mióta itt vagyunk anyukáméknál nem akar a kádba beleülni.Otthon még a kiskádba fürdettük,itt pedig a nagyba és egyszer-kétszer megcsúszott benne és lehet ezért fél tőle.De ha áll akkor nincs semmi baj,csak ha leakarom ültetni.Sajnos még nem érti,hogy igy biztonságosabb lenne.
Kiváncsi vagyok otthon mit fog produkálni. :roll:

Göndörzsóf.
Hű,látom pont Emődön szereltétek a kocsit!Hát az én anyukámék itt laknak és mi is itt tanyázunk! :) És a párom autószerelő,úgyhogy még segithettünk volna is rajtatok!
Na majd legközelebb.De inkább ne autószerelés kapcsán találkozzunk! :wink:

Na megyek mert lassan alvásidő lesz és azt sem tudom még hogy megyünk haza ebbe a csodás időbe!

Puszi.

ancsi26

Sziasztok!

Benianyu,
örülök, hogy jól telt a nyaralásotok, ahogyan erről a képek is tanúskodnak :D Milyen fülcseppet kapott Dani? Azért kérdem, mert Apával mi is hajlamosak vagyunk a strandvíztől fülfájást kapni, és nem ártana valami megelőző-kezelő cuccos, amit szükség esetén használhatunk.
Óriásterasz valóban csodás!
Tisztaságibetét-reklám :lol: :lol: :lol:
Beniszáj :D
Daninak megy a fogzó-lázcsillapító vudu!

Ayse,
Liliduma megint arat :D
Komolyak a tanulságaid, érdemes megfontolni őket.
Andris nem semmi mennyiségeket bevág! Én örülök, ha Máté egy nap összesen egy üvegnyi kaját megeszik.
Féltékenység :)

Barbi,
majd ha visszatérsz, köszi a képeket :D Az elsőkön úgy nézek ki, mint svárcenegger fénykorában, a térdiglátszóson meg aztán gyönyörű vagyok igazán :D Kicsit napoztatni kéne a virgácsokat, hogy menjenek a tetejemhez, mert így eléggé montázs-beütése van a látványnak :D

Majola,
a pocakforrázáshoz csak annyit fűznék, hogy ha minden meglátszana Mátén, amit én bénáztam vele pocakosan, nem lenne szabad hely a testén :D:D:D
Kisördög-Julcsi :twisted:

Jucc,
Balázsnak mondjad ám, hogy itt mindenki csak ámul-bámul, hogy milyen ügyes és bátor a fogászaton! :)
Az étvágyán nincs mit csodálkozni, a túrós csusza fantasztikus találmány! :D
Én nem tudom, hogy le fogom-e vágni Máté haját, bár neki még nagyon kevés, meg rövid is. Annyira nincs szívem hozzá, de ha zavarja, muszáj lesz. Na meg ne nézzen ki úgy, mint egy háborús veterán. :D

Davallia,
ha nagyon nem javul Panda füle, inkább vedd ki a fülbevalót. Nekem az egyik fülemben négy lyuk van, és az egyik begyulladt, és hiába akartam megmenteni, benőtt, meg az orromban is. Nem érdemes erőltetni, majd lőttök mellé később másikat, de nagyon tud fájni. :(
Kétkezi fotókon behaltam :D:D
Ügyes Panda, milyen sokat segít a nagyiéknak! :)

Göndörzsóf,
jó nyaralás lehetett, és külön imádlak, hogy ilyen optimistán tudod felfogni a dolgokat :wink:
Gergőduma :)
A fügéről nem hallottam, de ha megnézem, hát aprómagvas... Fogalmam sincs, hányadán állunk vele!
Gratulálunk az évfordulótokhoz! :)
Töök jók a táncos képek :D Mekkora a kislány?
Mmm, imádom a motoros pasikat :wink:

Thomasanne,
fogzás terén maximálisan megértem a babákat :shock: :D
A többiek torlódnak, nem is picit. Eddig minden fogorvos úgy kezdte, ha szóba hoztam a fogszabályzót, hogy na akkor húzzunk ki kettőt. Én meg mondtam, hogy na akkor így marad :D:D:D
Mikor rendelkezel az autó felett? Most kifogtad, tőled függ a köv. tali időpontja :D
Nem ám abbahagyni a szopit holmi vörösök miatt!! Amint elmúlik, visszaáll a tejci, addig kell csak kitartani! Amikor nálunk van ilyen helyzet (pl. most is:(), ugyanígy sűrűbben kelünk éjjel, aztán amint eltakarodnak, ismét feszülnek a cickók! Vuduzok, hogy a tieid is meggondolják magukat :wink:

Ancsi,
de ügyes Meli! Máté még nem csinál ilyeneket, viszont most, hogy mondod, el is felejtettem:

A talin Máté először tett meg egy métert saját erejéből, kapaszkodás nélkül, mert Bazsi elvette a dömperét!!! :D:D:D
Azóta kb. másfél-két métereket sétál, és egyre jobban élvezi :)
Ennek örömére kapott cipőt is, és mivel leértékelés volt, kettőt vettem neki, egy zárt, vékony bőr bakancsféleséget, meg egy szandit is :)

Köszönöm a vudukat, kiféééért a fogaaam!!! Anya 30 fogúúúú!!! :D:D:D:D:D:D:D
(Azért nem 32, mert két alsó ötös gyárilag nincs.)

Szopit nem tudom, ki kérdezte, de nálunk is ötször játszik nappal, és számtalanszor éjszaka :D
Ennek köszönhetően viszont ma vettem egy 26-os nadrágot :twisted:

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis
Hurrá 30. fog!
Te szándékosan gerjeszted a feszültséget a 26-os méreteiddel?
:evil:
Sétáló Máté igazán ügyes lehet! Képek hol maradnak?
Szopi még mindig megy, de ma próbából kapott egy kis fagyitejet az esti szopi előtt, hátha kicsit nyugodtabb éjszakánk lesz.

Davallia
Ez nagyon jó!!!!!!!!!!!!
Sajna a videót nem látom ezen a béna laptopon!

Benianyu
Dani tuti nem beteg, ezzel a vigyorral nem is lehet!!!
Remélem már lement a láza!

Megpróbálok ma időben lefeküdni, úgyhogy Jóccakát!

Kép
Kép
thomasanne

Benianyu!

Szerintem ez simán lehet háromnapos láz, vagy más vírus is. Én egy kicsit arra hajlok, hogy más virnya lesz, mert a háromnapos láz ált. ennél magasabb szokott lenni. Mi egész jól megúsztuk, első este, amikor észrevettem, akkor volt 39 ( a visszaszámított érték), és azután már csak 38 körül). Egyéb tünet nem volt, harmadik nap pöttyök.

Thomasanne!
Szurkolok, hogy beváljon a főzelék-hadművelet!
Múltkor én is későn kapcsoltam. Andris jó ideig visítozott, mire rájöttem, az a baja, hogy éhes. Mentségemre szolgáljon, hogy addig nem volt hajlandó enni, azóta viszont igen.
Tegnap óta egy kicsit visszavett a tempóból, egy üveg főzi + gyümi +kölesgolyó +szopi, de most éjszaka is kétszer.
Valszeg valami növekedési ugrásban lehetett/lehet.

Lili is óriásit nőtt 115 cm. Sok gyümit és husit eszik, jó levegőn szaladgál, nagyokat alszik.

Sis!
Óriási gratula a sétafikához!!! Naná, hogy a dömpert nem adjuk!
Meg az első cipőcskékhez is!
És a hánymégaharminchoz is!
Az én fogszabályzásom is mindig itt kapott léket (ha lehet ezzel a képzavarral élni). Eszem ágában sincs két jó fogat kihúzatni.
Műveletlen csütörtökként kérdezem, hogy a 26-os kicsi, avagy nagy és mi köze az éjszakai szopihoz?

Ancsi!
Lili és Andris is ezt műveli a fürdéssel, ha idegen helyen vagyunk!
Lili, amikor elköltöztünk, két hétig üvöltött a kádban. Nem volt más tünete, amiatt, hogy nem az othonában van már, csak a fürcsi. Aztán elmúlt.
Mostmeg Andris ijedezett két-három napig a saját kiskádjától, amióta hazajöttünk a nyaralásból. Ott egy kis lavórban fürdött, és közben a füvet tépkedte.

Egy újabb Lili-mondás:

A férjem meséli, hogy amikor annyi idős volt, mint most Lili, sok időt töltött a nagymamájánál a tanyán, ahol sok állat volt.
Mire Lili:
- Oroszlán is?

ayse

És hadd dicsekedjek egy kicsit: holnap van a 14. házassági évfordulónk (16 éve vagyunk együtt)!

ayse

Sis,
Végre egy hosszú iromány!!!! :D :D
Máté igazán ügyes, hogy ilyen hamar jár egyedül. Még 10 hónapos sincs! :) Most majd rohangálhatsz utána. Van 26-osnál kisebb nadrág? Vagy az már gyerekméret? (Nyugi, csak az irígység beszél ám belőlem! :wink: )
A fülcsepp neve: OTIPAX. Most már mi sem fogunk elindulni nélküle vízes helyre.
Éljen a 30. fog. Nekem is csak ennyi van, az alsó két bölcsesség nem jelentkezik. :wink:

Thomasanne,
Tomi megissza a fagyitejet? Dani nem kéri, pedig van a mélyhűtőben jó pár adag. Főzelékben is próbáltam, de nem tetszett neki. Nincs szívem kidobni, mert sokat dolgoztam a fejéssel, de most úgy néz ki, hogy csak a helyet foglalja. :(
Sajnos nem ment le Dani láza, 38,7 volt este és egy kúppal ment aludni. Holnap megyünk a helyettes doktor nénihez délelőtt. :(
Hihetetlen, hogy még lázasan sem volt nagyon bágyadt és még ilyen vigyorokra is képes. :) Remélem, jól fog aludni.

benianyu

Thomasanne :D

A 26-os méret 162 cm alacsonysághoz jár, úgyhogy nem kell aggódnod, nem vékony vagyok, hanem töpörödött törpördög :P
Mátéképeket holnap szedem majd le, ma nem volt kedvem nekiállni, meg még csinálok is, és majd egyszerre, de különben is ündürüxi apor kotopaxi és unyikábogya.

Legyen nektek meggyleves.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ayse,
Gratula a házassági évfordutókhoz! 14 év nem semmi! :)
Jó olvasni, hogy Lili is és Andris is belejött a kajálásba! :)
Liliszáj :)
Sis nadrágjával kapcsolatban pici felvilágosítás: szerintem nincs 26-osnál kisebb és a sok szoptatástól Sis fogy.

benianyu

Benianyu!

Köszi!

Én a szoptatástól inkább hízok :(

ayse

Ayse,
Mikor még csak anyatejes volt Dani, a legelején én is fogytam a szoptatástól, aztán meg jó ideig nem híztam, pedig nagyon sokat ettem. De száp idők voltak! :) Most már norbidiétázni kell, hogy ne hizzak meg, pedig még van szopi, de már nem igazán nagy mennyiség.

benianyu

Sziasztok!

Sis
Tök vicces vagy! :lol: :lol: És Máté első lépéseinek én is szemtanúja voltam, úgy ám! Valóban a dömper ihlette. Veszünk is Marcinak egy dömpert!
Amúgy nem tűntél törpördögnek! :lol:
Cipellőket kérlek fotózd le! Az sem baj, ha Máté lábán :lol:

Jucc
Kérlek add át Balázsnak, hogy irtóra nagyon ügyes, hogy így lecimbizett a fogdokival!

Zsófi
Nagyon édesek az öreg motorosaid és a táncoslábú kép is tündéri :lol: :lol:

Ayse
Gratulálok a 14 évhez! Meg volt még valakinek fordulója, de természetesen elfelejtettem. Neki is gratulálok!
Lili olyan aranyosakat mond!

Ancsi
Nagyon ügyes a kiscsajod! Valóban én is észrevettem, hogy napról napra többet képes megjegyezni a Mediterrán kölök is. Elég egyszer megmutatni Neki valamit és megjegyzi. Ma a fogamat akarta megmosni a fogkeféjével! És már vissza pakolja a játékait a dobozába. (Természetesen némi utómunkálatra azért szükség van így is :lol: :lol: )

Thomasanne
Nyugodalmas jó éjszakát Nektek (és Nekünk) is!És le a vörösökkel!
És fel a tejecskével!

Lányok
Légyszi adjatok tippet a kakiltatásra! Őszibarack, joghurt, kamilla tea, no banán kilőve, illetve folyamatos. Más? Marci nem nagyon tud sajna kakkantani, igen kemény neki a cuccos és fáj szegénykémnek amikor előkényszeríti magából
--------------------------------------------------------------------------------

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, mióta ilyen a helyzet? Ugyan olyan sok folyadékot iszik, mint eddíg, mert ha sokat csökkent, az is okozhat ilyet...
DE van az indiai korpafű, ami nem gyógyszer, hanem szín tiszta rost (régebben Kuhának is ajánlottam), de ha csak átmeneti, akkor a kiváltó okot kéne megtalálni...

Kép

Kép
prüntyi

Juci!
Köszi!
Egy kiskanál olívaolaj éhgyomorra?
Lilivel nekünk néha bevált, de már nagyobb volt, amikor felmerült ez a probléma. Most hirtelen el is bizonytalanodtam, hogy ennyi idősen lehet-e nyers olajat adni. De mért ne lehetne?
Nagyon ügyes Marci!
Lilinek ez az elpakolós trükk a mai napig nem megy :oops: .

ayse

Basszameg, itt ugrál egy béka :shock: :shock: :shock: :shock:

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ayse,
hát igen, a többi játék le van tojva, de a dömper az a dömper, és kész :D
Fogas-paradoxon :D
A 26 a nadrágom mérete, 80 cm-s csípőkerületet takar, és a szopi annyiban befolyásolja, hogy ahogy nő a manó kalóriaigénye, úgy olvad a háj :wink:
Ja, most láttam, hogy már megbeszéltétek :)
Oroszlánszelidítő-nagymama :lol:
Gratulálunk az évfofdulótokhoz!
Lehet adni olajat, a főzikhez is utólag javasolt egy kávéskanál egy decihez.

Benianyu,
igen, már futok Máté után, főleg, ha a babakocsit tolja :D:D:D Az a divat mostanában, hogy én fogom a rendes tolattyút, ő meg a bevásárlóháló keretét, és úgy sétálunk az utcán. Ez nem kicsit vicces látvány, merthogy két háznyi távolságot bírunk öt perc alatt megtenni, mivel megannyi érdekes, bár nekem oly egyforma kavics terem mindenütt, valamint fél méterenként meg kell fordítani a kocsit, és egy kicsit a másik irányba is tolni :D Ezután ki szoktam akadni, beültetem, és rendesen megyünk :shame:
Fülinfót közsönjük!

Juci,
miért vagyok vicces? :D
Fotók holnap jönnek!
Nekünk kakival sosem volt gondunk, Máténak sem, de én csak felnőttcuccokat tudok sajna. Gondolom, vele nem nyeletnél lenmagot :( :)

Prüntyi,
tessék ám bővebben is jönni :)

Békakirályfi nem akar kimenni, ha piszkálom, akkor meg sziszeg, és puffog, úgyhogy bejárati ajtó nyitva marad, közlekedőajtó becsuk, és majd apa megfogja, ha hazajön, vagy addig kimegy magától :?:?:?:?
Sajnálnám véletlen megnyomni szegényt, remélem, kitalál.

Jó éjszakát!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, igyekszem :wink: épp bútorcserében vagyunk...ma vitték el a régit Tüncsi szobájából és csütörtökön hozzák az újat (ne tudd meg mekkora rumli van :roll: ) Remélem neki is fog tetszeni...

Kép

Kép
prüntyi

sziasztok!

megjöttünk mi is a nyaralásból. szombathelyen voltunk 3 napot, utána mentünk siófokra kapolcson keresztül. Eszti tök jól bírta. egyszerűen imádta az embereket, a gyerekektől meg folyamatosan sikotozott örömében. a balatonba nem vittük be, de a homokozás nagyon tetszett neki. a hotel gyerekmedencéjében meg mindenkivel barátkozott. az utóbbi hetekben sokkal hangosabb és mozgékonyabb lett, pedig eddig sem volt egy percet sem a fenekén nyugiban. és siófokon rászokott a napi egyszeri alvásra. az esték egyre rosszabbak, ömlik a nyála, úgyhogy gonbdoltam, hogy a felső fog lesz a ludas, és ma este fürcsinél már láttam a lyukat az ínyén.
íme a strandolós-medencés képek:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
and

Látszik, hogy régesrégen vettem utoljára márkás farmert :oops: :oops: :oops: .

Különben amíg meg nem ismertelek Titeket, azt hittem, hogy ez a fogyás és szopi összefüggés (néhány kivételtől eltekintve) csak a Kismama újság propagandája a szopi mellett.

Én bizony a rosszullétig éhes tudok lenni a szoptatás után, és a kilók is sokkal jobban ragaszkodnak hozzám, mint szopin kívül. És akikkel eddig beszéltem, szintén ilyen tapasztalatokról számoltak be. Na erre is jó ez a babanet, hogy az ember egyre több ismeretre tesz szert.

ayse

Prüntyi,
maximálisan együttérzek, nálunk a tavaly karácsonyi éjjeliszekrény szétszedve áll a tv-polc alatt, mert apa még nem ért rá összerakni :( Nálam ennél még egy komplett költözés is gyorsabb, általában egy nap alatt lerendezem a be- és kipakolást, szállítással és takarítással egyetemben.

And,
Eszti nagyon csini kiscsaj lett ám! Na meg jó húsban is van :)
A hangerő még nőni fog, ne aggódj :D
Fogzóvudu megy!

Ayse,
szó sincs márkásról, ha jól sejtem, prímá türkis árúrú ván szó, csák öteze-öccáá :D:D
Mindegy lenne, ha márkás, azt is úgyanúgy fel kell varrni, és kb ugyanannyi ideig tart az élete.

Én épp fordítva vagyok: ahhoz képest, hogy mennyit zabáltam az elején, most reggelire iszom egy tejeskávét, aztán tizenegy tájban megeszek kb egy zsömlét kakaóval, majd négy körül valami főttet, aztán kilenc felé még egy kis akármicsodát, hacsak nem elalszom Mátéval együtt :D
Akárhogy is nézem, ez tíz hónap alatt hat kiló mínusz, épp annyi, amennyit Máté hízott azóta :D:D
Kíváncsi lennék, mi történne velem, ha nem ennék édességet, de nincs erőm ezzel kísérletezni :D

Lányok!

Nekem annyira bejött ez a tali, hogy szívesen tartanék még egyet a közeljövőben, akár úgy is, hogy egyet a nyaralók nélkül, egyet meg, ha visszajöttek.
Akik itthon vagytok épp, mikor érnétek rá?

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Tessék, egy kis hangulatkeltő bográcsozáshoz :D

Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Ayse
Főzivel kapcsolatban, Te ugyanolyan főzit adsz este is mint ebédre?
Boldog házassági évfordulót!!!!!

Benianyu
Kicsit én is féltem, mert már régen nem használunk cumisüveget és hát valljuk be, a fagyitej elég fura szagú! Semmi gond nem volt, kb. 1 perc alatt szopizta be a 80 ml és ½ 5-ig aludt!!! Remélem visszatér a tejcsi, mert nagyon hamar kifogy a készlet!
Dani hogy van?

Juci
Az általam ismert kakitippeket már mind leírtátok, remélem valamelyik használ!
Nekünk a sima friss őszibarack jött be.

Sis
Békakirályfi?
Adj egy kb. időpontot, leszervezem Apával a kocsit.

Kép
Kép
thomasanne

Thomasanne!

Köszi!

Mivel Andris a nyaralás alatt evett 2 üvegnyit, ezért üvegeset adtunk, azaz különböző félét. Mostmár nem eszik két főzit.

ayse

Ayse
Hűha! Én vagyok fáradt, vagy Te?
Szóval Andris a nyaralás alatt 2 üveg, üveges bébikajcit evett, különbözőfélét. Most már nem eszik 2 üveggel és nem üvegeset.
Jól értem?

Kép
Kép
thomasanne

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?