Új privát üzeneted érkezett!

én abszolút nem aggódom és szó nélkül beadatom,mert akinek nem is használt babaügyben,azért azt elmondja hogy a férjének azóta nincs baktérium a leletében,vagy például neki azóta nincs folyása.Olyanról még nem hallottam hogy bármiféle szövödmény lett volna.Én egyébként dr. Lázár Erkiával beszéltem,aki nem egy sorstársunknak segitett.De hát mindenkinek más segit,kinek ez,kinek az akupunktúra,van akinek meg csak a lombik.nekem mindegyik kategoriában van ismerősöm,igy én tudok mindegyikben bizni.

bibar

azt hogy a tenger a legjobb én is hallottam,fetrengtem is 2 hétig a tengerben,hazajöttem olyan nögyogyi betegségekkel,hogy 1 hétig kezeltek az inszemináció helyett.Szóval kinek ez jön be kinek az.

bibar

Bibar :)

Este én is megyek egy döfésre :P Gynevac mellett döntöttem. :D Minden gyógyszernek van mellékhatása, nem hiszem, hogy ártalmasabb lenne, mint a hormoninjekciók.

Hát igen, a tengerrel próbálkoztunk mi is minden évben, peteérésre tettük a nyaralást is, aztán mégsem terhesedtem meg. :(

Megyek haza, további szép napot mindenkinek!

Mary
mary78

Kriszti :D
Válaszoltam.

Bibar és Mary :D
Ami a tengert illeti: nagyon jó, de én is a dokinál kötöttem ki, viszont a Balatontól és a Velencei tótól semmi bajom. Érdekes.
juc81

Teszek föl egy aktuális táblázatot: Kép Kép
Vendég

lányok!

Macika68 üzeni, mindenkinek minden jót kíván, és jönni fog mihelyst végez a szakdolgozatával! (Szegény átérzem gondját, én is átestem egy szakdogán!)
Augusztusban újra stimulálása lesz...Majd a táblán is javítom.
A többit majd ő elmondja. :)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy csak így "betoppanok",még új vagyok itt és
szeretnék segítséget kérni Tőletek.
Lombikunk lesz a BMC-ben, de abszolút nem ismerem a helyet, csak a múlt héten esett le hogy ez voltaképpen a János Kórház.
Eddig a Schöpf-Méreibe jártunk, Dr. Arnold volt a dokim. Próbálkoztunk az inszemmel, de mivel a férjemmel van a bibi, így sajna nem jött össze. Hosszú, rögös út vezetett el idáig, de már ez is nagy előrelépés a számomra hogy végre itt tartunk.
Augusztus 16-án lesz az első megbeszélés elvileg minden vizsgálatunk megvan. Nagyon izgulok, és nagyon várom is.
Ilyenkor hogy megy? Aki akkor lesz amikor először megyek az lesz a dokim ezentúl?
És még az a kérdésem volna, hogy ha 16-án megyünk valószínű az lesz a ciklusom első napja.Szerintetek el tudják kezdeni a stimulálást akkor rögtön, vagy még egy hónapot várni kell?
Ja és látom hogy itt is a gynevac a téma. Ha esetleg augusztus végén lombikom lesz, szerintetek elkezdjem most,mert akkor nem lesz meg a kúra az esetleges lombikig?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Bocsánat a sok kérdésért, de egy kicsit elveszettnek érzem magam pillanatnyilag.
lanett

Szia Anett!

Kezdem azzal, hogy elég sokat kell majd várni, mire végre bejutsz az információhoz. Kint nagyon nagy sor fog állni, sajnos ki kell várni, míg sorra kerülsz, és a recepciónál jelentkezni kell, és mondani, hogy először vagy tok ott. Aztán(legalábbis nálunk) egy csomó papírt kellett kitölteni(Ők csinálták), majd a dokira várni.
Nem biztos, hogy az lesz a dokid, aki elsőre beszélget Veletek!
Majd az idő folyamán ti eldöntitek, ki a legszimpatikusabb. (Nekem szerencsém volt, azt választottam, aki felvett)

Azt, hogy valójában mikor tudtok kezdeni, akkor dől el.
Én is úgy mentem oda, hogy szinte minden laborom megvolt, csak a HSG hiányzott, és sajnos nekem idáíg elhúzódott.
(Labor alatt értem, pajzsmirigy funkció, 1 cikluson belűl 3 vérvétel, 3. 21. 24. napi, HSG, -nekem ennyi kellett).
Én pl. a long protokollt csinálom, de ezt a doki dönti el, Ti mit fogtok...
Elvileg nálam sincs már probléma, csak párommal.
Protokollokról itt találsz infót:http://www.lombikbaba.com/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=25

Sok sikert, és ha van még kérdésed, írj, szivesen válaszolunk!
Vendég

Szia Kriszti!

Nagyon aranyos vagy,köszi,hogy ilyen gyorsan írtál és az oldal cimet is. Sok érdekes dolog van rajta.
A várás nem újdonság, szinte mindenhol ez a helyzet. Én amikor elkezdtük ezt az egészet nem is gondoltam hogy ennyien járunk egy cipőben. A Schöpf-Méreiben se tudtunk úgy odamenni hogy ne lett volna tele a váró.
Tehát ha jól értem,az nem működik, hogy a recepciónál mondok egy nevet hogy én hozzá szeretnék kerülni?

Te is az első lombikra készülsz most? És Nálad ha jól látom már megkezdődött a stimu is?

Nocsak a tábliban "ismerősre" találtam. Szia Esperanza itt is!
lanett

szia Lanett
én ugy mentem oda hogy már elötte tidtam kihez szeretnék kerülni és őt kértem.Sajnos nem ugy müködik hogy odamész első napon és elkezdik a stimut.Elöször kell egy 3.napos vérvétel és egy 21.napos.a többi leletet elfogadták nekem de ezt kérték.ja és a párodnak ha 3 hónapnál régebbi a lelete az anyagáról akkor azt is megismétlik ott.A gynevacot nyugodtan elkezdheted mert szerintem szeptemberre lesz stimud ha minden rendben van.
sok sikert és mielőbbi pocakosodást.

bibar

Anett,
azt elfelejtettem írni, hogy tényleg kell legalább 2 spermavizsg. 3 hónapnál nem régebbi, hogy baci nincs e benne,de bibar látom kiegészített! :wink: Ha viszont van, akkor 2 hét antibiotikum kúra, majd ismét vizsgálat. Nekünk sajnos az is volt, bár panaszzt soha nem okozott.
Mi januárban kezdtük el igazán, párommal, hisz neki egyszerűbb volt, majd mikor ő végzett, áprilisban kezdtem én.
Szerencsére én már megkezdtem a szurit, és ha minden jól megy, 2-3 hét múlva transzfer...Bízom benne!1 lombik lesz...

Egyébként szerintem várd meg hogy ki lesz a legszimpibb,mindenki a saját dokijával van megelégedve, azért választotta, okos tanácsot nem tudnék adni, mert lehet neked az én dokim unszimpi.

Ha gondolod, és be szeretnél kerülni a táblázatba, küldd el az adataid , (fentebb a táblázatból láthatod milyen adatok kellenek)és a következőben már benne leszel.

Nme tudom miért, de este 6 óra óta olyan hányingerem van, rossz a gyomrom, és egyfolytában aludnék. El is teszem magam holnapra.Biztos keveset ettem ma, de amióta szurkálom magam, nincs étvágyam sem.
Jó éjszakát mindenkinek.
Vendég

Bibar, Kriszti!

A páromnak van friss mintája, most is csináltak neki. Egészen eddig nem volt semmi gond a bacikkal, de legutóbb összeszedett- valószínű a Balcsiba -valamit, de megevett rá két doboz Ciprobayt.
Köszi a lehetőséget a tábliba!
Lanett,28,Tab egyelőre ennyia biztos...a többi majd csak aug.16-után.

Biztos a szurik is befolyásolnak, meg ez a hülye idő is kikészíti az embert.Jó éjszakát Neked!ÁLMODJ SZÉPEKET!
lanett

És köszönöm a kedves fogadtatást! Jó éjt Nektek!
lanett

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy csak úgy beköszönök, remélem, nem lógok nagyon ki közületek. Nekem is a BMC-ben volt lombikom, és sikerült!!! Október végén szülök. Azért is írtam, mert úgy voltam, mint Lanett, Arnold doki küldött a Schöpf-Méreiből.
Lanett, az "Arnoldosoknak" kicsit másképp van, mint a többieknek, mert Arnold doki is a BMC orvosa a Schöpf-Mérei mellett, majd látod, szobája is van a BMC-ben, a neve is kinn lesz a falon. Tehát Neked kevesebb vizsgálatod lesz a BMC-ben, és a BMC-s orvosok csak a tüszőket ellenőrzik meg a hormonszintet, a leszívást, beültetést Arnold csinálja, a többiek csak akkor vállalják, ha Arnold beteg.
Én januárban jártam oda sokat, februárban volt a beültetés. Akkor többen voltunk "Arnoldosok", mindig fölhívtuk, ha valami újság volt, és ő mindig drukkolt.
Ja, és februárban minden Arnoldosnak sikerült, kettőnknek az első!!!!
Ha van kérdésed, bátran írj!
De mindenkinek szívesen válaszolok, akinek van kérdése, Szűcs dokit ismerem jobban, meg a nővérekkel is jóban voltam.

Nagyon drukkolok mindenkinek!
Rozus

KépKép
rozus

Jó reggelt lányok!

Lanett üdv nálunk :) Az hogy elveszve érzed magad teljes természetes, de nyugi a lányok itt mindenben segiteni fognak. BMC-ben szerintem mindegyik doki rendben van, szerintem itt nem volt olyan, hogy menet közben valaki másikra váltott volna. Konc tanárúr az agy ott, de hát nála még többet kell várni állitólag. :)
Sok sikert nektek, és mihamarabbi babásodást :)

Rozus aszt hiszem mi egy cipőben járunk gratulálok a Picurodhoz. :) Mi is okt végére vagyunk kiirva és első lombikra sikerült :)

Kriszti, azért jó lenne ha ennél normálisan a szurik mellett, de az is lehet hogy közben ez a hirtelen hőmérsékletváltozás is közre játszik. Pihenj csak, és sok folyadékot igyál.

Látom ment az eszmecsere balcsi és tengerről :) Nekem a doki és védőnő is azt mondta ha nyaralni mennék akkor csak tengerre. Most komolyan sós vizben milyen baci él meg? Most hallom először hogy valaki ott benyalt valamit is. Ellenben balcsi, velencei tó és strandokon valami baci mindig megtalált :(
Ha lekerülök strandra is néha olyan undorom van egyes emberektől hogy már szinte be sem akarok menni a vizbe. Főleg mikor olyan körömgombája van, hogy a lába nem is látszódik az embernek...bbrrrr. :?

Na további szép napot mindenkinek :D
chesti

Sziasztok!
Chesti:
A babáról a fotó SZUPER!!!
:D
esperanza

Sziasztok!

Chesti,
igyekszem sokat pihenni, lehet most jön ki rajtam az elmúlt hetek nagy hajtása...

[quote] írta: Ha lekerülök strandra is néha olyan undorom van egyes emberektől hogy már szinte be sem akarok menni a vizbe. Főleg mikor olyan körömgombája van, hogy a lába nem is látszódik az embernek...bbrrrr. ...

-Ezen iszonyatosan jót nevettem, akárhányzor is olvastam el....De igazad van!

Esperanza,
hogy vagy? Dolgozgatsz??[/quote]
Vendég

Hello Lányok!

Chesti!
Köszi aranyos vagy!
Hát a Balcsiban, főleg most hogy 28-29 fokos hemzsegnek a kórokozók.

Rozus!
Arnold doki sajnos már nincs a BMC-ben. Amióta történt vele a síbaleset januárban, -ami elég komoly lehetett, mert 2 hete még mankózott- azóta nem jár már oda. Pedig most ez is rossz, egy új dokival előről kezdeni.

Ez olyan jó, hogy többen is írtátok hogy elsőre sikerült. Amikor egy beszélgetés során kiderül, hogy lombikozni fogunk, rendszerint van olyan kedves valaki és benyögi hogy elsőre úgysem fog sikerülni. És én mindig felhúzom magam ezen, és kiakadok és kiosztom az illetőt.

További szép napot!
lanett

Sziasztok
képzeljétek egy másik topikon az a hir járja,többen halották orvosoktól ettől-attól,hogy januártól megváltozik a támogatási rendszer.az első 3-on lesz ingyenes és ott a gyógyszert is fizetik majd,utánna viszont teljes áras lesz.ez azoknak tök jó lesz akik most jövöre kezdik,de mi lesz velünk????????nekem 2 leszivásom volt,akkor már csak 1 lehetőségem lesz???????
hát nem örülnék neki tulságosan,remélem kitalálnak valamit.

bibar

Kriszti:
Köszi jól vagyok, dolgozom is, de szerencsére nincsenek most sokan, kicsit tudok pihenni ott is. :D
Szombaton megyek még a héten dolgozni, aztán minden másnap, utána meg szabi. :D
Remélem veled is minden oké, vigyázz magadra!
esperanza

!Hola Share!
? Cómo estás?! Escríbeme!
Hasta luego
Esperanza
esperanza

Lanett!

Bocs, hogy félretájékoztattalak :wink: A bizonyos síbaleset pont a beültetésemkor volt, úgyhogy azt végül Szűcs doki csinálta, de a többi lánynak, aki Arnoldhoz jár, más dokik, és nekik is sikerült, úgyhogy igazából szerintem minden doki megtesz mindent.
Kicsit írok az akkori dokitapasztalatokról, ha nem baj, hiszen akkor másfél hónapig többet voltam a BMC-ben, mint a munkahelyemen, szóval sokat ismerkedem :lol:
Koncz doki: előnye, hogy nagyon profi, nagyon rég óta csinálja, hátránya, hogy január-februárban folyton konferenciákon volt külföldön, és rengeteg betege volt, sokat kellett várni hozzá
Zeke doki: előnye, hogy nagyon jól vizsgál, és ha kérsz tőle valamit, nem akadékoskodik, pl. kiír betegállományba akár a stimuláció elején is, ha a munkahely miatt ez jobb, hátránya, hogy kicsit morcos és nem mond mindent magától, kérdezgetni kell
Szűcs doki: előnye, hogy nagyon lelkes, minden betegét nagyon számon tartja, már az elején megismer a folyosón, hátránya, hogy nem volt saját szobája, úgyhogy mindig akkor kerültünk be hozzá, ha egy másik doki nem volt ott, szabin volt, vagy műtött.
Wiegandt doki: előnye, hogy az emeleten van, szóval sokkal kényelmesebb ott várakozni, mint lent ahol nemcsak dokira várnak, hanem vérvételre is, hátránya, hogy ő is sokat konferenciázott télen.

Persze ez már lehet, hogy nem így van, ez akkor volt. Bocs, ha nem segítettem ezzel, csak azért írtam, mert én akkor örültem volna, ha nem úgy megyek oda, mint egy elveszett kislány...

Az első lombik meg igenis sikerülhet!!!! Nekem is azt mondták, hogy kevés az esély, és mégis, úgyhogy tessék reménykedni!

Ja, és még egy fontos tapasztalat: legtöbbször a kórház gyógyszertárában váltottam ki a gyógyszereket, és ez nagyon jó volt, mert a gyógyszerészek nagyon rendesek voltak, két olyan alkalom is volt, hogy visszaküldtek a recepttel, hogy írassam át a támogatás mértékét, mert lehet olcsóbban is, csak biztos elírta a doki. Aki máshol ment gyógyszertárba, annak ugyanazért nem szóltak.

Nagyon drukkolok mindenkinek!
Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Rozus, üdv nálunk! Még nem is üdvözöltelek! :oops:
Hasonló dolgokat tapasztaltam én is, de azt hittem, csak én vagyok vele így...
Ezért is választottam Szűcs dokit, mert ő mindent mond, és nagyon lelkiismeretes, és talán nála kell várni a legkevesebbet! :wink:

Esperanza, pihengetek, nemsokára hétfő és megyek fel...Kíváncsi vagyok, a folytatásra!
Képzeld, a házidokim még mindig nem ad utiköltséges papírt,(azt mondta, esetleg autóbuszra tud adni, de ha a Kááliba járnék, azt sem adhatna), de előnyére legyen mondva, hogy szó nélkül táppénzre vett!Így megint mehettem a CSNT-re, puncsolni a beküldő orvosomnak...De megvan!

bibar, erről én is hallottam, de nekünk erre már nem lesz szükség! :wink: Ha megtalálom az oldalt ahol részletesen le van írva, elküldöm...

lanett,a jó példák előttünk vannak!(Chesti, Rozus,Szuszi), nekik is elsőre sikerült! :lol:
És persze mi követjük a példájukat! :wink:

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Kellemes hétvégét Mindenkinek! :)

Lanett :)

Mi ma vagyunk 16 hetesek (elsőre).

Hajrá!!! Mindenkinek sikerülni fog!!!!

Sok folyadék!
mot

Szia Mot!
Nem is tudtam, hogy ti is elsőre "sikerültetek"!
Külön gratulálok Nektek is!
További szép pocakosodást!
Vendég

Sziszatok!

Esperanza köszönjük :) Mennek ám a drukkok nektek :)

Kriszti remélem nyugiban vagy, és mennek a kis fecskendők befelé :)

Nagyon panganak a fórumok, pedig rossz idő van, hol vagytok lányok?

Mindenkinek további szép napot, és jó hétvégét. :D
chesti

Szia Chesti!

Mennem a szurik, már nem sok van hátra! :wink:
Én az egész délután a konyhában töltöttem, délelőtt meg papír után szaladgáltam....
Most pedig vár a vasalnivaló, de nincs kedvem. :lol:
Mindenki biztos készül a hétvégére!
Remélem Ti is jól vagytok, erre nagyon rossz az idő, hideg van.Niki hogy bírja a klímaváltozást?
Vendég

Drága Kriszti!

Nekem adott a körzetim simán Útiköltséges papírt, már le is igazoltattam. A lényeg, hogy jár a támogatás, nem tudom mit kavar a dokid. Mondd meg neki, hogy adjon nyugodtan papírt, ha esetleg nem bélyegzik le akkor így jártál, de LE KELL BÉLYEGEZTETNI ÉS JÁR NEKED IS, MEG MINDENKINEK! Csak a dokik nem tudják miről van szó, el vannak tájolva. Ez egyszerűen felháborító. Bementünk a párommal személyesen a TB-hez és az ottani hölgy is megerősített abban, hogy jár a támogatás, nem szűnt meg, sőt még valami főnököt is felhívott Szfváron, és adott egy tel.számot, hogy ha nem ad a körzeti ilyen papírt, akkor ezt a számot hívjuk fel! Szóval a szám: 06/22 315-180 Ellenőrző Főorvos
MEP Szfvár

Egyébként 2 másik ismerősöm sem kapott a háziorvosától papírt. Az egyik elment a nőgyógyászatra és ott kapott, szóval Kriszti irány a nőgyogyi!!! :) Állítólag ott is kiadják simán a papírt!
Ne hagyd annyiban a dolgot, járj utána, mert ez is pénz, főleg a lombiknál többet kell Pestre járkálni. És kocsira kérd a papírt!
Remélem segítettem.
esperanza

Esperanza,
köszi a segítséget, de én hiába erősködtem ma reggel a házi dokimnál, hajthatatlan volt.
Nem foglalkoztam vele, mentem a CSNT-re, csak ott is először a beutaló orvost kellett felhívni, hogy szóljon át, mert anélkül nem adnak...Végül sikerült, így mostmár mehetek, mert a doki áttelefonált....
Nem a Bekő Dr. nő az orvosuk?(Nekem az)
Vendég

Hello Lányok!

Rozus!
Nagyon szépen köszönöm a infokat.Nagyon örülök minden "információmorzsának", hiszen még azt se tudom hová megyek 16-án. És tudod már hogy fiú lesz vagy lány? És nevek?

Kriszti!
Útiköltség papír jár, az én háziorvosom mindig ad, csak annyit kért hogy hozzak egy igazolást a Schöpf-Méreiből, hogy inszem miatt kezelnek mindkettőnket ezért a megjelenésünk havonta 2-3 alkalommal indokolt és ha van valamilyen leletünk fénymásoljuk le és akkor tud mutatni a MEP ellenőrnek valamit. A buszköltséggel számolnak, de azért ebből majdnem kijön az út.
Szerintem ne hagyd annyiba a dolgot, kérj állásfoglalást írásban a MEP-től és azzal menj a dokihoz.Írd le nekik hogy néha olyan időben kell menned hogy tömegközlekedési eszközzel lehetetlen lenne odaérned és a vizsgálatok is azért eléggé megviselik az embert, tehát ezért is indokolt az autóval közlekedés. Ebbe így már a MEP-es se köthet bele, és a dokinak se lesz semmi baja abból hogyha kiadja azt a papírt, hiszen neki nem kerül semmibe.
Már jobban vagy? Nagyon szorítok ám Neked!

Mot!
De jó hogy Te is elsőre sikerültél!És mit lehet tudni a Te kis pocaklakódról?

Esperanza!
Veled most mi újság? Inszem volt, ugye?Mit érzel?

Hát ez borzasztó, hogy bele akarnak nyúlni a lombik támogatásba. A 3 lombik azért az elég kevés... még jobban görcsöl az ember rajta, hogy már csak ennyi lehetősége van....
Bibar! ha lesz erről még több infod, akkor majd dobd fel légyszi ide is, vagy pü-be küld el nekem is. Előre is köszi!

Na lelövöm magam, mert jó hosszúra nyúltam.
Mindenkinek jó hétvégét!
lanett

Sziasztok!

Esperanza :D , Kriszti :D
Uti költséggel kapcsolatos kavarások felháborítóak!!! Képzeljétek, nekem sem ad már a háziorvosom. :(
Két hete szerdán anyukám olyan szinten elvágta az ujját, hogy vissza kellett varrni. Az enyingi háziorvos, aki nekem is szokta adni a papírt, beutalta fvárra a kórházba, hogy visszavarrják a levágott részt, DE NEM ADOTT UTIKTG-ES PAPIRT, merthogy gépkocsira nem jár már, csak nagyon indokolt esetben. Mi a nagyon indokolt eset? Anyukámnak a visszavarrandó ujjdarabjával meg kellett volna várni a távolsági buszt, mert arra adnak csak papírt? Amikor minden perc számított, hogy mikor ér be fvárra, mert nem mindegy, hogy mennyire maradt életképes a levágott darab!!!

Ezek után bent a kórházban is felháborodtak, hogy miért nem kapott papírt, mert ők még mindenkinek adnak, és hogy nem láttak még ilyen rendeletet. Aztán a főorvos felhívta anyukám előtt a TB-t, és azt mondták, hogy gépkocsira már tényleg nem jár.

NA MOST AKKOR JÁR VAGY NEM JÁR???

Nagyon rosszul esik, hogy alkalmanként 2.300 Ft-tól elesek! :(

Azt hiszem hétfőn én is felhívom a TB-t!

Bibar :D
Ha ez a hír igaz is, sztem csak azoknak lesz így, akik akkor kezdik. Ha nekem már lett volna 3 stimum (2 volt amúgy), amiknél kifizetem az injekciókat, akkor nehogy már a 4.-ért teljes árat kelljen fizetnem, azokkal szemben, akiknek meg az első 3 tök ingyenes lesz???

Én azt hallottam tutira, hogy szept.-től a fagyasztott is bele fog számítani az 5-be, csak akkor nem, ha kifizetjük a fagyasztás költségeit. Ezt Sz. doki mondta. Ennek eddig is így kellett volna lennie, csak eddig megoldották máshogy. De sztem még mindig érdemesebb lesz kifizetni a fagyasztás ktg.-eit.

Bár nagyon bízom benne, hogy fagyasztott lombikra már nem lesz szükségem.

Lányok :D
Én szerdán megkaptam az első Gynevac szurimat, meg sem éreztem (a progi szurinál úgy sem rosszabb semmi sem!), és utána sem éreztem semmit.

Az első lombik sikerére igen is nagy esély van! Itt a topikban meg tényleg nagy az elsőre sikerültek aránya. Hinni kell benne, csak így lehet elkezdeni! Én sajna nem hittem benne, nem is sikerült. Úgy gondolom, akiknek elsőre sikerül, nagyon szerencsések, mert nem élnek át annyi lelki megrázkódtatást. Viszont 3.-4.-5.-re is ugyanúgy sikerülhet, szóval nem szabad elkeseredni, ha elsőre mégsem jön össze. Ez egy nagy-nagy türelemjáték, de hiszem, hogy mindenkinek lesz a végén babája.

Szóval hinni minden egyes lombikban, és kitartani!!!

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írtam, csak ritkán ülök le a géphez, és hát akkor kisregény íródik....

Mary
mary78

Úgy látom egyik doki sincs tisztában a változásokkal. Nekünk azt mondta a nő a TB-nél, hogy valóban volt változás július 1-től, de az a változás a mozgássérültekre vonatkozóan volt, még fel is olvasta a nő a határozatot. Szóval gáz ez az egész, szörnyű az egészségügy...és még ezek után fizetnünk is kell...hát szép :(
Lanett:
Köszi jól vagyok, nem érzek semmit, nem tudom hogy kellene-e vagy sem. :?
esperanza

lanett,
hiába is akartam én akadékoskodni, még majdnem a dokinő nézett hülyének, hogy fogjam már fel, hogy nem jár... Persze én is az OEP-et hívtam fel, itt a városit, és JÁR!De ha a dokinőm nem akar adni, nem is érdekel, majd adnak a nőgyógyon, és CSNT-n...
Egyébként nekem a vonatjegy árát fizették ki, az olcsóbb mint a vonat...De mint írtam, a dokinőm nem ad, már lassan én is kezdtem elhinni, hogy neki van igaza. OEP-nél azt mondta a nő, írjak panaszlevelet, és intézkednek.
Én úgy vagyok vele, amíg máshonnan kapok, nem foglalkozom vele. (Úgyis hozzá kell járjak, hátha valaki ír helyettem....)
Már sokkal jobban vagyok, állítólag volt valami víruska, ugyanis másik 2 barátnőm hasonló tünetekkel(hányinger, migrénes görcs, enyhe hasmenés, és rossz közérzet) küzködött, úgyhogy meg is nyugodtam, nem a szuritól van.
Mindjárt hétfő, és megtudom a folytatást!

Mary,
JÁR! És igenis írj egy levelet az OEP-nek, a dokinő nevét, körzetszámát, és hogy hol rendel, írd bele, és akkor ők majd intézkedni fognak.
Nem tudom, miért nem adnak, talán a papírmunka miatt, ami kb. 2 perc????Értetlenül állok a dolgok előtt, pedig hiába tudja a háziorvosom, hogy EÜ-s vagyok, mégis akadékoskodik. (Kb. akkor választottam őt, amikor elkezdtünk a BMC-be járni, ---addig Gyulán volt dokim, oda elég volt egy telefon, és már intéztek is mindent---mert a családtagja az osztályunkon feküdt, és én naívan azt gondoltam, valamennyire rugalmas lesz!Tévedtem, de amíg meg tudom oldani máshogy nem is idegesítem magam rajta. És csak akkor megyek ha nagyon muszáj.
Sajnálom anyud történetét, ez tényleg indololt lett volna.... :(
Nem tudom hova jutunk! :(
A bibar által írt új rendelethez : szerintem csak azoknak 3 támogatás, akik januárban kezdik...Gondolom én. Nagy kitolás lenne, ha mindenkire kivetnék ezt a törvényt!Nem lenne igazságos!
Az első lombikban én is hiszek, nagyon sokan jó példával szolgálnak előttünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy végre gyerekzsivaj legyen a lakásban....
Bár én a műtétem után azt mondtam, mostmár semmi akadálya, hogy babánk legyen, a kiskatonák közül úgyis csak a legjobbak kerülnek be a "csapatba". :wink:
Úgyhogy mindenkinek kitartást, aki még előtte van, és aki már csak az eredményhírdetésre vár! Nemsokára mi is a babás topikot erősítsük!
Vendég

lanett,
szóval a vonatjegy árát fizették ki a busz helyett....Kissé fáradt vagyok már!
Meg aztán elnézést mindenkitől, mert elég hosszúra sikerül

Jó éjszakát mindenkinek!
Én is megyek: Kép
Vendég

Lanett!
Köszi, hogy kérdezted, talán hétfőn kiderül, hogy fiú vagy lány, addig néven sem gondolkodunk.

Ez az utiköltség dolog már januárban is mindenkinek más volt, volt akinek már akkor sem adtak papírt.

Most így utólag nem tudom mennyire hittem az első lombik sikerében. De végig nagyon féltem, hogy valami baj lesz, sőt, amíg meg nem mozdult a baba, addig is nagyon féltem, hogy mivan, ha nincs már meg. Előtte hat évig nem lett babaánk, és az elején minden egyes hormonkezelésnél nagyon nagyon hittem, hogy sikerül, néha egy hetet is késett, annyira akartam, hogy legyen, és mégsem. Voltunk már mindenhol, természetgyógyászoknál is, és azoknak is nagyon hittem, úgy jöttem el tőlük, hogy a jövő hónapban tuti baba lesz. Ilyenkor mindig próbáltam a munkahelyemen átadni a munkákat, hiszen úgysem jövök már, de mégsem. A lombik előtt közvetlenül egy kineziológusnál voltam, szerintem az segített, mert ő csak a hozzáállásomat változtatta meg. Azt mondta, hogy nézzem úgy, hogy van öt esélyem, és ha az első nem sikerül, akkor is van még négy esély, és az milyen jó, hogy van. Persze ezt a gondolatot nehéz volt átvenni... Tehát nem tudom, mért sikerült. Olyan nehéz megmondani, hogy kell gondolkodni, sokan mondják, hogy nem kell nagyon akarni... na köszi, hormonkezelésen-inszemináción-lombikon vagyok és ne akarjam??? Úgyhogy nem tudom, mire kell közben gondolni. De tényleg sikerülhet az első! Én majd drukkolok mindenkinek!
Na nem filozofálgatok tovább!
Jó éjt
Rozus

KépKép
rozus

KRISZTI:

BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!!!

ESPERANZA

Kép
esperanza

Krisztina és Moték Krisztinája!

Nagyon boldog névnapot kívánok nektek!!!

Na hétfőn azzal kezdem a napomat, hogy felhívom a TB-t, megkérdezem, hogy milyen rendeletet mutassak meg a házidokimnak, és a fejéhez fogom vágni. :twisted:

Mindenkinek szép hétvégét!

Mary
mary78

Hát ez meg miért nem a mai napot írja ki az elküldés időpontjának? :evil:
Végülis mindegy....
mary78

Most a rendszer hülye, vagy én???

Na inkább folytatom a vasalást....
mary78

Esperanza,
Köszönöm, és Neked is nagyon boldog névnapot kívánok! Kép

Mot!
Kedvesednek is nagyon boldog névnapot kívánok!

Mary,
én tegnap az életemet is meguntam, 2.5 órán keresztül vasaltam... :wink: Összegyűlt mert lusta voltam :oops:

Kép mindenkinek!
Vendég

Mary,
Kép
Vendég

Láttátok már Chesti ultrahangos képét a babás topikon???
Ha még nem, akkor nézzétek meg!
Szuper! :D
BMC-s babás topik ugyanitt a társalgóban.
esperanza

Sziasztok lányok!

Látom nagy a közfelháborodás... A változtazások követlehetlenek, nem lehet HIVATALOSAN TUDNI, hogy kinek és milyen körülmények között jár utazási támogatás, és kinek nem, mert lehet hogy július 1-től új szabályozás van, csak a közlönyben felejtették el közzétenni... Jó, mi? Honnan a fenéből kéne tehát a háziorvosoknak tudni az amúgy is naponta változó szabályozásokat???

Még valami, én egyszer adtam ki utazási támogatást úgy, hogy nem járt volna, ÉS KISZÁMLÁZTÁK RÁM, levonták a fizetésemből. Szóval kérlek legytek türelmesek, és ha utánanéztek, és megmutatjátok a háziorvosotoknak a jelenleg érvényes jogszabályt, ami alapján jár nektek, biztosan kiállítja a papírt. Én utána szoktam nézni, már ha van energiám, de sokaknak erre már nem jut idejük. Az egész rendszer követhetetlen, nem lehet tudni, hogy mi lesz holnap. És ez mindenben a legrosszabb. Ma ezt vetik fel, holnap azt, nem lehet tudni, hogy mivel számoljunk. A Mentők kérdése erre tipikus példa. Belekapnak ebbe-abba, koncepciótlanul, a következmények átgondolása nélkül... Mellesleg Magyarország egészségügye sok szempontból nagyon nagyvonalú, még ha ezt mi hajlamosak is vagyunk elfelejteni.

Amúgy mindenkinek kitartást!!!! Szép hétvégét! Én élvezem, hogy végre hűvös van!

Lucia
lucia1

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
chesti

Chesti,
Köszönjük! :lol:
Kedves vagy!
Mint mindenki, akinek eszébe jutottunk!
Vendég

Kriszti :D
Hát nekem sikerült ma egy 3 és fél óráig tartó vasalást produkálnom :) Persze így jár az, aki nem vasal mindenegyes mosás után....

Lucia :D
Jó, hogy leírtad a véleményedet, igazad van, követhetetlen az egész. Én munkaügyes vagyok, de én sem tudok naprakész lenni mindenben, mindig meglepődök, hogy jééé, ezt 3 hónapja már nem így kéne csinálni...stb. Azért hétfőn megpróbálok utánajárni, de gondolom ez akkor csak hiú ábránd, hogy majd én megtudom a frankót...

Mary
mary78

Sziasztok!
Útiköltségről mégegyszer (remélhetőleg utoljára):
Tegnap találkoztam a háziorvosommal, és rákérdeztem mégegyszer. Azt mondta, hogy nem szűnt meg, és csak akkor indokolt ha ilyen nincs a városban és ezért utazni kell Pestre. Ha valami olyan betegséggel kapcsolatban kezelnének amit itt is el tudnak végezni, akkor nem indokolt az útiköltség. Egyébként ő is azt mondta, hogy egyszerűen követhetetlen ez az egész rendszer, igazából ők sem tudják mikor mi változik, sokszor nem egyértelmű...stb. Szóval a lényeg: hogy Dunaújvárosban nincs meddőségi kezeléz (inszem+lombik) ezért marad a Pest, és mivel oda kell menni, ezért "Területen kívül indokolt" az útiköltség.
Az orvosnak kötelessége kiállítani a papírt, aki nem ad, fel lehet jelenteni a területi ellenőrző főorvosnál. Aki nem ad, az nem is tud róla valószínűleg, és fél, hogy nehogy ő járjon rosszul, ezért inkább nem ad. (szerintem).
Hát ennyit az útiköltségről, remélem mindenki (akinek kell ilyen) szerzett valahonnan. :D

Köszönöm én is a névnapi jókívánságokat!
esperanza

Share:

? Dónde estás?

Esperanza
esperanza

Sziasztok lányok! :D

Sok boldogságot a Krisztináknak!!

Mary! :D
Engem is érdekelne a Gynevac szúri, mikor és mennyit kell beadatni?Kiírhatja fel?Csak nekem adják be?
Előre is köszi a válaszokat?

Üdv mindenkinek
Brigi :D
brigii

Brigi:

A Gynevac-ot a háziorvos felírja, legalább is én egyszer már irattam Riának, mert az ő dokija nem írta fel. Meg is nézte valami listában, hogy ő, mint háziorvos felírhatja-e, és IGEN.
Egyébként bővebben itt olvashatsz róla: www.gynevac.hu
esperanza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?