Új privát üzeneted érkezett!

Banyanszki!

Először azért el kellene árulnod, hogy milyen típusú szülésznőt szeretnél? Idősebbet, vagy fiatalabbat? Katonásat vagy olyat, aki nem levezényli neked a dolgokat, de mégis határozott, ha az kell, és visszahúzódik, ha arra van szükség? A magam részéről háromszor szültem Fehérfi Krisztivel. Őt jó szívvel ajánlom. Ő a fiatalabb generációhoz tartozik, szakmailag profi, kedves. Pont ezek miatt elég kelendő is, így jó előre fel kell venni vele a kapcsolatot. De itt többen szültek Fülöp Ilivel, Kátai Timivel. Az ismerőseim között Szvitek Ági és Pálfi Andi is jó választás volt. Ők mind a fiatalabb korosztályhoz tartoznak. De volt itt aki Jolikával szült, és elégedett volt. Ő eggyel idősebb generáció, de kedves és profi ő is. Kósa doktor várandósai közül pedig jónéhányan szültek Marikánál. Ő szintén idősebb, és ő a kicsit katonásabb vonalat képviseli, bár erről részletesebben a vele szült anyukák tudnak nyilatkozni. Szóval a nagy kérdés, hogy mégis mik az elképzeléseid?

Üdv:

Zita
pzita

Szia Mutter,

Valóban nagyon kedves és megnyugtató Garamvölgyi doktor úr modora és ezért is járok hozzá már évek óta. Nemrég azonban kiderült, hogy Ő alapból gátmetszéssel lát hozzá a szüléshez és én lehet, hogy jobban örülnék, ha vágás nélkül megúsznám...Persze erről is eltérőek a vélemények, mert msáok pedig a repedéstől tartanak...
Üdv:
Moky
moky

Átmásoltam ide is a kérésemet, hátha itt előbb felfedezi valaki:

Sziasztok!

Még ugyan a terhességem elején járok, ami Dr. Kósa Zsolt segítségével "jött össze". A meglévő fiamat más kórházban szültem, más volt eddig a nőgyógyászom. Most inkább itt maradnék, mert ikreket várok, és nagy súllyal esik nálam latba a PIC. De Kósa doktorról nincsenek tapasztalataim. Milyen nála szülni??? Kérlek meséljetek!

Köszi: M.
mobil

Mobil!

Matt07 és Timili nála szültek. Meg persze más is biztosan, de mindenkit nem tudok a fejemben tartani. Szóval ha rájuk keresel, írhatsz nekik privát üzenetet is, meg a profiljukban lehet, hogy van e-mail is. Ők el tudják mesélni az élményeiket.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Banyanszki!
Küldtem Neked privát üzit, lehet hogy kétszer megkaptad, bocsi, kicsit béna vagyok...
Üdv: Mutter
mutter

Mobil!
Én pont 8 hónapja szültem ikreket Kósánál és csak jókat mondhatok róla. Sok orvossal ellentétben bevállalta a normál szülést, pedig B baba faros is volt. Persze ehhez kellett Marika a szülésznő is, akit itt sokan nem szeretnek, de az ő profizmusa nélkül biztos császár lett volna. Ha van még kérdésed írj nyugodtan, ahogy három csemetém engedi, megpróbálok válaszolni.

Muki
muki

Szia mobil!

nekem ugyan nem a Kósa doki volt a fogadott orvosom, de mivel éppen csak "beérkeztünk a szülészetre" és ő volt az ügyeletes nála született meg a kislányom.

Még így is, hogy nem fogadott orvos volt, mindent nagyon gyorsan, pontosan és hozzáértően megtett. Még a páromat is bevonta, úgy hogy nekem nagyon dokat tudott segíteni.

El is gondolkoztunk róla a párommal, hogy lehet, hogy jobban jártunk így. :)

És még utánna is rám-rám nézett.

Én csak ajánlani tudom.

Üdv: chr
chr

Szia PZita!
Nagyon szépen köszönöm, az információkat. Most, hogy így olvastam amit írtál rájöttem, hogy én Jolikánál szültem. Egy idősebb nőci, de velem nagyon rendes volt. Ha hiszed, ha nem a legnagyobb fájásaim közepedte igen jókat nevettünk. Jó ehhez az is kellett, hogy Ferenczi doki mellettünk igen nagyot balhézott egy buta kismamával.
Tehát nagyon hálás vagyok neked. Köszike.
banyanszki
banyanszki

Szia Mutter!
Sajna nem kaptam Tőled üzit. Próbáld, meg újra! Köszönöm. Várni fogom!!!
Üdv.: banyanszki
banyanszki

Pzita, muki, Chr!

Köszönöm a válaszokat!
mobil

Szia Mobil,

Én 1 éve szültem a dr.Kósa-Horváthné Marika párosnál, és csak csatlakozni tudok azok táborához, akik jókat mondanak róluk. Szerintem nagyon összeszokott páros, ami ugye nem hátrány....
Ha valami konkrét kérdésed van velük kapcsolatosan, szívesen válaszolok (de itt mindenki szívesen válaszol minden kérdésre).

Moky,
A gátmetszéstől én is nagyon "paráztam", szerettem volna elkerülni, aztán elmagyarázták, hogy az első szülésnél miért kell, ugyanis, ha jön a baba, elég kicsi a valószínűsége, hogy akkorára tudsz tágulni, hogy a feje kiférjen. Mivel ő mindenképpen kibújik, neked sem mindegy (már esztétikailag sem...), hogy repedsz, vagy segítenek. Egyébként én semmit nem éreztem a vágásból, észre sem vettem, hogy megtörtént, csak szóltak, hogy már megvolt. Kósa doktor pedig (de gondoldom Garamvölgyi dr. is) nagyon szépen összevarrta, szinte semmit nem lehet észrevenni belőle. Azt monják a tapasztaltabbak, hogy a második, harmadik, stb.. szülés már gátvédelemmel (metszés nélkül) megoldható, amit a szülésznő végez, de erről még nem tudok nyilatkozni.

Üdv,
Judit
angel068

Szia Banyanszki!
Írtam neked az e-mailedre. Remélem most már végre megkapod. Üdv: Mutter :D
mutter

Szia Judit,

Köszi a választ. Akkor hát megpróbálom elfogadni a gátmetszés tényét, bár nekem jobban tetszene, ha inkább ott helyben és nem előre eldöntött tény lenne.

Üdv.
Moky
moky

Szia Mutter!
Köszi szépen, megkaptam. Én is válaszoltam, majd elküldtem és nem látom az elküldöttek közt. Tehát nem biztos,hogy kaptál választ. Ha nem akkor majd újra megpróbálom.
További szép napot!
banyanszki

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni tölettek!Szeretnék érdeklödni,hogy ismeri e valaki Dr Székely ..... bocsi nem jut eszembe a kersztneve. orvost.?A Schöph Méreibe dolgozik. Vagy Dr Kerekes Bélát?
nagyné éva

sziasztok
Nekem a Szvitek Ági a szülésznőm és nagyon rendes, a legtöbb dolgot már át is beszéltük a szüléssel kapcsolatban és mindenben nagyon segítőkész. Ami pedig kifejezetten előny, hogy ctg miatt nem kell napközben bemennem a kórházba, hanem elég estefelé amikor ő ügyel. Igy egyrészt elkerülöm a kánikulát, a csúcsforgalmat és a férjemet sem kell a munkájából kirobbantanom.
Nem tudom, hogy a többiek milyenek, de én őt csak ajánlani tudom.
Azt viszont tudom,hogy elég sok szülése lesz mostanában, szóval érdemes időben "lefoglalni " őket, bárki is legyen akit választotok.

Lenne egy olyan kérdésem, ha esetleg valaki felvilágosítana a tarifákról- annak örülnék nagyon. Persze nem itt, hanem priviben.
zsebecske

Szia Éva!
Én Székely Istvánhoz járok már több mint egy éve, és nála szültem tavasszal!

Szia Banyanszki!
Köszi, megkaptam!!! Már el is olvastam, remélem lesz időm, és akkor írok neked!

mutter
mutter

Szia mutter :!:

Én idáig kb 3szor voltam nála.Nőgyógyászati problémákal.Most viszont van egy pocak lakom és ugynézki ö lesz az orvosom.Szeretnék róla érdeklödni te milyen dokinak tartod stb.Ha válaszolnál azt meg köszöném,ha nem szeretnél ide akkor van privim.Elöre is köszi.
nagyné éva

Szia Éva!
Küldtem neked privit. :mrgreen: Remélem megkapod.
Üdv: Mutter
mutter

Szia Mutter!
Megkaptam a leveled, estére majd válaszolok! Addig is minden jót!
banyanszki

Szia Mutter :!:

Köszi meg kaptam . Kültem neked privit :!:

üdv:Évi
nagyné éva

Sziasztok!
Van valaki aki az Arnold dokinál szült?
Semmi komoly gondom nem volt vele, csak egy-két apróság, de nem vagyok biztos abban, hogy a következő gyerkőcöt is nála szüljem-e.
Az egyik gondom vele, hogy a terhesség alatt is mindig megvizsgált a kezével, és elég durva volt, annyira, hogy egy kicsit mindig véreztem utánna. Ez azért is viselt meg nagyon, mert előtte 5 vetélésem volt, szóval állandóan paráztam, hogy nehogy elmenjen a baba.
A szülésnél nagyon jó volt, nagyon jó instrukciókat adott, csak a gátsebem fájt elég sokáig, és nagyon-nagyon.(Igaz az első napokban azt se tudtam , hogy akkor most a popóm, vagy a gátam fáj.
Jó lenne beszélni mással is, hogy ezeket nála hogy csinálta.
Köszi
famo

Szia Famo!

Még nem szültem, de Arnold dokinál fogok októberben. A vizsgálat nekem is fáj, vérezni szerncsére nem véreztem. Nekem is volt vetélésem, de az még másik kórházban, és most ő segített, hogy legyen baba (sikerült az első lombik). Nagyon sok dokinál jártam előtte, és volt amelyiknél fájt, volt, akinél nem annyira, de Arnold doki tűnikt nekem közülük a leghozzáértőbbnek, nagyon bízom benne.
Szeretnék kérdezni a szülésedről, hogy volt e választott szülésznőd? A gátmetszést minden esetben csinálják? Ezt szeretném elkerülni, ha lehet... Esetleg ha a tarifáról tudnál írni valamit, azt nagyon megköszönném, mert nem merem tőle megkérdezni, mert ha sokat mond akkor nem tudom, hogy fizetem ki... (Hallottam más Schöpf-Méreis orvosoknál 100E, és az nekem nem menne)
Te már várod a második babát, vagy még csak tervben van?

Előre is köszi, ha válaszolsz!

Rozus

KépKép
rozus

Szia Rozus!
Küldtem Neked privit, remélem megkaptad, írj.
banyanszki

Szia Banyanszki!

Nem kaptam meg a privit :(
Légyszíves küldd el a rozus@freemail.hu-ra is!

Nagyon köszönöm, hogy írtál!!!!!

Rozus

KépKép
rozus

Szia Famo! :)

Én Arnoldnál szültem az elsőt, és most fogom nála szülni a másodikat is (remélem hamarosan, mert már betöltöttük a 40. hetet :)).
Engem meglepett, amit írtál róla. Nekem soha nem fáj a vizsgálat, és nem is vérzett utána. Mindig csodálkoztam, ha valaki ilyet mesélt a dokijáról, és dícsértem neki Arnoldot, hogy nála nem szokott fájni. Lehet, hogy akkor nálam ez alkati dolog?
Az első szülés után szépen gyógyult a gátseb. Fájni persze fájt nekem is, de nyom nélkül begyógyult, semmit nem érzek belőle, és kézzel sem tapintható a nyoma. Mondjuk ehhez hozzájárult szerintem az is, hogy a választott szülésznőm naponta jött hozzám a szülés után, és ellenőrizte, kezelte a sebet. Nagyon ügyelt rá, nehogy begyulladjon.
Nekem is volt egy vetélésem az első terhességem előtt egy másik dokinál, és utána ajánlották nekem Arnoldot. Én összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, és bízom is benne. Remélem, ennél a szülésnél is minden rendben lesz.

Rozus :) Tarifáról és szülésznőről tudok neked írni, ha még érdekel.

Sziasztok, Alena
alena9

Szia Rozus!

Én nem választottam szülésznőt, biztam a szerencsémben, és az is lett. Egy nagyon kedves nőcit fogtam ki, és minden rendben is volt vele. (A nevét nem tudom, de szerintem meg se ismerném már )
Szerintem az Arnoldnál a gátvágás az rutin dolog, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy soha nem hoztam szóba a gátvédelmet, mert biztam a szakértelmében, és hogy majd ő dönt. Persze azóta már tudom, hogy kellett volna beszélnem erről, de mindig olyan szűkszavú, hogy az volt az érzésem, hogy jobb ha nem tartom fel.
Szóval ha lehet válassz szülésznőt, szerintem ez a dolog főleg rajta múlik.
Bár én nagyon gyorsan szültem, így még egy kicsit repedtem is belül, szóval eléggé valószínű, hogy így-is úgy-is vágott volna.
Pénz: Soha nem kérdeztem őt róla, rendelésenként általában egy 5-öst adtam neki, de ha egy hónapban többször is menni kellett, akkor csak havonta egyszer. A szülésre 50-et adtunk neki.
(És szerintem ő ezzel tökéletesen meg is volt elégedve. Másnap is tök kedves volt.)
Szülés: Nagyon megnyugtató a jelenléte, és nagyon jól elmondja, hogy mikor mit csinálj. Nem az a putyulgatós típus, de nekem ez pont bejött.
Én elég vidám alaptermészetű vagyok, szülés közben is mentek a poénok, és ebben ő teljesen partner volt. (IGaz, az én káromra. :lol: )
Leírom röviden a szülésemet:
Aznp délelőtt voltam Ctg-n és a dokinál. A 39. hétben jártam, már nagyon elegem volt a nagy pocakból. A CTG semmit nem mutatott, de Arnold bácsi azt mondta, hogy ki vagyok kicsit nyílva, úgyhogy lehet, hogy egy nap, de az is lehet, hogy három hét. Szóval ez szerinte semmit nem jelent. :-)
Itthon, 14:00-kor úgy éreztem, hogy na ez most fájt, és elkezdtem egy papírra írni, hogy mikor érezetm görcsöket. (Szerintem ez a leírás egy jó ötlet, mert a fájások közötti szünetekben mindig azt gondoltam, hogy áááááááááá, ez biztosan nem az.
Aztán 17:00 után már öt percesek voltak a fájások, mondtam apának, hogy söpörjön haza, mert betojok a fájdalomtól, menjünk szülni.
A kórházba 19:00 után értünk be, akkor már 3 újnyira voltam kitágulva.
Arnold bácsi 21:00- kor jött be vigyorogva (csak akkora hívták be), addigra volt beöntés, borotva.....
Mondta, hogy "na ugye mondtam,hogy egy nap, de azért nem gondoltam, hogy ma még találkozunk"
Rögtön burkot is repesztett, na onnantól kezdve 1-2 percenként fájások. Kérdeztem , hogy meddig tart ez az őrület?
" Hát lehet, hogy éjfélre meglesz!"
Erre én: " Arról szó sem lehet, vagy kijön 22:00-ig, vagy befejeztem!!!!"
Szegény párom ötpercenként mondta, hogy mennyi az idő (Neki gyorsan telt, azt hitte nekem is :-), 21:15-kor mondtam neki, hogy azzonnal hagyja abba a pontos idő-t, mert meghalok, hogy még csak 15 perc telt el, én meg úgy éreztem, hogy legalább 1,5 órája szenvedek.
Azt mondta a doki, hogy ha nagyon kell nyomni, akkor szóljak, 21:30 kor nem kellett nagyon nyomni, de azt gondoltam, mostmár legyen végre valami, egy kicsit éreztem a nyomást, szóval szóltam neki.
Ezután már peregtek az események, és 21:58-kor megszületett Bence.
Mondjuk a lényeg az ebben a fél órában történt:
az első tolás után kérdeztem a dokit:
-Úristen, ebből hány lesz még?
-Lehet hogy tíz, de lehet hogy ötven.
-Na nem, én nem csinálom, adjon valamit!
-Ne vicceljen, mindjárt vége! Minek?
-Na jó.
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
-Mónika, engem nem zavar ha kiabál, de akkor nem tud tolni! Úgy kell, hogy mély levegő, és amikor tol, akkor alul nyomja ki!
És 5 tolásra megszületett Bence. De előtte még szólt, hogy üljön fel, és nézze meg, ahogy megszületik a kisfia!!
Én persze mondtam, hogy nem bírok, erre ő megtámasztotta a hátamat, és segített, hogy láthassam, ahogy a kis buksija kicsusszan.
Ennyi. Szép emlék lett, de azért akkor azt mondtam a nővérkének, hogy ugyan mi ebben az élmény? Ma már annak látom.
(Utánna a méhlepény kitolása, szörnyű, a varrás szörnyebb, de ki lehet bírni.)
Velem mindenki nagyon kedves, és segítőkész volt, csak jók a tapasztalataim, és nektek is javaslom, hogy azon az emeleten kérjetek szobát, ahol az Arnold rendel, nekem nagyon bevált.
Még nem vagyok terhes, de már rajta vagyunk a dolgon. :roll:
Elnézést hogy hosszú voltam, de én nagyon örültem a szülés előtt, ha valaki elmesélte a sajátját!

Egy biztos: Ki lehet bírni!
famo

Szia Alena!

Öröm ilyet olvasni, remélem, nekem is minden jó lesz! Nagyon bízom Arnoldban, hiszen hat évet szerencsétlenkedtem más kórházakban, mire végre hozzá kerültem, és TUDOTT SEGÍTENI!!! Mivel még sose szültem, persze izgulok, 7-én hétfőn lesz terheléses vércukrom, meg uh. Nagyon örülnék, ha írnál a tarifáról, meg a szülésznőről, meg a szülésznők tarifájáról! Az asszisztens Kati ott volt, amikor szültél? Én már kérdeztem tőle, hogy bent lesz-e nálam, azt mondta, hogy csak akkor szokott, ha a munkaidejében szülnek a kismamák, meg ő nem szülésznő, de Arnold szereti, ha ott van és segít.
Mindig van nála gátmetszés? Vagy ez kórházi előírás? Igazából szívesen megúsznám a gátmetszést ha lehet, de mindent a baba érdekében, tehát ha a babának úgy könnyebb kijönni, akkor legyen.

Úgy látom, a privát üzenetek nem nagyon működnek, úgyhogy, ha a tarifáról inkább nem nyilvánosan írnál, akkor a rozus@freemail.hu-ra írj légyszíves!

Nagyon várom! Köszi
Rozus

KépKép
rozus

Szia Alena!

Lehet, hogy én vagyok nagyon szűk, és azért fáj mindig. :-(
Bár más dokinál nem fájt annyira.
Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen, és nagyon jó egészséget neked és a babónak!!

Sokszor gondolok egyébként arra, hogy ilyen apróságok miatt nem kellene kísértenem a sorsot, hiszen ha már egyszer minden rendben volt ebben a kórházban, ezzel a dokival, akkor mit ugrálok?

:)
famo

Famo!

Nagyon nagyon köszi hogy leírtad!!!!! Sokat segítettél!

Rozus

KépKép
rozus

hello
én is Arnold dokinál fogok szülni, remélem hamarosan, (39 héten vagyok)
engem is minden alkalommal megvizsgált, de azon kívül hogy kellemetlen érzés és mindig eltáncolnék legszívesebben, nem fájt meg ilyenek
viszont a vizsgálatnak azért örültem mindig, mert igy biztos lehetek benne, hogy nincs gond , na meg mert a nagy hőségben is a medencében bírtam ki egyedül, ehhez pedig fontos, hogy ne legyen nyitva a méhszájam
kben nem egy hízelkedős tipus az tuti, de profi és rám mindig is jó hatással volt a higgadtsága,
két éve ő műtött és minden várakozást felülmúlt az eredmény, ráadásul olyan szépen varrt össze, hogy az egész kórház a csodájára járt anno, remélem most is igy lesz ha már egyszer a gátmetszés elkerülhetetlen...
ja és még valami : ha jól tudom az Eda-nak viszont nem a híve
a terhesgondozáskor én is mindig fizettem neki, és van

Alena remélem hamarosan találkozunk odabent, elküldhetnéd a tarifákat, bár van némi elképzelésem a szüléskor adandó összegről, de azért szívesen veszem az infókat, hátha nagyon mellétrafálnék...
címem: zsebecske@freemail.hu

köszi
zsebecske

Famo :)
Nagyon helyesen írtad le a szüléstörténetedet, végig mosolyogtam, ahogy olvastam.:) Rám is fért, mert így a 41. héten már elég morc vagyok, mindenki azt várja, hogy mikor szülök már meg. Állandóan csöng a telefon, és mindenki nyaggat, hogy "na, még semmi?". Persze gondolom ott a fájdalmak közepette nem volt ilyen vidám a dolog, de azért jó, hogy utólag így írsz róla.
Nekem is hasonlóan szép élmény volt az első szülésem, viszonylag gyors is. Hajnali 5-re mentünk be, de az igazi fájások csak olyan 8 körül kezdődtek. 11.11-re meglett a 4 kilós kisfiam.:)

Rozus :)
Doki tarifa: én is annyit adtam, amennyit Famo is írt. Másoktól hallottam, hogy nála kb. ennyi a szokásos. Írok priviben a szülésznőről meg az ő tarifájáról.
Én is azt tapasztaltam, hogy a szülésznők többnyire nagyon helyesek. Most, hogy sokat jártam CTG-re a szülőszobához, volt alkalmam sokukkal találkozni, és mindig rendesek, kedvesek voltak. Én mégis választottam szülésznőt, és nem bántam meg. Sőt, szerintem ez volt a legjobb döntésem. Ugyanis már a szülés előtt is mindenben segít, megcsinálja a CTG-t. Szülés után minden nap bejött hozzám. Megnézte, kezelte a gátsebet. Segített a szoptatással, megmasszírozta a mellemet, amikor úgy tűnt, nem akar beindulni a tej, és bíztatott. Szóval én maximálisan meg voltam és vagyok elégedve vele. Most is vele fogok szülni. Egyébként őt Arnold ajánlotta nekem anno. De tényleg úgy látom, hogy sok szimpatikus szülésznő van ott. Azért megírom az ő nevét és számát is neked.
A gátmetszés nem kórházi előírás. Van, amelyik doki konzervatív ebben a dologban, és ragaszkodik hozzá, van aki nem annyira. Ahogy Famo is írta, szerintem is a szülésznő tud segíteni ebben a dologban is. Megmondom őszintén, nekem az elsőnél fel sem merült, hogy gátvédelemmel szüljek, valahogy elfogadtam, hogy ez a szüléssel jár. Most a másodiknál megbeszéltük a szülésznőmmel, hogy megpróbáljuk. Jó lenne, ha sikerülne.
Katika, az asszisztensnő nem volt bent a szülésnél. Viszont amikor már a szobában voltam, lejött meglátogatni. Nagyon kedves volt.

Zsebecske :)
Írok neked is.

Drukkoljatok légyszi, hogy beinduljon a szülés, és ne kelljen indítani, attól azért tartok.:(

Alena
alena9

Alena :wink: szorítok neked nagyon,

az igazság az hogy én sem szeretném tovább húzni már, tegnap a dokim azt mondta, hogy mostmár csak a kisfiamon múlik mikor indul neki a tortúrának, hogy végre megszülethessen..
kben a szülésznő választás nekem is bejött idáig, remélem a szülésnél is segítségemre lesz, csak azon parázok, hogy pont akkor lesz ügyeletben, pont lesz másik öt szülés stb. mert akkor ugye megoszlik a figyelme.. :?
zsebecske

Szia Alena!
Hálás lennék Neked, ha elküldenéd a szülésznőd nevét! Köszönöm!
banyanszki
banyanszki

Alena
Örülök, hogy ma találkozhattunk, na meg hogy a dokink és a szülésznőnk is ugyanaz, ez tök jó.
Kérlek írj vagy jelentkezz, hogy mi van veletek, mert izgulok értetek.
Remélem minden rendben van.
Kben a második ctg-met már elfogadta a doki, ugyhogy kicsit megnyugodtam, de azért mondtam neki, hogy rámhozta a szívbajt de alaposan.
szóvaaaal JELENTKEZZ!!!
zsebecske

Szia Zsebecske,

Én is örülök, hogy személyesen is találkoztunk! Láttam az arcodon, amikor kijöttél, hogy ezzel a CTG-vel már nem volt gond.:)
Azért nem volt szép dolog a dokinktól így rádhozni a frászt. Mert persze, jobb ha kétszer ellenőriz valamit, nehogy gond legyen, csak nem mindegy, hogyan tálalja a mondandóját.

Nekem azt mondta, hogy egyelőre nem akarja piszkálni ezt a gyereket. Menjek be hétfőn is CTG-re meg hozzá is, és utána meglátjuk, mi lesz. Ha jövő hét vége felé is egyben vagyunk még, akkor befektet, és csinálnak vizsgálatokat. Aztán persze elindítják a szülést. Nagyon bízom benne, hogy erre nem kerül sor.
Ma délután itthon úgy elkeseredtem én is, nagyon szeretném, hogy magától jöjjön ki ez a srác.

Alena
alena9

:D sziaaaa
Hurrááá
Örülök, hogy akkor azért gond nincsen
Bocsi hogy kifelé jövet elmerengtem, de tényleg örültem hogy a másodikat már elfogadta
hétfőn én is megyek Ágihoz ctgre utána meg a dokihoz, ugyhogy találkozunk!
Ne keseredj el, szerintem hamarosan beindul a kismanó magától :-)
kben meg tényleg jól rámhozta a frászt, de legalább alapos és ez valahol megnyugtató.
zsebecske

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem hozzátok.
Nekünk a picilány a Schöpf-Mereibe született 2006. május 26.-án. Lassan 3 hónapos lesz:-)
Szerintetek mikortól jó a kis gerincüknek ha a kengurut használom és melyiket ajánljátok.
Másik kérdésem a járóka lenne. Mikortól érdemes belerakni a piciket?

Mindenkinek További szép napot kívánok!
Kari
kari

Szia Kari!

A kengurut nem tudom,de a járókát szerintem már nyugodtan elkezdheted használni.
Én olyan 4 hónaposan vettem meg a mienkét,és így teljesen hozzászokott a dologhoz.
Az a legnagyobb baj,hogy sokan azt gondolják,hogy mivel JÁRÓka, ezért ráérnek akkor beleszoktatni a gyereket,amikor már nagyobbacska,pedig olyankor már nagyon kevés esély van rá,hogy benne marad visítás nélkül. Nem mondom az elején így is volt visítás,de egy-két hét alatt hozzászokott.
Ha még nem vettél,vagy kaptál járókát,akkor szerintem olyat vegyél amin kerekek is vannak. Nekünk bevált!

Szia Móni
famo

Sziasztok Lányok!!Új vagyok a neten, most találtam rátok!Én 28 hetes kismama vagyok, a Déri Antal doktor úrnál fogok szülni!Tudnátok véleményt, tapasztalatot írni róla?Én eddig nagyon meg vagyok elégedve vele!!! :lol:
melódia78

Szia Kari,

Gratula kicsihez!
Járókával kapcsolatosan egyetértek famoval, minél hamarabb szoktasd bele mert később nehéz lesz :)
Nekünk több is volt de sztem. a fa 1.20X1.20 as vagy 1m X 1 m es a jó. Kerék nálunk nem volt szükséges és én a szintes (olyan, mint a kiságy lehet fent, középen és lent) járókának sem látom értelmét :o

Kenguruból (ha hamar szeretnéd használni) 2 félét tartok jónak. Chicco -nak azt a fajtáját amiben feküdni is tud a baba később pedig "lóg" rajtad, Baby Björn is nagyon jó.
Ha stabilan tartja magát a Brevi is tetszik én a nyeke nyóka puha verziót nem preferáltam :)

Kriszti
cuiccolo

Sziasztok!

Már úgy meggazdagodott a topik h nemtudom mindig követni az eseményeket...... ígyhát név nélkül is MINDENKINEK GRATULA A BABÓKHOZ!!!!! JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK ÖRÖMET!!!

Famo
köszönjük a születéstörténetet, én személy szerint mindig élvezem , csak az a baj h a lányok nem nagyon kényeztetnek el... de lehet h tévedek és tényleg le vagyok maradva :(

Kari
3 hónaposan azt hiszem már átlépted a bűvös határt, valahol olvastam, hogy onnantól már biztosan lehet... nekünk BabyBjörn van, nagyon bevált, különösen oltási napokon :D mert akkor aztán egész nap rajtam lógott. Abból is az "Active",kicsit drágább (?!) vagyis az egész elég drága, de nekünk megérte,mert jó a hátkiképzése. Most már a csípőre kötött rongy a sláger (15hós)

Járóka,sajnos lemaradtunk róla :( vagy mégse ;). Az okosok :D (Vekerdy,etc) nem nagyon ajánlják ha jól emlékszem DE egyetértek Krisztivel minél később látja, használja annál nehezebb lesz. Én most magyarázhatom Daninak, hogy "csücs le légy szíves, a Mamának mindkét kezére szüksége van"és "maradj ott kérlek"... Szóval ezt leginkább neked kell eldönteni... Sajnos nem látható előre,mennyire lesz virgonc :D a gyermek,vagy leteszem-ottmarad-típus :D

Üdv,Andi
kisbora

sziasztok
képzeljétek Alena megszülte a kisfiát szombaton! Tegnap voltam bent a kórházban és a szülésznőm mondta, hogy jól vannak és minden rendben velük.
remélem mostmár én is csatlakozom hozzá, bár még lassabbnak néz ki a folyamat, de olyan jó lenne ha holnap szülnék, mert akkor van a szülinapom.
zsebecske

ZSebecske!

Mindenképp próbáld rábeszélni a manócskát,hogy hagy lehessen egy napon a szülinapotok. Az olyan szép lenne!

Szia Móni
famo

Szia Banyanszki!
Küldtem neked egy rövid mailt.

Szia Évi!
Neked privit küldtem.

Mutter :)
mutter

Sziasztok,

Látom Zsebecske :) már megírta, hogy megszületett a kisfiam szombaton. Nagyon gyorsan, gátvédelemmel. Nem is akartam elhinni, hogy végül ilyen jól alakult minden. Zalán 3900 grammal és 56 centivel, nagy fekete hajjal született.

Mindenkinek drukkolok, aki még szülés előtt áll. Bocs, hogy nem írok senkinek most külön, de ma jöttünk haza a kórházból.
Ha bárkinek van kérdése kórház ügyben, írjon nekem nyugodtan.

Alena
alena9

Sziasztok!!
Szia Alena9!!Gratulálok a kisfiadhoz!!Én szívesen olvasnék a tapasztalataidról, mert 28 hetes vagyok, és semmit nem tudok a kórházról!! :oops: Előre is nagyon szépen köszönöm!!

Mégegy kérdés!!Senki nem szült DÉRI doktor :o úrnál? Mert én nála fogok, szívesen olvasnék róla!!KÖSZÖNÖM!!!
melódia78

Alena!
Gratulálok! Tök jó, hogy sikerült a gátvédelem! Arnold doki simán lemondott a gátmetszésről? Vele kell egyeztetni a gátvédelmet, vagy a szülésznővel? Ha van időd, meséld el, hogy volt az egész! Tegyél föl képet a kisfiadról, ha van! Úgy irígyellek, hogy már a kezedben tarthatod a babát!

Melódia!
Én is 28 hetes vagyok. Sajnos a dokidról semmit nem tudok, Viszont a kórházról kérdezhetsz, már kellett benn feküdnöm egyszer, és jövő héten megint kell majd terhességi cukorbetegség miatt. A www.mamakalauz.hu oldalon van olyan, hogy babainfo, azon belül szülésfelkészítő program. Ott vannak felsorolva előadások, hogy mikor miről mit tudhatsz meg. Én először szülök majd, úgyhogy nagyon érdekel. A szeptember 7-i és a 13-i előadásra is el fogok menni. Úgy tudom ingyenes, ha van kedved, gyere Te is, állítólag megéri.
Vizsgálatokra már a kórházba jársz, vagy a dokid magánrendelőjébe?

Rozus

KépKép
rozus

Szia Rózus!!Nagyon aranyos vagy, hogy válaszoltál!!Az orvoshoz magánrendelőbe járpk, de a vizsgálatokra a kórházba!!Nekem ma lett kész a cukorterhelésem, a terhelt érték szerint 8,2, doki szerint elfogadott, de picit diétáznom kell :oops: Te mikorra várod? Mi lesz? Nekem ma erősítették meg, hogy kisfiú!!Megnézem a programokat, köszi az infot!!! :DD-Re szeptember 6-án megyünk!! Ti voltatok már?Mikorra vagy kiírva? Én nov:3-ra, lehet, hogy majd takálkozunk!!PUSZI!! :wink:
melódia78

Melódia!
Nekem 8,1 lett, és mégis befektetnek! Nem értem, a Tied magasabb, és mégsem kell befeküdni... Na mindegy, szerintem orvosfüggő a dolog. Okt. 30-ra várjuk a kislányunkat. 4D-re pedig aug 29-én megyünk. Lehet, hogy együtt szülünk majd? Ha lesz egy október végi front, vagy a mi kislányunk lustább, vagy a ti kisfiatok türelmetlen...

Olvasgattam a többi topicban is, és láttam, hogy Nektek is lombikos a baba! Nekünk első lombik sikerült, a BMC-ben voltunk.

Amúgy úgy látom, elég hasonlók lehetünk :lol: , a nevedből gondolom, Te 78-as vagy, én meg 77-es (nov. elején leszek 29éves). Legtöbbször a 2006 őszi babák topicba szoktam írogatni, ott a többiek is hasonló időben szülnek, és tök jó infókat lehet begyűjteni, meg jó a csapat is! ha van kedved, nézz el oda is!

Szia
Rozus

KépKép
rozus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?